Új privát üzeneted érkezett!

Bogyó!

ujjbábbal, v. kézbábbal báboztok?
Vettétek v. csináltátok?
Saját, kitalált történetet v. mesét?

Judit

jucicuki

Tontica, nagyon édesek a gyerkőcök! Elolvadok attól a képtől, amikor Anna az apjára vigyorog... :)
Bogyótanya, szépen gyarapodnak a kismanók!!! :)
Labasv, nagy-nagy gratula! :)
Juci, nézegettem a csajokat a weboldalatokon, nagyon szépek! Több képen is úgy láttam, hogy egy ágyban vannak - tényleg egy ágyban alszanak, vagy csak a kép kedvéért vannak együtt? Nagy dilemma az ágykérdés most nálunk, mert én az első hónapokban szeretném, ha egy ágyban lennének, de kérdés, hogy ez jó-e, ill. hogy a légzésfigyelőt pl. ez mennyire zavarhatja meg? Mit tanácsoltok?
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Kevinszpészi, légzésfigyelő ugrik, ha egy ágyban ketten alszanak, de asszem ez logikus... nálunk egy ágyban aludtak, míg elfértek (asszem kb 2 hónapig), de nálunk kicsi a hely nagyon. modnjuk amúgy is így szerettem volna.

Lányok, kinek mivel van a falra dekoráció festve?

Kép
an°°di

Sziasztok!

Tontica!
Nagyon édesek vagytok így együtt! A nagyfiad meg biztos nem komolyan gondolja.

Vivien !
Itt is gratula a babákhoz! :wink: Ja már rég kérdezni szerettem volna, hogy egyformák a cajok?

Judit! Nézegettem a honlapotokat, nagyon aranyosak a képeken a csajok, meg nagyon meghatóan írsz. Könnybe lábad a szemem mikor olvasom.

Kevinszpészi! Én is úgy tervezem, eleinte 1 ágyba teszem őket. Nekem nincs légzés figyelőm, de tőlem kb fél m-re van a kiságyuk.

Lányok szorítsatok, holnap fekszem be a kórházba. Január 20.-a előtt nem szeretnék megszülni, de biztos ami biztos. Mi vidéken lakunk és amilyenek a mostani út viszonyok jobb lesz nekünk már ott, ha nem is jobb, de biztosabb.

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika

Jadika, hajrá, csak ügyesen, ha gondolod cseréljük telcsiszámot és tudunk értekezni.

Kevinszpészi, mi külön alszunk, mert nekünk kötelező volt a légzésfigyu Dorci miatt. Képek miatt vannak néha egy ágyban, csakis ébren.

Andi, mi színezőpasztával dolgoztunk, amit a falfesték színezésére használnak. Nevére most nem emkékszem, de 2 és 5 dl-s kiszerelésben árulják a Baumax-ban és ez a legolcsóbb ott.

Na lépek, mert készülődünk sétálni, süt a nap.

Puszi!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Bogyotanya: kivancsian varom a Ti napirendeteket, minden erdekel, irjal, hogyan jatszotok, figyelnek-e, nevetnek-e mar stb.?
Olyan keson furdetsz? En akkor mar hulla vagyok, semmihez nincs kedvem nemhogy furdetni, nameg nalunk 3 van, a nagyot is kell.
Az enyemek is alszanak 6-7 orat kajcsi nelkul csak az a baj hogy Alex kozben is folkel es sir, bele kell rakni a cumit a szajaba es simizni. :? Nem nagyon alszunk 3-4 oranal tobbet egyhuzamban.
Te, milyen szep nagyok a babaid!!!

Labasv: GRATULALOK!!!! Kicsi a bors de eros, ne aggodj, majd megnonek!!! En mindig azt hozom fol peldanak hogy a hugom 30 hetre szuletett 1400 g-al es most 12 evesen magasabb mint en. :D Mi volt a baj Jazminnal? Nagyon szep neveket adtal nekik! Kerunk kepeket!

Jucicuki, Andi: Ti is leirhatnatok a napirendeteket ha van hogy otleteket adjatok.

Kevinszpeszi: koszike! :D Az enyemek kulon agyban vannak, sot kulon szobaban is voltak mert folkeltettek egymast de mar ket napja egy szobaban alszanak.

Jadika: nagyon, nagyon drukkolok Nektek!!!! Ugyes legyel, nem lesz semmi baj, ne felj!!! Varjuk a hireket!!!

Lanyok, en elhiszem hogy mindenki elfoglalt, en is az vagyok, de szerintem azert irunk ide hogy a masik reagaljon ra, a napirendes, fejlodeses kerdesemre egyedul Bogyotanya reagalt pedig itt tobben is vannak babasok! (Pocakosok felmentve!) Sorozatosan azt latom hogy elirunk egymas mellett. :( Bizony sokszor en is, probalok majd ezen valtoztatni!!!

KépKép
KépKép
tontica

Ok. Akkor én sem hergelem magam ezen a kilótémán, bármit mond is a védőnőm.

Kamilla! Szerintem kertes házban nagy kocsival meg lehet úszni egy babakocsival is. Mi 3. emeleten lakunk lift nélküli házban, és nem kombink van, hanem sedan típusú, amit kb. egy éve vettünk, ezért nem nagyon szeretnénk cserélni. Ezekkel az adottságokkal én ezt tudtam kitalálni. Remélem később nem fog kiderülni, hogy rosszul gondoltam :) .

Bogyó! Tudom időd nulla, de fotókat is nagyon szeretnék látni!

Tontica! Párod szerintem csak büszkélkedhet veled, még akkor is, ha marad az az 5kg. Nagyon jók a képek.

Labasv! Gratulálok a babákhoz. Remélem minél előbb hazamehettek! Ha majd lesz egy kis időd várjuk a részleteket és képeket.

Kata! Én inkább a légzésfigyelő mellett döntöttem. Ez persze nem mérvadó, mert nincs tapasztalatom, de így fogom biztonságban tudni őket. Én már most tudom az emlegetett paramamák táborát fogom erősíteni.

Légzésfigyelőről jut eszembe: ismeri valaki a Léghajó programot? Esetleg tapasztalatok, ha valaki elvégezte?

Pocikrémezés: nekem a Milupa egy kis Babylove olajjal összekeverve jött be. Így jobban kenhető, és eddig úgy tűnik, hogy bevált. Kopp-kopp-kopp :D .

Jadika! Remélem még legalább két hét pihenés vár rád a kórházban. 37. hét, az már nagyon szép lenne. Szorítok és majd értesíts minket a fejleményekről.

Kép

Kép
szofi74

Sziasztok!

Köszike a biztató szavakat, mihelyst tudlak értesítelek benneteket.

Pussz!

Judit Küldtem privit.

KépKép
KépKép
jadika

Jadika, szorítok nagyon, biztosan rendben lesz minden!!! :)
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Jadika!

Válasz ment!

Tonti, bocsi próbálok írni, de nagyobb lélegzetűhöz nem mindig van időm/erőm. Nálunk honlapon is sok minden megtalálható.

Judit

jucicuki

Sziasztok Kismamák, Anyukák!

Először is Labasv-nek gratula a babákhoz!

Jadika!
Megy a drukk! Nemsokára meglesznek a babák! Szuper!

Kevinszpészi!
Nálunk külön ágyban alszanak a lurkók, légzésfigyelőnk nincs. :roll: Én etekintetben nem vagyok paramama. :?
Táblázat: 39. héten születtek a gyerkőcök

Tontica!
Nagyon szép család vagytok!
A napirenddel én egyetértek, mert a miénk ugyanez, kivéve az éjjeli etetést. Az nálunk már nincs, de ez nem azt jelenti, hogy végig lehetne aludni az éjszakát. Zsuzska ui. éjféltől 1-2 óránként felkel a cumiját keresgélve. :(
Szóval a mi napirendünk: hajnali 4-5 körül kaja, aztán alvás
fél 8-9 körül kaja, aztán játék, majd egy kis szundi ebédig
11,30-12 körül ebéd, játék 13 körül kimegyünk levegőre, aztán alvás (elméletileg, ami nem mindig jön teljesen össze)
15.30-16 körül uzsi, aztán már nem nagyon van alvás egészen fürcsiig, ami pontban 19 órakor kezdődik.
Mindehhez persze az is hozzátartozik, hogy én fel szoktam ébreszteni őket etetési idő körül, ha nagyon bealudnának.

Nálunk most gőgicse van és olyan fogdosás, hogy amit elkapnak, azt rögtön a szájukhoz viszik és megennék.

És képzeljétek, nagy nap a mai! FELFEDEZTÉK EGYMÁS A LURKÓK!!! :lol:
Annyira édesek voltak. Oldalra fektettem őket, egymással szemben, mert a forgás nálunk még nem megy. Aztán Gergő elkezdett nevetni Zsuzskára, de hangosan kacagott. Zsuzska egy ideig nem nézett rá, de végül vette a lapot és ő is rákacagott Gergőre. Majdnem elbőgtem magam. Kiváncsi vagyok, holnap lesz-e ilyen mutatványuk...

Kérdés! Hozzátáplálással hogy álltok? Mivel mi tápszeresek vagyunk már gondolkodom rajta, de a védőnénink azt mondta, hogy 5 hónapos korukig várjunk. De egy csomó könyvben azt olvastam, hogy a tápis babák már 4 hónapos kortól gyümölcsözhetnek. Ma azt is megpróbáltam, hogy amikor ettem az almát, a szájukhoz tettem, hogy a kis nyelvükkel megnyalhassák. Úgy tűnt tetszett nekik... :)
Na, megyek, alszom, amíg lehet.

Puszi Mindenkinek
Gica

Kép
gica1

Gica, hozzátápival kapcsolatban én sok helyen azt olvastam, hogy igazából fél éves kor előtt nem kellene és hogy a tápszeres babáknak ugyanúgy nem érett még rá a gyomruk, de náluk sokan erőltetik.
Nem tudom, nálunk is mi lesz, holnap jön a védőnő, kiváncsi vagyok felhozza-e már a témát, én szeretném megvárni a hat hónapos korukat mindenképpen, főként, hogy akkor mi igazából csak négy hónaposak leszünk.

Tonti, napirend:

4-6 között kelünk reggel, ma hatkor
9-10 tízórai ( ma kilenc, mert 10-től Dévény torna, még így sem tudom, hogy érünk oda )
12-13 között ebéd
16-17 körül uzsi ( pénteken fél négy, mert ötre Móron kell lenni a Dévény tornán )
19:30 masszázs
20:00 fürcsi
Mi ebéd után szoktunk sétálni, ha olyan az idő, esőben, szélben, hóban nem erőltetem. Ebéd előtt nálunk Huple van, ez egy félgömb ( képek a honlapon ) ami az egyensúlyérzéket fejleszti, mivel az a mozgás alapja, korababáknál, jól bevált. Elég sokat alszunk még nap közben, igazából az öt órás kajcsi után vagyunk már fent általában masszázsig, de ez sem törvényszerű.
Lili már gagyog, Dorci csak csendben vigyorog.
Kezdenek fogdosni, de inkább csak véletlenszerű, amibe beleakad a kezük. Forogni nem forgunk, de emelgetik a kis seggüket és tolják magukat a fejük felé, így haladnak
:lol:
Hát kb. ennyi, Dorcinak még mindig megvan a kényszertartása, itteni orthopédus szerint rendben van, többet nem is kell mennünk :evil: , Pesten azt mondták, hogy kóros de még nem rögzült a csípő és lábtartása, szóval tornázunk ezerrel. Lili, meg nagyon feszes ( tipikus koratünet ) szóval őt meg lazítani kell. Nem unatkozunk az biztos.

Puszi!

Judit

jucicuki

Ja, fürcsi után azért kapnak ám még enni :D

jucicuki

Sziasztok anykák és kismamik!

Először is nagyon boldog, egészségben gazdag és minél több pihivel teli évet kívánok!

Másodszor GRATULÁLOK LILINEK ÉS LÁBAV-NEK a babákhoz!!!!!

Sajnálom, hogy korábban nem tudtam jönni hozzátok, zajlott az élet!
Karácsony előtt decemberben sikerült a gépet 1 pohár tejjel megkínálni, így utána nem volt min írni nektek. Aztán karira kaptam egy kis bacit, ami miatt még mindig fújom az orrom mintha trombita lenne és köhögök is.

Ettől eltekintve jól vagyunk, ma vagyunk 17 hetesek! :D hihetetlen! a 12ig úgy vánszorgott az idő, most meg repülnek a hetek izgalommal teli. Találtak az egyik babánál egy köldöksérvet, ami miatt jövő héten meg kell csinálni a magzatvíz vizsgálatot, utána 1 hét pihi. Azt követően UH 2x is. Tehát a január repülni fog szárnyakon.
Sajna még nem tudjuk a babák nemét, remélem 21én már meg tudjuk nézni, mert kiváncsi vagyok! :D

Szuperos képeket tettetek fel mindannyian, nem győzöm csodálni a szépséges babákat és a fáradt mamikat!
Igyekszem képeket kreálni a pocakról, de ma reggel is csak addig jutottunk, hogy megállapítottuk: kellene...
:D

Remélem most már rendszeresebben tudok jönni!
Addig is mindenkinek békés nappalokat és éjszakákat a csöppökkel!

Navia
navia

Most nézem elírtam Lábasv nevét, BOCSI!
Navia
navia

sziasztok
csak gyors bekukk, mert Petra-jetizni akarok
az ikrek megint hősiesen viselték a két oltást, már csak egy prevanar van hátra
Petra 1 centivel hosszabb, mint Huba (szemre is Huba a nagyobb, de nem normális a védőnő, mindegy).. így kb 62 centik mindketten, és Petrus 6000 gramm pontosan pelusban, Huba 6150.
:D

Kép
an°°di

Juci, a gyerekeink kezdeti paraméterei igencsak hasonlóak voltak, ugye? (34ik hétre 1990 és 1940 grammal, 48 és 49centisen születtek Huba és Petra) tudom, nem kellene hasonlítgatni, de valakivel mégis 'muszáj'. csak támpont-képp

Kép
an°°di

Sziasztok!

Bocsil, csak gyors bekukk. Kb 4 naponta jutok géphez, ezer év, mire visszaolvasok...

Tontica!
Igazasd van a reagálásra, mégis most elmulasztom :(
Napirendünk nagyon nagyjából van csak, de egyszer majd leírom.
Sikerült a te tervezett napirendedet tartani? :)

Nálunk nagyon vacak, napközben kb 3/4-1 órákat alszik a Hanga, 2ésfél óránként kel, persze Andrist is ébreszti...Éjjel 4 ill 3 óránként kel. Andris az elsőt kihagyja, a többinél ő is eszik...
És nagyon kicsit eszik a lány.
Mi pont ezért elkezdtük az almát tegnap. Az is csinál egy kis gyomorsavat-hátha csak ez kell!
Meg már kivagyok miattuk.Most is felkelt a lány 3/4 órás alvás után.Úgyhohy fürcsi jön.

Vivien!
Gratulálok!!!

Sziasztok!

Kép
Kép
maminti81

Sziasztok!

Gica: szupi a program, majdnem megyegyezik az enyemmel igy valoszinu jol csinalom! :D Ha zsuzska folkel arra hogy nincs a szajaban a cumi az biza nehez, le kellene szoktatni rola mert egyre rosszabb lesz, higyjel nekem, errol egyedul nem fog leszokni. Szerintem ne add Neki a cumit elalvashoz hanem fektesd le es legy Vele amig el nem alszik, simizd a fejet, enekelj Neki vagy a suttogo felvevos-letevos altatos modszeret kovesd, az elso ejszaka szornyu lesz, sot lehet a masodik is de egy-ket nap es megszokna a dolgot hidd el.
Nalunk Alex kelt allandoan 1-2 korul de az alometets ota nem, igy gondolom azert kelt mert ehes volt, most hogy 11 -12 korul is kapnak enni mar ket napja reggel 6-kor kelnek (vagyis csak Alex, Annat keltjuk) de atan visszaalszanak olyan 8-9-ig hala Istennek! :D Mostanaban nem vagyok hulla faradt! :lol: :D Mar fognak a babak? Az nagy dolog!!! Az enyemek az okluket nyomjak a szajukba, van olyan hogy egymaset. :lol:
De edesek lehettek ahogy "beszelgettek" en is nagyon varom mar a hangos kacajt, annyira edesek akkor! Nalunk egymas nezese megy es fogdosasa, sot multkor veletlenul megfogtak egymas kezet:
Kép
Forgas meg korai lenne, az olyan 5 honapos korul szkott menni a babaknak.
Hozzatapi: itt 5 hos koruktol ajanljak es a gyumivel kell kezdeni, szerintem elobb kisse korai.
En arra varok hogy az 1-es tapit levalthassam a 2-esre, azzal tovabb kihuznak es talan elhagyhatnank az ejjeli etetest. De ez is csak 4-5 honapos koruktol majd.

folyt. kov. lefekves utan mert mennem kell

KépKép
KépKép
tontica

Andi!

Lili 1690 g visszafogyott 1400g
Dorka 1790 g visszafogyott 1510g 31 hét + 5 napra születtek
Kb. 41-2 cm-sek voltak, de nem mértek, mert nálunk nagy munka volt velük rögtön, súlyt is csak a gyógyszerek miatt mértek

Judit

jucicuki

Jucicuki: Neked is koszi a valaszt, a Te napi progarod is hasonlo kiveve nalunk nincs masszazs sajna mert arra nem jut se ido se energia es estefele mar a naggyal is foglalkozni kell, jatek, vacsi, furdes, oltozkodes, estimese es fekves.
A hajnali keles utan visszaalszanak a Lanyok?
Kenyszertartas foggalmam sincs hogy micsoda, nekunk nem mondtak semmit hogy jol fejlodnek-e majd most lesz 4 hos kontroll, szerintem Anna merev egy kicsit, mindig a mellkasahoz szoritja a kis kezecskeit es nehezen lehet onnan elvenni, remelem ez nem nagy baj! Fejecskejuket sem ugy emelik ahogy kene de azert probalkoznak.

Navia: orulok hogy visszajottel, 17 hetesen mar biztosan nagy a pocikad. Az enyemek is koldokservvel szulettek mindketten, Annanak mar egesz szep, Alexnek meg nagy de azt mondta a doki hogy 2 eves korara elmullik. Kivancsi vagyok a babak nemere!

Andi: mi az a Petra-jetizes? :lol: A babaid szep nagyok, egyaltalan nem kell aggodnod, a 6 kilo 4 hosan egy egyke babanal is szep! Hozzank kepest mindenkeppen nagyok a babak, az enyemek meg csak 4500 es 5300 korul vannak pedig Ok 37 hetre szulettek. (Anna extra pici volt /meg mindig az/ 46 cm-el szuletett.)

Maminti: ertem en hogy nincs idod, na, tudom am milyen az!!! :lol: :wink: Enyemek mar durmolnak hala Istennek en meg nem vagyok almos meg.
Igen, sikerul csak egy ora csuszassal mert 5 helyett 6-kor kelnek de en ennek nagyon orulok!!! :D Nappal nalunk sincs tobb alvas mint nalatok, most mar nagyok a babak, nem alszanak annyit. Az esti keles miatt sajnallak, bizti azert mert nincs Nekik eleg kajcsi, mered oket kaja utan? Hogy izlik Nekik az alma? :)

Gica: bocsi hogy kis betuvel irtam Zsuzska nevet, nem olvastam vissza mert el kellett mennem.

KépKép
KépKép
tontica

Emlekeztek Kiscsillagra? Irtam Neki egy e-mailt mert szeretnem tudni mi van Vele, hogy van de nem valaszol. :cry: Tud valaki Rola valamit?

KépKép
KépKép
tontica

Tontica!

Kiscsillagot ebből a topicból ismered? Olvastam Kiscsillagról egy másik oldalon, de egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy rá gondolsz-e, mert abból úgy tűnt, hogy ő nem ikres kismami.

Kép

Kép
szofi74

[url]phpBB: [url=http://www.noivonal.hu/]Kép[/url][/url]

Sziasztok!

Még új vagyok,ráadásul kicsit analfabéta is a számítógéphez.
Amint látjátok,két kisfickót várunk.
néhány hete olvasgatlak benneteket és remélem lesz időm írni is.

Banika
Vendég

Sziasztok!
Szerintem nem egyformák. Jázminnak kerekebb a fejecskéje. Amúgy nózitól lefelé állítólag olyanok mint én. Ezt egymástól függetlenül mondják emberek. Tüdőgyuszijuk volt és Jázminnak vmi fertőzése ami állítólag a magzatvízben volt és igen gyakori. Kár, hogy 2 hét kellett míg rábukkantak...

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!
Szerintem nem egyformák. Jázminnak kerekebb a fejecskéje. Amúgy nózitól lefelé állítólag olyanok mint én. Ezt egymástól függetlenül mondják emberek. Tüdőgyuszijuk volt és Jázminnak vmi fertőzése ami állítólag a magzatvízben volt és igen gyakori. Kár, hogy 2 hét kellett míg rábukkantak...

Kép
Kép
labasv

Igen Tonti, visszaalszanak. Bár ma fél hétkor keltünk és Dorka fél óra alvás után felébredt és már egy órája bámulja csendben a forgót a feje felett :lol: időnként meglesem, mert azt hittem már elaludt, olyan csend van.
Ma jön védőnéni is.

Kiderült, hogy Fehérváron is van Ringató foglalkozás és nem is messze, szóval fogunk járni. Vagyis hát szeretnénk még nem tudom, hogyan fogom kivitelezni a két csöpivel. Lehet, hogy szerzek kíséretet.
Ami kedd délelőttre nem is olyan egyszerű...

Banika, üdv nálunk, tessék gyarkan jönni és írogatni, úgyis kevés a kismamink :lol:

Judit

Tonti, Kiscsillag, az élet a vetélés utánba szokott írogatni...

jucicuki

Tonti, az elvesztettem a kisbabámatban, de nem biztos, hogy ő az...

jucicuki

Banika, Navia!

Írjatok sokat!
Pont azon gondolkoztam a napokban, hogy olyan, mintha nem is lennének új ikres mamik. erre tessék!vannak.
Spontán jöttek a kis lurkók?

Navia

nekem is úgy tűnt, hogy vánszorog az idő. aztán meg már valóban repült. most kezdtem ide írogatni és már lassan megszületnek a babók :D hihetetlen.
te honnan írsz?

szanet

lenne egy nagy kérdésem:

A TGYÁS-t a bruttó fizetésből számolják, a GYED-et meg a nettóból?csak azért gondolom így, mert, hogy a tgyás-ból nem kell adózni. ha valaki tudja, légyszi írja meg!

és még valami: ha határozott idejű a mukaviszonyom(június 30-án lejár a szerződésem) és elmegyek gyedre, akkor munkaviszonyba beleszámít a gyed 2 éve? vagy csak addig, amíg tartott a munkaviszonyom?

ha ti nem tudjátok, az is jó lenne, ha megírnátok, hol tudom ezeket megkérdezni, mert már elegem van abból, hogy se a munkahelyemen, se a védőnőnél meg semilyen hivatalos helyen nem tudok ezeknek utánajárni!

szanet

Hali!

Zsuzskának megvannak a babái. 2800g-osak. Ennyit tudok csak, de itt is nagy-nagy gratula!

Tonti. Szerintem több Kiscsillag is van. Aki a vetélős topikba szokott írni, az nem ugyanaz, mint aki a lombikosba. Nem tudom melyikre gondolsz.

Üdv az újaknak!

Most rohannom kell.

Puszi!

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok!

Irigykedem mindenkire akinek már megvannak a babái.A másik felem viszont egész életemben terhes lenne,mert olyan jó most,hogy már tekeregnek.

Nálunk spontán jöttek a kis lurkók,bár 2006 nyarán volt egy méhenkívüli terhességem,aminek következtében kivették a bal oldali petevezetékem ami amúgy sem volt tökéletes.Viszont azt mondta a dokim,hogy sajnos lehet,hogy lombik lesz a vége,mert a másik sem igazán átjárható.Én "kértem" tőle egy kis haladékot,mondván nem vagyok felkészülve a lombikkal járó esetleges csalódásokra.Aztán egy évvel ezelőtt lakást cseréltünk,felújítottuk,szinte minden pénzünk ráment(de legalább kész van) és úgy gondoltuk kell egy év mire mindenféle szempontból (anyagilag,idegileg stb) egyenesbe jövünk,majd utána jöhet a bébi.Azért biztos ami biztos lecseréltük a korábbi tévénket(nem tudom miért,a másiknak semmi baja nem volt) és én még viccelődtem,hogy tuti most leszek terhes.Erre tessék 2 hét múlva már csinálhattam is a tesztet.

A 7 hetes uh-on csak egyről volt szó,visszahívtak 2 hét múlva kontrollra.Kicsit megnyugodtam,hogy egy almamagunk van,mert nálunk van a pereputtyban náhány és az öcsémék megúszták.
Aztán a 9 hetesem már egyértelmű volt,hogy kettő.Először szó szerint sokkolt a hír,majd 3 hétig rágtam a körmöm nehogy felszívódjon az egyik.Most már nem adnám őket semmiért.

Bocs,hogy kicsit hosszú lett.

[/img]
Vendég

Az előző "náhány" néhányat és ikreket akar jelenteni.

Mondtam,hogy analfabéta vagyok hozzá.[/img]
Vendég

Hova tűnt a vonalzóm?

Annyit szenvedtem vele, erre eltűnik!!!
Vendég

Banika: szerintem nem jo helyre masoltad be a vonalzokododat. A profilodban az alairas reszhez kell! Probald meg!
Nem semmi a torteneted! :lol: Eleinte en is megijedtem de oooolyan csodallatos ez az egesz, nagyon szerencsesek vagyunk ikres anyukak hogy megadatott Nekunk ez a csoda! Olyan edesek!!! :D Allandoan megallitanak az utcan es gyonyorkodnek a babakban, milyen nagy szam ha valakinek ikrei vannak. :lol:

Zsuzskanak hatalmas nagy gratula!!! Hanyadik heten? Adatokat nem tudsz Kamilla?

Amugy koszi, egyik Kiscsillag sem az akit en keresek, azota irt e-mailt. :D

Szanett: sajnos ezekben a kerdesekben nem tudok segiteni. Itt mi kapunk egy egyszeri segelyt ami gyerekenkent 2500 euro. :D Ezt kellene otthon is bevezetni!

Jucicuki: mi az a ringato foglalkozas?

Labasv: sajnalom hogy betegek voltak a babak de szerencsere mar minden rendben! :D
Az en hugomnak meg agyerzese is volt es most semmi baja (azt leszamitva hogy 3-bol bukik es nem hajlando tanulni :evil: ).

Tudom hogy "kisse" korai de uuugy felek a kamaszkortol es hogy valamit rosszul csinalok majd, hogy az en gyerekeim sem akarnak majd tanulni es nem tudom hogy erjem el hogy rendes, tanult, jo emberek legyenek. :? :oops:

KépKép
KépKép
tontica

Szia Tontica!

Rájöttem a vonalzó problémám megoldására.
A következő a képkicsinyítés lesz,de majd megoldom.

Miért félsz a kamaszkortól?Hol van az még.
SEMMIT NEM FOGSZ ROSSZUL CSINÁLNI!!!!
Amúgy a gyerkőceink azt tanulják majd meg amit tőlünk látnak.
Márpedig én nem gondolom,hogy Te rossz ember lennél.
Vendég

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1200001186.2362.jpg[/img]

Ez a kép kb 2 éve készült.Kb 50 kg voltam.Gondoltam bemutatom a Pasimnak,hogy milyen kismama leszek majd.[/img] [img]

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 9.8539.jpg[/img]

Ez pedig a mai valóság.Apuka amikor szeret,akkor a következő "nevekkel" kedveskedik: krumpli,bálna,gombóc...

A legújabb tippje,hogy én leszek az új 3in1 reklámjuk,mert a Tchibo-nál dolgozik.
Imádnivaló ugye?

Joccakát!
Vendég

Kép

Bocsi.Ez a mai valóság.Csak az előbb vhogy eltűnt.
Vendég

Tontica!
itt is van egyszeri segély.csak ittt icipicit kevesebb(85000forint/gyerek) :? hát ja,picit kevesebb, kb 350 euro. :(
Nekem is szoktak lenni kamaszkorral kapcsolatos paráim :D és mindig azt mondogatom magamnak, hogy az még messze van.de valahogy mindig ilyenek jutnak eszembe nekem is.és még az a mondás is eszembe szokott ilyenkor jutni, hogy:Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond!
Na megnyugtattalak a válaszommal? :D :lol: :)

Banika
jók a képek! hogyan kicsinyítetted le?
én is szeretnék felrakni, de nem tudok........áááááááá!!!
béna vagyok a számítógéphez :oops: :cry:

szanet

Zsuzska!
Nagy-nagy gratula!

Tontica!
Irigy-irigy a napirendetek miatt :)
Nekünk tényeg semmi nincs. Szerdán kaptak oltást, a tegnapi nap emiatt káosz volt meg az éjszaka is (Andris végig aludta!!!-a mait nem, szóval csak a szurinak volt köszöhető :( )
Rossz, hogy nem tudok számítani az időbeosztásra! Apa a nemfelkeltés híve, de nem hallgatok rá, mert akkor teljesen felborulnánk...

Andrist el kell vinnünk neurológiára, mert a lábaiban fokozott izomtónus van ,meg késleltetett reakció vagy mi a csoda, mindig kifelé artja a lábait, a jobb válla meg lejjebb van kicsit a balnál. A beutalóra csecsemőkori agyi bénulást írtak, amin jól meg is ijedtem, de azóta megnyugtattak, hogy csak be kellett sorolni valahova a tüneteket...Remélem, tényleg nincs semmi baj!

Bania!
Szia!
Az első képen köldökpiercinget látok? Még megvan?Mindig eszembe jut egy volt osztálytársam, aki azt hitte, hogy terhesség alatt egyszer csak kipattan onnan :)

Kép
Kép
maminti81

Szanet!
Szerintem mindkettőt a bruttóból számolják, csak a GYEDet megadóztatják (én azt hittem, a TGYÁSt is...)
A munkaviszonyba mindenképpen beleszámíta a GYED. Nekem is határozott idejű volt.

Kép
Kép
maminti81

Jó reggelt!

Szanet

A képeket photoshoppal kicsinyítettem le.A kép menüben van képméretezés.

Maminti

Igen.Volt piercingem,de már az első hetekben kivettem,mert annyira feszült a hasam,hogy kényelmetlen volt.

Szép napot mindenkinek!
Mentem dolgozni.Remélem este lesz erőm jönni kicsit.
Vendég

Tontica! ZSuzskáékról csak annyit tudok, hogy jól vannak. Szép nagyok (2880 és 2850g) Fanni és Gergő. Képet még nem raktak fel.

Én dobok egy pocakot. 23+0. Tegnap voltam védőnőnél és majd elájul t tőle, hogy mekkora. Szerintetek is?

Kép

Kép

Kép
kamilla306

Banika!

Szerintem a lányok egyetértenek velem abban, hogy majd úgy a 26. hét táján átgondolot Te még ezt az egész életemben terhes lennék témát :lol: :wink:

Kamilla!

Nagyon csini vagy szerintem.
Védő nénit letojni magasról.
Mienk tegnap kb. öt percet volt itt, ezalatt elkérte a Dévény tornászunk nevét, mert kell valami ismerősének. Akkora baromság ez a védőnői hálózat...

Tonti!

http://www.ringato.hu/ ide már most lehet járni
http://www.csiri-biri.hu/ ez egy éves kortól van
http://www.okosbaba.hu/ ezen meg vannak jó mondókák otthonra

Azért szeretnék ringatózni, mert a hangom nem tökéletes és kevés dalt is tudok sajnos.
Mi van Kiscsillaggal?

Szia Maminti!

Jól eltűntél, de megértem. El sem tudom képzelni, milyen három picivel az élet.
Nálunk Lilóval ugyanaz a helyzet, mint Andrisoddal, túl feszes, de az egész teste. Próbáljátok Dévény tornára vinni, én úgy látom, nálunk segít.
Írd majd meg, hogy mit mondtak a neurológián. És ne aggódj!

Ha valaki kimaradt, bocsi!

Puszi!

Judit

Tonti arra gondoltam még, hogy esetleg nagyfiadat bevonhatnád a masszázsba, ő simizhetné az egyiket, és minden nap cseréltek. Ettől ő is fontosnak érezné magát és nem gondolná, hogy kevesebbet foglalkozol vele, mert együtt lesztek, közben lehet beszélgetni. Nálunk is családi program apával. Persze csak egy ötlet, lehet, hogy nem megoldható...

jucicuki

Tontica, én is gondolkodtam már azon, hogy mit csinálunk, ha elkezdenek majd kamaszodni a gyerekek... Hááát, ha rám ütnek, akkor szerintem minimum ki fog hullani a hajunk az idegeskedéstől, de most kár ezen még rágódni :)
Banika, helyes a pocakod! És én is azon a véleményen vagyok, hogy a 3. trimesztertől azért szeretnéd majd felgyorsítani az eseményeket, mert sehogyan sem lesz kényelmes (mondom én, a nagy tapasztalt a 25. hetemmel :))
Kamilla, szerintem is jó nagy a hasad, de szép formás, csinos vagy!
Mi tegnap voltunk a dokinál, úgy néz ki, Csenge van alul, és sikerült beszélni a fejével, mert befordult, már nem farfekvéses, úgyhogy azt mondta a doki, hogy ha minden rendben lesz, akkor neki lehet futni a természetes szülésnek :) :) :)
Dobok fel egy tegnap készült képet én is:
Kép
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok!

Szebbnel szebb kismamak! Milyen nagyon csinik es szepek vagytok!!!

Banika: az elso kep akkor keszult amikor 50 kilo voltal? Kidugtad a pocid? :)

Szanett: az a 85000 ft. is nagyon jol jon gondolom! :wink: Es ha belegondolsz a magyar allam 3 even keresztul minden honapban fizet a kismamaknak es nem kell visszamenniuk dolgozni amikor a baba 3-4 honapos mint itt, szoval ebbol a szempontbol sokkal jobb a hazai rendszer. Itt csak akkor adnak havi 100 euro segelyt ha az anyuka dolgozik. :evil:

Kamaszkorral kapcs: hulyesegnek hangzik de mar most el kell kezdeni a gyerek/ek neveleset, az en 3 eves fiam most van a dackorszakban es ez majdnem olyan mint a kamaszkor, visszabeszel, nem fogad szot, verekszik, azt mondja ram allandoan hogy: buta vagy! :lol: :roll: Igazabol szerintem jo peldamutatassal tehetunk a legjobbat. Felek mert a 12 eves hugom mar egy eve dohanyzik titokban (nekem elmondta) csunyan beszel Anyuval, csavarog, nem tanul, 3-bol bukik es nem is erdekli. :cry: Valoszinu Anyum valamit rosszul csinal mert 5-en vagyunk tesok es egyikunk se tanult jol (kiveve a 8 eves kistesom eddig) ez valamit csak jelent, nem?! A ferjem batyjanak gyerekei (4-en vannak) mindnek foiskolas vegzettsege van, ezek szerint Ok valamit jol csinaltak. Na, majd elbeszelgetek Veluk. :)

Maminti: ma reggel Alex is 4-kor kelt aztan 6-kor es nem volt hajlando visszaaludni. :roll:
Remelem Adrisnal segiteni fog majd a torna mert gondolom tornaztatni kell. Biztosan nem lesz semmi baj!

Kamilla: nagyon szep a pocid es nem is olyan nagy, szerintem pont jo!

Na, ebredeznek a babak, mennem kell!

KépKép
KépKép
tontica

Zsuzskának gratulálok! Szép nagy babák. Várjuk a részleteket.

Tontica! Örülök, hogy egyikünk sem az ismerősödet találta meg. Akiről én olvastam, ott nem túl jó híreket találtam, ezért is kérdeztem rá, hogy egyre gondolunk-e. Remélem az általad keresett Kiscsillaggal minden rendben van.

Kamilla! Szép poci. Ha a védőnőd ettől majdnem elájult, nem tudom mit mondana az enyémre. Tegnap annyira nevettem a dokimnál. Több magánorvosnak van ott rendelése, így jó néhány kismama várakozott és mindenki olyan döbbenten nézett rám. Láttam, hogy azon gondolkodnak, úristen ez itt fog megszülni. Ezután, mikor a dokimhoz bementem, láttam, hogy ő is nagyon meglepődött, az első pár percben csak a pocimhoz beszélt :D . Egy hónapja látott, és azalatt valóban látványos volt a változás.

Banika! Üdv a csapatban, gratulálok a babákhoz.

Kata! Továbbra is nagyon csini vagy. Örölök, hogy van esély a természetes szülésre. Tomi nálam is fejvégű, eddig minden vizsgálatnál így volt. Mira viszont hihetetlen. Képzeljétek az elmúlt 3 UH-n a vizsgálat ideje alatt teljesen megfordult. De a mozgásából úgy érzem, hogy még mindig a fejvégű pozíció a gyakoribb. Bár ez nem jelent semmit, mert a doki szerint, ha ilyen kis ficánka, hiába lesz szüléskor fejjel lefelé, amit kibújik a testvére és hirtelen nagy helye lesz simán keresztbe fog fordulni, de az már nem gond. Szóval én továbbra is reménykedem a hüvelyi szülésben.

Eddig minden havi kontrollról nagyon boldogan távoztam, de most sajnos van egy kis gond. Kicsit sok a magzatvizem. Állítólag még pont belefér a normál tartományba, de ahhoz már elég sok, hogy elkezdjük kutatni az okát. Most ismételni kell a terheléses cukrot, mert azzal is a normál tartomány felső határánál voltam (7,6) és egy kezdődő cukorbetegség is lehet az ok. Szóval 21-én immár harmadszor kell meginnom a cukros löttyöt és akkor UH-n is újra megnézi, hogy mi a helyzet. A mai délelőttömet azzal töltöttem, hogy utánaolvastam a neten az átlagosnál több magzatvíz témának. Hát lehet, hogy nem kellett volna, nem lettem nyugodtabb. Próbálok nem idegeskedni előre, de nagyon hosszú lesz a következő másfél hét. Volt valakinek hasonló problémája?

Kép

Kép
szofi74

Ikres kismamik! Még valami eszembe jutott. Tegnap az orvosnál érdeklődtem a szülésről, sőt nagy naivan a gátvédelemről is. A doki mosolyogva közölte, örül neki, hogy ilyen optimista vagyok, de ikerszülésnél előírás, hogy mindenképpen vágni kell, ha nem teszi meg szakmai hibát követ el. A 2. baba miatt fontos, mert ő lehet harántfekvéses is, az 1. megszületése után is megfordulhat, lehet, hogy úgy kell kihúzni..... tehát nála szinte biztos, hogy repednék. Lehet, hogy ez csak nekem volt új információ, de gondoltam megosztom veletek. Én csak a gátvédelem miatt gondolkodtam fogadott szülésznőn, de így már feleslegesnek érzem.

Kép

Kép
szofi74

Sziasztok!

Tontika, nálatok mekkora volt a köldöksérv mikor megszületett a baba? mert nálunk 13 hetesen 8 cm-es babánál 9 mm volt. Azóta nem mérték még meg, csak a sérvre nézett a doki, ami azóta 14 mm.
A pocim nekem is alakul, majd ha hazajön férjecske, akkor csináltatok vele képet és idevarázsolom.

Szanet, nekem lombik babáim vannak, vidéki vagyok. Mivel Pesten éltem 7 évet, ott is otthon érzem magam. Dokihoz is Pestre járok és szerintem szülni is ott fogok.

Banika szép a pocid! a 3in1 poénon nagyon jót derültem! :D :D :D

Kamilla a te pocakod is ari, nem tudom nagynak számit-e, majd az anyukák megmondják.

Jucicuki, a masszázs ötleted szerintem zseniális, Ki kellene próbálnod Tontika. Nem beleszólni akarok, ne érts félre, nekem tetszett.

Kevinszpészi, neked is szépen alakul a pocid :D

Maminti mikor mentek a neurologiára? remélem minden ok lesz!!!

Jövő héten lesz az amnio-m, ezért nem biztos, hogy fogok tudni jönni, de majd gondolok rátok!
Navia
navia

Szofi, nekem égnek áll a hajam az ilyen dokiktól!!! mi az hogy kötelező??? Ha csak ezt a fórumot olvasod látszik, hogy nem az, hiszen sokaknak sikerül természetes módon megszülni a babákat. Nálunk most ez a sérv dolog kicsit késlelteti a kórház és doki választást, de én sarkon fogok fordulni, ha valaki azzal áll elő, hogy vág!
A gátvédelemnek még nem olvastam utána, de igyekszem.

MÉg sosem hallottam, hogy a magzatvíz lehet sok is! Remélem semmi gond! Próbálj meg lazítani és nem rágörcsölni! Tudom mondani könnyű! De mégis!
Navia
navia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?