Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Jutta, de gonoooosz :twisted:
Macsek, Te is...
a napi ötszöri szopi nekem már valami. azaz Huba 6szor eszik, tehát összesen 11 alkalom, de a 16hoz képest ez istenes. de ha van tej, hadd nőjenek a lurkók.
nálunk is szalad a lakás. lehet, h porallergiásak lesznek a gyerekek mire felnőnek... úgyhogy ma együtt takarírunk és nem megyünk sétálni.
kajaötlet: meggyszósz fűszeres csirkeszárnyakkal (ez utóbbit még nem tudm, hogy... hehe... nehéz nem lehet)

Zsu, bocs, h nem figyeltem! :oops: :wink:
az átmeneti sikerhez annyit tennék hozzá, amit a barátnőm mondott: ha két alkalommal egymás után sikerül, az nem véletlen! és semmi sem végleges! :D

Kép
an°°di

Meggyszósz? Párom olyat szeretne, ami a klasszikus "menzás" sötétpiros (anyukája máshogy csinálja, azt nem szereti).

A Tied milyen???
Megyek romeltakarítok!

Jutta

KépKép
jutta

Jó reggelt Csajok!

Júlia alszik... Tegnap este le sem lehtett lőni :D :D :D 11-kor dőltünk ki mindketten, de aztán reggel 8-ig szundi volt hi-hi

Jutta, kipróbálom a délutáni pihit, van abban valami, amit írsz. Végülis aludni mindig bírok... Jól értem, hogy direkt csökkented Dorka tejci adagját? Miért? Én örülök, ha 200-at kipréselünk a ciciből...

Zsu és Macsek, én a szoptatási tanácsadóval úgy jártam, hogy megkerestem e-mailben, aztán elkérte a telefonszámomat kb. 2 hónapja és azóta sem hívott... Úgyhogy mindenről írjatok, hogy ki mit hallott az okosoktól! :?

Andi megnéztem az ikrekről a képeket, édik mindketten. Amikor szültem, ikrek "laktak" a szomszég ágyon 3 napig. MINDEN ELISMERÉSEM AZ IKRES ANYUKÁKÉ!!!!! Én azt hiszem nem bírnám, bár, ha muszáj lenne... :D
piglet

Piglet!
Üdv a topikon. Nagyon szép a kislányod!

Zsu!
Hogy vagy? Kipihented magad?

Én nem irígylem a 45 kg-at, szerintem kevés, ugyan 10 cm különbség is van köztünk.

Én már tuti ugrottam volna, ha nem lenne a topik. Én napokat vagyok egyedül, senki sincs körülöttem, jó este Apa, de ő is tv-zik, focizik, vagy csak fáradt, én meg a gyereket (most már 2 -őt)rakok rendbe. Nekem Mutim a legjobb depi ellen, Ő próbál nem bele szólni mit, hogy csinálok, de szokott tanácsot adni, de nem lebaszásként. Szerencsére hasonlóan gondolkodunk.

Zsu ismerős most a helyzeted, ugyan már 2 gyerkőc mellett nem nagyon van, de Manó mellett volt néha. Végletek voltak, Vagy kupi itthon vagy rend. Ha kupi volt én is szanaszét voltam, csak este jutotttam a fürdőbe, Manó nem maradt el, egyik helyről ültem a másikra, net előtt is csak néztem ki a fejemből, ha a napi programot néztem tiszta káosz, nem láttam a végét. Kifosztottam a hűtőt, ettem a csokikat, azzal könnyebb volt. Egyszerűen magányos voltam, lusta...Barátnők sehol, sorstárs sehol. Ráadásul Mutiék is messze...
De, ha nem engedjük kicsúszni a dolgokat a kezünk alól, lehet tartani...Nem azt mondom, hogy legyen rend otthon, de talán akkor minden más is könnyebb, átláthatóbb. Húú nem tudom megfogalmazni. TEhát a napi felületes rtuin legyen meg.
Séta? Még mindig nem mersz elindulni? Talám amiatt, hogy Panka sírni fog? hát...:)Én Manót mindig bealtattam előtte, féltem, hogy üvölteni fog, mikor elaludt, be a mózesbe, majd kocsi, nagoyn sokáig féltem, hogy most fog sírni...Volt is mikor sírt, szerencsés helyzetben voltam, mert nyár volt, tehát ki lehett venni a kocsiból.
Én csak az tudom neked ajánlani, hogy minidg készíts ki mindent előre...Tervezd meg. pl. Mikor Panka alszik rakd ki a ruháját, a tiedét, készíts esetleg teát, vízet a sétára...Tehát ne az induláskor keljen kapkodni, mert akkor tuti a gyerek is elkezdi...
Szépen nyugodtan elkészülni, és irány a séta. Ugyan ezt este is. Hidd el a séta neked is pihenés, ha persze nem sír a gyerkőc.

Andi!
Séta után mi feljövünk, Manónál mindig megvártam, hogy felkeljen, de akkor jó idő volt, és olvastam addig a parkban. Ákost felhozom a mózesben, és ,ha még alszik rányitom az ablakot. De ez ritka, Manó tesz róla, hogy felkeljen. :)

Laktóherb teát, én így csináltam. Feltettem 2-3 litervizet, majd 2 filtert tettem bele. Majd egész nap rájártam.

Nagyon kiváncsi lennék, hogy ki mit eszik egész nap, aki a tejcsivel küzd. Mert én zabálok, egyszerűen nem tudom megálni. Nem is vagyok karcsú, de inlyenkor nem is ez számít. Na az sem, hogy az ember szétfolyon, és torzuljon szoptatás alatt.

Hajni!
Pocak ellen: Hulahop karika, és sóval töltöm meg, hogy legyen súlya. Felüléseket nem szeretem.

Fodrász, kozmetikus: Manónál nem voltam majd nem két éves koráig, fodrász pedig max. negyedévente....:)Azért sem engedem most el magam. Na meg a görcsös félelem, hogy ordít nélkülem, sincs most meg, mint az első gyereknél.

Na lelövöm magam.
Próbáltam leírni, nálunk, hogy ment, megy. Tanács, de nem kell megfogadni...

Szép napot mindenkinek!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

bocsi ez kimaradt:

Mercelleknek sok boldog névnapot!!!

Timi!
Megnéztem a videókat. Nagyon helyes a két kiscsaj együtt. Majának az a csilligó szemikéje... igazán boldog gyerek, nem baj, ha eleven.:)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Köszönöm a dícséreteket Eszterke nevében is. Aki ma negyedéves! Eddig minden hónapfordulóját hajnalig tartó bulival ünnepelte, kívácsi vagyok, mi lesz. Apa meg Londonban, ugye.

Ja, az átfordulást ne úgy értsétek, hogy csak úgy forog magától, jókedvűen. Nem. Utál hason lenni. Úgyhogy ha hasra fordítom, kiül az undor az arcára, összeszedi minden erejét, és átküzdi magát hátra. Szerintem hátról hasra sose fog átfordulni...

Szopisztrájk még tart. Tegnap délután már azt hittem, vége, öt percet volt hajlandó szopizni, aztán rájött, hogy a sztrájktörés csúnya dolog, és jöttek a krokodilkönnyek. Szerintem anyát nagyobb csapás nem érheti, minthogy a csecsemője a mellbimbóval a szájában zokog, és ami a legrosszabb, közben NÉZ, hogy anya, miért...? A szívem szakadt meg... Mit tegyek? Erőltessem azért, hátha visszaszokik? Úgy szeretem szoptatni, olyan jó érzés ilyen közel lenni egymáshoz. Soha többet nem lesz ilyen bensőséges a kapcsolatunk.

Zsu, Azért a humorérzéked még megmaradt és ez a lényeg. Én is jót röhögtem az apacukán, ugyanakkor mélységesen átéreztem a helyzetedet. Mert nálam is kb. ez a helyzet: zéró szellemi kihívás, zéró felnőtt élet, ellenben van bezártság, magány, rossz idő, rossz kedv. Pedig a gyerek tüneményes, vele semmi baj nincs. A bajom az, hogy elhanyagoltnak érzem magam. Mindenki a baba iránt érdeklődik, velem senki se törődik. Ez nagyon önzőn hangzik.... de már egy-egy hajmosás is eseményszámba megy. Pl. a múltkor megkértem a férjem, figyeljen már a kicsire, mert én most hajat kell, hogy mossak (négy napja terveztem, de mindig közbejött valami, általában egy kis fogatlan, pelusos szerencsecsomag), erre ő: minek mosod most meg? Mondja ezt ő, aki naponta hajat mos! Azért heti egyszer hagy engedjem már meg magamnak ezt a luxust!!!

Jutta, lehet, hogy a 235 ml tényleg sok. Amikor mi december elején elkezdtük a tápszeres pótlást, tömtük a gyereket, hagy igya, van bőven. Ebből lett az, hogy éjjel két óránként ébredt, holott előtte 6-7 órákat átaludt már, és napi 6 kakis pelust produkált. Szerencsére 2 nap alatt rájöttem, hogy ez így nem stimmel, csökkentettük az adagokat, és helyreállt a rend.

Piglet, üdv itt közöttünk. Én is a délutáni pihit javasolnám, alvás után mindig több a tej. Én sajnos nem tudok napközben aludni, így éjszaka fejek, és azt adom a kicsinek.

Jaj, ezek a szoptatási tanácsadók...! Hű de durva! Jutta, én nem is értem, miért nem fogadtad meg a tanácsait. :roll:

Ja, amúgy a Vojtek Dóra Szirénán is gurultam. Fő a humorérzék! De ezek után már hívhatnánk őt a "Kőszívű asszony lányának" is!

Andi, 11 szopi??? (nagyot nyelő smiley) És még tanítasz is? Már kérdeztem, de akkor ismét: ki vigyáz olyankor a gyerekekre? Mert én is szívesen tanítanék megint, de mi van, ha kisfőnök felébred?

Kép
waterlilly

[quote="jolka"]

Fodrász, kozmetikus: Manónál nem voltam majd nem két éves koráig, fodrász pedig max. negyedévente....:)Azért sem engedem most el magam. Na meg a görcsös félelem, hogy ordít nélkülem, sincs most meg, mint az első gyereknél.
/quote]

Jolka! Nagyon tetszett, amit leírtál! Főleg a fenti idézet talált telibe! Mert tényleg sokszor azért sem próbálok elmenni valahová, és igenis apára hagyni Cucut, mert meg vagyok győződve róla, hogy nélkülem ordítana.... (Mármint Cucu, nem apa... :D )

Szombatra bejelentkeztem pedikűröshöz. Álljunk biztos lábakon.

Na, megyek eszem valamit, pocok alszik fél 8 óta...

Anett

Kép
waterlilly

Sziasztok!

Anett: biztos vagy abban, hogy Eszterke ordítana nélküled és nem Apa? Hát, én nem... :lol:
Joka: na, erre nem számítottam, hogy te is így kezelted a dolgokat annó Manónál. Mára szuper Anyuci vagy, kifogyhatatlan ötlettárral és energiával.
Jutta: nagyon kis ügyes Vojtek Dóra Sziréna ( jajj, de jót röhögtem ezen)
235-t a kék dobozos Milupából adod?
Timi: nagyon drágák a lányok! Bibus is szeret pancsizni látom :D
Piglet: Üdv köztünk!
Szopis tanácsot nem tudok adni! Én becsődöltem etéren. (tényleg, ez meddig fog még bántani?)
Gyönyörű kislány Júlia!
Zsu: Ajjajjj! Az ősök nagyon hamar elfelejtik , hogy voltak buktatói is a gyereknevelésnek, nem csak a szuper dolgok! Anyukádnak meg mindig mond el a saját véleményed. határozottan világíts rá, hogy a TE gyereked, TE neveled. Ha elszúrod, TE szúrod el!
Sajna ismerem a szitut. Minden alkalommal ez játszódik le Apám és köztem. csak nálunk a szlogen az ikrek mellett, 40 pelenka és főzés közben is patent volt a háztartás és társai... (ja, csak közben ordítottam naphosszat, mer én ugye ilyen voltam. És ezt is már sokszor megkaptam). És nálunk a túlzott kényeztetés van porondon. Mind1, ahányszor szóba kerül a dolog, annyiszor mondom el, hogy ÉN, így csinálom, más meg máshogy.
Ha meg ettől jobban érzed magad, hasat (esetleg segget) én is tudok adni :D

1 órát ellevő gyerekem ma reggeltől teljesen borítja a napirendünket! Reggel 6-kor kelt hátközépig érő befosásra, na ekkor már kaja is. Vissza feküdtünk, majd a hülye macska nem bírt magával és felébresztett mindkettőnket! :evil: Vissza alvással próbálkozás, ami csak nekem sikerült, mert Ádi kurjongatott, játszott mellettem. 10-kor kaja követelés , majd ordítás. Talán most alszik...
Szal, vannak még neten terjedő 2gyerek betegségek" a szopisztrájkon kívül!

Kép
Kép
gabcii

Anett, anyós vigyáz és etet reggel (ma épp mosogatott, mikor hazaértem... nem is tudtam bejönni, mert a jkulcsom elfelejtettem ő meg a víztől nem hallott :? 5 percet vártam, h bejussak a saját lakásomba. hüjevagyok)

Sziréna... Petrát is hívja így az apja. persze csak amikor a szükség megkívánja.

:oops: :oops: (ez most izzadós, jó?) túlvagyunk Hubával a bimbóvédőről leszoktatós sorozat első részén.. hát tényleg meizzadtam, de gondoltam, csak nem írhatom ide, h nem vagyok kitartó...hogy nézne ki Móni mellett, nem? :D :wink: Huba jól elfáradt a sírásban, de kb 10 perc elég volt, h mégis cuppanjon. most alszik. Petra is. kicsit. sétaidő van elvégre..

Jolka, köszi az infót. (nekünk nincs mózesünk. ajjaj) :D
és h mit eszek egész nap? mindent. most már vettem narancsot, h értelmesebbet tömjek magamba,mint a klassz kis vaníliás karikák, pilóta kekszek és hasonló fölös kalóriák.... azért így is csúszik le édesség, de próbálo racionalizálni (értsd: egy étkezés nem állhat kizárólag édességből :lol: )

Kép
an°°di

Andi: Téged ismerve te nyered a "meccset"
Egyébként meg simán rád fér a vaniliáskarika okozta plussz kiló!

Kép
Kép
gabcii

ja, Jutta, tejszínes habarással csináltam (mert volt itthon maradék tejszín), tettem bele egy kis puncs fűszerkeveréket, citromlevet, aztán csókolom. de finom lett! na, majd délután!

takarítás: ugye ha 2 hét múlva költözünk, ne takarítsak nagyon? ugye? 8) 8) 8) :wink:

Kép
an°°di

Na, ezt elfelejtettem: Esztinek boldog miniszülinapot!
És Hajni: köszi, megnéztem a járókát. nekem is tetszik! Apa viszont hálósat akar... szal, még ezt lejátszuk.
Akinek hálós járókája van,/volt, mi a tapasztalat?

Kép
Kép
gabcii

na, csirkeszárnyak sülnek. kicsit felturbóztam a barátnőtől kapott alapreceptet (só, fokhagymapor és be a sütőbe) egy kis fej hagymával, egy gerezd fokhagymával, sült csirke fűszersóval, olívaolajjal sütőzacskóba (hogy mik vannak a háztartásomban?! :shock: )... a gyerekek meg még mindig alszanak... jó kis szundi lett ebből. :D

Gabcii, az ikrek mellett nálunk is sztori. após nyomja néha, h hát az ő anyja, meg front is volt (45ben született.. az tényleg gáz lehetett), és volt már egy nagyobb nővére (másfél éves kb). ettől függetlenül nem értem, h miért nem lehet szó nélkül tudomásul venni, ha jobb a helyzetünk ma. baj? jobb lenne a mosószappant reszelni a mosófazékba vagy mi? :twisted: :roll: én meg még port törölni se akarok... most kicsit elszégyelltem magam. megyek is leszegett fejjel a prontoért :oops: :oops: :oops:
:arrow:

Kép
an°°di

Hát, mé nem adja be az új vonalzómat??? Bemásoltam a profilbe, elküldtem és nem... :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
gabcii

Gabcii! Én látom a vonalzódat! Gabcii... akkor pont azt csinálja, mint Dorka 2 napja... mármint 6-tól indítja a kajákat... ebből 5x étkezés lesz... próbálj kevesebbet adni, mert holnap meg a mai túlkajálás lesz a gond... :?
(bár Ádi már nem pocifájós, tehát lehet hogy nem)

ja és igen, új Milupa 235 ml... az tényleg töményebb? Akkor lehet azé fáj a gyerek pocija megint? Mi a francnak változtatnak!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Na most a 200 ml-ket meg kevésnek érzi a gyerek, hiszen gondolom ő térfogatra saccolja a jóllakotságot! De ő Kőszívű Anya Lánya... marad a 200 ml-s adag és meglássuk!! Ha nem javul a szitu, és ő is sír továbbra is a több kajáért jövőhéten visszaállunk a 235-re, de pár napot adnom kell ennek az elméletnek is!
(a remény hal meg utoljára... ez a kedvenc mondásom...)

És aki azt kérdezte, hogy miért csökkentettem az adagokat: hasfájás... még mindig, lassan 3 hónapja (5 naposan kezdte), asszem össz-vissz 4-5 napunk volt még hasfájás nélkül... :evil: :cry:
De azért jobb... mármint annál tuti, mint amikor kb egyfolytában üvöltött úgy 1 hónapig... közben néha ájultan aludt... de napi 10-12 óra lilafejes simán volt!

Jolka, azt hiszem marhára igazad van! Ma takarítottam is! Komolyan jobb a kedvem tőle... közben Dorka néha nyűglődött, meg etettem és altattam is... pedig max fél óra melót próbáltam összehozni, de 2 óra alatt kész is lett...
Na még van mit tenni... tehát :arrow:

(nekem azt mondták szedjem össze mit akarok aznap csinálni prioritási sorrendel és kezdjek neki! amíg eljutok, eljutok a többit másnap... ma kezdtem)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Bocs, h paraszt leszek: de annyira szeretném, h ha csak annyi lenne a gondom, h rég voltam fodrásznál! Mert az megoldható valahogy... És tényleg ne haragudjatok, hanem inkább segítsetek!
Már egyáltalán nem kapja be Janka a cicit! Már egy hete tart a sztrájk! Minden etetésnél bőgök!
Mi a bánatot csináljak? Már mindent próbáltam! (Ne gyertek a könyvekkel, szakirodalommal, mert azt én már mind végig csináltam! És légyszí' az adjon tanácsot, akinek volt már ilyen! Az h néha-néha nem kapja be és ordít, az kezelhető! Ez már rég nem az a szint!)
1. Nem jött meg, tehát ez nem lehet a gond!
2. A lefejt tejet örömmel megissza!
3. Már "minuszos" cumival itatom! Szal a legkisebbel, a cicimből tutti jobban jön!
4. Már volt a kiskanállal és utáni cici verzió is!
Csak a házipraktikák érdekelnek!
És tényleg bocs, nagyon szar a kedvem! Emiatt (is)!
Remélem nektek jobb a kedvetek!

Kép
ermoni

ermoni: Nálunk volt ilyen, én is bőgtem, de pár nap után erőltetve ugyan, de nyugodt maradtam. Szerintem, ha rajtad érzi, hogy nyugodt vagy és jó az, hogy szopizhat, akkor visszatér minden a régi kerékvágásba. A másik meg, hogy semmi ne szóljon körülöttetek (TV, rádió stb) és ne arra mászkáljon az egész család. Próbáld ki, hátha segít...

Kép
Kép
piglet

Piglet, köszi!
Sajna a pár napon már túl vagyunk! A helyzet csak rosszabbodik! És síri csendben ill. babusgatásban próbálok szoptatni... :cry: Ez sem okés! :cry:
DE tényleg köszi!

Kép
ermoni

És, ha megpróbálnád felvenni amikor alszik és félálomban szoptatni?
piglet

Igen, ezt is próbáltam! 3 másodperc és kiköpte vonyítva! :cry:

Kép
ermoni

Móni, hívtam a tavasziaktól a barátnőmet... semmi más ötlete nincs, minthoyg ki kell "éheztetni" Jankát. ezt próbáltad?

Kép
an°°di

ja, hacsak még az nem, h vedd fel a kapcsolatot Rókicával, aki ide is írt múltkor, h tanácsadó szeretne lenni... hátha ő tud vmi olyan 'házi praktikát', amit más még nem mondott
jesszus, ha belegondolok, h én meg a bimbóvédő elhagyását gondoltam nehéz ügynek
fel a fejjel!!!! megy a vudu++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
an°°di

Móni!
Nálunk hosszabb ideig nem volt még...,de,
Parfüm, szappan,...és a többi van rajtad? Ne legyen. Ne legyen meleg a lakásban, mármint fórróság, legyen oka bújni. Gondolom a teshelyzetet, cicit is váltottad már. Én végső elkeseredésemben, tuti valamivel odacsalnám. ne botránkozatok meg, de én bekeném a cicit, valami édessel, rózsaméz....
A barátnőm kezdetőktől nem tudott szoptatni, mindent kipróbáltak az égvilágon, de nem fogadta el a kiscsaj. Így maradt a fejés és cumisüvegből ivás. :(
Tudom kevés vigasz és nem vagyok a helyedben, de örülj neki, hogy eszik és szépen nő.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Móni, bimbóvédő is volt már gondolom...

Kép
an°°di

Hahó!!!!!

Bocsi,csak annyira....hogy
Móni!!!!
Rókicát nagyon tudom ajánlani...biztos tud valami jó ötletet adni!!!!
Meli és az ő nagyobbik lánya egyidősek,igy topictársak vagyunk...innen ismerem!!! :D :wink:

Nincsenek túl jó napjaink...majd jövök... :?

ancsi26

Sziasztok Csajok!

Kedves, hogy hiányoltatok. Sokáig nem voltam?
dolgoztam, árazom le a téli cuccokat igy nem jut idö netezni
próbálok visszaolvasni, de elfelejtem a felét annak amit irni szeretnék, meg csukódik be a szemem is.
pizsi: mi éjjel pamut rugiba alszunk és ha nem lesz pisis marad nappal is, de mióta van a terpeszpelus ez ritka, mert valahogy kipráselüdik a cucc. na mindegy...

Móni: szopisztrájkhoz drukkolok, hogy elmúljon, ötlet nincs, Marci képes lenne 24 órát cicizni

Én is boldog Marcell napot kivánok, mi augusztusban fogjuk tartani, mert télen túl sok az esemény.

egy jó tanács: aki 3ban gondolkozik
1. jól gondolja meg
2. még egyszer gondolja át
3. a 3-kal várjon egy kicsit.

Marci egy angyal, de Barnu? :twisted:
Na jó, biztos a fáradtásg beszél belölem, egyszer csak végetér a dackorszak, igaz Timi?

Azért is jöttem soká, mert megfogadtam, hogy nem lógok a neten annyit, mert ezzel a kis vacakkal (Marci), szinte nem is foglalkozom, :oops: csak folyton bevágom a kocsiba aztán megyünk jobbra balra. Olyan kis mostohagyerek a többiekhez képest.

Ma meg mi történt, fél egyre kell menni az oviba, a kismama meg 50ig próbálgatott, persze végül meg se vette, na indulnék, de egy paraszt úgy rámállt, alig birtam kiállni, közben kis hijján el is kapartam magam. 1re értem oda, azt hittem Barnu már ott fog sirni, de nagyon vidám volt szerencsére, utána összeszedtem a picit anyóstól.

Tápi: már akartam irni, hogy tökre álvezem, mert mikor cumiból kap enni megvan a szemkontaktus és nagyon jó! Cicit mindig alfába nyomja.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Reggel írtam, jól elszállt, után meg már nem volt időm. :twisted: :twisted:

Lilla tegnap előbb evett úgy fé10 körül. Majd 10től alvás.
Fél3kor kelt, cumi, nyüszi, cumi, nyüszi... fél4kor megetettem, 5 perc múlva cumi, nyüszi és ezt ment reggel fél7ig, mikor is végleg felkelt. :twisted: :twisted:
Nem vagyok én ehhez hozzászokva. :roll:
Eddig Marci kelt "korán", fél8-8 körül. Most Ő egy ideje 9 után kel...
Remélem marad a mindkettő alszik és én is. :wink: Álmodik a nyomor. :?

Móni:
nekünk cumizavar volt anno, szval nem tom, h az elég tapasztalat e. :oops: De nekem is ezt mondták, h kikell éheztetni.
illetve nekem azt javasolták, h fejjek és 1-2 napig ne ciciztessem, hanem pohár/ kanál-ból kapja. ÉS utána cici.
Nekem nem jött be, de hátha....

Zsu:
hajrá anyós. :)

Piglet:
üdv itt. :) Nagyon szép a kislányod. ( a neve is)

Macsek:
gratula az alváshoz. :)

Gabcii:
nincs mit.
Nekem Mrcinál hálós volt. Gyűlölte ő is, én is.
Picike, meg szar... sztem...
De mond meg apának, h próbáljn meg 2 órát eltölteni a szúnyogháló előtt és nézzen kifele. Asszem ezzel lebeszéled. :wink:
Mi azt kaptuk, venni tuti nem vettem volna.

Jolka:
köszi. :) És meddig kell? Mert én rém lusta vagyok ám. :oops:

áá, szar napom van ma... :?

Kép
Kép
h@jni

Hajni, mi az a cumizavar? azon is gondolkodtam, nem-e ez-e a baja-e Jankának? (bocs, most fogalmam sincs, hova kell az -e. Petra a legzsebb sziezstámból ébresztett, h éhes :shock: megyek is vissza aludni) :arrow:

Kép
an°°di

Andi:
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=286

mi már így jöttünk haza a H-ból anno. Pedig Marcinak nem volt játszócumija, csak a pótlást kapta cumisüvegből. Neki ez elég volt ahhoz, h nem akarjon cicizni. Nem szopott, ezért fejtem neki és üvegből kapta, majd szopi bimbóvédővel, majd mire azt is elhagytuk arra krepált be a vesém és apasztás. Fasza, mi?? :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

fű, de durva... a cumizavaros cikk is, meg a sztoritok is, Hajni
na, Huba se kap többé bimbóvédőt. mondjuk a legutóbbi kajánál (második próba) már egész kevés ideig tartott meggyőzni, de egy kis szopi után rájött, mit is csinál (úristen, a melléből szopizok egyenesen! :evil: :evil: :evil: ), sírt egy picit, de az éhség és a józan ész/ösztön győzött. na, kíváncsi leszek...
nem tudtam visszaaludni. akkor most porolok
:arrow:

Kép
an°°di

Andi, ezen az úristen... kezdetűn halálra röhögtem magam!

Móni, sajnállak! Pozitív példa nem én vagyok, de én tuti egy kicsit nem erőltetném, hanem csak néha próbálkoznék! Janka szeretett cicizni egy jó darabig, hátha visszakap az ízére, de attól tuti nem (mármint szerintem) ha órákat bírkóztok naponta... a lefejt tejcsi is jobb mint a tápi, abban is benne van az immunanyag! (mondjuk a másik ami bejöhet az pont a másik véglet az éheztetés, de ehhez kitartás kell, meg idegrendszer - a köztes, amit gondolom csinálsz, bírkózás majd lefejt tej hosszas huzavona után azt üzeni a gyereknek, hogy csak hisztiznem kell, és utána jön az cumi - közben neki se jó, neked se jó - szerintem (és megint hozzáteszem ebben a témában (sem) én vagyok a nagykirály))

Na a csaj aludt 3 órát (12-15) majd felkelt, éhesnek tettette magát... fél óra huza-vona után adtam neki kaját... megint azért kellett, hogy könnyebben rotyogtasson... persze még egy jó félórát nyűglődtünk utána, sebaj! 200 ml-ket kap, hátha megszűnik a hasfájása! Most megint szunyál, jó lenne, ha pihizne egy kicsit, mert különben nagyon nyüszi lesz este 7-re...

Tényleg 2 kérdés:
- Jana vizet hol lehet nagyobb mennyiségben fellelni? A gödöllői DM-ben jó ha 2-3 db 1 literes van?
- Van vki akinek a gyerkőce lakáson belül is tud nappal 1 óránál többet aludni?

Ma rájöttem, hogy a MAM cumi (én vettem, mert olyan szép :oops: ) nem jó, mert kisebb a cuclija és folyton kiesik Dorka szájából, de az AVENT-es az nem (apa vette, ezzel meg az a gond, hogy átlátszó a 90%-a és úgy kell megkeresni, ha a ruhája közé esik)! Tehát venni kell AVENT-es, de nem átlátszó cumikat! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Móni! Ugyan LLL (kedvenc) de olvasd el a Hajni ált. feltett cikket!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Köszi mindenkinek, aki a délutáni pihit javasolta az "estére egyre kevesebb a tej" problémámra. Kipróbáltuk- azaz Júlia hagyott délután két (2!!!) órát aludniés utána akkorát cicizett, hogy saját magától köpte ki MERT JÓLLAKOTT!!! :D :D :D és utána még fejtem is.

Jutta, nekem mázlim avn, mert a gyerekemnek nagyon jó az alvókája. Reggel 9-től 12-ig minden nap alszik, aztán délután is általában 3-4, fél 5-ig, aztán még fürdés előtt is 6-7ig. Azt hiszem, hogy apától örökölte...
piglet

Piglet!! Nagyon ügyik vagytok!

Nm fordulós babák - de azért ne ezen parázzatok!! - próbáltátok már meztelenül hasaltatni a babákat? Dorka csak úgy tud megfordulni még, szerintem a pelus eléggé nehézzé teszi a dolgot felöltözve!

Ma is forgott kettőt, szigorúan a pelusozón és pucin! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok Csajok!

Üdv Piglet!

Látom az én bajommal senki sem tud azonosulni és megértem. Szerencsére én sem nagyon a tieitekkel (cicisztrájk...stb), de arra gondoltam, ha még az is lenne, én már fának mentem volna 220-szal. Csajok, én ettöl a reggeli öltözködéstöl kikészülök. És hol van még a tavasz????

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ciripke, Ti is terpeszpelusoztok? Milyet használtok, kantárosat, vagy gumibugyi fazont? Én ebbe most teljesen belebetegedtem... :( :( :(
piglet

Szerintetek, ha Júlia nem is hajlandó hason feküdni, azért meg fog egyáltalán valaha fordulni? Mert mondjuk azt gondolja, hogy utál hason, akkor minek erőlködjön egyáltalán :shock:
piglet

A doki azt mondta varrjak rá "nadrágtartót", aztán a boltban mondták, hogy van kantáros. de végül simát hordunk, mert sikerült szereznem kettö gumibugyisat, és mivel kölcsön van nem varrom össze. de jó, hogy van váltás mert mindig pisiszagú reggelre

miért betegszel bele? meddig kell? mi csak éjjel hordjuk, mert még az autósülésbe se fér igy be. nekünk 4 hónaposan lesz röntgen, rem. igy is ok lesz, ha nem max még ráhúzunk egy kicsit. ja, Betti kengyeles volt, akkor én is kibuktam, igy utólag kár volt...

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Andi :lol:
Ez a kaja fini lehetett!
Tök jó, hogy Huba végülis meggyőzhető :lol:

Jolka, te is? Én azt hittem te egy mindig kiegyensúlyozott, nyugis csaj vagy. Engem általában a Te hozzászólásaid tudnak a legjobban megnyugtatni. Ezek szerint csak nem panaszkodsz annyit, mint pl én :oops:
És én még csokit se zabálhatok, pedig lehet, hogy segitene :roll:
A séta már 1 hónapja megy, nagyon szeret már a csaj menni. Már nem is sir, mikor öltöztetem, tudja, hogy mi következik. Fél perc alatt beájul. És tényleg nekem is nagyon jó! Még amikor térdig jártunk a hóban és akkor is végigtoltam szegényt másfél órát :lol:
És én is tömöm magam, már amikor ráérek, de szerintem a szervezetem mindent tejjé alakit, mert hogy rám nem rakódik semmi, az tuti. Sajnos főleg este 10-kor érek rá, amikor a csaj már alszik, és lefekvés előtt jól bezabálok :?

Timi, édes Bibi a fürcsizős videon. Sose csúszik ki abból a micsodából? Úgy rúgkapál már!

Anita, ismerős érzés ez az orditó gyerek szájában a cicivel és szemrehányó nézéssel. Én ilyenkor nem erőltetem, megpróbálom elterelni a figyelmét kis játékkal, vagy átrakom a másik cicire, esetleg szopipózt változtatok.
Ez a hajmosásos beszólás a férjedtől azért durva :evil: De az első időkben én is csak akkor mostam, ha apa itthon volt. Mostmár néha megy egyedül is, de kifejlesztettem egy 1,5 perc alatti folyamatot, mint általában mindenre. Ma 15 perc alatt dobtam össze a bolognai spagettit :D

Gabci, a kényeztetés nálunk is érzékeny pont, kapok érte bőven. Anyukám szerint minden problémának az áll a hátterébe. De hallottátok volna hogy sirt, amikor kórházban voltunk, hogy 'jaj, szegénykének tényleg van valami baja, én meg mindig azt mondogattam neked, hogy csak hisztis, és most olyan lelkiismeret furdalásom van'. Legyen is anyukám!!!
Has és segg jöhet, nyitom az ablakot :wink:
Hát néha a mintagyerekek is elromolhatnak :lol:
A hálós járókába nagyot kell hajolni, nem baj?

Esztinek boldog miniszülinapot!

Móni, tanácsot nem tudok adni, nekem ilyen még nem volt hosszabb ideig, de rögtön nekem is Rókica jutott eszembe. És Jolka ötlete tetszett, hogy bekenni a cicit valami édessel.

Jutta, Janát a Tescoban kartonszámra lehet venni.
És nekem Panka tegnap pl aludt 2 órát a kiságyban :oops: És még én panaszkodom :lol:

Piglet, tök jó! Legalább valakinek van sikerélménye szopi terén! Ügyesek vagytok! És irigyellek, hogy tudsz 2 órát pihenni napközben :?
Pont azon gondolkodtam én is, hogy sztem Panka se fog hasra fordulni sose...minek tenné, gyűlöl hason lenni, 1 perc múlva lila fejű üvöltés van :lol: Legfeljebb a csajaink kihagyják a hasrafordulást, hátról egyenesen felülnek majd :lol:

Na most jó hosszú voltam, győzzetek csak olvasni, vagy ugorjatok át :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

És még mindig nem hagyom abba.
Van egy jó hir: Pankával ma voltunk csipő és hasi UH kontrollon, vesemedence tágulat elmúlt, csipője is ok már! legalább ennyi!

Kedvem ma jobb, nem hagytam a csajt sirni, de ennek az volt az ára, hogy a seggét nyaltam egész nap, ennek megfelelően hulla vagyok szellemileg is (apacuka :lol: ) és fizikailag is.

Program módosul, anyós nem jön hétfőn, mert hivtam a Heim Pálban a gasztroenterológust (ide még a Lászlóból küldtek tovább), és hétfőn reggel 9-re mennünk kell, befekszünk pár napra megfigyelésre. Nem bánom, talán végre kideritik, mi baja van szegénykémnek. Olyan ez már, mint egy folytatásos brazil szappanopera. Már lassan nincs is olyan gyekekkórház Bp-en, ahol még nem feküdtünk :?
Viszont itt van baba-mama szoba, már ha az embernek mázlija van és még van szabad. Most egyelőre van a doktornő szerint.
Jutta, nem akarsz véletlenül beszélni a doktornővel? Ha kell, megadom a számát és a nevét priviben.

Timi, nekem megjött a More Milk. De már van lélektani hatása is, úgy vártam, hogy mára tök sok tejem lett :lol: Na kiváncsi vagyok, hogy hat-e valamit. Te is megkaptad?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Szasztok!

Piglet (Zsu) azért erőltessétek a hasonfekvést! Mitől erősödne a hátizma a gyereknek különben? (bár tényleg van aki egyből ül, Panka esélyes rá, ahogy húzódzkodik)
Dorka is utálta, néha már nem annyira... mindig extra szórakoztatás jár hozzá és szerintem az a lényeg, hogy lásson Titeket közben a gyerkőc... vagy pelusozó és lehajlás vagy játszószőnyeg és melléfekvés! Ma már röhögött közben a csaj, persze ha elfárad jön a lilafejes! Este meg egyből a lilafejes volt...

Zsu, most komolyan nem tudom akkor mi a bajod? Mármint ha alszik is a csaj 2 órát? Jó tudom, pl engem is frusztrál, hogy sose tudom, hogy 5 perc vagy 2 óra pihi következik -e és maga a 24 óra készenlét is sok az embernek!

Ciripke! Én igenis sajnállak Téged! Bár átérezni nem tudom a helyzetet, még 2 gyereket se tudok most együtt elképzelni, nemhogy 3-at! Csak túllesztek Barnuval a nehezén!

Jutta

KépKép
jutta

Zsu, jöhet priviben! Azért flhívnám, bár fertőzőre nem vinném el a csajt kivizsgálásra, de ha esetleg privát rendelése van a dokinak az jó lenne!

Jutta

KépKép
jutta

Nálunk ma totál vagyes a nap. Eljátszik Ádi egyedül, de legyek vele a szobában. 3 óránként kér enni, de úgy üvöltve ám! A barátnőmnek dumálgatott, mosolygott, Apának is, csak nekem nem.
Most meg alszik, pedig fürödni kéne és kaja, aztán alvás. A fürdés kimarad!
Zsu: tök jó, hogy így fogod fel ezt a kórházba vonulást. Végre a végére járnak a dolognak.
Örülök, hogy jobb a kedved!
Jutta: tényleg töményebb a kék dobozos Milupa. Sztem nagyon sok a 200ml is Dorkának... Nem akarok beledumálni, ez csak vélemény.
Jana babavíz meg a nagyobb bevásárló központokban tuti van. Mi is a T.escoból hozzuk nagyobb tételben
Móni: bocs, nem tudok segíteni. Azon kívül, hogy pár napig békén kéne hagyni Jankát és fejni, jobb ötletem nincs.

Kép
Kép
gabcii

Piglet: nyugalom, fog forogni Júlia. Csak először hátról hasra és nem fordítva.
Egyébként a hasról hátra fordulás nem megy még ádinak, csak próbálgatja időnként.
Ciripke: nem is értem, hogy bírsz mindenre időt szakítani.
Asszem megfogadom a jótanácsot. 3 gyerek nem valószínű, kettő már elképzelhető, de nem kis korkülömbséggel

Kép
Kép
gabcii

[quote="ermoni"]S írta:ermoniziasztok!
Bocs, h paraszt leszek: de annyira szeretném, h ha csak annyi lenne a gondom, h rég voltam fodrásznál! Mert az megoldható valahogy... És tényleg ne haragudjatok, hanem inkább segítsetek!
Már egyáltalán nem kapja be Janka a cicit! Már egy hete tart a sztrájk! Minden etetésnél bőgök!
Mi a bánatot csináljak? Már mindent próbáltam! (Ne gyertek a könyvekkel, szakirodalommal, mert azt én már mind végig csináltam! És légyszí' az adjon tanácsot, akinek volt már ilyen! Az h néha-néha nem kapja be és ordít, az kezelhető! Ez már rég nem az a szint!)
1. Nem jött meg, tehát ez nem lehet a gond!
2. A lefejt tejet örömmel megissza!
3. Már "minuszos" cumival itatom! Szal a legkisebbel, a cicimből tutti jobban jön!
4. Már volt a kiskanállal és utáni cici verzió is!
Csak a házipraktikák érdekelnek!
És tényleg bocs, nagyon szar a kedvem! Emiatt (is)!
Remélem nektek jobb a kedvetek!

Nahát, Móni, jártál nálunk???? Mert nálunk is ez volt/van!!!
Ma már jobb volt a helyzet: 10 perceket hajlandó szopizni. Igaz, mellette ordít is vagy tizet, de legalább 80-90 grammokat így bele tudok diktálni. Este pl. az jött be, hogy amikor nekiállt vonítani, elkezdtem énekelni a "Nessun dormá"-t. (Ezt az áriát sokszor meghallgattam, amikor még a pocakomban volt, amikor Pavarotti meghalt, és Eszter születése után is többször.) Úgyhogy az áriámra lenyugodott!!! Az én tippem tehát, hogy ha van kedvenc dalotok, mondókátok, azzal talán le lehet nyugtatni szopi közben, ha nekiáll bömbölni. de ha be sem veszi a cicit a szájába... :shock: akkor passz... Próbálkozni kell! Tegnap Eszter sem volt hajlandó még a cici közelébe jönni sem.

Kép
waterlilly

sziasztok

Zsu
ez nem ér :-( nekem nem jött meg pedig elvileg két napja feladták :-(

örülök,hogy több a tejcid.a védőnő szerint a szopistea fél literig hatásos,ő azt mondta,hogy délelött ,délután 3 dc 1-1 filte4rrel még hat,de ne minden nap

köszi a videós dícséretet ,neked is Gabci :-)Jolka

Ciripke

én is nagyon utálom már ezt a cihelődést,eltudiom képzelni plusz egy gyerekkekl,katasztrófa,már sokszor kimenni incs kedvem

Móni
szerintem nem erőltesd nagyon ,bár nem tudom hogy zajlik most egy szopi nálatok

cumizavar szerintem egy nagy baromság

Majának nem tóüszös a torka hanem valami sejtkicsapódása van,még jó hogy megevett egy üveg antibioót rá feleslegesen,ajánlott rá a doki egy homeosbogyi cuccot,ht egész Kaposváron néznek mint a lukinyúl

mennem kell
Vendég

Gabcii, legyen igazad, mármint hogy töményebb! Mert a csajszi ma csak 830 ml-t evett összesen, így ezt éppen kevesellem... de meglássuk...

Már alszik ő is... 7-kor fürdettem mert dög fáradt volt, fél 8 körül már aludt... :shock: :shock: :shock: :shock:

Na ha éjszaka 12 órát alszik, akkor miért fáradt egész nap? És ha fáradt miért nem alszik el (nappal) csak üvöltve?
(ma az éjszakai 11-12 órás alváson kívül 2x 45 percet és 1x3 órát aludt... mind3x fél óra altatás után ami sikítással volt megspékelve...)

Ádám nagyon fickós a vonalzós képen! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Na ma nem néztem be napközben, rengeteget írtatok!

Piglet, szia. Júlia gyönyörű! Még egy jól alvó, és jól evő gyerek, csakhogy csökkenjen a frusztrációm :lol: Nadinom Júlia lett volna, ha én nevezem el, de Csabié volt most az előjog. Na majd Kistesó!

Anett, látod, milyen jó, hogy így megjavult Eszti? Az első hetekben ezt nem is gondoltad volna, igaz? Akkor tényleg nagyon látszott ám, hogy ki vagy bukva.

Ciripke, Bettivel is így volt, amikor Barnu született? Vagy ő akkor még kisebb volt, igaz? A fiúk úgy látszik kemény diók. Talán ha jön a tavasz, akkor tényleg jobb lesz, Marci is nagyobb, Te sem leszel annyira depis.

Móni: nálunk is cicisztrájk van, és már napok óta. Eleinte csak reggel volt, mostmár minden kajánál. Én biztos vagyok benne, hogy a cumisüveg miatt van. Én ma az "éheztetést" próbáltam, egyetlen kajánál sem adtam pótlást, csak amit kicicizett, kivéve most este. Ma még nem javult a helyzet, de holnap is ezt tervezem folytatni, aztán meglátjuk. Mindenesetre kitartás Neked!

Zsu, bevallom kicsit tetszett a kutas monológod :) Valahogy nagyon jól megfogalmaztad. Remélem már jobb a kedved, az enyémen mindenestre segítettél egy rövid időre :lol:
Macsek írásait pedig mindig is bírtam! Majd számolj be a szopis tanácsadóról, rendben?

Hajni, mik vannak? :shock: Nem lehet talán a foga Lillunak?

Gabci, jó az új vonalzó!

Jutta, már nem azért mondom, de Dorka 12+3+2 (kerekítsünk) = 17 órát alszik a 24-ből! Ennél többet szeretnél? :shock: Akkor mikor tanul meg forogni, meg a többit? Napközben Nadin is nagyjából így nyomja, de éjjel nem alszik 12-t.

Na mi ma anyuéknál voltunk, nagyon jól telt a nap, de már harmadik napja nem alszik el az esti kaja alatt. Ez jó, mert legalább eszik, de tíznél előbb nem fogom tudni ágybadugni :cry:

KépKép
kertikiri

Sziasztok
Az a helyzet, hogy egyszerűen nem tudlak követni benneteket, mivel napközben nincs időm géphez ülni, estére meg, mikor idekerülök, oldalak sokaságát írtátok tele, így brühü.... szóval igencsak kivonatolva olvasgatok :(

Csak azért írok gyorsan, hogy Móninak tudjak reagálni, nálunk is ez megy - mijarossebb van ezekkel a kölkökkel :o - már mindent kipróbáltam, egy dolog jött be, hogy nem kézből szoptatom, hanem lefektetem az oldalára, odakönyökölök mellé és fekve szopizik... Még az elején így is elrántja egyszer-kétszer a buksiját, de aztán belejön. Ráadásul elég keveset is eszik az utóbbi napokban (jó, persze, ő ugye most beteg szegényke).
Remélem, megoldódik nálad a helyzet.

Kép
ebinc

Héé, már nincs is messze a tíz óra!

Andi, átjöhetnél ide is főzni egy kicsit. Már újból rendelem a kaját, de most pont olyan időben jön a kajásfiú, amikor Nadin még visszalaszik egy kicsit, és én is vele, így nem annyira örülök, lehet le fogom mondani.

Jolka... Neked nem tudok mit írni, Te mindig csak arról számolsz be, hogy minden milyen szuper, úgyhogy kívánom, hogy legyen továbbra is így! El a depivel, ne is tudjunk róla, hogy legyen aki tartja bennünk a lelket :lol:

KépKép
kertikiri

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?