Új privát üzeneted érkezett!

Dóri :)
Boldog szülinapot a párodnak!
Nálunk már esik is a hó.

Manóci :)
Az a jó, ha tudsz játszani a gyerekeddel, és élvezed is :lol: Ne hagyd magad lebeszélni róla!

Szylvi :)
Tök ügyi vagy a munkával és a babéázással! Nem lehet könnyű lelkileg sem, de nagyon ügyesen megoldod :lol:
Szépek vagytok!
Brigi is hamarabb csiná mindent, mint a nővérei. Bár Domi 8 hóig a terpeszpelus miatt nem csinált semmit. Lehet, ő is hamar csinálta volna a dolgokat.

Timi :)
Jó neked, hogy megtaláltad a régi barátnőd. Én keresem az egyiket, de még nincs fenn az iwiven :(

Ágyleesés: én nem gondoltam, hogy ez babakorban ennyire "átlagos" cselekedet :oops: Én erre mindig úgy vigyáztam. Csak hát Brigi baba nagyon mozgékony.

Nem is az volt a gnd, hogy nem tudom veletek megoszatni a rossz dolgoat, hanem már hónapokóta csak rosszal jövök, és nem szerettem volna, ha besokalltok.

Mi is kívánunk mindenkinek egészségben, boldogságban, sikerekben gazdag új évet!

Nelli és a csajok

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

megvagyunk mi is, de tizedel a betegség... Fiúk elkaptak valami jó kis köhöghős vírust, 2 hét után benyelte Jázmin is, szegényre rájár a rúd... Az eddigi pirosság most már gombásnak néz ki a popsiján, úgyhogy kevert popsikrémet kap, remélem ez már javít rajta... Köhög, lázas, és még extrába a foga is jön... Csak szopizni hajlandó, így szerencsére a mennyiség is felugrott, mert én is beteg voltam 1 hétig akkor elég keveset tudtam adni a másik babának, csak 1 üveggel...

Karácsony jól telt, nálunk mindig menés van, de én szeretk a családdal együtt karizni! Jó sok ajándékot kaptak a gyerkőcök! Lett egy új családtagunk is, apa kapott egy rotikát tőlem! nagy vágya volt, régebben már volt neki, és most újra van helyünk neki! :)

Most csak ennyi, majd reagálok, de este én tartopm a bulit anyuéknak és jönnek hugomék, így főzni kell, sütünk malackát, meg töltött krumpli, sali, szendók, jó lesz! :D Tegnap életemben először sütöttem sajtos pogit, meg kakaós csigát, és lángost, mind szupi lett, szóval elégedet vagyok! :D

Igyekszem majd jönni, de még januárban is vizsga hegyeim vannak!...

Minden babának, anyucinak és apucinak nagyon boldog új évet kívánunk!!!!

Jázmin, Ildi, és a fiúk
:wink: :D :lol:

KépKépKép
dikó1
 
 


A régi barátnőmmel úgy volt, hogy én is kerestem már ezer éve iwiw-en is, meg minden ismerőskeresős oldalon. (régen levelet is írtam neki postán - mikor Livike született, de nem jött válasz) Aztán december elején megjelölt egy pasi, akit nem ismertem. De néztem a fotókat, és mintha a barátnője a képeken az én régi barátnőm lett volna, de nem voltam teljesen biztos, mégiscsak tizenéve nem találkoztunk. Aztán 1-2 hétig pihentettem a dolgot, végül visszajelöltem. Gondoltam, csak ír. Pár nap múlva végül én írtam neki, hogy szerintem mi nem ismerjük egymást, de ha minden igaz, az ő barátnője az én gyerekkori legjobb barátnőm, és ha ez igaz, akkor szeretném az elérhetőségét. Erre írt vissza a szintén Timi nevű barátnőm, hogy igen ő az :lol: . Még csak most ismerkedik a nettel, de azóta küldött fotókat is a picijéről (2 hónapos). Írta, hogy régen válaszolt a levelemre, de visszament, hogy téves cím (akkoriban költöztünk ide). Űgyhogy én is várom már a talit :lol:

Semmi hangulatom tanulni, pedig a héten 3 vizsgám is van :evil: (de ez az utolsó vizsgahét)

Kép
Kép
timóca
 
 

 
 

Sziasztok!!!

Picit szomorkás a hangulatom máma..... :twisted:
Megint eltelt egy év az életemből, ami már soha nem jön vissza... :roll:
Ráadásul kétoldali nátha miatt az ismerős családdal lemondtuk a nálunk rendeződni látszó vendégséget, de mivel Dorka nagyon várta a szilvesztert (még nem nagyon tudja, mi ez, de akkor is) most bementek apjával meg a nagyiékkal a belvárosba tűzijátékot nézni, tavaly is nagyon tetszett neki. Én meg itthon dekkolok Lillával, és kicsit idegbeteg vagyok azon, hogy miért rühellem én annyira anyósomékat, biztos vmi genetikati dolog ez, mert annyira szörnyű dolgot nem tudok felhozni ellenük.

Szóval ilyen hülyeségekkel múlatom az időt, megyek is Lillához, hátha felvidít egy kicsit...

Mindenkinek Boldog új évet kívánok!!!!(ha még nem vettem el mindentől a kedveteket egy ilyen hsz-sal :lol: )

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szilvih: Fel a fejjel!!!! Ott van a gyönyörű Lillusod, fogd fel úgy, hogy idén kettesben rendeztek csajos bulit, amíg a nagyok csavarognak!!!! :lol: Meglátod visszanézve milyen remek emlék lesz! És a jövő év pedig még szebb lesz!!!!! :lol: :lol:

Mi is készülünk el, de kisnőcim még mindíg horpaszt, nem tudom mi lesz ebből a buliból...... :shock:

Kívánok mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet!
És örülök, hogy itt lehetek veletek!
v.erika
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek boldog új évet kívánok!
Épp azon filózgatok, hogy lassan jó egy éve "ismerjük egymást" :)

Képzeljétek karácsonykor Milu felállt :shock: . Azóta is állandóan felhúzza magát, ahol tudja. Még talpélen áll, és spiccen, de nagyon lelkesen nyomja. Félek, hogy ez kicsit korai még, remélem a karikalábakon kívül nem lesz nagyobb baja.

Aki bulizik éjjel, érezze nagyon jól magát! Jövőre találkozunk!
Puszi mindenkinek, Csilla
Vendég
 


Ildi,ügyes vagy nagyon a sok sütéssel+főzéssel! :wink: Betegség, nem jó, de remélem már rendbe jöttetek!

Szilvih,ne légy elkenődve, én is soxor gondolkodom rajta, hogy mennyi idős vagyok már, és a megélt dolgok, hát igen azok már sohase jönnek vissza!Durva azért, hogy az élet tényleg oly rövid, hogy már én is a 20 éve megtörtént dolgok után ácsingózom, és jó emlékkel gondolok vissza, hogy de jó volt még akkor :? :cry: De ez már csak ilyen, és egyre rosszabb lesz!
Én is a manóimmal vígasztalódom, hogy akkor viszont nem tudtam még mennyire jó érzés anyának lenni! :wink: :P
Mi itthon szilveszterezünk idén, mert Hannus is oly picur még, meg a mamaák sem értek volna rá!Tehát eleve adott volt a kérdés!
Földíszítettük a nappalit szerpentinnel, meg kapott kölyökpezsit :lol: Tökre rá volot gerjedve, hogy bulizunk, édesem, de evett már virslit, ivott is, koccintottunk, és már alszik :) Bealudt itt kint apa mellett!Drága szívem :)

Csilla,Milu :shock: nem semmi kiscsákó!!!Gyors az biztos :wink:

Én is el akartam dicsekedni, hogy tegnap megfordult a hátáról is már a hasára!Úgyhogy forgunk mint a ringlispil :P
Mindenkinek nagyon sok egészséget, békességet, gazdagságot, boldogságot kívánunk!!
[b]B.U.É.K[/b]. Kép
manóci
 
 


BÚÉK mindenkinek :lol:

Mi is itthon voltunk. Livike, aki mindig fent van éjfélig, úgy várta a tűzijátékot, meg a pezsgős koccintást (szintén kölyökpezsgő), hogy már 10-kor aludt. Marcipán is, úgyhogy apával elkezdtünk filmet nézni, el is aludtunk mi is :lol: . Úgyhogy ha máskor nem is, de szilveszterkor már aludtunk éjfélkor :lol:
Apa és Livi most szánkózik, nálunk egész nagy hó van, és esik még. Marcipán meg szunyókál :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Csilla :)
Gratula a felálláshoz!
Amit maga csinál a baba, az gondot nem okozhat szerintem, mert ahhoz, hogy meg tudja csinálni, megfelelő erő, ügyesség, stb. szükséges, így kárt nem okozhat. A fejlődésben nem lehet gátolni őket, vissza nem nyomhatod, hogy ne állj fel :lol:
Akkor van gond, ha időnek előtt sokat ültetik, állítják, járatják a babát.

Manóci :)
Gratula a forgáshoz!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

:)

Látom, mindenkinek jól sikerült a karácsony - az esetleges betegségeket leszámítva.
Nálunk nem volt különösebben besőséges, de annál nyugodtabb volt. (Gyanítom, hogy most előszőr, utoljára és soha többet... )
A 3 napból 1 természetesen megint elment a számítógépre...
Szilveszter: Apa 30-án délelőtt be, majd 31-én délután haza, 36 óra egy huzamban. Estére azért kicsit magához tért, koccintottunk, majd aztán tegnap kivittük a gyereket, bemutattuk a hónak, jelképesen még meg is fürdettük benne. :)
Apának elvileg tegnap este vagy éjszaka is be kellett volna mennie, de végül nem ment, viszont óránként ugrált a laptopjához az SMS-ek miatt. Ma 2.-a van, és lövésem sincs, hogy mikor jön haza...

:cry:

Amúgy ma voltunk doktor néninél.
"Hááát, ha nem valami gyorsan is, de azért gyarapszik"
4 hónaposan: 4,670 gramm és 62 centi. (Na jó, a súlyában van egy kis "csalás", mert tegnap fürdetés előtt nemsokkal is kapott egy kis tejet... De ezt neki nem kell tudnia... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: [Megjegyzés: a fürdés utáni tisztába tételkor először a pelenkázó asztalt, majd miközben annak rendbe hozatala történt, apja karján ülve, őt illetve a szőnyeget kakilta le. Persze, a fürdésnél pisilt is a vízbe... :lol: :lol: :lol: Apa nem hiszi el, hogy amikor tisztába tétel van, fürdetés meg hasonlók, akkor meg kell vele beszélni az ilyesmit, és akkor nem fogja csinálni. De komolyan... :P ])
Továbbá azt mondta még a doktor néni, hogy most már jöhet az almalé, majd a püré, és ha ezek is mennek már, akkor a banán is befigyelhet a képbe. :)
És oltást kapott. Megint az volt, mint először: mire észrevette volna, hogy megszúrták, már el is feljtette. :) :) :) Haza felé meg úgy elaludt a 10 perces úton, hogy még arra sem ébredt fel, hogy vetkőzetés címén diszkréten folytogatom... :oops: :lol: :lol:
(Bezzeg, amikor mi feküdnénk le végre fáradtan, még levegőt sem véve! Akkor valahogy soha nem ilyen... :? :) :) )

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


I :)
4 hósan alma??? Érdekes...

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Öööööööööö...lemaradtam valamiről? :oops: Úgy tudom, hogy 4 hónapos kortól már lehet adni kiegészítésképpen, és ezzel szokták kezdeni. Vagy nem...??? (2 szoptatás között 1 decit mondtak)

:?:

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Livi: http://www.lll.hu/szilard_etel

majd még jövök....
v.erika
 
 


Újra itt....

Szilveszter megvolt. Baráti társasággal lájtos-gyerekes buli sikeredett. Tamarát fürdetésre hazahoztam, bealtattam aztán vissza tudtam menni, anyósék szitterkedtek. 2 óra felé jöttünk meg, egyszer kelt babóm fél 6 felé, de erről csak halovány emlékeem vannak :lol: aztán fél 10 kor! Teljesen ki tudtam aludni magam! 8)
Viszont képzeljétek, hogy jártam: néhányan hoztak tüzijátékot, amit éjfél után annak rendje és módja szerint fellövöldöztek. Majd az utolsó a meggyújtás után felborult és oldalra lőtte a lőnivalóját. Csak azt láttam, hogy erősen közeledik felém. Azonnal dobtam magam a földre, közben Tomit löktem el onnan, de így is eltalálta a hátamat! Jó tenyérnyi helyen kiégette a kabátomat :evil:

Lányok szerintetek van annak jelentőssége, hogy pont 6 hónaposan vagy esetleg előtte 1-2 héttel kezdem a hozzátáplálást? 24 én lesz 6 hónapos Tamara, 27 én meg megyünk síelni. Azt gondoltam, hogy előtte 2 héttel elkezdeném almáztatni, hogy az úton, ha cirkuszol, menet közben már tudjam leszerelni esetleg egy kis gyümipéppel.... Szerintetek?
v.erika
 
 


Sziasztok!

:)

Körkérdés.
Annak idején nálunk nem csináltak születéskori hallásvizsgálatot, mert nem volt jó a kütyü. Amikor 7 hetes volt rákérdeztem, hogy mi a helyzet, és akkor azt mondták, hogy még mindig nem jó, de érdeklődjek továbbra is. Azóta nem tettem.
Ti mit tudtok, hogyan "kell" hallania egy 4 hónapos gyereknek? Már régóta nyomja az összes magánhangzót, mostanában "gágog" ( :D :D ), de például az ajtócsapódás, vagy a porszívó hidegen hagyja - alvás közben is. (Bár az is igaz, hogy alvás alatt ágyút is lehetne sütöget mellette. Csakúgy, mint az anyja mellett... :roll: ) Elvileg ezekre is kéne reagálnia, de azért ez is valahol egyfajta "tanulási folyamat" eredménye. Hallottam már olyan verziót is, hogy a csecsemők az őket zavaró zajokat, egész egyszerűen "kiszűrik", és nem foglalkoznak velük, ezért lehet például nyugodtan porszívózni mellettük.
Ha dumálok neki, vagy a csörgőt rázom a feje mellett, arra sem mindig néz oda, dehát annyi minden néznivalója van, hogy nem biztos, hogy nem az érdekli jobban, mint az, hogy az anyja mit szövegel neki.

:?:

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


I :)
Igazán a hozzátáplálás kezdete a 6 hó. Még ha tápszert esztik akkor is.
Hallásvizsgálat: ha aggódsz, beszéj a házidokival, és küldd el magatokat vizsgálatra!

Tegnap Brigi alig aludt egész nap, és este is nagy nehezen sikerült elaltatni 1/2 11-kor :( Mostanában későn alszik el, ami nem lenne gond, ha átaludná az éjszakát, de nem :( Kész vagyok emiatt is, meg a fulladásos köhögése miatt is.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Erika, miért nem TOLOD KI egy héttel a hozzátápit?????????????????????????????
Sokkal egyszerűbb lenne a síelés is, és annak TÉNYLEG semmi jelentősége nincs!!

MOst rohanok, betegek vagyunk...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Ezt nézzétek, végre sikerült lefotózni:
Kép
Vendég
 


Csilla,nagyon jóóóó!Mennyire édes Milu! :) És már itt tartunk, Úr Isten!!Enyire megy az idő, hihetetlen :? :roll:

I,én sem értem miért kezdenéd 4 hósan a hozzátápit, ha van tejed, és szopiztok rendesen! :roll: A babának az a jó, ha 6 hós korig kizárólag AT-et kap!
Hallásvizsgálat:nemtom :roll: én kérnék beutalót audiológiára!Bár nem hinném, hogy gond van, mert azt én is hallottam, hogy arra figyelnek amire ők akarnak :lol: de én így nyugodnék meg!
Bár én ilyen hüle vagyok, így is ok nélkül vittem őket mindenféle szűrésre, csak hogy megnyugodjak!Biztos ami biztos :wink:

Szilvih,Jobbulást, jobbulást, jobbulást! :o

Erika,csatlakozom Szilvih-hez!Én is cicivel mennék el, főleg idegen helyre!Kényelmesebb lenne szerintem is!

Mi ma voltunk a Neurológián a kontrollon!Többet nem is kell mennünk, minden teljesen ok.Meg lettünk dícsérve, hogy nagyon szépen fejlődik, figyelmes, kiegyensúlyozott, kis vidám baba :) Semmi gond nincs vele, és azt látja, hogy már kúszó-mászó jellegű mozgása van, úgyhogy lassan haladunk is :lol: :lol:
manóci
 
 


Nelli,éjszakák :( fú teljesen megértelek!Nálunk is egyszer van 3 körül szopi, de kb egy hónapja, este lerakom, és éjfélig szinte óránként fölsír!nemtom miért :roll: Olyankor testhelyzetet változtatok, és ha akkor se lesz csend kis cicizés, és utána alszik!nem tudom ezt miért csinálja, de kész vagyok, hogy nincs egy kis nyugtom már este se miután leraktam őket!
Aztán éjjel szopi, és utána reggelig szintén fölsírogat!Én meg olyan vagyok már mint egy holdkóros, és nem értem nekem miért nem tudta átaludni egyik gyerekem se ennyi idősen még az éjszakákat mint másnak! :evil:
Ugyhogy megyek is aludni, mert minnyá kelés megint :cry:
manóci
 
 


Nálunk is elkezdődtek a bajos éjszakák... Anno Dorkával is ennyi idősen, és olyan választ kaptam rá pszichológustól, szopitanácsadótól, hogy életkori sajátosság... :roll: :roll: :twisted: Ez olyan jó szó, mindenre lehet szinte használni :lol: . De nekem is egy hó alatt másodjára durrant be a mellem, mert nap közben szinte alig akar szopizni, éjszaka meg pótolja. :evil: Ráadásul mostanában már TUDATOSAN hadakozik az elalvás ellen, amikor eleget szopizott, eltolja magától, és nyűglődik. Régen bealudt a cicin, vagy utána hasrafordítottam, és néhány nyekkenéssel elaludt. Most olyan hangosan nyekereg (nem sír, inkább olyan vércsevijjogás :twisted: ), hogy félek, hogy felébreszti Dorkát, inkább leviszem a nappaliba. Ezt olyan szinten tudja csinálni, hogy szilveszterkor ott volt a koccintásnál, és 1 felé aludt el. Pedig nap közben van, hogy csak egyszer alszik, de max kétszer, akkor az egyik nagyon rövid.
A múltkor letettem magam mellé a hordozóba üldögélni, én meg lefeküdtem, ott szó nélkül elálmosodott és elaludt. Úgy látszik, ott "nem kapott rajta", hogy altatni akarom. :lol: Nap közben is ott szokott elaludni, pedig mindig próbálkozom az ággyal is.

Na mind1. Ne legyen nagyobb bajunk, pl. most nagyon imádkozom, hogy ne kapja el a betegségünket. Párom és én vagyunk betegek, de negyedik napja nagyon, semmi láz, de iszonyú nátha... Ha megússzák a picik, koszorút viszek a homeopátia és a Béres csepp kitalálójának sírjához... :)
A szombati Dorka szülinapi bulit már lemondtam, pedig úgy várta már... :cry: De ilyen orrhanggal háziasszonykodva minden szülő forgulna rögtön ki a csemetéjével az ajtón, ahogy megérkeznek. :roll: Inkább szülinapozunk most a családdal, ha meg megjöttünk síelésből, jöhet az ovis party... 8)

MAnóci, neurológia, hurrá!!! És hogy alakul Hannus súlya, jobban fejlődik, mióta hozzátáplálsz?

Erika, majd síelés ügyben lehet, hogy írok priviben pár kérdést... Mi 13-án megyünk... :P

Csilla, ez hihetetlen! Nem semmi a csávó, és a fiúknak a karikaláb jól áll... :wink:

I, újabb ok, amiért a dokinéniknek nem kell mindent elhinni! Még a mai híradóban is az volt, hogy a legjobb a 6 hóig KIZÁRÓLAGOS anyatejes táplálás!!!
A hallásvizsgálatra kérdezz rá, azért az ajtócsapódásra oda kellene kapnia a fejét, de próbálj szokatlan zajt csapni, vagy ha pl. nagyszülők érkeznek, a háta mögött beszéljetek, hogy próbálja-e megnézni, ki jött. Ilyenkor még minden baba "beszél"az nem megfigyelési alap.

Nelli, jól van már mindenki???

Kép
Kép
szilvih
 
 


sziasztok!


Móni, örülök, a jó híreknek! :)
Nelli, Neked meg részvétem.. :(

Hozzátápi kérdés:
kicsit túlmisztifikáljátok szerintem néha.
miért ne lehetne adni 4 hósan almát? (nem kérek LLL-es linkeket, engem a hideg kiráz tőlük személy szerint) Hát Gergőkém is kapott, pedig 8 hós koráig szopizott. na bumm.. én ebben nem látok akkora problémát.

magunkról:
Oooolyan jókat szánkózunk családilag, van egy nagy domb, meg a Vadasparkban óriási hó volt, és szombaton megint esni fog, tökjó. Viki csudára élvezi. Olyan jó látni a kis boldog arcát. Gergő meg még húzza is.

Én meg rákattantam a Dr. Oetker Vitalis epres müzlire, tegnapelőtt vettem egy dobozzal, és alig van. Egymagam falom.

Marci meg rákattant a kenyérhéjra (saját sütés), ha meglátja, hogy eszünk, már ordít a kajáért. meg azt vettem észre, hogy a darabos kajákat szereti, a pépestől öklendezik. Viszont tegnap zöldséges csirke volt olasz tésztával, hááát, azt is csak úgy falta, tésztát felvagdaltam neki hozzá, csak úgy ette, gyönyörűen rág a 8 fogával. Viszont fogzik is, mert kevesebbet alszik napközben, van, hogy csak 2xfél órát. De az éjjeli fél 8-tól reggel 7, de inkább fél 8-ig megvan nyikkanás nélkül. nem is panaszkodom.

lehet, hogy vki megveszi a kengurumat (Baby björn), anno 22 ezer volt (megtaláltam a dobozát), én meg 12-ért odaadom. Hüle vagyok szerintetek? Nincs nagy tapasztalatom az eladások terén.. :oops:
Vendég
 


Szilvih: küldjél csak, még úgyse kaptam sose privit :wink:
gyógyulást Nektek, nálunk nem kapták el a gyerkők, amikor mi is taknyosak voltunk... 8)

Manóci: neurológia :lol:

Dóri: Én is elkezdtem 8 éve Tominak a hozzátáplálást 4 hósan, mert akkor még ezt mondták a dokik, és azóta is szívnuk, annyiféle ételallergiája van :( hogy most attól vagy sem, fene tudja, de most kipróbálom másképp, aztán 3-4 év múlva kiderül..... ha ezzel netán megelőzhető, akkor már jól jártunk. :shock: Egyébként meg már nagyon várom, hogy adhassak neki ezt-azt, mert kinézi a kaját a szánkból. :lol:
Kengurura még rakhatsz rá, sztem, legfeljebb kicsit lealkudják :wink:

I:: nálunk 3 X van hallásvizsg. egyszer volt a kórházban, egyszer olyan 3 hónapos kora körül, és most 6 hósan is vinni kell. Szerintem vidd el mindenképp! Bizti nincs semmi baja a fülének, de jobb az óvatosság! :roll:

Csilla:: Ügyi Milán! :lol: :lol:
v.erika
 
 


Móni, ez nagyon jó hír! Édes kis Hannusom, kicsi bors, de erős! :)

Egyébként éjszakai ébredések nálunk is vannak :( Én pár napja egyszerűen nem kelek fel hozzá. 5-10 percenként persze odamegyek, visszafektetem (mert áll a rácsnál és kiabál), megpuszilgatom, megsimogatom. Kezdte 20 perces műsorral, aztán következő éjjel 10 perc, ma már csak 5 perc és negyed hangerőn.
Most lehet, sokan elítéltek, de én sem bírom már hogy majd' 7 hónapja nem alszom ki magam. Próbálkoztam ám eleinte cicivel, vízzel, pelussal, de semmi nem volt jó. Csak ébred, és babusgatni kell.
A szívem szakad meg érte, de remélem nem tart sokáig.

Hallásvizsgálat nálunk csak 1x volt, még a kórházban.
Képzeljétek, újabban fél a porszívótól ha be van kapcsolva. Eddig tök hidegen hagyta, de most azonnak megpróbálja túlkiabálni. Szóval biztosan hall :)

Csilla
Vendég
 


Sziasztok!

:)

Rapidban, mert gyermek feneke kipirosodott, és most szellőztetés címszó alatt félpucéran van a földön. :(

Először is mindenkinek jobbulást! Nálunk mindenki egészséges, egyedül attól tartok kicsit, hogy Apa nagyon ki van már bukva, és ez azért az immunrendszerre is hatással van, nem szertenénm, ha hazahozna valamit. :?

Hozzátápi.
Őszintén szólva, nem érzem gáznak a dolgot. Amennyit szórakoztatott engem a súlyával a dokinéni, és amennyire tápszerezni akart, örülök, hogy eddig sikerült kihúzni a dolgot. A gyümölcsök egészségesek. Allergiától nem tartok, mert én is tápszeren nőttem fel, és mégsem volt kutya bajom sem, Apa és csak egyszer-kétszer taknyos az évben, láz és egyebek nélkül és kész. Azt sem tudjuk, hogy mi a táppénz. :wink:

Ahogy dori_bp hozzászólását nézem, nem vagyok egyedül azzal, hogy nekem sem annyira szimpatikusak az LLL-esek. Az teljesen okés, amiért küzdenek, de nekem valahogy nem jön be az a stílus, ahogy ezt teszik. Nem tudom pontosan megfogalmazni, hogy miért, de olyan nyomulósnak hat. Korrekten elmondják, hogy miért jó aza anyatejes táplálás, elemzések, statisztikák (nyilván nem légből kapottak), cikkek, meg minden van a honlapjukon, és egyéb kiadványaikban, de miután elolvastam őket, úgy éreztem, hogy márpedig mindenáron csak és kizárólag az anyatajes táplálás 6 hónapos korig és punktum! És aki nem, annak enyje-bejnye! Mondom a cél oké, de a kommunikáció mondja az nagyon zavar engem.
De őszintén szólva, nekem már az is eszembe jutott, hogy szerintetek ez a 6 hónapig kizárólagos szoptatást nem egyfajta teljesítménykényszerként éljük meg? Mindegyikőtök annyira örült, hogy sikerült elérni a 6 hónapot, aki még nem, tart ott az azt mondja, hogy húúúú, de szeretném, ha sikerülne nekem is, és ha egy kicsit hamarabb, mondjuk 5 és fél hónaposan mondják neki a kiegészítést, akkor azt egyfajta kudarcként éli meg,és elszomorodik. Annyira tépünk, hogy meglegyen a 6 hónap, mintha ennek híján tuti biztos, visszafordíthatatlan, borzalmas betegség vár a gyerekre. Holott arról van szó, hogy bizonyos dolgoknak nagyobb LEHET az esélye, de semmiképpen sem egyenlő azzal, hogy garantáltan életre szóló súlyos betegséget kap. (Bár, nyilván aki egyáltalán nem ehet tejet, és tejtermékeket, vagy gabonaféléket az másképp vélekedik erről...)
A szopit természetesen folytatom. Sőt, mostanában elkezdetem sűríteni, mert Őfelsége mindig ugyanannyit hajlandó enni, és enm többet. Nem tudom, hogy csinálja, de mintha lenne benne egy kis mérleg. :) :) :)

Hallásvizsgálat.
Ezek szerint kishazánlban ezen a téren is elég eltérő a gyakorlat. Tegnap szopást mímelve valójában aludt a cicimen. Apja hazajött és megszólalt a szoba másik végéből, ő pedig nem láthatta. Hirtelen akkorát ugrott a zajra, hogy alig bírtam megfogni. :)
De én is leteszteltem ám. Az ajtócsapkodás nem érdekli (a szomszédot viszont valószínűleg igen... :roll: ), de eszembe jutott, hogy anyám mit mesélt annak idején hogy csinálták meg nekem. Nem tudom, hogy ez most hogy van, de én az ölembe ültettem, és nem túl hangosan, kábé 3-4 másodpercig belebúgtama fülébe. Eredmény: lemerevedett. Másodszor egy picikét tovább csináltam. Eredmény: szájgörbülés. Harmodszorra: sírás. Konzekvencia: hall.
:D :D :D
Azzal együtt asszem kérek időpontot.

Még egyet akartam nektek még mondani.
A kórházban is úgy volt már, hogy néha egy kicsit hörgött. De ritkán és nem nagyon. Ha a vállamra vettem, akkor sikerült kissé "kimasszíroznom" belőle. Mostanre teljesen elmúlt magától, de az okos anyukája :evil: múltkor kissé jobban lejebb vette a fűtést estére. Megoldás vajákos módra: házizsírral gyermek mellkasa beken este, bebugyolál dunsztba, és úgy altat. Eredmény: nuku höri. Jó-jó kicsit megjön az ember gusztusa a hagymára, de azért hatásos.

:lol: :lol: :lol:

Próbáljátok ki, ha gondoljátok. (Forrás: Maria Treben könyve)

:wink:

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


I :)
Igen, van némi igazság abban, amit írtál a szopival kapcsolatban. Én ugye a nagyokat nem tudtam sokáig szoptatni, és olyan kínos volt mindig elmondani másoknak, miért nem megy. Valahogy olyan elítélően tudtak néhányan az emberre nézni.
Most nagyon szerettem volna, hogy sikerüljön, mert alapvetően mindig is szoptatni szerettem volna, meg főleg a lelki oldalát szerettem volna megtapasztalni.
Egyenlőre a betegségek nagyon nem kerülik el, sőt! betegebb, mint a nagyok a tápszer mellett, de majd hosszú távú hatásáról pár év múlva tudnék nyilatkozni.

Ezt a zsíros dunsztolást megjegyzem, mert sajnos brigi is hörgéssel született. Mikor egészséges is azt érzem, mintha egy kismalaccal élnék :lol: És hát ezek szerint hajlamos a hörghurutra, asztmatikus köhögésre, ha már másodszorra betegszik így meg 2 hó leforgása alatt :(

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, illetve rapidban, ha már ezt a szót így elterjesztettük! :D
Bocsi, hogy nem jöttem, de sajna kórházas élményben volt részünk 26 és 30 között. Nagyon nyugtalanított, hogy már 6. napja lázas volt a gyerek, a házidoki meg csak legyintett, hogy oda se neki, ez belefér. 24-én csak nem bírtuk tovább, kihívtunk egy dokit a Bethesdából, aki azt mondta, hogy még aznap vigyük vissza fülészetre, és ha negatív, akkor feküdjünk be, hogy mi a baja. Úgyhogy szenteste a Heim Pálban , ahol kiderült, hogy a füle már rendbejött. Utána el kellett volna vinni a gyerekgyógyászatra, de a sok cigány köhögő gyerek között várakozni nem volt túl sok kedvünk. Aznap éjfél körül megvolt a szentestei vacsink. :D
Az antibiotikum miatt hígabb lett a széklete szegénykémnek, szinte minden pelóban volt, a Madarászban meg nem szeretik az ilyet, de 26-án csak elvittük oda... Ott rögötn felvettek minket az osztályra, és kiderült hogy húgyúti fertőzés... Valószínű, hogy a híg kakitól, meg neki is érzékenyebb a veséje. Úgyhogy 4 nap a kórházban... nuku ellátás, még kaját se kaptam. Vénás antibiotikumot kapott naponta kétszer, olyan csúnya lett a helye. Miután kiengedtek, naponta kétszer vissza kellett járni. Tegnap vették le, mostmár szirupos formában kapja. Aznap, amikor befeküdtünk a kórházba, már fel se ment a láza, és a kedve is jobb volt. Bár nem mondanám, hogy olyan hej de nagy betegformácska volt. De azért ez hosszú kezelést igényel. Hát nem pont így képzeltem az ünnepeket! Ráadásul a kórházban összezavarodott a biológiai órája. Nem akart éjszaka aludni, kb. hajnali 2-3-ra sikerült ágyba tenni. :? Ez a mai napig tart, de már kitoltuk éjfélig, így persze 10-ig akar tentézni a kisasszony. Micsoda éjjeli bagoly ő is!
Hogy pozitívat is mondjak, felfedezte a lábát, és odavan érte... :D Nagyon forog már oldalra, két kézzzel játszik a játékaival, de a hasára még csak egyszer sikeredett neki.

Hát mióta nem jöttem, látom, itt nagy dolgok történtek!
Csilla! Hát ámulok és bámulok, Milán már tavasszal virággal a kezében fog álldogállni az ajtónk előtt! :lol:

Manóci! Gratulálok a forgó motorotokhoz! :D

Hozzátápi: Sajna a tejci nem lett több, gondolom ez a kórház se volt rá pozitív hatással. Fagyasztóból már szinte az összes tejet megette, úgyhogy szokott tápit kapni. Gyümölcsöt nem adok mióta beteg, pedig nagyon szerette. Hát én is úgy voltam, hogy juj csak 6 hónap legyen meg, de már lazább vagyok, kicsit megnyugtat, hogy már mindjárt 5 hónapos lesz.

Nelli!
Gratulálok a 6 hónaposságotokhoz! :lol:

Dóri! De jó programjaitok vannak! :D

Dobok képeket. Ha lesz időm akkor a tieiteket is feltöltöm az albumba, nélkülem nem nagyon akar működni. :D
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

dincuska
 
 
 
 
 
 


Ja Boldog új évet Mindenkinek! :lol:

Ez lemaradt! :oops:

dincuska
 
 
 
 
 
 


Gondolom tudod, hogy nem véletlenül alkalmazzák olyan szívesen a mentolt és az eukaliptuszt a rágókban, gyógycukorkákban: igen erős légút tisztító, légzéskönnyítő hatásuk van. Ezzel is próbálkozhatsz, ha gondolod. Ugyanígy bekened vele a mellkasát (külön erre a célra kaphatóak [u]masszázs[\u]olajok [NEM A SZOKÁSOS ILLÓOLAJOK!!! Azok inkább párologtatóba, fürdővízbe valók], és dunsztolod. (Már, ha te bírod a szagát. Mert én egyenesen rosszul vagyok tőlük...)
Nálunk nem volt jelentős ez a kis hörgése, inkább zavaró volt. Azt csináltam, hogy amikor kaja közben/után a vállamra vettem büfiztetni, akkor folyamatosan jó határozottan, de azért finoman megsimogattam a hátát, végig a bordái mentén, egészen lentig. Az is használ.

Köhögésre nem tudom ki, mit szokott, de nálunk az inhalálás "dívik". :) Kamillát szoktunk NEM LOBOGÓ forró vízzel leönteni, 10 percre letakarni és állni hagyni. (Kamilla alatt természetesen nem az élelmiszerboltokban kapható filteres, közenincssemmilyenteáhozsem készítményeket értem, hanem az igazi, például Herbáriában is kapható szárított kamillavirágzatot. Amit akár persze az ember saját maga is elkészíthet otthon. :wink: )
Ha letelt a 10 perc, akkor tetszés szerint leszűrve/nem leszűrve (előbbi esetben akár még teának is meg lehet inni inhalálás után :wink: ) elvileg törülköző, vagy hasonló alá bebújva jó nagyokat lélegezni a cuccosból, NAGYON vigyázva, magára ne borítsa az ember. Kisgyerekkel nyilván nem egészen így játssza el az ember. Ha gondoljátok, akkor este, amikor már lefektettétek a gyereket a kiságyba, akkor amellé tenni a teát, és letakarhatjátok gyerekestül, mindenestül egy pléddel, és így inhaláltatjátok. De szerintem az is elég, ha csak közvetlenül az ágy mellett van a kamilla, és úgy lélegzi be. (Betakarózva azért még az felnőttnek is kellemetlen, mert úgy megizzad közben, mint a fene! Dehát -többek között- ezért is van gyógyereje... :roll: )
(Most, menet közben jutott eszembe a kiságyba tevésről, hogy azt írtátok páran, hogy egy csomószor felkelnek csak úgy, és nem igazán tudjátok miért és semmi nem használ. Nem tudom, kérdezzetek meg valakit, hogy ebben a korban ér a levendula...? Mert akkor azt lehet párologtatni a szobában. [Nálunk tuti nem lesz, mert az a harmadik gyógynövény, amitől világgá szaladok. Több nincsen. :roll: ]
A fűszerek közűl csak az ánizs az, amitől falnak megyek. :evil: De pálinka formájában -melynek neve Ouzo :oops: :lol: :lol: -, már könnyen csúszik. A régi kanalas orvosságra emléktet az íze. Emlékszem, hogy gyerekkoromban a mandulaműtétem után többször is volt, hogy miután anyámék lefeküdtek, hálóingben, mezítláb osontam ki a konyhába még 2-3 evőkanálnyi extra adagért... Imádtam. :oops: :P :P :P :P :P :P [Amíg terhes voltam egy korty alkoholt sem ittam. Most, hogy szoptatok, egyszer-kétszer már megpróbáltam belenyalni, de szó szerint egy fél kortytól el kezd fájni a fejem hátsó része. :cry: :cry: :cry: Pedig korábban soha semmi bajom nem volt... És itt áll a kedvenc Bailey's-em, nem tudtam meginni a hagyományos karácsonyi borlevesünket, és az aranyos pezsgőmből is csak 1 korty ment le, pedig úgy vártam már, hogy megigyuk végre... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: ]
De ez most mind jól nem tartozik ide, csak így kell elkanyarodni egy témától jó messzire, ÉN módra... :oops: :roll:

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


dincuska!

:( :( :(

Remélem, az 1-étek jól telt, mert azt tartják, hogy amilyen az 1-je, olyan az egész év. (Vagy nem... 8) )

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Csilla: de ügyi Milán :lol:
Enyém Marcipánom is egyre ügyesedik azért (ahhoz képest, hogy a forgással mennyire le volt maradva), de azért itt még nem tart :lol:
Viszont hozzátápival jól haladunk (nővéréhez képest) - délben kap gyümit, este főzit v. tejpépet. Ha üvegeset kap, akkor kb a harmadát megeszi, úgyhogy egész jó az étvágya :lol: (nem tudom, többiek mennyiket esznek, de nővéréhez képest ez sok nekünk :lol: )
Mondanom sem kell, fogunk még nincsen :roll: (szilveszterkor volt 7 hónapos). Dóri, nektek meg már 8 is van :lol:

Szoptatás: én is nagyon szoptatás párti vagyok. Livike fél éves koráig csak szopizott, és még utána is kb. 2,5 éves koráig (vagy valamivel több), és soha nem volt beteg. Igaz, Marcipán is csak szopizott fél éves koráig, de nála bezavarhatott, hogy a kórházban mikor megszületett tömték cukros teával - ő már volt akkor beteg, ill. most is megfázva.
Nem tudom, hogy köze van-e hozzá, de nővérem fia kb. 2 hónapos koráig szopott, aztán azt mondta az okos védőnőjük, hogy az anyatejtől hasfájós, így onnantól kezdve csak tápszert kapott. Ő állandóan beteg (5,5 éves) szinte egyik kórházból ki, másikba be... De mondom, nem tudom, hogy van-e köze hozzá az anyatejnek. (de jól esik arra gondolni, hogy tettem valamit gyermekeim egészsége érdekében :wink: :oops: :lol: )
Persze ez lehet alkati kérdés is, mert én is tápos voltam (és koraszülött is), mégse voltam soha életemben beteges fajta (legalábbis mostanáig :wink: )
Igaz az is, hogy én nem ítélem el azt sem, akinek nem jön össze a szopi. Nem vagyunk egyformák. Minden anyuka a legjobbat szeretné a saját gyerekének, és mindenki úgy cselekszik, hogy a gyerekének a legjobb legyen, ez nem vitás :lol:

Dincuska: sajnálom, hogy ilyen betegesen teltek az ünnepek :cry: . Remélem, Emmácska hamar meggyógyul teljesen :lol:

Nálunk náthára nagyon bejött ez az Oscillococcinum. Írtam, hogy Marcipán takonykórja nem akart múlni, illetve mire elmúlt, újra előjött. :cry: De vettünk ilyen oscillo-t, azóta semmi baja. Úgyhogy szedi továbbra is megelőzésből, meg a nővére is, biztos, ami biztos :lol: Úgyhogy nálam most ez a csodaszer :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Először is Boldog új évet mindenkinek! :D
Nagyon jól sikerült a szilveszterünk, Jázmin baba is jó kislány volt, végig aludta az éjjelt amíg mi buliztunk. A másik szobában aludt a babkocsijában csak abban volt hajlandó aludni. :)
Adrinak is jól sikerült a házibulija. Egy ideig itthon voltam velük, hát lányok olyan jó volt hallgatni ezeket a tini lányokat annyit nevettem nekik.
Hozzátápival kapcsolatban nekem olyan kettősségem van, mert én is szoptatáspárti vagyok, de teljesen egyetértek azzal, hogy egy kicsit túl van Dóri szavaival élve misztifikálva. Nem gondolnám, hogyha valaki egy pár héttel hamarabb, mint 6 hónap egy kis gyümölccsel kóstoltatja a gyermekét akkor az akkora bűn lenne. Az én sogórnőm kisfiánál betegesebb kigyermeket nehezen találnék, pedig 6 hónapig csak szopi, majd két éves koráig reggel este még szopizott. Szerintem sem feltétlenül ettől függ.
Az éjszakáink nekünk is így telnek, hogy nagyon sokat felkel és akkor szopizik, olyan mintha akkor akarna pótolni, de nagyon fárasztó így, mert reggel meg mennem kell dolgozni nem tudom kitolni a reggeli ébredésem. Gondoltam már én is arra, mint Csilla, hogy hagyom egy kicsit sírni, előbb utóbb szerintem is visszaaludna, mert így nem bírom sokáig, hogy ennyit éjszakázok.

Csilla!
Tényleg nagyon ügyes Milánod, olyan nagyfiú már, eltűnt róla az a bébis arca. :wink: :D

Timi!
Hogy sikerültek a vizsgák? :wink:
Oscillo eddig nálam is favorit!

Szilvi!
Én is ilyen érzelgős vagyok szilveszterkor, hogy már megint eltelt egy év, pezsgőbontás és himnusz után mindig sírok, Zoli már készíti előre nekem a zsebkendőt. :oops:

I!
Hallásvizsgálatot úgy is megnézheted otthon, hogy alvás közben először az egyik füle majd a másik mellett csettintesz vagy egyet tapsolsz. Látni fogod az arcán, hogy hall-e, mert megrebben a szemhéja, meg a teste is egy kicit megrezzen. :)
Micsoda eszmefuttatásaid vannak. Tök jó, szeretem olvasni őket! Én képtelen vagyok egy témáról ilyen részeltesen és sokoldalúan megfogalmazni.

Manóci!
Szívből örülök, hogy minden rendben van Hannusoddal, ez igazán jó hír. :D :D :D :D

Dincus!
Szegény Emmácska :( az sok szuri.
Olyan sokat változott a kis hercegnőd :lol: Nagyon szépek vagytok!

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Dincus,kórház :( hát nem lehetett valami felemelő!De a legjobbakat Emmácskánknak!Ellátás :( No comment!

Timi,Hannus is már elég emberes adagokat eszik meg!Mi úgy eszünk, hogy cici mindíg :lol: De. gyümipép ez a tízórai, és megeszik majdnem egy egész üveg hippest :lol: Aztán ebédre 1 kis szem krumpli + hozzákeverek vagy kis sütőtököt, vagy almát, vagy finomfőzeléket!Egyenlőre ezeket esszük még, de el akarok már adni spenótot+ céklát!Aztán jöhet a rízs+husi :wink:
Vacsira továbbra is a Sinlacot esszük.Ebből meg kb./mert már ki se mérem csak találomra öntöm a tányérkájába :oops: /160 körülit.
Mi is megelőzésként az Oscillot. szedjük :wink:

Hozzátápi.én is szopis párti vagyok, és azt gondolom, hogy ameddig lehet addig csak azt adjunk neki.De természetesen akinek annyi teje van, hogy ezt meg is teheti!Azt én is úgy útálom amikor megvetnek egy kismamit, hogy nem szoptat, holott már nincs miből :cry: Meg a másik, hogy mindenki maga dönti el hogyan akar jót a gyerekének!Én úgy gondolom azzal tettem jót, hogy 6 hóig csak AT-et adtam!Mivel én is allergiás, asztmás is vagyok ezért is vagyok ezen a véleményen.És az is tény, hogy Eszti sem beteges, hála istennek!Én is ennek tudom be mint Timi :!: :wink:


Esztit elvitte a mama, és csak hétfőn jön haza!Annyira akart már menni, jólérzi ott magát játszanak, sokat foglalkozik vele :) Nekünk meg kicsi pihi, csak így 1 gyerekkel :wink: :)
De azért hiányzik a kis gézengúz!Már amikor elmentek akkor egymásra néztünk apával, és ugyanazt mondtuk:hogy már most hiányzik!!!!!! :) :( Hülyék vagyunk,mi?!

Na megyek fürdetni az egykémet :lol:
manóci
 
 


Dincuska :)
Kísérties a dolog a kórházzal kapcsolatban :( Domcsival 4 hós korában kerültünk be vesemedence gyulladással :( Megértem, milyen borzalmas lehetett. Nálatok nem vizsgálódnak tovább?

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Dincus,
ajjaj.. :( sajnálom a kórházasdit. Sajnos ezen mi is keresztülmentünk. Ez a vesemizéria.. :( hát ha lehet, akkro mégjobban figyelni kell Nektek is.

Jut eszembe pisimintát kell vinni jövő héten.. :?

Én akkor hagytam abba a szopit Vikinél, mikor kiderült, hogy terhes vagyok marcival, akkor múlt 1 éves. És hát anyatej ide vagy oda, Marci is 2, majd 4 hetes korában beleesett a takonykórba :( és Viki emlékszem fél évesen volt brutál beteg (mármint kh. nélkülire gondolok itt, "csak" láz+nátha, torokpirosság).
persze szeretném, ha anyatejet kapna Marci is, amíg csak lehet, legalább este, bevallom reggel azért, mert az nekem kényelmesebb, mint mindenféle pépeket meg tápikat kutyulni :oops: (mondjuk tápi nem is fogyott nálunk sose, egyik sem itta, de szerencsére elég nagyok voltak már ahhoz, hogy főzivel kipótolhassam nekik, ha kellett).
De már a műtétem miatt is gondban vagyok, csomót dilemmázom mikor és hogyan legyen, mert hát akkor nem szopizhat Marci. :( de ha meg halogatom még, az meg nekem nem jó sajna. :( úgyhogy nem tudom mit és hogyan kellene tegyek. :(
Vendég
 


na jó, asszem kellőképpen depizem és nem rontom a levegőt itt.. :cry: :cry:
Vendég
 


Timi: Az oscillo... nekem is nagyon nagyon bejött!!! A babóknak hogy adagolod? Az egész fiolával kapják???? Ez érdekelne! :roll:

Dincus: Kórház :cry: Gyors gyógyulást Emmácskának!!!

Jövő hét végén belecsapok én ebbe az almázásba. :lol: Már annnnyira kíváncsi vagyok, mit szól hozzá! :D Nem bírom tovább... :oops: :lol: :wink:
v.erika
 
 


Dóri, dehogy is rontod a levegőt :roll: . Megértem, hogy nehéz helyzetben vagy, de Marcit is már elég nagy fiú, gondolom, eszeget már ő is ezt-azt. Úgyhogy most Te vagy az első :!:

Szylvi: köszönöm kérdésed, végre túl vagyok a vizsgákon :lol: 2-t áttettem jövő félévre, már nem volt energiám arra is tanulni :oops: , de a többi egész jó lett. Illetve a tegnap pü-i jogot még nem tudom, csak jövő hétvégére lesz meg az eredménye, de remélem, az is jó lett :lol:
(úgyhogy lassan nekiállok A Balek-nak kikapcsolódásból :lol: )

Móni: Livi is most anyukámnál van :lol: De mi holnap megyünk érte, szerintem ő még tovább nem bírná ott. Legfeljebb utána megy a másik mamához (itt lakik alattunk, onnan könnyebben haza tudjuk hozni, ha gond van :lol: - én anyukám meg Budaörsön van, végülis az sincs messze) Olyan üres most a lakás :lol: . Én is mindig mondom, hogyha nincs itthon, úgyse fog hiányozni, nem is gondolok rá, végre nyugtom lesz, de azért csak hiányzik :oops: Mindig eszembe jut, vajon most mit csinál :roll:
Hannus megeszik egy egész üveg Hippest? Nem semmi... kicsi a bors.. :lol: Bezzeg az én 8,8 kg-s picinyem meg max. 1/3-okat (a maradékot meg a nővére :wink: ) De gondolom Marcipánomnál is úgy lesz majd, mint anno a nővérénél, hogyha lesz majd foga (ha lesz egyszer :roll: ), a darabosokat jobban fogja enni...

Ha minden igaz, holnap jönnek a netet (a rendeset :wink: ) megcsinálni, és akkor tudok végre képeket is feltenni :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Erika: igen, az egészet kapják a gyerekek is (a dobozra úgy van írva, hogy az egy adag nekik is) Livike már elszopogatja, Marcinak pici vízben oldom, és szépen megissza.

Kép
Kép
timóca
 
 


Az oscinál egy fokkal hatékonyabb immunerősítő az Echinacea D6. Ezt napi kétszer kell adni, annyi golyót, ahány éves a gyerek, d max. 5 golyót. Picurkáknak 2*1-et, 1 hétig, utána 1 hét szünet.

Dóri :)
Miért rontanád a levegőt? Én akkor mit tettem heteken keresztül? :oops:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy így ismeretlenül írok, csak annyit kérdeznék, hogy nincs-e valamelyikőtöknek egy eladó, alig használt Avent mellszívója. Előre is köszönöm a választ!!

Sziasztok:

Klarka

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Na, akkor 1-2 képet én is teszek fel karácsonyról

Livike mikor meglátta a sok ajándékot keresztszüleinél, egész odáig volt, hogy mind az övé :lol:
Kép
Kép

Anya és fia (csak hogy lássátok, mi is milyen csinik voltunk :wink: )
Kép


Gyerekek dolgoztak a Legóval :lol: (én akkor épp egész nap csak feküdtem - akkor vágták fel az egyik sebem - így csak az ágyból fotóztam :wink: )
Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!!!
hagy gyarapítsam az oscillo-fan clubot! :lol:
Vki kérdezte az adagolást: több hozzáértőtől is hallottam már, hogy nem szükséges az egész fiolát bevenni, az csak a BOIRON-osok pénztárcáját vastagítja... Én Dorkának 10-15 golyócskát szoktam adni egy héten egyszer, ha betegségek vannak körülöttünk, többször is. Lillának még csak most kezdem, neki 2-3 golyócskát szoktam egyesével beledobni a szájába, és függőlegesen, vagy előredőlve ültetem, hogy nehogy hirtelen hátracsússzon. Régebben meg én is feloldva adtam. Kiskanálban gyorsan feloldódik, és mehet az egész.

I, a homeopátiáról még nem fejtetted ki ellenérveidet... :twisted:
A szoptatás misztifikálásáról, meg arról, hogy elkezded-e hamarabb a hozzátápit, csak annyit, hogy írd le magadnak kis lapra az érveket az egyik-és a másik mellett... Az egyik oldalon ott vannak az LLL-esek által felsorakoztatott, tudoműányos hátterű érvek (még te is elismerted, hogy "nyilván nem légből kapottak"), a másik oldalon meg az, hogy "ne úgy csináljuk, ahogy ezek a nyomulósok mondják", meg hogy "én is tápszeren nőttem fel, semmi bajom", meg a "a szomszéd csaj is borsófőzeléket ad az 5 hónaposának". Szóval ha ilyen mérleget írnék, én inkább maradnék a 6 hós hozzátápinál, még ha nagyon kíváncsi is lennék, milyen arcot vág a babám az első kanálnál.
Igen, legtöbbünk tápszeren nőtt fel, és 2 hósan kapta az első kajáját, és nézd meg az allergia statisztikáját, most hirtelen nem tudok adatot keresni, de megsokszorozódott az utóbbi 10-20 évben.
De a mi gyerekkorunkban nem volt se konnektor vakdugó, se légzésfigyelő, se gyerekülés, se biztonságos játékok, és még sorolhatnám, mégis legtöbbünk felnőtt, és gyerekeinknél már használjuk ezeket, pedig kicsi az esélye, hogy leáll a légzése, hogy belepiszkál a konnektorba, hogy karambolozunk,hogy a gagyi játék pont akkor szétesik, és pont akkor benyeli. Azért használjuk ezeket, mert LEHET, hogy leáll a légzése, és LEHET, hogy karambolozunk, stb. Az ételallergia pont ugyanez. LEHET, hogy az én gyerekem allergiás lesz valamire, ha 6 hós kora előtt kapja, ezt nem lehet előre tudni. És ez kevesebbet nyom a latban, mint az, hogy a dokinéni esetleg nincs megelégedve a súlyával, vagy kíváncsi vagyok, milyen lesz kanállal etetni.
Én szinte mindenre allergiás vagyok, amire bőrpróbát tudnak csinálni. Ismerem azt a szörnyű érzést, amikor nem kapok levegőt... És nem akarom a gyerekemnek... Azt se, hogy ne ehessen dolgokat hosszú évekig...


Most mennem kell, visszaaltatni

Kép
Kép
szilvih
 
 


Írnék még a témáról sokat, de Dorkának 1 perc múlva itt a szülinapja, és nekem hosszú napom lesz holnap... Mint ahogy 4 évvel ezelőtt ezen a napon volt... :twisted: :twisted: :roll:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szilvi!

Sok boldog születésnapot Dorinának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Dorkának boldog szülinapot :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Isten Éltesse Dorkát!

Ui:Szilvih: Tetszett amit írtál!!! :roll:
v.erika
 
 


Sziasztok!

:)

Először is: mindenki vigyázzon mindnekire ebben a fantasztikus időben! (Bár lehet, hogy kissé későn szólok...)

Másodjára: gratula Dorkának! :wink:

Harmadjára:gratula v.erikának is, mert ő nyitotta meg a 100. oldalt! :)

Negyedjére: csapjunk a darázsfészek közepébe!
1. Szoptatás 6 hónapig.
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egyetértek azzal, amit el szeretnének érni, csak a stílus az ami nem jön be. (És részemről általában nem értek egyet azzal, hogy a cél szentesíti az eszközt)
Amikor olvasom őket, az a benyomásom, hogy aki 6 hónapig nem csak és kizárólag anyatejjel eteti a gyerekét, az elég, ha csak odafelé vált jegyet a Tajgetoszra...
(Ha bemész egy boltba, hogy 20 dkg felvágottat vegyél és úgy adják oda, hogy "Itt van", akkor elkerülöd, és abba a másikba fogsz menni, ahol azt mondják neked, hogy "Parancsoljon. Mit adhatok? Viszontlátásra!" Holott mindkét helyen ugyanaz történt: felvágottat kértél és adtak. És mégis mennyire más a kettő!)

Ami pedig konkrétan a 6 hónapot illeti.
A tudomány JELENLEGI állása szerint ez a lehető legoptimálisabb eszköz azért, hogy a lehető legegészségesebb legyen a gyerkőc.
És ezt mi feltétlenül elfogadjuk, és hajtunk ezerrel, hogy meglegyen. És ha nem teljesítünk(!), akkor kudarcot vallottunk, vagy lesütött szemmel járunk, mert rosszalóan néz ránk a környezetünk. ENNYIRE azért nem kéne így viszonyulni a 6 hónaphoz - szerintem.
(Azt, hogy a "tudomány JELENLEGI állása szerint", és "feltétel nélkül elfogadjuk" azért írtam, mert elég sokáig volt lapos a Föld, és a Nap keringett körülötte. De már az atom sem a legelemibb részecske...)

folyt. Etetés jön...

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Isten Éltesse DORKÁT!!!!!

Kép
manóci
 
 


Szopi témához:Én ugyan már leírtama véleményem, de továbbra is igazándiból Szilvivel értek egyet!Azt nem állítom, hogy I nem ír valós dolgokat, és a felvágottas példával is igazolja is, hogy ez így is van!De én, /már elnézést/lefo....om az LLL-t, és minden prédikációt!Én csakis azért tartom ezt jónak, mert igen sok érv is szól mellette az életből, nem az LLL-től.Mellesleg én is 19 évesen lettem allergiás, asztmás, és anyu 4 hósan már a felestejet is adta a szopi mellett!Mert akkor azt mondták az a jó!Hát láthatjuk, hogy mennyire jó!Így most bízván ebben, hogy 6 hóig csak AT, most úgy gondolom ez a jó!Én ezért ezt választottam.Meg imádok szpotatni, összebújni, és nincs annál bensőségesebb közelibb érzés amikor csak ti ketten, és ahogy a szemembe néz :) elolvadok, és érzem, hogy neki is jó!És ilyen közel,/sajnos/ az életben nem leszel többet a gyerekeddel.Akkor meg, minek rohanni az etetéssel!Utána egész életében csakis kanállal fog enni szilárd ételeket! :roll: :?
manóci
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?