Új privát üzeneted érkezett!

Brigi, Zsuzsi is fent van (szülésznő), mint Tóth Zsuzsanna, csak nincs kép. :)

Akkor még rengetteg időd van a következő vizsgádhoz. :)
Köszi a linket!

Üdv. a topikon rubinita!
Jé, akkor Te sem olyan rég szültél.:) Írjál magatokról. Mi is csipőszűrés előtt állunk, de mi a szokott helyre viszük Ákost, ugyan nem kértem még időpontot, Állítólag egy hónappal kell előtte kérni, és már csak beutalóra adják. De szerintem még időben vagytok.
Azért mekérdezem a többieket.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Rubinita!
Ebben a témában inkább Jolka tud Neked segíteni, de én is ismerek egy jó orvost! Dr. Pethő Ágnesnek hívják és a sóstón az agyáscsecsemő otthonban rendelt ott volt magánrendelése is (még általános iskolában meg középsuliba is jártam oda gyógytornára meg hozzá kellett mennem hogy megnézze a röntgenemet meg ilyenek) na de az a baj, hogy úgy tudom, hogy ezt már beszüntették a sóstón de ha gondolod utánnaérdeklődöm....

Jolka!
Igen még messze van a vizsga de úgy érzem hamar el fog jönni :(
Amúgy mikorra tervezitek a harmadik babát? :) (Vagy ez még túl korai kérdés?)

Szép estét és jó babázást Nektek (de jó Nektek :) )
brigi0923

Brigi! Jolka! Köszönöm szépen...oly kedvesek vagytok...Én is szivesen segítek bármiben, természetesen ha tudok... holnap jövök s részletesen is bemutatkozom,elnézést,hogy eddig nem tettem...sziasztok... s nyugodt éjszakát kivánok...

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

Szia Rubinita!

Gyere gyakran és mesélj nekünk :D Várunk holnap! :)
Jó éjszakát Nektek!
brigi0923

( Bocsánat a helyesírási hibákért, modemről írok s a hosszú- rövid ékezeteket nem mindig ismeri fel a gép...ez engem is zavar :-( ... ezért írtam meg Nektek... mégegyszer nyugodt éjszakákat és jó pihenést kívánok.)

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

Rubinita!

Őszintén szólva én észre se vettem :oops: de komolyan!!
Ez ne zavarjon!
Jó éjszakát! (Mostmár én is tényleg megyek aludni! :lol:
brigi0923

Sziaztok!

Csak gyors kukk. Rubinita itt nem számít a fórumon a helyesírási hibák, engem nem zavar, főleg, hogy az enyém elég rossz. :)
Mentem mert Ákos követel, a fiúk vásorgatnak itt meg még szalad a lakás. :)
Ja Brigi, Tesót leghamarabb szeptember környékére tervezzük, ha addig meg nem gondoljuk magunkat. :D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok új fórumozók!

Brigi, Én is a Jolka, dokijához járok, mivel most várom második babánkat. 22 hetes vagyok. Csak jót tudok mondani Molnár dokiról. Zsuzsa pedig hihetetlenűl közvetlen első pillanattól fogva. Tényleg elég fiatal vagy még. Én 20 évesen szültem az első kisfiam, és most még nem leszek 23 amikor a másodikat. Igaz a férjem 32-őt tölti januárban, tehát miatta nagyon nem várhattunk. Igaz,hogy nem vagy olyan szabad a gyerek után, világmegváltó terveket már nem nagyon szövögethetsz, de élni úgy is lehet. Én Dodoval még 8 hósan szülinapi bulira jártam, és mikor megszületett utána is elmentem pár buliba. Persze ketővel már más lesz, de ha akar az ember meg tudja oldani. Persze nálunk ez volt az utolsó szempont a gyerekvállalás kérdésében. A másodiknál már felmerültek a kérdések, hogy 2,5 év házasság után jön a második és szinte alig voltunk ifú házasok. De jo ez így. Szeretjük nagyon a nagy fiút is, és örülünk hogy a második is az lesz! Szóval minden megoldható csak akarni kell.

Brigi2,
Merre laktok? Merre keresel ovit, és egyéb gyerek barát helyeket? Így könnyebben tudunk segíteni.

Rubinita,
üdv neked is. Sajna az ortopéd kérdésben nem tudok segyteni, mert mi már régen voltunk, és még nem megyünk egy darabig :wink: ! De azért utánakérdezek!

Jolka,
Szerintem Botianita otthon van doki kérdésben, ő talán tud ebben is segíteni :) !

Sziasztok!

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Sziasztok!

Én is egy régi topictag vagyok :)
Rubinita!
Dr. Szabó Évának van a sóstói Anyáscsecsemő otthonban ortopéd magánrendelése. Az ottani számot sajna már nem találom, a kórházi tel. száma van meg: 42/465-666 1081es mellék.
Mi nála voltunk. Igazából én nem voltam nagy véleménnyel róla, ő is csak azt mondta, hogy hordjon a gyerek terpeszpelenkát, egy hónap múlva meglátjuk. Én ezt nem hagytam annyiban (mert sztem semmi baja nem volt a gyereknek és a gyerekorvos szerint sem). Ha javasolhatom csípőultrahangra kérj időpontot, azt is egy hónap múlva fogsz csak kapni, de nem probléma, ha a gyerekorvosotok szerint nem kötött a csípője a kisfiadnak. Ott nagyon rendes a doktornő, nem nyomorgatja meg a gyereket, uh-ot csinál és így minden kétséget kizáróan meg tudja mondani hopgy rendben van e vagy nincs. És tényleg nagyon kedves!!! Ja ide is kell beutalót kérni, de célzottan ide, ne az ortopédiát írja rá a dokitok. Ha a sima otropédiára mész akkor ha egy kis kétsége is van a dokinak röntgenre (!) fogja küldeni a gyereket. Ott meg vannak millióan...

Brigi!
Én Debrecenben dolgoztam, mielőtt Dorka megszületett és oda is jártam dokihoz és Dorka is a klinikán született. Nagyon jó dokim volt és a szülészettel és a csecsemőosztállyal is nagyon meg voltam elégedve. Ja és majd a másodikat is ott tervezem szülni, pedig mi itt lakunk már nyh-án.
A dokim: Dr. Major Tamás, a magánrendelőjének a honlapja: www.naprendelo.hu
Ha gondolod nézz szét. Az asszisztense a világ legkedvesebb uh-osa!!! (Az árak sztem alacsonyabbak mint nyh-án!)

Jolka! Nem is tudtam, hogy ilyen hamar tervezitek a hugit! :)
Szép napot mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Sziasztok!

Jolka! Azt hittem későbbre tervezitek a harmadik babát! Gondoltam akkor már én is "csatlakozhatok" majd a babás anyukákhoz. De még ki tudja az is lehet hogy még utánna is vállaltok babát.
Nekem a párom kicsit nagyravágyó mivel négy gyereket szeretne (nagycsaládot) én hármat szeretnék de szerintem majd kiegyezünk meg hát ez még egy csomó mindentől függ hogy hogy fogy alakulni.

Timi! De jó, hogy jöttél :D
Mostmár egyre jobban megerősítettek benne, hogy Molnár dokihoz menjek. Mesélsz még nekem róla? Milyen volt a szülésnél? És amúgy pontosan hol van a rendelője? Néztem, hogy van honlapja is vagyis hát gondolom az övé mivel feltöltés alatt áll az oldal így nem tudom megítélni de szerintem az övé.

Timi, Jolka! És amúgy Ti hogy találtatok erre a dokira? Ajánlották Nektek is?

Na de nem csacsogok itt tovább... :D

Szép napot!
brigi0923

Szia Anita!

De jó hogy jöttél Te is.
Meglestem a dokid! Ő is szimpatikus! És van ott Debrecenbe valami rokonotok, vagy ha beindul a szülés rögtön indultok? Én nem mernék olyan messze (mármint alapjában véve nincs messze nyíregyházától debrecen) csak hát ha ne adj isten valami baj lenne, nem merném bevállalni... Remélem érted mire gondolok. Lehet kicsit kacifántosan fogalmaztam meg:)
Nagyon aranyos kislányod van :D
Ti mikorra tervezitek a következő babát?

Szép napot! :)

Ui.: Olyan jó, hogy jöttetek már egy csomó helyen nézelődtem fórumokba és sehová se "tartozhattam" igazán pedig úgy szerettem volna beszélgetni. A fórum neve alapján igazából ide se tartozom.... de.... :D
brigi0923

Sziasztok! :D

Szintén régi.... :D

Rubinita: én is a csípőuh-t ajánlanám. Mi kétszer is voltunk, mert egyes vélemények szerint a császáros babákat hamarabb kell orvos lássa, meg általában kell nekik terpeszpelus. Tényleg végtelenül kedves és sztem profi a doktornő. Nem is értem, a legtöbb babát miért az ortophédiára küldik, miért nem ide...
Mutass majd képeket a gyerekekről!

Brigi, én jún-ban államvizsgáztam Db-ben a Közgázon, kiegészítő szakon. :) (már megvolt a kisfiam :wink:) Kitartást a vizsgákhoz!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

áááá, nem szeptemberben akarok szülni, az tényleg hamari lenne, csak akkor kezdünk a tesóprojekthez, a tervek szerint. ;) De addig milliószor meggondolom magam. :D

Brigi!
Nekem is ajánlották Molnár dokit, egyik nagyon kedves fórum társunk. :D ;) Ugye Zsuzsi? Ő is nála szült.
Én szülésről nem sok mindent tudok mondani, mert papírmunkával, vizsgálattal együtt 35 perc volt csak.:) De közben végig mondta a doki, hogy mit miért csinál. Türelmes volt, kedves, és szülés után is minden nap megkérdezte, hogy vagyok.
Csacsogj nyugodtan, azért vagyunk itt mind. :D

Aniták köszi az címet, lehet, hogy nekünk is jól jön majd. :) Én még ezután akarok bejelentkezni, remélem olyan gyorsan megy mint anno Manóval. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Még mindig nem tanultam semmi.... :( De holnap már tényleg muszáj lesz elkezdenem! De mondjuk tegnap is ezt mondtam, hogy majd holnap, de mostmár tényleg holnap. Szilveszterkor biztos nem tanulok majd meg elsején se utánna meg már majd kapkodhatnék.... :(

Szia _anita_! (Azért írtam így a neved mert nem akartalak összekeverni a másik Anitával :) )
Milyen szakon államvizsgáztál? Én még nagyon az elején vagyok... sajna :( dehát valahol el kell kezdeni :) Most sajna lesz majd vagy két olyan vizsgám amit inkább magonlni kellesz én meg azt nem szeretem mert nem nagyon tudom megjegyezni. Azt szeretem amibe van egy kis logika. Mint mondjuk a matek feladatokat, na de ott is vannak olyan szép kis tételek meg se tanulom őket mert szerintem nem kell hozzá pár óra aztán el is felejtem.... :(

Jolka!
Jujj de szerencsés voltál, hogy csak annyi ideig tartott a szülés. Dehát hogyhogy ennyire gyorsan. Olvastám már pár születéstörténetet de ez a 35 perc ez nagyon meglep :o

Nem ismeritek véletlenül Dr. Lippai Sándort? Fogorvos Nyíregyházán. Csak mert nekem nagyon elb-szták a fogam aztán a fogorvosomhoz tuti nem megyek vissza, és a tesóm majd el akar vinni ehhez a dokihoz aztán jó lenne tudni róla vamit, hogy milyen. Mondjuk nem az hogy félek, csak azért mégis. Százszor szívesebben megyek fogorvoshoz mint vérvételre. Szokta is mondani anyukám, hogy mi lesz velem ha terhes leszek :D
Ugyanis eddig egyszer nem voltam rosszul vérvételen. Mindig kidőlök. Jobb esetbe magamnál vagyok, de akadt olyan is hogy elájultam :D nem tudom miért.

Na de már megint jó sokat írtam :oops:

Szép estét! :)
brigi0923

sziasztok!
újra itt :D

brigi!
én kezdtem el molnár doki ajánlgatását. :lol: 2006 november elején szültem nála. én összesen 4x voltam magánrendelésen, a többin a kórházban voltam. amúgy azóta már még egy netes ismerőst küldtem hozzá, ő veszélyeztetett kismama, és nagyon meg vannak elégedve vele.

jövök majd még, csak így baromi nehéz írni, hogy tomi huzigálja az egeret... jaaaj, nálam meg a shift nem működik :lol:

zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

a visszatérésen felbuzdulva csináltam új vonalzót is :lol:

Kép
Kép
zsuzsimano

Szia Zsuzsimano!

Jó hogy jöttél Te is.
A sok "buzdítás" után úgy érzem én is meglátogatok Molnár dokit :)
Csinik a vonalzók!

:lol:
brigi0923

:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.14 19:22-kor.
Vendég

Brigi!
Lippai doktorról csak jókat, sőt nagyon jókat tudok mondani!!! Én hozzá járok és más fogorvoshoz nem is mennék annyira betoji vagyok :oops: Nagyon precíz, pontos és a végletekig igényes a munkájára. Mentett már meg olyan fogamat amit más tuti rögtön kihúzott volna! Szóval bátran menj hozzá, csak időpontot kb 2 hétre tud adni.
Ja és még vmi: anyukám fogászati asszisztens, dolgozott vele is és szte is ő az egyik legjobb, és ő dolgozott már pár doki mellett.
szóval hajrá!
(azért azt még megemlítem, hogy annak, hogy sok időt szán rád és a legmodernebb technikával dolgozik az árát is megkéri, de sztem nem drágább mint más magánrendelő)

Jó tanulást!

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Sziasztok! Csak gyors benézésre van időm... a manóm még nem alszik...Lányok! Annyira jó ,hogy ismét ''él a topik''...itt vannak a régi tagok,akik ide jártak...s új forumozók is csatlakozhatnak...szuper...Ha elalszik a picur jövök...

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

Szia Anita!

Azt tudom, hogy igényes, mert a tesóm ilyen téren elég macerás ezért is jár hozzá. Meg azt is tudom, hogy elkéri az árát de most nagyon be vagyok tojva mivel a dokim kigyökérkezelte aztán visszamentem hogy tömje be mert fájt és azt mondta h betömi de valószínű hogy fájni fog és ha gondolom menjek vissza másnap és kihúzza (mindenkinek csak huzogatja a fogát) na hát a bőgés jött rám mikor beszálltam a kocsiba. El is mentem anyukám munkahelyére sirós szemekkel. Aztóta nem fájt de most megint fáj és hát most vettem észre hogy rendesen elszíneződött az a fogam (már szürke :cry: ) Eddig azért nem vettem észre mert hátrébb van és hát ki vagyok akadva, hogy ki kellesz húzni :cry: úgyhogy mindenképpen el akarok menni.

Szép estét!
brigi0923

Hűűűű, ennyien itt :lol: Klasszak az új vonalzók!

Brigi: okleveles közgazdász gazdálkodási szakon, számvitel-pénzügy szakirány :cool: Te már az új rendszerben?
Fogadat sajnálom, hajrá doki!

Anita
Kép
Kép
_anita_

nah, a fogorvostól én is félek :lol:
anita!
mit jelent a drága? nekem is van egy fogam, ami a terhesség alatt ment tönkre, vagyis remélem, hogy csak egy... :?

rubinita!
direkt hagytatok ekkora korkülönbséget a két gyerkőc között, vagy csak így alakult? ugye te érdeklődtél az óvodák után? az én fiam a kert közi tündérkert oviba jár, meg vagyunk elégedve az ovival, bár gondolom óvónőfüggő az elégedettség :wink: egyébként mi a keresztnevük a gyerkőceidnek?

kriszti!
ezek szerint megvan a neve a pocaklakónak is :D orsi :D

brigi!
na az én szülésem nem volt olyan gyors, mint a jolkáé, de a doki nagyon rendes volt, végig ott volt a kórházban, nagyon diszkréten jött-ment, minden nap meglátogatott amíg bent voltunk a kórházban, sok hasznos tanáccsal látott el, hiába a második gyerkőcöm született. a gátseben hamar rendbejött, nem sokáig fájt. szal rendben volt minden. az elsőt rácz krisztinánál szültem, nem tudom ő visszajött- e már gyesről, tündéri nő, lelkiismeretes doki volt.

szép estét mindenkinek:
zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

_anita_!
Igen, én már az új rendszerben vagyok! Úgynevezett közszolgálati alapszakon. Így majd egy alapfokú diplomát kapok amihez meg kell csinálnom vagy egy felsőfokú vagy egy középfokú szakmai nyevvizsgát! :(
brigi0923

Zsuzsi!

A tündérkert óvoda hol is van? Olyan ismerős a neve meg mintha jártam volna is arra de nagyon nem ugrik be hogy hol van.
Rácz Krisztináról már én is hallottam jót is meg sajna rosszat is. Szerintem maradok Molnár Balázsnál. De szerintem majd csak februárba tudok eljutni odáig mert januárba vizsgák, fogorvoshoz is kellene menni meg kardiológushoz is megyek....

Szép estét: Brigi
brigi0923

brigi!
tündérkert ovi a kert közben van, szerintem jó, csendes helyen.
nekem januárban egy rákszűrésre kellene elmennem, no meg egy vérvételre, a májenzimek nem stimmeltek tavaly ilyenkor, meg kellene nézetnem... csak olyan láma volt akkor a dokinő, hogy nem tudom rávenni magam, h elmenjek beutalóért :oops: no, meg a fogorvost is meg kellene látogatnom valamikor :oops:
vizsgákhoz sok sikert :wink: milyen nyelvből kell nyelvvizsgáznod? nekem még 4 vizsgám van, igaz, "csak" egy mezei titkárságvezető szakra járok, de nekem is kell egy alap német, egy közép angol nyelvvizsga, meg egy szakmai angol vizsga a második év végére... :?
jó éjt
zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

Sziasztok lányok! Néhány szó magunkról...Na de hogyan is kezdjem :-) ( mindig a kezdés a nehéz)...A lányom neve Jennifer és ő 13 és fél éves,már igazi nagylány,és ezzel jár az,hogy persze általában testvéreknek néznek minket nem anya-lánynak, a picike neve Ruben ő augusztusban született, 4,5 hónapos baba...Ilyen nagy korkülönbséget szerettünk volna,talán tudatalatt is mert a tesóm és köztem is hasonlo korkülönbség van ami a valóságban tetszik...s remélem a mi gyerekeinknek sem okoz majd gondot...

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

...Nekem a szülész orvosom Dr. Albert László volt,nem tudom ismeri e valaki...nagyon megvagyok vele elégedve maximálisan jó szakmailag, emberileg,.. a szülésznőm pedig az asszisztensnöje Mara, ő egy tündéri, kedves,segítőkész...Nagyon fontos volt számomra a bizalom és megtaláltam e két szakemberben... A lányom császármetszéssel született s most a kisfiamat nagyon szerettem volna természetes uton megszülni, de 16 óra vajúdás után ugy beszéltük meg,hogy sajnos ismét császármetszés,a párom végig velem volt amig haza nem mehettünk, na meg a lányunk Jennifer is, s oly jó érzés volt együtt lenni a kórházi napok alatt is...az alternatív szülőszobában vajudtam, az az ágy ott egy csoda,(digitálisan állitható)aki már volt ott az tudja,ezt csak azért irom,hogy aki még nem próbálta és pici baba érkezik érdemes kipróbálni...

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

Lányok köszönöm szépen mindenkinek a válaszát, segitőkészségét...nagyon aranyosak vagytok...Holnap jövök és az egyéni hozzászólásokra is reagálok...elnézést ha hosszú voltam...nyugodt éjszakát kivánok mindenkinek...

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

Sziasztok!

Zsuzsi! Eddig németet tanultam, de utálom és angolt szeretnék tanulni! Csak ahhoz meg nem tudom, hogy lesz e elég időm. Igaz tanultam angolt két évig de az még általános suliba volt... :(

Rubinita! Köztem és a tesóm közt 14 év van :) Amit néha nem szerettem mert túlságosan apáskodó! De nagyon jó, hogy van :D
brigi0923

Sziasztok! Jolka! Nagyon ügyes vagy...35 p alatt végeztél a szüléssel...úgy irigyelem az ilyen ügyes mamikat:-) ...Mi volt a titkod? Én is tornáztam, szedtem homeopátiásszereket, ittam málnalevélteát de nekem nem segitett sajnos :-( ...Battatimi! Gratulálok, hogy ismét pici babád lesz! Hogy érzed magad? Könnyű vagy nehéz terhességed van? Én 8 hónapig hánytam, de ezt leszámitva jó terhességem volt, csak ne lennék olyan túl aggódós... Dorkamama! nekünk a gyermekorvos mondta ,hogy min.kötött a csipője Rubennek. Te ráadtad a terpeszpelust a babádra? Én napközben ráadom,éjjel nem,de már jó lenne egy vizsgálat... - anita-! Nekem mivel császárosbaba ezért is ajánlott a többszöri csipőszürés? De jó ha tanácsot adtok, mert én ezt nem tudtam.,. Zsuzsimano! Májenzim vizsgálatra nekem is szükség van. S mostmár esedékes a rákszűrés. Sajnos én rossz páciens vagyok, akkor megyek orvoshoz ha feltétlenül fontos, fogorvoshoz is ha már őrülten fáj a fogam, de ezen változtatni szeretnék... Krisztina 75! Vonalzó készítés...ügyes vagy...én a modemmel csak küszködök...sem vonalzót,sem képet nem tudok fölrakni,minden percen várom a szerelőt aki az új netemet helyreteszi,addig marad ez a rossz :-( ...Brigi0923 ! Jó tanulást neked! Tudom milyen az ünnepek alatt tanulni, végigcsináltam én is, na meg a nyelvvizsga az sem álom,vagyis én rengeteget tanultam rá,de hátha neked jobb a nyelvérzéked és könnyen megy majd... Lányok! Elnézést ha valakit kihagytam, vagy összekevertem még mindenki ''annyira új '' nekem...További szép napot mindenkinek...

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.14 19:22-kor.
Vendég

Sziasztok!

Rubinita! Egyáltalán nem jó nyelvérzékem szerinem! Nagyon nehezen tanulom a szavakat. Hátha az agnol könnyebb lesz.... :)

Kriszti! A közgázon első éves vagyok. Még van hátra két és fél év, de szerintem iszonyat hamar el fog menni. Ez is fél év is úgy elment észre se vettem. A párommal a Campusba lakunk a Kassai út 26 szám alatt. Úgy voltunk vele hogy megpróbáljuk a kolit aztán ha nem sikerül megyünk albérletbe. De jó hogy sikerült így kettesben vagyunk van külön fürdőnk a nagy konyha meg a folyosón van ahova szinte alig járnak. A hallgatókat a csoporttársaimon kívül inkább csak látásból ismerem. De mondjuk van olyan is ahol abba a suliba tanult ahol én úgy ismerem.

Tényleg ti hova jártatok gimnáziumba/középiskolába?

Na mostmár tényleg hozzákezdek a tanuláshoz :) :(
Szép napot és jó babázást Nektek!
Kép Mosolygós napot! :)
brigi0923

Sziasztok!

Huh, de felpörgött a topic :) alig győztem visszaolvasni!

Rubinita! Mi megjártuk a hagyományos ortopédiát is Dorkával, onnan röntgenre akarták küldeni, de nem vittem, aztán mentünk a sóstói magánrendelésre, ott azt mondta a dokinő, hogy egy hónapig a nap 24 órájában legyen a gyereken terpeszpellus. No én nem is a pellust adtam rá, hanem van ez un. hevederes terpeszpelenka (ez nem fgumibugyis, hanem egy textil kis vmi) de az is csak éjszaka volt rajta kb 3 hétig, addigra kaptunk időpontoit az uh-ra szintén Fekete doktronő látta és azt mondta hogy minden ok, nem is kellett volna egyáltalán terpeszteni... :x De legalább jó vége lett!

Zsuzsi! Az én egyik fogamat mot kellett gyökérkezelni és 18 ezer Ft-ba fájt...

Brigi! Jó tanulást és kitartást! Ja és sztem az angol sokkal könnyebb mint a német, nekem 2 év után lett belőle középfokum, a németből meg 9 év után se semmi (én is utáltam)

Szép napot mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
dorkamama

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.14 19:23-kor.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 05:05-kor.
Vendég

Kriszti!
Én hordozókendőztem, úgy kötöttem meg, hogy terpeszben legyen a lába a manónak, ezért nem is kapott nappalra terpeszpellust :)

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Sziasztok!

Mi újság van Veletek? Én most elég ramatyul vagyok szédülök meg hányigerem van :? :evil: Na de majd elmúlik.

Anita! Tényleg elkéri a fogdoki a pénzt de én most úgy vagyok vele, hogy csak mentse meg a fogam... (habár nem sok esélyt látok rá :cry: ) Amúgy a német nekem is rosszul megy. Tíz év után elmentem nyelvvizsgázni a szóbelim meglett. Írásbeli nem lett meg sőt másodjára rosszabb lett mint először.... :?

Meséltek nekem kicsit a Babáitokról Lányok!! :lol: Bármit.. Mindenre kapható vagyok... :lol:

Jó éjszakát!
brigi0923

Sziasztok! Krisztina75! Gratulálok a pocaklakóhoz (ha jól olvastam,mert a vonalzoitokat a modemem nem mindig jeleniti meg) Mikor érkezik a pici? Igen a születési évem van a felhasználói nevemnél, azt hiszem itt tényleg öreglány vagyok :-( ...mindenki '' oly fiatal''még :-) ... a kengurun én is gondolkodtam,jó ötletnek tartom...Dorkamama! Milyen az a hevederes pelus? Hol lehet megvásárolni? Bocsánat de tényleg nem tudom s ha jó én is vennék ilyet... Brigi! Sajnálom, hogy beteg vagy,gyógyulást neked. Nekem a párom van száműzve az egyik vendégszobába, nehogy mi is elkapjuk tőle. Nem lehet könnyű neked mert tanulnod is kell a betegség mellett...

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

Rubinita!
http://www.babanet.hu/termek/terpeszpel ... elenka.htm
itt olvashatsz a terpeszpellusról, asszem olyan 8-900 Ft volt. Ugyanaz az elve mint a guminadrágos pellusnak, de sztem bababarátabb, lévén textilből van és nem izzad bele a babó.
Nem biztos, hogy a legelső gyógyszertárban tudni fogják mit szeretnél, de ne add fel. Gyógyászati segédeszköz boltban nagyobb az esély rá, hogy kapsz.
Ha nem sikerül beszerezni akkor szívesen kölcsönadom a miénket, ez 7-9 kg is méretű, de az akkor 7,5 kg-s lánykámra egy kicsit hosszú volt a pántja amit elegánsan bababiztos biztostűvel oldottam meg :)

Brigi! Neked jobulást kívánok!

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Sziasztok!

Aranyosak vagytok hogy jobbulást kívántatok nekem. Már jól vagyok csak émelyegtem egy kicsit! Szerintem nagyon beszippantottam a sampont utánna meg a kecsketejszappant! Hallottatok már a kecsketej szappanról amúgy?

Szilvesztert hol töltitek? Otthon? Én itthon leszek meg jön ki nálunk a párom. Semmi extra.

Szegény babáknak nem kényelmetlen a terpeszpellus?

brigi0923

Sziasztok!

Rubinita, Köszönöm az érdeklődésedet. Egész jó a terhességem. Persze az első babával teljesen más volt, mivel nem volt mellette egy örökmozgó gyerkőc, akire a nap 24 órájában figyelni kell. De szeretek újból terhes lenni. Hányni csak a szokásos első trimeszterben hánytam (a Domival még akkor sem), de túléltem. Mostmár sokkal jobb. Mesélnél majd kicsit részletesebben az alternatív szülőszobáról? Hogy lehet oda bejutni? Csak szólok hogy szeretném igénybevenni és kész? igazából én az első babát császárral szültem, és a sebeim épségét féltve, na meg az enyémet is, ezúttal is azt választanám. Az első babát szerettem volna természetes úton világra hozni, de nem ment, azóta viszont nem bánom!

Brigi, jobbulást!! Nekünk is úgy tűnik itthon lesz a szilveszter. Esetleg leugrunk anyukámékhoz, de semmi extra. Ez már biztos. A férjem beteg, és nem szivesen megyünk így sehova. Majd egy pár év múlva :(
Sziasztok!

Timi
KépKép
Kép
battatimi

rubinita!
én '78-as vagyok :D úgyhogy nem mai csirke :lol:

brigi!
nah, én tudnék mesélni, itt mindig történik valami :lol: tomi fiam állandóan pakol, rámol, jön-megy, hurcol valamit, mindegy, hogy ruhát, vagy játékot.
jujjj, nem is meséltem kristóf szentestei beszólását, nagyon tűnődött, és azt mondja: hmmm, érdekes.... rossz voltam, mégis sokmindent hozott a jézuska :lol:

mi is itthon leszünk szilveszterkor, a barátnőmék átjönnek gyerőcöstül. csinálok majonézes- ananászos kukoricasalátát, lesz baconos- sajtos virsli, vendégváró szendvics (az a hagyományos piros aranyos :D ) kókuszgolyó, meg gyümölcssali.

na, meg óvakodhattok az utakon, tegnap megérkezett a jogosítványom :lol: ha valaki lát, ne röhögjön a vezetési stílusomon légyszi, még szoknom kell az autót :lol:

jó éjt mindenkinek:
zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

Sziasztok!

Zsuzsi!
Olyan jót mosolyogtam a kisfiaidon! Na és Kristóf beszólása! Gondolom mindenki nevetett. :) Nagyon aranyosak. Mesélj majd még ha van időd meg kedved!
Biztos ügyesen vezetsz. Melyik autóssuliba jártál?
Én először féltem a vezetéstől kicsit, meg még mindig van bennem egy kicsi de szerintem ez nem annyira baj mert így jobban odafigyelek.... Mondjuk van amikor elkap a hév... :)

Timi! A többiek többet tudnak segíteni Neked az alternatív szülőszobáról de itt egy link szerintem itt is sok minden van leírva (habár már lehet Te is láttad ezt az oldalt)
http://www.josa.hu/osztaly/honlap/szule ... _index.htm

brigi0923

Sziasztok! Dorkamama! Nagyon kedves vagy, hogy felvilágosítottál a terpeszpelusról, így már tudom, hogy hogyan kérjem, szétnézek néhány helyen s annyira aranyos vagy, hogy fölajánlottad a segitséged,köszönöm neked... Battatimi! Örülök, hogy jól viseled a terhességed. Az alternativszülőszoba szuper jó. Esetleg volt ott valaki lányok? Kérted irjak róla. A szülőszoba egy egész mini részlegből áll. Egyik szobában franciaágy ahol nyugodtan vajudhatsz családias környezetben, a szoba mellett van a fürdőszoba s vízben is vajudhatsz, van külön wc,ami azt hiszem a papás szobáknál nincs. A másik helyiségben van a szülőágy ami digitálisan állíthato, te állíthatod, ha kell háttámlát, derekot, popót, lábat emel,tehát bármit amit szeretnél, ebben a helyiségben van a hozzátartozóknak fotel, s a szobák előtt előtér. Én nagyon megvoltam vele elégedve. Pedig 16 órát vajúdtam a végén már óriási fájdalmakkal mert én elháritottam a programozott császár lehetőségét, természetes úton akartam szülni, de nem jött össze :-( ha gondolod próbáld ki, azt hiszem 10.000 ft-ba kerül ( nem tudom pontosan mert nekünk egész másként volt az egész, nem kellett fizetni érte )... A párodnak gyógyulást kívánok! Zsuzsimano! Nagyon jó volt ez a beszólás szenteste :-) , sokat mosolyogtam rajta,de édes... Tehát az utakon vagy :-) , jó vezetést neked! Na én sem merem leirni milyen autóm van, mert amikor sietek sajnos néhány autóvezetőtársamat kiakasztom ( na jó nektek megsúgom azért ,hogy ne szídjatok nagyon ha láttok egy narancssárga opel tigrát :-) )
Brigi! Örülök, hogy jobban vagy. Milyen az a kecsketejszappan? Hol lehet megvásárolni? Én nem ismerem ezt a terméket,de jól hangzik.

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

Szio!

Rubinita! Hát ez egy kézzel készített tartósítószert és szintetikus anyagot nem tarmazó joghurtos-körömvirágos kecsketejszappan. Ez volt ráírva:) Igazából a tesóm hozta nekem, hogy ez milyen egészséges meg az egyik ismerőse is ilyet vett csak ő a kisbabájuknak.... :) Még nem próbáltam ki igazán. De amúgy ez nem habzik és meg állítólag elég jó hát nem tudom.... :) Én amúgy se szeretem a szappant.. szóval....
brigi0923

Sziasztok! Brigi nem tudod , hogy hol lehet beszerezni? Mert nekem tetszik,biztos börtápláló készítmény...Kaptam egy információt a gyerekorvosunktól... Tud valaki esetleg így egy név alapján segíteni? Dr. Tóth Zoltán Nyíregyháza Liszt F. út...ő jó szakember, gyermekortopédus, uh-ja is van tehát minden vizsgálatot megtud csinálni egy helyben...nyomoztam de sajnos nem tudok semmilyen elérhetőségét...
Ne haragudjatok, hogy ismét ezzel zavarlak meg benneteket de reménykedem, hogy valaki ismerheti...elnézést mégegyszer...Kedves lányok! Valószínű , hogy ma már nem tudok jönni és ezért BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK mindenkinek... egészséget, boldogságot, szerencsét minden családnak... puszi...

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

Sziasztok!

"Hozzon ez az
új esztendő
békességet, örömet,
hogy mindenütt
boldogságban
nőjenek a gyerekek!"
B.U.É.K

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Rubinita!
Én is 78-as vagyok. ;), mint Zsuzsi.
Miért akarod minden áron magánba vinni a kisfiad? Vagy valamit talált neki a házidoki?
Mert, ha nics gond, akkor elég a sima szűrés is. 2 perc az egész. Vagyis anno enniy volt Manóval.
Szülés: És semmi sem vetettem be előtte. Nem ettem vitaminokat, bogyókat, nem ittam teát... Egyszerűen pont aznapra készültem el mindennel. Takarítás, kaja, vasalás, és végre bepakoltam a táskám. Talán lelkileg akkor készültem fel, és ezt Ákos is megérezte, mert addig mindig mondtam neki, hogy mér ráér. :)
Alternatív szoba: Nekem aztán mind1, csak gyors és fájdalom mentes ( na ez nem igaz, mert mindig fáj...:) legyen. Szülésznőm szerint még senki sem szült a franciaágyon, kipróbálta és nagyon kényelmetlen, műbörrel van behúzvva mint a többi korházi ágy. Nekem csak egy kapaszkodó kellett az ágyon, feligfekvő legyen, és lehesek oldalt, ennyi...A többi nem számított. De, a dokik és szülésznő sárga egyenruhája, én attól mindig lenyugszok, egyáltalán nem kórházi hangulatom van tőle. :)

Zsuzsi!
Azt nevezem de jó lesz nálatok a szilveszteri menü.m egyek hozzátok. :)
Én még most vadászok a neten, mert a fiúk döntésképtelenek ilyenkor. Nekik mind1, csak finom legyen. Na igen, felhozok valami ötletet, akkor meg enm jó. Ki érti Őket?
Balesetmentes vezetést neked, és tessék gyakran vezetni, nehogy ne merj beülni mint én. :)

Brigi!
Jobban vagy már? Szilveszteri buli akkor nem lesz? Kolis vagy Debibe, ilyen kicsi távra is felvettek? Szerencsés vagy. Így legalább a barátoddal gyakorolhatjátok a házaséletet. :)Ő is közgázra jár?

Mentem,m ert lassan a boltok bezárnak, menü meg még nincs. :)
Sziasztok!
Szép estét mindenkinek!!!!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Rubinita! Majd megkérdezem a tesómat hogy hol vette, de szerintem nem Nyíregyházán de utánnaérdeklődöm! :D

Jolka!
Még tegnap este is rosszul voltam kicsit hányinger meg fejfájás nem tudom mi volt velem! Én amúgy Nagyhalászban lakom a párom pedig Nyíregyházán és majd az egyetem után Nyíregyházán szeretnénk összeköltözni.... :) Az együttlakás jó, persze néha vannak viták de hát hol nincsenek... Szerintem.... Amúgy a Párom nem közgázra jár hanem bölcsészkarra azon belül pedig szociológiára...

Szép napot!
Ha már nem jönnék akkor
Sikerekben, boldogságban, szerencsében, de legfőképpen egészségben gazdag Boldog Új Évet kívánok Nektek és Családotoknak! :D
brigi0923

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?