Új privát üzeneted érkezett!

hajni, sztem jól tetted h megkérdezted! én is kb így gondolom. de 1 év előtt tuti ne.
Vendég
 


Sziasztok!

Rozit csak egy kicsit kell tologatni , amíg el nem alszik és utána kint hagyom. Persze sokat nézek rá, fogdosom az arcocskáját .

Képzeljétek már tegnap is megfigyeltem,hogy egyre többet kapkod a jobb füléhez , éjjel viszont szinte semmit nem aludt, sírt és a fülét markolászta. Ma felhívom az orvosunkat, mert szerintem ez fülfájás lehet. Gondolom belement a fürdővíz, mert azt nem hiszem, hogy megfázott.

A tejtermékekről én is úgy tudom, hogy egy éves korig ne adjunk.

Barnusanyus! Nagyon helyes családod van!

Már Brendonról akartam írni, hogy eszméletlen jó a sérója :lol:

Ha tudok valamit majd írok!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Era, hihetetlen h már ilyen nagyfiús a kicsi is! nem semmi haja van ám neki se! :shock: :lol: és milyen vagesz a szerkója :D nagyfiú mindkettőtökre hasonlít egy kicsit, nem?

szegény Bea és Rozi baba :cry: remélem, hamar túl lesztek a nehéz perceken-órákon-napokon fülfájásügyileg... ndem tudom, mi a lefolyása egy ilyen füles nyavalyának.

timcsi, enyém csak úgy alszik el MINDIG ha v ringatom v szopi közben. de ha már elaludt, akkor azért le tudom tenni. persze, van h megébred - az gáz, de azért többnyire nem ébred már fel v csak egy pillanatra nyitja ki a szemét és alszik tovább. de h annyira ne irigyelj :wink: azért ezek a ringatások nem két percig tartanak ám és a szopi sem 5 perc - van úgy h 45 ÉS utána felébred, na akkor kicsit kiakadok. de azért sokszor le tudom úgy tenni h mellette tudok mást is csinálni, amíg alszik.

igazából még mindig többemberes sztem, de már közel sem olyan gáz, mint eleinte. van h néhány percig eljátszik egyedül is - azt mindig meglepve tapasztalom. :lol: nem olyan nyügi, mint régen - úgyh én azért ennek nagyon tudok örülni! tegnapelőtt és előtte nap elég sokat aludt nappal és éjjel is - már én is kezdtem aggódni h nem vashiányos-e, ahogy múltkor egyszer írtátok egy babáról, de sztem csak front lehetett, mert tegnap már azért elemében volt a késői alvással :roll: :lol: mivel nálunk nem megy a hozzátápi, ezért kicsit aggódom is a vasa miatt. remélem, nincs vele semmi. persze, feleslegesen nem szeretném megszúratni... :roll: nekik az annyira dúúúúrva :cry:

ja és hajni, enyém sem ébresztett engem éjszaka soha! és nappal sem volt egy kirúgom a ház falát-típus. mozgolódott persze, de soha nem okozott fájdalmat v ilyesmi. mondjuk, lehet h azért is nem éreztem annyira, mert a lepény a mellső falon volt és eszméletlen sok magzatvizem volt. de mindenesetre én azt hittem ezek alapján h nyugis babám lesz!!! :shock: :shock:
Vendég
 

 
 

Bea, meglestelek Benneteket a júniusiban :oops: :D Rozi baba tiszta mama :lol: ! nem? és ő is annyira hajas baba, mint az enyém :wink: :lol:
Vendég
 


Édes pici Rozi baba gyógyulj meg hamar. Remélem már jobban vagytok.

Doo, nekem azért ki tudta rúgni nappal a ház falát, csak éjjel volt nyugi, nagyjából ez maradt a születése után vagy 3 hónapig. De mindig rácsodálkozom mennyit tudnak változni a szokásaik. Régen az esték voltak a legnyűgösebbek, most meg az a legnyugisabb napszakja. Gondolom mert akkor mindketten itthon vagyunk, már igazán nem csinálunk semmit, itt vagyunk vele a szobába. Ő ezt éli a legjobban, ilyenkor olyan édesen játszik a szőnyegen.

Úgy érzem kezd kijönni rajtam a téli depi, már nagyon- nagyon várom, hogy tavasz legyen. Már ki is találtam, hogy veszek egy normális biciklit, gyereküléssel és állandóan csavargunk. :lol:.
Vendég
 


Köszi doo és hajni, hogy aggódtatok Rozi baba miatt.

A gyerekorvos azt mondta, hogy a szutyi ráhúzódott a fülére, de még időben elkaptuk uh egy kis gyulladáscsökkentőt kap + csepegtetni kell az orrába. Hallottam én pár napja, hogy szörcsög az orra , de hiába porszívóztam nem jött ki semmi. A doki szerint ezért kell orrcseppet használni, mert van olyan hely ahonnan nem lehet kiszívni a váladékot és az meg a fülére mehet utána. Este már jobban volt nem kapkodott annyiszor a füléhez.

Az éjszaka ugyanaz mint szokott 5-6 ébredés, de most az egyik alkalmával nem aludt vissza csak ölben , egy órát tartottam az ágyon ülve a karomban és közben én is szunyókáltam. Amint letettem felébredt :roll: Amúgy nálunk soha nem volt szokás kézben altatni Rozit, ő elalszik elég könnyen este. Főleg azért nem altattam így, mert szülés után elég pocsékul voltam (vérszegénység) és nem bírtam vele mászkálni. Ezért hozzá sem szokott :lol:

Köszi doo, de mindenki azt mondja aki "élőben" ismerminket, hogy Rozi tiszta apja :wink: Amúgy neki már 2x vágattuk a haját, nagy fekete hajjal született,ami foltokban kikopott és elég viccesen nézett ki a drágám.

Hajni! Én is várom a tavaszt, már elegem van a bezártságból. Olyan jó ha valaki jön hozzánk, de ebben a szar időben ez egyre ritkább.

Bea

Kép[/url]
június
 
 


lehet, majd én is azt mondom h levágtuk babám haját - pedig mi nem is :roll: :wink: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Én is vagyok, de inkább csak olvasgatok.
Az én drága kisfiam nem nagyon hagy levegőt venni. Az utóbbi pár hétben megváltozott a viselkedése, természetesen nem pozitív irányba.
Esténként szépen el tudott játszani egyedül a játszószőnyegen, most sír, ha nem ülök ott mellette. Máskor sem lehet egyedül hagyni, mert nagyon felháborodik.
Az éjszakai alvásai még rosszabbak mint eddig. Extra sokszor ébred. Fáradt vagyok állandóan.
Nem tudom már ki írta, hogy a többemberes gyerekeknek nincs napirendjük. Eszerint Zsom nem igazi többemberes. :wink:
Hála az égnek nekünk van napirend, megbolondulnék, ha nem lenne. Főleg az evését igyekszem időhöz kötni. Nagyon sokszor járunk orvoshoz, emiatt kell az időbeosztás. Ráadásul a gyógyszereit is időhöz és evéshez kellett kötni.
Az az igazság, hogy a műtét és a kórház után én erőltettem a napirendet. Ezek nagyon megviselték. Úgy gondoltam, hogy az állandóság és kiszámíthatóság segít abban, hogy újra biztonságban érezze magát. Szerintetek butaság?
Most megyek, szólít a hajcsárom! :)

Kép
anido
 
 


Ja és a napirendet ne mereven képzeljétek el. Például ebéd 13-14 óra körül van, ahogy éppen kijön.

Karácsonyi kép:
Kép

Még csak pár másodpercig tud ülni, de olyankor fülig ér a szája! :D

Kép
anido
 
 


Anido, jó hogy írsz!
Zsombi nagyon édes, szépen ül.
A napirend hogy lenne butaság? Ha ki tudod alakítani az mindkettőtöknek jó. Nélunk is van laza napirend, de ahogy nő ez mindig változik. Utálom, ha valahova időpontra kell mennem, mert tuti, hogy akkor nem úgy alszik, ahogy én kigondoltam a napi programot. Amúgy ez az állandó mellette ülés nálunk is van és már 2 hónapja tart, nincs lazítás. Bár ma is megnéztem egy filmet mellette, nyugis volt, míg el nem távolodtam. (ez a távolodás 2 métert jelent :shock: )

Bea, örülök, hogy a Pici Lány jobban van, sok puszi neki.
megkérdezted az orvost szabad-e ilyenkor kivinni, most hogy altatod nappal? Mert ha jól emlékszem nappal kint altattad.

Körkérdés: milyen gyümölcsöt lehet ilyenkor adni az alma, banánon kívül? Ja, és a fagy. meggyet is adom, de ez a három nem valami nagy választék. Főleg mert az alma banán fog, így minden nap nem adhatom.
Vendég
 


Hajni
Szerintem lehet mandarint, narancsot, körtét, szilvát más most így hirtelen nem jut eszembe..én ezeket legalábbis már próbáltam adni neki..Valamelyik bejön, valamelyik nem igazán..
De holnap megkérdezem majd a védőnőt, pont ma beszéltem le vele, hogy jöjjön, már lassan 2 hónapja nem volt..Nálatok milyen időközönként jár?Vagy ti szoktatok menni tanácsadásra?
Elégedettek vagytok vele?

Amúgy dettó u.az a szitu, mint nálad, mármint ha valamit eltervezünk, h megyünk valahová v. hívunk valakit tuti abban az időben a legnyügibb, vagy alszik vagy ilyesmi..szal szereti áthúzni a számításainkat...

Filmnézés??Mióta megszületett egyet sem láttam..Mármint teljes egészében..Bele-bele nézni tudok, de ennyiben ki is merül..Ráadásul csendben és sötétben alszik, így még akkor sem tudok amikor lehetne..

Anido
A napirendeteket leírnád nagyjából(kaja-alvás)? Érdekelne..

Doo
Te mikor akarod elkezdeni a hozzátápit?De gyümiket azt már adsz neki, ugye jól emlékszem?
Vendég
 


sziasztok.

nem szeretnék zavarni csak tippet kérnék hogy tudnám elviselhetőbbé tenni az északáinkat.

Patrik CSAK hordozóban hajlandó aludni.viszintesen minimálisat.melletünk sem jó és kézben sem.

próbáltuk már hogy betesszük a kiságyba és hagyjuk sírni x percig.de az lett a vége hogy majdnem megfulladt annyira sírt.

éhes nem lehet mert egy egész tányr tejbedarát kap este plussz egy pohár kakaót.

mi már nagyon fáradtak vagyunk párommal és a doki csak annyit mondott hogy ilyen a természete majd lessz jobb is.na ezt fél évesen még el is hittem.na de nyakunkon az első szülinap........

tim-csi:

Kevin nagyon aranyos baba :lol: :lol: és milyen nagy már :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike
 
 


anido, édes ez a karácsonyos kép! :D tök jól néz ki ez a gyerkő! ilyen jókedélyű különben egyébként is?
én írtam a napirend dolgot. de az enyém gyerek tényleg totál kiszámíthatatlan: pl most már 2.5 órája alszik - tegnap uilyenkor meg felet nyomott csak :shock: most meg mennénk a védőnőhöz, úgyh lehet h fel is kell keltenem h odaérjünk időben :roll: de ez nem jelenti azt h MINDEN többemberesre MINDEN egyes pont igaz!!! ráadásul tápisoknál teljesen más a helyzet - gondolom -, mert a tápit nem lehet úgy adni, mint a cicit h amikor csak kéri, nem?

timcsi, én 3 hónapja hozzátápizom a gyerekem, de nem akar enni. állítólag allergiás babákra ez jellemző h önkéntelenül is elutasítják a fajidegen fehérjéket. ráadásul, ami eddig ízlett neki, attól vmi baja mindig volt: bőrprobléma v hasmenés. :roll: :cry: :evil: szal van olyan h csak 10-20 g kaját eszik meg. most két napja bejön neki a kelbimbó-sütőtök megfőzve és ha nem turmizom le neki. de olyan mennyiséget képzelj el h két kisebb kelbimbófej és három kiskocka sütőtök. szal ez már nála nagggyon nagy ebédelés ám!! :shock: :lol: ezért írtam h nem megy a hozzátápi. gyümit sem eszi meg - a körtét ette, de attól hasmenése volt, banánt nem merek még a vegyszerek miatt (jó, már belenyalhatott az én egyik banánomba), meggyet, cserit nemigen eszi, almától kiütése van...

hajni, úgy tudom, a citrusfélékkel érdemes várni 1 éves korig, HA volt a családban bkinél bmilyen allergia. kismama babakonyhájából "idézek: mehet az eddig említetteken kívül alma, őszibarack (nekünk nincs lefagyizva, pedig egy csomó termett a kertünkben, de eszembe sem jutott - én ÖKÖR!!! :evil: :evil: :evil: ), sárgabarack, gesztenye,
jaj, megyek, majd folytatom!
Vendég
 


Doo: általában jó kedve van, bár az utóbbi időben mintha egyre többet hisztizne. Főleg ha nincs a keze ügyében játék. Lusta érte nyúlni, inkább bömbi van. Na meg ha kikerülök a látóteréből.

Timcsi a napirendünk:
5-6 között kaja, alvás 8-ig
9-10 között kaja, 11-től alvás 0,5-1,5 óra, változó
13-14 kaja, 16tól alvás 1,5-2 óra
18 óra kaja
21-22 fürcsi, vacsi, alvás.
Éjszaka nem eszik, de 56x ébred.

Ezt a rendet csak akkor tudom tartani, ha jobban eszik. Ha olyan passzban van, akkor akár hét óra is eltelik anélkül, hogy értékelhető mennyiséget egyen.

Ettike: sajnos nem tudok segíteni. Zsom a kiságyban alszik, már ha azt alvásnak lehet nevezni. 3/4 óránál nem alszik többet egyhuzamban. Na én erről nem tudom leszoktatni..

Doo még nem írtál a sajátságos éjszakáitokról!

Kép
anido
 
 


Köszi a gyümis válaszokat, igazából azért kérdeztem mert valahol azt olvastam, hogy az olyan gyümölcsnél ami nem idényárú még a fagyasztott is jobb. Gondolom elég mesterséges körülmények közt érlelik őket, kevesebbb vitamin stb.., a fagyasztottat pedig frisssen fagy.-ják le, így megőrzi a vit.tartalmát. Én tettem el több mindent, de már elfogyott és a déli meg az aprómagvasok közül nem igazán tudtam mit lehet.
Védőnő nem nagy segítség, mindenre azt mondja kérdezzem meg az orvostól. Ugyan jár rendszeresn, de érdemi segítséget nem kaptam.
Gesztenye, jó ötlet, csak valaki írja meg nekem légyszi, hogy kell megcsinálni. Vagy szerintetek a fagy.-ott geszt.pürét is lehet adni?
Kezdek úgy írni, mintha egy vizsga tételt dolgoznék ki, ott rövidítgettem ennyit :lol:

Anido, sajnálom, hogy Zsombibaba ilyen rosszul alszik éjjel, ez nagyon durva, 45 percenként :( .

Ettike, én se tudom mi a tuti módszer, de az biztos, hogy minden változás sírással jár. Szerintem egy gyereknél az alvási szokások tudnak a legjobban rögződni. (egy ismerősöm az 5 éves gyerekét csak a porszívó zúgatásával tudja elaltatni és ez így megy születése óta). Szerinte nem a módszer a lényeg hanem hogy amit elkezdesz abban légy kitartó. De én sírni nem hagynám, mert ha most nem szereti a kiságyat attól végképp megutálja ha magára hagyjátok benne. Csak azt írom le, hogy én mit próbálnék meg, fogalmam sincs beválna-e. Először a nappali alvásoknál tenném be amikor már nagyon álmos és várhatóan hamar ki fog dőlni. Ha sír 1-2 perc után vigasztalás, kinek mivel, simi vagy ringatás, de ha megvigasztalódott újra betenném.. és kezdődik minden elöről, de egyszer úgyis kidől a fáradságtól. és ha minden jól megy ezek a "meccsek" egyre rövidebbek lesznek. Patrik már elég nagy, nála biztos időigényes móka lesz átszoktatni, de a gerincének mindenképp jobb lenne, ha vízszintesen aludna.

KATA???
Vendég
 


Ettike, még egy dolog jutott eszembe. Estére ne adj kakaót mert az felpörget.
Vendég
 


Tényleg Timcsi, Te adtál kakaót Kevinnek mióta erről beszéltünkÉs Te hogy vagy izületileg?
Vendég
 


Javítás ...beszéltünk? És Te...
Vendég
 


ettike, hát, nekem még nincs tapasztalatom egyévessel :roll: de hamarosan lesz :wink: gondolom, próbáltátok kivenni a hordozóból - felébred? (én csináltam vele kisebb korában ilyen merényletet, de ált. felébredt, úgyh hagytam úgy aludni, amíg fel nem ébredt. de ez nappal fordult elő. éjszakára meg szopival visszaaltattam és akkor OK volt a vízszint, mert nálunk az elalvás maga a gond, nem a helye...) és még elfér a hordozójában?! enyém már kinőtte. lehet h vmi kuckósra vágyik? bár az sztem 1 évesen már nem vszínű annyira. esetleg kiságy fejrésze féltéglákkal megdönte? az nem teljesen vízszintes, de talán a hátának jobb. bár, fene tudja - tudom h azt mondják h ez a hordozó nem olyan jó a gerincnek, de igazából nem értem h miért, főleg egy ekkora gyereknél. szal én lehet h hagynám, ha nincs más megoldás. jó lenne, ha kicsit pontosabban leírnád azt is h akkor így alszik végig v mi történik veletek az éjszaka folyamán? :?:
na, megint nem tudom befejezni - mennem kell.
Vendég
 


Drága Viktória! Gőzerővel haladsz a szülinapod felé, már az utolsó negyedévbe léptél,hogy hamarosan elfújhasd a gyertyát. Kívánom, hogy addig is minden napos legyen derűs és vidám, és ha majd elfújod a gyertyád minden kívánságod váljon valóra. :)
Vendég
 


köszi hajni, nagyon aranyos vagy :D :D

gyümik még: cseresznye, dinnye. én gesztenyét főzöm - kb 10 perc kell, míg megpuhul. finom, édes, kézbe is adhatod már Hanginak. lehet kapni fagyizva a boltokban egész szemeset. de láttam bio masszát is - abban nincs aroma, csak gesztenye és nádcukor. asszem maroni márkájú.
Vendég
 


sziasztok.

köszönöm a hozzászólásokat.

még el fér a hordozóban mertv a mienk nagyobb az átlagnál.meg nem is ül benne annyira mint a legtöbben.(chicco amúgy)alig lóg le a lába.de általában elfordul benne oldalra és felhuzza a lábait.azt szoktuk csinálni hogy amíg elalszik abban van és utánna teszem bele a kiságyba.nem akkor kel fel amikor beteszem hanem utánna pár percel.szereti magát hintáztatni a hordozóba és ezt ugye a kiságyal nem lehet.azért mondják hogy nem jó a gerincnekmert aminagyon ülős az nem támasztja teljesen alá a hátát.de mondom Patrik az oldalán alszik benne.meg ha nem lenne neki kényelmes akkor gondolom nem aludna benne akkorákat.

kakó:szerintem nem pörgeti fel.én is azt ittam enyi idősen.és PAtrik utánna elalszik csak a hordozóban.szóval szerintem nem pörgeti fel.

Kép
Kép
ettike
 
 


ja pedig Patrik 79 centi.szóüval tényleg jó hosszu a hordozónk.

Kép
Kép
ettike
 
 


ettike, de ha felébred, akkor vissza a hordozóba v mi? és MINDIG felébred? mennyire függ attól h mélyalvásban v REM szakaszban teszed át - figyeled a szemmozgását? mondjuk lehet h egy évesen már kicsit furi, de a bölcső ringatható - olyanotok nem volt? mert akkor legalább vízszintben van, meg talán hintázni is tud, hm?
Vendég
 


Sziasztok!

Húúú Csajok, mega - giga rossz éjszakánk volt. Számolni sem tudom hányszor ébredt a kisasszony. Ti hisztek abban, hogy a telihold befolyásolja a kicsik alvását? Ez már tutira nem a betegség volt.

Tegnap Rozi sugárban hányta ki a vacsit, pedig még soha nem hányt. Lehet szerintetek a cataflan csepptől amit a füle miatt kap. Reggel este adok neki 7 cseppet!

Én az említett gyümiken kívül még őszibarackot adok neki, amit darálva tettem el a fagyasztóba. Ezt imádja. Az almát is szívesen megeszi és a körtét is, időnként a narancs levet is megissza. A meggyet utálja. Eddig ennyi a felhozatal.

Ettike! Hordozóban alvás :roll: Hát van új a nap alatt! Fogalmam sincs, szerintem a ringatás hiányozhat neki, gondolom a bölcsőt már késő bevezetni.

Anido! Időnként nálunk is vannak ilyen 45 perces kelések, tudom milyen fárasztó. Gondolom 5-6x és nem 56x ébred, vagy mégis :?: :?

Sziasztok ha tudok jövök még

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Anido
Phú nagyon kemény lehet az éjszakázás nálatok...De vajon miért lehet ha nappal jól alszik :?: Vagy nincs összefüggés a nappali-éjszakai alvások között? Mondjuk a volt oktatóm lánya is ezt csinálta 1.5 éves koráig éjsz. borzasztóan sokat felkelt, nappal meg egy tündér volt, de nem keverte össze a nappalt az éjszakával, mert az más "jelenség"..csak ilyen típusú gyerek volt... :roll:

Ettike
Nálunk a tejdara időpontjának módosítása sokat változtatott Kevin éjszakai alvásán..Vagyis én mióta nem adom neki vacsira (helyette ebédre kapja) és csak tápit kap azóta jobban alszik..Legalábbis én úgy vettem észre nála javult a helyzet ezáltal..De az is lehet, hogy csak ő változott..
Ki tudja ezt náluk?Nappal amúgy igaz ő jól alszik?
Úgy emlékszem, mintha ezt írtad volna a másik topicban..
Akkor is hordozóban tud csak aludni?(Mármint nappalra értem..)
Ő nyugis baba amúgy ugye?
Ja és nekünk is Chicco hordozónk van, de alig fér el benne, pedig kb. 75 cm körül van..Mondjuk ő mindig is utált benne lenni, vagyis a célját kiszolgálta azaz rövidebb ideig tudtuk benne vinni..
Mostmár mióta gyerekülés van, azóta fent "figyel" a szekrény tetején..

Június
Ahogy az előbb is írtam, sztem nem lehet tudni miért aludják-vagy nem aludják át az éjszakát..de tuti vannak befolyásoló tényezők..ez lehet sztem akár egy front, de lehet a telihold is..
Cataflam csepp?Az nem erős gyógyszer?Én annak idején kaptam és nekem azt mondta a dokim, h nagyon óvatosan kell szedni, mert nagyon erős..Bár gondolom babáknak gyenge dózisú, de akkor sem az enyhébbek közé tartozik, ugye jól tudom? Bár ha csak ez gyógyítja meg Rozikát, akkor érthető..
Amúgy van még bölcső?Én meg voltam győződve róla, h csak nagyanyáink idejében volt..Innen látszik h már akkor is szerettek ringatózni a gyerekek....
:lol:

Hajni
Nem adtam kakaót még neki..Nem mertem...
Ízületileg jól vagyok, vagyis ahogy már írtam régebben járok kontrollra eddig havonta, de most majd 2 hó múlva kell mennem, marad a szteroid, de a kezdeti 48 mg helyett már 6 mg-nál tartunk... :roll:

Új híreim amúgy 2 foga van már felül is..csak még nem nagyon látszik, de már érzem h kint van végre.. :wink:
Nektek hány fogúak a babóitok? (Phú de értelmesen megkérdeztem... :lol: )

Ja és Kata külföldön van, azért nem jelentkezik, üziben írta nekem..
Vendég
 


jól van, akkor Kata igazoltan távol :wink: :lol:

bölcsők vannak még, csak nagyon drgán láttam mindenhol, ezért nem vettünk. de én nagyon szerettem volna. hintáztatás nagyon jó az idegrendszernek!! pedig akkor még nem is tudtam h ringatnivaló babám lesz :lol: :lol:

szegény Rozi baba :cry: hányás olyaan ijesztő... remélem, ma már jobban van.

anido, tényleg durván hangzik az éjszaka. monsjuk enyém is volt nemrég h lefektettem és már fél-háromnegyed óra múlva ébredt is. az volt a legrosszabb, amikor mondjuk 8-f9 körül elaludt, de nem ám végleg, hanem még felkelt f10-10-f11kor és akkor még onnan indult egy 3-4 órás ébrenléti periódus :evil: :evil: na ez volt a kacifántos-sajátságos alvásunk. kicsit fentebb már írtam is. de most ez nincs, szerencsére. de 11 előtt most sem alszik el.
te hogy bírod különben lelkileg Zsombi "hajcsárkodását"? főleg így h ennyire nincs segítséged? sztem egy szusszanásnyi idő nélkül nagyon anya-amortizáló egy ilyen bébi. simivel altatod vissza v hogyan?
Vendég
 


ha éjjel felkel is hordozóban alszik vissza.a bölcsővel meg az a gond hogy ülve is ki tudna esni belőle.legalábbis én még nem láttam olyat aminek magas rácsa van.tejbedara nálunk semmi változást nem hozoztt.Patrik előtte is így aludt el.nappal ha sétálunk alszik a kocsiban de csak ülő pozícióban alszik el.utánna tudom eldönteni.itthon hordozóban alszik.az elmúlt két éjjel sikerült magam mellet vissza altatnom de csak azért mert párom északás.ha ő itthon van akkor menni akar hozzá játszani.
mélyen alszik mikor beteszem mert míg a kezemben van meg sem moccan.és amikor beteszem a kiságyba is várok egy picit de nem mozdul.kijövök és utánna kel fel.
nappal alszik 2 szer 2 órát.tehát jól alszik.azon gondolkodom kéne venni ágyat a kisszobába és oda feküdnék el vele ha felkelt.csak nemtom párom hogy bírná.nagyon bujós tipus.egész éjjel hozzám bújva alszik.a mi hordozónk az kocsihoz való.és tényleg elég husszú.

Kép
Kép
ettike
 
 


teszek egy képet róla ahogy alszik.nem úgy néz ki mint akinek kényelmetlen lenne. Kép

Kép
Kép
ettike
 
 


Ettike
Hát nem sok minden látszik a képből..de lehet csak én vagyok vaksi :roll:
Érdekes, h én is azt vettem észre jobb az éjszakánk ha csak ketten vagyunk..Vagy csak én vagyok kimerültebb h egyedül vagyok vele egész nap és nem kelek fel minden moccanására?Fene tudja..

Doo
Viki meddig nyomja reggel? Mármint a szunyálást?
Azt tudom h szopcsi miatt felkel éjjel, de ez kb. mit jelent, hányszor?
Vendég
 


a képen a lényeg az ahogy Patrik fekszik.ő látszik.így alszik a hordozóban.

Kép
Kép
ettike
 
 


Sziasztok!

Ettike, édes cukipofa ahogy alszik a fiad:-)))) Itt nálunk Monorierdőn van olyan kiságy, amit lehet hintáztatni. Olyan a talpa mint egy bölcsőnek. Nem tudom mennyire lehet praktikus, ahogy fészkel mocorog benne:-)
húúú Anidó nemirigyellek az éjszakákért:-( még az én fiamnál is rosszabb, ő 1-2 óránként kel. Kitartás, mostmár nekem is alszik, ja kellett egy jó idő hozzá.:-)
csak futtában olvasgattam, Június mi is ettünk már cataflam-t de nem volt tőle semmi baja. Sőtttt, végre akkor aludt át egy egész éjszakát Barnim:-)
na lépek, páá Kép Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


ettike!sok gyermeket megnyugtat a magzatpóz.Ez az!!!Brendon is szereti.Semmi baja nem lesz ha így alszik,persze kevesebbet jobb lenne.Tegyél magad mellé az ágyra egy kemény nagypárnát,oldalára fektetsd le,húzd fel a lábait,kispárnával térdig polcold alá.Be fog jönni neki.

Betegecskék!Gyógyulást!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


gabi, hogy vagytok?

ettike, nekem azért ez is "gyanús" h ennyire ragaszkodik a döntött pozícióhoz. magzatpóz OK, de azért azt vízszintben is meg tudná csinálni. orrmandula okés? v mittomén, kap levegőt rendesen a ded? mondjuk doki biztos észrevette volna, ha nem. nappal is így alszik? különben nagyon édike a képen!! imádom a szundizós babafotókat! :D én egy csomót csináltam enyémről. főleg eleinte - mert v édesdeden aludt v üvöltött. utóbbiról ugye kevésbé megható képek születtek... :roll:
Vendég
 


doo:

nem tudunk róla hogy valami gondja lenne.2 hónapja volt egy nagyon csunya betegsége azóta rosszab mint volt de gondolom akkor találtak volna nála valamit?????

ha tetszenek az alvós képek mutatok még eggyet:
Kép :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép és egy nem alvós bájosan nézős kép a végére

Kép
Kép
ettike
 
 


Sziasztok!

Barnusanyus!
Köszi a cataflannal kapcsolatos infót. Doki néni azt mondta 4-5 napig adjam neki, uh. szerdán adtam utoljára. Már nem kapkod a füléhez, remélem túlvagyunk rajta. A fiaid nagyon Drágák, bár a kutyusos kép nekem kicsit félelmetes, de gondolom azért mert nem ismerem az ebet :lol:

Riki is tündérpofa, nem semmi ahogy alszik!!!

Csajok!
A Nők Lajában olvastam egy cikket a címe: Ha nem jön álom a baba szemére. A Madarász Utcai Gyermekkórház Alváslaboratóriumában tipikusan ezzel a témával foglalkoznak.
Szerintem érdemes elolvasni és ott ajánlják a www.gyerekkor.hu oldalt, valamint Dr. Gál Éva - Dr. Kemény János : Aludj velem című könyvét.
Írnak a cikkben egy kiscsajról aki 35 percenként kel éjjel, és állítólag azért, mert napközben keveset eszik és éhes. (De pont 35 percenként??? :roll: :roll: ).

Ja és nálunk a hányás valószínüleg azért volt, mert a délutáni szopi után Rozit kicsit megszánkóztattuk. :? Apa húzott minket és jókat faroltunk meg minden.

Sziasztok

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Most néztem meg a weboldalt, másra számítottam :?

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Bea, jó h Rozi meggyógyult :D ja, hát nem csodálom, ha ilyen rallys szánkózástól kidobta a taccsot szegényke... :shock: :wink:
madarász gyermekkórház nekem inkább negatív példa, mint pozitív... :? amiket hallottam, az arról szólt h MINDEN baba kapjon tápit estére - igen, a szopisok is! - mert akkor kevesebb lenne az alvászavaros baba :evil: :evil: nem vagyok nagy babaszakértő, csakh a korosztályos topicunkban is azt figyeltem meg h MINDEN baba gyakrabban ébred, ahogy nagyobb lesz. szeparációs szorongás, álmukban is másznak, stb. szal ez némiképpen életkori sajátosság is. sőt, az a ritka, ha egy bébi egyvétében átalussza az éjszakát. (és ami az érdekes, azt veszem észre h mintha az ilyen extra nyugis babáknak a mozgásfejlődése lassabb volna. nem tudom h pontosan mi az ok és az okozat, de az bizti h a többemberesekre nemigen jellemző a lassú mozgásfejlődés sem.)
Vendég
 


Doo
Dettó u.azt gondoljuk..Én is úgy vettem észre a nyugis babák lassabban fejlődnek, legalábbis az én ismeretségi körömben jóval később csináltak mindent az eszik-alszik babák..sztem is van ö.függés..
Most csak ennyi, mert ismét várom a védőnőt, ugyanis a múltkor lemondta, talán most összejön.. :roll:
Vendég
 


írtátok h egyedül könnyebb a gyerkővel: hát nálunk uez a helyzet, már születésétől. mindig akkor alszik el a legkésőbben, ha apja is itthon van... :shock: :shock:
Vendég
 


Nálunk is akkor alszik később ha Apa itthon van, ilyenkorteljesn fel van pörögve. Ja persze az is hozzátartozik, hogy az apja is figyeli ha csak kinyitja a gyerkőc a szemét, hozzászól stb. :lol: , mert alig várja, hogy kicsit együtt lehessenek.

Amit a mozgásfejlődésről írtatok, hát lehet benne valami. Van egy ismerős kisfiú két héttel fiatalabb Rozitól és most mondta az anyukája, hogy megfordult a hasáról a hátára. Ő nagyon nyugis baba, átalussza az ájszakát és nappal is rengeteget alszik.
Rozi már ül magától, mászik ( leginkább még csak hátrafelé) , de mindent elér amit akar, és folyton mozgásban van.

Nem fognak megkövezni minket a nyugis babás anyukák??? :?: :?

Bea

Kép[/url]
június
 
 


hajni, nagyon eltűntél! minden OK?

Rozi babát Isten éltesse 7 hója alkalmából!! :D
már miért köveznének meg? :?: sztem nyugis babák anyukái örülnek h gyerkőjük átalussza az éjjelt, mi meg örülhetünk h legalább szépen mozgásfejlődnek a bébijeink - ha már aludni nem is hagynak :wink:

mondjuk tegnap éjjel kicsit kiborultam azon h már megint hajnali egykor tudtam csak elaltatni édes virágszálamat :evil: :evil: és ez az eddigi napomra is rányomta a bélyegét... :roll: kivagyok attól a gondolattól h ki tudja, ez még meddig fog így menni és h nincs egy normális felnőtt programom, kizárólag a gyerekkel vagyok MINDIG, a nap 24 órájában és még aludni sem lehet nélküle :roll: :evil: :evil:
Vendég
 


Sziasztok!

Végig olvastam az elmúlt majd 3 hetet, tök izgi volt :)

Mi elrepültünk karácsony után Spanyolországban a szüleimmel, tesómékkal, Marcikával és a férjemmel. Irtó jó volt, de miután tudom milyen volt az idő itthon nem is részletezem.

Aminek a legjobban örültem, hogy Marci baba megkóstolta kinn a mangót kiskanállal és újra kinyitotta a száját, majd egy tetemes mennyiséget belapátolt mosolyogva a tesóm férjével. Ezelőtt ő néhány kiskanál alma, körte után bömbölt... És a két hét alatt evett parit, brokkolit, cukkinit, répát, krumplit, .... És olyan gyorsan kellett lapátolni :D Annyira boldog voltam 8)

Ja és kijött két felső metsző is, így négy foga van.

Az éjszakák nálunk is borzasztóak, de hál istennek én mostanában vissza tudok aludni...

Ma este viszont sírva aludt el, azaz nem aludt el, így kivettem és a karomban elaludt. Ez azért fura mert a Marci pont így nem tud aludni :roll: Nagyon remélem h nem lesz beteg, én attól tartok a legjobban :cry: :cry:

Szia Ettike,

Reflux nem merült fel? Marci 3 hónapos koráig nappal egy hordozókendőben volt, az is vízszintes pozició, nála felmerült a reflux. Sokat is bukik. Szép lassan szokott rá a kiságyra miután sinlacot keverek a tápszerébe. És ezt pont a Madarász utcai doki néni mondta. Különben ő egy nagyon nagyon kedves doki néni.

Marci felébredt
Pusz
kpetro78
 
 


az is függőleges pozició
visszaaludt, egyre idegesebb vagyok, hogy nem beteg-e, nagyon sírt...
kpetro78
 
 


Az előbb írtam egy regényt de elszállt, és mire újra beléptem már idecsöppent Kata! Hurrá, irigykedünk rád ezerrel, nem is akarjuk tudni milyen idő volt, és mennyire vagy barna :wink:.

A 7 hónapos Rozinak sok puszi, remélem jobban vagytok. Sőt teljesen jól vagytok.

Doo, aranyos vagy, jól vagyunk, olvastam. Nem semmi amit esténként végigcsinálsz, sajnálom és egyben irigylem a türelmed. Egyik ismerősöm szokott panaszkodni, hogy már elege van, minden este 2 órás altatási tortúra, ott kell lenni apának és anyának is mégis nagyon soká alszik el. És Ő már 2 és fél éves. Ennyi idő óta nem néznek még tv-t sem mert mindketten altatnak. Duurva. Te mikor kezded az altatást, mikor ilyen soká alszik el?
Megértem, hogy sokszor kivagy. Én eleinte nem hittem abban, hogy egy gyerek a szülő energiáját veszi el, vagyis ezt olvastam, hogy amíg pici, nincs saját energiája ezért az anyáéból táplálkozik. De mostmár érzem, hogy igaz mert én minden este AGYMOSOTT vagyok. Még akkor is, ha azt mondom, hogy ez egy nyugis nap volt, semmi exra nyűgi, csak a szokásos.
Egyébként látok igy hajszálnyi lazulást a pórázomon, kicsit lightosabban sír ha távolodom. Azért pesze kavar utánam, de ilyen kis fokozatoknak is örülök.
Volt a védőnő, újfent megállapította, Hangi milyen ügyes, mennyire előre van haladva, pedig kb. u.ezt csinálta 2 hónapja is. Akkor tényleg előre volt ,de a járásba úgy látom bevárja a kortársait :D .
Egyéb téren viszont nagyon beindult. Pár hete még csak néhány dolgot mutatott meg hol van, mostmár szinte mindent. Legalábbis amiket már egy párszor elmondtunk neki. Tök izgi végignézni, ahogy fokozatosan összerakja magában az ismereteket. Pl. sokáig a lámpa csak a nappali lámpája volt, mostmár minden szobában megmutatja. Vagy megmutatja a könyvben hol van a cica, de ha megkérdezem a kutyát ő mindig a játékkutyáját adja ide nekem.
Milyen egyszerű ez egy felnőtttnek, neki viszont azt megérteni, hogy egy kutya van igazi, játék és képen is és persze mind másképp néz ki, nagy kuszaság lehet még a csöpp fejébe. De tényleg nagyon jó érzés hogy részese lehetek annak, ahogy nyílik az értelme, kezd összeállni a külvilág.
Ezzel együtt nyílik az akarat is, ez már nem annyira izgi :shock: :evil: . Bár még egyelőre nem vészes, általában egy erélyes -nem szabadra- abbahagyja a tiltott dolgot és persze elsírja magát aztán bújik. Bár van 1-2 dolog amiről nem tudom leszoktatni, de nagyon szeretném. Csak nem tudom hogy :evil:
Ezt már akartam kérdezni, ki hogy tilt, fegyelmez, mennyire engedékeny és mennyire hatásos a tiltás?

Akkor Kevin és Marci nagyjából egyszerre növesztettek fogakat. Édesek.

Timcsi, régebben kérdezted a fogakat. Mi 7-nél tartunk, most nem is látok újabbat jönni.

Nem olvasom vissza úgyhogy mennek az elütések is. :oops:
Vendég
 


Kata, nyugi, talán csak rosszat álmodott vagy fura neki újra itthon.
Nálunk is van ilyen, "kitudja miért sírás", ne gondolj rögtön rosszra. Azért figyeld, de remélem tényleg nem lesz semmi.
Puszi
Vendég
 


kpetro78:

ha a refluszot tőlem kérded akkor de felmerült.sokáig direkt baby fitt tápszert evett.minden folyékony visszajött neki.de mióta eszik rendes kaját vagyis mióta csak azt eszik azóta nem bukik vissza.ha sokat eszik és utánna neki áll járkálni meg ha fel ráza valaki akkor még néha de hát ez normális.

Kép
Kép
ettike
 
 


Isten éltesse Hanga virágszálat 10. hónapja alkalmából!! :D :D :D
Vendég
 


Doo, köszönjük szépen, aranyos vagy!
Hát Hanga virágszál úgy gondolta, ha már ez az Ő napja, tartson jó sokáig ezért felkelt f6-kor :? . Pontosabban f5-kor de akkor még egy kicsit vissza tudtam altatni, de 10 percenként felnyöszörgött, úgyhogy én már nem aludtam vissza. Most itt zombizok... Apja kicsit kiakadt, hogy mikor dolgozik lábujjhegyen készülődik, hogy ne ébressze fel, hétvégén meg ilyen korán kel :evil:.
Pont tegnap írtam hogy nem látok új fogat és tessék, jön a 8. Már átlátszik az ínyén.
Vendég
 


HANGA babának nagyon boldog hófordulót kívánok!

Kata, hát szupi lehetett Spanyolban! Lehet, hogy a picúrnak tényleg át kell állnia. Biztosan nem lesz baj. Nem tudom a Marci baba mennyi idős, de Rozi sem alud el a karomban soha, és most kezd rászokni arra, hogy éjjel a cicisem nyugtatja meg csak ha karba veszem. Ott viszont azonnal elalszik. Visszafelé haladunk? :roll: Ez már szeparációs szorongás lehet?

Doo!
Engem is totál kikészít időnként,hogy meg sem tudok mozdulni este Rozitól. Ő elalszik könnyen, ezzel nincs baj, de ha csak megmozdulok mellette máris felébred és ciciért bőg. Az apja felkelhet, jöhet - mehet arra nem riad fel. Engem az tud felbőszíteni, hogy 8 órára mikor lefekszünk, mindent rendbe kell vágnom, beleszámítva magamat is , mert utána bezárt a bazár. Pl. ha elfelejtettem fogat mosni, már nincs rá lehetőségem. Nekünk este megy a hálóban a tv, ami nem biztos, hogy jó, de hang nem nagyon van rajta így csak a képeket nézem még egy darabig. Ettől egy kicsit felnőttnek érzem magam.

Hajni!
Agymosottan ébredni, na ez ismerős. Rozi ma éjjel is sokszor volt fenn, már nem tudom hányszor.

Rozi napközben tök jól eljátszik egyedül is a játszó szőnyegén és álom baba. De éjjel, brrrrrrrrrr

Én azt szoktam mondani, hogy senki, senki ezen a bolygón ezt nem tudná velem megcsinálni, hogy ennyire kikészít éjszaka és nappal ezek után mégis Imádom, ráadás ennyi ideig! :lol:

Puszi

Bea

Kép[/url]
június
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?