Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ó, Márti, nagyon sajnálom én is. Őszinte részvétem.

Nahát, ez a Máté milyen szép kisbaba! És már jó nagy. Tényleg, hány hetes is most? Ivett, ha lesz egy kis időd, írjál már nekünk!

BBJudit! Gratulálok én is az 5-öshöz! Hát Te nagyon ügyi vagy!

Anikónak meg gratulálok a kislányhoz. Akkor Doroti lesz a neve, igaz?

Niki, hát nem semmi ez az emésztőgödrös sztori...gondolom anyukádékat sokáig gyötörte utána a lelkiismeret. Még szerencse, hogy nem történt nagyobb baj...Lányoknak jobbulást!

Balwin, én azt hallottam, nem is normális anya az, aki nem ejti legalább egyszer fejre a gyerekét :wink: Nyugi, jó anya vagy!

Fanna! Mi újság veletek? Nimi meggyógyult már? Írjál már bővebben, még mindig depis vagy? :cry:

Én ma elkezdem a kari ajik csomagolását. Megvan minden. Igaz, a játékboltban 2x akarták kifizettetni a portékát, mert kártyával fizettem és pont kifogyottt a terminálból a papír, nem nyomtatott bizonylatot, akkor sem, amikor már tettek bele papírt. A csaj megint beütötte, odaadta, hogy okézzam meg üssem be a pin kódomat. De közben nekem megjött az sms a banktól, hogy levonták a pénzt. Mondom neki, erre ő, hogy á, az nem az, mert akkor lenne bizonylat. Mondom neki, hogy ki ne fizessem már még egyszer, nézze meg az sms-t, hogy itt és itt ekkor és ennyiért vásároltam...De csak be akarta nekem magyarázni, hogy még nem vonták le. És akkor szólt rá a kollegája, hogy akkor már tényleg ki van fizetve, ha jött róla sms. Ez kb 15 percig tartott, mert közben a csaj végig telefonált, és le nem rakta volna azt a rohadt telefont. És a legszebb az egészben, hogy ha nem kértem volna ilyan sms értesítést, vagy egy kicsit később jön meg az sms, tényleg kifizettem volna még egyszer! :evil: Szerintetek akkor visszaadták volna a pénzt?! Jó mérges voltam! Bocs, ezért a kis kitérőért, de muszáj itt is kimérgelődnöm magam.

Zsófimnak is új tudománya van: forog, vagyis folyamatosan fordul hasról hátra, végigmegy így a szobán. Én meg feszt a nyomában vagyok, hogy be ne verje valahová a buksiját. :lol: És igen, a tavalyi karikor mi is arra gondoltunk, hogy jövőre már 3-an leszünk.Olyan tök jó...!

Kép

Kép
ditke2007
 
 


Sziasztok!!

Máté ma egy hónapos.
ivett&fanni
 
 


Ditke!
ez nagyon durva!
nekünk csak akkor jön sms, ha jön rá pénz. Melyik játékbolt volt ez, ha megmondod, mert én spec az árkádok alatti partyba utálok bemenni, pontosan az eladók miatt. Nem szimpik és nem is segítőkészek. Na meg hogy telefonál közben! Gusztustalan, hát nem életre való kereskedő, biztos csak alkalmazott. Most már rá kellene jönniük, hogy ők vannak értünk, nem fordítva!!! Na én is felb...tam az agyam!

Niki!
Jaj, én a pöcegödrös sztorit el is felejtettem, de tényleg nagyon ijesztő lehetett, ha belegondolok, nekünk is van, de kb 3/4-ig tele van sittel, még a lakásfelújításból, nekünk meg itt a medence, ami miatt aggódhatok a nyáron, a kerítés köré már megvan, csak még a kivitelezés hiányzik! jövőre muszáj lesz megcsinálni, kétfele nem szaladhatok egyszerre.

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 

 
 

Hihetetlen hogy mik vannak Kereskedő a szakmám dolgoztam is benne egy kis ideig,de nálunk alapkövetelmény volt a kedves vásárló seggnyalása még ha nem is tetszett,de egy bolti eladónak ez a dolga ez a hivatása hogy segítőkész emberséges és KEDVES legyen!!!!!!
Nem hogy telfonáljon!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ruházati boltban dolgoztam és egy kissebségi visszahozoztt egy cipőt hogy előtte való nap én egy számmal kissebett adtam neki emlékeztünk rá hogy itt volt a főnököm emlékezett rá hogy azt a cipőt kérte amit elvitt még is én kértem bocsnatot!!!!!!!
Hú most mérges vagyok :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
katlina
 
 



Rólad szól már régen minden szó,
a szívem mélyén tőled hull csak hó.
Az ünnepem vagy már, kit vártam rég,
ajándéknak szíved, hidd el, épp elég.
Téged, csak ez, amit kérek!
Semmi más nem kell, csak veled egy élet.
Zsédenyi Adrienn

Kép

Kép
katlina
 
 


Ivett!
Akkor boldog hófordulót a kis lurkónak! :D

Judit!
Nem"tom mennyi a 8 ek méz... de úgyis csinálnom kell majd még... megkuksizom tárás mérlegen. Most már én is kíváncsi vok...

Jellemző egyébként, hogy Szolnokon ilyen taplók az eladók ... Tisztelet a kivételnek!!! Mert azért olyan is van!! De furi hogy pl. Berényben tök normálisak tudnak lenni, itt meg nem... :roll: :x
szilbee
 
 


Hú Katlina, nagyon a végletek embere vagy ma: először mérges vagy, aztán meg könnyfakasztó Zséda-idézetet küldesz! :)

Ditke, nagy szerenscéd van, hogy egyszer fizettél csak! nekem a bank az sms-t csak pár perc/fél óra késéssel küldi, de van, hogy 2 nap is eltelik! Én megszívtam volna, az biztos!
Az eladó csajsziról megvan a véleményem... :evil:
Zsófi nagyon ügyi lehet, dobsz képet róla????

Niki! Csajszik? Jobban vannak?
Ez az emésztőgödrös story nagyon ijesztő!

Ivett!! Máté babó gyönyörű, és nagyon szépen fejlődik!!!! :D :D

Szilbee! Levus tök ügyi akkor!! Jövőre már mi is ügyködünk valamit a konyhábn, remélem!
a rákóczis felajánlást köszi!!!! :)

Anikó! Mizujs? Sikerált képet csinálnotok a 4D-sről?

Amúgy rajtam kívül mindnenki tudja, mi lesz a karácsonyi menü??

:shock: :shock:
A főételt egyszerűen nem tom kitalálni....
A többi már megvan...
Tippek?????? Helpplííz!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Ja! Az emésztőgödrös story-ról jut eszembe, hogy ilyenről én is hallottam, csak ott a csemete bele is fulladt.... :cry: :cry: No azóta én se merek rálépni anyuméknál... nem még Leventét a közelébe engedni. Szerencsére többnyire rajta áll vagy apumék autója vagy a mienk... vagy vkié a családból...

Dorka!
Én abból a könyvből néztem ki, hogy mi lesz a kajcsi, amit talán a szüli vagy névnapomra anno tőletek kaptam. Ez lesz az első mini családi vacsink, amit én csinálok. Tök furi lesz! :lol:

Ja és a fő-fő kaja az Dióval töltött pulykamell fahéjas hagymával... ez a böcsületes neve...
szilbee
 
 


Látom, micsoda indulatokat váltott ki a kártyás sztorim...aranyosak vagytok, hogy így együttéreztek velem! :lol: :lol: A bolt nevét direkt nem írtam ki, nem akartam vele befolyásolni senkit, mert szerintem többen szeretnek ott vásárolni, de csak hogy nehogy véletlenül pórul járjatok: Aladdin a Tófenék úton... Szal, kártyával ott ne fizessetek, mert nem értenek a terminál működéséhez :lol:

Dorka, én nem tudok ötletet adni karácsonyi főmenüt illetően. Mi lesz a többi fogás, azt elárulod? Én bevallom becsületesen, karácsonykor nem főzök semmit, ugyanis mindkét nap mamáknál leszünk...Zsófi-forgásról még nincs kép, de ami késik, nem múlik!

Katlina, gyönyörű a Zséda idézet!

Kép

Kép
ditke2007
 
 


Sziasztok!

Ma volt szerencsém végre megkuksizni Mátét! Nem olyan nagy ám, mint a képen látszik. Nekem kis "csomagnak" tűnt főleg a majdnem 7 éves nagyfiam után. Csak néztem, hogy az enyém is volt ekkora
Egyébként nagyon szép, tömi a hasát, biztos be akarja hozni a lemaradást! Ivett rendesen a kezembe nyomta, azt sem tudtam hirtelen, hogy fogjak meg egy ekkora babát :lol:

Niki, ez az emésztőgödrös sztori! Jó ég, szörnyű lehetett! És emlékszel is rá, vagy csak mesélték? Gondolom a szüleidnek is milyen érzés lehetett.
Nekem voltak rémálmaim ilyennel kapcsolatban, sokáig ilyen kinti vécére rá sem mertem ülni és a mai napig ha véletlen olyan helyzetben vagyok, tök szar érzés ráülni. Mindig attól félek, hogy beleesek...

Ditke... én eddig szerettem azt a játékboltot. Nem tudom, velem mit csináltak volna, nekem nem jön sms értesítő a banktól.

Nálunk nem hagyományos kaja lesz, mert sokan leszünk. Így birkapörkölt lesz (anyum főzi), csülök egyben sütve római tálban, sült hal, és ha a férjem megcsinálja, akkor halászlé.
Mellé köret, krumpli, krumplisaláta, rizs. (Ja és vettem szusit, pár darab, ki akarom próbálni)

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Szió!

Továbbra is megvagyunk....csak náám vagyok bőbeszédű....
De Ditke!
Valahogy annyira arra a boltra tippeltem!!!!!!!...pedig még csak 1 szer voltam ott...azt sem mióta Nimi van hanem régen egy plüss ajándékot venni....

Ott a bababoltban...(virágos van mellette)most 2000 Ft minden cipő!!!! Vettem is kettőt.....

fanna3
 
 


Sziasztok!

Én is gratulálok Jameeinek!

Most már én jövök!!!!!!!!!!!!Voltunk szülőszobalátogatáson!Kedve sférjem közölte miután kijöttünk hogy ő most tisztára feldobódott.Tök úgy viselkedik mintha valami játszóházba menne :lol: :lol:

Voltam tanácsadáson,mikor megláttam Jakabot tudtam hogy ebből megint kórházi rém lesz.közölte hogy megint sokat híztam elvileg 5kilót(2 hónap alatt) és hogyha nem lenne saját dokim már rég a kórházban lenne a helyem fogyózni.Holnap megyek reggel az sztk-ba hogy sikerült-e egy hét allatt fogynom.
Mondtam hogy én már nem megyek a kórházba csak szülni,az meg már csak pár hét,,,

KépKép
viragb88
 
 


Hella :)

Köszi a megnyugtató szavakat gyerekpottyanás ügyben :)

Márti, részvétem az Anyukád miatt :cry:

Hát, a pöcegödör környéke, mint játszóhely, nekünk is begyütt unokatesómmal, amikor kicsik voltunk :mrgreen: De akkor még nem volt használatban, úgyhogy szegény uncsitesó csak a földes esővízben mártózott meg; de azt majdnem végzetesen... Apum mentette ki. Mi gyerkőcök tök megbénultunk, csak kiabálni tudtunk segítségért...

Fanna, ha megin itt jártok a szomszédbae, akkor rámcsöröghetnél... vagy valami... :D

Ditke, én is felháborozódtam az Aladdinos sztorin :? Én eccer voltam csak ott, de sztem bunkó banda. A Party-sok is mellesleg :twisted: Párom profi mán az ilyen esetek lerendezésében :lol:
Én is voltam eladó, saját bótban, nem sajátban is (ez utóbbi szerencsére csak gyakszi volt); abba is hagytam, mer nem nekem való :mrgreen: A seggemet nem kell kinyalni, de minimális udvariasság, neaggyisten kedvesség(!) elvárható.

[b]Máté babának gratulálok az Első Hófordulóhoz![/b] :D

Annalucus úgy döntött, hogy tud ülni :lol: A felülés még nem megy, de ha pozícióba ültetjük, megtartja magát, nem is kevés ideig :) Szépen egyensúlyozgat. És közben még mozogni is tud :D

Most ennyire fussa, bocsi, hogy nem reagáltam mindenre :oops:

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Virág, nem értem, Jakab mijé mond neked ilyeneket :roll: Engem sose baszogatott, pedig nem pehelysúllyal kezdtem, oszt még híztam is rá bőven :oops: Lehet a tanácsadáson köti őket a szabályzat...vagymifene...mert Emődi már megjegyezte, hogy sokat híztam :D
Heh, neked is már csak 7 heted van! Lassan lehet megint fájnölkáuntdáon-olni :D

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Helló!

Köszi az érdeklődést, Dorka jobban van, Kata szörcsög, tüsszög, állandóan szívni kell az órát. Remélem ez a mai éjjel jobb lesz, mint a tegnapi.

A szépséges Máténak boldog 1 hónapot!

Ditke: Így már mi is jártunk a Corában, de nekünk le is vonták kétszer a pénzt. Utána visszautalták, de nem volt egyszerű. Pedig nekünk is jött az sms, de minket nem engedtek el addig, amíg nem huzták le újra a kártyát, hiába bizonygattuk.
Az Aladinnról egyébként nekem is megvan a véleményem, múltkor a csaj benn bagózott (igaz, hogy az ajtó nyitva volt), és csodálkoztak, hogy nem akarok gyerekkel bemenni.

Fanna: Abban a boltban én is vettem most cipőt 2000-ért meg egy overált Katának.

Balwin Judit: Ezek szerint nem csak én mártóztam meg a pöcében. Hát igen, visszagondolva nagyon nagy tragédia lehetett volna belőle. Egyébként nem emlékszem rá, anyáék mesélték.

Judit: Köszi a fuvart!

Menü: A mindmegettén találtam egy Rakott hús nevű kajcsit, meg esetleg megkeresem a Judit féle szilvás husi receptjét, aztán majd meglátjuk melyiket.

Niki

Kép
Kép
csni
 
 


Na most vagyok egy kicsit... Ma megpróbáljuk a "képmentési akciót" párommal... Remélem, sikerül.
Tegnap vásároltunk Szolnokon, tömegnyomor, káosz, szóval idénre elég volt a nagyáruházakból... Miért nincs nálunk helyben olyan kínálat, tömeg nélkül??? Na de ne akarjak túl sokat...
Ditke! Doroti lesz a neve, aztán még lehet, h. hozzárakjuk a Hannát is.

donkoaniko
 
 


Anikó!
Remélem sikerül majd! Nagyon kíváncsi vagyok!!

Virág!
Összességében mennyit híztál eddig? Szerintem az a mérvadó... de a fogyókúra szerintem akkor se lehet megoldás, ha vki sokat szed fel... max. a diéta...
szilbee
 
 



Hú hogy nől Dávid haja!!!

Kép

Kép
katlina
 
 


Már Karácsonyig nem leszek,így szeretnék minden babának anyukának apukának és persze a pocakosoknak is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánni!
Kata és Robika


Kép



Kívánd,hogy mindaz, amit ma éjjel gondoltál, ugyanúgy igaz legyen holnap, s holnapután. Kívánj igazi ünnepet, kívánj igazabb életet. Én pedig Békés Karácsonyt kívánok neked!

(Piramis - Ajándék)

Kép

Kép
katlina
 
 


Katlina!!!
Mi is békés, boldog karácsonyt kívánunk nektek!!!
Ez most egy ilyen kis vickes kép lesz, hogy a karácsonyi készülődés közepette próbáljuk meg elfeledni az egész évben ért bosszúságokat, nehézségeket, a tömött boltokat, a vad autósokat, a kedvetlen eladókat, az odaégett sütiket, a minket ért fájdalmakat, és boldogan, örömmel vegyes kíváncsisággal várjuk az ünnepeket!


Kép

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Katlina!
Tényleg!! nekem fel se tűnt... Leventének ilyenkorra a feje búbja már tök kopasz volt. :lol:


Betegek hogy vannak??

Jó karácsonyi készülődést mindenkinek!
Kép

Betegek gyógyuljanak!! Egészségesek meg vigyázzanak magukra, nehogy ünnepekre betegedjenek le!! Éljen a C-vitamin!

Ádám január 7-ig szabin!! :mrgreen: Attól vagyok ilyen ihaj-csuhaj jó kedvemben... :oops: :lol:

No... Én is megyek dolgomra!
szilbee
 
 


Na sziasztok lányok/fiúk!

Megjöttünk a nagy bevásárlásból, elviekben minden megvan, fáért most van oda Misi, remélem sikerül megvenni. Ajándékok megvannak, vetem bele magam a takarításba.
Készülődjetek Ti is!

Judit!
Milyen boltod volt?

Niki!
Szívesen!

Szilbee!
Mennyit nőtt Dévid! Látszik, jól van táplálva, kis húsgombóc, és milyen nyugodt, dehát minek is idegeskedjen!
Jó Nektek, hogy Ádám olyan sokáig otthon lesz!

Ja, és már sehol nem lehetett kapni tanulókutymorgót :evil:

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Halibello :wink:

Anikó, várjuk, várjuk! :) Anno én is így mentettem le Annalucusról: dvd-t elindít, pause, képernyőkép-készítés, osztán kivágni a szükséges területet.

Szilbee, Dévid jól kihurkásodott :lol: Nagyon aranyos :)

Katlina, Nektek is Kellemes Ünnepeket kívánok!

Judit, plüssösajándékos. A Sütő uccábane.

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


sziasztok!


Nah itt vagyok én is egy kis szusszanyásni időm van.

Tehát kedden ötös lett avizsgám, szerdán tanultam tegnap szegeden voltam ösztöndíj átadó ünnepségen..de olyan volt hogy még pezsgőt is kínáltak. Ma meg vizsgázni voltam megint ez írásbeli volt nem tudom az eredményét.
Ma volt az ovodában a karácsonyi ünnepség de Bettike nem akart szerepelni egész idő alatt az én ill a mama ölében ült. Nah de miután eljöttünk sőt épphogy csak a pakolosig tettük ki a lábunkat beindult a kis csajszi, be nem állt a szája. Itthon meg délután elmondta sznte az összes versikét amit az oviban előadtak :lol:

Márti részvétem.

Hófordulósoknak boldog hóforudlót, féléveseknek boldog feledik évet.

Nem tudom hogy mit kellene írjak még de majd szerintem nem is tudom mikor tudok írni meg reagálni rátok, mert bár elolvasom de írni nics időm s utánn meg elszáll.

Mi holnap megyünk bevásárolni remélem mindent sikerül megvenni.

puszi mindenkinek
szép estét

Kép
kbernadett
 
 


Sziasztok!

Márti! Öszinte részvétem!

Én sem írtam még sosem, de anyukám is beteg. Rákos, áttétes. Már a második kemoterápiát csinálja, közben volt sugár is neki. Klasszikus női "bajok": méheltávolítás, néhány hete mellműtét. Közben a gerinccsigolyákon is találtak daganatot, illetve a két vesén is. Na jó nem ragozom. Viszont én is megyek valamikor háziorvoshoz vagy egyből magándokihoz (bőrgyógyász), mert amikor terhes voltam rengeteg anyajegyem lett, ami meg volt az olyan púpos lett, hogy van amikor fáj, ha hozzáér valami. Valamelyik nap is belenéztem a tükörbe és rengeteg új apró anyajegyem van. Kezdek kissé rosálni.

Húh csajok visszaolvastam, de már összekavarodott. Én is írtam Évivel együtt, hogy a sütőgépes kenyér nekünk sem jött be. Többet is próbáltam, de mi már bólti kenyeresek maradunk.

Köszi a cipőtippeket!

Hemoglobint nekünk sem néztek! Basszus! Aztán mért nem?

Bankártya téma: pont Mikuláskor voltunk babóval a Tanpostán pénzt adtam fel, kártyával fizettem. Beütöttem a PIN kódot, majd megszakadt a bankkal a kapcsolat. Beszart a terminál. Új ablakot nyitottak, ott simán ment minden. Következő hét elején jött a postás, pénzt hozott! A bank (OTP) valamilyen úton-módon észrevette, hogy akkor kétszer lett levonva a befizetés, a postai uton visszautalta. Hát csajok öszintén mondom meg voltam lepődve. Én nem vettem volna észre.

Karácsonyi ajándékokkal nagyon le vagyok maradva. Petinek sem vettem még semmit. Sajna ő dolgozik két ünnep között is, meg lehet a hétvégéken is szilveszter előtt. Judit, kérdésedre válaszolva itthon leszünk Szolnokon. Ha már mi is megvettük a drága fát, akkor legalább nézzük már pár napig! :lol: Meg nem akarok szaladgálósat játszani Debrecenben. Majd szilveszterkor megyünk haza Debrecenbe, aztán majd sogórnőmmel jól megünnepeljük az új évet! :lol:
Fözés terén pedig még abszolút nem gondolkoztam.

Judit! A Peti-féle aprósüti receptjét majd küldöm holnap. Egyébként inkább keksz. Pöpecek a receptek, csak most nem akarok ismeretlenbe belevágni, nem akarok kidobni semmit. Azért gondoltam, hogy valami általatok bevállt sütireceptet kipróbálnék. Mézest még nem csináltam sosem, de idén fogok. Lehet a Petri félét, ha már Szilbee-nek és Levinek bejött!

Na üdv!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Betti!
Gratulálunk!

Olga!
Ajándékot én is csak netről tudtam intézni idén... Mondjuk egyébként is úúútólom a boltok közt rohangálós, tömegnyomoros vásárlást... Meg szeremcsém is volt, hogy Ednek netről is rendelhető volt az ajándéka.
JA a mézes el is fogyott. csinálnom kell majd holnap egy újabb adagot!

Látom ünnepi pangás van! :lol:

Én is megyek és gyorsan megcsinálom az ebédet, meg ami még a takarításból megmaradt, mert holnap megy Ádám vadászni és egyedül leszek a két fiúval.


További kellemes karácsonyi készülődést!!

Kép
szilbee
 
 


Szép reggelt!

Egy pár reagálással el vok maradva: :oops:
Szilbee! A képek nagyon jók, Dávid igazi kis vasgyúró lett, alg várom, hogy jól megdolgozzam a kis hurkáit! :)
A karit majd beszéljük már meg!
Ja, PEti nagyon lassan javul....:(
Végül nálunk is pulykamell lesz, aszalt szilvával töltve.
Előtte szederleves, meg csinálok almás és túrós-barackos rétest, meg sajtos aprósütit. (Ezt ugyi Ditke, te kérdezted?):)
Köszi a többieknek is az ötleteket!

Én sztem az Aladdin játékbolt azért jó továbbra is, tetszenek az ott kapható játékok, de az eladóval és a fizetéssel akkor óvatosabbak leszünk!

Virág! Már csak pár hét, menned kell még tanácsadásra?

Betti! A nagylány úgy látszik, nem szerepel csak úgy, akárkinek! Csak a kiválasztottaknak! :) Aranyos lehetett!
Még egyszer gratulálunk za ösztöndíjhoz és a vizsgához!

Anikó! Láthatunk képet a kis Dorotiról? Sikerült készíteni róla képet?

OLga! Sajnos az élet nem kímél egy családot sem, Édesanyádnak kitartást és jobbulást!
A szülés után pár hónappal én is megvizsgáltattam az anyajegyeim, ugyanazt tapasztaltam, mint te. Én Bálint Zsuzsánál (Mosonyi felesége) voltam, megnézte mindet, szerencsére mindent rendben talált, így én is megnyugodtam, és megfogadtam magamnak, hogy félévente ellenőriztetni fogom.

Rólunk: Szabi is náthás, szerencsére a tüdeje tiszta, nincs láza.

Tegnap karácsonyi bulin voltunk a Garden Hotelben, Petiék munkahelye szervezte. Jó volt nagyon, egy pár óra kikapcsolódás végre ránk fért. Mondjuk negyed 11-kor már jöttünk haza, Szabika még evett, aztán már nem mentünk vissza.

Na mentem tízórait csinálni, elnézést, ha valakinek nem reagáltam!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Tudtam, hogy elfeledtem valamit!
Olga! Egy-két receptet idemásolok, nekünk bejöttek!

Kétszínű keksz
Hozzávalók:
• 50 dkg liszt
• 20 dkg cukor
• 20 dkg vaj vagy margarin
• 1 csomag vaniliáscukor
• 2 tojás
• 3 evõkanál kakaópor
Elkészítése: A hozzávalókat a kakaó nélkül jól összedolgozzuk, majd két cipót formálunk. Az egyikbe beleszitáljuk a kakaóport és eldolgozzuk. Kinyújtjuk téglalap alakúra a világos színű tésztát és ráhelyezzük az ugyanakkorára kinyújtott kakaósat. Felsodorjuk, mint a beiglit. Néhány órát a hütõszekrényben pihentetjük. Sütés elõtt a tésztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kivajazott tepsibe rakjuk és egyenletesen közepesen meleg sütõben világosra sütjük.

Csokis tallér
Hozzávalók:
• 45 dkg liszt
• 15 dkg porcukor
• 30 dkg vaj
• 2 tojás + 1 a kenéshez
• 1 citrom reszelt héja
• 1 tasak csokoládéízű krémpor
• 3 dl tej

Előkészítés: A lisztet összekeverjük a porcukorral, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. Beledolgozzuk a tojást és a citrom héját. Cipót formázunk belőle, folpack fóliába tekerjük, és fél órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: A linzertésztát kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, és kerek kiszúróval kiszúrjuk (használhatunk hullámos szélű kiszúrót is). A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tallérokat a tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük a maradék tojással, és aranybarnára sütjük. Közben elkészítjük a csokikrémet a csomagon található utasítás szerint a tejjel. A korongokat kissé hűlni hagyjuk. Egy korong közepére kevés csokikrémet nyomunk, és ráragasztunk egy másik tallért.


Mogyorókrémes golyócskák
Hozzávalók:
• -150 g Nutella
• -125 g gesztenyemassza
• -75 g darált keksz
• -1/2 csésze kávé
• -2 evőkanál lekvár
• -1 dl tejszín
• -rum
• -darált mogyoró, csokoládé- vagy kókuszreszelék
Elkészítés: Az alapanyagokat dolgozzuk össze, majd formázzunk belőlük kis golyócskákat, amelyeket csokoládé-vagy kókuszreszelékbe ill. darált mogyoróba forgathatunk, ízlés szerint.

Kép
Kép
dorkáék
 
 


BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

Kép

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Békés, boldog Karácsonyt kívánunk Nektek!

Kép

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Dorka! Köszi a recepteket, aranyos vagy!

Mi is voltunk ma venni a Tófenéken 2000.--os cipőt! Még kaptam babóra bőr bakancsot, és nyárra egy szupi szandit. Köszi az infót!

Mi ez a nagy karácsonyi üdvözletezgés? Leáll a topik januárig? Most mikor "ráérek"?

Ha már valaki nem túl sokszor kukkantana be, azoknak Kellemes Ünnepeket kívánok!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Olga, nem vagy elfelejteve, csak még nem volt időm, hogy megnézzem a sulis dolgokat! :oops:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Márti, részvétem. Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Karácsonykor fényesek a felhők,
csillagokból horgol a tél kendőt.
Ráteríti hegyek tetejére,
fenyőágnak jégrojtos a vége.
Karácsonykor mindenki varázsol,
meglepetés bújik ki a zsákból.
Szekrényeknek titkos rejtekéből,
édesapám legmélyebb zsebéből.
Karácsonyra kalácsot is sütnek,
nincsen ennél izgalmasabb ünnep!
Ajándékot én is készítettem,
amíg készült majdnem tündér lettem!


Kép

Mindenkinek áldott, békés, szeretetben teljes Karácsonyt kívánok a magam és a családom nevében!

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Sziasztok!
Látom, mindenki készülődik, ma tutira összerakjuk a bútort, még amúgy is adós vagyok más képekkel is, majd együtt rakok fel, legalább képpel teljen az oldal....
Jó sütést, főzést, takarítást!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Hali!

Hát remélem hogy nem áll le a topic... :?

Én most egyedül vagyok a srácokkal! Ádám elment vadászni! Ki tudja mikor ér haza... de már nagyon ráfért a kikapcsolódás...

Már csak egyet kell aludni Karácsonyig... vagyis hát kinek mennyit... Ha jobban belegondolok, akkor nekem kettőt az éjszakai szopi miatt.
:roll: :lol:

Kép

További kellemes és NYUGODT készülődést!


Judit!
Várjuk a képeket! :)
szilbee
 
 


Kép
szilbee
 
 


Sziasztok!

Mi is kívánunk mindenkinek nagyon-nagyon boldog karácsonyt!

Kép

Ditke & Zsófi

Kép

Kép
ditke2007
 
 


Sziasztok!

Mi már ma karácsonyozunk szűk családi körben, mert holnap jön a nagy család, és szeretnék egy kis nyugodt estét is. Karácsonyfa feldíszítve, vacsi majd holnap. Most várom a fodrászt, aztán jön a Jézuska!

Csongi meggyógyult, bár pénteken allergiás bőrtünetei voltak, így az összes gyógyszert abbahagytam!

Olga, kitartást kívánok az anyukádnak és neked is! Remélem mihamarabb jobban lesz!

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Lányok!

Karácsony alkalmából ezúton köszönönöm, hogy befogadtatok és tagja lehetek ennek a klassz társaságnak. Köszönöm, hogy megoszthatom veletek örömöm és bánatom, hogy átadhatom a tapasztalatom.
Sokat jelentetek nekem! Kívánok mindenkinek nyugodt, békés, boldog karácsonyi ünnepeket!

Kép

Este, mikor kigyúlnak a karácsonyi fények,
a gyermekkori álmok egy percre visszatérnek.
Ekkor a szemekben a szeretet fénye lángol,
s a gyertya fényénél még a csillag is táncol.

Mikor a fenyő illata megérinti szívünk,
ezen az estén kicsit az álmokban is hiszünk.
Nem szeretnénk mást, csak boldogok lenni,
és másokért a szokottnál is többet tenni.

A rohanó világban megkoptak a fények,
halványak a hitek és halványak a remények.
Nem szeretnénk mást, csak hinni a szóban,.
őszintén szeretni és bízni a jóban.

Őrizzük meg a karácsonyunk fényét,
s őrizzük a szeretetben való hitünk reményét.
Hisz ma este mi is gyermekek vagyunk,
s gyermeteg vágyainknak ma határt nem szabhatunk.

Boldog karácsonyt!

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Sziasztok!

Látom, nagy a pangás. Gondolom, mindenki süt, főz, takarít.
Én is sütöttem tegnap, ma, holnap meg főzés, közben néha beiktatok egy kis takarítást.

Szilbee: Nagyon szépek vagytok. Köszi a mézes receptet, de végül mégsem csináltam meg, majd jövőre.

Judit: Ti is nagyon szép karácsonyi lapot csináltatok. Köszönjük. Letinek hatott a homeopátiás csepp?

Dorka: Jobbulást Szabinak és a férjednek is!

Mindenkinek további jó készülődést!

Én tegnap előkarácsonyi ajándékot kaptam. 17 hónap után megjött. Hát nem hiányzott eddig.

Niki

Kép
Kép
csni
 
 


Sziasztok :)

Én vagyok még, csak olvasó üzemmódban :)

Olga, sajnálom, hogy Anyudnak ilyen betegsége van :( Kitartást kívánok az egész családnak! És a gyógyulásba vetett hitet.

Évi, örülünk, hogy csatlakoztál :D

Judit, kaptam mélt tőled, de semmit nem látok benne... Képet tartalmaz? És nem csatolt fájlként? A postámat csak webmail-en keresztül tom megnézni, de az is szarakodik, semmi grafikát nem mutat :? Képet csak úgy tudok megnézni, ha kiírja nekem, hogy csatolt a fájl, oszt letőtöm.

Szilbee, tuti a képeslap :)

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Békés, boldog Karácsonyt kívánunk piciknek, kicsiknek és nagyoknak!

Kép

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Kellemes ünnepeket! Kép Kép Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak tényleg ezer a gond ilyenkor. Délután lettem kész a bútorral, aztán takarítottam, csak a konyha maradt el, majd reggel. Dédi egy kicsit keresztül húzta a számításaimat főzés terén, így változtatok a menün.
na a képek, amit ígértem:
Kép Kép Kép Kép Kép

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Mi is Kellemes Ünnepeket Kívánunk Mindenkinek
(Judit ez volt az)
Kép

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Olga!
nagyon sajnálom anyukádat, csak erőt tudok Nektek kívánni, és hitet a gyógyulásban!

Dorka!
nagyon jók ezek a receptek!


Szilbee!
Az én férjem is szeretne vadászni, de én nem engedem. Van vadász ismerősünk, és olyan is, akinek társát lelőtték, bár ő volt állítólag a figyelmetlen. Én nagyon veszélyesnek tartom, gondolom Te is sík ideg vagy, amíg haza nem jön. :roll:

nagyon szép képeslapot csináltál!

Niki!
Ma nem sokszor szívtam Leti orrát, talán igen. A neve meditonsin. Remélem jól írtam. Majd kajabálsz, ha nem.

Judit!
Miért adtad fel? Luca miatt, vagy egyéb? Mármint a boltot.
Fényképeket rakjatok az ünnepekről!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Szép Karácsony Reggelt Mindekinek!

Kép

Judit!
Nagyon édesek a lányok ebben a rózsaszín egyen ruciban! LátomLetinek jó dolga volt, hogy a nővére húzta!
Jó sok hó van felétek... erre már szinte semmi sincs.
Szerencsére Ádám is csak meghívásos alapon horgászik. Sógorom szokta meghívni. Eddig nem volt baleset, de ihazából azért nem is féltem, mert mániákusan rászól mindenkire, aki nem tudja betartani a vadászat szabályait. :lol: Szóval nagyon vigyáz magára... jobban mint mikor autót vezet. :twisted:

Ó Judit!
És még meg se köszöntem a képeslapot, amit küldtél!
Hát ezúzon is nagyon köszönöm! :D

No menek csemetét etetni!

Puszi Mindenkinek!
szilbee
 
 


Sziasztok!

Jó ötlet volt, így hármasban előkarácsonyozni! Csongi már majd meg őrült, mire a fodrász kész lett a hajammal.
Aztán megkérdezte, hogy honnan vettük elő az ajándékokat, mert tudja, hogy mi voltunk, nem a Jézuska Na, ennyit a Jézuska legendáról.

Én kaptam egy aranyfülbevalót (ezt szerettem volna). Névnap, karácsony egyben.
Férjem örült a Thai Masszázs utalványnak.

És este fél 9-ig Spongya Bob Monopoly-tunk, jó kis játék!

Képek:

Kép

Kép

Apa kamionjával:

Kép

Évi és
Kép
csongianya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?