Új privát üzeneted érkezett!

Emma :D

Lehet, hogy a másik topikban írtam. Szóval, volt nagy meglepi. Becsomagoltam a tesztet, apának meg fogalma sem volt, hogy mit rejt a csomagolás. De még utána sem jött rá egyből! "Mi ez? Fogkefe?" Amikor kibontotta, forgatta egy ideig, amíg rájött hogy egy terhességi teszt. Aztán azt kérdezte, hogy ki terhes? Szóval abszolút nem volt képben. Aztán csak leesett neki! Utána tisztára meg volt zavarodva. Hogy mióta tudom, ki tudja még, most mit csináljunk? Csak másnapra tért észhez, de most már jól van! Nehéz elhinni, hogy ennyi idő után spontán megfogan a 2. babánk, és egy év alatt két kisgyerek fog itthon hemperegni!
Lehet, hogy Zalán baba érezte az ünnepi hangulatot, azért nem aludt, remélem ezután már csak jobb jöhet.

Szilvia :D

Van segítség, mert egy házban lakunk anyukámékkal, a nővéremék pedig itt laknak a szomszédban. Valahogy megoldjuk. Csak az éjszakák nagyon fárasztóak.
Laptető! Nálam is így kezdődött :wink:

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Kismok :)
Micsoda nagy haja van a bébinek- nagyon édesek a gyerekeid :lol:

Boboka :)
Gratula a kis 16 mm-eshez!

Tegnap Brigi alig aludt egész nap, és este is nagy nehezen sikerült elaltatni 1/2 11-kor :( Mostanában későn alszik el, ami nem lenne gond, ha átaludná az éjszakát, de nem Kész vagyok emiatt is, meg a fulladásos köhögése miatt is.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Boboka!

Gratulálok az új családtaghoz!

Kép
Kép
Kép
britta
 
 

 
 

Boboka :P

Nagyon örülök a jó hírnek, sok szeretettel gratulálok, jó egészséget Nektek!!
Az nagyon tetszett, hogy a párod fogkefének nézte a tesztet :P :P Biztos kicsit meg is illetődött először a nagy feladattól :lol: :lol: Neked az első inszem sikerült, vagy az első lombik, bevallom most össekeveredtem...

Nelli :P

Jobbulást Nektek és küldök álommanókat :wink:

Szilvi :P

Nagyon vagány kis anyuka vagy, ez igen!!!! Ügyesek vagytok :!:

Tücsi :P
A havas képekből nem jövök rá, melyik részén vagytok Pécsnek?

Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


BÚÉK Lányok!

Boboka :)
Gratulálok ehhez a karácsonyi meglepetéshez! Ahogy a férjed, én sem értettem először, hogy mit is olvasok :twisted:

Tüncsi :)
Nekem is tettszik az ideiglenes otthonotok :) Nagyon barátságosnak tűnik.
A havas képek pedig gyönyörűek voltak. Már Debrecenben vagytok?
Ficike milyen nagy már! Nagyon szép kiscsajszi :P
Akkor én is dobok pár képet a mi kis büszkeségünkről :P

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
szilva069
 
 


Sziasztok!
Boldog új évet mindenkinek!
Hát mindig eltűnök, de azért két-három naponta olvasok, de írni már nem jut időm. Ezért elnézést kérek, hogy nem említek mindenkit külön.
A babák gyönyörűek.

Szilvi :)
A mi Marcink is ilyen későn fekvő volt. Még most is fél kilenckor fürdetek, és általában fél tíz-tíz között alszik el, de ennek már nagyon tudok örülni.

Emma :)
Sajnálom a nyűgiséget. Nálunk is vannak ilyen délutánok, de szerencsére ritka. Marci sokat nevetgél, de ha valami nem úgy van, ahogy szeretné hisztizik.

Drumka :)
Édes kis csajszi.

Boboka :)
Hát ez nem semmi ajándék volt a részedről. Nagyon irigyellek. Nekem még mindig nincs menzim és hát nem tudom Ti hogy oldjátok meg, de a gyerekgyártó tevékenység is igen háttérbe szorult. Marci sokáig fent van, nincs kire bízni és mire elalszik én is beájulok. Ráadásul a férjem a munkája miatt sokszor nincs itthon este. Hogy lesz ebből kistesó?

Szilcsi :)
Boldi ül már egyedül? Marcinak még kell támaszték és nem is mindig szereti az ücsörgést. Mostanában olyan kis lusti lett. Még mászni sem nagyon akar. Ha hasra fordítom inkább gyorsan visszafordul és röhög nagyokat. Még most szem szeret hason lenni. Ő maga is hasrafordul, de mindjárt tovább is gurul. Fogunk nincs még, de nagyon rág már vagy két hónapja. Nyálazás is megy.
És képzeld Boldi napon lesz a keresztelő. Eredetileg húsvétra terveztük, de a bátyám (leendő keresztpapa) hirtelen hazajött és így gyorsan le kellett szervezni. Én nem vagyok vallásos és utálom az egyházi ceremóniákat (bocsi, nem akarok senkit megsérteni vele) úgyhogy nem nagyon várom. Ráadásul a férjem az egész pereputtyát kénytelen volt meghívni, akikkel semmi bajom nincs, de nem is kívnánom őket. Boldi kapott husit? Tényleg miket adsz neki? Én kezdtem almával, őszibarackkal, aztán sütőtök, krumpli valamivel keverve, banán, cékla (szintén keverve), sárgarépa.
Mást még nem próbáltunk. A banán nagy kedvenc.

Tüncsi :)
Köszi a hiányolást. Most még maradtok Debrecenben vagy hazaköltöztök? Répa nagyon édi a mosogatónál a kis piros ruciban. Jó lenne már találkozni.

Kép
Kép
tiza
 
 


Másik topikon kaptam meg a következő címet, szerintem szuper tábla a hozzátáplálásról:
http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm

Zalán kezd helyreállni, most szuper éjszakánk volt, f8tól fél 8 ig 1 x kelt csak :D Rájöttem, hogy nem akar más 3x aludni napközben, most megpróbálunk átállni a 2 alvásra.

Tiza
kistesó-téma: nekünk szerencsés, hogy 8ig Zalán elalszik, és 11-éjfélig sose kel fel, így van egymásra időnk
Én most várom a napokban a 2. mensimet.

Babóka
Köszi, hogy leírtad! Fogkefe :D

Szilva
nagyon szép Boldi!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Tiza :)
De jó, hogy jelentkeztél :P Bár én is ritkán tudok írni, álatlában én is inkább csak olvasok.
Kár, hogy nem raktál képeket Marciról :(
Én már adok Boldinak pipihúst is, és ugyanazokat kapja amiket te is felsoroltál, + spenót, cukkíni. A kevésbé finom kajákhoz szoktam keverni mindig almát, vagy s.répát, mert így szívesebben megeszi. Délben és este is kap Boldi főzeléket. Mikor még nem kapott este főzit, akkor mindig felébredt éjszakánként. Azóta viszont reggelig nem nagyon kell hozzá felkelni.
Marci hány kiló? Boldi 7,5 kg lehet. Elég mozgékony, Ő egyfolytában mászik. Kb. 1 hete kezdett el kifejezetten négykézláb előre haladni. Már nem lehet az ágyon hagyni felügyelet nélkül, mert egyből leesne. Sőt lassan a földön se, mert mindig megtalálja azokat a dolgokat amikkel nem szabad játszani :twisted:
Nem baj, ha Marci kényelmes, lesz még elég ideje gyakorolni a mozgást :P
Hát a tesóprojekt nálunk is akadozik, de azért időnként dolgozunk az ügyön :P Egyébként meg örülj neki, hogy még nem jött meg, mert ez egy rémálom. Nekem régebben alig jelentett gondot a mensi, most meg nem elég a tampon, még betétet is kell használnom. Ki érti ezt?
Egyébként Boldi sem tud még ülni egyedül. Meg kell támasztani a hátát, bár oldalra már nem nagyon dülöngél.
Egyébként tegnaptól elkezdtem egy kicsit diétázni, meg tornázni. Szörnyű, hogy szülés után semmi nem ment le rólam. Még mindig van rajtam 11 kg. felesleg :(

Emma :)
Zalán 3x aludt napközben? Boldi régebben is csak 2x. Így biztos jobban fog aludni éjszaka.

Kép
Kép
szilva069
 
 


Csajok, még nem is nagyon kell 6-6,5 hó környékén ülniük a babónak. Ilyenkor még sokáig nem is szabad ültetni őket. Ha majd a mászásból maga ül fel, az az igazi.

Nálunk is kezdődik a hozzátápi jövő héten, bár én annyira nem várom. Max. ha már este is fogadni fog valami tartalmasabbat, és azzal ellesz legalább hajnalig, annak örülni fogok.

Menzi: hál istennek nekem még nem jött meg, de ugye nálam már nem lesz tesóproject.

Emma, Brigi is 3-szor alszik még egy nap, de ezek hossza változó. Sajnos este, ha elelaszik későn (7 körül) 1/2 órát, akkor 11-ig nem lehet lelőni. De ha meg erőnek erejével fenntartom, nem bírok vele. Gondolom, nemsokára elhagyja ezt, és ez egy átmeneti időszak.

Ma 6 hós a lelkem :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Kicsit megkésve ugyan, de

Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!!! :lol:


Eddig kórházban voltam, remélem legközelebb csak szülni megyek be.
Kiskannibálunk jól van szerencsére :lol:
Vendég
 


Szilva
úgy értsd, hogy általában 3x fél órát... nagyon ritkán alszik hosszabbat :roll:

Nelli
Éljen a 6 hónaposod!

haga
Mi volt? Miért nem mesélsz nekünk semmit???

Kép
Kép
emma1976
 
 


Szilvi
Nagyon édes Marci baba! Olyan zabálnivalók tudnak lenni, mikor alszanak. :D

Kismok
Nagyon tetszik a fátok!!! Meg a lakás is. Azért Julcsi már jobban tudja használni a konyhát, mint Réka. Majd kíváncsi is leszek, mire megy vele. Ui. nem hoztuk el, és csak vasárnap megyünk vissza Debrecenbe. Nagyon aranyos, ahogy Sárával piszézik. :) Na és a fürcsis kép a dugóval!! Sára baba komoly frizurával rendelkezik. Olyan, mint egy kis manó. :D

Tündi
Balázs nagyon helyeske! Kis mosolygós dundipofi!

Drumka
Azért egy bővebb beszámolót is várunk!! :D Amúgy Barbara nagyon szép baba. Jó húsban van! :D

Nelli
Remélem, mihamarabb meggyógyul Brigi. Már rátok férne egy kis pihenés, nyugalom!
Boldog 6. hónapot!! És gratula a szopihoz!!!!! Hát, így visszanézve sokkal kényelmesebb a szopi. Nekem állandóan gondot okoz, hogy mit is főzzek. Sosem voltam egy konyhatündér. :? Domi vonalzóját nem kellene frissíteni?!?

Bogáncs
A képek Vasason készültek. Ott lakunk, ha itt vagyunk. :) Na, ez jó értelmes volt. Szóval, Gábor apjánál lakunk. Amúgy én Kertvárosban nőttem fel, majd a sörgyár mellett laktam. Anyukámék még mindig ott laknak.

Szilcsi
Köszi! Próbáltam otthonossá tenni. Amúgy elég apróka a lakás, de nem is kell nagyobb. Majd csinálok képeket, és rakok fel. Még Pécsett vagyunk, 25-én jöttünk haza, és vasárnap megyünk vissza. Köszönöm a Fici dicséretet!! Vőlegényjelöltünk sem rossz! :wink: Nagyon szép szemei vannak!!
Mindig azok a dolgok érdekesek ám, amikkel nem szabadna játszani! :D Már ti is készültök tesóbabára?!? Nem is tudtam, hogy ilyen hamar szeretnétek! Nálunk is folyamatban van a dolog. Eddig, sajna sikertelenek a próbálkozásaink. De kolléganőm megjósolta, mikorra lesz tesó. Kíváncsi vagyok, bejön-e. Én szülés után majdnem uannyi voltam, mint előtte. Na, de most!! :shock: Már nem merek tükörbe nézni. :( Szörnyen nézek ki. Egy hatalmas has vagyok. :?

Tiza
Sajnálom, hogy most nem tudtunk talizni. Ilyenkor, ünnepekkor nem akartam zavarni. No, meg mentünk sokfelé, úgyhogy ránk fért pár pihenőnap. Új hír, hogy nem költözünk haza, mégis maradunk Debrecenben. Gábor kért fizuemelést, amit azt hittünk, nem kap meg, erre a karácsonyi céges bulin kiderült, hogy beleegyeztek. Anyagi szempontból tök jó, de azért én már örültem, hogy jövünk haza. :? Majd tavasszal, nyáron szeretnék többet itthon lenni, akkor majd bepótoljuk a dolgokat. Keresztelő nálunk is lesz vmikor. Legalábbis Anyukám nagyon szeretne. Majd ő megszervezi. :D Fici is gurulással kezdte. Elindult az ágy egyik oldaláról, és gurult a másikig. Úgyhogy már veszélyes hely az ágy!! :) Tényleg, a képeket én is hiányolom!!

Emma
Klassz, hogy Zalán így „megjavult” alvásilag. Na, nehogy azt hidd, hogy Fici napközben többet aludt. :? Mostanában is elég nehéz délután elaltatni. Ja, este is. :)

Haga
Nem ér csak egy mondatokat írni!!! Mi volt, hogy kórházba kerültél?!? Kíváncsiak vagyunk ám Rátok!! Örülök, hogy minden OK!!!

Réka szegénykém meg fogat növeszt. Eléggé megkínozza a dolog. Állandóan rágja a kezét, nehezen alszik el, délután sírva ébred. A jobb alsó rágója bújik épp, már nagyjából kint van, de még lesz pár rossz napunk, asszem. Amúgy nagy huncut a csaj. Kapott egy tologatható fa kacsát, és ahelyett, hogy ő tolná, nekünk kell tologatni, de úgy, hogy kergetjük vele. Ő meg menekül és egyfolytában nevet. Már próbálja a kesztyűt, zoknit, cipőt felvenni. Persze, nem megy neki. Kapott egy ilyen játékot (nevét nem tudom),
Kép
és kb. 3-4 nap alatt megtanulta, hogy kell a lyukas köröket a rúdra húznia. Ma még a gömböt is sikerült a tetejére raknia. :shock: Volt, hogy nem sikerült neki egyet 2-3szorra sem felraknia, akkor elhajította. :D Hú, most más nem jut az eszembe. Ja, beteg lettem. Folyik az orrom. Apa már majd két hete beteg, úgy látszik, csak rámragasztotta. :? Ficinek is folyt ma az egyik orralika, de nem tűnik még komolynak a dolog. Remélem, megússza. Én meg tuti azért kaptam el, mert itt nem hagymázok rendszeresen. :?

Na, asszem kicsit sok voltam.
gtünde
 
 


Sziasztok!

Hú, megint mennyi szép babaképet hoztatok!

Tüncsi,
ez a Montessori-torony Julinak is nagy kedvence volt sokáig. Még most is használja, csak más funkcióban: karkötőként felhúzza a karikákat. A fakacsával kergetés nagyon tetszik!!! :lol:

Tiza,
úgy örülök (már bocsi :oops: ), hogy van alvásilag sorstársunk. :lol: Nálunk is hasonlóan telnek az esték már lassan egy hónapja és nem igazán látok, bármi változást is. Apával egyelőre alig látjuk egymást. Gyerek nélkül meg végképp! :?

Nelli,
de nagyon gratula a 6 hónapos Briginek, meg természetesen neked is a kitartó és nagyon ügyi szopi miatt! :D Hát, én most nagyon várom már ezt az időt. Nem is a hozzátápi miatt, hanem mert akkor már a síráson kívül mást is csinál a bébi. :P

Boboka,
hát nagyon aranyos lehetett a párod ebben a nagy értetlenkedésében! :lol: Gondolom mostanra már felfogta a nagy hírt és együtt örültök a csodának! :D

Emma,
Zalán is mindjárt féléves! hihetetlen, olyan mintha most született volna, aztán azon kapod, hogy a csirkecombot rágja, aztán meg fut a csajszik után... :lol:

Alvásügyben mindenkitől szeretettel várok, mindenfajta tapasztalatot, mert két ennyire alvásundoros gyerkőcöt nehéz kifogni, mint ami nekünk összejött.
Juli már napközben szinte nem is alszik, már az jó, ha félórás pihire rábírom, ilyenkor fekszik egy kicsit az ágyában.
Sára viszont krrriminális :shock: :lol: !
EGy átlagos napja: reggel 8-kor kelti a hangzavaros nővére, aztán úgy 14 óra felé elalszik úgy egy-két órányi vállon-karon hordozást, szopit követően, de amikor leteszem bárhova (ágy, babakocsi, pihiszék stb) rögtön kipattan a szeme és jó esetben nem sír úgy 5 percig. Aztán 17 óra körül megint alszik egy negyed órát, de letenni nem nagyon bírom, mert 2 perc és fenn van...
A nappallal nem is az a baj, hogy nem alszik, hanem, hogy egész nap ordít kisebb-nagyon intenzitással. Nyilván a pocakja is kínozza (bár ez este 8-11 között a legrosszabb), de nem nagyon találjuk ki, mi lehet a baj. Csak szopi közben van csöndben, de ilyenkor is össze-vissza csavargatja a fejét, popsiját, nyújtózkodik, meg ilyenek.
Néha nagy kísértést érzek arra, hogy mégis csak adjak neki cumit, mert már kivagyok attól, hogy egész nap cicin van, de amúgy meg örülök, hogy úgy tűnik, ezúttal talán összejön ez a szopi, minden rosszul indulás ellenére is.
De hát így meg reggel és este között voltaképpen ő folyamatosan eszik. Nem túl nagy adagokat, mert gyorsan abbahagyja (kiköpi vagy megszunnyad), de kb. egy-félóránként, néha kettőt kihagy. Én, aki egyáltalán nem akartam mérlegelni, most időnként muszáj, mert fogalmam sincs mi éppen a nyűgje. Kajagond mindenesetre nem hiszem, hogy van, mert 3,5 hét alatt felröppent rá egy kiló, úgyhogy most már 3800 g.
A haja meg nem sokáig lesz ilyen bozótos, mert elkezdett hullani (hiába, öregszik... :lol: ).

Szóval elég álmos vagyok folyton, így állandóan eszem napközben és pont olyanokat, amiket a terhesség alatt egyáltalán nem kívántam (csoki, süti süti hátán). 6,5 kiló plusszal mentem szülni, a kórházból annyival jöttem haza, amivel babás lettem, most meg már vagy 3-4 kiló felugrott rám. Ráadásul még ki sem mehetünk a friss levegőre, hogy mondjuk sétáljunk picit, mert minusz 10 fokkal nem kezdhetem a levegőre szoktatást Sáránál.
De azért a helyzet bizonyára lesz jobb is! Úgy fél év múlva... :lol: Azt meg valahogy csak kibírjuk... :lol:

Puszi nektek: KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon Boldog Új Évet Kívánok!
A költözés alatt elromlott a netünk, és csak most csinálták meg :x
Nekünk 1 hete katasztrófális napjaink vannak :cry: . Éppúgy nappal mint éjjel :cry: . Dani állandóan sír, 1 percre sem lehet egyedül hagyni. Éjjel pedig 3-ig alszik, aztán jobb esetben 2 óránként ébred, de van mikor óránként :cry: . Azt gondoltam, hogy nem lakik jól, és minden elvemet a tápszer iránt feladtam, és este adtam neki. 2-kor ébredt :cry: . Nappal csak 20-30 perceket alszik, és 2 óránként enni szeretne, már fogalmam sincs mennyit adjak neki. Csak abból áll a napom, hogy szoptatok, pótlást adok.....
Hétfőn vesszük meg az etetőszéket, Peg Perego, Ausztriában 12ezerrel olcsobb mint nálunk.
Haga, miért nem írsz? Nagyon kiváncsiak vagyunk rád. :wink:

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!
Akkor ez elmaradt szüléstörténet: :D
Pénteken 14-én reggel orvoshoz mentem NST-re, semmit nem mutatott voltak gyenge méhösszehúzódások de én nem éreztem. a dokim "szűlni" volt, így nem tudott megvizsgálni, de az asszisztens mondta hogy felhív ha végez a doki és akkor menjek vissza. 1 óra felé hívott a csajszi, hogy akkor mehetek. A vizsgálat eredménye 1 újnyira nyitva vagyunk, de még nagyon kemény a méhszáj és hátra felé is áll, így a doki következtetése az volt hogy szerinte hétfő lesz a nagy nap. Persze én kötöttem az ebet a karóhoz hogy márpedig én ma akarok szűlni. :lol: Aztán még bevásároltam hazajöttem és nekiálltam húslevest főzni. Közbe olyan 2-1/2 3 körül furi görcsöket éreztem. Írtam apának msn-en ha nincs sok munkája akkor lassan jó lenne ha hazajönne mert nem tudom mi lesz ennek a vége, de szerintem ma szülünk. Apa 40 perces utat 18 perc alatt tette meg a munkahelytől a lakásig. :D Én persze főztem tovább. olyan 3/4 4 körül halottam belűről egy pukkanást, mondtam apának folyik a víz erre apa megszólal zárd el. :lol: :lol: Felhívtam a szülésznőt aki mondta hogy még órák is eltelhetnek kezdjem el bekapkodni a homeós bogyót és hívjam 45perc múlva. Persze a fájások erősödtek sűrűsödtek. 45 perc múlva hívtam a szülésznőt moondtam hogy úgy érzem mi elindulunk a kórházba mert szerintem nincs sok időnk hátra. Ő is elindult és hívta az orvosomat is. 3/4 5-kor a kórházba voltunk ahol az ügyeletes doki megnézett már 2 újnyira voltunk nyitva, leengedte a magzatvizet és feltettek NST-re ami nem mutatott fájásokat. pedig voltak mert a műanyag szék támláját eltörtem. Beért a szülésznőm 5 után 10 perccel aki megnézett és rohant szülőszobát üríteni mert 4 újnyite kinyíltunk és kezdtek jönni a tolófájások. A dokim már átöltözött és a szülőszobán találkoztunk ahol megvígasztalt hogy majd olyan 8-1/2 9 körül lesz baba. Mondtam neki hogy nem rabolnám addig az idejét, így én szeretnék 7-körül végezni. A szülésznő az orvosom és a párom na meg persze Barbi segítő hozzáállásának köszönhetően 18:45-kor megszületett számunkra a legszebb kiscsajszi a világon. :wink:

drumka
 
 


Kismok
A kacsakergetős tényleg aranyos, csak eléggé fárasztó. :D Hiába unom meg, Fici csak hozza a kacsát, és nyöszizik, hogy játsszunk. Alvás: nem irigyellek. Fici is hasonló kisbaba volt. Sehol nem volt el, szinte egész nap cipelni kellett. Nincs hordozókendőd?? Én, így utólag, már bánom, hogy végül nem vettem. Abban lehet, hogy jól érezné magát, mert rajtad lógna, érezné a szívverésed, az illatod… Napközbeni alvás: elvileg Fici délután alszik, de magától sosem fekszik le. Van olyan, hogy már a saját lábában is elbotlik, mégis tartja magát. Ha Apa otthon van, akkor ő sétál vele, cipeli, el is tudja altatni, de én nem vagyok hajlandó cipelni. Debrecenben azért legtöbbször elálmosodik annyira, hogy kétszer oda-vissza megyek a szobában, és elalszik, de itt, Pécsett ez vhogy nem válik be. Ma délután letettük, aludt kb. 40 percet, felsírt, Apa fel, séta, visszaaludt. Kb. 30 perc múlva megint felébredt, sírt, felmentem én, picit sétáltam vele, majdnem elaludt, leültem, erre újból sírt. Megint séta. Na, akkor elég jól elaludt, de nem mertem az ágyába rakni, úgyhogy rajtam aludt még kb. 1 órát. Most per pill. Apa altatja. Mert este sem egyszerű a dolog. Ja, és éjjel kb. 1 felé felsír, akkor magam mellé veszem, és így alszunk. Szokott inni is. Már félálomban is mutatja, hogy hol a csőrös pohara. :) Úgyhogy nem egyszerű dolog az alvás nálunk sem. Ráadásul magától leszokott a cumiról. :shock: Múlt héten sikerült a vadizsír cumiját szétrágnia. Az itthon talált új, de nagyobb „fejű” nem kellett neki. Vettünk egy rágásállót kis méretben, az sem kellett neki. Másnap megpróbáltam a szétrágott cumit odaadni, hátha az bejön, de nem kellett neki. Úgyhogy most még úgy sem tudjuk éjjel visszaaltatni, hogy cumi be. :? Ja, és a cici sem kell már neki. :( Ez van. De vmilyen szempontból azért jó, hogy magától „eldobta” a cumit. Én a helyedben tuti cumit adnék neki.
Örülök, hogy a szopi jól megy, és Sára is szépen hízik!!

Mona
Hát, jó tanácsot én sem tudok adni. :? Majd lesz jobb is. Réka is majd 1 éves koráig kelt éjszaka 3 óránként. Már nem is emlékszem, mikor szokott le róla. De, mint írtam, még most is felébred 1-2szer, csak szoptatni nem kell. Nálunk az a jó, hogy Debrecenben Apa alszik vele. Őt nem zavarja, hogy meg kell szakítania az alvását. Én viszont, ha felébreszt Fici éjjel, akkor már nem tudok jól aludni. Kitartás!!

Drumka
Köszi a szüléstörit! Nagyon klassz, gyors szülésed lehetett. Műanyag szék. :D Én meg a szülésznő kezét nyomorgattam agyon, míg beadták az epit. Nekem jöttek a fájások, mozdulni meg ugye nem lehetett, így maradt a szorongatás. :) Úgy látszik, akkor használnak ezek a homeos bogyók. Karesznak utólag is Nagyon Boldog Szülinapot!!
gtünde
 
 


Kismok :)
Brigi is állandóan cicin volt az első 6 hét alatt, én voltam a két lábon járó cumi :lol: Talám még emlészel rá, mikor erről panaszkodtam. Tudom, nagyon nehéz. Csak egy vigasz van: az első 2 hónap után egyre jobb lesz. Én sem hittem benne, de így van. Próbáltad a hasfájásra az espumisan cseppeket? Jó.
Aztán mikor elértük a 6 hette, tudatosan próbáltam rászoktatni az egyedül alvásra. Eleinte persze ordított. Szívem nem volt sokáig hagyni. Azt hittem, ezzel nem fogok célt érni, de sikerült először nappal elérni, hogy ha leteszem, maga elaludjon. Az esti altatás sokáig megvolt még, de már azzal kiegyeztem. Aztán szépen alakult az is. Nekünk a két kórházas időszak hozott visszafejlődést, de most megint alakul.
Kitartás!

Mona :)
Én is ilyen gyakori szopin mentem keresztül 1,5 hónapja, mikor a kórház volt, meg most pár napig szintén óránként kért cicit Brigi. Most már megtanultam, hogy ilyenkor hozzák szintre a keresletüket a kínálatunkkal. Fejlődési ugrásuk van, növelni szeretnék a mennyiséget. Talán nálatok is ez van. Pláne, ha tápival is éberd.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!
Rég voltam már én is, betegek voltak a gyerekek, egyszerre a három, Ágnes még lázas, hörghurutja van :(
Elrettenteni senki kistesóst nem szeretnék, de lesz ez még rosszabb is :lol: :lol: :lol: :lol: Mióta Ágnes is teljes valójában a családdal együtt él alig élünk mi "öregek". :evil: :lol: :lol: :lol:
Három kicsi gyerek egyben az időnként nagy gáz :roll:
Még éjjel nem alszik Ágnes, ha minden ok akkor 2-3 alkalommal kel, szopival alszik vissza. Betegen 10-szer is kelek hozzá. Tesóféltékenység az nagy királyság. Egyik mindig azzal játszana amivel a másik :lol: , ölemben egyszerre ülnének és rángatják le egymást, ebben már Ágnes is teljesen profi :lol:
JAnka olyan középső gyerek, hogy csak na!!!!!! Márton néha még visszamenne babába, mert "csak az volt a jó mégis" mikor egyedül volt. Ágnes huncut, tüneményes és mindent eltanul a nagyobbaktól.

Kismok, mi a cumi dolgot így csináltuk:

Márton nem is látott cumit, szopizott mikor akart és kész. 4évesen mikor ovis lett elleste Jankától az ujjszopást és zugujjszopó lett :lol: :lol: , lehet, hogy pár pillanatra elalvás előtt még megteszi :lol:

Jankát már az újszülöttön úgy hozták ki, hogy a szájában volt az ujja :oops: :lol: Párszor próbálkoztam cumival néhány hónapos korában mikor már látszott, hogy végzetesen ujjszopós lesz, de nem fogadta el.
Karácsony előtt már végső elkeseredésemben a gyógyszertárban leszoktató kencét szerettem volna venni, de nem volt. Aznap pedig elvittam Jankát a játékboltba, hogy válasszon magának leszokó társat. Bár utálom a pónikat most megengedtem neki, mert azt szeretett volna. (szárnyas, egyszarvú :lol: :lol: :lol: )
A galiba itt kezdődött, mert nem volt kence a gyógyszertárban és végül pónistól egy gyorstapaszal az ujján aludt el. Simogatni kellett ami eddig nem volt szokás, szopizni is szeretett volna, de kipróbálta és azt mondta: "nem jön..." Másnap még nem tudott aludni az oviban, harmadnap már ott is sikerült, az óvónénik is segítik a leszokásban. Már nagyon ügyes, ha fáradt vagy épp hisztizne akkor jön, bejelenti, hogy finom volt a szopika, kap nagy puszikat és szalad tovább. Már nagyon ferdültek a fogai, az állkapcsát féltem, mert azt nem lehet már később szabáyozni és bizony az is eldeformálódott. Majd elviszem megmutatom fogorvosnak, talán még időben vagyunk.

Ágnes is hamar rákapott az ujjára. 6hónaposan átszoktattam kitartó próbálkozással a cumira, mert Jankát láttam magam előtt... :roll: Nekünk nem volt soha cumisüvegünk, a cumi is távol állt tőlem, de végül csak ráfanyarodtam.

Nincs most időm több hozzászólásra, elköszönök, Nelli, Ágnes is köhög, hörög...

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Tüncsi :D
de jó, h Fici ilyen ügyes :!: Nálunk Julcsi még halvány szándékot sem mutat a cumi nélküli elalvásra, én meg nem vagyok a drasztikus megoldások híve. Pláne most, h itt a kishugi. Épp ma este volt egy kis malőr, mert a kisszivem elhagyta a dugóját és lefekvés előtt nem találta a polcán, ahová tenni szokta. Úgy volt, h nem lesz cumi, nagyon el volt keseredve szegénykém, borzasztóan sajnáltam, aztán hirtelen nagy koppanás hallatszott az ágy mögül - kiderült, hogy valahogy bepottyant oda. Olyan határtalan öröm volt a kis arcán! Elaludt kb. 5 perc alatt! Szóval kivárunk vele kapcsolatban. :roll: :wink:
Hordozókendőm van, próbáltam is több pozícióban is - Sára azt is utálja... :? Egyelőre csak cicin szeret lenni. Gondolom ez majd úgy változik, ahogy kezdi felfedezni a világot. Hála Istennek nagyon jól bírja mindkét darab természetes cumi - ezen csodálkozom is, el is kophatna ennyi használattól... :lol:
Nálatok meddig tartott ez a kézben hordozós, nyafi-időszak? Az a baj, h Julival olyan keveset tudok foglalkozni emiatt...

Drumka :D
nagyon szép és gyors szülésed volt neked is és csodaszép kislányotok született! Én is nagyon sokat köszönhetek a homeós bogyóknak és a málnalevélnek. Legközelebb is bevetem őket! :)

Mona :D
Lehet, hogy most megint egy fejlődési ugráson mentek keresztül, de az is lehet, hogy már a fogak dolgoznak... Hogy álltok a fogacskákkal? Megnéztem Juli naplójában és nekünk is kb így 5-9 hós kora közé estek a katasztrofális éjszakák és nappalok. Volt, hogy egy-két hónapra kiköltöztünk a nappaliba egy paplanra, mert annyira éberen aludt Julcsi a fogacskái miatt, hogy elég volt egy ágynyikorgás máris felébredt. Vacak ez a nyűgösség nagyon, de próbálj arra gondolni, hogy mint mindennek, ennek is vége lesz egyszer és akkor már nosztalgiával fogtok emlékezni rá, mennyi mindenen vagytok túl a babátok jóvoltából... :) :wink:

Nelli :D
igen, te vagy mindig a lelki szemeim előtt, amikor már kezdek kidőlni... :lol: Meg számolom a heteket! Már igazából most is nagyon sokat "okosodott" Sára, szinte napról-napra látni, hogyan fejlődik a látása, mosolyog, időnként, ha látóterébe kerül a kezecskéje, nézegeti. Csak alig van olyan még, hogy 5 percen belül ne kezdene sírni. Espumisant két napja használok, mivel az Infacol semmit nem ért. Remélem erre jobban fog reagálni és talán az állandó sírás is szűnik majd.

Ma este vmi csoda folytán már 10 órakor kidőlt mindkét leányzó. Hirtelen azt sem tudom, mihez kezdjek a tenger időmmel. Persze valószínű, mindjárt megyek aludni..., de elméletben olyan sok mindent szeretnék csinálni (pl. elolvasni a két és három héttel ezelőtti újságokat, megnézni egy jó filmet), amin persze úgyis elaludnék kb 2 perc alatt.
Jó éjt nektek is!

Kép
Kép
kismok
 
 


Kismok!

Alvásügyben sajnos nem tudok tippeket adni, mert az én fiaim is ezt csinálták. Éjjel, nappal alig aludtak valamit. Most is attól félek, hogy Bence ugyanezt az utat akarja végigjárni. Semmit sem tudtunk tenni, amivel javult volna a helyzet. Pedig sokféle megoldást kipróbáltunk. Aztán egy éves koruk után már nem volt gond az éjszakákkal, és nappal is szépen aludtak ebéd után. Hát ennyi.

Brigi

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Sziasztok!

Még adós vagyok a karácsonyi képekkel:

Kép

Kép


Alvásügyileg nekem azt hiszem szerencsém van. Este van egy kajaközi szünet, de most már ahogy kezd értelmesebb lenni Kristóf legalább nem ordítással telik, hanem beszélgetünk, nevetgélünk, zenét hallgatunk meg ilyenek. A 2,5 hónap kórházi szigor megtette hatását. Tudom, hogy nehéz megállni hogy ne vedd fel, de ha jót akarunk neki és magunknak is, rá kell szoktatni a rendszerességre őket. Amikor olyan anyukák kerültek mellénk a kórházba, akik csak 1-2 napot voltak benn, mind irigykedve nézték, hogy kajcsi után Kristóf be az ágyba, és magától elaludt, mert megszokta, hogy a nővérkék nem fogják órákon keresztül hurcolászni, amíg el nem alszik. Ha valami miatt nem tud aludni (pl orvoshoz visszük) szemmel látható, milyen nyűgös lesz. Azt nem tudom, meddig lehet az "elrontott" gyerekeken korrigálni, de a kórházban pár nap alatt a legrosszabbul alvó gyereket is rászoktatták az alvásra pár hónapos korukban is. Az első 1-2 nap nagyon durva volt, szegény kislány bömbölt rendesen, mondjuk vele az is volt a baj, hogy szinte egyfolytában cicizett, egy etetés elhúzódott másfél két óráig is, és pont ez volt a baja, hogy sosem ürült ki a pocija, és pihenni sem tudott igazán egy jót.
Na, jó hosszú lettem, mostmár eldugulok.

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Mi ma kezdtük volna az almát, erre nem vettem :lol: Így majd holnap kezdjük. Elég lazán kezelem most ezt a hozzátápi kérdést, mert Brigi nagyon szeret szopizni, ellenben a kanalat a sok gyógyszer miatt már utálja.

Nem is nagyon erőltetem majd, mert szépen hízott: behozta a múltkori nemhízást, és 1 hó alatt hízott fél kilót :lol:
Még köhög, de a doki tisztának találta a tüdejét. Nem tudom, mikor szabadulunk meg a köhögéstől :( Most meg félhetek majd az influenzától.

Amica :)
Jobbulást Ágnesnek!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Hello Mindenkinek!

Bobóka

Nem tudom gratuláltam-e már, úgyhogy akkor most megteszem. Szívből kívánok neked boldog babavárást. Kristóf nagyon aranyos baba. Belegondoltál már, hogy jövő karácsonykor már két babád is lesz a fa mellett?.

Az alvás dologhoz én sem nagyon tudok hozzászólni. Meg az a helyzet, hogy húzom fülem farkam :D Nekem Anna délelőtt is alszik majdnem egy órát, a séta közben is el szokott aludni, és délután-estefelé is szundít egy kicsit. Este legkésőbb 9-ig elalszik reggel 6-kor ébresztem kajálni. Az éjszaka alatt egyszer szopiztatom.

Hát csajok én azt hiszem bajban leszek a kaja dologgal. Próbálkozom a gyümölcsökkel, hogy ismerkedjen a Picúr velük, de semminek nincs sikere. Mindentől öklendezik. Pedig alig valamit teszek a szájába, és egyszerűen, mintha nem tudna nyelni. Próbáltam almát, banánt, sárgarépát. Én nem tudom hogy fog ez a gyerek majd enni. Eddig mondjuk nincs gáz, mert tudom szoptatni még. Ezekkel is csak két szopi között próbálkoztam. Szóval nem tudom mi lesz ebből.

Künönben piros Anna torka, úgyhogy gyógyszert kell adnom neki. Cedax-ot. Ez már a második fajta gyógyszer, mert az elsőt kihányta. Ezt úgy ahogy belé tudom tömni . Egyébként nem látszik rajta, hogy beteg lenne, egy kis hőemelkedése volt neki esténként, ezért nézettem meg, és akkor derült ki hogy csúnya a torka. A hőemelkedés egyébként azóta is megvan. Holnap viszem ellenőrzésre. Kiváncsi vagyok javult-e a torka.

Na eldugulok.

Puszi mindenkinek.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Timi :)
Nagyon korai még a gyümizés, az is lehet a probléma. 1,5 hónap nagy idő az ő életükben. Addig még változhat a dolog. Én egyenlőre nem erőltetném a dolgot, pláne, hogy még szopizik. Várdd ki azt a bizonyos 6 hónapot!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Néhány friss kép a 6 hósomról:

Így tudok nevetni


Kép

Kis farkincám van

Kép

Tanúbizonyság, milyen jó húsban vagyok

Kép

Mit tett Anya a fejemre?

Kép

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli lazán etess :lol: :lol: ,
nálunk 8hónapos korukig nem nyalogattak semmi gyümit :oops: , akkor már nagyon mondogatta a védőnő, hogy kéne, de nem volt nagy sikere :lol: Igazándiból egy évesen kezdek rendesen enni. Márton evett szépen főzeléket is és gyümölcsöt, a lányok nem szerették a főzit, hamarosan a mi enninkből szedegettem ki a nekikvalót.

Timi,
Anna nagyon jó alvókával bír :wink: :wink: :wink: :wink:

Boboka,
nagyon csajszis vonalzót csináltál :D

Ágnes már kicsit jobban van, de még köhög. Egyik gyerekünk sem volt ilyen hörgős, engem is mindig a kórházzal "fenyegetett" a doktornőnk. A nagyok ma kezdték az ovit, azért is van pár percem :oops:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Hú, de sokat írtatok!

Timi :P

Hozzátápi még szerintem is korai, egyetértek Nellivel, hogy bőven elég 6 hósan elkezdeni, ha van tejecske, és ha még ekkor is gyarapszik, akkor később is lehet kezdeni. Jobbulást Annának!

Tücsi :P

Ez nagyon szép része Pécsnek. Én a Szlíven környékén nőttem fel, a "lánylakásom" pedig a Pálosok környékén volt.
Fici meddig cicizett?
Nagyon kis okos, hogy már így felépíti a tornyot. Drukkolok Nektek is kistesó ügyben.

Cumi téma

Lencusnak nem volt cumija 3 hónapos koráig, akkor egyik barátunk jött látogatóba és hozott neki egyet...(Nuk 1), naa így aztán az esti pocifájásnál agy volt a kísértés és idegenkedve ugyan, de elég hamar elfogadta... Egy kicsit lelkifurdalásom is van miatta, de kétségtelenül jobban megnyugodott, meg egy kis cicipótlék, mert ugye nem lóghat ott állandóan, pedig nagyon szeret :oops:

Alvás

Itt én is úgy vagyok, mint Timi, hogy egy szavam sem lehet9-10 órákat alszik éjjel, 5 hetes kora óta nem kel éjjel, nappal 2-3 szor alszik, szóval mintagyerek, de tudom, hogy ez mázlifaktor... Úgy két, két óra ébrenlét után kezd fáradni, ezt el kell kapni, mert egyébként túlesik és nyűgös lesz...

Betegeknek jobbulást!!!!

Drumka :P

Nagyon ügyik vagytok :!:

Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


Nagyon szuperek a képek! Babák elképesztő édesek!

CUMI
én ellene vagyok, férjem meg az ujjszopásnak. Zalán mintha csak érezné, egyikre sem kapott rá. Cumit 2 hetente egyszer 2 percre elfogadja, aztán messzire köpi. Keze sokat van a szájában, de inkább a középső 3 ujjai, mikor fogai fájnak, a klasszikus hüvelykujjas variáció nem megy.Remélem nem is fog.

Tünde
szerintem nagyon örülj, hogy ennyi volt a cumi-elhagyás, más óriási harcot vív vele!

Nelli
éljen a fél évesed! Mi is nemsokára ott tartunk

Timi, Bogáncs
Tök jók a gyerkőceitek! Nem elkeserítésnek, de jönnek néha rosszabb időszakok, Zalán is mintaalvó volt 4 és fél hónapos koráig, most volt néhány hét kemény, de úgy tűnik most visszaáll arra, hogy 8kor alszik, 4 kor szopizik, aztán 7kor kel.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Amica :D

Hátha bejön (a csajszis vonalzó)!

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


emma, én is abban bízok, hogy Daninak visszatér a jó alvókája, mert bizony 3*is felébred éjszaka. Nálatok már van hozzátápi?
Szerencsére a tejci visszajött, igy 2* kapott csak tápit :)
Timi, szerintem is hagyd még a hozzátápit, örüljünk hogy van annyi tejcink, ami elég nekik :wink:
Nagyon szépek a babók!

Kép
mona76
 
 


Nelli

Igazából nem erőltetem a dolgot, csak ismertetem az ízekkel. Épp ezért nem is kajaidőben próbálkozom, hanem két szopi között. Kénytelen vagyok hanyagolni a dolgot, mert nem fogadja még el ezeket a kajákat. Egyébként a tápszerrel hasonlóan jártam.
Egyébként nagyon aranyos a csajszi. Boldog hófordulót kívánok.

amica

Minél előbb gyógyuljon meg teljesen Ágnes! Szörnyű amikor ilyen pici gyerekek kínlódnak a köhögéssel. Talán a nagyok sem visznek haza semmi bacit az oviból.

bogáncs

Igazából most várakozó állásponton vagyunk, hogy felődik-e rendesen. A múlt hónapban csak 300 g-ot hízott. Kiváncsi vagyok, hogy most mennyit gyarapszik. Akkor dől el, hogy kell-e neki tápszer. Ezért is próbálkozom a gyümizéssel, hátha szükség lesz rá.

Annának van cumija, de nem nagyon használja. Csak a babakocsiban fogadja el. Itthon nem. Egyből kiveszi a szájából, és játszik vele.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Minden kedves fórumozó számára kívánok egy nagyon boldog új évet, amely valóra vált sok-sok álmot, beteljesít minden vágyat! Jó egészséget és boldogságot a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt!

2008.-ban is bővül a www.pszichologia.multiply.com oldal.
Pszichológiai tanácsadásért továbbra is a pszichotanacs@freemail.hu címen várom leveleiket. Bővebb információ: www.pszichologia.mlap.hu oldalon.

Barátsággal, Nisreen
nisreen
 
 


Amica
Ágnes csak este szopizik már?? Vagy napközben is még?? Kajálással hogy álltok?? Miket eszik??
Megsúgom, hogy unokahúgom (13 éves múlt), még nemrég is szopta az ujját. Remélem, nem olvassa. :) Igaz, csak akkor, ha fáradt volt. Asszem, most már leszokott róla. Bár nem kérdeztem. :D
Remélem, Janka hamar leszokik az ujjszopiról és időben vagytok még!!
Cumisüveget mi sem használtunk. Milyen érdekes, hogy míg pocakos voltam, azt kalkulálgattam, mennyi kell majd belőle. Aztán szinte nem is használtuk. Csak pár hetes koráig, mert abba tettem a lefejt tejet a Normaflore-ral, amit az antibiotikum adtam neki. Azóta is csak vizet melegítek benne a mikroban. :)
Ágnes babának jobbulást!!!!

Kismok
Örülök is, hogy ilyen könnyedén elhagyta a cumit. Szerintem a foga miatt lehetett. Anyukám mesélte, hogy én is sokáig cumiztam. Úgy szoktam le, hogy új cumi nem kellett, viszont a régi már „nyúlt”. Ekkor közösen kidobtuk a szemétbe, és mikor kerestem, tudtak erre hivatkozni. :)
Na, Fici karkötőnek nem nagyon fogja tudni a Montessorit használni, mert kb. egy gyerekujj szélességnyi a lyuk benne. Max. gyűrűnek tudná használni. :) Annak viszont túl széles.
Nekünk is volt ilyen tornyunk, még megvan Anyukámnál. A miénk műanyag volt és emlékszem, hogy a korongokat később fánknak (értsd farsangi fánk) használtam játék közben. :D
Sajnálom, hogy Sára nem élvezi a hordozókendőt sem. :( Hát, úgy emlékszem, hogy májusban, mikor még otthon voltunk, Fici akkor sem volt el magában, és állandóan cipelni kellett a sejhaját. Akkor 8 hónapos volt. :shock: Asszem, mikor már gurult, mászott, akkor kicsit többet elvolt, de nem az a magának való gyerek. Jaj, ma olyan édes volt. Délután ledőltem, mert őkelme nem akart aludni, én viszont fáradt voltam. Persze jött utánam, hozta, amivel épp játszott. Én feküdtem az ágyon, ő meg állandóan odajött, dugta az arcát és odadörzsölgette az orrát az enyémhez. :D De ezt kb. fél órán keresztül. Utána is csak azért hagyta abba, mert felkeltem. Később meg a földön ültem a fotelnek támaszkodva, és megint csinálta. Hogy honnan vette???

Boboka
Olyan furi, hogy Krisi milyen picike, de az arca olyan nagyfiús!! Nagyon édes ebben a sapiban!! Miért csak apás képet raksz fel???? :) Szép a fátok!!!
Én nem tudnám sírni hagyni Ficit. Egyszer próbáltam meg, de mikor fél óra múlva is ugyanúgy sírt, nem bírtam tovább. És most sem bírnám. Inkább felveszem. Nem hiszem, hogy ha órákon keresztül sír, akkor csak hisztizik. A másik meg, hogy olyankor úgy érezném, hogy a kis lelke sérül, esetleg úgy érzi, cserbenhagyom. De ez csak az én véleményem!

Nelli
Tök jó, hogy Brigi ilyen sokat hízott. Nem is kell elsietni a hozzátápit!! :) Drukkolok, hogy a köhögés is mihamarabb elmúljon!!
Nagyon aranyos Brigi! Nekem a fürcsis képen tetszik. Tisztára olyan képet, vág, mintha azt mondaná, mi van, mit fotóztok, nem láttatok még kisbabát?!? Tényleg szép hurkái vannak!! :D

Timi
De rendes Annától, hogy ennyit alszik. Ha mindenáron próbálkozni akarsz a gyümölccsel, próbáld meg a körtét. Ficinek nem ízlett az alma, akkor próbáltam neki adni és bejött. Én üvegest vettem, asszem Nestlé-set. Nem tiszta körte, hanem szentjánoskenyérmag-őrlemény is van benne (mint a Sinlac). Talán érdemes megpróbálni. Jobbulást neki!
Úgy látszik ez a tél ilyen betegeskedős! Lekopogom, de úgy néz ki, Fici mégsem kapta el Apától a göthöt. Kicsit folyt az orra, de elmúlt.

Bogáncs
Hát, azért van ennél sokkal szebb része is Pécsnek. :D Fici 6 hónapos koráig csak cicit kapott. Utána fokozatosan leszokott, de még 1 héttel ezelőttig is volt napi két (reggel kelés után és este fekvés előtt) szopi. Most már az sem kell neki. :(
Mi is Nuk-ot használtunk. De Ficinek mindig csak az 1-est tudtam beadni, nagyobb nem kellett neki.

Emma
Én sem akartam a cumit, de kénytelen voltam adni neki. Én is örülök, hogy ilyen „egyszerűen” leszokott. Mondjuk néha jól jönne… :? Az ujjrágás most nálunk is megy, mert nőnek az örlői. Na, meg a nyálcsorgatás is. :D

Hú, én már előre félek, mi lesz, ha Fici már érthetően fog beszélni. Ma szinte be sem állt a lepénylesője! :shock:
gtünde
 
 


Tüncsi :D

Én úúúúúúútálok fényképezkedni, inkább én állok a másik oldalán, ők ketten meg imádják, ezért vannak csak apás képeink.
A sapiban ő volt az én karácsonyi manóm.
A sírással nekem nem volt gondom, mert már készen kaptam így Krisit, de itthon nekem sincs szívem sírni hagyni egy pár percnél tovább, kicsit már el is kapattuk őt, de olyan aranyos, hogy meg kell zabálni!
Én csak a nővérkék véleményét mondtam, persze nekik könnyebb.

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Timi :)
Anna korában már a 300 g hízás nagyon szép, ne akard, hogy többet hízzon. Miért szeretnéd ezt? Konjrét oka van? Nagyon szép súlya van Annának, nincs ok aggodalomra. Én is csak novemberben aggódtam egy picit, de akkor nem hízott semmit! Na most behozta.
Ha lesz még tejed, már pedig miért ne lenne, 6 hó után is elég a maga ütemében ismertetni az ízekkel. De persze nem szeretnék beleszólni,. csak annyi mostanában az allergia, hogy jó, ha idejekorán nem adunk nekik mást, csak anyatejet (vagy tápszert).

Én pl. ma megint elfelejtettem almát venni, így megint toljuk egy nappal a kezdést :oops:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok, dobok pár képet, remélem nem baj :oops:
Kép
lemerült az elem :lol:
Kép
nagyokat kacarászok :lol:
Kép
meglepődtem :lol:
Kép
imádok az új székemben :lol:

Kép
mona76
 
 


Nelli :D

Az a gond, hogy mostmár nem én erőltetem a dolgot, hanem a doki. Tegnap ugye visszavittem ellenőrzésre a torka miatt. Az már nem olyan piros, szóval gyógyulunk.
És ha már ott voltunk, azt mondta a doki, hogy akkor mérjük le. Hát 3 hét alatt hízott 100 g-ot. Ő mondta, hogy ez nagyon kevés az ő korában. Azt mondta kezdjem el az almát. Könnyű azt mondani. Mikor minden pici flatnál attól félek megfullad, mert öklendezik tőle. Én meg így nem erőltetem neki. A tápszertől már nem öklendezik, de nem is issza meg. Ilyenkor hogy legyek okos?
28-án megyünk megint mérésre, és azt mondta a doki, ha nem fejlődik jobban, akkor vért vesz tőle, hogy nincs-e valami gubanc.
Nem tudom mondjuk mire gondol. Szerintetek?
Az egészben csak az az érdekes, hogy a gyereken nem látszik semmi. Jól alszik, nem sovány, nőni nől, mert sorra növi ki a ruháit, és nől bele a nagyobbakba.
Olyan tehetelennek érzem magam. Tegnap ki is borultam rendesen. :(
Nem tudok mit csinálni, várok míg fél éves nem lesz, és akkor már majd tejpépeket is kaphat. Bár én már nem bízok semmiben, hogy Anna valaha is megeszik valamit.
Tegnap már annak örültem, mint majom a farkának, hogy adtam a szájába mandarint, hogy szívja ki a levét. Na azon elcuppogott lelkesen. De ettől nem fog hízni.

Na jól van vége a panasznapnak. Majd csak túl leszünk ezen is.

Bocs, hogy hosszú voltam.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Timi :)
Szerintem ne idegeskedd magad túl! Minden baba másképp fejlődik. Most ennyit hízott, később többet! Ha ezen múlott volna, az Öcsém kisfiának már 1 hós korában tápszert adott volna a doki, erre ő 16 hóig szopott, és most egy nagyon masszív kisfiú.
Én a képeken nem látom soványnak, de még vékonynak sem Annát. Te látod, hogy mennyire kiegyensúlyozott, jó kedélyű baba. Nekem Dorka nem érte el a 6 kg-t 6 hós korában, de annyira nem szekáltak érte. Őt is küldözgették nagyobb korában mindenhova, de semmi baja. A mai napig kilátszanak a bordái.
Anna baba szopni szeretne, és kész! Adj neki, amennyit kér, és ne idegeskedj a doki miatt! És a doki és magatok megnyugtatására csináltatsz majd egy vérképet, szerintem a vashiányt, vérszegénységet nézik meg.
És a gyümitől sem fog jobban hízni, max. a főzelékektől.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Ja, és meg egy: a dokinak nem szabadna ennyire idgesítenie, mert ettől nem fog nőni a tejmennyiség, hanem éppen hogy el fog menni. Próbálj egy kicsit lazítani, mert a tej nagyon kell Annának!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Timi
én már ezerszer próbáltalak nyugtatni, de ha az orvosod ennyire ijesztget, persze, hogy nem tudsz megnyugodni. Most tényleg nem kamu: tesóm és barátnőm összesen 4 lánya semmit, egy g-ot sem hízott az 5. hónapban!!!!!!!!!! Teljesen normális egy nagy megtorpanás. Lányoknál előbb, nálunk meg 5 hónaposan kezdődött, 3 hete tökugyanannyi g Zalán - én egy percig nem izgulok! Ez egy normális dolog!
Nagyon sajnálom, hogy ennyit idegeskedsz. Persze felfoghatjuk úgy, hogy a dokid nagyon alapos, de 99,9% hogy semmi de semmi baja a lányodnak!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok!


Az őstopicban olvastam, hogy Sleepin reggel 5 óta a szülőszobán van :lol:

Mindent bele, ügyesek legyetek!!! :wink: :lol:
Vendég
 


Kép
Szerintetek van valami baja ennek a gyereknek?

Most mennem kell, de majd reagálok még.[/img]

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


A babás képek nagyon aranyosak, gratula minden anyukának :wink: :lol:

Olvasni szinte minden nap olvaslak benneteket, de igazándiból hozzászólni nem nagyon tudok :? Ide pocakosok nem nagyon írnak már (Boboka kivételével, utólag gratula a pocaklakóhoz), és a gyerkőcös dolgokhoz nem értek még :oops:


Mi megvagyunk. A múltkor vesekólika miatt kerültem kórházba.
Végre megismertem a szülészetet, és a személyzetet. Nagyon aranyos, rendes mindenki, úgyhogy nyugodtabb szívvel megyek majd a nagy napon :)
Babócánk jól van, szépen növöget. Túlságosan is szépen, mert tegnapelőtt már 3 héttel nagyobbnak mérték a korához képest. Picit izgulok is emiatt :shock:
Hízni az utóbbi 6 hétben semmit nem híztam (nem mintha hiányozna) :shock: Viszont már a labor eredményeim is mutatják, hogy éhezik a szervezetem. De enni eszek rendesen... Anyukám elnevezte az unokáját Kis-kannibálnak :lol: mert megesz engem :shock:
Vásárolni még nem vásároltunk semmit. Még mindig visszatart a babona... Pedig a doki mindig mondja, hogy nagyon vigyázzak magunkra, mert nyílik a méhszáj (gyógyszer ellenére is) és akár koraszülés is lehet belőle :roll:
Szóval, talán majd a jövő héten veszünk pár dolgot, az anyukám fog segíteni :) A lakást még ki kell festeni, de arra majd csak január vége felé lesz lehetőségünk. Addig meg nemis tudjuk hova tenni a baba dolgait, minden maradna a szüleimnél, 100 km-re tőlünk :cry:

Tudom, nem nagyon írok mostanában, de azért ha valaki tudna segíteni pár jótanáccsal munkaügyben, nagyon megköszönném.
Igaz táppénzen vagyok már október közepe óta, de egyszerűen semmivel nem vagyok tisztában, hogy hogy is működik a szülési szabadság, tgyás, gyed, stb...



Szép napot mindenkinek :wink:
Vendég
 


Timi :)

Szerintem minden oké a kiscsajjal, naggyon aranyos és egyáltalán nem vékonyka! :wink:
Lehet, hogy a dokinak kéne egy picit lazítania....
Vendég
 


Timi :)
Nagyon édes baba Anna :lol:
Abban nincs még semmi, hogy csinálnak egy vérképet, emiatt ne izgulj! Max. vérszegénysége lehet, erre meg majd kap szépen maltofert vagy valami hasonlót.
Én nem is értem, hogy a Ti dokitok miért gyümivel etetné már Annát. 4,5 hósan az anyatej mellett a tápszer a legjobb választás, és ebből is a legjobb a Sinlac rizs- és szentjánoskenyérmag alapú pép.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Timi :)
Brigi első ismerkedése az almával: öklendezés és hidegrázás.
Csak hogy megnyugodj!
És 5 hónaposan Brigi sem hízott semmit.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Timi :P
Van olyan tejpép amit már lehet 4 hónapos kortól adni. Szerintem se izgulj, boldinak is volt egy olyan időszaka 4 hónapos kora körül amikor nem gyarapodott úgy ahogy az elő van írva. Aztán ez is változott. Amikor meg egyre többet fog mozogni, akkor megint lelassul a hízás. Ahogy látom a fotón Annát, nem hiszem, hogy éhezik. Annak lennének jelei.

Tüncsi :)
Azt nem mondanám, hogy annyira rajta vagyunk a kistesó gyártásban, de nem védekezek, úgyhogy talán egyszer össze is fog jönni :P Ha nem, akkor sem fogok nagyon elkeseredni.

Valaki kérdezte az alvást. Boldi azóta alszik sokat, mióta kint altatom a teraszon a babakocsiban. Így, hogy kitolom a mínuszokba, minimum másfél órát alszik naponta 2x, pedig régebben Ő is nagyon rossz alvó volt. No, meg már én sem vagyok annyira nyúlszívű, mert ha tudom, hogy fáradt és aludnia kéne, akkor akár sírni is hagyom a kiságyában. 10 perc nyüglődés után álatlában elalszik.

Nelli :)
Nagyon édes Brigi :P Ahogy kinéz az ágyból az nagyon aranyos :P

Mona :P
Daninak igazi fiús pofija van! Hol lehet olyan puzzle szőnyeget venni?

Kép
Kép
szilva069
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon édesek a babák, öröm nézni őket! :)

Sleepinnek gratulálok Bendegúz babához! Sok boldogságot!

Kép
mofly
 
 


Timi,
ne keseredj el!!!!!!! Nálunk az egyik védőnő ilyen besz@ratós, inkább nyugtatni kéne az anyukát ha már a baba ilyen szép és kiegyensúlyozott!!!!!!!

Tüncsi, Ágnes még szopizik, bár másfél éves kora óta veszem észre, hogy kevesebbet. Sokkal játékosabban szopik, hamar tovább szalad, de még így is időnként székre parancsol és monja, hogy "cici". Alvás előtt, reggel, este még rendesen, tempósan szopik. 5-ször biztosan még kéreszkedik.

Emma, én is nagyon cumi ellenes voltam, de mi jól póruljártunk :cry:
A kalsszikus hüvelykes ujjszopi megtette a hatását...
Ágnes meg majd csak elhagyja szépen a cumit :P

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Köszi Minedenkinek, hogy nyugtattok. Végül is ha jobban belegondolok tök fölösleges emiatt idegeskednem, mert változtatni nem tudok rajta ugysem. A gyerekem meg csak nem hal éhen. Szóval várok. Ha tényleg vérvételre lesz szükség, akkor meg legalább megtudom, hogy van-e valami gond.

Egyébként most azt csinálom, hogy megint gyakrabban szoptatom, hátha így jobban gyarapszik. Egyébként bár nem tudom, hogy van e összefüggés, azóta nem megy annyira a súlya, amióta 3 óránként eszik. Hamar jóllakik, és nem töri magát tovább. Most megint 2 óránként etetem, és mindig mindkét mellből. Ennél többet úgy érzem nem tudok tenni.

Szilva

Tudom, hogy vannak ezek a tejpépek, de nem akarok ilyeneket adni neki még. Ezek nem HA-s termékek. Ezt a másfél hónapot már csak kihúzzuk valahogy, utána meg a doki tud felírni olyan tejpépet, ami hipoallergén.

amica

Igazából nem viszi túlzásba az aggódást, mert mindig azt mondja, hogy akkor majd megnézzük 3 hét múlva. Csak megjegyezte, hogy kevés ennyi hízás. És hogy próbálkozzam, de csak fokozatosan.
A vérvétellel meg szerintem csak ő is biztos akar lenni, hogy nincs valami gond.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: