Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

jah és Bibi kb fél órát sír több részletbe,hamar lenyugszik szerencsére
Vendég

Móni csalódást okozok, de én nem paráztam Manónál sem. Szerencsére okom sem volt rá. Panaszkodni panaszkodtam a cicin alváson, meg, hogy nem alszik el egyedül, de talán így volt kénylemsebb mindnekinek!
Na és már ki is nőtte. :)
Anyu szerint igazi kotlós vagyok, talán ezért is könnyebb, na meg a millió kisebb unokatesó, volt hol gyakorolnom, mintát levenni. :D
Főzés nálunk kimaradt eddig, romot takarítottunk és fát bontottunk Manóval, végre kikerült. Pedgi még nem is hulajtotta a leveleit.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka, köszi, Te mindig megnyugtatsz :wink:
Még mindig alszik :roll: 3,5 órája...

Móni, kösz, megnézzük akkor ezt a kisebbet. Palacsinta??? Jaj, lszi tényleg ne emlegessetek ilyeneket...brühühü

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kép
Szval erre mondom, h télizsák

Kép
Kép
h@jni

nekünk is ilyen van
Vendég

Hú, köszi Hajni, hogy szántál időt a keresgélésre. Na de akkor mi a lábzsák? Illetve miért kell e fölé még a lábzsák, plusz a mózes fedele? Ne haragudjatok, hogy ilyeneket kérdezgetek, de attól félek, hogy én alulöltöztetem Nadint, ezért érdeklődöm. Mert én a rugi fölé már csak az overált adom (ez lábas, de ha lenne zsák aljú, akkor sem adnám azt még pluszban az overál fölé szerintem, hanem helyett, nem?)
Na szóval én overál, meg a képhez hasonló lábzsák, és ennyi :oops: Nincs alatta-fölötte még pluszban takaró, meg a mózes fedelét sem teszem rá. De nekem ez is tök nagy gond amíg ezt a cuccot mind ráadom. Ha az overál alá adok még pulcsit akkor nem is tudom elaltatni, úgy üvölt, mert sok rajta a cucc. Szerintetek??

Még egyszer és utoljára szeretnék elnézést kérni a "felfújás" miatt, akkor is megtettem rögtön, remélem nem fogunk mostantól ezen lovagolni. Nagyon restellem, hogy leírtam, de kérlek ne célozgassatok mostmár rá, mert nekem ez nagyon rosszul esik, még akkor is, ha mostmár tudom, hogy ez az elszólás meg másoknak esett rosszul. Szóval fátylat rá, rendben? :lol:

Timi, Majának jobbulást. Nálunk is rendelés után jár ki a doki, csak 10-ig bezárólag kell hívni, hogy tudja tervezni az útitervét. Nem lehet nálatok dokit váltani, ha ez ennyire nem segítőkész?

Kaja: hát magamnak eddig rendeltem. Néha azért főzök, van amikor jól sikerül :lol: Minden tiszteletem azoké, akik tudnak főzni, meg azoké, akik gyerek mellett is tudnak főzni :lol:

Anett, Neked köszönöm hogy leírtad, így számostul mindenestül, nekem információ értékű. Igazából egyre inkább hajlok afelé, hogy egy napot végigmérjek, éjjeli kajálással együtt, hogy tényleg kiderüljön mennyi az annyi, aztán hagyhassam a mérlegelést a fr@ncba. Sajnos nem kölcsönzött a mérleg, ha az lenne visszavinném aztán kalap-kabát. Így azt hiszem addig méregetni fogok, amíg nem kell a mérleg helye valami más tárgynak :?

Közben rájöttem, hogy klasszikus kocsi lábzsák az nem is bélelt, hanem csak egy fedél - szerű, olyasmi, mint a mózes szélfogója, igaz? De Hajni, ha Te is mózest használsz, akkor arra hogyan teszed a sportrész lábzsákját, plusz még a mózes szélfogóját?
Hát Lilla tényleg mintababa hallod. :shock:

Nadin közel sem alszik ennyit napközben (sem), mostmár a teraszos alvásából is felébredt két óra után. Remélem azért estig sikerül még egy órát, különben lesz műsor.

KépKép
kertikiri

Kriszti

na akkor azért mégis tudsz főzni :-)

ezt amit Hajni felrakott én bundazsáknak hívom ez van legalul a kocsiba,ebbe kerül Bibus akin van a benti cucc ha hideg van plusz egy kardigán és lábas overáll.aztán ebbe becipzározom a nőt,erre jön most eg yvastag takaró kettőbe hajtva,mert a lábzsk nem ér fel a nyakáig, plusz a feje köré rakok egy vékonyabb polárt.erre még rápatentolom a kocsi lábzsákját.az egy vékonyabb szivacsos cucc,de jól körbefogja az egészet :-)
ilyen hidegbe ennyi kel szerintem.

öhh ha nem haragszol,aztán többet nem mondom el :-) a babák mindig másképp esznek,egyiknap 40,60 at akár másnap meg 120kat.nálunk játszottak ezek a számok,ez közel sincs az előírthoz de a tápi mégse kell neki
de mérd meg ha nyugodtabb leszel tőle
Vendég

Na beebédeltünk! Szal: marhahúsleves, rakottkel, palacsinta (bocs, Zsu :roll: )! (Hétvégére terveztem, de az másképp alakult!) Szoptatós, mi? :lol:
Hogy nektek mennyit alszanak a babák! Na, napközben nálunk nincs ez! (Még szerencse, h azért valamennyire elszórakoztatja magát!)
Ezért is vagyunk állandóan együtt Jankával, mert nem alszik (igaz, én még nem gondoltam rá, h ezt vizsgáltatni kéne :roll: ). Cipelem magammal le (a konyha, étkezőbe!), a nappaliba. Ez van!
Jolka! Hát örülök, h van ilyen is, h nem parázol semmin! Nem okoztál csalódást! :lol: :wink: (Azért én parázhatok?! Én ilyen fajta vagyok! Én egyáltalán nem vagyok biztos a dolgomban, csak próbálok néha úgy csinálni! Nekem komoly kételyeim vannak, csak soxor nem mondom. Kétely magamban, abban amit csinálok, jól csinálom-e, nem lehetne-e jobban ilyesmik! De ez legyen az én bajom! :lol: )
Kriszti! Én nem emlegetem többet! :wink: Tutti!
Regi! Mit csinál a nővéred? (Ha akarod, jöhet pü-ben is! :wink: )
Zsu! Interspar, dm, brendon! Itt bizti van a kicsi Janából is!

Kép
ermoni

Tyű, és babakocsira szerelhető sítalp nincs valakinek? Láttátok a Brendonban? Én jót röhögtem rajta!
Ja, és nem tudja/nincs meg valakinek Gazdag Erzsi: Mesebolt című verse? (Az enyém anyáméknál 240 km-re! :? ) Már két napja gondolkodom rajta, de csak az első 2 sor jut az eszembe!

Kép
ermoni

Jaj, de egy marha vagyok! Beütöttem a google-ba és ezt dobta ki elsőnek! Mármint a Meseboltot! :oops: Asszittem szerzői jog meg ilyesmik... Bocs!

Kép
ermoni

Móni
ezzel mindenki így van,a kételyekkel :-)

és mennyit alszik Janka?mert azért valamennyit biztos
Vendég

Na, én már behoztam Ádit. Akkora szél lett, nem mertem kint hagyni így. Aludt volna még szegénykém, jól meg is sirattam, hogy a vetkőzéssel fölkeltettem. Most a játszószőnyegen forgolódik és dumál, persze az öklével a szájában. És még mondja azt vki,hogy teli szájjal nem lehet beszélni...
Levegőzéshez amit rá adok: pamut rugi, alá persze body, zokni, plüss rugi, bundazsák (ami olyan, mint az overál, csak zsák), sapek. Vastag pléd kettőbe hajtva fölé, alá termó pléd, babakocsi lábzsákja, és egy textílpelus az arca elé, hogy csak a szeme legyen kint. Mindig jó meleg szokott lenni, ha behozom. Ha nagy zimankó van, akkor még a bundazsákban bebugyolálom egy termó plédbe is és aztán a vastag pléddel takarom.
Hajni: mért ámulsz??? Írtam vmi rosszat???
Zsu: nálam is majdnem elfogy 24 óra alatt a babavíz. És nem régóta merem kint hagyni Ádit. Anyósom itt volt, meg egy kolléganőm és ők győztek meg,hogy merjem már az erkélyen altatni. 2. alkalom után már nem paráztam. Elötte,ha nem mentünk sétálni, a szobában szellőztettem a gyereket csak.
Kertikiri: bonyolultabb kajákra én is csak ritkán vállalkozom. Jó, azért elég sok mindent megfőzök, de senki nem úgy született,hogy mindjárt tudott főzni... :wink:
Azt gondolom, ha nyugodtabb vagy hogy méregeted mennyit eszik Nadin, hát mérd! De azt mondtad, a dokid szerint inkább csak folyadékot kéne pótolnod, mert minőségre teljesen okés a tejed.
Valszeg ezért hízik jól Nadin. Akkor meg pl a 60ml is okés, max itatnod kéne.
Jolka: az az igazság,hogy sütőzacskóban még semmit nem sütöttem, nemhogy a gyereknek kaját csináljak benne. Először magunkon tesztelem, aztán majd Ádinak is szeretnék főzni.
Móni: Ha Janka még főzni is hagyott, ezek szerint sikerült ismét visszaverned a szopi sztrájkot?

Kép
Kép
gabcii

Timi! Alszik, persze, de napközben 2-3 órákat nem nyom! Most is alszik már vagy 1 órája és sztem hamarosan kel! Délelőtt aludt 1-1,5 órát. Tök változó! De sztem ő ilyen, és kész!
Ebinc! Már megint eltűntél! :shock:

Kép
ermoni

Gabcii! Ne kiabáljuk el ezt a vissszaszorítást! Sztem még van belőle!
Ja, 2-3 órát egyben nem alszik napközben! Ezt akartam, csak nem sikerült értelmesen leírnom!

Kép
ermoni

Sziasztok!

Kertikiri: most 180-at eszik Ágika!

Timi: megjött nagyon jó!
Ird már meg mennyit utaljak és hova! :wink:

Voltunk oltáson hát egy pici sírás és gyorsan abba is hagyta!
Meg dícsért minket a doki ,hogy milyen jó kislány!
Adatok: 6 kiló és 62 centi!

Ja ne adjátok fel az egyik csajszival beszéltem neki a kislánya is olyan jó mint a lány vagy még jobb! :shock: :D

Hozzátápit: kb. két hét múlva adhatom a répát és a következő héten a krumplit!
Egy héten csak egy újjat lehet!

Ja hazaértünk még aluszkált felébrdet égtelen orditás azt mondja apa ,hogy fáj a lába dobtam rá borogatást meg be egy kúpot!
De amint a kaja szájába ért semmi gond ennek már 3 órája alszik a hintába ,imádja ezt a hintát!Ringatja a seggét és semmi gond!

Megvan az egyenkockánk! :lol:

De több mindent is rendeltem mert voltak ilyen szettek igy megvettem a piramis csillagot is meg valami nyúszit ami kiugrik a dobozból,plüss maci,csörgő,Kutyus ami nyálkendő is egyben!

Kép
mogyoland

Sziasztok Lányok!

Isteni édesek a babák! Képeket még Mindenkitől!

Ma voltunk a 3 hónapos oltáson. Lemérték Ramit és 7 KG!!!! és 64 cm!!!
Férjem azt mondta, hogy kis Godzilla! De a doktornő megnyugtatott, hogy a csak anyatejes babák nem tudnak elhízni és megdícsért, hogy ebből is látszik, hogy bőséges és jó összetételű a tejem!
Nem semmi ugye??
A féléves kislány kismiska volt Ramika mellett! Női pankrátór lesz?? :lol:

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Na végülis 3és fél órát aludt összesen a csaj a teraszon. Hozzá tudnék szokni, már nagyon elkezdeném újra a tornát itthon, és akkor még utána a tusolásra is jutna időm :D

Kriszti, én is rendelek kaját a helyi kifőzdéből. Eddig el se tudtam volna képzelni másképp. Pedig még terhességem alatt vettem is egy kenyérsütős szakácskönyvet, azt hittem én naiv, hogy majd Panka mellett én kenyeret fogok sütögetni. Az első hetekben még reggelizni se tudtam, ebédről meg csak álmodtam :lol:

Móni :evil: Nincs már gond nálatok a k betűs kajákkal, mint a mai kel? Vagy rakottkelként már nem k betűs? :)
Google mindenre jó, én az Öreg néne őzikéjét nem tudtam a múltkor!
Mai napig Panka csak 3/4 órát aludt minden 2 szopi között.

Gabci, pamut rugira még plüss rugi? Panka tuti szétüvöltené a fejét, ha ennyi cuccot adnék rá.

Mogyo, ügyes volt Ágika! Jól átvert titeket :lol:
Na ezt a piramis csillagot már én is megnézem, annyit irtatok már róla, nekünk még nincs.

Ja, Jolka, rég akartam kérdezni. Mikor voltatok a 3 hós oltáson, akkor ott beirnak egy testsúly %-ot a baba kiskönyvbe. Nektek oda mit irtak? Mert a 8 kg-t nem is jegyzik 3 hós korban :lol: :lol: :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Csajok? Ez a giga babák topikja?

Na félre tréfát... Timi, de van olyan gyerkőc aki mindig ugyanannyit eszik! Dorka. Napi 4x235, hogy többet enne e nem tudom, de én nem adok neki többet, ami az üvegben van azonban azt tuti benyomja! :lol:

És ma giga szívás is volt... 12-től aludt a lány... majd 2-kor felébredt, mert a házunk előtt sokáig és hangosan szereltek... behoztam, hogy úgy is aludt már 2 órát... hát kemény 20 perc után fáradt lett.. majd gondoltam elviszem a patikába kocsival akkor visszaalszik... bebugyolálom megin... be a babakocsiba... raknám be az autóba... hát persze, hogy amivel ki lehet kötni az Apa kocsijában maradt... majd vissza, át a hordozóba, be a kocsiba... 20 perc szerencsétllenkedés a bekötéssel (eddig ha 2x használtam)... el a patikáig, megállunk felébred... vissza... na végre bealszik... haza... óvatosan kivettem, overálostul beraktam az ágyba... nem ébredt fel... DE a háztetőről nagyadag hó lezutt 5 percen belül... felébredt! :twisted: :twisted: :twisted:

Kaja, visszaaltatási kísérletek ezrei... hol nyöszi, de nem alszik... hol jókedvűen nézelődik...

Jutta

KépKép
jutta

Zsu, lakáson belül Dorka is 45 perc után ébred, kint meg 3 órát simán lenyom!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, Huba sem aludt séta után. ha tudtam volna nem keltem fel :evil: hülye vagyok. a napunk is szétesett.
mennem is kell
talán este, de vszleg nem... :?
:arrow:

Kép
an°°di

Kertikiri: én is végig mértem egy napot! Még éjjel is, meg hajnalban is. Többet éjszaka nem mérem, az tutti, de egyszer megérte. 850-et mértem :D azóta éjjel hagyom, nappal méricskélek, és írom minden nap, még azt is, h mennyit alszik, és hogy aludt el. Anyukám is írta, és tök jó visszaolvasni, meg még egyéb dolgait is írom.
Napközben fejni az nekem nem jött be, mert a következőnél kevesebb van, mivel 3 óránként van kaja. Most viszont már fáradt vagyok az éjszakai fejéshez, úgyhogy az esti utolsó után, jó sokáig szuttyogtatok. Írni még azért is jó, mert kb képet kaptam arról, h mikor mennyit eszik, és van benne "némi" rendszer. Pl este nem teli hassal megy aludni, hiába alszik egyben 5 órát. És én sem mértem addig, amíg tudtam, h elég a tejem. Aztán gyanús lett vmi, nem hízott, és kiderült, hogy mellenként 30-45 gr-ot szoptatok... Pedig rájöhettem volna, csak nagyon biztos voltam abban, h tuti elég a tej. De erre emlékezhettek. Most egyre jobban javul a tejhozam :D 120-130 alatt már nem szoptatok, pedig a homeos bogyókat is abbahagytam.

Kriszti, még 1, amire rájöttem, h nem eszik, ha nem éhes. Hagyd egy kicsit Nadint, ha éhes, sírni fog.

Zsu: nálunk a napirend úgy alakult, hogy dél körül babakocsiban legalább 3 órát alszik, a többi szopik között csak egy órát. És hagyom, így tudok pihenni, meg enni rendesen, de 4 óránál több nem telik el két kaja között. Ilyenkor elkezdek zörögni mellette, hogy keljen fel. Rugi dolog csak tréfa volt, de az egyiiket ár tuti láttam!!:))))

Onnan tudom, h elkezdi az éjszakai alvását, hogy egy óránál tovább alszik. És ez tegnap 8 körül következett be. Ma ez fél 9-kor fog kezdődni, majd 9 és fél 10-ig ki akarom tolni, csak ő még nem tudja... Elegem van a hajnali kelésekből :evil: :evil:

Vicuska: gratula!

Szerintem a rakottkel, az fúj fel :lol: :lol: Kertikiri egy tündérbogár cuki nőcemély! Bizti nem úgy értette, na!

Móni! Kételyek dettó, de én asszem le is írom...

Tök jó Lilla bundazsákja! Vili most kinőtte a korábbit (mégiscsak nő, jééé :oops: :oops: )

JA, ég azt akartam, h a pihiszék nálunk nem pihi, hanem gyerekfelhúzó szék. Vili teljesen kikészül attól, hogy hintázik, csak hajtja magát, és meredten nézi a játékokat, aztán totál kiakad. Jaj, már kezdi is. :arrow: :arrow:

KépKép
1macsek

Jutta, lehet, hogy akkor nálunk is ez volt a gond, a kinti alvást kellett volna jobban erőltetni. Hogy eddig ezt nekem miért nem mondta senki? Mi sétáltunk 1 órát, aztán hoztam be.
Szegény Dorka..még jó, hogy nem a nyakatokba zuhant a nagy adag hó :lol:

Macsek, de jó neked, hogy igy visszajött a tejed, ügyi vagy! És mit jelent, hogy Vilko kiakad a pihiszéktől? Sir vagy csak elfárad?

Kérdés: tudom, hogy krémezésről már volt szó, de most konkrétan az érdekel, hogy kinti séta előtt mivel krémezitek a pofijukat. Pankának eléggé kiszárad az arcbőre, most Gabi krémet vettem neki, amit kimondottan a viszontagságos időjárásra ajánlanak, de ha valakinek van olyan, ami bejött, lszi irjátok meg.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hát ebben nem tudok segíteni én már rég vittem sétálni mert elég hülye idő van itt nállnuk és itt extrém szélfújások vannak!

De ma tudta az idő ,hogy jó kell legyen már jól esett a séta!

De megint mondják az onósesőt meg havat mi lesz még itt!

Kép
mogyoland

Lány nagyon imád hintázni!
Már nem birtam magamal és felkeltettem és megmutiztam neki a játékokat hát tetszik neki mind főleg a kocka a csillagoknak meg sikongat!

Kép
mogyoland

Macsek, tök jól alszik Vili! És köszönöm :lol:
Zsu, mi is Gabit. De én úgy tűnik fagyasztom Nadint, mert közel sem adok ennyit cuccot, mint Hajni vagy Timi. Lehet megpróbálkozom a 6 hós zsákunkkal (az már tényleg zsákos overál), az alá talán jobban tudom öltöztetni, mint a lábas alá.
Na én asszem mára megyek, mi nemigen aludtunk délután, és szerintem kezdődik.... :evil:

KépKép
kertikiri

Zsu: hát még nagyobbra nyitja a szemét, meg liheg, egyre jobban hajtja magát, szemei gúvadnak, elkezd nyekeregni, kiabálni, és csak hajtja magát... ijesztő kicsit.

KépKép
1macsek

Mogyó: én rá vagyok "kényszerítve" sétár, mert ott tuti alszik.

KépKép
1macsek

Macsek, szerintem egy ideig ne tedd bele Vilkot, majd később megint kipróbáljátok.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

[quote="jutta"]L írta:juttaily,

Miért lefejt tejet adsz és közben meg fejsz??? Vagy ennyire lusti? Azért én próbálkoznék a helyedben azzal, hogy nem fejem le a köztes időkben, akkor több van amikor szopizik és jobban jön...
vagy nem? Tesóm állítólag anno 1 hós koráig nem cicizett, de utána igen, mert megerősödött (nagyon be volt sárgulva, evett - aludt és enni is kelteni kellett - de ez nála már tényleg kóros volt...)
De még véletlenül se akarok szopis tanácsot adni én aki totál kudarcot vallott... csak nagyon soknak tűnik amit szenvedsz és meglehetősen melósnak!

Az a baj, hogy úri kedve tartja, hogy éppen mennyit szopizik! Ma pl. délben fél óra alatt 150 grammot (rekord!!!), de ahogy írtam, volt, hogy 60 perc alatt 35-t... :cry: Eleinte azért kezdtem el fejni, hogy a hozamot növeljem. Aztán elegem lett abból, hogy az esti lefekvés másfél órás üvöltésbe torkollik, mert nem lakott jól a manó, és aztán ugyanez hajnalban. Lefejtem hát a tejet, cumisüvegből megkapta ( a hajnalit apától), ő jóllakott és mindenki aludt... (Akkor még nem volt tápi mellé.) Reggel meg este azért nem szoptatok, mert ilyenkor álometetés van, azaz egyből elalvás utána ideális esetben, gyorsabb, kényelmesebb, hogy a kiságyban fekve cumisüvegből negyedóra alatt megissza a tejecskét, mintsemhogy a cicimen küszködjünk. Merthogy legalább háromszor kiköpi a cicit és ordít, tiltakozik, én meg visszaerőltetem...

Kép
waterlilly

Hát nállunk Lili azért nincs tejcsi mert a lánykám a kórházban beteg volt és nem tudtam szoptatni igy ennek köszönhetően nem is lett tejem!

Kép
mogyoland

Na beszéltem a dokinkal ,hogy melyik oltást javasolja plusszba !

És az agyhártya ellenit mondta hogy azt kellene!

Na lépek sehol senki!

Jó éccakát mindenkinek!

Kép
mogyoland

Minden kedves fórumozó számára kívánok egy nagyon boldog új évet, amely valóra vált sok-sok álmot, beteljesít minden vágyat! Jó egészséget és boldogságot a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt!

2008.-ban is bővül a www.pszichologia.multiply.com oldal.
Pszichológiai tanácsadásért továbbra is a pszichotanacs@freemail.hu címen várom leveleiket. Bővebb információ: www.pszichologia.mlap.hu oldalon.

Barátsággal, Nisreen
nisreen

Na mivel ilyen kaki volt a nap, ma altatni kell ezerrel... oááááá ezerrel, apa van fent, mert én mára beadtam a kulcsot...

Jutta

KépKép
jutta

na itt, céges évnyitó buli volt, úúúgy bekajáltam. :oops: :oops:

tényleg csajok, főleg Zsu:
Nektek visszament a hasatok már teljesen? Nekem nem. :( De sztem az bőr. :(
És ha eszek úgy kidudorodik.Ez nem marad így ugye???

Macsek:
ez nem Lilláé, csak a övé is ilyesmi. :wink:

Kerti:
na akkor újra. :)
Szval body, pulcsi, naci, zokni, cipő. Erre overál ( aminek van lába, az már kicsi, szvl olyan zsákos, így rakom bele ebbe a télizsákba ( lábzsákba) a mózesbe van matrac, azon egy takró és egy pléd, felül egy pléd 4-be hajtva, azt jól felhúzom a cumiig és a lábzsák pedig a babakocsinak az a rácsatolható része. Nekem van a sporthoz és a mózeshez is. Ja és vastag téli sapi,az kesztyű, sál...

Zsu:
mi is Gabit használunk, bár én sokszor elfelejtem.
Este meg testápoló, az gyógyszertári.

Közben volt a doki is, megkapta a rota második felét és a 3 hósat. Meg se nyikkant. :)
63 cm és 6700 g kereken. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Zsu!
testsúly %? Az mi, és hova?
Nekünk még nem volt 3 hós oltás. Mi csúszásban vagyunk egy félhónappal. Így beszéltük meg a dokinénivel, hogy nem hófordulókor megyünk. Majd csak jövőhéten lesz mázsálás. :)

Timi, többiek!
Kaptattok már a Dm-től kupon füzetet a kezdő csomagon kívül? Mert ide még nem érkezett meg.

Szép estét mindnekinek!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka, mi már el is használtuk az összes pelenkakupont :oops:

a mai napból még egyet, kösz, de nem
de rég volt fél 4, és de sokára kerülök ágyba még :cry:
mindenkinek szép estét!

Kép
an°°di

Jolka! Én még nem kaptam a dm-ből semmit, csak a kezdő csomagot. Nem íro meg, amit akartál?

Vilkó hízott csüt. óta 150 grammot :D :D örülök neki, nagyon is! Egyébként olyan kis sovi! De szerintem egyébként hosszú:)

megyek szunyálni, korán kelünk, ugye... :evil: :evil: :arrow:

talis képek... öööö... majd rakok :wink: a másik gépen vannak.

ja, még szoptatás témához. Vili új szokást vett fel. Három korty, kiköpi a mellem, egy korty kiköpi... sőt, elrántja a fejét, közben a "béna" (bal) kezével tol el magától, fejét hátrahajtja stb... max 4 korty megy egyben, ezerrel nyeli a levegőt, fáj is neki... közben kétszer böfiztetés. jaaj, mielőtt éheztettem volna olyan szépen evett, remélem visszaáll, mert rohadtul idegesít!! közben váltogatom pózokat, ettől is ideges lehet... ja, és nem mindig adja ezt elő, pl éjjel nem, meg ha nyugisabb, akkor is minden oké, de néha bedilizik...

szépen alakul a napirendünk, benne egy kevésbé jó rész: a délutáni üvöltés... de a többi elég jól megy :D

jó éjt!

KépKép
1macsek

Sziasztok, már megint jól elvesztem, nem is tudtam mindent elolvasni, annyit írtatok.
Hát nálunk az van, hogy csütörtökön elment a párom (aki Gábor, úgyhogy ezentúl ha emlegetem, már csak Gábort fogok írni), borzalmas volt. Csütörtök-péntek: hát úgy nagyjából mindenen bőgtem, bármit láttam, mondtak, mindenről ő jutott eszembe, iszonyat volt. Azért nem is jöttem babanetre, mert este, miután Marcust leteszem, mindig vele beszélgetek msn-en - már csak ma este van utoljára netezési lehetősége, aztán költözik másik helyre, ott nincs net, majd köttet be valamikor. Bocs, akit nem érdekelt a sztori :)

Móni, korcsolyázni? mijazhogy.... sőt, nem csak a Balcsin, hanem tegnap reggel vittem le a szemetet, a járdán egybefüggő jégréteg, majdnem pofára zúgtam...

Andi, egyszer kérdezted, hogy milyen fürdetőt, testápolót érdemes használni, nálam kezdetektől a Gabi játszik, kva jó az illata, egyáltalán nem allergizál (Marcusnál legalábbis nem), szóval messze a tökély számomra.

Jah, közben Marcival voltam csípőszűrésen, valami nem ok nála, megyünk röntgenre. Na meg megbetegedett, köhög, taknyanyálaegybe... Felhívtam a dokinőt, hogy ugyammár, kijönne-e megnézni. Aszongya persze, csak nem ingyen (teljesen természetes, ha kérem, hogy jöjjön, persze, hogy fizetek neki, nem is értem ezt miért mondta...), de ezután jött a java: "de ma nem, mert ma nagyon fáradt vagyok"... Aszittem agyam eldobom (jó, dobhattam volna, nem okozott volna túl nagy zajt :lol: ), mondom és ha éjszaka komolyabb lesz az ügy? Hát rakjak egy vizes lepedőt a kiságya fölé... Kösszép :lol:

Amúgy én se méregetek, viszont valószínű az utóbbi napok "boldogtalansága" miatt érzem, hogy baromi kevés a tejem. De sebaj, mingyá négy hónapos lesz, oszt már ki is találtam, hogy mikor mit kap. Vannak azok a Milupás meg Nestlee-s tejpépek, azokat anno Petya nagyon imádta, azt kapja majd reggelire, tízóraira ha még lesz, akkor tejcit, ebédre főzök - Petyának is mindig én főztem, valahogy nem jöttek be az üveges kaják, egy idő múlva már a felnőtteknek főzött kajákból vettem ki a zöldséget, később a husit (a krumplipűrét eleinte pl. tápból csináltam neki - már hogy azt kevertem ki és azzal krémesítettem a krumplit, mivel sima tejjel nem lehetett még, vízzel meg semmi tápérték). Uzsonnára valami gyümölcs, vacsira meg megint tejci. Opsz... tudom, most kérdezzem meg: érdekel ez valakit? :):)

Na, lassan majd megpróbálok visszaolvasgatni, felzárkózni...

Kép
ebinc

Hajni, nekem már visszament teljesen a hasam, sőt, talán még laposabb is, mint a terhesség előtt. Viszont ha nagyot eszem, vagy iszom, akkor nekem is kidudorodik, de ez előtte is igy volt :oops: Azt szokták mondani, hogy aki vékony, annak a cseresznyemag is meglátszik, nem? :wink:
Én egyébként már tervezem, hogy elkezdek tornázni, majd meglátjuk hogy alszik Panka.
6700 gr? Kis dagi :lol:

Jolka, mi is el vagyunk csúszva 2 héttel.
Nyisd ki Ákos kiskönyvét és minden orvosi vizsgálati oldal tetején ott van, hogy Testsúly.........g, Testhossz:.......cm, a következő a Testsúly Percentilis. Nálunk ezt kitöltik minden vizsgálatnál. Van hozzá egy táblázat a füzetben (9. oldal), az alapján nézik, hogy egyenletesen fejlődik-e a baba.

Macsek, nekem ezt a figurát akkor adja elő, ha már nem nagyon jön...tuti, hogy van olyankor tejci?

Ebi :( Az most elég szar lesz, hogy még neten se tudjátok tartani a kapcsolatot. De legalább nem vagy egyedül, ott van neked Marcus, majd ő eltereli a gondolataidat :wink:
Gyerekdokit kirúgni, keresni egy újat! :evil:
És enni, inni ezerrel, Lactoherb teát kortyolgatni napközben, hogy visszajöjjön a tejci. A hozzátápi attól még mehet!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu: én is gondoltam erre, de akkor 5 percet fogok megint szoptatni? És akkor az a 150 gramm mikor csúszik le neki, két perc alatt???

Mindig én vagyok az első reggel :evil: :roll: :roll:

De ma fél 8-ig aludt!!! :lol: :lol:

KépKép
1macsek

Jó reggelt!

Írtam és elszállt! :evil: Amúgy is kicsit dilis vagyok ma reggel!
Tiszta takony vagyok és télapó itt van, de úgy rendesebben.
Ez természetes, hogy most sokkal sokkal erősebb, mint Ádi születése elött? Egyszer csak beáll!
Ebi: a te gyerek dokidon is jól felhúztam magam! Ilyenkor kérdezzétek már meg, hogy rendelés lejárta után mit csinál, mert még 4 óra munkaidejük van! :evil:
Milyen jó lenne, ha munkaidő felénél mi is tépnénk haza, hogy elfáradtam...
Erről jut eszembe: még egy kolléganőm terhes. Jelenleg 6-an vagyunk gyeden+ Ő most ment táppénzre. Szegény Apa, befonja a szemöldökét, megint vehet fel új embert!
Ebi: Marcusnak mielöbbi gyógyulást! Meddig lesz távol tőletek Gábor? (vagy ne is kérdezzek ilyet? Nem akarok tapintatlan lenni)
Hajni: lécci írd le miért mondtad,hogy csak ámulsz rajtam??? Nagyon kíváncsi vagyok rá!
Macsek: Gratula Vilkónak a sokáig alváshoz. Végülis mikor tetted le?
Újfajta cicizési szokásához nem nagyon tudok hozzá szólni.
Kertikiri: neked még azt akartam, hogy Nálunk is van játék evés közben (helyett) . Én azt teszem, hogy próbálom a figyelmét a kajára terelni, kezét lábát lefogom, hogy ne ugráljon. Szal, kicsit "megerőszakolom" Ilyenkor.
Mogyo: Ágika tényleg minta baba.
Ejj, de szép súlya van Lillának, Raminak (!), Ágikának.
Na Macsek, súlyparád megfertőzött.
Krémezés: fürdés után csak az arcát kenem gyógyzsertári, A vitaminos kencével. Ha kiviszem, akkor is azzal.
A baba fürdetőnk most Gabi. Puha a bőre tőle, de az illata nekem nem jön be. A lila Johnsoné jobban tetszett. A popsitörlőnk is Gabi, amit viszont nagyon szeretek.

Kép
Kép
gabcii

Jó reggelt!
Hát most hogy a nagy alvásnak köszönhető, vagy nem (3,5 órás kinti alvás után este még aludt 2 órát, aludt volna többet, de felkeltettem!), de Panka éjjel fél 3-kor kelt, aztán fél 7-kor :? Még jó, hogy szopi után szépen visszaaludt.

Most meg szerintem negativ rekordot döntöttünk altatásból, háromnegyed órát altattam, semmi nem volt jó. Ölben is sirt, aztán letettem, picit még üvöltött, de 2 perc alatt megnyugodott, hallom a bébiőrön, hogy megy a nagy hőőőő és heőőő, bekukkantok, nézegeti a könyvét. Aztán megint üvöltés, végül mégiscsak a vállamon aludt el. Hogy miért nem tudnak szegények simán elaludni? Ez biztos nekik sem jó :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Zsu!
Nekünk nem vezeti a doki a kiskönyvet. Csak a védőnő, Ő is a régi kiskönyv szerint, tehát csak a 31. oldalon írja be a mért adatokat. :? A növekedési táblát már nem nézzük, Manónál sem estünk bele. :)

Macsek!
detto.. Ákos is szokott ilyet levágni szopi közben. Egyszerűen csak játszik, nem éhes. Nekem tele van ilyenkor a cici.Kortyol egy kicsit, majd el, majd vissza...Ilyenkor inkább cici el, és játszunk. :)Később újra próbálkozunk.

Ebinc!
Persze, hogy érdekkel minket.

Akkor a bababónuszra rákérdezek, lehet nem küldték tovább a csajok a papírunkat. :(

Tegnap meglátogattam a barátnőmet a kórházban, hát ezen az oldalán még nem voltam a szülészetnek. :) Jó volt visszamenni.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Gabci, télapó témához nem tudok hozzászólni (még, szerencsére!)
Igyál neocitran-t, az segit a megfázásra!
Ti a pároddal egy munkahelyen dolgoztok? Mit is? Biztos mondtad már, csak szita az agyam néha :oops:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok,

Na nekünk is olyan éjszakánk volt, mint Zsuéknak, csak ez nekünk nagggyon jónak számít, és azért volt ilyen joóóó, mert mi meg nem aldutunk tegnap valami sokat :lol: Érdekes ez, minden nézőpont kérdése, nem ? :lol:

Hajni, még egyszer nagyon köszönöm az öltöztetős leírást, utána nézek mit adhatnék még Nadinra azt hiszem, mert én eddig kábé a fele cuccot adtam rá, mint Te. Mondjuk nem hagytam kint 3-4-5 órákra, csak félre, aztán hoztam be a nyitott ablakú hálóba, ahol eddig alapos előszellőztetéssel 13 fok "hideget" bírtam csinálni, de valószínűleg fél óra is elég lehet, hogy megfázzon szegénykém. Mondjuk lekopogom, eddig semmi megfázás nem volt, meg lehet, hogy ő ezt szokta talán meg, mert nálunk a lakásban is olyan 21 fok az állandó hőmérséklet.

Kérdés: Avent sterilizálóból kiszeditek sterilizálás után a cuccokat? Ha igen, hova teszitek? És le kell törölgetni a párát róluk? Ha nem szeditek ki, csak kiöntitek belőle a vízet, akkor is le kell törölgetni az üvegeket - cumikat?

Aki nem akar tőlem az előzmények ismeretében újabb főzési praktikákat olvasni, az most ne olvasson tovább :D
Szóval, kiszabadultunk már a jég fogságából, és Csabi el is ment bevásárolni, de kristálycukor helyett porcukrot hozott, ezért vaniliás cukrot tettem a rooibos teába.... és isteni fincsi!
Szokott egyébként ilyet csinálni, pl amikor azonnal kellett a kettes avent cumi, mert azt hittem azért nem eszik Nadin üvegből mert az egyesen nem fér ki a tápszer, akkor beállított két avent játszócumival :) Na akkor nem örültem ennek annyira, de haragudni se tudtam rá, mert annyira próbálkozik :D

Én is mértem ma, kereken 6,5 kg. Az +210 az előző héthez képest, úgyhogy kezdek lenyugodni számügyileg.

Ági, milyen hintája van Ágikának amit ennyire csíp?

Macsek, pont annyival aludt tovább Vili, amennyivel később letettétek, nem?

Jolka, bababónuszra nekünk sem jött semmi, csak a kezdőcsomagot kaptuk még.

Gabci, én sejtem mire gondol Hajni

Andi, Macsek, nekem is vannak még képek, de hozzájárultok, hogy olyat is feltegyek, amin esetleg Ti vagy férjek rajta vannak? Vagy elő szeretnétek cenzúrázni....

KépKép
kertikiri

Zsu: a párom a közvetlen főnököm. És NEM itt ismerkedtünk meg, csak így alakult. Össz vissz 2 évet dolgoztunk együtt. Ápolónő vagyok, ő meg vezető ápoló. Mielött még azt hinnétek hú, de jó is ez. Általában engem talált meg először a leb@cás, nekem olyanért is szólt, amit másnak szabadott stb...
Aztán hogy majd hova megyek vissza dolgozni, még a jövő zenéje.

Kertikiri: akkor osszátok már meg lécci velem is. Érdekel!

Kép
Kép
gabcii

sziasztok!
csak keveset, mert gyerekezni akarok kicsit (bár tök jól elvannak, ilyenkor csak nézegetni szoktam)...

Macsek, írjak hajnalban én is? Huba fél5-5 felé minden nap kel kajálni, én meg 6kor kelek fejni, mert fél 7kor húzok el tanítani. de olyan jól esett ma a munka! meg, h ilyen gyorsan hazaérek utána ;)

hm, Petra bealudt. az előbb meg Huba. olyan cukiiiik :D

popsitörlő: nekem is a gabi a sztár. finom az illata és egyesével jön. ja, és nem is drága. mi kell még?

arckrémezés: én semmivel. este fürdés előtt beolajozzuk az arcukat is, és slussz. és nem száraz meg semmi.

kajaötlet: leállok én is az ún. szoptatós diétáról, és borsófőzeléket főzök. lesz majd hozzá bélszínroló. hát, nem egy olyan szuper háromfogásos, mint Mónié, de majd eljön annak is az ideje :D

képek: Kriszti, persze,menjen csak bármi. ha nagyon hülyén nézek ki, azért azt ne, jó? :oops: :shock: :twisted: úgyis nyilvános az életünk a picasa miatt (már gondoltam is, h titkossá teszem)

na el, rántani/habarni/Hubázni
még jövök sztem

Kép
an°°di

Kiri: én hozzájárulok, de csak ha jól nézünk ki rajta :lol: :lol:

Vili alvás: kb igen 8) jó lenne ha rászokna!!!

Éjszakai kelők, nem tudom hogy vagytok vele, de én kezdek kipurcanni. Éjszaka már teljes félálomban kelek és szoptatok... És bezony előfordul, hogy ha felállok hirtelen, akkor hirtelen le kell ülnöm
:( :( oléyan erőtlen a lábam.

Ebinc: érdekel! De ki Petya? Bocs, a kérdésért, én ugye újabb vagyok. Egy másik gyerek?

Jutta: ugye ez csak vicc, h a lefolyónak fejsz? Le sem fagyasztod, vagy ilyesmi? Vagy másik kismamának odaadni? Csak mert lehet h valahol az a pár ml hiányzik. És aranyárban mérik, bár gondolom ez nem szempont, de kiönteni... hát nem tudom... :shock: :shock:

KépKép
1macsek

Sziasztok!

Gabcii:
jaj, bocsi, tegnap átsiklottam a kérdésed felett. :oops:
szval az ámultam így :shock: :shock: , hogy milyen bátor (?) vagy.
2 hete kezdted a hozzátápit és már olyan változatosan eszik Ádi, mint az én kölköm evett 1 évesen. :wink:
ok, tudom, én túl óvatos voltam. De én nagyon betartottam mindent. Szval első nap 1 kiskanál, második nap 2, majd 1 teás, stb... Heti max 1 új íz, de én inkább 2 hetente adtam.
Szval erre írtam. Most majd asszem, már én is bátrabb leszek kicsit, de a heti 1 új íz az marad. :)

Zsu:
ne máá?? Komolyan? Mármint a hasad. Bőr sem maradt?? És a csípőd is visszament?
Nekem Marci előtt 60 cm volt a derekam, Lilla előtt 64, most meg basszus 80. :cry: Asszem bőgök most.. :cry:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, nekem tényleg semmi :lol: De annyira ne utálj, mondtam már, hogy hosszában viszont ott diszeleg a szép kis barna csikom. Az is van olyan ronda! :lol:
Viszont nekem a fenekem lefogyott :( Állitólag jó seggem volt :oops: Most nem olyan szép kerek, mint fénykorában. Talán Béres Alexandra majd segit :wink:

FANTASZTIKUS DOLOG TÖRTÉNT! Pankát leraktam ma az ágyra, kicsit nyüszögött, odahajoltam hozzá és elkezdtem puszilgatni a nyakicáját. Hangos gurgulázós kacagásban tört ki :lol: :lol: :lol: Ezt játszottuk még 10 percig!! Olyan boldog voltam, hogy majdnem elsirtam magam. Megbocsátom neki ezennel az összes eddigi orditását :lol:

És még egy nagy siker! Most mikor láttam, hogy fárad, 3 ásitás, 2 szemdörgölés, és betettem a kiságyba. Azonnal elkezdte dobálni a fejét ide-oda, lecsukta a szemét és szunya :shock: Akkor ha a reggeliből és a mostani altatásból átlagot vonok, akkor egész jók vagyunk :lol: Csak ez a rohadt kukásautó ne pont most zörögne a ház előtt :evil:

VIGYÁZAT: a szopisztrájk fertőz, a neten terjed :lol: Ma Panka adta be a kulcsot, bal cici nemkell! Azért fél óra múlva meggyőztem, hogy miért is jó neki, hogyha mégis szopizik belőle :D

Kriszti, én sterilizálás után kiszedem a cuccokat, mert a használtakat kezdem gyűjteni benne. A konyhapulton tárolom papirtörlőn, nem törlöm a cumikat szárazra, csak lerázom róluk a vizet.
És ügyes volt Nadin az éjszakával, tényleg minden nézőpont kérdése :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?