Új privát üzeneted érkezett!

kata, :D :D :D köszi!

bandika,
természetesen borult... Norina 11, Bencsi 1 óra! :shock: 8)

napszemcsi,
köszi az infót! A Pataki tőlünk sincs messze...

KépKép
pompomlány
 
 


Bandika
Harapdálós sztorin jót mosolyogtam :D

Nagy utazás :lol: Mi idén biztosan nem megyünk külfödre. 3x - 4x megyünk vmi hazai klassz kis szállodába, január végén kezdjük egy 3 napos hosszúhétvégével.

Mióta Zalán ügyesen alszik éjjel, napközben nincs nagy kedve aludni :? Ne persze ez még a jobbik eset, csak nagyon fura, hogy két hónapja még mekkorákat aludt, most meg 3x- 25-35 percet. Azért változhat ez ugye? Remélem nálunk nem marad ki a délután 3 órát alszom-korszak. Ha majd mászik, meg megy jobban kifárad, mint most? Bár most egyfolytában pörgéstől úgy látszik nem fárad el. Csak hátról hasra megy, 50x egy nap, és kb 10 után ordítani kezd, de mikor megfordítom, 1 percet nem pihen, indul :shock: szivatja magát a gyermek....

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :D
Lili hasról hátra csinálja ugyanilyen gyakorisággal.
Négykézláb már profin kutyázik :)

nem fog sosem jobban kifáradni. A gyerekek szó szerint örökmozgók, nem bírod lefárasztani őket.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Emma

az alvásigény biztosan változik örökké, Olivér már csak ebéd után alszik 4-4,5 órát. se előtte, se utána. éjjel pedig fél 9-reggel 7-ig. olyan, mintha nála 2 részletből állna egy nap, pl. ma fél 5-kor már én ébresztettem, úgy aludt, mintha éjszaka lenne.

Hajni

hova utaztok 11 órát?
nagyon irigyellek benneteket. remélem bátorságot merítek majd belőletek, és be merek majd vállalni nyáron én is valamit. nekem eddig meg se fordult a fejemben, hogy idén már repülős nyaralás, jövőre is max 1-2 órás repülőút. de mostmár fontolóra veszem :D
ti voltatok Horvátországban, amióta meg van Olivér? mikor? akkor még ngyon pici volt, nem?

Kép
zsuzsi73
 
 


Hajni, Zsuzsi!

Fürdőkarika.
http://www.arzuhanas.com/Suche-Kat1136/ ... t1696.html
innen rendeltük. kicsit fapadosabb, mint az okbaby, mert csak sima az alja. Tényleg jó nagy, de nem tudom, hogy nem csak Majához képest-e. :) ugye ők etiópok. :) Gajának is van, csak ő még nem tud egyedül ülni, bár egyre többször ücsörög a kádba. Viszont 4kézláb imád fürdeni.

Majának születése óta csak nőtt és világosodott a haja. Levágni nem mertem, még egyenlőre nem zavar, mert összegöndörödik és nem lóg a szemébe. Egyszer már felkötöttem pálmafába. :) Bár Gaja szerintem hosszútávon kiszedi a gumit, csatot belőle, mert ma az én hajamból kiszedték.
Tényleg hasonlítanak meg nem is. Ha a mostani felállás marad akkor Maja barna göndör, Gaja meg szőke egyeneshajú lesz...kíváncsi vígyok :lol: :lol:

Aanda!

a nemlétező napirendünk kb így néz ki.

7 óra ébredés, szopi. (Maja mostanában 5 kor megébred és szopizik, de alszunk közben :) )
fél10 almapüré+ szopi
két kaja között játszanak, párnapja csak velem hajlandóak (szepi szivatás????)
kb fél11-11-ig alszanak van, úgy mire összeszedem a cuccokat és elérek a fürdőig már ébren vannak.
12-13 között ebéd, valami püré + szopi, de ezt néha odébb tolom és 14 körül szoptatok és utánna alszanak, kb megint 20-30 percet.
szerencsére egyszerre alszanak.
aztán kb játék estig,+ séta (bár most a hó miatt csak kézben és apával együtt) közben 17 körül szopi.
19 körül után fürdés, utánna szopi és 20-kor alszanak

Utazás: mi este utazunk, nincs akkora forgalom, Pesten így gyorsan keresztül tudunk menni és alszanak közben. különben meg ordítanak a hordozóban.
tényleg ha egyedül vagytok és ti vezettek, akkor mit csináltok az ordító gyerekkel, mert én hátul utazom velük. Gondoltam tavasszal megtanulok vezetni, de még csak gondoltam.

Hajni!
hova mentek! nagyon bátor vagy!

Köszönöm a kakis válaszokat. és most őszintén bevallom, hogy mire végig olvastam elfelejtettem ki mit kérdezett, úgyhogy többet nem nyafogok.

katyerina
 
 


Anikó! :) Bandika! :)
Nyíregyházán voltunk a sógoroméknál. Igazából kb. 4,5 óra lett volna az út, de a párom egy kicsit megtoldotta (egyszer visszafordultunk kb. 25 km után, mert nem volt biztos benne, hogy kinyitott-e valami csapot a fűtéshez, és tettünk egy kis kitérőt is Eger/Ostoros felé, hogy a teszvesz-en legutóbb megnyert ketyeréjét felvegyük :x ). Kláribabával tényleg semmi gond nem szokott lenni utazás közben: alszik, beszélget, játszik.

Anikó! :)
Tényleg nagyon szép helyen voltatok! Rákerestem a neten a szállodára is, gyönyörű!
Hogy Ti mennyi felé utaztok! Nem semmi! :shock:
Köszi az érdeklődést, nálunk az ünnepek jól teltek. Itthon is voltunk, meg anyukámékhoz is elmentünk egyik nap. Karácsony után meg mentünk Nyíregyházára.
Jobbulást Ágostonnak!

Napszemcsi! :)
Nagyon szépek a gyerkőcök! Micsoda szempillák! :lol:

Emma! :)
Nálunk ez a napi 3-szor 25-35 perc alvás már nagyon régóta így van. Este alszik kb. 8-tól reggel 3-4-ig, akkor kaja, majd rögtön visszaalszik, és alszik 7-8-ig. De napközben tényleg csak ilyen rövidke alvások vannak.

Hajni! :)
Hááát, még nem tettem el mélyre a mérleget, és egyszer-egyszer azért ráteszem; szóval még egy kicsit függő vagyok. :oops:
Most már engem is nagyon érdekel, hogy hová készültök nyaralni.

Bzsuska! :) Lafi! :)
Én is bács-megyei (Baja) születésű vagyok. :wink:

Katyerina! :)
Én már egyszer levágattam Kláribaba haját (neki a szemébe lógott), és lassan megint mehetünk, mert irtó gyorsan nő neki.

Kép Kép
kismokus
 
 


katyerina írta:tényleg ha egyedül vagytok és ti vezettek, akkor mit csináltok az ordító gyerekkel, mert én hátul utazom velük. Gondoltam tavasszal megtanulok vezetni, de még csak gondoltam.

semmit :wink: ha 10 perc múlva is ordít, akkor kitalálom, hogy várok-e még 10 percet, hogy elhallgasson, vagy megállok és megsimizem, aztán megy vissza a helyére.

mivel én szinte mindig egyedül közlekedek a gyerekekkkel fel sem merült, hogy hátraüljek, amikor együtt megyünk.
Az ülésből kivenni úgysem lehet őket, ha a játék leesik azt előről is vissza tudom adni, akkor meg minek?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok, aranyosak vagytok, hogy érdeklődtök, nem titok persze! Thaiföldre megyünk, Phuketre 2 hétre. :D :D :D Igazából nemrég döntöttük el. Kb. 3 hét múlva indulunk. :D

Orsi,
Lili igazi nő, már most megválogatja, milyen ruhát vesz föl! :D

Napszemcsi,
Jó lehet az a babauszi, most már lehet, hogy én is be merném vállalni, ha közel lenne ilyen lehetőség. Bár kislánnyal azért nem biztos…., én nagyon parázok a fertőzésektől. :?

Bandika,
Tényleg azért nézték kislánynak, mert sikongat? Nahát! :twisted:

Andi,
Nem teszel fel képet a fiúk új hajáról? Csak mert én is kacérkodom a gondolattal… 8) :lol:

Kata,
Küldhetnél a pitéből nyammnyamm… :wink:

Zsuzsi,
Most a Brendonban is megnéztük a gyereknek a főziket, de szinte az összesben van hús. :twisted: Sose látom sehol azt a krumplis izét, amit vmelyik nap írtál! :twisted: 4 hós volt Horváto.-ban Olivér. :D

Anikó,
A keresztlányunk is akkor lett lázas, amikor Teneriffére repültünk. :? Aztán hiába csillapítottuk itthonról vitt gyógyikkal, csak az ottani orvosság hatott. :? Hiába, helyi vírusra helyi orvosság! De ő akkor a babakocsijában utazott, most nem tudom, felvihetjük-e. Marci miben utazott? A bébiételt jó, hogy mondtad, arra nem is gondoltam. :roll: A szőrös a szüleimnél lesz. :lol:

Katyerina,
Nagyon cuki lehetett a lányod a pálmafával a fején… :D

Kismóki,
Megmutathatnád az ismét nagyhajú Kláribabát! :D Mi is ilyen kicsitszétszórtfélék vagyunk apával… 8) :lol:
20140901102739
 
 


Sziasztok lányok!
Eddig a babvárósba írtam, most már aktuálissá vált ez a topic.

Mérleghasználó, szopiztató anyukáktól kérdezem:
Lehetséges az, hogy szopiztatás után a digitális mérleg 60 g gyarapodást mutat, miközben soha nem tudtam annyit lefejni egy mellből (max. 40 ml-t)? Ehhez kapcsolódik a másik kérdésem. A kórházban úgy mondták, ahány milliliter tejcsit vagy tápit eszik a baba, annyi grammal számolhatunk. Szerintetek ez tényleg így van? Épp azért kételkedem, mert nem hiszem, hogy 60 ml lett volna egy cicimben. Vagy a babák annyival ügyesebbek a "kifejésben", mint mi?
Köszi előre is a tapasztalatokat!

Más: A kórházból úgy engedtek el, hoghy három óránkénti etetés (36 hétre született korababák, akik most 3 hetesek múltak, és már 2,5-2,6 kilósak). Szerintetek nagy gáz, hogy teljesen kaotikussá vált az etetésük? Akkor adok, amikor kérnek, nem pont három óránként.

Abban sem vagyok biztos, hogy jól ítélem meg, milyen adagot igényelnek egy-egy etetés alkalmával. Ha megnyugodtak, elalszanak, akkor jó? Ha sírnak, akkor még kell? Ez ilyen egyszerűen működik?

Köszi előre is a tapasztalatokat!

KépKép
lili73
 
 


Hajni
2 hét nyár :D hú, kicsit irigyellek!
Én még 2 és fél órás autóút előtt is görcsölök, hogy bírja az arany kicsi csibém, ilyesmit nem vállalnék.... Mondjuk az én fülem is hiperérzékeny felszálláskor meg landoláskor, azt nem kívánom senkinek

ALVÁS
na most ledöbbentem. Ketyerináéknál is 2 x 30 perc! Dúrva! Csajok, vmi turbósítót is hozzácsapnak a gyerkőcökhöz a Kaáliban :?: :!: Rengeteg gyerek van a környezetemben, és mindenki fél éves és egy éves kor között min. 2 x 1 órát alszik!!! Én ezt komolyan nem értem!
Zsuzsi, nagyon becsüld meg a gyerekedet!!! Ha lenne 4 órám, megváltanám a világot :)

Kép
Kép
emma1976
 
 


Lili
Igen, lehetséges, hogy többet tud a pici szopizni, mint amennyit te fejőgéppel fejsz. 3 óránkénti etetés még a 40 hétre született babáknál se nagyon jön össze az első 6 hétben, nem korababáknál! 1,5 -2 órát érdemes kihagyni, különben amikor úgy érzed, hogy éhes, etesd meg! Írj, még! Hogy hívják a bébiket? Képeket is kérünk!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hajni!
Én alap-bébikajában a következőket szeretem (de ezek rendes "nagy" üvegesek):
- Humana: bébirépa+burgonya - bio
- Univer: alma+burgonya - bio (ilyen későbbre van zöldségpüré és zöldborsó)
- Hipp: sütőtök-alma
Ezen kívül Te már adhatsz Olivérnek a gyümölcsökből is!
Jó nektek az utazás miatt!!! Kaját azért vigyél a gyereknek, én tápszert is vinnék (amit még sose adtam, de vinném :oops: ). Az én vágyam Egyiptom ezer éve, de nílusi hajóút, Kairó és utána tengerpart - hát, bébivel várost nézni nem tudom hogy lehet, bár kollégám volt 2 éves kisgyerekkel, állítólag jól bírta. De enni nem szabad sehol, csak a szállodában. :?

Anikó! Joghurtos bébikaját még nem is vettem! Ágolyó szereti? Ő mennyiszer eszik és mit? Sinlacot eszik még?

dkata
 
 


Lili! A babák ügyesen szopiznak, többet, mint amennyit fejni tudsz. Nekem azt mondta a védőnő, kb. 30-50 mlrel többet ki tudnak szopizni, mint amit fejni tudok.
Gratulálok a babákhoz! :lol: :lol: :lol:
A káosz nem baj, majd rendeződik. Te csak a babákra figyelj, pihenj sokat a tejcsi miatt, és majd beállnak.
Mérés: Én akkor hagytam abba, mikor reggeli teli ciciből szopi után 100 grammal KEVESEBBET mutatott, mint szopi előtt... Aztán ha 2 x is megmértem, 60 grammnyi különbségeket is mért, ahogy mocorgott a gyerek. De az elején érdemes mérni, főleg ilyen piciket.

Emma! Alvás nálunk is szuper! Van, hogy délelőtt is alszik Bálint (ekkor költöm ebédelni - 1 óra alvás), utána délután 3-4 órát alszik (tegnap este 6kor fel kellett költenem!!! mert mindárt aludni kell megint), és este 8 fél 9 től reggel 7 és fél 9 között ébred. Mikor kérdezik, jó baba-e, szoktam mondani, hogy ha 10 lenne itthon belőle, azt se vennénk észre, olyan nagyon jó (persze 10re mosni a hányást- az már nagyüzemi mosoda lett volna :lol: ).

dkata
 
 


lili73 írta:Mérleghasználó, szopiztató anyukáktól kérdezem:
Lehetséges az, hogy szopiztatás után a digitális mérleg 60 g gyarapodást mutat, miközben soha nem tudtam annyit lefejni egy mellből (max. 40 ml-t)? Ehhez kapcsolódik a másik kérdésem. A kórházban úgy mondták, ahány milliliter tejcsit vagy tápit eszik a baba, annyi grammal számolhatunk. Szerintetek ez tényleg így van? Épp azért kételkedem, mert nem hiszem, hogy 60 ml lett volna egy cicimben. Vagy a babák annyival ügyesebbek a "kifejésben", mint mi?
Köszi előre is a tapasztalatokat!

Más: A kórházból úgy engedtek el, hoghy három óránkénti etetés (36 hétre született korababák, akik most 3 hetesek múltak, és már 2,5-2,6 kilósak). Szerintetek nagy gáz, hogy teljesen kaotikussá vált az etetésük? Akkor adok, amikor kérnek, nem pont három óránként.

Abban sem vagyok biztos, hogy jól ítélem meg, milyen adagot igényelnek egy-egy etetés alkalmával. Ha megnyugodtak, elalszanak, akkor jó? Ha sírnak, akkor még kell? Ez ilyen egyszerűen működik?

Köszi előre is a tapasztalatokat!

simán lehet, hogy többet esznek, mint amit fejni tudsz. Nagyon-nagyon sok nő van, aki egyáltalán nem tud fejni, míg vígan szopik a gyereke.
A ml-gramm kb. stimmel, mivel 1 dl víz ca. 100 gr :) sűrűségből következik.

a babáid nem számítanak korababáknak a szó doktori értelmében. Szerintem teljesen felesleges 3 óránkénti evéshet ragaszkodni, ha Téged nem zavar, hogy nincs rendszer.

A kaja téma nem ilyen egyszerű. Szerintem az elején azért ajánlatos mérni, hogy sacc/kb. tudd mennyit esznek. Az, hogy kaja után sír nem egyértelműen az éhség jele, ha túleszi magát, akkor is sírhat.
Ha kaja után emgnyugszik és alszik, akkor biztosra veheted, hogy eleget evett.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Emma!
Nekünk is volt olyan időszak,amikor keveset aludtak vmi miatt,de aztán visszaálltak a napi 2-3 órára.

Zsuzsi,
Én már alig várom,hogy már csak ebéd után aludjanak nagyot,neked nagyon jó lehet,irigyellek.Még kicsinek enyémek is sokat aludtak ebéd után,mindig el tudtam végezni a dolgomat,és még a pihire is volt időm!

Katyerina,
ez azért elég jó napirend!Jogsit minden képpem csináld meg!Szerintem ne ülj már velük hátra,hadd szokják!Enyémek szerencsére még sosem ordítottak,de ha így lenne,akkor mindenképpen megállnék,ha lenne rá lehetőség,különben nem tudnék a vezetésre figyelni!

Hajni,
annyira irigyellek!Azért majd gondolj ránk, szegény fagyoskodó topiktársaidra!Képet nem ígérek,de szerintem a nyaralás előtt minden képpen vágd le a haját.

Lili,
gratulálok a babáidhoz!!Nekem igazi korababáim vannak(a 31.-ik hétre születtek!),a tieid szerintem sem azok!Enyémek 4 hét kora után pontosan 3 óránként kértek enni éllel-nappal,ami lassak kitolódott 3,5-4 órára.Ha hamarabb kérték,adtam enni,de a min.2 órát ki kell várni,különben nem tud kiürülni a poci.Nekem nagyon hasfájósak voltak,sokat sírtak,így nem ettem semmi fújósat,füszerest,nem ittam tejet sem.
Még annyi,hogy én mindig enymás után vagy egyszerre etettem őket,tehát aki még aludt,azt felkeltettem enni,különben az egész napom etetésből állt volna.Így is csak max.2 órám maradt a 2 etetés között minden másra.Van segítséged?

Andi
Kép
aanda
 
 


Sziasztok :)

aanda,Nóri,Barnus 40 hétre születtek, :) Nóri,2700gr Barnus,3400gr volt.
Nem akkartak kibújni a drágáim,az utolsó héten sem. :) :) :)


Hajni,orvos véleményét kértük ki,hogy mehetünk usziba,és Ő támogatta.Nem a háziorvosunk volt!


Pompi,esetleg hétvégén jöttök usziba?
10 órásit fogjuk megcélozni,mert Nóri,most 9-ig alszik,és nem ébresztem,kelljen csak mágától :)

Lili,gratulálok a babáidhoz :) :) :)
Szopihoz nem tudok hozzászolni,mert én nem szoptattam Őket sokáig :cry: .de én is úgycsináltam,mint aanda,hogy egyszerre etettem Őket,éjjel is.
Nekem 8 hétig volt segítségem,ami nagyon sokat jelentett számomra :) :) :) :)

Továbbiszép napot :wink:

KépKép
napszemcsi
 
 


Na csak panaszkodnom kellett... Másfél órája alszik :D
Ezalatt kaját melegítettem, ebédeltem, leszedtem a karácsonyfát, teregettem, kézzel mostam :D állati hatékonyságra tanított Zalán a 25 perces alvásaival :D Lehet, hogy csak felborult az ünnepekben, meg apa itthonlétével, most nagyon optimista vagyok, hogy tartja majd ezt a dél körüli nagy alvást :D legalábbis drukkolok neki :)

Kép
Kép
emma1976
 
 


ikres anyukák, napszemcsi, aanda,
hát ti nagyon következetesek vagytok! Nekem ugyan nem volt szívem kelteni őket. Ha egyszerre keltek, zavart, hogy nem tudom, melyikre figyeljek, melyik élvezzen egy kis előnyt (persze, amelyik jobban ordított). De valahogy aztán elsimult az "egész nap etetés", megszoktam. Végül is azért vagyok itthon velük.

lili,
gratulálok! Örülök, hogy jöttél, rég jött már új kismama át "hozzánk"! :D Rég hallottuk ezeket a kérdéseket. De tök jó, hogy most már mindenki bátran tud válaszolni, nem? Mi is pont ugyanezeket kérdeztük annak idején...
Képet én is szívesen néznék! :)

napszemcsi,
ja, azért még nem rohanunk az úszásra... majd szép lassan... valamikor... eccer...
Most csak halkan kérdezem (kicsit szégyellem is magam a kérdésemért), de én még olyan cikinek éreznék fürdőruciba rohangászni... szerintem rettenetesen festek a plusz kilóimmal. Te már visszarázódtál a régi formádba?

tényleg, zsuzsi,
mit edzel heti 3x? Aerobikozol?

hajni,
de bátor vagy!!! Én nagyon paráznék (de te biztos ügyi leszel)!Karácsonyi ajándék volt az út?

zsebi pl. hol van szerintetek?

katyerina,
szerintem is tanulj meg vezetni, isteni dolog! Hatalmas szabadságot ad!

Az én kis drágáim már úgy gurulnak ide-oda, hogy csak kapkodjuk a fejünket, hogy ne üssék össze-vissza magukat.

aanda,
nincs olyan képed, mikor le akarja venni az egyik a másik szemcsijét? (bocs, most nem tudom, melyikük lett szemüveges).

KépKép
pompomlány
 
 


ja?! (tiszta Columbo vagyok, mindig kimarad v.mi)
A sikításról én is tudnék mesélni... Sőt... inkább már oroszlánbőgésnek mondanám... 8) Csodálkozom, h a szomszédok még nem jöttek át...

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:hát ti nagyon következetesek vagytok! Nekem ugyan nem volt szívem kelteni őket. Ha egyszerre keltek, zavart, hogy nem tudom, melyikre figyeljek, melyik élvezzen egy kis előnyt (persze, amelyik jobban ordított). De valahogy aztán elsimult az "egész nap etetés", megszoktam. Végül is azért vagyok itthon velük.

én sosem keltettem éjjel őket. Azért nem,mert úgy gondoltam, hogy keljenek a saját ütemükben.
Levi 9 hetes korától át is aludta az éjszakát.

Babaúszás: aki vinni akarja a gyerekét, az tarsa szem előtt, hogy a búvárreflex max. 7-8 hóig marad meg, utána már a lemerülős babaúszást nem lehet elkezdeni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


:D Lili! :lol:
Gratulálunk mi is a babókákhoz!!

Zsuzsi!
A kedvedért ugrottam föl :lol: ! Apának habzott a szája amikor meglátta a hinta árát :cry: . De probléma megoldva lásd az alábbi képen :lol: :lol:
Kép
Csak 1 ötlet :lol: :wink:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Sziasztok

Lili
Etetés: nekem mindkétszer (Ákosnál és most Áronnál is) azt mondták minimum 3 óránként etessem meg, Most Áronnál a klinikán még tápot is adtak hogy a szopi se fárassza ki (Ákos 2670g-al 37.héten, Áron 2320g-al a 36. héten született) a
én mindkettőt akkor szopiztattam mikor ők akarták, illetve Áron szopizni akar,
Vagyis Áron cicifüggő, meg is látszik rajta, már majdnem 5kg. Éjjel nappal eszik, és semmi mást - teát - sem fogad el éjjszaka sem.
ha sír nem jelenti azt hogy éhes, sajnos nálunk most Áron sírva alszik el - álmában is sír és sírva is ébred. Ha már nem kell neki a cici akkor kilöki, tehát valszeg nem éhes, legalábbis egy darabig, (kb. 2 óra), mert szegénykém ölben cicin lógva szeret lenni és hiába alszik el és alszik már kb. 5-10 perce ölben, ha letesszük aludni az ágyikójába kb. 5 perc múlva már órdít, kivesszük és csend van, ilyenkor visszateszem, és hagyom egy kicsit sírni és előbb utobb elalszik, és közben a szívem szakad meg hogy hagyom sírni, de hát sajna nem lehet egész nap ölben.
Vagyis én nem költöm fel azért hogy egyen, kell ő magától is mikor éhes.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Zsuzska

ez a levegőben lóg? megbírja a kötél?
szuper ötlet tényleg.
én meg elfelejtettem felhívni őket ma, ebben a pillanatban jutott eszembe, ahogy a hozzászólásodat olvastam.

Kép
zsuzsi73
 
 


Pompi

spinracing-re járok (bicikli) és ráadásul 2-szer Olivér alvásidejében, 3-4-ig, így tőle nem veszek el időt.
muszáj volt és mostmár következetes vagyok, azzal, hogy kevesebbet nasizok, még nem igen indulnak meg a kilók.
legkésőbb áprilisra újra 57 kg-nak kell lennem :D

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok :)

Csak felületesen olvastam vissza, mert nem sok időm van. Sajnos ellopták múlt héten a kocsinkat, jó nagy szívás. :( Jellemző módon áll egy 8 éves autónk az utcán, meg egy féléves a teremgarázsban, és naná, hogy garázsból lopják el a féléveset :(

Hajni :)
Mi nászúton mauritiusn voltunk és mellettün kegy kb 6 hónapos baba utazott. Majdnem végigaludta az utat, hasonló utat kívánok nektek is :)

Katyerina :)
Balázs arca is mindig féloldalasan piros fogzáskor.

Lili :)
Gratulálok!
Nekünk volt olyan, hogy fél óra cicizés után a mérleg 30 grammal könnyebbnek mérte Balázst. Szerintem, ha van elég önbizalmad, akkor tedd el a mérleget és csak 4-7 naponta mérd meg, hogy gyarapodnak-e. Ettetni szerintem úgy etess, ahogy te a legjobbnak érzed.

Anikó :) Kata :)
Joghurtos bébikaja... Én vettem egyszer, aztán mikor a férjem megkérdezte, hogy hogy is van az, hogy nem kell hűtöben tartani a joghurtos kaját, de nincs tartósítószer benne, akkor elgondolkoztam és azóta inkább sajátkezűleg keverem hozzá a joghurtot.

Balázsnak ma nagy napja volt. Elkezdett kúszni és egy széket használva járássegítőnek menni :D (Meg egyszer hanyatt esett a konyhában a kövön :( egyszer meg pofira, ez egy ilyen nap is volt) Egyébként egyre rémesebbek az éjszakáink, remélem ha lecseng ez a nagy mozgásfejlődés, akkor jobb lesz, de azért napközben olyan kis édes, ahogy jön-megy és magyaráz.

És ahogy a múltkor mondtam, most leginkább állni szeret.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

wish
 
 


Wish :D
gyönyörű a fiacskád!!!
kocsi ügyben együttérzek... anno a mienket is 6 hósan lopták el :(

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Jah, hülye vagyok, kúszni eddig is kúszott, mászni kezdett el ma :D

wish
 
 


Kedves lányok!

Köszi a bíztatást, tapasztalatokat, gratulációkat. Kicsit konszolidálódott a helyzet, mert végre tudtam aludni éjjel, Barni nem sírt. Gyerekorvos is járt nálunk tegnap, megnyugtatott ő is. Egyszerűen csak nő az igényük a nagyobb adagokra, mert szépen, gyors ütemben gyarapszanak. 1980 és 2200 g-mal születtek, és most 2400 és 2600 körül vannak már. Szopizni is nagyon ügyesen szopiznak, de elég változó mennyiségeket.

Íme pár kép Alizról és Barnabásról:

Kép Kép Kép

KépKép
lili73
 
 


lili,
nagy gratula, gyönyörűek!!! :D Úgy örülök, hogy még egy ikres vegyes-páros itt! Nálunk Norina 1700 grammal, Benedek 2350-nel született. Most Norina kb. 7 és fél, Bencsi 10 és fél kiló (jövő héten van méreckedés). Jó, hogy minden rendben a szopival... Ne aggódj a változó mennyiségeken! Hol szültél?

Enyémek most (anyukámmal): (cumielvevős kép) Nézzétek azokat a morc tekinteteket! :lol:
Kép

wish,
sajnálom a kocsitokat... :cry:
Balázs viszont nagyon ügyes!!! :P :)

KépKép
pompomlány
 
 


wish, pompi, lili! :lol:

nagyon szépek a babák!

wish!
nagyon ügyes, hogy elindult. a kocsitokat viszont sajnálom, hogy ellopták.

lili!
ne parázz a szopin (igy utólag könnyű mondani, bár még most is parázok), nagyon ügyes vagy, hogy szoptatsz, fejni mindig kevesebbet tud kifejni az ember mint amit ők kiszívnak. Én az elején használtam mérleget, megnyugtatott, de kb 3 hónapos koruktól már csak idegesített.
az elején én úgy csináltam, hogyha az egyik kelt enni, akkor keltettem a másikat is. egyszer hagytam, hogy aludjon a másik, de pont egy óra csúszásba kerültünk, így egész éjjel felváltva szoptattam. nappal nem gáz, mert tényleg azért van az ember velük, de folyamatosan így éjszakázni kimerítő. Egyszerre nem szoptattam őket, bár próbálkoztunk, de nagyon fájt a hátam. De beálltak úgy, hogy 10 perc alatt szopizott az egyik és 10 perc múlva ébredt a másik, így pelenkázással együtt félóra alatt kész voltam és aludtunk tovább. Svájci óraként működtek.
Most is, csak most nem alszanak, de egyszerre csinálnak mindent. kivéve a Maja 5 órás kelését, de ahhoz már tudom, hogy nem kell keltenem a Gaját, mert fél 8-ra együtt ébrednek. :)

Hajni!

nem semmi Taiföld! :lol: de akkor is nagyon bátor vagy! Nem kellenek oda oltások? az jó hogy tudsz szoptatni, így egyszerűbb utazni. :)


Kép

Kép
Maja pálmafa haja :)

katyerina
 
 


Lányok! :)
Ennyi szép gyereket! Tudnak valamit a Kaáliban! :lol: :lol: :lol:
Kedvet kaptam, hogy én is feltegyek egy pár képet! :oops:

Ágyban keresztben (alvás helyett):
Kép

Mosoly és kék szemek (ez kb. 2 hetes kép, itt még nem annyira hosszú a hajunk):
Kép

Kép Kép
kismokus
 
 


Sziasztok!

Minden kép szuper!

Napszemcsi,
Ez igen,hatalmas hasad lehetett!A szomszéd házban is a csaj 40.-ik hétre szült ikreket,én előtte még ilyet nem is hallottam!

Pompi!
Ha nem lettem volna ilyen következetes,akkor nem lett volna időm aludni,enni...stb.Kimerülten meg csak idegbeteg lettem volna.Amúgy a mai napig is szinte mindent együtt csinálnak,nekik és nekem is így a legjobb.
Zsebi néha olvas minket,jól vannak!
Sajnos nincs olyan szemüveges képem.Amúgy a szemüveggel nagyon sz@rul állunk,mert az Arnika csak 5 percig viseli el magán,bármit csinálok is.Szerintem így kontrollra is később viszem vissza,mert javulás így úgysem lesz.
Enyémek is nagyon hangosak,mindenen dobolnak,és olyan gyorsan másznak,hogy csak úgy kopog a térdük a szőnyegen!Szomszédok még nem szóltak,de ha így lenne,úgysem érdekelne!

Zsuska,
szupi a hintátok!Nekünk 1500 ft-os van,műanyag,ajtóféltára akasztható,tök biztonságos.Nem tudom milyen az a drága fajta,de ebből nem lehet kiesni,mert olyan mint az újfajta játszótereken a bébihinta.

Zsuzsi,
szupi lehet a bicózás!Nekem van itthon szobabicóm,de csak porosodik!Rá kéne szánnom magamat a tekerésre,mert 2 hónap múlva leszek 30,addigra le kéne fogyni min.5 kilót!Nagy bulit szeretnék a barátnőimmel,ami csak úgy fog sikerülni,ha jól érzem magamat a bőrömben.

Wish,
a kocsit sajnálom!Van casco-tok?Gratula a mászáshoz!

Lili,
olyan édik,hihetetlen,hogy a fiaim is nemrég ilyen picik voltak!Annyira repülnek a hónapok!Nálunk az első 3 hónap írtó nehéz volt,utána már minden könnyebben ment.

Andi
Kép
aanda
 
 


Emma!
Csak panaszkodnod kellett...!! :wink: :lol:
Milyen volt az éjjszakátok?

Zsuzsi!
Ez a bicajozás jo ám nagyon!!!
Most hány kilo vagy?
Csinálsz valami fogyokurát is?

Wish!
Igen ezen én is elgondolkodtam de(most lehet jo nagy hülyeséget fogok irni) szoval amibe tej van az is tejpor és van olyan müzli ami joghurtos(felnötteknek)szoval abban is por van igy azt gondolom azért nem kell hütöben tárolni!De lehet hogy rosszul gondolom! :oops:
Sajnálom a kocsitokat! :cry:
Rohadt piti autotolvajok hogy törjön lesz az összes keze töböl....! :evil:
Nekünk egyszer akkor lopták el amikor pont vizsgáztam autovezetésböl!
Mentem haza és anyu zokogott a konyhába-gondoltam de ari igy örül hogy átmentem! :roll: Erre közölte hogy sajnos nem lesz mit vezetnem mert ellopták a kocsit! :shock: :evil:
Nagyon ügyes Balázs és milyen édes a kis harisnyába!!
Szuper az overálja Balázsnak!

Napszemcsi!
Én emlékszem a pocakos képre amit az utolso idöben tettél fel!!
Hát nem volt semmi!!! :shock: :D

Hajni!
Tájföld az szuper lesz nagyon!!!
Vigyél bébiételt meg mindent mert ott nem fogsz kapni szerintem!!
Vettél már nyári cuccokat?
Legalább jol feltöltödtök a jo melegbe!! :D

Lili!
Én is azt gondolom hogy sokkal többet tudnak ök kiszivni a ciciböl!!
Szerintem ne mérj minden etetésnél mert nem pontosak a mérlegek és csak idegesiti magát az ember!!!
Nagyon édesek a picikéid!!

Pompi!
Szuper a kép!
Bencsi nagyon komolyan nézi hogy elveszik a cumiját! :lol:

Katyus!
Hát a kis csajocák nagyon egyformák csak a tollazatuk más!! :lol:
De édesek!!!

Kata!
Nálunk ugy van hogy éjjel szopizik még vagy 3xreggel 6-7 között van egy szopi utána 9-9,30 között gyümi vagy köles pehellyel vagy rizs pehellyel minden másnap egy kis joghurtal is plusz!utána szopi az elalváshoz.1-1,30 körül van az ebéd én már adok husit sajtot!Szoval ezt váltogatom meg az olajat egy pici kanállal!Délután 16-16.30 körül szopi és 19 ora körül fözelék ami az ebéd volt eszi meg vacsorára!Utána pancsi és szopi!És kezdödik az éjjeli maratoni szoptatás! :?

Bzsuska!
Nagyon szuper a kép!
De nem válaszoltál nekem! :(
Mivel váltottad ki a fözeléket?

Kismoki!
De kis gyönyörüséges a kis kékszemü pindurka!!!
Nagyon nagy lány már! :D
Látom a cumi tarcsiba ott lapul!! :wink: :lol:

Pézsé!
Hogy vagy?
Hányinger?
Hogy viseled?
Irj ha van egy kis idöd!!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anda!
És nincs olyan szemüveg amit nem lehet könnyen levenni(nem értek hozzá csak azért kérdezem)??

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Sziasztok!

Gyönyörűek gyerkőcök!

Anikó! :oops:
anyatejcsivel :lol:

Zsuzsi!
Uram vett kanyi nagy kampót meg erős kötelet. Kipróbálta és őt is elbírta. Most baromira élvezzük a hintapalintát :lol: :lol: . Pár hónap múlva meg már úgyis lehet venni normál hintát neki.

Csajok kutászkodok recept ügyben :lol: Készülök a februárra :lol: . Irattam ma föl dokival sinlacot. Sinlacot hogy kell pépekhez hozzáadni? Elég csak hozzákeverni a főzihez vagy előtte a lírt módon ki kell keverni forralt és lehűtött vízzel?

Pézsé!!!
Hogy vagytok???

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Anikó

éjszaka Te mennyit szoktál aludni?
2 szoptatás között visszatudsz aludni?
65 kg vagyok, 168 cm. nem fogyózok, csak mindig épp annyit eszek, hogy már ne legyek éhes. szóval nem lakok jól. így könnyű a gyomromnak is. és nincs nasi.

Kismókus

Kláribaba nagyon aranyos, minden képen mosolyog.
milyen érdekes, hogy vele fodrászhoz kell járni, Olivérnek meg egyre kevesebb haja van, hullik ki a bébihaja.

Katyerina, Wish, Pompi, Lili

a Ti képeitek is szuperek, tegyetek fel m,inél sűrűbben képeket.
imádom nézegetni őket. meg jó tüzetesen megnézem, Wish, én azt hittem, nekünk sok játékunk van, hát ami Balázs kiságyában van, az messze felülmúlja a miénket. és éjszaka úgy alszik, hogy ez a rengeteg játék körülötte van?

Kép
zsuzsi73
 
 


anikó,
te annyira ari vagy, h mindenkinek írsz! :D

tényleg, mi lehet pézsével?

erika,
te is ritkán írsz, hogy bírod kettővel... :roll:

kismóki,
hát ez a nevetős kép...! Elbűvölő!!! Gyönyörű! Gondolom ti is össze-vissza dögönyözitek Klári babát! Hány kiló most?

aanda,
érdekes, én attól készültem ki jobban, ha egyszerre keltek. Annyira más egyéniségek! Norina kis csimpike, állandóan rajtam lógna. Bencsi meg tök jól elvan egyedül is. Bencsi imád enni, Norinának szerintem az se tűnne fel, ha nem kapna.

Hintáról akartam még írni, mióta kezdenek ülni, állandóan előrehajol Norina a hintában, meg azzal játszik, hogy kitámasztja a lábát, hogy leállítsa. Úgyhogy a'sszem hintázásnak annyi.

Eszméletlen ez a sok hajasbaba...! Nálunk Norinának édesen növöget össze-vissza, de Bencsinek nem nagyon!

KépKép
pompomlány
 
 


Milyen édes babócák!
Akkor Zalán se maradjon ki :) Ennyire sok meló van :D Kép Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


zsuzsi,
akkor te nagyon erős vagy...! Én is 168 cm, most 67,5 kg és nem bírok nem nassolni! :oops: :(
Bár tegnap én is marha "erős" voltam, éjjel fél 11-kor megéheztem egy kis melegszenyára, de kibírtam és nem álltam neki sütögetni! :lol:
De a csokiskekszektől kész vagyok. Ráadásul apukám a "gyerekeknek" karácsonyra két üveg nutellát vett! Néztem a szavatosságát, de sajna le fog járni, mielőtt ehetik, úgyhogy "muszáj" feláldozni magam! :roll:

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi!

mindig nagyon jókat mulatok a történeteiden! Ez a nutella is tetszik! :) szegény áldozat!!!!! :lol: :lol: :lol:
nekem is le kell mondanom az édességről. tegnap benyomtam egy marék tejszeletet, meg egy doboz mercit és rohattul ég gyomrom tőle. sajna rá kellett jönnöm, hogy ezektől van. pedig az öcsém kiröhögött karácsonykor, hogy girnyó vagyok :(

tényleg, Napszemcsi!
akartam írni, hogy nem semmi, hogy eddig egyben voltatok! hogy csináltad? Sejtettem, a vonalzók alapján,hogy sokáig húztad.
Pompi, Napszemcsi, meg én voltunk kb egyidőre ikresek.
Apától kaptam karácsonyra fotókönyvet, amibe belerakta a pocakos képeket is, vicces ahogy a 10 hetes mikró hasammal feszítek, aztán a végén mrg gömb vagyok. :)
na lejárt az ebédidőm...

katyerina
 
 


emma, kismókus!
a ti babáitok is tündériek! :)

katyerina
 
 


Pompi

én épp a nutellától híztam vissza, ui. a terhesség után 3-4 héttel, amikor olyan beteg voltam, lefogytam 62 kg-ra. a kajára rá se bírtam nézni. aztán elmúlt a láz (2 hét után), megjött az étvágyam és minden este megettem kb. 1/3 üveg nutellát. mostanra megutáltam szerencsére, nagyon megcsömörtem tőle, de ebben az időszakban jött aztán vissza 5 kg, amiből azóta 2 már lement.

Emma

van olyan fényképed a gyerekszobáról, ami friss, és látszanak a bútrok rajta? tudod, egyforma bútorunk van, anno tettél fel, de akkor a szoba még nem volt belakva, a pocakodban volt még Zalán. a pelenkázóról jutott eszembe. Bárcsak az enyém is így hasalna már.

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok!


Jaj de jó ezeket a fotókat nézegetni!!! :D :D Annyira édesek! 8) 8) :lol:

Lili,
Gratulálok a vegyespároshoz! Ügyesek vagytok a szopival, bízz magadban és a babákban! Majd, ha lesz egy kis időd, cseréld le a vonalzódat! :D

Wish,
Nagyon ügyes Balázsod és milyen kis mosolygós ő is! Kocsi :( Szemetek!!! :twisted:

Zsuska,
Nagyo kreatívak vagytok! :idea:

Emma,
Tök jó ez a vonatos rácsvédő! Hol vettétek? Beszéltél már Kristóffal?


Hajni,
Biztos szuper lesz! Most még talán jobban bírja majd az utat Olivér, mint egy pár hónap múlva, nem? Ha már kúszik, mászik, akkor sztem biztos nehezebb lenne vele.

Anikó,
És éjjel visszaalszik gyorsan Ágoston? Én nem régen hagytam abba az etetést éjjel, csak cumi meg simi van, általában kétszer, 2 körül és 5 körül. Simán visszaalszik szopi nélkül is. Csak egy pár napig volt rossz, mert hiába aludt vissza, 1-2 óra múlva újra felébredt, de mivel akkor se volt kaja, hamar leszokott róla. Remélem, hogy erről a két éjszakai buksimiről is lemond nemsoká!

Kép
bandika
 
 


Sziasztok!

Sokotok nagyon kedves itteni és privis keresérésre úgy gondoltam írok nektek és talán igyekszem napi szinten visszatérin ha nem bánjátok. :)

Az "újaknak" akik még engem talán nem ismernek leírom gyosan hogy is kerültünk ide. Négy évet vártunk a csodára a negyedik lombik alkalmával aztán sikerrel járunk és két Manócskánk született belőle Balázs és Eszter 2007. január 19-én lassan egy éve. Egy éve boldog anyukaként telnek napjaim. :)

Jól vagyunk szépen növekszünk az önálló járáson kívül mindent tudunk csinálni már.:)

Azért be-be néztem így én is képben vagyok általában rólatok!

A képek amiket mostanában tettetek fel gyönyörűek. :) Egyik gyermek szebb mint a másik. :)

Egyenként nem írok most senkinek igyekszem bekapcsolódni a témába visszaolvasganti és akkor majd normálisan is üzemelek.

Köszönöm hogy visszavesztek.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 



Zsebi
visszvételért cserébe sok képet kérünk Balázsról és Eszterről!!! :lol:

Bandi
Kenguru-s

Zsuzsi
majd keresek, de a szekrényen semmi különös, pelenkázó meg ágy itt látszik, mi érdekelne?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Ja, fotóst nem hívtam, mert karikor kb. 200 kép készült, így még ráér a dolog :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Zsebi!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mióta várom már hogy jelentkezz!!! De jó!!!! Kérek szépen képeket is!
Kép

No, így akartam az előbb is! :lol:

dkata
 
 


Wish!
Nem semmi hogy a teremgarázsból elopták az autót. :( :( És ilyenkor mi van biztosító fizet????

Balázs gyönyörű lett és milyen ügyes már.

Pompi!
Nekem is az volt a jó ami Andának hogy napirend volt és van is. Ha az egyik éhes volt éjjel adtam a másinak is bár utóbb kiderült Eszti már rég átaludta volna az éjszakát na azért a kisaszzony nem tiltakozott hogy kap kaját.:) Nekem a mai napig megvan hogy mindig egyszere alszanak és vannak fent ez tök jó mert van időm a dolgaimat megcsinálni. Ha mindig fent lenne egy gyerek az brutál szerintem. :)

Lilli!
Mi egész biztos nem ismerjük egymást. Gratulálok a vegyespároshoz sok boldogságot és örömet no meg kitartást hozzájuk. Ahogy az elején írták már a lányok nekünk is úgyn ilyen kérdéseink voltak aztán szépen minden kialakul. :) Ügyi vagy tejcsivel is minden rendben lesz. Én napközben soha nem hagytam őket túl sokat aludni mert az az éjszaka rovására ment. Így két hóanpsoan már tudták is hogy éjjel alszunk végig.

Anikó!
:) :) :)

Tiko!
:) :) :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kata!
Aranyos vagy köszönöm. :)
Este teszek fel képet ígérem mert kicsinyítenem is kell és már időzített bombán ülök bármikor kellhetnek a törpjeim. No gépezni mellettük nem lehet. pillanatok alatt kiszedik a billentyűket hogy hogy csinálják rejtéj mert nekem nem sikerül. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: de egy gyerknél nincs is találékonyabb lény a földön azt gondolom.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: