Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Varga Viki:Szeretném tőled megkérdezni, hogy ezt a Suttogó c. könyvet ki írta.Engem is érdekelne.Megszeretném venni.Köszönöm.

Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánok.

Sziasztok

Szilvi
szilvi17
 
 


Sziasztok,

Babuci,
Dora hétfőn lesz hathetes, de ő sem alussza át az éjszakát...
NÁlunk is úgy van, ahogy Mona1978-nál:
Fürdés este 8-kor, után eszik,amennyit eszik (általában bealszik, de úgy, hogy csinálhatok én bármit, sehogy nem lehet felkelteni, hogy egyen még egy kicsit -- van, hogy 10-20-30 ml-rel "vág bele az éjszakába"!!! :shock: )
Szóval este olyan fél 9 - 9-től alvás kb. éjjel 1-ig vagy kettőig. Onnantól meg változó, 2-3 óránként ébred. És nappal is 2-3,5 óránként eszik. Szóval összevissza.
A háromóránkénti evést-etetés bevezetését egyelőre feladom, azt hiszem, jobb, ha akkor eszik, amikor ő akar, és amikor éhes. hisz én sem óra szerint eszek... :wink: Eddig próbáltam húzni az időt, ha hamarabb ébredt és hamarabb akart volna enni, mint 3 óra, de ... sokáig nem bírtam.
Szóval mi egyelőre maradunk az igény szerinti etetésnél.

Mona,
a heti 30 gr az jó, nem? egyáltalán sem kevés, sőt..?!
Kb. egyidősek a babáink, az én lányom is 70-120 ig eszik átlagban, általában napi 7x. Ebből a hetedik a fürcsi utáni "bealvós" evés ... :lol:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Szilvi17,

Tracy Hogg - Melinda Blau: A suttogó titkai 1 és 2. szerzői!

Dylkai

Kép
dylkai
 
 

 
 

És én is teszek már fel képet a hercegnőnkről, remélem, sikerül...
Ő most lesz hat hetes.
Mosolyogni már mosolyog, majd meg zabálom olyankor. Meg ahogy "beszélget", azaz kurjongat a pelenkázón, meg a kiságyában... édes nagyon! :lol:

Kép

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom Manóékhoz!Csak nálunk a tegnapelőtti éjszaka is brutál volt.
Tegnap 6 körül ébredt Barnus este,aztán éjfélkor aludt el.Szinte üvültött végig,néha 1-1 percre hallgatott csak el.Szó szerint őrjöngött...csapkodott,tépte magát+engem nem kellett cici sem.Iszonyú volt nézni ahogy szenved :( Ekkor elővettem a hőmérőt....csajok annyi levegő,meg kaki kijött belőle....spriccelt szó szerint!Utána megmaszíroztam a pociját babynos hasfájás elleni krémmel,majd adtam neki gripe watert.Igaz alig múlt 3 hetes,de megpróbálom,az a pár nap....Ekkor beájult és 3 óránként ébredt 2 helyett éjjel.Aztán reggel fél 8-kor ébredt és du. fél kettőig nem aludt,többnyire ordított. :roll:
Szóval asszem csúcson van a pocifájás nálunk,kész van mindenki.Senki sem aludt éjfélig,szegény Lizi így ment oviba...

Lizikém anno alig hízott épp a norma alsó határát érte el.Védőnő és gyerekorvos rámpirított,hogy nem elég a tej,táp kell neki,de közben tudtam,hogy ez hülyeség.Van elég kaki-pisi,szopi után nyugodt...szóval rendben van.Azóta is vékonyka alig eszik,ő ilyen,én is olyan voltam.

Szilvi,tegnap találtam egy jó oldalt BOOKLINE könyváruház,ott láttam a suttogókat,rendeltem sthal könyveket.Szóval tök jó áron vannak a könyvek szerintem,és nem drága a házhozszállítás sem!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


sziasztok!

Interneten van az alexandrának is oldala, ott is minden könyv 20%al olcsóbb, mint a boltban.

Manó a hétvégén igyekszem beírni, ha itthon lesz Apa. Ma este céges karácsonyi bulin van, úgyhogy én is egyedül vagyok... És persze bedöglött a tévénk :)

Dylkai nagyon szép a babóca! :)

Kép Bendő a múlt héten Kép Ezen a héten

Kép
vargaviki
 
 


Ja és még egy:

Kép

Kép
vargaviki
 
 


Drienn77, régen nevettem akkorát, mint amikor elolvastam a 17-én feltett írásodat! Nagyon tetszett!

És ha már mindenki feltette a babája fotóját, hát én is csatlakozom egy képpel: itt 3 hetes volt Csabi!

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok,

nagyon gyönyörűek a babák!

Most nem tudok visszaolvasni, majd igyekszem. Már nem biztos hogy Ünnepek előtt jövök.

Puszi: Csikken

Kép

KépKép
Kép
csikken
 
 


Fürdés után:
Kép

El nem tudom képzelni, hogy hogy fért el a hasamban:
Kép

Valószínűleg így: Kép
Vendég
 


Sziasztok
Gyonyoruek a kis babak, nagyon szepen fejlodnek. Teszek fel en is bofis kepet.

Ez a bookline.hu oldal nagyon szupi, meg Erdelybe is szallitanak. Innen rendeltem en a karacsonyi ajandekokat.

Agizsuzsi nem kell aggodj, hogy olyan ritkan van a babanak szeklete. Az en lanyomnak olyan is volt, hogy hetente egyszer jott ossze vagy meg akkor sem. A doki neninek azt mondta, hogy anyatejeseknel nyugodtan lehet egy hetig varni, mert valoszinu mind felszivodik a taplalek. En a 8ik napon tettem neki glicerin kupot, lett is kaki, es egyaltalan nem volt kemeny. Ez utan en sem aggodtam. A kis fiamnak viszont naponta van szeklete.

Azt figyeltem meg, hogy ha akkor furdetem meg, amikor jonnek a gorcsok, akkor nagyon konnyen atveszeli. Ha veletlenul egy nap nem tudom megfurdetni, akkor szornyen csikar a kis hasa.

Aldott Karacsonyt mindenkinek! Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Nagyon édesek a bébik!!! Olyan jó nézegetni Őket :lol: :lol: :lol:
Már nem emlékszem ki írta az álometetéses dolgot.... No hát én is jól megtömtem Barnit elalvás előtt, de persze, hogy nem aludt jobban. 5 hósan gondoltam azért mert kevés a tejem, v. nem tápláló. Próbáltam cumiból tejcsit, utána kipróbáltuk a tejpépet is , de persze, hogy nem a kaja volt a ludas:-) Semmi köze nem volt az éjszakai alváshoz. Sőtt jobban aludt, ha kevesebbet evett.:-) Na szóval én azért hogy egyen fel nem költöm. Balázs is meg kéne próbálnom este két szívás után lekapcsolni a ciciről, mert Őt sem a korgó pocak ébreszti, mert szinte a teljes adag visszajön. És ez rendszerit éjszaka.

Tegnap bementünk Pestre, és elmentem a dokinénimhez 6hetes vizsgálatra. Gyorsan telik az idő :wink: Ott aludtunk tesóméknál, és végre ma megvettük az ajikat. Gyerkőcök nélkül:-)))) Nah nagyjából tudom mennyit eszik a picim, kb.110-120ml. Hála égnek nincs gondja a cumisüveggel:-)))

Na jó elbúcsúzom Tőletek, már csak jövőre jövök. Megyünk hétfőn Gyöngyösre, onnan anyumékhoz. Végre egy kis pihi:-))))
Mindenkinek nagyon kellemes karácsonyi ünnepeket, és nagyon boldog új évet kívánok!!!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Dylkai:Köszönöm, hogy válaszoltál a könyvvel kapcsolatban.
Nagyon aranyos a kislányod.

Meli.A fiad gyönyörű,nagyon szép haja van.Az én fiamnak is kb.enniy haja van.Amikor terhes voltam az utolsó 2 hómapban nagyon égett a gyomrom szinte mindentől.Vajákosok mindig mondták,hogy jaj nagy hajjal fog születni,én nem hiszek az ilyen babonákba.És tényleg nagy haja van.De még minig nem hiszem el.

Békés Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek.

Sziasztok
szilvi17
 
 


Kép

Már 1 hónapos
szilvi17
 
 


Sziasztok!

Ma reggel teljesen kétségbe estem. A bal ciciből fejtem amikor kivérzett, így kidobhattam az összes tejcsit. Szerintetek medig nem adhatok a babusnak tejet ebből a ciciből? Sajnos így is pótolnom kellett tápszerrel, nekem nem akar összejönni a szoptatás.


Boldog karácsonyt mindenkinek és sok örömet a babákhoz!
Vendég
 


Sziasztok!

Babus,

az elején nekem is kisebesedett a mellbimbóm. Mert hogy Babóca akkoriban (kb. első 2 héten) mindig belaudt 5 perc után a cicin, én meg ébreszgettem…. így ment kb. 1 órán keresztül. Szóval volt, hogy több mint egy órát cicin volt – és legtöbbször hiába! :cry: :shock:
Én sebesedéskor szopi után kentem rá anyatejet, hagytam rajta megszáradni, állítólag jó rá (és tényleg!), emellett párszor bekentem Bepanthennel. Nekem így 2-3 nap alatt rendbe jött. Én mondjuk végig szoptattam emellett – összeszorított foggal - jóllehet, nem volt annyira brutálisan kisebesedve, mint ahogy itt olvasom néhányotoknál. Na meg szigorúan ½ órára korlátoztam a szopi idéjét!
Arra vigyázz, hogy rendesen kapja be a cicit a babóca, ne csak a végét cuclizza! Így szerintem nem lehet baj!

Aranyosak a babák!!!! :wink:

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


JA, és tényleg nem attól alszanak a babák tovább, vagy többet, mert tele a pocijuk.
Nálunk fürdés után van, hogy a lányka 10 ml-t eszik, mert "bealszik", és így alszik 5-6 órát végig! :shock:
Nem tudom, hogy bírja, de bírja... :wink:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok!

Bocs a bepofátlankodásért :roll:

Babus Nyugodtan add oda Csabikának a cicidet! Semmi baja nem lesz tőle, lehet kicsit fájdalmas lesz neked, de szép lassan elmúlik. Így fog megedződni a mellbimbód. Nekem is orvos mondta, hogy így szoptathatok.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és jó babázást mindenkinek :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a segítséget.
Én attól féltem mi lesz, ha vért nyel a tejjel?
Nem is a cicit féltem, inkább a gyereket.
Vendég
 


Babus! Tényleg nem árt a babinak! Az enyémtől jobban biztos, hogy nem vérzik és nekem Lilla kiköpte az elején azt a részt, ami véres volt. A kórházba is azt mondták, hogy nyugodtan szoptassunk, ha ilyen van és ne ijedjünk meg, ha véres a kakija, mert az ettől van, de nem gond. Csak arra vigyázz, hogy ne durvuljon el a helyzet, mert ha már nagyon kisebesedik, akkor nem tudja átszívni a tejcsit. Én ha újra kezdhetném, akkor a bimbóvédőt hamarabb használnám és nem hagynám, hogy sokáig rágcsáljon evés helyett, illetve az elejétől kézzel fejnék és nem rontanám a helyzetet a fejőgéppel. Talán majd a második gyerkőcnél több eszem lesz...
Vendég
 


Kép


Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok Nektek!
Vendég
 


Sziasztok,


Kepzeljetek,az este a kislanyomat megszoptattam 10-kor,bofiztettem,beraktam a kisagyaba es elaludt minden ringatas nelkul,nem kellett altatni.Ejjel 3-ig aludt egy huzamban.Nagyon ugyes kislany,aldott egy angyal.. :D
Meli,koszi a nyugtatast,mar nagyon aggodtam,hogy miert ilyen ritka a szeklete,de aztan felhivtam a doktornot es o is ugyanezt mondta,mint te.
Mindenkinek egy Bekes Karacsonyt kivanunk es Boldog Ujevet! Kép

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok Lányok!
Sajnos nem tudok írni most, mert baromi sok tenni valóm van, de szeretnél mindenkinek Áldott Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánni!!!


Megvettük tegnap mi is a Suttogót, pár oldalt már olvasgattam belőle....nagyon jóóóóóóóó

szdona



Kép
szdona
 
 


Kép


Kellemes ünnepeket kívánunk!!!!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Nagyon Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Remélem mindenkinek ilyen csodálatos karácsonyi ajándéka van , mint nekünk! :wink:

Kép
vargaviki
 
 


Mi is boldog karácsonyt kívánunk:) Holnap elutazunk, izgulok Berti hogy fogja bírni a gyűrődést. ma 11-től reggel 1/2 8-ig aludt :D , ilyenkor jó elrontani egy jó kis utazással ,de hát ez van:( Remélem azért valamit alszunk apósnál is :lol: Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!!! :)

Tegnap este gondoltuk a férjemmel, hogy délután ha elaltatjuk, akkor majd megvacsorázunk, ajándékozunk. Hát Hanna bébikém nem akart aludni, ha bevittük a szobába akkor elkezdett kiabálni (nem sírt, csak kiabált velünk :) ). Aztán kihoztuk és a járókájába betettük a hordozót, beleültettük és odahúztuk az asztalhoz. Annyira édes volt, elnézelődött, gőgicsélt :) :) :) Nem győztünk bocsánatot kérni tőle, hogy ki akartuk hagyni itt a jóból, pedig ő mondta nekünk, hogy csak velünk akar lenni :D :D :D


Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok! Olvaslak titeket egy ideje, van akiket máshonnan ismerek is van egy két kérdés és tán egy két válasz is. Tüsszentések azért vannak, már ha nincs láz, mert az anyatej be van száradva a nóziba. Be kell szemcseppentővel cseppenteni pici anyatejet, várni, hogy feloldódjon a trutyi, majd kiszívni. Nekünk szuperul bevált.
Hasfájás: ha túl sok széklet és puki van akkor infacol, ha nincs széklet és nincs puki, akkor kamillás tea. Igyál sokat, és neki is lehet csinálni. Ha csak csuklásra azt adod neki már sokat segít.
És a kérdés: Mivel éritek el, hogy éjjeli evés után ne csillogó tekintettel bambuljon rád hajnalig és ha leteszed ne kezdjen sírni.

Kép
nyafi
 
 


Szia Nyafi!

Hát igazán nem tudok Neked segítséget nyújtani, de pontosan tudom, hogy milyen az amikor éjszaka órákon át nézelődik a drága. Nekünk az első két hétben voltak ilyen éjszakáink, és akkor oldódott meg, amikor át kellett térnünk a cumira a szoptatási gondok miatt. Olyan cumit vettünk neki amelyen nagyon kell dolgoznia, így hamar elfárad és néha már egyből mehet vissza a kiságyba. Ha mégse, akkor nekünk az a pozíció jön be, hogy a mellkasomra fektetem, ezt ő is szereti és én is tudok pihenni, sőt néha el is alszom. Az egyenletes levegővételtől nagyon el tud pilledni, igaz meg kell várni még elmélyed, ha nem akarom újrakezdeni az egészet...
Vendég
 


Sziasztok!

Manó ne haragudj, már elkezdtem beírni a suttogós cuccot, de csak a feléig jutottam, úgyhogy kimentettem egy vágólapra. Majd folytatom, ha tudom.

Ma nekünk egész nap irtóra nyűgös a baba. Rengeteget ordít és nem alszik. (eddig talán kétszer ordított így) Front van??

Hasfájós kérdés: ha kakija van, de nehezen jön ki a puki , akkor mi a teendő??

Kép
vargaviki
 
 


Vargaviki!
Hasfájós válasz: nekünk a doktornéni ánizs, édeskömény és kamilla tea keveréket javasolt, illetve nekünk sokat segít ha tornáztatjuk. A pelenkázóra szoktam felfektetni és a lábát feltolom a hasához és vissza.
Vendég
 


Vargaviki! Igyál sok laktoherbet és egyél sok krumplit. Azoktól pukizik az enyém. Köszi Lafie.

Kép
nyafi
 
 


Kép

Mindenkinek egy SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG UJEVET KIVAN

Zsuzsa es kislanya, Maya

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!

Bocsi lányok,hogy nem jöttem,de sem időm sem energiám...

Remélem mindenkinek szép karácsonya volt!

Miénk ritka pocsék,de ez van.
Kicsi fiam extra pocifájós mostanság rengeteget üvölt,alig alszik....Szélcsöveznem kell napi 2x :roll: akkor rengeteg levegő kijön meg híg,zöld kaki.Akkor megnyugszik.Most is este 6-tól éjjel fél 1-ig üvöltött aztán elaludt,majd fél 3-tól fél 6-ig üvöltés aztán 8-ig aludt azótaa most aludt el.
A 24.-énk úgy telt mostam főztem takarítottam félkézzel közben Barnus üvöltött+néha Lizi.Este 8 után fogtam hozzá fát díszíteni szintén félkézzel üvöltéssel.Apa meg számítógépezett.....25.én anyósékhoz mentünk készítettem a 2 gyereket+ a cuccokat is én hordtam ki az autóba.Ekkor már kiakadtam,szóvátettem aminek a vége ordítozás lett még apa sértődött meg mert ő ugye egész évben dolgozik és pihenésre van szüksége!Most épp nem beszélünk,Lizit ellenem hangolja.Aszonta elmegy csak nemtom mikor,mert már rohadtul elegem van....annyira tapló!

Bocs a panaszáradatért,de senkinek sem tudok panaszkodni és annyira elegem van már.

Nem tudom mi lesz,jövök-e mostanában,mert ha hazajön nem enged ide tuti,meg nem is nagyon van időm,a 2 gyerek a háztartás minden teljesen az enyém...ez van.Ha épp etetem Lizit és Barni ordít fel sem veszi,aztmondta én akartam csináljam...ami végül igaz is!

Most épp elvitte Lizit szánkózni!

Na megyek is mennünk kell a védőnőkhöz,méreckedni!


Mindenkinek békés-Boldog-Sikeres-egészséges Újévet kívánunk!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Kép Kép Kép

Mindenkinek gyönyörűek a babái,mutatom én is őket!
Barnusom karácsonyra iszonyúan kipöttyösödött,majd lefotózom!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Sziasztok!

Lizoka kitartás! :( Gyönyörűségesek a gyerkőceid, főleg az a kép tetszik ahol Barni Lizire néz :) Az annyira aranyos! :)

Valaki írta pukira a laktoherbet. Nekem szegény Hanna nagyon hasfájós volt tőle... :(
Nekem is most lett hasfájós... az első időkben egyáltalán nem volt és most 2 hete kezdte el azt, hogy fáj a pocak. Illetve elalszik és arra kel fel, hogy görcsöl a pocija és nagyokat pukizik...

Alvás. Nálunk ahelyett hogy jobb lenne egyre rosszabb... volt két éjszaka mikor átaludt 5 órát este 10-11-től, aztán kaja és aludt tovább reggel 7-8-ig. De most az elmúlt két éjszaka borzasztó volt. Most éppen hajnal 3/4 2-kor aludt el, aztán 2-3 óránként aludtunk reggel fél 10-ig. Közben kaja... teljesen eltolódott nála az éjszaka és a nappal.... mind1, nem panaszkodom, majd beáll. Végülis hagy aludni nagyjából csak akkor mikor neki jó és nem mikor nekünk :)

Nyafi. Lafie. Az, hogy éjszaka fent van és nagy szemekkel néz... hát üdvözöllek titeket azon szülők klubjában akiknek a gyereknél a nappal az éjszaka, az éjszaka a nappal :)
Elvileg ha suttogózunk, akkor ő azt írja erre, hogy napközben nem szabad a gyereket egyhuzamban 1,5-2 óránál többet aludni, mert akkor amit nappal elveszel tőle azt éjszaka bepótolja. Na nálunk ez működött két napig és most ez történt amit fent leírtam... hát, kitartás... :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


pár kép most karácsonyról :)

Kép Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Képek: Tüneményesek a babák, egy-két babának mennyi haja van? A mienk most kezd kopaszkodni.
Ja és elkezdte tartani a fejét a drága és egyyre többet mosolyog.
Kaja: napi 7x eszik nagyon változó az adagja, sjanos:(
Azt szeretném kérdezni, hogy a ti babátok hányszor kaksizik egy nap? Mert a mienk nap 2-3-szor!Ez normális?
Karácsony: Nagyon jó kisfiú volt, sőt volt négy éjszaka, amikor 6-6-7-5 órát aludt egy huzamban.Vettünk egy ari ruhát neki, zabálni való volt benne
Mai nap: Nagyon nyűgös volt eddig,most alszik 16 óta, kíváncsi vagyok az éjszakára.
Rakok fel egy pár képet én is :lol:
És utólag is kívánunk a kicsi Miluval Boldog és békés ünnepeket! :o

Kép
mona1978
 
 


Kép Kép Kép

Kép
mona1978
 
 


Milu kis tündér, főleg a pöcsös kép... :D napi 2-6 között a kaki tök egészséges.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek áldott és békés Karácsonyt kívánok először is!

széklet: Teljesen mindegy hogy mennyi van naponta, az sem baj, ha nincsen, az azt jelenti, hogy mindet feldolgozza a szervezete. Apornak minden nap másképpen van, attól függ mennyit eszik. 3 körülbelül minden nap van, de azt hiszem több is.

alvás

Szerencsére éjszaka alszik egy hosszabbat. Fürdés után eszik, majd elalszik és kihagyja az éjfélhez közeli étkezést és 3-5 óra között szokott először kérni és utána visszaalszik. Előfordul, hogy rögtön, vagy 2 órán belül. :)

lafie

Melyik az a cumi, ami elfárasztja? Az a helyzet, hogy Apornak semmilyen cumi nem kell. Lehet, hogy nem fogom már rászoktatni. Állítólag viszont a fogainak rosszabb, ha később az ujját szopja. Előfordulhat hogy azt sem fogja. Mi próbáltuk az aventet, a mamot és a nuk cumit. Az aventet és a nukot elfogadja fél percig, a másikat azonnal kiköpi.

nyafi

mi azzal érjük el, hogy fürdetünk. Azután mindig alszik egy hosszabbat. Általában már vacsorázni sem tud, mert elalszik szegény.

A Suttogó könyvet én is be fogom szerezni. meggyőztetek.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Szia Anita! A suttogó nekem is bejön. A védőnődnél van hozzá kupon is, 800ft-ért. A fürdetésnél nálunk az van, hogy utána a legéberebb. Hány fokos vízben fürdeted? Megnéznéd? Köszönöm.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk mi is, keddtől csütörtökig apósomnál voltunk vidéken, Berti jobban tűrte mint reméltem, csak az első nap délután nem aludt csak ölben, meg max 20 percet ágyban, de úgy elfáradt hogy éjjel már aludt csak 1x kelt enni, másnap meg egész nap aludt pedig nagy zaj volt, sok rokon jött, nagy hanggal beszélgettek stb, szóval nem szólhatok a kisfiamra egy rossz szót sem. :D Bár az autóban ő sem egy nagy alvó azt megállapítottuk, mert a 2 órás útból odafelé egyet aludt vissza még annyit sem, szóval ő sem az a gyerek akit elringat az autó. :roll:

Mikor hazaértünk 10 fok volt a lakásban mert lemerült az elem a kazán hőfokszabályzójában :roll: , plusz a gyerek matracát ottfelejtettük, így 6-kor ment a férjem a Brendonba :roll: , morogva :evil: mert szerinte ráért volna ma is, de én nem akartam kockáztatni hogy emiatt nem alszik Berti jól. 1/2 12-től aludt most reggel 8-ig szóval jó a matrac :D
Ma és vasárnap is vendégségbe megyünk, holnap oltás, szegény kisfiam most sok a megpróbáltatás neki.

Mona!

Berti van hogy 2 napig nem kakil, van hogy napi 2x.

Jutka!

panaszkodja csak nyugodtan, valakinek el kell mesélned. Remélem csak átmeneti ez a dolog nálatok, nem könnyű időszak egy házasságban a kisbaba érkezése. Pláne ha több embres baba az illető mint Barnus. Én is féltem mi lesz ha Berti is olyan lesz mint Emma volt merta férjem előre mondta hogy ő nem bírja mégegyszer az éjszakázást amikor másnap dolgozik+hogy amikro hazajött rögtön a kezébe nyomtam a gyereket :roll:

Hasfájás még kb egy hónap és elmúlik nálatok is addig kitartás.

ja, hasfájás: Nálunk kopp-kopp elmúlt úgy tűnik, ugyanis egy hete gyönyörűen pukizik a kis drágám :lol: (hasfájás attól van hogy tele van széllel és nem jön ki ugye, na nálunk most már simán recseg a gatya evés után). Mondjuk olyan iszonyúan nem volt eddig sem hasfájós, de azért egy üveg grip watert benyelt a 4 hét alatt amíg tartott.

Nyafi!

Fogalmam sincs az az igazság, ugyanis akkor egyszerűen nem álmos. Nekünk is volt ilyen éjjel, most is csak zért nincs mert már kb átaludja, de nappal nekem sosem alszik bele a szopiba, hanem 1 órát kb ébren van. Igaz, ilyenkor jókedvű is, le szoktam tenni a székébe vagy beindítom neki a forgót azt elnézegeti. Nappal persze. Éjjel nekem annyi vlt, hogy nem pelusoztam át, csak kivettem, szopi, ha szerencsém volt nem ébredt fel annyiar hogy felkeljen, ha nem volt szerencsém vagy épp jobban kialudta magát akkor meg ébern volt. De ha pelusoztam akkor tuti volt az 1 óra fentlét.

Vargaviki!

Köszi a beírást előre is :)

hasfájásra csak ismételni tudom magam, nekünk grip water és espumisan keveréke jött be. Attól max fél óra alatt neki elmúlt, vagy legalábbis tűrhetővé vált. Meg hanyatt fekve ha a lábait tornáztattam az is jó volt. durvább esetben erre való a szélcső, de mi azt nem próbáltuk.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Köszi Manó! Ha kakis akkor is hagytad? Nem lesz baja tőle? Én Liberót használok te mit?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a reagálásokat poci ügyben, szerencsére nem nagyon vészes a dolog, csak néha. A tornáztatást Bencus is nagyon szereti.
Most egyébként hallottam még egy dolgot hasfájás ügyben: egy csecsemős nővérke ismerős azt mondta, hogy ők azt javasolják a szülőknek hazamenetelkor, hogy a 3-3,5 kg feletti babákat éjjel már ne etessék, csak teáztassák. Mert hogy állítólag az éjjeli kaja nagyon megterhelheti a baba pociját és ezért is lehet hasfájás. Mit gondoltok?

Nyafi: én is Rákospalotán lakom :)

Manó már megint nem tudom beírni a cuccot, etetés jön!!

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Nyafi!
Én 37 fokos vízben fürdetek, de sajnos elég hamar kihűl, így pár napja azt csináljuk, hogy 38 fokos vízbe teszem és mikor vége a fürdésnek akkor 37. Állandóan reszketett szegény. A másik ami nálunk bejött az hogy a törölközőt és a ruháit a radiátorra tesszük és jó meleg mikor öltöztetem. Azóta nem reszket. Jövő héten szeretnék vele fürdeni, hogy felkészítsem a babaúszásra. Ti fogtok járni babaúszásra?

Van egy jó babamasszázs könyvem, szeretném azt is elkezdeni.

Kérdeztem tőletek a tejtermelést és a sport viszonyát. Tudtok erről valamit?

Mennyit híznak a babák hetente? Érdekes, hogy állítólag a havi átlag 600 gramm, de Apor sokkal többet hízik. Nálatok ez hogy van?

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika78!
Cumi: mi a Nuk-ot használjuk. Játékcuminak is ilyet vettünk most és sokkal jobban megmarad a szájában, mint az Aventes. És olyan nagy elánnal szopizza, hogy én is elfáradok tőle. De igazából a tejcsis cumi az ami őt elfárasztja, mert hát ugye sajna nekünk cumiból eszik. Amíg nem a Nuk-ot használtuk, két percig tartott az etetés, most ugyan eltart 30-45 percig, de legalább a végére bealszik.

Képzeljétek, tegnap tudtam ciciből etetni két hét kihagyás után. Igaz, hogy csak az egyikből, mert a másik rettentő érzékeny maradt, hiába gyógyult be. De azért úgy örülök neki, hogy sikerült visszahódítanom a cicire, még ha kevéskét is eszik belőle. :)
Vendég
 


Nyafi!

Pemperst használok, az simán bírja. A babylove átazott ha nem cseréltem, a többit nem próbáltam. Hát ha kakis azt cseréltem, akkor megszívtam :lol: :lol: :lol: Pl apósomnál egyik éjjel bekakilt most, de ez ritka.

Cumi!

Érdekes, nekem Berti aventet cumizik, vettem nukot hogy írtátok de nem kell neki. Cumisüveg is avent és a lányomnál is az volt.

Túl vagyunk egy újabb vendégségen, Berti jól bírja.

Holnapi oltástól félek, még senki sem kapta meg ugye?

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anita!

Berti első hónapban 1 kg-ot hízott, most olyan 600-at. A lányom anno sokkal többet hízott egy hónapban, ő 400 gr-al kevesebbről indult mint Berti és mégis ugyanennyi kiló volt 2 hónaposan. Igaz ő nyakalta a tápszert rendesen, kb dupla ennyit evett mint Berti és megjegyzem most is duci :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, az éjjeli csak teát én személy szerint nem támogatom :lol: :lol: :lol: , lányommal első héten csináltam nem direkt, csak kevés volt a tej és nem adtam tápszert mert ugye "mindneki tud szoptatni" :twisted: , állandóan felébredt szegényke mert éhes volt. Pocakfájás meg nem ettől függ szerintem, hiszen neki még olyan mindegy éjjel van vagy nappal az elején, nem?
Szépen maguktól ugyis elhagyják az éjjeli evést amikor eljön az ideje.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: