Új privát üzeneted érkezett!

Manó, Mütyürke: Sajnálom a kutyusokat. A miénk eltűnt egy évvel ezelőtt karácsonykor. Mindent megpróbáltunk, de nem került elő. :(
Egy kis westie volt, Marcipán... :cry: Nagyon hiányzik.

Kép
zsuzsi**
 
 


Ildi: Szerintem tegyél bele egy kis répát. Panka is csak úgy szerette és szereti az almát...

Kép
zsuzsi**
 
 


Dikó vizsgázik. Kata nemrégiben szólalt meg.
Kössz a kutyusos 1üttérzést, most azért kicsit feledve a téma, megígértem, hogy holnap (ha a lelke felment a mennybe), akkor megnézzük a sírját. Na, ez használt.

Nos, akkor még egy kis homeós 1x1:
Rhus Toxicodendron: Mérges Szömörce
Apis Mellifica: Mézelő Méh (ugyi a természetes anyag nem csak azt jelenti, hogy növények). Erről az okos könyvem ezt írja: A méhméregben található fehérje hatására a szervezetben hisztamin szabadul fel, mely allergiás reakciót vált ki. Mivel maga a méreg vált ki allergiás reakciót, ezért homeopátiásan alkalmazva képes kezelni is ezt a reakciót
Apisra akkor van szüksége a gyermeknek, ha a gyulladásos folyamatra az erős égő fájdalom és a túlérzékenység a jellemző. Barihimlőn kívül még árpa, allergiák, csalánkiütés, kanyaró, kötőhártya-gyulladás, rovarcsípések és torokgyulladás esetén javasolt.

Kép
kissmanó
 
 

 
 

Ja: alma sem mindegy milyen. Itthon van vagy 4 fajta, saját termés, jonatán épp nem lett az uccsó szezonban, naná kölke egyiket sem díjazza. Anyáméknál lett jonathán, az okés.
Szal Ildi, ha módod van rá, akkor válts fajtát.

Kép
kissmanó
 
 


hahó

répa: adhatjuk azt ami most a boltokban van????? az nem melegágyi és összevissza izézett????????????

Lidikoka, még a banánt is próbálhatod egy kis anyatejjel, Majának bejön, igaz elsőre az sem tetszett, aztán 2.-3. nap már szupi! majd almára mi is visszatérünk

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-
 
 


6 hós adatok nálunk:7980 gr és 72,5 cm
1 több fog mint fül (igaz a harmadik készülőben hamarosan áttör az is) a harmadik szintén lent

kakigond van nálunk ezért ma kapott őszi+alma+sárgabarackot nem sokat de látnotok kellett volna egy csepp se ment mellé és kiabált hogy adjam még.
azért keverve mert a kedves gyártók szólóban nem gyártanak őszibarackot.dokibácsi+védőnő javaslatára történt a dolog.jővőhéten jön és megbeszéljük a főzelékeket.

Borsnak Nagyon Boldog 6 hót!!

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Emi: Szerintem lehet adni répát. Nem tudod kivédeni az izézéseket. Én nem hiszek a biocuccokban. Semmi garancia nincs rá, hogy az bio. Én inkább megveszem a piacon a cuccot. Ezt a répát a CBA-ban vettem. Egyszerűen nincs más mód. A fagyasztott még rosszabb szerintem. Semmi baja nem lesz. Ez az én véleményem. Szerintem több baja lehet a szennyezett levegőtől. Ami mindenhol ott van.

Kép
zsuzsi**
 
 


Bridzsi: a HIpp-nek van őszibarack+ alma, és őszileve, és úgy emlékszem van még őszibarack itt is:
http://biobarlang.hu/shop_art.php?shop_ ... cat=534417

Andrea
Kép
kindernay
 
 


Előre kijelentem, h nem vitázni akarok, de általában kiváncsi és kétkedő vok.
A homeós dolgokkal kapcsolatban azt kérdezem még, hogy abban biztos nincs-e vmi kemikália. Pl. vmilyen vivőanyag vagy a bogyócskák bevonata. És ki gyártja ezeket? Gyógyszergyár? Bevizsgáltak-e? A gyógyszerekben is vannak természetes anyagok.


 
 


Nági: http://www.boiron.hu/ Itt sok minden van a homeopátiáról és a homeós szerekről.

Kép
zsuzsi**
 
 


Amúgy én is nagyon keveset tudok ezekről, de az biztos, hogy nekem csaszi után segített pszichésen és fizikailag egyaránt. Gyorsan gyógyult a hegem. Szerintem jó módszer, csak nálunk még nincs nagyon kultúrája.

Kép
zsuzsi**
 
 


Hú, ha Mo-on nincs nagy kultúrája, akkor itt mi van?
Itt mikor Adria 1 hós volt, úgy néztek rám a rendelőben, mint a lőtt medvére (furunkulusom volt, s hepar sulfurt szedtem rá)
Bevonva tudomásom szerint tejcukorral vannak.
Mivel a homeopatikumok a gyógyszerek körébe tartoznak, ezért törzskönyvezési eljárásuk megfelel a törzskönyvezésről szóló hatályos jogszabályoknak. A hígítás oldószerrel történik.
A golyócskák folyékony hígításokból készülnek, melyekkel a semleges szacharóz golyócskákat zárt edényben átitatnak, majd megszárítanak. A golyócskák potenciája azonos az impregnálásra használt oldat potenciájával.

Kép
kissmanó
 
 


Na, akkor még 1 infó: a helyettesíthetőség:

D6=5CH
D12=9CH
D30=15CH

Na, lehet nem épp az = jelet kellett volna használnom, a megfelelő a helyes szó a kettő között.

Ellenben az, hogy C15 az tényleg = a 15CH-val. Ez csak jelölés kérdés.

Akut betegségek esetén
- alacsony potenciákat (5CH) gyakoribb adagokban, napi 2-4x adagoljuk
közepes potenciákat napi 2x (9, 15CH)
magas potenciákat napi 1x, illetve ritkábban (van heti ill. havi adagolás is: ezeket krónikus betegségek esetén használják) (30, 200CH)

Kép
kissmanó
 
 


És igen, vannak spéci gyártók: Boiron, Heel, Remedia, meg van nálunk is: Plant Extract (ez csak növényi eredetűeket s csak monokomponensűeket gyárt, jártam el a gyáruk közelében, Kolozsvár mellett van)

Kép
kissmanó
 
 


zsuzsi: a másik kutyusunk nekünk is westie.. :) azaz az anyámé, de mivel velünk lakik így mienk is, ráadásul tőlünk kapta. szegény ő őrizte az elcsapott kutyusunkat az út szélén ülve..

andi: de jó ötletet adtál :idea: :lol: hogy ez eddig nem jutott eszembe, pedig sokmindent a fecskendőkkel operálok.. még a felesleges zsíradékot a kajákról is azzal szippantom le.. :lol: :lol:

manó köszi a kimerítő leírást.. :) egy vmi még mindig nem 100as. szóval ha a kisebbet duplán adagolom az nem ugyan annyi? tehát 1db c15 NEM= 2db 9c-vel?? ...merthogy így adtam.. :roll:

amit írtam a fogzásra még régebben jó kis homeos bogyót az osanit névre hallgat és az iromedica AG a gyártó. van már krémjük is (gél, de fehér..) nekem nagyon bevált mind2 lánynál anno

KépKépKép
mütyürke
 
 


Manó :)
Kutyus :( Hát, ez az élet rendje.... :?

Mütyürke :)
Éjszaka :? Szegény ti! Majdcsak jobb lesz már.... :?

Bridzsi :)
Jó hosszú gyerek! Hányas gúnyát hord? :)
Fogacskáknak hajrá! :wink:

Ma etetőszékben lesz kajálás, nagyfiúsan. :wink: Végre befér a konyhába, eddig letapostuk egymást extra szék nélkül is. :roll: Biztos fogja szeretni, az ülés ellen nem szokott kifogása lenni. :D
Nekünk is kakigondunk van, már 3. napja semmi.... :shock:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Mütyürke: nem duplája.
Ugyanis pl. a 6 CH hígítási eljárás során az 5 CH készítményből egy részt 99 rész oldószerrel hígítják és így jutnak el a 6 CH potenciához. Majd a 6-ost hasonló módon hígítva kapják a 7-est (na ez az a pont amit kb. 1,5-2 évig rágtam mire megértettem)

Kép
kissmanó
 
 


khmmmm.... legkisebb kiskorú azért ha nem is olvasott itt, szerintem álmában víziója lehetett. na nem panaszkodni akarok rá, csak elmondanám, hogy ma eccerűen 8-kor kérezkedett lefeküdni. hát 8:45-re már tápit legurította, s szem becsuk, villanyt leolt megtörtént.

Kép
kissmanó
 
 


Egcsi 74-80-t.

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


ja, s ezt figyeljétek meg: minnyá felfő a nagyoknak a fini kis házitej, aztán szépen elmegyek én is tentikélni. apa úgy is kb. éjfélre ér haza.

Kép
kissmanó
 
 


azta.... mi még csak 68-74 között válogatunk, most térünk igazándiból a 74-re.

Kép
kissmanó
 
 


:shock: mi meg 74-80

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-
 
 


ilka a maga 9200gr-vel még csak 68-t hord. és 4-6hós cuccokat. na jó... van pár 6-12hós oldnavy ruhánk, amik most jók rá, de azok még a lányoké voltak és ők is max.9hóig tudták felvenni...
egcsi: neked nem az a tapasztalatok, hogy az oldnavy-k kicsit alul vannak méretezve? :roll:

éééééss taaadaaam:

Kép petty nélkül

Kép pettyes labda

Kép nagyival :) [/img]

KépKépKép
mütyürke
 
 


vasárnapi képek, azóta csúnyább szegény.. :(

KépKépKép
mütyürke
 
 


Mütyürke: Hát elhiszem, hogy kész vagy. Együttérzek. Reggel 6:50kor csipogott az óra aszittem meghalok amikor fel kellett kelnem..... :cry: De nekem muszáj volt elvinnem a csajokat, mert más nincs aki elviszi... :roll:
Nagyon sajnálom, hogy ennyire megviseli Ilkát a himlő :cry: Kitartás++++++++++++++ gyógyuljatok!

kaki: amióta hozzátáplálok azóta nincs kakigondunk :D

Lidikóka: Lehet, hogy "rossz" tehnikával etetsz! Picit ilyen "tömés" jellegű szokonni eleinte a kanállal etetés... A nyelve hátsó részére kell helyezni a kanál tartalmát, és akkor lenyeli....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Őszi+alma van a többiben is a sárgabarackot én tettem bele.

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Mütyürke Druszám! Azt kell, hogy mondjam Ilka még így pettyesen is gyönyörűűű!!!!! Igen, a pettyek mehetnének a csudába, senkinek sem hiányoznak. És nektek is -Enikőhöz hasonlóan- csak jobb éjszakákat kívánok. Egyébként ez egy édekes dolog, mármint a bárányhímlő a többedik babán, mivel a 3. vagy az utána következő gyereken ez mindig erősebb tünetekkel jelentkezik. 6 évvel ezelőtt a szomszédaink csemetéi estek át rajta és bizony ott is a 3.-ként megbetegedett babán tört ki a legdurvábban. De azért az anyatejnek hidd el, hogy áldásos még így is a hatása. Anyatej nélkül ez durvább lenne sokkal. Ami a kilókat illeti :shock: . Ti sem aprózzátok el, az biztos. :D

És most ide is felteszem Gábor tegnap vásárolt trónusát, ami majdnem teljesen új: Kép

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Ildi! Igaza van Enikőnek. A kanalat kicsit hátrébb kell tenni a babák szájába. Gábor is még szopizó technikával eszegeti meg a kanálról a gyümölcsöt és a legelején mindig fintorog. De nem dőlünk be neki. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Hú Mütyürke de szép lyányod van! :wink:
Jobbúlás neki, szegény kis pettyes...

Csajok kérdés! NA akkor mi van, ha a gyerek álmos, de mégsem alszik, pocak tele, félig alszik, leteszem és kb. 2 perc múlva kel és nem akar visszaaludni? Aztán magától kb. f11 körül aludt ma el, még nem csináltam ilyet. Most mi van? Sírjon vagy ne sírjon este ha nem akar aludni?

Andrea
Kép
kindernay
 
 


Tücsi de klafa szék! Ügyi vagy!

Andrea
Kép
kindernay
 
 


Tücsi :)
Jó a trónus :D Mi egyenlőre szokjuk, mindenáron függőlegesben akar ülni, de a kajálás így nehezebb. Szokni kell a technikát. :wink:

Kinderke :)
Sírt és úgy aludt el magától? Én ilyen esetben hagyom játszani és kicsit később megpróbálom újra lerakni. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Szép jó reggelt! Vidám vagyok és kipihent :D 6 hete először nem adtam alvás előtt chamomillát és jobban aludt, mint valaha :D (8tól 5 ig, aztán kaja és még 2 órát :D )

Ilka milyen kis pöttyös pannika lett! édes!

Tücsi
klassz etetőszék

Andi
én arra tippelek Döndinek is eljött a napirend-váltás ideje. Nekünk is 4-5 kemény éjszakánk volt, mire rájöttem, hogy napközben más 2,5 -2 és hn órát akar fent lenni (előtte csak max. 2) Amikor megnyújtottam a nappali egyben ébrenléteket, a nappali és az éjszakai alvás is helyreállt

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok,
Emma: gratula a jó éjszakához, bár mi f11-kor aludtunk el, azért f7-kor keltünk, az sem rossz!
Nálunk mindig is megvolt a napirend, csak igen ahogy mondod kicsit most átalakul, mivel a hozzátápi is befigyelt:

hajnali szopi: 5-6
reggeli szopi: 8-9
tízórai: f11-11
alvás kb. 12-ig
ebéd szopi: 13
délutáni alvás: kb. 13.30-14-15-15,30 óráig
délutáni szopi: 16-16,30
uzsonna: 18 óra
fürdés: 19-19.30
szopi és alvás(lenne) 20 óra

szóval ez nálunk az elejétől így van, csak a reggeli szopik változnak, illetve az alvás lett kevesebb, mert du. aludt még egyet Döndi már elhagytuk. Délután magától elalszik, vagy szopi közben, nem értem az estéket, hogy miért ébred fel?
Ahogy leteszem kipattan a szeme és nem akar visszaaludni, simogatás ellenére sem, néha visszateszem a cicire és 50-50%, hogy visszaalszik. Olyan, mintha félne elaludni...

Andrea
Kép
kindernay
 
 


Andi
nálunk
hajnali szopi: 4 körül
reggeli szopi: 7 körül
délelőtti alvás: 9től kb 25 perc
délelőtti szopi: f11
alvás kb12től kb 1-másfél óra
ebéd szopi: 13.30
délutáni alvás: kb. 16-16,30
hozzátápi: 16.30-17
fürdés: 19.15től (picit csúsztattuk)
szopi 19.30 körül
alvás 20 óra

miért külön teszed a hozzátápit? szerintem szoptatással együtt szokták... így nagyon soxor eszik, nem? bocs, ha okostojcsinak tűnök
:D

Kép
Kép
emma1976
 
 


ja és a Picik és Kicsik könyvben van szó a fél éves kor körüli szorongásról.........

Kép
Kép
emma1976
 
 


Háj!

Nézek ám 74-80-as cuccok..Mi simán 68-asokat hordunk még. Pl. Kengurugoldos 74-es body nagy rá de C&A-sok még nagyobbak. A pulcsik, nadrágok közül 6 hósakat hordunk.

Pöttyös Ilkát puszilom!

Mi jól. Nekem van pár herpeszem..fa*omkarate.

Tücsi!
Jó az etetőszéketek, gondolom ki is próbáltátok már??
torolve_20131003125716
 
 


Emma!
Én kb. egy hónapig nem adtam chamomillát. Szerintem hatástalan. A napokban megint adtam de pl. 2 estét kihagytam, ugyanúgy aludt. Ma pl. 12 órát, este 8-tól reggel 8-ig.
torolve_20131003125716
 
 


Gurgi
a 68as Kengurukat Zalán már 3-4 hete kinőtte, most nővi ki a 68as H&M-eseit :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma!
Mi hordunk még 68-as Kengurusat és H&M-eset is..hosszra kezd kicsit szűk lenni de széltében simán jóó..hossza gyúrunk ugyebár
torolve_20131003125716
 
 


Hogy az Istenbe rakjátok hátrébb a kanalat? Balázs alig nyitja ki a száját! Amúgy nem fuldoklik attól, ha hátrébb rakod?
Nekünk a 3. napra már volt olyan kanállal evés, amiből már nem folyt mellé. (Én eddig nem raktam hátra a kanalat.)

kétfiús anyuka
babdorka
 
 


Gurgi
széltében nem szokták kinőni a babák a ruhát :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Dorka: Én úgy csinálom, hogy a felső fogínyével próbálom lehúzni a kanálról a kaját, mert így le tudja nyelni. Azt olvastam erről, hogy ha a kaja a nyelvére kerül közvetlenül, nem tudja hátrafelé irányítani,mert ezt is tanulni kell, tehát nem tudja lenyelni, és kifelé jön a száján. Ha viszont a felső ínnyel lehúzod a kanálról, akkor a szájpadlásról lefelé "folyik" a nyelőcső irányába és így könnyebb. Nálunk bevált és most már kitátja a száját, ha eszünk és lenyelte a falatot.

Kép
zsuzsi**
 
 


Ja, sziasztok! Most figyelem, hogy ma még be sem köszöntem, csak olvastam :oops: :oops:

Kép
zsuzsi**
 
 


Emma!
Mi van dagibabákkal??
Nálunk oldal irányban van jó pár ami lötyög :wink:
torolve_20131003125716
 
 


Sziasztok!

Nem tudok visszaolvasni, szarakodik megint a netem :twisted:
Samu este belázasodott és most is nyügizik :cry: . Láza most szerencsére nincs. A fogára gyanakszom, de még mindig nem látok semmit azon kívül, hogy fehér picit meg duzzadt, folyik a nyála, stb.

Na megyek is mert sír, Puszi Mindenkinek

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73
 
 


köszi Lányok, ma megpróbálom hátra tenni a kanalat...
Bizony a súlyára Ilka sem panaszkodhat...
Samunak gyógyulást kívánunk mihamarabb.
Ti hogyan adjátok a gyümölcsöt, baba a kézben vagy etetőszékben? mert ahogy én tudom, ültetni még nem lehet? nekem az is gondom, hogy nem látom a száját....

Kép
lidikoka
 
 


Megvan:
7800 gramm és 66 cm. Na ezért vagyunk hurkásak. Hosszat hanyagoltuk. Úgy látszik kicsi porontyom tényleg anyája lánya akar lenni.

Kép
kissmanó
 
 


amúgy csomó 68-as rucink sonkában veszi fel a méretet, azért nem jó.
szal akkor mi dagibaba?

Kép
kissmanó
 
 


ilka köszöni szépen a pusszantásokat és dícséreteket.. :lol: ma már száradnak a pöttyök..

borzasztó, hogy mindig akad 1-1 beteg gyerek... :(
sokan lennénk, sok gyerekkel? ez a statisztikai átlag? :?
brigi gyógyuljatok ti is! ...meg más is akin esetleg átsiklottam.. :oops:

manó: tényleg nem a nehéz felfogásomról vagyok híres.. :lol: :lol: nem is bonyolódom bele, inkább egy direkt kérdés: most akkor hány bogyót adjak a 9c-s apis-ból :?: :lol:

KépKépKép
mütyürke
 
 


Lidikóka, én a hordozóba rakom az evéshez.

Sajna mi is betaknyosodtunk, pedig fogalmam sincs, hol, mikor. Szombaton voltunk a tesco-ban, azóta ki sem tettük a lábunkat. Úgyhogy ma kb. összesen 10 percet, ha le volt rakva, azon kívül egész nap rajtam lóg, és nyűgi. Láza még szerencsére nincs, remélem, nem is lesz!

Még egy nagy bajom: már megint jövő héten megjön, emiatt kevesebb a tej, pedig most, hogy taknyos, mégjobban szüksége lenne rá. És még depisebb is vagyok. :cry:

kétfiús anyuka
babdorka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?