Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

kÖszönjük a dícséreteket :D .

Babett, Lamme, nekünk is volt Pesztonkánk, de nem tudtam vele elég hatékonyan kiszívni Dorka orrát és fülgyulladása lett egyszer, utána vettünk porszívósat, sokkal erősebb és ezt már mástól is hallottam.

More Milk Plus van a budaörsi Auchanban is, ma vett a párom 6200 Ft. Rémes esténk volt, 80 grammot tudott csak Blanka kifacsarni belőlem, aztán fent volt éjfélig, nem tudott elaludni. A fagyasztóból is előkaptam az egyszem üveg fagyi tejcit, de annak meg mexikói zöldségkeverék szaga lett :oops: , mivel az aventes cumisüveggel együtt fagyasztottam le, nem volt más itthon. Jónak tűnt pedig... persze Blanka nem itta meg. Ti miben fagyasztotok? Dorkával még vettünk a gyógyszertárban anyatejes zacskót, de úgy rémlik nem volt valami olcsó, abban nem lett semmi baja a tejnek.

Kép

Kép
emendora
 
 


Panndi, hogy Ti milyen mázlisták vagytok a babátokkal!!!!!!!! Szuper kiscsaj! Ha nekünk ilyen lett volna legalább az egyik bébi, nem gondolkodnánk a harmadikon, simán bevállalnánk.

Kép

Kép
emendora
 
 


Sziasztok!

Orrszívó
Nekünk is a Pesztonka van, bár még nem kellett használni... a sógornőméktől kaptuk, ők nem használták - ő csak kézivel szívta ki a kerilányunknak..
Szóval nem lesz elég erős?

Kutyfül
Kiváncsi vagyok, hogy mit mond a doki nektek...
Mi is úgy vagyunk vele, hogy jobb lenne gyorsan túlesni rajta, nem pl. 2 éves korában.

Nadimo
Sajna a Szabolcsban nem merték bevállalni, lehet egy másik doki megcsinálta volna :?

Márta
Gratula a 4. babához!!

Tücsi
Az alvás most nagyon megy neki...
Eddig éjjelente 2-3 órát aludt, nappal néha 4 órát is fent volt, de most (tegnaptól) éjjel majdnem 4 órát alszik és nappal is előfordul az ilyen...
Végre kipihenem magam :lol:

Ma így nézett ki alvás közben :)
Kép

Ma végre lekerül a kesztyű - levágjuk a körmét :)

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 

 
 

Kia! Levi tényleg egy kis manó ezen a képen!:)
Majd megírom, hogy mit mondta a nyelvére. Egy ismerősöm pont most mesélte, hogy náluk ugyanez volt a helyzet. Az Istvánban született a babájuk és le volt nőve a nyelve. A doki nem akarta felvágni, de aztán találtak ott egy másik orvost, aki megcsinálta. Úgy látszik ez általános jelenség :cry:


Voltunk mérlegelni a védőnéninél és Barna 200 g-ot hízott egy hét alatt. Már ránézésre mondta a védőnő, hogy hízott és aztán a mérleg is bebizonyította:)

Tegnap este hason tudtam elaludni!!! Régen volt ilyenben részem! :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Babett! Köszi a bíztatást! Próbálom én beetetni, de sokszor bealszik és akkor aztán semmivel nem lehet felkelteni, pedig érzem, hogy van még a cicimben tej :cry:

KépKép
kutyfül
 
 


lamme :

:lol: köszi, aranyos vagy.

kia : az igaz, hogy nálunk is csak 2 orvos vállalta be :(
remélem azért mielöbb találtok megoldást ti is. :wink:
nadimo
 
 


Orrsszívás: ha valóban szükség van rá (pl. megfázás esetén), nálunk is a porszívós orrszívó vált be. Nem kell tőle félni, mert -állítólag, a leírás szerint legalábbis- leszabályozza a nagyobb szívóerőt. Én csak ajánlani tudom mindenkinek. :wink: Nem árt már a kezdetekkor beszerezni, mert ha szükség van rá -minél később legyen!- nem akkor kell elfutni venni egyet. Az orrváladék miatt a szopi sem zavartalan. Ilyenkor előtte és olykor közben is szükség lehet orrszívásra. Petikém első baba lévén már elmúlt egy éves, amikor bevetettük. Ádikámnál sokkal hamarabb vettük hasznát. Gabókámnál pedig már második alkalommal használjuk. Először magamon próbáltam ki, mert nagyon drasztikusnak tűnt. Utána a párom is kipróbálta, mert nem hitt nekem. Azt mondta korábban, hogy kiszippantom a gyerek agyvelejét is. :? Miután kipróbálta, már más a véleménye róla. És még annyit, hogy Fluimart (steril tengervíz) használok az orrszívás előtt.

Kia! Levi mellett tényleg sok mindent tudsz csinálni. Pl. pihenni :lol: Jó alvókával van ő is megáldva! A család örömére.(Gondolom,mert nálunk így van.):D Körömvágás egy program volt mindigis számomra. Most is csak alvó babának tudom levágni a körmeit. Ha nem elég mélyen alszik, felébred rá. Lábujjakon szerencsére nem olyan sűrűn kell körmöt vágni. Könnyebbség.

Márti! Sztem elég, ha a 36. héten keresel majd szülésznőt. Addig még sok dolog változhat.

More Milk: Kenguru Goldban (újpesti StopShop és Dunakeszi Bayway) árusítanak 5990 Ft-ért. De a honlapon megtalálható a forgalmazó címe is. (XIII., az Oxygén közelében)

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Egy érv a tápszeres pótlás mellett: múlt hét óta Eszter átalussza az éjszakákat, majd utána a délelőttöket is (!), és napközben csak ötször kell etetni!

Úgy nézünk ki, hogy 40 perc szopival indítunk két mellből, ezután kap lefejt tejet cumisüvegből (baromi macera lefejegetni a tejet, éjjel is, de ez van), és ha ez nem volt elég, akkor jön a tápi.

Ez a Levi tényleg egy tündér a képen!

Nekem volt egy osztálytársam, akinek 16 évesen vágták fel a nyelvét végül!

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok!

Már elég régen jelentkeztem, de a karácsonyi készülődés meg Mátéval ezek a hízás gondok lefoglaltak. Múlt héten hétfőn voltunk a négyhós oltáson és megmérték őt. Hát nem volt elragadtatva a védőnő a 440 g-tól egy hónap alatt, de végül is nem mondott semmit. Én bevallom megpróbáltam egy-két alkalommal a tápszert, mert szerintem keveset evett (mérni nem tudtam, mert egyfolytában kapálódzik). Hát nem kellett neki sem üvegből, sem kanállal. Más alkalommal lefejt tejet próbáltam beletukmálni szegény gyerekbe, azt is üveg majd kanál megoldás, de azt sem fogadta el. Így úgy döntöttem, hogy ő sem lesz "átlaggyerek". Hízás terén biztos nem. Ráálltam a kétóránkénti etetésre kb. két hétig ez ment, de csak nappal, mert éjszaka kb. négy óránként ébred. Ezzel sem tudok mit csinálni. Őt is etetni kell éjszakánként mint a tesót anno. :roll: Hát kezdem elfogadni a helyzetem. Nekem a nagyobbik is azóta nem ébred éjjel amióta nem szopik (másfél éves korától). Irigykedem azokra akiknek jóalvó babája van. Ja most próbálok visszaállni a három-négy órás etetésre változó sikerrel. Bevetem még a kétmelles megoldást is. Majd írok a fejleményekről.

Mindenkinek kitartást a problémája megoldásához. Ja és nagyon sokat segítenek a dolgok amiket írtok. Így nem érzem magam egyedül a gondjaimmal.

Üdv. Melinda

Kép
Kép
m.krikko
 
 


krikko: Zsófi most fél kilót hízott egy hónap alatt, naponta négyszer eszik, és azt mondták, teljesen rendben van a gyarapodása, meg a napi négy kaja is. Ami még néha nekem is kevés :) Mindenhol más a szokás? :shock:
Vendég
 


Sziasztok!

Gondoltam nemcsak olvasgatok, hanem írok is magunkról valamit. Olyan jó olvasni titeket, olyan jó, hogy így tudtok segíteni egymásnak. Megjegyeztem én is ezt a tejszaporító kapszulát, ha szükség lenne rá.
Egyenlőre úgy tűnik elegendő tejcsi van. Julcsi az elmúlt héten 300g-ot hízott, most 240-et egy hét alatt. Elégedett velünk a védőnéni. Éjszaka 2x ébred, sajnos nehezen alszik vissza. Így van, hogy 1,5 órán keresztül 5-10 percenként megyek be hozzá megvígasztalni, kapott cumit is. Nagyon nem szeretném, hogy ujjszopós legyen, mint a nővére. Szerintem Pannink vesegyulladásaiban az ujjszopás is közrejátszott, bár lehet, hogy nincs igazam. De sajnos úton-útfélen bekapta az ujját, én mindig törölgettem, mosogattam neki, de ez valószínűleg kevés volt. Tomi cumit kapott, azóta csak alváshoz illetve néha hosszabb kocsi úton használjuk.

Julcsi homloka és orrának környéke tele van pöttyel. Van ötletetek mit csináljak vele. Napról napra egyre több.
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Sziasztok!


Köszi :wink:

Szép hízásokról írtok...

A két melles szopi..
Nekünk csak az jön be, mert a balban kevesebb a tej, így az kevés lenne..

Érdekes dolgot figyeltünk meg.
Apa tegnap melózott, éjfélkor ért haza. Addig Levi nem akart elaludni.
Most is ez volt...
11-től fél 3-ig nem aludt, csak egy fél órácskát..
Most hazaért és alszik :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Tücsi!

Tudom, hogy ráérek, csak igyekszem jó előre tájékozódni! :lol:
A 3. babámnál a 32. hét után találkoztam előszőr a szülésznőmmel, az úgy jó volt, megismertük egymást, mire szülni mentünk (ez a Rókusban volt).
A Szent Imrében meg már a 20. hét körül választani kell, ha az ember biztosra akar menni és a szülésznők egy része már meg is határozza, mennyiért vállal el! Vagy ezen már meg sem kell lepődni?

Márti
borossné becz márta
 
 


Márti! A 20. hét körül?:shock: Te jó ég! Én mondjuk soha sem tudtam előre, hogy 4 hónap múlva milyen programjaink lesznek.
És azonnal megmondják, hogy mennyi az annyi vagy rákérdezés után teszik ezt? És -ha szabad kérdeznem- ott mennyi volt a tarifa? Priviben is jöhet. :wink:

Kata! Szia! Már éppen hiányolni akartalak, hogy mi van veletek?!:wink: Eszembe jutottál a múlt héten, amikoris Petikém tablettát kapott a kezdődő középfülgyulladására. Nem tudta egészben bevenni, szétrágta. Az íze szörnyű volt-legalábbis erről számolt be. De hősiesen beszedte az előírt adagot. Már nagyfiú. :lol:
Julcsi nagyon szépen gyarapszik. Nem kérdéses, hogy van-e elég ennivalója.:D

Kia! Már korábban írtam, hogy én is kb. a 6. héttől 2 mellből szoptatok. És még mindig csak szoptatok. De itt a topikban többen is vagyunk ezzel így, ha jól emlékszem.

Lilly! Örülök, hogy megoldódni látszik a pihenésetek. Eszter mennyit gyarapszik így?

Melinda! Sztem is 2 mellből érdemes megpróbálni, de a 440 sztem is jó. Ilyen időtájt már kissé lelassul a babák súlygyarapodása. Gondolom, hogy Máté is már sokkal többet mozog, kevesebbet alszik napközben.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Tücsi!

Állítólag a 20.000.- kezd kevés lenni. Kérdezed és megmondják, de azért olyan is akad állítólag, aki a kismamára bízza! MÁV-ban mennyit szoktak adni? 3 év 5 éve szültem ott, de akkor még nem volt válsztott szülésznőm.

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Kata, Krikkó: Jó, hogy megint írtok! :wink:

Márti: Elég durva, hogy megmondja a szülésznő a tarifát, szerintem. Én most választottam a szülésznőt, azt, aki Vivinél is ott volt (akkor véletlenül kerültem hozzá). Épp lejárt a műszakja, amikor mi hívtuk, hogy lehet, hogy szülök, megvárta, hogy beérjünk és kiderüljön, hogy szülök-e vagy sem, majd levezette a szülést tök profin, aztán már haza sem tudott menni, mert vidéken lakik, és nem lett volna értelme elidulnia, hogy visszaérjen időben az esti műszakjára, és amikor a párom másnap felkereste a borítékkal, nem akarta elfogadni..... És nem csak "kötelező" gesztus volt részéről elsőkörben visszautasítani a pénzt, ő szívből mondta azt, hogy semmivel sem tartozunk! De mi úgy voltunk, hogy ő a szabadidejét áldozta ránk, akkor a minimum, hogy a neki szánt összeget oda is adjuk neki. Most ő is a MÁV-ba került, hogy bezárt a Szabolcs u. Ajánlani tudom!!!

Ma voltam a hathetes kontrollon, úgy néz ki, hogy minden rendben, de vett a doki kenetmintát meg kutyafülét, majd ezek megmondják a tutit :D És képzeljétek, találkoztam Ágicával, nagyon szülhetnékje volt :D , szóval lehet, hogy akció van náluk :wink:
A vizsgáló elég érdekes volt. Az ajtó a vizsgáló közepére nyílt, és rögtön vele szemben van a "vetkőző", ami pusztán egy szék volt :o A dokitól csak egy drótra felkötött függöny válassza el az embert, jobb esetben, ugyanis a függöny nem valami széles.... Vagy az ajtó felől választottam a takarást, vagy a doki felől :? Persze nem volt a szobában gumikesztyű :o , így kiment a doki szerezni egyet. Addig egy másik ajtóból benyitott egy kismama :? Még jó, hogy a bugyit nem vettem le addig :? Akkor visszajött a dokim, de a nem tudom micsoda (már nem figyeltem zavaromban) szintén az én oldalamon volt, ahol matatni kezdett a doki, így vártam rá, hogy talán menjen már a "helyére", a függöny másik oldalára, mégsem szeretném őelőtte levetni a bugyit. Szóval elég röhejes volt. Lehet, hogy a Szabolcs le volt pukkanva, de legalább a vetkőzés, öltözés intim módon történhetett.....A drótos függönyös megoldás helyett legalább egy paravánt tettek volna oda...... Na mindegy. Van még itt is tennivaló....
lamme
 
 


Hello Mindenkinek!
Tücsi! Én is több helyről tudom, hogy a legtöbb kórházban már ilyen hamar kell gondolni a szülésznő "foglalásra" :shock: , ugyanis limitálva van általában, hogy mennyi "saját szülést" vállalhatnak el... a versengő kismamák meg biztosra mennek. Mi a 32. héten kerültünk a MÁVba, úgyhogy minket ez a veszély nem fenyegetett.
De oltári szerencsém volt és még így az utolsó pillanatban is sikerült Fazekas Zsuzsi kezei közé kerülni, akinek lelkes támogatásáért a mai napig hálás vagyok. :D Így a dokival nagyon jó párost alkottak, pedig nekem őt nem a dokim ajánlotta. :D
Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


már a mávban van szülészet végre?
Vendég
 


Lamme!

Szerintem is durva, hogy megmondják, mennyiért vállalnak, az aki így csinálja, kihasználja, hogy egyre gyakrabban választanak szülésznőt a kismamák. Ki a a Te szülésznőd egyébként? Egyelőre csak gyűjtöm a neveket, meg a dokim véleményére is kiváncsi leszek. Egyáltalán maradt valaki a régi MÁV-os szülésznők közül?

Márti
borossné becz márta
 
 


Szülésznő: én nem választottnál szültem, hanem az ügyeletsenél. Nagyüzem volt a szülőszobán, de azt kell mondanom, hogy a szülésznő maximálisan megtett értem mindent, ha választott lett volna, akkor sem tehetett volna többet. Így én elégedett voltam, és természetesen hálás a szülés után :wink:
A vezetéknevére nem emlékszem, de Ildikó a keresztneve. Fiatal, rövid szőke hajú.

KépKép
kutyfül
 
 


Márti: Igazad van, nagyon jól megfogalmaztad, hogy kihasználják a kialakult helyzetet a szülésznők. Ágica is annál a szülésznőnél szülte a kislányát, akinél én is szültem, és akkor ő is véletlenül került hozzá, és ő is annyira meg volt elégedve vele, hogy most a kisfiát is nála szüli :wink: Bognár Gabriellának hívják. Ő Szabolcsos szülésznő, de nekem pl. most ő ajánlotta fel a gátvédelmet, szóval nem minden Szabolcsos van ezellen :wink: Sőt, én mondtam neki, hogy engem nem érdekel, ha vágnak, menjünk biztosra, és nem azt mondta, hogy oké, ez nekem is egyszerűbb, hanem azt mondta, hogy megpróbáljuk, oké? És közben bíztatóan mosolygott, és neki lett igaza, egy icike-picike repedésem lett. A doki mondta is, hogy ez semmi, gátmetszésnél sokkal nagyobb varrnivaló lett volna. Le is tudta a varrást 3 perc alatt :wink: De tényleg fontos az is, hogy a dokid kivel szeret/tud jól együtt dolgozni. Nekem szerencsém volt, mert a dokimmal tök jól elvan a szülésznőm, viccelődtek, dumáltak egymással is, meg velünk is, szóval tök jó hangulat volt :D

Babett: Igen, már a MÁV fogad mindenkit, a Szabolcsnak vége :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.12.31 14:15-kor.
lamme
 
 


Most így utólag belegondoltam, hogy tulképpen én a 32.héten váltottam orvost és kórházat. Akit felhívtam ez ügyben, az az ismerősöm által ajánlott és így felkért szülésznőm volt. Ő ajánlott orvost is. De a 2. babámnál én a 8. hónap végén kérdeztem rá a doktornál a szülésznőre. Majd 6 évvel ezelőtt volt, nem olyan régen. Mindegy, helyi szokásokról az orvos biztosan többet tud mondani.

Lamme! Ágicáról semmi híred?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Kedves Márta!

Én ugye MÁVos szülésznőnél szültem (még uccsók között a régi MÁv kórházban) - Fazekas Zsuzsánál. Ő maradt is biztosan. Szívből ajánlom. Kérdezd nyugodtan a többieket is, többen szültünk nála. :D

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Képzeljétek,
sikerült egy ismerősön keresztül egy tapasztalt védőnénit felhajtani hozzátáplás ügyben sok kételyemre megadta a választ emailben! Úgyhogy most örül a fejünk Picurral. :D Kár, hogy nem ilyen védőnénink van itthon. :(
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


beneildi írta:Képzeljétek,
sikerült egy ismerősön keresztül egy tapasztalt védőnénit felhajtani hozzátáplás ügyben sok kételyemre megadta a választ emailben! Úgyhogy most örül a fejünk Picurral. :D Kár, hogy nem ilyen védőnénink van itthon. :(
Ildi


Ildi: Te mikor és mivel kezdted a hozzátáplálást?
Vendég
 


Ildi!

Köszi, az ő nevét már biztos megjegyzem, már más is ajánlotta. Azért írjatok róla, milyen típusú ember (empátia, természetes szülés híve-e? és minden, ami eszetekbe jut)! Köszi! Régóta ott dolgozik? Én nem emlékszem rá, de ez persze nem jelent semmit!

Márti
borossné becz márta
 
 


Tücsi: Nem tudok semmit Ágicáról, de szerintem, ha még hazaküldte volna a doki, akkor biztos jelentkezett volna :wink: Szerintem már babázik :wink: :D
lamme
 
 


Márta: F.Zsuzsit én is ajánlottam már, mire vagy kíváncsi vele kapcsolatban? találkozz vele, és majd eldöntöd, hogy szimpi volt-e. Kedves, rendes és segítőkész. Szerintem nem kell több egy szülésnél.
Vendég
 


Hello Mindenkinek!

Panndi: Mi reszelt alma levével kezdtük a hozzátápit, pontosan 6 hónapos volt aznap. Gondolkodtam, hogy esetleg kicsit korábban kezdem, de nem igényelte Lillu, meg volt/van elég tejcsi is. Kb. 4 nap után, már a pürét is odaadtam neki, szívesen ette. Aztán egy hét múlva krumpli botmixerrel pürésítve. Két nap tettem bele anyatejet is, de ez a fejéssel annyira körülményes volt, hogy azóta inkább a főzőléből teszek pár kanállal hozzá. Ezt gyermekorvos ajánlotta. (Kell, amúgy külön lábas a gyereknek... meg én vettem egy üveg almareszelőt is, mert nem volt... 1390 Ft volt, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen kis semmiség ennyibe kerül :shock: ) Aztán egy hét múlva sütőtök, majd most a répa. Én mindent itthon sajátkezűleg pürésítettem, kiv. a répa, mert itt Monoron a talaj nitrit tartalma túl magas és nem lehet adni, Pestre meg nem rohangászok minősített Bio répáért. :D Most itt tartunk. El akarjuk kezdeni az őszibarackot ill. a körtét. Jobb híján ezt is bébiételből.... bocs, ha untatott valakit ez a hosszú leírás, de én már vagy két hónapja ezeket olvasgatom. Mint aggódós első gyerekes anyuka. :D Több gyerek mellett ilyenre úgy sem lesz időm. :D

Márta Csatlakozom Babetthez, szerintem is nézd meg őt, mert végül is akkor dől el minden. Természetes szülés párti, nagyon támogatja a gátvédelmet is. Kedves, segítőkész. Nekem a férjem is meg volt elégedve, ő is úgy érezte, hogy nagy segítségünkre volt. Nem engedte, hogy elhagyjam magam, végig bíztatott. Előtte is mindig segített telefonon, ha volt kérdésem. Szülés előtt este nekem csinált egy ctg-t is, mert úgy éreztem akció van + az ügyeletes doki is megnézett. Én olyan embert kerestem, aki nekem szimpi és meg tudok benne bízni. Na ő ilyen. Engem az olyan típusú ember, aki kioszt, ha valamit rosszul csinálsz, nagyon visszavet, így én erre törekedtem, hogy ezt elkerüljem. Sikerült is Zsuzsi igazi törődős, biztatós típus. Szerintem is beszélj vele és dönts. Régen a Mávban soszor ő tartotta a kiscsoportos szülésfelkészítőt, én ott döntöttem el, hogy őt kérem meg. Amúgy nem tudom, mióta dolgozik ott. :D Remélem még ott fog egy darabig, mert én a másodikat is Vele szeretném szülni meg Szabó dokival. :D

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lányok!

Köszi, hogy írtatok, én is úgy gondolom, hogy a személyes találkozás után úgyis eldől minden! Nagyon fontos nekem, hogy empatikus szülésznőt találjak, mert a 2. szülésemnél a MÁV-ban nagyon nem volt az igazi, ahogy a 2 ügyeletes szülésznő viselkedett velem. Aztán a 3. babám a Rókusban született, ott a dokim javasolt egy nagyon jó szülésznőt, fantasztikus volt. Akkor jöttem rá, mennyi minden múlik egy szülésnél a szülésznőn!
Eljárok majd szülők iskolájára és igyekszem megismerni a szülésznőket. Azt legalább már biztosan tudom, hogy kivel nem akarok szülni! Bár nem tudom, ott vannak-e még azok ketten. Sejtésem szerint a dokim is a régi MÁV-os szülésznők közül fog ajánlani valakit, őket már ismeri, sokat dolgozott velük.

Márti
borossné becz márta
 
 


én úgy tudom, hogy kevés régi mávos szülésznő maradt még ott...

Ildi, én is bízom a Fazekas-Szabó párosban a jövőben is :lol: Remélem addig kitartanak a MÁV-ban, és a szülészet sem szűnik ott meg addig, ki tudja.....2-3 év még messze van :?
Vendég
 


Sziasztok Lányok!
Csak gyorsan bejelentkezem, még semmi, de szerdán azt mondta a doki, megint tágultam (szerintem 2-3 újjnyi lehet), és karácsony előtt meglesz Bulcsú :)
Tegnap éjjel óta elég intenzív jóslófájásaim vannak, ez fura, mert Rékussal semmi ilyen nem volt, szal sosem tudom, mikor szóljak Bencének :) hihi
Drukkoljatok légyszi, hogy ma éjjel "eksön" legyen és akkor a Szentestét már otthon töltjük :)
Vagy, ne legyen addig semmi, bár már minden mozdulat fáj, se feküdni se ülni....blabla, hisz tudjátok ;)
Lamme: nagyon örülök, hogy találkoztunk :) Tündériek a Kiscsajszik!

Puszi Mindenkinek!

Kép
Kép
agica123
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenki jól van...
Mi igen...
Levi egyre többet eszik, ma már pl. 110 volt a max.
Ruhában kaja után már 4 kiló fölött van :shock:

Ágica
Drukkolok!!

Azt hiszem ébredezik.... jön a vacsi :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Ágica! Hajrá!!!! :lol: Drukkolok nektek!!!!!!

Kia! Szép mennyiségeket eszik Levi. Jól beindult a tejecskéd. :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Ágica: Én is nagyon örülök, hogy találkoztunk szerdán :D Nagyon jó volt beszélgetni veletek, szinte olyan volt, mintha már ezer éve ismernénk egymást :D :wink: Én is drukkolok, hogy Bulcsú mielőbb megszülessen, és karácsonyra már otthon legyetek :wink:

Kia: Ez nagyon szép mennyiség!!! Kis haspók a drága :D

Niki ma délután 130 g-ot nyomott be kb. 5 perc alatt, egy mellből. Látnotok kellett volna, ahogy szó szerint kidőlt tőle :D :D Négy óráig húzta tőle a lóbőrt, de úgy, hogy észre sem vette, hogy közben elmentünk vele vásárolni :D
lamme
 
 


Lamme! Ezek szerint te sem panaszkodhatsz. :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


kia: nem semmi Levi :lol: és jó nagy is, ha már 4 kg felett van!!! mi mág csak most vagyunk 4,5 körül meztelenül. Sajnos lassan növünk, de hát sok tejcsi visszajön a bukásokkal... :? DE azért növögetünk :)
Botinak is rekordja volt ma, reggel 170et mutatott a mérleg, most este meg 180at evett kiegészítéssel együtt!!! ennyi még sosem volt, de szerintem sokszor a mérleg sem tuti +-10-20akat mér.
Vendég
 


Jó reggelt :)

Ildi: köszi a hozzátáplálós tapasztalatokat :)
Ágica: megy a drukk, hogy karácsonyra már otthon legyetek, babával együtt :)
Vendég
 


Jó reggelt mindenkinek!

Ágica nagyon irigyellek. Nekem mindkét szülésem fantasztikus volt, kár, hogy nem tudom átélhetem-e mégegyszer.

Mi most az alvással problémázunk egy kicsit. Eddig nagyon szépen aludt Máté napközben is megy este is. Már ugye egyre kevesebb a nappali alvás. Kb. egy hete a déli egyhuzambani 3-4 órás alvás 1,5-re csökkent. Ezt eddig kint aludta, de már ebben a hidegben inkább csak sétáláskor megyünk ki. Az ugye a nagyobbnak is fontos. Bent meg csak babakocsiban tudom elaltatni. Cici nem kell neki, mert nem éhes, ringatni nem lehet, mert akkor csak nézelődik. A kiságyban meg annyira ordít, hogy öklendezik az ordítástól. Úgyhogy maradt a babakocsis altatás.

Ildi én már előre tartok a hozzátáplálás kezdésétől, mert a nagyobb ugye már velünk eszik és így nem kell külön főzőcskézni.

Mindenkinek jó készülődést a karácsonyra.

Melinda

Kép
Kép
m.krikko
 
 


Melinda: szerinted már nem lehet kint hagyni aludni a hidegben? én tegnap még mint hagytam, de erősen dilemmáztam közben...csak felkelne, ha fázna, nem?? végül 2 órát kint volt... :?
Vendég
 


m.krikko írta:Jó reggelt mindenkinek!

Ágica nagyon irigyellek. Nekem mindkét szülésem fantasztikus volt, kár, hogy nem tudom átélhetem-e mégegyszer.

Mi most az alvással problémázunk egy kicsit. Eddig nagyon szépen aludt Máté napközben is megy este is. Már ugye egyre kevesebb a nappali alvás. Kb. egy hete a déli egyhuzambani 3-4 órás alvás 1,5-re csökkent. Ezt eddig kint aludta, de már ebben a hidegben inkább csak sétáláskor megyünk ki. Az ugye a nagyobbnak is fontos. Bent meg csak babakocsiban tudom elaltatni. Cici nem kell neki, mert nem éhes, ringatni nem lehet, mert akkor csak nézelődik. A kiságyban meg annyira ordít, hogy öklendezik az ordítástól. Úgyhogy maradt a babakocsis altatás.

Ildi én már előre tartok a hozzátáplálás kezdésétől, mert a nagyobb ugye már velünk eszik és így nem kell külön főzőcskézni.

Mindenkinek jó készülődést a karácsonyra.

Melinda


Hűű, Zsófi már hetek óta csak kb másfél órát alszik napközben, abból egyet babakocsiban séta alatt, ami neki pihenés, nekem azért kevésbé :) , felet meg koradélután, és ennyi, a többi idejét ébren tölti, most épp fekszik az ágyában, és gagyarászik a plüss állatoknak, meg vigyorog rájuk :) Na de cserébe éjjel 10-11 órát simán alszik, azért ez kárpótlás :lol:

Én meg már várom a hozzátáplálást, mert nem lehet Zsófi mellett enni, folyamatosan bámul, és csorog a nyála közben :lol:
Mellékelek egy fotót, kb hogy zajlik nálunk egy ebéd :) Még a nyálbuborék is látszik rajta :lol:

Kép
Vendég
 


Hát Zsófival nehéz 2-3 hónap vár még Rátok!! :lol:
kinek kellene a tej, ilyen jó kaják láttán....??? :lol: :lol:
Vendég
 


De az is lehet, hogy Zsófinak az étel színe, illata és a formája a vonzó még egyenlőre. :wink: De tény, hogy az érdeklődéssel nem lesz gond később sem. Inkább az előtte evés lesz kacifántos. :D Nálunk Gabókám előtt már nem lehet enni és nem csak almát, leginkább semmit. Még a poharat is a szájához akarja húzni. Mindent meg akar ő is ízlelni, amit mi eszünk. Így kezdődött a nagyoknál is és mind a mai napig nagyon jó evők. (Nem bébiételen nőttek fel ők sem. :wink: )

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Ágica! Drukkolunk nagyon!

Séta: Holnap megyünk ki Barnával először, eddig az ablakban szoktattam. Mennyi ruhát adjak rá??

Barnának új szokása van éjjel. Eddig kelt kb. 2 óránként enni. Most olyan 1/2 10-től kb. 2-ig alszik. Akkor jön a nyöszörgés. Ha cicire teszem, gyorsan kortyol párat és bealszik. Aztán ezt játszuk újra kb. 1/2 1 óránként... Reggelre olyan volt a mellem, mint ami fel akar robbani. Lefejtem és 150 ml jött le. Kb. egy 3 hetes gyereknek mennyit kell enni a "könyvek szerint"?

Védőnéni: A miénk szabin van és ma felhívott a helyettese, hogy minden rendben van-e, van-e valami kérdés, mert a jövő héten ő is szabin lesz. Meglepődtem, hogy ilyen lelkiismeretesek.

KépKép
kutyfül
 
 


Panndi Zsófi nagyon édes. Máté is nagyon figyeli, hogy mit eszek, mit iszok. Nagyon kis érdeklődő ezen a téren is. Teljesen más mint a testvére volt.

Babett: szerintem még kint lehet altani őket, mert nekem is kint alszik jelenleg Máté. De ha sétálni mész vele akkor is kint alszik. Biztos, hogy felkelne ha fázik. Én eddig a kezét nézegettem és akkor is ordított, ha túl öltöztettem és izzadt a keze. Most nehezebb a helyzetem, mert kesztyű van rajta. Néha fel-fel sír, de szerintem akkor csak pukizik egyet-kettőt, mert megrázom a babakocsit és visszaalszik.

Én újra elkezdtem inni a laktoherb teát, mert eddig is pukizott rendesen. Így nálunk nem változtat ezen a téren, tejem viszont több van tőle.

Melinda

Kép
Kép
m.krikko
 
 


Babett úgy értettem, hogy eddig kint alvás és séta is volt, de mostmár valószínűú csak séta lesz ebben a hidegben. Amúgy ma ismét sikerült 3 órát aludnia, de olyan kis nyűgös. Semmi nem tetszik neki. Ez sokáig így nem lesz jó.

Melinda

Kép
Kép
m.krikko
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy csak így ismeretlenül írok. Már egy ideje olvasgatlak Benneteket, olyan jó kis csapat vagytok, megbeszéltek mindent. Én a kislányomat még a régi MÁVban szültem, most 9 hónapos. Miután mgszületett vidékre költöztünk és januárban költözünk vissza Pestre. Mivel Pesten nem volt gyermekorvosunk, szeretném a segítségeteket kérni. Tudnátok-e ajánlani egy aranyos, megértő, alapos doktor nénit, aki nem teszi ki a gyerekeket felesleges, indokolatlan vizsgálatoknak, gyógyszeres kezelésnek stb. A régi nekünk ilyen volt és nagyon sajnáljuk, hogy itt kell hagyjuk :(
A segítséget előre is köszönjük!
Levegőztetés: Az én lányom is minden délben kinn alszik 2-3 órát. A lényeg, hogy jól fel legyen öltöztetve, betakarva. Mondjuk ő már nagyobb, de szerintem a kisebbeknek sem árt, sőt valahol olvastam, hogy -5 fok fölött kinn lehet őket hagyni, ettől még az ellenállóképességük is erősödik.
Hozzátáplálás: Én már kb 4 hónapos korában elkezdtem megismertetni a gyümölcsökkel. Ekkor még nem váltott ki szopit a hozzátáplálás, mindig szopi után adtam neki néhány kanálkával. Állítólag olyankor jobban elfogadják az ismeretlen ízeket, ha tele van a pocakjuk. Tejci még volt elég, csak abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy épp akkor kezdtek érni a friss gyümölcsök, ezért gondoltam elkezdem megismertetni más ízekkel is. A reszelt almával kezdtük, ekkor még csak néhány kanállal naponta. Majd jött az őszibarack, körte. Hat hónapos kora után pedig a zöldségpürék: sárgarépával kezdtük, mert a krumplit nem ette meg. Majd jött a nagy kedvenc, a sütőtök. Ezután próbáltam neki céklát, tökfőzeléket, karfiolt, brokkolit, zöldborsót is adni, persze szépen lassan, egyenként kipróbálva, szívesen megette. Az elején külön főztem neki a zöldségeket és anyatejjel, vagy a főzőlevükkel higítottam és így turmixoltam össze őket. 7 hónapos kora után már a mi levesünkkel együtt főztem az övét is (persze ételízesítő nélkül) és már egy kis csirkemellet is turmixolltam hozzájuk. Most meg már inkább darabosan eszi őket :)

Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett!

Áldott, békés Karácsonyt kívánunk Mindenkinek!

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Sziasztok!

Eperke szívesen látunk máskor is!
Legalább lesz valaki korban közvetlen előttünk is. :wink: Mert itt mi pont középen vagyunk a gyerekkorokat tekintve... Még én is a mávban szültem.

Márta! megértelek, én is empatikus szülésznőt kerestem :)

Lilla ma 10 percet aludt, olyan hisztis, hogy csak na... :shock:

Babett! Mindenkit irigylek, akinek figyelmes védőnénije van!

üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok, mi is itt

Most jöttünk haza a kórházból, szombat óta benn voltunk a János kórházban. Annyira köhögött a manó szombat reggel, hogy bementünk az ügyeletre, onnan tovább küldtek a Jánosba, és most sikerült hazajönni.
Puffolás, antibiotikum, inhalálás, hadd ne soroljam. DE - egyedül voltunk egy szobában, és a nővérek és doktornénik nagyon normálisak és aranyosak voltak, pedig iszonyatos mi volt ott :shock:
A lakás szalad, karácsonyra semmi nincs még előkészülve, mosni és vasalnivaló hegyekben :evil: szóval majd jövök egyszercsak...

Ja, és közben apeh birság, nekem foggyulladás, apának közlekedési birság,..szóval minden összejött, de a lényeg, hogy itthon vagyunk végre!! :roll:

Bocsánat, nem tudok visszaolvasni, majd talán azzal is utolérem magam pár nap múlva, de remélem, mindenki jól van!!!

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Eperke, üdv köztünk :)
Nekem is Zsófim van, és mi sem várunk fél éves koráig az almával :)

vicsok: most már minden oké Veletek? :shock:
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: