Új privát üzeneted érkezett!

bandika írta:Tiko,
Már elkezdtük a gyümiket, zsgeket, amíg csak anyatejes volt, nem volt gondunk.

Máté volt ilyen, hogy ahozzátápi megkezdésekor bogyózott meg kínlódott, de pár hónap alatt helyreállt a rend.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Ilyen gyerekülést vettünk végül:
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =1&whid=25
Nagy választék nem volt, még ez volt a legkényelmesebb. Néztük a Römert, de szerintem keskeny, rövid az ülőrésze, nem lehet jól dönteni. Szóval nem voltam tőle elájulva.

Szeparációs félelem: sejtettem :shock:
Igazából nem lehet rá haragudni, csak fárasztó. Tegnap vendégeket vártunk, sütöttem, próbáltam lekötni a figyelmét, kapott mindenféle érdekes dolgokat játszani. Egy darabig el volt, aztán megint csimpaszkodik a nadrágomba és üvölt.
Kapott egy kimustrált távirányítót, de nem hülye, észrevette, hogy az nem működik. :)

Kép
petyaanya
 
 


Eszter is nagyon szereti a zenét. Ül, riszálja a kis popóját, és közben tapsol. :lol:

Amióta beraktuk az új ülést az autóba, már Esztert is be tudjuk ültetni. :lol: Az utóbbi időben már nagyon utálta a régit.

Kép
petyaanya
 
 

 
 

Egy kérdés: most ezt mutatták nekem a hozzátápiról: http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm jónak is tűnik, csak egy új: sárgabarackot 2 hónappal későbbre írja, mint az őszit. Én meg már adom a sárgabarackot :? szerintetek?

Kép
Kép
emma1976
 
 


minden tábla későbbre írja, de én mondjuk adtam, mert székrekedésre nekünk csak az vált be.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma: jó ez a táblázat, kösz! :)

Az én éjszakát átalvó kislányom fél 4kor megint arra ébredt, hogy éhes...olyan hangosan korgott a gyomra....

tiko
 
 


Orsi! Egy bébikaja 100 grjában van kb. 57 kcal vagy 240 kJ. Ez napi 3x200-250 grmal számolva kb. 450nél nincs több. Plusz a szopik. Akkor tutira nincs meg az ezer kcal... ahhoz legalább 800grot kell szopnia, arról meg ugye nincs adatom. :shock: Lehet, hogy éheztetem a gyereket? (Mondjuk én üres konzervet néztem, gondolom hússal, túróval, joghurttal több... hát, határeset.)

Bandika! Én se pakoltam soha! Ádámmal nem is volt lehetőségem, mert 8 négyzetméteren, tetőtérben laktunk, és nem volt hova. Amit elrakok, a ceruzák, mert azt imádja megszerezni és azért az veszélyes, meg próbálom a konyhakést nem az asztalon hagyni, mert a terítővel együtt lehúzza. De egyébként neki kell megtanulni, mit szabad és mit nem, nem nekem kell átrendezni a lakást. :lol: :lol: :lol: Persze van, aki pakol. :lol: Nálunk a férjem felrakta az élvédőket mindenhová - no, az a kedvenc, ahova eddig soha nem ment, de most élvédős, azt tutira meglátogatja. Ennyit a biztonságról. :lol:

dkata
 
 


Táblázat: Én még sose adtam sertés és marha hús vagy májat. Nem is szándékozom egyelőre. Tojást is csak 1 éves kora után.

dkata
 
 


Sziasztok!

BUÉK!!!! :lol: :lol:
Remélem kicsit jobban kezdődik az újév mint ahogy az óév befejeződött... És remélem megint sűrűbben tudok jönni :D

Orsi nagyon ügyi nagylyányod van :):)! És gyönyörű kék szemei vannak :)!

Hozzátápi: Valaki ismeri a Kismama Babakonyhája c. könyvet? Én annak a táblázata szerint tájékozódok. Elég jó receptek vannak benne :) . Karácsonkor elkezdtük mi is a hozzátápit mert tejcsi nagyon megcsappant... Kínkeservesen, rengeteg bőgés után végre visszaállt a rend :lol: :lol: . Olyannyira hogy főzit megint nem kap lurkó. Pedig nagyon szerette :roll: . Gumimaci volt az utolsó csepp a pohárban és megvontam tőle a szilárd kaját... Pedig nem akartam behülyíteni szegényt :? . Én is hat hós kortól szerettem volna elkezdeni a főziket de ez a fránya tejcsi kifogott rajtam...
Csajok én már csak röhögve olvasom hogy mindenkinek milyen tündéri gyerkőce van :lol: :lol: Borcsakisasszonyka 2 óránként éhes éjszaka :lol: és ha nincs cici akkor nincs alvás se :lol: :lol: . Nagyágyban alszunk :lol: a kiságy kezd pókhálósodni :lol: . De mindezt nem bánom :lol: Imádunk vele aludni! :lol: Persze kiságyas megrögződéssel kezdtem én is és még most is bepróbálkozok néhe de végnélküli üvöltés a vége. A hasfájás rendesen átrendezte az életünket. Már nem fáj a hasa (annyira) csak rögzültek a "rossz" szokások. No mindezt azért írtam hogy akinek éjszaka 1szer kel a gyerkőce szerintem tegye össze a két kezét és örüljön de nagggggyon :lol: :lol: !

Kata!
Bukás szakértő!! :wink: És többiek is! Mivel szeditek ki a kajafoltokat? nem akarok vanishezni mert elég érzékeny bőre van nagysasszonynak. :?

Ja és Orsi!
2 hét alatt fél kilót hízott az új mázsálás szerint :lol: :lol:

Pusza mindenkinek!!!!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Sziasztok!

Bandika,
mi is csak akkor vettünk nekik 9-18-as autósülést,amikor már stabilan ültek.A hordozóba felöltöztetve már bele sem férnének.

Orsi,Kata,
hogyan értettétek meg a gyerekekkel hogy mit szabad és mit nem???Nekem sajnos mindent el kell pakolnom,mert minden kell nekik,ami tiltott.Egy ideig szépen eljátszanak,aztán felpörgnek és másznak fel az ülőgarnitúrára.Lejönni nem akarnak,hiába mutatom nekik,hogyan kell.Dobolnak a háttámlán és tépik a függönyt.Ha rájuk szólok,csak röhögnek.El van barikádozva az üvegasztal,a videó,a kábelek,de sokszor így is hozzáférnek.Ha szépen mondom nekik,hogy nem szabad,azt nem értik,ha felemelem a hangomat,arra odafigyelnek,kicsit megszeppennek,de a rosszalkodást nem hagyják abba.
Én még mindig nem engedem,hogy szabadon mászkáljanak a lakásban,mert 4 szobánk van,így örökké keresnem kéne őket.Ha főzök,akkor a kiságyukban vannak vagy az állókában.
Eddig a nappaliban voltunk nappal,de át fogom költöztetni őket a saját szobájukba.
Ha kicsit engednék nekik,akkor megtanulnák,hogy mit szabad és mit nem?
Adjatok tanácsokat légyszives!

Katyerina,
hol vagy?

Andi
Kép
aanda
 
 


Zsuska,
nem értem,hogy miért nem adsz neki főzit,ha szerette?Mi az a gumimaci?Csak azóta kell neki éjszaka is a cici,amióta abbahagytad a főzit?Lehet,hogy nappal nem lakik jól.

A kajafoltokat csak úgy tudom kiszedni,ha azonnal beáztatom a ruhát mosószerbe(Persilbe).

Andi
Kép
aanda
 
 


És itt van egy karácsony által egyáltalán nem ihletett kép :wink: :D
Kép
Kép

Pakolásról infók engem is érdekelnek mert van vagy 1000 cserepes növényem :?

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsu: nagyon szép Borka baba! Ő sem egy alul táplált bébi :lol:

"nem szabad" tanítás engem is érdekelne...igaz, még kicsit odébb van....

tiko
 
 


Ja, a mosdós kép nagyon tetszik :lol:

tiko
 
 


Andi!

Gumimaci a napokban írt egy furcsa stílusú, hangulatú hozzászólást a hozzátápiról :D . Miszerint hat hós korig ne! És az én lelki békém is megszűnt létezni mikor elkezdtem a hozzátápit. Ugyanis én is ki szeretném várni a 6 hót. Csak én bele kényszerültem ebbe a helyzetbe.
Hozzáteszem: Szerintem mindenki maga dönti el mikor akarja kezdeni. Nekem nagyon nagy tusát kellett odabent vívnom hogy meg fogjam a kanalat.... És most hatalmas kő esett le a szívemről hogy abbahagytam. Ezért.... Ez nálam lelki dolog :lol:

Mosás: Borka bukik... nem is kevesett... Tehát minden kaja után új ruha mert képes kaja után másfél órával is bukni. Nem tarthatom egész nap előkében :roll: . Szóval akkor az összes ruhát áztassam? napi 3-at???? :shock: :shock:
Én asszem felmondok :lol:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Ja és Andi!

Igen lehet hogy azért kel olyan sűrűn. De nappal is rengeteget eszik :lol: Passz. Egyenlőre kelek hozzá :) Most egyenlőre örülök hogy eszik :) mert van mit :lol:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


dkata írta:Orsi! Egy bébikaja 100 grjában van kb. 57 kcal vagy 240 kJ. Ez napi 3x200-250 grmal számolva kb. 450nél nincs több. Plusz a szopik. Akkor tutira nincs meg az ezer kcal... ahhoz legalább 800grot kell szopnia, arról meg ugye nincs adatom. :shock: Lehet, hogy éheztetem a gyereket? (Mondjuk én üres konzervet néztem, gondolom hússal, túróval, joghurttal több... hát, határeset.)

tuti nem éhezik! azt jelezné, ha éhes lenne ebben legyél biztos.
ezért írtam, hogy az üres bébikaja - csak zség, gyümölcs- az iszonyú kevés kaja ha a tápértékét nézed.

Zsu :D
vanishen kívül semmivel nem jön ki a kajafolt... most át akkor kétszer, hogy minden vegyszer kijöjjön belőle.

Aanda :D
1001 + még 10.000 alkalommal mondtam, hogy "nem" - azt hiszem votl egy időszak mikor csak ezt a szót használtam egész nap - elhoztam őket a toltott dologtól, és idővel megtanulták.
de tényleg akkor egész nap a yerek után mész és tanítod, hogy mit szabad és mit nem.
Mármint hogy érted, hogy kicsit engednél nekik? pont az a gond, hogy nem fogadnak szót, nem?

éjjeli kelés: ennyi idős gyerek 95%ban megszokásból kel, nem azért mert éhes. ha este tejpéppel megtömöd nagy valószínűséggel akkor is kelni fog.

én nem teszem össze a kezem, mert én tuti nem kelnék hozzá, ha 2 óránként kelne Mikor 5 hósan bepróbálkozott megfenyegettem, azóta 1szer kel, de most 7 hóig kapott haladékot ill. a sielésből hazajövésig, utána arról is leszoktatom

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


hú, most nem összegeztem ki-mit... csak úgy hozzászólok, nehogymá eltűnjek, mint [size=12]Melcsi vagy [size=18]Napszemcsi (?!?) 8) [/size][/size]

hozzátápi: ezer dolog lehet, ami miatt valaki így vagy úgy dönt. Mindenki tegye, amit a lelkiismerete diktál, de a sajátja és nem a mások leugatása szerint.

forgás: 4 és fél hós babáktól mit vártok? Nálunk 7 hó környékén kezdődött. Egyszercsak sikerült, onnantól kezdve megállíthatatlanok. Csak türelem. Nem kell beparáztatni azt a szegény gyereket. Mi is már kérdezgettük a gyerekorvost, nem kell-e fejlesztőbe vinni őket, erre kb. 1-2 nap múlva már fordultak is.

Nagyon cukik a képek!

éjjeli ébredés: nálunk az esti elalvás a horror. Hiába alszik el az egyik, ha a másik sír (ált.ban Norina, felébreszti Bencsit). Csak a cicin tud elaludni. Tegnap meg Bencsi ébredt éjfélkor, egy órát játszott a hajammal (! annyira cuki, meg kell zabálni, ahogy simogatja!) aztán visszaaludt.
Előrébb hoztuk a fürdetést is 9 helyett 7-re, és nem hagyjuk őket már aludni délután, de sokszor így is ha 9-kor elalszanak, egy óra múlva ébrednek. :? Reggel meg ugyanúgy maradt a 9 órai kelés. Az mondjuk jó.

KépKép
pompomlány
 
 


Bandika, köszi a linket!

Zsuska, nagysasszony irtóra édes!!!!!!!!!!!!!

Olvasva titeket, asszem nem tudom még mi vár rá, vagy csak sejtem... :shock:
Vendég
 


Zsuzska
:D Csak neked:
Kép Na azóta már elpakoltuk a virágokat... :D

Kép
petyaanya
 
 


Petyaanya!
:lol: :lol: :lol:
Köszönöm :lol: Igazán széppé tetted a napomat :lol: !

Lafead!

Hunor baba biztos jó gyerek lesz! :wink: Azért vannak ám ilyen babák :lol: Nem is kevés :D

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Sziasztok!

Nekem is az a bajom, hogy kabátban már alig fér el a bébihordozóban. A 9 kilót sztem max. 1 hónapon belül eléri, de még nem tud ülni. Azt gondoltam, hogy mivel úgy is dönthetőek az ülések, nem kell hogy stabilan üljön. Most esett le, hogy az előrenézős bekötés miatt fontos. :idea: Így viszont lehet, hogy muszáj lesz a 0-18as kategóriát venni, mert lassan kinövi a mostanit.

Petyaanya,
Egyébként nekem is nagyon tetszik a BBC Iseos TT.
És hogy örül a csajszi, a kiborított virágnak! 8) Édes nagyon!

Kata,
Aranyos az élvédős sztori. Hihetetlen, hogy mindig azok a legklasszabb dolgok számukra, amiket nem nekik találtak ki. Én is hiába próbálkozom textil könyvekkel meg tanító kutyussal, a tíz darabos zsepicsomag a legmenőbb. :D

Balázs is kel még éjszaka. Az éjszakai evésről kezd leszokni, de felsír kétszer-háromszor és akkor meg kell simizni, meg odaadom a cumit és akkor visszaalszik. :roll: Egy párszor már hagytam kicsit sírni (kb. 5-10 percig), hogy hátha abbahagyja magától, de nem, csak még inkább felébred.

Orsi,
És mit csináltál mikor Máté kínlódott a kakival? Pár nap után adtál neki s.barackot vagy minden nap adtál neki kicsit?

Zsuska,
Nagyon jó a mosdós kép, de azt tudod ugye, hogy áztatni gyerek nélkül kell?! Hihi! :lol: :lol: :lol:


SOS!!! Ismertek jó bőrgyógyászt Bp-en? Balunak most a nyaka lett pöttyös meg piros.

Kép
bandika
 
 


Zsuzska

Olivér 3 hónapos kora óta alussza át az éjszakát, nekem ma már ez a természetes. és nem azért, mert szerencsém van vele, hanem, mert sikerült megtanítani rá.
előtte 3-szor keltünk éjszakánként, és pár napos átmenettel aztán átaludta az éjszakát.
a foltok nekem a vanish-sel se jönnek ki, pedig 2 félét vettem már (valami 2 fázisút is). pár napja dr. Beckman-t vettem, azzal se jön ki. valaki közületek használ valami mást, ami kihozza a foltokat?

Kép
zsuzsi73
 
 


Bandika :D
minden nap kapott s.barackot, az volt neki délelőtt a gyümi.
küldök bőrgyógyászelérhetőséget

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi :D
úgy csinálod, hogy fogod a port, feloldod nagyon pic vízben, hogy egy krémet kapj és azt teszed direkt a foltra??? így áll ca. fél órát, aztán mehet a mosóba.
ezzel a módszerrel nekem még nem volt olyan folt, ami nem jött volna ki.

a mosószerhez adod az semmit sem használ, a kétfázisú folyékony ugyancsak semmit nem ér.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, Zsuzsi
Én aztán tényleg hittem a megszokás, meg meg lehet tanítani dolgokban, míg 10 napja neki nem álltunk... 2 napig szörnyű volt, 3. nap szuper, aztán jött a feketeleves... kb 4x-5x kel most a hajdani 2 helyett :shock: sőt most 3-tól 6 ig fent volt, amit életében nem csinált.... totál kivagyunk mindhárman, és már rég megbántam, hogy elkezdtem ezt az egészet............

Egyébként is úgy látszik vmi napirend-váltás kellene, mert már 3x nem akar aludni, de nem jöttem rá, hogy kellene, ebből az következik, hogy se nappal se éjszaka nem akar aludni :shock: Az én jóalvó babámnak 15-20 perc kell az elalváshoz, és 25 perc múlva újra fent van........... annyira szeretném jól csinálni! eddig úgy tudtam mikor-mi kell neki, most meg egy csőd a helyzet

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma!

Én is túl jól szeretném csinálni... Én meg eddig se tudtam mit kell csinálni mert Borka egfolytában fájlalta a hasát... így váltottunk kiságyról nagyágyra mert nem bírtam elaltatni csak ha már belefáradt a sírásba... még a nagyágyban is sírt lábemelgetés dalolás és simik mellett. Borzalmas időszak volt. A nagy elméleteim sorba dugába dőltek... és csak azt néztem hogy hogyan lesz Borka nyugodtabb. Szóval a sírni hagyásos módszerek nálam kizárva mivel egész csescsemő korát végig sírta... :cry:

Napirend: ami nálunk bevállt:reggeli kelés után kb 2 órával alvás aztán du-n 1-2 óra körül még1. Aztán már csak este...

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Orsi

vanish mindkettő fajta folyékony, ami van nekem. nem por.
a dr. beckman az por. a haszn. utasítás azt írja, hogy 2 kiskanál port fél liter vízben, és ebben áztatom a foltot.
semmit nem ér. ugyanúgy ott volt fél óra múlva a folt.
majd megpróbálom nagyon pici vízzel elkeverni.
neked a vanished por?

Emma, Zsuzska

sajnálom, hogy olyan sokat éjszakáztok. lehet, hogy nem minden babánál válik be a módszer.
nálunk, ami nagyon fontos, az állandó napirend. minden kaja ugyanabban az időpontban van, és így pl. megszokta azt is Olivér, hogy 12-kor, az ebéd után leteszem az ágyába és már alszik is. az elején, amikor elkezdtem valami rendszert bevezetni, természetesen nem akart délben aludni, pár napos átmenet kellett ehhez is. még most is alszik, pedig mindjárt fél 5.

Tiko

én azt vettem észre, hogy akkor alszik jobbat Olivér, ha akár 2-szer is leviszem sétálni 1 nap.

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok :)

Itt vagyok én is, csak lefoglal a gyerekem, és többnyire csak olvasni van időm :)

Kata :)
Én úgy irígylem tőled ez átaludt éjszakákat :) Mi mos 2x-3x kelünk és Balázs kedvenc játéka, hogy kézben alszik, kiságyba letéve kipattan a szeme. Ezzel erősen halad afelé, hogy megint nekilátunk a hagyjuk sírni módszernek, de egyelőre félek tőle, hogy megint ő lesz a kitartóbb. na meg most Emma is elbizonytalanított.

Petyaanya :)
Nálunk megy rendesen a szeparációs szorongás. Néha elég csak hátatfordítani neki és már ordít. Azt vettem észre, hogy ha nem én megyek ki, hanem ő (kikúszik, vagy apja kiviszi), akkor nem ordít.

Emma :)
Szerintem, ha már elkezdtétek csináljátok. Szerintem jobb most, mint késöbb. A nappali alvást próbáld meg átállítani két alvásra.
Én úgy csinálom, hogy 3 órát van fenn minimum, akkor sem teszem le hamarabb aludni, ha nagyon nyűgös, így alszik általában legalább 1-1 órát délelött és délután is. Általában két órát jól elvan javarészt egyedül eljátszgatva és a harmadik órában már nekem kell szórakoztatni. De ha nincs ébren legalább három órát, akkor 20-30 percet alszik csak és utána hamar elfárad megint. Tapasztald ki, hogy Zalánnak hogy jó, mennyi ébrenlét után alaszik nagyobbat.
Egyébként mi már jártunk ott, hogy egyszer kelt csk (kb 5-6) hónaposan, most meg megint legalább 2x-3x és fogalmam sincs, hogy mitől alszik egyszer jobban, másszor meg rosszabbul. Amennyire én látom ugyanazok a körülmények és mégis néha mecsúszik egy éjszaka maikor csak hajnalban kel fel, máskor meg óránként. Azt szoktam mondani, hogy biztos a hasafájvagyafogavagyfrontvanvagyteliholdvagyszélvagyazesőésahó :D

Balázs mindenbe kapaszkodik és feláll egész nap ácsorog, ha fáradt ordít, hogy nem tud leülni, de ha elveszem és leteszem hasra, vagy ülve, akkor fél perc múlva megint áll. A járókában ő is körbelépeget néha, meg a játékos dobozát is tolja és lépeget utána. És persze nagyokat esik.
A nem szabaddal én úgy vagyok, hogy van, amit tényleg nem szabad és rászólok: pl a kábeleket tilos macerázni. "Tök jó", mert a fürdőszobában ahol öltöztetjök a feje fölött megy két kábel, úgyhogy sokat gyakoroljuk, hogy nem szabad :D. Meg van, amit nem szeretm, hogy csinál, de nem lesz baj belőle így inkább hagyom. Ilyen pl a dvd-k lepakolása, hangerő szabályzó tekergetése stb. Nem örülök neki, hogy leszedi a dvdket, de inkább nem tiltom mert túlságosan szem elött vannak. Mondjuk most pár napja nem is nyúlt hozzájuk. Lehet, hogy mivel nem tiltott, nem is érdekes :lol: Elpakolni csak azt pakolom el ami nagyon veszélyes, a konnektorokat például bedugtam vakdugóval.

wish
 
 


Zsuzsi :D
nem azt írom már többedszer, hogy csak a por működik a vanishből az összes többi egy kalap xart nem ér?? :D :D
por igen, összekeverni ici-pici vízzel, hogy még krémszerű legyen, rá a foltra, 30-60 perc utána mosás

napirenddel mi is most épp küzdünk, rend mg nincs, de a 3 alvás sok, a 2 meg kivitelezhetetlennek tűnik. Most de. alszik olyan 30 percet, délben 2 órát és még le kell tenni este előtt, mert nem bírja egyben 6ig.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

nem tudom, hogy hanyadjára írod, mert csak most figyeltem fel erre a témára, nálunk még csak mostanában aktuális.
na, úgyis indulunk sétálni, veszek vanish port.

nálunk délelőtt max. 20 perc alvás van, 7 körül kel Olivér és kb. 10 körül alszik 20 percet.
utána 12-4 alvás, és ezzel bírja este 8-ig.

Wish

2 órán keresztül el van Balázs egyedül?
és mit csinál? 1-1 játékkal meddig van el?
Olivér csak pár percig van el a játékokkal. a leghosszabb ideig az szórakoztatja őt, ha a plafonon kiszúr magának valamit és azt nézi, közben keze-klába jár és örül neki. én meg el nem tudom képzelni, hogy ilyenkor mit nézhet.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi
egyetértek, nagyon fontos a napirend, de más a napirendje általában egy 0-3, 3-6, 6-12 hós babának. Az, hogy kinél-mikor van váltás teljesen egyedi. És az átállás általában néhány napos nyűglődés. Nálunk is a legtöbb időpont fix, sélelőtt félórás alvás, és amikor délután leteszem, akkor is fél óra- egy óra után felkel! 3 órás alvás karácsonykor volt 1 nap, mikor halálosan lemerítette a család :)

Wish
egyetértek, mostmár nem hagyjuk abba, de vért izzadunk :? még szerencse, hogy a férjem 2 hétig itthon van, be tud segíteni. Éjfélig ő meg ya gyerekhez, utána én

Zalánnak az önálló játék terén nagyon nem tettek jót az ünnepek, mondhatni leszokott róla, hogy önmagát szórakoztassa.
Na mindegy, tündérbogár ám, sokkal többet dumál, meg huncutkodik, megér minden fáradságot :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


sziasztok!
BUÉK!
megvagyok én is, csak nem győzöm utolérni magam. ez a karácsonyi nagymamázás lefárasztott. meg teszem rendbe a cuccokat.

hozzátápi! én már lassan kezdek belebolondulni, mit ne mivel, hogyan. és a halálom a bébikaja. most a rossmannba meg volt hirdetve kecskeméti 4-6 hós konzervek, de olyan hogy alma eperrel, meg kekszdarabbal... :shock:
egyébként nekem nem eszik meg a zöldségeket, csk gyümit, de azt nagyon szeretik.
tényleg a sárgarépát ha nyersen centrifugálom le lének akkor az adható nekik, vagy csk főtt mehet? abból meg nem lesz lé... :roll:

kérdésem: hogy két napja Gaja délutánra sötét spenótzöldet kakil? az mit jelent?
lehet a délelőtti meggytől? egyébként meg normális kakija van.

Orsi!

szóval a por wanish a titok? én is megvettem a 2 fázisú folyadékot és tényleg xar...

Aanda!

akkor képek jó?

katyerina
 
 


Zsuzsi :)
Most a kedvenc "játék" az állás. Felkapaszkodik valamiben és áll, illtve próbál elérni/csináni állásaból dolgokat, úgy is mint a tv állvány ajtajának kinyitása, a hiftorony hangerejének tekergetése, a kiteregetett ruhák lerángatása, a fiókokkihúása és az újjának odacsípése, a rattan fotel lebontása és egyéb hasonló bébijátékok. Szóval egyáltalán nincs el tökegyedül, ott kell legyek a közelben, de alapvetően magát "szórakoztatja". Amit szeret még az a tornyot ledönteni, de ehhez kellek megépíteni, könyvet lapozgatni, amihez a könyv egészsége érdekében kellek, meg kipakolni dobozból, ahhoz meg azért kellek, mert valakinek bele/vissza kell pakolni. Most anában azt szokta, hogy megfog két játékot és összeütögeti őket, meg persze még mindig szereti megrágni őket. Szokott "kiskutyát" játszani, ilyenkor a szájába vesz egy játékot, odébdobbja, aztán utánnakúszik és megint a szájaba veszi, eldobja... Édes nagyon :)
Egyébként meg egy játékkal 5-10 percnél nem játszik többet. A 10 az már nagyon jó.
Négy hónaposan ő a bébitornázató alatt feködt és püfölte a játékokat. :)

wish
 
 


Látom az alvás a téma. Én nem tudom Zorkára ráerőszakolni az alvást, illetve csak akkor, amikor már iszonyatosan álmos, de akkor is csak fél órát alszik. Nekünk is karácsonykor volt 1 nap, mikor 2,5 órát aludt egyhuzamban. Ma összesen egyszer aludt fél órát...képzelhetitek.
Sétánál ő is szinte mindig elalszik, de ott is csak akkor, ha már legalább fél órát lent vagyunk és séta közben is csak fél órát alszik. Úgy látszik erre van beállítva :)

Képzeljétek, voltun mázsáláson, Zorka 7920 gramm, 2 hét alatt fél kg-t hízott...iszonyat sok. Azt mondta a drnő, hogy próbáljunk egy evést elhagyni, neki már elég napi 5x és a tápszer pótlástól is próbáljunk megválni, helyette egyszer kapjon tejpépet. Ma ezt sikerült betartani, de hogy mennyire válik be éjjel kiderül. Kicsit megijedtem, hogy ennyit hízott....

tiko
 
 


emma1976 írta:egyetértek, nagyon fontos a napirend,

van, akinek fontos van akinek nem... nekem egyikkel sem volt sosem, és így is működik az élet, más meg az órára pontos napirendre esküszik.
gyerek és mamafüggő

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Képek a fiúkról!

Kép

Kép

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi! Édes kis manócskáid vannak! :lol:
Én is mindig mondom Bálintnak, hogy NEM és NEM SZABAD, már érti. Mielőtt a nagyon tilos dolgokba kezdene, rámnéz. Ha mégis csinálja, arrébbszállítom, be a szobájába, járókába, konyhába etetőszékbe. Így ordítás se nagyon van. De engedni nem lehet, mert akkor honnan értené? Tegnap nem volt szabad, ma meg igen?
Gondolom, két gyerekkel hatványozottabban előjön, de azért van olyan, hogy nálunk is a nagyobbik jól felpiszkálja, mikor elvan, aztán otthagyja nekem. :twisted:

Wish! Nekem olyan nagy szerencsém volt, Bálint mindig le tudott már ülni. És olyan kis óvatos és az is volt mindig, viszonylag keveset esett eddig. Bár szilveszter napján csúcsot döntöttünk esésben, mire rájöttem, hogy nem műanyag talpú zokni van rajta! :twisted: (Én hülye!)
Alvás: Hát, engem ne irigyelj mostanában átaludt éjszakák miatt... Annyira fáj a hátam-derekam az ágyban, hogy minden mozdulatra felébredek és a fájdalomtól sokszor nem is tudok visszaaludni. Ez nagyon gáz, a gyerek alszik, én meg attól félek mindig, én fogom felébreszteni, ahogy járkálok meg rendezem a porcikáimat.

Alvás még más témában: velem is aludt olykor a gyerek, pici, hasfájós korszakában és mikor én is a kimerült korszakomat éltem. Ennek ellenére minden este úgy teszem le, hogy szinte kéredzkedik az ágyába, tegyem már le, a büfit sincs türelme megvárni. Itt volt a barátnőm, ámult: ennyi az "altatás"? Nálunk nincs altatás. De azért 99%ban kezdettől az esti rutin az nem változik, se időben, se sorrendben. ehhez ragaszkodom.

Nálam Bálint bizonyos játékokkal akár félórát is elvan: pl. cumitartó viziló szalaggal (3 centi műanyag figura, 10 centi szalag) - no annak dumál egy órát simán. :lol: :lol: :lol: Ilyen szakértő fajta. Tényleg sokat és jól elvan (néha furdal miatta a lelkiismeret, hogy fogom így tanítgatni?!)

Annyit írtatok, hogy már nem tudom, ki mit kérdezett... :cry:

Zsuska és Zsuzsi! Szerintem ezen a topikon az elmúlt hónapban még Orsi se mosott annyit a 3 gyerekre, mint én Bálintra... (volt nap, hogy 2 gépnyit). Nálam: Vanish SZAPPAN, bedörzsölés, bizonyos ruháknál (pl. lepedő) körömkefés :oops: dörzsölés. Más ruháknál csak kézzel. Áztatás, mosás. Majdnem mindenből kijön a folt, kivéve ha napokig hagyom aszalódni. Akkor anyagfüggő.

Ha valami fontosat kihagytam, kérdezzétek meg megint, mert teljesen zizi vagyok mostanában. :oops:

dkata
 
 


Zsuska! Bálinttal megnéztük a Borka-képeket, jelentem mindkettőnknek tetszett! :lol:

dkata
 
 


Hali!

Bandika,
Még nem vágtuk a haját, bár már eljátszottam a gondolattal, hogy apa szakállvágójával végigszántom, mint Andi, de apa lehurrogott. Pedig még lehet….. Ti nyírtátok már? Igen, a chiccoval voltunk a Szigeten. Nem mondom, hogy a járatlan utakon nem szenvedtünk, elvégre is városi kocsi, de bírta a strapát!
Ivással szerintem nyugodtan próbálj ki egy vastagabb fecskendőt. A Panadol sziruptól loptam az ötletet… Aztán lehet, hogy majd rákap a csőrös pohárra is előbb-utóbb.
A mérleget csak 7-én lehet vinni javítani, akkortól dolgoznak. A szemetek….!

Orsi,
Nagyon jó az a 40 gramm! Miből evett enyit? Szerintem az én fiam is szeparációsan szorong már, az létezik? Legalábbis mindig üvölt, ha látótáv.-on kívül vagyok… vagy akár belül is, csak nem neki bazseválok……

Zsuzsi,
Te hol veszed az üvegeseket? Még nem is láttam s.répa-burgonyát, pedig azt én is adnék neki!

Emma,
Egyelőre nekem még az is nehezemre esik, hogy bemenjek a szomszéd ajtó mögötti fodrászatba a gyerek nélkül. Eddig egyszer történt meg, de úgy hiányzott, pedig láttam, hogy neki én nem annyira. Nekem is majd, ha kell, bébisitterhez kell folyamodnunk, mert a mamik vidéken laknak. Meg anyós-mamira azért inkább nem bíznám, mert mire visszaérnék, szerintem a gyerek is cigivel a szájában várna, meg némi házi pálesszal a gyomrában….
A kapcsolatépítés jó ötlet! De azért az jó, hogy apával mindketten lusták vagyunk ilyesmire, ill. egyikőnk se érzi úgy, hogy gyerek nélkül nekünk annyival jobb lenne.

Kata,
Még csak úgy ül Olivér, hogy vagy tartom, vagy támaszkodik a lábain, vagy csak simán előredőlve. De csak rövid ideig, mert utána eldől. Magától meg persze még nem ül föl. Bálint viszont nagyon gyors mozgásfejlődésű, tök ügyes! Nagyon jó az ülésetek, a miénk is 0-18-as!

Petyaanya,
Eszter nagyon ügyesen lovagol! Nekem is nagyon tetszik az ülésetek, csak Olivért még nem lehetne megfordítani, még kicsi hozzá – no nem súlyra ám!

Zsuska,
Hogy megváltozott Borka, tök sokat nőtt! Komolyan érdekelne hogy kell kicsalogatni a tejcit, ha nincs reflex.

Andi,
Nagyon édes kis ördögfiókák lehetnek ezek a gyerekek! Még az is egyforma, ahogy ülnek!

Napirend: a hugoméknál takkra pontosan működött. Én mindig is hiába mondtam a gyereknek, hogy mikor mit szeretném, hogy csinálna, nem tette. Aztán rájöttem, hogy apával mindketten gyűlöljük a szabályokat, a fiunk vajon miért szeretné. Nem mondom, hogy minden összevissza nálunk, de nem dől össze a világ, ha a gyerek fél hét helyett negyed 8-kor fürdik, vagy épp nem ugyanazokban az időpontokban alszik. Alkalmazkodik mindig az adott programokhoz. Úgy vagyok vele, ha álmos, úgyis elalszik, ha éhes, majd eszik. És így az én korábban sose alvós gyerekem van, hogy egy nap 3x is alszik, 2 x kb. 1,5 órát (van, hogy ¾, de van hogy 2,5 ). És ha szerencsém van, még késő du. is fél-3/4 órát. Mindig mosolyog, és tökre kiegyensúlyozott. Egyedül akkor sír, ha nem vele foglalkozom, vagy ha álmos – de akkor sziréna! Nekünk így jó, úgy tűnik neki is.

Egy kis bíztatás a lassabb mozgásfejlődésű babák anyukáinak: Olivér most már egyfolytában hasravágja magát, igaz, szinte csak a pelenkázón, de már látom, hogy minden rendben lesz! 7,5 hónapot kellett várnom erre, úgyhogy q….ra örülök!

FEléberdt, most nem rakok smilekat!
20140901102739
 
 


hajni777 írta:vagy akár belül is, csak nem neki bazseválok……

szivat :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


képzeljétek Lili háton aludt el :D
hallottam, hogy gagyorászik és sejtettem háton van, de aztán csönd lett.
Most nyekkent Levi, lementem és háton pislogott. Hasra tettem és alszik tovább.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok! :)

Hát ez a takkrapontos napirend nálunk sosem fog működni :lol: :lol: . Viszont van egy jól bevállt napirendünk ami nem szigorú szabályokon alapszik. És képzeljétek ma este CSAK 3szor kelt:).

Egyébként valami félre lett értve :lol: . Napirendünkkel semmi baj :) Nappal kis tündérke :lol: . És baromi jól elszórakoztatja magát meg engem is :lol: egyszerűen annyi hogy nem szeret kiságyban aludni(nagyágyban sem mindig :wink: ) és sokszor kel éjszaka. :? Remélem soha többet nem jönnek vissza a hasfájós nappalok :?

Hajni!

Tejleadó reflex: Icsilyadoktornő javaslatára elkezdtem tv-t nézni :lol: . Na az annyira elterelte a figyelmemet a síró gyerekről hogy rögtön elindult. Azóta is röhögünk hogy távirányítós a cicim :). Elég néha megfognom a távirányítót és már indul is :lol: . Férjem szokta kérdezni hogy 1-es vagy 2-es cicit nyomja meg? :lol:

Orsi!

Alakul a forgolódás ? :lol: Az én gyerekem meg hason nem bír aludni. Amióta megtanulta hason tartani a fejét azóta nem hajlandó lerakni csak kínkeservesen dörgölni az orrát a lepedőbe.

Orsi, Kata
Mosás infót köszi. Szép időknek nézek elébe :? Most is csupa tej állandóan minden. FEkvő helyzetbe képes 30 cm-re kibukni... A sütőtökös időszakban sokkal izgalmasabb volt minden. Végülis szeretem a narancssárgát... :wink:

Andi!
Édes kis szarvasaid vannak :lol: :lol:
Jaa! Ki kell venni a gyereket a ruhából?????? :? :lol:

Csajok a ti gyerekeitek nem hangosak??? :lol: :lol: Borka állandóan kurjongat de olyan fülsüketítően hogy... Na mind1 :lol:

Zsu és Borka

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


A napirend nem összetévesztendő azzal, hogy 10.30kor ez van, 11 kor az stb. Csak keléskor (7-1/28 között) kaja, utána másfél-két órával egy alvás, fél 11 körül (+-fél óra) 2. kaja, fél 2 köeül, fél 5 körül és fél 8 körül. Ez már hónapok óta így van, és nem erőltettem, így akarta. Előáször mind az 5 szopi köztes idejében aludt, vagyis 4x, aztán az estit elhagytuk, most meg azt hiszem a reggelit fogjuk elhagyni. Próbálkozom, és meglátjuk. Nálunk úgy van (ezt már írtam): evés, büfi, pelenka, önálló játék (kb 20 perc) aztán közös játék vagy alvásig vagy a következő kajáig.

Zsuska
2 hete Zalán is sokkal-sokkal hangosabban beszélget, mint eddig, jól kiereszti a hangját, sőt unokatesó kislánytól sikítozni is megtanult :)

Én ma megyek először kozmetikushoz, apa vigyáz Zalánra. Ez most nem a másfél óra lesz, amit már megszokott a drágám, így én is izgulok. Ha nagyon nem bírom - vagy ő nem bírja, felállok a közepén és hazajövök :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma!

Borka konkrétan sikítozik :shock: :shock: :roll: elég szörnyű...

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Na lenne még1 kérdésem! :oops:

Szóval Borkának az ínye több helyen is fehérlik. Azaz jön a fogacska. A védőnő szerint meg nem, mert peremes az ínyének a teteje. No most akkor ez már fogzás vagy nem fogzás? Szerintem be is van dagadva. Nyálzás nem vészes viszont mindent rögtön a szájába vesz, (tudom mindent a szájukba vesznek de olyan nagyon hirtelen módon magához rántja).

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsuska, most vettem észre, te is kecsói vagy! :lol: Én is...bár már Pesten lakunk, de szülők Kecsón, meg hát ott jártam sulikba stb...
Vendég
 


Sziasztok! :)

Engem ugyan nem hiányolt senki, de azért jelentkezem.
Nem voltunk itthon egy hétig, és mostanra sikerült nagyjából utolérni magam.
Kis tündérkém nagyon jól bírta az utazást (kb. 6 órás út): aludt, játszott, beszélgetett. :lol: Ott az első nap volt kicsit nyűgös, utána már minden rendben volt. :lol:

Hajni! :)
Végül nem vittünk mérleget, de bevallom, nem is nagyon hiányzott. Most úgy döntöttem, hogy minden héten lesz egy mérős nap, a többi napon nem mérem.

Ez a fog dolog engem is érdekelne... Kláribaba pár napja szinte folyamatosan nyomogatja a nyelvével az ínyét, de én nem látok semmit. (Meg hát, nem is igazán tudom, hogy mit kellene látni. :oops: ) Meg azért is elég gyanús, hogy a foga jöhet, mert szegénykém most éjszaka 6-szor sírt fel, pedig felsírni nem szokott. Máskor felébred, beszélget, és nyög (egyre hangosabban), hogy ébredjünk már fel.
Szóval nem tudom...

Kép Kép
kismokus
 
 


Sziasztok!

Katyerina,
KÖSZI!!!!!!

Köszönjük a dícséreteket,jól esett.A alsó képen a háttérben anyósom van,neeeeeem én!Pirosban Arnold,szürkében Márk van.

Zsuska,
enyémek még most is képesek bukni!Azt csinálom,hogy kaja előtt nem,utána is csak kevés vizet adok,inkább 2 etetés között itatok.
Azt már többször írtam,hogy én itthonra olyan ruhát adok rájuk,amit nem sajnálok,így ha azonnal nem tudok áztatni,az sem olyan nagy baj.
Enyémek is hangosak,sikítoznak,kiabálnak.
Tiédnek tuti jön a foga,azért kapja be a játékot olyan hirtelen,mert dörzsöli vele az ínyét.Adjál neki olyan rágókát,amiben víz van,előtte rakd be a hűtőbe.Az a legjobb,aminek a felülete dörzsis.

Köszi a tanácsokat tiltás ügyben.A kicsit engedést úgy értettem,hogy nem mindent pakolnék el(pl.dvd-k,videokazik)Nálunk az a baj nevelés téren,hogy külön-külön megértik a tiltást,de ha együtt vannak,akkor bíztatja az egyik a másikat a rosszalkodásra.Sokszor tépem a hajamat,amikor 2 irányba mennek,melyik van nagyobb veszélyben,melyik után rohanjak először,melyik esik le hamarabb az ágyról!?

Napirend:én fontosnak tartom betartani az "előírást",a gyerekek is ezt szokták meg,persze fél óra ide vagy oda nem számít igazán.
Kb.3 hónapja napi 2x alszanak,délelőtt és ebéd után.Az időpont havonta változik.Ha beállt a rend,akkor azt betartom,pl:mostanában délelőtt fél 11-kor leteszem őket aludni,délután meg 2 -kor.Ha nem látom rajtuk,hogy igazán fáradtak,akkor is mennek a kiságyba,max.nem alszanak el egyből,hanem még dumálnak egy kicsit.
Éjszaka is felkelnek még(2-3x),de csak annyit csinálok,hogy beadom a cumit,ha ez kevés,akkor adok vizet.
Így sajnos még mindig velük alszom,mivel Apa műszakozik,hagyom aludni.

Andi
Kép
aanda
 
 


Sziasztok :wink:

olvasó üzemmódot választottam,mert hogy írjak is az már néha meghaladja az időbeosztásunkat :) és inkább a babákkal vagyok :wink: és este olvasgatlak benneteket.

Mindenkinek Boldog új évet kívánok :)
Babáitok nagyon szépek és nagyon ügyesek :P :P :P :P :P

Rakok fel képet az enyémekről,ha lesz időm,akkor majd jövök :wink: többször,és megpróbálok bekapcsolódni a fórum életbe :wink:

További szép napot Neketek :wink:

Babausziban :) imádják a vizet.
Kép


Kép Barnusom az úszóbajnok

Kép Szánkózunk Kép Kép

KépKép
napszemcsi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: