Új privát üzeneted érkezett!

bocsi, elgépeltem: gyerek=gyereket
em= nem

Szülésznő: sztem is mindegyik nagyon kedves és ügyes, inkább csak azért érdemes fogadni h ha telt ház van, akkor is legyen vki aki melletted van és veled foglalkozik, és bár én fogadtam, de sokan voltak és épp ügyeletes volt, szülés után rohannia is kellett a másik szobába-és utána sem voltegy perc megállása... :roll: ez van, így jött össze
mori
 
 


Sziasztok!!

Nekem sem kellett ruhát vinni, pelust vittem, de nem használták. Azt mondták, csak vésztartalék, ha véletlen elfogyna a készlet. Nagyon sokan szültünk akkor, mégsem kellett a saját pelus.
Tőlem viszont kértek fürdető krémet, mert az tényleg nem volt nekik, és amit az egyik nővér(!) vett, fogyóban volt.
Sajnálkoztak azon is, hogy már Tena betétet sem tudnak adni, pedig még egy pár hónapja......
Ez van.

Kép
Kép
Kép
kaha
 
 


December 7-én szültem, első babát és bár voltak negatív élményeim is, de egyik sem olyan vészes, hogy úgy gondolnám, pocsék a kórház vagy bármi hasonló. Mindenkinek más az ingerküszöbe és ugyan vannak nekem nagyon nem tetsző dolgok, mint a látogatási rend teljes hiánya, némely csecsemős nővér hozzáállása és a zárójelentésbe írt hülyeségek, de ezeken nem igen lehet változtatni (mármint egyik napról a másikra).

A vizit valószínűleg azért olyan, amilyen, mert a legtöbb anyukának van választott szülésze és úgy vannak vele, hogy mindenkit ellenőrizzen, vizsgálgasson a sajátja... illetve ha gond van és szól az ember, akkor valószínűleg az épp szolgálatban lévő doki sem hajt el a fenébe. Én speciel nem bántam, hogy nem macerálták a hasamat és nem vizsgált meg minden nap valami vadidegen. De a dokim a benntlétem alatt többször is meglátogatott és megvizsgált, tehát nekem nem volt miért aggódnom. Aki úgy járt, mint a szobatársam, hogy az orvosa a szülés után felé se nézett... no neki azért elég pocsék érzés lehetett, hogy senki rá se néz.

Ruhát nem kértek a gyerekhez, sőt nekem azt ajánlotta a szülésznőm, hogy ne vigyek be sajátot, mert a fürdetésnél könnyen elkeveredhet. Pelust, popókenőcsöt vittem, amikor én pelenkáztam, akkor azt használtam, de fürdetés után mindig kórházi készletet használtak.

Mivel az én ízlésemhez mérten a kórházban bazi meleg volt és seperc alatt levert a víz minden nap, így én még hálóinget is inkább ottanit használtam. Ja, azt nem árt tudni, hogy ha összeszutykoljátok az ágyneműt, akkor nem cseréli alattatok senki, de a folyosón áll egy kocsi, onnan simán le lehet nyúlni tisztát. Én ott önkiszolgálóztam. :-)

Mindenkinek kellemes, békés, szeretetteli karácsonyt kívánok! :-)
csipiketörp
 
 

 
 

Igen, én is úgy érzem, hogy ki lehet bírni, csak nekem már volt összehasonlítási alap. :D

Kívánok én is mindenkinek áldott, boldog karácsonyt!

Kép
Kép
Kép
kaha
 
 


Sziasztok!


Most találtam erre a fórumra rá!
Én is a Bajcsyban fogok szülni.Választott orvososm nincs!(nem is lesz)
Levi a kisfiam is ott született.
Akkor császármetszéssel szültem.Reggel 5:30-kor elfolyt a magzatvizem.Du 15:30-kor vittek el a műtőbe,mert leesett a baba szívverése(egyébként már jöttek a tolófájások).Az ügyeletes doki Mosonyi volt.Rendes,de ha magánbetege lettem volna tuti előbb elvittek volna a műtőbe,mert a babóka mérete sem volt túl ideális.152 cm-er vagyok,és 3820gr 52 cm-es lett a fiacskám.

Most kicsit tartok(nem félek)a fájdalomtól!Nem túl pozitív az élmény róla.A fájdalomküszöböm ezek szerint kicsi! :roll:

Tudtok valami információt mondani a szülés altti fájdalomcsillapítás kérésének lehetőségéről?

Kép

Kép
lecso
 
 


szia lecso!

A szülés alatt leginkább nincs fájdalomcsillapítás. Merthogy epidurálishoz nincs szakembere a kórháznak. (Illetve egy szem szülészük van, aki ehhez is ért, de hacsak nem fogadod fel orvosodnak, akkor szerintem nem sok esélye van, hogy ezzel a lehetőséggel élni tudsz.) Vajúdás vége felé enyhít valamennyit a kádban lögybölődés, nekem legalábbis használt, de szerintem más nem igazán van, ami ténylegesen erre szolgálna. Mármint a Bajcsyban.

Mosonyinál nem hiszem, hogy azon múlik, hogy mikor kezd neki a császárnak, hogy a magánbetege vagy-e. De általában amíg van remény, hogy természetes úton kijöhet a baba, addig nem állnak neki a vágásnak. Legalábbis én így tudom.
csipiketörp
 
 


Szia Csipike!

Ez nem túl bíztató számomra! :? Akkor csak reménykedhetek ,hogy gyorsabb lesz a 2.szülés és a fájdalmat is jobban bírom! :)
Anno Levinél utólag mondták,hogy lehetett volna érzéstelenítést kérni,de csak előre megbeszéléssel.
Gondoltam valamit fejlődött a kórház! :? :D

Most voltam bent 6 napot a kórházban(vesemedence gyulladással),elég fejetlenség volt.Dokit találni szinte képtelenség a nőgyógyászaton!3 nap múlva átköltöztettek az urulógiára,mintha egy másik bolygóra kerültem volna pedig csak egy emelettel lentebb.Orvos hátán orvos.Többször benéznek a betegekre,érdeklődnek.Nincs az a fejreállt a világ érzése az embernek.Sokkal nyugodtabb ott!Pedig van beteg ott is!

Kép

Kép
lecso
 
 


Ja!Azt az előbb elfelejtettem megkérdezni ki az a szülész aki csinál epidurálist?

Kép

Kép
lecso
 
 


Szia lecso!
A szülésfelkészítő tanfolyamon mondták,hogy van lehetőség fájdalomcsillapításra, de csak 3 ujjnyinál. :shock: Erre azt mondták,hogy egy kis pihi a sok órás fájdalom után, egy kis erőgyűjtés.
Vendég
 


Szia Blongyinka!

A Bajcsyban?Felcsillant a szemem!Mert igazából én Levinél a tolófájások előtti 1-másfél órát viseltem nehezen,amikor volt egy kisebb+egy nagyobb fájás.Közte szünet nuku!A nagyobb fájásoknál már remegtem a fájdalomtól!
Biztos nem mindeni így éli meg,más a fájdalomküszöbünk+nem is egyformán fáj!Én nem voltam túl szerencsés!

Tudnál nekem részletesebben írni erről a lehzetőségről???

Kép

Kép
lecso
 
 


lecso!

Ha van időd visszaolvasni, akkor itt a fórumon valaki írta korábban, hogy ki az a doki, aki a Bajcsyban epidurállal is foglalkozik. Bocsi, de nem emlékszem a nevére.

Nem tudom milyen annak a szülés, akinek nincs fogadott orvosa a kórházban, nekem ugyebár nem volt szükségem más doki "figyelmére", mert az, akit felkértem a szülésre mindent intézett, amit lehetett. De mondjuk azt is láttam, hogy van, akire a fogadott orvosa se nézett rá a szülésen kívül máskor. Szóval valahol lutri ez is.

Sajnos azt nem tudom, hogy blongyinka milyen fájdalomcsillapításra gondolt, valahogy ez nekem kimaradt.
csipiketörp
 
 


Hello Lányok!
A szülésfelkészítőn mondta egy kis fiatal dokinő, a vérnyomásnaplómba felírtam a nevét ennek a szernek. De ahogyan visszaemléxem én is kaptam, azt mondta a dokim,hogy ettől egy kicsit elkábulok, és csökennek a fájdalmak is.
A vérnyomi naplómat meg kell keresnem :oops:
De mondjuk azt nemtudom,hogy ezt a luxust megengedheti-e magának az akinek nincsen fogadott orvosa??? :roll:
Hozzáteszem én nem éreztem baromi nagy fájdalom csökkenést, kábulni viszont kábultam. :)
Vendég
 


Hali!
Megvan a fájdalom csillapító neve: contrama :roll:
Vendég
 


sziasztok!

Blongyinka:köszike szépen, keresgélek a neten,hátha találok róla valamit!

Kép

Kép
lecso
 
 


Csak Mosonyi védelmében én is azt mondanám, h nem attól függ h megcsászároz h magánbetege vagy vagy sem... hanem a szülés előrehaladásától...
Lecsó, azért ne félj annyira a szüléstől, azt mondják a második eleve gyorsabban jön ki mint az első, mindegy milyen volt az első, sima vagy császár, úgyhogy lehet mire fájdalomcsillapítást kérnél már kint is van a babó :wink:
mori
 
 


Sziasztok!

Már jól multkor írtam ide, akkor ajánlotta valamelyikőtök (bocsi nem emlékszem a nevére) Dr. Nagy Lászlót! Ennek akkor nagyon örültem, de szeretném ha más szülészorvosokat is ajánlanátok! Fontos lenne, hogy hol rendel az illető, stb.!

Előre is köszi!
Györesz

Kép
Kép
györesz
 
 


Szia Szeles!
Talán olvasod, Te ajánlottad nekem Nagy Lacit! Igazából nagyon tipródok rajta, még nem voltam nála, csak az tartott eddig vissza, hogy mi lesz ha már otthon leszek nagy hassal és akkor utazgathatok be a II. kerületbe! Tudod én itt dolgozok és nap mint nap tele van a hócipőn az utazgatással, de még mindig nagyon hajlok a Nagy doki felé! Gondolom látod a vonalzómat, hogy lassan muszáj lenne elmennem dokihoz! :)
Neked milyenek voltak a kórházi tapasztalataid szüléskor? Csak mert olvastam itt elég bizarakat!
Köszi
Üdv
Györesz

Kép
Kép
györesz
 
 


györesz!

Merrefele laksz? Én kőbányai vagyok és a magándokim a Ferenc körúton rendel.
csipiketörp
 
 


Szia Csipiketörp!
Én a 17. kerületbe lakok Rákoscsabán!
A végén úgy döntöttem, hogy kérek időpontot Nagy dokihoz, mert az nagyon közel van a munkahelyemhez, aztán majd meglátom, hogy mennyire szimpi!

Kép
Kép
györesz
 
 


sziasztok!

Mori:Úgy legyen!Olyan gyorsan jöjjön a baba,hogy csak kapkodjuk a fejünket szinte! :lol: :lol: :lol:

Tegnap voltam az egészségházban és a foglalkozások között ezt találtam:
Jan.21.-én Szülés,együttszülés.A szülés alatti fájdalomcsillapító eljárások.(Bajcsy kórház éttermében 16:30-18:00)
Ott a helyem! :D

Kép

Kép
lecso
 
 


Sziasztok

Én 3 gyerkőcöt szültem ebben a kórházban, nekem a Kardos doktor az orvosom, az elsőt sajnos a Farkasnál szültem ügyeletben mert a Kardos influenzás volt, így nem tudott ott lenni a szülésnél, telefonon tartotta a kapcsolatot a Farkassal, na őt nem ajánlom senkinek mert egy állat, erről priviben beszámolok ha valakit érdekel.

Szülésznőm a Magdi volt az elsőnél, őt nem választottam, a másodiknálErzsi, ekkor még őt sem, majd a harmadiknál már tudatosan választottam őt, nagyon szimpatikus és megvoltam vele elégedve.
Októberben kismama lettem a negyedikkel, de sajnos a 7. héten elhalt a terhesség, de ha megmaradt volna akkor is az Erzsit választottam volna szülésznőmnek. Dokim ugyan úgy a Kardos, továbbra is megvagyok vele elégedve, lelkiismeretes, segítőkész. 11 éve járok hozzá.

Én megtapasztaltam mind a két féle szülést, amikor még a régi szülőszoba volt, és amikor már az új szülőszoba, 3 ágyas kortermekkel. Nkem egyikkel sem volt semmi bajom.
Azt nem mondom hogy acsecsemősök özül mindenki annyira szimpatikus volt, mert ez nem igaz, az idősebbik egy kicsit goromba, de ahogy ismerem őt már az volt 17 évvel ezelőtt is. De szerintem igen is vannak normális csecsemősök, az lehet hogy nem ugráltak ott körülöttem 2 percenként, de ha valami kérdésem volt nagyon rendesen válaszoltak, segítettek. Én nem hiszem el hogy más kórházakban minden tökéletes és a legnagyobb rendben megy minden. Én is szakmabeli vagyok, tehát némi tapasztalatom van.

A másik pedig hogy én személy szerint örülök hogy lehet látogatót fogadni mert én tuti megzakkantam volna ha nem láthatom anyukámat, vagy a családomat, gyerekeimet, és nem örülhetnek vele, hanem egy üvegfalon keresztül bámulják várva várt unokájukat, vagy gyerekét. És én azt mondom hogy igen is ha szoptatni akarok akkor lehet szólni annak a másik idegen látogatónak hogy menjen ki, ha magától nem jut eszébe. Nem mindenki olyen sajnos hogy felmérje magától hogy illő kimenni, de legalább is megkérdezze hogy kimenjen e. Én simán szóltam akkor amikor úgy gondoltam.

Vizsgálni engem se vizsgált senki, de minek is vizsgálna, volt saját orvosom ő napjában többször jött nézte a hasam, vérzést stb.., nem is engedtem volna hogy más vizsgáljon.

A csecsemős doki is nagyon rendes volt, én a harmadik gyerekemnél a 2. nap haza akartam menni, erre a csecsemős doki felhívta a mi gyerekdokinkat és megbeszélte vele hogy hazaenged, és hogy majd a szükséges vérvételt csinálja meg.

Én fizetős két ágyasban voltam, de egyedül, szoba tiszta volt, jöttek napjában többször takarítani.

Úgy hogy én összességében azt mondom hogy egyáltalán nem olyan szörnyű kórház, hogy ne lehetne kibírni 3 napot.

De ez persze az én véleményem.
gabi1
 
 


Sziasztok!

Gabi!

Szerintem pont mindenki azt a véleményt erősítette, hogy ki lehet bírni 3 napot. Az, hogy hogyan, már más kérdés. De ennyi tényleg belefér.

Minden embernek más az ingerküszöbe, engem HALÁLOSAN zavart az, hogy bent voltak 10-en a másik hölgynél, és én ilyen környezetben kellett, hogy végezzem a babával kapcsolatos összes teendőt. Lehet, hogy te is így élted volna meg, ha egy háromágyas kórteremben vagy, tele más látogatóival? Hm?
Én is szívesen mentem volna fizetősbe, de akkor mind tele volt. Természetesen én is kibírtam így, de akkor is azt mondom, hogy ez nem egészséges.

És én kétszer kibírtam a látogatófolyósós verziót is, pedig akkor még 5 napot kellett bent lenni. Ez is, az is tolerálható. Mondom, ingerküszöb és más felfogás. Nekem a túlzottan liberális felfogás sem jön be mindig.

Valahogy úgy gondolom, az nagyon jó, hogy sokan szülnek itt, nagy a tapasztalat, de néha kicsit rutinszerű minden. Én is szakmabeli vagyok, nem várom el, hogy mindig legyen ott mellettem szakképzett személyzet, de a másik kórházban, amit volt szerencsém "kipróbálni" spontán beszélgetésre is bejöttek a csecsemősök. Volt úgy,hogy naponta többször fél órákat beszélgettünk, kedvesen válaszoltak minden kérdésünkre, nem néztek hülyének (mint itt tették, amikor fuldoklott a fél napos lányom), de amúgy összességében végül is jól végzik a dolgukat, kicsit az emberi oldalával van bajom.

A Farkas dr. egyszer ultrahangozott, nem saját orvos, csak felkérésre, de hát igen.... Ő egy kemény ember.

Szóval: összességében szerintem mindannyian arról beszéltünk, hogy igen, ki lehet bírni. De az nem kevés néha, hogy csak kibírni lehet, élvezni nem?

És persze ez is csak egy magánvélemény.

Kép
Kép
Kép
kaha
 
 



Kép

Kép
lecso
 
 


Sziasztok!
Tegnap voltunk 38. heti UH-n a kórházban. A kisfiúnk 3700 gramm. Valószínűleg megint császár lesz, mert én meg picike vagyok, ja, és jelenleg faros a baba.
Nekem tavaly nagyon rossz lett volna, ha nem jöhet be a párom a kórterembe, mert az első nap fel se tudtam kelni, és utána is elég nehezen mozogtam. A szobatársamhoz rengeteg látogató jött, de igazából nem érdekelt, annyira el voltam foglalva magunkkal. Ha volt bent valaki, hátat fordítottam, és szoptattam, nem zavart semmi. Aztán volt olyan apuka, akivel megbeszéltük, hogy őt se zavarja, meg engem se, hogy ott van, és szoptattam.
Sokfélék vagyunk. De ez így jó, szerintem.
Nekem Polgár a dokim, és szerintem egy tünemény.
BUÉK mindenkinek!
Vera

Kép
Kép
verona
 
 


Sziasztok!!

Boldog Új Évet Mindenkinek!!

Vera! Nem irigyellek :D . Jó kis vasgyúró a fiatalember. Nekem a Bencém volt 4 kg és 60 cm, de én azért nem vagyok annyira kicsi. Mármint szélességben :(
Mondjuk mostanság már akkora gyerek, mint az enyém nem is számít olyan nagynak. Zsombor is ilyen nagy paraméterekkel rendelkezett?
Szeretnél amúgy természetes úton szülni?
Minden jót Nektek is.

Kép
Kép
Kép
kaha
 
 


Zsombor 3900 grammal született. Téraránytalanság miatt volt császár. Nagy az esélyünk az újabb császárra, és nem is bánom. Csak a szülés közben derül majd ki, hogy sikerül-e megszülni természetes úton Dávidot.
Én örültem a császárnak, mert egyáltalán nincs rossz élményem az első szülésemről. Annyi rémtörténetet hallani úgy általában a szülésről. Szóval inkább császár, dehát ez nem olyan egyértelmű, mint ahogy én szeretném.

Kép
Kép
verona
 
 


Azért látom, nem lesz túl nagy a korkülönbség :D . Nálunk 19 hónap volt. De az nagyon jó, hogy azonos neműek lesznek. Együtt nőnek majd fel. Nekem nagyon bejött a kis korkülönbség.
Azért lesz segítség? Minden elismerésem a Tiéd!! Gratula!
Az enyéim oviba is együtt jártak (vegyes csoport), suliban most nagyon sokat tud a nagy segíteni a kicsinek. Ja és még a hugukra is vigyáznak sokat!!! Mert persze a nagyobb korkülönbség is szuper :)

Kép
Kép
Kép
kaha
 
 


Ne is mondd!
Kb. két hétig lesz segítségem, aztán egyedül. Bele se gondolok. De én is nagyon örülök, hogy ilyen kicsi lesz a korkülönbség, szerintem is jó lesz nekik. Aztán mi is majd talán 6-8 év múlva szeretnénk egy harmadikat, majd meglátjuk.
Szóval Zsombor nem alszik egyedül, a kicsit meg hogy fogom szoptatni..... de valahogy majd csak megoldjuk.

Kép
Kép
verona
 
 


Látod, már most is aludnod kellene :) . Na jó, mégis szilveszter van, nem?
Tényleg nem ijesztgetés, csak egy általános vélemény: az első 3/4 év nehéz, utána már könnyű. És testvérkocsi kell. Sajnos én nem ismertem a lehetőségeket, segítségem nem volt, tapasztalatom még kevesebb, úgyhogy első pár hónapban volt egy sportkocsim, meg nyakamban tente (fekvő) kenguruban a kicsi. Nem volt semmi. Ja és mindez nekem is télen. De elhiszed, hogy már nem is emlékszem, mennyire ki voltam készülve? Mások azért még most is mesélik. Mennyi kritikát kaptam én is, hogy így milyen rossz mind a kettőnek, mert egyikkel sem tudok kielégítően foglalkozni. Ne hidd. Olyanok lesznek, mint az ikrek.
Ja, és ha szopik sokáig, még könnyebb. Nekem ez sem jött össze. Az biztos, hogy sokat fogsz olvasni a nagynak, mert közben a kicsi fog rajtad csüngeni. De azért jó ez így, komolyan. Két év múlva már csak az előnyeit fogod érezni.
Kitartás Nektek! Pihenj sokat még ebben a pár napban.

Kép
Kép
Kép
kaha
 
 


Sziasztok

Boldog Új évet mindenkinek.

Nem akartam megbántani senkit, igen én is voltam olyan szobában, miután 3 gyerekem van és a középsőnél még nem volt lehetőség a fizetős szobára mert csak 5 ágyas baba-mamás szobák voltak, meg egy két ágyas, de az tele volt. Így én az 5 ágyasban voltam, és ott bizony volt olyan hogy jöttek ezren, mert volt egy kínai is, akihez özönlöttek a látogatók, de én akkor is szóltam ha épp átakartam öltözni, vagy szoptattam, stb. De én alapjában olyan vagyok akinek nagyobb az ingerküszöbe.
Ami engem jobban zavart az az hogy volt egy anyuka akinek a gyereke ott volt kint egészna csak éppen az anyuka nem volt sehol sem, elment sétálgatni, gyereket meg otthagyta a kórterembe, szegény gyerek meg sírt, ordított, de ott se a sírás zavart, hanem sajnáltam a picit.

Úgyhogy összességében tényleg ki lehet bírni, de lenne min javítani, főleg az empatián.

De hát ez van, és miután én a dokimhoz ragaszkodom, így nem váltok Kórházat.
gabi1
 
 


Sziasztok!

BUÉK mindenkinek!

Kicsit megrémültem a kórházi véleményeket olvasgatva, de hamar túl tettem magam rajta - alapvetően optimista vagyok és pozitív gondolkodású, úgyhogy nem hagytam magam elkeseríteni! Végülis olyan kórház úgy sincs, ahol minden tökéletes, és mindenkinek csak jó véleménye van, a többi talán tényleg nagyban hozáállás kérdése is. Persze azért jól esett egy-egy bíztató üzenetet is olvasni!! :)

Nagyon sok erőt kívánok minden friss (és nem annyira friss) anyukának és kitartást a ksimamáknak! (Én január végére vagyok kiírva.)

Csilla
csürci
 
 


csürci igen valahogy én is így gondolkozom mint te.
gabi1
 
 


Kedves Csürci!

Én is csak azt tudom mondani mint amit Gabi írt le. Nekem kétágyas fizetős helyem volt, és meg voltam vele elégedve. Én most szültem dec.-be. A vizitek máshol sem másabbak, hiszem az ügyeletes dokinak ezer más dolga is van és ha nincs semmi panaszod annak örül ő is meg mi is, és megy tovább.

Nekem a tisztasággal sem volt gondom. A fürdő is tiszta volt hárman voltunk rá, de ez lehet hogy azért is volt mert mindhárman figyeltünk rá. A takarító néni is nagyon aranyos volt, akivel egy szobában voltam neki is császára volt mint nekem, így az elején nem nagyon tudtunk mozogni, ide oda futkorászni ha valami bajunk volt, és a takarítónéni nagyon figyelmesen felajánlotta a segítségét, és szólt a dokinak vagy a csecsemősöknek ha kellett.

Szóval, nekem nem volt könnyű szülésem, de a korházban néhány csecsemőst leszámítva, meg voltam elégedve.

Üdv.: Anna

Kép
boganna07
 
 


Hááááát, most mit mondjak! :lol:
Azért azt mégiscsak felháborítónak tartom,hogy a fizetős és nem fizetős szobák között ennyi a különbség.
Úgy gondolom,hogy mindenkinek joga van a tisztasághoz egy szülészeten, ahol minféle sebek vannak.
Persze az anyukák nagyban tehetnek arról, hogy milyen a tisztaság. A nem fizetős WC-t rendszerint nem takarították csak az előteret, én 6 napig voltam bent. A szemetest kivitték és kész. Mikor szóltam a takarítőnőnek, mentem takarítás után rögtön.
A wc, ahova ülünk tiszta volt, de már a ott ahol csatlakozott a hátsó kifolyáshoz, vastagon állt rajta valami trutyi.
A csecsemősöket, meg a nővéreket valahogy el lehet viselni, lehet bosszankodni, aztán csak legyintesz,hogy mindjárt hazamész, ne is húzd fel magad..stb.
Vendég
 


Blongyinka, hát ha fizetsz vmi különbségnek lennie kell :wink: persze egy kórházban azért nem kéne ennyire nem adni a higiéniára...
A vizitekre visszatérve, nekem is volt választott orvosom de pech, pont elutazott konferenciára, és hát engem tényleg nem vizsgált meg senki, mondjuk én sem igénylem az állandó abajgatást, de azért a Vmi probléma és pisi kaki volt-e kérdésen túl többre számítottam...hát ennyi.
Mondjuk én a mai napig küszködök a szoptatással, ha még egyszer szülnék, biztos a csecsemősök nyakára járnék h mutassák meg hogyan kell jól cicire tenni h ne sebesedjen ennyire ki... :)
mori
 
 


Mori!Nem tudom mennyi idős már a babád,de sajnos eleinte szerintem minden első babás anyukának érzékeny a mellbimbója,A védőnő is tud neked tanácsot adni,megmutatni,hogy milyen is amikor jól szopik a baba!Igaz ezt jó lenne már a kórházban elsajátítani,de még mindig nem késő a te és babád érdekében!
Én is szenvedtem Levivel a bimbófájdalom miatt :cry: .Tudom nagyon rossz!A bepanthen nagyon jó a sebes mellbimbóra.

Kép

Kép
lecso
 
 


Szia mori!
Persze legyen különbség,mint ahogyan van is pl. ágy, tv..stb. No de a tizstaság ?
Vendég
 


Blogyinka, egyetértek...De pl ne irigykedjetek a tévé miatt, mi egyszer sem kapcsoltuk be, valahogy nem is igényeltem...az ágyban meg a martac mintha egy számmal kisebb lett volna, a fal felől volt vagy 20 cm-es hézag, ha belfelé megam mellé tettem a babát féltem is h belezuhan és beszorul :roll:
Lecsó, már 9 hetes, de a mi védőnőnk a legrosszabb fajtából való, még terhesen megmondta h nem fog kijönni, mert tél van...és azóta is csak egyszer volt mikor kijöttünk a kórházból, és inkább mikor beviszem a doktornénihez a gyereket akkor írogat fel mindent a lapra, míg öltöztetem-vetkőztetem...tőle még azt se kérdezném meg h hogy van... :? de ne aggódjatok, még mindig szoptatok, de kap tápit is, majd a következő gyereknél okosabb leszek és nem hallgatok majd senkire, csak anyit akartam írni az elsőbabásoknak, h azért menjentek és kérdezzenek, mert nem mindenkinek megy majd flottul, és sajna azt senki nem mondja h a szoptatás fáj...főleg eleinte...
mori
 
 


Mori nem semmi védőnénid van!Az enyém Levi 2 hónapos koráig jött minden héten.A doktornéni 6 hetes koráig.A telefonszámát is megadta,ha valami kell a babának vagy valami baj lenne ,nem tudnám nyugodtan telefonáljak.Igaz nagyon könyv szerint szeretet volna mindent ,akkor volt pályakezdő.Azóta már nagyon sokat kúpálódott. :lol: De nagyon segítőkész és aranyos!

Kép

Kép
lecso
 
 


Sziasztok!

Dr Gyopár Ernő csinál Edát, én nála szültem. De csak a saját betegeinek, ő magánorvos.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Szeles!
Remélem olvasol!
Lenne egy kérdésem! Bejelentkeztem dr. Nagy Lászlóhoz szerdára és megszeretném kérdezni, hogy a magánrendelőjébe van uh? Nagyon rá vagyok készülve, hogy végre megnézhetem uh-on a babámat és nem szeretnék pofára esni!
Mennyi most a vizitdíjja?

Köszi
Györesz

Kép
Kép
györesz
 
 


Sziasztok!

Látogassátok meg a köv. oldalt.
Mondókákat fogtok találni :-D

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Vagy

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Köszi

Sziasztok

Üdv.
maci1981
 
 


Sziasztok!

Január végén- vagy hamarosan :roll: fogok szülni a Bajcsiban. Már van 2 fiam, most jön a harmadik :D A második is itt született, 2 éve, és nagyjából osztom a véleményeteket: minden relativ, mindnet ki lehet birni..és hát ez van, ez a magyar egészségügy... DE, engem is a túlzott liberalizmus zavart, az, hogy boldog boldogtalan kedve szerint tartózkodhat a kortermekben, semmi jóérzés sincs az emberekben és ha szóltunk is a növéreknek, azt mondták, intézzük el egymás között :shock:
Az rendben van, hogy bejön az apuka megnézni a családját, behozza esetleg a nagyobb gyerekeket, egy kis idöre, esetleg a nagyszülök is benéznek, vagy kint megnézik a babát a folyóson...vagyis a család, de ök sem kell órákat ott töltsenek, ugyanis az anyukának pihennie kell..és a többi anyukának is.
De azzal nem értek egyet, hogy a szomszéd, a haver, nagymama unokaöccsének a kolleganöje bejön családostól, 2-3 kisgyermekkel, akik unatkoznak, rosszalkodnak, hangoskodnak és ott ülnek 2-3 órát...
Annyira levegötlenség és büz (deo, izzadság, kaja stb) volt a szobában , hogy mindenkinek megfájdult a feje, és szellöztetni sem lehetett nagyon, mert tél volt....NA ETTÖL FÉLEK MEGINT :? Irtátok, hogy a fizetös szoba sem garancia a jobb körülményekre...én azért most kipróbálnám, ott legalább van rendes WC meg zuhanyzó...
A lényegre térve: Azt szeretném kérdezni, hogyan lehet fizetös szobához jutni? Meg kell beszélni a fogadott orvossal? Le kell foglalni ? Vagy egyszerüen amikor odakerülök, megkérdezem, hogy van-e szabad fiZetös szoba?

Elöre is köszönöm a válaszokat!

Üdv: Elmo :wink:
elmoelmo
 
 


Végre valaki, akinek a véleménye ugyanaz, mint nekem. Csak én nem tudtam ilyen szépen leírni a körülöttem zajló szag- és egyéb orgiát :D És én ráadásul nyáron szültem, hiába szellőztettünk volna...

Azt, hogy fizetős szobába szeretnék menni, nekem a szülésznőnek kellett jeleznem, amikor szültem (nem volt fogadott, de azt mondta, megpróbál segíteni. Persze nem segített, pedig jó kis összeget nyomtam a zsebébe). Szóval elvileg szülés után ha szerencséd lesz, találsz üres szobát.
Ez csak ettől függ.

Lefoglalni elvileg nem lehet, de mint írtam korábban, az egyik 1,5 hétig volt előre lefoglalva (addig fizették a díját) egy anyukának, akiről tudták, hogy császáros lesz. Meg nekik lehetett.....

Remélem, segítettem.

Kép
Kép
Kép
kaha
 
 


Fizetős szobát lefoglalni nem lehet, ami érthető is, hiszen honnan tudhatná bárki is - hacsak nem programozott császárral szül - hogy mikor lesz szüksége pontosan az ágyra. Azt persze el tudom képzelni, hogy ha valaki hetekig hajlandó akár úgy fizetni, hogy nincs is bent, akkor tartják neki az ágyat, de azért az baromi drága mulatság lehet.

Fizetős szobát úgy lehet "szerezni", hogy amikor bemegy az ember lánya szülni, akkor szól a szülésznőnek - ha van sajátja akkor annak - hogy ő ilyen szobában szeretne lenni és ha van szabad hely, akkor mire kórterembe kerülhet az ember addigra "le lesz foglalva" neki az ágy. Ha nincs épp üres hely, akkor is érdemes szólni, mert másod vagy harmadnap is át lehet kerülni, ha épp valaki hazamegy a magánszobából.

Én mondjuk ha mégegyszer szülnék ott, tuti az egy ágyasat választanám, de én hiperantiszociális vagyok. Egyébként a fizetős se garancia semmire, ha nincs mázlid, ott is a szobatársnak ezer ismerőse jár majd be. De az még mindig csak egy ember pereputtya, nem kettőjé. No meg tényleg a zuhanyzót, vécét ott minden reggel takarítják és az ágyból is egész tűrhetően fel lehet kelni, mert nem süpped a földig.
csipiketörp
 
 


Sziasztok!

Köszi a gyors válaszokat!
A "lefoglalást" azért kérdeztem, mert annak idején azt hallottam, hogy elöre jelezni kell, vagyis beirják valahova... mármint a kiirt dátumra... Én is hülyeségnek tartottam, mivel kevés az a nö, aki naptár szerint szül, de hát kiindulópontnak esetleg megfelel :shock: És ezt azért is hittem el :roll: , mert tölem meg sem kérdezték, hogy esetleg szeretnék-e fizetös szobát, pedig lett volna hely....
Nekem fogadott szülésznöm nincs, de akkor majd szólok az ügyeletesnek, hátha sikerül. Elöre fizetni nem szeretnék/fogok, mert azért nálunk sem a fán terem a pénz :? .... van mire költeni...
Amúgy a tv engem sem vonz, söt inkább idegesit, egyáltalán nem tartanék igényt rá , viszont a "saját" zuhanyzó/wc annál inkább :lol:
Majd megirom az élményeimet, remélem csak jókat :roll:

Üdv. Elmo
elmoelmo
 
 


Na hello, még egyszer!

Voltam ma dokinál, és megkérdeztem töle is (eddig mindig elfelejtettem :oops: ). Azt mondta, majd szülésnél szóljak, és ha van hely, akkor kapok fizetös szobát. Meg hogy majd úgyis megkérdezik.....Mondtam, hogy ez nem egészen így van, 2 éve nem kérdezte senki, pedig volt üres szoba...
A lényeg, hogy van rá esélyem :lol:

Köszi még egyszer az infókat!

Üdv. Elmo
38. hét, külsö méhszáj nyitva, belsö még teljesen zárt
elmoelmo
 
 


Szeles!

Ha olvasok, akkor nagyon köszi a doki tippet! Nagy doki nagyon bejött!!!!
Köszi
Györesz

Kép
Kép
györesz
 
 


Sziasztok!
Nem tudok aludni! Jó lenne már szülni, mert szinte semmit nem tudok csinálni.
Jön valaki szülni mostanában?

Kép
Kép
verona
 
 


Szia Verona,

talán én.... bár még volna 2 hetem, de úgy érzem, már csak napok kérdése..
Aludni én sem tudok nagyon, föleg elaludni este..
Doki szerint külsö méhszáj nyilt , a belsö még zárt volt szerdán, de azóta ki tudja.. nem fájok, de érzem, hogy történik valami...
Nekem amúgy ez lesz a harmadik, a második villámgyorsan született meg itthon, kiváncsi vagyok, most beérünk-e a korházba :roll:

Kivánok neked is gyors és könnyü szülést :lol:

Üdv Elmo
elmoelmo
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?