Új privát üzeneted érkezett!

Tiko,
elalváskor is, de akkor abbahagyja, ha már becsukta a szemét. Addig meg visszatakarom. Meg még az a mániája, hogy teljesen batakarja a fejét, én meg mindig kitakarom, hogy kapjon levegőt. Úgyhogy mi bajban lennénk a hálózsákkal... :roll: :D

Pandácska,
én csak akkor ittam, ha kellett, nem állandóan. Amiatt is, amit Orsi írt, hogy fájhat tőle a hasa (amúgy ez minden taára igaz lehet - a babahasfájás-elleni teákra is! ), meg amiatt is, mert amikor nem kellett, akkor nem akartam feltúrbózni a cickót. Tudod, kereslet - kínálat! :D Amúgy tök gyógynövény íze van, semmi extra. Filteres, és patikában lehet venni. :D Próbálhatod szülés után inni, bár nem tudom, hogy ettől hamarabb indul-e be a tejbelö :roll: vellés...
20140901102739
 
 


na,
tejbelövellés 8)
20140901102739
 
 


Orsi: mert csapkodja a lábát a matrachoz és nem tok aludni. Amúgy nem szoktam ott ülni mellette...hanem hallom.

Hajni: Zorka csukott szemmel, cumizva is ezt csinálja...Bár ma este szó szerint beájult, alig bírt szopizni. :)

tiko
 
 

 
 

Tiko,
Köszönöm olyan homeost már vettem!

Orsi,
Persze nem biztos hogy rendszeresen iszom majd de gondoltam azért veszek ilyen szoptatást segítő dolgokat hogy legyen kéznél.

Hajni,
Köszönöm!
Vendég
 


Hajni

nagyon egyszerű megtanulni főzni, csak az alap dolgokat kell tudni, s utána már minden megy.
én csak hétvégén főzök, amióta Olivér megszületett, rendelek, meg étterembe megyünk, de szívesebben enném a saját főztömet minden nap, ha hagyná, hogy főzzek.
és amikormár rutinos vagy, fél óra alatt meg van. de tényleg.
szombaton 40 perc alatt meg volt a rakott krumpli (csak sült utána)+ karalábéleves.
szerintem próbáld meg az üvegeset Olivérnek, az annyira pürés, hogy biztosan nyelni fogja :D

Tiko

Olivér is szokta verni a lábát a matracba, csak úgy csattog.

Kép
zsuzsi73
 
 


Orsi!
Bocs! :oops:
Magamnak kérdeztem!
Mert ugy szeretem de a hagyma miatt nem mertem enni eddig!

Pandus!
Én ittam szorgalmasan de nálunk komoly hasmenés volt egy idö után töle!

Hajni!
Én ugy adnám a meggyet mivel borzalmas samanyuuu hogy almaszoszt tennék fel(csipet de épp hogy csipet fahéjj :wink: egy szem szegfüszeg és egy kicsi barnacukor) ebbe tennék 4-5 szem meggyet!Ehhez tennék amikor turmixolom egy pici rizst és annyi vizet amitöl szép krémes lesz (mint egy laza krumplipüré)!
Ehhez mehet egy kis külön fött krumpli is a rizs helyett!(mert az alma miatt nem fö meg együtt)
És ehhez én még szoktam tenni egy kis marék gesztenyét!
Ha sütötököt adsz Olivérnek akkor krumplival keverd mert az ugy is fini és szereti is!
Nálunk nem ment egy darabig a sütötök és csináltam ebédre kicsit több krumplit (én azt izesitem:pici bazsalikom,egy vékonyka gerezd fokhagyma)és összekevertem a sütötökkel mivel nem volt édes ugy bepuszilta hogy öröm volt nézni!
Nálunk most az édes nem megy! :(
A Gulliverbe van FP. és jo áron!
Söt két sor amin csak ilyen kicsiknek van játék mint a mieink!!
De ma lányosat vettem! :D
Marcikámnak pl társast szoktam ott venni,mert a legujjabbak vannak!
A szivacsot a földre ott vettem!(de beleszaladtam az állatosba én is mivel akkor még nem gondoltam erre a kapirgálásra :shock: )


Katyerina!
Tényleg nagyon szuper ez a szivacs!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Zsuzsi: hogy ezek a gyerkőcök ennyire hasonló dolgokat csinálnak, érdekes....
Nem tudom hogy jutok el karácsony előtt a Tesco-ba, az emberek meg vannak őrülve....nekem nincs türelmem órákat sorban állni...

tiko
 
 


Pandus!
Megint nem voltam egyértelmü :oops: :oops:
Ágostonnak volt hasmenése!
Nem tudom mi van ma velem! :?

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Tiko

én ma vettem Olivérnek nagyobb hálózsákot, 6-12 hónaposat a tescoban, hamar megjártam :D
kell járnod ecsetelésre újból? és fáj is?

Kép
zsuzsi73
 
 


Hajni,

Te becézed valahogy az Olivér-t?

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi: azért lehet, neki futok holnap, hátha.... Akkor én is ekkorát veszek, köszi :)

Beszéltem a dokival, azt mondta, most ne ecseteljünk, megmondta milyen kenőcsöt kell vennem és "kenegetnem" a hüvely falát...marha jó :( Igazából nem fáj, csak kellemetlen, főleg ez az állandó folyás..... De nem érzem , hogy a kencétől gyógyulna. Azt mondta, vékony a nyh-m ott és ettől meg fog erősödni. Hát marhára remélem....

tiko
 
 


Anikó,
huh, köszi! :shock: :lol: Erre szerintem még gyúrnom kell! :lol: De finomnak tűnik, biztos enné...! Szerintem neki is inkább a sósak jöhetnek be - gondolom -, mert eddig az édeskések nem kellettek!
Én már nagyon sok hagymát ettem, vöröset is, fokhagymát is, de semmi negatív hatása nem volt a gyerekre, szerintem eheted. Vhol azt olvastam, hogy a fokhagymától édeskésebb lesz az anyatej, és így még jobban bejön nekik (ugyan én ezt se vettem észre... :roll: )!

Zsuzsi,
én is inkáb a sajátomat enném, a rendelősek közül annyiszor beleszaladok vmi mocsokba....! :twisted: Mi sose becézzük az Olivért, senki se a családban. Csak más neveket adunk neki, becézgetjük. Ritkán hívom Olivérnek. (inkább: Szerelmem, Mazsolám, Kommancs, Kiskomi, Pincsúr, Babám, Babu, stb. meg ilyen idiótaságok... 8) :lol: ) De nálunk mindenkinek vannak különféle nevei a családban... :lol: És ti hogy becézitek?
20140901102739
 
 


Köszi a dícséreteket!

Emma,
Végülis Hajni ismerőse jött el hozzánk és ő csinálta a fotókat, így megkaptuk a képeket cd-n és annyit nyomtatok, amennyit akarok. 8)

Tiko,
Miért nem mész éjszka a Tescoba, amikor Zorka alszik? Akkor már a közlekedés és a sorban állás is barátibb.
Szegény, nagyon sz@r lehet ez a sok macera meg a folyás.


Hajni,
Sztem is tök jó a ’A szakácskönyv kétbalkezeseknek ’, elég szájbarágós és az alapműveleteket is leírja. Van, amit sokadszorra is az alapján főzök, mert képtelen vagyok megjegyezni a recepteket és szeretem pontosan betartani az írt mennyiségeket.
Én ma adtam Balázsnak üveges őszibarackot rizzsel, bepuszilta az egészet (190g) egyszerre. :? Ha nem nyomom elég gyorsan a szájába a kanalat már kezd morgolódni, meg nyúl a kezem után. :D

Anikó,
Én is eszem hagymás cuccokat. Most már mindent eszek, kivéve a tejet, és semmi probléma nem volt.

Kép
bandika
 
 


Bandika,
Holnap tutira adom az üvegest! Majd referálok! :D Kössz a könyv-ötletet. Apa biztos örülne, ha egy szakácskönyvvel térnék haza. :lol:
20140901102739
 
 


Hajni, Bandika
Én is szeretném elkérni a fotós számát!

Képzeljétek, csoda történt. Tudjátok, urammal készülünk a terrorra, hogy gyermek éjszakáit kicsit rendezzük, napok óta remegve beszélgetünk róla, hogy most tényleg nekiálljunk, mi legyen a cél, hogy legyen. Erre kicsi kincsünk ma n2kor 5 percre kelt, és utána végigaludta az éjszakát, n8ig :D olyan ügyes! bárcsak megtartaná ezt, és akkor semmi terror nem lesz!

Hajni
jó becenevek :D a babám és a szerelmem nálam is gyakori

Bandika
190g? az szép!

kedden és szerdán nem volt kaka :( még szélcsőre sincs, nem is nyom... de ha ilyen szépen alszik, akkor nem fájhat a hasa, ugye???

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma

ugyanez a helyzet nálunk is, kedden, szerdán még szélcsőre sem volt kaka. most készülődünk neki az újabb szélcsövezésnek, és ha semmi nem lesz, veszek kúpot ma. nekünk a leavolac nem segít. kúpot még nem próbáltam.
de miért küszködnek ilyen sokan ezzel a problémával?

na, látod, menni fog az éjszakai alvás, ügyes volt Zalán. ez mindig egyre jobb lesz.
nálunk is becsúszik egy-egy éjszaka, hogy felébred, de csak pár perc az egész, és már alszik is.

Hajni

én szerelmemnek szólítom a leggyakrabban, ha pedig az Olivért becézzük, az Olcsika. Az Olika egyáltalán nem tetszik.
honnan szoktál rendelni?
én a gastroyaltól hétközben, de mindennek egyforma szaga van. pl. ha melegítem a mikróban, a mákos gubának ugyanolyan illata van, mint a csirkepörköltnek.

Kép
zsuzsi73
 
 


Ezt muszáj megírnom, épp kakál, hatalmasakat nyög :D

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi de jó nektek!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :P , Zsuzsi :P ,
kaka nálunk sincs ma 3. napja, ilyen még sose volt. Tényleg jó sokat aludt Zalán! :D
Kaka miatt én is irigy... :D
Gastroyal: nagyon gáz, egyszer rendeltünk a heti menüből hétvégit is, és csütörtök reggel kihozták a vasárnapi kaját is, ami hal volt. Gondold el, szerdán megfőztek vasárnapig, és azt küldték ki. q...ra gáz! :twisted:
Mi össze-vissza rendelünk a kerületünkből, de most főleg a Theo papa meg az Ínyenc konyha megy, de nagyon szeretem még a Luigi éttermet, meg a Don papa, Il Treno is ált. jó.
Emma, tel. számmal inkább Bandika tud segíteni, én inkább a fotós feleségét ismerem, Kristóffal még sose találkoztam... :oops: :D
20140901102739
 
 


sziasztok,

képzeljétek, végre eszünk!!!Annyira örülök, ez már a 3. nap, hogy 70 ml-ig meg sem állnuk és elemgyünk néha 110-ig is!!!!

ízlik a tejcsi amit kapunk a gyűjtőből és a tápi is, most látom, hogy mintha hízna, ma mázsálás lesz!!!

(tejem elment, de nem érdekel, a lényeg, hogy a baba makkegészséges, jókat elszik éjjel, rendbenvan vele minden és ízlik a kajesz neki)

Pandus, ide is írok, meg majd a másik topikba, van laktoherb teám egy 2-3 doboz, kell???
Vendég
 


Lafi!

örülök, hogy ilyen szépen eszik hunor! 110g már szép teljesítmény!

Panda!

én is laktoherbet ittam, de azt mondta a csecsemős, hogyha szülés után elkezdem inni és 2 nap alatt nem lesz tejbelövelés akkor, hagyjam, mert előfordulhat hogy pont az ellenkezőjét csinálja. én csak napi 2-3 bögrével ittam az elején. Helyette viszont a sir morton filteres gyümölcsteák durrantottak, nem tudom mi lehet bennük.. :shock: ja meg alkoholmentes sört ittam. maláta tuning.
azért azt érdemes lett volna lefényképezni, ahgy tolom a babakocsit az erdőben, kezemben egy doboz sör, és még sör szagom is van... :lol: :lol: :lol: gondoltam rá veszek cigi rágót, úgy igazibb lenne a sokkoló hatás :lol: :lol: :lol:

Hajni!

Rám is rám fér a korrepetálás! bébiétel téren még csak ott tartok, hogy krumpli alma, stök-barack. a répa nem jön be, úgyhogy kb ezt variálom.

mostmár 7 hósak leszünk, akkor a táblázatból a 7 hós részaket azt nyugodtan próbálgathatom, úgy láttam elég sok zöldség van már meg hús. és akkor zöld fűszer, fokhagyma is mehet ízesíteni?

ja polifom:
én itt vettem, csak közben változott az oldal, de úgy látom, hogy a mintabolt még él, van cím telefonszám meg minden, ha érdekel csörögj oda...
http://www.polifoam.com/

közben mostmár mindenkinek előtört a fogacskája. Gaja 4, Maja 1 :)

nálunk becenevek: Gaja, Gajusz, Gajuszka Galagonya, Maja Majusz, Gézengúz Gizi és ebből adódóan, ha rosszak akkor csak Gizik

katyerina
 
 


aniko24 írta:Orsi!
Bocs! :oops:
Magamnak kérdeztem!
Mert ugy szeretem de a hagyma miatt nem mertem enni eddig!

padlizsánkrémet én már Lili1 hetes korában is ettem :)
szerintem nyugodtan mehet.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


köszönöm a kelbimbós tanácsokat! nagyon fincsi lett! a hatást még várom... remélem, nem lesz semmi gond...

saláta-főzeléket csináltatok már? hogy ízesítettétek, h ne fűíze legyen?

A 7 hós táblázatból én most a cukkinit meg a tököt néztem még ki, azok következnek.

Mi hét közben Laci bácsi konyhájából rendelünk (www.teletal.hu), illetve rászoktam, h pénteken 2 adagot kérek, az még jó szombatra, vasárnap meg McDonald's a meleg étel. :P
Gastroyalt mi is próbáltuk, az tényleg nagyon gáz!!!
Laci bácsinál 2x akkora adagot adnak!

hajni,
nemtom megmondani, naponta hányszor kell Bencsinek cumi, ált.ban elalváshoz kell. Illetve most van egy nagyon rossz szokása: hajnalban elkezd nyöszörögni - mondjuk 5-től - és óránként megint kezdi, akkor be kell dugaszolni, úgy visszaalszik 8-ig.
Megint találtam a fiainkban valami közöset - csak röhögtem - Bencsinek is mániája a fejére húzni minden pokrócot, párnát, amit csak talál.

katyi (hívhatlak így? olyan hosszú neved van) :roll:
ez édes volt! "ha rosszak, akkor Gizik" :lol: :lol: :lol:

panda,
én is Laktoherb-öt iszom már régóta, szerintem jó az íze (van olyan, mint bármelyik zöld teának), de a kórházra instant szopis teát vettem (asszem Humana volt). A belövellést viszont a Ricinus Communis homeos bogyó segítette (azt is patikában kapni, 500 Ft)

KépKép
pompomlány
 
 


Csajok :D
voltam a Tescoban, és nálunk (Veszprém) az overallok le vannak árazva. 2.500 Ft, nem nagyon-nagyon vastag, pont olyan bundazsák alá való, még jól tud mozogni benne a gyerek.
3 féle színű volt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Egy-két kép, zöld rucit satyival anyu csinálta!

Kép

Kép

Kép
Vendég
 


Pompi

megnéztem ezt a honlapot, (www.teletal.hu), jónak tűnik, de sajnos mi felénk nem szállítanak. itt jó a kaja?
Olivér is a fejére húzza a takarót, pelenkát, párnát, mindent.

Orsi

én tegnap nem láttam, hogy le vannak árazva az overalok, de nyilván kinézek ma is a tescoba, hátha nálunk is vannak ennyiért. milyen színekben láttál?

Kép
zsuzsi73
 
 


van rózsaszín szőrös, kék szőrös (puha nagyon, vettem egy 6-9 hósat Lilinek), meg van valami drap színű, de abból összese 1 db volt.
hálózsák nálunk csak 0-6 hós méretben volt. de tényleg aranyos.
Nincs nagyon kiírva, hogy akciós, csak át van írva az ára :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lafi :D
édes ez a gyerek!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, hát az :lol: , köszönöm az ő nevében!
Vendég
 


Orsi!

Te ezt a linket jól megnézted?
http://www.babaszoba.hu/services/recipe?BXID=FFBC3022-1B7046D3-0CA33AE7-19244AD7


én most bogarásztam át éppen a 6hós kajákat, igaz kezdő anya vagyok, de a hajam égnek állt tőle.
van olyan recept amibe joghurtot tesz, van aki mézet, és van olyan 6-hós babatortácska ami tej tojás felhasználásával készül, igaz ugyan gluténmentes lisztből... :shock: :shock: ez nem durva egy kicsit.
mondom ezek a 6 hós receptek. csak azért akadtam le rajta, mert dietetikus vélemény van ott, vagy mi...

Lafi!

tündéri baba!!!! :lol: :lol:

Pompi!

hááát, ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor a katyit, utálom, ha toleráns, akkor hívj így, de ajánlanám a Katja, Kátya rövidítéseket. :lol: :lol: a többiek szoktak katyuskának is hívni, de nem sokkal rövidebb, mint a katyerina, a katából meg keveredés lenne, a katit meg szintén nem szeretem.... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
te már jó sokmindent csináltál már, mikor kezdted a hozzátápit?
nálam ma az a helyzet állt fenn, hogy Majának végre ízlett a kaja és benyomott 200g-ot, Gajának viszont bontanom kellett egy konzervet, mert kiköpködte....

katyerina
 
 


Katyerina :D
nem néztem azonnal :oops: azért írtam, hogy cenzúrázni kell!
a 4 hós piskótánál én is eldobtam a laptopot.

én lassan 1 hete nem vettem elő kanalat (mármint Lilivel kapcsolatban :D)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Megvolt a szuri. Azóta Zorka mega-giga nyűgös. 7380 gramm és 67 cm :lol: Írt fel a doki néni tejpépet, azt mondta, olyan napokon, ha pótolni kell tápszerrel ezt adjak neki. Kíváncsi vagyok mit szól hozzá :)

Orsi: jó, hogy odaírtad, hogy Lilivel kapcsolatban :lol:

Lafi: nagyon édes Hunor baba! :)

tiko
 
 


Tiko :)
mármint, hogy a tápszer helyett tejpép?
mi a tej-tápszer aránya???

én korainak gondolnám, így hogy nálatok semmi egyéb tény nem indokolja!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Még mindig nincs kaka! huhhh...
Ettől eltekintv viszont nagyon szuper napunk volt!!! Mama-papa-dédi kényeztette egész nap a kincset, anya meg csak könnyes szemmel csodálta a meghitt együttlétet ... jaj, mennyit fogok sírni karácsonykor

Tiko
Lányod kicsit több, mint Zalánom 5 hónaposan :D szépen fejlődik :D

Lafi
nagyon édes Hunorbaba!

Akkor bandikától várnám a telcsiszámot! Ilyen gyönyörű képeket szeretnék!

Kép
Kép
emma1976
 
 


katyerina (jól van, jól van, akkor marad így) :D
4 és fél hósan kezdtük a hozzátápit Bencsi testsúlya miatt.

zsuzsi,
mi fél éve esszük. Legjobban a rántott mindenfélék jönnek be. Néha a leves kicsit sós, viszont isteni édességeik vannak! És nagyon tuti a honlapjuk, hogy csak katt! és kész is. A Food Expresszen nem igazodtam ki.

KépKép
pompomlány
 
 


Orsi: hát megmondom őszintén, én sem értem teljesen miért írta fel a doki és mondta ezt. 1 hét alatt kb. 3 nap van, hogy nem elég a tejci (nem tudom akkor mitől) és akkor szoktam tápszerrel pótolni. Általában 2 etetésnél kell, délután és este. És erre mondta a drnő, hogy a du-i tápszer pótlást váltsam ki a tejpéppel. Az van ráírva,hogy 4hós kortól....
Szerinted miért korai?

tiko
 
 


Lányok, bocsánat az eltünésért! Egy kicsit összejöttek a dolgok. Próbálok visszaolvasni, igaz szép kis termést hoztatok nekem össze.

Hír: 8 hetes terhes vagyok! :shock: :lol: :shock: :lol:
Meglepő, érdekes, íjjesztő......
Kedden voltam dokinál, Ő mondta. Majd még írok.
Olvasok! :D

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Lányok, bocsánat az eltünésért! Egy kicsit összejöttek a dolgok. Próbálok visszaolvasni, igaz szép kis termést hoztatok nekem össze.

Hír: 8 hetes terhes vagyok! :shock: :lol: :shock: :lol:
Meglepő, érdekes, íjjesztő......
Kedden voltam dokinál, Ő mondta. Majd még írok.
Olvasok! :D

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Emma: a drnő is megjegyezte, hogy látszik,hogy nem éheztetem :lol:
Volt ott egy kisfiú, 3 hósan 8kg... :roll:
Kaka :cry:

Pézsé: gratulálok! :) Tervezetett baba volt vagy meglepi? :lol:

tiko
 
 


Pézsé

ez aztán a hír!
gratulálok! nagy az öröm? hát ilyen ez lombik után, jön spontán :D

én egyébként ezért védekezek, mert simán el tudom kképzelni, hogy a 4 lombik után spontán terhes lehetek.

Tiko

belázasodott Zorka?
tényleg jó súlya van, Olivér 6600 gr.

Emma

kúppal nem szoktad próbálni, amikor már ennyi ideig nem kakál Zalán?

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi: nem lázasodott be, eddig még egyszer sem...szerencsére.
Nem mondod,hogy Zorka ennyivel "nehezebb"...pedig Olivér is jó husis :)

Emma: fél glicerines kúp...nekünk ezt kellett egyszer, mikor Zorka napokig nem kakilt.

tiko
 
 


Tiko :)
ha ennyire kevés tápit kap, akkor ő anyatejes babának számít... szerintem 5-6 hó előtt semmi kanalas nem kell, de inkább 6 hó előtt.

PéZsé :)
Gratulálunk!!!
ez hihetetlen

Zsuzsi :)
mi nem védekezünk... 5.5 éve
el nem tudom képzelni, hogy nekünk spontán gyerekünk lenne :?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hali! :D

Katyerina,
A barátnőm is Katalin, én Katyesznak hívom, ő engem Hajnesznak. :lol: A Gizi tök jó, én is nevettem rajta! :lol: Köszi a linket, majd felhívom őket. Én még csak a 4 hós kajákat adom Olivérnek, és csak olyan üvegesekkel van tele a polc is. Abból is válogatok. Bár én még csak bevezetem neki a kajákat, ti már előrébb tartotok. :roll:

Pézsé,
Ez nagyon durva!!! :shock: :shock: Hogy vetted észre? Nálatok mi volt a lombik oka? Akkor kb. 1 év lesz a gyerekek között? Örültetek, mikor kiderült? Én mit nem adnék egy ilyen hírért…..! :roll: :D

Pompi,
Jónak tűnik Laci bácsi, szerintem ünnepek után, ha megint nem lesz mit enni, kipróbálom. :D Aznap viszik ki a kaját délre, vagy előző nap? A mekiben nekem a reggelis disznóhúsos tojásos szendó a kedvencem. :D Disznóhúst csak akkor látok, amúgy sosem eszem (kivéve hurka… )

Lafi,
Nagyon édes pici babád van! :D A zöld szerkó meg tök egyedi, nagyon kis szép! :D Tudom, hogy közhely, de akkor is durva, hogy Olivér már 7 hónapos, és szinte most volt ekkora! :roll:

Orsi,
Már én is néztem teszkós overállt meg bodyt is, de nem tanátam a fiam méretében. :lol: Overáll csak nagyfiúknak volt, kétrészes, bodyból meg most hordjuk a 92-t, bajban is vagyok, hogy mit fog hordani, ha ezt kinövi! Az a baj, hogy ekkora gyerekre nem nagyon terveznek, ami jó rá, az mind nagyfiús. De nem csak a teszkó ilyen! :?

Tikó,
Jó súlyban van Zorka! :D

Emma,
Kaki nekünk kipipálva mára. :D Bár le is húztam érte egy csomó szirupos baracklevet! :lol: Már én is várom a karácsonyt! :D

Na, mi egész nap a még hiányzó ajándékokért rohangáltunk, úgyhogy a gyerek holnap kap üvegest. :wink: Jó sokfélét bevásároltam neki! :D Viszont mire hazaértünk, lényegében átázott a pólóm, mert 6,5 óráig nem kellett neki a cici. :? Tökre utálom, hogy bárhol is vagyunk, semmit nem eszik. Vegetál. :? Szerintem ha egy dobozban ülnénk, ott is találna nézegetnivalót szopi helyett! :? :lol:
Elfelejtettem írni, hogy tegnap megkérdeztem a gyerekorvost, hogy mikor jön már a gyerek foga szerinte, és hogy van-e vmi időbeni határ, hogy mikor kéne. Azt mondta, örüljek, hogy még nincs, mert a korán kibújó fogak sokkal sérülékenyebbek, romlandóbbak… Hát, szerintem hülyeség, meg amúgy se lenne már korán… :roll:
20140901102739
 
 


Orsi: na most akkó má nem tom micsinájjak..... Miért baj, ha kap kanalasat is? Nem fog akarni cicizni esetleg?

Zsuzsi: mi is védekezünk...bár elég védekezés az ecsetelés :(

Hajni: érdekes, hogy nem eszik máshol. Foggal kapcsolatban én sem hinném,hogy így van.

tiko
 
 


Hajni :D
a 92es ruhát hordó gyerekek ált. nagyfiúk :wink:
enyémek 92-98as ruhákat hordanak.
Gatyából szigorúan 92es kell, mert ez is van, hogy lecsúszik róluk.

fogügyben meg totál nincs lemaradva a gyerek, és fogorvos is mondta, hogy minél később jön ki annál jobb.
Miért akarsz neki ennyire fogat?
fiúknak 10 ill. 12 hósan jött ki az első, semmit nem befolyásol a fog, nem használják semmire... max. mellbe tud harapni, de arra gondolom annyira nem vágysz.
Rágni egy gyerek ugyanúgy tud fog nélkül mint foggal, mert nagyon erős az ínyük ill. rágófoguk sokáig nincs. Probálj meg aharapókkal rágni, rájössz, hogy a rágáshoz azok tök feleslegesek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni

nem vagytok a fogakkal lemaradva, a barátnőm gyerekének 11 hónaposan jött ki az első.

Orsi

én meg simán el tudom képzelni, hogy spontán babás legyek, pedig elméletileg kb. annyira kizárt dolog, mint nálatok.

Emma

én már ma is majdnem pityergrem, amikor a karácsonyra gondoltam.
hogy olyan sok kettesben töltött karácsony után megadatott ez a csoda, hogy most már hárman vagyunk :D

Kép
zsuzsi73
 
 


Tiko :D
no, ez meg a hozzátápis téma....
4 hósan nem való, keress rá a neten, hogy miért nem.
Mai álláspont szerint 6 hóig anyatej v. tápszer...

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi :D
elméletben én is tudom, hogy nem kizárt :D no, de a gyakorlat "kicsit" mást mutat. :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi: tényleg nem kötözködni akarok,csak nem értem. Akkor miért van ráírva, hogy 4 hós kortól?

tiko
 
 


Orsi,
csak annyira kíváncsi vagyok, hogy mennyire változik majd meg az arca fogakkal... Bár remélhetőleg azért előbb-utóbb meglátom! :lol:

Zsuzsi,
mi se védekezünk 4,5 éve. Mondjuk nem is bánnánk, ha besikerülne, de eléggé esélytelen sajna.... :cry:
Új az avatarod, nagyon jó! :D Milyen más Ott Olivér, mint az alsó képen...! :D
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: