Adó:
A tavalyi adóbevallásomat 2x küldtem be hibásan, úgyhogy nem ez az a téma, amiben érdemben hozzá tudnék szólni.
Idén meglátogatom fehérvári barátnőmet, a nyáron megígérte, hogy segít kitölteni. Még az utazgatással sem telik el annyi idő, mint hogy ha én csinálom.
De mintha nem fizettem volna annyi adót, hogy abból lehetett volna érdemben visszaigényelni.
Ágiboldi,
Hosszú távon szerintem érdemes valami akadályt építeni a szekrényekbe. Nálunk mágnes van. Az szép és jó, hogy rá lehet szólni, de ha csak fél évben 1x pakol ki, akkor tuti akkor fog, amikor dög beteg anyuci és vendégség miatt teljes puccban kell lennie a lakásnak.
A formákhoz, amit a kezébe adok, azt szoktam azonosításként mondani, hogy "tessék".
Lora,
Járást egy éves koruk körül kezdik. Az egy alvást egy éves koruk körül kezdik.
Ő pedig egy Brigó.
Cipő:
Amit nem lehet kb a talpáig kinyitni elől, az nem jó cipő.
Amit le tud húzni, az rosszabb. (=tépőzárat kinyitja) Amit nem tudsz ráadni egy pillanat alatt, a legrosszabb. (=tépőzár a leggyorsabb)
Május,
Glutén olyan 6 hónaposan kezdődött, de még most sem mennyiség vagy napi.
Ágiboldi,
Nati a 2 naponta... eredménye, Szabi pedig a jól eltalált alkalom.
ÉS Szöszi volt a gyorsabb.
Kditke,
A kenyér akár mint étkezés is szóba jöhet már, csak óvatosan, milyent adsz. Magvas vagy korpás ne legyen.
Szabival voltunk babaszemészeten, mert neki is volt egy kis csúszkáló tendenciája, a bal szeme (néha a jobb) befelé kancsal egy kicsit.
Mindig ugyan az a szeme húzódik? Ha alternál, azaz hol az egyik, hol a másik, akkor nincs baj.
Az orrnyereg szélesebb arányosan, mint egy felnőttnél, rá is húzódik kicsit a szeme sarkára a bőr, így optikailag hathat úgy, mintha kancsal lenne.
A szemének most már teljesen rendezetten kéne követnie a dolgokat, de még rendbe jöhet, magától.
Egy éves kor után sztem vidd el szemészetre.
Az alma nagy székletlazító, Natiból is sokszor egyben távozik.
Nagy korkülönbség:
Én kb 18 voltam, mire összenőttünk tesómmal. Nagy előnye volt viszont a 7 évnek, hogy mikor én 12 voltam, elment egyetemre, így saját szobám lehetett. Nagyon élveztem.
A kis korkülönbség nagy szívása, hogy a nagy immunrendszere sincs még sehol, így szépen begyűlyt mindent és lepasszol a kicsinek.
De már kezdenek együtt játszani. Csak Nati nem érti, hogy ha a kisasztal mellett állnak és Szabi kezeit megfogja, táncizni próbál, hogy akkor Szaszapsz miért borul.