Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zsuzsi!
Szerintem Jolka a másik fórumon leselkedett:lol:
De így talán egyszerűbb:wink:
Ha már itt tartunk én is megnéztem ám a legénykéidet :lol:
Helyes kis krapekok:)

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=29294

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=29297

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=29303

Karácsony előtt én is levágtam Anna haját mert a szemébe lógott, kicsit girbe gurba lett de ficánkolt :D

Csajok! Ki ez a Tünde Angyal??????
Vendég

Sziasztok!

Látogassátok meg a köv. oldalt.
Mondókákat fogtok találni :-D

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Vagy

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Köszi

Sziasztok

Üdv.
maci1981

Sziasztok!

Látogassátok meg a köv. oldalt.
Mondókákat fogtok találni :-D

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Vagy

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Köszi

Sziasztok

Üdv.
maci1981

Hahó!!!

Nincs itt senki :cry:

Segítsetek nekem... Anna folyton a konektort piszkálja be van dugva de idegesít mert próbál mögé nyúlni és félek hoyg kiszakad a falból. Eddig előtte volt egy játéktartó, de azt már eltudja húzni.

Ilyen baba mércét gondoltam de ami nekem van azt hetven centire kell rakni a konektor meg kb 40 cm-en van.

Van v.mi ötlet hogy mit tehetnék oda?
Vendég

Sziasztok Csajok!!
Segitsetek már nekem.
Nyiregyen van a központba egy AMERIKAI bababolt.
Ha jol emlékszem egy 10emeletes ház alatt.
Nem tudjátok az elérhetőségüket?
sehol nem találom őket.

Kata&Milán

oszman777

Oszman!
Máris utánanézek neked, azt hiszem hirdetnek rendszeresen vmelyik újságban....

Enikő!
Nagggyon csinos kismama voltál , a kiscsaj meg olyan cuki :D De azt hiszem nekünk van egy közös ismerősünk, Szabó Tünde. Vagyis úgy rémlik, mintha az ő iwiw-es oldalán láttalak volna benneteket, Anna a keresztlánya. De lehet hogy baromira keverem a dolgokat bocs...
Tünde Angyal: Tündével itt ismerkedtünk meg a babaneten, akkor írta a szakdolgozatát, és a kérdőívhez kitöltéséhez keresett kismamákat. Az uncsitesója meg itt fórumozott velünk. Mindkét csaj aranyos, Emese időnként bejelentkezik, Tündével meg ki-ki tartja a kapcsolatot. Az újszülött-részlegen dolgozik a kórházban, nagyon segítőkész, türelmes ápolónő.

Jövök még, csak a fiúk áznak :D persze a párom felügyelelte mellett :wink:
Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

Zsuzsi!

Köszi ari vagy.
Kicsi a világ Tünde tényleg a sógornőm és Anna keresztmamija :D
És lassan megjön az én kicsi keresztfiam is aki Tünde babája:)
Ki vagy az iwiw-en ha megkérdezhetem?? És honnan ismered Tündit?

Ez a másik Tünde akkor szülésznő vagy csecsemős??? Mert eyg szülésznőt ismerek akit így hívnak, de az Angyal nem igazán illik rá :oops:

A többiekkel mi lehet??
Vendég

Nah, megint itt...

Be is jelöltelek az iwiw-en. Sz. Tündét onnan ismerem, hogy teszveszen vásárolt tőlem babarucikat, és személyesen jött el értük. Na, ebből lett egy klassz kb 2 órás beszélgetés, meg levelezgetünk ha oda jutunk.
Amúgy tavasszal meg nyáron sok, játszóteres babanetes talit tartottunk, ami szuper volt, mert olyan dolgokat is megbeszélhettünk, ami itt nem jött szóba. Szerintem idénre is áthozhatnánk az ilyen jó szokásokat, a szuper társaság adott :lol:

A másik Tünde pedig csecsemősnővér.

Nem tudom a többiek hol vannak :( Rubinita remélem nem nagyon betegedett le :cry: ha igen, jobbulást neki!!!

Kép
Kép
zsuzsimano

Igen közbe már vissza is jelöltelek.
Merre laktok? Én úgy tudtam Tündi nem járkált sehová, mert voltak gondjai a terhességgel. Legalábbis hozzánk nem jött el emiatt:(

Az ilyen talik nagyon jók lehetnek. Szivesen elmennék egyszer . csak már tavasz lenne:)
Vendég

Sziasztok!

Én itt vagyok csak eddig olvastalak Titeket! Tanultam ma, holnap meg ugyebár mehetek vizsgázni, de addig még lehet benézek (holnap) mivel majd csak fél kettőtöl lesz a vizsga. Így legalább még tudok, majd reggel is tanulni.... :)
Látom már iwiw-eztek is... :)
Mi újság van Veletek? Hogy vagytok? És a babák jól vannak? :)
Na szép estét Mindenkinek :) Majd még jövök ha írtok... :)
brigi0923

Igen, akkor ment uh-ra, mi meg itt lakunk a Honvéd utca elején, szóval nem volt nagy séta.
Jujjjj, jobb lett volna ha csendben maradok :oops:

Közben gondolkodtam a konektorotok védelmére, szerintem is a hosszmérő jó ötlet. Van olyan, ami habszivacsból van, meg van fa is. Azok viszonylag fixek, de azért lehet használni is a konektort.

Kép
Kép
zsuzsimano

Brigi!
Holnap drukkolok!!! Kéz- és lábtörést!!

Kép
Kép
zsuzsimano

Semmi gond ne aggódj. addig míg nem volt Anna nem is nagyon volt köztünk semmilyen kapcsolat.

És azt is tudod, hol lehet kapni ilyen hosszmérőt, a konektor nem számít nem használom. csak az a lényeg hogy ne legyen szem előtt a kis felfedezőnek:)

De jó hogy Brigi is előkerült:) Holnap majd szorítunk. De vizsga előtt már nem szabad tanulni :wink:

Tényleg milyenek az éjszakáitok???
Anna most vagy 2 hete egy éjszaka kb 5x kel 1 hónapja volt egy ilyen periódusa aztán mire meg szoktam a kelést addigra elmúlt.
Vendég

zsuszimano!!! Köszike majd ha utána nézel.
Tudom az üzlet tulajdonosát,Ágota.
De én Debreceni vagyok aztán fel hivnál h.milyen van mielött megyek.
Privátba küldjed már mert itt nem szoktam járni nálatok.
Köszike!!!!

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok! kérnék egy kis segítséget! a 30 dik héten átmentem a nyíregyi kórházba... most 34 hetes vagyok, eddig tetszik a kórház már amit láttam belőle! tudnátok írni egy két dolgot a kórházról bármit jót rosszat mindent....
a dokim Dr Petróczy Ottó eddig minden oké a dokival is, jó pofa és tetszik a hozzállása is,ha a dokiról tud mondani valaki valamit bármit! nagyon megköszönném de tényleg, már nincs sok hátra viszont nem nagyon vagyok képbe! minden tanácsot szívesen fogadok!!!!!!!előre is köszi...

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

Enikő!
Este még az jutott eszembe, hogy még régebben volt, hogy Tünde itt volt, még mielőtt bekerült a kórházba... bocs, de egyfolytában ezen járt az agyam, hogy nehogy keresztbetegyek a köztetek lévő kapcsolatban :oops:
Éjszakáinkról csak annyit, hogy egy időben (kb annyi idősen mint Panna) Tomi is felkelt óránként szopizni. Én nem ébredtem fel a sírására, annyira beájultam, viszont a párom szorgosan cipelte közénk :roll: de azt az időt is túléltük. Most elalszik szopi nélkül, de felkel még mindig 23-24 óra között meg hajnalban 3-4 között, de szerencsére 8-nál hamarabb nem ébred sose. (ha valami front vagy probléma van, akkor sűrűbben kér cicit éjjel)
Magasságmérő: azt hiszem a Guliverben láttam, meg talán a Plázában a More-ban (tudod, ott minden jó áron van) még gondolkodom a lehetőségeken...

Ildikó!
A dokiról én még nem hallottam semmit a nevén kívül, ami szerintem jó jel :wink: mert ugye a negatívumok elterjednek hamar. A kórházról csak jó véleményem van. A szülőszoba barátságos, az osztály is tiszta, rendezett. Nem volt bajom az osztályon dolgozókkal sem (mondjuk sztem mindenhol előfordulnak unott arccal dolgozók, úgyhogy ez nem mérvadó) Biztos írnak majd a csajok is róla :D

Brigi!
Hogy sikerült a vizsga???

Szép napot mindenkinek:
Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

Sziasztok! Ildike üdv köztünk...P. Ottóról én csupa jó dolgokat hallottam (a barátnőmtől)...Ha valamilyen kérdésed van bármiről amelyre választ szeretnél kapni szívesen segítünk. Gyere gyakran ha van kedved... Lányok! Aranyosak vagytok, köszönöm a jókívánságokat, már picit jobban vagyok... visszaolvasok s jövök... puszi mindenkinek...

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

Sziasztok! Ildike üdv köztünk...P. Ottóról én csupa jó dolgokat hallottam (a barátnőmtől)...Ha valamilyen kérdésed van bármiről amelyre választ szeretnél kapni szívesen segítünk. Gyere gyakran ha van kedved... Lányok! Aranyosak vagytok, köszönöm a jókívánságokat, már picit jobban vagyok... visszaolvasok s jövök... puszi mindenkinek...

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

Sziasztok!
Na én is megjöttem... :)
Köszönöm, hogy gondoltatok rám és hogy érdeklődtök :)
A vizsga elég jól sikerült szerintem, habár nem tudom, hogy melyik jegy hány százaléktól van meg. Na de majd lesz valahogy. :)

Szép napot/estét :)
brigi0923

:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 05:07-kor.
Vendég

Sziasztok! Krisztina remélem jól viseled az egyedüllétet a kiscsajjal... Nekem amikor a párom néhány napra elutazik én nagyon fáradt vagyok mert nyugtalanul alszom... de te biztos ügyes mami vagy... én ilyenkor szoktam a lányomnak és a barátainak ,,pizsamabulit'' szervezni, hogy minél többen legyünk a lakásban :-) ... Brigi próbálj pihenni, a vizsgázás egy picit lefáraszthatja az ,,ember lányát''...
Zsuzsimanó , Sensi ,...látom találtatok közös ismerőst,de jó...látjátok tényleg ,,kicsi a világ''... én is ismerek két csecsemősnővért aki Tünde...az egyik nagyon aranyos...a másik is biztos az, csak nem mutatja ki, jól leplezi :-) ... annyi mindent akartam még írni de majd legközelebb,... további kellemes estét kívánok... jó éjt...puszi mindenkinek...

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

Sziasztok!

CSAK EGY KÉT MONDAT.

Ildike üdv itt a topikon: A dokival kapcsolatban, csak annyit h speciel abban az utcában lakik ahol én és vagy 10 házzal arrébb, rosszat én sem hallotam róla, szerintem nem rossz doki neki 3 gyereke van. mért kellet korházat váltanod? ha nem titok? irj magadról ha van kedved.

Tündi.

Kép
Kép
kispaszuly

Sziasztok!
Én is itt vagyok, mindig olvasgatok, de írni ritkán van időm! Petróczi Ottót nem ismerem, a kórház jó, van egy-két nem túl kedves csecsemős, de a legtöbb rendes segítőkész! Kérd magad babás szobába, nekem sajna nem sikerült, de szoptatás szempontjából fontos!
Nimród hétfőn kezdi az ovit, a héten köhögött, nem vittem, de nem is baj mert új ovónő jön és hétfőtől kezd. Megyek mert a fiúk rommá döntik a házat :) !
Hajni

Kép
Kép
nimbot

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 05:07-kor.
Vendég

Halihó!!

Brigi! Ügyi vagy!:)

Kriszta!

Sajna Annát még nem hatja meg a nem szabad:) ha ott vagyok nem bántja de ha egyedül van akkor megtalálja. És olyan kicsi itt a hely hogy mást nem tudok oda rakni.

Lassan 1 éves lesz Anna. Szeretnék neki v.mi "járgány" félét olyan csajosat. Szerintetek ..........??????
Vendég

sziasztok mindenkinek! köszönöm a válaszokat nagyon nyugtatóként hatottak rám! nagyon tetszik az oldal! próbálok minnél többet fennt lenni az oldalon! magamról... 22 éves borsodi kiamama vagyok! és a kérdés hogy miért nem a borsodi megyei kórházban fogok szűlni, hát hogy őszinte vagyok akkor azt mondanám hogy még a kutyámat sem vinném oda szűlni, koszos, ókori,korszerűtlen, az a fajta kórház ami a rémálmainban jelnik meg! az ott dolgozók sem éppen kedvesek, ( tiszt. a kiv.nek)
szóval egy állatklinikán is jobbak a körülmények!
a nyíregyi kórház klasszisokkal jobb és korszerű tiszta már amit láttam belőle az tetszett! a doki is jó, bár aki már szült nála az biztosan jobban ismeri és tud róla mondani valamit! az igazság az hogy már úgy érzem hogy nagyon a végét járom, és hát finoman szólva be vagyok sz.....va! szeretnék majd egy ágyas szobábn szűlni remélem összejön majd! és aztán babás szobában szeretnék lenni ha törik ha szakad! tudom minden kórházban vannak unszimpatikus dolgozók de remélem ott nem találkozom sűrűn velük, csak mert ez az egyik extra érzékeny pontom! és hát nem hiszem hogy abban a helyzetben majd tudok finom és nőies maradni, eléggé nagy szám van és nem biztos hogy befogom fogni ha valami durvaság fog érni egy két nem túl kedves nővérkétől mondjuk! de lehet hogy csak én parázok sokat! a lényeg hogy akkor nyugalom legyen! már kezdem hozzászoktatni magamat a gondolathoz hogy kegyetlenül fog fájni, de erre úgy sem tudok felkészülni igazán.... bármilyen tanácsot élményét vagy bármit szívesen fogadok, erről a témáról asszem napokig eltudnék beszlni szóval bombázzatok.... örülök hogy idetaláltam és hogy ilyen kedves emberekkel beszélgethetek az élet egyik legfonotosabb dolgáról!

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

Sziasztok!
Ildikó! Ne aggódj biztos minden renben lesz. Fáj fáj az igaz, de úgyis elfelejted ha a kezedben tartod! Ha szerencséd van 1-2 óra alatt túlvagy rajta. Én Nimróddal 11 órát vajúdtam. de kibírható hidd el! :) A gázt nem tudtam rendesen használni, de a varrásnál jól jött, még félre is beszéltem kicsit tőle a dokim röhögött is hogy túl sok volt a gáz :D ! Botonddal már minden könnyebben ment 2 óra alatt meglett, semmi érzéstelenítőt nem kaptam, gázt se szívtam, nem is kellett, olyan gyors volt minden! Nem tudom ki hogy van vele tőlem az epidurális érzéstelenítés távol áll.
Ha a szopi menni fog nem lesz gond. Én Nimródot nem tudtam szoptatni, nem kerültem babás szobába, a csecsemősök próbáltak segíteni de nem nagy sikerrel. Hazajöttünk megoldottuk, 11 hónapig fejtem neki, szóval mindenre van megoldás!
Jó éjt mindenkinek! Hajni

Kép
Kép
nimbot

Ildi!
Én is úgy gondoltam az elrémisztő újságcikkek, meg néhány "kedves" ismerős elmondásai alapján, hogy bárhol kijöhet a gyerek, de megszülni nem fogom :lol: Aztán minden olyan hamar zajlott, még ha nem is volt rövid a szülés, viszonylagosan annak tűnt. Amikor elkezdődik, úgyis csak arra tud az ember koncentrálni, hogy nemsokára meglesz, aki 9 hónapig rugdosott belülről :lol: Nálunk papás szülés volt, Hajnihoz hasonlóan a gázt szívtam én is. Ebben az a fura, hogy tudod, hogy fáj, de nem érzed. Az a titka a dolognak, hogy amikor kezdődik a fájás, akkor kell kezdeni szívni, hogy a tetőponton hasson. De erről Kriszti tudna mesélni, ő a háttérmunkás :wink: Ha megnyugtat, fogadj meg szülésznőt is, aki csak veled foglalkozik, melletted van.
Egyébként tényleg tiszta, szerintem jól felszerelt a kórház. Nagyon jó, hogy van egy családi szoba, ahol találkozhat a frissen szült anyuka az aggódó rokonokkal (nekem még a gyerekeket is kihozták oda megmutatni) Összességében én pozitívumokat tudok mondani, mindkét szülésem nagy élmény volt, ha csak a terhességen meg a szülésen múlna, vállalnék több gyereket is :roll:
Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

Sziasztok!

Ildi! Én is csatlakozom az előttem szólókhoz:) Nem olyan vészes a szülés. Pedig én is hogy paráztam..... mikor v.mi kis fájdalmat éreztem előtte hetekbe azt mondtam én nem bírom majd ki. Edaval akartam szülni, de nem volt rá idő, így nekem is maradt a gáz, persze mire rájöttem hogy kell használni megvolt Anna inkább csak elkábított. Olyan volt mintha félálomba történt volna minden.

Nyugi kifogod bírni. és ha a babó már veled lesz minden szépnek fog tűnni
A csecsemőn nekem úgy tünt kell egy kis pénz én 2 nővérnek adtam 1-1 500-ast és míg bent voltunk nagyon rendesek voltak. egy volt akinek nem adtam, és úgyis ari volt.

Nimbot látom elsőre nektek se ment a szopi?? Mi volt a gond?? És másodjára hogy sikerült??
Én is 9 hónapig fejtem Annának.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 05:08-kor.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 05:08-kor.
Vendég

Sziasztok!

Boldog új évet, akinek még nem kívántam!

Üdv az újaknak!

Csak az eda miatt jöttem. Én végig azt mondtam, h na, azt soha!!! Elképzeltem, h minden simán pikk-pakk fog menni a szülés alatt, én aztán csudaügyes leszek. Igen ám, de ez nemcsak az ügyességen múlik. Háááát nekem semmi nem jött be az elképzeltből. A gáztól teljesen bekábultam, teljesen kívülállóként személtem az eseményeket. Ekkor a dokim eda-t ajánlott, amit akkor már kínomban elfogadtam, és nagggggyon jóóóóóóó volt. MInt később kiderült, duplán jól jött, a csaszihoz nem kellett mégegyszer szúrni, és másnap sem volt semmi bajom: fejfájás...stb, mint a spinálnál. Szóval nem olyan vészes az sem, ha fájdalomcsillapítást kér az ember, főleg a sok oxytocin után... :?

Engem cserében a szopi kárpótolt! :D

A szülészet szerintem is szép, tisztra, rendezett. Nagyon megnyugtató, h a szülőszobák sem kórház jellegűek, nem minden csupa zöld, netán kék. Hanem kellemes pasztelsárga, kellemes! Van alternatív szülőszoba, itt van kád, bordásfal, labda (ami nagyon jó volt nekem), pár egyágyas papás szülőszoba, meg asszem egy hatágyas, de ahhoz szerencsére nem volt szerencsém.
Az osztályon vannak alapítványi szobák, rooming-in, ill 2-4-6 ágyas kórtermek.
Szertinem se rossz,ha beviszed a mellszívót. Nekem az uram hozta be utánam, de nagyon jól jött!
Szép szülést Ildikó! :)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!
Sensi! Igazából nem tudom mi volt a gond, nem jött össze, tapasztalatlan voltam, barátnőim közül én szültem először, mellszívót se vittem be, pedig az tényleg fontos szerintem! Próbálkoztunk mellbimbóvédővel is mert a csecsemősök egyik fele azt állította befelé fordul a mellbimbóm, a másik fele azt mondta dehogyis minden rendben majd belejön. Besárgult kapott pótlást cumisüvegből és megszerette.
Botondnál semmi gond nem volt, szépen szopott az eljétől, 9 hónapig.
Ildikó mellszívót ne felejtsd el bepakolni! :)
Hajni

Kép
Kép
nimbot

Sziasztok! Látom már nagyon sok jó tanácsot kapott a kismama, lányok nagyon aranyosan segítőkészek vagytok... Krisztina meg profi szakmabeli :-) ...Én csak ismételni tudlak benneteket, nekem nagyon jó volt a gáz, alternatív szülőszoba majd császár, és a családdal együtt hotelkórterem... Én is vittem be mellszívót, mellkenőcsöt, bimbóvédőt, homeopátiás tejelválasztást segítő készítményt, szoptatós melltartót ,szülés utánra való speciális betétet, duphalac székletlazítót, a méh összehúzódását segítő Calcium-Sandoz pezsgőtablettát stb...egy nagyon jó kis listát állítottam össze, gondolom mint minden kismama,hogy mit kell vinni a szülőszobába, a szülészetre, mi szükséges a babának, s mit kell beszerezni a gyógyszertárból,ez a lista azóta közkézen forog :-) ... remélem én is tudtam valamennyit segíteni...
puszi mindenkinek...

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

Kriszta!

tegnap és ma éjszaka nyikk nélkül aludt 6-ig :lol: remélem ma is így lesz :wink:

Nimbot!
Szopi dettó. csecsemősök mind azt mondták befelé forduló mellbimbóm van a szülésznők szerint nem. állítólag a csecsemősök mániája a bimbó védő velem 3-an 3 félét vetettek :(
Anna is kapott pótlást ....háát nem tudom az volt e a gond.
1 hónaposan elkezdett szopni bimbóvédővel de órákig rajtam csüngött és szinte semmit se szopott, és kezdett a tejtermelés rovására menni.
Így maradtam én is a fejésnél.

Ildikó! A mellszívó jó ötlet. Igaz van egy az osztályon, de mire hozzád kerül......Nekem még a laktoherbes szopitea is bejött
Vendég

Rubinita!
Na, a székletlazító nem jutott volna eszembe... de kár, hogy nem találkoztunk úgy másfél évvel ezelőtt :lol:

Sensi!
Augusztusban szült a barátnőm, vittem neki a frissen készített laktoherbet, és letolták utána, hogy azért nem aludt a gyerek, mert a laktoherbtől fájt a hasa :cry: szal ezután nem akart inni :(

Kriszti!
Magától szokott le a ciciről Bori, vagy segítettél neki? Tominak még ugyan van egy kis ideje, de május körül le akarom szokatni, mert még egy nyarat nem bírok ki a parlagfű- allergiára való gyógyszerem nélkül :cry:

Anita!
Képzeld, hétfőn bejutunk (ha minden igaz) az allergiavizsgálatra... beszámoló jön majd utána...

Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

igen tényleg van akire más hatással is van lehet Annának is attól fájt a hasa....

Na a vonalzóm szupi lett :oops: :cry:
Vendég

Sziasztok!

Jééé, hogy beindult az élet! :)
Szia Ildi!
Üdv. a topikon. :)
Én is csak jókat tudok neked mondani.
Barátnőmet ma engedték ki a szülészetről, mikor bent meglátogattam, vágytam vissza. :) (Zsuzsi! Barátnő u.a a szobába volt mint én, a 10-be. Többiek?).
Nálam mind a két szülésnél gáz volt. :D :D :D Szuper találmány, csak rá kell jönni az ízére. Ugyan lehet, hogy az első szívás után kell a vesetál, de az nem gond, csak utána jó legyen. Nekem szülés után viccesen meg is jegyezték, hogy én emiatt járok szülni. :) :? TEhát, hajrá gáz!
Ákos már 30 perc alatt szültem meg a paírmunkával együtt, de gáz akkor is kértem...varrásnál tényleg jó szólgálatot tesz. :)

Laktóherb tea titka, nem szabad töményen inni, mert fordítva sül el. Én 2-3 liter vízbe raktam 2 filterrel. De szerintem a jó és sok tejcsi titka a sok folyadék és a rendes kaja, és nem szénhidrát mentes legyen.

Zsuzsi!
Nagyon helyesek a fiúk együtt. Kristóf milyen nagy már. :)Vezetés, hogy megy?
Mi most itthon vagyunk Mutiék, 4 hónap után. MÉg nem akartunk jönni az utak miatt, meg, hogy Ákos még "kicsi". De Apa beteg lett, 1 hónapon belül 2x is, így hazaküldött minket legalább a hétvégére, nehogy elkapjuk. Milyen gyengék a férfiak...:)

Mellszívó, én sosem használtam. Ildi én csak az tudom javasolni, csak akkor vegyél, ha indokolt, mert nem két forint, ugyan ma mindent el lehet adni a neten. A kórházi pesztonkát láttam használat közbn, a befeléforduló cicikre kiváló. :)

Mentem
Szép Álmokat

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Enci szerintem jó a vonalzód. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

húúúúúúúúú! ez nekem olyan megható ( lehet hogy hülyén hangzik) de ha külső szemmel nézi az ember hogy mi folyik itt le egy eszmecsere alatt akkor azt monhatja hogy húúúúha ez a női összetartás! nagyon jó érzéssel tölt el hogy vannak még nők akik ilyen nagy az együttérző képesség, de tényleg nagyon tetszik ez a dolog tudjátok az az érzés amikor összetalálkozik két kismama és az a pillantás a szemükbe hogy sorstársak vagyunk és abban a pillantásban benne van minden vizsgálat,rosszullét, kívánósság, minden! ez olyan különleges érzés!
visszatérve a témákhoz.... a mellfejőt már megvettem egy percig sem gonodltam hogy nem veszem meg mert egyszer azt hallottam hogy úgy kell hozzáállni a szopatás témához ( már ami rajtunk múlik) hogy nem azt kell mondani magunknak, hogy szeretnék majd szoptratni hanem azt hogy FOGOK SZOPTATNI és ez úgy megmaradt bennem és olyan erőt ad nekem azokban a gyenge pillanataimban amikor kétségbeesek hogy valmit nem jól fogok csinálni! szóval ajánlom ezt mindnekinek! már készítem a csomagomat nagy bőszen nehogy meglepi érjen :wink:
A gázról már n is hallottam hogy jó dolog, epidurált hááááát azt nem nagyon akarok ( nézem a realityn a születések műsort) és hát igaz hogy miután beadják elmúlik a fájdalom szinte teljesen viszont nem akarok hátamból kiálló tűket, szóval úgy vagyok ezzel hogy majd hozza a helyzet, remélem! most azt nem tudom hogy amikor már lezajlik a dolog és már a babaszobában vagyok akkor oda bejöhet akárki vagy csak az alpítványi szobába, ???? valaki tudja a váalszt.....hát szívem szerint az alapítványi szobába mennék de hát nagyon húzós az ára úgyhogy inkább lemondok róla!

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

Ildi!

A babás szobába nem mehetnek látogatók,neked kell kiballagnod, és ha akarod a babát majd kiviszik megmutatni. Az alapítványba szabad a jövés menés :D
Vendég

óóóó kár na nembaj majd csak kibírom azt a 4 napot! vagy 3 at nem tom mennyi idő....drukkolok magamnak hogy éjszaka vagy hajnalban szüljek akkor olyan nyugis minden....
Krisztina kérdésedre a válasz Abaújszántón lakom átlag 70 km/órás tempóban 1 óra innen az út, ha belehúzunk akkor 40 perc max. majd figyelek magamra már lassacskán, ha már az elején észreveszem hogy fájásaim vannak akkor onnan még van időm ugye? első baba nem hiszem hogy olyan túl gyorsan kipottyan majd vagy kitudja! végül is a borsodi kórház 10 kmrrel van közelebb tőlünk de időben ugyanannyi.... de oda semmiféleképpen nem akarnék menni.....
jah a foglalkozásom.... tervezés, szabás ,varrás és minden amit lehet varrni azt én megvarrom.....szóval nem vettem kiságy szettet sem takarókat mert mindnet megcsináltam magam...olcsóbb is meg olyan amilyet én akartam! a baba ruhákat azért vettem bár van olyan is amit én készítettem....

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

Sziasztok!

Bennem is ébredt néhány gondolat, megosztom veletek.
Először is üdv az újaknak, akivel még nem találkoztam!
Ildikó!
Én Nyh-ról mentem Debrecenbe szülni, 4 perces fájásokkal indultunk hajnal fél6kor, Dorka 10.27re lett meg. Szóval tényleg nem pottyan ki csak úgy, nyugi, ide fogsz érni!
Érzéstelenítő: én olyan EDA-t akartam amivel lehete továbbra is mászkálni, de mire igazán durvák lettek a fájások és azt mondtam, hogy mostmár kellene addigra már nem volt rá idő ja és az ágyról se kívánkoztam már le :D . Gázt meg nem akartam. De a varrás tényleg rosszabb volt mint a szülés :x

Mellszívó: Db-ben nem engedték, és a lelkünkre kötötték, hogy otthon is csak a 6. nap után használjuk, mert állítólag nem tejet csinál hanem ödémát okoz :?: Kriszti mit mondasz erre mint szakmabeli? Én itthon kezdtem használni a 10. napon, de csak azért hogy azt a mellemet lefejjem amiből aktuálisan nem evett Dorka. Néhány hét alatt tele lett a fagyasztó anyatejjel, 3 hós kora után már nem is fejtem. Sztem a második bébinél egyáltalán nem is fogok. Ja és Dorka még 2x szopizik egy nap, 6 hós koráig nem kapott mást. De persze mindenki saját maga dönti el hogy mikor használja.
Ja és nagyon igazad van Ildikó, amit szoptatni akarással kapcsolatban írtál. Dorka 3-4 hónapos kora között volt egy kritikus időszak amikor hírtelen az addigi 40 perces szopikból 5-10 percesek lettek és üvöltött ha tovább akrtam neki adni. Bestresszeltem, hogy sztrájkolni akar, biztos nem is eszik annyit amit kellene, mérleg, stb., aminek persze az lett a vége, hogy majdnem elment a tejcsi. De kitartóan raktam cicire akár óránként is és sikerült visszahozni. De azóta is elintézi az evést 10 perc alatt.

Laktoherb tea: van akinél tényleg hasfájást csinál, van egy másik tea úgy hívják, hogy Fitolac, ugyanaz a szerepe és nem okoz hasfájást és talán az íze is jobb.

Rubinita! Sikerült terpeszpellust kapni?
Bocsi hogy sok lettem!
Jó éjt mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Sziasztok!

Kriszta aktuális még a torta vadászat?
Nekünk ez volt tavaly. Nagyon finom volt! Nem tömény, vagy túl édes, pont jó!
Debreceneből a kis Mandulából kaptuk. Biztod ismered. A Csokonai színház mögött az Ady giminél van.
Kép

Ildi!
Ha van időt, tehetnél fel képet a műveidről. :) Tényleg vannak szabásmintáid? Engem nagyon érdekelne, mostanában kezdtem varrni hobiból. Vagy van tipped, honnan lehetne szerezni?

Mi most haza jöttünk Mutiékhoz. Apa beteg lett, így most itt voltunk hétgégén Hajdú-Biharban. Ma megyünk haza. Már 4 hónapja nem voltam itthon, jó volt újra itthon, lassan újra elkezdünk járni. :)

Szép napot mindenkinek!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

sziasztok mindenkinek!
jolka a szabásmintákkal kapcsolatban nem nagyon tudok feltenni szabásmintákat mert azok csak óriás méretben vannak meg mármint olyan van amit közvetlenül az anyagra helyezek és vágom körbe! sok pedig csak a fejemben van meg.... megszerkezteni pl egy nadrágot az művészet, viszont egy szoknyát már gyerekjáték, én is keresgéltem a neten kisebb nagyobb sikerrel, de csak azt mutatják a képek hogy hogyan néz ki de semmi arányt vagy hozzávetőleges adatot nem írnak oda és hát kép után megszerkeszteni egy élethű szabásrajzot az kemény meló!
a burdában van még sok szabásrajz, vagy ha van a környékeden antikvárium ott nagyon sok régebbi vagy tavalyi burda magazin van, fél áron vagy még olcsóbban, én egy antikváriumból szereztem be sok burdát!

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

Sziasztok!

Ildi!
Köszi a tippet, nagyon jó ötlet. Holnap el is nézzek párba. :)
Hogy vagy? Mennyi idős is vagy? Mármint hanyadik hónapban vagy? Nem akarsz vonalzót csinálni?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Vendég

Sziasztok mindenkinek ! már akartam is kérdezni hogy hogyan csináltátok a vonalzókat, már keresgéltem de nem találtam!
elvileg fiú lesz legalábbis eddig úgy néz ki vagyis hát mindneki azt mondja hogy akkor tuti ha már kint van ( ezt babonából mondom mert ha valmire azt mondom tuti akkor vmi mindig történik) már készült felvétel a kis szerszámról szóval fiú lesz! a neve Zsombor lesz már van egy rakás beceneve amit a 4 éves húgocskám adott neki szóval több mint valószínű hogy Zsombor lesz! köszönöm a kérdést , mondhatjuk hogy a körülményekhez képest jól vagyok a körülményeken azt értem hogy az ilyenkor szokásos dolgok mint hátfájás, nem alvás, 30 percenkénti "éjjeli pisilni járás" azok megvannak, ezen kívűl minden rendben, a közérzetem is jó csak már be vagyok rezelve napról napra jobban! mivel egy kisvárosban lakom nem nagyon tudok úgy megtenni 10 métert hogy valaki ne kérdezze meg hogy mikor jön a baba, mennyi van még hátra, és a kedvencem azoktól akik már babáznak : " jaj de jó hogy én már túl vagyok rajta, nem lennék a helyedbe.... ezért szeretek kisvárosban lakni mindneki tudni akar mindent, végül is jó érzés valahol!
jah még egy kérdés a terhességi csíkjaitok ( már akinek vannak) tompulnak majd valamelyest? vagy legalább halványodnak? valmi tipp??? eltűnni sosem fognak azt tudom végül is nem olyan vészes a baba mindent megér!!!!!!!!!

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

jah a babakelengye vásárlás ! még szerencse hogy apránként kb 6 hónapos terhességemtől gyűjtögetem a baba holmit, mert ha mindent egyszerre kellett volna megvenni az totál anyagi csőd lett volna és egy átlag csomagtartó tuti nem lett volna elég szóval aki még az elején van annak csak ajánlani tudom hogy apránként szerezze be a dolgokat!
mondjuk én előnyben voltam mert van egy késői kishúgom most 4 éves és hát mindent elraktunk gondosan szóval az alap megvolt csak fiú rucikat kellett javarészt beszerezni de még mindig vadászok rúgdalózókra mert abból még mindig kevés van! jah erről is jut eszembe, ha van aki már nem szeretne több gyereket viszont vannak olyan bébi holmiai amik már nem kellenek és nem is tudja hová tenni azokat akkor szívesen átveszem pontosabban megvásárolnám!

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

még egy kérdés:
tudnátok mondani egy olyan oldalt ahol leírják a szülésközbeni megfelelő légzéstechnikát vagy szülést előlészítő gyakorlatokról írnak vagy a gáttornáról, olyan gyakorlatokról amik nagyban megkönnyítik vagy segítenek a szülésnél?????
előre is köszi!!!!!!!!!!!

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?