Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok lányok!

Köszönöm a szívélyes fogadtatást! Csak a lényeget hagytam le az első hozzászólásomnál :oops: , Anettnek hívnak.

Ma van a nagy tali, remélem, mindenki jól érzi magát. Hát én ma takarítottam egész délelőtt. Ilyenkor mindig olyan soknak tűnik ez az 58 nm2... :?

Lányok, én pont tegnap néztem utána, hová mehetnénk nyaralni, és Alsópáhokra esett a választás. A Kolping hotelnek vannak különálló házai is, így a nagyiék is jönnek velünk, mindenkinek lesz külön szobája, fürdője, és még konyha is van a babakaják elkészítéséhez. Enni, meg wellneszezni meg átmegyünk a hotelbe. Úgyhogy mi augusztusban leteszteljük a helyet! (Remélem, összejön.) :) Nagy élmény lesz a panellakás után igazi házban lakini, még ha csak egy hétig is...

A külön szoba azért fontos, mert Eszterünk is a különalvók klubjába tartozik. Külön szoba, kiságy az első naptól. Olyan szinten nem támadtak fel az anyai ösztöneim az első hetekben, hogy nemhogy egy ágyban, de még egy lakásban is alig bírtam vele lenni... :cry: A mai napig a nappaliban alszom, és a férjem van a babaszobamelletti hálószobában, és ő kel fel hozzá éjjelente. (Etetni már nem kell.) Eszter kb. 2 hónapos volt, amikor kezdtem kicsit kiborulni attól, hogy éjszaka fel kell kelnem tejet fejni, fel kell kelnem a babát etetni, és fel kell kelnem a babát visszaaltatni. Ráadásul nagyon rossz alvó vagyok, baromi nehezen alszom vissza. Így alig aludtam, azt is 3-4 részletben. A férjem észbe kapott, és tehermentesített. Így éjjel csak egyszer kell felkelnem, amikor a tejet lefejem.

Eszter sem fordul még. Sőt, alig mozog igazából... :shock: Jól elvan a játékállványa alatt, a kezét egyre ügyesebben használja, de egyelőre ennyi... Kicsit bepánikoltam Nadin akrobatikus képeitől!!! :D

Aminek viszont nagyon örülök, hogy végre van napirendünk!!! Így nappal is 4 és fél - 5 órát alszik a manó, éjjel meg 9-10-et (na jó, van hogy 5x felébred...). Az első hetekben olyan keveset aludt a gyerek, hogy alvásambulanciára akartam vinni. Újszülöttként napi 11-12 órát aludt csak, a többi időben meg csak sírt szegénykém, én meg majd megőrültem!!! Most már tudom, hogy 2csak" éhes volt, de akkor lövésem se volt, mit tehetnék. Fogyott is szegénykém. Most kb. 5 kiló csak (3710 grammal született), decemberben végre 85 dekát hízott - akkor kezdtem el a tápszerezést.

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de gondoltam "bemutatkozunk".

Nagyon kíváncsi vagyok, milyen volt a "buli" Ciripkénél!

Anett

Kép
waterlilly

sziasztok!
mi már itthon! a gyerekek még alszanak. sziesztaidő van ugyebár ;)
Ciripke, köszi a meghívást!!!! legyen ilyen máskor is. jó élőben, programnak sem utolsó, és tök jó, ha vkinek feltűnik, ami esetleg nekem már természetes (példát most nemt udok, de értitek, ugye?)
képezek is mingyár
.....

Kép
an°°di

szia Anett !

Jaj én elfelejtettelek kösöznteni bocsi! :oops:

Beszámólot kérünk!

Jaj ez jó ez a játék én is kinéztám már a lánynak de már bevásároltam ehónapra!
Azt hiszem elég lesz!

Kép
mogyoland

Jaj és a házasodások hogy sikerültek mert nagyon terveztetek?

Kép
mogyoland

Kép
a házigazdák
Kép
ez nem kronológia sorrend, mert itt már hazafelé készülődünk
Kép
Huba cumival
Kép
rögtönzött kendőbemutató Barnuval

Kép
a bevállalós (értsd: mertünk csíkosat felvenni) anyukák: azaz Macsek (jobbra) és én

Kép
mi érkeztünk elsőként (és másodikként is)
Kép
Nadin és Vilkó (Huba asszem kicsit lemaradt a csajozásról)
Kép
trió

Kép
Vilkó hátrafelé néz
Kép
Vili cumival

Kép
an°°di

Kép
Petrának Marci bejött ;)
Kép
Hubával nézzük mit művelnek a húgáék

Kép
an°°di

Szia Andi!!!!

Kösziiiiiiii a képeket!
Nagyon jók!
Jó látni a topik babákat együtt.
Mindenki szuperül néz ki rajta!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jajj klassz képek nagyon!
De irigy vagyok most rátok!
De jó lett volna elmenni de talán a következő talira valakit befűzök ,hogy vigyen fel Pestre!

Ez nagyon tetszik:

"Két kis magzat beszélget egy anya hasában:
M. - Te hiszel a születés utáni életben?
T. - Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is
azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
M. - Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is,
hogyan nézne ki?
T.: - Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt.
Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
M. - Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp
nevetséges!Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én
neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már
most túlságosan rövid.
T. - De. de valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden kicsit másképpen,
mint amihez hozzászoktunk.
M. - De hát onnan még senki sem tért vissza. A születéssel az élet
egyszerűen végetér. Különben is az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a
sötétben.
T. - Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre
meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
M. - A mamát? Te hiszel a mamában? És ő szerinted mégis hol van?
T. - Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle
egyáltalán nem lennénk.
M. - Ezt nem hiszem! Én soha semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló,
hogy nincs is.
T. - No de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogyan énekel, és azt is
érezzük, ahogyan simogatja körülöttünk a világot. Tudod én tényleg azt
hiszem, hogy az igazi élet csak ezután vár ránk."

Kép
mogyoland

hehe, Jolka, egyszer ugye bennetreket is lehet majd látni élőben?
és kedvem támadt talit szervezni... na, nem most ide a 35 nm-be ;) majd. nemsoká. kellene sok kicsi lakásavatós buli. egy babanetes is beleférne... meglátjuk. ;)

Zsu, :evil: :evil: :evil: hogy nem jöttetek. Huba is lenyomott egy negyedórás sírást (fogalmam sinc,s miért), és nem akart szopizni. pedig olyan klassz szoptatós-miniligát terveztünk 8) :?
az egy éves kiruccanás... hol van az még? :shock: :shock: nálunk meg a fél családnak szeptemberben van a szülinapja (nekem is, szüleimnek is, ikreknek is).. mondjuk még nincs kialakult ünneplési rend... meglátjuk. ;) ezt is...

hű, Anett, ez a klasszikus szülés utáni depresszió volt? :shock: :shock: asztaaaaaa, nagyon durván hangzik még így leírva is ...

a gyerekek még mindig alszanak... :shock: :D

Kép
an°°di

Andi!

Én tegnap mondtam Apának, hogy tali... :oops: Nem ellenkezett, azt mondta, hogy menjünk, míg én tracspartizok, ők Manóval csavarognak, végül is a macifarm sincs messze. Nagyon meglepődtem a válaszán... De még korai nekünk ilyen messze menni, na meg a nagyik tuti megsértődtek volna, náluk bezzeg még nem voltunk. :)
De legközelebb mi is megyünk. :wink:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

A mai termést nem nagyon olvastam vissza. De, Anett üdv. a topikon! Jó, hogy csatlakoztál.

Képzeljétek a barátnőm ma szült meg 14 órakor. 2.-ra volt kiírva, már nagyon türelmetlen volt. Most annyira örülök nekik:D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Mekkora lett a baba!
Fiú v. lány ?bár ezt irtad már de nem emlékszem már!

Kép
mogyoland

Hű, szuperek a képek! Milyen édesek a babák és milyen csinosak az anyukák :wink: Csak Krisztiről nem láttam képet :roll:
Ciripke, levágattad a hajad?

Anett, fura lehet ez a helyzet...hogy nem birtál a babáddal lenni?! :roll: És éjjel fejtél és a férjed etette Esztert a lefejt tejjel? Szoptatni se tudtál, vagy valamit félreértek? De ugye mostmár ok minden?

Mogyo, jó ez a szösszenet :) Hol van egyébként ez a Helvécia?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kecskemét melett 15 kilóméterre van!

Hát itt nőttem fel de nem egy jó hely semmi nincs !
Azért vettünk itt lakást mert olcsóbb volt mint bent a városban és ennyiért még csak telket sem tudtunk volna bent venni!
Erre meg nem sokat költöttünk csak alakitottunk hogy tetszen nekünk!
Új nyilászárok, laminált padló,építettünk elé egy kisbeugrót!

Az az igazság dög unalom itt sétálni semmi nics !
De tavasszal ülünk a buszra és be a városba!

Kép
mogyoland

Tessék Zsu :)

Mivel Huba szinte végigaludta a talit, ezért Nadin Vilkóval flörtölt :)

Kép

Anett, szia :D

Ciripke, nagyon köszönjük, hogy megszervezted és fogadtál minket :!: A holdjáró kinézetű csörgőt Nadin a szájába vette, ne haragudj :?

KépKép
kertikiri

Alsópáhoki taliban mi benne vagyunk. Meg a márciusiban is! Meg az Andiéknál tartandóban is... :wink:

KépKép
kertikiri

ööö
Petra még mindig alszik :shock: 8) :shock: :?

Kép
an°°di

hú akkor kifárdtak az ikrek!

Kép
mogyoland

:lol: Csajok! :lol:
Ti összedumáltatok, h csíkosban mentek? :lol: Nagyon cukik a babák! (Bár Vilit elsőre összekevertem Nadinnal (de csak mert sapka volt rajtuk!))
Jaj, jó volt, mi? Na, legközelebb mi is megyünk! Már ha az nem szept. végén október elején lesz! :wink:
Hű, Waterlilly! Ez keményen hangzik! Azóta jobb már? Muti képeket magatokról!
Zsu! Jó ez a játék! Legalábbis én röhögök rajta!
És most bejelentem nektek, h az eddigi legkeményebb szopisztrájkot "vertem" vissza! Bakker! Most a verejtékcseppeket törlöm a homlokomról! Úgy visított a cicimtől, mint az újévi malac! Hát ez hihetetlen! Kíváncsi vagyok a köv. szopinál mi a franc lesz! :roll:

Kép
ermoni

Sziasztok!

Ciripke! Köszi a talit! Nagyon jól éreztük magunkat!!! És Barnu és Bettike is jól viselkedtek ám! Bettike milyen cuki volt, mindig kínált csokival!!! És mindezt olyan angyali kis ábrázattal! Szóval lehet, h te majdnem felrobbantál, én kedvet kaptam még tesók!!hoz :D :D És egy kislányhoz is mindenképp!

Szoptatós liga 8) én még mindig röhögök, ha rá gondolok! Szoptatás közben/előtt Vili elkezdett üvölteni, szerintem ezért kezdte Huba is. Zengett a ház!!! Ciripke jött fel, hogy 'lányok, mi történik:)?'

Zsu: Vilkó kétszer negyed órás kis műsort is adott! És Petra egy ANGYAL!!! :lol: :lol: Andi! Decibelmérő, na ne kábíts :D :D de azért hiszek neked :lol: Mondjuk, én egy kicsit rossz kedvűen jöttem el, mert Vili elég sokat sírt:(

És élőben még szebbek a babák! Marcikát fogtam is, micsoda sérója van:) Olyan cuki! És Nadin nagyon szép huncut szemű! És Huba, én tisztára beleszerettem, bocs... Majd lehetne Maja (Vili tesója) udvarlója, mit szólsz Andi? Lenne jó kis korkülönbség is.

Jó volt talizni, kár, hogy Ti többiek nem tudtatok jönni!!
Mi most értünk haza, Vili még alszik.

Anett! Juuuj, ilyesmi velem is volt! Szorongtam, meg néha ki kellett mennem a lakásból, egyedül. És nem éreztem Vilmos iránt semmit:( hú, nagyon gáz volt!! Nálam két hét alatt lecsengtt. Nálad?

KépKép
1macsek

Móni: uhh, kitartás!

Timi: én is ezt szoktam mondani! jézusmáriaszentjózsef!!! pedig katolikus a család...

KépKép
1macsek

Sziasztok!

Jók a képek!

Hát persze, hogy Petra alszik, be kell hoznia amit Huba a talin lealudt!

Én is sajnálom, hogy nem voltunk a talin... de majd bepótoljuk!
Apropó, jó időben nálunk is lehet a kertben! Ott van hely és utána mehetünk kollektíve macit nézni és gyerkőcöt tologatni! És a hétvégés kiruccanásban is benne vagyunk, de azt időben el kell majd kezdeni szervezni, mert tényleg teltházas a hely!

Anett, nekem is voltak ilyen hangulataim, de szerencsére nem állandósultak... a legdurvább az volt, amikor az járt az eszemben, hogy beülök a kocsiba és 2 napra elhúzok... és vmi csak lesz addig a lánnyal... DE nem tettem ilyet! Mondjuk néha tényleg necces volt!
Meg arra gondoltam, hogy az őskorban most bújnék be egy bokor alá 2 napra aludni... csak hagyjanak békén... asszem azért ezek húzósak voltak. Anyukám teljesen kétségbe is volt esve, hogy nem is örülök a lánynak, pedig örültem.... csak nem tudtam kimutatni és totál kész voltam... állandóan nyavajogtam neki (mivel páromnak a leghúzósabb gondolataimat nem mertem elmondani, ill. másnak meg nem akartam). Ezt csak azért írom most le (asszem ennyire nyíltan csak egyszer írtam le a topikban, de azért érezhető volt gondolom rajtam), hogy tudd NEM vagy egyedül ezzel és ha nem is nevezném normálisnak, de mindenképpen túlélhető, és nem benned van a hiba (mármint nem te tehetsz róla, hanem vmiért rosszul reagálsz a hormonokra amik benned dúlnak) és megszűnik idővel!! Azért jó ha az ember közben is tudja ezt, mert le tudja magát szerelni amikor kell!! Bár ahogy leírtad abból az tűnik ki nekem, hogy már jobban vagy! :D

No ehhez képpest már sokkal jobb, pár napja meg tök jó a kedvem!

(Ja, totál apad a tejem... konkrétan napi 3 dl körül van... ennek is egy részét tudom Dorkába tuszkolni, nem kell neki... még a cumisüvegből is jobb a tápi... és a hasa is akkor jobb... de ezt már mondtam... elvileg most akár a hormonszint csökkenésétől is lehet jobb a kedvem... mind1 hogy mitől jobb, csak maradjon így)

És voltunk eküvőn!! Persze a menyasszony után legtöbbet fotózott célszemély Dorka volt! :lol:
Jól viselte... odafel aludt... ott nézlődött... majd bealtattam (babakocsi)... majd ceremónia utánra felkelt és az állófogadáson végig gőgicsélte és mosolyogta a násznépet!
Kocsiba kis hiszti után hazafele is aludt!
És a Budapesti Történeti Múzeumban voltunk a Várban, ahol szerencsére házon belül tudtam altatni a csajt és az egyik teremőr néni vigyázott rá, amíg én a ceremóniára visszamentem! :lol: :lol:
(Behívott az ő termébe hogy az jó nagy és jól tudom tologatni a kocsit, majd vagy 3x felajánkozott, mire elfogadtam - tipikus "mikorleszmárunokám" korosztálynak tűnt! :lol: :lol: )

Jutta

KépKép
jutta

Andikám! A fotón az ujjadon az "az" a gyűrű?! :wink: (Minden részletet alaposan megnézek! Vigyázat!) :lol:
Azért sikerült megszoptatni, de egy 1 órás hadicseles műsorszám után! (És kétemberes volt! A férjem is kellett hozzá!)
Szoptatós liga? Hát remélem nem lll! :evil: Tudjátok! Pórul jártam velük! :?
És a férjek/pasik hol voltak? Elbújtak?

Kép
ermoni

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy így ismeretlenül írok, csak annyit kérdeznék, hogy nincs-e valamelyikőtöknek egy eladó, alig használt Avent mellszívója. Előre is köszönöm a választ!!

Sziasztok:

Klarka

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Móni! Mi volt az lll-L?

Tényleg, azt a gyűrűt pedig meg akartam nézni...

KépKép
1macsek

Jutta! A sok képből néhányat dobhatnál! (Bizti szép volt a menyasszony, de sejtheted, h nem rá vagyok kíváncsi! :wink: )

Kép
ermoni

Regi! Hát amikor mellgyuszim volt, akkor szaladgáltam (képletesen, mert olyan lázas voltam, h ihaj!) fűhöz-fához! Pl. hozzájuk is próbáltam fordulni... Hát pechemre hosszú hétvége volt, és közölték velem, h forduljak az orvosomhoz! :shock: Az orvos meg, h védőnő, szoptatási tanácsadó! Tanulság: hosszú hétvégén akár meg is dögölhetsz, inkább barátnőkre számíthatsz, mint a híres angolul vizsgázó szuper tanácsadókra, ill. a nődokiknak f*ngjuk nincs a női mellről! Levágni lenyisszantják egy pillanat alatt, de ha akkor akad porszem a gépezetbe, amikor arra használnánk, amire a Jó Isten ránk aggasztotta (vagyis szoptatni, nem azért, h csipkés melltartóban vagy anélkül a fasziknak rengessük!), akkor állnak mint szamár a hegyen! (Na ezt csúnyábban is tudtam volna mondani!) Fű, még mindig fel tudom paprikázni magam! :evil:

Kép
ermoni

Na-na Macsek, most meg már lecsapnál Hubára, mi? Csak akkor mehet, ha Nadin tényleg Vilit választja :lol: Mert azért láttad, volt egy kis szemezgetés kettejük között, szóval én még nem ásom el ezt a frigyet :lol:

Depi témához: én az elején állandóan azt akartam, hogy aludjon Nadin. Gondolom azért, mert akkor olyan volt, mintha ott sem lenne. Nekem is nagyon nehéz volt az eleje. De én tudom miért, már a hormonokon túl. 1) amennyire el voltam foglalva a terhességgel (ami maximálisan problémamentes volt amúgy), meg a szüléssel, annyira nem mélyedtem el a gyereknevelés témában. Semmi de semmi koncepcióm nem volt előre se az alvással, se semmivel kapcsolatban, a szoptatásnak is csak annyira néztem utána, hogy egyből sikerült az összes tilos dologba belefutni, ezért nem is tudtam szoptatni az első két hétben. Szóval nem is tudom mit hittem, nagyon naívan talán azt, hogy úgyis ösztönösen ráérzek majd a dolgokra, nahát nem. Mostani fejjel nagyon sokat segített volna egy ilyen fórum már terhesen, mert gondolom azért sokmindent megbeszéltetek, hogy hogyan lenne jó altatni, stb.
2) a császár nekem nagyon váratlan és feldolgozhatatlan volt, annyira elképzeltem, amikor megszületik, és rámteszik, és még maszatos, és egyből szopizni kezd, én meg sírok a boldogságtól..... hát ugye nem így lett, azt sem éreztem, hogy mikor veszik ki, nem sírt fel, elvitték nem is láttam, aztán már a fájdalomcsillapító kezdett kimenni belőlem, és jött a remegés (akinek volt spinális az tudja miről van szó), és akkor hozták oda hozzám pólyában meg sapkában, csak két kis csodálkozó szemet láttam, és nem igazán tudtam mit reagálni. Sajnos....

KépKép
kertikiri

Macsek...uhhhh! Te is szintén zenész?
"Anett! Juuuj, ilyesmi velem is volt! Szorongtam, meg néha ki kellett mennem a lakásból, egyedül. És nem éreztem Vilmos iránt semmit:( hú, nagyon gáz volt!! Nálam két hét alatt lecsengtt. Nálad?"

Most mindenki előjön a farbával? Bezzeg amikor ilyeneket éreztem azt hittem csak én... na jól van akkor én se reklámoztam ezerrel!

Na jó, arra emlékszem hogy Ciripke írta, hogy ő az egyik nagyobbal volt depis, az már akkor is jól esett, hogy írta! de tényleg! Dóri nem is tudod nekem mennyit jelentett, hogy leírtad! Főleg, hogy már a 3. gyerkőcnél tartottál, tehát egyértelmű volt hogy túl lehet rajta lenni olyannnyira, hogy még tesót is akarhat az ember később! :lol: :lol:

De ez most utólag megnyugtat, hogy annyira még sem vagyok extra gáz, ha nem is annyira ritka...

Jutta

KépKép
jutta

Kriszti! Már a remegésről tök elfeledkeztem! Nem rakták oda rögtön Nadint? (Nekem 2x is Jankát! És én bőgtem, mint a zálogostehén! Az anesztes asszisztens csaj törölgette a szemem! :lol: Még fotó is van róla! :wink: )
Hát, lehet h vén vagyok, de nem emlékszem, h előre megbeszéltük volna hogyan fogunk altatni... :roll: (Én igazából most sem tudom elmondani hogyan altatok!) De az tény, h sok légvárat építettünk közösen és az jó volt! :wink: Meg, h próbáljuk támogatni egymást, meg erőt önteni az épp kipurcanni készülőbe... Szal van haszna a fórumozásnak (na meg persze hátul ütője is!).

Kép
ermoni

Akkor még egy zenész, Kertikiri?

Jutta

KépKép
jutta

Hát én abszolút.... a kórházban úgy bőgtem, szinte bármin, hogy nem mertem kimenni a folyósóra :oops: aztán itthon is még legalább két hétig. Mostmár nem :lol:

KépKép
kertikiri

hogy mik vannak itt! :shock: nem győzök olvasni!

a gyűrű az a gyűrű. direkt arról az oldalról fényképeztettem csak magam :lol: majd legközelebb megmutatom ám!

Petránál a rutin győzött az éhség felett! :shock: gondoltam, ha 2kor evett utoljára, tuti éhen fog halni, mire Huba végez, így ő kezdett először kajálni, és... NEM EVETT. rihegett-röhögött, de nem evett. (így ez volt ma a 4ik kajája) kivárta szépen Hubát, és 9kor nekilátott. én komolyan besz*rok. hogy lehet vki ilyen okos 4 hónaposan?! csak ne szúrjuk el nagyon!

cicisztrájk: nagyon úgy festett, Móni, h Huba is ilyesmit tervezett ma du., de aztán szerencsére megnyugodott, és nagy volt a béke. h ez milyen kiakasztó, mi? :?

LLL: ja, tisztára a dogmatikus alapelveik szerint ment a szopi (mi vonultunk el, nem a fiúk) :P :P :P :twisted: :twisted: :twisted: én még cumit is adtam Hubának, h megnyugodjon :twisted: :twisted: na, ha azt látták volna! :twisted:

szülés utáni... nekem eufória volt. sokáig. ha rájuk néztem (és amikor nem is néztem rájuk, csak gondoltam) (amikor már le tudtam menni egy emelettel lejjebb.. altatásos vész-császár után), én bőgtem, mint a záporeső. és hogy én vagyok az anyukájuk... és főleg, h én vagyok valakiknek az anyja neve! ettől a mai napig elérzékenyülök. aztán egyszer csak leesett, h "ellopták" a szülésélményem. nekemolyan nincs. van vajúdás, meg homokzsákos fájdalom. közte nyelvizsibbadós izé.. semmi. lassan emésztődik ez a része, de a gyerekekkel olyan természetes.

Huba: mert láttátok a kukiját, mi? :lol:

Kép
an°°di

hehe, Macsek. már azt hittem, h közted és Huba között jó a korkülönbség! :wink: mert oké, h szimpi vagy, de ugye a fiús anyukák kicsit válogatósak :lol: :wink: :wink: 8)

ja, és tényleg nem beszéltünk meg semmit előre. max az altatást, h külön v sem. nem?

aventes mellszívóm nincs. sztem Zsunak van... :roll:

Kép
an°°di

Látom az LLL mindenkinek nagyon "bejön"! Az ilyenek miatt van bűntudata mindenkinek, aki nem tud szoptatni vagy kell kiegészítés és teljesítménykényszere mindenkinek, hogy 6 hónapig CSAK szopi... szerintem ettől falnak lehet menni! :twisted: :twisted:

(OK az elveik, de az a kioktató stílus meg bűntudatkeltés... már rég - max 2x - olvastam a honlapjukat, de valahogy ez jött át)

Jutta

KépKép
jutta

Azért utólag én is megteszem a vallomásom. Nekem ugyan nem a hagyományos depim volt, hanem attól kaptam kisebb idegösszeomlást, hogy Pankát éjjel-nappal cipelni kellett a hasfájóssága miatt és kikészültem teljesen. Odáig jutottam, hogy felhivtam a páromat, anyut, nagyit, mindenkit, és mondtam, hogy most felöltöztetem Pankát, kitolom az utca végére az erdőbe és otthagyom. Valaki majdcsak megtalálja, úgyis úgy üvölt. :oops:
Rekordidő alatt érkezett a segitség :D

Hú, én remegtem végig császár alatt...pont most meséltem szerdán annak a terhes lánynak, hogy milyen szar volt. :?

Jutta, képeket Dorkáról!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ja, én szülés után meg azért bőgtem állandóan 2 hétig, mert olvastam egy könyvben, hogy milyen fontos a babának, hogy szülés után az anyukája pocakján lehet és szopizhat...hogy ez az érzelmi kötődés miatt mennyire fontos. Nekünk meg a szaros császár miatt ebben nem lehetett részünk, nekem is csak megmutatták gyorsan, adtam neki 1 puszit és másnap reggelig nem is láttam szegényt :cry:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ja és eddig nem mertem leírni, de már 1 órája alszik a csaj ÉS:

Evészet után atom sírás... :shock: :shock: :shock: :shock: , azt hittem gyermek túlpörgött, de elkezdte tekerni is magát így laza 20-30 perc nyugtatás után próba-cseresznye alapon hasravágtam a kiságyban kakiltatás céljából - trotty-trotty - majd peluscsere... gyermek megkönnyebbült mosolyt nyom... - altatás 2 perc sikítás majd megnyugvásos dünnyögés... - gyermek elhelyezése kiságyban alvás célzattal nyitott szemmel, éber állapotban, cumival... kisétálás... még 2x visszmentem cumit berakni a szájába... ÉS vagy csendben számolgatja immár több mint 1 órája a felhőket a sötét szobában vagy alszik! :lol: :lol: :lol:

NA mit szóltok?? És szóhoz se jutok!!

Jutta

KépKép
jutta

Még hogy a fiús anyukák válogatósak? És a lányosak? Andi, arról is tudsz mesélni! :lol:
Ezt a depressziós bandát! Én megyek is! Én mindig olyan vidám és kiegyensúlyozott vagyok! És biztos a dolgomban! :lol:
Amúgy mondom, Janka is szopizott, de megküzdöttem érte! (Ma mondtam már, h kitartó vagyok? :lol: )
És magukhoz nyúltak volna (már bocs), ha látják, h én ezt hogyan értem el! Egyszerűen átvertem a gyerekem!
Szülésélmény- nekem ez is kicsit túlmisztifikált cuccnak tűnik! És miért ne lett volna szülésélményed? Csak a Tied ilyen! És?
Hú, öcsém, jól látom azt a 21 karátos 10 centis brillt a gyűrűben? (Muszáj mostmár megmutatnod, mert én ezt fogom híresztelni, amíg meg nem cáfolod! :lol: )

Kép
ermoni

Na irogatok magamnak még egy kicsit :)

Csak kicsit panaszkodni akarok, hogy olyan szar ez a tejmentes diéta. Jutta, te még csinálod? Olyan kevés kaja van, amiben nincs semmit tejtermék. Ehetek húst krumplival, rizzsel, zöldségekkel. A főzelékek nagyon hiányoznak, nomeg a tejbegriz! Ja, meg a csokiiiiii! És néha úgy meginnék egy pohár tejet! És tegnap még a védőnő azt is mondta, hogy szerinte a tojásról is le fognak állitani :? Persze ha Panka ettől jobban van, akkor kibirom, bár nem úgy néz ki, hogy javulna. Átmeneti javulás volt, de most megint rosszabb :(
Ma már olyan édesség hiányom volt, hogy sütöttem magamnak kókuszcsókot. Olyan jó lett, szerencsére sokat csináltam, az most elég lesz egy ideig :)

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jutta, ügyi vagy!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jutta, gratula!
Zsu! Nekem magzatmázasan is megmutatták, utána már ruciban, és kinn az őrzőben meg rögtön ott volt megint velünk (mert ugye a férjem egész nap velem volt!) és nekem rögtön, ahogy lehetett cicire rakták! Meg sem bírtam mozdulni, de már ott szuszogott a cicimen! (Mivel a fejemet ugyi nem emelhettem fel, így nem is mindig tudtam, h most a bimbó van a szájában vagy csak úgy rámcsatlakozott! :lol: ) Nektek nem így volt? Én asszittem mindenkinek nagyjából ez volt!

Kép
ermoni

Zsu! Én itt! Nekem van egy barátnőm, aki mindenre allergiás és alapból nem ehet ilyeneket! Én néha csodálkozom, h mi a francot eszik egyáltalán! Fel a fejjel! Pankáért csinálod! :wink:

Kép
ermoni

Móni, hogy verted át? én is csináltam már olyat (cumi/ujj a szájába, ha rákap, gyorsan kicserélem cicire. Petránál kellett egy-kétszer, mikor olyan bután viselkedett, mint egy egy hónapos)
milyen az én szülésélményem? :shock: :shock: :shock: nem misztifikálok, hiányolok!
brill? haggyámá', az is csak szén, mint a brikett, nem? :lol: 8)

Hű, csajok, Jutta és Zsu, tejmentes diéta! el is feeldkeztem róla (nekem ugye könnyű!) le a kalappal! 8)

és Móni, Te nem is vagy depis! ITT nem. akkor elvonulsz. így könnyű imázst megőrizni... :wink: :lol:
na, lépek zuhanyozni!
még visszalesek!

Jutta, ügyesek vagytok az altatással. azért a mi altatási technikánkon elcsodálkoztak páran a talin, asszem :roll: 8) 8)

Kép
an°°di

Zsu, most is rossz a pocija? Mi van már? Megy a hasa neki is?
Azért vigyázz!! Egyél, bár szűkös az étlap, de neked nincs honnan fogynod!!!
- apropó megint minusz 1 kg... márcsak 1 kg a terhesség előtti súlyom... hihetelen...

Nekem doki azt mondta, hogy igyak tejet, meg mindent a puffasztókon kívül, ha majd 1 hónap diéta nem hozott átütő sikert. Nálunk konkrétan a tápi hoz sikert (ami sima Milumil azaz tehéntej alapú) és a tejcsi megfosatja (már bocsi, de konkrétan)... és ezért én nem favorizálom most a szopit, főleg, hogy a csaj sem...
(Bár a doki nem pont ezt javasolta... de szerinte Dorkának normális a széklete "csak" fáj neki... na kössz..)
Közben meg a lassan 2 oldalú szopisztráj és huza-vona (mert azért én néha mégis szoptatok csak nem erőltetem, de mernék is nem szoptatni, mert a csapból is az folyik, hogy az a legjobb a gyereknek én meg nem akarok felelőtlen anya lenni) alatt apad a tejem ezerrel! Fene se tudja mi lesz... de Dorka szépen felnő és 1 év múlva már röhögni fogok ezen is! Addig meg amit éppen jónak érzek!

Jutta

KépKép
jutta

Andi, miért hogy altattok??? (márcsak hátha nálunk is bejön)

Jutta

KépKép
jutta

Még1 utána lelövöm magam:

Ma dél körül éppen öltözök, mikor párom vonul fel gyerekkel a hálóba... már a fején és a mozdulatain látom, hogy Dorka kakilt - ilyenkor gyorsan megkeres engem és a pelusozó közelében átadja a terepet :lol: - peluscsere...
Jövünk lefele.... trotty-trotty... mondja a párom, hogy jöhetünk vissza... mondom áááá... most fog kajálni és ez most csak egy kicsi volt a java majd kaja közben / után... megkajáltatom.... rakétagyár és vegyibomba előállításhoz elegendő szaganyag (így lenne ötötsöm a lottón) ... böfipóz ugye, nehogy mindent kibukjon... rakétagyár folytatódik... megnyugvás... 5 perc szünet - biztos, ami biztos kivárunk egy kicsit :wink: - felviszem... pelusozok... trotty-trotty... már röhögök... persze ruhája és pelenkázó végig olyan... lecsupaszítom... pelenkázó alátét ki... gyerek felemel - trotty-trotty... na ekkor kiáltottam a férjemnek gyorssegélyért (lavor víz + mosdókesztyű)... persze a pelenkázó megint olyan lett nomeg az én ruhám is rendesen... Ekkor már nagyon röhögtem, de Dorka is! Azért remélem nem pozitív megerősítésként könyvelte el! :lol: :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, általában nem altatunk, legalábbis a szó hagyományos értelmében nem. letesszük őket aludni, és ha álmosak, elalszanak. van, h van nyűgösködés, h kell cumi mondjuk Hubának, de kb ennyi. és nem azért, mert ez sztem így jó, hanme mert így alakult. ha nektek kettő kicsi lenne, ti sem tudnátok másképp (ill. lehet: van egy babanetes ikres csajszi, ő mindkettőnek megadta az igény szerinti szopi lehetőségét-- legutóbb, mikor ide írt, nem aludt 1 órát egyben a szülés utáni 1 hónap alatt :? és ringatva altatta mindkettőt. ez a kamikaze módszer, sztem)

na, asszem, én lelépek. kipurcantott a tali :wink:
jóccakát
:arrow:

Kép
an°°di

Na, akkor most részletesen a szopisztrájkról! Szal egyszerűen köpte ki és visított! Mindkettőt! (A jobbal szokta csinálni, de akkor egyszerűen át a balra, a nyugtatóra és utána vissza. Ja, én mindkettőből szoptatok, de hol az egyikkel, hol a másikkal kezdünk!) :shock: Ilyen még nem volt! Ölbe, séta, elhallgat, újrapróbál! Visít! Ölbe, séta, elhallgat, újrapróbál, visít! :shock: Na gondoltam, bizti puki vagy büfi a gond (ez is elő szokott fordulni akár szopi közben is, akkor vállracsap, büfi, puki és folytat tovább!). Elhallgatott, gagyogott és rágta az öklét mosolyogva!Semmi! Be a kiságyba hason, hátha az segít! Semmi! Férj, tornáztatás! Nem visított ekkor már rég... Mondom, nem éhes! Egy kis játék, móka, kacagás! Próbáljuk újra! Visít! Na akkor elő a titkos fegyverrel: adtam neki cumisüvegből kamillateát (nem nagyon szereti amúgy!)! Egyszerűen falta! Oké! Cici! Visít! (Ekkor már lassan 1 órája próbálkoztunk! :? ) Tápi cumisüvegből, oké! Falás! Már épp kezdte beleélni magát a cumiba, amikor én szépen előcsempésztem a cicim egy pillanat alatt helycsere! Begyömöszöltem a mellem a szájába! Csak lesett, de falt tovább! Utána meg a másikból is vidáman! Ekkor már anya is vidám volt! Fogalmam sincs mi volt!
Andikám! Muti azt a gyűrűt! Ezzel a dumával nem rázol le!
Na, majd egyszer elmesélem az én depim! (Emlékszem én is írtam érintőlegesen róla és nekem is Ciripke hozzászólása tetszett a legjobban! Valami olyasmit írtál, h sokmindenkinek van, csak nem szokás róla beszélni! :wink:)
Nektek horkolnak a lurkók? :shock: Az enyém most nyomja itt mellettem! :?

Kép
ermoni

aha... az jó, mármint hogy ehhez szoknak, gondolom így is tudnak aludni akkor meg!

Kamikáze módszert meg megértem, hogy nem próbáltátok! Főleg ha egyedül vagy lenne érdekes!

(nekem mindig az az elmletem, hogy a 2. ill. 3. gyerekek azért alszanak el maguktól is, mert egyszerűen nincs más választásuk... meg eleinte, ha csak dünnyögtek, akkor nem kapták fel rögtön őket minden esetben, nálatok ez hasonló szitu)

Jutta

KépKép
jutta

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?