Új privát üzeneted érkezett!

Szami!
Nekünk ezer éves mosógépünk van! kb. 20 éves! :lol: Szerintem már egyáltalán nem kapható! De isteni jól műxik még! :)
Eddig ti milyenen gondolkoztatok??
szilbee
 
 


sziasztok!


Mint szokásomhoz hívem!!
Csak gyorsan beukkuk mert megyek pkaolni aztán meg tanulni mert csütrötrökön vizsgázok.....már megint......

Viszont van egy nagyon jó hírem persze a számomra az .......

5-ös lett a szülészet vizsgám!!!!!!!!!!!!

Úgy örülök neki bár még hátra van a belgyógyászat, kórtan szülészeti szakápolástan és a szociálpszichológia de azért hátha azok a min 3-asok meg lesznek....

Bárányhimlő: mi 6 hónaposan túl lettünk rajta Bettike elkapta unokatesómtól ughogy nekünk evvel nincs gondunk:-)

Ildikó!
Gratulálok a mászsához, nagyon ügyes Petike
Suli hogy áll? tudsz tanulni?

Olga te? vizsgák hogy sikerülnek?

Szilbee!

Jo hogy Levi akar menni bölcsibe Bettikével minden reggel ordítva kezdünk mert nem akar felöltöznu..... :cry:
Találtál már hűtőt? s a régivel mit csináltok? nem akarjátok eladni ha jó állapotban van? megvennénk, mert szeretnénk albérletbe költözni hamarosan a párommal s arra nincs pénzünk hogy mindenből újat vegyünk igy marad a jó állapotú használt egyenlőre.

Szóval ha valaki tud olcsón használt jó állapotú mosogépet, hűtőt, szekrénysort, asztalt gáztűzhelyet eladót, akkor szoljon nekem:-) köszike

Judit nagyon szépek a lányok, és annyira látszik rajtuk a boldogság:-) nálatok a csajszi szeret oviba menni? s Te hogy állsz a sulival?


Jaimee!!

Gratula Réka babához s hogy részt vehettem a történedben, de azt hiszem a dícséretett te kahatod a leginkább!!! Nagyon ügyes voltál!!!


sok puszi mindenkinek

Kép
kbernadett
 
 


Betti!
Levente nagyon szeret bölcsibe járni! :) De ő mindenütt jól érzi magát... legábbis olyan nem volt hogy valahonnan el akart volna menni vagy vhova ne akart volna menni. :lol:

Mekkora hűtőre van szükségetek? A mienk elég pici, de majd keresek róla képet a neten, hogy meg tudjam mutatni, plust a zöldésges tároló fölötti üveg eltört... szóval egy kicsit hiányos már a cucc. :?
szilbee
 
 

 
 

Óh Betty!
Ha hamarabb szóltál volna! Most vitték el a szobabútort, nyitható kanapét, székeket, egy szőnyegünk van még eladó, ha érdekel 130 x 170-es, tisztítani ki kell.

Gratu a vizsgához!

Nálunk Gréti szeret oviba menni, inkább az ottalvással vannak gondok, nem mindig alszik, és ha nem akkor pityog.

Suli?
lassan de alakul jövő héten megyek legközelebb vizsgázni, muszáj volt tolnom, nem tanultam valahogy nem vitt rá semmi. Lusta vagyok, mint a fene.

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


óóóó és Betty!! GRATULÁLOK!! Nagyon ügyes vagy! :D
szilbee
 
 


sziasztok, köszi az infókat kanapé ügyben, a ságvárin lévő boltnak nagyon jó honlapja is van, megnéztem azt is.

Ditke! én is fogra tudok gondolni: Dologélt használtunk fogzáskor. jöhet a fog, bár még nem érzed az ínyén. van egy homeós kúp, viburcol a neve, nyugtalanság esetén mi is használtuk. na azért nem lett vigyorgó, jókedélyű tőle Szabi, de azért valamit segített.
Alvás: van, amelyik baba nemalvással, vagy nyugtalansággal jelzi, hogy jöhetnek az új kajcsik, már nem csak tejcsit kérne. nekünk ez pont karácsony tájára esett, Szabi is hasonlóan viselkedett, mint Zsófi. Mi a napirenden is változtattunk, ahogy jöttek a tartalmas, szilárd ételek. az 5 kajcsit reggel 6 és este 8 közé "szorítottuk", 1-2 hétig voltak zűrösebb napok és éjjelek, de lekopogom, úgy néz ki, rendeződött most már minden! Tegnap pl. 2,5 órát aludt HÁTON Szabika a babakocsiban! :) (A hátonalvás nálunk extrém esetnek számít :roll: )
és egy nálunk bevált altatási módszer: amikor látszik Szabin, hogy nagyon fáradt, de nem tud elaludni, az ölünkbe vesszük, a tv-t valami uncsira kapcsoljuk, és lassan simizzük a kis fejét. ált.ban pár laposat pislant, megnyugszik, mert nem érzi azt, hoy neki most aludnia KELL, és el is alszik, aztán le is lehet tenni a kiságyba, nem ébred fel.

Betti! Gratula!
Hová szeretnétek költözni? Szolnokra?

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Szamóca! csatlakozom: indesitet, whirlpoolt ne...

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Hall :)

Szilbee, de jó, hogy írtál magatokról! :D Milyen a fiúk kapcsolata egymással? Levente nem féltékeny?

Ditke, Annalucusnak a cici a biztos elaltató... :) Neki 2-3 hós korában volt nappalrosszulalvó korszaka. Ez elmúlt szerencsére, pár hete beálltunk a dél-1 óra körüli sétálós alvásra (kb. 1 órát alszik, de ha épp nem sétálunk, itthon másfél is lehet belőle), aztán délután 3-4 körül horpaszt még átlag 2 órát. Ez borulni szokott, ha nem tartózkodunk itthon...de a napi 2-3 órát "megalussza", akármilyen időbeosztásban :)
Nemtommár, hogy te vagy Szilbee kérdezte :oops: , de a Zúj próbahely intézés alatt áll :)

Szamóca, mióta kiderült, hogy nem a mosógépünk szar, hanem én, azóta merem ajánlani a vörpúlt :wink: Bár anyuméknak (nekik is az van, csak felültöltős) gond volt a kapcsolóval, ki kellett cserélni :roll: De azóta sincs semmi baja...kb. 5-6 éve vették. A programjairól nyilatkozni nem nagyon tudok, én kettőt szoktam használni a centrifugázáson kívül :mrgreen: Azokkal nincs gondom. Mióta ömlik bele a víz :oops:

Betti, gratulálok a vizsgádhoz! :D

Nah, ennyi sikerült...

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Betti, gratulálok a sikeres vizsgádhoz!

Mosógép: mivel a mosogatógépünk Bosch, s eddig nagyon bejött, ebben gondolkodtam mosógépben is: Bosch WAS24460BY a "teljes neve" a kinézett példánynak. A+ energiaosztályú, 32 cm a töltőnyílása, 8 kiló ruhát mos, 56 liter a vízfogyasztása, be-, ill. aláépíthető a pultnak (nálam valószínűleg a konyhában üzemelne majd), 1200 fordulat/perc a centrizés, van rajta gyapjú, kézi mosás, rövid program, féltöltet.

Van valakinek infója a Bosch mosógépekről?

Megyek, jött a párom ebédelni, de délután igyekszem visszanézni.

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Balwin!
Eddig semmi nyoma féltékenységnek... de ami késik nem múlik... ;)
Egyébként nagyon szereti Dávidot. Gyakran odabújik hozzá, puszit ad neki, megsimizi, betakargatja, odaadja neki a cumit (még ha Dávidnak nem is kell :lol: ), táncol vele (olyankor én fogom Dávidot), segít fürdetni, ringatja a bébihordozóban, forgatja neki a zenélő-forgót, tolja a babakocsiját... stb. Persze ezket a dolgokat saját maga szórakoztatására csinálja. :wink: :D
Ha velem akar lenni és Dévid épp a karomban van, akkor magyarázza, hogy fektessük le az ágyába. A szopi miatt sem féltékeny és még egyszer se akarta kipróbálni (Hál"stennek)....
szilbee
 
 


Judit!
Szegény Leti! :cry: Gyógypuszi küld fény. post. :(
Az oscilo-t én is most szedem épp az influ. megelőzésére. Leventébe nem tudom belediktálni, így marad a szuri... de már rég be kellett volna adni neki azt is... mert 2 hét kell hogy immunissá váljon. Be akartam neki már adatni, de a doki azt mondta, hogy ráér még! :twisted: Na persze.... egy hét és nyakunkon a járvány!! :evil:
szilbee
 
 


Sziasztok!

Betti én is gratulálok, fantasztikus ügyes vagy! Tényleg, Szolnokra jönnétek albérletbe?

Szilbee, gyereknek influenza elleni? Na, a mi dokinénink egyáltalán nem ajánlotta!
Mondjuk én az ilyennel úgy vagyok, hogy kapnak annyi kötelező oltást, hogy mellette csak az agyhártyát adattam be neki. Hát nem tudom, nektek mi erről a véleményetek? Mármint a sok védőoltásról?

Évi és
Kép
csongianya
 
 


pedig mi is ma akarjuk megkérdezni, hogy akkor mi legyen a védőoltással, lehet-e még

Mi úgy vagyunk, hogyha egy kellemetlen 20 mp-cel megelőzhetek egy akár két hetes, mindenfajta mellékhatásokkal is akár rémisztgető betegséget, akkor megkapja.

Szami!
Bosch? Nekünk még otthon anyáéknál a konyhában minden az. Nagyon jó márka, mintha a mosógépük is az lenne, de nem vagyok benne biztos, még anya nem panaszkodott! :wink:

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Ja, Dorka Ballabútroéknál egyes kárpitos tremékekre 30% kedvezmény! (Mellesleg van 5%-os törzskártyánk, ha kellene, szívesen...)

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Én is úgy vagyok a védőoltásokkal, mint Judit! Pláne, hogy most pont azok a vírustörzsek van jelen, ami ellen van védőoltás. Randa szövődményekkel jár az influenza, így féltem Leventét is, Dávid meg még pici, hogy bármilyen csúnyább nyavaját gond nélkül kibekkeljen. :?
szilbee
 
 


Hát nem tudom, nekem anno még Kürti mondta (akit egyébként nem igen csípek), hogy annyira fejletlen még az immunrendszerük, edzenie kell a betegségekkel, hogy ő egyáltalán nem ajánlja az influenza elleni oltást (ekkor volt Csongi 2 éves)
Azóta a dokinéninket is kérdeztem, ő is ellene volt.

Hogy őszinte legyek, nem is hallottam még senkitől, hogy gyereknek beadatták volna, azért nézek most így ennyire :roll:

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Én is meglepődtem, az influenza elleni oltáson. Bevallom, nekem sem jutott eszembe beadatni egyiknek sem. Most tiszta lelkiismeretfurdalásom van. Nem is tudom, hogy Kata most kaphatna-e, mert dec. közepén kapta az agyhártya ellenit és majd febr. közepén jön Neki a második. A barihimlő ellenit is ezért nem tudom, hogy most kaphatná-e.

Szilbee: Két hét után véd a barihimlő elleni oltás.

Judit: Letinek jobbulást.

Betti: Gratula a vizsgádhoz!

Szamóca: Nekünk is whirpool van, de nekem én szeretem.

Ditke: Kata 2-3-szor félórát alszik általában. Este már 7-kor nagyon fáradt, általában 8-ra tuti alszik. De nálunk sincs még állandó napirend.

Niki

Kép
Kép
csni
 
 


Haligali!

Balwin!! Azokért a hosszú nappali alvásokért irigy-irgy!!!!

Szamóca! boschról nincs semmi infóm, tapasztalatom. amit kinéztél, nagyon profinak tűnik!

Judit! jobbulást!+++
köszke a ballás felajánlást és infót! lehet élünk vele!

oltások: mi másfél éves korban tervezzük a b.himlő ellen, és még az agyhártyagyuszi ellenit kapja majd meg.
és ha egyszer megnyerem a lottóötöst, talán még magamnak a HPV-ellenit...

hogy jártunk ma... a Kismama magazinban reklámozták azt az etetőszkéet 10.000-ért, amit mi leárazva 18.000-ért vettünk. Na, először dúltam-fúltam, aztán úgy döntöttünk, veszünk egyet a Mamához. De nagy szívatás az egész, mert egy gagyi etetőszéket lehet egy tízesért kapni, csak épp a 26.000-es képe mellé írták a 9.900 Ft-ot....

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Haligali!!!!!!!Bujék!!!!


Hozzászólini nm nagyon birok semmihez egyedül Jaimee történetét olvastam el ami teljesen meghatott talán még a fájásokat is éreztem :D :D ,na de tény nagyon profi a cucc!!!



Dorka!
Nagyon jó a dvd azóta folyamatosan művelődünk Robikával!!!!!
Tényleg nálatok hogy megy a napi ötszöri evés mi még csak most próbálkozunk de legalább kiderült így nem kel fel éjjel ha napi 5-ször eszik!

BalwinJudit!
Olvastam a Néplapban hogy apáék koncerteznek a többi zenészért!
Ez oyan jó dolog :wink:

Kép

Kép
katlina
 
 


B.Ú.É.K. MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Annyit írtatok az elmúlt hónapban, hogy elnézést mindenkitől, de képtelen vagyok ennyit visszaolvasni. Sosem érnék a végére.

Jaimee történetét végig olvastam. Nagyon szép. Gratulálok, és sok örömet kívánok nekik, szerintem neki és Szilbeenek volt a legszebb karácsonya az idén. Hiszen nem sokkal ünnepek előtt érkezett az új családtag.

Most magunkról:
Hétfőn hajnalban megjött a Jézuska, és elhelyezte karácsonyfánkat, és az ajándékokat. Brigitta 6-kor ébredt először. Odament asztalához ivott, majd bejött hozzánk, ágyba és aludt nyolcig. A már pompában úszó fát észre sem vette. 
Ekkor szaladt ki pisilni, és… és megtorpant a fa láttán. Állt, és nézte, nagyon ari volt. Később vette észre ajándékokat. Alig várta, hogy befejezzük a reggelit, és meglássa, mit rejt a csomag. Öcsike is forgolódott mikor meglátta fát, nem vette le szemét róla hosszú ideig.
Szilveszterkor buli volt, hozzánk jöttek barátok, táncoltunk, iszogattunk, arcot festettünk erről rakok majd fel képet. Brigitta 1/24-ig bírta táncolt, szaladgált… másnap délig aludtunk. Öcsi is aludt sokat, igazán jól sikerült a banzáj.

Öcsi kb.7,5kg Hasról-hátra, illetve hátról-hasra fordul. Hason fekve „felveszi” a mászó pózt, rúgózik a lábán. Próbál mászni is lábát rakná, megfelelően, de a kezét nem sikerül, ezért előre bukik. Hátra fele halad. Nyitott tenyérrel csapkod. Szereti a „itt a baba, hol a baba” kukucskálós játékot. Az újság is nagyon finom. Ja, és a lufin is szeretünk rágódni.:)

Párnapja „betyár” egy fiú volt: Amikor én úgy gondoltam, hogy eljött az ideje a lefekvésnek, elvittem este lefeküdni ágyába. Öcsi ordítani kezdett. Vártam kicsit, hátha elalszik, de nem. Bementem, kivettem ágyából. És láss csodát: könnye egy csepp sem volt, rögtön fülig ért a szája. Visszavittem hozzánk nappaliba, kicsit játszottunk még aztán kb. 20 perc múlva ismét elvittem helyére. Ekkor pár pillanat alatt elaludt.
....

Erika
Kép
Kép
kné erika
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1199814064.8432.jpg[/img] Kép Kép Kép szilveszterkor Kép [/img]

Erika
Kép
Kép
kné erika
 
 


Öcs még mindig tejcsit kap csak. Néha azt gondolom kevés, mert rövid idő telik el két evés közt, ma meg öt órát minden zok szó nélkül kibírt. Almát megkóstoltuk, fintorgott, nem igazán ízlett, narancs leve viszont nagyon bejött.

Ha lassan elkezdeném táplálni szerintetek melyik kaja jobb neki: Amit főzőcskézek, vagy az üveges bébi kaják, vagy tápszer amit a doki receptre ír. Brigitta anno 10-11 hós kora körül kezdte ízlelgetni a dolgokat, neki akkor már általam „kotyvasztott” zöldségeket, később főzelékeket adtam. De öcsi még csak 5 hós. Neki mi lenne jobb?
Ameddig csak ehet, húzzuk a mellétáplálást. Megyünk pancsizni. Majd jövök.

Erika
Kép
Kép
kné erika
 
 


De jó, hogy írtál, Erika! És a képek is tetszenek, milyen nagy már ez a legény! Szerintem majdnem mindegy, hogy Te főzőcskézel vagy a boltit veszed. Nálunk a két nagy meg nem ette volna, amit kotyvasztottam, most viszont Jázminnal kiélhetem a bébipapi gyártási kedvem, mert ő imádja, amit főzök. Viszont szívesen megeszi szükség esetén a boltit is.

Nekünk is azt mondta a doktor bácsink, hogy egyik gyerkőcnek sem ajánlja az influenza elleni oltást, nagyrészt azért, amit Évi is írt. Szerinte a koraszülött és egyébként valamilyen más betegségben szenvedő, helyből legyengült immunrendszerű gyerekeknek szükséges.

BBJ, megkérdeznéd Édesanyádat, hogy neki mi a véleménye a mosógépéről? Szépen mos-e, érdemes-e szerinte ilyet venni, ha sok évben és rengeteg adag ruha mosásában gondolkodom :roll:

Dorka, melyik az a honlap, ahol kanapét néztél?

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Dorka, mi a kanapénkat a Tószegi úton vettük, az Avanti kút mellett. Nemtom mija nevük... Andantés cuccokat is forgalmaznak.
A nappali alvásokkal én mán úgy vagyok, hogy nagggyon szívesen felcserélném egy "egész estés" íccakára :mrgreen: Amúgy télleg fajin; a felében én is kipihizem magam :wink:
A HPV elleni oltás kapható mán?... Talán, nagyon talán én is elgondolkodok rajta, a méhszájsebem miatt :roll:

Szamóca, ha a Bosch-nak olyan jók a mosógépei, mint a barkács dógai, akkor nyugodtan megveheted :)

Erika, Bujék! :D A kisfiad naon szigorú a harmadik képen :lol: Ti is jól néztek ki Brigittával kifestve :)

Katlina, jah, szerveznek egy ilyen koncsertót :) Nem csak a Néplapban, tegnap a PontFM rádijóban is volt interjú velük, ott is elhangzott.

Menek visszaaltatni...

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Szió!

Csak egy szóra jövök... Mi se Dávidnak akarunk influ ellenit adni, hanem Leventének ( 2 év 5 hónapos ) , mert már közösségbe jár!!
szilbee
 
 


Dorka!
Ággyá alakíthatót akartok venni? vagy csak simplát?
szilbee
 
 


Sziasztok!

Csajok, köszi a véleményeket! Sok mindenben megerősített...szal, én is gondoltam arra, amit Évi írt: növekedési ugrása van a drágámnak, (a nagykönyv szerinti 3 hónapos kora után nem volt) ugyanis sokkal többször szopik már egy ideje DE arra is gondoltam, amit Dorka mondott, hogy kellene már neki más is, nem csak anyatej, így tegnap elkezdtünk almalevezni. Csak pár kanállal kapott, és tetszett neki! Kérdésem a következő: Dorka, Te hol vettél almát és milyet? És persze a fogzás sem kizárt, lehet, azért szopik többször, mert ezzel vigasztalja magát...szóval valamelyik...
És a korai kelés elkerülése érdekében napirend-varián rajta vagyok. Tegnap még levittem 4-5-ig, aludt, így kibírta fél 8-ig a fürdetést. Fél 9-kor aludt el. Szokás szerint felébredt fél 5 körül, de betömtem a száját cumival, és fél 7-ig aludt, akkor is csak azért kelt fel, mert már Apa is motoszkált. Szóval remélem alakulnak majd a dolgok, én pozitívan állok elé...persze tudom, kell most egy pár hét, hogy beálljon majd erre. Ha esetleg reggel 7-ig alaudna, azzal már teljesen elégedett lennék. Aztán a köv lépés a délutáni, nem babakocsiban történő alvás bevezetése lesz...de hogy azt hogy fogom majd véghezvinni, még nem tudom :? de mondom, már az is jó, ha nem hajnalban kelünk.

Balwin, én is irigy Annalucus délutáni 2-3 órás alvásához, szerintem Zsófi újszülött korában sem aludt ennyit...

Na most reagálok még pár múltkori dologra...szóval, BBJ gratula Leti első fogacskájához, jó sokáig váratott magára! Grétinek is ilyen sokára jött a foga? Ja, és az álláshoz is gratula, nagyon ügyes a csajszi!

Betty, neked meg gratula a vizsgához! Nagyon ügyes szülésznő leszel majd szerintem!

Erika, üdv újra köztünk! Jók a képek! Szerinzem mindegy, hogy te főzöl, vagy veszed, bár az üveges bébiételek biztos, hogy ellenőrzött alapanyagokból készülnek.

Oltások, hát nem tudom, legszívesebben én is beadatnék mindent...egyelőre a rota ellenit kapta meg, meg majd a Prevenárt akarjuk, a többit majd meglátjuk...

Kép

Kép
ditke2007
 
 


Sziasztok!

Erika, de jó, hogy írtál! Mekkora már Öcsi :roll: És tök jók az arcfestések!

Hozzátáplálásról: Én azt mondom, hogy ha még ciciznek, ne adjatok nekik tápszert, tök felesleges! Nálunk is kb. 5 és fél hónaposan jött elő, hogy nyűgi volt, éjjel sokat ébredt, így mi délután kezdtük el a hozzátáplálást. Gyümi, illetve krumplis dolgokkal. Én úgy csináltam, hogy adtam neki enni, amennyit kért, aztán a szopi volt a "szomjoltó". Aztán szépen lassan egy szopit kiváltott a szilárd kaja, és folyamatosan a többit is, míg már csak reggel, meg este szopizott. Ez ment 10 hónapig, akkor szokott le a ciciről.
Egyébként mi bébikajásak voltunk, bele sem lehetett tukmálni a gyerekbe amit én főztem. Így meguntam a kotyvasztást, inkább bébiételeztünk.

Ditke, ügyi vagy, jól csinálod! Csak így tovább! Ráérez általában ösztönösen az ember, hogy mi a jó a gyerkőcnek és neki is :lol:

Szilbee, bocsi, de lehet, hogy az influenzát beadatod, attól még a többi vírust, bacit nem fogja elkerülni. A dokinéni mit mond? Őt kérdezted már?
Mindenesetre a bárányhimlőn most én is elgondolkodtam, fel is hívtam a dokinénit, valszeg beadatom. Csongi tavaly az istennek sem kapta el, pedig 3 hónapig volt járvány az oviban. Most meg már úgy vagyok vele, ha akkor nem kapta el, akkor most már jó lenne, ha nem is kapná. Csak abban vannak kétségeim, hogy meddig tart a védelem, mert ha felnőttkorában kapná el, akkor az már nagyon veszélyes.

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Évi!
Én pont azt akarom, hogy az influenzát ússzák meg a srácok. :) Egy szövődményes nyavajával kevesebb lenne.
Én úgy tudom, hogy kb. 20 éves koráig van meg a védettség. Ezért hezitáltam én is rajta... mert ha felnőtt korban esik át rajta, akkor sterillé válhatnak. :? :roll:
szilbee
 
 


Na, utána nézek már ennek az oltásnak, mert akkor jobb, ha még most kapja el, mint felnőttkorában :?

Évi és
Kép
csongianya
 
 


jó reggelt, csak gyors reag:
Szilbee, kinyithatóson agyalunk, de lehet mégsem... :wink:
hosszútávú terveink 2 irányba tarthatnak, attól függ, melyik mellett maradunk. lehet, kanapé helyett másba beruházunk.

Szamóca: www.sofart.hu (vagy szofart?) :roll:

Ditke! goldent vagy édes gálát veszek, ált.ban a piacon.

Erika! tutik a képek!

Judit! az RC nagyon nemes tettet tett!!! :D Ez nagyon szép tőlük!
a panoráma vagy panama vagy mi a neve annak a boltnak, ugye?
az is jó, anyósomék sokmindent ott vettek meg!
oltás már van, 90.000 Ft...

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Szió!


Nos.....a mai nap folyamán be-bekukk és csak elaprózva reagálok... :lol: megjegyezni sem tudom meg ahhoz idő kellene hg összeszedetten beszóljak :lol:

Dikte4
Igen... a szomszédod mondta hg szomszédok vagytok...és hg aranyosak! :wink:

HPV.....én még nem csináltattam tesztet...de..végül is az állam azon gondolkozik hg 14-15 éves lányoknak adja be védőoltásként megelőzés céljából....tehát ilyen idős korban(mármint nálunk) csak akkor hat ha még nincs a vírus a szervezetben....apró bötűvel megjegyzem...mivel nagyjából mindenki házasságban él...és nem is kíván rajta változtatni :roll: akkor nem valószínű hg elkapná a jövőben.....tehát akkor felelselges 90ezret kiadni érte....neeeeem???vélemény?

jajj most Místery Gang megy a tV-ben...úgy csípem...


Judit!

szal én Niminek csak abban az esetben fogom megcsináltatni hg hatúl mélyek és szűkek lesznek a barázdái és sima fogkefével nem tudjuk majd alaposan mosni....egyéb esetben fölöslegesnek tartom...és bízom benne hg nem az apja genetikáját hanem az enyimét örökölte... :D

/Barázdazárás. Akkor szokták amikor 6 éves kor körül előbújnak a maradó 6-osok..(ami előtt ugye nem esik ki semmi...mert a babáknak 20 tejfoguk van...ezt nem neked írtam!!!!!!----csak úgy ált.ban mert sok anyuka úgy jön...hg hohó nem is esett ki semmi...hát azt várhatná..)/

No most ennyi majd visszanézegetek...tele lesz a tökötök a mai darabos mondandómmal :roll:

Évi!
Nem szupertitkos...de nem írom ide ki...nem akarom visszaolvasni...
Táblicskuval mi van? Nem kaptam még privit!!! :roll:

fanna3
 
 


Jó reggelt!

Ma éjjel sem aludtunk jól. Kb. 3-4-szer volt fenn, nézelődött, mosolygott, gagyogott, néha szopizott egy kicsit Kata lány. Ráadásul Dorka is nagyon nehezen aludt el, végül köztünk kötött ki, még a Született feleségeket is nézni akarta, de kikapcsoltam, így én sem láttam.

Balwin Judit: Annalucus is sokat van fenn éjjel? Kata is általában 10-11-kor ébred először, aztán éjféltől kb. 1/2 7-ig még néhányszor. Te hogy altatod vissza?

Erika: Jó nagy már Öcsi és milyen fiús az arca. Brigitta is nagyon szép.
Én is bébiételt adok, kétszer főztem, de nem kellett Katának.Meg így egyszerűbb is.

Évi: Nézd meg a www.baranyhimlo.hu-t. Állítólag, aki megnézi, tuti beadatja a gyereknek az oltást.

Dorka, Balwin Judit: Nekem azt mondta a doktornénink, hogy a méhnyakrák elleni oltást ilyen felnőttkorban (rendszeres P2 eredmény után) már nincs értelme beadatni, csak serdülőkorban. Ti mit hallottatok?

Ditke: Szerintem Hipp almlevet is adhatsz Zsófinak (100 %-os). Sok sikert az új napirend bevezetéséhez!

Judit: Elfelejtetem múltkor válaszolni, hogy a babaszobán TAncsától vásároltam. Végülis február elején mentek valahová? Mi Galya felé hajlunk.

Betegek: Jázmin, Leti hogy vannak?

Niki

Kép
Kép
csni
 
 


Dorka!
Akkor most költözés vagy gyerekszoba kialakítás között hezitáltok? :)
szilbee
 
 


na most már jobban utánanéztem ennek a hpv oltásnak:
www.hpv.lap.hu-n, és a www.hpvinfo.hu-n.
HA valakit érdekel... :roll:

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Szilbee, ennél bonyolultabb a dolog....
de eredetileg azt terveztük, hogy most már külön szobában altatjuk Szabit, és lecseréljük a nappalibútort. de most még több variáció is felmerült...

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Dorka! :D
És melyik szoba kié lenne? Ez tök izgalmas dolog! Én imádtam így tervezgetni! Mikor még volt rá időm... :roll:
És milyen variációk vannak még?
szilbee
 
 


Sziasztok!

Évi!
én is azt az oldalt ajánlom, amit Niki! Így megtudod, hogy nemcsak a bárányhimlő, hanem az övsömör is kivédhető, még egy ismétlő oltás kell, és örök élet, meg két nap.

Na meg hogy ragozzam a dolgot, nálunk az döntött abban, hogy Gréti kap influenza oltást, (péntek) hogy szinte semmilyen gyógyszer nincs az ő életkorukban, nem beszélve a testvérekről Leti, és gondolom Dévid esete is, mit adsz egy egy hónapos babának. SEMMIT. nem azért, mert nem akarsz, hanem mert 3 hó alatt szinte semmi nincs, amivel könnyítenél rajta . Leti egy kicsit jobb helyzetben van a maga 10 hónapjával. Grétinek ott az ovi, ahonnan tutira lehet hazahozni, ezen kívül mi annyi helyre kószálunk állandóan, hogy abszolút veszélyeztetett.
A dokinénink nem mondott semmit, sem azt hogy ne, sem azt, hogy de. Ránk bízza a döntést. Én úgy vagyok, hogy a nevében benne van, hogy védőoltás, tehát megvéd, és nem árt. Na ennyi.

Erika!
Nagyon jók a festések, és én is csak ámulok, hogy mekkora Öcsi. Így is hívjátok? erre figyel oda?

Dorka!
A szofartosak nagyon szupik, nekünk is olyan van. Ha ajánlhatok huzat ügyben, érdemes megnézni, van egy olyan ami teflonszálas, vagy bevonatos, már nem tudom, kisgyerekeseknek való. Bármi csoki, tea, nyál, ez-az amaz (óhatatlan a legnagyobb elővigyázatosság esetén) fogsz egy nedves szivacsot (csak csapvíz) és egyszerűen letörlöd. Hihetetlen, de igaz (tapasztalat) semmilyen folt nem marad utánna, nekünk is úgy ajánlották anno, mikor látták, hogy gyerekkel megyünk. Minden színben kapható.
A mienk 3+1+1 nyithatós ágyneműtartós kanapé 140 x 200 fekvőfelülettel, de létezik 160 x 200 is. nagyon kényelmes a fekvője könnyen nyitható, csukható, 1,5 adag ágynemű elfér a tartójában. Szerintem ez is jó ár-érték arányban kapható.

Katlina!
Írj többet!

Ildi!
Vizsga?

Olga?és a kismamák?

niki!
megyünk, megyünk, csak még el vagyunk havazódva, sok dolgot kell intézni, ma Misi szabin van, de nincs és nem is lesz itthon egész nap, zöldkártya, apeh, okmányiroda... nekem meg a suli, de megyünk. galya? az sem rossz, na majd beszélünk.

Letivel volt tegnap Misi orvosnál, a szokásos, orrszívás, csepp. + c-vit.

Na ennyi Leti megunta.

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


No én nem értem miért mondta anno a 20 éves védettséget... :roll: Emiatt hezitáltam rajta ennyit! :twisted:

Tényleg tök jó ez az oldal! Köszi Niki! :)
szilbee
 
 


Judit!

Írnál még erről...lehet írtátok már...engem is nagyon érdekel hol tudok utánanézni.....és konkrét mennyi az ára!! :lol:

Erika!
Igen én is épp ezen voltam, hg Józsika mekkorát nőtt! El vagyok ájulva!!!! De hát miért is ne nőne... :roll: ezek szerint így telik az idő.......húúúúú

Kaja...Én Niminek 5hótól kezdtem...és mindenhol azt olvastam hg 1-2 kanál...no ez nálunk úgy zajlott hg elsőre 1 egész banán! Másnaptól meg 1alma+1 banán...szóval aztán bébiétellel is próbálkoztunk de mivel 1 üveg sosem volt elé mindig fel kellett turbózzam vagy almával vagy krumplival....így ezért főzök...és csak néha dobunk be belőle.....az adagja most is nagy...pl. tegnap ebéd: 1alma+1körte+1 banán +egy kanál zabpehely turmixolva..... :oops:

tegnap mérték: 75cm és 10.9kg. hehehe :D

Judit!
Fogacska fényképezhető már????

Még valamiben bele akartam szólni...de nem jut eszebe....

fanna3
 
 


Fanna, de jó, hogy írsz!!! :lol: :lol: :lol: Nimi szép súlyban van! Jöhetnének képek is! Jázmin 72 cm, de csak majdnem 9 kiló. Igaz, a nővérkéje, Anna, egy évesen volt ennyi :lol:

Judit, Letinek jobbulást! Tetszik ez a teflonos ágyhuzat. Nekünk is valami ilyesmi kellene majd a nagyoknak. Balláéknál konyhabútor is van?

Jázmin már tökéletesen van, itt ül az ölemben, mert újabban 5 cm-re se távolodik el tőlem :roll: Két este nagyon magas, 39 fok feletti láza volt és SEMMI más tünete. A dokink szerint nagyon sok a tüdőgyulladásos gyerek Cegléden, s lehet, hogy Jázmin is valami ilyen vírust kapott el, csk a pneumós oltása megvédte, de a szervezete azért jelzett. Nem tudom, én nem értek hozzá, de elhiszem neki.

A bárányhimlő ellenit nekünk is ajánlotta a doki bácsink, de egy éves kor után (nem kérdeztem, miért nem előbb), bár nálunk a két nagy már volt. Annán pontosan 7 petty jött ki :lol:

Jázmin is elromlott pár éjszakára, bár mára már végigaludta. Három éjjel pontban 3-kor felébredt, benyomott 150 ml tápszert, majd azt gondolván, reggel van, nekiállt (volna) játszani, sikítozni :oops: :roll: Csak úgy aludt el, hogy a párom megágyazott a kiságya mellett és mikor Jázmin elaludt, visszaosont a hálóba :lol:

Napirend még nálunk sem alakult ki, mert nagyon múlik azon a napja, hogy mikor ébred. Ha alszik fél 10-ig estétől, akkor már napközben szinte semmit nem alszik, esetleg levegőztetésnél egy 20 percet. De ha korábban ébred, akkor ebéd környékén még elpilled egy órácskára. Talán a fürdetés az egyetlen biztos pont: fél 9 körül kezdjük, s 9-re már ált. alszik is.

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


csak visszapofátlankodok...most ráérek....kéne porszínyózni....de nincs kedvem... :?

Ó Timi...akkor édes kis Katicabogaratok volt!!!!!!!!!!! :mrgreen: hehehehehe
Bárcsak az én gyerekem lógna rajtam!!!!
Jajajajjj...ilyesztő! Én biztos bepánik ekkora láznál!!!!!!! De azért ez bíztató hg az oltás védte.....én is tökre elhiszem!!!!!!!!
Hajnali falatozások??? Ez romantikus!!! :D Bár lehet hg úgy 18 évet még ráérne......

Ja Olga!
Mesélj már Balázsról!!!!! Biztosan jár már!!!!!!!! Kíváncsi vagyok rá!!!!!!

Évi!
Mikor kezditek a felújítást???? Nekünk is kéne...nem nagyon szellőztettem eleget......és kijöttek a penészek!!!!!!!!! Pedig 1 éve lett kezelve és festve az egész lakás!!!! :twisted: Írhatod az ötleteidet!!!

Dorka!
Te is! Miket fogtok megvalósítani?????

fanna3
 
 


Na én is unatkozok, na persze ez csak vick. nekem is kellene pozsívózni, de olyan lusta vagyok, hogy nacsak nem beszélve a tanulásról...

Fanna!
Na látom, kezdenek helyrerázódni a dolgok, hogyha már ennyit írsz! Szupi!
Nem, sajnos még nem is nagyon látszik, csak a teteje érződika fogacskának, így fényképpel még adós maradok egy pár hét...

Szami!
van bizony, de az egy külön üzletág, de a www.brw.com.pl oldalon megtalálod azokat is. Szolnokon a Városmajor úton van a bemutatóterem, szerintem az is nagyon szupi!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


ja, Fanna a szomszédék használják azt a gyűjtőt, nem jut eszembe a neve, ami nedvességet gyűjti (békákkal reklámozták a tvben), nekik nagyon bevált, és nem penészednek. meg van penészölő spray is, de a domestosos víz is ugyanúgy megteszi. Alapanyagra uaz, csak a spray 1500-2000 egy dobozzal, míg a domestos...
Lemosod vele a falat, és az megöli egy időre, maradéktalanul nem távolítja el, a foltja ott marad, mégha halványan is.

megvan ceresit pára stop, vagy mi a fene

Jó sokat fejlődtek a gyerkőcök, ha kigyógyulunk a betegségességből, akkor nekünk is menni kellene már tanácsadásra. Kíváncsi vagyok mekkorka Leti
ja, és nekünk a bárányt (most akartam beadatni) majd a 15 hóssal együtt adják, aki kéri. Nálunk.

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Sziasztok!

Holnap megyek NST-re és már holnaptól hivatalosan is jöhet Védi!

Persze így már nem olyan muris neki szóval még szerintem egy hetünk biztos van :lol: Bár lehet én vagyok a kis naiv :)

Elolvastam a szüléstörténetet olyan érdekes volt, már én is úgy várom hogy átélhessem ezt a csodát.na jó leginkább azt amikor kibújik :lol:

ha van valami hírem majd szólok.

KépKép
viragb88
 
 


Csajok! Még élek! Szombaton majd jelentkezem. Pénteken szidjatok, 3 vizsgám lesz.

Üdv mindenkinek!

ui.: Bocs, olvasgatok én, mondjuk már vagy 2 napja nem, de majdcsak bekapcsolódok egyszer

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Sziasztok!

De jó, régen írók csatlakoztak ismét!! :)

Virág! Örülök, hogy eddig kihúzta Védike odabent, reméljük minél tovább élvezi még odabent a jó meleg magzatvizet, a szívhangodat...

Olga! MEgy a szidás! :)

Judit! Köszi a tippet huzat-ügyben, "Szabiálló" -nak kell lennie, az tuti!

Anna! Mi most az átrndezős-bútorvariálós állapot előtt állunk, felújítás majd csak 2-3 év múla lesz nagyobb, 3 éve csináltuk. De a nagyszobát már tényleg gatyába kell rázni!
Apukáméknál is túl jó a hőszigetelés, és előjött a penész a hálójukban, ők pl. a szekrény mögé valahogy beapplikáltak egy ventillátort, és néha járatják. Asszem... :?
Nimi nagyon fini ebédet kapott! :)
Te mikortól adtad neki azokat a gabonaféléket, amiben glutén van? MErt én most vettem a Milupa 7 pehely nevezetű gabonapelyhét, amivel gondoltam felturbózom mondjuk a tízóraiját egy kicsit, de ugye ez glutént tartalmaz. Ez meg a védőnénik réme mostanság az allergia miatt. Még nem próbáltuk ki...

Judit, ha már tanácsadás! Fél éves kor után milyen gyakran kell vinni a gyerekeket tanácsadásra? Havonta? 2 havonta?

Bárányhimlő elleni oltásról most már leírom, ami belémragadt eddig:
én 11 hetesen terhesen azért lettem veszélyeztett terhes, mert két 15 éves lány elkapta a tanítványaim közül... rögtön megnéztem, milyen bajai lehetnek a magzatnak tőle... Az első három hónapban idegrenszeri probléma, végtag-hiány, és rengeteg féle fejlődési rendellenesség. Én úgy otthagytam az egészet, hogy a 4. órámat még megtartottam, az 5.-et már nem, és soha többet nem mentem vissza. ÉS a terhesség legvégéig bennem volt, hogy ugye nem lett babónak baja!!!
Sajnos én hiába estem át a betegségen kiskoromban, a magzatra veszélyes lehet. A legjobb barátnőm is 9 hetesen veszítette el a 2. magzatát, mert a 6 éves kislánya bárányhimlős lett, és őt ápolta. A szövettan is kimutatta... ÉS ő is átesett már a betegségen!!! No, én akkor egyrészt magamat szidtam, hogy terhesen miért hősködtem, hogy tanítok majd ameddig tudok, napi többszáz gyerek között... Másrészt meg az jutott eszembe, hogy ha nekem gyerekem lesz, beadatom neki, mert neki is jobb, ha csak enyhe változatát kell esetleg átvészelnie, vagy nem is lesz beteg, ergo mást sem fog megfertőzni.
No, ez most kiszakadt belőlem, és lehet sokan nem értetek velem egyet...

Kép
Kép
dorkáék
 
 


szép estét mkinek!

Oltás témához nem tudok hozzá szólni. Nincs saját meggyőződésem. Magam sem tudom: adjam, ne adjam, Vannak érvek ellene, mellette...

Nagyfiút szólítjuk Józsikának, kislegénynek, Nagyfiúnak, de leggyakrabban Öcsinek. Mindegyikre odafigyel.
Most este ettem mézeskalácsot, annyira nézte, nyúlt érte, hogy adtam neki belőle. Se perc alatt benyamnyogott egyett. Mikor elfogyott sírt, amíg nem hoztam mégegyet. Fogta kezemet, ne hogy elvegyem. Aztán lecsúszott még kettő házt. keksz, meg megittuk az összes tejcsit ciciből. Annyit evett, mint aki egésznap éhezett. :lol:

Voltunk ma pancsizni uszodába. Először a nagylánnyal mentünk pancsizni, nagyon tetszett víz. Karikát (amivel a nagyobbak tanulnak úszni) hóna alá fogta, lábával kapálozott, és haladt egyedül. Utána ő elment enni, öltözködni sógórasszonnyal, addig én a nagyfiút is bevittem vízbe. Letusoltunk, aztán be a hideg vízbe. Kicsit üldögéltünk lépcsőn, amíg a kisteste szokta a hideget, aztán sétáltunk medencében. Csodálta sok vizet, lábaival kapálozott, karjával, meg az én karomat szorongatta. Sírni elfelejtett. 3-4 percet voltunk csak vízben, mert szerintem neki kicsit hideg volt. nagyon ari volt. Jó lenne menni jövő héten is, csak nehéz összehozni a segítséget, egyedül két gyerköccel, meg nem tudok menni. De majd megoldjuk.

Képzeljétek a hétvégén voltunk koncerten. Levente Péternek volt előadása. Nagyon aranyos volt. Olyan volt, mint amikor valamikor a tévében láttam. Mint, aki nem öregedett semmit.

Nyugodt éjszakát mindenkinek.
Jó éjt.

Erika
Kép
Kép
kné erika
 
 


Szép jó reggelt Mindenkinek!
Sajnos az utóbbi időben csak olvasgatásra van időm, mivel a munka odabent rengeteg, általában mindig túlóra, este pedig a gyerekek uralkodnak a gépen.
A születéstörténetet egy szuszra végig olvastam és olyan élethű és megható volt. Itt mindenkit csak dícsérni lehet, hiszen a gyerekek gyönyörűek, mindenki jól tanul, ügyes és kreatív.
Remélem hogy gyorsan elmúlik ez a fránya tél és mivel én még nem találkoztam személyesen senkivel sem a nyáron tudunk szervezni egy nagy találkozót.
Na szép napot Nektek, betegeknek gyógyulást, vizsgázoknak Kína össztermését, vigyázzatok Magatokra. Kép

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Sziasztok!

Dávidom este 9-től reggel 5-ig húzta a lóbőrt, akkor is már én ébresztettem, mert majd felrobbantak a tejtartóim... :lol:

Teszek gyorsan pár képet!

Én és a fiaim
Ádám és a srácok
Ádám és Levente
szilbee
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?