Új privát üzeneted érkezett!

beneildi írta:Sziasztok!

Ágica! Drukkolunk ám nagyon!

Panndi! Hamarosan mi is szeretnénk neki látni a kistesó projektnek, tudom mit érzel, én is vágyom újra még egy kisbabára! :D Ameddigre megszületik Lillus már úgyis nagy baba lesz...

Ildi

Nekem még meg sem jött a szülés óta, de hát persze, tudom, ne rohanjak, nem maradok le semmiről, meg hát még Zsófi is kicsi, mégis nagyon szeretnék megint terhes lenni :)
Vendég
 


Panndi!
Még nekem sem jött meg, de majd meglátjuk, a szopi mennyire akadályozza a kistesó projektet...
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Na igen, mást úgysem tehetünk, nyilván Zsófi az első :) Neked meg Lillus :)
Vendég
 

 
 

Lányok,

A hozzátáplálást mikor érdemes elkezdeni szerintetek, és hogyan és mivel? Tücsi, Ildi, ti hogyan csináljátok?

Eszterke még kicsi, de mivel rosszul szopizik, szeretnék időben felkészülni a témában. A védőnőnk meg annyira béna, hogy rá nem alapoznék, ő már Cucu egyhetes korában kristálycukorral ízesített teát javasolt... :?

Panndi,

Nekem bezzeg 5 héttel szülés után megjött, és azóta is havonta szépen jelentkezik, most is itt szenevedek a görcsöktől, fájdalomcsillapítót meg nem merek bevenni a szopi miatt. És én kistesót se szeretnék... Imádom a kislányom, és tényleg egy kis tündér, de azt az első hónapot még egyszer nem tudnám végigcsinálni, főleg úgy, hogy ott van egy másik kismanó is, akiről gondoskodnom kell... :oops: Minden csodálatom a tiéd, hogy te már most is belevágnál, ha lehetne! Eredetileg én is terveztem kistesót , de sokkal nehezebb feladat ez, mint hittem... :shock: És ha ikrek sikerülnek???!!! :shock:

Kép
waterlilly
 
 


Na, akkor már én is hozzászólok KISTESÓ témában az előttem lévőkhöz... :wink: Lillyhez hasonlóan én sem szeretnék mostanában szülni. A terhesség jó volt, de nekem a szülés nem volt egy csodás élmény. És azt hiszem császár után kell is várni 1-2 évet, amire összeforrnak a sebek a méhen, stb...Úgyhogy én nagyon remélem, hogy a kistesó abba a családba érkezil ahova kell..... :lol: És egyenlőre nekem is elég Boti, szeretnék vele foglalkozni egyenlőre 100%-ban.
Lilly, Te sem kezdted el szedni a Szabó által ajánlott fogamzásgátlót (ha jól emlékszem Te is hozzá jársz)? egyféle van, amit lehet szoptatás mellett szedni. Vki tud erről vmit? Még eddig nem váltottam ki, de felírattam...

A hozzátáplálás engem is érdekel, nem hiszem, hogy kivárom a 6. hónap végét....már most is úgy adnék neki vmi fini gyümölcsöt, de persze még nem fogok, azért még korán van ehhez nagyon. De ki tudja meddig tudok majd szoptatni, nekem sem megy mindig olyan jól.... :?
Vendég
 


Nekem a dokim az óvszert javasolta a védekezésre, de aztán megbeszéltük, hogy kistesót akarunk, szóval ebben maradtunk :)
Zsófi már evett almát és banánt, keveset csak, de szerintem nem baj, ha korán kezdi a kóstolgatást, persze megy rendesen mellette a szoptatás.
Amúgy mi mindig is nagy családot szerettünk volna, férjem három, én négy gyereket, most már ő is négyet akar :lol:
Vendég
 


na Panndi, akkor hajrá...ez nem kis vállalkozás :lol:
Vendég
 


szbabett írta:na Panndi, akkor hajrá...ez nem kis vállalkozás :lol:

Szeretjük a kihívásokat :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Babett: A Cerazett az a gyógyszer, amit lehet szoptatás alatt is használni. Sokaknak okoz pecsételő vérzést, ezért abba is hagyják. Én Vivinél négy hónapig szedtem és egyszer sem volt semmi negatív hatása, még csak egy tűhegynyi vérzésem sem. Szóval ez is olyan dolog, hogy ki kell próbálni. Nekem a dokim akkor eleve úgy írta fel, hogy először csak egy egyhavi adagot, hogy próbáljam ki, és ha beválik, akkor ír fel háromhavit. Szerintem te is így csináld, ha még létezik egyhavi kiszerelése is, mert másik fórumokon olvastam, hogy most 6000 Ft a három havi adag, szóval az elég húzós összeg lenne, ha ki kéne dobni. Én a hormonos sprirált írattam fel a dokimmal, holnap hívom a rákszűrés meg kenetminta eredmények miatt, és ha negatívak, akkor váltom ki. Erről is írtak jót és rosszat, úgyhogy ki kell próbálni. Remélem beválik.

Panndi: Tényleg nagyon bátor vagy, hogy ilyen kicsi gyerkőc mellett máris mernél és szeretnél vállalni egy újabb terhességet :wink: Én is nagyon szeretnék még egy harmadik babát, de Niki szar éjszakái miatt tuti, hogy kivárom a tervezett 4-5 évet. Ki kell ezt pihennem :D A mostani is nagyon gáz volt. Nem részletezem, a lényeg, hogy minden órában felkelt... Hülye hasfájás meg bukás!!!!
lamme
 
 


Lilly!

Mi kivártuk a hat hónapot, de én sok más kismamit ismerek, akik elkezdték előbb... szerintem is jobb a tápszernél az alma.
:D
Mi almával kezdtünk, aztán krumpli, sütőtöki, répa, őszibarack, körte... hetente egy újat adok. Mai eszemmel a körtét kicsit előrébb venném.
Én almát, sütőtökit, krumplit itthon sajátkezűleg csinálom, az őszibarack, körte - mivel nem idényjellegű bébiételből... ill. én a répát is kénytelen vagyok ebből adni, mert itt a monori nitrátos és nem lehet, minősített biorépa meg itt sajna nincs, ugyanis igény az nincs rá... :(
Én reggel 9 óra körül adtam szopi után először almát, most bevezettük egy hónap után a déli kaját is. A délit szopi után, a tízórait viszont szopi előtt adom már.
Almát üveg reszelőn készítem. Az elején csak a levét adtam, három nap után már nyomattuk a pürét is. Finom édes almát válassz!

Babett!
Én szedtem mostanáig a Cerazette fogigátlót. Nekem nem okozott panaszt, pedig elég sok mellékhatást sorol a papír. Az ára kicsit húzos. Kistesó miatt nem akarom tovább szedni. :D

Üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Most látom, hogy Lamme is írta a Cerazettet... tényleg 6000 Ft.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Kaptam régebben egy kör e-mailt "akartak egy harmadikat" címmel.

Én szedtem ezt a gyógyszert szoptatás alatt, de a nevére nem is emlékszem. Arra viszont igen, hogy mivel szünet nélkül kell szedni, így állandóan el volt fogyva. Nem győztem felíratni.
http://feherporta.freeblog.hu/archives/2006/11/20/akartak_egy_harmadikat_is/
Azt hiszem sikerült a link is, annak, aki esetleg lemaradt róla.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Nem kértem a fogamzásgátlót. Szedtem még ezt a fajtát anno megboldogult lánykoromban, de gyakori pecsételő vérzést okozott,úgyhogy leálltam vele 2 hóünap után. De nekem mindegyik fogamzásgátló ezt csinálta, úgyhogy szerintem nem feltétlenül a Cerazettel volt a baj, hanem inkább velem!

Lányok, köszi a tanácsokat hozzátápi ügyben, hát ez sem lesz akkor egyszerű! Hogy mikor, mennyit és hát milyen minőségűt.. Pl. azt honnan lehet tudni, hogy nitrátos a répa? Mert megvenném én is a biot a kölöknek, na de hol???

Kép
waterlilly
 
 


Waterlilly!

A biopiacon szoktunk mi vásárolni, míg 1 éves nem lesz a baba, Pesten 3-4 is van, és olyan is akad, aki tök olcsón házhoz viszi, ha neten leadod a rendelést!

Kistesótéma:

Van, akinek tényleg bejön az 1-1.5 évnyi korkülönbség, de én most már azt mondom (3 fiúcska "birtokában"), hogy 2 év korkülönbség KELL, legalábbis nekem, persze mindenki saját maga ismeri a teherbíró-képességét. Fizikailag sem mindegy, milyen állapotban vagyunk teherbeeséskor és van, akinek a teje is elapad, ha terhes lesz vagy a baba nem tart többet igényt a megváltozott összetételű és ízű anyatejre. Én 2 terhességet is szinte végigszoptattam, szerencsém volt, nem volt gond, de ijesztgettek azzal, hogy a szoptatás alatti oxitocyn-termelés akár vetélést is okozhat.
Nálunk 2-2 év van a srácok között, a köv. babát is eszerint tervezzük, nekünk bevált, hogy a 2 éves "nagy" már vmilyen szinten önálló és anya nélkül is tud létezni addig, míg a kistesóval haza nem kerülünk a kórházból. De a szobatisztaságra szoktatás még csak ezután jött, és nem1x kellett végignéznem szoptatás közben, hogy a nagy a földre csurrant, mert abban a percben esélyem sem volt kivinni őt WC-re...

Márti
borossné becz márta
 
 


Hello Lilly!

Monoron pl. a védőnők hívják fel munkaköri kötelességből a kismamákat a nitrit és nitrát tartalom magasságára.

A biot vedd nyugodtan, az ha minősített nem lehet egyáltalán olyan. A bio termékeken rajta kell, hogy legyen a Biokontroll HU-ÖKO- 001, HU-ÖKo-002 szám ami ezt tanúsítja. Zöldség, gyümölcsnél a minősített gazda fel tud mutatni olyan kísérőlevelet, amin ez a szám rajta van.

Neked közel bioáru a Lehel piacon ill. Újpesten kapható (ezt majd pontosan megkérdem anyut, hogy hol.)
Ill. Budán a MOM parknál van szombat de. ökopiac, itt tuti garantált biogazdákat találsz.

Majd bioélelmiszerekkel fogl. kolléganőmtől kérek bizti beszerzési tippeket.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ja és én is aggódtam eleget ezen a hozzátápin, de végül is kezdek belejönni... :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Kia! Voltunk ma a fül-orr-gégészeten. A doktornő megnézte Barnus nyelvét. Valamelyik reggel vissza kell mennünk és simán megcsinálják neki. CSak előtte jól be kell etetni, mert utána pár óráig nem ehet.

Voltunk csípőszűrésen is. Hát a dokiról inkább nem mondok semmit....Futólag említette, hogy adjunk rá betétes rugit és már ott sem volt....Hogy mikor adjuk rá, milyet, miért, meddig, erről semmit nem mondott, és mire felocsúdtunk már ott sem volt....

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Nemrég kaptam az sms-t Ágicától, hogy
ma 15:58-kor megszületett Bulcsú!!! Ezúton is sok boldogságot és jó egészséget kívánok nekik!!!

Beneildi: Az újpesti biopiac elérhetősége engem is érdekelne.
lamme
 
 


lamme : köszi az infot :lol:

Ágica gratulálok és jó egészséget kivánok nektek.

nadimo
nadimo
 
 


lamme írta:Sziasztok!

Nemrég kaptam az sms-t Ágicától, hogy
ma 15:58-kor megszületett Bulcsú!!! Ezúton is sok boldogságot és jó egészséget kívánok nekik!!!

Beneildi: Az újpesti biopiac elérhetősége engem is érdekelne.


De jó :) Gratulálok nekik, egészséget, boldogságot az egész családnak :)
Vendég
 


Ágica fogadd gratulációmat, egészséget és sok-sok tejcsit kívánok.

Melinda

Kép
Kép
m.krikko
 
 


Sziasztok!

GRATULA Bulcsúhoz!!
Jó egészséget, sok tejcsit!

Kutyfül
Hol voltatok?
Januárban mi is megyünk majd - a nődoki ajánlotta f. o. gégészhez.

Levi is egyre többet bukuk, sajna... Szeret enni... és nagyon hízik is :lol:
Ma nagyon jó fiú volt, sokat aludt.
Kiváncsi vagyok az éjjelre.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


bukuk = bukik :oops:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!

Ágica! Nagy-nagy gratula Bulcsú babához. Jó egészséget és sok örömöt kívánunk nektek!

Újpesti biopiac: Fóti út - Baross utca sarkán van, már a Baross utcán. Ki van írva, hogy biopiac. Szombatonként biztos, de valszeg szerdán is délelőtt. Kb. 4-5 árus van, van gyümi-zöldség, méz minden. Én sajna még nem játam ott, csak anyukám, úgyhogy többet erről nem tudok írni. Még megpróbálom lecsekkolni az infót mástól is.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


kutyfül írta:
Voltunk csípőszűrésen is. Hát a dokiról inkább nem mondok semmit....Futólag említette, hogy adjunk rá betétes rugit és már ott sem volt....Hogy mikor adjuk rá, milyet, miért, meddig, erről semmit nem mondott, és mire felocsúdtunk már ott sem volt....


Szia Kutyfül!

Betétes rugit mi is hordtunk. Először 5 hétig éjjel-nappal hordania kellett Cucunak. Elvileg a meztelen combocskájára kellett volna ráadnom, de annyira dörzsölte szegénynek, hogy így body-harisnya kombóban feszített szegénykém éjjel-nappal. Aztán a kontroll után már csak 3 hétig kellett hordania éjjel, és aztán megszabadulhattunk tőle. A szaküzletben, ahol árulják, szakszerűen elmagyarázták, hogyan kell felkötni a kicsire, a méretét a baba súlya szabja meg. De ha viszed a kicsit, az a legjobb.

Ildi, köszönöm az infókat a bio-cuccokról, nagyon aranyos vagy, hogy ennyit segítesz. Eddig úgy voltam vele, nem fogom én kényezetni ezt a kölköt, én is felnőttem bio-répa nélkül, de most hogy nap mint nap olvadozom a gyönyörűségtől ha ránézek erre a minimanóra, akkor azt mondom, mindenből csakis a legjobbat neki!Mert megérdemli! :D

Kép
waterlilly
 
 


Lilly: eddig én is úgy gondoltam, hogy túlzás már ez a biozöldség-dolog, de azt hiszem még én is átgondolom idővel ezt a kérdést... :?
Főleg, hogy miket hallani a mai zöldségekről (injekciózott, színkezelt paradicsom és társai....)

ÁGICA: nagyon gratulálok én is, sok sikert és kitartást az első hetekre!!!! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Ágica!
Gratulálok a babácskádhoz! Jó egészséget, sok boldogságot és sok-sok tejcsit kívánok nektek!!!! Majd mesélj, ha lesz egy kis időd! :D

Újpesti Biopiac: Reggel érdemes menni, minél korábban és vastag pénztárcával, mert az árak 2-3-4 -szeresei a bolti áraknak. De én is ott szándékozom vásárolni a zöldségeket nem is olyan sokára. :wink: Ennyit nekem is megér. Inkább erre adjak ki pénzt, mint később a gyógyszerekre.

Lilly! Megértelek kistesó ügyben, de idővel még te is másként látod a dolgot és a tapasztalat is sokat jelent a gyermekvállalásban. Találkoztam már nem is egyszer olyan anyukákkal, akik szülés után jó néhány hónappal is csak egy gyerekes anyukák akartak maradni. Aztán pár év múlva mégis csak kistestvérke született és megint pár év múlva újból többen lettek.... :lol: És már nevetnek akkori önmagukon. :wink:
Hozzátápláláshoz a babafalván nagyon jó táblázatot találtam egy anyuka ajánlásával. Bemásolom, ha megtaláltam a linket. De sztem 4 hónapos kor előtt sehol sem javasolt elkezdeni.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Hello Lilly!
Szívesen.
Nekem is sokszor volt ilyen gondolatom, hogy feladom a bio cucc hajkurászását, ez itt Monoron különösen reménytelen... Az meg mégiscsak nonszensz, hogy anyut szalasszam Pesten mindenfelé... bár szívesen teszi, akkor is.
Pont ma két hete, hogy minden létező bp és környéki üzletben kerestem a Holle rizspépet (ez glutén és tejszármazék mentes bio cucc), sehol nem kaptam, így megnyugtatva magam megvettem a nestlé rizses tejpépet, ami korántsem ennyire ok. Erre fél órára rá szóltak a bioboltból, hogy meg van a Holle rizspép... Úgyhogy Lilla Baba mégis klassz bio kaját kap, nem akarom, hogy annyi szart megegyen mint az apja és én. :D Tudom ez fanatizmus, de én annyi ijesztő szakértőt hallottam itthon és külföldön a téma kapcsán előadni, hogy nem sajnálom Picurra ezt a kis plusz odafigyelést. Ja és persze a min. dupla árat. :shock: :shock: :shock:
Vigasztalásképpen én Bécsben és Londonban is hasonlítgattam árakat bio és nem bio és ott is ugyanilyen rossz az ár arány. :(

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


és a biocuccokon felcseperedő gyerekek hogy állnak át a normál kajákra? vagy meddig kell az nekik??? én attól tartok, hogy nem lesz így túl "steril és finnyás" a bélrendszer és a gyomor?
Vendég
 


Babett! A biocuccoktól nem lesz steril a bélrendszer, legfeljebb a méreganyagok nem kerülnek olyan mértékben a szervezetbe, nem halmozódnak fel. Ugyanis itt a növények termesztésénél nem mesterséges szereket- pl. műtrágya és rovarirtószerek- használnak, hanem a természetben is fellelhető megoldásokat vetik be. Pl. az ültetésnél figyelembe veszik, hogy az adott növény kártevőjét melyik növény közelsége riasztja el, így társítják a növnyeket és -megint csak pl. -az esetleges levéltetveket kézzel szedik le és dohányfőzettel mossák át a leveleiket. De ezek csak példák. Az íze is más egy kicsit a zöldségnek, gyümölcsnek és a tápértéke is jóval magasabb lehet a nagyüzemben termesztettekénél.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk. Bent voltam ma Ágicánál a kórházban és tök jól vannak, majd mesél a benti tapasztalatairól, ha hazajöttek és lesz ideje :D Bulcsú gyönyörű!!!!
lamme
 
 


Lilly! Hol van ilyen szaküzlet, ahol tudok ilyen rugit venni? Azt sem mondta el a doki, hogy éjjel-nappal legyen-e rajta. Kedden megyek a doktornéninkhez, talánk akkor majd okosann leszek. Ja, és csak 4 hónaposan kell majd visszavinni kontrollra.

Kia! A Heim Pál kórház fül-orr-gégészetén voltunk (oda tartozunk) és úgy látszik sikerült egy aranyos doktornőt kifogni. Majd kb. 2 hét múlva viszem el Barnust. Addig még az én 6 hetes kontrollom is le kell tudni, plusz a cukrommal is menni kell. Szóval program van bőven :?

Ágica!! Gratulálok Bulcsúhoz!

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Már korábban is akartam jönni, hogy megköszönjem a kedves fogadtatást, de az ünnepek, költözés és a picur miatt lehetetlen volt. Alig győztem most utánaolvasni, hogy mi történt veletek az elmúlt hetekben.
Vicsok: Remélem már jobban vagytok! Mikor olvatam, mi történt a picivel, nekem is potyogtak a könnyeim. Sok kitartást, türelmet és persze jó egészséget Nektek!
Ágica: Gratulálok a kis Bulcsúhoz! Jó egészséget és minden elképzelhető jót kívánok Nektek!!! Ha lesz egy kis időd, megköszönném ha elküldenéd a 11-ik kerületi doki néni elérhetőségét. Előre is köszi!!!
Biozöldség: Nekem szerencsém volt, mert az elején saját termésű gyümiket tudtam adni Zsófinak, amiről tudtam, hogy nincs permetezve, stb. Ahogy vége lett a szezonnak, már nagyobb fejtörést okozott, hogy mit adjak neki, főleg, hogy vidéken ne igen lehetett bio cuccokat beszerezni, úgyhogy néha be kellett érjük a sima boltival. Most már, itt Pesten egyszerűbb a helyzet. Szerintem míg ilyen picik, addig jobb nekik a bio, mint az agyonpermetezett, vegyszerezett bolti zöldség-gyümi. Én a Mammutban tudom, hogy van egy teljes bio részleg: bolt, zöldséges, még drogéria is.
Úgy hallom, megébredt Zsófi!
Minden jót Nektek!
[/b]

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Szia Eperke! :D

Hozzátáplálásos táblázat: www.babafalva.hu/download/szilard.htm
Érdemes megnézni!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Lilly! Nem zavarta nagyon Esztert ez a betétes rugi? Hogy viselte?

KépKép
kutyfül
 
 


köszi Tücsi a táblát, én is elmentettem egyenlőre.. :lol:
Vendég
 


Sziasztok,
én új vagyok itt a fórumban, meg tudnátok nekem adni a MÁV-os dr Szabó György tel. számát, amin be lehet hozzá jelentkezni? És még az is érdekelne, hogy mikor rendel? Ő ugye maradt a MÁV kórházban? A Kisfalvi már tényleg nincs a MÁV-nál?
Az én lányom már két éves, és most második babát tervezünk. Anno a Szt Istvánban szültem, de most emiatt a kórházreform miatt a MÁV-ban kellene találnom dokit. Róla sok jót hallottam.

Egyébként a hozzátáplálós dologhoz csak annyit, hogy nekem nagyon bejött az, hogy az első évben a biopiacon vettem nagy tételben dolgokat, pl. egy kg sóskát vagy spenótot, azt lefőztem, aztán jégkockatartóban lefagyasztottam. Egy adaghoz csak egy jégkockatartónyi kellett, így vagy fél évig nem volt rá gond. Így gyorsan meg is lehetett főzni a kaját, csak a krumplit kellett megfőzni, és egy jégkockatartónyi valamit hozzádobni. Ugyanezt meg lehet csinálni a lefőzött céklával, répával, paradicsommal, vagy a nyers tökkel, stb. Mi anno először gyümölccsel kezdtünk, alma, barack, banán 5 hónapos kora után, a 6. hónaptól pedig zöldségek is. Először a krumpli, utána jöhet a sütőtök, répa, gesztenye, cékla, tök, sóska, spenót, én kb fél dl anyatejjel és krumplival elkeverve adtam. 3-4 naponta új fajtát adtam neki a déli szopi után. 7. hónapos korától már egy jégkockatartónyi husit is kevertem bele, és egy kiskanál oliva olajat is adtam hozzá. A spenótba mindig tettem egy kis banánt, úgy nagyobb sikere volt:) Nagyon szerette még a gesztenye+alma, vagy a gesztenye+cékla, brokkoli+alma, vagy a sütőtök+kelbimbó párosítást is. Ezek elég furcsán hangzanak, de az interneten böngészve találtam a recepteket, és nálunk nagyon bejöttek.... Én kb 11 hónapos koráig adtam neki biocuccokat, amiből csak tudtam, utána már úgyis a mi kajánkat is kóstolgatta.

Üdv,
Emese
emese79
 
 


Emese! Milyen jégkockatartóban fagyasztottad le? CSak azért kérdem, hogy a "sima" jégkockatartóban nem veszi át a többi szagot a fagyasztóban?

KépKép
kutyfül
 
 


Szia Emese!

Szabó dokihoz Papp Csillánál (asszisztens) lehet bejelentkenzi:
0630-3964920; kedden és pénteken rendel délután (kb 13-20 óra között) A Csillát is ekkor érdemes szerintem hívni. Egyébként ő a MÁV-ban dolgozik a nőgyógyászaton, 6. emeleten.
A magánrendelő a Nyugatinál van, Nyugati tér 6. (Don Pepétől a Margit híd fele), III emelet.

Nagyon szép a rendelő, kellemes, tiszta, otthonos, sosem kellett várnom 5-10 percnél többet, és a ctg-t is megcsinálták ott. 7000 Ft egy alkalom, a ctg meg 4000 ft. Az UH benne van a 7000-ben, kb 2-3x csinálta meg. Csak vérvételre kellett a kórházba mennem.
A dokiról én is csak jót tudok mondani, kedves, rendes, és épp annyit mond, amire szükség van, se nem túl sok, se nem túl kevés. Az asszisztense is rendkívül segítőkész lesz, hívd nyugodan!

Én is úgy tudom, hogy a Kisfalvi elment...
Vendég
 


Kutyfül,

Az üzlet, ahol a rugit vettük: Veno-Med Kft.
1042- Budapest, Árpád út 56. I. emelet (lift van)Telefon: 390-2312 Nyitva: H-Cs. 8-16h, Péntek: 8-14H.

De ha eljössz hozzánk, odaadom a miénket, és fel is kötöm a fiatalúrnak! :D

Emese, olyan jókat írtál a hozzátápiról! Ez a jégkockatartós ötlet tetszik.

Tücsi, köszi a linket!

Hát 4 hónapos kor előtt én sem szeretném elkezdeni, akkor is max. almával, banánnal, sütőtökkel. A nagy "álmom" az, hogy 6 hónapos koráig a kajcsija 3/4-e anyatejcsi legyen ( a többi meg tápszer, ugye...). Bár rosszul megy a szoptatás, fejek ezerrel, és azt is adom neki.

Kép
waterlilly
 
 


Ja, Eszti akkor sírt egy kicsit, amikor a rugit először ráadtam (utál öltözködni), de aztán már nem cécózott miatta. Volt, hogy bealudt, amikor kötözgettem a szalagokat rajta! :D

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok :)

Segítsetek légyszi hozzátáplálás ügyben! Az rendben van, hogy mit és hogy fogok neki adni, de Zsófi csak négyszer szopik egy nap. Mindenhol azt írják, hogy a tízórait váltsuk ki először rendes kajával. De Zsófi eszik reggel hétkor, aztán 11-kor, háromkor, és este hétkor. Ő alakította ki, hogy négyszer eszik egy nap, tehát most elég neki. De ha 11-kor nem tejet kap majd, úgy nem lesz éhes szerintetek? :?
Vendég
 


Kütyfül,
én azt csináltam, hogy nejlon zacsiban tettem be a mélyhűtőbe, így nem vette át a szagot. Másnap, mire megfagyott, kiszedtem a jégkockatartóból, egy zacskóba, hogy jobban elférjek a mélyhűtőbe. Egy kis melegvizes szivaccsal az alját megtöröltem, épphogy csak annyira, hogy könnyebben kijöjjön belőle.

Panndi,
ha nem elválasztani akarod még Zsófit, akkor ne váltsd ki még szopit, hanem szopi után kínáld meg más kajával. Így nem csökken le a tejed. Ahogy nő a baba, úgyis egyre több kaja kell neki. Én legalábbis így csináltam, az LLL liga így ajánlja. Én 20 hónapos koráig szoptattam, 5hónapos koráig kizárólagosan, az 5. hónaptól adtam pici gyümölcsöt a reggeli szopi után, a 6. hónaptól a déli szopi után megpróbálkoztünk a zöldségekkel. Ha jóllakik, és utána jön a szopi, akkor egyre kevesebb tejed lesz. Így ahogy nő, és több kaja kell neki, azt a rendes kajából veszi. Úgyis 6 hónapos körül van egy növekedési ugrás, amikor hírtelen több kaja kell nekik. Egyébként nekünk is volt olyan időszak, hogy 4-szer szopizott csak. Ha szépen fejlődik, az nem baj. Egyébként van olyan baba, amelyik nem fogadja jól a rendes kajákat, és nem hajlandó nagy mennyiséget enni belőle, főleg az elején, akkor tényleg éhes marad....

Ja és akinek esetleg kevés a teje, tudom ajánlani a görögszénamagot. Teát kell belőle csinálni, borzasztó íze van, de nekem volt egy szájsebészeti műtétem, ami után érezhetően lecsökkent a tejem, nálam sokat segített... és hát persze a gyakoribb szopi (kényelmesebb mint a fejés) és akkor lesz sok tej:) Erre itt vagyok példának én, nekem az elején kevés tejem volt, mégis sokáig szoptattam. Szóval kitartás!

Babett, köszi az infókat Szabó doktorról!
Üdv,
Emese
emese79
 
 


Panndi! Eperke már megelőzött hozzátápi ügyben. Még van időtök elkezdeni a gyümölcskóstolást, semmiről nem fogtok lemaradni, ha kivárjátok az idejét. Én szopi után szoktam megkínálni Gábort gyümölccsel. Most próbálom az egyszeri helyett a napi kétszerit, két részre osztva a napi adagot. 100 gr-ot ugyanis vígan megeszik így is, de ez állítólag kicsit sok még neki.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Panndi!

Mi is szopi után ettük a gyümit Lillával! Most (ez nekünk ugye a 7. hónap) kapja a tízórait előbb a szopinál, de a délit még mindig szopi után adom.

nekünk tejcsi probléma eddig nem lett, Lillu ugyanis este őrült sokat szopizik.

Az időkről. Nekem egy védő néni magyarázta el, miért ajánlják a tízórai kicserélését először. Ez ugyanis később kisgyereknek tízórai lesz, nem főétkezés, így célszerű ezeket a könnyű kezdő gyümiket ekkora időzíteni és akkor később nem kell a szokásokon változtatni. Tízórai időnek nekem 9-11, ebédnek 12-14 óra közé javasolta az étkezést. Mi a 9 és 12-re álltunk rá, mert így délelőtt frankón tudunk csavarogni (na persze ha nincs ilyen hideg :shock: ). Ha megnézed a Ti 11 és 3 órátok nem áll annyira messze ettől. Ha már jobban eszik, kicsit tologathatsz is rajta.
Ebédnek illik adni inkább majd később a zöldséges, húsis komolyabb kajákat. Amúgy szopi plusz ezek a kóstolgatások Lillát sokkal jobban telítik, mint az anyatejcsi magában.

Kicsit zavaros lett, de remélem azért még érthető. Hogy tisztább legyen leírom Lillu hogyan kóstolgat.
7-8 között anyatejcsi 2 alkalommal eszi meg az adagját
9 óra gyümi (körte vagy barack - almától ugyanis öklendezik szegény :oops: ) utána kiadós szopi (mi először 1/3 üveget ettünk csak, most 1/2 bébiétel üvegnyit burkolunk be - utána már csak öklendezik tőle)
Így kibírjuk 12-ig ekkor nagy szopi, utána zöldségek keverve (répa, krumpli, sütötöki, most akarjuk bevezetni majd a rizspépet és az olajat is ill. néha kis almát csempészek a krumpliba - ez az egyedüli mód, hogy befele és nem kifele megy az alma)
Utána 2,4,6,8 szopi-szopi (ebből is látszik, hogy kis haspók a drága :oops: ) Mi februártól próbálunk délutáni gyümit is, akkor talán egy szopival kevesebb is elég lesz majd. Lilla nem eszik hatalmas mennyiségeket, de szépen nő, így nem aggódom.

Remélem valamit tudtam segíteni. Ha figyeled Zsófit, úgyis kiderül milyen kaja időpontok illenek a napjaiba. Szerintem is ráértek, időben vagy, nyugodtan kóstolgassatok saját igény szerint. Neki még a tejcsi is elég, a gyümi csak plusz élvezet!!!

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Köszönöm szépen a tanácsokat, aranyosak vagytok, hogy ennyire részletesen váélaszoltatok :)
Vendég
 


Sziasztok!

Lányok! Lilly és még néhányan akik Szabó Györgynél szültetek, egy kis infóra lenne szükségem tőletek. Priviben írnám meg. :wink: A visszajelzést -a témát illetően- előre is köszönöm.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Panndi

Azt javasolják az elején, hogy szopi után próbálkozzunk a hozzátáplálással, mert állítólag ilyenkor szívesebben elfogadnak új ízeket. De ha már úgy látod, hogy szívesen eszi az almát, szerintem megpróbálhatod, hogy két szopi között (mondjuk délelőtt 9-10 körül) adjál neki almát. Én is így csináltam Zsófimmal, csak ő délután evett szívesebben gyümit, így az uzsonnát váltotta ki először az alma. Nekünk a védő nő illetve doktor néni azt mondta, hogy a gyümölcsöt úgy is hamarabb feldolgozzák, hamarabb kiürül a pocijuk gyümi után, így a szopit nem befolyásolja. Ugyanolyan jól szopiznak, ha két szopi között kapnak egy kis gyümölcsöt.
Nálunk ez be is vált.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


eperke21 írta:Panndi

Azt javasolják az elején, hogy szopi után próbálkozzunk a hozzátáplálással, mert állítólag ilyenkor szívesebben elfogadnak új ízeket. De ha már úgy látod, hogy szívesen eszi az almát, szerintem megpróbálhatod, hogy két szopi között (mondjuk délelőtt 9-10 körül) adjál neki almát. Én is így csináltam Zsófimmal, csak ő délután evett szívesebben gyümit, így az uzsonnát váltotta ki először az alma. Nekünk a védő nő illetve doktor néni azt mondta, hogy a gyümölcsöt úgy is hamarabb feldolgozzák, hamarabb kiürül a pocijuk gyümi után, így a szopit nem befolyásolja. Ugyanolyan jól szopiznak, ha két szopi között kapnak egy kis gyümölcsöt.
Nálunk ez be is vált.


Köszi, ez jó ötlet :)
Annyira érdeklődik a kaják iránt, hogy ezért szeretnénk neki gyümölcsöt adni.
Vendég
 


Tücsi:
írd a kérdésedet priviben akkor a Szabó dokivla kapcsolatban, mire vagy kíváncsi :lol: ?
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: