Új privát üzeneted érkezett!

Na megint sikerült jó gyorsan gépelnem, teli hibával
Bocsiiiiiiiiiiiiiiiii

Éva!
enni=venni

A többit meg úgy is rájötök
Jó éjt!

Kép

Kép
oné
 
 


Sziasztok!

Titi! Szerencsére még nem bántja Babó a cicimet, mondjuk az alsó fogak a nagyobbak, azokat meg eltakarja a nyelve. Remélem ha nagyobbra nőnek akkor se lesz gáz.
Én meg sehol máshol nem kaptam csak a tescoban és csak Top-Joy prémium van. Zöld teljesen a doboza.
Az edények nem hiányoznak, rengeteg van belőlük, mi egy főzős család vagyunk és anyukám állandóan vesz nekünk ilyesmiket, már alig tudom hová tenni.
Jól teszed a fogigátlót szerintem, bár azt godolom Daninak is meg kellene értenie, hogy nem mersz kockáztatni.

Koda! Szupik a képek, ma voltam vásárolni és azt néztem, hogy minél színesebb csomagolású dolgokat vegyek :lol:
A dísz épségben túlélte Bencét?
Szerintem abszolút nemszámít hány kiló Bence, látszik, hogy egészséges és szépen fejlődik. Botond 7 kg körül van, kedden megyünk szurira, akkor megmérik megint, az itthoni mérlegre nem adok, diitális és rengeteget ingadozik.

Virág! De jó, hogy hazaértetek! Várunk!

Eszter! Ha aludnál, akkor aludj is, amíg lehet :wink:

Zsuzsa! Látom jól eltöltitek a napokat, a gyerekeknek így biztosan nem hiányzik annyira az apjuk. Szerintem is az a legjobb, ha minél tovább ott maradtok anyukádnál. De azért jó lenne tisztázni ezt a lakástémát, hogy te is tudj lépni előre.

Éva! De jó, hogy írtál. A gyülölcskenyeret mi úgy kezdjük, hogy 2x2 adag egyszerre :lol:
Hová szeretnétek költözni? Pesten belül vagy vmi elővárosba?

Mesi! Mi a baja Zsoltikának, ha lesz egy kis időd légyszi írj!

Gyöngyi! Nekem meg kislány kellene lehközelebb :)
A mellényt a tescoban vettem, szerintem ott van kislányos is, majdnem minden fiúruhának megvn a kislány párja is. Nekem is az ülős a kedvencem.
Édes lehet Sára, ahogy egyedül eszik, de így tanulja meg.

Babó felkelt kétszer is éjszka, egykor és ötkor is, mindkétszer vissza is aludt szopizás után. Lehet hogy kezd kevés lenni a tejcsim :( .

Jó éjt mindenkinek!
verzsike
 
 


Sziasztok!

Mesi: JOBBULÁST Zsoltikának!!!!!Gondolunk rátok, ha lesz időd írj mi van veletek...Ágika, hogy viseli?

Erzsike: Lehet csak rosszul aludt..van ilyen, hiszen nem jellemző rá, amúgy meg folyamatosan változnak és a picik még a frontválltozásokra is sokkal érzékenyebbek.

A fogak? Bencének 8 foga van, de nem fáj szopi közben, bár van, hogy ráharap, ilyenkor elvettem tőle és elmagyaráztam ez fáj nekem.:)

Zsuzsa: jó volt látni titeket a képeken.:)
Teis kivirultál..remélem az Új Év meghozza a szerencsédet!
Jobbulást nektek is...van tejapasztó, ha érdekel-homeopátiás.
Megnézzem pontosan?

Éva: Akkor egy régi építésű kertesházra vágytok?
Merre felé? Fóton nagyon jók vannak.:) Dunakeszin is...
Én, majd erre a környékre fogok költözni legközelebb.:)

Eszter: jót nevettem, amit írtál.:)
(már nőnek kellene lennie)
Amúgy tök igazad van!

Mitől fáj a gyomrod? Ugye nincs baj!!? Megijesztettél...ÍRJJJJJ-MI VAN VELED

Ne foglalkozz a sógornőddel, ha megszületik a kicsitek te leszel az Isten, mert ott lesz a pici unoka-hidd el. Drukkolok nektek, s tudom mennyire fáj, hogy így bánik veled oktalanul. Talán az idei év nektek is meghozza a kibékülést és remélem.

Még valami eszembe jutott: nem vagy lusta csak fáradékony, s használd ki, hogy pihenhetsz!!!


Virág!!!!! De jó, hogy írsz.:) Apud 7év után kitalált?! Éppen ideje volt. Milyen volt az együtt töltött nap, hogy tetszett neki kint?
Keresztlányod mennyi idős?
Képeket olyan régen láttam rólatok, majd rakj fel kérlek!!

Titi: Nem írtam múltkor, mert nem akarok beleszólni, de sztem Daninak tudnia kellene arról, hogy mit szedsz, evvel pedig nem ártasz a jövendőbeli babádnak. Tuti megérti.
Tudjuk, hogy szeretnél még és avval, hogy szeded nem azt mondod, hogy állj ne gyere! Csak várj még kicsit, mert anyának időre van szüksége.
Anna és Bence közt 19 hónap van, Annát 14hónapos koráig szoptattam, mert a tejem megkeseredett...és már nekem sem esett jól...kiszívta az energiámat és nem tehettem meg, hogy pihenek mellette, pedig fáradt voltam.

Én első manó után 4évet vártam Annára és nagyon jól jött ki, mert a terhességet újra élvezni tudtam, szoptatást is, de most sose pihenhettem, mert Anna ott volt, szoptatásnál sem aludhattam el a picivel, mert Annának szüksége volt rám, engem nagyon kimerített.

Evvel nem azt mondom várj 4évet, de számomra az ideális korkülönbség 2-4év közt van.


Puszi: Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 

 
 

Jó reggelt!

Egész éjjel pisiltem! :lol:

Erzsike!

Aludnék én,de közben lelki furdalásom is van,mert ugye ezek az utolsó napok,amikor még Bálint az én egyszem fiam és csak rá figyelhetek.És szünet van ,hétfőn megy csak suliba.Én meg csak alszok. :oops: De tegnap szépen megkért,hogy keljek fel 9-ig :lol: ,mert ő szeretne menni ide-oda!Így most itt támasztom magam a széken és igyekszem kihasználni,hogy vele vagyok,de borzasztóan aludnék közben.Majd jövő héten. :? Én 7 hónapig szoptattam, és szerintem sok fogunk volt,de nem rémlik,hogy harapott volna Bálint,persze végig használtam a bimbóvédőt.jajj a múltkor kérdezted,csak elfelejtettem válaszolni,egy szobában lesz velünk legalább 1,5 éves koráig.Tehát ez a kép a hálószoba ággyal szembeni része.

Sziszike!

Azért fáj a gyomrom,mert még a terhesség első felében fény derült rá,hogy lisztérzékeny vagyok és egyébb bélgyulladásom is van,így speckó diétán vagyok,úgy életem végéig és jóval érzékenyebb az emésztőrendszerem,gyakran besokall olyan ételektől is,amit elvileg ehetek.Most is így jártam.De bírom.Nincs más lehetőségem. :lol: Ne is mondd,szerintem is nehéz lehet,ha kicsi a korkülömbség a csemeték közt.Sok az előnye is persze,de én nem bírnám az tuti.Le a kalappal.Persze az a jó a nőkben,hogy olyan rejtett energiatartalékaik vannak,amik egy pasinak nem.De tényleg. :wink:

Gyöngyi!

Bizti más egy kislány.Én is szerettem volna megtapasztalni,de ki tudja,még mit hoz az élet,bár nem tervezünk 3. gyerkőcöt.Viszont még neked is lehet fiad is. :wink: Ugye ezt a kérdést még te sem zártad le végérvényesen?

Olyan furi,mert egyik oldalról már nagyon szeretnék túllenni a szülésen,másik oldalról viszont azt érzem,hogy máris itt van és nem maradt időm elintézni egy csomó dolgot,amit szerettem volna,és nem lesz időm ha itt a baba! :? Közben meg ugye pihennék is! :lol: Hát most nem fognék aranyhalat sem,mert én sem tudom mit kívánnék! Mondjuk az egészséges kisbabán és a rendben zajló császáron kivül!

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias
 
 


Szia Eszter!

Sztem bírnád, mert, ahogy írtad a nőkben ott a rejtett energiatartalék.
De, ha teheted, várj, míg ovis lesz, az kb. 3év és, akkor újra élvezheted.:)

3.nak kislányt?!:)
Én nem vagyok fiús anyuka és nagyon örülök ennek a kicsi lánynak-tényleg már, mint egy fiú.
Viszont azt figyeltem meg, ha a szülök vegyes nemüek, akkor egynemü lesz a gyerek, (tudom a pasin múlik) pl. szüleim vegyesek, mi egynemüek vagyunk-pároméknál detto.
Gyerekeink pedig vegyesek.

Énis, így voltam vele a vége felé, már túl is lettem volna, de még mennyi dolgom van...aztán már mindennel kész lettem és még mindig késett, végül 14nap lett legutóbb, ami nagyon sok.

Nekedis már nagyon szép nagy a hasad, mondták mekkora, mikor voltál legutóbb UH-on?

Amúgy sztem 2 vagy 3 gyerek nem nagy különbség...de anyagilag könyebb..nekem csak ez a kis korkülönbség miatt volt nehezebb, de jó, mert összenőnek.:)

Biztos minden rendben fog menni, de a bélgyulladást nem lehet kezelni? A liszt helyett mit használsz?

Mostanság észrevettem, hogy bizonyos ételektől puffadok és fáj a pocim, begörcsöl..sztem ezis vmi érzékenység lehet vmire...ki kellene tapasztalnom. Vagy ezt megtudják valahogy állapítani, lehet nekemis meg kellene vizsgáltatnom.
Hogy megy ez? Vagy te hova mentél vele?

Puszillak és vigyázz nagyon magadra, próbálj meg pihenni, ha tudsz, mertha a baba is veled lesz méginkább nem fog menni és Bálint is biztosan megérti ezt, sőt, amikor megszületett a baba, amikor úgyis fennt vagy, úgyis foglalkozol, majd vele is.


Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Ma úgy tudok jönni ahogy máskor is szoktam. A gyerekek alszanak, a családom többi tagja meg dolgozik. Így én ráérek. Itt még házimunkát sem kell csinálnom, na jó azért besegítek anyáéknak ha hagyják, de általában le vagyok állítva. Mióta itt vagyunk 2x mosogattam csak, még onnan is elzavarnak.
Aranyosak vagytok, hogy dícsértek, de nem igazán érzem magam kivirultnak, talán egy kicsit kevesebbet rágódok mert mindig csinálunk valamit és az jól eltereli a gondolataimat.

Oné
Hát tudod megértem, hogy vágysz egy fiúra. Én is nagyon sokáig vágytam egy kislányra, de már elfogadtam, hogy nem lesz. Van két szép fiam és kész, ennek örülök.
Áron evése nálunk is problémás ő is egyedül akar enni, de még edddig sikerült kordában tartanom a dolgokat.

Anubias
Jaj ez a kettősség nem lehet könnyű. Pihenni is meg Bálintkával is lenni. Kitartást!
Hogy van a gyomrod?

Sziszike
Köszi a tejapasztós tippet, de úgy néz ki nem lesz rá szükségem. Azóta minden oké, nem keményedett be.

Mesi
Ja szegény Zsoltika, remélem hamar rendbe jön. Te bentvagy vele a kórházban? Ágikára ki vigyáz? Meg tudtad oldani anyudék segítenek?
Mindenképpen írj mi a helyzet.

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Szia Zsuzsa!

Sztem jót tesz, hogy kiszakadtál abból a környezetből.

Nem mondtad mi lez a lakással?
Gondolom, mivel kifizetni nem tud eladjátok, de, ha ő nem akarja mit lehet tenni?! Per? Majd a bíróság odaítéli/dönt? Sztem, így járnál a legjobban és én ebben a helyzetben még a gatyáját is leperelném róla, megérdemli.

Fiúk, hogy viselik?
Már bocsi, de őket sajnálom a legjobban, mi anyák 1000*inkább szenvednénk csak a gyerekünk ne.
Anyudék, mit mondanak, beszéltek róla? Vagy inkább kerülitek a témát...?!!

Vigyázz nagyon magadra..mi nagyon sokat gondolunk rád.
Ha van kedvetek és időtök, meglátogathatnátok minket is valamikor.

Evés: szerencsére Bencénél még nem dúrvult el a helyzet, még őtis lehet írányítani-etetni, Anna nekem 1,5-2éves korára evett ügyesen...én még tutti várok vele, addigis gyakorlunk, adok neki is kanalat, de én etetem, nálunk ez vált be.:)

Puszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Sziszike! Ok, hogy elveszed a cicit, hogy fáj, persze ez megoldás egy nagyobb gyereknél, de egy 5 hónapos még nem érti mi az a nem, vagyis lehet hogy másik 5 hónapos igen, de Botond még nem.

Eszter! Jövő héten akkor már tudsz pihizni. Tényleg használj ki minden időt. Az elintéznivalókból meg sajna akkor is marad, ha azt gondolod mindent elintéztél…. Valameddig otthon marad veletek a férjed, miután megszületik Dominik?

Zsuzsa! Jó lenne, ha már minden nap tudnál jönni… Tudod már meddig maradtok?

Többiek! Most akkor ki fog halni a topic???????? Most lehet hogy ez nagyon önzően hangzik, de én szerintm nem bírnám ki nélkületek az itthonlétet. Ha van fél percem, egyből jövök pislantani, hátha írt valaki. Sajnos mostanában egyre ritkábban örülhetek :( .

Puszi
verzsike
 
 


Lanyok!


Irtam..es elszallt! :twisted:
Ne haragudjatok,de nem irom ma ujra de gondolok ratok!
A francba :roll:

Puszi nektek addig is!
momo35
 
 


Sziasztok!

Erzsike!
Hát ezaz! Mi lesz velünk? Én is jövök amikor csak tudok. Nagyon sajnálnám, ha ez a jó csapat felbomlana. Én szinte minden este jövök. Most is még vár a mosogatni való, de nem érdekel, mert már annyira kíváncsi voltam. Főleg Mesire, hogy mi lehet velük. Nem tudtok semmit. Sajnos nekem nincs meg a száma. Remélem semmi komoly.

Ja, és Ezsike akartok babónak kistesót? mert akkor te még dajkálhatsz kisnunist.

Bufo!
Mi az, hogy nem lesz neked kislányod. Szerintem tuti találkozol egy szupi pasival, és abból még bármi kisülhet. Gondolj csak a többiekre.

Virág!
Hol az élménybeszámoló? Meg a képek!? Már régen tettél fel képeket. Jó, tudom most biztos elfoglalt vagy, de gyere, ha tudsz, oké?

Sziszike!
Még jó, hogy te írsz, mert különben tényleg alig lenne olvasnivaló.
hogy sikerült az 1 éves szülinap? Nem is írtál róla, vagy csak én siklottam át felette.



Képzeljétek, az egyik barátnőm bárányhimlős lett. A kislánya is elkapta az oviba, és aztán ő is. Szegény nagyon szenved, ezért holnap meglepem őket egy kis ebéddel.

Holnap jövök
Puszi:Gyöngyi

Kép

Kép
oné
 
 


Bassza meg lányok, már kb 20 perce írok, és elszállt az egész!

KépKép
titi_27
 
 


El sem hiszem, pedig nagyon-nagyon sokat írtam már, annyira bosszantó. véletlen másik gombot nyomtam... :(

Elkezdem előlről... :( Szomorú vagyok emiatt!

Lányok, dehogyis fog kihalni a topik, hisz nem hagyjuk! Nézzétek, mennyit termeltetek, alig bírtam végigolvasni.
Bár tudnék én is ilyen gyakran jönni, de egyszerűen kész vagyok. Például dél óta olvasom a hozzászólásokat, és most végeztem velük nagyjából.

Erzsike, hiszed vagy sem, képzeld, mikor legutóbb írtam, szerda este hogy kb van 5-6 órám aludni (ez volt éjfél körül), felkelt a bébi 4-kor enni.
Aztán már nem aludt vissza igazán mélyen, szóval nem sokat aludtam. Biztos volt valami front. Igaz, neked csütörtökön volt ez, de biztos volt valami a levegőben.

Szóval mosott kaki vagyok, de már lassan kezdem megszokni. Vannak ám azért jobb napok, de ez az utóbbi kettő már megint elég ramaty volt.
Tegnap például a sok nem alvásom után itt alvós vendégeink jöttek, ma reggel mentek el, gondolhatjátok. Nehéz azért vendégeket várni így bébi mellett.

Ma pedig itt volt a doktornéni, megkaptuk a 2. hós oltást, alig sírt a bébi, nagyon ügyes volt.
Kérdeztem tőle a kaksit, azt mondja, majd lesz jobb, ha kezdődik a gyümölcs, zöldség adása, de még ne adjak neki!
Igyak narancslevet, csak sajnos attól meg fáj a bébi pocija. De holnap megyek a Tescoba, veszek egy halom szilvalevet, hátha segít. Ha nem, akkor pedig marad a székelykáposzta, esküszöm, főzök is a hétvégén. Ha attól volt a múltkor kakija, hátha megint volna.

Ami a világítást illeti, eddig a karácsonyi piramis világított az ablakban, de le is cseréltem egy sólámpára, hátha segítene az alvásában. De nem igazán értem, miért nem akar elaludni hamarabb. Most például még mindig nem alszik, pedig már 2 órája bent van a kiságyában. Egy darabig el van benne, nézelődik, aztán elunja magát, sírni kezd, felhergeli magát, de aludni azt nem akar. És minden este ez megy fél 1-ig! Aztán reggel 6-7 körül ébred a lelkem.
Na, de már ez is nagy haladás, hogy 1 szopi kimarad! :)

Lányok, a gyógyszert azért nem mondtam Daninak, mert ő ellenzi, most nem akarja, hogy szedjem, de persze, védekezni sem akar. Ő azt vallja, a bébi akkor jön, amikor jönnie kell. Én azért picit másképp látom, de mivel nem akarok vitát, bár tudom, ez így nem helyes, de szedem, így nyugodt vagyok.
Elvileg úgy beszéltük meg, hogy áprilisig böjtölünk még, eddig egyszer voltunk együtt, ami miatt meg is ijedtem, és ezért váltottam ki a gyógyszert.

Sziszike, amúgy a Cerazette-t szedem!

Évikém, meglepődve olvastam, hogy visszamész dolgozni, és nem próbálkoztok már? De hisz azt írtad a múltkor, hogy kapsz most Duphasont is, nem? Akkor nem is adtad be magadnak ebben a hónapban a tüszőrepesztőt?
Istenem, pedig én annyira szerettem volna, hogy sikerüljön!!!

Mesikém, mi a gond Zsoltikával? Istenem, remélem, semmi komoly!
Lányok, én tudom Mesi számát, ha nem hallunk róla holnap estig, akkor felhívom, és megkérdem, mi történt Zsoltikával!

Hú, úgy néz ki, elaludt a drágaság, gyorsan futok fürödni!

Ne haragudjatok, akikhez nem írtam, de muszáj vagyok tisztálkodni, kihasználni a lehetőséget.

Millió puszi mindenkinek!!!

Jucikám, tessék visszatérni közénk!!! Nagyon hiányolunk, kérlek szépen gyere és mesélj, hogy teltek az ünnepek és hozzák sok-sok Dudis képet!!!

KépKép
titi_27
 
 


Jaj, és bocsánat a káromkodásért, majd elsüllyedek, de egyszerűen kiborultam! Még Danit is jól leszúrtam rögtön, hogy miért nem figyel a bébire, mert én itt rohangálok a gép meg a bébi között! :oops:

KépKép
titi_27
 
 


Na, gyorsan végeztem, és muszáj vagyok még jönni, annyi mindent akartam írni még, nem tudok így lefeküdni, ki tudja, mikor lesz megint lehetőségem írni.

Erzsike, miből gondolod, hogy kevesebb lenne a tejed? Hogy felkelt Babó éjszaka?
Csak azért kérdem, mert nekem Szandikánál észreveszem, hogyha még enne és nincs tejcsim. Rángatja a cicim. Ilyenkor kiveszem, megnyomom, és ha tényleg üres, akkor ráteszem a másik cicimre. Most már általában este mindkettőt odaadom neki. Próbáltad már ezt? Mert régebben mondtad, hogy estére kap lefejt tejet, de most már nem. Azóta sem adtál neki? Vagy eddig is megkapta mindkét cicid estére?
Amúgy én úgy olvastam valahol, hogy este általában kevesebbet esznek a babák, lényegtelen, hogy utána nagy alvás jön. Ahogy telik a nap, úgy esznek a picik kevesebbet mennyiségben.
Én amúgy visszatértem a mérlegelésre, mivel láttam, hogy kevesebb a tejcsim... így legalább tudom, hogy szüksége van még a másik cicire is. :(

Sziszike, igen, sokat vagy ám eszemben, a korkülönbség miatt, nem is tudom, hogy tudod ezt csinálni... csodállak érte. 3 gyerkőc, ráadásul ilyen kis korkülönbséggel.
Nem tudom én magam sem, mikor csinálok jót.
Az a gond, hogy a Gyest nem várhatom meg, mert abból nem tudunk megélni, a munkahelyemen is változnak a dolgok, így minél hamarabb vissza kell mennem. Ha viszont visszamegyek 2 év múlva, félek, hogy utána ha megint eljövök, ráadásul 2x, gondjaim lesznek. Ugyanis 3-4 éven belül anyósom eljön nyugdíjba és új ügyvezetőt kapunk.
Addig szeretnék visszamenni a 2. gyerkőc után. Aztán a 3. majd úgyis később fog jönni, szerintem 2-3 év munka után.
Így 31 volnék, ha jönne a 2. gyermek, 33 körül visszemennék, és 35-36 körül még a 3. gyermeket is be tudom még vállalni.
A fene vigye el ezt a kort, úgy szalad az idő, és arra is ügyelni kell, legyen még munkahelyünk, meg tudjunk élni, stb.
Annyi minden befolyásolja a gyermekvállalást. Persze, minden másképp volna, hogyha tavaly másképp történt volna. De ezen már nem kesergek, most azt mondom, az is hozzájárult a mostani gyönyörű gyermekünkhöz. Dupla boldogságot kaptunk, duplán lett gyönyörű!!!
Szóval, persze, igazad van teljesen a kihagyással kapcsolatosan, csak sajnos nagyon nehéz a munkából ki és visszazökkenni.

Annak idején emlékszem, Mesinél volt ilyen probléma, ő is Zsoltika 2. éves korára szerette volna Ágikát, és emlékszem, milyen nehezen jött össze.
Még azt is bele kell kalkulálni, mi van, ha nem jön össze egy darabig a kistesó?

Én már csak ilyen hülye számolgatós, mindennel kalkulálós vagyok.

Na, csak jár a szám...

Timikém, annyira jó hallani felőletek, a képeknek pedig külön örültem!!! Bencus már olyan nagy, és én meg nem láttam már nem tudom, mióta?!
És már így fel tud ágaskodni a fához?! Azta!
Mi amúgy 6 kg-k vagyunk, majdnem megdupláztuk a súlyunkat, de szerintem ez nem mérvadó.
A védődő eleinte azt mondta, túl sokat eszik, aztán ma a dokinéni közölte, hogy 6x150 grammot kellene most naponta ennie, az 900 gramm, ez viszont baromi sok, ő nem eszik ennyit.
Szóval, szerintem lelassul majd most a fejlődése.
De tudod, hogy az a lényeg, hogy egészséges legyen, jól nézzen ki, és Bencusnak nem lehet oka panaszra!
Majd' kicsattan a drága! És nem is hinné az ember, hogy nem több súlyban. Szerintem teljesen egyben van, ne idegeskedj!!!
Remélem, mióta írtál, azóta már sokkal jobban vagy ám!
Aranyos Gábor, meséltem is Daninak, hogy hívja Kicsibébit. Csíkszemű :)
Ma szopi közben, mikor csukva volt a szeme, mondtam is neki én is. :)
Bár mennék már Miskolcra. Olyan honvágyam van, na jó, ezt már mondtam! :)
Szerintem március környékén fogunk először nekiindulni, de hogy akkor is hogyan?!
Ha csak hétvégére megyünk, az nagyon kevés lesz, de amúgy meg nem lesz autó... a fene tudja még, hogy fogom megoldani. Vonattal azért nagyon macerás volna, á, az kizárt!

Eszterem, tényleg pihenj amíg tudsz, és annyit, amennyit csak tudsz!!! Aztán tudod mi lesz?! :)
Felirattam, amit megbeszéltünk, valamikor már rádcsörgök, hogy kitaláljuk, hogyan is legyen a talink, csak most meg elindultak a babalátogatóink, mindenki most szeretne jönni hozzánk, tiszta téboly!
A végén még megszülsz úgy, hogy nem találkozunk?! :wink:

Muszáj vagyok menni lányok, a végén még felkel a kisasszony megint 2 óra múlva, én meg ott fogok támolyogni félkómásan.

Mindenkinek jó éjszakát!!!

KépKép
titi_27
 
 


Sziasztok!

Gyöngyi: te vagy az egyetlen, aki kérdezi, köszi, jól telt, azért nem írtam eddig róla, mert szerettem volna, hogy ezért kívánjon bárki is boldog születésnapot neki, én már csak ilyen bolond vagyok.:)

Volt 2 tortája is, egyiket én csináltam 27én neki, másikat 30án kapta, anyósomék, amikor jöttek.
Majd teszek fel képeket!

Erzsike: A baba szopás közben nem tud harapni, mert a nyelve a foga és a mell között van. Ha úgy érzed, hogy már nem szopik, csak cumizik, és tudod, hogy jól lakott, vedd el te a melled, úgy, hogy a kisujjad bedugod a szájzugába, a két "fogsora" közé. Ha harap, a rászólást soha ne hagyd el. Szóval: határozottan, visszafogottan tudasd vele, hogy nem szabad.A rászólás pedig jó ötlet, csak a hangsúllyal és a hangerővel kell vigyázni. Nem az a lényeg, hogy megértse szó szerint - akár szuahéli nyevlen is mondhatod neki. A lényeg, hogy a hangsúlyból felfogja, hogy rosszat csinál. Határozott hangon szólj rá, de ne ijeszd meg!

Titi: Zsolti után énis visszamentem dolgozni, hogy ne Gyesből éljünk, mert az semmire nem elég, Annánál már gyedet kaptam, s, mostis. Vagyis, ha kis korkülönbég van, annak is van előnye.
Múlt évben mennyit dolgoztál?
Mert, ha meg van a 180 nap, márpedig meg van, akkor , ha idén születne a babátok, akkor nem kellene a Gyáshoz/Gyedhez visszamenned dolgozni. Nekem, így jött másodszorra ki.

Nem könnyű az biztos, a legkeményebb munka az anyaság, de, ha nem munkának fogjuk fel, nagyon jó velük és újra gyereknek lenni!!

Én harmadszorra mikor jön a sorsra bíztam, bevallom jól jött ki.:)

Viszont már most gndolkozok azon jövőre dolgozni kellene mennem, mert Gyes nem lesz elég..kb. 1 évem van kitalálni mit szeretnék kezdeni a továbbiakban és a környéken a lehető legközelebb kersni vmi munkát vagy már azon is gondolkoztam mit tudnék itthon csinálni, amivel megkeresném a kieső részt. Meglátjuk, még van időm ezen gondolkozni!

Alvás, próbálj neki kamilla teát adni estére, amikor sír, ez nyugtató és melegen add. Elhiszem, hogy ki vagy.:(
Én mellen altattam el mindig őket, amikor kidőltek óvatosan beraktam az ágyba. Világítást pedig sosem raktam a szobájukba, hogy tudják most este van.
Viszont a kamila teával nem ártasz neki és tutti jó!
Amíg van fény, játsznak, nem akarnak aludni....

Kellemes 7végét, rohannom kell, ne haragudjatok, millió puszi: Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok Lányok!
Én sem tűnök ám el, csak nagyon nehéz Balázs mellett leülni a gép mellé.
Este meg ugye a család.
Beadtam a tüszőrepit, de úgy tűnik nem sok sikerrel próbálkoztunk. Progi szintet néztünk és nincs szükségem Utro-ra.
Sajnos nem tudunk tovább próbálkozni. Balázs 3 éves lesz márciusban, így is a végsőkig húztuk. Vissza se tudok menni dolgozni egyelőre, mert ovi nincs.
Hát mi a 6 hetes kontroll óta próbálkozunk. Nem sok eredménnyel.

Titikém!
nem akarlak elkeseríteni, de én 9 hónapig keltem Balázshoz 10-15 alkalommal éjszaka!

Erzsike!
A baba nem tud addig harapni, amíg szopik. Amikor már harap, akkor inkább már csak játszik. Ha ilyenkor elveszed tőle hamar megtanulja, hogy nem szabad harapni.

Ház nézegetés:
én Dunakeszi-Fót-Erdőkertes-Veresegyháza körzetre gondoltam. Nekünk fontos a tömegközlekedés, ha nem akarom a lányokat folyamatosan fuvarozni.

Jaj! Megyek, mert Balázs eddig bírta ki huncutkodás nélkül!

Mindenkinek sok-sok puszi!!!!!

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk,mert vár a házimeló! :wink: Most nincs időm külön írni mindenkinek,csak úgy általánosságban.Szerintem nem halódik a tipic,van,hogy hullámzó mennyit írunk és az ünnepek meg mindíg visszavetik a dolgot.nem lesz itt gond,hiszen fontosak vagyunk egymásnak és mindenkit várunk.Én nem is azért aggódom,hogy mennyit,vagy milyen gyakran ír valaki,csak ,hogy mindenki hallasson magáról,mert mindenki fontos és hiányzik ,ha nem hallunk egymásról.De én optimistán látom a dolgot,hiszen szükségünk van egymásra. :wink: Megyek romokat takarítani az otthonomban. :lol:

Puszillak titeket,azokat is,akiket mostanában nem olvashattunk,gyertek írjatok legalább 1-2 sort,hogy tudjuk nincs baj ! :wink:

Kép

Kép
anubias
 
 


Sziasztok!

Sziszike!
Én meg azt hittem, hogy csak én felejtettem el a szülinapot. Így utólag is Boldog 1 éves szülinapot a kisfiadnak. Képeket nem teszel fel a buliról? Biztos rossz, hogy pont karácsonykor van a szülinapja.

Titi!
Hát te sem vagy semmi. Itt írogatsz éjszaka, mikor aludnod kellene. Mondjuk az igazat megvalva, én örülök neki, hogy írsz, csak pihenj is nekem. Akkor beindult a látogatok hada? Majd én is elugrok valamikor.
Egy tali is jó lenne.Már nagyon rég fagyiztam :lol: :lol: Na jó ez csak vicc, veletek szeretnék inkább dumcsizni.
Nem próbáljuk ki valamikor a Lurdy féle játszóházat. Ki tud róla valamit? A múltkor azt írtátok,nem?

Éva!
Balázs már 3 éves lesz? Hogy szalad az idő? Akkor most nem viheted oviba,de meddig? Nincs másik ovi a közeletekben?
Nálunk még év közben is felvesznek gyerekeket.
A 6 hetes konroll óta próbálkoztok, azt úgy kell érteni, hogy azóta nem is védekeztetek, mióta a Balázs megszületet.
Mi is valahogy úgy vagyunk. Én még 6 hetes kontrolon se voltam. már nagyon el kellene mennem a dokihoz, mert a szülés óta nem voltam. Ráadásul nem is védekezünk, de a Sára is nehez jött össze. Szóval nem izgulok!

Momo, Virág!
Várjuk a regényt!

Kicsi, Ági!
Ti összebeszéltetek, vagy miért nem írtok? Már nagyon hiányoztok!!!

Titi, akkor holnap hívod a Mesi? Majd dobj egy sms-t, vagy írj ide,ha tudsz, mert már nagyon izgulok, mi lehet. Remélem semmi komoly

Mi holnap a szüleimnél leszünk, de délután már leszek. Remélem az időjárás kedvező lesz, és nem csúszkálunk majd. Utálok ilyenkor vezetni. A múltkor is tiszta jégpáncél volt az út, én meg a két csajjal elindultam anyumékhoz. Mondtam nekik, hogy csönd, mert most anyának nagyon kell vigyáznia (apa akkor is dolgozott, és holnap is fog, sajnos). Nagyon rendesek voltak, máskor persze sikongatnak, meg egymást piszkálják.

Ma totál kifárasztottam magam, annyit dolgoztam. Estére a csajok megint úgy szétpakoltak, hogy kezdhettem újra.
Na már csak ennyi.
Vigyázzatok magatokra.
Többiek is gyeretek már, legalább néhány szóra.
Sok puszi mindenkinek:Gyöngyi

Kép

Kép
oné
 
 


Szép estét lányok!

Kicsibébikém most alszik, bár szerintem mindjárt felkel, ez még nem az esti alvása, nem is teszem be a kiságyába. Addig írok gyorsan.

Képzeljétek, sikerélményünk volt ma!!!
Elmentem a Tescoba, megvettem 10 üveg szilvalevet, hátha az segít a kaksiban, hazajövet megittam 1 litert, és vettem paradicsomos káposztát is, azt ebédeltem.
És mi történt? Most cseréltem egy hatalmas adag kaksis pelust!!! :) Ez akkora boldogság!

Amúgy amennyire panaszkodtam tegnap, olyan jól telt az éjszakánk. 6 körül kelt a drágám, utána ettünk, és a kiságyában már nem akart aludni, így magunk közé vettem, de így aludt még 3 órát, utána fél 10-kor hamizott, és fél 1-ig aludt! Lányok, ez maga volt a csoda!
Szóval nagyon jól telt a nap, bár rövid volt, mert hétalvás volt a csajszival együtt, de legalább végre pihentünk egy kicsit.

Gyöngyikém, én annyira tervezem nálunk a januári topiktalit, de ha ilyen bolondok háza lesz, akkor valószínűleg csúszni fog az egész a fene egye meg.
Viszont nagyon jó volna valamikor találkozni, hogyha meg tudod oldani, hogy eljösz hozzánk, akkor bármikor nagyon-nagyon szívesen látunk, sőt, nagyon boldogok lennénk!!!
Én nem voltam még a Lurdyban... :( de valamit ki kellene találnunk vagy most januárban amíg Eszter meg nem szül, vagy majd március-április környékére, amikor már ő is babával tudna jönni. De én még mindig tartom, hogy a következő topiktali nálunk legyen!
Aztán vigyázz holnap az úton, nagyon csúszós utat mondanak mindenfele, havat meg ónos esőt.

Mesit bevallom, nem hívtam ma, de mindjárt küldök neki egy sms-t, hátha válaszol rá. Amint van hírem, rögtön jövök!!!

Évikém, ez nagyon ramaty helyzet. Látod, nem is gondoltam erre, pedig mondtad eleget, hogy Balázska lassan 3 lesz, és vissza kell menni dolgozni.
És tudnál menni a régi helyedre? A fene egye meg az ovit, de akkor most mi a csuda lesz? Szétnézel másfele is?

Eszter, aztán csak óvatosan a sok takarítással, a végén még megszülsz itt természetes úton!
Na, mindjárt itt a szerda és az első CTG. Bár mozgékonyabb volnék, úgy elmennék Veled.

Sziszike, Te amúgy mivel foglalkoztál mielőtt otthon maradtál babázni? Nem tudom, honnan szedem, de mintha valahol olvastam volna, hogy informatikus vagy? És vissza tudtál menni az első baba után is a régi munkahelyedre?
Igen, meg van a 180 napom, és amúgy azt tervezem, hogy ha várandós lennék ismét, akkor kiveszem a megmaradt szabimat, így visszakerülök állományba és elmegyek táppénzre. Valószínűleg úgyis ismét veszélyeztetett terhes leszek, és legalább úgy néhány hónapig jó táppénzt kapnék. A Gyásnál meg már úgyis csak a min. bér kétszerese lesz az alap, mivel az adott évben nem lesz 180 munkanapom.
Szóval én is okoskodom, ügyeskedem, de muszáj!

Na, megyek, még takarítok kicsit, holnap ismét vendégeink jönnek! Dani családi szülinapon van, de aranyos volt, mondta, hogy mi nem megyünk. Örülök neki nagyon, nem akartam volna szegény babát már megint citálni. Elég volt neki az ünnep.

Évikém, jut eszembe, már írni akartam, irigykedem a Virággal való tali miatt!

KépKép
titi_27
 
 


ÉLETJEL!!!!!

Először is BUÉK MINDENKINEK!!!!
Hogy is kezdejem ???

Az ünnepek jól teltek, jó gyorsan, nem voltunk itthon Anyukáméknál+Anyósnál voltunk, híztam legalább 2 kg-ot!

Tanulás ment végig, de még mindíg csak 2 vizsgám van meg! :twisted: de már annyira nem izgat, mindenki vért izzad a kettésrt ..
Marci beteg volt 29-én ügyeletre vittük mert nem tudtam lehúzni a lázát 39.3-ról, egyépként semmi más csak a láz.. az antibiotikumtól jobban lett már másnapra.
Az ágyunk megjött 23-án raktuk össze és , azóta külön alszunk, meglepetésemre fel se tűnik neki este8- reggel fél8-ig alszik. És első estétől segít nekem megágyazni tehát tudatosult benne hogy neki külön helye van.
Olyan jó nagy hó van voltunk mi is szánkózni, nagyon élvezte!!
Majd rakok képeket is ha alvás van. Most is azt mondtam hogy tanulok, közben meg írok nektek, de már szégyelltem magam olyan rég nem írtam.

Juci miért nem írsz!! Hiányzol!!! Vagy lemaradtam valamiről??

Fidoli! Tessék jelentkezni!

Az elmúlt napokban a többielk nevét azért láttam hébe-hóba!

Titi a pü- tel segíteni szerettem volna.. én váltig állítom hogy az alvás "megtanítása" nagyon de nagyon fontos dolog!

Mesi hogy van Zsolti?????? Jelentkezz!!vagy valaki aki beszél vele telefonon írja már le hogy mi van vele..

Koda használjátok az étkészletet? Én tegnap úgy becsippantottam a nyakát a szakállkával szegénynek, azóta visít ha közelítek vele .


Többiek bocsi, most már tényleg mennem kell vár a szupi vállalatgazdaságtan .

KépKép
eszterke80
 
 


Sziasztok!

Titi!

De örülök,hogy segített a szilvalé.Remélem így is marad és megoldódik ez a gond.Jajj olyan drága vagy,hogy így kalkulálsz velem a talival kapcsolatban.Nagyon köszönöm. :D Bizti,hogy fogsz még látni egyben.Nekem a jövő hét péntek jöhetne szóba,de azt tudom,hogy neked nem az igazi,de az utána levő hétfő is ok,ha neked igan! De még addíg úgy is beszélünk.

Éva!

Ha esetleg neked jó a jövő péntek,akkor várlak Balázskával együtt szeretettel. :wink: Jelezz,hogy mikor jössz!

Eszterke!

Jó,hogy így meg y külön ágy,gratulálok hozzá! :wink: Engem már a tanulás gondolatától is ver a víz. :lol:

Momo!

Írjál légyszi! :roll:

Sziszike!

Tegyél fel képet a szülinapról,mert mindenkit érdekel.Bálintnak is most volt a szülinapja,de eszembe se jut arra gondolni,hogy valaki nem kiváncsi rá,csak az ünnepek lefoglalnak minket.de hogy ne érdekelne. :wink: Én is teszek majd fel képet.Mi 10 évesek lettünk. :D

Ági!

Légyszi írjál már!

Virág,Juci,ti is! :? Meg mindenki,aki nem teszi! :wink:

Én nagyon vegyes érzéseket érzek továbbra is,nagyon várom a végét,de közben meg rettegek is, és szeretném,ha már kint volna és hazajöttünk volna a kórházból.Közben már alig van időm.Alvás közben nagyon fáj a gyomrom,mert a hasam akkora,hogy felgurul a mellkasomra és a gyomrom a tüdőmhöz préselődik ,ettől egy sosem érzett furcsa éles fájdalmat érzek,ami hányingerrel és fulladással társul. :evil: Persze igyekszem beleálmodni,hogy ne kelljen felkelnem,így gyakran vannak rémálmaim,lőtt,szúrt seb...,ami okozza,szóval tiszta horror. :lol: Aztán felébredek és visszahejezem magam ülő helyzetbe,majd elalszom és lecsúszok fekve,és ez így megy. :roll: :lol: Amúgy megvagyok,egyre több a motyóm,szerintem nem fognak ennyi cuccal beengedni a kórházba. :D

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias
 
 


Sziasztok!

Anubias
Jaj szegénykém úgy sajnállak az alvás miatt. Ahogy olvastam teljesen el tudtam képzelni az egészet. Kitartást!
Most már tényleg nincs sok hátra.
Hú most tényleg szégyellem magam, hogy nem kívántam boldog szülinapot a nagyfiadnak. Bocsi nem volt szándékos, de ahogy írtad nem azért mert nem voltunk rá kíváncsiak. Nagyon várjuk a képeket!

Sziaszike
Tőletek is elnézést kérek a szülinapi jókívánságok kimaradásáért.
Ahogy Titi is írta nekem sem rémlik mit dolgoztál a gyerekek előtt. Ha a lakás közelében nézel új állás után az azért van, mert a régi helyedre nem vesznek vissza, vagy túl messze van?

Oné
Ahogy olvastam ,hogy reméled nem fog csúszni az út hát nem jött be a kívánságod. Remélem a lányok most is jól biselkedtek a kocsoban. Nekem a fiúk néha úgy üvöltenek, hogy beszakad a fülem, így én is azt mondom nekik, hogy ha nem hagyják abba bemegyünk az árokba, mert anya nem tud figyelni.

Titi
Látod látod csak olyan dolgokat kell enned ami amúgy is kicsit hashajtós és akkor minden oké a kakival.
Az alvással kapcsolatban én is úgy gondolom, hogy nem kell világos csak éppen annyi fény, hogy ne ess hasra, ha bemégy, hogy megtanulja most éjjel van. Tudom kegyetlenül hangzik, de én hagynám kicsit nyüszögni és sírni nem venném ki az ágyból.
Végre egy pihenős napotok volt gondolom rádfért már.
Rendes Danitól is hogy nem várta el,hogy a családi összejövetelen ott legyetek.

Balimama
Most mi lesz ha nincs ovi? Hogy tudsz így visszamenni dolgozni? Vigyáz majd valaki Balázsra?
Gondolom anyagilak miatt mindenképpen dolgoznod kell, mert már gyes sem jár.

Kicsi
Tessék mát írni néhány szót!
Legalább annyit, hogy megvagytok, csak adj valami életjelet!

Mi még mindig anyáéknál vagyunk, és csak a hét vége felé megyünk haza.
Most éppen a gyereklátogatós programok mennek. Ma délelőtt voltunk vendégségbe ismerősöknél ahol két gyerkőc van és szinte hasonló korúak mint a fiúk. Hát olyan szépen játszottak együtt, hogy csak na. Egy hangos szó vagy rohangászás semmi nem volt, még el is csodálkoztunk rajta.

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Zsuzsa!

Nehogy már szabadkozz itt nekem,de tényleg.Eszembe sem jutott ilyenen sértődni,csak azért írtam meg,hogy Sziszikének se essen rosszul.Sőt,most jut eszembe,hogy Ági nagy lánya is mostanában szülinapozik,ő is 10 éves lesz,vagy már be is töltötte?! Nem tom,de szerintem a lényeg,hogy írjunk egymásnak,mert nem lehet mindenre figyelni mindíg,attól viszont még szeretjük egymást és fontos mindenki és ez a lényeg.Még mindíg ott vagytok? Meddíg maradtok? Nem kezdődik hétfőn nálatok ovi? Mert nálunk akkor indul a suli,de van ahol már mentek a gyerekek.A férjedről mi hír? Beszéltetek azóta?Gyerekek nem keresték még,hogy miért nincs veletek ő is?Jajj ha már túllennél ezen az egészen olyan jó volna! Mármint válás,költözés... :roll: Nagyon drukkolok ám! És lelkileg meg tudom,hogy nehéz,de hidd el,hogy lesz még jobb is mint valaha és leszel nagyon boldog,meg elégedett a magánéletben is. :wink: És a kislányt se vesd el.mert tényleg ki tudja,talán 3-4 év múlva majd épp együtt várunk babaát és mindkettőnknek egy csajszit hoz a gólya! :wink:

Csajok merre van mindenki? Na ne mondjátok,hogy sétáltok az esőben?! :lol:

Kép

Kép
anubias
 
 


Akkor mutatok 2 gyertyaelfújós képet,meg magamról egyet aznapról,de ez semmi amostani méreteimhez képest,csak nincs új fotóm. :lol: Kép Kép Kép

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias
 
 


Sziasztok!

Na végre Juci, hogy írtál. Már nagyon hiányoztál, és az igazat megvalva, már én is hívni akartalak.
Köszi az infót Mesiékől. Szegény, elhiszem, hogy fárdt ezek után. Remélem nem kell majd visszamenniük, és Zsoltika jobban lesz. Nem lehet most könnyű nekik.
Ágiról nem tud valaki valamit?

Eszter!
Boldog szülinapot, így utólag is nagyfiadnak.
hát az alvás miatt nem irigyellek. Még bennem is hasonló emlékek élnek, de nemsokára majd más miatt nem fogsz tudni aludni :lol: , vagyis bízom benne, hogy fogsz aludni.

Zsuzsa!
kocsival mentél a szüleidhez? Mert ha igen akkor jobban jársz, ha még nem indulsz haza. Végül én se mentem anyáékhoz, mert felállni se bírtam volna. Szerencsére kajánk is volt bőven még tegnapról.
Apósom igaz vállalta, hogy felsózza nekem az utat, sőt fel is áll a kocsival, de azt mondta, inkább maradjunk itthon. Aztán jött anyósom, aki szintén arról győzködött, hogy nagyon rossz az út, és félt minket nagyon.
Szóval végül maradtunk itthon,de már kezdek bekattanni a sok itthonléttől. Mondtam is a páromnak, hogy nekem már az is kikapcsolódás, ha elmehetek a boltba kenyérért.
Aztán egész délután a konyhát suvickoltam (mondom, hogy lassan bekattanok),de lagalább ott most csillog minden.

Erzsike!
Kérdezhetek valamit?
Meg tudnád adni, hogy mi is a tesód honlapja, mert a Rezinek szeretnék majd ágytakaót venni, és ha jól emlékszem ,akkor már egyszer írtad,vagy nem?
Csinál rendelésre, vagy csak bébi dolgok vannak neki?

Holnap ovi, és a Rezi nem aka aludni,ugyhogy megyek rendet teszek.
Jó éjt!!!
Puszi:Gyöngyi

Kép

Kép
oné
 
 


Sziasztok!


Titi! De jó, hogy segített a szilvalé. A székelykáposzta meg nem gáz, mert savanyított káposztából van, attól nem fog fájni a pocija Szandikának.
Babó este mindkét ciciből eszik már nagyon rég óta és már semmikor nem fejek, úgyhogy nem tudok neki adni pótlást. De szerencsére tegnap már nem ébredt fel éjjel. Azt meg mindig érzem ha egy picit kevesebb a tej, főleg ha egész nap rohanás van…
Hát szerintem se indulj neki vonattal Miskolcra. Mikor mi először indultunk Babóval úgy, hogy Kecsin aludtunk, alig fért be minden a kocsiba annyi cuccunk volt . Igaz már nem viszek annyi mindent, de így is rengeteg. Inkább vitesd le magad Danival egyik hétvégén, a következőn meg menjen le értetek.

Sziszike! A régi munkahelyedre nem tervezel visszamenni, vagy nincs is lehetőséged rá?
Szopizás: OK, hogy az alsó fogát eltakarja a nyelve, de a felül is van már 4. Azokkal sem igazán harap, csak érzem… Az elvétellel meg nincs baj szerencsére, ha jóllakott egyszerűen kiköpi a cicit és kész vagyunk. Így jelzi, hogy elég volt.

Éva! Miért nincs óvoda? Tudom már egyszer mondtad, hogy azért mert nincs állandó lakcímetek, de szerintem ez nem lehet kifogás, rengetegen laknak pl albérletben is, ami nem állandó lakcím mégis járhatnak a gyerekek óvodába.

Gyöngyi! Igen szeretnénk majd kistesót, csak még nem tudom mikor, nagyon sok mindentől függ még.
A tesóm honlapja: www.apolka.hu/baba. Igaziból csak fényképek vannak fent néhánydologról amiket varrt eddig. De szívesen csinál megrendelésre bármit, nemcsak bébi dolgot (pl most csinált egy 2*2 m-es patchwork ágytakarót karácsonykor).
Jó, hogy nem indultál el, tényleg rosszak voltak az utak. Még a hét elejére mondják a lefagyást, de utána lassan kienged minden és lehet félelem nélkül közlekedni.
Nem vagy egyedül az „örülök, ha elmehetek a boltba” érzéssel. Szombat reggel még visszafekhettem volna mikor Babó evett, de inkább elmentem tesco-ba, csak hogy ne legyek itthon… Nagyon remélem hogy ez csak a tél miatt van így és ha jobb idő lesz azért más lesz.

Sziszike, Eszter! Bocsánat, hogy lemaradtunk a szülinapokról. Tényelg szörnyű, hogy az ünnepek környékén van (a bátyám dec.26-án született és a névnapja is akkor van), mikor amúgy is csak hébe-hóba írtunk és így én is átsiklottam a vonalzók nézésén.

Eszter! Még jó volt rád a barna gatyó?

Kicsi! De jó, hogy végre írtál, nagyon hiányoztál ám!!!!!

Momo! Azért csak egy kicsit írj abból, ami elszállt….

Mesi! Örülök, hogy hjazamehettetek, szörnyű, hogy 4 nap kellett mire rájöttek mi a baja Zsoltikának. Jobbulást neki.

Ági! Már nagyon-nagyon régen írtál! Légyszi csak egy pár sort, hogy hogy vagytok.

Lányok! Én már úgy szeretnék találkozni veletek! Kellene szerveznünk egy talit hamarosan. HA Titiéknél nem is megy a sok látogató miatt, tényleg kipróbálhatnánk a Lurdy-s játszóházat.

Jó éjt!
verzsike
 
 


Sziasztok!

Köszi a hiányolást és a jókívánságokat!

Juci leírt mindent.

Neke meg most csak elolvasni volz erőm, amit termeltetek, de holnap megpróbálok becsatlakozni is.

Jó éjt!

Mesi

Kép
tücsök13
 
 


Sziasztok!!!!

Nagyon aranyosak vagytok, hogy írtatok, tudom minden összejött mindenkinek mostanság és eszembe se jutott megsértődni.

Eszter, emlékszem, amikor leveleztünk meg is beszéltük 28án született a nagy fiad, boldog Születésnapot Bálintnak!

Képek:

Ez a kedvencem!

Kép

Nagyon tetszett neki a torta.:)

Mindjárt folytatom...

Kép
sziszike1000
 
 


Tücsi!

De jó,hogy írtál!Örülök,hogy kiengedték Zsoltikát és végül rájöttek mi okozza a lázat.Remélem azóta benne marad az antibiotikum és nem kerültök vissza. :roll: Mielőbbi teljes gyógyulást és remélem Ágika nem kapja el majd tőle. :wink:

Juci!

De jó,hogy írtál! :D Köszi az infókat Mesiékről.Azért rólad is olvasnánk már.Szakíts egy pár percet ránk,ha sikerül,várunk nagyon. :wink:

Ági!

Te úgy eltüntél! :( Nagyon szomorú vagyok.Kérlek jelentkezz már! :roll:

Virág!

Ez ugyanígy rád is igaz.Én azt hittem,ha hazaérsz sokat mesélsz majd nekünk és sok szép havas képet is teszel fel.A karácsonyi receptekről nem is beszélve.Melóval hogy állsz? :wink:

Gyöngyi!

Nagyon köszi az együttérzést.Jól esik.Bizony egyre kevesebb a hely a saját kis szerveimnek így pla mióta felkeltem olyan hányingerem van,mint aki épp most produkál egy + tesztet.Jól tetted,hogy ilyen csúszós úton inkább otthon maradtatok.A kenyérvásárlás mint program tetszik! :lol: Én is hasonlóan érzek.Én tegnap megbeszéltem apával,hogy tavasszal a házassági évfordulónkon hová vigyen.Van egy étterem,ahol van étlep(meg persze konyha is) lisztérzékenyeknek, és annyira vágytam elmenni,hogy még az étlepról is választottam. :lol: Persze szülés előtt már nem jön össze,utána meg tavaszig kár tervezni bármilyen programot.Marad nálunk is a boldog közérttúra. :wink:

Megyek,mert ma ezer a dolgom.Bevásárlás,kozmetikus,ma megyek a légzésfigyelőt megvenni,délután vendég gyerekre vigyázok, és a férjem azt álmodta,hogy ma megszületik Dominik,úgyhogy még lesz dolgom! :lol:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias
 
 


Sziszike!

Jajj egyszerre írtunk ez nagyon édes fotó. :D Én is ilyen fürtös babát szeretnék. :D Mégegyszer boldog szülinapot a fiatalembernek.Milyen torta volt? Te készítetted? Nálunk gesztenyetorta,de nem én csináltam.

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias
 
 


folyt..

Juci: Örülök, hogy végre írtál.:)
Viszont mesélhetnél magadról is!
Hogy vagy?

Mesi: Sajnálom, ami veletek történik..Hogy van Zsoltika? és te?
Gondolom bennt maradt , hiszen itthon vagytok...mesélj, ha lesz erőd.

Erzsike: Tali nálunk bármikor lehet!!!
Elférünk sokan és a Jézuskának hála, kész játszóház vagyunk! :)

Zsuzsa: ezekszerint, jhétig ott vagytok? Remélem jobb idő lesz addigra.

Képzeljétek, szombaton, mikor jöttünk haza nem tudtunk lekanyarodni az utcánkba az ónos eső miatt..annyira csúszott, valakit láttunk az árokban is...szőrnyű.:(
Még jó, hogy párom vezetett, de ma már Zsolti ment oviba s én megyek érte, remélem nem lesz gond!
Igyekszem óvatosan vezetni, majd.

Gyöngyi: sikerült elaltatni Rezit?
Nálunk Anna nem akart aludni, végül nálunk aludt.:) kívételesen, ezt reggel vele is közöltem! Elaludt-nagy nehezen, majd felriadt, hogy rosszat álmodott és jött át , hagytuk, hogy odabújjon.

Munkahelyet kérdeztétek, anno meséltem..Mikor megtudták, hogy terhes vagyok rendkívülivel felmondtak nekem! Én meg pereltem, nyerésre álltam, de csak gyest kaphattam addig, így peren kívül megegyeztünk és visszaállították a munkaviszonyomat május31ig.
A pénz nagy úr!!!!!!

Nos erre a helyre nemis akartam volna visszamenni. A főnöknőmnek nem volt 45évesen gyereke és talán ezért reagált, így és a főnököt is uszította.
13-án prémiumot kaptam, megdícsértek, csoportvezető voltam egy számtech cégnél. Kereskedelemmel foglalkoztam. Miután megkaptam, közöltem a főnökkel, hogy terhes vagyok, és ledöbbent, de gratulált. Másnap nem szólt hozzám...(szülinapomon), majd azt követő munkanap az ügyvédnél volt és rendkívülivel felmondott nekem, amit nem vettem át ott. Ez is undorító volt, munkaidő után hívott oda és , majd 8ig tartott.:(
....csalódott bennem ezért..stb

Röviden ennyi, most új munkahely után kell néznem. Amúgy, ami fontos, hogy helyben legyen és bejelentett 4óra vagy nagyon jó fizetéssel nem számítana ez sem, de manók miatt szerintem max. 6óra..majd alakul még. VAn itt a közelben sok nagy cég, vagy max. polgármesteri hivatal. Amíg meg itthon vagyok még kicsit angolozok, mert a nyelv ugye mindenhova kell.

Kereskedelmi suliba és informatikai szakra jártam. Programozónak, de azt már feladtam, mert egész életemben tanulhatnék.:)

Puszi.

Zsolti+apa:) Imádom őket!!!!!
Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Eszter!

nagyon egyszerre ment!!:)

Én csináltam a tortát, meggyes volt és vaniliás, de a krém is babáknak készült.:) Én csináltam neki és külön kapot anyatejeset is, ebben pedig laktózmentes babatej volt. A vaniliát pedig tojás, cukor, vaniliás cukor..

Feketeerdőnek készült, aztán nem egészen az lett, de fini volt!!!

Nagyon sokat gondolok rád. Remélem minden probléma mentes lesz, annyira izgulok, szegénykém, elnyomja teljesen a szerveid..ráadásul ezeka gyomorfájások is.

Étterem pedig nagyon jó 5let! Biztosan összejön!

Hol és hogyan jöttetek rá, hogy liszt érzékeny vagy?
Elszeretnék énis menni egy allergia tesztre, de nem tudom kihez menjek evvel.

Hatalmas pocid van!!! Nézegettem a képeket a fiadról és nagyon hasonlít, a képeken most rád.:)

Puszi, vigyázz magadra, pihenj sokat, mert, ha párodnak igaza lesz, nehéz nap/ok állnak előtted.:)

Puszi.

U.I.: párom is a vége felé ilyenket álmodott sőt énis, nagyon vágytam , már rá, hogy kibújjon, de neked még nincs szó túlhordásról se, viszont olyan rossz, hogy már egy hónappal hamarabb várod és 2hetet még késik..van képe.:) Én mindig azt gondoltam azért maradnak tovább, mert nagyon jó ott nekik.

Szép, nyugodt, napot!

Kép
sziszike1000
 
 


Sziaztok!

Kicsi
Jaj végre, hogy jelentkeztél.Köszönjük a híreket Mesiékről is.
Remélem hamarosan jössz és mesélsz magatokról is.

Mesi
Szegénykém jól ki lehetsz most. Nagyon remélem Zsoltika hamarosan jobban lesz és nem hányja ki a gyógyszert sem.

Oné
Nem csodálom, hogy nem indultál útnak vasárnap. Itt is tiszta koripálya minden. Az udvaron a viakoloron simán lehetne korcsolyázni. Igen kocsival jöttünk.Csütörtökön tervezek hazamenni, remélem addigra enyhül valamit az idő.Most hogy itt vagyunk én nem panaszkodom,mert sokat jövünk megyünk, egy csöppet sem érzem magam bezárva. Ha hazamegyünk akkor tudom, hogy rám is az a sors vár amiről írtál.

Anubias
Köszönjük a képeket! Olyan nagy fiú már Bálint. Már le sem lehet Bálintkázni.:)
Szép nagy pocid van, nem csodálkozom rajta hogy mindenhol nyomja valamidet.
Atért csak óvatosan azzal a mai szüléssel még legalább 2 hetet bírjon ki a kis drága.

Sziszike
Hú ez a felmondás elég dúrva. Bevallom nem emlékeztem rá. Tökéletesen megértem, hogy nem mégy vissza. Remélem sikerül találnod valamit ott a közelben.
Aranyos Anna a tortával.:)

Verzsike
Én nem hiszem, hogy kevés lenne a tejcsid. Ha általában nincs gond az alvással akkor nem feltétlenül ez a felkelések oka. Áron is csinált ilyet. Hidd el érezni fogod mikor kel fel azért mert éhes.
A fogakkal a szopi pedig kicsit másabb, utánna nekem is mindig ott maradt a lenyomata a cicimen, de nem a harapás miatt. Nekem egyik fiú sem harapott soha.

Momo
Abból a sokból amit múlkotmazsolázgass és írj egy kicsit.:)

Csné
Mi van veletek? Sokat jutsz eszembe hogy bírkózol meg a feladattal? Erik hogy viseli? Csak néhány szó erejéig kukkants be!

Ma délelőtt egyedül voltam a fiúkkal, nem mentünk sehová. Csak kint játszottunk egy kicsit az udvaron. Annyira jeges minden, hogy eszembe sem jutott elindulni sehová. A füvön a hó olyan mint ha jégpáncél lenne. Szegény Áron annyit esett de nem nagyon zavarta.Dávid meg élvezte, hogy be lehet törni és jó hangot ad.

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Sziasztok Lányok!
Úgy látom ez az év eleje senkinek sem könnyű!
Nálunk is meg van a probléma: Balázs úgy látszik bárányhimlős. Fogalmam sincs honnan szedte, mert mi mostanában nem sokat vagyunk gyerekek között!

Erzsike!
Olyan jó, hogy Botonddal indul az oldal! Mindig megcsodálom a mosolygós arcát! :lol:
Egyébként ez a bezártság egy tragédia! Valahogy ilyen elgondolásból próbáltam mindig tavaszra időzíteni a szüléseimet! Csak minnél előbb ki lehessen menni a lakásból!
Sajnos az önkormányzat hozhat olyan döntést, hogy csak az állandó lakosok gyerekeit veszik fel oviba, de még általános iskolába is! Felépültek ugye a lakóparkok és nem volt olyan szabályozás, ami szerint valamekkora számú lakás felett óvodát, iskolát is kelljen építeni.
Tulajdonképpen nem érdekel senkit hogy oldod meg!

Viszont a rosszban van jó is: Egyelőre úgy tűnik megtaláltuk álmaink házát. Na jó egy kicsit le kellett adni az igényekből, de a ház klassz! Erdőkertesen van, pontosan a búszmegállóban! A búsz 8-10 percenként jár csúcsidőben és fél óra alatt van Újpest városközpontnál. A vonat kb 45-50 perc alatt ér be a nyugatiba. Szóval ideális. A nagylányomnak külön lakrészt lehet kialakítani. Ja és az óvoda a szomszédban van (Kb. 200 m!)
Már csak meg kell nézetni egy szakemberrel!

Eszter!
Én mindig annyi mindent akarok Neked mondani, hogy inkább felhívlak! :lol: Már úgy sem sokáig tehetem!!!! :lol:
Sajnos a bárányhimlő miatt hiába szerveztük a találkozót!

Ági!
Én is aggódom miattatok! Hogy bírod?????

Zsuzsa!
Muszáj haza jönnötök? Nem lenne jobb megvárni, amíg egy kicsit megerősödsz? Valami megoldást találnotok kell a lakással kapcsolatban. A bíróság csak jóváhagyja a megállapodásotokat, de nem köt ki határidőket. Ezeknek a határozatoknak semmilyen kényszerítő ereje nincs. Szóval mégis csak jobb lenne, ha belátná, hogy mindenkinek az a legjobb, ha véget érnek a megpróbáltatások és meg tudtok egyezni, nem kell undorral és útálattal elválni.

Sziszike!
Hihetetlen micsoda lelketlenségre képesek emberek! Nekem senki ne mondja, hogy akkora sokkot okoz, ha egy huszonéves nő szülni szeretne! Erre nem lehet számítani, még ha nem is beszédtéma? 50 évesen már késő ezen gondolkodni!
Sajnos nekem sincs hova visszamennem! De majd lesz! Attól nem félek, hogy nem találok valamit, még ha nem is álmaim állását, amíg nincs jobb megteszi.
Tegnap arról beszélgettünk, hogy nekem mindenképpen az lenne a jó, ha műszakozni mennék vissza. 12 órázni jobb, mint 8 órázni.
Igaz, hogy van benne hétvége, de a hétköznapi szabadnapjaimon a gyerek nincs reggel 6-tól este 6-ig óvodában. Én ezeken a napokon be sem vittem őket csak nagycsoportban, mert akkor már kötelező.
Ha éjszakás vagyok, akkor meg szinte az egész napom szabad. 3-4 óra alvás elég szokott lenni.
Így marad időm a háztartásra, nem kell szabit kivenni minden intéznivaló miatt... Ennél sokkal rosszab, amikor az ember este haza esik és még várja a házimunka, hétvégén meg próbálja behozni az elmaradásait. A gyerekek meg csak aludni járnak haza.

Mesikém!
Nagyon sokat gondolok Rátok! Én nem mertelek hívni, mert féltem, hogy alkalmatlankodom, de a napokban megpróbálkozom vele!

Gyöngyi!
Jót nevettem az egész napi suvickoláson! Majd légyszi mondd el nekem, hogy csinálod, mert én ha meggebedek akkor sincs olyan gyönyörű rend nálunk, mint Nálatok!
Azt hiszem nem tudom beosztani az időmet!

Juci!
Nagyon közel van a február! Jaj, de szeretnék már én is itt tartani!
Gondolom ezt most! Biztos, hogy hihetetlen sok munka! Ugye lesz ott is neted? Már most hiányzol!

Azt hiszem elég sokat írtam, csak sajnos nem tudtam mindenkinek! Most mennem kell, mert viszem a pöttyöskémet orvoshoz!

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziasztok!

Zsuzsa: Nem Anna van a tortánál.:) Bence! :lol:

Éva: amikor Zsolti után találtam egy normálisnak hitt helyet, akkor alig voltam a gyerekemmel, párom hozta, vitte és én fél7 volt, ha siettem is haza érkezésem. Szinte fektethettem le, de még kajcsi stb. Szóval 7kor neki kezdtem enni csinálni, kb. fél8-8 mire ettünk és nemis voltunk együtt!

Ezt én nem akarom!
Párom vinné őket, de nekem kell hozni, mert ő soká végez, Zsolti most kezdi szeptemberben a sulit, Anna az ovit, ha felveszik persze, mert közölték a kis és középső nem kötelező csak a nagycsoport vagyis nem kötelesek felvenni-nagy a túl jelentkezés és azok vannak előnyben, akik dolgoznak!

Szeretnék, ha, majd elmegyek dolgozni is minél többet velük lenni, vagyis max. 6órában, pl. 6-12ig.:)
Sztem, aki keres talál, de a pénz nagy úr, gyes, pedig nem lesz nekünk sem elég...:(

Ezt a több műszakozást én már nem merném bevállalni..

Többiek merre vagytok??

Írjatok!

Puszi:Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

ÉLETJEL! + egy kis hírek rólunk.

Köszönöm, hogy hiányoltok! Olyan jól esik!
Minden nap ideültem és elolvastalak titeket, de erőm már nem volt irni :( MOst is csak éppen hogy van időm, mert apa elment Erik mostani sulijába beszélni az ofővel. Behivatta az anyját és az apját. Kiváncsi vagyok mit fog mondani nekik...!

Először is szeretnék már most bocsánatot kérni, mert nem lesz időm irni senkinek külön. Remélem holnap igen, bár jön hozzám egy nő a gyámról napközben, környezettanulmányra.
Amikor meg Karcsi itthon van, akkor nem akarok nyavajogni előtte. Rájöttem, hogy nem szabad minden gondolatomat megosztani vele, mert lehet, hogy megbántom. :( Bár én nem az az ember vagyok aki magában tudja tartani...

Nem is tudom, hogy mivel kezdjem?!
Ott tartunk, hogy félévkor jön Erik (jan 24 utáni hétvége). Elszánt, mindenképp akar jönni. Iskolában ma voltunk itt újpesten, illetve már pénteken is megnéztünk egyet. A területileg illetékes kicsit érdekesen állt hozzánk, azt akarta, hogy fél évig legyen Erik magántanuló és csak vizsgázni járjon be. Persze én ezt nem vállaltam be mert oké, hogy kapok egy gyereket, de őt ha lehet ne 24 órára kapjam rögtön! :roll:
Ma egy másikba mentünk (talán mond a káposztásiaknak valamit az, hogy Szőnyi) ahol kifejezetten diszlexiás, problémásabb gyerekekkel is foglalkoznak és ott azt mondták, hogy minden gond nélkül fogadják, akár már holnap is. :) Itt az igazgató is nagyon jó fej volt, még Livit is kivette a kezemből, hogy babázzon kicsit :) Azt hiszem, hogy ez lesz a legjobb nekünk, mert itt legalább az iskolában megkapja a maximális segítséget, és ezzel már majd nem nekem kell foglalkoznom. Elég lesz nekem az itthon!!!
A gyerekelhelyezésre a per be van adva, remélehetőleg hamar kapunk rá időpontot, hogy hivatalosan is pont legyen a végére rakva, mert ki tudja, hogy Éva addig vissza adja-e a gyerektartást, amit Karcsimtól levonnak!!??
A lakást tegnap átrámoltuk. Egyenlőre ez tűnt a legjobb megoldásnak. Livi átköltözött hozzánk. Egész jól sikerült mindent elrendeznem, azon kívül, hogy nem nagyon megy a rózsaszín bútora a narancssárga falhoz, illetve, hogy meg kell válnom a jó kis cardo franciaágyamtól... :(
De amúgy tényleg nem lett rossz. Sőt igy még Livinek itt a nagyszobában nagyobb is lesz a helye és kap egy nagy puha szőnyeget ide játszani :D

Hogy én hogy vagyok? Egyre jobban. Muszáj volt összeszednem magam és megkeresni ebben az egészben a jót... Nem volt könnyű, és talán nem is találtam többet, minthogy:
1. segítünk ERiknek
2. Livinek lesz 2 nagy tesója akit lehet majd nyúzni :)
3. Vivinek is lesz kivel társasozni néha :wink:

Livikém karácsony óta nem alszik. Nem tudom hogy mi lehet az oka. Óránként fenn van és az sem megoldás, ha megetetjük. Remélem hamar elmúlik, mert igy egy kicsit kezdek én is kialvatlan lenni... Nem is bánnám, hisz benne volt a pakliban amikor megszületett Manci, de ez most nem a legjobb időben jön.
Amúgy tündér még mindig, imádom. Apának meg ő a szerelme! :)

Azért képeket rakok fel nektek, és ne haragudjatok mégegyszer, hogy csak magunkról irtam :(

Így szoktunk mostanában bújkálni. Ő rárakja a fejére a takarót és emelgeti, hogy kukucskáljunk vele :)
Kép

Azért ennyire biztonságosan még nem ül sima talajon :wink:
Kép

Kép

Itt meg apa hülyéskedett vele pancsikor
Kép

A taliban meg benne vagyok, bár azért ebben az influenzás időben lehet hogy kicsit félő... Nálunk egy csomó szomszéd beteg, és a lennt lakó kislánnyal ugyanaz volt, mint Mesi Zsoltikájával, csak ők a karácsonyt töltötték kórházban. 1 hétig volt a kislánynak 40!!! fokos láza és utána hazahozott még egy vírusos hasmenéses hányásos betegséget is a kórházból, amivel majdnem visszakerültek.

Na, megyek mert apa jön hazafelé és Mancikám is besz@rt.

Millió puszi,
és megpróbálok holnap jönni, de ne haragudjatok, ha esetleg nem sikerül!!!
csné
 
 


Sziasztok!

Éva: remélem nem lesztek bárányhimlősek....jobbulást nektek, ha már tudod mi van írj! Gondolok rátok!

Ági: végre-végre, hogy írsz!!!

Nem lesz könnyű időszak nektek, de, amit láttam a bulin, nem lesz gond. Nagyon szeretitek egymást és a szeretet csodákra képes, remélem ezis megoldódik és jól jössz ki belőle.

Örülök, hogy a suli kérdés is megoldódik, sztem jó suli lehet...

A per kérdést meg mielőbb, mert nem tudom milyen a volt exe, de jobb megelőzni a dolgokat.

Puszilok mindenkit , szerettel gondolok rátok!!

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Minden kedves fórumozó számára kívánok egy nagyon boldog új évet, amely valóra vált sok-sok álmot, beteljesít minden vágyat! Jó egészséget és boldogságot a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt!

2008.-ban is bővül a www.pszichologia.multiply.com oldal.
Pszichológiai tanácsadásért továbbra is a pszichotanacs@freemail.hu címen várom leveleiket. Bővebb információ: www.pszichologia.mlap.hu oldalon.

Barátsággal, Nisreen
nisreen
 
 


Sziasztok!

Tali? Lemaradtam valamiről? Mikor és hol lesz?

Előre bocsi, de most én is csak rólunk:
Szóval:
Zoli a Szentestén még itton volt, de aztán 25-én hajnalban már húzott is haza Szalkára. Úgyhogy a gyerekekkel hármasban karácsonyoztam végül is.
Ahogy hazajött, jött egy hegyibeszéd neki apukámtól, még 1x elmagyarázta neki, hogy hogyan kellene egy rendes családapának és férjnek viselkednie.
Erre a reakció az volt, hogy az elkövetkező 3 napot végigtévézte, és végigaludta, tojt a gyerekekre, még Zsoltit sem vitte ki szánkózni.
De a pohár most telt be végleg: amíg Zsoltika a kórházban volt, 1x sem látogatta meg a fiát, pedig lett volna rá lehetősége.

Úgyhogy ma felhívtam Zsuzsiék ügyvédjét, és jövő kedden megyünk aláírni a válási papírokat.

Én nem akarom, hogy a gyerekeim ilyen apa és férj mintát lássanak maguk előtt.

Mesi

Kép
tücsök13
 
 


Sziasztok lányok!

Hát, sajnos tegnap nem voltam képes jönni, vendégeink voltak, aztán elég nyűgös esténk volt.

Juci, de ari vagy, hogy hoztál híreket Mesiékről, bevallom, nekem nem volt kapacitásom telefonálni, szégyenlem is magam miatta!
Nagyon várunk ám vissza, hogy végre magatokról is beszámolj!!!

Mesikém, sokat gondolunk Rátok, remélem, gyorsan helyrejön Zsoltika, hát, hallod, kemény lehet Neked most!
Gyere majd kérlek ha lesz időd és mesélj hogy van a kis szőke herceg?!

Ági, én úgy hallottam, kettős front van, Erzsike is írta, hogy ők is felkelnek éjszakánként.
Egy ismerősömmel beszéltem, akinek ugyanígy született a picije mint nekünk, és ő is meséli, hogy pont ugyanúgy felkel a bébi 3 óránként, mintha kiscsecsemő volna.
És mi is elég ramatyul alszunk megint.
Tegnapelőtt hajnali 3-kor aludt el, aztán reggel 6-kor kelt, ma is hajnali 2-kor, és reggel 7-kor kelt fel, amit sokáig már nem tett. Volt jó néhány átaludt éjszakánk, de mostanában!
Nem alszik el 1-nél hamarabb.
Kíváncsi vagyok a mai esténkre, most próbáltam hamarabb fürdetni, most alszik a járókában, de csak cumival, félek, ha kiesik, felkel, máskülönben átvinném már most a kiságyába.
Ez volna a legoptimálisabb, kb 10 körül elaludna. Ez a hajnali alvás nagyon húzós, bár így meg reggel még visszaalszik, ma aludt délig, persze sokszori bontásban.
Remélem, a front után picit javul majd a helyzet mindenkinél!
Jaj, ezt a sulis kalamajkát, de az a lényeg, hogy megtaláltátok a legjobbat!
Ügyes vagy, hogy igyekszel ebben is megtalálni a pozitívumot, pedig nagyon nehéz lehet. De bízzunk benne, hogy hamar megszokja az új helyet, és nem lesz olyan nehezen kezelhető, mint ahogyan félsz tőle!
Livike tünemény! Milyen nagy lány lett belőle?! Annyira drága, és a szemei, Istenem, de hasonlít Rád!!! :)

Hú, Évikém, a fene egye meg ezt a himlőt, honnan a csudából szedhette össze?
De szuper, megtaláltátok álmaitok házát? Ez csúcsszuper!!! De jó volna, hogyha még az állapota is megfelelő volna, és összejönne.
De mennyi idő alatt tudjátok lezongorázni? Már csak 3 hónapod van a Gyesig... gondolom, addig volna jó az ovi miatt is, ugye?
A munkával kapcsolatosan igazad van, én is mindig irigykedtem azokra, akik több műszakban dolgozhatnak.
Mert ez, hogy reggel megyek és este jövök, katasztrófa, nem tudom, hogy fogom megoldani később.
Ki fog menni a gyerkőcökért, mivel mind a ketten fél 6 körül fogunk végezni... addig nem is tudom, lehetnek-e oviban?! Az biztos, hogy fájna a szívem, ha ők volnának mindig az utolsók.

Sziszike, igen, ez a 6 órás munkarend is jól hangzik, nálunk mondjuk kifejezetten ellenzik, nem elfogadott. Pedig igenis figyelni kellene erre a problémára is. Egy nőnek rengeteg elvárásnak kell megfelelni, és ehhez bőven elég az a 6 óra is.
Jó húzós lesz Neked, ha vissza kell menned dolgozni.
Gondolom, akkor már gőzerővel keresgélszi is. Bár, még van időd, de legalább feltérképezed a lehetőségeket, jól csinálod.
Bence olyan helyes, szép fürtös hajacskája van. Én is szeretnék ilyet!!! :)

Gyöngyikém, jól tetted, hogy nem indultál el! Kriminális a közlekedés, legalábbis hallomásból gondolom... mert hogy én sem jutok el most egy darabig sehová, pedig én is úgy kimozdulnék.
Függönyt szeretnék nézni a hálóba végre, de csak este tudnék menni, ha Dani hazaér. Akkor meg annyi a teendő... fürdi, vacsi, stb. :( rövidek a napok.

Zsuzsi, de jó sokáig vagytok szüleidnél! Rád fért ez már nagyon! A gyerekek elhiszem, mennyire élvezhetik, később is fogják biztos vagyok benne, ha már ott fogtok lakni.
Csak sikerüljön minél gyorsabban lezárni ezt az egész irdatlan helyzetet!

Drága Eszter, én Neked nem is írok, bár szégyenlem magam, ma is készültem csörögni, de mindig úgy elcsúszunk este a fürdi, szopi, vacsi miatt, mire odajutok, hogy felszabadulok, már 9 óra van. Ne haragudj, hátha sikerül holnap beszélnünk!

Na, elvileg még mindig alszik, Istenem, bárcsak így maradna... nem, már jár a lába a fene vigye el. De akkor mikor fog elaludni megint?! Megyek, gyorsan fogat mosok, amíg még hagyja a kisasszony!

Jó éjt mindenkinek!!!

KépKép
titi_27
 
 


Mesikém, Istenem, de végre, hogy elhatároztad magad, hidd el, jó lesz ez így!
Csak menjen minél gyorsabban!

A tali még csak készülőben van! :)

KépKép
titi_27
 
 


Na, a kisasszony most aludt el megint!

Lányok, adjatok tanácsot, én csinálok valamit rosszul?

Kb 7-9 között fürdetünk, utána hami, és egyszerűen nem akar aludni. Ha beteszem a kiságyba, egy idő után el kezd ordítani, hogy vegyük ki. Ez megy nagyjából 2 órán keresztül, aztán megszoptatom megint, és csak utána tud elaludni, ami általában ilyen baromi későn van.

Mi a csudát csináljak? Ma már ringattam, énekeltem neki, hátha úgy elalszik, de semmi! Mintha nem volna álmos!
Igaz, a délutáni alvásunk ma is elcsúszott, fél 6-fél 8-ig aludt, létezik, hogy este 10-kor ezért nem volna álmos?

Ti hogy altattátok a babát?

Erzsike, Ági, Mesi, Nektek hogy alszik el a kicsi? És kb mikor? Én ezt az éjfélt nagyon későnek találom, igaz, hogy így megszakításokkal alszik délig, ami számunkra nagyon jó, mi is ilyenek vagyunk, de a bébinek nem hiszem, hogy hosszú távon jó beosztás volna.

KépKép
titi_27
 
 


Sziasztok!

Jajj megint csak pár percem van,mert 9-re jön egy barátnőm és még van dolgom előtte,de azért bekukkantok.

Éva!

Jajj de örülök a háznak.Én is drukkolok hozzá nagyon.Igen,mi úgy is sokszor dumcsizunk,bár így sem elégszer,mert pl a házról nem is beszéltünk.Jajj nagyon sajnálom a bárányhimlőt.Remélem nagyon gyors lefolyású lesz.

Ági!

De jó,hogy írtál! Nagyon jól látod,sajnos a túlzott őszinteség fájhat,ezt én is megtapasztaltam a férjemnél,amikor a családjáról van szó.Nehéz,mert ugye meg is kell mindent beszélni,de a másik lelke is fontos.Ügyes vagy,jól haladnak a dolgok,biztosan menni fog.Nekem most kezd el Livike hasonlítani Karcsira is,mert eddíg nekem tiszta te voltál,de most mindkettőtök. :D Nagyon szép kiscsaj,csakúgy mint a nővérkéje! :wink:

Titi!

Nekem is Bálint 12-ig húzta eleinte az esti elalvást,bár utólag magam okoltam érte,de nem igazán tudom,mit kellene másként tenned.Ha kint lesz az enyém akkor okosabb leszek,hátha beválik valamelyikünknek valami és akkor tudunk segíteni a másiknak.Tudom én,hogy elfoglalt vagy,de azért szerintem így sem beszélünk olyan ritkán,csak jobban igényelnénk egymás társaságát,ami érthető is.De lesz ez még rosszabb is,ha Domi is kint lesz. :lol: Na jó,remélem nem.Hétfővel hogy állsz?

Erzsike!

Jajj kérdezted a barna gatyót.Nos igen,még jó rám,szerintem már az is marad.Abban járok,meg abba a farmerba,amit neked és Titinek is kölcsön adtam,de nektek nem volt jó,mert későn adtam sajna már oda.Szóval gatyóban elvagyok,inkább felül nem jó pocakban semmi.Tegnap majdnem sírtam este,úgy "bántott" a gyerek.Valamilyével nekifeszült a méhszájamnak,vakargatta a csípőcsontom és közben tiszta erővel a bordám alá nyomkodta a kedves kis fennmaradó testrészeit.Én meg sétáltam,mert csak úgy volt viselhető.Egyszerűen nem fér el szegény bennem.És olyan sokat mozog megint!

Sziszike!

Emésztési gondokkal a gasztroenteorológián foglalkoznak,oda a háziorvos ad beutalót.Több dolog kiderülhet vérvételből,vagy fújásos viszgálatból is,de nálam a gyomor és béltükrözés adta meg a diagnózisokat.Nekem ez régi ügy,csak most derült rá fény, a vetéléseimet is ez okozta a dokik szerint. :( Sajnos nehéz ilyen betegségekkel együttélni,nekem legalábbis nagyon.De ha nem súlyos a helyzet,akkor biztos nincs komoly gond.Azért beszéld meg szakemberrel. :wink:

Na megyek ágyazni,öltözni,mert mindjárt itt a barinőm.

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias
 
 


Sziasztok!

Most nem sok időm van, ha felébred Babó eszik és megyünk a munkahelyemre. Intézni kell a gyedet. Utána meg megyünk oltásra. De este jövök, elvileg ma nincs semmi program. (tegnap tescoba mentem mikor Zsolti hazajött, mert akciós a libero meg a ruhák is csak sajna azokból már nem volt nekünk méret.)

Titi! Ha visszaolvasol, nálunk is nagyon sokáig így volt, hogy 11-12 körül aludt el Babó és reggel 11-ig aludt is. Aztán Kecsin már néha annyira kifáradt, hogy elaludt az este 8 körüli szopikor fürdés után. Így elkezdtem egy kicsit tudatosan alakítani a napirendjét. Reggel 8 körül kel, aztán 10-11 között még alszik egy órácskát. Utána a du 2 órási szopiig játszunk, max ha nagyon lefárad, akkor egy 20 percet alszik közvetlenül kajcsi előtt. 3 körül meg elmegyünk sétálni, hogy biztosan aludjon egy nagyot, akkor kb 5-ig alszik is a babakocsiban (ha nem sétálnánk nem aludna, csak a köv.szopi után). Így a fürdés előtt még van jó 2 óra játék apával amiben rendszerint jól kifárad, aztán fürcsi és szerencsére már több mint egy hete be is alszik szopi közben.
De sajna ma éjjel is 2X kelt, de nem hiszem hogy éhes volt, mert csak kb 10 percet szopizott mind a kétszer és be is aludt. Lehet a foga, de gyanakszom a fülére is, mert nagyon sokat kapkod oda mostanában, majd ma megkérdezzük a doktor bácsit.

Éva! Te tutira fogsz állást találni, gondolom ha műszakozni akarsz akkor megint kórházba mégy vissza, vagy nem?
Balázskán kívül volt már mindenki bárányhimlős? A lányokat már írtad, de a férjed? Nehogy úgy járjatok mint Kodáék.

Mesi! Nagyon helyesen teszed ezt a válást, bár tuti nem lesz könnyű. Igazából én azt hittem, már rég folyamatban van az ügy.

Elküldöm, nehogy elszálljon...
verzsike
 
 


Ági! De jó, hogy végre írtál. Ha találtatok spec iskolát, az meg szuper, akkor neked tényleg "csak" az otthoni dolgokkal kell majd megküzdened. Nagyon aranyos Lívike és milyen ügyesen ül már az etetőszékben. A szemcsis kép nagyon szupi, lehet nekünk is kellene egy, mert Babó folyamatosan betenné a fejét a vízbe hason is :lol: (bár gyanítom csak inni szeretne).

Éva! Nagyon jó Erdőkertes, lakik ott egy munkatársam, nagyon szerenek ott.

Eszter! Pont egyszerre írtunk. Csak azért kérdeztem a gatyót, mert rólam a vége felé már mindig lecsúszott, így meg is útáltam, pedig az elején elgtöbbet azt hordtam. De jó neked, ma nem leszel egyedül.

Kicsi! Még jó régen beszélgettünk a hozzátáplálásról és mondtad, hogy a hűtőn van kint egy táblázatod, hogy mit mikor lehet. Ha az megvan elektronikus formában légyszi küldd át. Nekem van egy a kismamából, de szerintem az nem elég részletes (vagyis lehet csak nekem nem, aki tök analfabéta vagyok ilyen szempontból). Ezért az egyért nem várom, hogy Babó 6 hós legyen, mert félek valami rosszt adok neki és lesz valami baja :cry: .

Jó hosszúra sikeredett, mert Babó még nem kelt fel, pedig nyüszizett már akkor mikor ideültem.

Szép napot nektek!
verzsike
 
 


Sziasztok!

Gyorsan írok, mert a gyerekek várnak nagyon!

Titi: 2 dolog jutott eszembe, mi lenne, ha nem este, hanem reggel fürdetnéd, mert a fürdőzés is élénkítő hatással lehet rá vagy fürdessd hamarabb.
Pl. 6kor fürdés, utánna vacsi, majd az altatás végül 9kor...sokszor csináltam azt, hogy, amíg altattam a piciket(nagyokat), addig Bencét mellen hagytam, amíg végleg kidől, mert sokszor csak a közelség kell nekik.

Mesi: Megértelek és remélem simán fog minden menni-sok erőt és kitartást az elkövetkezendő időre!

Erzsike: Védőnőtök nem segít nektek?
Elrontani nem tudod!
Apró magvasokat kerüljétek és a tejtermékeket.
Többit meg folymatában.

Folytatom, hamarosan!

Kép
sziszike1000
 
 


Mi almával kezdtük, de mivel nyeresen nem szerette igy főzve.
Sok babának tul intenziv az ize nyersen, ezért érdemes megpróbálni először főzve, majd később nyersen.

Főzve, széklet lazító, nyersen-fogó! Vigyázzatok!
n, így csinálom: Az alma csutkáját kivágom aztán simán kistányéron sütöm amíg a héja kezd megbarnuli. Ha kész lehúzom a héját és turmixolom. Fontos, hogy a héján legyen vágás, mert különben szétdurran.

Becsatolok egy táblázatot, mindenki lesse meg.:) Hozzátáplálás!
1199783656.686.doc

Puszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Mindenkinek szép napot!!!

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok lányok!

Átnézegettem az utóbbi pár nap fotóit, amit feltettetek.Sajna csak erre volt időm, és gyönyörűbbnél gyönyörűbb gyerekeitek vannak!Olyan jó volt nézni!Titi!Nagyon aranyosak vagytok együtt, és hogy mekkorát nőtt a kisasszony!
Mesi!Nagyon sajnálom, hogy semmit nem javult a helyzet, és örülök, hogy döntöttél.Biztosan nem könnyű, de szerintem is így lesz jobb a gyerekeknek.Meg aztán ennek így semmi értelme!Kívánom, hogy ez az új év sok jó dolgot tartogasson neked!Erős és határozott nő vagy, menni fog!

Mi hazajöttünk Zalakarosról, nagyon jót pihentünk.Mindenkinek merem ajánlani a Men Dan**** hotelt.Szupi a fürdője, legalábbis kis Bazsó nagyon élvezte.
A karácsony is eltelt volna szépen, ha 26-án Bazsókám nem kezdett volna hányni.Éjféltől másnap délutánig gyakorlatilag 15 percenként hányt, semmi nem segített, ezért sajnos kórházba kerültünk kiszáradással.
Szerencsére 2 infúzió után megállt a hányás, de 48 órán keresztül semmit nem evett az én pici fiam, nagyon legyengült, iszonyú volt nézni is!És utána is 2 napig csak egy diónyi pirítóst ehetett egy csöpp teával, ezt napi ötszöri étkezéskor, és csak fokozatosan térhettünk vissza a rendes étkezésre.Ma már mindent eszik és visszatért az ereje is meg a kis pocija is visszajött:)
A kórházi tartózkodás lelkileg nagyon megviselte, még úgy is, hogy vele voltam.Gyerekek ez az egri kórház egy rakás sz.r!Iszonyú nemtörődöm és bunkó nővérek voltak, a dokikat illetve azt az egyet csak akkor lehetett látni, ha bekönyörögtem, hogy mondjon már valamit a gyerekről!
Engem haza akartak zavarni, hogy minek vagyok ott?Menjek haza, ők 2 nap alatt kikezelik a gyereket és kész.Ígyis iszonyatosan megviselte, ha nem lettem volna ott, kikötötték volna, azt hogy viselte volna?Mert az infúzió folyamatosan be volt kötve, azt ugye nem piszkálhatta.Még belegondolni is szörnyű!
A vicc az, hogy a végén elég pofátlanul várta a hálapénzt!Na mindegy, túl vagyunk rajta, de azért még most is felzaklat a dolog!
Ne haragudjatok, hogy csak erről írok!Illetve, hogy magamról.

A másik bébi jól van.Majd 21-én megyek ugye dokihoz, utána többet tudunk.
Na jó, egyenlőre ennyit rólam.
Sziasztok, és utólag is mindenkinek boldog új esztendőt kívánok!

rimar
rimar
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: