Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sikerült végre elaltatnom mindkettő gyerkőcöt!

Megint totál kész vagyok,annyira elegem van!

Apa este 6 körül elment.Barnus ugye ekkor kezdi a cirkuszt!Lizivel úgy vacsiztunk,hogy szinte végigüvöltötte,pedig sokszor felvetem ill. a járókában volt mellettünk.Így én megint alig ettem,ami végülis nem nagy baj,már a terhesség alatt felszedett 9 kg lement+még 3!
Szóval jól kifáradt a picúr,beájult,kb 10 percre,aztán fürdettem Lizit,Barni ordított,majd szopi,fürdettem Barnust,szopi,majd fürödtem én közben ő a hordozóban üvöltött,de olyan szinten,hogy húúúú.Közben megszakadt a szívem annyira sajnáltam!23 órakor kerültünk ágyba,akkor még ordított közben mesét olvastam Lizinek,aki szintén már sírdogált a fáradtságtól...
Lányok ti,hogy a fenébe csináljátok,hogy a pici ordít,de közben a nagy is kapjon enni-inni,le legyen időben fektetve?Mert ez azért nem normális,hogy Lizike sem kerül ágyba időben!De szegénykémmel játszani sincs túl sok időm.Barni ma is szinte csak annyit aludt nappal míg du. sétáltunk!

Köszi lányok a bíztatást,de ez nem hiszem,hogy javulna.Ez a házasság eléggé csőd már.Apa éli az életét,engem csak bejárónőnek tart!De ha jobban meggondolom,a 6,5 év házasság alatt több rosszat kaptam,mint jót.Az utóbbi időben pedig.....nagyon sokat sírok,főleg a gyerekeket sajnálom,hogy nem tudok nekik nyugodt családi életet biztosítani.Barnus lehet azért sír ennyit,mert mikor a pocimban volt is annyit sírtam.Most is diszkóban van,majd reggel beesik...ááááá.Mostanában így megy ez.Csak ő számít,iszonyúan ego!!!!

Bocs,hogy megint panaszkodom,de jó kiírni magamból.Most is mondogatta elmegy örökre,Lizim,meg sírt itt nekem,hogy ő szereti apát,meg mikor jön már,mert hiányzik neki....tiszta lelkibeteg,mostanában minden összejött neki.De lehet tényleg jobb lenne apa nélkül,csak félek,megtudok-e mindent oldani stb..



Éjjeli teáztatás? :shock: Ez az ápolónő nem komplett,már bocs,de ha éhes....neki talán elég ha iszik????Egyébként is egy csecsemőnek szüksége van az éjjeli evésre és ez független attól,hogy szopik vagy tápszeres!Én is lehúztam 10 évet,mint gyerekápoló,de mindig megetettük éjjel az éhes babákat,akkor is ha már pl.10 hó.-s volt!

Torna ügyben nem tudok nyilatkozni,szerintem mértékkel lehet!

Éjjeli nem alvás....nálunk is ez van,nem tudok,mit tenni.11-12 körül elalszik aztán kel 2-2,5 óránként és mostanság minden etetés után fennt van min. 1,5 órát :roll: Ja és este 6-tól éjfélig fenn van szóval elvileg le kéne fáradnia...

Na megyek aludni,mert nemsokára ébred Barnuskám!
Jó éjt!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Sziasztok!

Egy kérdés: stopperrel lemértem, hogy tegnap este 8 és ma este 8 között összesen 10,5 órát aludt a gyerek. Félálomban szopizással együtt kb. fél órával több. Nem nagyon kevés ez? Mert különben nem úgy néz ki, mint akinek valami baja van, csak hát eléggé elmarad ez a mennyiség a szakirodalom által javasolttól. (Most tartunk a 6. hét végénél.)

Lizoka, ha esetleg főzöl, akkor azzal tudnál időt spórolni, hogy kész ebédet rendelsz. Nekem ez nagyon bevált. A szombat-vasárnapit is meg tudod rendelni péntekre.

Agnes
agnes2000
 
 


Köszi Lányok a segítséget!
Igen visszük majd babaúszásra, de kb április végétől, ide a pólus hotelba. Ti hova viszitek majd? Mikortól kell 4 óránként etetni? Mi holnap 1 hónaposak leszünk és tegnapelött volt 3700gr. Lizóka! Nagyon sajnálom, hogy ekkora tetü a férjed. Szólj, hogy hova kell menni én szívesen megharapom. Én is rendelem az ebédet hétköznap. Ember benn eszik a mhelyen, én meg nem vacilálok a főzéssel. Agnes! Miért kevés a 10 óra alvás? Tök jó, hogy végigalussza az éjszakát. Bár az enyém lenne ilyen

Kép
nyafi
 
 

 
 

Sziasztok!

Alvás:
A tegnapi és az előtti nap elég nyűgös volt. Nem tudom front van? Viszont az esték egyre jobbak, tegnap is aludt 6 órát, majd 4 órát. :lol:
Elkezdtünk egy új taktikát 4-5 napja estére és úgy néz ki beválik, mert 5-6 órát alszik egy huzamban :lol:

Tea: Szerintem ilyen pici babának estére én még tejet adnék, mert, ha úgyis fel kell kellnem, akkor már tök mindegy, de a tej szimpibbnek tünik.

Lizoka: Sajnálom, hogy ilyen gáz most neked otthon, mert látom magamon, hogy milyen sokat jelent , hogy segít a párom. Kérdezhetek egyet? Ha ennyire gáz, miért vállaltad be a másodikat?remélem nem bántó a kérdésem.

Kép
mona1978
 
 


Anika!

37 fokos víz? Nem csodálom, hogy szegény didergett! Nekünk a gyerekorvos mondta, hogy 40-42 fokos vízben fürdessük. Hanna imád is fürdeni, teljesen elrelaxál a vízben, néha kicsit be is alszik :) Először én is néztem a dokira, hogy vágjak mellé répát is és levest főzök a gyerekből?? De aztán mikor megcsináltuk neki a vizet, rájöttem, hogy mi is ilyen fokú vízben fürdünk kb. :oops:

Már szeretnél vele fürdeni? Babauszás nem csak 4-5 hónapos kortól van? Legalábbis itt nálunk Esztergomban csak ennyi idős kortól vállalnak babaúszást.

Lizóka! A férjed tényleg aljas, hogy ilyet megcsinál... :( Nem csodálom, hogy ki vagy borulva. Igazából ilyenkor jó tanácsot nem is lehet adni. Inkább küldök neked sok ölelést és kitartás!! ++++++++++

Éjjeli teáztatással én sem értek egyet. Bár mondjuk mi egyáltalán nem is teázunk sem vizezünk. Hanna mondjuk anyatejes baba, tápszeresnél lehet, hogy szükség van vízre/teára, de ha éhes szegény sztem akkor sem elég neki a tea és fel fog ébredni mindig arra, hogy éhes...

Pelenka téma. Mi Pamperst használtunk az elején, be is vállt. Kaptunk Liberót, na annak mindig kifolyt a kaki a lábánál. Viszont annak jó, hogy gumis a háta, mert ott nem folyt ki. Visszatértünk Pampersre. A lábánál nem folyik ki, viszont a dereka nem gumis és ott folyik :evil:
De még mindig a Pampers nekem jobban bejön, mint a libero.

Viszont kérdés a tapasztalt anyukáktól. Mivel lehet kihozni a ruhákból a kakifoltot?? Kimostam már 2x a ruháját, egyszer Vanisht is tettem hozzá, de a folt ott vigyorog a ruhán... :(

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!
Valaki kérdezte, hogy hány kaki normális naponta. Nekem azt mondták, hogy, ha minden pelusban van, az sem baj, Zitumnál kb. 5x van kisebb-nagyobb mennyiség. Közben meg hatalmasakat pukizik, nagyon nőies a kicsim... :D
A színe hol sárga hol zöldes. A zöld miért van, nem tudjátok?

Éjszaka-nappal felcserélése.
A suttogóban is azt olvastam, ill. orvos-védőnő is azt mondja, hogy a baba onnan tudja, hogy mikor van nappal-éjszaka, hogy nappal keltegetik kb. 3 óránként, éjszaka viszont nem. Az plusz adalék, hogy éjszaka csak suttogva beszélünk hozzá, nem rakjuk tisztába (kivéve, ha nagyon kakis), halvány fény van csak. Illetve az esti fürdetés után kezdődik az éjszaka, így arra kell figyelni, hogy nagyjából mindig ugyanakkor legyen.
Nekem ez bevált... Nem mondom, hogy nem szakad meg a szívem, amikor a legméllyebb álmából felkeltem - olyankor úgy érzem nem vagyok normális, hogy ezt csinálom - de úgy látom működik. Zitám elejétől fogva hosszabban alszik éjszaka szopik között, és szemben a nappali nehéz elalvásokkal, éjszaka simán visszaalszik. Érdekes... lehet, hogy az ágyban fekve szoptatás is teszi (nap közben fotelban ülve szoptatok). Kb. 1 hete eszik este 8 után, hajnali 2-3 között, és reggel 6 után. Este 11-kor viszont már nem keltem fel... minek...
Szóval éjszakázós csajok, kelltegessétek csak nappal a picit, hogy 4 óránál több ne teljen el két szopi között. Megéri!

Tegnap nálatok rendben voltak az apróságok? Zitám reggel 10 és hajnali 2 között lényegében nem aludt. Egész nap nézelődött, estére már fáradt volt, így jött a bömbi, kivételesen este 11-kor is meg kellett szoptatnom, de utána is éber volt (mint valami szuperhős, akinek 5 perc alvás elég...), a végén már csak kézben volt el, míg végül a hajnali 2-es etetés után csodák-csodájára bealudt. Utána viszont húzta reggel f9-ig!! Csak találgatunk a férjemmel mi lehetett vele, telihold van vagy mi? Ötlet?
Ma úgy látom nyugi van...kopp-kopp-kopp

Kép
Kép
tusimi
 
 



Nyafi!
Mi 37-38 fokos vízben fürdetjük a manót, hidegebben didereg a drága. De elgondolkodtam, amit Babuci írt, hogy lehetne akár még melegebb. Nekünk a Libero és a Pampers is bejött, a Huggies-ból folyt ki rendzseresen minden. Szerintem ez amúgy attól függ, hogy milyen az alkata a babának, mennyire combos, hosszú stb..., mindenkinek más válik be, végig kell próbálni.
Hogy van a lábad? Javult már?

Anika
Én úgy tudom, hogy az intenzív sport csökkenti a tejet (a barátnőmnek már akkor is kevesebb volt, ha elment a boltba), de szerintem próbáld kisebb intenzitással, és figyeld magad. Lehet, hogy nálad nem fog gondot okozni. Én egyenlőre csak otthon tornázgatok, ha eszembe jut, főleg hasizmokat csinálok praktikus okokból...

Tényleg, nektek mennyire ment vissza a poci? És a kilókkal hogy álltok? Én - döbbenetes, érthetetlen módon - ugyanannyi vagyok, mint a terhesség előtt. A hasan-derekam dudorodik jobban, háj is van rajta, és a bőr is "nagyobb" még, a többi részem olyan, mint volt. A farmereimet tudom hordani ugyan, bár begombolni nem...

Lizo!
Borzasztó olvasni, amit írsz. Én is csak ölelést tudok küldeni. És szorítok értetek, hogy jobban legyen a kisfiad és többet aludjon. Nem tudsz senkit segítségül hívni? Akár csak egy-egy napra, az is biztos sokat segítene.
A kajarendelést én is szívből ajánlom. Még anyagilag is jobban jön ki az ember, nem beszélve a megspórolt időről és mosogatásról. Mi csak hétvégén főzünk. A takarítás, tudod az is megvár, elég csak a padlót tisztínai. Én pl. már csak az utcai ruhákat vasalom, meg a pici cuccait. Az otthoni pólók, pizsik nem érdekelnek. Ja! Én a helyedben a férjedre sem vasalnék, ezzel is spórosz egy csomó időt! :twisted: :twisted:
Ha gondolod küldhetsz róla is nekem fotót, majd jól kimaszkírozom, hátha ettől jobban érzed majd magad :P

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok,

Lizoka, nagyon sajnálom ami nálatok van :(
Gyönyörű szép lányod hogy bírja? Nem is értem hogy lehetnek ilyen pasik...

Nagyon szépek a babók :) És növögetnek rendessen.

Pelenka: mi hol ezt hol azt, most a Huggies tetszik nekem.

megyek sírás van...

Csikken
Kép Kép

KépKép
Kép
csikken
 
 


Tusimi,

én 64-el kezdtem a terhességet és 56 voltam egészen karácsonyig. Most 58 vagyok :) Szóval rám is jók a cuccaim, a hasam az plötyis...

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Lafie!
Gratulálok, ügyes vagy. Az elején én is bajlódtam, de szerencsére nekem is visszatért a cicire. Kitartóan kellett próbálkozni, majdnem feladtam.

Tea

Én nem tudom teáztatni, mert nem szereti. A kamillateát egyáltalán nem fogadja el, egyedül a babateát, ami édesköménytea és már két hetes kortól adható. Csinál ilyet a Milupa és egy másik cég is, most nem jut az eszembe hirtelen. Persze nem baj, mert elég nekik 6 hónapos korukig csak az anyatej.

Babuci
Köszönöm, akkor melegebb vízben fogom fürdetni. Az a helyzet, hogy babahőmérőnk van és az zavart meg, hogy a 37 foknál volt egy vigyorgó fej. Ma szeretnék vele fürdeni, mert vannak babaúszásra felkészítő gyakorlataim.

babaúszás

3 hónapos kortól lehet kezdeni és jobb minél előbb. Először előfordul, hogy sírnak, de csak az elején, érdemes kitartani, mert nagyon jót tesz nekik.

Tusimi

Én 12 kilót híztam a terhesség alatt, most még van rajtam súlyfölösleg, egészen pontosan 5 kiló. Eléggé sokat eszem és most az ünnepek alatt rengeteg édességet is. Szeretném majd a maradékot is ledolgozni, de inkább sportolással. Most még nem merem megkockáztatni a tejtermelés miatt.

Ágnes
Én nem tudom pontosan Apor mennyit alszik, de 10 óránál biztos többet. Szerintem ne aggódj, minden baba más és más. Szerintem ha nem is alszik hosszbbat, akkor mindenképpen jöt tesz, ha az etetések között szundít egy órát. Nálunk pár hete kialakult egy rendszer. Délelőtt fent van, délután alszik egy hosszabbat és általában 23 órától megint alszik hajnalig.

Jutka
Sajnállak a férjed miatt komolyan. Tarts ki! Reméljük van esély a változásra.
Nekem szerencsére nincsen problémám a férjemmel. Egyedül az van, hogy még nem tette tisztába. :) De ezen kívül mindenben segít.

Hogy álltok a levegőztetéssel? Jártok minden nap?

Manó: A kilókról annyit, hogy az első hónapban Apor 900 grammot hízott, szerintem most kb. 1 kilót fog. Elég sok. :) Gondolom majd ez csökkeni fog, ahogy többet mozog. Én az etetést teljesen rábízom, akkor adok, ha kér és sosem keltem fel.

sziasztok,
Anita[/b]

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tusimi!

Zöldes kaki: túletetés. Pont a gyerekorvosnál voltunk mikor Hanna betrottyolt és mondta, hogy örül, hogy látja, ez a zöld széklet a túletetés. Több anyatejet szív magába, mint amennyi gyomorsava van és meg tudna emészteni, ezért félig emésztetlenül jön ki. Semmi gond és tennivaló vele, ez csak egy tény. Azt mondta, hogy anyatejes babánál annyit egyen amennyit kér. Nem gond ha pufók lesz, mert az úgyis lemegy róla. (tápos babánál nem tudom hogy van). Ugyhogy nyugi. De most Hanna 8 hetes lesz hétfőn és már kb 1-2 hete rendes kakiszínű a kaksija :)

Anika
Mi minden nap visszük levegőzni. Akkor nagyon jókat alszik, sőt akkor képes lenne séta/kocsikázás után 5-6 órákat aludni. Már nem hagyom.... :)

Kilók. Ti nagyon ügyesek vagytok csajok! Én 21 kilót híztam Hannával (nem zabáltam, egyszerűen ilyen alkat vagyok), de a kórházból kijövet már 11 kilóval kevesebb voltam (víz + gyerek). De még rajtam van kb 8 kiló a kezdéshez képest. Az ideális súlyomhoz képest pedig összesen 15 kiló :oops: Poci ennek megfelelően plöttyedt... :(
Mind1, most ez a legkisebb gondom :)

Na előre fürcsihez és a 11 vagy 12 vagy 1-ig tartó fennléthez

:?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Köszi a reagálásokat tea-üggyel kapcsolatban!

Tusimi: Én is hasonlóképpen vagyok a babóval, követem a suttogót és beválik nálunk is általában. Én is keltem napközben úgy hogy kb 3-3,5 óránként egyen, és éjszaka már 6 órát is alszik egyben. :) Úgyhogy a pukiproblémákon kívül jól vagyunk.

Én kb 14-15 kg-t híztam és most még kb 4-5 van rajtam. Csak a csípőmön meg a combomon van, no és a melleimen :). Pocakom is van, de szerintem nem háj, hanem a bőr még nem ment vissza. Régi cuccaim viszont alig jók rám, a csípőm elég széles lett...

Babaúszás: nekem azt mondták a babauszin, hogy 8 hetes kor után lehet vinni, minél előbb. Mi gondoltuk elkezdjük olyan 10-12 hetes kora körül. Mindenképpen fogunk menni, már nagyon várjuk!

Megyek, mert nyekereg a picúr...

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk az oltáson, egyenlőre semi baja, délután vendégségben voltunk, most beájult, jó fáradt volt. Néha azt gondolom kész ámokfutás amit csinálunk most karikor szegény gyerekkel, ahány helyenmi voltunk az elmúlt napokban, remélem nem kap el semmit. De egész jól viseli.

Doki nénitől megkaptam hogy soványabb a gyerek mint volt, két hónaposan 60 cm és 5520 gr szerintem nem sovány csak valahogy olyan vékonyabbnak néz ki nem tudom.

Jutka!

Hű, nem semmi amit írzs, én nem tudom hogy bírnám :shock: Disco????, Egy kisgyerekes apának? Hát le a kalappal hogy így bírod két gyerkőccel. Én is morgok a férjemmel néha, nem könnyű ez az eleje a kétgyerekes létnek, pedig ő soha sehová nem megy csak úgy el, csak neki meg olyan a melója hogy néha utazgat, pl most 1 hét múlva megy Dubaiba 1 hétre és már előre kivagyok tőle. Tavaly is szar volt pedig akkor csak egy gyerek volt, igaz épp influenzás lett. Meg anyukám nekem sokat segít.
Főzni én sem főzök csak ha úgy jön ki és van időm, amúgy hozatok anyukámtól a kifőzdéből vagy ilyesmi, pl mirelit kaja.
takarítás is felejtős :oops: Örülök ha kb ellátom a gyerekeket. Lefekvés nálunk is kb 10-11-kor van, de Emma amúgy is ilyenkor aludt Berti előtt. Sajna mindkét gyerek velem szeret elaludni. Azért van hogy bertit lenthagyom nyűglődni a férjemnél, amíg Emmát elaltatom, mert ha Bertit alatatom előbb akkor tuti kicsúszom az időből, tegnap is éjfélkor aludt el Emma, igaz durmolt 9:40-ig ami szünetben elmegy de hamarosan ovi.

Berti meg éjféltől aludt 1/4 8-ig, aztán egy órát fent volt majd újra aludt én is vissza az ágyba így kollektíve keltünk 9:40-kor, majdnem lekéstük az oltást :lol:

Éjszaka-nappal felcserélés: Én nem keltegetem soha nappal mégsem cseréli, elég annyi hogy nappal megvannak a nappali zajok, igaz azok nálunk elég intenzívek Emma miatt :lol: , nem véletlen hogy Berti is beállt a 11 óra körüli elalvásra, amikor Emma már lecsendesül. De végülis jó ez így egyenlőre. Hiába alszik el 9-kor mondjuk pontosan tudja hogy még nincs éjszaka és felkel még egyszer. Én alvó gyereket sosem keltek, ez elv, még a suttogó kedvéért sem :lol: :lol: :lol: Éjjel nem gyújtok plusz villanyt csak ami amúgy is ég a gyerekszobában, nincs pelusozás, nem játszom vele, nem is nagyon beszélek hozzá...nálunk bevált mindkét gyereknél pedig nappal abszolút különbözően viselkednek.

Ja, Jutka, egyébként lehet benne valami hogy érzik milyen az anyuka lelki állapota, én Emmánál sokkal sírósabb hisztisebb voltam a terhesség alatt, nem volt olyan oka mint nálad csak a hormonok vagy nem is tudom és nagyon hisztis, sírós baba lett. és amikro megszületett is sokat sírtam, most sokkal kiegyensúlyozottabb voltam és sokkal nyugisabb baba aztán elhet véletlen is.

nem tud valaki segíteni neked esténként? Rokon, barátnő?

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Babuci!
nem vagy egyedül, rajtam is van plusz vagy 15 kiló :cry: , de nem Berti tehet róla, amit a terhesség alatt híztam 12 kg-ot az le is ment már, sőt eggyel kevesebb vagyok, vagyis voltam a kari előtt, azóta nem mertem mérlegre állni :wink: De a hasam az plötty :cry: Bele lehet nyúlni vagy 10 cm-t, ha háton fekszem :roll:

Anita!

Az én férjem Emmát először 2 évesen tette tisztába, amikor rákényszerült, mert ő hordta bölcsibe én elmentem hajnalban dolgozni. De ott is alkudozott hogy mi lenne ha beadná koszos pelusban és ott kicserélnék. :lol: Ha meg kaki volt benne azt személyes sértésnek vette :lol: bertit sem pelusozza, de ez legyen a legnagyobb gond. Amúgy fürdeti, ha cumisüvegből eszik eteti, mindent kivéve pelus.

Én hogy mennyit alszik le sem írom, szerintem Berti írtó sokat, de Emma meg semmit sem aludt szinte ennyi idősen nappal, szóval nem hisem hogy van "normális". egyik baba ilyen másik olyan. Szóval el a stopperrel :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, csütörtökön megkapjuk a sínt a lábára szóval lehet vége lesz a vidámkodásomnak, nem tudom hogy fog szegény azzal aludni:((((((((((((

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anika!
Elméletileg járunk minden nap sétálni a picivel, de olyan marha hideg van, hogy jó ha két naponta kimegyünk. Ráadásul a férjem nagyon ellenzi, szerinte egyáltalán nem lenne szabad ilyen pici babát ilyen hidegbe kivinni, így mindig némán duzzogva sétálja végig a 20 percünket. Ha meg átadom neki a kocsit, akkor meg olyan gyorsan tolja, hogy az majd szétesik, meg én is, elig bírom őket utolérni... szóval kicsit kabarészerű a séta nálunk... :?

Babaúszás. Megköszönném, ha leírnád, hogy miért is jó. Nekem a fertőzésveszély miatt vannak fenntartásaim, de kiváncsi vagyok, mert szeretném majd mielőbb hurcibálni jobbra-balra Zitumat.

Manó!
Lemaradtam. Miért kap Berti sínt a lábára?

Kép
Kép
tusimi
 
 


babúszás: Emmával jártunk egy ideig csak aztán ott megszünt ahol laktunk, most meg nem lesz rá időm mert annyira közel most sincs. Szerette, nem volt rossz, imádja a vizet és nem fél tőle de hogy azért e mert jártunk pár hónapot azt nem tudom.El nem kapott semmit pedig mi olynahelyre jártunk hogy más iskolás gyerekek is voltak a medencében :oops:

Berti lába: Befelé tartja a lábfejeit:( Olyna mint a dongaláb csak nem kötött az izület szerencsére, csak rossz tartás, a méhben így ülhetett. Levehető sínt kap, ami combközépig ér, elég horrornak hangzik hogy abban aludjon éjjel, mert akkor kéne hordani. 2-3 hónap alatt rendbejön állítólag. ha nem hordja akkor is kinőheti d eha így kezd el járni nehezebb korrigálni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Egyébként most nézem, a vonalzómon lévő képhez képest tényleg tök sovány a kis feje :shock: Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Alvás: hát csak azért gondoltam, hogy kevés napi 10,5 óra alvás egy hat hetes gyereknek, mert azt olvastam, hogy 15 óra körül lenne a normális ebben a korban. De ok, meggyőztetek: annyit alszik, amennyit.

Manó: az én gyerekem is befelé tartja a bal lábát, bár egyre kevésbé. Úgy három hetesen még szinte folyamatosan befelé fordította. A védőnő nekem is azt mondta, hogy mert kevés helye volt a méhben. (Én még túl is hordtam pár nappal.) És azt tanácsolta, hogy a lába külső élét simogassam, maszírozgassam, illetve óvatosan körözzek a lábfejével, és akkor helyrejön az izomtónusa, vagy mi. Ez lassan 3 hete volt, és egyértelműen javul a lábtartása. Szóval nálunk ez elegendőnek bizonyul, a sín fel sem merült.

Agnes
agnes2000
 
 


Manó: íme a leírások röviden:)

Kisangyal: derűs, mosolygós, nem követelőző. jelzései érthetők. jól tűri a kiruccanásokat. jól eszik, ritkán sír ébredéskor, eljátszik magában, hamar elalszik. gyakran képes önmagát megnyugtatni, ha nem, és sír, akkor őt könnyű megnyugtatni.

Mintababa: kiszámítható, mindent a nagykönyvben leírtak szerint ér el, órát lehetne igazítani ahhoz, hogy mikor következnek be nála a növekedési időszakok, fejlődési ugrások.hajlandó egyedül eljátszani, nézelődni rövid ideig. rámosolygunk, visszamosolyog. nincsenek komoly problémák az elalvással, könnyen megnyugtatható.

Mimóza: számára a világ szűnni nem akaró érzékszervi ingerek forrása, tehát sok hangos zajra összerezzen, stb. erős fényben elfordítja a fejét, pislog. néha látszólag ok nélkül sír, még az anyjánál is. gyakran nyűgös lesz, pl ha sokan babusgatják vagy ha vége a sétának. néhány percig eljátszik magában, de szereti ha valaki - anya, apa - a közelében van. szeret szopizni. szoptatáskor kapkod. sokszor nehezen alszik el. könnyen kiesik a napi a napi ritmusból. Szereti a rendszert és a kiszámíthatóságot. Olyan körülményeket ajánlatos teremteni körülötte, mint az anyaméhben (bugyolálás, stb.)

Talpraesett: az ilyen baba már születése pillanatában tudja mit szeret és mit nem és ezt szülei tudomására is hozza. Nagyhangú, szinte agresszív. Ha sírni kezd és nem segítenek rajta, gyakran belelovalja magát. Mohón eszik.

Morcos: haragban áll a világgal, nyűgösen ébred, alig mosolyog, este pedig csak egy adag nyafogás után alszik el. szinte rosszkedvű. különösen dühödten és sokáig tud sírni. nem szereti a bugyolálást. pelenkázás , fürdetés, átöltöztetés idején ingerült lehet.

Kép
vargaviki
 
 


Séta:

Mi is járunk minden nap 30-40 percet már több mint egy hete. Bencus egyből bealszik, nekem pedig nagyon jól esik sétálni egy ilyen nagyot, mégha hideg is van. Más testmozgásom úgysincs még egyenlőre.

Háztartás:

Én is csak akkor jutok el a főzésig, ha nem egyedül vagyok itthon, mert egyébként nem igazán megy a dolog. Általában a reggeli etetés után hulla fáradt vagyok még mindig , így visszaalszom a babával kb 10-11-ig és hát akkor jön a következő etetés, stb. Dél van mire eljutok zuhanyozni... Viszont néhányszor már sikerült felkelnem korábban és akkor volt időm mindenre, de ez a ritka. Takarítást is hétvégére hagyom, amikor itthon van a férjem és segít (pókerezés közben. :lol: ) Rendet tartani azért igyekszem...

Manó nem irígylem, hogy elutazik a férjed! Nálunk utoljára a terhesség alatt volt ilyen, azt is utáltam! Most még rosszabb lenne.

Kép
vargaviki
 
 


Berti még mindíg horpaszt:)

Ágnes!

Ksözi hogy leírtad, akkor én is próbálom majd masszírozgatni, de jó hogy nekem nem is mondták :evil:
Nekem a 6 hetes csípőszűrésen az ortopéd orvos szólt . nem mondta hogy muszáj a sín, csak azt hogy így 2-3 hónap alatt tutira helyrejön, úgy meg kétesélyes. Így megpróbáljuk, ha nagy sírás lesz akkor nem fogom használni. :oops:

vargaviki!

Köszi :D

Azt hiszem Berti a mintagyerek és az érzékeny között van valahol.

Emma a talpraesett és a morcos között volt.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!
Mona! Mi az éjszakai alvásra a tipp?
Szia Tusi! Lábam még mindig rossz, még mindig bottal járok, de ha tolom a babakocsit, akkor már csak abba kell kapaszkodnom! A lakásban meg már tök jó bot nélkül. Javulgat, csak lassan…
Kilók! Nekem lement mind a 13 amit felszedtem. De nagy szükség is van rá, mert a lábamnak még a mostani súlyom is megterhelő. Na majd gyermekágy után megyek úszni, az eltünteti azt a plussz 8-at. Hogy van Zitus! Nagyon szép lett!!! Vegyél hasfogós bugyit. Tudom az ápolónők mondták, hogy ne, de anyáink tudják mi a jó nekünk. Én használom nappal, kb két naponta.
Levegőztetés! Eddig kétszer álltunk ablaknál és háromszor sétáltunk. Holnap is megyünk. Tisztába a férjem tette 3 hétig minden nap, én most 3 napja tudom azóta javult a lábam. Ha ő nem segít, fogalmam nincs mi lett volna.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!
Remélem mindenkinek jól telt a kari.
Nekünk nagyon jó volt. Végig rokon látogatás volt a prüntyivel.
Én is vettem neki egy cuki ruhát, amiben levette a családot a lábáról. Nagyon édi volt benne.
Fotót nem tudok feltenni, mert nem tudom feltölteni a gépre mivel nem értek ezekhez a kütyükhöz.

Babaúszásmi is szeretnénk majd vinni, de szerintem én is megvárom a 3 hónapos kórt.
Vilmos nagyon szereti a 35-36 fokos vizecsét a pancsizásnál. Ennél melegebben üvölt. Ebben nem rám hasonlít, mert én nagyon meleg vízben szoktam zuhizni.

Jutka! írtam Neked priviben üzit. Remélem átment. Nem irigyellek a férjeddel kapcsolatban. Nehéz lehet Neked.Állj a sarkadra és mondd meg neki hogy ezt ketten vállaltátok, és ő is vegye ki a részét a gyerek nevelésből. És ne jöjjön elő azzal, hogy Te akartad. Mi az hogy Te akartad?????....... :twisted:
Te vagy egész nap otthon a gyerekekkel, és ugyanúgy dolgozol Te is, sőőőőőőt még többet is, mert Te 24 h szolgálatban vagy.
Mi az hogy ott hagy téged a 2 picivel és elmegy Discozni. Húúúúúúú :twisted:

:oops:
Viszont az evést ne hanyagold, mert a szoptatásnál ez csak hátrány lesz ha nem eszel normálisan.
Próbálj meg valakit megkérni hogy segítsen, vagy a férjednek mondd meg, hogy igenis vegye ki a részét a gyereknevelésből.

Most mennem kell mert már esek le a puffról annyira fáradt vagyok üdv mindekinek



Kép
szdona
 
 


Mona!
Engem is érdekelne az új taktikátok! :)

Most eljutottam oda, hogy átrakom a saját szobájába. Eddig velünk volt egy szobában, de a saját ágyikójában. Viszont most kipróbálom, hogy talán a saját szobájában jobban alszik. Szeret ott lenni, mindent ott csinálunk (pelenkázás, fürdetés) és már napközben aludt is az ottani ágyikójában. Most átraktuk a légzésfigyelőt, bébiőr szolgálatba állt :) Hát meglátjuk a mai estét milyen lesz :) Pár estét adok neki, aztán lehet költözik vissza :) :) :)

Olvastam, hogy talán nem is éhes mikor felkel éjszaka. De mindig olyan jóízűen eszik... ugyhogy valszeg Hanna babám még éhes éjszaka mikor felébred 2,5-3 óránként. Végülis még csak 8 hetes, ugyhogy majd ha már elmúlik 3 hónapos akkor talán próbálkozom azzal, hogy csak cumit kap... hátha visszaalszik...

ugyhogy Mona ide az új taktikával! :) :) :)

Szdona!
35-36 fokos víz? :) Nagyon stramm kiskölök Vilmos! :) Neki biztos nem lesz hideg a babauszis víz. Mondjuk én attól tartok ,hogy Hanna ilyen kis kényelmes és meleget szerető, hogy milyen lesz neki a babauszi...

Sokan azt mondják, hogy hidegben tud jól aludni a baba. Jól bebugyolálva. Hát Hanna ezt cáfolja, neki itt is a meleg a jó. Ha nagyon nyűgi este és sétálunk vele (jelentem egyre ritkábban! :) ) akkor ha megállok a kandalló előtt és érzi a meleget, rendesen érzem ahogy ellazul...

Innen is látszik ,hogy minden baba más :)

Lányok! Arra senki nem válaszolt, hogy kakifolt mivel jön ki??

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Jelentkezem később. :)
Csak annyi babuci, hogy a kakifolt nekünk mindig kijön. Mi Persillel mosunk és 40 fokon. Még sosem maradt folt a ruhán.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Kakifolt: én azonnal mosószappannal és meleg vízzel alaposan átdörzsölöm és kiszokott jönni, utána még beáztatom egy kis drewbe

babaúszás: mi is szeretnénk vinni, oda ahova jártam kismama úszásra, de mi meg várjuk, hogy jobb idő legyen márciustól

kilók: 10 kg-t híztam, az le is ment, most meg a szoptatás miatt nem hízok:), pedig annyit zabálok, mint egy ló+csomó nasi, persze a hasam az nem guszta :cry: majd tavasztól el kezdek tornázni

a leírás alapján a kicsi Milu mimóza+talpraesett :lol:

Baromság a gyerek teljesen jól fejlett 60 cm és 5520 gr-mal szerintem

taktika: a suttóga azt írja, hogy este 11-kor még etesd meg a gyereket, én nem bírom, mert az esti lefekvéskor kb. 9-kor én is elalszom:) Viszont egymás után úgy jött ki a lépés, hogy az esti fürdés előtt egy órával még etettem(vagyis egy órával már befejeztem az etetést), tehát 17:45 és 18:30 között etetés, így a fürcsi elég nyugodtan zajlik 19:30 körül és utána 20 körül etetés. És ez bejön, fel is keltjük most már 18-kor, ha nincs ébren. Ja és este mi sem pelusozunk, nem oltunk nagy fényt, nem dumálok hozzá.Lagalábbis az elmúlt 6 napban...
Mondjuk az az igazság, hogy ma is aludt 5 órát egy huzamban, de utána vmi miatt nyűgi volt :cry: , kivételesen be is raktuk magunk közé:)Ahol jókat pukizott és megnyugodott

gyerekről: a kedvencem, amikor nappal próbálom altatni, és már látszik, hogy majd bealszik a mellemen, vagy a mellkasomon, de ki-ki nyitogatja résnyire a szemét, hogy az anyaállat(vagy apaállat) ott van-e még :lol:
Ja lenne egy pár kérdésem:
Kérdéseim: Ti még véreztek?vagy szokott fájni a sebetek?
az első oltás, amit most fog kapni az mire való?
ha 5 fok alatt van a hőmérséklet, ti akkor is kiviszitek a gyereket sétálni(mert mi nem merjük)

Kép
mona1978
 
 


Hát lányok én nem tudom, hogy akkor Hannám milyen kakikát termel, mert én is persillel mosok 40 fokon és ottmarad a folt... :( majd ma megyek vásárolni és nézek valami folteltávolító szappant...

Nekem a suttogó szerint Hanna mintababa + talpraesett

Mona. Én is így csinálom Hannával, hogy fürcsi előtt 1 órával eszünk ,aztán fürcsi után szintén követeli, akkor is eszünk. Aztán van, hogy bealszik egy órát, de utána kukorékol éjjel 11-12-1-2-ig...
Mondjuk lehet, hogy megpróbálom későbbre rakni a fürcsit... mi fél 7-kor fürdünk. Viszont kb 7 és fél 9 közé esik az a 40 perc-1óra amit alszik... lehet, hogy fél 8 - 8 körül kellene fürdetnem? :shock: Megpróbálom...

Mindig a reggeli ébredés után (9-10 között) szoktam etetni, majd egy órára rá masszírozni. Utána szokott kérni még egy kis nasit :) ,aztán annyira ellazul, hogy el is alszik.
Na tegnap ugyanezt megpróbáltam. Kaja, fürcsi, kaja, kis pihi, masszírozás. El is aludt a drága kb fél órára :?
Aztán megint éjfél volt mire elaludt... nem tudom hol rontom el az estéket... napközben olyan jól megy...

Tényleg próbáltátok a masszírozást?? Hanna imádja és kb 10 perc. A hátát-arcát nem engedi, hasát meg én nem csinálom neki, mert azt akkor szoktam, mikor fáj a pocak és nem akarom, hogy összekösse a masszírozással az esetleges rossz érzést.
De most már rendesen mikor hallja, hogy masszírozás (mert ezt mindig mondom neki az elején, hogy megmasszírozhatlak? :) ), akkor felvidul az arca és teljesen elhagyja a lábait és kezeit :) Nagyon édes! :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Tegnap a férjem rászánta magát, hogy tisztába tegye a babát. :) Kinyitotta a pelenkát és tiszta volt. Nagyon örült, majd este mikor szóltam neki, hogy most tegye tisztába, mert van produkció, akkor megfutamodott. :lol:

A babaúszás nagyon jót tesz. Beillesztek egy szöveget.
A babaúszás pozitívan hat a gyermekek fejlődésére, javul a keringésük, fokozza az izmok erejét, a tüdő kapacitását. Megelőzhetők a tartáshibák, erősíti az idegrendszert és a fertőzésekkel szembeni ellenálló-képességet is. Kifejezetten ajánlott sérült gyermekek fejlesztése esetén. A babaúszás célja a szülő és gyermekkapcsolat erősítése, a gyermek pszichikai és fizikai fejlődése.
Én szeretném vinni amint lehet. Nálunk Dunaújvárosban olyankor melegebb a víz és a medencébe nem mehet be senki, hogy tiszta legyen.

Én még nem próbáltam a masszírozást, de eltökélt szándékom, hogy hamarosan elkezdem. Talán már holnap. Ma reggel szerettem volna, csak kicsit nyűgös volt.

Én úgy tudom, hogy minusz 10 fokig utcára lehet vinni, csak jól be kell bugyolálni. Mi járunk minden nap. Venni kell egy jó overált, abban biztosan nem tud fázni.

Én kevés ideig véreztem és már nem fáj semmim. Egyedül az aranyérrel kínlódom. Tudtok jó krémet rá?

A kilókkal kapcsolatban annyit, hogy nem sok a plusz ami rajtam maradt, viszont nekem is lötyög a hasam és nagyon csíkos sajnos.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Levegőztetés: Védőnőnk szerint 0 fok felett lehet kivinni, gyerekorvos szerint ne vigyem ki egyáltalán, mert hideg van, hanem bent öltöztessem fel és szellőztessek a szobában. Így mi annyit levegőzünk, amíg betesszük a kocsiba és anyukáméknál meg kivesszük. Ez eddig kétszer volt, úgyhogy nem sok egyáltalán. De igazából én szivem szerint kivinném többször, hogy szokja.

Vérzés, gátseb: még egy icipicit vérzek, viszont a sebem csak 2 hétig fájt, most már nem érzek semmit.

Kilók: 11 kg híztam, 3 kg plusz volt még rajtam mikor kijöttem a kórházból és a szopi problémák miatt az a 3 is lement az első itthon töltött héten. Most hogy kezd megoldódni ez a probléma, plusz az ünnepek miatt megint kezdek kerekedni, de majd jövő héttől visszafogom magam... Vagy nem...

Aranyér: Nekem a Reparon kenőcs és kúp helyre tette, pedig azt mondták a kórházban, hogy nagyon csúnya.

Kakifolt: Nekem az azonnali szappanos hideg víz, plusz áztatás a megoldás.

Kérdés: Nektek a hidegben nem fáj a melletek? Nekem alapból is rettentő érzékeny lett a hasadás miatt, de most hogy újra szopizik Lilla valami borzalom milyen rossz kimenni a hidegben.
Vendég
 


Sziasztok!

Szdona!Nem kaptam privit :(

Bocsi,majd írok hosszabban,de most csak olvasni volt időm!

Pussz mindenkinek,olyan aranyosak vagytok!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Sziasztok!

Én is novemberben szültem a kisfiamat a II. számú nöi klinikán!

Ivett
Kép
Kép
ivett&fanni
 
 


Szia Ivett! Mikor született a kisfiad? Én is ott szültem :)

Mi már kb 4 hetes kora óta hurcibáljuk Hannát mindenfelé. Anyatejes baba légúti és hasmenéses fertőzéseket elvileg nem kaphat el. Hidegről meg annyit, hogy jól be kell bugyolálni és nekünk olyan a babakocsi, hogy eléggé ki tudom zárni a "menetszelet". Eddig szerencsére Hannának semmi gondja, gyerekorvos is azt mondja, hogy menjük.

Vérzés. Én már nem vérzek és egyenlőre nem is fáj a gátsebem. De bevallom még nem kezdtük el a sexet mert Hannának rövid volt a köldökzsinórja és kifele jövet egy 6 centis részen felsértette a hüvelyemet, így ott bent is volt 6 varrat. Így még elég sérülékeny vagyok bent. Nem tudom mi lesz a sexel... kicsit félek elkezdeni, de szerencsére apa eddig még nagyon türelmes :)

Köszi a kakifoltos válaszokat. Ma vettem Vanish szappant, megpróbálom azzal (ha már lemaradtam az azonnali kiöblítésről...)

Anita! Hajrá hajrá masszírozás :) :) :) Egy jótanács... mindig ugyanazt a sorrendet tartsd és mindig ugyanazt a zenét tedd be és meséld neki közben, hogy mit csinálsz. Így már Hanna néha nyújtja a lábát ami következik :) És jól tetted, hogy nem kezdted mikor nyűgös. Van, hogy elkezdjük, de rossz lesz közben a kedve és ha nem tudom megnyugtatni úgy, hogy folytathassam, akkor én is abbahagyom.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Ivett üdv itt a fórumon. Meglátod nagyon jó helyre kerültél, mert egy csomó hasznos dolgot tudhatsz majd meg itt.

Jutka: nem tudom miért nem ment át ez a vacak üzi. Lehet hogy be kellett volna valamit állítanom, vagy túl sokáig írtam és elszállt a szöveg?NA mindegy :? :roll:
Majd ha lesz sok időm akkor írok ismét.
Amúgy mi újság van nálatok?
Ülj le a pároddal, és beszéld meg vele hogy ez így nem működik, hogy Te vagy a gyerkőcökkel, ő meg éli a kis életét. Meg kell velük beszélni, mert ők agyilag nem fogják fel a dolgokat. Ha már Te elmondod a bánatodat az már jó, mert legalább Te kiadod magadból és valamelyest megnyugszol, ő meg hátha elgondolkodik a történteken.(bár kétlem, mert eléggé felelőtlen dolgot tett ezzel a kis kiruccanással)

Vérzés:: nekem 5 hetes koromig volt Aztán hipp hopp elmúlt
A dokim azt mondta, hogy 2-6 hétig tarthat, bár engem csasziztak.
Nekem viszont a sebem....vagyis a hegem érzékeny. Biztos érzékeny is lesz sokáig, mert azért csak egy vágás a bőrömön.

Aranyérén annó a HEMORID-ot használtam. Nem rossz, bár nekem ilyen visszatérő aranyeremvan. Néha előjön, majd elmúlik. Ragaszkodik a drága :D

Anita jót nevettem a pelenkázós történeten.
:lol:
na megyek, mert mosogatnom kellene, bár nincs sok kedvem, mde sajnos maguktól nem lesznek tiszták a tányérok. :D
üdv mindenkinek

Ha már nem írnék addig, mindenkinek Örömökben, babázásban gazdag boldog új évet kívánok!!!
Szdona



Kép
szdona
 
 


Ja kakifolt, én a vanish oxi actionra esküszöm. Az nagyon jóóóóóó folteltávolító.
Múltkor turiztam egy rucit Vilmosnak, és volt benne valami folt. Kimostam 60 fokon, és tettem hozzá vanish oxi actiont és eltünt a folt....... Basszus úgy írtam le mintha valami reklámszöveget olvasnék fel. De tényleg bevált nekem.
Na tényleg megyek
sziasztok



Kép
szdona
 
 


Sziasztok!

Szerintem is nagyon jó a vanish, bár azt tapasztalom, hogy a legjobb, ha azonnal bedörzsölöm vanish szappannal a kakis cuccokat. Úgy biztosan kijön.

Sétát én mindenkinek ajánlom, jól bebugyolálva! Szerintem neki is csak jót tesz, semmi baja nem lesz a hidegtől, ha jól fel van öltöztetve.

Vérzés: nekem még van (4 és fél hete), de már nagyon kevés!
Aranyér: még mindig!!!! viszont legalább már nem fáj :) Én most a doxiproct nevű krémet használom rá.

Masszírozás: én is nagyon szeretném kipróbálni. Kicsit utánaolvasgatok, aztán szerintem belevágunk.

Nektek nyugodtak ma a babucik? Mienk egy picit nyűgös, nem igazán bírt aludni ma :(.

Kép
vargaviki
 
 


Séta: Vicces, hogy mindenkinek mást mond az orvos/védőnő, nekem -5 fokot mondtak alsó határnak. Szóval ezek a hőmérsékletek, amik a napokban-hetekben vannak, pont a határesetet képviselik. Mi 2-3 naponta dél körül visszük kb. 20 percre Zitut.

Vérzés: én már csak pöttyözgetek jópár napja, elég tisztasági betétet használnom. A gátsebem csak az első néhány napban (a kórházban) fájt, azóta abszolute semmi. Állítólag az orvosom nagyon jól varr, lehet ezért is. Szexelni addig nem merek, amíg a dokim nem látott, mert állítólag több rétegben varrt, belül is, így ki tudja ott mi a helyzet. Kívülről szinte semmi nem látszik, csak egy pici heg, de ez már első héten ilyen volt, azóta nem nézegettem.

Esték: mi f6 körül eszünk, f8-tól fürdés, 8-f9 esti utolsó vacsi, után már csak 2 után kell Zitu enni, majd reggel 6-7 között. Nekem ez így nagyon bevállt, bár mint nemrég írtam nektek, én nap közben keltegetem, hogy 3,5-4 óránál több ne teljen el két szopi között. Eleinte mi is korábban fürdettünk, de az nem volt jó valahogy nekünk sem, meg én úgy gondolom, hogy az éjszaka az esti fürdéssel kezdődik... Egy felnőtt is általában az esti fürdés után fekszik, nem? 6-7 óra meg korai az éjszaka kezdetéhez szerintem.

Babuci! Utánanézek a masszírnak, nagyon tetszik. Te honnan tudod hogy kell csinálni? Van könyved, vagy netről is lehet hozzá infókat szerezni?

Itt van kép a kis picimről.

Kép

Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Szia Babuci99!

November 20-án született a kisfiam.
A kislányod mikor született?
Kinél szültél?

Szia Szdona!!
Nagyon jo dolgok vannak itt a fórumon!

Ivett
Kép
Kép
ivett&fanni
 
 


sziasztok!

Most csak annyit, hogy köszönöm az aranyérrel kapcsolatos válaszokat.

Tusimi: én az Alexandra kiadványa alapján masszíroztam ma este először. A könyv: Simogató babamasszázs.
Azt javasolja, hogy 6 hetes kortól kell kezdeni, és eleinte csak egy testrészt érdemes. Én a lábával kezdtem és nagyon jól fogadta.

Most megyek aludni amíg lehet.

Jó éjt!
sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

BUÉK mindenkinek! Gondolom most mindnekinek otthonülős szilvesztere lesz, nem csak nekünk :D

Aranyér :Én a reparon kúpra esküszöm.

Séta: Ez érdekes, nekem senki semmit nem mondott hogy hány fokig szabad kivinni. Mondjuk mostanában nem voltunk sátélni mert ugye kocsival mentünk a rokonokhoz, nem sétálgattunk. Azt tudom hogy bölcsiben -5 fokig kint altatnak. Én egy egy rövid sétára simán kivinném, ha épp menni kell, de nem minden nap van kedvem nekem elindulni :D Utálom a hideget.

Én az 5. hétig véreztem, és már semmim sem fáj sehol, nálunk már minden műküdik ahogy kell :oops: :D

Kakifolt: Az elején folyta csak ki mostanában már nem, mert valahogy más lett a kakija, de általában kijött sima mosással, ha nem akkor vanish szappan, egyszer nem jött ki valami fehér bodyból azt bedörzsöltem a férjem kézmosójával amivel az oléajat szokta ledörzsölni ha szerel (ultra derm vagy mi) :oops: :oops: :oops: aztán jól kiöblögettem és aztán kimostam

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Szép termést csináltatok az elmúlt 2 napban... :lol:

Éjszakák
Képzeljétek, már a mi csajszink is 7 órát alszik éjjel, már ma negyedik napja! :lol: :lol: :lol: Úgy örülök neki, olyan kis ügyes! :lol:
Mi úgy csinájuk, hogy 8-kor fürcsi, előtte 7-kor eszik, az előtt meg 5-kor, szóval próbáljuk ezt a Suttogó-féle láncetetést csinálni, hogy lefekvés előtt sűrűbben etetjük. Aztán fürdés után is eszik még keveset (bár ebbe általában bealszik..), és így alszik este 1/2 9-től hajnal 1/2 4-ig!
Nálun sincs gond az éjsazkával, én sem beszélek akkor hozzá, modjuk pelust az utóbbi napokban cserélek neki, mert hát a 7 óra hossza szerintem már sok pisis pelusban...
Éjjel ha éberebb is a drágám, akkor is 10-15 perc alatt elalszik, hisz sötét van, tök csend van... nem éri sok inger...

Fürdetés
Mi is 38-39 fokos vízben fürdetünk. Ha véletlenül hidegebbre csinálta apa, akkor nem tetszett neki annyira! Szdonáék 35-36 fok az nagyon hideg lenne neki ... :lol:

Séta
Nekünk sem javasolták nagyon sok mínuszban kivinni...

Mosás
Mi Tomi Kristályt használunk,és kijön a kakis folt!

Hízás, kilók
Rajtam is van még kb. 2 kiló, ez elég kitartó, nem nagyon akar lemenni... hát igen, itt a sok bejgli, ki tud ellenállni neki? :wink:
Én 62-vel keztem a terhességet, 74 kg-val szültem (+12 kg) és most 64 vagyok. A hasam nekem is még kicsit kidudorodik...kéne tornázgatni, de abszolút nincs időm... :oops: :cry:
Csodálom azokat, akik két gyerkőccel is bírják-csinálják... :shock: :P Nekem ez az egy is minden időm leköti...de imádom!!! :lol:

Babaúszásról úgy tudom, minél hamarabb érdemes elkezdeni. Mert kb. 3-4 hónapos korig van meg ez a reflex náluk... persze
Én is szeretném vinni, állítólag nagyon jót tesz a babának, a feljődésének stb.

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok!

Boldog újévet mindenkinek!

Ma éjjel Apor is 7 órát aludt. :)

A búvárreflex 6-8 hónapos korukig él. Ez biztos. Ha elviszed csecsemőúszásra, akkor az első merülésnél kiderül. Néhány babának nem marad meg a reflexe, de a fürdőkádban lehet olyan feladatot csinálni, ami megtartja ezt a reflexet.

Érdekes. Úgy látszik minden gyerekorvos mást mond. Az enyém mínusz 10-et mondott. :)

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Feltöltök ide egy képet, a Lizike Karácsonyi ajándékáról! A legjobb döntés volt, amit csak adhattunk ez a csoda bölcsőhinta, órákat alszik benne, és azóta csak féltékenyen nézünk apával, hogy a mi ringatásunkra már nincs is szükség! :)

Mindenkinek boldog új évet kívánunk! Kép

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Tusimi!
Nekem van hozzá könyvem. Vimala McClure: Babamasszázs.
Nem csak a masszírozásról, hanem egyéb jó kis tanácsokról is ír. De sok helyen be lehet szerezni babamasszázs könyvet, de tuti a neten is találsz hozzávalót :)

Hát én nagyon irigylem azokat akiknek 6-7 órát végigalszik a manóka... nálunk is hasonló az esti menet mint dylkainál és a legtöbbeknél, de valahogy nem akarja... max 3 óra egyhuzamban.

Viszont most éjjel már a saját szobájában aludt a kisasszony :) NEm sértődött meg, ugyanazt a menetet jártuk mint általában, 3 óránként kelés de most megint fent volt 2-fél 5-ig... :? De ma nem hagytam már olyan sokat aludni napközben, kíváncsi vagyok a mai éjszakára...

Ivett!
Nekem 5-én született Hanna és én Gimes Gábornál szültem és Zsoldosné Eta volt a szülésznőm. Neki köszönhetem, hogy nem császár lett a vége, ő bíztatott végig, hogy menni fog :)
Te kinél szültél?

Mindenkinek BUÉK ha addig nem jönnék :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Lafie!
Nem raknád föl megint a táblázatot, amiben összesítetted, hogy ki mikor szült stb...? Úgy megnézném így egyben magunkat.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Köszi a vérzéssel meg a sétával kapcsolatos válaszokat. Én még vérzek kissé, de nem a gátsebem, hanem a belső sebem:( Kíváncsi vagyok mit mnd a dokim, a jövő héten megyek kontrollra.
Ha nem lesz túl hideg, akkor hétvégén mi is megyünk sétálni, megbeszéltük a férjemmel.

A masszáshoz nekünk is megjött a kedvünk(bár a férjem néha szokta a lábát, de akkor veszünk könyvet és elkezdjük komolyabban)

Szikveszter: Apa dolgozik este 8-ig, de siet haza, természetesen otthon ülős lesz hármasban, szerintem én lehet, hogy nem is fogom bevárni az éjfélt, mert bealszom addigra :lol:

Kívánunk a kicsi Miluval mindenkinek Boldog Új Évet! :lol:

Kép
mona1978
 
 


Remélem ez volt a végső változat!

Kép
Kép
Vendég
 


Szia Babuci99!!

Én Dr.Gidai Jánosnál szültem,de engem altatásal császároztak!!
Ismered?
Etát ismerem ő egy nagyon kedves aranyos szülésznő!
Ö mindenkit arra biztat hogy normálisan szülessen meg a kis baba ne császárral!Teljesen igaza van!


B.U.É.K. mindenkinek!!

Ivett
Kép
Kép
ivett&fanni
 
 


aranyér, székrekedés! Paraffin olaj, minden nap egy kanál. Nagyon jót tesz, babának nem rossz

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok Lányok!

ahhh, mire elolvastam 24e óta elfáradt a szemem:-))))
Még mindíg nem vagyok otthon, de anyukámék szomszédjába bitorlom a gépet. Nem telhet el ez az év, hogy ne éljem még ki magam netügyileg:-)))

Lizoka, nagyon sajnálom , hogy ilyen pár jutott Neked. Tudom a sajnálat ehhez éppen kevés. Azt hiszem én ehhez képtelen lennék, én nem bírnám egy napig sem, az tuti. Azt gondoltam, hogy szinte mindent egyedül kell csinálnom, de ez egyáltalán nem igaz!!!!!! MÁr az nagy segítség, ha apa este hulla fáradtan leül a gyerekek mellé, és akár fogja,vagy cumit dug a bébi szájába! és én addig nyugodtan kint lehetek a kutyáimnál, vagy csinálhatom a dolgaimat a házban! Meg is zakkanék, ha ez másképp lenne. Persze ha nagy ritkán időben haza ér, akkor megfürdeti Barnit, nekem csak öltöztetni kell. Vagy éppen hétvégén amikor otthon vagyunk akkor amire megkérem, játszás v.pelenkázás, öltöztetés stb. megcsinálja.
szóval TE egy igazi hős vagy. És nagyon remélem hogy sikerül helyre billnetened a fejét a párodnak, mert ezt hosszú távon nem lehet bírni! Nekem is az az érzésem, már másnál is tapasztalva, hogy Barnus biztos érzi ezt, és ez is lehet gond. Sajna én is látom milyen a nemtörődömség, elég közelről:-((( nővéreméknél necces a helyzet, a szívem szakad meg. Nagyon átérzem amiket írsz, és nagyon fáj is a szívem értetek, remélem javul a helyzetetek, én is csak millió ölelést tudok küldeni neked, és sok erőt kívánni!

Babaúszás:
Azt hiszem ezt nem csak BArnim imádja , hanem én is:-) Mi majdnem 4 hósan kezdtük. 3tól javasolják. A reflex 6-7 hónap körül megszűnik. Nagyon szupi, sok pluszt is ad. Már nagyon várom, hogy egyszerre vigyük őket. Végre letelt a 6 hetem és mostmár ha nem lesz beteg megint mehetek Barnival. Már nagycsoportba járunk:-))) uszinéni kedvence, bármit csinálha vele:-) feje többet a víz alatt van, mint felette. Nuku félelem érzet, túúúúlságosan is:-), inkább ezért kell rá figyelni:-) Mostmár én is nagykádba akarok fürdeni mindkét gyerkőccel. De Barninál nem volt előtte kádúszás, ugyhogy az oktatónkat fogom kihívni, hogy mutassa meg. 6hetes kortól javasolják. Nekünk soha nem volt fertőzéses vagy bármilyen problémánk tőle. Viszont kétségbe estem, hogy a bronchitise miatt nem vihetem, kb 10hós volt. és a dokinéni javasolta hagyjuk ki , mert lehet valamilyen tisztítószerre allergiás. Aztán elittem allergia vizsgálatra és ott megnyugtattak, hogy nyugodtan vihetem. koppp kopp az utóbbi betegségeknél nem is jött elő.
No nekünk a levegőztetés lételem volt, ugyhogy mi megyűnk is ki a picivel, akár 1órát v. többet is alszik kinnt. És persze utána még bent is nagyon nyomja! Barnival egész éjszakákat töltöttünk a hidegen. Nagyon remélem hogy ez a rémálom már csak a múlté...
Akkor nem megyünk ki, ha nincs erőm a hajcihőhöz. Mivel a kicsit felölöztetem, hordozóba teszem, rányitom az ablakot,(ajót nem lehetet mert ott kiskutyik vannak) Barnit elkezdem öltöztetni ráadom a kardigánt sapit, addigra a pici fulldokolva üvölt, berohanok a szobába, cumit dugok a szájába, mire vissza érek Barni levesz a sapit, kardigánt... és a kezdjük előlről. akkor megint ordítás, és kikészülök, mire kiérünk az udvarra:-))))) Persze jobb lesz a helyzet, ha nem lesz hó és jég az udvaron, akkor először a nagyot kipostázom, és a picit nyugisan felöltöztethetem:-)))))

Sex, no én remélem nincs úton a kistesó:-) kéne szedni gyógyszert de annyíra úúútálom, és az ekcémámnak sem jó.... Ti szedtek bogyót, vagy marad az óvszer?? Vérzés 6 hétre szűnt meg, a csaszis hegg nekem is érzékeny, viszont nyilalgatok is. Sajna a méhem nagyobb maradt. Gondolom a sok cipekedés sem tett jót neki:-( A kilók is maradtak.... De valahogy nem is érdekel, 30éves koromra akarok -30kg fogyni, és csak akkor ha már nem szoptatok akkor fogyizni. Jövőre viszont nem zabálok édességet, és oda figyuzok mit eszek.:-))hahhhahha:-)) ez így jól hangzott,,, majd meglátjuk. Egyébként 22-23 hízhattam, és 8 ment le, plusz 15tel kezdtem BArni után:-))) Hatalmas tank lettem, de ameddig jó a tejcsim nem érdekel(na persze igen, de nem ez a lényeg most:-)))
Egyébként Barnival is csak híztam szopi alatt, nem ám fogytam:-)))

Éjszakai evés:-) na én sem adnék teát:-) egyébként királyi dolgom volt két éjszaka, anyum kelt a kicsihez, és üvegből 110ml megeszik. Ált 2-3kor kel, és 6kor. Valahogy az én gyerekem sem tud sokat aludni.max 4 ó. Viszont 7-et simán kibír kaja nélkül!!! Tegnap evett 8 kor, fürcsi után nem adtam, mert hordó hasa volt, és 11kor bealudt. 2 előtt nyekergett, de vmi vírus levert, fájt mindenem, és vártam amíg kajabálni fog. Így vissza aludt még 1órát!!! :-))) Reggel 6kor tisztába teszem, mert utána kifolyik a pisi:-( na akkor nem alszik vissza rögtön:-(van hogy nem teszem tisztába, de akkr hasra fordítom, és mintha tudná, csukódik a szeme és alszik . Sokszor így alszik el este is, és du is. Hasra teszem messziről figyelem és bealszik:-)) MOst csavargunk 24óta, vannak jó napjai vannak rosszak, de frontot is érzi és a pocija is fájdogál. De még mindíg jó, hogy legalább éjszaka alszik:-) igaz max. csak 3at. Ugyhogy az a két nap!!!ahhhh igazi ajándék volt anyumtól. A baj csak az hogy 2nap után kidőlt:-)))))))
Holnap megyünk haza, és kezdődik az izgi élet, szül két kutyink 1hét különbséggel, és hozzájuk 2óránként kell kelni szoptatni:-)))) na akkor leszek csak igazán hullaaaaa!!!!

NÁlunk nincs összefüggés a nappali nagy alvás és éjszakai nem alvás között. Soha nem költöm, akkor eszik amikor akar. Ha nappal sokat alszik, akkor este is ua. Szóval ránk ez sem igaz:-)
Lizoka küldöm a könyvet, csak nem hoztam magammal, és így nem tudtam postázni.

na van még valami amihez nem szóltam hozzá???? :oops: :oops:
meg sem merem nézni, egy igazi regényt írhattam :lol:

ja, és még valami, nagyon tündériek a bébi fotók!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: