Új privát üzeneted érkezett!

Andi
nem, csak majd a fél éves

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok!

Csak felszínesen tudtam visszaolvasni, mindkét gyerek ébren,Beni szerintem nemsoká elunja a tornázót...

Munka: én még nem tom, Mikor Emivel eljöttem, megszűnt az állásom, elvileg jó lenne 2009 szeptembertől elmenni dolgozni, vagy 2010 (hű, de fura így leírva :shock: ) januártól.

Szívem szerint máris vállalnám a harmadikat, csak arra gondolok, 2 gyerekkel talán még van esélyem elhelyezkedni, hárommal már nem nagyon.Szóval előbb munka.Aztán majd meglátjuk.Csak azt nem tudom, mihez kezdjek, mert azt nem szeretném csinálni ,amit eddig, sőt a szakmámat sem szeretem.:roll:

Néha az is megfordul a fejemben, ha már nagy lesz az első kettő és a harmadik között a korkölönbség, lehetne mellé még egy negyedik is kis korkülönbséggel.
:wink:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Lett valakienk negatív a bcg-je?
Beninek az, újra kell majd oltani.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 

 
 

Sziasztok!

Minden félévesnek és hófordulósnak sok boldogságot!!!

Zsú: Boldog szülinapot utólag is!

Csajok, én nem értem, hogy mi van Pankával, de mintha nem is ő lenne... egyszerűen nem lehet sokszor megnyugtatni, tök gáz. Ma is csak üvöltött és üvöltött. Tudom, hogy a foga is lehet, mert erősen fehér már az íny, nagyon látszik, na de ez, amit levág, az nem emberi... őrületes. Nem játszik egyedül egyáltalán. Ez az egész a karácsonyi mizéria óta tart, azóta nem áll vissza a ritmusa. Nem tudom, mit csináljak. Egyelőre most próbálok órára pontosan dolgokat csinálni (pl. kaja, játék, alvás...) Más ötletem nincs.
Most épp alszik. Ilyenkor kb 2-2.5 órát nyomja, de ennyi.... a többi sírás. Este sokszor 11-kor még nem alszik. Tegnap éjfélkor szunyált be hullafáradtan. Sehogy nem lehetett elaltatni. :roll: :shock:

Kép
zsuzsi**
 
 


Munkavállalás: Én egyelőre nem tervezem, hogy elmegyek dolgozni. Ha megyek, akkor is csak akkor, ha Panka ovis lesz, de lehet, hogy akkor már jön a tesó is. Amúgy is Szigetszentmiklóson keresek majd állást. Az én munkahelyem is megszűnt, mint Uxié. Majd meglátjuk.

Moni: Sajnálom a kisbetegedet :( Remélem, hamarosan jobb lesz. Nem tudod, meddig van szabin a dokinéni? Múltkor beszéltem vele, de akkor még nem volt...

Enikő: Azért szerintem gáz, hogy nem tudnak vért venni. Ilyenkor azért ki szoktak valamit találni, nem??? Eü :evil: :evil:

Hozzátápi: Nálunk három napja befigyelt egy kis krumplicska is a menübe... nagy kedvenc :D

Kép
zsuzsi**
 
 


Zsuzsi, Beni is ezt csinálja, a nap jó részében nyervogitisze van. Szerintem jön a foga (csak még nem ért ide...).

Pankát miért gondolják dagadtnak? Hány kiló?
Beni sem sovány, gondoltam rá, ha betölti a fél évet,s elkezdjük a hozzátáplálást, valami rizspépfélét adnék neki vacsira, hátha jobban aludna, de nem tudom, merjek-e, nem hízlalja-e meg.:shock:
Így is akkora, mint Emi 11 hónaposan.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi: Csak én írtam, hogy kisDagadt... mert olyan husika az egész gyerek. Egyébként december 7-én mérték utoljára, akkor 7100 g volt. Akkor volt 4 hós.
Panka tápis, én nem adok neki külön pépet este, hanem tápit kap. Egyébként a dokinénink azt mondta, hogy a tejpépek hizlalnak, a rizspépet nem tudom...

Kép
zsuzsi**
 
 


Móni! Nekünk a Baby Luuf balzsam, és a C vitamin csepp vált be. Naponta 2x kell vele bedörzöslni a hátát. 2 hét volt a taknyos, köhögős, láztalan nátha. Éjjeli orrszívás kb 1 hétig volt. Utcára én sem vittem.
Kitartás!

Ez az éjszakai ébredés - kaja ügy nagyon gondolkoztat. Igaz, amíg nem olvastam a milupa prospektusát ("jó éjt" tászer!), eszembe se jutott...
Van az az elmélet, hogy éjszaka azért ébrednek, mert éhesek; meg az, hogy sokat kell vacsizni, hogy ne ébredjen. OK, ez jól hangzik. DE! Felnőttként (és kamaszként) meg pont azt mondják, hogy ne együnk sokat este. Szóval, miért kéne, hogy tömve legyen a hasa? Nem azért kell éjjel aludni, mert olyankor van sötét (stb)? Ha azért alszik, mert tele van a bendő, akkor talán nem is olyan pihentető az alvás, nem?
Kétség hegyek, már megint...
Ádám is ébred ugyebár 2-4x éjjelente. De nem vagyok benne biztos, hogy az éhség miatt. Jó, eszik, persze (bármikor tudna). De míg nappal 5-10 perc egy evés, addig este min. 30p, mire le tudom rakni. Gyakran 1-1,5 óra is van. Ennek nagy részét cicin tölti. Akkor vajon helyesen gondolom-e, hogy nem az éhség, hanem a velem levés a fontosabb??? (nappal 6-7 kaja van) Mert mindenhol azt hallom, hogy az éhség vagy a fog miatt ébrednek a gyerekek. Fog sem látszik.
Csak fafejű vagyok, és nem látom, hogy éhes a gyerekem, vagy van ilyen, aki éjjelente is csekkolja anyucit?

6 hós: 7850g, 69 cm
mai: 8100g, 70 cm. Kicsit lustibb hónap volt, meg karácsony, így sikerült 25dkg-t is hízni 3 hét alatt. Juhéjj!
Vendég
 


Képzeljétek, ma csak 3* ébredt Dávid. HIpp-hipp hurrá. Bori, amit írtál, nagyon durva, márminthogy milyen sokáig sikerül éjszaka Ádit visszaaltatni. nekem az a mázlim, hogy amikor óránként ébred, akkor is általában 10-15 perc a maximum, de legtöbbször 5 perc alatt már alszik is. Egyébként szerintem is anyahiányuk van. legalábbis ezzel vigasztalom magam, mert fogának nyoma nincs, ő is csak egyszer-kétszer eszik rendesen, a többi esetben csak pár korty, és már alszik is, ha meg valami baja lenne, nappal biztos nem lenne olyan kedves, aranyos, kiegyensúlyozott gyerek. :lol:

Kép
nenoke
 
 


Sziasztok!
Betegeknek mielőbbi jobbulást!

Hófordulósoknak gratula!

Nagyon jók a képek megint, édesek a gyerkőcök!

Munkába állás: hasonlóan Enikőhöz én is gyerekekre tettem fel az életemet! Majd ha már Samu is ovis lesz, keresek valamit, de csak részmunkaidőben. Sajnos egyenlőre én sem számíthatok a férjem segítségében, hogy tudja hozni-vinni őket az oviba-suliba, úgy meg elég nehéz teljes munkaidőben dolgozni :cry: De addig még ugye sok minden változhat is :lol:

Emi: anyóshoz kitartás. Viszont legyél határozott, mert az a pohár előbb-utóbb túlcsordul.

Bori: nekem az az érzésem, hogy nem mindig az éhség miatt ébred Samu. Mivel melettem alszik, sokszor van, hogy mocorog, nyögdécsel esetleg felsír, és elég, ha csak megfordítom, már alszik is tovább :lol: Néha meg az is elég, hogy csak megsimizem :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73
 
 


Sziasztok,
6 hósoknak boldog fordulót! basszus, rohan az idő, dehát most születtek.... :)
én nem igazán tudok hozzászólni a nem alvásos témához, bár Boti is nehezebben aslzik el, mint korábban... én az esti szopi után kiságyba berakom, ha nem alszik el magától, a hálónkba valamelyikünk melléfekszik, és rövid idő után elalszik... fél óra múlva átszállítjuk kiságyába, ajtaja becsukva, légzésfigyelő bekapcs, és reggel 8 körül kel fel... nem tudom ez minek köszönhető, de az biztos hogy amikor máshol együtt alszunk a gyerekkel, cicizni akar éjszaka is és amint mi ébredünk, ő is nyitja szemét.... én a csendet nagyon fontosnak tartom!
Zsuzsi, nekem nagyon bejött az éneklés, ha nem bírok Bubival, próbáld ki... Én elmentem a vásárba c. lemez a titkos recept!
6 hós kontroll doiknéninél! no a legnagyobb gond az volt, hogy a számítógép a súlynál négy karaktert enged bevinni, abba mi meg már nem férünk, így egy kicsit lefelé kellett kerekíteni....
szép estét.
Ildi

Kép
lidikoka
 
 


Bori: egy adott pillanatban tényleg anyahiány az éccakai ébredés. megér egy próbát az is, hogy esetleg olyankor megfogod picit a kezét, megsimized, ha visszaalszik, nyert ügyed van. természetesen ha melletted alszik, akkor könnyebb megoldás benyomni a cicit a szájába, s te már rég alszol is.

Klári: szerintem nem éccaka bíbelődnek Bori+Ádi páros a szopival, hanem az esti szertartás vesz ennyi időt igénybe. én legalábbis így értettem.

Bori: hogy került kezedbe ilyen Milupás használati utasítás?
Amúgy miket ír róla, benne? esetleg tudod a kalóriaértékét 100 ml elkészített tápnak? Összehasonlításképp kéne. Ugyanis mi jelen pillanatban eme márka síma 2-es verzióját nyomatjuk.
Esetleg azért kéne este picivel dúsabb kaja nekik, mert ugyi pici a gyomruk, nem bírja még reggelig mint a felnőttek (gondolom én). De ha pl. le bírna nyelni síma tápszerből 200-at, akkor lehet okés lenne reggelig. De nem, ő olyan max 130-al (de lehet épp 80 is) símán elalszik. Meg ugyi azt mondják, hogy anyatejben is az esti a legtáplálóbb.

Kép
kissmanó
 
 


Ildi: ti mán nem négy karakter :?: :shock: :shock: :shock:
Basszus, úgy gyújtitek a kilókat mint más a dekákat :wink:

Kép
kissmanó
 
 


Na Jól le vagyok már megint maradva :cry: Bocsánat, hogy minden köszöntésről lemaradok, de így útólag is mindenkinek és mindenhez gratulálok.
MI BETEGEK VAGYUNK. Nekem légcsőgyulladásom van, Sára szimplán náthás és mostmár a hasa is megy, gondolom a gyógyszertől. De azért jó a kedvünk, amit meg is mutatok:
Kép

Kép
szücsi
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a dokinénitől. Nagyon tanácstalan vagyok. Mint írtam, a mi dokinénink szabin van ( Zsuzsi egész héten nincs a doktornéni, jövőhéttől már lesz), és a helyettes doki meghallgatta Bálintot, azt mondta hogy nagyon szűkek a hörgők, sípol a mellkasa ( ezt én is hallom) és írt fel spiropent szirupot + fenistil cseppet. Megkérdeztem a stodal szirupot, nem mondott véleményt, nem jártas a homeopátiában. Az infrázást is megkérdeztem, azt mondta, hogy nem ajánlja. Bezzeg a gyógyszereket, azokat igen. Tanácstalan vagyok, az ember ilyenkor legyen okos. Persze nem tudom, hogy mi lett volna ha a mi doktornénink vizsgálja, de van egy olyan érzésem, hogy ő nem írt volna fel két féle gyógyszert...persze az is lehet, hogy igen...nem tudom...
Bori: köszi a tippet, azthiszem van is itthon ilyen balzsam, mindjárt megnézem. B@sszus 2 hét?!?! Az nagyon sok, nálunk péntek óta tart, de már ez is sok :roll:

Majd még jövök, most elmegyek a gyógyszertárba.

Móni

Kép
Kép
moni1973
 
 


Móni! Spiropen szirup a Ventolin (hörgőtágító) spray folyékony változata. Ha jól emlékszem Brigiék is ezt -spray formában + bébi maszk- kapták ill. adták Samukának. Ha gondolod meg tudom adni a mi pulmonológus-gyermekgyógyász dr.nénink számát, aki a Mamutnál rendel. De ez itt magánrendelés, sajnos fizetős (5000,-/ alkalom :roll:). Viszont profi a dr.néni, nagyon jól csinálja amit csinál. A Sváb-hegyen is rendel, oda az ország minden részéről hozzák hozzá a gyerekeket.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Móni basszus szegény Bálint, szerintem ne keseredj el, azért nem véletlen szerintem, hogy orvosságot adott a doktor, nálunk akkor ad homeósat a doktornő, ha nincs komolyabb baj. Minden rendben lesz, sajnos ezek a fránya vírusok elég sokára gyógyulnak, mi is lassan 2 hete benne vagyunk...

Ildi én is felkaptam a fejem ??? Ez nem semmi! Csak anyatejci még mindig?

Csajok én utánaérdeklődtem ennek a jó éjt micsodának és elég érdekes "véleményt - választ" kaptam. Állítólag eltelít, mint a fene és ezek a rizspufik felfújódnak a gyerek pocakjában attól van a telítettség érzete a gyereknek. Hát ennek tükrében... nemtom, elég durva szerintem!

Bori
én is ezen agyalok, hogy mi a csoda lehet, de én is arra a megállapításra jutottam, hogy egyszerűen anya kell. Nálunk nagyjából program szeirnt zajlanak a dolgok (bár azért sokszor bűnözünk) mégis az elalvás elég hosszadalmas mostanság, nem akar egyedül elaludni, egyedül lenni, hisztizik, sír, ordít, és valamikor Ő is kel éjszaka és nem marad nyugdton mi magamhoz nem ölelem, akkor teljesen belefúrja magát belém.. persze, hogy ellágyulok és mondhatnánk így lehet elcseszni a gyereket... :lol:

Andrea
Kép
kindernay
 
 


Zsuzsikám nálunk is ez a helyzet... no para! Evvan! Anya csak egy van! :wink:

Andrea
Kép
kindernay
 
 


Manó! Ádámnak (!) küldtek katalógust, és abban van. (ami azért durva, mert én gondosan ügyeltem, hogy semmilyen direktmarketingnek ne adjam oda a címünket, szóval asszem a kórház adta el nekik… (a címet akkor még rosszul tudtam, és ők arra küldik)) Kalóriaérték nincs benne. A honlapon van termékfotó, azon látszana, de nem elég nagy a felbontás. Van infovonaluk (80/331233) Ingyen küldenek mintát is, de gondolom, akkor utána jönnének a reklámanyagok is, úgyhogy én inkább nem kérek.
Te minek tudod a kalória tartalmát? Anyatej (kb), első kaják érdekelnének. Ha tudod, írd meg, léci!

Éjszaka. Szóval az nálunk úgy néz ki, hogy este legtöbbször Ádám elalszik hamar, de felébred, ha félóránál kevesebb babusgatással lerakom (cici 10p, cicin bealvás 10p, vállamon alvás 5p, büfi, 5p cicin bealvás, ágyba). Volt már 2,5 órás altatás is, de ha csak 2t alszik nappal, akkor ez megoldódik. Az ébredések tulajdonképpen olyanok, mintha büfi lenne beszorulva, de soxor büfi nélkül is visszarakhatom, és alszik utána. Meg kell várnom, hogy az ölemben felébredjen 1x, és utána megint bealszik cicivel, akkor már lerakhatom. Én is bóbiskolok közben, csak az elején, meg a végén nézek órát, innen tudom, hogy mennyire hosszú folyamat. De ha nem várok meg egy ébredést az ölemben, akkor félóra múlva felkel. Így csak 2-4 óra múlva.
Talán a fekve szopi jobb lenne, de anno, amikor próbáltam, nem tudtam jól aludni. Páromat nem túrom ki, így kettejüktől már nem férek el. ;)
2-5 hónapos korában átaludta az éjszakát. Igaz, akkor még alig mozgott. Amióta kúszik, azóta ébred.
Mondjuk a csend számíthat, mert mi egy szobában alszunk 3an. Igaz nagyobb csönd a 2 szobától se lenne, zéró hangszigetelés, és egymásból nyílnak. De 1,5 hónap alatt ne tanulta volna meg kizárni a zajokat?

Móni! Zörgő hörgőre nem lehet akármit!!!!! Mindjárt megnézem a Baby Luuf papírját.

Andi! Igen, ez az eltelítés dolog nekem sem szimpi. Olyan érzés, mintha „lenyugtatóznám” (nem jó szó!) De az a félelem, hogy éhes, az sem kellemes.
Vendég
 


Kormi, igazad van, az esti elalávs 1-1,5 óra Boriéknál. Figyelmetlen voltam. :oops: Szerencsére nálunk az is max 15 perc. És van, hogy egyedül is megy. Bár tegnap, amikor beraktam az ágyikójába, hogy akkor alvás, amikor először mentem be, fejjel lefelé feküdt, és nézelődött, másodszor keresztben hason, és magát kitámasztva nézegette a rácsvédő macijait, aztán amikor sokadjára mentem be, akkor csak két kalimpáló lábikót láttam, meg egy kezecskét, ami rángatta a hálózsákot. :lol: De ez már vagy egy órával a lefekvés után volt, és sírni egyáltalán nem sírt, pedig mindig csak odamentem, visszaraktam az eredeti pozícióba, és jó éjszakát kívántam neki. Majd megettem, annyira aranyos volt.

Ildi, hisszük, ha látjuk az 5 karaktert! :lol: :lol: :lol: Lehetőleg teljes alakos 5karaktereshurka-fotókat kérünk! :wink:

Betegeknek gyógyulást!

Kép
nenoke
 
 


Baby Luuf: hörgi asztmában és szamárköhögésnél nem szabad használni. Hörghurut, és minden megfázásos betegség esetén lehet.

Mászóka kellene Ádámnak. Imád felmászni ránk, és a matracra. Meg az ágyában a rácsba kapaszkodva feltérdel. De kellene vmi mini mászóka, amire fel, le, bele lehet mászni. Ismertek ilyet?
Illetve vmi itthoni megoldás jobb lenne, mert gondolom pár hétig lenne csak érdekes, aztán meg úgyis feláll.

Nenoke, Manó: mindkettőtöknek igaza van. 0,5-2,5 óráig minden altatás előfordul. De azért a félóra a leggyakoribb.
Vendég
 


Bori, én nem tudok mászókát, de szerintem érdemes körülnézni a Tescóban, Auchanban, mert nagyon jó dolgok vannak. MI pl. egy nagyon jópofa hempergőt vettünk, amit nagyon szeret Dávid. Felfújható hengerek vannak benne, erre is jól fel tudna talán mászni Ádi. Auchanban vettük 3eFt-ért. És van benne 40 labda is. :lol:

Kép

Szücsi, tünemény a kislányod! Ez a mosoly! Ezek a pufi pofik! Ez a frizura!!! :lol: Gyakrabban jöhetnél, és gyakrabban rakhatnál fel képeket!

Kép
nenoke
 
 


Bori ha megnézed a kis papir lapot amit felragasztottak a "kiságyra " a kórházban az milupás :lol:

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Sziasztok! :)

Nincs időm visszaolvasni, csak helyzetjelentek. :wink:
3 szurást kapott a manócska+a rotavírus löttyöt. :roll: Csak kicsit nyekergett, ügyeske volt. 66,2 cm és 7,8 kg. Hízott 9Odkg-t 2 hónap alatt és nőtt 4 cm-t. :D

Hozzátápi:
A dokinő szerint a zöldségekkel kell kezdeni, mert ha gyümivel kezdünk, nem biztos, hogy megeszi a zöldséget később.
Adhatok neki rizspépet vagy rizspelyhet. Kérdeztem az áfonyás almáról és társairól, ő nem javasolja, allergizálhat, hiába feldolgozott bébikaja.
Kérdezte elég zsíros-e a tejem, gondolom, ha azt mondom nem, akkor javasolja a tápszert. :? Szerintem elég zsíros, ha ennyi mozgás mellett ennyit hízott. :wink:

Majd jövök, nemtom mikor, apósék mennek holnap hajnalban, nagy a készülődés. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Bori: megfogtál. A nagy büdi igazság, hogy tavaly végeztem a turisztika-szolgáltatás szakon, elviekben 2 éve volt élelmezéssel kapcsolatos anyagunk is, ahol csomó adattal megtömtek, de lévén könyv nem volt belőle, én csak síma mendemondákban nem hiszek, így meg sem jegyeztem. Tehát nem tudom a kalóriáit a rendes kajáknak. Gondolom símán rá lehet keresni a neten, de ez a fele engem nem érdekel.
Ama tápi is csak összehasonlításképp érdekelt volna. Mert az igazat megvallva, a tápik eme "jellemzőjét" addig nem is néztem, míg egyszer Hencsi nem kérdezte.
Anyatejnek meg azért tuti változó, ahhoz intervallumot kéne megadni: reggeli szomjoltó vagy esti hátsó tej. De az tuti, hogy azért nem hiába mondják, hogy a tápitól pufibbak lesznek a gyerkőcök. Gréti anyatejből olyan 130-160 mennyiségeket küldött , míg tápiból azért a 120 szokott a maximum lenni.

Mászóka... passz. De tecc amit Klári mutiz. S nekem nem is tűnik drágának.

Maci, rácsvédő, keresztbe fekvés, melltámasz, kitámasz és társai.... jól megnevettettél ezzel a sztorival, kicsi huncut Dávid jó humorosra vette a tegnapi elalvást.

Nálunk pikk-pakk megy, így müxött a nagyokkal is. Gyereket tisztába teszem, be a hálózsákba, be a kiságyba, melléülök, benyomom a cumisüveget a szájába, szívja, s vagy belealszik vagy se. Ha belealudt félkalap, ha meg nem, akkor is szépen kijövök, ő max 10 percig szórakozik, s már alszik. Igaz, addig nincs lefektetés míg nem látom rajta, hogy nem ígényli, azaz nem álmos. Soxor olyan, mintha csak nem bírná magát szavakkal kifejezni, hogy anya, akarok menni aludni.

Kép
kissmanó
 
 


Egcsi: s akkor felszabadul a számítógép :wink:

Kép
kissmanó
 
 


Bori!
Nálunk ugyanez a helyzet, mármint, hogy elalszik de kb. negyed óra-fél óra múlva felébred, cicizünk és alszik rendesen. Ez este kb. 70%-ban van így (van amikor alszik rendesen) de napközben szinte mindig. Hiába altatja el pl. Ati és leteszi és alszik..fél óra múlva felébred, akkor jövök én, cicizünk és alszik tovább.
Néha fárasztó tud lenni.
Este egyből elalszik de csak akkor ha nem aludt akár negyed órát is mondjuk 7-kor..autóban/hordozóban..szal akkor 1-1.5 óra az elalvás. Ma délelőtt 1 órát aludt, délután 1.5 órát. 3/4 5-kor ébredt és 9 előtt aludt el 5 perc alatt.
Éjszaka nem ébred fel teljesen, félálomban van, mostanában forgolódik és keresi a cicit..én olyankor mindig felébredek. Múltkor pl. csak megigazítottam szerencsére nem ébredt fel.

A betegek gyógyuljanak!!!!!!!!

(mi úgy néz ki meggyógyultunk)

Nenőke!
Szuper az a játszóbigyóóó!!!!
torolve_20131003125716
 
 


Rita: De jó, hogy meggyógyult Samu!!! Szupi!

Nálunk Panka elég szépen alszik... délelőtt 1-2 órát, délután 2-3 órát, az éjszakát végigalussza egyelőre. Az altatás este kicsit hosszadalmas, ha nem annyira álmos, a többi alváskor magától jelzi, és alszik.

Nenőke: Tök szupi ez a hempergő!

Ildi: Hány kiló Boti?

Andi: Igazad van, anya csak egy van. Panka most próbálgatja, hogy meddig mehet el nálunk... kicsit borzolja az idegeket.

Móni: Mi péntekre kaptunk időpontot a doktornénihez egészségesre, akkor még nem mondta/mondták, hogy szabin lesz. De a rota miatt mennünk kell, mert most lesz a második. Szerintem a mi doktornénink nem írt volna ennyi gyógyszert... ez tutttti.

Kép
zsuzsi**
 
 


Én nem tom mitől hízik ez a pulya, január 3-án doktor néni 10170 g-ot mért.. és tejcsizik csak, napi 4-szer... bár már a múlt héten kapott kétszer almát, de mind kiköpte... küzdünk..
Nenőke, nagyon jó ez a hempergő!
mennem kell, nem alszik.

Kép
lidikoka
 
 


[quote="kissmanó"]
írta:
kissmanóNálunk pikk-pakk megy, így müxött a nagyokkal is. Gyereket tisztába teszem, be a hálózsákba, be a kiságyba, melléülök, benyomom a cumisüveget a szájába, szívja, s vagy belealszik vagy se. Ha belealudt félkalap, ha meg nem, akkor is szépen kijövök, ő max 10 percig szórakozik, s már alszik. Igaz, addig nincs lefektetés míg nem látom rajta, hogy nem ígényli, azaz nem álmos. Soxor olyan, mintha csak nem bírná magát szavakkal kifejezni, hogy anya, akarok menni aludni.


Nálunk is dettó, a hálózsák a különbség :lol: Zalán h.ujjú bodiba és egy ujjatlan rugiba alszik+takaró. Hason!!! És sokkal jobbat és tovább alszik hason, mint háton (pedig kezdetben utált hason). A lányaimnál ez nem így volt pők háton/oldalt alvósok voltak :roll:
Én ragaszkodok a napirendhez,és mivel ez elejétől fogva ugyanolyan, ezért Zalán is nagyjából a csajokkal egyidőben álmosodik el. Én is csak akkor teszem le ha álmos.
Van hogy cicin alszik el, vagy igényli a cicit, de nem jellemző. Hangulatától függ....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


csajok akkor egy kérdés és ha csak 11-kor álmos akkor teszitek le?
Vagy elálmosodik időben?

Andrea
Kép
kindernay
 
 


Enyim el olyan 8 legkésőbb 9 fele..... :roll:

Tartasz valamilyen napirendet?

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok!
Ezer éve nem írtam. :S Utólag is boldog új évet!!! :D
Trúdi már nagyon ügyes...gyorsan mászik és kapaszkodva feltérdel,segítséggel áll és picit meg tudja magát tartani... :)
Egy kép róla: Kép

Kép
cs.adri
 
 


Hja nálunk a nagyok miatt szigorú a napirend, nincs "bűnözés", és ezt kénytelen a kicsi is betartani! Sztem ettől lehet ez a viszonylag könnyű elalvás is nála....mert gyakice minden nap ugynabban az iőben ugyanúgy csinálunk mindent! Ez fontos sztem egyébként is nekik, biztonságérzetet ad a mindennapi rutin jelenléte.... csak hab a tortán, hogy a szokásait is gyakorlatilag ezáltal mi formálgattuk olyanná amilyen lett/lesz!!!
Jó, van amikor borul a napunk, vagy fáj valamilye nyilván.....de általánosságban nem az a jellemző...

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Nagyon édes Trúdi (ez a neve :oops: ?) Basszus jó korán kezdi, a mozgásfejlődést :shock:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok!

Nem szoktam hozzátok irni, olvasgatni szoktalak titeket .
A véleményetekre lennék kiváncsi.
Az én kislányom azon kivül hogy hasra fordul , (azt is nagyon ritkán , nem nagyon viszi tulzásba van hogy napokig nem )mást nem csinál . Kiváncsi lennék hogy a ti babáitok között is van ilyen aki még csak ennyit csinál. Én ugy gondolom hogy talán csak lusti a kincsem egy kicsit, de legbelül meg félek hogy lehet hogy elkéne vinnem valahova, mert tényleg több mindent kéne már csinálnia?
Elöre is köszönöm.
Brigi

Kép
bibike27
 
 


Én is csatlakozom a napirendhez. Az iskola és az óvoda mellett talán másként nem is menne, mivel időpontokhoz vagyunk kötve. Legutolsó időpont a lámpaoltás ideje. Ez 9.30, és akkor már nagyon is későn van. Szeretném, ha Petikém hamarabb aludna el, de már ez nem megy olyan könnyen. Éjjeli kis baglyocska kezd lenni. Olvas és olvas, ami nem baj, csak hát a pihenés rovására megy már ilyen időtájt.

Alvásos témában pedig -babonából- inkább nem nyilatkozom. És lehet, hogy még ezt is lekopogom. :D

Lidikoka! Korábban említetted, hogy te nagyon pufi baba voltál. Sztem a mamádnak is hasonlóan tápláló bőséges tejcsije volt. :wink: Te pedig ezt a szerencsés tulajdonságot örökölted. Mert ez tényleg az.

Ckat is régen írt nekünk és Pillangó is régen járt erre. Hanyagolva vagyunk.:lol:

Adri! Én most olvaslak először, de gratula a babácskádhoz! Trúdika nagyon ügyes, ha ennyi mindent produkál már. Még jóval egy éves kora előtt járkálni fog. Menőmanó lesz :lol:

Bori! Felfújható, masszív átlátszó hengert már érdemes lenne venned Ádámnak. A hengerben gyárilag mindenféle csörgő, zörgő formák, figurák vannak. Nagyon sokáig lekötik a már kúszó-mászó babákat. A hengerre rámásznak, ráfekszenek stb. Az unokaöcsémnek vettünk ajándékba és hónapokig ez volt a sláger. Akkor 1000 Ft körüli összeg volt, de ennek már lassan 4 éve.
Anyacsekkolás nálunk Ádikámnál volt. Eleinte azt hittem, hogy éhes, nincsen elég tejem. De a mázsálásnál bebizonyosodott az ellenkezője.
Ami az altatást illeti, már többször felhívtam a figyelmet a ringatózásos verzióra, amitől mindenkit óvok a következményei miatt, amiket mi nagyon megszenvedtünk. Ádi csak ölben volt hajlandó elaludni és néha órák hosszat szerette volna az altatásos ölben ringatózást.

Szücsi! Gyógyuljatok meg ti is minél hamarabb! Jókedvű, gyönyörűséges Sára babáról többször is tehetnél fel képet. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Bibike-Brigi! :D Szia, üdv itt a topikban! Nem hiszem, hogy aggódni kellene emiatt, de a gyermekorvos talán többet tudna mondani. Gondolom, hogy a játékaival szépen eljátszik Bettike hason fekve is. Nem így van? Gábort éppen tegnap láttuk a hasáról visszafordulni a hátára.
Hogy milyen gyakran mívelik a babák a forgolódást? Sztem teljesen változó a gyakorisága. Emiatt nem kell aggódni. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Hali!

Csináltatunk Ádámnak egy járókaszerű valamit, méhviasszal fogják felületkezelni. Szerintetek az jó :?: :?: :?: Nem okoz esetleg allergiát?

4 hét alatt 660 grammot hízott Ádi az itthoni mérleg szerint :P Most 6,49 kg. Ellenben ma alig evett :shock:


 
 


Manó :)
Remélem Gréti az orrdugulással megússza a dolgot és nem lesz beteg! :?
Ja, felszabadul a számítógép, itt leszek rogyásig. :D

Bori :)
Huhh, nem semmi egy szakmád van! :shock: Elismerésem!
Szerintem sem éhes! Bence 1X kajálni kel, de akkor végez 5 perc alatt. A többi kelés csak a bújás miatt van, a cici a szájban csak álca. :wink:

Móni :)
Bálintodnak jobbulást! :?
Miku :roll: Már csak ez hiányzott.... :?

Enikő :)
Klassz, hogy ilyen szomszédod van! Zalán majd megbékél. 8)
Szegény Vilcsi! :?

Uxi :)
Hajrá sok gyerek! :wink:

Zsuzsi :)
Sírás :? Hát nem tudok mit mondani, Bence nem nagyon óbégat, ennyire meg végképp nem....

Lidikóka :)
Ne hülyéskedj már, hogy ekkora a fiatalúr! :shock: :lol: Most már abbahagyhatod a tejbegrízt.... :D

Szücsi :)
Sára kis mosolygós tündér! :D Gyógyuljatok meg gyorsan! :?

Kinderke :)
Ugyan már, a gyerekrongálás nem itt kezdődik. :D
Igen, előfordult, hogy 7-kor bealudt egy fél órára és végig fent volt, amíg én néztem a sorozataimat. Fél 11 körül mentünk aludni. 8)

Nenoke :)
Klassz a hempergő! Látszik, hogy Dávid élvezi! :D

Adri :)
Nagyon cukker a manód, úgy látom már pakol is. :lol:

Brigi :)
Nem vagyok szakértő, csak azt tudom írni, amit a fiam csinál. Hasról hátra fordul, nem túl gyakran. Felhúzza magát ülésbe és pár percig ül támasz nélkül, ha nyúl valamiért, akkor persze eldől.
Oldalra sokszor fordul és sokáig játszik. Hason próbálkozik a kúszással.
A védőnő ill. a doki mit mond?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Ági :)
Méhviaszra passz. :? Viszont a hízás az igen! :D Nagyon ügyesek vagytok! :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Lányok!

Olyan sokat írtok a homeós bogyókról. Ez mivel jobb, mint a gyógyszer? (Komolyan kérdezem, nincsenek infóim.) Vhogy nekem misztikus ez a homeóság. Pár évvel ezelőtt az allergiadokimtól kérdeztem, h nem lehetne-e megpróbálni vmi homeós bogyót, erre azt mondta, h nem lehet tudni, mik ezeknek a bogyóknak az összetevői. (Vagy gyógyszerérdekelt volt.) Valahogy a homeopátia is reklámfogásnak tűnik. Nem lehet, h ugyanazok a hatóanyagai, mint a gyógyszereknek? Nem lehet, h ez is gyógyszer, csak ráhúztak vmi nevet? Nem vitatkozni akarok, de komolyan érdekel a véleményetek. (Egyébként nem vok gyógyszerpárti sem.)


 
 


Ági: a homeo-pátia az az emberbarát kezelés, míg az allopátia az a chemikálékkal, a klasszikus kezelési mód.
A homeopátiában minden orvosság természetes alapanyagú, pl. amit Kinderkéék kaptak a Döndi fosijára, az Aloe nevezetű, na az épp aloe kivonatot tartalmaz. És persze sorolhatnám tovább a készítményeket. Vannak a monokomponensű készítmények, azok mint nevük is mutatja, csak egyetlen hatóanyaggal rendelkeznek. Aztán vannak az olyanok mint az oscillococcinum, azok több komponensű cuccok, több monokomponensű dolog hatását fejtik ki Ja, a homeopátia a hasonlóság elven működik, tehát ha egy valami nagy mennyiségben előidéz bizonyos tüneteket, akkor kis mennyiségben orvosolja semmi mellékhatással ugyanazon tüneteket amik kiváltották a betegséget.
De ha rákeresel a homeopatia.lap.hu-n, ott rengeteg infót találsz. online homeopátiás szerkeresőnek mint már írtam, használható a www.natursziget.com oldal is (nekem van pár könyvem, így mindig elfelejtem a webes lehetőséget).

Szóval egy szó mint száz, sok doki van még sajnos, akik ebben nem hisznek, ezért nem is lehet velük erről beszélni. Persze sok olyan van (főleg itt nálunkfele), akik azt képzelik magukról, hogy hű de jó homeopaták, aztán az első találka után a kissé tájékozódottabb beteg rájön, hogy az illető csak a pénzét rabolja (személyesen jártam meg). Ugyanis azon kívül, hogy bizonyos szerek bizonyos tünetekre ajánlottak, nem tuti, hogy egyformán válik be mindenkinél (lásd nekem a Belladonna nem használ fejfájásra, míg a chemikálés változat az algopirin, az szinte mindenki bekaphatja, s várja is a hatást). Itt jön be az alkati kezelés. Na, de ez már kicsit velősebb tartalma a témának, ha érdekel, akkor keresd fel a weben található infókat.

Amúgy ügyesen közelít a csapathoz Ádi, hajrá, csak így tovább. Ha 1-2 nap nincs az a fene nagy étvágya, az még nem baj, gondolom éveid során te is tapasztaltál ilyent magadról. Csak ne váljon folyamatossá a dolog.

Kép
kissmanó
 
 


ja, és persze szerintem hinni kell benne. mert ha szkeptikusan fogadja az ember, akkor valahol valami megbomlik és nem működik.

nekem spec az szimpi, hogy nem mindenféle mű cuccal tömöm magam. ha pedig egy szer nem használ, nem a megfelelő lett kiválasztva, akkor az nem tud ártani (ahhoz hosszú időn keresztül kéne szedni, hogy valami negatívum jelentkezzen, ami adódik abból, ha elolvasod azt, hogy is készülnek az újabb bogyók: nem laboratóriumokban fejlesztik ki, s a tesztalanyoknak még sem lesz semmi bajuk tőle).
Míg ha egy alopát terméket beveszel, az már egy csomó mű izével rombolja (értem alatta azon esetet ha pláne nem használ a gyogyó, gondolom sokan találkoztatok ezen végkimenetellel is.... pl. síma köhögésnél kinél ambroxol, kinél bromhexin, satöbbi válik be, s akkor fölösleges műket vittünk szervezetünkbe) a szervezetet, s ha épp nem válik be, akkor az orvos vállat von és kész.

na, észosztás vége, ha valakit valami jobban érdekel, folytathatjuk magánban az eszmefuttatást (megjegyzem csak olvasott laikus vagyok, semmiféle, még klasszikus típusú orvosláshoz sincs közöm, sőt soha nem lennék képes egy orvosi egyetemet elvégezni, de ugyanakkor egy földi halandóknak szervezett homeopátiás tanfolyásra bármikor beneveznék: ezen világrészen nem ebben az évtizedben lesz, az tuti, sőt még nem is a következőben, ahogy haladunk.... itt igazi szakember is oly kevés mint a fehér holló).

Kép
kissmanó
 
 


hello-bello!

NAPIREND
szerintem este nagyon fontos mindig ugyanakkor, ugyanazokat a dolgokat csinálni. Így nálunk 10 perc alatt elalvás van. Már tudja mikor-mi következik (babamasszázs, fürcsi, szopi, alvás-letéva a kiságyba, popsi és hát simogatás)

HÍZÁS
láttam több helyen van megtorpanás, Zalánnak is 3. hétfő, hogy ugyanannyit (7470g) mutat a mérleg. Szerintem normális ilyenkor

Kláriék játszója nagyon megtetszett! Mekkora leengedve? Mert lassan tele a ház Zalán-motyókkal :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Ckati, Ckati: jelentkezz!

Borsról maholnap mindent el lehet mondani, kivéve, hogy kicsi. Hisz a mai naptól ő is már félévekben méri amióta előbújt anyája pocójából.
Képet a fiatalúrról, ha lehet.

Kép
kissmanó
 
 


Jó reggelt!

Most már én is megnéztem a táblázatot (Dorkának köszönet érte) és valóban, ma Borsunk tölti be a 6. hónapját.

Borsnak is gratula a 6. hónapjához!!!
Elalvásos témában még nem nyilatkoztak ők sem...... :wink: Így felteszem a kérdést: Milyen mostanában az éjszakátok, kedves Bors Anyuka?

Végignéztem a táblázatot az életkori adatoknál. És bizony a legfiatalabb 3 gyermekes mama Dikó a maga 25 évével. És az aktív tagok között pedig Maya mamája (vagy inkább topikanyánk? :D ) a legfiatalabb a maga -le sem merem írni mennyi- évével. :lol:

Emma! Már talán lejárt lemez, de te két mellből szoptatsz? Zalán mostanában sokat mozog? Mi mindent csinál már?

Tényleg lányok, ezt már korábban is kérdezni szerettem volna: van aki még mindig csak egy mellből szoptat? :roll: Csak kíváncsiskodom....

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Napirenddel abszolút egyetértek, szerintem nekünk is ennek köszönhető (részben) a gyors elalvás. Tücsi, mi a baj a ringatással? Dávid karban alszik el, az álmosság első tüneteitől (szemdörzsölés, mellkasba fúródás) max 15 perc. hetente max 1-2-szer van, hogy a saját ágyikójában alszik el. Vagy a szülői ágyon úgy, hogy melléfekszem. Egyébként nálunk pont átalakulóban a napirend, az eddigi késődélutáni félórás-órás szundibundit kezdi elhagyni, cserébe az eddig 8-9 helyett 7-8-kor alszik el.

Emma, kb. akkora doboza volt a hempergőnek, mint a kék, kórházban kapott papírbőrönd kétszerese. Az is leginkább a labdák miatt, mert a hengerek ugye leereszthetőek, az anyag (ami persze mosógépben mosható) szintén elég kicsire összehajható.

Bibike-Brigi, nem tudom, mire gondolsz, mit kéne még csinálnia Bettinek. Dávid is csak forog (hátról hasra, illetve háton körbe, mint az óra mutatója), nem kúszik, nem ül, nem áll. A játékait fogdossa, szájba veszi, ennyi. Ennél többre gondolsz?

Kép
nenoke
 
 


Egcsi! Milyen volt az oltás utáni éjszakátok? Szegény Bence, már megint megszúrkálták..... :( Az viszont valahol vígasz számomra, hogy a ti dr.nénitek az Óceánon túl is ódzkodik az áfonya és társaitól még bébiételes formában is- legalábbis ebben a korban. :wink:
Két hónap alatt majd egy kiló nagyon szép teljesítmény. Tejcsid elég tápláló sztem is. Tápi még sztem sem kell de lehet, hogy a főzelék is elég lenne helyette ilyen nagy babánál. Akinek még fotelja is van.:lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Reggeltet :lol:

Überpocsék icakánk volt. Zalányom éjfél után 6 percel elkezdett nyüszizni. Gyors magam mellé vettem, hogy apáját ne ébressze fel. Reggel kb 6ig hol cicin lógott hol nem, de gyakice alig aludt! :shock: A kezét csuklóig nyomta a szájába és nagyon nyugtalan volt. :( Sztem fogacska gyötri, mert nyáltenger a gyerek és meg is van dagadva az ínye.... :roll: Napközbe sincs toppon, de éjszaka eddig nem volt nyügi....ha ma éjjel is ez lesz adok neki panadolt, most nem akartam kapásból ezzel indítani... :roll:

Bibike: Sztem teljesen jól fejlődik a csajod, nem "kell" ennél többet csinálnia! Legyél türelmes, sztem minden oké vele :wink:

Borsnak gratula a 6. hójához! :D


Van még enyim Zalánomon kívül olyan béb akinek még kettővel több füle van mint foga????? :lol: :lol: :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?