Új privát üzeneted érkezett!

Barnusanyus!
Miért kell kelned szoptatni a kutyukhoz. Már most ne azért, de a kutyamama nem szoptatja magától a kölykeit? Tényleg nem értem... :?

Kép
Kép
tusimi
 
 


megint itt:-))) itt szilveszterezünk a szomszédban:-)
Tusimi:-) igen hülyén hangzik, de tényleg kelni kell:-( Császárral születnek a kicsik, mi dörzsöljük fel őket a rendelőben, itthon mi teszük cicire őket, mert kis ügyetlenek, kutyamami meg még kómaberci. Éjszaka nem hagyjuk együtt vele, mert véletlen agyonnyomja, ezét két óránként kel kelni, és cicire tenni, majd megint külön tenni a mamit. Pár nap alatt sokat ügyesednek, de legalább 1 hétig figyelni kell rájuk. Ha jó mami, akkor egy hét után elboldogul velük, és mi is nyugodtak lehetünk:-))))
Volt olyan mami akihez végig kellett kelni, mert csak akkor szoptatott, ha mi oda tettük:-)))) Szóval ez egy kicsit rosszabb, mint gyerekhez kelni szoptatni:-), de megéri, mert nagyon tündériek:-)ők is:-)
na megyek, Balázs szokásos esti műsorozásban van
:( azt hiszem én is veszek angol vizet......
BUÉK

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok

Új esztendő új jót hozzon, régi jótól meg ne fosszon, s ha már több jót nem is hozhat vigye el a régi rosszat.
Boldog Új Évet kívánok: Csikken

Kép

KépKép
Kép
csikken
 
 

 
 

Csajok, mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok.

Csak most tudtam leülni és végigolvasni amit írtatok, mert a drága férjem pötyögött valami sulis cuccot a gépnél.

Barnusanyus, nem irigyellek ha még a kölyköket is Ti szopiztatjátok. Kemény dolog. De biztos édesek lehetnek a kiskutyuk.

Na most befejezem, mert mindjárt éjfél, és gubizok valahonnan pezsgős poharat, hogy koccintsunk a férjemmel. Mi is édes hármasban vagyunk itthon, de nem baj, mert nem cserélném el ezt a 3-as bulit, akármilyen baráti ereszd el a hajam bulira. :lol: :lol: :lol:

Na megyek
B.U.É.K mindenkinek
Szdona



Kép
szdona
 
 


Sziasztok!

Boldog Új Évet mindenkinek!

Mi egy baráti párral töltöttük itthon a szilvesztert és nagyon jó volt! Bence szépen elaludt 10-kor és 4-kor kelt, úgyhogy egy picit mi is szilvesztereztünk. :)

Barnusanyus welcome back! :)
Miért születnek csaszival a kutyik?

Tusimi: tök jó hallani, hogy ilyen jól megvagytok a babával. Emlékszem korábban kivoltál, hogy csak karban aludt.

manó: bíztató, hogy minden oké azon a téren :) lassan én is elhiszem, hogy fogok még szexelni...

Kép
vargaviki
 
 


Vargaviki!
De jó, hogy emlékszel! :D Igen, az első 2 hét meglehetősen ijesztő volt, de aztán összeszoktunk. Látom rajta, ha nem álmos (gyakran, az ismerősök szerint is nagyon élén figyelmű baba), akkor nem is erőltetem, hanem hurcibálom a magammal a lakásban. Meg gondolom ő is feltöltődött "anyuból", és mostmár jobban elvan nélkülem is, a lényeg, hogy be legyen bugyolálva és akkor alszik, mint a bunda... hahaha....na jó azért ez is túlzás, van olyan, amikor alszik, mint a bunda (amúgy elég rossz alvó, még mindig elég nehéz altatni), de már sokkal önállóbb.

Képzeljétek, tegnap este a férjem elkezdte tornáztatni Zitust (olyan babamasszásos módszerrel, mint utólag rájöttünk), és a kis bolha vigyorgott mint a vadalma, és tudta mikor jön a lábnyújtás, és már rúgta is kis a kis lábát. 3-4szer megcsinálta, sokszor már egy ütemmel korábban, annyira tetszett neki... én sajnos nem láttam, mert épp a fürdőt készítettem elő, de írtó édes lehetett. Szóval mindenképp utánnézek ennek a masszázsnak, és rendszeresen tornáztatjuk a kis tökmagot, mert tényleg nagyon jó.

Ti is érzékelitek, hogy egyre több az értelem a babátokban? Annyira jó, hogy napról-napra látom, ahogy egyre tisztábban, fókuszáltabban néz, reagál a hangomra, helyzetekre stb... olyan jó érzés. És egyre jobban lopja be magát szívembe, annyira de annyira szeretem, legszívesebben össze-vissza puszilgatnám és szorongatnám. :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Gátseb: tegnap megnéztem, és csak nagyon-nagyon halványan látszik egy kis heg. Ha viszont kicsit erősebben megnyomom, azért még érzékeny... :cry: Szóval apucinak biztos türelemmel kell még lennie picit, igaz még csak 4 hete szültem, hivatalosan hátra van még 2 hét.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusimi: Én is egyetértek. Minden nap látni rajta, hogy egyre értelmesebben figyelget. Azért persze sokszor csak úgy bámul bele a semmibe, az értelem legkisebb szikrája nélkül, de nagyon édes! És egyre többet mosolyog, nagyra nyitott szájjal... Ja és a gügyögésről se feledkezzek meg! :)

Kép
vargaviki
 
 


Nekem nem gügyög Zita. Inkább csámcsog, röfög, szörcsög, pukizik meg hasonlók... sokszor azért rakom el magam emmlől a saját ágyába, mert olyan hangos, hogy nem tudok tőle aludni. :D :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Én általában az erőlködéstől nem tudok aludni. Szegényke elalszik, aztán pár perc múlva kezdődik az erőlködés, aztán megint abbamarad és ez így folyik minden reggeli etetés után (néha napközben is, de akkor hamar abbamarad). Lehet , hogy tényleg ez az éjszakai kaja terheli meg a pocakot??

Tényleg ti esztek lencsét? Én fogok egy picit, remélem nem lesz belőle baj a pocakjának.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok

Végre itthon :lol: :lol: :lol: Igaz a mondás, mindenhol jó, de legjobb otthon:-)
Csak egy perc, mert Barni itt csücsül az ölemben:-)
Viki, remélem nem, lesz gond nálatok, én egyszer ettem lencsét, de átkoztam magam, szegény egész nap felsírt fájdalmasan, és hatalmasakat pukizott. :roll:
Igen Tusimi, én is emlékszem rátok:-)jó hogy ilyen hamar összeszoktatok. ÉN is puszimániás vagyok:-) szegény fiaim, most kell kihasználni még az alkalmat :wink: Én is sokat csodálkozom Bazsin. annyira más mint Barni volt. Ő egy lusta puffancska volt., és mindent későn csinált. Balázs sokkal erősebb, már a korházban oldalra húzta magát, amit Barni 5 hósan sem csinált. Nem volt két hetes amikor hason egyik oldalról a másikra tette a fejét. Még hasra sem tudtam tenni őt. Bazsi a hasamon kitámasztja a kezét, és tartja a fejét, úgy néz a szemembe. Ezek nekem nagyon furik Barnus után. HÁt ebből is látszik, hogy nincs két egyforma gyerek:-))))

A szilveszter nekünk is látjosan telt, de a koccintás feldobott nagyon. Barnus mindenkinek Buékolt :-) fogta a poharát és ment mindenkivel koccintani és mondta"BUBÉK" . Nagyon édike, ez azért olyan nagy dolog , mert még csak most indult be duma ügyileg a drága:-))

Kutyik, azért csaszisak, mert nagy a picik feje, és elakadhat, amibe anyuci is belehalhat, ezért nem kockáztatunk, ha idő van indulunk Pestre műtétre. Sokkal macerásabb, mint az én szülésem, ja és idegesebb is vagyok:-))))
Képzeljétek nagy boldogságomra ma a kezembe kaptam a rendeletet a kutya tartásról, és megvan a megoldás, mivel a rendelet a házban tartott állatokon kívülre vonatkozik:-))) tehát nekem a nagy kivételével mindenki házban van, sőt egyre többen vándorolnak be a házba, a lenti házukból:-))))) Így nem lesz gond azzal hogy sok kutyink van. Éljen!%!! Nekem ez nagyon fontos volt:-)))
Igen Szdona, megéri, mert rettentő arik. Ha nem imádnám őket ennyire nem csinálnám. Szóval ehhez bugggyantnak kell kicsit lenni:-))))

Nem tom hogy fog vissza állni a régi menetrend, Balázs igen elkapott. Még jó hogy van a hinta, és most is abban van. El is hiszem, hogy Hanna is szereti-) nekünk is pont olyan van:-))))
Remélem marad a régi rendszer, hogy délelőtt hagynak rendbe tenni mindent, bár nagyon kétlem:-(

na megyek , mert már Barni nagyon fickándozik az ölemben. :wink: :lol: most kezdjük a fürékélést...

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Jó reggelt!

és BUÉk!
A szilvesztert mi átaludtuk :oops: , lefeküdtünk már kb. 1/2 11-kor. Úgyis csak tévéztünk volna, de én nagyon álmos voltam. Annyira örülök minden órának, amit alvással tölthetek, úgyhogy most is szunyáltam inkább pezsgőzés helyett... amúgy sem vagyok az a bulizós fajta.

A mi bébink is már nagyon figyelget mindenfelé, nem csak úgy a "semmibe". A kedvence az állólámpa, ill. a mennyezeti lámpa, még ha nem is világítanak, akkor is. Ezek inox színűek, gondolom, csillognak és ez nagyon bejön neki. Na meg a kovácsoltvas korlát, ami fekete és a fehér fal előtt igencsak kontrasztos. Hát ezt is elnézegeti. Tátott szájjal figyeli ezeket meg olykor mosolyog én meg majd megzabálom... :lol: :lol: :lol:
Már látnak élesen ilyenkor? Vagy csak közelre? :?:

Oltás
Tegnap fürdésnél kicsit bepánikoltam, mert Dóri oltása tökre megdagadt és bepirosodott, nagyon csúnya. De már egy ismerős anyuka felvilágosított, hogy ez teljesen normális, lehet, hogy még ki is fog fakadni...
Ezt csak azért írom, hogy aki kezdő, első babás anyuka - mint én ne ijedjen meg, ha ez lesz...! Nekem senki se mondta ugyanis, hogy ez a BCG így megdagad és piros lesz...és ez normális :cry:

A másik, hogy lassan itt a kéthónapos oltás ideje, ezt mire kapják? :?: És ti milyen ajánlott, de nem kötelező oltásokat adattok be a babáknak? :?: A védőnő emlíette ezt a Rota elleni oltást,ami vagy 20ezer forint. De biztos van más ilyen is. Csak arra lennék kíváncsi, hogy melyek azok az oltások, amiket a nagy átlag beadat a piciknek. Én nagyon tájékozatlan vagyok ebben... :cry:


Barnusanyus,
milyen fajta kutyijaitok vannak? Nem semmi vagy, le a kalappal, gondolom, ilyenkor "kóros álmatlanságban" szendvesz... :)

6hetes Kontroll
Én ma du. megyek hathetes kontrollra, remélem minden rendben a sebbel-heggel, mert egy kicsit érzékeny, vagy inkább érzéketlen még. Én császáros voltam. Másnak is ilyen? :?:
[/b]

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Itt egy elkapott mosoly nektek: :wink: :wink:
Kép

üdv

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok!

Ari a mosolygós kép :lol: Mi lett a kontrollon?

Barnusanyus: Van energiád, mit ne mondjak :lol: ha tudsz rakj fel képet a kis kutyákról :lol:

Szilveszter: Milu szerintem érezte, hogy nagy hóesés lesz, mert a szokásos 21 helyett 22:30-ta tudtok ágyba dugni, de addigra úgy kifáradtunk, hogy 10 percre rá én is bealudtam(szépen átalaudtam magam :lol:

Gyerek:Egyetértek, napról -napra változik. A fejét már 2 hete tartja(persze nem túl sokáig még), már követi a fejével és a szemével a mozgásokat(akár személy, akár tárgy, az ágya feletti játékot nagyon szereti, és tök vicces, ahogy követi, mert az forog).
Lábával elkezdett rugdosódni
Rengeteget mosolyog(nem csak, amikor cici van a szájában), sőt már háromszor hangot is adott a mosolyhoz.Ilyenkor majd meg zabáljuk :lol:
Egyre többet és kacifántsabbakat dumálgat :lol:
És nagyon komolyan tud bámulni, ha vmi újat lát...
A kedvence a csillár és az ablak(a csillárra most raktunk boákat, nagyon bejön neki:)
Egyetlenegy problámám van vele igazából, hogy nem nagy étvágyú sajnos, nem is nagyon hízik :twisted:

Na jó lépek

Tényleg ti szedtek vmilyen vitamint?

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk és örömteli babázást!
Most rendeltem meg a suttogót a bookline oldalról, egy-két héten belül szállítani fogják. Könyvesboltba semmi esélyem nincs eljutni mostanában.
Az én kicsi fiam egész jól alszik éjszaka, bár úgy vettem észre nappal egy kicsit nyúzni kell fürdés előtt, hogy jól aludjon. Ez a hálás feladat apáé szokott lenni, ha hazajön munkából. Szerencsére imádja a gyerkőcöt így jól megvannak, én meg egy kicsit magammal is tudok foglalkozni. Bár a főzésre még nem jutott időm, de majd ezután.
Vendég
 


Sziasztok!

Hát nálunka szilveszter nem telt annyira jól, Berti az extra hangérzékeyn gyerekem alig aludt kb 9-től a durrogásoktól, Emma 1/2 10-re este belázasodott :roll: , Bertit éjféltől 1/2 2-ig ölben tartottam mert olyan tüzijáték volt hogy augusztus 20 kutya füle hozzá. És ő meg ölbennem tud igazán aludni, így jó nyügi volt, ez a hátránya a hason alvó gyereknek, se ölben se hintában mert az ugye hanyatt van. Ezért nem alzsik az autóban sem a hordozóban, max fél órát.

Tegnap meg extra nyűgös volt egész délután, semmit sem aludt és este visítva sírt már mindenhol, nagy nehezen éjfélkor elaludt és aludt reggel 8-ig.

Era!

Szuepr, hogy nincs gond a kutyák tartásával. Hallottam hogy a francia bulldogok csak császárral tudnak szülni, de azt nem tudtam hogy a szoptatás is gond náluk. De biztos megéri, nagyon édik lehetnek.

Dylkai!

Örülj neki hogy ilyen a BCG helyetek, akkor tuti jó, Bertinek sajnos szinte semmi, lehet újra kell oltani,a lányomank is ilyen volt , de neki elfogadták, hogy hááát, valami talán látszik. Ezt tőlem öröklik szerintem mert engem sem fog a BCG oltás, ahányszor nézték bennem sosem volt ellenanyag a BCG ellen, de nagyon nem (tudjátok amikor suliban megszúrnak és nézni kell hogy mekkora piros kör lesz, az a BCG próba, na nekem a tűszúrás nyoma elmúlt másnapra és annyi is maradt, vagy 3x oltottak újra, utoljára fősulin, de seoha nem fakadt ki egyetlen BCG oltásom sem)

A 2 hónapos oltás DI-PER-TE+Act-HIB+IPV (szamárköhögés, torokgyík, tetanusz, egy bizonyaos agyhártyagyulladás és gyermekbénulás)

Én beadatom neki most még a C típusú agyhártyagyulladás ellenit is, ezt Emma is megkapta régen, így ez tuti. A Rotát nem tudom eldönteni, Emma volt rotás 3 hónaposan, szörnyű volt és többe került mint az oltás, de hozzátartozik hogy a László kórházban kapta el ahová más miatt kerültünk. A mi dokink nem javasolja azt mondja nem szokott a körzetében rota járvány lenni, így nem érdemes, de ha kérem beadja.
A streptococcus ellenin is gondolkodom még, az Emma idejében még nem volt, baromi drága az is, azt hiszem 3x 16 e Ft.

Emma még a bárányhimlő ellenit kapta meg, de azt két éves korban lehet beadatni, azt Berti is meg fogja kapni ha addig nem kapja el a barit.



Fejtartás: berti már ahogy hazahoztuk ofrdította hason a fejét és prifin tartja is már régen. A sok hason fekvés eredménye.

Védekezés: nekem már itt figyel a polcon 3 hete a gyógyszer de még nem kezdtem el szedni, lassan el kéne... csak nekem emmánál köztes vérzést okozott így tartok tőle, ezért várok had regenerálódjak teljesen, hátha akkor bírom.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Nekem elég jól elmondta a védőnő az alternatív oltásokat, leírom ,amit tudok:

- Rota vírus elleni, Rotarix: két oltást kell beadni, egy hónapos különbséggel, 6 hónapos korig be kell adatni, 18 000/db, célszerű minél előbb beadatni. Az én védőnőm is azt mondta, hogy csúnya betegség, de nem halálos és nem igazán fordul elő tömegesen. (ő nem adatná be)

- Meningococcus elleni (agyhártyagyulladás okozó): 1 éves kor alatt kell beadni, két hónapos különbséggel 2 darabot. 2800-3000 Ft/db. 5 és 7 hónaposan ajánlott.

-Pneumococcus elleni: 8000-9000 Ft/db. Ennek a beadására (beadási idő, mennyiség) valami nagy táblázat van, elég bonyi, nem mondta el részletesen.

-Bárányhimlő elleni (övsömör is): 9 hónapos kortól lehet adni, egy oltóanyag elég. Árát nem tudom.

-Kullancs okozta betegségek ellen is van egy (de nem a lyme-kór ellen), ezt háromszor kell adni, szintén nem tudok árat.

-és alternatív oltásként elmondta még a HPV elleni oltást, ami nem a babának, hanem a mamának van. Nagyon hasznos, de elég drága: 30 000 Ft/db, 3-szor kell beadni fél éven belül.

Kép
vargaviki
 
 


Ja , és ti mentek koponya-és hasi uh-ra és csípő uh-ra?
Mi megyünk, elméletileg 6 hetes korban kell. Én több mint két hete kértem időpontot január 9 körülre és hát természetesen január végére és február közepére kaptam! :shock:

Kép
vargaviki
 
 


Zita még a kórházban, 2 naposan fordította meg a fejét hasonfekvésben, többször is egymás után. Annyira büszke voltam rá, bár nagyon nem lepett meg, mert a pocakomban is nagyon-nagyon mozgékony volt.

Lányok! A ti babátok is tiszta kiütés a pofiján és a nyakán? Zitusom borzasztóan, és hámlik is picit a fejbőre. Kezd egy kicsit aggasztani, mert mintha egyre inkább olyan lenne. Megsimogatom az arcát, és tiszta "rece" szegény... :(

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Varga Viki:Én november végén hívtam az ultrahangosokat,és csak január 10-re kaptunk időpontot.És persze nem közöltk, hogy fizetni kell majd.Egy ismerősömék nemrég voltak és ők mondták, hogy vigyünk pénzt mert fizetni kell,eddig nem kellett.12.000Ft.
Ha mind a 3-ra kaptál beutalót,ha csak kettőre akkor "csak" 10.000Ft.
Én csak lestem, hogy már ezért is fizetni kell.
Ma volt nálam a védőnőnk és mondta, hogy 2 hónaposan vigyem az oltásra,és megkérdeztem tőle, hogy kell e fizetni az oltásért,csak nevetett.Ezek után nem csodálkoznék ha az oltásért is fizetni kéne.Azt mondta, hogy nagyon sokan nem viszik el a gyerekeket az ultrahangra,mert nincs rá keret.Ennyit a magyar egészségügyről. :cry:

Sziasztok
szilvi17
 
 


Sziasztok!

Varga Viki:Én november végén hívtam az ultrahangosokat,és csak január 10-re kaptunk időpontot.És persze nem közöltk, hogy fizetni kell majd.Egy ismerősömék nemrég voltak és ők mondták, hogy vigyünk pénzt mert fizetni kell,eddig nem kellett.12.000Ft.
Ha mind a 3-ra kaptál beutalót,ha csak kettőre akkor "csak" 10.000Ft.
Én csak lestem, hogy már ezért is fizetni kell.
Ma volt nálam a védőnőnk és mondta, hogy 2 hónaposan vigyem az oltásra,és megkérdeztem tőle, hogy kell e fizetni az oltásért,csak nevetett.Ezek után nem csodálkoznék ha az oltásért is fizetni kéne.Azt mondta, hogy nagyon sokan nem viszik el a gyerekeket az ultrahangra,mert nincs rá keret.Ennyit a magyar egészségügyről. :cry:

Sziasztok
szilvi17
 
 


Sziasztok!

Varga Viki:Én november végén hívtam az ultrahangosokat,és csak január 10-re kaptunk időpontot.És persze nem közöltk, hogy fizetni kell majd.Egy ismerősömék nemrég voltak és ők mondták, hogy vigyünk pénzt mert fizetni kell,eddig nem kellett.12.000Ft.
Ha mind a 3-ra kaptál beutalót,ha csak kettőre akkor "csak" 10.000Ft.
Én csak lestem, hogy már ezért is fizetni kell.
Ma volt nálam a védőnőnk és mondta, hogy 2 hónaposan vigyem az oltásra,és megkérdeztem tőle, hogy kell e fizetni az oltásért,csak nevetett.Ezek után nem csodálkoznék ha az oltásért is fizetni kéne.Azt mondta, hogy nagyon sokan nem viszik el a gyerekeket az ultrahangra,mert nincs rá keret.Ennyit a magyar egészségügyről. :cry:

Sziasztok
szilvi17
 
 


Sziasztok! :)

Először is BUÉK Mindenkinek!!! :)

Első kérdésem: mi az a Rota betegség?? Erről nem is hallottam... :oops:

Vitamin: én a gyerekorvos javaslatára szedek Supradyn F pezsgőtablettát (napi felet) és két hétig. Aztán két hét szünet, majd megint két hétig és így tovább

Ultrahangok... kaptunk beutalót csípővizsgálatra (azt hittem UH-ra). De csak sima ortopédus volt... kérdeztem a dokit, hogy nem kell UH-ra menni?? Erre azt mondta, hogyha most az ortopédus rendben találta, akkor nem, majd megint lesz később csípővizsgálat és ha ott vmi nem lesz rendben, majd akkor. Bár bevallom én nem nyugodtam meg...
és mennék koponya és hasira is... azért én ezt még megbeszélem a dokibácsival...

Tusimi!
Nyugi a kiütések miatt. Hanna iszonyatosan kiütéses volt, most kezd elmúlni neki és hámlik is szegénynek. Viszont a dokibácsink olyan popsikrémet kevertet ki, ami általános krém (a felesége ezt használja arckrémnek :) ) és azzal kenem Hanna homlokát, már egész szép!

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Tusimi: Nekünk is ilyen Bendő arca, pont holnap akarok rákérdezni a védőnőnél. De szerintem nem komoly, nem is viszket neki.

Rota-vírus: hányásos-hasmenéses vírus

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Tusimi:

A fejbőr hámlás nagyon jól kezelhető, Apornak már szépen elmúlt.
Fürdés előtt fél órával olajozd be, ha lehet akkor növényi olajjal ne ásványival. Tegyél rá a fejére sapkát. Fürdéskor mosd meg a haját fürdetőkrémmel. Egyébként a fejhámlás megelőzhető időnkénti olajozással és napi hajmosással.

fürdés
Nem is tudom ki mondta, hogy 40-42 fokban fürdeti a babát. Én ma elővettem a babagondozási tanácsadót, amit a kórházban kaptunk és abban azt írja, hogy 36- 37 foknál nem lehet melegebb a víz. Most kinek van igaza? :shock:

Én még nem tudok az ultrahangról semmit a jövő héten beszélek a védőnővel. Nem semmi, hogy ezért is fizetni kell. Vajon mióta? :(

A BCG oltás nekünk is beérett. Én még nem gondolkoztam az alternatív oltásokról.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


EGy kérdés: Ti igényeltétek már a tgyást? És ha igen, akkor tényleg az eredeti születési anyakönyvi kivonatot kell csatolni mellé? Ha igen, akkor hogyan kapjuk vissza? Postán visszaküldik?

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Nekem a munkahelyem intézte és valóban az eredeti születési anyakönyvi kivonat kellett. Azt nem tudom sajnos hogyan kapod vissza, de gondolom ajánlottan visszaküldik.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

BUÉK mindenkinek!

Hú, azt hittem, csak az én kisfiam kiütétes, kicsit vigasztal, hogy nem vagyok vele egyedül. Bár nálunk sajnos az történt, hogy 2 hétig kiütéses volt az arca (csak az), és most 4 napja ekzémás lett a bőre ugyanitt. És rögtön valami szteroid tartalmú krémet írtak neki fel, rá sem mertem még kenni. Pedig javulgat magától is. Csakhát sajnos kiújulhat, úgyhogy most aztán vigyázhatok, hogy mit ne egyek, meg kenhetem rá tovább azt a hülye fürdetőkrémet.

Valaki nem tud homeopátiás szert a csecsemőkori kiütésre - csecsemőkori ekzémára?

Agnes
agnes2000
 
 


Sziasztok!


Én azokat az oltásokat szoktam beadatni amiket a dokinénink javasol.
Barni kapott Meng.bárányhimlőre, prevenart. A kicsi fogja kapni ezt az új hasmenéses bigyuszkát is.
Ultrahangon kiakadtam :cry: Már megint elfelejtettem, Barninál 5hósan voltunk korházban ott csináltak ilyet. Mi 8-án megyünk
csípőszűrésre.
Balázs is tejkiütéses, de már alig van rajta. Én az arcára cremor krémet használok, no meg mindenre.
Agnes milyen kencét kaptatok, csak nem elocomolt??? Tesóm is kapott, és a bőrgyogyim is kiakadt, arcra kenték, és hajszáleres lett tőle tesóm kislányának az arca:-(((
Egyébként az én kezem is ekcémás, de megtaláltam magamnak a szteroidmnetes gyógymódot!!! Viccen kívűl :lol: Cremor krémbe csepegtetek grapefruitmag cseppet, és ezzel kezenem, és elmúlik tőle!!! :wink: Bővebben rákereshetsz az interneten a grapf.cseppre, sok mindenre jó. Barnival is etettem és elmúltak a futószemölcsei is, na jó még ivott hozzá Calli-teát is. Szóval nálunk mindenki issza, vagy keni :lol: :lol: :lol:
A fürdető kencét én is úúúútálom , Barnival sokáig használtam, de mostmár 2hete a pici is Gabival fürdik. A Johonson egy kaka, attól Barni mindíg kipattogott.
Én még nem igényeltem semmit, ez tesómra vár:-)) de vissza postázzák az anyakönyvi kivonatot.
Mi koszmó ellen használunk sampont, nem olcsó mulattság, de tényleg jó, Babe a neve, gyógyszertárban lehet kapni, heti 3* mosom vele, de minden nap mosom a haját. Erre pici koszmó lett az orránál:-))) de elmúlt. :lol:

Lizoka merre vagy,?? Nem jutsz még géphez? Remélem javul a helyzet. Ma kimozdulok itthonról mert mennem kell orvoshoz, nem tom mi van, annyira fáj bal oldalt a hátam, hogy a kezem alig birom emelni, a gyereket felvenni meg nem is mondom.... aludni is alig bírtam. Nem tom mi lehet a baj.... ugyhogy muszáj vagyok elmenni dokihoz, és akkor feladom a könyvet!

na megyek fejek tejet a picinek és elsuhanok dokihoz.
pusz

ja és ma olyan jó aludt a pici, 1/2 10kor magától hason kiságyban, és 1/2 4kor evett, aztán 7 után kelt:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek elromlott a gyerekem! Eddig éjszaka max. 2-szer kelt fel enni, és utána rögtön visszaaludt, és akár 10-11-ig is aludtunk. Na most 4 napja fel volt 3-tól 9-ig, másnap éjszaka 12-től 6-ig. Gondoltam kipróbálom amit a Suttyogó írt. Próbáltam nem hagyni napközben sokat aludni. Hát délutánra ez már nem ment olyan jól, bármit csinálhattam teljes kóma volt, de lényegében kevesebbet aludt összességében. Erre tegnap is felkelt 4.30-kor és 11-ig nem aludt és ma is ugyanez. Plusz még ma éjszaka 2,5 óránként kelt enni, amit megint csak nem szokott.
Úgy vártam a 6 hét elteltét, mert mindenki azt mondta, hogy az a nehéz és utána milyen jó lesz. Hát Lillácska úgy tűnik ezt nem tudja... :)

Születési anyakönyvi kivonat: én még nem tudtam intézni a tgys-t, mert a Kincstárnál intéztük először a csp-t és az anyaságit, ahova szintén eredeti anyakönyvi kellett és ugyan a pénzt már 2 hete megkaptam, de a papírt nem küldték még vissza. Nekik nem sürgős. :(
Vendég
 


"Megnyugtató", hogy mindenkinek kiütéses a gyereke... :wink: Én csak ezért kezdtem aggódni, mert elinte az volt, eztán nagyjából elmúlt, most viszont visszatért, de 5x annyi, mint volt. Mindenesetre mostmár figyelek, hogy ne tegyek öblítőt a ruháihoz, lehet az is irritálja. Amikor szopiztatom és nézem a pofiját, borzadok, hogy milyen szegénynek. Simizni sem jó, olyan recés. Mindenesetre örülök, hogy holnap jön a védőnő, nem árt, ha ő is látja.

Vargaviki
Nekem a férjem intézett mindent papírt, rögtön a szülés utáni héten, és ő személyesen bevitte a születési anyakönyvit (egy csomó helyen kellett), és mindig lefénymásolták és vissza is adták. Én nem szívesen adnám ki a kezemből, mert az évek folyamán annyiszor kérik még majd az eredetit, a postán meg simán elkeveredhet. Mindegy, a lényeg, hogy sehol nem akarták megtartani az eredit, csak lefénymásolták.

Nézzétek ezeket a csirkelábakat:
Kép

A dokibácsi szerint ez a bébi 43-as méret. Nem csoda, hogy hónapokig majd ki rúgta vele az oldalam. Imádom! Mindig puszilgatom neki, és mostmár nevetni is szokott közben, tetszik neki! :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

No volt a védőnénink és azt mondta, hogy a tejtől vannak ezek a kiütések az arcán a Bendőnek és arra kell csak figyelni, hogy ne terjedjen tovább. ha azt látom, akkor azonnal hívjam, mert akkor más lehet. de el fog múlni.

Viszont képzeljétek már 5. napja nem kakilunk! Viszont irtó büdiket pukizik egész nap! :) Úgyhogy lehet ma este bevetjük a hőmérőt.

Ja, és a legjobb: éjszaka 10 órától reggel 6-ig aludt a Bence! :lol: Tök jót aludtam én is...

Köszönöm a válaszokat az anyakönyves kérdésre!

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Mi január 15-én megyünk Uh-ra, nagyon izgulok hogy rendben legyen a buksija. Nálunk rutinból csinálják a kerületben, barátnőmék voltak novemberben és nem kellett fizetni :shock: Remélem nekünk sem kell. Csak olyan helyen kell fizetni mint pl madarász utca, budai gyermekkórház, ahol nem beutalóra csinálják, én úgy tudom.

Lafie!

Én mondtam, hogy semmit nem jelent ez a 6 hetes kor, csak a védőnők mániája. Egy baba napirendje, életritmusa állandóan változik. Mire azt hiszed beállt addigra újra változtat :D Így nem unalmas.

Nekem most épp Bertike azt játsza hogy egész délelött durmol, délután csak 2x fél órát aztán estére nyűgös és éjfél előtt nem alszik el. Bár ma megzavartuk, mert 1/2 9-kor reggel felkeltettem (kb 1/2 1-től aludt odáig), mert már muszáj volt indulni a sínért, na a kocsiban is bealudt, megint felkeltettük, ahogy rápróbálták a sínt üvöltött mint a sakál, aztán haza, 1/2 12-kor bealudt és azóta alszik.
Szerintem ennyi idősen már csökken az alvásigényük.

Születési anyakönyvi azért kell eredeti mindenhol, mert rá kell pecsételniük. nekem is melóhely kifizetőhely ezért nem volt bonyolult, egyszerre rápecsételtek mindent.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusimi!

Szép lábacskák:) Emmáé 5 évesen 32-es, ezek a mai lányok olyan nagy lábon élnek :o

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lafie!

Nekem is ugyanígy és kb ugyanekkor "romlott" el Hanna :) Nem akarlak elkeseríteni, de ha azt a tendenciát követi mint Hanna, akkor ez nem javul egyhamar. A Te kis drágád is felcserélte a nappalt az éjszakával. Mi is most küzdünk, hogy egyrészt ezt visszaállítsuk másrészt hogy ne ölben aludjon el...

Már 3 éjszakát a szobájában aludt. Ezen mondjuk nem sértődött meg, ugyanúgy viselkedik, mint mikor a mi szobánkban volt. Viszont tegnap megszállt a kisördög és úgy döntöttem, hogy adok még 1 esélyt a suttogónak és megkeményítem magam. Ugyanis az a tendencia nálunk, hogy fél 7-kor fürdetés, de akkor már nyűgösködik, aztán kaja , aztán hiszti és kaja éjjel 12-1-ig. Férjem itthon volt most ünnepek alatt és 7-én kezd, de szegény így nem tudna pihenten munkába járni.

Ezért tegnap 1 órán keresztül ment a kemény hiszti, kiságyban simogatás, lelkérebeszélés, felvevés, simogatás, nyugtatás. Aztán tisztába raktam, megetettem és mint akit elvágtak, mosolyogva gügyörészve ment a kiságyába és fél óra alatt szépen magától elaludt. Addig ott ültem az ágya mellett úgy, hogy ne lásson.
Hajnalban felkelt enni, megetettem, böfi aztán vissza kiságy és gyönyörűen szintén elaludt.

Viszont most délelőtt megint ment a hiszti elalvásnál (DE! délelőtt már fél órát simán elvolt a járókájában úgy hogy beszélgetett, sikongatott!!) aztán másfél óra múlva elaludt a kiságyban. Drága férjem viszont tüsszentett egy hatalmasat, erre megint felkelt :? :D

Ugyhogy már nem szenvedtetük, elvittük sétálni, most alszik már 1 és 3/4 órája, mindjárt keltem...

Lafie, nálunk annyi, hogyha keltem, akkor legalább éjszaka visszaalszik kaja után viszont ha nem keltem, akkor egy 3 órás blokkot fent van. Ugyhogy kegyetlen anyuka vagyok és max 2 óra múlva napközben keltem.

Tényleg! Koszmó ügyileg hogy álltok?? Nálatok van már?? Egyáltalán az mikor van??

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Lányok, én úgy örülök ha napközben alszik egy hosszabbat és van egy kis időm :oops: Úgyhogy le a kalappal akinek van lelki ereje keltegetni :lol: Az hogy éjfélkor alszik el nem zavar még annyira mert az egész család későn fekvős. Persze ha még jobban kitolja azt nem fogom hagyni. Inkább az esti nagy nyügije zavar ami az egész délutáni nem alvásból fakad.

Koszmó: Az bármikor lehet, Emmának volt azt hiszem 2x, utoljára talán 3 hónaposan. Babaolajjal be kell neki, sapi rá, és nagyon nagyon sűrű fogú fésűvel lejön.

Elocam: Emma combján volt egy folt ami semmi másra nem múlt el, csak arra, és időnként előjött újra. Nem lett baja tőle, de emlékszem én is hogy meg voltam ijedve mikor felírták. Sőt a fejét is kellett vele kenne egyszer, nem az arcát henm a buksiját. Neki most is ilyen érzékeny a bőre, pl a hidegre rögtön előjön az arcán az ekcéma, babakorában is úgy fürdettük hogy előtte bekentük olajjal. Berti nem ilyen érzékeny bőrű úgy tűnik.

Berti ma még csak 2x evett, azért már tényleg illene ébrednie :oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Helló mindenkinek!

Köszi az oltásos infókat. Ma felhívtam a gyerekorvost, hogy melyeket szokás beadatni, és azt mondta, hogy kéthónapos kor előtt egyiket sem. Majd a háromhós oltáson… addig kitalálhatjuk, melyiket akarjuk. Bár jó lenne mindent, amit lehet. Persze gyűjthetjük rá a pénzt is… :cry: :evil:

Tegnap voltam 6hetes kontrollon, minden rendben :lol: , a doki írt fel fog.gátlót. Meg azt mondta, hogy mivel császár volt, várjunk min. fél évet a második babáig.

Támogatások
Mi már igényeltük a tgyást, anyaságit meg a családi pótlékot. A férjem volt bent szeméylesen és vitte be a papírokat. Én sem szívesen adnám ki a kezemből a születési anyakönvyi kivonatot, félnék, hogy elkeveredik… ahhoz meg túl fontos irat!!
Amúgy tényleg rápecsételnek meg aláírják, hogy ekkor és ekkor igénylelve lett a támogatás. Pénzt még mi sem láttunk belőle…
:twisted: :( Arra majd figyeljetek, hogy ha bankszámlára kéritek a pénzt, akkor a Kincstár kér bankszámlakivonatot!!! Csak hogy nehogy kétszer kelljen sorban állni! :!: :!: :!:

UH, stb
Nálunk alapból nincs csípő szűrés, meg a többi sincs, amiket írtatok. Nekünk a farfekvés miatt a zárójelentésben az van, hogy javasolják 1 hónapos kor alatt a csípőszűrést. Már voltunk is, amikor 1 hónapos volt, és a jobb csípője kötöttebb, szerencsére a legenyhébb fokban. Úgyhogy most 1 hónapig terpeszpelust használ, és jan. közepén kell menni kontrollra.
Az a lényeg,hogy most derült ki, hogy ez van, és nem 1 éves korában, amikor járni kezdene, mert akkor már baj van. Ja, és nem csak farkevéses gyerekeknél fordul ez elő (bár náluk gyakoribb), úgyhogy mindenképp jó, hogy ha megnézik Uh-val, hogy minden oké-e. Az már más kérdés, hogy olyan helyen, ahol nem nézik alapból minden babánál ezt meg, hogy derül ez ki… :shock: :evil:

A ti babáitok is csinál olyat, hogy alszik, teljesen csend van és egyszer csak hirtelen felsír pár másodpercre? A miénk már kb. 3x csinálta ezt. Van, hogy alszik tovább, de van, hogy felébred arra, hogy sír… gondolom valami rosszat álmodik ilyenkor. Kíváncsi lennék, mi lehet az…!?

üdv

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok!

Kiütés: A kicsi Milun is vannak, az állán és arcán egy-két darab

fejbőre: miénknek is tökre elkezdett hámlani...fürcsi előtt bekenjük sima fürdőolajjal, ahogy a doki mondta(most már 2hete) és teljesen elmúlt már

Oltás: neki is bedurrant a helye

Szűrések: mi két hetesen voltunk koponya és hasi uh-on, koponyára vissza kell mennünk újra egy jó hónap múlva. Csípőszűrésre meg jővőhéten megyünk. Én nem tudok róla, hogy fizetni kellene érte, ez mióta van?

Papír: még én sem kaptam vissza a tgyás után a papírt, de postán fogják visszaküldeni az tuti, mert a családi pótlék után is így volt

Tényleg családi pótlék csak teljes hónapra jár?ha hónapközepi a gyerek, akkor arra a hónapra nem jár?

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Csabi 3 napja este 7 órát alszik egyvégtében, és ez azóta van, hogy rájöttem, hogy túletetem, és most visszafogtam picit a szoptatást. (A cumit kiköpi, eddig ehelyett is mindig rajtam csüngött. Ráadásul én meg voltam róla győződve, hogy kevés a tejem.) És azóta nem is tekereg szopizás közben, amit korábban rendszeresen csinált. Szóval én úgy találom, hogy ez a két dolog nálunk összefügg, bár biztos azért nem vagyok benne.

Manó: ha hidegre előjön az ekcéma, akkor ez azt jelenti, hogy ne vigyem a gyereket hidegben levegőzni? Vagy csak kenjem be előtte az arcát?

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Úgy látom, a vonalzóm nem sikerült...
agnes2000
 
 


Na, most már ok.

Kép
agnes2000
 
 


Mona! Én úgy tudom, hogy nem csak teljes hónapra jár a csp. Én is megkaptam novemberre, egy héttel azután, hogy benyújtottuk a kérelmet!
Vendég
 


Sziasztok!

Úgy látszik csak mi vagyunk ilyen lassúak pénzigénylés ügyben... Én még csak a tgyásra adtam be a papírokat (pontosabban a munkáltatóm)...

Koszmó: Hogyan is néz az ki?

Uh: mi beutalóval megyünk, eddig egy szóval sem mondták, hogy kellene fizetni. Szerintem beutalóval nem kell.

Dylkai: Bence is csinálja ezt a felsírást néha. De általában visszaalszik utána magától. Ha nem akkor gyorsan odamegy valamelyikünk és megsimizi és már alszik is.

Kép
vargaviki
 
 


Babuci: nálunk kb két napba telt mire megszokta a suttogós elaltást. De most már 2 alkalom kivételével (1 a séta, 2. késő délutáni, esti nyűgösködés) magától alszik el a kiságyban, úgyhogy megéri kitartani (nehezen ment nekem is). :wink:

Kép
vargaviki
 
 


Manó! Milyen UH-ra viszed Bertit jan.15-én?

Dylkai! Milyen "Kincstár" kéri a bankszámla kivonatot, és miért?

Ágnes! Leírnád mégegyszer ezt a szopi dolgot? Nem értettem. Hogy-hogy visszafogtad a szopizást? És mennyit eszik Csabi? Én ezt hittem/hiszem, hogy a szopi közbeni tekergés azért van, mert nem olyan slunggal jön a tej, ahogy azt ők elképzelik, nem? Csak, mert este nekem is néha mérgelődik a cicin, amikor tudom, hogy kevesebb tej van. Reggel, amikor ömlik belőlem, na akkor angyali arccal szopizik.

Lányok! Ti meddig adjátok a bébinek a konakiont? A barátnőm azt mondta, hogy egészen addig adni kell, amíg csak anyatejes a baba. A védőnő meg azt mondta, hogy csak 6 hetes korig kapja, mert utána a bélflóra már előállítja a K vitamint. Nálatok hogy van ez?

Képzeljétek úgy néz ki, hogy a jövőben esténként hozzá kell pótolnom kb. 50 ml tápszert a cicihez, mert estére sokkal kevesebb a tejem. Mivel Zitu napi 6x szopik, így a védőnő szerint átlag 100-at kéne ennie, de ez este már sosincs meg, 2 ciciből sem... :cry:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Vargaviki!
Hogyan altatod Bencét? Bebugyolálod, suttogsz és dobolsz a hátán? A karodban is tartod, vagy rögtön leteszed a kiságyba?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusimi!

Próbáltad a Milupás szoptatós instant teát? Olyan mintha szörp lenne, nagyon finom (csipkebogyó-hibiszkuszos). Én ezt iszom napi 4 pohárral és elég a tejcsim. (DM-ben kapható, ott kb 930 Ft. Tescoban is láttam ott pár forinttal több, talána 960...). 1 doboz olyan 4 napig kitart. Nem túl olcsó megoldás, de gyors és nekem nagyon hasznos.

Mi ma megyünk a 2 hónapos oltásra. Megkérdezem a dokit a konakionról, mert ez épp tegnap jutott nekem is eszembe.
Meg az UH-król is. Úgy néz ki, hogy minket nem akar alapból elküldeni...

Vargaviki!
Te hogy csináltad a suttogós módszert? Mert nálunk egy ideig elnézelődik, aztán bedühödik és sír. Akkor simogatom, arra nagyon ritkán nyugszik meg. Kiveszem, hogy ne sírjon, akkor megnyugszik, de amint le akarom tenni, már görbül a szája. Ilyenkor Te mit csináltál? Letetted és simogattad egy kicsit, vagy rögtön kivetted? És a megnyugatás nálatok meddig tartott amíg csöndben volt már vagy egy kicsit tovább?

Tudom, hogy jó úton haladunk, mert most már van, hogy elfelejkezik róla hogy kézben akar lenni és magától elalszik (volt 1 este és egy hajnal is ilyen és ma délelőtt is)... de nagyrészt nem akar...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci! Mennyi az az elég tej? Méred még?
Én laktoherbet iszom, meg valami homeós bogyót is szedek. Lehet megpróbálom a milupás cuccot, bár az ára nagyon húzósan hangzik. Ha jól számolom kell 6-7 doboz havonta, megszorozva majdnem ezer forinttal....uhhh :shock:
Végülis nincs vész, a picur hízik rendesen, csak a közérzetének tenne jót, ha este kicsit jobban tele lenne a pocak.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Hali!

Tusimusi,
a Magyar Államkincstárra gondoltam. Náluk kell igényelni a családi pótlékot ill. az anyasági támogatást (ha a munkehelyed nem kifizetőhely).

Ma eddig pocsék napom volt. Nem tudom, mi ütött a bébicsekbe, de ma egyfolyátban bealudt a szopizásba... azt játszottuk, hogy szopizott, aztán elaludt (nem lehetett felkelteni), beraktam a kiságyba, 15 perc múlva meg felébredt, hgoy "hoppá, éhes vagyok"... aztán kezdtük előlről... :evil: :evil: :cry: :cry:
Így is elég bajom van azzal, hogy nincs sok tejem...két ciciből szoptatok mindig, eddig kb. fél óra alatt kiszipákolt átlagban 50-60 ml-t, most meg a bealvások miatt kb. két órán (!!!) :shock: keresztül 30 ml sikerült. Ha eddig kevés tejem volt, akkor most az idegességtől még kevesebb lesz... :cry: :cry: :cry: :evil:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok!

Én úgy tudom a K vitamint 5 hétig minden babának adni kell, utána pedig csak azok kapják akik kizárólag anyatejet esznek, mert a tápszerben benne van.
Az Államkincstárhoz tényleg kell bankkivonat, ha átutalásra kéritek a családi pótlékot, én az anyasági támogatást is bankba kértem.
Először a Kincstárnál intéztük el a dolgokat, mert ott visszaadták a születési anyakönyvi kivonatot. A GYÁS-nál az eredetit a TB-nek el kellett küldeni, de még nem kaptam vissza.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: