Hello lanyok,
Kolyok, nagyon orulok, hogy megerkeztetek es minden rendben veletek!
Most mar annyi mindenrol szeretnek irni nektek, hogy egy egesz nap se lenne eleg a gepeleshez. Kezdem a korhazi meg kismama dolgokkal ahogy Katavirag kerdezte.
Eloszor is erdemes elmenni a korhazba ahol szulni fogtok egy ilyen hospital tour felesegre. Nalunk ott elmondtak, hogy a korhaz mit fog biztositani a baba meg a mama szamara ugyhogy azokat a dolgokat felesleges megvenni es elvinni a szuleshez/gyerekagyra.
Babanak: pelenka, furdeto, torlokendo, ruha, tapszer, cumisuveg.... (gyakorlatilag nekem csak az idojarashoz illeszkedo hazameno ruhat es a gyerekulest kell csak vinnem)
Mamanak: eldobhato bugyi, orias betet, kellekek az ulofurdohoz, krem a gatseb apolasara, fajdalomcsillapito, hashajto, korhazi haloing a szuleshez es a gyerekagyhoz
En ezeket meg ki fogom egesziteni: mellszivo, szoptatos melltarto, melltarto betet, fertotlenito kendo a mellszivo sterilizalasahoz, kozmetikumok, esetleg viszek sajat haloinget/pizsamat ha nem szeretnem hasznalni a korhazit, hazameno ruha magamnak. Igazabol nem erdemes tul sok mindent vinni mert normal szules utan ugyis csak max. 48h-t toltesz a korhazban.
A szuleshez en a kovetkezokre gondoltam:
-meleg zokni
-papucs
-esetleg sajat polo ha nem szeretnem a korhazit hasznalni
-fogkrem, fogkefe/szajviz (allitolag egyesek jobban erzik magukat ha szules kozben mosnak fogat, foleg ha hanynak)
-hajkefe (erre is azt mondtak, hogy nagyon jol tud esni ha valaki fesuli a hajadat
)
-ajakapolo
-Weleda masszazsolaj, tusfurdo (vettem egy mini kit-et )
-Weleda gatmasszazsolaj (ezt a 34. hettol el kell kezdeni)
-homeopatias golyok (ezeket a 36. hettol el lehet kezdeni)
-teniszlabda, masszazsgolyo (hatmasszazshoz)
-mikroba melegitheto meggymaggal/rizssel toltott parna (fajdalomcsillapitashoz)
-iPod a kedvenc zeneimmel
-papanak energiaszelet, laza ruhazat
-stopperora a fajasok meresehez
-fenykep amit fokuszpontnak hasznalhatsz a fajasok alatt
-parna (a korhaziak baromi laposak)
-fenykepezo, extra elemek
-szulesi terv
-felfujhato labda (tudjatok amit tornazashoz hasznalnak, nekem mostanaban az a kedvenc es egyben legkenyelmesebb uloalkalmatossagom)
+POZITIV HOZZAALLAS MINDENEKELOTT
Ez most igy leirva soknak tunik meg nemelyik kellek viccesnek is de inkabb bedobom oket a taskaba minthogy aztan a hianya miatt bosszankodjak a szules alatt es a kozmetikumokbol, olajokbol mind a mini mereteket vettem. Egyebkent a fo szabaly az, hogy vajudj otthon ameddig csak teheted, persze bizonyos esetekben be kell menned a korhazba de ezeket ugyis elmondjak nektek elotte.
Ha mar otthon vagy:
-7db bugyi amit nem sajnalsz osszeverezni es nyugodtan kidobhatsz (en vettem nagyon olcson egyszinu kenyelmes, pamut alsokat)
-intim betetek kulonbozo meretben (sztem erdemes elore beszerezni mert apa ugysem azt hozza majd a drogeriabol ami neked kellene
)
-szoptatos melltartok nappalra es ejszakara (a Medelanak egesz jo melltartoi vannak es az ejszakai merevito nelkuli es nagyon kenyelmes - epp most rendeltem egyet) www. medela.com
-melltarto betetbol 1 doboz kezdetnek (nekem van Aventes, Medelas, noname - a Medelas tunik a legjobbnak)
-mellszivo sterilizalasahoz (Medela fertotlenito torlokendo - nagyon draga de praktikus es gyors, vagy Avent mikroba helyezheto sterilizalo - nekem ilyen van, vagy kifozod -idoigenyes de ez is egy megoldas)
-bimbovedo az Aventtol/Medelatol biztos ami biztos alapon
-lanolin a kirepedt bimbora (en Medelasat vettem)
-lefagyaszthato zsele a mell borogatasara
-elol nyithato szoptatos pizsama/haloing
-szoptatos parna
-szoptatos tea, homeopatias golyok
-fajdalomcsillapito, enyhe hashajto amit szoptatas mellet lehet hasznalni
Most hirtelen ennyi jutott eszembe de meg en sem gondoltam at teljesen a dolgokat.