Új privát üzeneted érkezett!

ilke: nagyszerü, hogy beköltöztetek! Persze nagyon nehéz lehet mindent a saját kezetekkel csinálni Kép Én nagyon irigyellek ám Titeket a kertértKép

sasha: jó nyaralástKép

zsani
zsani

Hali!

Dani tegnap egyedül elindult!!!!! A férjem volt vele otthon én éppen leugrottam a másik utcába a fodrászhoz, mikor hazaértem úgy fogadtak, hogy apa megállította Danit velem szemben és Dani a karjaimba totyogott, szinte mondhatni teljes biztonsággal! annyira imádom! Aztán persze este bemutató a párom szüleinek is, ami neki annyira tetszett, hogy felcsapta a fejét, röhögött és úgy közlekedett 4 szögben közöttünk. Persze jól elfáradt. Kb. 3-4 m-eket megy szépem egyesúlyozva és nagyon ügyesen is esik. Sezrintem ő már tudta ezt korábban is, mert már szinte alig fogta az egyik ujjamat miközben mindig mutogatott a másik kezével merre menjünk. Persze sokszor kényelmesebb és gyorsabb is neki, ha 4kézláb megy tovább. Kép

Ma Győrben voltunk a Dani dédijééknél, ,kicsit kiakadtam, mert nagymamám rendszerint nem rólunk szokott kérdezgetni, hanem a vakbélkomolyságú unokatesómat sztárolja, aki egyetemet végzett és mint tanár! ott is dolgozik és milyen sok pénze van. Mondtam is neki, hogy nem hinném, mert a tanárok annyira jól nincsenek eleresztve. Szeretem a nagyit, de ebből elegem van, kicsi választott el, ,hogy ki nem osztom, hogy most már inkább Danival foglalkozzon, uis most látta másodjára.
Én már nem is számítok, ill. az, akinek "csak" fősulija van és nem egyeteme... Pedig sok különbség nincs közte... mellesleg apukámnak, aki ugye a nagyim fia is "csak" fősulija van... az nem számít, hogy műszaki és rohadtul nem volt könnyűnek modnható... ja és a jegy is csak az 5-ös jegy. Mindenesetre a nagyomék világéletükben a faluban éltek és max. a piacra terményt eladni mentek be a városba. Na, nem fárasztom itt ezzel a jó népet, de szörnyen dühít, és ez minden évben a 3 alkalmoból 1x tuti lemezjátszóra kerül...
A családban hamarosan lesz még egy kisbaba, decemberre várja az unokahugom.

egyébként Dani nagyin jól érezte magát, rengeteget evett és vigyorgott, ,hamar otthon érezte magát. Az alámskosár mellett ácsorogva mindkét kezében almával rágcsált, szőlőt nyomatott nagy cuppogások közepette, tetszettek neki a baromfiak és a kiscicákat is üldözőbe vette bősz tita mondogatás közepette. A pályán hazafelé végig aludt.

ilke
sok örömet az új lakásban!
dani is egyedül iszik már pohárból,de ő már le tudja tenni ha nem kéri.
dani az orrát úgy mutatja, hogy felhúzza Kép, a száját, hogy csücsörít, a szemével pedig hunyorít és vigyorog közben. A kezével pedig az "Elment vadászni, meglőtte" stb-t ha mondom ő mutatja az ujjain és a kisujjas résznél mindig elkezd rötyögni, pedig még bnem is csikizem Kép

pusz, ,megyek teregetni

gumicukor és sétáló danika

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor

Nagyon ugyes Dani!Kép Udv a setalos aprosagok taboraban! Olyan edesek, mikor ezerrel vigyorognak es ugy kozlekednek, hogy " latod mit tudok?"Kép
Emilia nem mondja a cicat, csak hogy nyaunyau...Kép
Ismeros ez a sztarolos dolog, de a masik oldalrol. Sajna anyukam ilyen neha a batyammal, mert neki nincs diplomaja (mindegy hogy egyetemi vagy foiskolasKép), nekem meg van. Eleg szar, mikor nalunk is elokerul ez a lemez, hogy bezzeg a batyam nem vegezte el, mert elhulyeskedte es kirugtak. De azt hajlamos elfelejteni hogy a ket kezevel keres meg mindent a vallalkozasaval a harom gyerekere ,meg a nejere(bar mostmar o is visszament nehany eve dolgozni). Es persze voltak rossz idok a vallalkozasara, amikor kellett kolcsonadni neki, na persze ilyenkor kerul elo az a bizonyos lemez. Nekem meg tok ciki.Kép Pedig mar nehanyszor kifejtettem neki, hogy az intelligenciat nem a diplomaval osztjak es szerintem buszke lehet a batyam arra amit letett az asztalra. Ez van.
Nem tudom Halacska irta-e neked, de megint lementek 2 hetre a balcsira, ugyhogy mar nem talizunk mielott mi kikoltoznenk Godre.

Ilke

De jo nektek, hogy mar ott laktok!Kép Sok boldogsagot a hazikoban! Irigyekedem, hogy van zoldseg meg viragok, a mi kertunkben egyelore csak 60% fu, 30% gaz, meg par bokor van. Edes lehet Lili ahogy a viragoknak beszel.Kép Emilianak is mostanaban egesz nap be nem all a szaja . Mondja anyunak hogy mama, persze anyu dagad a buszkesegtol.Kép
A sok munka miatt viszont nem irigyellek.Kép Nekem is van sok dolgom, de inkabb szaladgalos. Tegnap pl. csempet vettem. Ma pihenek, megyunk a baratnomekhez Godre.

Megyek is hajat mosni.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Áfonya
köszönjük a kutyusos képet nagyon aranyos majd kinyomtatom a táblázatal együt az is nagyon aranyos Kép de a lufis is nagyon édes Kép .

Új-ági
lufi é parti az nem volt volt helyete vásárlás egésznap meg nagyizás is igy a tortázás is elmaradt mert nem tudtam megcsinálni de torta lesz csak lehet hogy párnapal késöbb .

Gumicukor
az üneplés nálunk ruha vásárlásal no meg cipö vásárlásal volt megünepelve +nagyilátogatás is volt töle is kapot ruhát petike és átmentünk megköszöni és megmutatni az 1éves nagyfiut Kép .

Mano,Sasha
Boldog hofordulot Emmának és Gabinak Kép

Lányok
köszönjük szépen a jó kivánságokat és gratuláciokat nagyon jol telt a szülinapja petikének nagyon élvezte a vásárlást kapot egy csomo uj pulcsit +badyt mind öszi és 80cm meg 2napozot mind PRINCE OLIVÉR és mind nagyon aranyos Beszti,Zsani köszi az infot a PRINCE OLIVER kis és nagykeröl nagyon jo a párom nem gyözöt csodálkozni velem együt nagyon jo kis üzlet tele szebnél szebb ruhácskákalKép + kapott egy uj öszi cipöt is petike +a nagyitol is kapot egy pulcsit +kertésznacit ugyhogy most van már öszi ruhája is bár még bizti kap uj ruhákat petike Kép és képzejétek petike már letudja venni a pulcsiját egyedül a fejéröl a nadrágbol is szépen kilép egyedül ha közben fogom a kezét és imád járkálni monden tárgyba felkapaszkodik és jár már körbe járja a szobát és rendezkedik pakol,rámol,és beszél ezerel ha ugytartja kedve Kép .A másik nagy hirem PETIKÉNEK KARÁCSONYRA MEGLESZ A TESOJA Kép .

Puszant Csics és Petike
csics

Sziasztok

Megjottunk a Balcsirol.Alex imad a vizben elnni,nem zsvsrj hogy csak 25 C fokos a medence.: )Betesszuk a hajojaba de nehany perc utan mar fordul is ki belole a vizbe ; )))0
A viz alatt is olyan edi ahogy nyitott szemmel nezelodik : )

Csics
Huha,hat nagyon gratulalok a kisbabahoz!!!!!
Akkor mar eleg nagy hasad is lehet.A baratnom is decemberben fog szulni es mar llatszik rajta.
Maradsz a dokidnal a SOTE-n???

Iancsa
Mondtam en ,minel eksobb annal kevesebb nyugosseggel.Szerintem jobban jartunk : ))

Beszti
Termeszetesen ,amugysem lenne rozsaszin szoba,csak vicceltem : )))De talan egy barrack szinnel kiegyeznek,de nem mert akkor tuti nem jon be.
Alexe egyebent 4 szinu lesz,mar kifundaltam : )))

Agi
Kitartas a hanyingerhez!!Petranak meg jobbulast!

UjAgi
Igazad van,en is pont azon vagyok ha mar ugyis anyueknal alkunk majd fel evet addig elkezdem a nemetet.Nekem Alex tenyelg nagyon jo baba es lenne Mellette szabad idom csak hat a nyelvisoklab jarast eddig nem sikerult megoldani mert senki nem tudott itt Pesten vigyazni ra.De majd videken : ))
Tenyelg es mit csinaltakok a Petra balesetes ulesevel,en ugy hallottam hogy azt mar nem lehet hasznalni ujara,igaz ez??

Mano
De hulye vagyok ,hat szolhattam volna hogy kuldjon egy Fp setaltatot.De talan meg nem keso,bar a nagybatyam kedden indul haza toluk.Holnap mar meg tudom mondani,van-e guriga.
Jo hogy avedono azert 10 honapaosan elkuldott volna dokihoz ; )0

Mano,Parazita
Hat a tesom ikrei is-is jottek ossze.MErthogy a sogorom anyosa iker,plusz a mi kozeli csladunkban is van 2 ikerpar.De mivel ketpetelyuek,talan az injekcio kura is besegitett : ))
Annyira jo lenne neki mar egy kislany,szegeny kisebbsegben marad ha ez a baba is futykos.: ))
Remelem nekem azert nem jon be a jokivansag,mert ahhoz azert kell egy kis staramm alkat,en meg amugyis gebe leven,tuti koraszules lenne belole azt meg inkabb nem.
Meg a tesomnak aki aztan egy sportos csaj is csak 30. hetig tudtak megferni a babak,bar a korukhoz kepest nagyok voltak : ))

Parazita
Persze en is azokat a ruhakat adom majd neki mert nalam majnem minden feher volt : )))Plusz megint egy csomot fogok kapni,az tuti : ))

Zsuzsa
Hogy Te miket nem vasarolgatsz mar : ))0Igazad van eloszor a baba aztan a ruha : )0

Viki
Minden jot nektek 4 het mulva es feltetlen irass ide apaval egy kis uzit .

Ilke
Udv az uj hazban es jo munkat!!

Na megyek a dolgomra
Kataa

Kép
Kép
kataa

Csics!

gratulálunk! Bár nem értem!Kép karácsonyra?Kép és eddig nem is szóltál?Kép Így terveztétek?Kép

Kataa!

Hát épp azért írtam hogy szerintem jobban járnál ha hozatnál, a fisher pric-nak sokféle járkálója van, és kint tuti olcsóbb mint itthon a tomy 11 ezerért. Nekünk van ez a babkocsi alakú, akkor Judy írja a kutyásat és én még láttam egy autó alakú járókeretüket is egy használt cucc boltban. Kár hogy kidobtad a kkatalógustKép

De jó hogy Alex élvezet a vizet. Mi meg strandon voltunk és Emma ugrált a medence széléről az ölembe, annyira édes volt.Kép Kiültettem, kitártam a karom, ő meg vigyorogva vetette be magát.Kép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Hali!

Az előbbi jól elszállt... Kép

Ma voltunk a Camponában és vettünk, amit már nagyon régóta szerettünk volna, Daninak biciklisülést. Délután már kint is bringáztunk 3asban a ligetben. Dani nagyin élvezte, néha megfogta a derekam, nézelődött és beszélgetett és bámulta apa mivel gurul mellettünk.
El sem tudom mondani, milyen jól esett kertekeznio egy kicsit, azt meg nem is reméltük, hogy első alkalommal ennyire bírja a kiskrapek, ,több, mint egy órát mentünk.

Akartunk vennei neki bukósisakot is, jó is volt a méret és tűrte is a buksiján, de katicás volt és olyat mégse egy fiúnak, így is épp elégszer nézik lánynak Kép pedig már tényleg tök rövid a haja és tiszta fiús színekben öltözik... Jövőhéten viszont lesz már fiúsabb is.
Én apától kaptam egy órát és út meg mindenféle mérőórát a bringámra.

A profilomban tettem fel rólunk cangás képet.

UI:
Egyébként a R. Réka pocakja a mostanában látható plakáton teljesen normális méretű, nekem is kb. ekkora volt a 32. hét körül. Szóval nem értem, minek szörnyülködtetek.

Csics
Gratula a pocilakóhoz! Hány hetesek vagytok? És eddgi hogy tudtad titokban tartani előttünk? Kép Nagyon nagyon irigyellek! De majd Te is fogsz engem, ha majd lesz!

Tényleg, ha én csak 4 év múlva várok majd kisbabát, akkor is itt leszünk együtt? Olyan klassz lenne!

na, pusz, megyek, holnap munka van, korán kell kelnem.

gumicukor és bringás Danibácsi

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Szupi a bicajos kép!

Az ui-al kapcsolatban, én is épp néztema plakátot és megállapítottam hogy biztos még régebben fotózták.Kép Na, ennyit errőlKép Kezdek rájönn hogy hatalmas pocim volt, brü-hü-hüKépKépKép Pedig milyen büszke voltam ráKép

Hát remélem még 4 év múlva is itt leszünk, mert én sem tervezek előbb új pocaklakótKép
Ma amúgy mi is voltunk ligetben, pontosabba a vidámparkban. Ki kellett próbálnom a vadvizi utazást.Kép na, meg is jártam, csurom vizes lettem, pedig az előttem lévő sok csónakból amiket végig néztem max pár csepp vízzel szálltak ki, de én kifogtam egy rossz kört, épp akkor hajókáztam csendesen a zubogó alatt, amikor egy másik csónak lerepesztett rajta, én meg (és még 3 velem egy csónakban ülő) a nyakamba kaptam, de úgy hogy tocsogtamKép Ap ameg Emmával vigyorgott korlátnál.

Manó

Manó

KépKép
manó

Csics,
Ez aztán a nagy hír! Gratula, és kitartás karácsonyig!

Kataa,
A sors útjai kifürkészhetetlenek Kép, majd meglátjuk, mi lesz. Nálunk nem nagyon voltak ikrek a családban, talán anyósoméknál egyszer, de ki tudja...

Zita
parazita

Sziasztok!

Ilke!
Gratulalok a sikeres költözeshez es sok nagyon klassz evet kivanok Nektek uj otthonotokban! Es persze megy a nagy irigykedes!!!!Kép

Csics!
Hat Te aztan nem vagy semmiKép!
Ennyi ideig szotlanul maradni, es ilyen oriasi titkot nem elarulni! DE hat akkor tovabbi jo pocaknövesztest es vigyazz magatokra!!

Most csak ennyit irok
hidsg medenceket kivanok nektek!
Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok!

Csics!

Gratulálok!Kép Karácsonyra?KépKép

Ilke!

Szuper lehet az új lakás!KépKép Nátán is tud pohárból inni, és ö is eldobja (vagy fejreállitja), ha nem vagyok elég gyors.KépKép Elég keveset szoktam neki egyszerre bele adni neki, hogy ne ússzon minden, ha ilyen elöfordul.

Pocaknövesztgetök!KépKép

Nem gond, ha beleteszem a táblába az új jövevényeket is? Igy könnyebb lesz követni, hogy mikor születnek majd (kb.)... (Ha tudjátok, adjátok meg a kiirás dátumát, mert most csak tippeltem, hogy kb. mikorra várható a bébi.)
Mert most még követhetö, de ha mindenki babaás lesz, aki tervezi, akkor már nehezen...

Kép
Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Hűha, nagyon le vagyok maradva... ennyi pocis mamika.KépKépKép Nagy gratula Csicsnek ( bár ezek szerint az ő babája nem csak engem lepett meg), Áginak külön örülök, hogy Petrának kistesója lesz (ő tudja miért...Kép), na meg persze Csipkebogyónak is! Lesz itt utánpótlás, látom!Kép

Ha megszületik a Pocaklakónk (szeptember 8-ra vagyok kiírva), mindenképpen értesítelek benneteket. Ha valaki esetleg adna egy mobilszámot, szívesen küldök egy sms-t, az gyorsabb, mint a férjem, nemtom neki mennyi ideje lesz netezni a Levikétől!Kép

Viki
vikici

Sziasztok

Újra itt, bár senki sem hiányolt Kép
azért leírom , mi történt velünk az elmúlt két hétben, hátha valakit érdekel Kép

Szóval talán emlékeztek, hogy nyaralás előtt írtam utoljára. El tudtunk menni végül nyaralni, gégegyulladás eltünt hétfő reggelre, a pici szeme még váladékozott, de kezelgettem kamillával és anyatejjel, igy 1 nap alatt az is elmúlt. A nyaralás jól sikerült, igaz volt pár nap, mikor végig esett.
Kiscsaj fogott élő halat a kezében, közben pedig röhögött nagyokat, mikor a hal mozgott. Megtanulta mutatni kezével, és a fejével is hogy "nem",
mutatja az órát a kezével (mutatóujját forgatja jobbra-balra)
mondja hogy "aba" és közben rámutat az apjára, felismeri a repülőt és mutatja is,
egyedül eszi a babapiskótát, pogácsát,
feláll mindenütt és próbál lépegetni,
kibújt a 8. foga
mutatja saját magát (pl. ha megkérdezem, hogy kié a cica, akkor rámutat a mellkasára)
ha mondom neki, hogy hurrá, felteszi mindkét kezét
zenére rázza a fenekét
egyedül iszik pohárból és a
legfontosabb, tud puszit adni.
Úgyhogy elég sok mindent tanult a két hét alatt, és aludt is sokat a nyaraláskor. Azóta viszont visszaálltunk a kevesebb alvásra (legnagyobb bánatomra)

Nagy gratula Csicsnek! Hogy tudtad ennyi ideig titokban tartani a pocaklakót????? IRIGYKEDEK ÁM NAGYON!

Azért remélem hogy nekünk is hamarosan sikerül végre a pocakba egy új lakó, mert már nagyon szeretnénk.

Viki
Most tudatosult, hogy Te nemsoká szülsz! Hihetetlen............... Drukkolok nagyon!

Ilke
Gratula a házhoz, a munkáért viszont nem irigyellek. Mi tavaly csináltuk végig ugyanezt, akkor még nagy pocakkal......

Ja és képzeljétek a kicsi kapott egy pici cicát. Akkorákat visongat, ha meglátja. Még mielőtt elszörnyülködnétek, kizárólag az udvaron lesz tartva a cica Kép Tegnap este hozták, fent tartottam addig, hogy még lássa, és volt nagy öröm. Ma reggel mikor mentünk etetni, a pici cica már rohant hozzánk és dorombolt, Szilcsike meg röhögött és visongatott.

No most megyek, mert ezer dolgom van szokás szerint.

Szilcsike és Szilvike, aki most volt 9 hónapos
szilcsike

Képzeljétek: végre elkezdtük az "új lakás" projektetKép Szombaton voltunk megvenni a fözölapot+tüzhelyetKép Szerdán hozzákKép

Juli is kezdi az egyedül lépegetést, 2-3 lépést szokott tenni egyedül, és olyankor meglepödött arccal leülKépKép Nagyon édesKép

Gumicukor: Dani nagyon ügyesKép Mi is tervezzük már a biciklizést, de eddig úgy gondoltam, hogy korai lenne. Úgy látszik nemKép Úgyhogy akkor mi is belevágunk majd a hétvégén.

Csics: gratulálok! Hogy képzelted, hogy csak igy eltitkolod elölünk?KépKép Jó kis karácsonyi ajándék lesz majd az új jövevényKép

Manó: nekem is nagyon nagy hasam volt, 130 cm volt az átméröjeKépKép

Kinek van kedve holnap strandra jönni? Mi megyünk Julival Dagályozni egyet. Nagyon élvezi a vizet, meg nekem se árt egy kis hütésKép

zsani
zsani

Viki!

06-30-515-2823

általában minden nap jövök, többször isKép,úgyhogy szívesen beírom majd a nagy hírt.Kép

Zsani!

és mikor lesztek kint a Dagályon, délelőtt vagy délután?

Manó

KépKép
manó

Manó: tölünk kb. 5 percre van, úgyhogy bármikor mehetünk. De az is lehet, hogy egész nap. Juli bárhol elalszik, és simán tudok vinni neki tizórait meg ebédet... Szóval még képlékeny, meg jól tudunk alkalmazkodni is. Jöttök?

zsani
zsani

Sziasztok, megjártuk Fonyódot, nagyon jó volt, kivéve, hogy akkora hangzavar volt az utcán, hogy kénytelenek voltunk csukott ablaknál aludni. Így viszont veszettül meleg volt a szobánk Kép Dodesz nagyon sokat fejlődött!! KépKépKép Imádta a vizet, nagyokat úszott benne, még a Balatont ellepő moszattelepek sem zavarták. Megtanulta a játékokat belepakolni dobozokba, vödrökbe, kissebb vödröket a nagyobbakba Kép ÉS MEGTETTE AZ ELSŐ ÖNÁLLÓ LÉPÉSEIT!!!!! Kb 3-4et tud lépni mindenféle kapaszkodás nélkül!!!!!KépKép gondolom ez a sok karúszózásnak is köszönhető. Ja igen, a vízben is teljesen önállóan mászkált, persze max pár méterre tőlünk, de ha hívtuk, odaevickélt hozzánk Kép olyan édesen csinálja, közben végig dumál Kép mászni is teljesen bátran mászik a sekélyebb vízben, bár ezzel vigyázni kell, mert könnyen nekirugaszkodik olyan résznek is, ami neki azért mély. A Balcsi viszont minden reggelre kihűlt mint állat, így csak dél felé lehetett belemenni Kép És irtó sekély - számunkra mondhatni szinte élvezhetetlen Kép kivéve, ha focizni, vagy frizbizni akar az ember. Ahhoz, hogy mondjuk napozás után megmerítsük magunkat kb fél órát kellett gyalogolni befelé

új-Ági
nálunk is a papa az engedékenyebbik, bár ő viszont éjjel képtelen felkelni, csak morog egyet Kép tornáztasd sokat a lábaidat, biztosan hamar helyrejönnek majd KépKép

Ági
szegény kicsi Petra, most alaposan rájár a rúd. Azt a port az egyik ismerős gyerkőc is szedte, néla sem használt Kép Próbálj adni neki főtt répát, reszelt almát, ezek is fognak, hátha....

gumicukor
de édes lehet, ahogy mutogatja a testrészeit!! Nálunk még nem megy, de edzünk rá!!! KépKép

Kryss
üdv back a hosszú nyaralásotok után KépKépKépKépKépKépKép

Ilke
Hát bevallom egyeltalán nem irígykedek, hogy ilyen nagy melegben még ezer munka a házon. De legalább már kertes házban vagytok és ez nagy szó!!KépKépKép
Nagyon ügyi már Lili!! KépKépKép

sasha
azért ez már régi állapot, amit leírtál, szerencsére már nem így működik, tudom, mi rendszeresen járunk, -tunk kifele - van ott egy csomó tök jó barlang ugyanis KépKépKépKépKépKépKépKépKép

csics
HŰŰŰŰŰŰŰŰ ez aztán a nagy hír, nagy gratula!!!!!!!! képzeld a párom nekem is azt mondta, hogy jövőre tesóprojektbe kellene kezdeni Kép - csak most először elvisz egy jó nagyot nyaralni-merülni, mivel a búvárkodásnak akkor megint lőttek egy időre, ha pocakosodomKép

Viki
szept 8 már mindjárt itt van, de jó!!! KépKépKép

pusszantás mindenkinek
Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Zsani!

Jó lenne, csak reggel Emma tüsszögött, de nem tűnt vészesnek. Ha nem lesz náthás lehet hogy elmegyünk. Ott a kisvízben lehet játszaniuk, vagy hol? Én még csak itt nálunk voltam strandon Emmával, de itt olyna hogy a uszoda részben van egy tanmedence, ami kb 90 cm-es és abban vagyunk, aztán meg kimegyünk napozni a levegőre. A gyerek medence itt nem olyan hogy bele engedném. A Dagályban hogy van?
Elvileg délre mennünk kéne mázsálásra védőnőhöz, meg amúgy is a kora délután nekünk jobb , mert akkor nem nyűgös. Ha délelött megyünk akkor nagy eséllyel 11 körül elkezd hisztizni, mert álmosKép
Bár végülis lehet hogy el tudnám altatniott is, nem tudom. Nektek mi a jobb?

Manó

KépKép
manó

Rit!

Mit látok?Kép jövőre?KépKépKép

Nekem is el kell gondolkozno itt, méga végén kedvet kapok. Majd ha már mindenkinél ott virít a táblázatban hogy pocaklakóKép

manó

KépKép
manó

Dagály
Mi is megyünk a héten!!! Ti mikor?????????

Rit

rit

anemona7

Rit!

csütörtöktől rosszabb időt mond.

Zsani holnap akar menni.Kép

manó

KépKép
manó

Rit: én holnap mennékKép

Manó: úgy vannak a medencék, hogy van kb. 3-4 gyerekmedence (nemtom pontosan mennyi). Mi a legsekélyebben voltunk bent Julival, az neki kb. combközépig ér, ha leül, akkor kicsit a melle fölé. Meg van egy másik, az nem gyerekmedence, az olyan, hogy fokozatosan mélyül, de még 2-3 méter múlva is csak térdig ér nekem.Ez hullámzik, és nemtom hogy Julinak tetszett volna-e, mert van mellette lépcsö, és Juli inkább azt próbálgattaKépKép
Meg még van pár dagonyázó medence is meg mélyebb is, meg olyan is, amiben úszni lehet.
Amúgy én teljesen ledöbbentem, hogy milyen kulturált, tiszta az egész. (mondjuk Julinak a balatoni "posványban" se lett semmi baja, és azt is élvezte)

zsani
zsani

Ja: és hátul tök nagy füves részek vannak (oda nem megy a jónép, mert kicsit sétálni kéne a vizhez), ahol aztán választhatsz, hogy fa alá mész v. napozniKép Szóval ha beülünk a rét közepére, akkor a gyerekek császkálhatnak a füvönKép

zsani
zsani

Zsani!

ez nagyon jól hangzik. Emma még olyamnban sose vlt amiben leért a lábaKép
A 90 cm-esben is szeret mondjuk lenni, de végig fogni kell, mert ő még nem tud karúszózni. Legutóbb leginkábba medence széléről ugrált nbe a karombaKép

Manó

KépKép
manó

Manó: aranyos lehetettKép
Én nem merném olyanba bevinni, ahol nem ér le a lábaKép Kis beszari vagyokKépKép
Csak még egy tudnivaló: hozzál Emmának valami kisgatyát v. fürdöbugyit, mert mindenki abban volt. Nem értem miért, mert a fürdöbugyiból is simán kifolyik a pisi... (most légyszi ne osszatok ki, hogy azért kell, hogy ne piszkitsa össze a medencét, mert Juli csak 1x kakál 1 nap, és úszópelus-igény meg nincs kiirva a medencénél- és akkor már egészségesebb lenne nekik meztelen popsival... én sima kis rövidgatyit adtam rá)
Vettünk a Prince Oliverben aranyos kis fürdöruha-bodytKép Rendes body kis szoknyácskával, szerintem nagyon aranyosKép De azért egy kis fürdöbugyit még kéne venni, csak nem tudom hol kapni ekkorát.

zsani
zsani

Zsani!

én Emmára úszópelust szoktam adni. Abból is kifolyik a pisi, csak akkai marad bent.Kép
Hát nagyon mélybe én se vinném be, meg aminek nem látszik az alja, de a 90cm-es bana minek simán lelátok az aljáig nem izgulok, úgyis fogom őt. Bár mikor most kint voltunk betettem picit a csónakjába, erre lökött csaj nem kugrott abból isKép Picit neyelt, de nem ijedt meg, fokytatta az ugrálást. Mondjuk nem süllyedt le, elkaptam már a víz tetején, de meglepődtem hogy ennyire nem fél.Kép

Manó

KépKép
manó

Jam még annyit hogy szerintem jó a fürdő bugya zért, mert pl Emma uszodában meg itthon még sose csinált ilyet, de az anyósoméknál viszont rendszeresen belekakil a fürdőkádjába. nem tudunk rájönni miért, d ecsak ott és csak abba a kádba. Szóval van ilyen, az meg nem túl kellemes ha egy medencét emiatt kéne kiüríteni.Kép

manó

KépKép
manó

Sziasztok
Kataa
egyelöre ide járok az SZTKBA dokihoz mert mikor elmentem a SOTERA akor azt mondták hogy jöjek a helyi terhesgondozoba ök csak a fontosabb vizsgálatokat végzik el ugy mint UH, meg majd a CTG szeretnék anál szülni de még nem kerestem meg .

Mano
mit nem értesz Kép igazság szerint nem sokan tudták hogy babás vagyok még a nagyi se tudta se az aposom csak a hugom meg néhány ismerös mindenkinek mostanába mondtuk el .Nem igy terveztük csak igy jöt össze terv az a jövöév lett volna de idén jöt össze Kép.

Gumicukor
23 hetes vagyok most ugy hogy most egyelöre petikével vagyok elfoglalva az ö uj produkcioival Képmeg hát nekem mostanában megint megy ki minden az eszemböl Kép

Zita
köszi de inkább az utána következö honapokhoz kell majd a kitartás, stb Kép

Kryss
Kép

Beszti
igen nem pontosan karácsonyra vagyok ki irva hanem dec 14-re a legujabb számitások szerint Kép a tábla jo ötlett Képa az uj jövevény 2003 dec 14 várjuk .

Lányok
Köszönom a gratuláciot és elnézést hogy idáig titkoloztam ezer BOCSÁNAT ÉRTE Kép

Puszi Csics és petike
csics

Csics!

Kép Mindent értekKép csak meglepődtem, mert úgy a 12. hétig szoktak titkolózni, babonából, d eutána már nem nagyonKép Úgyhogy inkább azon lepődtem meg hogy már karácsonyra lesz, nem azon hogy lesz babaKép

És ha nem vagyok túl indiszkrét hogy volt, hogy nem most terveztétek, de azért szedtél valamit és mellette jött, vagy nem terveztétek de azért nem is védekeztetetkKép csak hogy tabnuljunkKép

manó

KépKép
manó

Csics
És hogy érzed magad? Remélem minden ok! Én tavaly 22hetesen mondtam meg itt a melóhelyen. Név? Nemét tudjátok már? PEtikének mesélsz róla sokszor ugye?

Manó
A pocim szülés előtti nap 100cm volt.

Rit
Mintha Daniról írtál volna, uígy élvezte a Balcsit, viszont mi annál kevésbé Kép Még egy hónap és nyit az Almássy téri uszi! Biztos nagyot nőttek a srácok, lyányok!

puszi
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Manó, köszönöm, felírtam a számot, akkor Neked küldök majd üzit, ha megszületik Máté-baba!Kép
nekem 128 cm a pocakom, tegnap a boltban a pénztáros 3-szor!!! megkérdezte, hogy biztosan nem ikreim lesznek-e.Kép

Jó pancsolást-strandolást holnapra, irigy is vagyok!KépKépKép
Viki
vikici

Sziasztok!

péntek: voltunk az orvosnál és kapott a Petra új gyógyszert ami úgy néz ki , hogy használ neki meg elküldtek székletvizsgálatra. Annyak péntekre lesz meg az erdménye. Megmérték és eléggé le van fogyva igy 13 hónaposan 7400g.

Vasárnap már egyáltalán nem kakilt és már eszik is egy kicsit.

Rit
Ha nem jelentene gondot akkor örülnék ha eltudnád küldeni a szakdogát. Sokat segitenél vele. Mailbe elküldöm a cimet.

Dec8
Hát akkor, ti a pároddal nem vagytok egy hullámhosszon gyerek téren.

Móni
Császár után ha rendesen szeretnél szülni akkor a két szülés között el kell telnie 2 évnek.

Beszti
Drukkolok, hogy akkor nektek is hamar össze
jöjjön a baba. Úgy tudom, hogy Nátánra elég sokat vártatok.

Csics
Nagy nagy gratula neked is. Hogy tudtad idáig eltitkolni? Nálunk még nem tudja senki sem csak a párom meg hát ti mert én csak akkor mondom el ha már voltam az orvosnál és mindent rendbe talál. Én 18-ra jelentkeztem be már úgy várom. Már csak egy hét.
Petikének nagyon sok boldog születésnapot!

Pszi
Képzeld már burkolják a házunkat és azt mondták, hogy 23-án költözhetünk. Ha ez igaz akkor csak két hetet fognak csúszni.

Megyek és visszaolvasok egy kicsit mert már megint levagyok maradva.
petra2

Ilke

Ha olvasod, kivel koltoztetek? Tudsz ajanlani ceget? Mar nagyon a nyakunkon van, pont egy het mulva lesz....

Csics

Ezer gratula!!!Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!
Hanna nagyon szépen meg tud már állni, ügyesen egyensúlyozgat, de lépni még nem mer.
Vettünk neki egy új autósülést (mindenkinek köszi a tippeket), nagyon édes benne.

Letöltöttem az archívumból az eddigi hozzászólásaimat. Egy jó részét nem találtam mondjuk meg), hogy mennyi helyesírási hiba volt benne. Juj ez elképesztő. Kép

Gumicukor
Gratulálok Daninak! Nagyon ügyes Dani!
Én is láttam RR pocakját, és egyetértek, az enyém ekkora sem volt. Szép formás neki.

Zsani
130??? Nekem a csúcs a 89 volt.

Csics
Gratula a kistesóhoz!

Anemona
Dodónak is gratula a lépésekhez.

Ági
Én ezt a port öszetört banánba kevertem bele (amúgy sem oldódik vízben). Így már csak használt.

Ági
Mi megegyeztünk apjukkal, hogy most télen kiveszik az epémet, aztán, ha nem találok mondjuk jövő nyárig állást, nekilátunk a tesógyártásnak. Azért min. 1/2 évet várnék egy újabb hasi műtét és egy baba közt (az előzőnél is annyi volt)
Na majd meglátjuk.

Üdv
dec8
dec8

Hát miket olvasok én itt KépKépKépKép?!

Csics!
Nagyon gratulálok a BABÁHOZ! És már 23 hetes vagy? Kis titkolózós Kép! Csak nem Párizsból hoztátok magatokkal a Pocaklakót?????

Ilke!
De jó, hogy már az új házban laktok! A felújításhoz kitartás Kép! Hol is laktok? (Bocs, de most annyian költözködnek közülünk, hogy nem tudom, ki hová. Kép)

Beszti!
Szombaton láttam a férjedet az Auchanban, ahogy Nátánnal épp a kólák között válogatott KépKép. (Mi is. Kép)

Ági!
Remélem, Petra végre meggyógyul! Nem lehetett semmi ez a hosszú hányós-hasmenős betegség Kép!

Bocs, még akartam írni, de mennem kell, mert Ádám nagyon nyűgös.

Panda

panda
Halásztelek

dec3: 130Kép De a végén már alig birtam lépni, mert mindig útban voltKép

Ági: örülök, hogy javul PetraKép

zsani
zsani

Panda!

Akkor épp, hogy elkerültük egymást, mert én is ott voltam, csak a kólákKép engem nem érintenek... (Mindig együtt megyünk vásárolniKép.)

Ági!

De jó, ha már eszik Petra.KépKépKép Most visszafogyott? (Mennyi volt korábban?)
Hát igen, most örülnék, ha nem kellene annyit várni. Mondjuk érdekes, mert Beni elsö alkalomra megfogant, viszont Nátán csak 13 hónap után. Ez igy utólag persze fura, de volt olyan, hogy már azt hittem, nekünk nem lehet többé gyerekünk. Most ez már mosolyognivaló, de akkor nagyon komolynak tünt (át is tudom mindenkinek az érzéseit érezni, amikor sokat várnak babára vagy ami még szomorúbb, elveszitik). Igy két gyerek után persze a harmadik már annyira könnyünek tünik. Csak ugy is legyen!KépKép
Kivánom, hogy nálatok is minden rendben legyen, vigyáz magadra nagyon, Petrát ne nagyon emelgesd (könnyü mondaniKép), pihenj sokat!KépKépKépKép

Zsani!

Most akkor mikor mentek strandozni? Délelött vagy délután? És hánykor? Még összebeszélek apával, de lehet, hogy mi is mennénk. Ugyan még nem voltam két gyerekkel, és ugy nagyon kell majd figyelnem, de szerintem mindkettö élvezné.
Ilyen kicsi fürdöbugyit láttam Brendonban, nem voltak olcsók, meg nem is tudom, hogy lehet-e még kapni, mert már mindenhol kezdenek az öszre készülni.

Tettem újab képeket az albumunkba, itt van, ha érdekel valakitKépKép:

Beszti Nátánja

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziaszok!

Hát mi lehet hogy mégse megyünk strandolni, Emmának 3x volt kakija ma és elég híg, meg büdi. Mndjuk nem emésztetlen vagy ilyesmi, csak olyan hígabb. Hát nem tudom, de szerintem így nem lenne okos dolog tőlem elmenni, már csak a többi baba érdekében sem. Lehet hogy csak a foga jön, amúgy semmi tünete, csak nyügi meg rág mindent, még az én lábamba is beleharapott egy csomószor.
Amúgy én se vagyok túl jól már pár napja, szombaton is rámjött egy hányinger, meg ma is kora este, aztám ahogy jött, elmúlt, meg állandóan lezuhan a vérnyomásom. lehet hogy csak ezta hülye időt nem bíromKép
Na, majd még holnap meglátom,a zért írjátok meg mikor mentek.

Beszti!

Drukkolok hogy a harmadik gyorsabban össze jöjjön mint NátánKép Emma nálunk is első hónapban "sikerült", majd kiváncsi vagyok mi lesz a másodiknál.

manó

KépKép
manó

Beszti: nekem mindegy mikor megyünkKép Csak menjünk. Én igazából, ha jól meggondolom, akkor tizórai után mennék legszivesebben, vagyis fél 11 körül. De ha nektek máskor jó, akkor módosithatjukKép

ManóKép

zsani
zsani

Zsani!

Most olvastalak. A mairól lecsúsztam.Kép A párom már elment (kivételesen ilyen korán, ráadásul du. Szfvárra megy, ugyhogy visszafelé sem tud szállitani).
A holnapi napod milyen? Az nem lenne jó? Mert holnap megyek de. kondizni (10-1/2 11 felé végzek), de utána ráérekKépKép, ráadásul ott vagyok a két gyerekkel bent a városban az Árpád-hid közelében...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti: holnap hozzák a megrendelt tüzhelyetKép Elvileg 9 és du. 2 között igérték, úgyhogy nekem még akár utána is jó. Ma úgyis kicsit nyügö vagyok, mert valamitöl nagyon folyik az orrom (biztos valamilyen allergia, de nem tudok rájönni mitöl van).

zsani
zsani

Zsani!

Ok, akkor holnap megyünkKépKép, úgy készülök. Majd kimegyünk a strandra, ha végeztem a kondival, és amikor a tüzhelyedet meghozták, utánunk jöttök (ha addig nem tennék, amig én végzek).
A mobilszámom megvan neked?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Hát lehet hogy akkor du 2-3 körül mi is kimegyünk holnap, ha ott vagytok. Emmán semmi tünet nem látszik, éjjel se volt hasmenéses, csak egyszerűen ha kakil, hígabb neki mint eddig, szerintem jön a rágó foga. Éjjel 8-8-ig aludt, nem tűnik betegnek. Majd ma még meglátjuk mi lesz.

Manó

KépKép
manó

Hali!

Tegnap délután voltunk egészséges rendelésen, valahogy volt egy megérzésem, hogy nem lesz a drnő. Helyette egy idősebb doktornéni volt, nagyon kedves, Daninak is tetszett, mert mosolygott. Megengedte neki, hogy a szetoszkópját jobban szemügyre vehesse.
A spatulát nem nagyon csípi a kisfiam, nem sír ugyan, de alig akarja kinyitni a száját.
Megdicsértek, hogy milyen szép a bőre, hogy a nyaralás alatt is vigyáztunk rá.

Súlya: 1060 gramm így 13 hónaposan.
Egy eddig még ismeretlen védőnéni mérte, rácsodálkozott Dani nevére, és kiderült, hogy a férjem és a fia egy általánosba jártak anno és még emlékezett, hogy neki is ilyen nagy kék szemei vannak, mint Daninak. Kicsi a világ! Kép

Furi volt sok pici babát látni, 2-4-6 heteseket, nemrég volt ilyen picike Dani is, most meg már kész nagyfiú.

Délután ismét bringáztunk a ligetben, közben Dani a kiflijét a derekamba kente és átölelt, de kiderült, hogy csak a biciklis gatyómból kilógó címkét rágcsálta... Kép
Amikor leszálltunk sétálni, akkor kiszúrt magánakegy katonabogarat és azt üldözte, szerette volna megfogni, de mindig elszaladt előle Kép

puszi
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

szisztok, most azt hiszem megpróbálok aprózva írni, előre is bocsi, de már párszor elszállt az egész és nincs kedvem többször írni

zsani
én nem szoktam Dodeszra adni semmit a strandon, még sosem volt gond belőle és nem is szólt senki, szerintem is egészségesebb így. főleg azért, mert imád a medence szélén is mászkálni, és akkor meg csak esetleg megfázna, ha hűti a ruci. - mondjuk én magamra sem pakolok valami sok ruhát általában ott, napozni is kell!!KépKépKép

mi a hullám és a hátsó gyerekmedence közötti gyepre szoktunk telepedni ált. Itt kisebb a tömeg - vagyis nincs isKép és a hátsó gyerekmedence meg amúgy is jobb, mint ami elöl van. Az elsőbe több nagyobb gyerek van, akik fröcskölnek.

Közben olvasgattam, hogy holnap mennétek, nekünk elvileg a csütörtök a jó, majd meglátom át tudom e szervezni a dolgainkat v. nem. De ha megyünk, akkor úgyis egész napra megyünk, fél napért nem adok ki 1200,-t, azért az sok KépKép szóval, ha nem taliznánk holnap, akkor gondoljatok ránk csütörtökön KépKépKép egyenlőre még nem vettem be Szilárd bácsi jóslatát, altalában téved úgyis, miért a mostani előrejelzés lenne kivétel?! KépKép

Rit és Dodi

rit

anemona7

ez az aprózás nem is lett olyan apró KépKépKépKép

Ági
Küldöm majd!!!!
Kitartás, egyszer odaér Kép

gumicukor
melyik ligetbe jártok bicózni?? a Városligetbe??
Hát igen, a Balcsit lassan elfelejthetjük, mint tavat, előbb-utóbb csak egy nagy pocsolya lesz KépKép Mi azon csodálkoztunk, hogy hogy megy át a komp??!! Ilyen kicsi lenne a merülési mélysége??
Az uszit már mi is várjuk, bár Dodesz még mindíg nem békült meg az arcába fröccsenő vízzel, annak ellenére, hogy imád pancsolni. Így nem tudom, mi lesz a merülős gyakorlatokkalKépKépKép

Rit és Dodi

rit

anemona7

manó
látom, neked nem is kell strand, strandolsz te a vidámparkban is KépKépKépKép

MIt tudtok Gömbről?? - eltűnt!

Kocsiülés
Ti hová teszitek általában?? Csak mert azon gondolkodtam, hogy többnyire úgyis kettesben járunk majd Dodival, így is célszerű ha hátul van? Nem kell sokat forogni a gyerkőchöz??

ja igen ebből látsszik, hogy már nagyon rá vagyok a kocsira pöccenve, főleg a 7végi ismételt vonatozás után. Intercity. Visszafelé a Balcsiról du 4kor jöttünk. No légkondi. Szegény gyermekem agyon izzadta magát + engem. Aludni sem bírt rendesen - sok nyügi volt. Ráadásul a kisiklás miatt fél órát késtünk. Ja és még jegyet is vetettek a 10 hónapos gyerkemnek, holott a kezemben volt végig!!! - még jó, hogy anyósom a MÁV igazgatóságon van, szabija után megy reklamálni a jegyünkkel Kép
Én már csak a napokat számolom, remélem úgy 2 hét múlva boldog kocsitulajdonosok leszünk!!

Rit és Dodi

rit

anemona7

Beszti
megnéztem a képeket - én nem ismerlek személyesen, de te nagyon vékonynak nézel itt ki, nem is értem mit panaszkodtál, hogy elhíztál?!

a Balcsis moszatokról még ennyit:
Kép

Rit és Dodi

rit

anemona7

Sziasztok
Mano
ugy hogy mi már tavaly eldöntötük hogy 1évet kihagyunk hogy ujra formába jöhesek no meg tanulni szeretem volna stb .gyogyszert nem szedtem mi a természetes születés szabályozási modszert választotuk Kép ez be is jöt jo pár honapig de legutoljára elszámoltuk magunkat és igy sikerült összehozni az ujabb babát Kép .

Gumicukor
most már jol csak az elsö 3 honap volt rossz mert ha nem etem valamit akor hányingerem lett fájt a fejem söt még vizet se ihatam evés nélkül mert kihánytam a vizet.Mostanába estére a hátam fáj viszont ha nem muszáj nem indulok el petikével hosszabb utazásra a városba mert hamar elfáradok ha kenguruba viszem öt másba nem érdemes mert a babakocsit visszont nem szeretem a városba a lépcsön le-fel vinni Kép . A nemét fiunak mondták a legutobi UH nevet még nem találtunk neki de ez most a páromra van bizva Kép.

menem kell mert fel kelt petike
Pusz Csics és petike
csics

Sziasztok

Ket nap gep nelkul es babanet nelkul egy orokke valosag volt itthon : )))Apa elvitte valami mahinalni rajta.
Alex nagyon csikorgatja az a 4,5 fogat ami van ,neki ja es altalban emg akar harapni veluk,persze o nevet ezen en meg fajok utana : ))
Nagyon ugyesen eeszi mar a fott repat,meg a krumplit,semmit nem ejt le belole,hiaba egy belpoklos : )))
En csutortoktol megint megyek le Siofokra csak most apa nelkul es a szuleimmel.Vegre egy kis pihenes is lesz belole: )
Ja es igen verge csak 5* eszik egy nap,igy tiz honaposan verge kibirja a 4 orat ket eves kozott,hurra/

latom tema volt a pocakmeret ,nekem 100 cm volt a vegen: )

Mano
Megvan a guriga!!!!Jovo heten talalkozhatnank.
Sajnos mar keson szoltam a tesomnak viszont a nagybatyam meg ma elindul toluk (holnapra er haza ).
Szova la setaltatobol majd csak novemberben lesz valami ha anyu megy ki hozzajuk amikor jon a kisbaba.
Alex meg nem allt fel,ugyhogy nem vagyun elkesve vele : ))
Bar mostanaban amr az egyik labat talpra teszi es a masikkal terdel,de eddig ennyi .
Jo lehetett a vidampark : ))Nagyon ugyi Emma hogy igy nem fel a viztol,sokszor meg uszos gyerekek sem merik ezt megcsinalni.

Viki
Szept 08-a nagyon szupi datum,nekukk akkor volt az eskuvonk : )))

Szilcsike
Nagyon ugyi a kiscsaj,az elo hal nem lehetett semmi.Ti is babaprojecten vagytok mar??Mennyi bator ember itt.
Nekem omost 4 baratnom es a noverem is terhes,tiszta baba eso : ))

Pocok
Ujex baban nagyon rohogott a ferjem,: )))

Rit
Hat igen a deli part mindig zajosabb.Nalunk is neha egy ket gagyi egyuttes zenel az ettermekben a somszedben ,hat eleg durva de mivel van legkondi igy a csukott ablak is megoldas : )
Mi nem is szoktunk bemenni a toba csak a medencebe mert ott legalabb van arnyek.Mi is csak delutan vittuk vizbe, emert a delelott altalaban vagy eszik vagy alszik.
Igazad van hiaba Ic meg is csak az 1.osztalyon van legkondi.Mar nekem is csak 2 szuk het es itt a varva vart autokam : ))0En elore nem tudom majd rakni az ulest mert legzsakos lesz.igy marad hatul,talan az anyos ules mogott jobbna ralatni.Majd kiprobaljuk,egyenlore bele kell jonnom avezetesbe mert 1 eve nem vezettem : ))

Zsani
Hat te indezxes is vagy,tudsz valamit Mormirol??Tenyleg babas??

Csics
Meg egy fiu,: )))
Erdekes en vegig oda jartam,bara dokimhoz is minden honapban es akkor volt a szoki terhes gondozas is.Csak a szules elott fogod megkerni?

NA megyek mert lassan hazaer apa : )
Kataa

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?