Új privát üzeneted érkezett!

Szisztok Kismamik!
Itt is mindenkinek BUÉK!! Még az éven ide sem írtam.
Ma voltam tanácsadáson, ott nagyjából rendben van minden. De holnap megyek UH-ra!! Szorítsatok, hogy ne legyen szégyenlós. Jó lenne tudni ki lakik a pocimban.

Hát Neketek tényleg nagy a pocitok. Nekem ennyire nem nagy. Majd rakok fel én is, ha érdekel.

Derékfájás: 30.-án voltam bulizni, koncerteztek a páromék. Persze én nem ihatok, így én vezettem haza. Hajnal 2 körül már én is azt hittem, hogy leszakad a derekam. Még ennyire nem fájt sosem, pedig régebben volt, hoy lehajolva maradtam.

Érzem a mocorgást!! Amióta írok, vagy 3X rúgott a hasmba. Olyan aranyos. Először csak bizsergést vagy remegést éreztem, aztán egy pár napig semmi. Vagy 2 napja érzem, hogy mocorog. Mintha nem férne el és megfordul, vagy belerúg a hasamba vagy nem is tudom. Olyan furcsa érzés, de nagyon jó. Eddig nem volt mit érezni, csak a pocim nőtt, de most érzem, hogy van ott valaki.

Jajj, mennem kell. Este még jövök sztem.

sz.andi

sziasztok :lol:
Oviban minden rendben volt,evett,aludt,a Vercsi sokat segített neki,eléggé ráhagyatkozott,de majd megszokja hogy ő is meg tud csinálni dolgokat,nem mindent a Vercsivel kell csináltatni-de nagyon örülök hogy így sikerült a mai nap :lol: És be se pisilt,aminek külön örülök :lol:

Én is már úgy szeretném érezni hogy mocorog a pici,de ami késik,nem múlik :)

Kép
Kép
Kép
kike

ibm kész vagyok a pocakodtól!!!!!!!! és hány éves a pótfiad? És mit szól a kistesóhoz?

oszmann a te pocakod sem semmi. erre kell számítani két hét múlva??? :)

kike, kíváncsi vagyok hogy mi volt az oviban :)

edied tök jó hogy neked már meg tudták mondani hogy kisfiú... irigyellek :)

wera a 4D-re szerintem nem baj ha nincsenek meg az eredményeid, mert nekem is mondták előre hogy vigyem a kiskönyvet meg minden, gyorsan el is intéztem, mert nekem nem volt még, és bele se nézett egyik lapomba se, úgyhogy szerintem akkor se történik semmi, ha nincs ott az eredményed...

ma most azt hiszem ennyi. majd mindjárt teszek fel én is pocis képet. De tényleg hihetetlenek vagytok, hogy nektek ekkora. És én még azt hittem hogy nekem nő nagyon... :)

KépKép
muffin

Sziasztok!

Muffin!

Pótfiam most lesz 8 éves!
Hát mikor megmondtam,hogy lesz kisbabám az volt az első reakciója,hogy:JAJ NE!!!!!!!!!!!!! :cry:
Ez kicsit rossz volt!
Aztán szép lassan nézegettem vele babás könyveket,filmeket,megbeszéltük,hogy majd segíthet etetni meg megyünk sétálni!
Meg hogy ő lesz a nagy és vigyázhat a kicsire!
Erre az volt a reakció,hogy :jó de pelenkázni nem fogom! :lol:
Mindig elmondom doki után,hogy mekkora,akkor megnézi a vonalzóján! Most már csak egy kikötése van: Csak nem lány legyen! :lol:
A legbüszkébb akkor volt mikor előkerestük az ő félretett ruháit és végignéztük,hogy mind milyen szép és milyen cuki lesz a babánkon!
Ez nagyon tetszett neki!
Néha megnézzük videón milyen volt mikor ő kicsi volt!
Szerintem mire megérkezik nem lesz semmi gond!

Nemtudom ki melyik topicba írogat még,de én több helyen jelen vagyok!
A 2008-ban szülünkben a kismamik már nagyon készülnek,csomagolnak!
Tök izgi!
Az egyik kismami aki mindjárt szül csinált a 9 hónapról egy nagyon nagyon édes videót!
Szerintem mindenkinek kicsordult a könnye aki eddig megnézte!
A linket nem szeretném ide felrakni a tudta nélkül,de ott megtaláljátok!
Szerintem ne hagyjátok ki!!!!!!
Iszonyú jó lett!
Büszke lehet rá!

Sz.andi! Szorítok holnapra,remélem megtudjátok ki lakik odabenn!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Megint jó régen írtam. A változatosság kedvéért nem csak a párom két gyereke van nálunk, hanem az öcsém kisfia is. Most már négy gyerekre vigyázok. :) Ami nem is lenne gond, csak főzni, mosogatni, mosni ne kéne!
De hétfőn kezdődik a tanítás, megyek doogozni, komolyan mondom, pihentetőbb lesz, mint a téli szünet!

12. heti UH-n minden rendben volt, nyaki redő 1,1.
Persze azért rám hozták a frászt, az mondta a doki, hogy mélyen tapad a lepény, ami most még nem baj, majd feljebb húzódik, szedjek 3x1 MagneB6-ot. Én hülye viszont elolvastam egy csomó mindent erről a neten. Hát, kár volt...

Ti mentek Down-kór szűrésre? Nekem a korom miatt javasolta az orvos. (35 leszek pont, mire szülök) A magzatvíz vizsgálatot nem szeretném, az hiszem, az Integrált vérvételre elmegyek.
Illetve már kaptam keddre időpontot.

Ibm: Kérdezted, hogy megyek-e a Jánosba szülésfelkészítőre. Szeretnék majd menni, remélhetőleg a párommal együtt.
Te mész majd?
Állítólag nagyon klasszak a Jánosban az új szülőszobák.

Na megyek elkezdem fürdetni ezt a négy lurkót, mert mire végzünk kilenc óra lesz.
Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
patr

Sziasztok!

Patr.! Akkor most van feladatod!
Én szeretnék majd menni szülésfelkészítőre!
Az utcánkban is van egy csaj egy napra vagyunk kiírva, nemolyan messze van egy ismerősöm 2 hét különbséggel szülünk!
És ma megtudtam,hogy apa rokona is júliusra várja!
Lesz kikkel babáznom a környéken is!
Szupi!
Már úgy várom pirinnyó babát!
Meghogy megtudjam a nemét!
Tisztára bevagyok már zsongva,másról sem beszélek itthon!!!!!!

Kép

Kép
ibm

na megint itt vagyok, csináltam vacsit, de olyan sós lett, hogy alig bírtunk belőle enni. Erre férjecském csak annyit mondott, hogy azért sose fogok haragudni hogy ennyire szeretsz. :)
Na mindegy, a lényeg, hogy most úgyis csak egy pocis fotót akartam felrakni. Az előbb csináltam. :) Kép

KépKép
muffin

ja és ibm még azt akartam mondani, hogy tök jó, hogy ilyen jóban vagy a pótfiaddal. De hogyhogy ennyit nálatok van meg előszedtétek a régi ruháit? Csak mert az ember inkább olyat hall, hogy az anya nem engedi a gyerekét a 'mostohához' meg ilyenek és tök jó olvasni, hogy ilyenek is vannak. :)
Na most elteszem magam holnapra. De szerencsére holnap péntek és aztán jön a hétvége. Ezt el lehetne viselni, hogy minden héten csak két napot dolgozik az ember. :) Jó éjszakát! :)

KépKép
muffin

Sziasztok!

Muffin, szép pocak! A tiéd is jó nagy 13 héthez képest! :lol:

Ibm, szerintem a pótfiad imádni fogja Pirinnyót! Megnéztem azt a videót amiről írtál. Tényleg nagyon jó! :shock: :D

Kike, örülök a sikeres ovijáratnak!!! :lol:

Sz.Andi, én 25.-e óta érzem a mocorgását. Nagyon érdekes dolgokat csinál, de szuper érzés! Várjuk a pocakfotót!!! :wink:

Wera, a 4D előtt pár nappal én is megálmodtam, hogy kukis lesz. De ez nekem nem derült ki. :cry: Remélem neked kiderül és fiú lesz! Drukkolok!

Nekem a toxoplasmat a 12. hét előtt vizsgálták. Én már átestem rajta valamikor. :D Akkor egy csomó mindent megnéztek vérből és vízeletből.

Én nem tudom eldönteni, hogy fiút vagy lányt szeretnék jobban. Asszem mindegy. 3 gyerkőcöt szeretnénk legalább, legyen benne fiú is és lány is. :D
A lánynevünk már régóta megvan: Luca. A fiúnevet most döntöttük el. Vagyis én, mert a páromnak végig ez volt a favorit: Zalán

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
sziszka82

Sziasztok Kismamik!

Muffin! Te sem panaszkodhatsz a pocakodra!
Nagyon szép nagy!
A nővéremék a fejünk felett laknak,úgyhogy néha még túl közel is vannak!
De egyébbként a pótfiam születése óta kicsit az enyém is!
Tényleg nem hittem,hogy ennyire lehet ragaszkodni egymáshoz!
Mostmár kicsit lejjebb adta,de nagyon sokáig pl. addig nem feküdt le amíg este nem jöttem haza és nem tudott felhívni,hogy azt mondja: szép álmokat!
Ma már nem mindennap,de sokszor megteszi!
Ha bárhová elmennek vásárolni én vagyok az első akinek valamit vinni kell,ha csak egy sajtos pogit mert azt szeretem akkor azt,de nem jön haza anélkül,hogy hozna valamit!
Ha Anyukájának fest vagy készít valamit akkor nekem is,ha olyat főznek amit szeretek akkor felhív,hogy menjek vele ebédelni és még sorolhatnám..................!
Tényleg imádjuk egymást!
Nagyon kell majd figyelnem,hogy vele is foglalkozzak!
Amúgy Nővéremet nem nagyon kérdezi meg,hogy jöhet-e,csak közli,hogy jön!!!!!!!! :lol:
Édes pofa,de néha nagyon csúnyán beszél!
Nővérem is így szokta meg,mert kis korától mindenhova hurcoltam magammal,tényleg mintha az enyém lenne!
Később meg is bántam egy kicsit,mert már nem volt magánéletem,annyira természetes volt mindenkinek amit csináltam!
Tudni kell hol a határ!
De azért meghálálja a kis sz..os!

Remélem mindenki jól van!
Ti is kezditek elveszteni a fonalat?
Vagy csak az ünnepek alatt kiesett infók miatt tűnik most minden olyan soknak?
Lassan már nemtudom követni kivel mivan!
De tök jó!
Most jönnek az uh hegyek!
És NEMEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Megyek csobbanni,aztán még benézek!

Kép

Kép
ibm

Halihó!

IBM - megint egy hajszál választott el hogy egyszerre írjunk! :D
Én sem tudok mindenkit követni, de ez abból is adódik hogy nagyon sokan vagyunk és van aki csak ritkán jön. De akik minden nap vagyunk, azok szerintem tökjó hogy így tudunk egymásról minden kis apróságot. Na, ezt jól megmagyartam! :lol: De értitek!

Muffin - A te pocód is szép nagy! Az én majdnem 17 hetes pocakom nincs akkora mint a tiéd! :? :lol:

Most már mindenkit megkérnék, aki még nem rakott fel pociképet, hogy sürgősen pótolja!!! :wink: :lol:

A 7végén jön tőlem is az aktuális.

Apa megint beteg. Fája torka meg minden. Szépen visszaesett szegénykém! Nem csoda, folyton dolgozik, a gyógyszereket meg 2 napig szedi, aztán kész. Így nem is lehet helyrejönni. Úgyhogy ma megint nem alszik velem, nehogy megfertőzzön! :cry:
Vendég

Most hogy azon tűnődtem tudom-e követni az eseményeket, eszembe jutottak 2-en is, akik már rég írtak.

Anha - már nem jössz közénk többet?! :(

Harivera - voltál már azóta orvosnál? Mi a helyzet a bizonytalanság-kérdéssel? :shock:
Vendég

Igen Wera!
Harivera szokott írni a 2008-ban szeretnék szülnibe is,ott szoktam róla olvasni!
Utolsó infóm szerint minden okés ,van baba!
Csak még pici volt!
Gondolom ő is olvas minket és majd jön és mindent elmesél,de ha nem ott megtalálod!
Anha??????? Ő tényleg nagyon régen volt!

Szilvi??????? Biztos leköti az angol!

De akik így mindennap írunk tényleg szuper jól követhető!

Na most elküldöm,kíváncsi vagyok írtál-e már valamit Wera?????? :lol:

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Tényleg aranyos az a video :) én is megnéztem!

Ma elmegyünk Uh-ra mert már annyira kiváncsi vagyok :) nem bírom ki 10-ig, főleg hogy nem is biztos hogy csinál akkor uh-t. Szerintetek nem baj? Meg igy a párom is látja, és először akkor együtt látjuk, mivel a dokim csak délelőtt van, és oda nem tudna jönni, ezért nem is látná... viszont én meg szeretném ha elsőre együtt látnánk, és hátha dobog a szivecskéje is már :)

Az én pocimon még semmi sem látszik... vagyis én látom :) de más még nem igazán.... Olyan érdekes, hogy van akinek már 12 hetesen viszonylag nagy a pocija és van akinek meg szinte semmi sem látszik :)

Nekünk teljesen fiú érzésünk van... nekem néha van egy kis lány is, de inkább fiú :)
encsike87

Sziasztok!

Végre péntek van! Nehéz visszarázódni a munkába. :)

Ma meglesz az AFP eredményem! Remélem minden rendben lesz!

Tegnap délután óta szúrkál alul a hasam. Nem vészes, de azért egy kicsit kellemetlen. Nektek is szokott? Remélem csak növekszik a pocak!

Eldöntöttem, hogy hétfőtől eljárok kicsit fitness terembe. Lépegetőgép és társai. Csakis olyanok, amivel nem erőltetem a hasizmomat. A párom természetesen ellenzi. Mondjuk azt is, hogy még dolgozom. Nem tudom vele megértetni, hogy azzal senkinek nem teszek jót, ha teljesen eltunyulok. Mi a véleményetek erről?

Szép napot!

Kép
sziszka82

Én már nem mernék elkezdni ilyen fittness meg hasonlókat :) :oops:
Inkább megpróbálok rendesen enni, hogy ne legyek hatalmas :) De én attól félnék, hogy mi van ha mégis ártok vele... persze ez gondolom csak az én hülyeségem :):)

De az semmiképpen sem jó, ha eltunyulsz...

A barátaink között van egy két szélsőséges példa... pl van egy ismerősünk, akinek 2 gyereke van 25 évesen... ezzel nem lenne gond, de hogy mennyire lepukkant, az már durva... általában mindig büdös, és szétnyúlott ruhákban jár otthon (megtehetné hogy normálisban járjon!! ) na ilyen én soha nem leszek, az tuti :)
encsike87

eltunyulni én sem szeretnék, de azért a fittness termet nem vállalom be. szerintem ha csinálsz otthon napi 20 perc tornát, vagy minden nap elmész sétálni, az simán elég.

engem a párom dolgozni nem enged, de én akarok. azért számít a táppénz és a fizetés közti 25 ezer ft - szerintem. szerinte az egészségem fontosabb, én meg hiába magyarázom neki, hogy most nincs is hajtás, nem is vagyok ideges, semmi. itt azt jeleztem hogy március végéig dolgozom, a párom szerint legkésőbb feb 1-től már be se jöjjek. mondtdam neki hogy feb. közepéig én azért szeretnék. na nem a munkahelyemhez fonzódom ennyire, hanem néhány kollégát szívatnék meg a nemlétemmel - szerintem.

mia_snow

Sziasztok!

Írtam egy regényt és eltűnt :evil:

Na mégegyszer!

Ibm! Én is voltam hasonló helyzetben, mint te. Nekem van három, nálam idősebb unokatesóm. Mindegyiknek van családja, 2-2 gyerekkel. Összesen 6 gyerek 16 és 6 év között. Amikor megszülettek , szinte minden nap ott voltam reggeltől estig. Etettem, fürdettem, pelenkáztam, öltöztettem, sétáltattam, stb. A kicsik is nagyon szerettek engem. De ez nálam kb a gyerekek 2 éves koráig tartott, amíg lehetett velük babázni. Mindig született kisebb, így inkább oda jártam többet. Persze most is szeretem őket, de már nem járok olyan sűrűn. Inkább már ők jönnek hozzánk babázni Rolival.
Így amikor Roli megszületett, nekem semmi nehézségem nem volt. Mindent jól begyakoroltam már. Roli is nagyon jó baba volt. 3 hónapos korától végigaludta az éjszakát, pedig nem kapott tápszert. Úgyhogy fel vagyok készülve, hogy a tesóval nem lesz ilyen szerencsém.

Megnéztem a videot, tényleg nagyon ari.

CSillala! TÉnyleg hatalmas a pocakod, a 12 héthez képest. Látom Toncsi örült a hónak, nem úgy mint Roli.

Wera! Már tegnap akartam képet feltenni, de mire lefényképeztem magam, lemerültek az elemek. De mindjár felteszem.

Sziszka! Én sem kezdenék már el fitnessbe járni. De mindenki maga érzi. Főleg ha előtte rendszeresen jártál.

Ezeket a képeket tegnap csináltam. Volt még vagy 8, de valahogy nem sikerültek. Ezek sem, de mindegy.

Kép Kép

Kép
szly27

Sziasztok! :D
Én is megnéztem a filmet,nagyon tetszik :D
Meg kell hogy mondjam,hosszú idő után először van egész szép rend itthon,hogy mindettő gyerkőc oviban van :D Végre van is értelme a rendrakásnak,nem csak egy-két óráig tart-persze hétvégén megint borul majd a ház,de sebaj :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Szóval, szerintetek nem baj, hogy elmegyünk ma UH-ra, még igy doki előtt? :roll:

Kike, csak meg ne und a rendet meg azt hogy csend van :lol: De hétvégén majd úgyis szétpakolnak mindent :):)
encsike87

Sziasztok!

Ibm - tegnap hamar lecsucsiztam mert nagyon fájt a fejem. De nem lett jobb :x Ma megpróbálok sok liter löttyöt magamba tölteni, hátha az a baj hogy nem ittam eleget mostanában.

Sziszka - én mindenhol azt olvasom, hogy aki eddig nem járt kondiba, azt ne most kezdje el. Én inkább a terhestornát a sok sétát javasolnám. Persze nem szeretnék beleszólni, ez csak vélemény.
Mi a 8-adikon lakunk, úgyhogy lépegetőgép helyett nekem a lépcső is megteszi. Persze nagyrészt lifttel járok! :lol: Képzeljétek! Tavaly ilyenkor nap kb 100 emeletet mentem (ha nem többet) a munkahelyemen, az aztán nem volt semmi! De most a terhesség elején ez az 5 hét fekvés teljesen betett. Azóta se bírok megerősödni és ez eléggé zavar. De én sem szeretném elhagyni magam, az tök gáz.

Kike - látod, mondtam hogy lesz előnye is a "gyerekek az oviban" dolognak! :wink:

Szly - neked is hatalmas pocid van! Nagyon szép! Ha így haladok, nekem a 8-9. hónapban lesz ekkora! :lol:

Mia - megértem hogy dolgozni akarsz és ha nem túl fárasztó és stresszes, akkor miért ne? :)
Én jól elvagyok itthon, de azért szívesen bemennék néha melózni pár napra. Egyébként most már visszamehetnék, de mivel busszal jártam és át is kell szállnom 1x, meg ki tudja mikor jön a csatlakozás... azt mondta a doki hogy inkább ne erőltessük. Ebben a hidegben könnyen megfázhatnék. Kocsival más lenne, de hát se jogsim, se autóm... :oops:

Encsi - majd írj hogy mit mondott a doki! Kíváncsi vagyok! :D

Ma szuper programjaim vannak: mosás, vasalás és társai. Főzni nem kell hála az égnek mert azt tegnap este megcsináltam.

Mindenkinek szép napot kívánok, délután még jövök! Puszkó
Vendég

Encsi - biztos én vagyok a hülye, de nem igazán értem ezt az uh doki előtt dolgot! Most nem vizsgálatra mész? Tudom hogy 10-ére kaptál ip-ot, de akkor most máshova mentek? Gondolod csinálnak csak uh-ot vizsgálat nélkül?? Én ilyet még nem nagyon hallottam... Általában először megnyomkod és ha úgy látja szükséges, akkor uh. Bár lehet hogy van ahol más a szokás!?!?
Vendég

Olyan helyre megyünk, ahol csinálnak 4D-t, és ott azt mondták, hogy csinálnak simát vagy 3D-t. Azon látszik, hogy minden jóhelyen van e, és hogy mekkora... a vizsgálatot majd 10-én a doki elintézi, aztán utána már a többit rábízom :)
encsike87

Ki nem rakott még fel pociképet?Rajtam kívül?

Kép
Kép
Kép
kike

Szly:Nagyon szép,nagy pocid van :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Örülök,hogy tetszett a videó mindenkinek aki megnézte!

Encsike! Szerintem spuri az uh-ra,szívem szerint én mindennap mennék!
Várjuk az eredményeket,fotókat!
Most mennyi idős is vagy?
Vonalzó????????????

Sziszka! Nekem is szúrkál időnként a hasam,főleg a múlt héten éreztem,de ha lefeküdtem abbahagyta!
Biztos nő,nem lesz semmi baj!
Uh-ra mikor mész?
A fittness-ről nekem is az a véleményem,hogy NE!
Persze mindenki maga érzi,hogy mit vállalhat ,én lehet,hogy túl óvatos vagyok,de inkább!
Sose lehet tudni!
Szerintem is inkább sétálj!

Mia!
Szerintem a munkával is hasonló a helyzet ki meddig bírja!
A nővérem problémamentes terheséggel az utolsó hónapban maradt csak otthon,irodai munkát végzett és mindennap pestre buszozott,ja és télen is,mert febr-ban szült!
Biztos jó azért emberek közt lenni!
Úgyis érzed ha eljön az ideje!
25000? Én konkrltan 50000-el kapok kevesebbet,nagyon durva!
Ja és csak kapnék,ugyanis kiderült,hogy a melóhely nem tb kifizető hely,így a tb még nemmbírt utalni!
2 hónapja nem kaptam lóvét!

Szly! Nagyon szép nagy pocid van neked is!

Kike! Örülök,hogy sikerült rendetraknod,de gondolom a szíved mélyén alig várod,hogy újra rumli legyen!!!!!!!!! :lol:
Hisz akkor már otthon lesznek a lurkók!
Fotó???????????

Wera! Nekem is elég sokat fáj mostanában a fejem,aztmondják a hormonok miatt.
Levegőn vagy eleget?
Én nem mindig,néha már érzem,hogy hiányzik!

Képzeljétek ma el kell mennem a körzetihez!
Nem múlik ez a megfázás,sőt!
Úgy ugatok már majd szétmegyek a torkom!
Már kezd fájni a homlokom is,minden kis takonykórnál homloküreggyulladásom szokott lenni,ezt most nem várnám meg!
Kell kérnem valami köptetőt!
Muszály,nincs más választásom!
Szedett már valaki valamilyet?
Remélem nem lesz baj!

Kép

Kép
ibm

Ami - szerintem köptetőnek és köhögéscsillapítónak legjobb a lándszás utifű. Csupa gyógyfű, csak azt nem tudom kismamik szedhetik-e. Van nekem is itthon, de a dobozát sajna már kidobtam, de esetleg rákérdezhetsz a patikában. És recept nélküli kapható. Ami még nagyon jó (de az sajna reciköteles) a mixtura pectoralis.
Sajna valóban nem vagyok eleget levegőn, lehet az is baj.

Encsi - értem már! Várjuk a fejleményeket! :D

Lányok, nekem több mint 100 ezerrel kevesebb a pénzem mintha dolgoznék. Ez van. Megpróbálom nem bosszantani magam rajta, amennyire lehet. :? Egyébként nekem se utal a tb. :evil:
Vendég

"recept nélküli kapható" helyesen: recept nélkül kapható! :roll:
Vendég

most elvileg 6 hetes és 5 napos... jó lenne ha már dobogna a szive :)

Majd UH után csinálok vonalzót, akkor pontosabban tudom hogy mennyi idős :)
Én is állandóan mennék UH-ra... :) Ráadásul türelmetlen is vagyok nagyon :) ÉS úgy szeretném már látni :)

Wera, hogy lehet az hogy 100-al kevesebb a pénzed mintha dolgoznál?
encsike87

NEm akarok okoskodni, de igazából az UH nem bizonyítottan hasznos, sőt. Úgyhogy sztem ha nincs gond, az jó, és csak úgy ne nagyon menjetek....

potyka

wera, ez hgoy lehet, hogy ennyivel kevesebb?
amúgy ha megnyugtat: ha én 100-zal kevesebbet kapnék, az buszbérletre lenne csak elég :D

mia_snow

Mia! Egyforma akkor a helyzetünk :):) nekem is kb a buszra lenne elég :):) De mindegy, legalább van... van akinek ennyi sincsen!

Gondolkodtatok azon hogy meddig maradtok otthon a babával?

Mi azt beszéltük, hogy bölcsibe nem adjuk, de oviba már megy... úgyhogy szerintem én 3 éves koráig, de azért közben dolgozom majd, csak otthonról.
encsike87

Mia! Egyforma akkor a helyzetünk :):) nekem is kb a buszra lenne elég :):) De mindegy, legalább van... van akinek ennyi sincsen!

Gondolkodtatok azon hogy meddig maradtok otthon a babával?

Mi azt beszéltük, hogy bölcsibe nem adjuk, de oviba már megy... úgyhogy szerintem én 3 éves koráig, de azért közben dolgozom majd, csak otthonról.
encsike87

Ha nekem több mint 100 ezerrel lenne kevesebb a pénzem, akkor még nekem kéne befizetni :D

Én a pici két éves koráig maradok itthon, utána megyek vissza. Roli már ovis lesz, a kicsit meg bölcsibe adom. Jó itthon lenni, de azért én vágyok kicsit vissza. Főleg ilyen rossz időben, aamikor be vagyunk zárva. Nyáron nagyon jó. Majd meglátjátok. Etetés, itatás öltözés, aztán jöhetnek a hosszú séták, míg újra éhes nem lesz a pici.

Kép
szly27

Ez a buszbérlet tetszik :D
Illetve nem tetszik, de én sem tudnék már egy havi BKV bérletet venni, ha 100-al kevesebbet kapnék.
Tényleg azt tudjátok, hogy a Gyed-et a nettó, vagy a bruttó bérből számolják majd?

Most én is úgy tervezem, hogy két éves koráig (amíg jár a gyed), maradok itthon. Addigra anyukám pont nyugdíjba megy.
Azt olvastam valahol, hogy most már gyes mellett lehet teljes munkaidőben dolgozni, erről tudtok valamit?

Kép
Kép
patr

Úgy lehet hogy minimálbérre voltam bejelentve, a többit kézbe kaptam. Az utóbbi 2 hónapban pedig 25 ezret utaltak. Ja! És már rég lógok a buszon... :lol:
Vendég

www.magyarorszag.hu - itt mindenféle jogszabály, várható összegek, stb megtalálhatók.

tudomásom szerint a gyed a bruttó bérből kerül kiszámításra, tehát bruttó bér 70%-át kapod (ha jól tudom lejön még a nyugdíj járulék, de erről nem találtam infót sajna). A gyed maximális összege a minimálbér kétszeresének a 70%-a, ami jelenleg kb 90 000 ft körül van, ehhez kapjuk még a családi pótlékot, ami most asszem 11-12 ezer ft körül van.

amúgy én 2. babót is szeretnék amíg otthon vagyok, aztán meglátjuk... :) el tudnám képzelni úgy az életem, hogy 3 gyerkőccel otthon, amikor már sulisok, akkor esetleg vmi felelősséggel nem járó melót csinálni 4-6 órában. (álom-álom...)

mia_snow

Sziasztok!

A kismamaság előtt kb 2 hónapig nem mozogtam, mert költözött az a fitness terem, ahova jártam. Amúgy heti legalább 3x jártam spinningelni.
A séta jó lenne, csak az a baj, már sötét van mire hazaérek a melóból, akkor meg már nincs kedvem kóborolni. :)
Nem tudom mitévő legyek. Szerintem ma felhívom a dokibácsit és kikérem a véleményét.

Ha bírom, május elejéig szeretnék dolgozni. Egyik ok a pénz, meg még elég sok függőben lévő munkám van, meg nem is nagyon szeretnék még otthon lenni, mivel a párom csak este 6 körül ér haza.
Azt még nem tudtam eldönteni, hogy meddig szeretnék otthon maradni. Szeretnénk következő bébit is, lehet hogy addig már vissza sem kellene jönnöm dolgozni. Vagy otthonról melóznék. Hát majd kiderül.

Patr, gyes mellett már lehet teljes munkaidőben dolgozni.

Kép
sziszka82

Igen lehet gyes mellett dolgozni. Én is úgy akarok majd visszamenni.

Mi is pont úgy terveztük a 2. babát, hogy ne kelljen dolgoznom, de a gyesem se kezdődjön el. Így gyedről megyek gyedre. Mivel pont két év lesz a két gyerkőc között. Amúgy sem akrtunk nagy korkülönbséget. Annak meg nem sok értelme lett volna, hogy dolgozok egy fél évet, aztán meg megint otthagyom. Pláne, hogy tanító vagyok és félbe kellett volna hagyni egy tanávet.

Kép
szly27

na ide is teszek be pocakfotót. asszem elbújhatok, itt már mindenkinek olyan jó nagy pocija van, pedig én a nyárnak igencsak az elején szülök majd. :(

[img]http://miakepek.freeblog.hu/files/Tesó1.JPG[/img]

mia_snow

sziasztok!

Bocsi ibm, teljesen el voltam tájolva, pedig régebben már írtad, hogy a nővéred fia a pótfiad, de bennem meg teljesen az volt, hogy a párodé... Na mindegy, így már minden ok. :)

A fintessről nekem az a véleményem, hogy én elég aktív életet éltem mindig is, de soha nem volt kimondottan egy sport, hanem mindig mindenféle. És mivel én most legszívesebben sétálok meg úsznék már végre, és nekem is sötét van mire hazaérek, meg hideg is van kinn, úgyhogy nekem is megfordult már a fejemben, hogy elmegyek egy terembe futógépre sétálni. (Amin amúgy mindig röhögtem, hogy miért járnak ezért terembe emberek. De persze leginkább nyáron vicces).
Az úszást meg alig várom hogy elkezdjük, mondta férjem hogy jön velem csak most épp beteg.

Hogy ki meddig dolgozik... Írogatok másik topikba is és pont tegnap fejtettem ki a véleményemet, mert az egyik öthetes kismami kiíratta magát a háziorvossal, mert a nőgyógyászhoz majd csak jövő hét kedden tud menni és hogy addig nehogy elkapjon valamit (tanít) erre én a következőket reagáltam:

"xy abban én nem értek veled egyet, amit a kolleganődről írtál. Én is pár nap múlva belépek a negyedik hónapba de még nem fordult meg a fejemben hogy kiírassam magam. PEdig nekem elsőtől negyedikesig minden van, heti 24 órában. De én ezt úgy látom, ahogy mondják is, hogy a terhesség nem betegség és nem is szabad úgy felfogni. Ha látom, hogy járványszerű az influenza a suliban, majd én is kiíratom magam, de addig nem látom értelmét hogy itthon üljek és csináljam a semmit. Bár néha tényleg jólesne pihenni, de lesz rá legalább három évem hogy itthon legyek és szerintem még meg is fogom unni. Úgyhogy szerintem nem szabad túlparázni mindent, mert abból sokkal nagyobb baj lesz. Szerintem."

Most mennem kell, de este még benézek. Addig is mindenkinek szép napot! :)

Apropó. ti eddig miket vettetek? Vagy vettetek már valamit? Írjatok már nekem erről... :)

KépKép
muffin

Szia mindenki!! :D
hogy vagytok??
megjártasm a vérvételt és az uh-t :? , nem tudom melyik volt rosszabb. ennyi vért sose vettek még, azt hittem rosszul leszek :shock: , de nem hál istennek :) , viszont uh úgy megnyomkodta azzal az izével mindenem, hogy azóta fáj :? , le is pihenek.
ja megírtuk az angol dogát, remélem jó lesz :roll:
mindenki vigyázzon magára :D

Kép
Kép
h. szilvi

Mia:szép az a poci-szerintem nekem sincs nagyobb :roll:

Hosszú évek óta először aludtam egy kicsit ma délután :oops: De nem érzem úgy mintha aludtam volna.Mindjárt itthon lesznek a Prücskök,Apa ment el értük.Én mára el is köszönök,vigyázzatok magatokra,további szép napot-sziasztok.

Kép
Kép
Kép
kike

kike: oké, de én 4 héttel előtted járok :D

mia_snow

Sziasztok!

Szilvi! Örülök,hogy benéztél ez az angol biztos nagyon kifáraszt!
És mi voltaz uh-on?
Én is úgy mennék már!

Mia! Nagyon szép pocakod van neked is!
És tényleg nem látszik az a kg amit leírtál!

Wera! Köszi a tippet,én Mucopront "rajongó" vagyok,de volt itthon és sajna nem szedhetem.
Voltam a gyógyszertárban vettem homeopatias bogyót,Sinupret-et,ezt ajánlották ott is meg többen itt a babaneten.
Remélem jó lesz!

Muffin! Semmi gon,nem emlékezhetsz mindenre!
Én is sok mindent elfelejtek!
Én még csak egy kiságyra akasztható játékot vettem!
Azt nem tudtam otthagyni,az első ajija Anyától és Apától.
De már van 2 vagy 3 játékja amit a barinőmtől kaptunk,3 cumija, 1 cumisüvege -ezeket pótfiam választotta!
Persze kéket! :lol:
Meg vannak fürdéshez kiskacsái! :lol:
Pont most rendezkedtem mert kaptam nyári kismamamruhákat is és hát már polcot kellett csinálnom a kismamaruháknak!
Ja és karira kapott babanaplót is!
Most megyek mert beszakad a hátam!
Később még jövök!
Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Még én sem raktam fel képet, de ígérem, hamarosan pótolom!
Ma felhívtam a közelünkben lévő 4d rendelőt, és kértem időpontot!!! :lol: :lol:

Tudom, hogy még nem lesz az igazi, de mire megyek, már a 15. hétben fogok járni.
Remélem, sokat megmutat magából!! :wink:

Megkérdeztem a hölgyet, akivel beszéltem, jöhetnek velünk a gyerekek is.
ennek kifejezetten örültem, mert nekem még egy fránya fényképem sincs a Picurkámról!

Mellesleg én is a séta mellé tenném le a voksom!

Én is úgy tudom, hogy a Gyes mellett lehet dolgozni.
Amúgy én azért vagyok táppénzen, mert vállakozó vagyok :oops: .
Vendég

Sziasztok Csajok!

Csak beugrottam, visszaolvasni sincs időm:( Hát elég vicces volt a mai nap, mert vérvételre háromnegyed 9-kor jutottam be, már majdnem éhen döglöttem, ahol is levették a vért, utána közölték, h. már nem tudják elküldeni a vért a vizsgálóba, mert fél 9-kor elvitték, úgyhogy hétfőn küldik ki, de akkorra már 3 napos lesz és lehet,h. visszadobják :twisted: Hurrá! Ráadásul egy nagyon béna nyanya vette le a vért és marhára fájt, még vérvétel után fél órával is éreztem! Pedig a múltkor olyan jó tapasztalatom volt. Amúgy nemcsak én nyafogok, minden kismama, aki ott volt panaszkodott, h. mennyire fájt nekik...
Az UH-n 11-re volt időpontom, 1-kor jutottam be! Kb. 3 percet voltam benn, hasi UH-val megállapították,h. látszanak a kezek,lábak, CRL 6,1 cm, NT: 0,21cm, BPD: 2,1. Ennyi! És még képet sem kaptam! :twisted: Szóval kicsit csalódott voltam, hogy ilyen gyorsan összecsapták a vizsgálatot, szívesen elnézegettem volna még, h. hol mije van, dehát ez van, ha az ember nem fizetett magánorvoshoz megy, hanem a klinikára. Azért mint laikus láttam a babát, tök ari volt, de szinte teljesen mozdulatlan! A lényeg, hogy jól van a babó és minden rendben van vele :D (Legalábbis a doki azt mondta :) )
sipiné

Sipiné!

Sajnálom,hogy ilyen rossz napod volt!
Gratula a babóhoz és lényeg,hogy minden rendben!
A magándokiról annyit,hogy nekem az előző az volt mégsem volt semmi sem jó,most az sztk-ba járok dokihoz,akinek ugyan időnként adok amennyit gondolok,de nem minden alkalommal,inkább kevesebbszer adok többet!
És egy tök idegen kórházba küldött a 12. heti uh-ra ahol nagyon kedvesek voltak,kaptam fotót és dvd-re is felvették!
És vagy 20 percet bennt voltam!
Asszem nagy szerencsém volt!
Reméljük legközelebb te is nagyobb sikerrel jársz!
Illetve nem jól írtam mert ennél nagyobb siker nem kell,hogy minden rendben a babával,de legközelebb reméljük szinvonalasabb ellátásban részesülstök!
Tök izgi!
Képzeljétek Após szabin van még és szóltak,hogy ma menjünk át megtervezni a baba szobáját,hogy majd tudjon intézdkedni!
Az uram régi szobája,van ott ágyunk,ha néha ott alszunk,meg akarunk új szőnyeget,szekrényt,utazóágyat!
És a szekrényt csináltataja azt kell kitalálnunk!
Hát nemtudom mi lesz belőle!
Megyek hammolni aztán húzunk!
Este még jövök!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

Kép

Íme az én pici pocim-pedig a harmadik gyerkőc,és mégse túl nagy a pocak :shock:

Kép
Kép
Kép
kike

Sehol senki?

Sipiné!
Sajnálom, hogy csalódott vagy, de a lényeg mégiscsak az, hogy odabenn minden a legnagyobb rendben van!

Ibm!
Nagyon szerencsések vagytok a nagyszülőkkel!
Nekik első unoka?

Amúgy én is az sztk-ba járok, merthogy annál a dokinál szeretnék szülni, aki ott van.
Az előző kettő is nála született, ugyanígy.
Én még idáig egy fillért sem adtam neki, mégis irtózatosan kedves.
A szüléseim sem éppen most voltak, ( 14 és 10 éve) mégis név szerint emlegeti a gyerekeimet!
Egyetlen problémám vele, hogy nem tudott fotót adni, mert a kórháznak nincs pénze papírra, pedig én ki is fizettem volna, de nem volt mit. :cry:
Pedig olyan jó volna nézegetni!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?