Új privát üzeneted érkezett!

Mona
a kis panaszkodó :) olyan drágák így is

köszönöm a kép-dícséreteket! nem az én művem, sógorom fényképezte Zalánt és ő alkotta. Ez volt a legjobb ajándék nekünk!

Tüncsi
vicces, egyedül a legjobb barátném mondja azt, hogy Zazi :D
megyek Ficit nézni a másikba
most, hogy megjött, lassan majd többet megyek én is oda, csak még várok 1-2 hónapot :)

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok

Hú látom itt már mindenki a következő babát tervezi. :D

Épp akartam kérdezni, hogy kb. mikor lehet számítani a menzi jelentkezésére.
Nálam még hát istennek semmi. Reméllem nem is lesz mostanában.

Annám pörög ezerrel. Már hasról visszafordul hátra. Így egész jól végiggurul az ágyon. Bakkaerom már nem lehet egy pillanatra sem magára hagyni. A franciaágyunk 2 méterszer 2 méteres, de már ez is kicsi. Ja, és ami a legjobb, kukacmozgással halad előre. Fekszik hason, felhúzza a popsiját, maga alá húzza a lábait és megtolja magát előre. Kész vagyok tőle.

Holnap megyünk szurira, és leméretem. Kiváncsi vagyok mennyi a súlya. ímegint aggódom, hogy nem fejlődik rendesen. Mondjuk mi a rendes.

Na, megyek főzni.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Timi!

Ne aggódj, biztosan szépen fejlődik Anna. Egyénenként változó a fejlődés üteme.

Szia,


Brigi

Kép
Kép
Kép
britta
 
 

 
 

Timi
nődokim szerint, szoptatás mellett átlagosan 4 hó míg megjön. Persze van akinek 6 hét, van akinek 8 hónap, én ismerek ilyet is meg olyat is. Nálam 4 és fél hónap volt. 1-2 hétre visszaesett a tejcsi, de most újra tök sok van :)

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma

És magától lett újra sok, vagy csináltál valamit? Zalán nem érezte meg a különbséget? Állítólag a menzitől megváltozik az íze.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


szerencsére Zalánnak kellett az új ízzel is :D nagy szopizó :D
semmit nem csináltam, amint elmúlt a mensi tele lettek a cicik. Sajnos közeben rászokott a 2 éjszakai kajára - 4 hetes korától csak 1 volt - most szeretném, ha ez is helyreállna..........

Kép
Kép
emma1976
 
 


sziasztok!

gtündi!
én is meglestem Ficit a másik zopikban ésssssssssssssssssssssss nagyon édes igazi kishölgy!!!! nagyon ügyes az orrszívásnál bezzeg az én nagyfiam az még a mai napig is utálja!!!!!

nálunk is esett a hó és voltunk kint a kölykökkel rakok nektek képeket róluk!!!
jó hír ma sikerült egy vizsgám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

remélem nem baj hogy ennyi képet raktam fel a gyerkőcökről!!!
szép estét!!!!

tündi23
 
 


Tündi :D

Gratula a vizsgádhoz! Csak így tovább!

Én is teszek fel a keresztelőről, amit persze végig kellett ordítani:

Kép

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Szuper képek!!
nekem az aktuális:
Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


Nagyon szépek a fiúk!!
Képzeljétek tegnap azon gondolkodtam, hogy megint kevesebb a tejem a szokásosnál, erre ma megjött a mikúlás :roll: . Pedig olyan jó volt nélküle. :)

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!

A srácok nagyon édesek. Én még mindig nem tudok képet rakni. Mondjuk feltelepíthetném az Olympus Mastert és akkor talán menne a dolog, de Marci már nyögdécsel, nem tudom meddig bírja a földön hemperegve.

Amellett, hogy irtóra fáradt vagyok azért nagyon sok öröm is van Marciban. Sajnos nem nagyon van segítségem, mert anyukám 35 km-re lakik és egy héten kb. egyszer jön, egyébként is még dolgozik. A férjem néha elviszi a lurkeszt sétálni, hogy tudjak aludni, de én nem az a fajta vagyok, aki akkor alszik, amikor ideje van. (Persze azért csak feküdni és tv-t nézni is jó és pihentető.) Elkezdtük a hozzátápit. Már megy az alma és az őszibarack. Marci imádja, különösen a barackot, de a krumplira nagyon fintorgott és 3 kanálnál többet nem volt hajlandó megenni. A férjem röhögött, hogy végre valamiben hasonlít rá, mert ő is rühelli a burgonyát. Ja, és megjött két hete az etetőszék is Németből. Nagyon szupi, majd teszek képet.

Mona :)
Egyszer már én is szívtam Marci orrát. Végigüvöltötte, de amikor végeztünk ő is nagyokat nevetett. Biztos jól esett neki levegőt kapni.

Kép
Kép
tiza
 
 


Mona
na akkor te is erősíted az átlagos elméletet

Tiza
nekem aNYA 50 kmre, anyós 220ra.....

Kép
Kép
emma1976
 
 


Mona
Szerintem azért nincs gond az orrszívásnál, mert Fici 1 éves koráig nem volt beteg. Amikor meg már kellett szívni, addigra a porszívóval is megismerkedett. Mondhatni, porszívó-mániás. :D De annyira tudja már, hogy fürcsi után jön a szívás, hogy még felöltöztetni is alig tudom, mert már menne a porszívóhoz. :shock: :D
Nekem is akkor jött meg először, mikor Fici 4,5 hónapos volt.

Timi
Anna jól belehúzott. :) Majd győzhetsz utána rohangálni, mert tuti hamar el is fog indulni. :)
Mi volt a dokinál??

Emma
Nekem is 4,5 hóra jött meg. :) Viszont én nem emlékszem, hogy változott volna a tejcsi mennyisége. Az ízéért meg nem reklamált Fici. :)
Zazi :wink: is már sokat nőtt. Igazi nagyfiús pofija van. :)
Nekem Anyu 360 km-re, anyós nincs. :? Viszont januárban költözünk haza!! Akkor már a húgomra is rá tudom néha bízni. :)

Tündi
Gratula!! Ügyi vagy!! Micsoda nagy hó van Nálatok!! Irigy-irigy. Itt semmi. :( Na, de majd úgyis megyünk haza 25-én, otthon meg van hó, és Fici szánkót is fog kapni, majd jól kipróbáljuk. :D
Gyönyörű ez a két fickó!! Bence meg óriási nagylegény! Dehogy baj, hogy raksz föl képet! Imádom nézegetni!

Boboka
Nincs olyan kép, amin jobban látszódik Kristóf??

Tiza
Marci milyen ügyi, hogy így megeszi a gyümiket. Fici pl. utálta az almát, de a mai napig sincs oda érte. Én krumplit jóval később kezdtem neki adni. Szerintem még megszeretheti. Én meg néha olyan gondban vagyok, hogy mit főzzek Ficinek. Üveges kaját csak akkor kap, ha utazunk vagy vendégségbe megyünk, és ott olyan kaja van, ami nem adható neki. Kíváncsian várom a képet az etetőszékről. Na meg a babakocsiról!! Tényleg, hogy vált be?? És a lábzsák?? Én is hasonlóképp voltam, mint Te. Sehol egy rokon, akire Ficit hagyni lehetett volna, így nálunk is Apa vitte minden délután sétálni én meg pihiztem. Na, az alvás nekem sem ment. Rendelésre nem tudok. :D

Felrakom ide is a képeket, hátha van, aki nem néz át az ősbe:

Orrszipu
Kép

Fürcsi
Kép

Holnap meg jól egyedül leszek hagyva. Apa megy Bp-re bulizni, és csak pénteken jön haza. :?
gtünde
 
 


Fici nagyon helyes!!! :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


gtünde

Hát egy kicsit el vagyok keseredve. Anna csak 300 g-ot fejlődött ebben a hónapban. Most 6040 g.De az a poén, hogy nem is enne többet. Már minden szopinál megkinálom mindkét mellből, de a másodikból már alig szív valamit. Esténként (már 2 este) biztos ami biztos alapon megcsináltam egy kis tápszert is, hogy hátha éhes, mert megint kevésnek érzem a tejem. De azt meg nem fogadja el. Nem veszem észre rajta, hogy éhezne. Alszik napközben is, és éjszaka is nekem kell keltenem a szopi miatt. Ma is fél 8-ig aludt, úgy, hogy 2-kor ébresztettem enni, meg reggel 6-kor. Szóval nem tudom mi van.

Volt már valakinek olyan, hogy a baba nem fogadja el a tápszert. Az a baj, hogy nem tudom miért nem. Mert nem éhes, vagy mert nem izlik neki.


Egyébként mostanában egy kicsit én is kivagyok. Ez a karácsonyi hajcihő ilyen kicsi gyerek mellett egy kicsit lemerít. NIncs időm vásárolni, mert a féjem délutános, délelőtt meg semmire sincs időm bevásárlás, főzés, szopiztatás mellett. És persze ötletem sincs. Mit lehet venni párzer forintból?Alig várom már hogy elmenjenek ezek az ünnepek, és újra nyugis hétköznapjaink legyenek.

Mona

Már neked is? Jó lenne ha engem még elkerülne egy jódarabig. Olyan jó nélküle. Abszolút nem emlékszem, hogy az első lányom után mikor jött meg.

Tündi

Aranyos a kisfiad. Gratulálok a vizsgádhoz. Hogy neked még erre is van időd. Nekem úszik a lakásom. De nem is érdekel. Csak ne jöjjön hozzánk senki, mert akkor meg ég a pofám.

Bobóka

Nálunk is megvolt a keresztelő. Mászkálnom kellett vele végig az istentisztelet alatt. Aztán egyszercsak bealudt. Na aztán mikor fejen öntötték a vízzel, nem is kevéssel, és ráadásul háromszor, akkor aztán volt ordítás. Még az a szerencse, hogy akkor már nem sok volt hátra, mert utánna már nem tudtam megnyugtatni. Ezen is túlvagyunk hálistennek.

Én már nagyon várom a tavaszt. Én a téltől depis leszek. Vagy lehet, hogy most ez a karácsonyi herce-hurca készített csak ki.

Na, eldugulok.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Sziasztok!

Jaj, olyan szép gyerkőceitek vannak, hogy ezt muszáj gyorsan megírni. Most nem említek név szerint senkit, de csuda szépek mind! :D

Tiza, Tünde,
ezzel az alváslehetőséggel én is pont így vagyok. Ma lesz 2 hete, hogy 3 órát alszom éjjel, de rendelésre nem megy napközben sem. Pedig nagyon kéne, mert most már kezdek hülyeségeket csinálni: pl. kuka helyett szennyestartóba dobok dolgokat... :lol: :P

Tündi,
olyan ügyes vagy még mindig ezekkel a vizsgákkal és nagy gratula, hogy meg van egy újabb!

Timi,
sztem ne érezd kötelezőnek ezt a karácsonyi ramazurit és emiatt meg végképp ne érezd rosszul magad. Meg lehet ez tök egszerűen is oldani. Nálunk apa bevállalt vmi egytálhalat, mézeskalácsnak jól van az Ikeás változat. Két ünnep között meg úgy is kapunk egy csomó sütit a nagyiktól.

Különben próbálok minden nap olvasni, de írni nagyon nehéz, mert alvás még mindig nuku. Illetve ez nem igaz: 10-20 percet alszik egyvégtében Sára, utána nyavíkol. Még egyszer azt olvasom valamelyik szakírásban, hogy az újszülött 60 perces periódusokban alszik, jól megmondom neki... :D

Nelli,
én is két lábon járó cumi lettem. :D Hát, nem egy leányálom. :shock:, de egyelőre örülök, hogy valamennyire megy a szopi, úgyhogy semmiféle cumit nem kap Sára. Hogy aztán később mi lesz belőle még nem tudni, mert még nagyon butácskán szopizik, de remélem nem járunk megint úgy, mint Julival. Én mindenesetre mindent próbálok megtenni az ügy érdekében. :wink:

Este megpróbálok megint jönni, de most megint megy a ramazuri és csak cicin nyugszik meg, úgyhogy rohannom kell a cicához...

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Timi,
szerintem ha Anna éhes lenne nem aludna neked olyan nyugisan, hogy ébreszteni kell. Na meg amiket írtál, hogy milyen mozgékony ne is csodálkozz ha nem hízott többet. Lemozogja... Szerintem ő ilyen alkat és ne szomorkodj miatta :wink:
Ha kiegyensúlyozott, jó alvó, nyugis bébi akkor nem éhes!

Ez a karácsonyi vásárlós rettenet engem is bosszant, ezért vettünk meg mindent jó előre erre kikutatták :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekem kétszer egy év, harmadszorra 6hónap után jött meg. A gyerekeket sosem zavarta a megváltozott íz.

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


amica

Aranyos vagy, hogy nyugtatni próbálsz. Egyébként én is ezzel nyugatom magam. Vagyis próbálom nyugtatni magam. Tök jó husban van kinézetre, nem is akarnám, hogy kövérebb legyen, csak ez a hülyeség bosszant, hogy márpedig annak a gyereknek 600 g-ot kell híznia havonta. Ez idegesít. Sajnos olyan hülye vagyok, hogy nem tudok róla elfeledkezni. Pedig tényleg nem sírós. Délelőtt is alszik egy picit, délután is, és éjszakai is. Jó estére kicsit nyűgös, de ha kézbe vesszük, és cipeljük a seggét, akkor tök elvan.

kismok

Nem a sütés-főzéssel van gondom. Az megoldva. Évek óta szegény anyukámra hárul ez a feladat, mi csak besegítünk. Szenteste ő csinálja a vacsit, meg másnap az ebédet is. Karácsony másnapján, meg megyünk anyósékhoz vidékre, ott sem én főzök. A vásárláson buktam ki. Nincs időm rendesen körülnézni a belvárosba. Mindig csak egy-egy órára tudok kiszökni, akkor is kész rohanás az egész. És közben azon izgulok, hogy szegény férjem bír-e a picúrral. Mert ugye ha nagyon felhergeli magát én könnyen megoldom, cicireveszem és kész. Na de ő mit tud csinálni. És elhiheted néha ijeaztő ahogy belelovalja magát a sírásba. Jó volt egy kicsit panaszkodni, komolyan mondom, már most jobban érzem magam. :D

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Timi :D

Most nálunk is ez van, hogy Krisi nagyon keveset eszik. Először nagyon fehér volt, azt hittük, hogy megint vért kell kapnia, de szerencsére a vas megoldotta. Utána két napig jól evett. Most kb három napja megint csak a kajája felét eszi meg. Ma voltunk a doktornőnél, és azt ajánlotta, hogy etessük ritkábban, mert most sokminden történt, és hát eléggé össze-vissza etettük, néha óránként evett. Dokinő szerint most olyan neki, mintha egész nap nasizna. És azt ajánlotta még a védőnő, hogy próbáljunk meg nagyobb lyukú cumival etetni. Tudom, nálad ez nem megoldható :roll:
Amúgy ő is tök jól elvan, nem sír, jól néz ki, csak tudom, hogy ez az adag neki nagyon kevés, és így nem is hízott már egy hete.
A tápszert nekünk is csak azt fogadja el, amire rászoktatták a kórházban, pedig állítólag ennek van a legrosszabb íze :roll: .
Szerintem beszélj a védőnővel és a dokinővel, hogy ők mit tanácsolnak neked.

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Timi, Babó
Én csak olyan szopis babákat láttam, akik nagyon nehezen, vagy sehogy nem fogadják el a tápszert. Zalán még akkor is köpködte, mikor tényleg éhes volt. 6 kg 3 hónaposan egyáltalán nem kevés!!!! Zalán 6100 volt.... Sok lány 8 és 9 kg között van egy évesen! Szóval ha 300 gokat hízik, akkor is tök jó lesz a súlya. Tesóm lányai 5 kg voltak 3 hónaposan.... Pánikra semmi ok! Nem kell legalább kislányodnak fogyizni :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Nálunk közben rendeződött a helyzet. A cumi volt a bűnös. Csak azt nem értem, hogy ha eddig jó volt, most miért nem, de mindegy. Az a lényeg, hogy most már jól eszik Krisi.

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Boboka

Sokra megyek a dokinő tanácsaival. :D Azt mondta, hogy majd januárban megnézzük, mert eddig az átlag havi 600 megvan. Meg hogy próbálkozzam a tápszerrel, hátha egyszercsak elfogadja. Nálunk a cumisüveg nem működik. Egyáltalán nem hajlandó belőle inni. Főleg úgy, hogy nem ízlik neki ami belőle jön. :D
Ti milyen cumit használtok? Én még ehhez sem értek,hogy egyáltalán milyen a jó. Annyi fajta van.

Emma

Csakhogy Anna 4 hónapos. De még így sem gáz a súlya. Csak akkor lesz az, ha továbbra is ilyen keveset gyarapodik. De tény, hogy rengeteget mozog. Egész nap jár keze-lába. Forog egyfolytában, tele energiával. :lol: Most várunk. Csak szopi megy, eténként meg játszva próbálkozom neki a tápszerrel. Eddig semmi siker. Akkorákat rázkódik szegénykém, amikor megy egy csöpp a szájába.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Timea
csakhogy lányod van, és Zalán hurkagyurka rendesen :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Timi
Csak gyorsan a cumira reagálok: mi NUK-ot használunk. Az elsőt Tizától kaptuk és azóta is azt veszem. Van belőle több méret, rá is van írva hány hónapostól hány hónaposig jó. Mi viszont még mindig a legkisebbet használjuk, mert Ficinek nem kellett a nagyobb. Pedig ami most lenne jó neki az már harapásálló is. :)
Ja, és a Brendon-ban vettem, mert máshol nem láttam. Se a DM-ben, se a Spar-ban.
gtünde
 
 


Sziasztok!!!!
Millió köszönet a drukkokért!!!!

Szüléstörténetem Larával Apával és egy nagyszerű Orvossal

2007.december 25.-re voltunk kiírva. Védőnőm 12. 07.-én pénteken jött hozzánk azzal a céllal, hogy összeírjuk mindazt ami szükséges a nagy napra. Szombaton megvettük a nadrágpelenkát és a popsitörlőt, így már mindent beszereztünk babánknak. Vasárnap még hab mesefigurákat festettünk férjemmel. Nem gondoltuk, hogy valami elkezdődik pocakomban. Este hamar kidöltem,
„szépségápolási” műveletet elvégeztük és elmentem aludni kb. 21:30 -kor. Férjem éjfél körül jött aludni. 12.10.-én 0:30 -kor arra ébredtem, hogy erős vizelési inger kapott el, alig éretm a mosdóba. A nyákdugó távozott magzatvízzel! Halkan szóltam Attinak, hogy kell mennünk. A gyér éjjeli forgalomnak köszönhetően kb.15 perc alatt értünk a Szülészeti Klinikára. Meglepő módon üres volt a parkoló. Smile Felsétáltunk a szülőszobára és az éjszakás szülésznő felvett az osztályra.
Egy ujjnyira voltam kinyílva. Sétáltam a folyosón, apával csináltunk utolsó pocakos képet Lara a pocakban címszóval, megszakításokkal CTG-n figyeltük Larát és a fájások jelentkezését12:15-ig. Közben reggel Felhívtam fodrászomat, hogy lemondjam a mai időpontot (fodrászom jó szülést kívánt), aztán orvosomat (aki szabadságon volt) 08:00-körül és mondtam, hogy mi a helyzet. Ő bátorított és mondta számíthatok rá, itt van. Délután bejön, addig is délig ihatok folyadékot, aztán bekötik az infúziót. Anyukámat is hívtam, hogy mi lesz a mai programom. Mondta, hogy legyek bátor, picit fájni fog, DE megéri és csak a jóra fogok emlékezni. Mondtam neki, hogy nyugodt vagyok az orvosom is bejön hozzánk a szabadságról. Smile
Férjem hazament pihenni 8:00 körül és délután visszajött nem sokkal később, mint ahogy orvosom megérkezett. Smile Kérdezte, mennyire tűröm még a fájásokat: mondtam még elviselhető. Azt mondta ez olyan 10-es skálán 2-es erősségü. Kérdezte, hogy a párom itt van e már. „-Nem de már úton van.” Páromat meglátta a folyosón és kérte az egyik szülésznőt, hogy segítsék őt beöltöztetni. Smile
Kérdezte az epidurális érzéstelenítőt is de mondtam, hogy azzal még nem barátkoztam meg. Smile Este hét óra körül már annyira fáradt lettem (ájulás is kerülgetett), hogy elkezdtem gondolkodni az érzéstelenítőn. (Az 5. szülőparavánban egy újmagyar vajúdott, aki már 14:00- kor megkapta az érzéstelenítőt és elképesztő sokat jajgatott. Azt hittem ennyi csak a hatása. Viszont 16:00- kor bejött egy újabb kismama, ő is megkapta az érzéstelenítőt és már egy óra múlva a kezében tarthatta kisfiát. Smile )
Szóval 20:00-kor én is kértem az érzéstelenítőt, amikor már két ujjnyira kinyiltam. Amint megkaptam, szinte kicseréltek, olyan fittnek éreztem magam! Smile Pár perccel később orvosom újból megvizsgált és mondta nagyon vaskos még a méhszáj (segített ezen), de ez nem csoda, hiszen még csak a 37. hétben vagyok. Mondta, hogy feküdjek a jobb oldalamra és akkor az az oldal is nyomás alatt lesz. Így is történt, közben elmagyarázta, mi fog történni rövid időn belül. Úgy is lett! Férjemnek megmutatta, hogy már látszik Lara feje! Smile Rövid idő múlva jöttek a „székelési” ingerek hányingerrel.
Kaptam Augmentint, mert 37.5 lett a testhőmérsékletem. Orvosom elmagyarázta a nyomástechnikát. Egy-két nyomás után kaptam gátmasszázst és gátmetszést, majd szóltak a gyermekorvosnak, hogy jöhet hozzánk „jön a baba”. Ettől kezdve a negyedik nekifutásra megszületett Lara babánk 21.40-kor (3310g 49 cm), aki nagyon édes! Apa elvágta a köldökzsinórt. Smile Miután rendbetették Larát a hasamra tették. Örömömben sírtam és megnyugodtam, hogy egy nagy álom valóra vált!! Aztán elvitték megfürdetni, felöltöztetni (ezalatt megszültem a méhlepényt is) majd újból visszahozták kislányunkat. Smile Gyermekorvos jött és elmondta, hogy biztonsági okból éjszakára megfigyelik babánkat, mert picit korán született. Orvosom összevarrta a gátmetszést 4 öltéssel és két órát a szülőszobán kellett maradnom megfigyelésre. Másnap 11:00 körül kaptam meg kisbabánkat, szerencsére nincs semmi baj vele.
Sokat szopizik és készíti a kis csomagot nekünk. Smile

Kép
lara26
 
 


Lara :D

Nagyon ügyes voltál! Majd kérünk képeket! Tudom, hogy nehéz, de pihenj, amennyit csak tudsz!

Timi :D

Én a DM-ben vettem az első cumiját is, az gumiból van, 1-es típusú tanuló cumi. De mostanában már valahogy nem szívta belőle, és most 2-es típusút vettem tejhez, szilikonból, és ez nagyon bejött.

Találtam cuki kisbabás képeket:
http://www.videoplayer.hu/photos/show/49601

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Lara!

Nagyon ügyes voltál. Ha még nem tettem volna, akkor most gratulálok nektek szívből. Jó egészséget.


Brigi

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Timi
Én azt hittem, hogy másikfajta cumiról érdeklődsz. :oops:
gtünde
 
 


Tündi, én a Nuk-os cumit a tescoban is láttam, meg a corában!
Vendég
 


sziasztok!

lara!
szívből gratulálok nektek nagyon ügyesek voltatok!!!!!
jó egészséget és sok tejcikét kívánok!!!

boboka!
akkor nektek nagyon szép karácsonyotok lesz szerintem a férjed is örülni fog a nagy hírnek!!!
na és hogy vagy minden rendben van???? dokinál voltál már????
kristóf nagyon elbújt a keresztelőn és hogy viselte???

britta!
nagyon el vagy tünve de remélem azért jól vagytok????
na és várják már a gyerekek a jézuskát????
na és örülnek hogy kisöccsük lesz????

kismok!
köszike a gartukat sajna azért eddig 1 vizsgám nem sikerült úgyhogy az is ottlesz még januárba de majdcsak lesz valahogy most olyan jó babázni egy kicsit és nem a könyvekkel foglalkozni bár ez nem tehetem meg olyan sokáig mert már 3-án kettőből is vizsgázok!!!!
sajnálom hogy nem alszotok jól mi szerencsére jól alszunk Balázs este fél 10-kor eszik és aztán reggelig alszik/ 7-8-ig is akár/ de sajna nekünk már pótlás is kell igaz nem minden szopi után de sajna kell de Bencével is így volt!!!
remélem majd rendeződnek az alvási gondjaitok!!!
na és Julcsi hogy fogadta a kistesót????

timi!
köszike a gratukat a fiúkhoz de tudnád milyen nagy hóhányók mind a ketten már a kicsi is!!!!
olvasom hogy a súllyal vannak gondjaitok szerintem ne aggódj mert ha a csajszi alszik és nem ordít akkor bizti elég neki az amit megevett sajna nálunk nem ilyen jó a helyzet mert mi már ordítunk és sajna én is észrevettem hogy nincs már annyi tejem!!! ja meg a bal mellemet nem akarja elfogadni :(

tündi!
hát te sem panaszkodhatsz Fici zabálnivaló a képeken! hát időm az nem sok van hogy tanuljak de muszáj és az meg nagy úr!!!!
és még mindig megvan a hó nálunk csak sajna Bence beteg lett :( mert nem volt fűtés az oviban és az óvónők meg nem szóltak róla semmit!!! :evil:
szóval most megint egy csomó pénz a gyógyszerekért pedig már meg voltunk gyógyulva úgyhogy így nem élvezi a gyerek a havat!!! :cry:

emma!
nagyon helyes kis pasid van és nagyon édi ebben a kapucniban!!!

szóval mint írtam nekünk is kell pótlás sajna mert Balázsnak nem elég mostmár a tejcsi de számítottam rá mert Bencénél is 2 hónaposan kellett a tápszer!!!!
egyébként nagyon jó baba a pocakfájásunk is elmúlt és nagyon jókat tud szundizni is napközben is!!!
képzeljétek tegnap még arra is volt időm hogy süssek úgyhogy már kétfajta megvan és majd folytatom ma meg holnap!!!
teszek nektek képet a fincsi sütiről!!!
Kép

további szép napot és jó készülődést a Karácsonyra!!!!

tündi23
 
 


Tündi :D

Nem semmi tempó. Azt nem tudom hogy csinálod, hogy Bazsi átalussza az éjszakát. Neked mennyit eszik egy alkalommal? Nekünk most már Krisi 70ml-nél tart, de három óránként kiköveteli, éjszaka is.
A tápi miatt ne aggódj, ha kell, hát kell, ez van.
Krisi a keresztelőt szinte végigordította, mert már nagyon nyűgös volt. Akkor volt, mikor a cumi miatt nem evett eleget, meg már álmos is volt szegénykém, hát túlvagyunk rajta, az a lényeg.
Én jól vagyok, még dokinál nem voltam, mert még senki sem tudja, és így nehéz lenne lelépni. Reggelente már érzem a gyomrom, de ez még nem igazi émelygés, csak vmi olyasmi.

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


A legfrissebbek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Ezért majd kapok a fejemre, de nem bírtam ki, hogy ne mutassam meg nektek. Tegnap nagyon nevettünk, és Krisi is elkezdett nagyon mosolyogni, és sikerült lekapnom!

Kép

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Tündi!

Köszi, jól vagyunk. Készülünk a karácsonyra. Tegnap és tegnapelőtt is sütöttem, meg mára is be van tervezve. Igaz, nincs sok kedvem hozzá. Fiúk nagyon várják a Jézuskát, mindig kérdezi Gergő, mennyit kell még aludni? Tesóval még nem igazán foglalkoznak. Néha egy pocaksimi, és pocakpuszi azért előfordul.


Boboka!

Kristóf nagyon aranyos. A mosolygós kép pedig egyszerűen tökéletes.


Brigi

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Sziasztok!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Boldog Új évet kívánok Nektek!
Szerelmet, Boldogságot, egészséget, kedvességet, türelmet, és mindent mit szívetek kíván!
Vendég
 


Tündi
Hát, irigyellek az átaludt éjszakákért. Az meg hogy még sütni is tudsz!! :shock: Én még most sem tudok, hogy Fici már nagy. Na jó, késő este tudnék, de akkor kinek van már kedve. Ma pl. hajat festettem (magamnak), de azt is már 4-5 hete húzom. Ha nem több. :?

Boboka
Jaj, nagyon cuki Krisi baba! Milyen kis pöttöm! De tök formás. :D És a nevetése!!

Haga
Jó, hogy bekukkantottál, de azért írhatnál is pár sort Magatokról!!

Lányok!
Nem tudom, az ünnepek előtt tudok-e még jönni. Mindenesetre:

Nagyon Boldog és Békés Karácsonyi Ünnepeket, valamint a bébik által átaludt éjszakákkal teli Boldog Új Évet kívánok!!!

Kép
gtünde
 
 


Lányok!

Mindenkinek áldott, békés karácsonyt és nagyon boldog, gyerekkacajtól hangos új évet kívánok!
KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyt és Még Boldogabb Új évet kívánunk:


Dani, Gergő, Attila, Brigi és Pocaklakó Bence

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Lányok
Nagyon szépek a gyerkőcök :P

Boboka :)
Kristóf tiszta apja :P

Tüncsi :)
Ficike egyre bájosabb, és a haja is sokat nőtt!

Timi :)
Én is úgy gondolom, hogy nem kell aggódnod, hogy kevesebbet eszik Anna a kötelezően előírtnál. (Boldi sem evett annyit) Ha a súlya gyarapszik akkor nem lehet gond. Nálunk sem akarta először elfogadni a tápszert mikor kevesebb tejem kezdett lenni. Egyáltalán nem ízlett neki. Próbáltam cumisüvegből, kanállal, pohárral etetni, de semmi nem jött be Boldinak. Aztán a DM-ben vettem egy másfajta fejű cumisüveget, és azóta semmi bajunk az evéssel. Egyébként meg 4 hónapos kor felett lehet adni tejpépet a babáknak. Próbáld ki, hátha az bejön Annának. Állítólag az allergia miatt a legjobb a Milupa HA tejpép.

Tiza :)
Mi is elkezdtük a hozzátáplálást szerintem már vagy 1 hónapja. Boldi imádja ezeket a kotyvasztékokat. Mindenfélét főzök neki. A krumplit ne üresen add neki. A krumpli csak sűrítő anyagnak kell a főzelékükbe. Turmixold össze almával, répával, spenóttal, céklával, cukkinivel. Boldi imádja a sütőtököt. Karácsonykor már kap csirkemellet is a főzelékjébe :P
Hogy-hogy nem tudsz aludni? Marci nem hagy éjszaka pihenni?
Nekem is volt egy időszak, hogy Boldi sokszor felébredt éjszaka. A védőnő szerint már nem volt neki elég az esti tápszer. Javasolta, hogy adjak fürdetés előtt neki főzeléket, és lefekvés előtt pedig tejcit, illetve tápszert. Nos, azóta tényleg nem ébred fel annyiszor.

Boldog karácsonyt kívánok Lányok, puszillak benneteket!

Kép
Kép
szilva069
 
 


Bocsánat, hogy eltűntem, de három nagyon rossz dolog is történt velünk megint, és nem szeretnélek Titeket a nyomorommal untatni. Hál istennek a végkifejlett szerencsés lett, de addig sok őszhajszálat növesztettem megint :( Időm semmi, fáradt vagyok, és nem szeretném a hangulatot rányomni a topicra.

Kívánok mindenkinek nagyon boldog karácsonyi ünnepeket!

Még annyi, hogy Brigi nagyon beindult mozgásügyileg. Már kutyázik is.
Most sajnos náthás, volt hőemelkedése is. Salvus vízzel inhalálok ezerrel, nehogy megint kórházba kössünk ki.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

Kép Kép

Kép
lara26
 
 


Sziasztok!

Csak átfutottam a képeket, s nem igazán volt időm visszaolvasni...Babócák aranyosak, szépek, gratula hozzájuk!!
Van egy fél órám aludni, így most gyorsan kihasználom az időt!
Minden Anyukának, s Babának KÍVÁNUNK BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!!!

Igyekszem mielőbb bepótolni a lemaradásom...s visszaolvasni :oops:
Szilvi, Marci

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


sziasztok!

boboka!
Krisi baba nagyon tündéri!!!!!!!!!!!!!!!!
és olyan sokat nőtt már!
balázs kb. úgy 150grammokat eszik és ha nincs meg a megfelelő adagja amihez hozzászokott akkor kitör a botrány és ezért kell a pótlás estére mert addigra teljesen kiürülök sajna nem termelődik annyi hogy elég legyen neki!!!
akkor holnap a fa alá kerül a teszt??? vagy hogyan fogja megtudni a párod a jó hírt??? remélem minden rendben lesz nálatok és nemsokára kistesója lesz Krisinek!!!!

tündi!
van időm sütni és ez olyan jó mert a férjem nagyon süteményes ma is sütöttem még 3 fajtát remélem mostmár elég lesz neki bár János napra megint süthetek mert a munkahelyén is ünnepli a névnapját és oda is visz be sütit!!!
nem is tudom mi lenne ha éjszaka nem aludna ilyen jókat akkor tuti kilennénk most mert Bence meg nagyon beteg és ő viszont többször felkel éjszaka apával felváltva kelünk vele!!!

lara!
gyönyörű a csajszi mégegyszer gratula hozzá!!!!

britta!
örülök hogy jól vagytok és hogy minden oké veletek!!!
az is olyan jó ha van simogatás meg puszi a pocakra Bence is minden este adta a puszit a pocakomra!!!!
jó sütögetést neked is én is azt csinálom!!!! vigyázz magatokra!!!

haga!
de jó hogy jelentkeztél!! hogy vagytok írj magatokról!!!!!

kismok!
hogy álltok az alvással??? minden oké veletek????

szilva!
hogy vagytok????
Boldiról képek olyan régen raktál már fel képet a nagyfiúról!!!!

nelli!
remélem minden rendben veletek és gyere nyugodtan panaszkodni jobb ha kiírod magadból szerintem vagyis nekem mindig jó szokott lenni itt mindig megnyugszom ha valami bajom van!!!!
Briginek meg mielőbbi gyógyulást!!!!!

szilvi!
látom te is el vagy havazva na de majdcsak belerázódtok a dolgokba!!!
na és milyen baba Marci???
most néztem a vonalzónkat mi ma vagyunk 2 hónaposak ti meg ma vagytok 2 hetesek hát ezt jobban össze se hozzhatuk volna!!!
azért ha lesz időd gyere és képeket is hozzál!!!

Lányok!

BÉKÉS BOLDOG ÜNNEPEKET ÉS EGÉSZSÉGBEN, VIDÁMSÁGBAN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MI IS MINDENKINEK!!!!
BENCE, BALÁZS, JANI, TÜNDI!!!!!

tündi23
 
 


Szilva

Most én is vettem egy másik fajtát a DM-ben, de ez sem jött be. Mindegy én azért próbálkozom.

Azt hiszem most az ünnepekben én sem tudok jelentkezni, mert megyünk jobbra-balra, úgyhogy:

Minden kedves babanetes kismaminak és leendő kismaminak nagyon boldog és békés karácsonyt kívánok. Az Új Évetek pedig legyen nagyon-nagyon boldog.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Mi is áldott karácsonyt kívánunk nektek,
boldog új évet sok-sok örömben és egészségben!!!!!!!!!


Most lettem kész a fával, kezdek csomagolni :lol:

Kép

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok!
Kép

Kép
mona76
 
 


Mindenkinek nagyon boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok!!!!!!


Kép

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


BOLGOG, BÉKÉS KARÁCSONYT!!!!!!!!!!!!!!!
Kép
Vendég
 


Akarom mondani BOLDOG :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Itt az elveszett Bogáncs jelentkezik. Bocsánat, hogy így eltűntem, de kicsi lányom úgy betölti az életemet, hogy csak, naaa, de persze nagyon hiányoztatok!

Gyorsan visszanéztem a képeket, hát gyönyörűek a babák, mindenkinek gratulálok és jó egészséget kívánok!

És Mindenkinek kívánok áldott, boldog karácsonyt, békés, vidám gyerkőcös új esztendőt!!!!!!!!!!!


Az új évben igyekszem én is jönni hozzátok. Még szüléstörit sem írtam és képet sem raktam..... :oops: :oops: , pedig Lencus már elmúlt három hónapos és egy kis Tündérvirág.
Puszi Mindenkinek

Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


Mármint mostani képet.... és úgy látom ideje aktualizálni a vonalzómat is :lol: :wink:

Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: