Új privát üzeneted érkezett!

(Nnnaaaaaaaaa........)

Szóval, most 6 hónapot mondanak a kizárólagosan anyatejes táplálásra. De ki tudja mi lesz 20 év múlva? Lehet, hogy azt mondják, hogy több káros anyag (a mai világban???) kerül át a szoptatás során, mint amennyi hasznos, de az is lehet, hogy majd 3 évet mondanak, mint feltétlenül kötelezőt. (Valószínűleg, azért nem véletlenűl hívják az emlősöket emlősöknek...) Annyira teljesítményorientált világban élünk. Legalább ezen a téren ne legyen egy mérce, aminek muszáj[\u] megfelelni... :(
Az LLL-esektől pedig ilyesmi elvárást érzek. Ha meg nem teszek neki eleget, akkor aztán vessek magamra, ők szóltak! :evil:
Pedig sajnos, mások is írták, hogy a kizárólagos anyatejes táplálás mellet még bőven lehet valaki beteg... :( )

És ha már el kell kezdenem a hozzátáplálást, akkor már inkább gyümölcsöt, mint tápszert adok neki. Idáig is itt küzdöttem a doktor nénivel, hogy kenje a hajára a kimutatásait, és inkább azt nézze, hogy jön-megy a gyerek, jó kondiban van és egészséges.

Allergia.
10-20 évvel ezelőtt messze nem volt annyi allergiás mint most. Ez a környezetszennyezésnek tudható be. Annyit romlott a levegő, víz és minden más állapota, és annyi méreganyagot sikerült már magunkba/magunk köré gyűjtenünk, hogy a legártalmatlanabb dolgokra is allergiás reakcióval válaszol a szervezetünk.
Én 14 éves koromba lettem szénanáthás. Annyira megviselt amikor kitört rajtam, hogy az első nap végére már levegőt is alig bírtam venni, annyira fájt a rekeszizmom. 20 évvel ezelőtt még (a mostanihoz képest) annyira gyerekcipőben járt az allergiológia (vagy a doki néni nem állt a helyzet magaslatán), hogy azt mondták kerüljem a füvet, fákat, továbbá a virágokat... Így, általánosságban. :x Ez, mint tudjuk roppant egyszerű feladat pláne, ha az ember minden hétvégéjét egy erdő melletti telken tölti... :? Akkoriban kezdte el anyámat érdekelni a talpreflexológia, és hasonlók, többek között a gyógynövények is. Megvette Maria Treben könyvét, ahol többek között a szénanáthára is volt egy tea recept. Nosza megfőzte, azóta kutya bajom. (Na jó, egy-két év volt, amikor akkor kezdtem el tüsszögni mielőtt(! :shock: ) elkezdett volna esni az eső, vagy éppen az eső alatt hapciztam, de ezek igazán nem voltak komolyak. Nyilván sok minden függ ez egyén immunrendszerétől is, de amióta ittam ezt a teát, tök jól vagyok, gyakorlatilag panaszmentesen. Ez évekkel ezelőtt volt, azóta nem iszom, de egy kis tarcsi azért van itthon... :wink: )...........

2. .......... és akkor ezennel át is kötök a homeopátiára. Ismereteim szerint ez is különböző természetes eredetű hatóanyagokra épül, de azért ezek a szerek sem 100%-ban természetesek! Ha másért nem, hát azért, mert ezeket valamilyen fogyasztható formába (golyócska) kell hozni, illetve a hosszabb ideig tartó fogyaszthatóságát is biztosatani kell (lejárati idő). Lehet, hogy 98%-ban természetes, de azért ott az a huncut 2% mesterséges anyag is. (Persze, inkább így, mint fordítva... :wink: ) (Az arányokról most csak úgy mondtam valamit!)

Ajánlom figyelmetekbe:

http://www.informed.hu/?tPath=/ogyi/gyogyszer&gykeresogyi_bettajid

MINDENFÉLE gyógyszerről kaphattok felvilágosítást, nem csak a homeosokról!

De, hogy megmaradjak renitensnek ( 8) ) én inkább a kövirózsát, cickafarkat, kamillát, körömvirágot, petrezselymet, köménymagot és társaikat választom, mint a homeobogyókat. :roll: Nem győzöm hangsúlyozni, hogy Herbária, gyógynövénybolt és társaik, vagy otthon a kiskertből, esetleg kirándulás alatt begyűjteni és megszárítani.

(Ja...! Maria Trebennek több könyve is megjelent. Gyakorlatilag ugyanaz van mindegyikben, csak külöböző dolgokra kihegyezve. Van például férfibajokra való, de van KIFEJEZETTEN gyerekekre vonatkozó is.)

:wink:

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Bocs, hogy majdnem végig ilyen lett a szöveg, de nem vettem észre, hogy bent hagytam az aláhúzásra vonatkozó utasítást.

:oops: :oops: :oops: :oops:

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Kedveskék!

Én azt a tanulságot vontam le a fentiekből, amit LGT-s barátaink már régen megénelkeltek, tudniilik, hogy: "Mindenki másképp csinájja"!!!!! És ez így jó! Nem nevelünk egyforma kölköket, minket se neveltek egyformán, mindnenki azt teszi , amiben hisz, illetve amit tenni tud. ÉS EZ ÍGY JÓ! De azért dumálni jó róla!!! :lol: :lol: :lol:

Jut eszembe: keddtől Norbi update-n vagyok... :( szenvedek mint kutya, mert megpusztulok az édességekért, mióta szopiztatok. Viszont akkora farom kerekedett az elmúlt fél év alatt, hogy múltkor visítva rohantam ki egy próbafülkéből, ahol egyszerre 2 tükör ontotta rám az igazságot..... :oops: :oops: :oops:
No és a lényeg, hogy szerintem csökkent a tejci.... :cry: Pedig eszem, csak időrendben.... Valakinek van tapasztalata ezügyben??? Tényleg csak heti fél kilót akarnék fogyni, azt még lehet elvileg.......

I: most látom Levi négy hós lett! :D

Szilvih: képek a szülinapi buliról?
v.erika
 
 

 
 

Igen, ma 4 hónapos, és meg is kapta az egyébként csütörtökönként aktuális 19:26-os születéspuszit.

:lol: :lol: :lol:

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, mert Steve Martin van a tévében! :oops:
Legfontosabb: Boldog születésnapot kívánok én is Dorkának!!! :D


A másik, hogy most jöttünk a Corából (az út nem volt olyan vészes, de azért Emót itthon hagytuk), le van árazva minden...50 %-kal, mi megvettük Emmácska egész 74-es ruhatárát, nagyon klassz áron: 600-800 ft-ért voltak Micimackós rugik, jó minőségű Asti ruhák. Úgyhogy ha valaki ilyet tervezne, nézzen szét! :D

Erika! Hát, reméljük csak átmeneti, nem úgy mint nálam. :(

Hú most nincs több időm.

Pusszok

dincuska
 
 
 
 
 
 


Dincus, köszi az infot.. Nem is írtam, hogy félelmetes, ami veletek történt, és sajnálom a karácsonyotokat, meg Emma baba összeszúrkált vénácskáit... :cry: :cry: :cry: Ügyes vagy, hogy nem hagytad annyiban!!!

I, homeopátia: Persze hogy nem minden természetes anyag, sőt van olyan bogyó, amelyik halálosan mérgező növénykivonatot tartalmaz, sőt olyan is, amelyik higanyt. :shock: :shock: Most nem jut eszembe a neve. De annyira kis mennyiségben, hogy ki sem lehet fejezni. AMi a nem természetes anyagokat illeti, inkább adom annak a pici kis bogyócskának a 2%-át mint nem természetes anyag, mint a mai gyógyszerek 100%-ban nem természetes anyagát...

NAGYON KÖSZÖNJÜK A KÖSZÖNTÉSEKET!!!!!!! :) :)

Szülinap jól telt, nekem kicsit melósan,m ert 2 vendégséget zavartunk le egy nap úgy, hogy Lilla szinte egész éjjel fent volt, majd picit bealudtam 8-ig, és akkor kezdődött a fennforgás. Dorka nagyon örült az ágynak, olyan jó volt látni... :roll:
Képeket majd rakok, most szédülök az ágyba.

Kép
Kép
szilvih
 
 


Ami természetes, az bizony mérgező is lehet. Attól függ miről van szó, és milyen mértékben. Ami kis adagban orvosság, az nagy mértékben méreg.
Kígyóméregből is készül olyan gyógyszer, aminek köze nincs az ellenméreghez, mást gyógyít. :) A higany sem feltétlenül ártalmas. A tiszafa kedvelt dísznövény, de azért ne akard megenni a bogyóját. De az oxigénből és ózonból is megárt ám a sok, pedig mennyire szükségünk van rá. Eceteraecetera...
Nem véletlenül a jelkép része a patikáknál ott az a fránya kígyó szimbólum...

:wink:

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Aláírás gyüjtést szerveztek a dihidrogén-monoxid nevű anyag betiltására, mert bizonyítottan ártalmas lehet ( pl: kimutatták rákos daganatokban, a savas esők egyik fő komponense, nagy mennyiségben belélegezve fulladást okoz, gáz halmazállapotban égési sérüléseket okozhat)

Mi a véleményetek?

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Szilvi,
Isten éltesse Dorkát! :)

Móni,
egyetértek azzal, amit leírtál. :)

Én is csak anyatejet adtam asszem 7 hónapos korig Marcinak, Vikinek is, (Gergőnek össz-vissz "csak" 8 hónapig, és mellette evett már minden nekivalót), de ennek ellenére, meghallom azt a szót, hogy LLL, és kiráz a hideg, annyira rühellem a szövegeiket - mégha oly tudományos is. És valóban, ahogy lelkiismeretfurdalást képesek okozni a kismamáknak, az undorító. Ők leírják így a jó, mert ..., mindenki más meg kösse fel magát. Na jó, nem is hergelem magam ezen. :evil: És aki nem is tud vagy netán nem akar (mert ilyen is van :!: , vagy szimplán csak fusztrált a sok okosságtól, amit végigolvasott ill. hallott) szoptatni, az meg az anyaság megcsúfolása szerintük.
Részemről a téma lezárva.

:)

I,
azért a vényköteles gyógyszereket ne említsük már a homeós bogyeszokkal egy kategóriában. Egyébként meg a Boiron, mint olyan tényleg a zsozsóra megy a gyártás során (de ki nem? :roll: ), de mégsem gyógyszer, aminek komoly mellékhatása(i) van(nak). Én mindenesetre előbb próbálkozom homeóssal, mint mondjuk Panadollal vagy bármivel.

Erika,
szerintem 5 hós baba é szopi mellett nagy fogyásra ne számíts. Örülj, ha nem hízol. :) de ,most komolyan. Tudod, amennyi idő benn (pocakban), annyi kinn is kell a visszaalakulásnak, mondják az okosok. Én lassan kezdhetem a csökkenést..

jaj, hogy Marci hogy rákapott a kölesgolyózásra! Imádja, egybe be is kapja és elrágja szépen, meg harapni is tud belőle, olyan cuki. :)

Meg a Milupa babakeksz a menő. Imádja.

Eszik még valaki babája ilyesmi rágnivalókat?
Vendég
 


I, most látom mit írtál. Ez az anyag hol található meg?? Nagyon rosszul hangzik.. :-(
Vendég
 


Dóri: Apa is vett Marcipánnak Milupás kekszet. Egy darabig szépen elnyammogott rajta, de különösebben nem volt nagy sikere. Egyelőre csak játéknak volt jó, nem ennivalónak. Majd ha már lesz foga :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi :lol:
Vendég
 


Szilvi :)
Boldog szülinapot Dorkának!

I :)
Boldog 4 hósságot Levinek!

Dóri :)
Mi ma kezdtük volna az almát, erre nem vettem :lol: Így majd holnap kezdjük. Elég lazán kezelem most ezt a hozzátápi kérdést, mert Brigi nagyon szeret szopizni, ellenben a kanalat a sok gyógyszer miatt már utálja.

Nem is nagyon erőltetem majd, mert szépen hízott: behozta a múltkori nemhízást, és 1 hó alatt hízott fél kilót :lol:
Így a táblához az adat: 6 hósan 6820 g.
Még köhög, de a doki tisztának találta a tüdejét. Nem tudom, mikor szabadulunk meg a köhögéstől :( Most meg félhetek majd az influenzától.

Erika :)
Én eddig is imádtam az édességet, na most zabálom! Hízni nem hízok, de stagnálok. De én addig nem kezdem el magam visszafogni, míg szoptatok. Meg inkább tornázni szeretnék majd. Ne aggódj most a kilók miatt, inkább told el a fogyókúrát tavaszra. Addig a babó is nagyobb lesz.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli :D
Hatalmas gratula a szoptatáshoz!!!! Megcsináltad! Ügyik vagytok, főleg az előzményeket látva!!!! És milyen jó lett a súlynövekedése Briginek! Most aztán mondd meg Apának, hogy valami kis ünnepi vacsi rádfér egy klassz helyen!!! :lol: :lol: :lol: (Én is így fogok tenni! :oops: :D )

Fogyás: szerintem, ha szimplán felhagyok az éjjel 11 órási nagy zabálásokkal, már jól járok.... csak olyan nehéz.... :cry: :cry: :cry: :lol: :lol:
v.erika
 
 


Erika :)
Köszi :lol:
Nem duplázta meg a súlyát, de így is jó húsban van :lol:
Én sem hittem volna, hogy még ennyi viszontagság mellett is sikerült a szopi :lol:
Most már aztán irány az 1 év :lol:
11 óra körül még tusz enni??? Én ugyan nem alszom sokat, de éjjel nem eszek, csak iszok.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


És megmértem a hosszát, mert a dokinál nem tették: 65 cm.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Néhány friss kép a 6 hósomról:

Így tudok nevetni


Kép

Kis farkincám van

Kép

Tanúbizonyság, milyen jó húsban vagyok

Kép

Mit tett Anya a fejemre?

Kép

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Timi,
szeded a medipolis bogyeszokat? Kiváncsi vagyok használ-e Neked.
Vendég
 


Hát sziasztok réglátottaim!

Zajlik itt az élet,na :) de az a jó, ha mindenki elmondja mi is az ő "gongyabaja" és meglátása meg miaszösz,nem? Azé' vagyunk egymásnak, hogy megerősítsünk, okítsunk, támogassunk és megosszunk dolgokat! Jól van ez így!

Erika: én is ápdételek egy hete :) a szopi mellett! Eszter betöltötte a hét hót és én úgy gondoltam,hogy a boldog gyerek feltétele a kigyensúlyozott szülő is, ami a pirosmelegítós, zsákpulcsis anyáról nálunk nem feltétlenül mondható el :( Fogynom kell!!!!!! punktum. Szopi eddig még nem látta kárát, én is havi 4 kilóra gondoltam, az nem nagy gáz, főleg hogy már mellette is eszik a szentem.

Most mennem kell,mert felébredt igyekszem beqkkantani hamarosan!

Nemtom ezt a apalánya szerelmetes képet mutattam e már....
Kép

Kép
Kép
petra78
 
 


szia Dóri :) !

Kép
Kép
petra78
 
 


Petra: nagyon jó ez a kép :lol:

Dóri: igen, szedem a bogyókat. Hogy használ-e, azt nem tudom így megállapítani, majd február közepén megyek kontrollra, akkor kiderül. Ja, és addig még jövő hétfőn nagylabor, és szerdán hasi UH. De remélem, minden nyavalyám elmúlik :lol:
Te is mennél?

Kép
Kép
timóca
 
 


tortarendelés, ha vkit érdekel:
http://www.bioszallito.hu/Epres-reformt ... rmek-10664

találtam egy bio házhozszállítót is:
http://www.nyitottkertfutar.hu/index.ph ... category=8

Kép
Kép
szilvih
 
 


Minden kedves fórumozó számára kívánok egy nagyon boldog új évet, amely valóra vált sok-sok álmot, beteljesít minden vágyat! Jó egészséget és boldogságot a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt!

2008.-ban is bővül a www.pszichologia.multiply.com oldal.
Pszichológiai tanácsadásért továbbra is a pszichotanacs@freemail.hu címen várom leveleiket. Bővebb információ: www.pszichologia.mlap.hu oldalon.

Barátsággal, Nisreen
nisreen
 
 


Timi,
én nem megyek, kár belém. :? csak érdeklődöm hogyan alakul Nálad a helyzet, Gergővel jan. végén megyünk a 2. kontrollra majd. Szegényemnek ma úgy fájt a feje, kénytelen voltam egy fél gyogyit adni neki. Nekem is mennem kell laborba, de ezeket a kora reggeleket megoldani..

Nelli,
tényleg jó kis husis a lányod. :wink:

Petra,
azt micsoda kép. :D
Nekem kb. -5 kg kéne, de csak pofázom róla. :oops: :roll: Én drappmelegítős feketepulcsis vagyok (mert az slankít :lol: ).
Vendég
 


Csak egy gyors jelentés:

Emma baba forog!!! :lol: Fürdés előtt le volt vetkőztetve, épp odapillantottam a tévére, visszanézek, és hopp a gyerek a hasán van... De mintha ez lett volna a világ legtermészetesebb dolga! :D Aztán kértem, hogy naaa csinálja meg még egyszer, és megtette! Olyan zabbantanivaló, még a kis kezei sem maradtak alatta! Hát elbőgtem magam! :D :oops: Meg ma váltottunk 74-esre, és nem is gondoltam volna, hogy már ennyire belenőtt... :shock: :D

Majd jövök reagálni is! Később...

dincuska
 
 
 
 
 
 


PEtra!!!
Régen láttunk!!! Akkor most mindenki újévi fogadalma a fogyi volt??? Én is nagyon rászoktam az éjjeli evészetre, akkor pótolom, amit napközben csak kapkodva eszek (és ez sem jó). De azért nem panaszkodhatom, a régi nadrágjaimban járok, és ha behúzom a hasam, olyan, mint a régi... :lol:

Nelli, és is gratulálok!!! Nagyon ügyi vagy!!! Férjed díjazza a dolgot??

Képzeljétek, egy ismerősömnek szülés után 1-2 héttel teljesen elment a teje, 24 órában tápszeren volt, aztán vmi csodabogyótól teljesen visszajött... :shock: :shock: :shock:

AKartam még írni, hogy állítólag az anyatej bőrápolásra is nagyon alkalmas, már azoknak, akiknek nem eszi a babája... :roll: Azon gondolkodtam, hogy az arcbőrömön segíthetnék-e vele :roll: :roll: 8)

Lillának 4 foga jön egyszerre, már kezdek zombisodni... Jó lenne, ha kijönne a héten, jövő héten síelünk...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Dincus!!! gratula a forgáshoz!!! :lol: :lol:

Lilla is nagyon szeret forogni közvetlenül fürdés előtt, amikor már alig van rajta ruha. :)

Kép
Kép
szilvih
 
 


Dincus,nagyon ügyi Emma, gratula!És a nehezebbel kezdte, mert ált hasról fordulnak először, és utána hátról a hasra! :P
Méret, egész szép :) Mi meg nemrég váltottunk a 68-asra, ami még bőőőőven jó! :lol: :lol:

Petra,jó, hogy jelentkeztél.És ez a kééép :) annyira cukeeeee! :lol:
Piros naci :P nekem fekete vagy szürke nacim van, és ált. sötét póló hozzá :oops: :lol:

Erika,én nem fogadalomból, hanem mert belenézek minden nap a tükörbe amikor öltözöm, és Kép erről már nem is beszélve :!:
De én is azt a módszert kezdtem első lépcsőnek, hogy este 6 után már nem eszem semmit! Max vizet iszom :? Aztán szép fokozatosan ahogy Hannus is nő, meg jobban belejövök az önsanyargatásba úgy lesz update, meg el akarom hagyni a kenyeret!Én iszonyúú kenyeres vagyok, sajna! :(

Szilvih,fogzás :( nálunk sem tudom mi van, de nagyon nyügi napok óta :( Ma reggel meg 6:15-től fönt volt, és magyarázott a fülembe :x :cry:
De jó, mentek síelni? :wink:

Nelli,de drága Brigi abba a kis farkincás rugiba :lol: naggyon édes!
Mi se dupláztunk a fél évnél, de sebaj!Én is úgy látom azért hannus is jó húsban van, és vannak hurkincái is :wink: ugyhogy NO izgalom!

Ezt ma csináltam a kis törpillámról!Olyan ügyi, sétából hazaérve akartam kivenni a b. kocsiból, és ő húzta így fel magát, meg kapaszkodott erősen a kocsiba!Én meg gyorsan lekaptam amíg tartotta magát :)

Kép
manóci
 
 


Csatlakozom: fekete macinaci, lógó póló... Tank Aranka személyesen :oops: :oops: :wink: De a legszörnyetegebb: sígatyából még a férjemé is csak ippeg jön fel rám... Tisztára. mint egy kötözött sonka... :twisted: :lol:

Dincus: gartulálok a forduáshoz!!! nálunk is félpucéran történt az első! Lassan majd Te se tudod már pelenkázni :lol:

Nelli: Brigi sem egy soványka babus!Nagyon édes! :P Olyan ritkán raksz képet.

Petra: gyönyörű szemű családod van! :D

Manóci: Megzabálom Hannát olyan kis huncut! :lol:
v.erika
 
 


Nelli: az a farkincás kép nagyon cuki :lol: Tejcivel ügyi vagy nagyon :lol:

Milyen ruhaméreteket hortok :roll: , ránk a 80-as pont jó :oops:

Erika: rólad láttunk már képet?

Amúgy én mikor rászoktam, hogy este 6 után nem ettem, 10 kg-t fogytam "hirtelen".

Móni: Hannus milyen ügyesen ül egyedül :lol:

Szilvi: enyém gyerek is fogzik már hónapok óta, hol jobb, hol rosszabb (múlt héten pl. nem akart aludni se éjszaka), de én már nem is reménykedek fogban :evil: (igaz, Livinél is pont ilyen idősen bújt ki az első)
Fogorvosunk mesélte, hogy a fiának 2 évesen :!: bújt ki az első foga (igaz, akkor hirtelen mind), de mondta, hogy már orvoshoz akarta vinni (fogorvos létére) :twisted:

Dincuska: gratula a forgáshoz :lol: Ügyes Emmácska, még így betegesen is :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Nelli :) nekem mindeddig nem is tűnt fel az a kis farkinca :lol: :lol: :lol: Nagyon édibédi!

Olyan rég nem voltam,hogy nem is meséltem arról, hogy az év utsó 3 napja nekünk -mármint Eszternek :) - 2 fogat hozott. Azóta veszélyes vállalkozás bármit is a szájába adni, mert mér nem csak cuppogva kóstolgatja, hanem képes elcsippenteni is :shock: .
Egy hete voltunk mérlegelésen 9500gr és 73 cm volt a csöppem :wink: . Timi: mi is a 80-asok felső határát súroljuk :)

Imike Thomas-Teljes gőzzel előre-t néz, és most kitalálta,hogy süssek neki fánkot. Mindemellett,hogy még sohasenem sütöttem rendes szalagosat, a fogyimnak is betenne :?

Tegnap volt a napja hogy míg Miklós dühöngött, Klau és uncsija béküldözött, Zsolt elterült a Bköztben :) én felléptem.....a nappaliban tornyosuló Orbitrek elliptikusra és lenyomtam 20 percet....(meg a gép szerint 700 kalóriát). Jól esett, csak utána a szívinfarktustól és gutaütéstől tartottam egy ideig a fülemben dübörgő vér és céklavörös orcám apropóján. Deazé' jó volt, tényleg! Gizdulni akarok, ki akarok törni a melligérő has (vagy hasigérőmell) világából, és punktum!

Dincus:mostantól Emmababa is megállíthatatlan :wink: !
Móni: Hannusnak de édes a mosolya! Ő szeret sétálni babakocsiban? Enyémlány nagyon hangulatbaba ezügyben, van hogy végigordítja az utat :cry:
Szilvi: régi nadrágokban jársz ? :evil: grrrrrrrrrrrr! Én mikor mondhatom ezt?! Nagyon jó neked!!!!

...mennem kell,Eszter nagyon nyűglődik, mi lesz így estig?!

SZIASZTOK!!!!

Kép
Kép
petra78
 
 


Dincuska :)
Gratula a forgáshoz!
74-es méret? Mi most a 68-asokat hordjuk. Persze 65 cm-ére jó.
Érdekes, hogy a képeken nagyobb darabnak látszik, mint élőben :lol:

Köszönjük a dicséretet. Raknák én gyakrabban, csak időhiányában nem tudok.

Brigi már sokat van négykézláb, és próbálgatja a lábait. Én kicsit szomoró vagyok, mert azt hittem, van még 1,5-2 hónapom a mászásig, de ahogy elmézem, jó, ha 2 hetünk van, és beindul a csajszi.

Neki is jön 4 foga, be is van felül nagyon durranva, de csak nem akar áttörni.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


dori_bp!

Kérdezted, hogy hol található meg a dihidrogén-monoxid. Íme:

A láthatatlan gyilkos - Dihidrogén-Monoxid

A Dihidrogén-Monoxid egy rendkívül káros vegyület, csatlakozz Te is a petícióhoz!


TILTSÁK BE A DIHIDROGÉN-MONOXIDOT!
A LÁTHATATLAN GYILKOS

A dihidrogén-monoxid színtelen, szagtalan, íztelen, és ezreket pusztít el minden évben! A halált legtöbbször az okozza, hogy a DHMO véletlenül a tüdőbe kerül, de ezzel a dihidrogén-monoxid ártalmai korántsem merültek ki. Abban a testrészben, amelyik hosszan érintkezik a szilárd DHMO-val, súlyos szövetkárosodás jöhet létre. Ha a DHMO az emésztőrendszerbe jut, túlzott izzadás és vizeletkiválasztás következhet be, de felfúvódás, hányinger, hányás is előfordulhat. A DHMO-dependencia kialakulása után a szer megvonása biztos halált jelent.

A dihidrogén-monoxid

savként is ismert, és a savas eső fő komponense,
hozzájárul az üvegházhatáshoz,
súlyos égést okozhat,
hozzájárul természeti környezetünk eróziójához,
számos fém korrózióját, rozsdásodását sietteti,
hibát okozhat az áramszolgáltatásban, rontja az autók fékhatását,
rákos daganatokban is kimutatható.
A SZENNYEZÉS JÁRVÁNYSZERŰ MÉRETEKET ÖLT!

Amerika szinte minden folyójában, tavában, medencéjében megtalálható ma a dihidrogén-monoxid. De a szennyezés az egész Földre kiterjed, és az antarktiszi jégtakarót is elérte. A DHMO több millió dolláros kárt okozott a Közép-Nyugaton és nemrég Kaliforniában is!


A veszély ellenére a dihidrogén-monoxidot felhasználják

ipari oldószerként és hűtőanyagként,
atomerőművekben,
poliuretán hab gyártásához,
tűzoltáshoz,
különböző kegyetlen állatkísérletekben,
a rovarirtók permetezéséhez,
a gyorséttermek egyes készítményeihez és más élelmiszerekhez.

A gyárak a szennyezett DHMO-t a folyókba és a tengerekbe engedik, és semmi sem állíthatja meg őket, mert az eljárásuk még mindig törvényes. A DHMO óriási hatást fejt ki az élővilágra. Ezt nem tűrhetjük tovább szó nélkül!



ÁLLJUK ÚTJÁT A BORZALOMNAK!

Az amerikai kormány azért nem tiltja be ennek a káros vegyszernek a termelését, elosztását és felhasználását, mert gazdasági szempontból hasznos a nemzetnek. A haditengerészet és más katonai szervezetek is kísérleteket folytatnak a DHMO-val, és több milliárd dolláros berendezéseket terveznek háborús hasznosítására. Több száz katonai kutatóintézetbe bonyolult, föld alatti hálózaton érkezik tonnaszám a DHMO. Sok intézmény nagy mennyiséget tárol későbbi felhasználás céljára.


MÉG NEM KÉSŐ!

Cselekedjünk MOST, hogy az újabb szennyeződést megakadályozzuk! Tudjunk meg többet erről a veszélyes vegyszerről!


A tudatlanság önmagunknak és embertársainknak is árthat!

Szövetség a DHMO betiltásáért

:!:

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Képzeljétek, most jött meg először. Nagyon nem hiányzott :( remélem, nem kavar be a szopiba.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Petra: Eszti már veri Marcipánt :shock: . Enyém is hatalmas, a maga 9 kg-jával :roll: (egyébként kíváncsi vagyok, mikorra érik utol a kisebbek a nagyobbakat...)
Tornával ügyi vagy, én még csak az elhatározásnál járok, már vagy 2 hónapja :roll:

Nelli: nálunk egyáltalán nem kavart be a szopiba, remélem, nálatok se fog.

Jó lenne már élőben is találkozni mindenkivel, úgy jobban látszanának a méretkülönbségek, így fotókon nem olyan feltűnő, hogy ki mekkora :lol: (mármint a gyerekek :wink: )

Ez a dihidrogén-monoxid elég durva :evil:

Kép
Kép
timóca
 
 


Hát igen, ez nagyon durva!!!! :twisted: Tényleg nem kell itt enni+inni, elég levegőt venni, mosni, stb.Mindenhol, és mindenben ott az a rohadt" rákkeltő" anyag!!!!

Timi,Mi a 68-asoknál tartunk még :lol: Elöl vannak már ugye Eszti régi cuccai amiket ilyenkor hordott, mert ugyanannyi idősek, de azok még nagyon Hannusra!Bár 1-2 rugit márráadok, csak fölhajtom az újjukat :lol: /Eszti ilyenkor 74-eseket hordott már/
Taliban benne vagyunk! :)
-10 kg a vacsielhagyástól??? :shock: De jóóóó, akkor remélem nálam is bejön!Mert egyenlőre én azon vagyok 1 hete!de elég jól bírom, nem gáz!/nekem -15 kg-ot kéne fogyni :oops: :cry: /

Nelli,piros napok :cry: :? El is felejtettem írni nektek én is, hogy nekem 27.-én jött először!marhára hiányzott, és ráadásul szenvedtem mint a kutya!Annyira fájt mindenem, mint a 3'-es vajúdásnál! :evil:
De a szopiba nem kavart be nálunk sem!Drukkolok, hogy renben legyen minden! :wink:

Erika, :) köszi :!:
manóci
 
 


Petra,neked is köszi :) Hannus nevében is!Igen mi elvagyunka kocsiban!Minden nap megyünk ki, úgy alakítottam, hogy a de.-i séta a babakocsival legyen, és akkor levegőn is vagyunk, meg elintézem amit kell!
Ő hason alszik a kocsiban is :lol: kb. 1 órát, de van hogy többet, és amikor fölébred megfordítom, és nézelődik már!Hazafele már így jövünk :) Kb ez egy 2 órás kör, és addigra el is fogy a türelme! :P
manóci
 
 


I, Manóci, és a többiek akik az DHMO miatt aggódnak... :twisted: :twisted:

Én soha nem voltam jó kémiából, de szerintem egy nagy internetes KACSA miatt aggódtok, mert én ezt az anyagot kémiailag úgy írnám le, hogy H2O :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . És ezt inkább NE tiltsák be, ha lehet. 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ha tévedek világosítsátok föl.

Kép
Kép
szilvih
 
 


Ezt a KFKI honlapján találtam, az első, amit kihoz a dihidrogén monoxidra a kereső... :lol: :lol: :lol:

Ennyire hiszékenyek vagyunk?

A Greater Idaho Falls Science Fair versenyén tavasszal elsô díjat nyert egy egyetemi hallgató, aki megpróbálta megmutatni, milyen könnyen bedôlünk a tudományos köntösbe burkolt, környezeti ártalmakkal fenyegetô szövegeknek. A fiatalember egy petícióhoz gyûjtött aláírásokat, amelyben a "dihidrogén-monoxid" nevû vegyszer szigorú ellenôrzését vagy teljes betiltását követelte. Hiszen az anyag - többek között - túlzott izzadást, hányást okozhat, a savas esô fô komponense, gáz állapotban súlyos égést idézhet elô, hozzájárul az erózióhoz.

A pályázó ötven embert kérdezett meg, hogy támogatná-e a vegyszer betiltását. Negyvenhárom igennel válaszolt, hat nem tudott dönteni, és csak egy jött rá, hogy a dihidrogén-monoxid egyszerûen víz.

Kép
Kép
szilvih
 
 


Éééééééééééééééésss igennnnnnnnnnn, ott a pont!

:) :) :)

Valóban a vízről van szó! ÉS igen, ennyire hiszékenyek vagyunk...

:cry:

Nem tudom, hogy mi a sztori eredeti története, de már elég "szakállas", ráadásul én magyar felállásban olvastam róla. De ez mindegy.
A kérdés az, hogy miért dőlünk be az ilyen és ehhez hasonló irományoknak.
1. Nagyon fontos a megfelelő stílus. Minnél szenvedélyesebb, annál inkább fefigyelünk rá.
2. Ha negatív színben tüntetni fel az adott dolgot, akkor mindenki vadul ellenezni fogja, ha pozitívan, akkor kiáll mellette. Még, ha ugyanarról is van szó... A megfelelő kulcsszavakkal (káros, egészséges, olcsó, ingyenes, drága, zöld, természetes, mesterséges, üvegházhatás, eladósodás, testsúly és gyakorlatilag minden, ami az adott témakörhöz hozzácsatolható) megragadják az ember figyelmét, aki rögtön magáénak érzi a dolgot, és aki sokszor egy tudatosan kiválasztot célcsoport tagja (Tehát elég nagy valószínűséggel megtippelhető, hogy mit fog válaszolni)
3. Ha hivatalok, egyesületek, szervezetek és mindeféle hasonló hivatalosnak tűnő "komoly" apparátusok is megemlítésre kerülnek, akkor nem vonjuk kétségbe a dolgot, elvégre biztos úgy van.
4. Ha esetleg kétségbe is vonnánk, általában se ideje, se módja, se lehetősége nincs az embernek, hogy utána nézzen, létezik-e egyáltalán az, amire hivatkoznak.
5. És még nagyon sok mindent fel lehetne sorolni. De ami talán a legtöbbet nyomja a latba, hogy bizony nem mindig gondolkodunk, mielőtt megtennénk az adott lépést... :(

(+ még egy ok: nem figyeltünk eléggé a kémia órán :oops: :lol: :lol: :lol: )

Nem tudom, van-e még gyufám a skatulyátokban, vagy már rég kihúztam az utolsót. :oops: Remélem nem és nem haragszotok meg rám ezért az irományért. Ha valakit megbántottam volna ezzel, akkor bocs.

.
.
.
.
.
.
.

Messziről jött ember azt mond amit akar, de a fair play úgy kívánja, hogy bevalljam, annak idején én is bedőltem neki. Pedig az egy sokkal lájtosabb verzió volt... Csakhát, ugye ott is megvoltak a kulcsszavak (oxigén, savas, erózió [ez utóbbi két szó gyanús volt, de már lapoztam is tovább], és hasonlók), amik jól bevittek engemet is az erdőbe... :oops:



Gratula szilvi, tiéd a piros hangszóró!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:wink:

8)

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


mentségemre szolgáljon, hogy a zeneművészetiben nem a kémia volt a lényeg :lol: :lol:
(zárójelben jegyzem meg, szerintem felesleges volt :roll: ..)
Vendég
 


Szilvih :wink:
Vendég
 


Szilvi :)
Kérdezted a férjem reakcióját a szopira: neki az a fontos, hogy én jól legyek. És hát ő azt látja, hogy nagyon sokszor etetek éjjel, és ezért ki vagyok merülve. Szerintem ő semmit nem szólna, ha nem, szoptatnék már. Egyébként meg nem kérdeztem meg külön.

Brigi első ismerkedése az almával: öklendezés és hidegrázás.

De mivel pont most olvastam el a korábban ajánlott cikkjeiteket, ezért nem aggódom, hogy lassú lesz a hozzátápi menete, mert azokban is a kitolást javasolják :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli, alma...:) Brigi tényleg jó húsban van...

Kémia: Inkább maradjunk a baba-mamás témáknál, szerintem legtöbben ezért jövünk ide...

Dincus, édes volt Emma a képeken. Igazi mosolytündér..

Manóci, Hanna meg úgy ül a képen, mintha így babakocsizott volna.

Ma Lilla is felhúzta magát ülésbe a kocsiban, meg a hordozóban is szokta. Pedig nem akarom, hogy korán üljön, mint a nővére, mert ő semmit nem akart mozgás terén produkálni, miután kényelmesen tudott ücsörögni... :twisted:

Elteszem magam holnapra, mostanában 6 órákat alszom. Jöjjön már az a fránya fog... :evil:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Nelli: Édes lehetett Brigi, amikor kirázta a hideg az almás próbálkozásod láttán :lol: :lol: :lol: Ezek annyira jó pillanatok!!

Szilvih: Jogos a két pont! :lol: (Nem jött privi...) Remélem ma jobb iccakátok lesz! :wink:

Enyém leány ma alternatív hozzátáplálásba kezdett. Gyanús csend szűrődött a nappaliból hosszú ideje, hát mire bementem Tamka begurigázta magát a fa alá, a szájában az izzósor (nem volt bekapcsolva... :!: ) a díszek körülötte leszedve, angyalkák elröptetve, és bőszen rágcsálta a fenyőágat. Gondolta, ha a hülye szülei nem fogták még, hogy elmúlt vízkereszt, hát majd ő leszedi azt a fránya karácsonyfát! Olyan édes volt!
És ma megkapta az első csókját egy fiatalembertől! :oops: 11 hónapos a kérő, és nagyon úgy néz ki szerelem első látásra.... :D l
v.erika
 
 


reggelt :) !

erika: ez a fenyőrágcsa édes lehetett :lol: !

Lánykám mostanában egyszerűen nem hajlandó norm.mennyiséget aludni :( .A mai nap fél6kor kezdődött....Terveim szerint ma átviszem fiamat az oviba körülnézni. Még szerencse,hogy közvetlen szomszédunk eme jeles intézmény, így nem kell nagyon beburkolni a gyerekeket (mert ugye Esztert is vinnem kell).

A lányom egyébként pár napja a felállásra gyúr! Dobok tnap estéről és a próbálkozásairól képeket (plusz egy öregasszonyról is :roll: )

Kép így kezdődött...előrevetítette, merrefelé törekszik :)

Kép aztán ide jutottunk

Kép ..és a beígért, rémesen öreg-anya

Kép
Kép
petra78
 
 


Petra :)
Hát Eszter baba sem egy manöken típus :lol: Nagyon édi-bédi :lol: Na te meg az öreganya.
És olyan hihetetlen, amikről már beszámolunk: állás-, üléspróba, izzóevés :lol:
Tegnap beleolvastam a topic elejébe, mert nem tudtam, ki nyitotta a topicot. Láttam, hogy Dóri. Sok olyan lány írt az elején, akik aztán eltűntek. Valakit tudok, miért, valakit nem. Jó volt nosztalgiázni :lol: Olyan rossz, hogy nemsokára végetér a csecsemőkor, és nálam pl. többet nem lesz ilyen :(

Brigi is annyira édes. Ahogy meglát, ezerrel mosolyog. Nagyon mozgékony kiscsaj. Nem tudom, ez előrevetíti-e, hogy hiperaktív lesz. nektek milyenek a gyerkőcök? Briginek egy perc nyugta nincs.

Szilvi :)
6 órát alszol egyhzuamban, és panaszkodsz? Bár én tehetném ezt.

Erika :)
Akkor is általában kirázza a hideg, ha kakil, onnan tudom, hogy termelt :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli,nosztalgia :) de jó!Hát igen nálam sem lesz többet ilyen!Pont ma adtam oda Esztinek játszani az Avent mellszívót,mert én már nem hinném, hogy használom valamikor is :cry: A Kati babának meg kell :lol: :lol:
Nem hinném, hogy Brigi hiperaktív lesz!Hannus is tök mozgékony, és elevenke :)
Tegnap este meg..........este leraktam rendesen 8-kor ahogy szoktam, el is aludt!Erre 22:30-kor fölébredt, és nem sírt, hanem elkezdett dumálgatni!De tök hangosan :lol: Aztán kihoztam, kicsit leraktam, játszott!aztán már éjfél fele mikor én is jó fáradt voltam bementünk!Kapott cicit, és magam mellé vettem, de nem akart ott se elaludni!Tovább davenolt, hangosan :? Aztán fogtam, és beraktam az ágyába, na ott lecsendesült, és végre elaludtunk! :P

Petra,Eszter :) egyemmeg mennyire édes!!!! :lol: Rólad meg tök jó a kép! :wink: Nem is banyás :P

Erika,izzósor, és fenyőfa rágás :lol: nem semmi lehetett!!Egyébként lusta szülőkről jut eszembe, még nálunk is áll a fa :wink: De nekünk Eszti kérte, hogy olyan szép este amikor világít, maradjon még! :) Így mivel szinte nem is hullik, tényleg szép még, meg jó illatú, hát maradt!De vasárnap már le akarom szedni, már a helyhiány miatt is!Mondjuk én nem vagyok ennyire fanatikus Vízkeresztkor leszedő!Szerintem semmi sem történik, ha valaki nem akkor szedi le! :roll:

Szilvih,ülés :lol: :lol:

Vett már valamelyikőtök Nestlé bébiételből sütőtököt?Én most vettem egyet, mert a Hippben nincs csak s.tök!De többet nem teszem :( ízre nem rossz, de olyan furi darabok vannak benn.Ilyen kis fehér csomók, mint a peték :roll: Jó gondolom nem azok, de gusztustalan, 1x adtam belőle Hannusnak, de a maradékot ki is dobtam.Nem tetszett :evil:

Viszont most ki akarom próbálni a Milupa jó éjt pépet!Állítólag jóllakottságérzetet biztosít sokáig a babának, és lehet, hogy hamarabb átalussza vele az éjszakát :wink: Na, azt meg kell próbálnom :oops: :lol:
manóci
 
 


Manóci :)
Én is pont emiatt akartam adni a Sinlcot Briginek, de nem kérte! Este nem volt jó időpont az újdonság bevezetésére, pedig pont az éjszakát szeretném jobbá tenni, mert nem hiszem, hogy egy 6 hós babának 3 óránként kéne ennie éjjel is.
Avent mellszívó nálam az Öcséméknél fog landolni. Nekik még csak egy gyerekük van, most vannak a másodikon rajta, csak a sógornőmnek van cisztája, így gyógyszerrel van pé-je. Irigylem, hogy még majd babázhat.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Jó rég jártam erre :oops: mentségemre legyen mondva, hogy letudtam az összes vizsgám.
Azért olvasni be- beugrottam, szóval tudok rólatok :) Sajnos azonban nem emlékszem már ki mit írt, ezért nem tudok válaszolni :(
Dincus rátok emlékszem csak (bocs a többiektől, de Emma a szerelmünk). Szegény pici lány, az első karácsonya nem valami emlékezetes. Remélem teljesen meggyógyult, és jókedvű megint. Az a kép, amikor mosolyog, és ott a tapasz a kis kezén :( nagyon szomorú volt :( :( :(

Rólunk:
A december hatalmas változásokat hozott. Milulásra kaptunk két fogat felül, úgy jöttek ki, hogy észre sem vettem. Most már van alul kettő, és felül is kettő.
Karácsonykor pedig felállt Milu, bár még ülni sem tud tökéletesen. Azóta is bőszen gyakorolja, reggel felhúzza magát, este leül :) (kis túlzással, de képes egy helyben ácsorogni nagyon sokáig. Ha elfárad leül, de ha újra erőre kap, ugyanoda áll vissza :)) Az ilyenekből lesznek a jó kocsmapult támasztók :lol: :lol:
Szépen eszeget már, tízóraira és uzsira gyümölcsöt, ebédre főzeléket kap. 6 hónapos kora elött egy héttel kezdtünk eszegetni, és nekünk már 6 és fél hósan azt mondta a védőnő, hogy lehet csirkemellet adni. most olvastam, hogy ez csak 7 hónapos kortúl ajánlott, remélem nem lesz baj belőle!
Szopizni nagyon lusta, jó régóta már csak fejek, hogy üvegből megigya. Mindegy, örülök, hogy egyáltalán még anyatejet iszik :)
Ma vettünk etetőszéket is, hát olyan büszkén vigyorgott benne, mintha értené, hogy ő már olyan nagy fiú, hogy külön széket érdemel :lol:

Megpróbálok gyakrabban jönni, most hogy lett egy kis időm :)

Csilla
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?