Új privát üzeneted érkezett!

mmóni
csatlakozom snorsihoz, tökjó, h ennyit írsz a kirándulásokról, engem n lelkesít! apát is próbálom bujtogatni, mert a múltkor, amikor a hátihordóval vittük kelét sétálni, előre is jó utat kívánt nekem a gerecséhez, mert ő oda ugyan gyerekkel el nem jön :lol: :evil:
jaaaj, én is n benne lennék mamapartiban! lesz végül? mi (én és egy üveg vörösbor :lol: jelentkeznénk!)

kditke
sztm ha egy kicsi kétség is van benned, érdemes elvinni. nem tudom, országosan hol vannak, de talán egy vizsgálatra pestre is el tudtok jönni. sztm n n megéri a 9ezer forintot - ennyi ugyanis egy vizsgálat. sokat ne vacilálj, mert kb 2 hónap a várakozási idő. betelefonálsz, elküldenek egy 8 (!) oldalas kérdőívet, azt kell kitölteni, visszaküldeni, és várni az időpontra. www.koraifejleszto.hu

bella
biztos az új-gyerekprojektesek (v újgyerek-projektesek :lol: ) miatt is, de annyira meghoztad a kedvem a második gyerekhez most rögtön! n meggyőző érvek ezek...
mindazonáltal még ugye az se biztos, h lesz második, szvl lecsihadok.

druszám
úgy látom, édes volt a kibékülés :oops: :lol:

pann
kele is n keveset alszik napközben. kicsit bosszant, fájó szívvel gondolok a régi másfél-kétórás alvásokra, de igyekszem nem foglalkozni vele, amíg éjszaka alszik..

a tesóprojektet nem bolondok napján kezditek,hanem km szülinapján :wink:

rem, timoval nem fogtok eltűnni a topikból, hanem ink ide írjátok a terhességes dolgokat is, h tudjunk nosztalgiázni!

lora
annyira cuki brigi a vonalzófotón!

pankaa
jó, h szóvá tetted a kaját. én irtó nagy harcos vagyok, hatalmas igazságérzettel. kerültem már izgi helyzetekbe :lol:

:?:
végül ki mikor vezette be a babáknál a glutént?

majus3

Pann
Ágiboldi nagyon pontosan leírtad a kérdésem lényegét! :lol: :lol: :lol: A jól eltalált pillanat valóban elég, de ki mondja meg, hogy melyik az a pillanat?
A nappali alvás nálunk is egyre rosszabb. Ha szerencsém van alszik de. egy kicsit, de akkor du. tuti nem. Ha meg du. alszik egy kicsit akkor este nem akar. Mostanában ált. ebéd után 13h körül alszik egyet. De ez is max. egy órás. Mondjuk engem nem zavar, míg nem nyüszizik. :roll:

Bella
Szintén Ágiboldival értek egyet a korkülönbséget illetően. Nálunk főleg a lakásváltás lehetősége sokat nyom ezügyben a latba.

Ma voltunk cipőnézőben. A baj az, hogy egy csomó cipőt úgy gyártanak, hogy kicsi a nyílás rajta és nem tudom ráadni. Még jó, hogy együtt mentünk, mert külön lehet megvettem volna egy ráadhatatlant. :evil:
lora7

Május
Glutént hivatalosan tegnap vezettük be, gyümölcsös gríz képében. Nem hivatalosan kapott már kenyér- és zsömlehéjat, pizzaszélt, és olasz vastaghosszúropit (nem tudom mi a neve). Szóval nem hivatalosan kb. 2 hónapja.
lora7

Még egy kérdés:
Valaki nem tudja véletlenül, hogy ki csinálja meg az adóbevallásunkat? És mi alapján? Kapunk elszámolást és az alapján kell majd nekünk? Ráadásul még az elején dolgoztam, aztán táppénz, aztán tgyás, aztán gyed! Az anyasági beleszámít vajon? (bocs a sok és korai kérdésért, de minél előbb látni szeretném az adóvisszaigénylésemet!)
lora7

Nálunk hál'Istennek a nappali alvással nincs gond. De-t és du-án is alszik 1-1,5 órát! :)

Druszám!
A glutént kábé 8 hónaposan kapta Lillus, de lehet, hogy kicsit hamarabb volt! Nem emlékszem! :oops: :oops:
Majd a tesós dolgokat is ide írkáljuk, mégnagyobb kedvet csinálva ezzel! :)

Lora!
És hogy viselte Brigi a cipőpróbát? Nem votl nagyon macerás az öltöztetés-vetkőztetés?

Timi
Kép Kép
timocska

Húúú Lora, jó kérdés! Fogalmam sincs! :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Májsu, glutént én is 8 hónaposan adtam.

Cipővel dettó ez a tapasztalat, hiába elég hosszú, nem fér be a lyuokn a lába, amit ráadásul ökölbe szorít. De akkor mérnem csinálják jobban szétnyithatóra? :shock:

Bolsi kapott karácsonyra egy barátunktól egy 21-s Nike-t, szuperjól néz ki, és nagyon örülök neki, én tuti biztos nem vettem volna neki amíg tinédtser korában nem kényszerít :D Remélem tavasszal pont jó lesz lépegetni!

Kditke, látom tökélyre fejlesztitek a szobaszánkózást, a kövi képn már rénszarvasok is lesznek! :wink:

Két komolytalan körkérdés:
tegyek a Boldi ruhásszekrényére zárat? Ez mégse olyan mint a tisztítószeres, szóval nem életveszély ha kinyitja, kivéve h engem megüt a guta ha naponta 8-szor összehajtogatva vissza kell pakolnom. Persze beáldozhatnék egy szekrényt erre a célra, mint ahogy polcokkal megtettem, de szekrényünk alig van... :roll:

Másik még nagyobb hülyeség: ha odaadok neki mondjuk egy kis kék háromszöget, akkor mit mondjak mosolyogva: "háromszög", "kék", netán "műanyag"? :lol: a sütifaló kapcsán jutott eszembe, melyik vajon a domináns tulajdonság? Persze nem komoly, nyilván tökmindegy..

Kép
Kép
agiboldi

Glutén! 8 hósan kapott hivatalosan! Nem hivatalosan 6 hósan nagypapi májkrémes kenyere... :lol:

Lora! Passz! Az én melóm TB kifizető hely és ő csinálja. Az én gondom az, hogy ennyi kis adó befizetése után, vissza lehet-e igényelni a lakáshitel adókedvezményét???

Ágiboldi! Jó cuccok voltak a H&M-ben? Mennyire van leértékelve?

KépKép
csongria

Ria, 50% ill 30%. Jók, szerintem (a Vörösmarty téren), vettem egy kordbársony gatyót, két vékonypulcsit, egy body-t és egy kertésznadrág-vékonypulcsi együttest és 8ezret fizettem (Boldi pénze, névnapra kapta nagyszülőktől :wink: ) Bár lehet, h ő szaloncukorra költené a tegnapi kóstoló után... 8)

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi! Na az tök jó! Veszélybe a pénztárcám mert asszem elnézek! :wink:

KépKép
csongria

Ria!
Kettőtök nevén van a lakás? Mert én úgy tudom, gyed mellett nem lehet visszaigényelni, így nálunk is most Bali fogja! De utána kellene járni. :roll:

Ágiboldi!
Én azt mondom: süti! :lol: :lol: :lol: :lol: Sem háromszög, sem kék. Egyszerűen süti. Majd később megtanulja! :D
Ruhásszekrényre nem teszünk zárat, bár a kipakolás nálunk is nagy móka! :lol: :lol: (bezzeg visszapakolni nem segít, szépen elsomfordál a dolgára!) :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Lora

Nekem is a munkahelyem csinálja az adóbevallást így sajna nem tudok tanácsot adni . :cry:

Agiboldi

Igen egyenlőre még apukát fogtuk be a rénszarvasok helyére, de Tomi tényleg nagyon élvezi ha a lakásban hurcibáljuk vele. :lol:

Kép Nem kell öv, ill. hogyan szereljük meg a szánkót ?

Kép
kditke

Sziasztok!

Megjöttünk. Sima volt az út oda is és vissza is, nem volt semmi komoily. Otthon volt szánkózás, minden illetékes megkapta az ajándékát, etünk, ittünk, jól éreztük magunkat.
Peti köszöni szépen a köszöntéseket.
Jó sokat írtatok. Gyorsan átfutottam, de mire végeztem az eleje már kiszállt az agyamból. :oops:

Boldizsár,
Utólag boldog névnapot kívánok!!! :D

Olvasok megint és jövök. :D
Vendég

Timi! Apa nem tud visszaigényelni! Ez az egyetlen hátulütője, hogy teljesen be van jelentve. Amit készhez kap az nem olyan sok de a bruttó az. :roll:

KépKép
csongria

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép Kép

mmónika

Timi
Mivel fizetsz Szja-t, így vissza is tudod igényelni. Ezzel válaszoltam Riának is, mivel csak a minimálbér után nem fizetsz adót, így valamennyit kapsz vissza. Persze ha közös a lakás és apának jobb a bejelentett fizuja, akkor valószínüleg jobban jártok, ha ő igényli vissza.
lora7

Ria
Ha teljesen be van jelentve miért nem tud visszaigényelni? Vagy nem közös a lakás?
lora7

Móni
Nagyon helyesek a fiúk! Látom a szánkó nálatok is menő. :D A piros pulcsis te vagy? Ha igen, akkor nem ismernélek meg rajta. Melyik karácsonyfa a tiétek? A műanyag talpas vagy a másik?
lora7

Minden kedves fórumozó számára kívánok egy nagyon boldog új évet, amely valóra vált sok-sok álmot, beteljesít minden vágyat! Jó egészséget és boldogságot a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt!

2008.-ban is bővül a www.pszichologia.multiply.com oldal.
Pszichológiai tanácsadásért továbbra is a pszichotanacs@freemail.hu címen várom leveleiket. Bővebb információ: www.pszichologia.mlap.hu oldalon.

Barátsággal, Nisreen
nisreen

N remélem, h nem ez lesz az oldal teteje!

Lora! Mi szexelünk két naponta, sőőőőt. :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Timi! Ringató nincs még holnap? Csak mert arra gondoltam, h most már mi is tudnánk a ti csopitokba járni, Gergő úgy is csak ebéd után szunyál!
És ha van Ringató, mi van a játszóházzal???

Május! Így azért tényleg jobban hangzik: Kele szülinapon rajtolunk! :wink:

Ági! A Bolsi-n jó vigyorogtam! :lol: Mondd neki, h "Tessék!"! :lol: Vagy "Nézd Boldi itt egy szép kék műa háromszög!" Segítettem? Én egyébként a háromszöget érzem a legdominánsabb tul-nak, de lehet, h csak szakmai ártalom. :roll:

Móni! N jók a képek, Botond n sokat nőtt, de azért még felismerhető (mint Botond). :D Gergővel uolyan csíkos pulcsijuk van! :D :D Ennek a párja a már idézett feliratú(I can't be cute...), nem?

Ezt az adóügyi társalgást nem vágom, de jó h mondjátok, rákérdezek én is, h ki fog "adóbevallani" nekem (helyettem :lol: ).
Vendég

Na ennyire azért nem ciki, elvileg eggyel nagyobb betűmérettel küldtem, de talán így is olvasható.
Vendég

Május,
Örülök, hogy Kelemaci végülés szakértő kezekbe került!!! :D Szerintem innen már nagyon gyors lesz a feljődés! Kivi vagyok majd a tanácsokra amiket kaptok.
Glutént valamikor 6 hónaposan vezettük be, talán. :oops:

Gyerekprojekt! :shock: :D Nagyon izgi, drukkolok minden kedves résztvevőnek! :wink: Én valahogy nem kaptam kedvet rá, egyelőre. :D

Ria,
Irigy vagyok, hogy egy kicsit dolgozhattál!!! :D

Lora,
Petinek 20-as Falcon cipője van. Egy kicsit nagy, de viszont alig lehet ráadni a lábára egy vastagabb zoknival. A lakásban meg egy 18-as Siesta szandit kap, néha.

Móni,
Nagyon jók a képek! Buli ok! :wink: :D Sőt, mi egy túrában is benne lennénk. :oops:

Ági,
Én mondom Petinek, hogy sárga háromszög a sárga lyukba, zöld csillag a zöld lyukba...
Nálunk egyelőre a ruháit nem tudja kipakolni, trükkös fiókban van. Szerintem nem kell zár, mondom én akinek ilyen problémája nincsen, de ha neked kényelmesebb akkor persze tegyetek. :D

Lora,
Engem is érdekel az adó dolog. A munkahelyem csak azoknak csinálta meg tavaly akinek semmi visszaigénylése nincs, csak a tiszta adóbevallás. Az idén kitudja mi lesz, nem is foglalkozom velük, megcsinálom gyorsan magamnak.

Timo,
Róma: Vigyétek az anyóst is! :wink: :D Én is gondolkodom uatzásokban, de mi vagy visszük az egyik nagyit vagy gyerekes barátokkal megyünk.

Ditke,
Ne paráztasd magad! "Gondolkodtam én is rajta, hogy el kéne vinni megnézetni, hogy minden a korának megfelelően megy-e (megnyugtatás végett) de mindenki azt mondja a környezetünkben, hogy nagyon ügyes !
De azért csak jobban megnyugodnék ha egy szakember mondaná, hogy minden ok ! " Nem értek hozzá, de szerintem oda csak beutalóval lehet menni annak akinek van rá oka. Május, így van?

Lorca,
Nagyon édi Nati és Szasza is. Csinik vagytok! :D

Kicsit csapongok jobbra-balra. Bocsika! :oops: :lol:
Vendég

Pann,
Olvasható! :lol: :D :lol:
Vendég

Lora! A legmagasabb adókulcsba tartozik és egy bizonyos fizu felett nem lehet visszaigényelni! :roll: Sági igazad van! Már tavaly is mi csináltuk az adóbevallást mert volt visszaigénylés! :oops:

Pann! Nem semmi! Most nem tudom irigykedjek vagy azt mondjam "édes alvás" a legjobb! :oops: :lol:

Krumplis tészta! Emésztetten jött ki! :wink:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Na a babanetről ennyit.Már harmadszor írom mire még mindig nem akarja elküldeni az írásomat. :twisted: :twisted: :twisted:

Most csak röviden írok majd talán holnap lesz erőm fojtatni.

Babaprojekt:
Mindenkinek sok sikert.Állítólag ha sokszor van akkor kislány,ha kevésszer akkor fiú.
Timi
Próbálj ne rá gondolni és lehet hamarabb meglesz.Orvosok szerint a nőknél 80%-ba pszihés háttere van,hogy nem jön a baba.
Ha jól tudom nagyon jót tesz a tenger és a levegője.Már látom Bella is csak dicsérte a tengerpartot.

Nyaralás
Mónihoz még hozzáfűzném tényleg nagyon jó korba vannak és már emlékezni is fognak rá.Olyan jó érzés mikor 1 év múlva emlegetik.És még pihizni is lehet melletük,de egy 2-3 évesnél már nehezebben.

Bella
Gyere töbször és írd le mit nem csinál Berti ,majd megoldja 1 óra alatt. :D

Adóügybe nem vagyok jártas,de azt tudom visszaigénylésnél tényleg sok mindenben hátrány a gyed.Én az életbiztosításom adóvisszigénylését nem kérhetem,mivel gyed és gyesen vagyok.

kditke
Szerintem ha darabok jönnek vissza akkor még nem emészti meg.
Jó a szánkós kép.

Mmóni
nagyon jók a képek.Tényleg melyik a fátok?

Ágiboldi
Dani idejébe én nem pakoltam el semmit.Igaz nem is tudtam volna helyet találni.Most sincs szándékomba inkább 1 hétig mondom neki,hogy azt nem lehet.
A sütifalóba én is úgy mondom mint Sági.

Új tudományunk van.Ha valaki integet neki és mondja szia Pá-PÁzik,de csuklóból.És ha a lámpát mutatja mindig plá-t mond.

KépKép
KépKép
dana 1

Jóreggelt! :)
Ma újra 3-szor ébredős éjszakánk volt. Úgy látszik egyik nap ilyen, másik nap olyan! :evil:

Dana!
Egyáltalán nem görcsölök a baba miatt. Az se gáz, ha csak évvégére jön össze. Nem izgulok.
Laura jobban van?

Lora!
Én nem igényelhetek, mert jan-tól táppénzen voltam, aztán meg a tgyás és gyed. Tényleg utána kell járni, mert nem tudom Balinak hogy áll a jövedelme és én is úgy tudom, hogy egy biz. jöv. felett már nem lehet visszaigényelni! :( :( :(

Pann!
Mi meg már a 10:30-as ringatóra nem tudunk járni, mert pont 10 körül alszik el Lilla. A 9-es lenne talán még a legjobb. De szerintem ma nem megyünk. Elviszem Lillust tanácsadásra.

Móni!
Jók a képek! Szerintem nagyon hasonlít egymásra a két gyerkőc! :) :)

Sági!
Üdv újra! :) Mi is megyünk holnap haza, biztos jól jönne egy szánkó. Gondolom otthon még jóval nagyobb hó van! :?

Timi
Kép Kép
timocska

Lányok!

Akkor játszóházba megyünk???

Timi
Kép Kép
timocska

Ez még a tegnap esti termés:

Jaj, lányok, ha láttatok már szépet: ködszitálás szikrázó napsütésben, mintha csillámport szórtak volna ránk folyamatosan.

Nem tudom a lányomat mi lelet, éjjel csak kétszer kelt, nappal összesen 3.5 órát aludt, (ilyet kb 2 hónapja tett utoljára)

Dana: cukiniskrumpli: valsz a cukkíni héja volt a bűnös, azt is belefőztem, de nem kostóltam meg előtte.

Pann: Lorca említette egyster, hogy Nati London térképet nézeget. Ha jól emlékszem…

Fáradt hisztire már Linusnál is volt példa. Akkor jött elő, amikor átállt a napi két alvásra. (Most már visszaállt megint a 3-ra) Határozottnak kellett vele lennem, ha hagytam randalírozni, csak jobban bepörgött. Ledöntöttem a lábáról és egyszer csak megnyugodott.
Volt már arra is példa, hogy evés közben kezdett „hisztizni” , azért mert fáradt volt és nem azt akarta, amit én.
Régebbi kismamában olvastam: azért hisztizik, mivel nem tudja levezetni a feszültségét. Ebben kell neki segíteni. Elterelni a figyelmét, a nagyobbacskákkal kicsit ugrálni, viháncolni. Ha üt, karmol azt viszont nem szabad hagyni.
.
KÉP

Bella: anya taníts engem: http://www.tudatosszulo.hu/?p=productsMore&iProduct=9

Május, megelőztél a gluténes kérdéssel! Én is ezt akartam kérdezni.

Képzeljétek a kismamás táblázatban a köles a 11.-12. hóban bevezethetők között van (igaz zárójelben ott van, hogy más sorrend is lehetséges)

Nappali alvás: nézzetek csak a vonalzótokra. Olyan közel vagytok már az 1 évhez! Ameddig alszik a gyerek táblázatban az 1 éves már csak egyszer alszik…

nanica

Jó reggelt!

Beninek hajnal 3-kor 39,7 volt a láza! :cry: Adtam neki Germicid-C-t és 7 -is 38,7-re vitte le. Most kapott Nurofent! De semmi egyéb tünet. Nem folyik az orra! Talá egy kicsit köhög. De nem hurutosan. Kihívtam a drnéni de csak délután tud jönni! :? Én is beteg vagyok. Légcsőhurutom van. Nagyon fáj a mellkasom. :cry: Szóval felébredt Beni, hogy lázas. Sírt de nem úgy mint amikor tudom hogy 1 perc múlva visszaalszik. Megfogtam és tűz forró volt! :roll: Most alszik a kis drága! :cry:

Timi! Hát mi bizti nem megyünk játszóházba. De babakocsival elég gáz közlekedni ezen a csúszós jeges úton. :roll:

KépKép
csongria

Egyszer alszik napközben az 1 éves? Ne már!!!! :o

KépKép
csongria

Megnéztem gyorsan a mennyitalszikagyerek táblit. Létezik hogy a szerint még egy évesen is 3x alszik???? Vagy valamit benéztem, 3 sárga rész van. Mi csak kétszer alszunk és azt a tábli szerint! :)

KépKép
csongria

Ria!
Igen, egyszer alszik, de hosszút és arra már következetesen lehet számítani.
Remélem, semmi komoly Beninél.

Nanica!-
köszi, majd számolj be, megéri-e, megvenni.

Ágiboldi, Lora!
Ó, engem sem tudott volna senki meggyőzni. Ezt egyébként is csak most gondolom, mert mostanra a kis korkülönbség előnyeit élvezhetném. :D

Dana!
Akkor most ezt is leírom, hátha ... Bercike nem tud pápázni.

Bella

Kép

Kép
bella2

Ria!
Gyógyuljatok meg mindketten gyorsan! És remélem Beni is hamar jobban lesz! Szegénykém!
Amúgy mi is kétszer alszunk. A tábli szerinti mit jelent?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Gergő kétszer ébredt, éjfélkor és 3-kor, úh nagyjából ok. Kelés 3/4 8-kor.

Ria! Szegény Beni! Jobbulást neki, meg gyógypuszik, rem hamarosan rendbejöttök! :(
De jó, h Beni vissza tud aludni magától! Ha Gergőt hagyom sírni, akkor előbb-utóbb ordítva áll az ágyában. Na ebből nem szokott visszaaludni. :x

Nappali alvás: ezek szerint ok, h Gergő csak ebéd után alszik. Tegnap két órát aludt, aztán felébresztettem.

Timi! Pont most beszéltem meg Ancsával, h átmegyünk a ti csoprtotokba, de mindegy, akkor majd még egyeztetünk. Mindenesetre mi ma megyünk, megnézzük a csopitokat, kár h Lorcáék sem lesznek. :(

Néha eszembe jut, h bizonyos kérdésekre nem válaszoltam (ez csak azért van, mert próbálom fejbentartani a témákat/kérdéseket, és ennyire megy :oops: :lol: ill. nem megy)

Orsi! H Gergő miért született előbb, azt senki sem tudja, vagy legalábbis velem nem közölték. Igazából sztem senkit nem izgattak (rajtam kívül) a miértek, bár bevallom a kórházban én sem ezzel foglalkoztam, hanem h kikerüljünk végre. :roll: Ezzel együtt n érdekelne, h vajon mennyi esély van arra, h ez megismétlődjön....

És már nem tudom, ki kérdezte :oops: , de emiatt kellet fejl. neuro.-ra járnunk. Gergővel nem töltöttük be a 36 hetet (35+4-re született, úh nem sok hiányzott), úh hivatalosan koraszülött.

Most ezek jutottak eszembe, mint pótlandó válaszok, de nem zárom ki, h lenne még, úh emiatt bocs mindenkitől!
Vendég

Timi! Nézd már meg azt a táblit te is. Kivi vagyok te mit olvasol ki belőle. :roll:

KépKép
csongria

Ria!
Én azt olvasom ki, hogy fél 10-től 11-ig alszik (tehát de-t egy hosszabbat), majd 2-3 között egy rövidebbet. Lillus pont így csinál! :) :) Ja, este meg kábé 7-től reggel 7-ig. Összesen így 14-14,5 órát egy nap.

Timi
Kép Kép
timocska

A helyzet nálunk romlik, Szabinak aszmatikus bronhitisze van. Ne kérdezzétek, az mi, nem értem. Ránézésre jobban van, belülről egyre rosszabb. Az antibiotikum ellenére ma Heim Pál, tüdőgyulladásgyanú.

Natinál meg választhattam, hogy brutál antibiotikumkúra vagy felszíni kezelgetés és reménykedés. Saját dokink is dobta az allergia diagnózist és most az ellen nem kezeljük. Sajna ez nem jelenti azt, hogy nem lehet allergiás, de a nyárig nem kezeljük se orrmandulával, se allergiával. Be kell tölteni a három évet, hogy vizsgálható legyen allergiapróbával, és amúgy is ki kell várni az orrmandulával, hogy teljesen rendeződjön, az meg még jó hosszú ideig el fog tartani.

A nappali szopiról leállunk, elég jó érvei voltak dokinéninek, megpróbálom. Ha nem jön be, még mindig visszaállhatunk, de már jó hónapja nem hízott semmit és ez így nem az igazi.

A tápszerekről is kérdeztem. A 2-esben anyatejhez hasonló dolgokból van több, a hármasban kalóriából, ami így olcsóbban előállítható és laktatóbb, de nem olyan ideális. A tápikban általában nincs glutamin ami egy fehérjét felépítő aminosav. Persze a felét sem értettem, amit mond. :?

Alvás:
A táblit azért nem érdemes aranyszabályként nézni. Max a mitől térünk el szintjén. :twisted: Naaagy átlagot nézve alszanak szerintem csak így. Az, hogy hányszor alszik egy gyerek napközben, legalább olyan széles skálán úszkál, mint az egyéb mozgásos érés. Csak épp nincs hátrányos következménye az eltéréseknek, a szülő idegrendszerét nem számolva, ha lassabban áll át a gyerek a napi 1x-i, éjszakai alvásra vagy ha más ütemet választ. Nati 14 hónaposan állt át az 1x-i alvásra. Nála alig idősebb barátnő meg leszokott a nappali alvásról, Nat meg még most sem bír ki egy napot du alvás nélkül.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Timi
Sajna Laura nincs jobban kezd sürübb lenni a nátha,de nála nincs láz.Vagyis egyik pillanatba meleg /egyszer megmértem 38.5/másikba meg hideg :shock: Majd hlnap délelött viszem orvoshoz.Kiváncsi vagyok mit mond.

Ria
Gyógyuljatok meg.Majd írd meg mit mondott az orvos.Mellkasodra nem kensz olyan krémet ami a gyerekeknél i8s felszaggatja?Hátha segít.jobbulást neked is.Ilyenkor a legrosszabb foglalkozni a gyerköccel.

Nanica
Nálunk meg éjjel volt gyönyörű az út.Csak úgy csillogott.Igaz rámenni már félő lett volna.
Na a táblázatot én is megnézem.

Bella
Na sikerülni fog a pá-pá?Tényleg tegnap Apának megmutatta az új tudományát?

Pann
Hát nem látszik koraszülöttnek Gergő. :D Inkább nagyon huncutnak.

Gondba vagyok.Ha így folytatja Laura akkor elapad nekem is a tejem.Képzeljétek tegnap szopizott teli cicikből!és a másodikat csak immel-ámmal fogadta el.És rázta a fejét,hogy nem kell neki több.Hozzáteszem mindig kettőből eszünk.Ma reggel is csak 1 cici kellett neki és itt van fenn 2 órája nem éhes.Lehet hogy a nátha miatt?Rendes kaját is alig eszik kb.80-100ml.Tanácsot tudnátok adni?

KépKép
KépKép
dana 1

Adó:
A tavalyi adóbevallásomat 2x küldtem be hibásan, úgyhogy nem ez az a téma, amiben érdemben hozzá tudnék szólni. :lol: Idén meglátogatom fehérvári barátnőmet, a nyáron megígérte, hogy segít kitölteni. Még az utazgatással sem telik el annyi idő, mint hogy ha én csinálom. :oops: De mintha nem fizettem volna annyi adót, hogy abból lehetett volna érdemben visszaigényelni.

Ágiboldi,
Hosszú távon szerintem érdemes valami akadályt építeni a szekrényekbe. Nálunk mágnes van. Az szép és jó, hogy rá lehet szólni, de ha csak fél évben 1x pakol ki, akkor tuti akkor fog, amikor dög beteg anyuci és vendégség miatt teljes puccban kell lennie a lakásnak.
A formákhoz, amit a kezébe adok, azt szoktam azonosításként mondani, hogy "tessék". :wink:

Lora,
Járást egy éves koruk körül kezdik. Az egy alvást egy éves koruk körül kezdik. :D Ő pedig egy Brigó. :lol:

Cipő:
Amit nem lehet kb a talpáig kinyitni elől, az nem jó cipő. :twisted: Amit le tud húzni, az rosszabb. (=tépőzárat kinyitja) Amit nem tudsz ráadni egy pillanat alatt, a legrosszabb. (=tépőzár a leggyorsabb)

Május,
Glutén olyan 6 hónaposan kezdődött, de még most sem mennyiség vagy napi.

Ágiboldi,
Nati a 2 naponta... eredménye, Szabi pedig a jól eltalált alkalom. :wink: ÉS Szöszi volt a gyorsabb. :lol:

Kditke,
A kenyér akár mint étkezés is szóba jöhet már, csak óvatosan, milyent adsz. Magvas vagy korpás ne legyen.
Szabival voltunk babaszemészeten, mert neki is volt egy kis csúszkáló tendenciája, a bal szeme (néha a jobb) befelé kancsal egy kicsit.
Mindig ugyan az a szeme húzódik? Ha alternál, azaz hol az egyik, hol a másik, akkor nincs baj.
Az orrnyereg szélesebb arányosan, mint egy felnőttnél, rá is húzódik kicsit a szeme sarkára a bőr, így optikailag hathat úgy, mintha kancsal lenne.
A szemének most már teljesen rendezetten kéne követnie a dolgokat, de még rendbe jöhet, magától.
Egy éves kor után sztem vidd el szemészetre.
Az alma nagy székletlazító, Natiból is sokszor egyben távozik.

Nagy korkülönbség:
Én kb 18 voltam, mire összenőttünk tesómmal. Nagy előnye volt viszont a 7 évnek, hogy mikor én 12 voltam, elment egyetemre, így saját szobám lehetett. Nagyon élveztem. :D A kis korkülönbség nagy szívása, hogy a nagy immunrendszere sincs még sehol, így szépen begyűlyt mindent és lepasszol a kicsinek. :? De már kezdenek együtt játszani. Csak Nati nem érti, hogy ha a kisasztal mellett állnak és Szabi kezeit megfogja, táncizni próbál, hogy akkor Szaszapsz miért borul. :lol:

Kép KépKép
lorca

Jujj Lorca, ez elég ijesztően hangzik! :roll: :roll: Mikor mentek a kórházba? Majd jelentkezz mindenképp, hogy mi volt!!!
És gyógypuszik tömkelegét küldjük!
Van most segítséged? Mert két beteg gyerkőccel nem lehet könnyű.

Dana!
Nekem a doki azt mondta, mikor Lillus volt beteg, hogy a folyadékot próbáljam erőltetni. Nálatok a cicit. Az nem baj, ha nem eszik annyit, mikor mi betegek vagyunk, mi sem kívánjuk annyira az ételt. Inkább próbáld meg minél sűrűbben megkínálni a cicivel.

Timi
Kép Kép
timocska

Dana! Nektek is jobbulást! Gyógypuszik!

Sikerült hánynunk is! :roll: Egy kanál tízótait kapott és annyi folyadékot kihányt amennyit meg se ivott! Sajnos azóta nem fogadja el a teát. Na most is sajnálom, hogy nem cicizünk! :( körül jön a drnő. A gáz az hogy ha ír receptet akkor nem tudok elmenni kiváltani mert egyedül vagyok és jéggé van fagyva a felüljáró, nem tudom át tolni a babakocsit. Amúgy se hiszem hogy ki kellene vinnem lázasan! :roll: Most 38,4 a hője a nurofen után. Még egy szomszédot se ismerek, hogy megkérjem, hogy figyeljen rá addig!

Lorca! Nektek is gyógypuszik és jobbulás bronchitis=hörgőgyulladás! A hörgők nyálkahártyályának vérbősége, duzzanata. Mindenképpen vidd el a Heim Pálba! Ja és Beni tápit kap és mégse hízott egy hónapja semmit! :cry: Szerintem nem véletlen hogy alig hízogatnak a babók!

Lányok van aki fülhőmérőt használ? Belefér már a fülükbe?

KépKép
csongria

Sziasztok!

Jobbulást a betegeknek, babáknak és anyukáknak is!!!!!! Tudom milyen szar én is az vagyok még mindig.

Ráadásul egy k..va szar éjszakán vagyunk túl. Kisasszony felsírt f2-kor é sutána nem volt hajlandó aludni. hn4-kor sikerült elaludni, közben nem volt neki jó sehogy, menni akart, játszani.
Közben teljesen kiakadtam apára is, mert ma nem ment dolgozni, hallottam hogy ő is felébredt, de nem hogy átvette volna (miközben én haldoklok a takonytó), nem inkább forgolódott végül elaludt. Mikor reggel szóvátettem, hogy mi lett volna ha segít a szenvedése helyett, azt mondta "ennyire látványos" volt.
Azt hittem hozzávágok valamit.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Dana

Jobbulást kivánunk mielőbb !!
Ha csak abból indulok ki, hogy ha mi felnőttek betegek vagyunk nekünk sincs étvágyunk, akkor szerintem Laura étvágytalansága is érthető. Ha éhes lesz akkor bizi fog enni, szerintem kínál többször kevesebbel, de ez egy laikus tanácsa.

Ha nem emészti meg akkor mi van ?(mármint akkor ne adjak neki reszelve csak turmixolva ?)

Az utóbbi időben Tominak is változó az étvágya, hol jobban hol rosszabbul eszik, de magam is azzal nyugtatom ha éhes lesz úgyis enni fog és így is van ha kevesebbet eszik akkor bepótolja délután vagy este.

Cici ügyben nem tudok tanácsot adni, eszembe jutott, mikor Tomi szopizott, és még nagyon sok tejci volt, borzalmasan feszült, nekem állandóan fejnem kellett, de nekem nagyon sok volt napi 2800 g.

Lorca

Nektek is mielőbbi gyógyulást !!
Nekem is volt kiskoromban asztmatikus hörgőgyulladásom. de idővel kinőttem, az orvos levegőváltozást javasolt, sok kirándulást a friss levegőre. (pedig mi Szegeden kertvárosban laktunk családi házban)

Pann

Regióval beszéltem, van áruházuk Debrecenben Miskolcon és Pécsen, továbbá lehet tőlük interneten rendelni a vebáruházukból
www.regio.hu. Ennyit tudam segíteni a készségfejlesztő várral kapcsolatban.

Gergőről szerintem sem a koraszülött baba jut az ember eszébe, hiszen gyönyörű fejlett nagyfiú. Mennyivel született ?

Csongria

Én ezekben a táblázatokban nem hiszek, két gyerek se egyforma még aki egy napon született az sem.

Jobbulást mkettőtöknek !!

Timi

Pontosan úgy van ahogy leírod nálunk se egyforma két éjszaka sem van amikor egy szó nélkül végig alussza az éjszakát (leggyakrabban) és van amikor 1x felsír van mikor 2x, vagy többször. Az időjárásváltozás, a légnyomásváltozás, a szél, a hideg a meleg, a hó, a szülők lelki állaapota minden befolyásolja őket !!

Kép
kditke

Orsi,
Csak azt hiszed, hogy a második gyereknek nem kell semmi! :lol: Már csak a gyógyszer is több 10e volt ebben a pár hónapban. :twisted: Nem beszélve az "olyan édes lesz ebben!" ruhákban. Pedig én nagyon visszafogom magam. :lol:
Gondolnád, hogy a nagyobb babák és Nati között 3 kiló sincs? :wink:

Hiszti:
Mentes övezet vagyunk. :D Nekem az egész nevelési koncepcióm a hisztielkerülésre épül. Aztán lehet, hogy csak genetika az egész. :roll:

Szótagismétlés:
Nincs. Nagy ritkán produkál valamit, ami több a brümmögésnél, aztán kész. Natinál pár napig tartott az ismételgetés, gügyögés, gagyogás nem volt. Beszéd az igen. :twisted:

Bella,
Nati elég apás én meg elég fiús. Így pont összeillünk. :D A közös fagyizásokat már várom, idéntől kaphat saját fagyigombócot, Szabi meg egy tölcsért. :lol:

Oxigénhiány:
Vhol olvastam, hogy az oxigénhiányos állapotok 80%-a a terhesség során alakul ki.

Dana,
A 21 hónap kicsi korkülönbség? Mert ha igen, van ellenpélda, Szabi tervezett. Csak épp a project első napján úgy döntött, hogy marad. :twisted:
Most van először ilyen fenyő. Nagyon megérte, mert a tülevelek könnyen összeszedhetőek. A díszeket meg amúgy is leszedi az aprónép. :lol:
Én kislányt szeretnék, de nem másodiknak. 8)

Wc irodalom:
Natinál eljutottunk odáig, hogy pisilésnél nem szabad olvasni. De egyébként még válogat is. 8) A legmenőbb most a Kismama és egy dínós NatG.

Móni,
Most a Nati egyedül alszik project is pihen, amíg nem jövünk helyre egészségileg. Most már csak apa ép, de csak mert a múlt héten kimászott a tüszős mandulagyulladásból. :?
Az ébredéseket sajnálom. :(
A gyógyszeretetésről jut eszembe, hogy bnőm nagyot nézett, amikor a Cebiont csak magában adtam Natinak, mondván, hogy n savanyú. Nekem sem jutott eszembe, hogy bmivel ízesítsem. :oops:

Kép KépKép
lorca

Kditke,
Szabi asztmatikus hörgőgyulladása nem asztma, hanem csak így hívják.

Szerintetek elképzelhető, hogy egy gyereknek, aki éjjel nyugis, nappal elvan, nincs láza, tüdőgyulladása legyen?! Délután megyünk röntgenre, addig szétrágom a körmeimet. :oops:

Lin,
:? Én már túl vagyok az udvarias nézem apát, ahogy alszik szakaszon. :twisted: Simán felkeltem ha kezdek kinyúlni. :twisted:

Csongria,
Nincs kendőtök vagy kengurutok? Én most semmiképp nem vinném babakocsiban. Szerintem még az is jobb megoldás, ha fogod a kezedben és nagyon megpróbálsz nem elesni. Sajnálom, hogy ti sem ússzátok meg. :(

Timo,
Ma megint van anyós, tegnap nem mert eljönni a csúszósság miatt. Egyetértek, inkább pár nap kihagyás, minthogy valami baja legyen. (semmi önzés. :twisted: Ha elcsúszik, hetekig nem tud vigyázni a gyerekekre)

Dana,
A lázmentesség azt jelenti, hogy napokon keresztül 1x sem lázas. Ha csak egy rövid időre is felugrik, az már elég.
Én semmi problémát nem látok abban, ha 2 óra alatt nem éhezik meg. :lol: Én sem.

Kép KépKép
lorca

Lorca! Szerintem tüdőgyulladás lázzal jár. Nem hinném hogy jó kedélyü lenne! De az igaz hogy hallottam már "lábon" kihordott tüdőgyusziról, de az szerintem nem gyerekeknél. Szerintem azért küldik el, hogy ki zárják! Tudod mint nálunk a 3 napos láz és a vesemedencegyulladás! :evil:

KépKép
csongria

Csongria,
Remélem, igzad van. Emlékszem, középsuliban ősz végén mindig röntgeneztek tüdőgyuszi gyanúval, de mégsem az volt. Emlékeim szerint rosszabbul néztem ki. (látványosan utáltam a középsulit :lol: )
Nekem is volt kollégám, aki lábon hordta ki a tüdőgyuszit, de úgy is nézett ki. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Lorca
Nagyon nagyon sajnálom a kis Szabit. Meg Natit és téged is! Nagyon rátok jár a rúd mostanság. :( Sok-sok gyógypuszit küldünk Brigivel!!!
Jót röhögtem az "Ő pedig egy Brigó" mondatodon! :lol: :lol: :lol:

Ria
Hozzátok is postázunk gyógypuszikat! Beniapu nem tudja a plázában megvenni valahol és este hazavinni? Ja, hülye kérdés, mert a recept meg nálad lesz. :(

Off kérdés:
Nem tudja valaki, hogy melyik a Kovács Lázár étterme? Vagy hogy hogy hívják? Csak annyit találtam róla, hogy régen az Alabárdos séfje volt. Vagy tud valaki ajánlani Bp-en nagyon jó éttermet? (jó kaja, jó kiszolgálás, és nem csak bekoszolják a tányért)
lora7

Lorca
Én még mindig nem értem, miért ne szoptathatnál nappal is? Vagy írtad, csak én nem látom? :oops:
lora7

Sziasztok!

Lorca,
Ez nem hangzik olyan jól. Remélem minden rendben lesz és nincs Szaszának tüdőgyuszija. Mikor mentek? Lehet egy krónikus hörghurutja van?! Peti is hörög már egy ideje, ma ki is jön a doktornő megnézni.
Küldjük a sok-sok gyógypuszit!!!

Ria,
Nektek is mennek a gyógypuszik. Mikor megy a doki? Remélem Benike nem az influenzát kapta el.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?