Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

ha kevés a tejcsi, szerintem is érdemes két mellből szoptatni.

Jó, akinék már van napirend kialakulóban...!
Én még csak próbálkozok vele.

Egyébként nálunk is fürdés után van a hosszab alvás, vagyis fürdés 7-kor, aztán kb. 3/4 8-ig kaja, de itt már általában úgy bealszik, hogy csinálhatok én bármit, nem ébred fel... és alszik kb. éjjel 1- ig vagy 2-ig, vagyis 5-6 órát.

Peluscsere nálunk mindig kaja előtt, van, így legalább jobban felébred, persze van, hogy kaja végére tele lesz ... :lol:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok Lányok!
Már jó rég írtam. Próbáltam 2 lapot vissza olvasni, de már egy csomó mindent elfelejtettem, amihez hozzá akartam szólni.

MOst mi Vilmossal 6 hetesek leszünkj kedden, de 3 hetes korunk óta iszonyatosan hasfájós a drága. Amit lehetett mindent megpróbáltunk már( Infacol szirup, Gripe Water, Mecsek tea, baba tea) de egyedül talán ez a baba tea az ami segített, na meg a ringatás a hordozókendőben. Persze ilyenkor anyukám frászt kap hogy kiesik a gyerek. Pedig ha megfogja az ember jól a 4 csücskét nem lehet semmi gond. Ilyenkor ringatom és mondom ezerrel a hinta palintát.

A bimbó sebesedésről is annyit, hogy nekem a kórházban elég rendesen kisebesedett, mejd elmúlt pár hétre, és tegnap óta a falat kaparom ha bekapja a kis drága a cicimet annyira fáj. Valszeg nem kapta be annyira jól az elmúlt két napban.


Sex:: bár ez már régebbi téma de jó hogy feljött. Lehet hogy velem van a baj, de én valahogy még nem vágyom rá. Pedig császáros vagyok(tehár nem a gátseb tart távolt tőle.) Remélhetőleg azért majd megjön a kedv. :(

A napi rendszeresség: a napi programunk evésből és alvásból áll. Kicsit 1-2 órát fent vagyunk napközben. Mi 21h-kor fürdetjük Vilit, aztán jön a méricskélés, majd a kaja. Kb: 22-re megkajál és ilyenkor hajnali 1-ig szunya. A babónk 2,5-3 óránként kel fel. Jó lenne, ha már ott tartanánk hogy átalussza az éjszakát. Mert én ezt az éjszakai kelést nagyon nehezen bírom. Most is majd lefordulok a puffról, annyira álmos vagyok.

Én azt kérdezném, hogy Nektek éjjel megmarad a kiságyában a prüntyi, mert nálunk nem igazán. Napközben ott alszilk a helyén, de éjjel amikor szopizunk, utána ott marad közöttünk. Persze nagyon vigyázunk rá, nehogy ráfeküdjünk, bár én nem tudom hogy tud valaki ráfeküdni a gyerekére. Na mindegy, szóval ha éjjel kiviszem a kiságyba üvölt ezerrel a gyerek. Nem tudom mit csináljak. Attól félek hogy hozzá szokik, és aztán nem tudom majd kitenni a saját ágyikójába.

Ja, még valami. A hasfájásra már puki csövet is vettünk (arany árban volt az a szar)és nekünk az is bejött. A kis drága annyira mohón szopizik hogy tele van a pocija levegővel, így megkönnyítettük a dolgát.

Most mennem kell, de ha nem írok is azért folyamatosan olvaslak beneteket
üdv mindenkinek, és jó karácsonyi készülődést[/b]



Kép
szdona
 
 


Hasfájás.
Csak egy ötlet a gyerekdokitól, aki eredetileg gasztroenterológus. Ő azt mondja, hogy a hasfájógy gyerek nagyon kevés van, inkább rossz etetési módszer. Állítólag, ha 1,5-2 óránál gyakrabban eteted a picit, akkor a félig megemésztett tej az emésztetlen tejjel keveredve jut a belekbe, és ez okozza a legtöbbször a panaszt. Illetve, az ha az anyuka olyat eszik, ami neki panaszt okoz (nálam pl. a krumpli, pedig az nincs is a tiltólistán), lásd. puffadás, szelek, illetve a tejtermékeket kell kerülni (napi max. 2-3 decinek megfelelő), mert még az is panaszt és allergiát okozhat (Barnusanyusnál úgy látom így is van). Hangsúlyozom ez a dokim véleménye, nem szentírás, én eszerint etetek, de ha ennek ellenére hasfájós lesz a bébi borult az elmélet.

Kép
Kép
tusimi
 
 

 
 

Én 3 óránként etetek és mégis van baj a pocakkal.... :(
Sokszor olyan hangosan bugyorognak a belei, rossz hallgatni is. Nekünk az infacol nem jött be sajna, még ezt a flakont elfogyasztjuk, de aztán már nem veszünk többet. A gripewatert még nem próbáltuk, azt is lehet ilyen picinek adni?

Ja, és mi az a puki cső??

Kép
vargaviki
 
 


Era!

Persze, küldjed, nem kell kérdezni csak küld és akkor kicsinyítem is ha van időm belépni, pár perc az egész.

Szdona!

és ezt úgy kérted a gyógyszertárban hogy szélcső? Lehet nekünk is ki kéne próbálni.

Vargaviki!

Nekem sem jött be az infacol, az espumizan sokkal jobban. A grip water az még jobb, de az csak 4 hetes kortól mehet, a DM-ben árulják.

Én sem hiszek a hasfájósság, etetés 3 óránként összefüggésben. A lányoma csak 3 óránként evett és napra pontosan 12 hetes koráig iszonyú hasfájós volt. Már evés közben tekergett.

Berti is néha, de neki hat a gyógyszer Emmának meg akármit adtam nem hatott.

Berti főleg 6-kb éjfélig a legnyűgösebb, szerintem akkor is bejátzsik a hasfájás (ez is érdekes mert a legtöbb babának késő délután, este jobban fáj a hasa). Ki kell várni és kinövik, ennyi.

Napirend nálunk nem annyira van, az az egy van hogy legkésőbb éjfélre alszik a drága és általában max 1x kel éjjel 4-7 óra között valamikor. Ettől függően alakul a napközben, most pl 4-kor kelt és 5-ig volt fent, utána 1/4 9-kor kelt az egész bagázs. Utána fent volt most nemrég aludt el, közben újra kért enni is, volt egy kis hastekergetés. Nyilván amikor 1/2 7-kor kel akkor másképp alakul. De napközben általában evés után 1 órát ébren van utána 3-at alszik, ez fix. Fürdés este, mikor hányra jön ki, d emi csak 2 naponta fürdetünk. Ami fix a 6 óra utáni nyűglődés :lol:

Azzal meg hogy hány perecet szopizhat egy baba nagyon vigyázzatok, én a lányommal nagyon megszívtam miatta, mert mondta a gyerekorvos hogy max 20 perc, ezért én mint a gép levettem 20 perc után, ő meg ordított. Szóval azt mondom ha 40 percig eszik akkor annyit. Berti egyébként már max 10 percet eszik, aztán büfi, pihi és újra eszik álatlában. Ez sem a nagykönyv szerinti de hát ő így szeret.

Tegnap voltunk vedégségben, 2-1/2 8-ig kb, Berti végi az ölemben aludt 8) De egy hangja nem volt, 1x evett. Kicsit féltem hogy ma sem akar majd ágyban aludni, de most ott van, kopp-kopp.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szdona!

nekem megmarad éjjel a kiságyban. Sőt, a szopiba bele sem alszik. Mondjuk én nem is viszem át az ágyunkba az éjjeli szopihoz, hanem egy fotel vana kiságy mellett ott szopizunk.

Érdekes nekem ez hog ymondjátok sokan hogy a babaák köztetek jobban alszanak, nekem egyik gyerekem sem volt ilyen, hogy ha közénk vettem jobban aludt. Ha sír, sír úgy ia ha odaveszem. Ha meg alszik akkor alszik a kiságyban is, nem tudom miért.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lányok, én még tartoztam a szüléstörténetemmel, ha valakit még érdekel:

Hétfőn betöltöttem a terminust, méhszáj zárt.
Szerdán egy nem túl tökéletes ctg és UH miatt inkább benntartanak a kórházban. Méhszáj fél ujjnyira van csak nyitva, a dokim „szülésre alkalmatlannak” nyilvánítja, hiába győzködöm, szerinte nincs értelme beindítani a szülést.
Időközben minden ctg és UH tökéletes eredményt hoz, ezért szombat délelőtt hazaengednek, hogy az esti vizitre menjek vissza.
Fél 12 körül kezdem furán érezni magam, mintha szélgörcsöm lenne. Sebaj az ebédet azért még megfőzzük, megesszük, még teregetni is elkezdek, de azt már nem tudom befejezni. Gyanúsan rendszeresen jönnek a „szélgörcsök”...
2-kor már ismét a kórházban vagyunk. Bőgök, amikor a szülésznő közli, hogy „ma baba lesz” két ujjnyira nyitva vagyok. Hihetetlen, hogy tényleg szülök végre, 5 nap késéssel!! Fél háromig borotválás, beöntés, komolyabb fájások nélkül telik az idő, majd beindul a nagyüzem. Jönnek a fájások, szinte pihenő nélkül. Próbálom a nitrogéngázt, de nem ér semmit, inkább idegesít. Helyette a férjemről tépem le a ruhát a legnehezebb pillanatokban.
4-kor spontán burokrepedés, a szülésznő már izgatott, hogy lemarad a dokim a szülésről.
Szülészem megérkezik, én ágyra föl, 1-2 elpazarolt tolófájás (nekem iszonyúan fájt, azt hittem szétrepedek, csak ordítani bírtam), majd a 3. tolásra, 16.25-kor megszületik Zita. Szinte hihetetlen számomra még most is, hogy ennyi volt az egész.
Mellkasomra föl egy pici lila kislány, semmi magzatmáz, csak meleg selyme bőr, felémfordítja a kis fejét, belenéz a szemembe, és az addigi életemnek vége van... Ez az a pillanat, amit soha de soha nem fogok elfelejteni, még most is pityogok, akárhányszor felidézem.
Hát ennyi, szerencsére rövid történet.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Küldök egy képet Aporról. Én még nem mutattam be őt Nektek. :)

Anita

Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Én is lógok a szüléstörténettel.

Túlhordás miatt a kiírás napján be kellett feküdnöm a kórházba. Hétfőn és szerdán kaptam oxitocin terhelést, de nem történt semmi. Utána mindig ellenőrizte az orvosom a magzatvíz tisztaságát és az ultrahangon keresztül a babát. Szerdán úgy döntött, hogy csütörtökön reggel megindítja a szülést, mert a méhlepényem már nagyon meszes volt. Nagyon izgultam, mert tudtam, hogy a megindított szülések általában nehezebbek. Csütörtökön reggel megrepesztette a burkot, de sajnos nagyon gyenge fájások voltak. A méhszájam egyébként puha volt és két ujjnyi, tehát érett a szülésre. Kaptam oxitocin infúziót és innentől kezdve a baba szívhangját is végig ellenőrizték. Teltek az órák, majd délután leellenőrzött az orvosom, még mindig két ujjnyi voltam. Ez eléggé rosszul esett, mert nagyon nem akartam császármetszést. Ekkor az orvosom egy fájáserősítő gyógyszerrel tért vissza és emelt számban kaptam az oxitocint. Inentől kezdve már nem éreztem különbséget fájás és szünet között. A férjem és a szülésznőm végig mellettem volt, de nem érzékeltem már az ő jelenlétüket. Aztán jött az orvosom, hogy feküdjek hanyatt és nyomjak mikor jön a fájás. A 3.-ra megszületett Apor. Itt már nem fájt semmi, teljes erőből nyomtam. Örülök, hogy sikerült fájdalomcsillapítő és császármetszés nélkül szülni ugyanis elsőre a 4100 gramm súlyú baba óriási. Csodálatos érzés volt. A baba sírt mikor rám helyezték, majd rögtön abbahagyta és nézett rám. Hihetetlen volt.

sziasztok,
anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Kajáról:A múlt héten nem nagyon méregettem , hogy mennyit evett, amikor megmértem, akkor meg vagy 80-90 gr, vagy 40 gr volt. Szóval nem tudom, hogy ez normális-e. Vagy pont, amikor sokat evett, akkor nem mértem meg? Ma este lesz a heti méretkőzés kiderül, hogy mennyit gyarapodott a múlt héthez képest.
Ja és mostanában az egyik mellem, sokkal érzékenyebb, nehezebben is jön belőle és nehezebb is fejni és könnyebben megkeményedik? Ez mit jelent?mert aggódóm emiatt

Gátseb: Szokott néha fájni, és a vérzés mennyisége is változó..

Szex: Mi kivárjuk a 6 hetet vagyis a dokit(mert elég nagy babát szültem és nam akarjuk, hogy legyen bármi gond.. Most már néha kívánom a szexet én is, de nem tudom, hogy energiám lenne-e
hozzá? :lol: Illetve egy kicsit félek is majd tőle...

A kicsi Milu arcán is vannak pöttyök, amik néha elmúlnak, az anyatejtől

Napirend: Csak az éjszakára lehet fogni, hogy kezd benne vmi átláthatóság lenni: 7:30 vagy 8:00 -kor fürdetés utána szopi. 9 körül elalszik hajnali 1-2 ig, majd rövid szopcsi, 4-5 között újabb felkelés és kajálás, ez már van amikor hosszabb idő és nehezebben alszik utána vissza, és akkor még 7-8-ig nyom egy alvást...
A nappal nálunk még kiszámíthatatlanabb, ti próbáltok nappalra kialakítani neki vmi napirendet?...

Karácsony: Képzeljétek hétvégén mind a két nap elmentünk vásárolni a gyerekre(anyu vigyázott), az elején élveztem,hogy kimozdultam..., de utána, már olyan lelkiismeretfurdalásom volt a gyerek miatt, :cry: hogy nem tudtam magam már teljesen elengedni...
Vettünk neki két olyan édes rucit, majd lefotózzuk benne karácsonykor és felrakom :lol:
Egyébként nekem nagyon kezd karácsonyi hangulatom lenni, a hét elején le is veszem a díszeket :lol: ..

Na jó sokat írtam :lol:

Kép
mona1978
 
 


Ja és aranyosak a baba képek:-)

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!
Mano ezt a puki csövet úgy kértem a gyógyszertárban, hogy szélcső a babáknak. Tudniuk kell. Bár én a második gyógyszertárban kaptam.

Vargavike Ez a puki cső arra jó, ha nagyon csikar a pocija a baónak akkor bekrémezed a pukicső végét, és bedugod a végét egy kicsit a pindurka fenekébe. Vársz 1 percet, vagy még annyit sem, és meg lesz a hatása. Nekem eddig bejött, mert utána megnyugodott a drágám. Persze azért nek kell túlzásba vinni szerintem.
De amin csodálkoztam, hogy a védőnéni már a beöntést is anánlotta nekünk. Én a kórházban kaptam belőle, ezért nem szívesen alkalmazom a prüntyinél.

Ahogy MAno írta, ki kell várni és majd kinövik........
De mikor????? Szegénykém annyira keservesen tud sírni. :(

Most mennem kell
üdv mindenkinek



Kép
szdona
 
 


Sziasztok!

Nagyon rég nem írtam, de nagyjából olvastalak Titeket. Nagyon jó, hogy hasonló gondokkal küszködünk :)

Tusimi!
Elalvási gondok. Általában nálunk is mellkason alszik el, de most már erőt vettem magamon és nem hagyom, hogy rajtam durmizza ki magát aztán meg nagy szemekkel csak nézelődik, hanem mindig lerakom kb negyed óra múlva. Van, hogy felébred és onnantól két lehetőség van: el szokott aludni magától vagy felébred és akkor megint altatom egy kicsit mellkason.

Mikor magától elalszik, akkor nyög, szuszog, néha kiabál is, de soha nem várom meg, hogy sírjon. Valahol olvastam és igazat adok ennek, hogy ha sírni hagynak egy babát, attól még sírósabb lesz. Azt meg a babamasszázsos könyvemben olvastam, hogy azok a babák, akiket nem hagynak sírni (az ő nézetükből nem hagynak magukra) azok később sokkal segítőkészebb nyugodtabb emberek lesznek, mert nem marad meg bennük a csecsemőkori frusztráció. Ez a nézet nekem tetszik.

Ugyhogy sztem nyugodtan babusgasd, vedd fel, sétálgass vele. Ha nem bírod, akkor a férjed, anyukád, anyósod vagy olyan akiben megbízol és a gyerek jól érzi magát nála. Nekünk Hanna még most is néha sír kézben elalváskor is, de most már meg tudom különböztetni hogy ez csak olyan nyafogós sírás (mintha azt mondatná, hogy nem érted?? Hát én nagyon fáradt vagyok!! :) ) De aztán elalszik egyszer csak... de most már érzem Hannán, hogy egyre jobban bízik bennem és tudja, hogyha kell, ott vagyok.

Eleinte egyáltalán nem tudtam lerakni napközben ha fent volt, de most már sokszor elvan a hordozóban. Sztem ez is már azért van, mert egyre érdekesebb a világ és már nézelődik nagyon.

A másik pedig hogy eleinte nagyon nem akartam cumiztatni. De most eljutottunk odáig, hogyha fent van és kéri, akkor cumizik, illetve az elalvásnál ha már nagyon nyűgös és látom, hogy csak cumizik a cicin. De amint elaludt kiveszem a cumit a szájából, egy kicsit még babusgatom és utána rakom le. Általában onnan tudom, hogy már elég mélyen alszik, hogy mikor a cumit veszem ki a szájából ellenállás nélkül ki tudom venni :D

Most ennyi, majd még jövök :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Kép Kép Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Ő Hanna babám :) Tündérke, nagyon imádom! :)

Gratula az utolsó jelentkezésem óta megszületett babáknak!

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Szdona!

Hát lehet hogy nekünk is kéne, főleg este van nagy nyügi, bár azért kezelhető a dolog nála kb. Mondjuk ha kinövi 12 hetesen ő is akko rmár csak 5 hét :lol: Remélem kinövi, mert Emma is kinőtte akkorra és neki durvább volt. De a nehezen kakilást egyébként nem nőtte ki, ha nektek ezért ajánlották a beöntést. Belőle úgy bányásztam ki majdnem mindne nap kúppal, lázmérővel, stb, szörnyű volt, ezért 2 hónapos korától kapott napi 1 szem szőlő levét szűrve, az hatott. Inkább mint a kúp úgy voltam vele, beöntés pláne.

Babuci!

Nagyon szép kislányod van:) Szerintem most már annyira látszik i pasi ki lányka, nem?

Kép Téli cuccosban

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép Kép Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!
néhány fotó a manócskáimról, majd jövök és pötyizek, de hazajött api! éésss hát egyedül nem találja meg a vacsit:-))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Már nagyon rég jelentkeztem, és sajna még mindig nincs netünk, ezért csak arra van időm, hogy dobjak fel néhány képet, meg bemásoljam ide azt az emilt, amit egy kisgyermekes barátnőmtől kaptam. Aki ismeri, az lapozzon, aki nem, annak jó szórakozást. :D Én jókat mulattam rajta! Mindenkinek jó babázást, és ha lesz végre netünk, akkor én is bővebb leszek. Egyébként még annyit, hogy Liza nagyon jó baba, már magától elalszik a kiságyában, és 1* kel fel éjszaka, akkor is evés után rögtön visszaalszik, így én is nyugodtan ki tudom magam pihenni.:lol:
Íme:

AKINEK MÁR VAN GYEREKE, TUDJA (ÁTÉRZI), MIRO~L VAN SZÓ!

AKINEK MÉG NINCS, NEM IS SEJTHETI. ( jól gondold meg )

Az elso~ 3 hónap szülés után:
- az a hatalmas méretu^ fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az
tényleg átfért azon a kis lukon,amibe addig azt a pirinyó tampont
dugdostad.
- van idegesíto~bb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, o~ ebbo~l semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod.
- kurvanehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szu^k a szára és bevág
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdeto~krémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass.
Szülés után a 2 irgalmatlan méretu^ csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd
marad...
- szörnyu^ dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszes bo~ru^ no~ket.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha a tv-ben popsikeno~cs reklám megy.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt
várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész
távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden no~ biztos o~t akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés elo~tt, hogy "egyben vagy még?", na azok
mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a
család.
- a nagyszülo~k azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen
reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában
gyu^lik össze.
- a híg fosa legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélo~ forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással
sajnos.
- a mélyhu^to~ben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, mégsincs este meleg vacsora és kupi is van
pluszban. És még fáradt is vagy.

3-9 hónap
- úgy tu^nik az egész nap egy végtelen szoptatás.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belo~le.
- éhen fog veszni. . .nem eszik semmit ez a gyerek.
- a fo~zelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x
lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószo~nyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimeno~be felöltöztetés és az autós hordozóba betevés
UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tu^nik.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos.
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító. Minden
más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiro~l azt hiszed egy reklámszatyorba sem
férne be.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek
a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízu^en rágcsálni.
- mindenen bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és
még a wc-re is követ négykézláb.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág
orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt
szégyenérzet nélkül!
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az ido~ múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a csöcsbimbódba, és átharapja
a nyaki üto~ered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, fo~zöl, minden edény koszos, turmixgép
úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévo~ falatot,
mielo~tt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- egy baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- amikor leülsz mellé a földre, o~ ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti
a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!!Olyan mint futóvadra lo~ni. . ..
- a tépo~záras cipo~ 3 mp-ig van a lábon
- a homokózólapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a mikulás k. .anyját.
Még jó, hogy kiveheto~ az elem a játékból...
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és
csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nemlétezo~ maszatot.

Kép Szopipárnán alvás...

Kép Mikuláskor Kép Barátnőmmel szemezve

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Sziasztok!

Bocsi,hogy mostanában nem írtam.Azért olvastalak titeket,csak Barni nem igazán szeret aludni....

Nálunk sem elég egy cici,mindkettőt kiszívja,Lizivel ilyen nem volt csak lesek....Sokszor bealszik szopi közben,aztán leteszem5-15 perc múlva visít,megint szopik,aztán tekereg-üvölt stb. Néha nézelődik max 2 percig,aztán sír.Egyedül nem alszik el,ha lerakom iszonyúan bemérgel.Szóval cicin vagy járkálni kell vele,de sokszor semmi sem használ.
Napirend,nincs,de Lizivel sem volt nagyon sokáig,hónapokig-1 évig majdnem. :roll: Annyi,hogy 8 körül fürdetjük,aztán alszik max 1 órát,aztán kínlódunk kb. éjfélig-1-ig.Éjjel is kel 2 óránként kb.Aztán sokszor 2 óra hosszáig nem alszik vissza :shock: Lizit felébreszti aztán ő is kínlódik,én meg lassan zombi leszek.De akkor sem cserélnék senkivel,mert annyira boldoggá tesznek,imádom őket!
Lányok nekem ez a szopipárnás szoptatás ill. azon altatás vmiért nem jön össze .Kényelmetlen rajta szoptatni,a gyerek is olyan furán fekszik benne vagy lecsúszik a kettő közé.mIt csinálok rosszul????
Szélcsőre vigyázzatok,mert hozzászokhatnak,csak akkor használjátok ha nagyon muszáj!
Babucci,igen ez a hozzáállás nekem is bejön én is azt olvastam,hogy nem szabad sírni hagyni.Mondjuk én nem is tudnám,a szívem szakadna meg.Apa meg cseszeget,hogy elrontom,nem kell felkapkodni,hadd sírjon,elkényeztetem stb...mondtam neki olvasson már el legalább 1 könyvet erről.. :evil:
Cumi,én ellene vagyok/voltam,de már Lizinél is bevetettem.Akkor még bőgtem is,hogy becsapom....de csak addig aludt amíg a cici a szájában volt,ha kivettem rögtön felébredt-visított mindegy mennyi ideje aludt el.Nem nagyon volt cumis pár hónapig kellett csak.Barninál azért próbálom,mert annyit eszik,hogy minden irányban folyik ki belőle,de még cicizne,aztán meg a hasa fáj,de egyenlőre hallani sem akar a cumiról.
Vargaviki a suttógós altatásról írhatnál bővebben,persze ha van időd.
Valaki múltkor kérdezet gr és ml ugyanannyi!

Lányok senki sem tudja hogy lehet fényképen bizonyos részeket pl. homályossá tenni vagy kockásítani vagy valami?

Ma megjöttek a karácsonyi ajándékok netről rendeltem,mert a picúrkával nem indulok neki boltozni,na meg Lizivel is rémálom szokott lenni.

Tegnap voltunk már picit hosszabb babakocsis sétán,ma elmegyünk a patikába is,rendeltem Barnusnak Gripe Watert!Igaz még 1 hétig nem kaphatja,de remélem használ majd.Eddig Chaomillát adtam neki,de túrót sem ért!

Hú hosszú lettem,bocs!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Kép tesók

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Jutka!

Akkor neked most sem jutott túl nyugi baba:( De azért imádja őket az ember. Berti is sokat romlott, de még mindíg tűrhető azért.

Képet én homályosítani nem tudok, csak kivágni belőle egy kockát, részt, tehát ha pl a szélén van valami amit nem akarok akkor kijelölök egy kép részletet, ami kocka vagy téglalap alakú és azt kivágom, cska az lesz a kép. Nekem is fotózott a férjem olyat itthon hogy Emma+Berti az ölemben csak épp belelógott (szó szerint :shock: :lol: ) az egyik mellem a képbe mert szoptattam előtte, pedig direkt kértem azt ne fotózza bele. na azt ki tudtam szedni belőle.

Elhiszem hogy zombi vagy, 2 óránként kelés és két gyerekhez, hű, csoda hogy bírod. nekem most már masszívan 5-kor kel Bert is legkésőbb éjfélkor alszik, még ez is fárasztó, de nem panaszkodom, ennél rosszabb ne legyen. Ma pl 1/2 6-kor kelt, igaz ébren volt 1/2 7-ig utána, majd aludt 9-ig. Aztán nuku alvás , most feküdt le újra egykor. De éjjel azért már talán nevezhető napirendnek amit csínál. Ha elutazunk karikor apósomhoz remélem nem fogja megzavarni :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, kari ajándékok nálunk is így jöttek idén:D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lizoka :)

Nálunk is ez volt a helyzet, hogy mondja a férjem, hogy elkényeztetem mert mindig felkapdosom :) De az az igazság, hogy neki is megszakad a szíve, ugyhogy ő sem bírja sírni hagyni... úgy vagyok vele, hogy szegénykém még ha csak babusgatásra is vágyik... hát mi felnőttek is ilyenek vagyunk, hogy sokszor szeretünk hozzábújni valakihez... most pont a babámtól vegyem el ezt a jó kis érzést? Végülis most azért vagyok, hogy őt "szolgáljam" :D

Egyébként nagyon szeretem én is a suttogót, ha van még egy csöpp energiád, akkor érdemes egy kicsit beleolvasgatni... nagyon jó kis tanácsokat tud adni, de ha mást nem, legalább önbizalmat ad.

Az altatásnál a következő elvet vallja nagy vonalakban: tedd le a babucit aludni mikor már látod hogy ásítozik. Ha sír akkor menj oda hozzá és simogasd vagy vedd fel, de csak addig míg megnyugszik, aztán tedd megint le. Ezzel azt éred el, hogy megtanulja magát elaltatni és azt is megtanulja, hogy nyugodtan maradhat az ágyában, mert ha szüksége van rád, te mész. Azt írja, hogy volt olyan, hogy egy babánál majdnem 100x kellett eljátszani egymás után...

Nálunk ez úgy vált be, hogy mellkason elalszik (már idáig eljutottunk, hogy nem sétálgatunk. Egy két este össze vissza karmolta mellkasom és sírdogált amiért nem mentem vele, de most már belenyugodott, hogy nem mászkáluk). Aztán mikor már elaludt, akkor lerakom. Sokszor megébredt rá, akkor visszatettem. Megint megnyugodott, elaludt, aztán kiságy, megint felkelt, vissza mellkasra. Most már ott tartunk, hogy ha meg is riad, legtöbbször nézelődik egy picit, nyögdécsel, de már elalszik magától.

Persze ezt is befolyásolhatja ha pl fáj a pocak vagy ha már nagyon fáradt és azért sír. Akkor nehezebb. De sztem sok sok szeretettel és türelemmel menni fog ha nem nagyon sírós a babád.

Suttogó azért is jó, mert leírja a babatípusokat. Ugyanis nem mindegyik egyforma, nem mindegyikkel kell egyformán bánni..

Hát ennyit suttogóról :) Én bírom a stílusát. Ja és persze a legfontosabb amiért elolvastam a könyvet, mert úgy kezdi, hogy tiszteld gyermekedet. Ő is ugyanolyan ember mint te vagy társaid, csak másképp kommunikál.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!


Nagyon jók a képek!!!! :lol:

Jutka, annyira cuki a "nagylányod" látszik, hogy nagyon oda van Barniért:-) Kb, én is úgy érzem magam , mint Te:-)))) De most volt egy jó estém!!!!:-))) Elaludt a hintába, 11kor vonultam aludni, api mondja nem viszem a kiságyba??? áááá,mondom úgyis mindjárt kel. 1/4 3kor kelt, utána 1/2 6kor szopi-szunyi, és!!! 8:30kor kelt mindenki:-) ahhh nagyon jó volt.Végre!!! Érdekes, hogy hajnalban nem akar visszauldni, vagyis csukva a szeme, de nagyon szüttyög, akkor hasra fordítom, és csenben alszik mellettem:-))) Szóval ez még mindíg jobb, hogy mindíg vissza alszik cicizés után. De egyébként Ő is többet van fennt nappal most, és nem akar csak kézben lenni, vagy a hinta.
Imádom ezt a hintát!!!!:-) Este is ott kezdjük majd az alvást:-))))

Babuci, én is így gondolom, és lehet is benne valami:-) Barnusom rettentő nyugis gyerkőc is lett:-))) szóval Balázska sem fog ordítani. Habár szegénynek néha várnia kell, de hát másképp nem megy, ha épp Barninak vannak nagy gondjai:-))) Sajana azt a pár pillanatot ki kell bírni:-) De jól működnek egyébként a dolgok:-)

Lizoka, a könyvet (Suttogó) szívesen postára adom. Nekem nem vállt be Barnusnál, mivel Ő nem olvasta, így elküldöm neked szívesen tanulmányozásra:-)

Anika, Tusimi nagyon megható volt a szüléstöréténetetek. Ez az egymásra nézés nagyon szupi lehetett:-))) Nekem az első ránézésem, amikor kivették, és megálltak mellettem, szegényt ahogy fogták
:lol: , mint egy kismacskát, és még ordítani sem tudott rendesen mert tele volt cuccal, csak gargalizálni tudott:-)) és már rohantak is el vele leszívni:-(( hát nem volt valami csodás, de azért potyogtak a könnyeim a kékségem után:-) Vártam hogy visszahozzák, amíg varrogatna, de nem, pedig Barnival mikor császároztak felöltöztetve visszahozták hozzám. :-((

Mona, nekem is csinált ilyet a cicim hétvégén. Tesómmal kettesben mentünk Pesten Auchanba, és ittam 2dl kubut. Nahát azt a fájdalmat hajnalban. Alig vártam hogy szopizzon, de még így is tele volt. Fájt is rendesen a cickóm, kőkemény volt az egyik, fájt is amikor szopizta. Este hazaértünk kifejtem 160ml, de a fájás maradt. Ma már jobb sokkal. UGylátszik nekem semmi rostosat nem lehet inni:-)

Hasfájásra egy másik topikban olvastam az aloe gélt!!!! Nekik bejött. Én még soha nem adtam és én sem ittam, de egyre inkább azon vagyok hogy kipróbáljuk. Igaz nem a hasfájás miatt, kopp-koppp úgy fest nekünk nincs. Ha néha nyüszizik az másért van .
Pukicsővel szerintem is csak óvatosan, mert hozzászokhat, pedig tényleg jó dolog. Nálunk Barninál voltak kaki gondok egy időben, és akkor 4-5 nap kaki hiány után hőmérő volt a megváltás. De meg is könnyebbült. Féltem hogy hozzá szokik, és csak végszükség esetén csináltam, de akkor 5-6 pelust tele tett, jó sűrű cuccal. Amikor már evett gyümit megoldódott a probléma:-)))

Drienn nagyon édi ahogy alszik a szopi párnán.

Lizoka! Nekem olyan van ami derékra köthetős, és nagyon szeretem. Így könnyen mogzok vele, és számítógépezni is tudok. Nekem nem az a hosszú van , mint amit feltettetek. Ha gondolod szívesen lefotózom Neked.-))

:lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Ja arra nem válaszoltam Manó, hogy sztem is nagyon lehet látni itt a babucikon, hogy melyik fiú, melyik csajszi :)
Berti nagyon vagány fickó :) Igazi jóképű macsó már most :) Vigyázzatok csajok!! :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Először is lenne egy kérdésem. Mit tudtok arról, hogy szabad e sportolni szoptatás alatt. És hogy milyen intenzitással. Én nagyon szeretek úszni és futni, de most nem merek, nehogy kevesebb legyen a tej.

Én sem tudok szoptatós párnán szoptatni. Nekem a legkönnyebb, hogy fekszem támaszkodva és a baba is fekszik.

Varga Viki engem is érdekelne a suttogó módszer.

A cumiról annyit, hogy Apor nem cumizik és ezáltal gyakran csak úgy vigasztalódik meg, hogy a cicimet a szájába adom. Ez nem a legjobb módszer, jobb lenne, ha a cumiját szeretné inkább. Azt hiszem kipróbálok még néhány félét.

Hasfájás: eddig nekem nagyon szerencsém van. Szerintem még sohasem fájt a hasa. Bár igaz szinte nem eszem semmit. Citrusféléket, hüvelyeseket, k betűs zöldségeket, fűszeres ételeket, és semmi koffein. Jaj, most azonban megszegtem. Ettem egy fél shawormát, ami eléggé fűszeres. Remélem nem okoz bajt. Szoktam még napi egy pohár kakaót inni házitejből.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anita!

Mi az a shaworma?? :)

Cumi: mi a NUK-ot használjuk. Van sok cumink (avent, MAM, chiccho) de a NUK jött be. A kórházban volt egy igazi "dörzsölt" aranyos-nővér (imádták a babák és mi is :) ) és ő mondta el, hogy a NUK cumi a legjobb, mert az formálja meg leginkább a női mellbimbót a szopizáskor. És ha megnézed, tényleg olyan mint mikor a szopizás után kiveszed a mellbimbódat a baba szájából. Hanna sztem ezért is fogadja el. Az aventot úgy kiköpte hogy csak na. Jó választás volt a NUK mert ez legalább szinte mindenhol beszerezhető :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Nem tudom,nalatok van-e ilyen gond,de nekem a picur csak 3-4 naponta kakil,a doktorno azt mondta,hogy lehet,hogy feldolgozza a szervezete az egesz anyatejet es nincs,amit kakiljon. De engem nagyon aggaszt..
Alvas: mi este 11 korul szopizunk,aztan ejszaka 3 ora fele es hajnalban. De az ejszakai szopizasok utan egybol visszaalszik,ugyhogy hagyja a kis draga,hogy pihenjunk.Napkozben mar van valamilyen napirend,de meg mindig 2-2,5 orankent eszunk.
En sajnos mieg mindig szenvedek az aranyeremmel,ami szulesnel kijott es azota nagyon szenvedek minden vecezesnel. :( Pedig kezelem magam,a doktorno azt mondta,hogy Aloe Vera First-tel kezeljem ,majd utana kenjem az Aloe Vera Propoliszos kremmel, de ez sem nagyon hasznal..
A gatvagasom alakul,bar meg picit erzekeny a kulso vagas helye.
Na jo,ennyit mostanra,majd meg jelentkezem. Sziasztok,nagyon aranyosak a babaitok.

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!

Nekünk úgy néz ki szerencsénk van a babóval,mert elég jól beválik a suttogós dolog. Valaki már leírta előttem a lényeget, én még csak annyit tennék hozzá,hogy a csaj szerint három szakasza van a baba elalvásának: 1. ásítozni kezd 2. hétmérföldes tekintet -- bambulás 3. elkezd lecsukódni a szeme, aztán kinyitja, megint lecsukódik,stb. Kicsit olyan mikor a felnőtt elalszik és lebukik a feje... Aztán elalszik a baba. Ez az utolsó szakasz tart a legtovább, szerinte kb. 20 perc.
Nálunk olyan fél óra. Az első két szakasz csak pár perc. Én ásítozás után teszem le a kiságyba. Én akkor sem veszem fel, ha sír, vagy nyöszörög, hanem megpróbálom megnyugtatni az ágyban. Tulajdonképpen végig ott ülök a kiságy mellett és ha nyöszörög megsimogatom, stb. Ilyenkor egy-két perc alatt megnyugszik. A pocakja miatt hason alszik, ergó szokott néha bukni, úgyhogy nem szeretem egyedül hagyni amíg nem alszik el. Sírni ritkán sír elalvás közben, csak nyöszörögni szokott a pocak miatt. De azt sajnos akkor is, ha felveszem. Hason meg legalább tud pukizni.
Aztán persze van, hogy valami egyéb miatt sír és nem tudom megnyugtarni és akkor felveszem és a mellkasomon alszik el, de ez nagyon ritka. Talán két naponta egyszer fordul elő. Lerakni viszont nagyon nehéz olyankor, azonnal felébred, ahogy leér a feje az ágyra. :(
Most más nem jut eszembe elalvásügyben. :) Nála tényleg csak a pukik szoktak bezavarni alváskor, de sajnos azon én sem nagyon tudok segíteni... :(

Kép
vargaviki
 
 


Ja, és képzeljétek a múlt héten 450 g-ot hízott a Bendő! Kezdenek kicsik lenni az 56os bodyk...

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a cumis tippet. Akkor holnap veszek is NUK-ot, kíváncsi vagyok.

A shaworma az Erdélyben kapható, talán másutt is, olyasmi mint a gyros, csak más a fűszerezése. Egy tasakban van hús, fűszerek, szószok, káposzta, sült krumpli. Nagyon fűszeres. Apornak szerencsére nem fájdult meg a gyomra tőle. Eddig. :) Itt volt ma Apor 5 éves unokatestvére és fejtem neki egy kevés tejet. Annyira aranyos volt. Csillogó szemekkel közölte miután megitta: nagyon finom volt. :)

Én most azt hallottam, hogy van valami sós oldat érdemes orrpucolás előtt használni. Holnap megírom, hogy mi az pontosan.

vargaviki: nagyon ügyes vagy. Én sajnos nagyon lágyszívű vagyok Aporral. Sírni én sem hagyom soha, viszont gyakran én altatom el a kezemben és szeretek vele aludni. Hamarosan erről le kell szokni, mert később ezt nem lehet csinálni. Azért is akarok holnap venni egy cumit, amit megszeret, hogy hátha egyedül is el tud majd aludni. A cumi sem jó dolog, de azért sokat segít nyugtatáskor és altatáskor.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!


Én cumi párti vagyok :lol: Nekünk nagy szolgálatot tett, tesz Barninál:-) Éjszaka sokat felkelt ugyebár, de legalább elég volt neki cumit dugni a szájába, hogy aludjon, és nem kellett már ciciztetni, teáztatni. Nyűglődésre is kitűnő:-))) szóval én örülök, hogy Balázs is cumizik:-) Nekünk mamos van, a lapos, és szereti. De akarok venni hagyományos csersznyét is. Ez a nuk milyen, ami csapott végű fogszabályzós?
Egyébként Balázs is eltud aludni cumival, de anélkül is. Ma már 3* hason :roll: Esti alvás ált. nyűglődéssel megy, tegnap ugye hintában aludt el. Ma a kiságyban hason, és nyöszizett, aztán cumi kis idő múlva és szunyi. Már 9 tól alszik, nagyon király:-)
Anika, Barninak is bejön a tejem, csak én lusti vagyok fejni. A fagyaszottól viszont nagyon fintorgott, és miután megkóstizta,,közölte , hogy a Babié"
Vargaviki, nem semmi bendője van a kis Bendőnek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!
Ez már a második levél amit írok, mert amikor elakartam küldeni nem kilépett ez a vacak gép.
Persze ez akkor történik amikor baromira sietek

Lizoka! Ezt a homályosítást a fotón a Photoshop programon szerintem meg tudod csinálni. Persze ha van ilyen programotok.
Én még annó a dédszüleim 1000 éves valamilyen bogár által megrágott fotóit egészítettem ki. Nem olyan bonyolult. Ha nem megy, megpróbálom leírni, csak ahhoz nekem is próbálkoznom kell egy képpel mert régen dolgoztam ezzel a programmal.

Na megyek, mert megyek nőgyógyimhoz 6 hetes kontrollra. Ma átbeszéljük a védekezési módszereket. :lol: :D



Kép
szdona
 
 


Nekem is a NUK cumit javasolták, így én mást cumit nem is adok a picurnak. A formája is jó, meg állítólag a nuk-on a legkisebb a lyuk, nehéz belőle inni, így ha valaki szoptatás mellett kénytelen tápszerezni, akkor érdemes ezt használni, hogy ne legyen sokkal könnyebb szívnia a cumit, mint a cicit.
Egyébként tegnap óta Zitus is elfogadja a cumit, aminek nagyon örülök, mert egész sokáig elcsócsálgatja, kevesebbet sír, jobban el van magában, tegnap még el is aludt a cumival egyedül.

Ja a másik szuper módszerem a bugyolálás (a suttogó is írta, meg hallottam is innen-onnan), napok óta alkalmazom, és látom, hogy jobban elalszik. Betkerem csórikámat szorosan a takarójába, de úgy hogy csak az arca van kint, és tök jól lenyugszik tőle (persze nem mindig, kell azért közben szorongatnom, suttognom "bhabháznom" hozzá). Nagyon mókás látvány, úgy néz ki benne, mint egy báb :D Előszőr sírtunk a nevetéstől a férjemmel, annyira cuki volt. Arra kell figyelni, hogy ne legyen túl felfűtve a szoba, nehogy túlmelegedjen a pöttöm.

Lizoka! Ha nagyon fontos a kép egy részletének a kockásítása küld el nekem nyugodtan, majd én megcsinálom neked (grafikus vagyok vagyis mostmár voltam...)

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok

Jó régen jártam itt.Mindenkinek csodálatosak a manói.Nekem mindkettő egy kis ördög palánta dehát ezért vannak.Sok időm nem jut semmire,még a karácsonyi dolgokkal sem állok sehogy.
Rozika szopizik nszépen fejlődik,csak az az egy gondom hogy a mosoly valahogy elmaradt még meg a gügyögés remélem semmi gond nincs ezért.

Mindenkinek nagyon Boldog Karácsonyt!
Megpróbálok azért gyakrabban benézni.

Kép
Kép
eszter26
 
 


Anyukák akik már 6 hét körül járnak/elmúltak!

Nektek átalussza már a babus az éjszakát? Vagy egyhuzamban 6-7 órát?

Nekem Hanna max 4-4,5 órát alszik egyhuzamban (ez az első "blokk" az elalvás után) utána már 2,5-3 órákat alszik... felkelti a pocakja. Vagy enni vagy mert trottyolnia kell. A barátnőm kislánya (1 nappal született korábban mint Hanna) lealussza egyhuzamban a 7 órát!

Viszont napközben ha kimegyünk babakocsival sétálni vagy csak kocsival elmegyünk valahová és utána a szobájába berakom úgy beöltöztetve mózeskosarastul és kinyitom neki az ablakot, akkor simán elalszik 5-6 órát.

Valamit én csinálok rosszul?? :roll:

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Eszter!

Lényeg hogy szépen fejlődik, Bert is csak most pár napja kezdett el mosolyogni és azért Rozina előbb is született a kiírtnál, szóval majd jön az a mosoly. Egy bizonyos idegrendszeri érettség kell hozzá.

Babuci!

Dehogy csinálod rosszul. A babák nem egyformának születnek. Van aki még több hónaposan sem aludja át az éjszakát van aki meg pár hetesen. Mindkettő normális.

Nekem egyébként néha alszik 6 órát, de általában 5 óra körül alszik éjjel, utána kel, aztán még 3-4 órát alszik. De tegnap pl kelt 3,5 óránként. Ma éjjel meg aludt 6 órát.

Mikor békésen végigaludjuk az éjszakát az még odébb van hidd el :wink:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, nekem meg a babkocsizás után nem alszik, vagyis amíg tolom oké, ha megáll a kocsi már ébren is van, autóban ugyanez, amíg megy alszik, ha csak a piros lámpánál is megállunk, már ébren van. A lányom is ezt csinálta egyébként.

Suttogó: nekem a 2. része van meg ami már a nagyobb gyerekekre vonatkozik, nekem tetszik a nő stílusa, főleg a gyerek kategóriák nagyon jók, és szerintem nagyon igaz is.(kisangyal, mintagyerek, mimóza, talpraesett, morcos) Hogy minden gyerek születik valamilyen alaptermészettel, és ezért van hogy az ugyanolyan nevelés is más eredményt hoz illetve nem minden gyereket lehet egyformán nevelni.

Akinek pl kiangyal gyereke van az meg van általában győződve róla hogy milyen szuper jó a nevelési módszere, imádtam amikor mondták nekem hogy ezt így meg így kell csinálni és akkor majd Emma nem csinálja ezt vagy azt, olyankor úgy kölcsön adtam volna nekik csak pár napra :lol: Aztán volt akinek a második már nem lett kisangyal vagymintagyerek sé akkor rájöttek :lol:

Emma egyébként morcos típus :roll: Bertit még nem tudom eldönteni, mert ebben a könyvben inkább a kisgyerekkor jellemzőit írják.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


De tuti nem morcos :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

szép éjszakák :lol: :lol: :lol: az még tényleg odébb van :lol: :lol: Barnus nekem nagyon rossz alvó volt, egyébként egy nyugis jó gyerek, éjszaka viszont kiadta magából :lol: :lol: Egy éves kor után javult a helyzet, akkor már1*2* kelt éjszaka. Most már pár hónapja teljesen végig alussza az éjszakákat, csak ritkán kel fel 1* 1*.
Amikor terhes lettem mindíg mondtam, hogy a második tuti jó alvó lesz, és égetni való rossz gyerek... Azt hiszem az elmélet megdőlt... ő sem egy jó alvó :lol: :lol: Nekem csak ilyenek jutnak :lol: :lol: ...és ha még rosszcsont is lesz, hajjjajjjj... nem fogok unatkozni :lol: :lol: Azt hiszem nálunk a rekord 4 ó alvás, és max 5 bírt ki kaja nélkül. De ha kegyes éjszaka, akkor 3 óránként kel, rossz esetben 2-1,5 óránkén t.
Igen tesóm is mondta, hogy én kapattam el, persze, neki már 6 hetesen korától végig aludta az éjszakákat! Ez inkább a ritka! Én már ilyeneken nem is gondolkodom, majd eljön az ideje, csak ne tartson tovább, mint Barninál., arra már nem kvalifikáltak :lol:
Egyébként igazad van Manó, a természetüket illetően. Ez nagy részt adottság. Bár nálunk szerintem sokat számított az is, hogy a kutyák mellett nőtt fel. :wink:
Aztán majd meglátom az én elméletem mennyire dől meg Balázsnál :lol: :lol: :lol: De az tuti, hogy két jó gyereket nem osztogatnak egy családba :lol: :lol: :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


ja, és mosoly. Az én gyerekem érdek ember, ha tele a pocija vigyorog álmában :lol: :lol: :lol: Viszont a dédinek mosolyog ha fennt van,és beszél neki :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Tegnap nagyon brutál napunk volt!Délre apának pörköltet főztem+főtt krumplit köménymagosan.Gondoltam eszek picit,mert nagyon unom már a diétás kaját.Csajok Délutántól Barnikám annyira görcsölt,hogy iszonyat!Őrjöngött,annyira üvöltött,hogy néha levegőt venni is elfelejtett :( Azthittem megszakad a szívem,annyira sajnáltam,bőgtem én is.Hogy lehettem ekkora b....
Pedig tényleg pár falatot ettem csak,és nem volt fűszeres nagyon :( Éjjel már nem görcsölt,még apa is aggódott nagyon,már az utcán hallotta,ahogy üvölt,mikor jött haza.

Mi is Nuk cumit használunk,használnánk,de Barnim nem akarja....Lizi is picit cumizott,akkor is ez a fajta volt.Vki kérdezte igen ez az a fogszabályozós,olyan csapott a vége.Egyébként Lizinél is jobb lett volna,ha tovább cumizik,bár akkor nagyon ellene voltam,de....ugye ő 2,5 évig szopott.Bármi baja volt cici kellett,elalvás,szomorúság stb. esetén.Volt olyan,hogy pl. csillárt venni voltunk,ő álmos lett,de ugye cicin szokott elaludni.Elkezdett az üzletben üvölteni,hogy cicit kér és nem hagyta abba,mig ki nem jöttünk az autóba.És ez menetrend szerint így ment.Akkor jó lett volna cumit dugni a szájába...

Éjszakák....Barni este 6-7-től éjfélig nem alszik el,aztán 2!!!! óránként kel enni.Mostmár sokszor visszaalszik rögtön,de néha csak 1-2 óra múlva :roll: De Lizi 2 évesen aludta át először az éjszakát,volt,hogy éjjel 1.-től 5-6-ig nem aludt.Ez 1 évesen is!!!
Lányok ne hasonlítgassátok senkiéhez a babákat,mindegyik más egyéniség.Attól még,hogy nem csinálja épp azt amit a másik vele egykorú,nem csinálsz semmit rosszul,sőt valószínűleg a babival is minden rendben van! :wink:

Babakocsiban nekem is csak addig alszik,míg mozog alatta.Ez Lizivel is így volt,sőt autóban uaz,mint manóéknál.Piros lámpa=üvöltés,zöldnél elaludt :roll:

Barni csak hason alszik!Éjjel is,kivéve a babakocsizást!

Era!Tényleg kölcsönadnád a könyvet?Elolvasnám szívesen,csak azt nem tudom mikor :lol: Ha lesz időd elküldenéd?Igyekszem visszaküldeni!

Szdona!Photoshop-om nincsen,másik van,de mindkettő angol,így a kicsinyítésen kívül mást nem tudok :oops:

Tusimi,aranyos vagy ha megcsinálod nekem.Írd meg hová küldjem a képet,2db lenne.Nem sürgős,csak ha lesz időd rá,de szeretném a képeket albumba tenni,de így nem lehet,mindenem benne van,pedig direkt elmondtam apának,hogy csak a baba legyen rajta :evil:

Tényleg nagyon szépek a babák kivétel nélkül,úgy szeretem nézegetni őket!Csak tegyétek fel a képeket folyamatosan! :wink:
Na ébredezik a fiatalúr megyek!Szüléstörténettel még lógok,de nem felejtettem el mindenképp megírom,olyan jó rágondolni....

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Még annyit akartam,hogy Barnus 1,5 hetes kora óta rámnevet,ha sokáig beszélek neki!Nem csak mosolyog,kinyitja a pici száját úgy nevet,meg pár napja beszéltem neki nézett nagy szemekkel és 1xcsak azt mondta hő!Annyira édike!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Babuci!
Nekem tök hasonlóan alszik Zitus, mint Hanna. Az esti első blokk 4-4,5ó. Szerintem ez tök rendben van egy néhány hetes babától. Aztán már 3 óránként ébrded nekem is a pocakja miatt. Így - még ha darabokban is - de alszom 6-7 órát minden éjjel. Igaz jó korán fekszem (8-kor szopi, 9 kb. elalszik a bébi, én is ágyban maradok).

Ha nagyobbak lesznek a manók, akkor várható, hogy később nem ébrednek 3 óránként, hanem egyre ritkábban, így lassan átállnak az egy felkelésre, azt meg szerintem abszolút ki lehet bírni. Szóval én elégedett vagyok az éjszakáinkkal, a nappalok is kezdenek kicsit rendeződni, Zitám egyre inkább önállósodik alvás terén, meg csinálok alvási rituálékat, és ezek tényleg segítenek (persze nem pont úgy mint ahogy a suttogó írja - az sem szentírás - de vannak benne hasznosítható dolgok). Szóval hála Istennek úgy néz ki, nem kell állandóan kézben tartnom, csak rá kell jönnöm, ha még nem álmos, akkor irány az autós ülés, kiviszem a konyhába, teszek-veszek, ő nézeget, majd ha el kezd álmosodni-nyűglődni, na akkor viszem altatni. Bízom benne, hogy ez hosszabb távon is működni fog.

Én most a kaja miatt aggódom picit. Épp hogy elég a tejem, és az aprónép azt is lusta sokszor kiszívni, így azt látom, hogy az elmúlt 2 hétben semmit sem nőtt a fejadagunk.
Lányok (akik szoptatnak)! Nektek mennyit evett ilyen 3 hetes kor táján a pici?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Vki írta, és egyetértek vele, hogy egyértelműen látszik a képeken, hogy ki pasi és ki csajszí: :lol:

Alvás: Nekünk az esti fürcsi után alszik általában 4-5 órát, utána nekünk is 2-3 óránként kell. Napközben változó, de max. 4óra.

Kaja: Én is aggódom, ui. az előző héten összesen 30 gr-t hízott!!! Mondta a doki, hogy ha ezen a héten is ilyen keveset hízik, akkor hívjam fel.Majd hétfőn kiderül! Szóval emiatt egy kicsit parázok, és pedig vantejem, de nekem sem szívja ki rendesen, újabban max. 60 -70.80 gr-t eszik. Szóval én 2 napja elkezdtem számolni, a napi kaja mennyiségét, az viszont normális.

Na pont most ébred lépek:)

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Nekem 100 g-nál nem igazán eszik kevesebbet a Bendő, inkább többet, egyszer volt már 170 is.
De a doki szerint nem ez a "normál", ez inkább több. Azt hiszem már beszéltünk róla, de ha nem akkor leírom nekem mit mondtak: hogy 150 ml szorozva a súlyával és az a napi adag. És ha ezt leosztod annyi alkalommal, ahányszor eszik, akkor kijön, hogy egy kaja alkalmával mennyi "kellene". De ez szerintem eléggé átlag.

Alvás: Nálunk este eszik a Bence általában 9-10 körül, aztán 3-4 között ébred és utána már ált. 3 óránként. Az evés kb 30-35 percet vesz igénybe, aztán büfi, majd leteszem aludni. Ébredéstől számítva Max egy óra múlva aludni szokott éjjel. Inkább kevesebb. Büfinél mindig felébred, úgyhogy egy kis ideig tart mire visszaalszik.

Manó, ha gondolod valamelyik nap beírom a csecsemőkre vonatkozó jellemzéseket a suttogóból.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!


Lizoka, akkor postázom. Szerintem két ünnep közt, akkor itthon lesz api, és kényelmesben eltudok menni postára. :-)

Tusimi, fogalmam sincs mennyit eszünk , én nem méricskélek. Viszont elhatároztam, hogy minden este fejek egy kicsit. Tegnap előtt 160ml volt, tegnap meg 60. ugyhogy nagyon változóan ehetnek:-)

Mona, azért nagyon ne ijedj meg, szokták mondani, hogy anyatejeseknél nem gond, ha csak keveset hízik. Ha éhes lenne biztos kajabálna. Persze a dokitok okosabbat tud mondani:-)))

Viki, nehogy jó evő, de még jó alvó is a kis Bendőd?? :lol: :lol: :lol:

Szalad az idő! Este töltjük a 6 hetet, és ma nem alszik itthon api :cry: :cry: :(

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok! :)

Na, tegnap elolvastam megint a suttogót hogy mit ír az éjszakai végigalvásról :) Többek közt az egyik tanácsa az volt, hogy este "tömjük" meg a gyereket. Lefekvés előtt 2 óránként egyen, aztán 1x még álmában mikor pl te lefekszel. Gyakorlatban mondjuk: eszik este 5-kor, aztán 7-kor, aztán elalszik és utána akkor mondjuk még fél 10-kor.

Hát nálunk az álometetés abból állt, hogy kivettem a drágámat az ágyból, érintgettem én a száját a cicimmel, a végén már nyomtam ki tejcsit neki, azt lecuppogta, nagyokat vigyorgott, hogy a szájában van a cicim, de édesen aludt tovább. Még horkolt is egy kicsit
:lol: :lol: :lol: Azt hittem megzabálom :)

Ugyhogy ma majd megint próbálkozunk.

Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy suttogó szerint (igazat adok neki) Hanna babám felcserélte a nappalt és az éjszakát. Nappal alszik 5-6 órát egyhuzamban, éjszaka 3-at, de 1x 2-3 órát ébren töltünk. Ugyhogy most próbálkozom azzal, hogy napközben max 2 órát hagyom aludni és felkeltem... meglátjuk mit reagál rá...

Nem az a bajom, hogy éjszaka 3-4 óránként kel, hanem hogy 1x fent van 3 órát és nyüglődik... most pl ez a 3 óra fél 2 és 4 közé esett (jólvan, ez csak 2,5 óra ) ... én meg hulla vagyok ilyenkor és apuci sem tud rendesen pihenni...

De az haláli volt ahogy a szájában a cicimmel milyeneket nevetett álmában :D :D :D

Én nem méricskélem Hannát. Azt mondta a dokim, hogy most hetente 1x mérjük, aztán 2 hetente majd havonta. Azt mondta, hogy meg ne próbáljam méricskélni étkezéseknél mert ő jön és kidobja a mérlegemet. Azt mondta hogyha heti mérésekből ítélve szépen hízik és nem kajabál a kajáért, akkor ne izguljak ő annyit vesz magához amennyit szeretne.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Viki!

Az szupi lenne, köszi:) Bár mimózára gyanakszom :lol:

Tegnap szörnyű estéje volt szegénynek, egész délután nem tudott aludni, fájt a poci, és max 2x fál órát aludt 11 után, estpére totálkáros volt, üvöltött bármit csináltam vele, ölben, ágyban, rázva, ringatva, végül 11-kor elaludt nagy nehezen, de ennyire még sosem sírt szegény, elnyújtva, olyan igazi keserves sírással. 2-kor ébredet enni, aztán 1/2 8-ig aludt, utána 1/2 9-ig ébren, azóta megint alszik. Próbálom a lányom csendre inteni, de nagyon n ehéz. mert ő meg egy izgő-mozgó hangos gyerek, ilyenkor utálom hogy olyan kicsi a házunk, meg felül könnyű szerkezetes és hiába csukom be az ajtót majdnem olyan a fenti szobában mintha ott beszélnénk :roll: Berti meg olyan érzékeny a zajra, szörnyű, 8 hetes de nem úgy tűnik hogy szokná :roll: Ez az egyik fő ok amiért mimóza típusnak gondolom :lol:

Babuci!

na ezt a rész viszont azt hiszem sosem fogom alakalmazni, hogy én felkeltsek egy alvó gyereket enni :shock: mert semi garancia hogy álmában eszik és alszik tovább, mi van ha felébred?
Viszont azt hogy este sűrűn kell enni Berti ösztönösen alkalmazza, ezért is nem elég este a tej nekünk:( Mert ő akkor 1-2 óránként eszeget.

Viszont nem látok összefüggést hogy mennyit eszik és meddig alszik, volt olyan hogy bevágott 100 ml tápit plusz zgye szopott is és azt hittem hogy hű majd meddig alszik, de nem, ugyanúgy 5-kor kelt mint olyan napon amikor szopizott és véletlen elég volt a tej.

Mona!

Bertit is 6 hetesen kezdtem méregetni, mármint az evését mert kevésnek tűnt atej és ő is sokszor csak 60-80-at evett. Most nem méregetem már, beletörődtem hogy este tápi kell, tápiból is olyan 60-70-et szokott enni, egyszer volt hogy 90-et evett, plusz szopizik, de azt nem tudom mennyit sikerül este felé.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: