Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Front van mert berti is előadta este a visítva sírok és semmi sem jó című nagyjelenetét amit csak frontkor szokott :roll:

Na, fent is van, megyek.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Azért örülök nagyon ennek a fórumosdinak, mert legalább megnyugszom, hogy nem csak az én gyerekem produkál furcsa dolgokat :)

Tegnap éjjel 11-kor volt egy sírásos kiborulásom. Aztán rájöttem, hogy hülye vagyok, mit izgatom magamat. Ugye tegnap volt Hannának a hisztinapja, estére azért már megviselt. Aztán az is, hogy nem tudom elérni nála a magától elalvást, mert nagyon sír néha. Ilyenkor nagyon látom rajta a skorpió jegy jellemző hisztirohamát. Lilul a feje és nem vesz levegőt, gyakorlatilag egy fél pillanat alatt vált a mosolygásból ebbe a hisztibe ha valami nem úgy történt, ahogy elképzelte :) Egyébként nagyon nyugodt baba, de vannak ilyenjei... :?

De aztán rájöttem a bőgés közben, hogy mit izgatom magam, végülis szeretem mikor a mellkasomon alszik el, egyébként meg jó baba és nincs vele semmi gond, ugyhogy most szüneteltetem az elalvásos nevelését :) Végülis belegondolva nemsokára már nem lesz ez a nyakamba pihegős bújós kismanó :) Inkább most kihasználom. Külön szobában és az ágyában alszik, hát istenem nem magától... és nem alussza át az éjszakát, de 2,5-3,5 óránként kel és legtöbbször visszaalszik... nekem ilyen baba jutott, de mindennel együtt imádom :)

Ugyhogy ma jó napunk volt, valszeg ő is érezte rajtam, hogy lenyugodtam és nem akarom görcsösen átnevelni valamire, amit ő nem szeretne.

Hát lányok nem könnyű ez a gyereknevelés és ez még a leglájtosabb kezdetleges kis nevelgetés :lol:

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Ja! és bejelentkeztem UH-ra, 28-án megyünk 1-re :) Ugyhogy ezzel kapcsolatban is megszűnt a dilemmám.

Hétvégén volt nálam a fodrászom, a közeljövőben megyek kozmetikushoz, lassan visszarázódom az emberi létbe :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 

 
 

Babuci: Szerintem se izgasd magad, egyik baba ilyen ,másik olyan. Sokkal könnyebb minden, ha te nem vagy ideges vagy görcsös. Akkor ő is sokkal nyugisabb szerintem .

Én is megyek valamikor szépülni. Férjemtől kaptam karácsonyra egy utalványt egy szépségszalonba . Bármire mehetek ,még masszázsra is. :lol:

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

A tegnap esténk kezdete borzalamas volt. :cry: Minden haladt a megszokott dolgok szerint kivéve, hogy du 15-től nem aludt és fürcsi utánra már nagyon fáradt volt. Meg akartam etetni ciciből és olyan hisztibe kezdett, hogy ő éhes(lila volt a feje), nagy nehezen ráment a cicire, majd 1-2 szopi elengedte és újra üvöltés, ez így ment 10 percig, utána feladtuk és cumisüvegből kapta

Megyek,mert most ébredt

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Mona!

nyugi, mindenkinél vannak ilyennapok :wink: Egyszerűen nem tudnak valamitől pihenni és estére túlpörögnek, semmi sem jó. Mint írtam neünk hétfőn csinálta ugyanezt.

Mi tegnap voltunk Dévény tornán, kifejezetten Berti lábát masszírozzák, hát remélem meggyorsítja kicsit a lábikója rendbe jövetelét, mert ez a sín elég nehéz dolog:( Tudom hogy hordani kéne de éjjelre nem vagyok képes ráadni, ami miatt szégyellem magam de olyan jó hogy alszik 8 órát így nem vagyok hulla egész nap. :oops: Most ráadtam nappalra, mert láttam hogy el fog aludni hát kiváncsi vagyok meddig alszik benne. Igazából amíg nem akar mozdulni nincs gond, amikro mozdítaná a lábát és nem tudja akkor sír.

Babuci!

Hányszor sírtam én is Emma miatt, hű, ne izgasd magad ez teljesen normális dolog. Nem könnyű a kisbabákkal, főleg az elősvel amikor az ember nem tudja még mire vállakozik :D És bizony állandóan változnak, mire azt hiszed hogy valami beállt akkor tuti megváltoztatja. Szerintem nem baj ha egy ennyi idős gyerek nem az ágyban alszik el. Az a lényeg hogy viszonylag rövid idő alatt elaludjon , ha ölben, akkor ölben , feltéve hogy nem sír abban a pillanatban ahogy leteszed. Berti is sokszor ölben alszik el, nem cicin, hanem a vállamon evés után kb 1 órával. De nem bánom. De van amikor meg üvölt az ölemben, vagy csak feszeng és ágyikóra meg a cumira vágyik. én egyenlőre ahhoz igazodom ahogy neki jó, amíg jókat alszik utána.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Lányok Ti napközben mivel foglaljátok le a bébiket? Nekem már 5 napja végig alussza az éjszakákat 8-9 órától reggel 7-8-ig, (egy evéssel 2-3 között), de ennek az az ára, hogy napközben nagyon minimális ideig alszik, kb. 2-3-szor 0,5-1 órát. Mondjuk nekem ez így jobban bejön, mint mikor hajnal 3-tól felvoltunk és napközben aludt. Csak így nem tudok napközben semmit csinálni, mert a kis drága igényli a társaságomat.
Én már nagyon várom, hogy jó idő legyen és kint lehessünk, mert ez az állandó bennt lét kicsit megvisel. Olyan jó lesz sétálgatni, embereket látni...
Vendég
 


Lafie!

Nekem szerencsém van bertivel mert viszonylag sokáig eljátszik a baby gym-el, néha egy órát is, imádja. a forgót is szokta nézegetni. mást nemigen tudnak még
De pl a lányom soha egy pillanatra nem volt el ilyenekkel, szóval gyerekfüggő. Ővele akkor lett könnyebb mikor megtanult helyet változtatni

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lafie: Nálunk hétfő óta ugyanez a helyzet. Most is már vagy háromnegyed órája fekszik az ágyában és nézelődik. Előtte fél órát a hordozóban és a szopi alatt is végig fent volt. mondjuk nekünk eddig is így aludt éjszaka, de nappal is aludt eddig. Majdnem ugyanolyan idősek a babáink, lehet hogy most állnak át valami új napirendre, nem?
Nem jársz sétálni vele? Én azt nagyon szeretem. Meg most a héten már elvileg mehetünk zárt helyre is emberek közé. Voltunk is tegnap a helyi boltban, az is jó volt. Bár az influenza miatt nagyobb helyekre nem merészkedek vele még egy ideig.
Meg nálunk hetente min. egyszer egy picit a nagyszülők vigyáznak a Bendőre, úgyhogy így ki tudok mozdulni, kicsit vásárolgatni, stb. Az is nagyon jó.
Bár átkozom most ezt az influenzát, mert jó lenne már kötetlenebbül menni vele ide-oda. Tornázni is mennék már.
Tényleg ti fogtok járni esetleg baba-mama tornára vagy ilyesmire?

Kép
vargaviki
 
 


Hétfői fotó:
Kép
Kép
Kép

Kép
vargaviki
 
 


Ja, az utolsó kép kb 10 nappal korábbi.

Kép
vargaviki
 
 


Viki!

Na az influenzát én is átkozom, meg magamat szídom, ugyanis Emma is októberi és akkor megfogadtam hogy legközelebb tavaszi gyerekem lesz :D Épp ezért, mert velük már akár 3 hetesen lehet bárhová menni.
Most meg kb március, áprilisig igencsak korlátozott a lehetőség.
Viszont Emmával is kb áprilistól a világból kimentem, az egyik legjobb időszak volt mert már lehetett vele járkálni, de még nyugton elnézelődött a babakocsiból. Kb őszig, akkortól már sűrűn kiszált, na az egy másik fejezet :lol:

Tegnap itt vaciláltam vagy egy órán át induljak vagy ne induljak vele dévény tornára, ugye busszal, ködben, de végülis elindultam, remélem nem kapott el semmit. mondjuk nem belvárosi tömött busz, de csak busz.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Csajok totál kész vagyok!Kicsi fiam napok óta alig alszik,még annyit sem,mint eddig ugyanis kitalálta magának,hogy csak a cicivel a szájában hajlandó aludni! :shock:
Tegnapelőtt délután 3-tól hajnali fél 4-ig csak 1x aludt 15'-et,amikor már beájult!Többnyire végigüvöltötte a köztes időt!Aztán fél 4-től aludt fél 8-ig szopi után mentünk Szegedre a másfélórás úton aludt,majd amíg bent voltam apa autózott vele,mert ha állt az autó üvöltött!Aztán bementem a mteróba kb 40'-re addig uez a felállás.Hazafelé aludt kb 3/4-ed órát,maj itthon még felet,aztán 15 órától éjfélig üvöltés,de olyan szinten,hogy Lizi sem aludt tőle.3 órakor ébredt szopi után leraktam,kb 1 perc múlva cuppogás,majd üvöltés.Kiveszem cicit kap,beájul,kiveszem a szájából 10mp. után cuppog rájön üres a szája üvölt! :roll: aztán 5 órától aludt még 7-ig,majd az előbb ellaludt nagy nehezen,de már nyekeg.Nem értem mit csinálok rosszul,ha cumit adok neki üvölt,mint akit pofonvágtak.Tegnap már én is bőgtem,egyszerűen nem tudom mit csináljak,hogy aludjon cici nélkül,kész vagyok!Egyébként Lizinek is volt anno ilyen időszaka,de legalább éjjel nem csinálta.Mostmeg egyre rosszabbodik a helyzet!Nekem meg már fáj a fejem,sőt estére már szédülök.Olyan max. 4 órákat alszom részletekben!
Apa próbálna segíteni,de nem tud,mert ha nincs a szájába a cici üvölt bármit csinál vele!Közben tuti nem éhes,mert bugyog vissza belőle a sok tej....

Egyébként a doki mindent rendben talált.Agátseb már nem látszik,mondjuk minimális volt és nem is fájt sososem.

Aki kérdezte adjon-e tápot,annak én azt válaszolnám,ha nyugodt a baba és nem visít szopi közben vagy utána én tuti nem adnék.Lehet kisétvágyú a baba,kár lenne megtömni,ha hagyná egyáltalán.Lizim is az volt,sőt most is.Sosem hízott eleget,most is nagyon vékony 4 éves és jó estben 13kg.Szóval,lehet,hogy Bertike is ilyen vékonyka és rosszevő lesz ki tudja!Ha éhes lenne tuti szólna :D Bocs ez az én véleményeményem és azért is mert tudom többen dilemmáztok ezen,de név szerint csak Manóra emlékszem :oops:
Manó mi is voltunk ortopédián 1 hete.Barninak is befelé állnak a lábfejei,én is látom,jfőleg a bal.A dokibácsi aszonta nem kell vele foglalkozni,kinövi.Masszírozzam neki,oszt annyi!
Én nem mérem Barnus mennyiket szopik,2 hetente viszem a védőnőkhöz méretni!
Jaj,nem tudom,mit akartam még írni,kissé szétszórt vagyok,bocs és a kuszaságért is!
Nyugis napot mindenkinek!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Még annyit,apa nagyon igyekszik itthon!Nyilván mégsem ereszti ki bal fülén ami a jobbon bemegy.És remélem nemcsak átmeneti a helyzet!

És mégvalami.Múltkor valaki(bocs nem emlékszem szokás szeerint)kérdezte miért vállaltam Barnust így?Mert néha meg olyan normális az apjuk,meg úgy gondoltam kettővel megbírkózom akár egyedül is.Meg annyira szerettem volna ha Lizikém nem egyedül nő fel,meg átélni,hogy kisbaba van a pocimban a születés csodáját ilyenek.Egyébként 3 gyerek volt atz álmom,de azt elnapolom....
De ha rágondolok,hogy többet nem lesz baba a pocimban,nem szülök,nem lezs picibabám,már összeszorul a gyomrom.Ugye nem vagyok normális???Tudom...

És nem haragszom a kérdésért abszolút,jogos.
Na megyek

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Kép Kép Kép Kép [img]mi%20is%20pöttyösek%20vagyunk!http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1199881572.2786.jpg[/img] [img]Lizi%20a%20hóbanhttp://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1199881584.2996.jpg[/img]

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Kép Kép

Az előbb nem tudom miért nem lett jó az utolsó két kép: szóval Lzike a hóban!


Na eldugulok,bocs ha sok voltam!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Nekünk is nehéz napunk volt tegnap, tényleg lehetett valami front, vagy telihold, vagy nem tudom. Kár, hogy minden héten van egy-két nap, amikor front van... :twisted:
Zitus is csak piciket max. 30 perceket aludt két szopi között (bár már ez is tök jó, ahhoz képest, amikor egyáltalán nem alszik), de azt csak kézben, vagy hordozóban vagy kocsiban, a többi időben pedig bömbizett...hála Istennek este f11 körül kidőlt...meg én is. Pedig nagy terveink voltak a férjemmel :wink: ...voltam a szülészemnél, letelt a 6 hetes gyermekágyas időszak... mondanom sem kell, este 8 után már csak a pizsamámra tudtam gondolni... :D

Vargaviki!
Ezt a 190g-ot anyatejben kell érteni?!! Ha igen, akkor minden elismerésem, ugyanakkor irigyellek is, mint a fene, nekem idáig 120ml volt a rekordom, de az is csak egy-két alkalommal, reggel, egész éjszakás pihenés után. :(
Tegnap lányok egész álló nap szoptattam, mert szeretném, ha serkenne a tejem, és nem kéne tápszerezni, így a nap egy végtelen szoptatássá alakult át, nem csoda, hogy hulla lettem estére.

Kép
Kép
tusimi
 
 


De meg is éri ennyit szoptatni, mert így 6 etetés helyett van 8-9, és így már összejön a kb. 600ml/nap. Este azért megkínálom egy kis tápszerrel, max. 30-t eszik belőle, aztán alszik. Egyébként eddig 3 este kapott így, és azóta sokkal előbb-könnyebben elelszik, szóval pont ez a pici hiányzott eddig a pocijából, hogy jól aludjon. Én nem stresszelem magam ezen (lét napig stresszeltem, de megúntam), azzal nem lesz több tejem...sőt. Szoptatok sűrűbben, etse picit pótolok és reménykedem, hogy csak ideiglenes a dolog. Ha meg így sem lesz több, akkor ez van, a lnyeg, hogy minnél tovább szopizzon a baba nem?

Lizo!
Ahogy olvasom, amiket írsz, szerintem az már nem normális, hogy ennyit sír a kisfiad. Én a helyedben mindeképpen beszélnék a gy.orvossal, tuti fáj a pocija vagy valamilye, azért nem alszik, sztem kellene neki egy kis fájdalom csillapító vagy valami. A cumit én jó sokat kínálgatnám a helyedben, hátha előbb-utóbb elfogadja, vegyél még szerintem 1-2 fajtát, aminek más a formája, hátha azt elfogadja.
Örülök, hogy a férjed észhez tért, így egy picit biztos jobban vagy te is!

Kép
Kép
tusimi
 
 


Lányok én úgy irigyellek titeket, hogy alszik éjszaka ilyen sokat a gyerkőc... hogy a fenébe csináljátok??

Napközben alig alszik Hanna, illetve egy hosszabb blokkja van, ami max 3 óra... de este 10-11 előtt nem alszik el és mostanában már 2-2,5 óránként kel enni... próbáltam azt, hogy csak a cumit dugom a szájába. Hát nagyon megsértődött és kikérte magának és követelte a tejcsit :) Bár visszaalszik utána általában, mégis zombi-lét ez, hogy nem tudok éjszaka egyhuzamban legalább 5 órát aludni... :?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Tusimi!

Ő. dehogynem normális hogy ennyit sír egy baba :( Ezt hívják többemberes babának :D Az enyém lány is ilyen volt. nem épp szülőbarát verzió, de azért túl lehet élni. Persze azért ki lehet viszgálni, de nálunk sem találtak semmit. Igaz, most sem könnyű természet :roll:

Azt hogy este csak a pizsire tudsz gondolni nem csodálom, elárulom én is :wink: Szerintem este jó ideig esélytelen hogy bármi másra tudjunk gondolni :lol: Még hogy vannak más napszakok is :wink:

Babuci!

Sehogy sem csináljuk, egyik baba ilyen, másik olyan, aztán lehet hogy két hónap múlva majd mi sírunk hogy ébred a baba éjjel, te meg alszol. Pl barátnőm ksilánya 5 héttel idősebb Bertinél és épp ma mesélte hogy megint kelnek éjjel, pedig karácsoyn körül vagy egy hónapig már átaludták az éjszakát, d emost megnőtt az étvágya a babának.

Berti ma alig aludt, max egy órákat, szerintem este megint lesz a visítás, már most is le kellett tennem, mert ő ha nagyon fáradt utál kézben lenni :o Estére meg eljut ilyenkor oda hogy mindenhol utál lenni :shock:

Lizoka!

Örülök hogy a párod azért próbálkozik, ez is valami. Benned akkor nagyon nagy anyai ösztön lehet ha ebben a problémás , nehéz időszakban is tudnál harmadik gyerekre gondolni. Én amikor Emma eennyit üvöltött azt mondtam soha többé :oops: Eltelt két év mire azt mondtam talán, a férjem meg csak most tudtam rábeszélni, hogy legyen még egy, mondván hogy kétszer csak nem húzunk bele a nagyon kiborító gyerek pakliba 8) Imádom a lányom, nem cserélném el 5 jóra sem, de nem könnyű vele még most sem néha, baba korában meg kész diliház volt :oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Jutka!

Hízásban remélem igazad van, ha a keddi uh sem mutat semmit beletörődöm hogy ilyen, végülis nem sovány. csak fura hogy az egyik gyerekem dupla annyit evett mint az átlag, ő meg fele annyit. Végülis a kettőböl kijön az átlag :lol: Csak minálunk senki sem sovi alkat, ezért fura.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok lányok!Elsösorba megprobálom megcsinálni az uj voalzonkat :D

Kép
szoszke35
Zsámbok
 
 


Hát lányok valamiért nem jön össze ha tud vki segitsen,köszike :) Nagyon szépek a babák :D Ha sikerül a vonim akkor én is teszek föl képet Zoérol :D Most mennem kell mert mindjárt fürcsizünk.

Kép
szoszke35
Zsámbok
 
 


Babuci!
Szerintem most még babaalkat kérdése, h éjszaka melyik mennyit alszik, de azért van egy-két dolog.
A besötétítést-suttogást, "nemtisztábarakást" stb... már tudod.
Én úgy tudom, hogy fontos még, h napközben eleget egyen, amivel hosszabb időszakokat kibír éjszaka.

Nálunk szinte az első naptól fogva hosszabban alszik éjszaka, mint nappal, kb. 2-3 hete pedig csak egyszer kel föl éjszaka (3 körül, utána 6-7 fele). Azonnkívül, hogy szerencsém van nálunk biztos nagy szerepet játszik, hogy Zita nem ugyanott alszik nappal, mint éjszaka. Egy szobás, galériás lakásban lakunk, ezért egész nap lent van velünk a járókában (direkt olyat vettünk, aminek az alját fel lehet emelni), az a "nappali ágya", és szoptatni is szintén lent szoptatok, fotelban ülve. Este, fürdés után felmegyünk a galériára (8-9 óra között), fent szoptatom az ágyunkban, és utána már fent a kiságyba rakom le (mondjuk ilyenkor elég nehezen alszik el, de 10 körülre azért általában sikerül neki). Éjszaka is az ágyunkban szoptatom fekve (amúgy sosem), és édekes módon ilyenkor, ahogy kiköpi a cicim már alszik is (kivéve egy-két alkalmat, de akkor is hamar visszaszenderül). Aztán reggel 8 óra körül ébred, és jövünk le.

Szóval, ha esetleg van járókátok megpróbálhatod bevetni, mondjuk kitenni a nappaliba, hátha neked is bejön. Egyébként a védőnő már az első nap mondta, hogy így Zita nagyon hamar meg fogja tanulni a nappal-éjszaka közötti különbséget, és tényleg így lett. Bár tuti, hogy szerencsém is van a kiscsajjal, cserében nappal nehezebb altatni, de nem bánom. Nem ritka egyébként az sem, hogy 6-7 óra telik el két szopi között - éjszaka természetesen. Ja és nappal én keltegetem, hogy 3-4 óránál több ne telljen el két szopi között. Mondjuk ezt már egy csomószor leírtam, gondolom a könyökötökön jön ki.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Szöszke: a vonalzó elején lévő [img]-be%20ne%20tegyél%20szóközt,%20a%20végén%20pedig%20egy%20ilyen%20van%20asszem%20:[/img] vagy [\img]. Valamelyik a kettő közül.

Alvás: ma napközben Bendő össz. két és fél órát aludt... (ilyen még sosem volt) Úgyhogy nem tudom mi van a babákkal... Most este már üvöltött a fáradtságtól, csak karban aludt el, leraktuk, 5 perc múlva megint üvöltés. Apuka 10-15 perc próbálkozás után felvette és úgy megint elaludt karban. Még nem tette le, remélem alszik olyan mélyen, hogy ne ébredjen majd fel. Úgy sajnálom ilyenkor, hulla fáradt.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk az 5 órás úton. Egyszer meg kellett állni a szegedi MOL kútnál, mert muszáj volt Aport megszoptatni. Attól megnyugodott és mentünk tovább.

Nekem a tej mennyiségének szinten tartására a 100 százalékos almalé jön be. Egyébként annyira furcsa, nekem is állandóan változó a mennyisége. Eddig szerencsére elég volt mindig, de legtöbbször estére puhára szívja, majd éjszaka és reggel rengeteg van. Jó még állítólag a sör is, van végülis alkoholmentes is, ha valaki szereti.

Én a K vitamint kanállal adom be.

Én a babát úgy mérem, hogy hosszabb ideig hagyom a mérlegen és figyelem, általában mindig van olyan pillanata mikor abbahagyja a rugdosást. 100 százalék pontosan persze nem lehet lemérni, de talán nem is fontos.
Én hetente egyszer mérem a testsúlyát. Az étkezést pedig teljesen rábízom. Ma például 13-kor evett, aztán 19.20-kor, közötte pedig aludt egy nagyot. Így is tudja, hogy mennyi kell neki, havonta majdnem 1 kilót hízik. Ma látta a védőnő és azt mondta szép, fejlett. Akár mint egy négy hónapos baba. Mondjuk nagy baba is volt az első perctől.

Nekem viszonylag könnyű. Ritkán sír. ma körülbelül 25 percet. :)
Nyekeregni szokott, de hamar megtalálom a módját a csillapításra.

Most mennem kell,
sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Én is küldök Aporról képeket. :)

Kép Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!
Tegnap csatlakozom, nálunk is front lehetett. Úgy sikerült elaltatni, bár ennek nem vagyok a híve, hogy betettük az ágyunkba este fél 11kor mert elötte nem akart elaludni, pedig apa már mindent bevetett, egy perc alatt aludt el, és reggel 6kor ébredt. Nem szeretném rászoktatni, de nagyon kesergett tegnap egész nap. Most megetettem és alszik a kiságyban. Be szeretnék szerezni én is egy járókát, ki milyet ajánl, akinek már van? Tusi?
Viki! Voltam tegnap sétálni, végül 14 45re jutottam le. Te mennyi időt sétálsz vele? Ma talán összejön a randink. :D

Kép
nyafi
 
 


Lányok!!! Juhéjjj!!! :D

Ma éjszaka - még ha egyedülálló is eddig - Hanna este fél 10-től aludt hajnal fél 4-ig! Ez 6, mondom HAT óra egyhuzamban!!! :lol: :lol: :lol:

Aztán evett és 4-fél 7-ig, majd most 7-től megint alszik! Hát ez szuper! Ha így maradna, egy szavam nem lenne :)

Bár félek ez egy véletlen egyedülálló akció :roll: a magától elalvással is eljátszotta egy este, hogy betettem a kiságyba és elaludt, aztán hajnalban is, de reggelre elfelejtette hogyan kell csinálni és azóta sem max ölben.

De ez nagyon jólesett ez az éjszaka. Bár bevallom nem aludtam közben kb 1 órát, mert úgy felpörgettem magam rajta, hogy de ügyes, hogy nem tudtam elaludni (mert fél 2 felé nyöszörgött, csak nem mentem be hozzá)... :roll: :lol:

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Hülyén írtam. Tehát 4 - fél 7-ig aludt megint és fél 7-kor kelt enni megint.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Tusimi!

Van járókánk és abban elég jól elvan Hanna, lehet, hogy tényleg megpróbálom azt, hogy nappal kint altatom.

Nyafi!

Nekünk is olyan van, mint amilyen Tusimiéknek. Mindenképp ilyet érdemes sztem is venni. Olyan mint a kiságy ( fa rácsos) és ugyanúgy lehet állítani, hogy amíg kicsi, addig fent legyen, majd le lehet rakni a fekvőfelületet ha már nagyobb. Ráadásul (nem tudom Tusimiéknek ilyen-e), de a miénknek kerekei vannak, így szoktam huzigálni oda ahol épp vagyok (Konyha/nappali/étkező)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Szaisztok!

Babuci!

Szuper, be fog ő állni a hosszabb alvásra. Lehet olvassa a topikot :lol:
Az én fiam is, mert tegnap ő is változtatott, elaludt 1/2 10-kor, jó, ilyen máskor is van de felkel még enni 11 körül és akkor játszik egy órát kb, na tegnap nem kelt fel, így viszont kelt 1/2 5-kor és nagyokat vigyorgott fél 6-ig. Én is vigyorogtam neki, meg suttogva beszélgettünk, akko rbealudt és azóta se kelt fel. Persze nekem muszáj volt mert az Emma ment oviba, hát mit mondjak kipihentebb voltam amikor éjféltől aludt 8-ig :roll:

Jutka!

Akkor barnus lába biztos nem annyira befelé hajló, sajnos Bertié elég csúnya: [img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 6.2411.jpg[/img]

Aggódom is mi lesz mert ezt a sínt max egy órát viseli egyenlőre, tegnap is utána keserves sírással ébredt, éjjel ezért nem is próbálkozom egyenlőre. Már előre rosszul vagyok hog yma is rá kell adnom.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Na, valamit elszúrtam

Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ezen látszik hogy a térdétől kezdve rossz irányba áll az egész, tehát nem csak a lábfeje sajnos. És ezen a képen még viszonylag szépen is tartja, van amior behajlítja a lábát teljesen maga alá, csak nem akaroma bénácska lába képeivel az oldalt 8)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Járóka: Én is nagy tervekkel voltam hogy napközben ott alszik a nappaliban, főleg hogy két szintes nekünk is a lakás és nem akartam fel le rohangászni. Én bölcsőt raktam ki neki, de egyszerűen nem aludt benne. Mert zavarta a zaj, hog yott járkálunk, megy atv, stb. Mondjuk lehet nem ennyire zajérzékeny babánál működik, de nekem egyszerűen nem maradt meg benne. Így mindíg felviszem a helyére. De így is meg tudja különböztetni szerencsére a nappalt az éjszakától az elejétől kezdve, d emondjuk nálunk nappal nagy az akapzaj, meg ugye világos is van.

Mondjuk most is fel van állítva az utazóágy a nappaliban, de csak akkor van benne ha ébren van. Mert akkor mégse akarom szegény egyedül hagyni a szobájában. Akkor ott van velünk, ott játszik egy kicsit ilyesmi, de ha álmosodik nyekeg, akkor kijön az ölembe és vagy ott elalszik vagy ha ott is fészkelődik megy az ágyába hasra és cumi.

Anika!

Apor szép nagy baba tényleg, nagyon kis cuki! És ügyes hogy 5 órás utat jól viselte, Berti a 2 órást sem annyira bírta, volt negyed óra sírás és amúgy is leginkább nézelődött nem tudott aludni. :roll:

Nyafi!

Lényeg hogy megnyugodott. Enyémek nem voltak ilyen anya ágyában megnyugodósak :o Vagyis Berti most nem az, ha közénk teszem is sírdogál, Emma meg nem volt az. Most ő már szeret azért közénk feküdni néha, vagy csak ott elaludni. Most is hogy nincs itthon a férjem velem alszik.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

A kicsi Milu új szokást vett fel: a fürcsi után etetés, a nyugi helyett egy kész rémálom lesz :cry: Tegnap este ua. csinálta, mint tegnapelőtt, nem kellett a cici, pedig üvölt, hogy éhes, megint próbáltuk megnyugtatni, majd visszarakni, megint üvölt, hogy éhes... 10 perc múlva a férjem elment megint cumisüvegbe melegíteni, de előtt beraktuk a pihenőkéjébe, közben én még próbálkoztam (kutyapózban feléhajoltam és úgy raktam a cicit a szájába vicces látvány lehettem :lol: )Na akkor elkezdtett enni, egy 5 perc múlva(amikor már mindenem görcsben állt), gyorsan kivettük és folytattam fekve a kajálást. Evett 60-t és bealudt, lefektettem , erre nyöszörög, hogy ő éhes, újra kiveszem etetés 30 percig nyammogott rajta és nem evett semmit csak aludt. Visszarakom, felkell, hogy éhes, férjem átveszi, még üvegből evett 10gr-t. A mellkasán elaludt, de kiságyban felébredt, majd újra én jövök, végül 22:10-kor elaludt!! Az éjszakája megint tök jó volt, sőt most 6 és fél órát aludt egyhuzamba. Meg utána még két órát, meg most is alszk már 1,5 órája.

Mit mondjak, nálunk eddig nem voltak ilyen procedúrák, nem irigylem azokat, akiknek rendszeresen van ilyen ,baromi kemény. Nem is fizikalilag, hanem lelkileg.

Amúgy úgy látszik az én gyerekem is olyan, mint a Manóé, egyszerűen nem nagy étvágyú, nem nagy hízós(hétfőn volt 5130gr:-(), én úgy döntöttem, nem idegesítem magam és nem adok neki tápot, amíg úgy látom, hogy jól van és jókat alszik (nappal is meg este is)és nem látom túl vékonynak, meg amíg van tejem.

Anikó jó neked, hogy Apor ilyen hízós:-)

Ja van még egy gondom, el kezdtem a masszász, tetszik is neki, de egyszerűen, ha hasra fordítom ordít, üvölt, de ha napközben bármikor ezt teszem(pedig csak ilyen pózban tud aludni), hiába beszélek hozzá, simizem, ha ébren van nem engedi, hogy hasra fordítsam, nektek nem csinál ilyet?

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

No, talán most tudok kicsit írogatni:-))

Lizoka nagyon szívesen, jó olvasgatást:-) Örülök, hogy az urad kicsit próbálkozik, már ez is valami. Nem semmi szegény kismanód, azt hiszem én már guta ütést kaptam volna :roll: Nálunk is akad esténként egy hosszabb sírdogálós semmi sem jó időszak, de azért éjszaka csak enni kel fel, mégha 3 óránként is. Én bizti nem is tudnék másik babóra gondolni ebben a helyzetben, hogy ilyen sokat sír, én valahogy ezt nem bírom. .. :( Szóval egy igazi anyatigris vagy:-)
Nálunk is front volt, alig aludt el tegnap előtt este. Én nem csinálok belőle problémát, hogy nem úgy alszik el mint általában.. Persze a kényelmes verzió amikor este látom rajta, hogy álmi, hasra teszem a kiságyában és alszik magától. NO de a multkor, mindent kipróbáltunk és végül a babkocsiban aludt el ringatva :roll: Ez van...de sírni nem szoktam hagyni, hogy én vmihez ragaszkodjak. Olyankor sajnálom szegényt, amikor semmi sem jó, ha fogjuk ha rázzuk semmi... és akkor is sír...
Jutka Balázs is csinál olyat, hogy amikor mindent úúútál, csak cici legyen a szájában, és akkor csendben van:-))) na ha már kész vagyok inkább lóg rajtam 1 ót:-))) Mondjuk annyival jobb hogy második, hogy nem idegeskedek rajta, hogy miért sír, van ilyen napja és kész. Túúúléljük:-)
Jutka Te sem csinálsz sztem semmit rosszul, ilyen babó és kész, majd kinövi, változik stb. csak addig bírd szusszal, mert ennyi alvással nem semmi létezni:-))) én már csak tudom:-)))) Azt hiszem keményebb dolog a gyereknevelés, mint amikor reggel 7-tól este 11ig dolgoztam:-))))
na megyek ha lesz időm még jövök, de jönnek ma megnézni a kutymiházat a hivatalból, le kell engedélyeztetnünk:-)
ja és a képek nagyon cukik. MIndíg gyönyörködök Lizibe, annyira szép kislány, még egy ilyen hiányzik nekünk a házból, de lehet szegénykém már ott huncutkodik a pocakomban:_))) na remélem azért nem, én egyenlőre nem szeretnék bébit, csak jópár év múlva. De tegnap poénkodtunk apival, aki nagyon nem szeretne már többet, hátha... szóval akkor jöhetne:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok lányok!Vargaviki köszi a segitséget sikerült :D ,igaz késik 3napot de remélem beáll.Alvás:sajnos mi se alszunk éjszaka :( ,napközbe jo kislány de az éjszaka rémálom.Pedig már nem hasfájos,van puki,kaki rendesen.Mi is hizogatunk rendesen 3kg38dkg-val jöttünk ki a korházbol és most 4kg 74dkg vagyunk. :D Ugyhogy van étvágyunk rendesen.MOST mennem kell mindjárt lejár a mosogépem,remélem már sürübben fogok tudni jönni.

Kép
szoszke35
Zsámbok
 
 


Kép Babe Kép Kép Kép vigyori

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Járóka
Igen nekünk is gurulós, bár ez nem volt szempont, amikor megvettük. A lényeg az volt, hogy emelhető legyen az alja és ne legyen túl nagy, mert nincs sok helyünk. A kikában vettük végül, jó drága volt, 22e asszem, de volt kika utalványunk, ezért nem számított. Amúgy szerintem egy sima járókát is meg lehet úgy bütykölni, hogy emelhető legyen az alja, mi valószínűleg ezt tettük volna, ha nincs utalványunk, mert amúgy fele ennyibe kerülnek a járókák. Két méretben volt 100x70 és 100x100.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Lányok! Intim a téma, de muszáj titeket kérdezzelek, mert a 3gyerekes barátnőm a 3gyerekét hátrahagyva épp síel Ausztriában, így most nem akarom ilyen kérdésekkel zargatni.
Szóval szex. Tegnap végre-végre, nagy örömmel sor kerítettünk rá vagyis kerítettünk volna a férjemmel, de...hát...hogy is mondjam...úgy néz ki szülés után újra szűz lettem :oops: Legalábbis tök olyan érzés volt, amennyire emlékeimben dereng a dolog. Ez azért fura, mert pont az ellenkezőjét vártuk, végtére is kijött ott egy gyerek... Szóval most elhalasztottuk a projektet, és meg is vagyok kicsit ijedve, mert...nem vagyok én már 16 éves, hogy megint átessek az egész procedúrán...röhej nem? :roll:
Lehet, hogy a dokim jobban összevarrt a kelleténél. :evil:
Csajok! - akik már átestetek a tűzkeresztségen - mondjatok valamit!!!

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Tusimi, elképzelhető hogy szűkebbre sikerült. Használjatok síkosítot és ha akkor sem jobb, reklamálj a dokinál:-) Ennyiből jó, hogy nekem nem ott jött ki a bébi, ugyhogy no problem, de majd beszámolnak róla az illetékesek.
Nálunk meg az a helyzet, hogy mire elaltatom Barnit, addig én is elaszok, api hiába vár. Vagy fordítva, mire én érek át hozzá a másik szobába, addig Ő ájul be... :lol: :lol: :lol:

járóka
Szerintem drágára nem nagyon érdemes beruházni, lehet nem is fogja szeretni:-) én 8 ezerért vettem a legegyszerűbbet, annyi hibádzik rajta, hogy nem szivacsos a lába, és abba amikor kezd felállni jól bele tudja koppintani a kobakot. Szóval én már olyat vennék aminek burkolva van a lába. Rácsosat semmi képp, mert abba ugyanúgy beleüti a fejét. Nálunk a kiságy is tabu lett Barninál amikor megtanult felülni, mert álmában állandóan felült eldőlt, és ordított amikor beverte a fejét. Viszont én csináltam egy bomba biztos játszósarkot elbarikádozva ülőgarnitúra, pelenkázó, kiságy, szivacs alul, ezt sokkal jobban szerette mert nagyobb volt, és nem törte össze magát. Persze ez már nagykorra vonatkozik. Én ha úgy adódik nappal is berakom a kiságyba aludni, vagy hordozó, v. hinta v. babakocsi, vagy nagyágy.

Mona, nekem sem mindíg szeret hason feküdni, mikor milyen kedve van. Vizuális típus vagyok, elképzeltelek szoptatás közben :lol: :lol: Ne aggódj a hízás miatt, minden baba más. Ha elégedett egész nap és este is jót alszik nem hinném, hogy éhes lenne. Nekem is nyűglődik, de nem fáj a hasa és nem is lehet éhes, mert fulldoklik a tejtől. Napi 2dl fejek Barninak, és még így is. Valamivel jobb a helyzet, hogy kétszer egymás után egy ciciből eszik, és a másikat lefejem naponta 2*. De igazán úgy lenne jó sztem neki,ha minden szopi előtt az elejét kifejném, na de ehhez ki a bánatnak van kedve?. Egyébként meg az okosok aszongyák, napi átlag 2órát töltenek bömbivel... Hát nekünk meg is van:-)))
Most hintázik, várnám hogy beájulna, mert Barnit elaltattam, és én naív gondoltam alszok velük egyet, dehát esze ágában sincs, mivel előtte már 1 órát kinnt aludt:-(((( Így jártam...

Megyek bánatomban kitakarítok, mert ma sikerült Barnival akkora kupit csinálni, hogy ne lehet bejutni a házba. :lol: És ma megint rájöttem, hogy többet nem főzök hétköznap:-(((

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Banyus!
Napi 2 deci pluszban?!!!! Ez már tényleg felháborító, komolyan mondom! Hova küldhetem a postagalambomat? Rácsatolok egy kisebb kannát...

Kép
Kép
tusimi
 
 


:-) KIsriska vagyok:-))) nyuéknál ráértem karácsonykor, ettem-ittam dajdajoztam, egy cickóból egyszerre 180ml, de lehetett volna több is, csak lusta vagyok. Küld a kannát már töltöm is:-))))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Tusimi!

síkosítót vegyél és nem lesz gond! DM-ben van több féle is. Az első gyerek után nekem is kellett, most nem :oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Era!

tejcsiért én is irigy :oops: :D Nem kéne plusz 2 dl csak hogy épp elég legyen. Emma ismegkóstolta egyszer az anyatejet azt mondta finom de nem kellett többször neki. Mondjuk ő már 5 éves múlt.

Mona!

Örülök hogy nem vagyok egyedül. lehet épp azért nem híznak mert viszonylag nagy súllyal születtek. Mert végülis Berti kilóra annyi mint a baátnőm 3 hónapos kislánya, aki majdnem egy kilóval kevesebbel született, szóval még így is szép nagy baba Berti és husis a combja is. Szóval úgy döntöttem én sem izgatom magam (annyira).

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Járóka: nekünk a pincében van, mert emma sosem maradt meg benne, de azért eltettem, mondjuk amiénk sima műanyag. Ő a szobában a szőnyegen gurulva érezte jól magát kizárólag. Egyenlőre Bertiből kinézem hogy majd ellesz a járókában, majd meglátom felállítom e. mert nagyon kicsi a nappalink, szóval nem hiányzik belőle sem az uzatóágy sem a járóka. De most még muszáj az ágy hogyha kimegyek biztonságba tudjam helyezni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Viszont képzeljétek nekem most már tuti megjött :cry: 6 hete is volt valami, de abban még nem voltam biztos, most viszont megint :roll: Úgy látszika szervezetem minden megtesz a szoptatás ellen :cry:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Era!

Kuytácska és babaák is nagyon aranyosak :wink: Képzeld nálunk is a férjem nincs itthon, anyukám is elment és holnap takarítás lesz, így beengedtem a lányom kedvenc kutyiját, aki ki van tiltva mert hullik a szőre nagyon (sajnos valami drótszőrű keverék, tényleg rossz) Hát azt amit ezek művelnek, fekszenek együtt a pléden összebújva, annyiar imádja a lányom és ez az egy kutyánk tűri hogy órákig simogassa a fülét meg ilyesmi. Amíg nem volt berti mindígbejárt d emost nincs erőm naponta takarítania szőrt. De tavasztól úgyis megint be fogom engedni, ha Berti nagyobb lesz :twisted: Sajnos benti kuytánk erre nem kapható amit a csajom művel, ő már 7 éves és nem olyan játékos, inkább menekül.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Képzeljétek Berti mna egész nap 5 óránként ezsik :shock: Na ennyit arról hogy nem aggódom, mindíg produkál valamit. 3-kor evett utoljára, 4 óta alszik. Előtte 10-kor evett meg hajnal 1/2 5-kor :o

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: