Új privát üzeneted érkezett!

Nanica

Ténylég nagyon jó dolog a disznótoros !!!

Ágiboldi

Apukától kaptam a tigrist, mikor még terhes voltam, mondván tigrismamam kicsinyével, de tényleg nagyon élethű.

Dana

Köszi az alvás nálunk is addig megy a nagyágyon, illetve néha itt alszik el, de kb.10 perc után berakjuk a kiságyba, egyébként pedig olyan jó nézni mikor alszik a drága !!!
A babataxit akkor vettétek mikor Dani már járt ?

Ezt csak azért kérdem , mert félek, hogy ezzel is elkövetem a holdkomp hibát, hogy ráteszem és nem lesz hajlandó ráállni a lábára és menni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Továbbá holnap megyek a játék nagykerbe de nem tudom, hogy mit vegyek a gyereknek karácsonyra,apja szerint eltúlzom a dolgot, hiszen Tomi még nem tudja, hogy mi a karácsony, vagy mi az, hogy ajándék ? De valami okosat szeretnék neki venni aminek ő is örül és nem is hülyeség ! SEGÍTSETEK !!!

A védőnőkről az a véleményem, hogy ezek nem egy iskolába jártak ??????? Ahány véleményt kérdeznek annyi félét mondanak, most légy okos !!!!!

Ne aggódj először Tomi is a járókában állt csak fel, azután kb 1 hét elteltével rájött, hogy a kiságyban is feltud állni aztán pedig arra, hogy kapaszkodva körbe tud járni benne.

Kép
kditke

Bozotka

Én PI vizet adok Tominak illetve, abba áztatom bele a csipkebogyohús filtert, ez nálunk nagyon megy, eleinte én is cukros (Fructos) teát adtam, de rájöttem, hogy idő kell hozzá, hogy ő maga rájőjjön a víz és a sima tea ízére, ezt szerintem nem tudod siettetni.

Bocsi itt a bagyobb kép Kép Tomika még csak barátkozik a tigrissel

Kép
kditke

Bozotka

Nálunk is nehezen megy a víz.Cumisüvegből adom ha elfogadja.Teának nem vagyok híve,Dani 2 éves koráig nem ivott vízen kívül mást.

Ditke

Ne kérj bocsánatot.Annyira élethű,csak néztem és nem tudtam elvenni a képről a szemem.Meg meri fogni Tomi?
babataxit mi már 7 hós korába vettük,hogy jó lesz hintáztatni.Mégse használtuk,valyhogy furcsán ült Dani benne.Meg ahogy Lorca is írja annyira széles és mikor már tud menni zavarja.Ezért jobb a motor.Meg nálunk alacsony volt Dani magasságához.Ha csak hintáztatni akarod,szerintem vegyél egy szoba hintát amit az ajtófélfába fel tudsz rakni.Ha meg már autózni tud az én véleményem szerint jobb a motor.Különböző méretbe kapható.Ha jól tudom,de bizti Pesten nagyobb a kinálat,Tescoba van húsvétkor egy nyuszis motor ami nagyon alacsony.Ha visszakapom rakok fel képet.DE ez az én véleményem.

Kép

KépKép
KépKép
dana 1

Dana

Köszönöm a jó tanácsot, már le is beszéltél az autóról.
De igen eleinte félt tőle pláne mikor megmozdítottam, de azután megbarátkoztak. Van egy nagy Rotveilerje is és azt vettem észre, hogy ami nagyobb nála attól eleinte fél, de aztán minél többet látja annál jobban megbarátozik vele. Édes volt, mert először lefektette a kutyát, hogy kisebb legyen mint ő és utána játszott csak vele.

Hintánk már van, szerintem is nagyon jó a hinta, csak egy baja volt, hogy nem volt rajta öv, mert Tomi állandóan oldalra nézett és ki akart belőle esni, de apja csinált rá 4 pontos biztonsági övet !
Apuka nagyon barkácsolós !!!Azóta szuper !!
Akkor maradok a könyvnél a karácsonyi ajándékban és hátha látok még valami érdekeset.

Nála tok ezek a fa játékok bejöttek, mert Tomi még a mindent a szájba vesz és rág kategóriában szerintem még nem értékelné.Tomi és a hinta Kép

Kép
kditke

sziasztok

esküszöm mindent elolvastam, de szita az agyam :oops: de a tigrisre én is azt hittem,h élő :lol: még a második képnél is bizonytalan voltam :lol:

altatás
kiságyba be, cumi a szájba, mackó a kézbe, a többi az ő dolga :wink:

pankaa
köszi! már tényleg nem emlékeztem :lol: úgy nézem, nálatok is bejött ez a tornadolog, mármint nemcsak, h rendbehozta a problémát, de összességében is irtó ügyes lett emili (persze nem kizárt, h enélkül is)

lorca
egy hajszál választott el attól, h este felhívjalak. elmentünk itthonról 3 órára (szülinapom volt :oops: ), itthonhagytuk kelét anyukámmal. nem volt láza, lefeküdt aludni hétkor. erre fél kilenckor hív az anyu, h 39,5 a láza, adott neki kúpot. basszus én még így nem rohantam, az összes rémkép lejátszódott az agyamban. szerencsére 15 perc alatt hazaértünk (hja kérem, a futás - de ink mert nem voltunk messze). de nekem tök üres lett az agyam, csak hajtogattam, h hűtőfürdő, hűtőfürdő. aztán összehoztuk, de a neten meg kellett néznem, h pontosan h is kell. :oops: szvl

rita
javaslom, legyen abban az összeállításban egy rövid (de n konkrét) leírás, h mit kell csinálni, mondjuk ilyen hirtelen magas láznál.

még ma is lázas, de egész jól elvan, mondjuk nyilván sokat van ölben. de azt a tegnap esti bágyadt manófejet nem kívánom senkinek :(

körkérdés
éjszaka h kell (kell egyáltalán?) lázat mérni? én háromóránként bementem hozzá, és egyszer melegnek is éreztem, és lázas is volt, kapott nurofent. de elvileg mondjuk felébredne, ha n felmegy a láza? v mindenképp nézegetni kell? mondjuk az éjszakai nurofenbeadás se ment egykönnyen :?

bozotka
kele sem n szereti a vízivást. de most, h kapja a sinlacot, kiderült,h pohárból jobban szeret inni, mint bármilyen csőrösből, v cumisüvegből. esetleg próbáld meg

timo
hát ez n kemény, h bali ennyire kidőlt így kari előtt. most már csak jobban lesz...

ria
gratula beninek!!!

majus3

Ahaa, megoldódott a tigris-rejtély :D

Bozotka, Boldi semmiből nem volt hajlandó egy korty vizet se inni, úgyhogy én feladtam az elveimet, mely szerint csakis víz, mert már csak reggel és este van szopi meg tápszer, és aggasztott, h az nem elég folyadék. Vettem HIPP granulátumos babateát, csipkebogyó-málna ízlik legjobban neki. Ebből ha szomjas megiszik 40 ml-t is (még mindig nem sok, de jobb mint a semmi.)
Ja, és cumisüvegből issza, a csőrösből nem sikerült neki (nekem se :oops: , Avent rugalmas), pohárból valamelyest megy, de melléfolyik..

Kép
Kép
agiboldi

Május, boldog szülinapooooott!! :D

Na én ugyanígy megrémültem volna! Boldi még nem volt lázas, és ugyanezek a kérdéseim amiket feltettél, h éjszaka hogy kell méregetni! Azzal együtt, hogy abban se vagyok biztos, h észrevenném, h meleg (én még senkin nem éreztem amit kellett volna)
Anyukád ügyes, h rájött és kúpot is adott.

És a doki mit mondott? Hűtőfördőt a csakcsajokban hallottam a múltkor, nagyon figyeltem, mert nekem se volt gőzöm se. Ugye normál vízbe ültet és fokozatosan hűteni a vizet. De meddig? És mennyi ideig kell bennemaradnia? Az rémlik, h legalább 10 perc külöben nem ér semmit.

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Körkérdés! Nappali altatásnál, ha látom hogy fáradt akkor be a kiságyba kezébe pellus és elalszik. Este fürcsi után itt kint iszik tápit és utánna felállok és elköszönünk aputól jó ét puszi integetés és ébren be a kiságyba. Van amikor még 10 percet dumál magának.

Bozotka! Beni is teát iszik mert mást nem hajlandó. Cumisüvegből az avent itatófejjel. Most már magát itatja. A kezébe adom és megissza valamikor az egész üveggel.

Ma megyek bevásárolni innivalót, meg ilyesmit karira! Egyedül intézem visznek kocsival. Beniapu meg itthon marad Benivel. Sajnálom szegényt mert állandóan nyíg és ma nincs jó passzba tegnap karácsonyi vacsin volt.... :lol:

KépKép
csongria

Május!!! Én is Boldog Szülinapot Kívánok

KépKép
csongria

ágiboldi
hűtőfürdő (ah egy neten képzett profi csinálja :lol: )
annyi fokosba ülteted, ahány fokos a láza (ha megül, akkor a mellbimbójáig érjen a víz kb, a kinnlevő részeket folyamtosan locsolgatni). dugó kihúz, kis víz leenged, a hiányzó vizet hideggel pótolni. a gyereket közvetlenül ne érje a hideg víz. max 30-32 fokra hűteni és max 10 percig maradjon benne a gyerek, ill ha didereg, akkor ki kell venni.

ne aggódj, a lázasságot tutira észreveszed. annyira más megölelni, mint máskor. a doki csak annyit mondott, h kicsit piros a torka, és csillapítsuk a lázát. elvileg 2-3 nap alatt el kell múlnia. n n remélem, h ennyivel megússzuk.

kiegészítő kérdés
ki milyen lázcsillapítóra esküszik? most kapja azt a kimondhatatlan nevű vényre kapható kúpot, és a nurofen lötyit.

majus3

Sziasztok!

Gyerekkel, babakocsival hosszabb távra elindulni ilyenkor életveszély!!! Pedig csak a keletihez mentünk be Lillussal, de alig fértünk fel a buszra, alig fértünk be a boltba és az égvilágon senkinek nem jutott eszébe, hogy előreengedjen! :twisted: :twisted: :twisted: Az ellenőr viszont rendi volt, nem kérte a nemlétező jegyemet! :lol: :lol:

Május!
Isten éltessen sokáig! :)
Kelének meg sok-sok gyógypuszi, legyetek túl gyorsan az egészen! Ügyi volt anyud, na, nemhiába, téged is felnevelt! :)

Balitól meg totál kivagyok: megkértem, hogy menjen el a fotókért a Brendonba, hogy oda már ne nekünk kelljen menni. Mi volt a válasz? Nála nincs annyi kp, hogy kifizesse! Basszus, vegyen ki a számláról!!! Most délután cibálhatom megint Lillust!!! Lehet, hogy azt kérem a Jézuskától, hogy javuljon vissza a férjem?!

Timi
Kép Kép
timocska

Május! Én a Germicid-C-re esüszöm. Amikor olyan nagyon lázas volt Beni augusztusban a Nurofen nem ért sokat! :roll:

KépKép
csongria

sziasztok!

Multkor hogy lázas volt a Linus kaptam egy tájékoztatót a lázról, bemásoltam:

"37-38 c fok között lázcsillapítás nem szükséges ( kivéve ha lázgörcsre hajlamos, vagy a lázcsillapítót fájdalomcsillapításra használjuk)

38 fok felett lázcsillapítót adunk. Esetleg hűtőfürdőt vagy borogatást is alkalmazunk.

39 fok felett a lázcsillapító mellett hűtőfürdőt vagy borogatást kell alkalmazni.

Hűtőfürdő: melegvizet fokozatosan kell hűteni hűvösre, miközben a gyermek a kádban van, 10-15 percig

Borogatás: állott, hidegvizes borogatást alakamazunk az egész testre, fölé száraz fürdőlepedőt csavarunk. Ezt 3-4x cseréljük. Paplannal nem szabad betakarni!

Recept nélkül kapható lázcsillapítók:

1. csop. ibuprofen tartalmú ( pl. Nurofen, minden formája, Algoflex)
2. csop: paracetamol tartalmú ( pl. panadol, Rubophen, Ben-U.Ron, Mexalen)

Receptre kapható: 3. csoport: Germicid -c, Algopyrin

Ha az egyik csoportba tartozó lázcsillapító nem hatásos, adhatunk a másik csoportba tartozóbol is!!!"

Dokinénink hozzátette, hogy két fajta csillapító, jó ha itthon van! Hányós babának kúpot, hasmenősnek szirupot.

Kérdés. köröm melletti bőr berepedéssel mit lehet csinálni? Mi okozza?
Nekem is mindig volt kiskoromban és nagyon utáltam! Anyukám levágta, de szakadt tovább! Linusnak minden héten van 1-2 körme mellett ilyen!
most megyek Linust altatni szopival...

nanica

Bozótka
Brigi sem iszik. Semmit. A védőnőm és a dokim szerint ez nem baj, mert elég sokat szopizik még. És a védőnőm kisfia sem ivott nagyon sokáig. (Most szép nagy 5 éves kisfiú) A csőrősből nem tud, cumisüvegből is elfelejtett és egyébként is utál mindenfajta cumit, pohárból meg a nyakában a fele. Meg egyébként is max gyümilevet iszik meg. A dokinőm szerint inkább ne adjak, max. vizet. Így hát nem iszik.

Május
Boldog szülinapot! Sajnálom, hogy Kele beteg lett, nem egy jó ajándék. :( Mi amikor Brigi nagyon lázas volt, a vényre kaphatót használtuk és az nagyon bejött. De a dokinő mondta, hogy nem véletlen kapni ezeket vényre (orcsepp, lázkúp stb.), ezek erősebbek és gyorsabban hatnak mint a drága vénynélküliek.

Timi
Baliapu: :( Volt dokinál?
Milyen rendes ellenőr! Ilyennel még nem találkoztam.

Lorca
Pont tegnap jutott eszembe, hogy mikor lesz már hosszabb nappal. :D Már én is nagyon várom! :wink:

Hűtőfürdő
Egyszer láttam, ahogy a barátnőm csinált ilyet a kisfiának. Na azt jól megjegyeztem, mert én simán jéghideg vízbe gondoltam volna berakni. :oops: :oops: :oops:

Ria
Nagy nagy gratula a felálláshoz! :lol: Brigi is először felhúzta magát. Volt hogy egy kicsit távol volt a járóka rácsától és viccesen ferdén állt, mert a lábát még nem tudta arrébb rakni. :lol:

A szepa viszont rettenetes nálunk. Most már az apja is kell. Vísít reggel, amikor dolgozni megy. Tőlem max. 5 cm-re lehet, de akkor is inkább felkéredzkedik. Kívéve, ha rosszban sántikál. Van egy fiók, amihez nem nyúlhat. Mikor próbálkozik kinyitni, rámnéz, látom-e. Ha nem engedem, sír. Ha engedem, nem sír. Ez már tudatos rosszalkodás sztem. :twisted:
Viszont igazi nőci és már most csórja a ruháimat pl. a szárítóról. (na jó, az apjáét is) Magára húzza és kukucsol. Olyan édes! :lol: Bezzeg egyébként öltözni meg utál. Tegnap pl. egy babakocsi hálós szatyrát kaparintotta meg: Kép :lol: :lol: :lol: Aztán meg jól bele is gabalyodott. :lol:
lora7

Sziasztok!

Flytatom a visszaolvasást.Amig alszik Emili.Reggelre kiütéses lett. :( Csak a hasa.Du. megyünk dokihoz.Kezdem unni! :twisted:

Pann!
Ha ugyan még aktuális:Babylove pelust használtunk, de nekü k nem jött be :? Alana sem annyira.
Jobbulást neketek!Én alvások előtt szívtam az orát, félpercenként mégsem lehet.Sterilizálás:minden szívás után,mikor el mostam, beletszem egy kis tálkába, amiben van kb. fél liter víz, abban pedig fél tabletta Neomagnol.Ez fertőtlenít, így nem lesznek bacik a csőben.Patikában lehet kapni, 800 ft. körül van 10 db tabi.De csak felet szoktam használni.1 liter vízhez kell 1 tabletta.Bár a dobozán nem ez van azt hiszem.
Én is mondtam a meggyes-banános recit, meg szerintem más is.;)
Emili is néha beletörli a szemébe atrutyit, de akkor megtörlöm az arcát, és ennyi.éjjel nem törlöm, de még nem lett baja a szemének.
Ariana-ra cseréltük most a Pisze szívót, és annak nem megy a csövébe, és vhogy könnyebb kimosni is, nem tudom miért, de nagyon könnyű!!!

Dana!
Sárgáját már adtam neki, én is spenótba, de tökbe is fini, magunknak zöldbabhoz szoktam főzni tojást.De adtam már neki csak őgy magában is főve, mikor mi is ettünk vacsira.
Ha turmixolod, akkor szerintem szinte bármelyik főzibe elmegy, répába, tökbe, krumpliba is.
Semmilyen hurkát nem vagyok hajlandó megfogni!:)Ki sem dugtam az orromat, csak néha lestem ki, hogy megfőőt-e már a husi!:)
Emili főleg hason alszik, meg az oldalán.

Ditke!
Mindenki tud vonalzót csinálni!Nem vagy béna!Én már többször is leírtam hogy kell, vagy visszakeresed, vagy majd más leírja, most nincs túl sok időm, bocsi. :wink:
De a babafalva.hu-n magyarul van leírva.
Nekünk is van lyan hengerünk, berndonban vettem, 3000 ft volt.Van máshol is, atlán még olcsóban is.Pontos nevét nem tudom.vannak benne labdák is, amik csörögnek.Lehet rajta tornáztatni a babát, meg tud vele játszani is.Igen, anyukám rata el a meggyet, de van benne cukor.De ez nem zavar, anélkül nagyon savanya lenne :)
Gratula a fogacskákhoz!Jó hogy ennyivel megúsztátok!
Emilit beteszem az ágyába, és kijövök.Ennyi.Csak néha nem alszik el, akkor bemegyek, iszik, cumi betesz, és kijövök.Éjjel is ez van, ha felébred.

Lorca!
Remélem már jobban vagytok!

Ria!
Beninek boldog 10.-et!És gratula afelálláshoz!
Nekünk is ugyanolyan gurulós hengerünk van. :wink: Motanában többet jástzik vele!Aranyosak a képek!
1200-ért vetted???Bár itt nincs gulliver azért a Brendon tehet egy szívességet!Ott ettől csak drágábbat láttam!
Orrszívásnál, ha a porszi csöve felfelá áll, akkor csak a szívócsőbe megy atrutyi, a potsziba nem.

Lora!
Briginek boldog 9.-et!(ha tegnap nem köszöntöttem volna :roll: )

Kris!
Főzelék az csak zöldséget tartalmaz?Próbáld meg az alma-banán-husit, vagy őszibari-husit, ha ezekt eszi, utánna sütőtök-krumpli, ls így tovább, vmi édessel a zöldséget, és mindig kicsit több zöldséget bele.A cékl, répa elég édes, ezeket sem eszi?
Én nem vagyok nagy virsli, és párizsi párti, elég sok az adalékanyag benne, mi is csak nagy ritkán eszünk.Ja, és egy barátunk dolgozott húsüzemben, és semmi pénzért nem enné meg ezeket.De mi még nem láttuk;)DSzerencsére..)

Sno!
Már reégóta akarom kérni a picasahoz a jelszót!Köszi.

Nanica!
Ha nektek sem írtam volna tegnap, bolodg 8.-at Linusnak!
Körömbőr:okát nem tudom, próbáltad már krémezni?Vagy egy kis olajjal?

Timi!
Nekünk az összes zeneovi megvan. :wink:

Vettünk mi ia tegnap habtapit, most azzal játszik, nagyon tetzszik neki! :D

Lora!
De édes Brigi, hogy bealudt kajcsi után! :D És hogy ti is tudtatok aludni, ez nagyon jó!Nálunk ez ritkaság, én ilyenkor teszek-veszek, amikor alszik.

Merülés:Emilit szemmel láthatólag nem zavarja, sőt!Így engem sem.Nyitva vana szeme a víz alatt, és beszorítja a száját.Ennyi.Mikor kijön meg megy tovább,mintha mi sem történt volna.De itthon a kdban is elbambul a szemében lévő habbal! :shock: :?

Május!
Jó lehetett az alakformáló :wink: Apa is ügyi volt!Tudnak ezek a pasik, de csak ha mi nem vagyunk ott, akkor mutatjaák meg a tudományukat.Biztos félnek, hogy lebuknak, és utánna nekik kell csinálni a dolgunkat!:D
Éjjel csak a homlokára teszem a kezem, és érzem, hogy lázas-e.Ilyenkor inkább Panadolt adok neki, ahoz nem kell sok macera.
Boldog szülinapot!:)
Hütőfürdő:hát ha 40 fokos a láza, akkor azért nem teszem 40 fokos vízbe!;) Csak olyan meleg legyen, amilyenbe amúgy is fürdik, inkább kicsit langyosabb, majd fokozatosan hűteni.Van gyerek, akit ha jégbe tesznek sem megy le a láza, másnak a kicsit lanygosabb víztől is.Én nem magyon szeretem ezt a módszert, annyira brutál, max. végső esetben.Lázas gyerek amúgy is didereg, a vízben is biztos vacogni fog elsőre.Mire lehűtöd a vizet, addigra elég is az idő, max. pár perc az utolós hűtés után.Bocsi, nem akarok kioktató lenni, csak leírtam én hogy tudom.;)Kúpban Germicid-c-t adok.Nurofenből is van már kúp.

Sági!
Én már adtam a Stodalt, szerintem jó.
és az íze is, ami ugye nem utolsó szempont! :wink:

Rita!
Ügv!Szépek a gyerekid!

Bundazsák:Eleite én is szemehzgettem velük, de úgy döntöttem az overáll jobb, mert felül is melegíti, és jövő télen már nem férne bele, meg ugye sáros cipővel...De majdnem ilyen hatása van egy meleg plédnek is ha ráhajtjuk a babára.Így azért olcsóbb.Nekünk van a kocsihoz lábzsák, és még pluszban betakarom, ha nagyon hideg van.Bár Emili nem fázós, az oeváll alatt csak egy bodi van felül, így nem izzad.Pulcsival már igen. :?

Bozotka!
Emili mindent megiszik, amit adok neki, de a víz a legmenőbb, teát csak cukor nélkül, és főleg citromfüvet,a gyümilevet ő inkább ennivalónak veszi, és megissza a 200 mlt egy szuszra. :?
Mindezt csőrös Aventesből.

Na most jól vállonveregetem magam, visszaolvastam 4 oldalt! :lol:

Emili alszik, utánna taklán elmegyünka dokihoz, vagy majd csak holnap reggel apával.Lehet esni készül megint. :evil:
Kiütések még megvannak. :(

Képzeljétek, Emili kezd tudatosan puszit adni!Ha közel hajolok hozzá, és mondom neki, hogy puszi, akkor odanyomja az arcomhoz a száját!Olyan édes puszit tud adni, hogy csak na! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Nanica
Ez tök jó, hogy bemásoltad ide.

Május
A kimondhatatlan nevű az Suppositorium noraminophenazoni? Ez is vényes, a Nanica felsorolásához. Nálunk ez eddig bejött.
lora7

Lányok! Aki lábzsákot keres! Találtam egy jó oldalt egész jó árakon!!! http://www.labzsak.hu/

KépKép
csongria

Sziasztok!

Május először is ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG! Éppen tegnap mondta uezt az ötletet egy barátnőm (lázcsillapítás, betegségek), úgyhogy remek, már írom is!

Illetve ha Nanica megengeded, bemásolnám a lázról szóló rendkívül tökéletes összeállítást! Ezeket akartam írni. Még egyetlen kiegészítés: uolyan hatóanyagú lázcsillapítót leghamarabb 4 óra elteltével lehet adni, a közbeeső időben lehet adni a másik csoportba tartozót (természetesen csak nagyon makacs és magas láz esetén).
A hűtőfürdő egyébként nem rossz dolog, ha óvatosan, lassan hűl a víz, kifejezetten jólesik a gyerekeknek. Az enyémek legalábbis többször kérték már :shock: :) ((Amikor meg nagyon nem akarták, akkor beültem velük én is. Meg a lehető legizgalmasabb játékokat hordtam be a kádba))

éjszakai lázmérés: tényleg lehet érezni, de ha nagyon gyanús (és nagyon kicsi, mint Peti - egy hete történt), akkor felébresztem, lázmérés... 38 alatt én sem szoktam csillapítani, a bátrabbak 38,5-öt mondanak.

Lehet egy kérdésem ismét?? Tudom, hogy volt már szó a párásítókról, de akkor nem figyeltem eléggé. Kinek melyik vált be? Egyre inkább gondolkodom, hogy be kéne szereni egyet!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Május

Boldog szülinapot!
Kelének jobbulást.Náthás is vagy csak lázas?
Minden gyereken máshogy jön ki a láz.Van akin észre se venni,de Dani pl.már 38-nál elhagyja magát.Ha nő a láz éjjel fel szoktak kelni rá.
Éjszakai hőmérőzéshez lehet egy egyszerű papír hőmérőt venni patikába amit csak a homlokára raksz.Ez olcsó.Baja hogy pontosan nem tudod megállapítani ,mivel nem 10-es hanem öt tizedenként van beállítva.Mondjuk nekem arra jó ha Danit melegnek érzem rárakom és 38 fölött mutatja megmérem a hagyományossal.De neki már hónaaljba.De szerintem hosszabb távra gondolkodsz jobb befektetni pénzt.Lehet kapni fül-,és homlokhőmérőt.Kb.6000-20000-ig van.ezzel még sötétbe is megtudod mérni,mert csak rárakod a homlokára vagy a fülébe és kijelzi pillanatok alatt,ráadásul még tovább mutatja az eredményt.
Én csak a germicid-c használtam ebbe a korba /van egy kis nyugtató is benne/Mikor már bevette magától a folyadákot akkor meg a nurofent.Dani panadolra meg érzékeny.

Ágiboldi

Meg fogod érezni ha lázas.Már ha csak ölbe veszed és fejét puszilod érzed hogy nem okés valami.Én is dariztam tőle mikor Dani pici volt.Meg még ő a régi oltásokat kapta annál meg aludni se mertem,mivel borogatni kellett és lázuk volt tőle általába.
Nálunk az orvos mindig mondta az első betegség rossz a gyereknél utána már az Anyuka is rugalmasabb. :?

Ria

Nálunk nappal ugyanez megy ,de most is leraktam őket 1 órája Dani alszik Laura énekel Danit ébreszgeti meg zenél.Ha szól bemegyek hasra rakom és elalszik de jobb esetbe magától.Hagyd csak így mert magától megtanul elaltatni magát.
Na akkor leckét adsz most a férjednek. :D

Kditke

Igen sajnos a hintánál nagyon figyelni kell mivel állandóan ki akarnak esni.De késöbb meg olyan jó és Dani mellett hónapokig így mostam fel.
Fajátékokból a fakockát szerette Dani igaz 1 év után vettük neki.Meg késöbb a kirakokat.
Ilyenkor szerintem az alakformás játékok nagyon jók, meg a zenélős zongoraszerű játékok.
Laurának igaz most késöbbre is gondoltam mivel már sok mindent örököl,így vettünk neki Fp-s széket.Meg hát a helyhiány miatt is inkább egy nagyot kap mint több kicsit.

KépKép
KépKép
dana 1

Na folytatom csak Lauraát hasra raktam.

Timi

Ezek a férfiak.Ha valami gondjuk van azt hiszik összedöl a világ.Bezzeg mi nem lehetünk betegek.Nagyon sajnállak.Anyósod nem tudna vigyázni Lillusra pár órát,míg mindent elintézel?Én felajánlanám hogy hozd el vigyázok rá de sajna messze vagyunk.De ha gondolod pár napra itt maradhatna Lillus. :D
Legalább Laurának mutat egy pár mozgást. :lol:

Nanica

Nálunk is berepedezik de én nem csinálok vele semmit esetleg akkor ha már nagyon zavar.Bőr szárazságától jön ki általába.
Nagyon jó dokid van hogy így felvilágosított.

Lora

Haláli Brigi. :lol: Csak nevetek egyfolytába ahogy leírtad.Megfigyeltem Daninál hogy 9-10 hósan már próbálják az akaratukat.Hát Laura is kezdi.Aludni nem akar napközbe ha hasra rakom megfordul nagyot sóhajt hogy sikerült és rámröhög.Most már picit nevelni kell öket.Igaz Daninál a nappali 2-szeri alvást 10 hósan el kellett törölnöm 1-szerire.Pont ez miatt.
Ma Laura is megmutatta hogy kell virágföldet enni.Bezzeg ehhez odagurul de a játékaihoz nem. :?

Panka ügyi vagy olvasásba.Én mindig órákat ülök itt. :?

KépKép
KépKép
dana 1

Rita,
Nincs párásítónk.

Neomagnol:
Műanyagok fertőtlenítésére 20 tablettát ajánl 1 liter vízhez, amiben 1-2 órát kell áztatni. Csak friss oldatot szabad alkalmazni. (használati utasítás)

Lora,
A rosszalkodáshoz az kéne, hogy képes legyen a te szemszögedből nézni a dolgokat és céltudatosan tervezni. Kb 2,5 éves kor előtt erre nem képes. Onnantól már lehet szándékos. Most csak mint akadályt lát :twisted: Mint amikor sírnak, mert nem tudnak felállni. :lol: Most, hogy Natival játszunk kitalálósdit, látszik, hogy mennyire egyszerű még a gondolkodásvilága. Pedig már olyan okosnak látszik. :lol:

Lázcsillapítás:
Sajna ebből már nagyon jól ki vagyok képezve. :? Hűtőfürdő után nagyon gyorsan meg kell törölni és száraz ruhába öltöztetni. Ha túl hideg, (azaz a testhőmérséklet alatt kellemetlenül) súlyosabban megbetegedhet, mint az alapbetegség.
Borogatást sem szabad sokáig rajtahagyni, szárazon kell tartani. Ruhát cserélni, ha átizzadta, akár ágyneműt is.
Nekünk a hűtőfürdő nem hatásos. Működik a Nurofen (gyorsan hat, kicsit gyorsabban múlik a hatás, fájdalomcsillapító is) és a Noramiophenazoni (lassabb, egyenletesebb hatás, tovább tart, metamizol-nátrium a hatóanyaga) Panadolt nem bírja. Germicid-C is jó volt nekünk, van benne nyugtató, de most dokinénink áttért :wink: .
Jó, ha több lázmérő is van otthon. A higanyos a legpontosabb, de csak magához mérten, két lázmérő nagy eséllyel mér különböző értékeket. A múlt héten a 40 feletti láznál 5! különböző lázmérővel mértem és 5 különböző értéket kaptam, 1,7C eltéréssel. A fülhőmérő sztem jó, nem olyan pontos, de főként a tendencia érdekes. Érdemes tudni a szokásos alaphőmérsékletét, mert az is viszonyítási alap. Egy nagyobbacska gyerek, mint mondjuk Nati már szétrúgná a házat, ha popsiban akarnám mérni. A homloka nem mérvadó. Én a nyakát szoktam nézni, a kulccsont körül, mert ott a lélegzést is érzem. A keze/lába általában akkor szokott melegedni, konkrétan forró, amikor eléri a maxot.
Lázgörcs a láz felmenő szakaszában fordul elő, nem a magas láztól. Egyszeri lázgörcs nem jelent epilepsziát, nem hajlamosít rá.
40,5 felett károsíthat maradandóan.
Mentőt, ügyeletet csak akkor lehet hívni, ha a lázcsillapítás hatástalan, se gyógyszeresen se hűtőfürdővel, prizniccel nem lehet levinni. (Azaz nem lehet hívni. :twisted: )

Ágiboldi,
A láz, ha nem változik meg a viselkedése, színe, egyébként nem is számít. Úgyhogy nem gond, hogy ha nem veszed észre. :wink: Natinál 38-39, mire észre lehet venni.

Május,
Tök nyugodtan felhívhatsz. Általában éjfélig fent vagyok. Ha nem alkalmas, amúgy sem tudsz felhívni. Volt, hogy anyukám napokig kergetett, mire egy sms elért. 8) Max annyit mondok, hogy ööö nem tudom. :lol:
Az éjszakai mérés nálunk azért más kérdés, mert mi együtt alszunk. Nati kapkodja a levegőt és többnyire felsír.

Kditke,
Nati igencsak önálló. Mi együtt alszunk Szabival, pár hónap kiságyazás után. Nekem túl macerás. :oops: :lol:
A védőnők a legritkább esetben tanácsolják azt, amit tanultak a suliban. Azt szokták mondani, ami a közhiedelem, amit anyukájuktól, nagymamájuktól hallottak. :?

Kép KépKép
lorca

Kérdés, Natira is Danira is azt írjátok, Lorca, Dana, h Panadolt nem bírják. Erre hogy jön rá az ember lánya (anyja :wink: )?

Panka, nem végeztél teljes munkát, engem kihagytál :(

Kép
Kép
agiboldi

Megjöttünka dokitól:vírus. Ennyi, majd elmúlik.Hát ezt én is gondoltam.Na sde legalább sétáltunk egyet.

Lorca!
Igen tudom, hogy ez van ráírva, de az 2 dobozt jelentene=1600 ft, és csak 2 alkalomra lenne elég.De szerintem az általaém leírt is jobba semminél.Láttam már belül penészes, barna orrszívót! :twisted: (miért nincs hányos smile?? :lol: )

Kép
pankaa

Május

Boldog szülinapot neked !
Kelének jobbulást kivánunk a tigrissel együtt !!!

Altatásról csak annyit, hogy akkor én szoktattam rá, hogy mellettem aludjon el a kis simivel, nem kesz egyszerű leszoktatnom!! Basszus !!

Pankaa

Jobbulást Emilinek !!! Egyre sárgább vagyok a puszi miatt !!!
Akkor én is kipróbálom anyukám meggyét !!

Jó ötlet bár lehet, hogy már adtál sütőtök+alma+banán nálunk ez a tuti gyümi befutó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

. Saját sütésű tökkel)

Jut eszembe kb.1 napja elkezdett a Pá-Pá ra kavillálni, amit mi integetésnek vélünk !!! Egyébként a mi ottszívónkból sem tud a trutyi a cső másik végén kijönni, ha apa szívja akkor sem !!!Amiből ki tud jönni az nem hibás ???

Lora

Brigi nagyon cuki evvel a hálóval a fején.

A lázcsillapításról annyit, hogy a főnököm aki családorvos szokta mondani, hogy az izzó vasgolyót is le lehet a vízben hűteni.
De szerintem ő maga még nem próbálta ezt a hűtési formát, mert akkor nem ez lenne a véleménye! Borzasztó kellemetlen, nekem már volt nsaját élményem vele.

Lora

De jó, hogy nem csak az én gyerekem eleven, megnyugtató.
Egyébként pedig az én Tomim is rászokott mostanában apjára is, mivel, hogy itthon van !!

Egyébként megjártuk a játéknagykert és csak pár könyvet, kádba vizi játékot, autót, illetve buborékfújót+habtapit vettem karira! Büszke vagyok magamra, mert nem vásároltam fel minden hülyeséget !!!!
( Kép A másik vadállatunk szelidítése közben

Kép
kditke

lorca
én is csatlakozom: honnan látni, h nem bírja pl a panadolt? most ezt a hármat váltogatjuk, a receptes Noramiophenazoni-t (kikopiztam :lol: ), a nurofent és a panadolt.
és mégis mi az a lázgörcs??? mármint h néz ki? mint az epilepszia?
a felsírást azért kérdeztem, mert a legnagyobb rémálmom, h nem veszem észre, h felmegy a láza
együttalvás nem megy, nem tud velünk aludni

dana
köszi, lehet, h nézek vlmi másik hőmérőt is, előmérőnek :wink: . még ha nem is mutat pontos értéket, arra jó, h lássam, h cselekedni kell
egyébként nincs semmi más baja, nem náthás. baromira folyik a nyála, úgyh valszeg egyidejűleg jön a felső foga.

rita
párásítóból nekünk hauser macifüles van. kicsit már ciripel, de engem nem zavar, sima nappali zajnál nem hallani, éjszaka meg nem használjuk. ez volt a legolcsóbb azok közül, amiknek min 3literes volt a tartálya. nálam ez a két szempont volt a mérvadó. az elsőt gondolom nem kell magyaráznom :wink: , a második meg, h ne kelljen kétnaponta töltögetni.

kditke
n logikusan hangzik a főnököd véleménye. én magam ugyan a hűtőfürdőt ki nem állnám (ahhoz képest durva, h a gyerekkel megcsinálom :shock: ) viszont magamon a hűtőborogatást szoktam alkalmazni, ha lázas vagyok. nekem n jól leviszi a lázam, de az a pillanat kegyetlen, amikor belefekszem tokától bokáig egy vizes lepedőbe, brrr.
gratula az ajándékokhoz, most már nyugodt szívvel várhatod a karácsonyt :wink: ami már csak 4 nap, én ma eszméltem :roll:

ria
bubifújóról jut eszembe, h ha szeretnéd, h beni tutira elfújja a gyertyát az egyéves szülinapján, akkor próbáld ki, h sokat fújsz neki buborékot. kele baromira szereti nézni a számat, sztm nem kizárt, h egyszer csak rájön a nyitjára. (mi a sziára és a puszira feküdtünk rá az elmúlt hetekben, meglehetősen szerény eredménnyel :twisted: )

lora
az az :)

nanica
köszi a pontos leírást, a legdurvább, h ezeket tudom is, aztán mégis, amikor 39,5nél cselekedni kellett, meg kellett néznem mégegyszer :oops:

majus3

Sziasztok!

Gondoltam beokoskodok egy kicsit-

Sági- a Stodalt mi használjuk gyakran. Lucának segít, rá hatnak a homeós cuccok. Ha nagyon komoly a gond, akkor nem segít, pl. ha antibiotikum igényes helyzet van.
Én olyankor adtam, mikor nem tudott aludni a száraz köhögéstől, és erre semmi más nem segített. Erre bejött, de újabban már a Sinupretet adom ilyenkor...

Május-
ha éjszaka, vagy hétvégén tanácstalan vagy- gyerekbetegség ügyben (ezt azért hozzá kell tenni :D ), akkor az a tippem, hogy a Bethesda kórház ügyeleti számát hívd, ott nagyon rendesek, nekem már számtalan tanácsot adtak, hogy mikor vigyem be, hogy megnézzék, vagy maradjak a fenekemen. Ált. ez utóbbit. :D
Ha kell a szám, és nem tudod, elküldhetem priviben.

Amúgy lázméréshez még annyit, azon kívül, hogy nanica tényleg tök jól összefoglalta, éjszaka (saját tapasztalat), hogy ha tud aludni, akkor nem nagyon kell a lázméréssel bolygatni. Ha gondja van akkor felébred vagy forgolódik. Egy jó kis gyógyító álmot sztem kár megzavarni.
Amúgy én gyerekeim sem komálják a hütőfürdőzést éjjel, nagyon sajnálom őket, mikor vacognak a láztól és kókadoznak és bele kell ülni a vízbe., van extra sírás bőven.:(
Germicid C mindkettőnek leviszi, csak kb. fél óra, mire hat. Én is vizes ruhás borogatást szoktam míg hat a kúp, illetve ezt lehet alkohollal is csinálni.

Ha nem bírja a Panadolt, akkor kiütései lesznek sztem, nem Lorca?

Dana-múltkor kérdezted, hogy jár-e Luca oviba, igen, ősztől, előtte bölcsis volt. Szereti, én egy kicsit csalódott vagyok, olyan keveset tudok róla, a bölcsiben mindent elmeséltek a gondozónők, hogy mikor mit csinált, itt ilyen nincs, ha ő nem meséli el, akkor nem tudom meg, hogy evett-e, aludt-e.

Timi-kérdezted, hogy vagyunk. Szerencsére, nincs mit mondanom, most épp tünetmentes időszak van. :D

Ditke-az egy bernáthegyi? :roll:

Lorca- orrmandula ügyben, érdekel mire jutsz? Bercinek is nagy állítólag, múltkor mondta a fülész, ja és ő is horkol.

Zita- nagyon cukik a gyerekek!

Majd még jövök....

Bella

Kép

Kép
bella2

Ágiboldi,
Natinak hasmenése van a Panadoltól. Tovább tartott kikúrálni, mint az alapbetegséget.

Pankaa,
Hogy képes valaki olyant használni? :shock: Bleeee. Engem még a vízkő is zavar. Azért én is csak 2-t dobtam bele a pohárnyi vízbe. Csak azt tudnám, mennyivel tud többet, mint mondjuk egy Domestos? Mert mindkettő mérgező amúgy is. :?

Kditke,
Nem feltétlenül nehéz leszoktatni. Csak a simi része rossz szerintem, mert azt alvás közben nem tudod csinálni. :lol:
A hűtőfürdő Natinak annyit használt, hogy mire szépen megszárogattam, bevittem a szobába, felöltöztettem, visszamászott a hőmérséklete. :twisted: Pedig 30 fokos vízben ücsörgött vagy 10 percig és jéghideg volt, amikor kiszedtem. Addig bírta, nem tiltakozott a víz ellen. De akkor bele nem tenném, amikor pont a hidegrázós rész van. Az szerintem kész kínzás. :x Amit magam nem tennék meg, nem csinálom a gyerekkel sem. Még emlékszem arra, amikor kicsi voltam és anyukám bele akart csavarni egy vizes lepedőbe. Üvöltöttem, mint akit ölnek és úgy is éreztem magam. Ő se bírta. :lol: Kérdem én orvosbácsitól, látott már rugdosó, visító vasgolyót? :twisted:

Május,
A lázgörcs az olyan mumus, amivel inkább az anyukákat szokták riogatni. Nagyon ijesztő, olyan, mint az epilepsziás roham. Pár percig tart. Igazából rohamot még csak drogtúladagolás miatt láttam, ismereteim tehát egy kicsit elméletiek. :wink:
A lázat ikább a kellemetlenségei miatt csillapítom, mint a láz miatt.
Szerintem ha nem veszed észre, hogy belázasodott, az azt jelenti, hogy nem kell észrevenni. :wink:
Az együttalvást nem mint követendő dolgot mondtam, hanem hogy más a szitunk. Azért annak is tudom sorolni a hátrányait. :lol: Bár mostanában jól alszunk. 8)
Azt azért ne hidd, hogy csak te pánikolsz. :oops: Én vagy fél percig csak bámultam Nati hőmérőjét, amikor 40.7-et mutatott és mondtam neki, hogy maradjon csendben, mert gondolkodnom kell. :lol:
Háromnapos láza volt már Kelének?

http://home.hetnet.nl/~szijjarto/Szerke ... evel3.html
Ez pl a hűtőfürdő ellen van főleg: A fizikális lázcsillapítás nem hatásosabb a gyógyszeresnél. Hatásmechanizmusa alapján ( höelvonás a termosztát átállítása nélkül) nem logikus söt esetleg káros választás.

Kép KépKép
lorca

Bella, én a Boldi horkolása miatt nagyon kiokosodtam, ha csak nagy a mandula és horkol, az nem baj, csak ha alvás közben kihagy miatta a légzés, mert az lassíthatja afejlődést (Emiatt voltunk az alváslaborban is, és szerencsére nem) Állítólag akkor hagy ki ha úgy horkol, h szabálytalan, és felhorkant aztán kapkodja a levegőt (mint az apukák, csak náluk senkit nem érdekel h kihagy-e :lol: ) Ja, és még picik, ilyenkor csak nagyon indokolt esetben veszik ki..

Dana, előhőmérő jó tipp, köszi!

ájus, a 39,5 az már a levont érték? A levont értéket kell mondani a dokinak is? Gondolom.

Kép
Kép
agiboldi

Bella,
Nekem jól jönne a Bethesda telefonszám. Gyűjtök minden tippet pánik esetére. :wink:
Most erősen hajlik a véleményem a műtét felé. Holnap még megyünk Natival spéci porszívózásra fülésznéninkhez, ott is átbeszélem. De amíg gyulladt, úgysem lehet csinálni semmit és eddigi tapasztalataim alapján tavaszig ilyen alapon amúgy is gondolkodhatok. :? Szeptembertől ovi, úgyhogy ha tényleg rászánom magam, tavasszal lesz.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Ágiboldi

Daninál fél évesen volt lázas állítólag valami vírus.Panadolt írt fel az orvos és másnapra totál kiütéses lett.Azóta mindig mondom előre ne írjanak fel,mert akkor nagyon bepánikoltam.Mivel van egy hatóanyag benne ami sok gyógyszerbe van és ha arra allergiás/amit máig se tudok/Jóformán nem vehet be semmi gyógyszert.

Panka

Olyan jó mindig vírust mondanak. :wink: Jobbulást nektek.

Kditke

Szerintem te csinálod jól.Tényleg nem kell sok mindent venni nekik.Amikkel most fognak játszani az 1 évig lesz érdekes,utána meg mehet sajna a hátsó szekrénybe.
Te a fönöködhöz viszed Tomit orvoshoz?

Május

Ezek a fránya fogak.De még nem is hallottam ilyen magas lázról.

Bella

Nálunk ugyanez van Sajna oviba alig tud meg az ember valamit,ha kérdek meg nem szívesen válaszolnak.

Ma sütöttem mézeskalácsot.Igaz jóformán alig csináltam valamit. :lol: Mert Dani szaggatta a formákat,Zsolti meg rajzolt rájuk és utána még el is mosogatott.De már most dugdosnom kell mert viszik mint a cukrot.

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Lorca!
Neomagnol azért jobb, mert:
1:nem habzik, és nem tapad, könnyű lemosni.
2:ezzel lehet bőrt is fertőtleníteni, régen a szülészeteken ezzel mosták le a kismamák mellét szoptatás előtt!!!Fúúúújjjjj!Pedig a saját szememmel láttam!Enyitől nem lesz bajuk a piciknek.De akkor is undorító hipóízű tejcsit enni!!!!!!Biztos egy hülye pasas találta ki!! :twisted:

Mától Apa itthon van 2 hétig.Most pedig megyünk vendégsébe.

Szép napot!

Kép
pankaa

Jóreggelt! :)

Lillus ma fél 8-ig aludt, bezzeg most meg nem akar! :evil: Pedig dolgom lenne ezer!

Dana!
De jó, hogy ennyi segítséged van! Én kábé 6 ütemben tudtam kiszaggatni és kisütni a mézest, mert Lillus 10 percnél tovább nem maradt el az etetőszékben. Ilyenkor abba kellett hagyni és majd később folytatni! :?

Bella!
Szerintem ha lehet, tedd fel ide a Bethesda számát, mindenkinek jól jön egy kis segítség, ha bizonytalan!

Május!
Hogy vagytok?
Már akartam írni neked régebben is, hogy a Sinlacot és kanalazós sűrűségűre csinálom. Kevesebb vízzel, mint ahogy írja, így nem kell poharazni vagy cumisüvegezni. Meg Lillus így jobban szereti. Na, meg mióta tettem bele neki gyümit is, azóta még jobb! :lol: :lol:

Kditke!
Szép állataitok vannak! :) Gondolom a kutyus igazi!? :lol: :lol:

Panka!
Pusziirigy! :)
Lillus csak akkor "ad puszit", ha odanyomom az arcom a nyitott szájához! :D :D

Ria!
Gratula Beninek a felálláshoz. Az első időszakban Lillus is a kezével húzta fel magát, aztán kábé 1-2 hét múlva jött rá, hogyha a lábát használja, sokkal könnyebb! :) Ügyi!

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Hát látom kiveséztétek a lázas témát. Nekem is azt mondta a védőnő hogy ha alszik akkor nem kell bolygatni, hiszen a láz az gyógyító is. Védekezik az immunrendszer. Szerintem ha nagyon lázas a baba akkor nem tud aludni mert nem érzi jól magát. Én legalábbis felébredek ha lázas vagyok. Amikor Beni lázas volt, fürcsi előtt mértem neki és levonva 38- volt akkor adtam neki kúpot lefekvés előtt hogy ne menjen feljebb. :roll: De ha ilyen 39,5 lenne szeintem úgy megijednék hogy mentőt hívnák. :oops: :oops: :oops:

Leveleztem Rókival! Jól vannak csak el van havazva. Zsuzsa egy hete lázas! :? Majd megpróbál vissza csatlakozni! :)

Május! Köszi a tippet! Már annyiszor akartam venni buborék fújót de mindig elfelejtem :oops: . Nekünk nem megy a pá.../szia :lol: /, se a tapsolás pedig rajta vagyunk a témán. :) Puszit azt már adott, ha nagyon könyörögtem. Ja és kapok kölesgolyót ha ő eszik és kérek, ad a számba. :lol: Olyan megható

KépKép
csongria

Timi! Bali hogy van? Javulgat már? Gondolom ilyen betegen nem dolgozik?!

KépKép
csongria

Ria!
De-de, dolgozik, mert azt kell. Itthon meg lehet punyáskodni! :?
Lilla ő mindent a számba ad, ami épp nála van. Lehet a zoknija vagy a tv távkapcsoló is! :lol: :lol:
Jobbulást a kicsi Zsuzsának. Szegénykének mindig kijut valami! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Dolgozik??? Szentül hittem ha ilyen beteg akkor otthon van!!! Mostmár aztán nagyon, nagyon sajnállak! :cry:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Csak gyorsan helyzet-jelentek, mert n sok dolgom van. :?
Gergőnél állandósulni látszik az éjszakai alvás Kép
úh sokkal-sokkal több türelmem van hozzá napközben, ami mindkettőnknek nagy könnyebbség. :wink:
Karácsonyi ajándék: Gergőnek még nincs, nem is tudom, mi lesz, most úgy tűnik, h egy szánkót fog kapni. :roll:
A szánkónak ui. biztos, h hasznát fogjuk venni, mert MEGYÜNK SÍELNI!!!Kép
Már be is fizettem az első részletet, úh remélem már semmi nem jön közbe! N romantikusak leszünk, Bálint napon pont kint leszünk a havas Alpokban. :D :D :D Na meg Gergő első szülinapját is kint ünnepeljük. :roll: Elvileg egy héttel később mentünk volna, de az iroda módosította az időpontot, mert elnéztek vmit, én meg csak utána kezdtem gondolkozni, h mit is jelent nekünk ez az előrehozott időpont. Hát ez van. Ha hazajöttünk, majd megünnepeljük a családdal is. :roll:
Ma "céges" (ha-ha-ha szóval a suli, ahol tanítottam) karácsonyi ünnepségére vagyunk hivatalosak, de sztem nem megyünk, mert Gergő talán már kezd kimászni a betegségből, nem akarom egy virológiai centrumban újabb fertőzésnek kitenni. Plusz, ma hagyományos baráti karácsonyi vacsi lesz nálunk, úh arra is készülnöm kell. Szerencsére a főzés a közös progi, de a takarítást nem úszom meg. :(
Nagyjából ennyi, szerencsére láz nem volt, remélem nem is lesz, bár a Nanica-féle instrukciókat lementettem, köszi! :roll:
beninek gratula a felálláshoz, Karácsonyra már rutinos lesz! :wink: Betegeknek jobbulást, és gyógypuszik!
Most rohanok pulykát pácolni + takarítani!

PS.: Képzeljétek, a kórusom hazajött Olaszo-ból, és hoztak nekem (meg a többi babás itthon maradt tagnak) egy-egy nagy mazsolás-gyümölcsös, irtó finom kuglófot. Tegnap este felbontottuk Ádámmal, és most itt vagyok "vele" kettesben.... :shock: .....többet nem írok, szurkoljatok, h maradjon, mire Ádám hazaér! :oops: :oops: :oops:
Vendég

Ó, ó, most látom! beni=Beni természetesen, bocsi! :oops: :oops: :oops:
Vendég

Dana

Nem a főnökömhöz, van saját gyermekorvosunk, meg van egy nagyon kedves gyermekorvos ismerősöm. Csak ha nagyon nagy baj van akkor szoktan felhívni S.O.S !!!!!! Legalább olyan jó, mint a Bethesda szerintem, csak ő szigorúbb a gyerkőccel is szerinte nem kell annyit dramatizálni ha beteg, a saját gyerekével sem tette !

Egyébként az, hogy eü. dolgozó vagyok engem sem ment fel a sok rettegéstől ha a gyerkőc beteg én is azonnal pánikba esem, utána ha sikerül lehiggadnom már tudom a dolgom, de az adott pillanatban nekem is mentő kéne egy 39,5-es lázhoz!!!!

Pann

Gratula az alváshoz nagyon ügyik vagytok !
Én épp most akadtam ki kb 2,5 óra nyügi után rácsuktam az ajtót az ágyban nyűgösködő fiamra aki kb. 15 perc után hajlandó volt elaludni. De szerintem csak belefáradt a kiabálásba. De egy csepp könny sem hagyta el a szemét, csak kiabált.

Panka

Én a cumisüveget és a tányérjait, kanalait, játékait is azzal a chicco-s fertőtlenítővel fertőtlenítem hát annak sincs túl jó illata, vetekszik a hypoéval .

Bella és Timi

Jelentem a kutya igazi, egy 60 kg.-os Kaukázusi, aki teljesen odavan Tomiért. Olyan aranyos volt nyáron csak kiraktam a a babát a teraszra ő meg mőgé feküdt és nyalogatta volna és finoman bekapta Tomi lábát de úgy, hogy szerintem csiklandozta Tomit, mert ő hangosan nevetett rajta. Egyébként nagyon jámbor állat, de az idegeneket egy falatra akarja megenni a főnököm úgy fél tőle, mint a tűztől. Meg is értem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csongria

Nagyon jószívű kisfiad van az enyém is ilyen a cumiját és minden szájba vehető dolgot megoszt velem, igaz előbb megcsócsálja és ha már ragad a nyáltól akkor ideadja nekem is.

Előre rettegek a következő altatástól !!!

Ui.: Tök jók lettek a gyerek karácsonyi ajándékai mi apukával tegnap este a kisautóját már kipróbáltuk, kb. 1 órán át játszottunk vele, mondtuk már csak ezért megérte megvenni !!!! HE-HE-HE Kép Huncutka

Kép
kditke

halihó!!!!

vagyok, olvasok de írni csak most jutottam ide :oops: :lol:

Úgy tűnik Lea nagy nehezen meggyógyul...A Sinupretet még adom egy darabig.
Lea is feállt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Egyenlőre a lábaim mellett ill a játéktároló doboz mellett.

Felül már látszik mind a 4 foga de miután a kettesek jöttek először kis vámpírlányra hasonlít :lol:
Most a két felső középső jön de ez meg sem kottyan neki alszik rendesen :lol: Végre!!!

Éjszaka 2x kel szopizni egyébként alszik.

kditke
orrszívás apuval elég bizarrul hangzik de pár hete pont erről beszéltünk igaz? ezek szerint még mindig van aki így oldja meg :lol:

mumpsz: a 15 hónapos oltás az MMR (kanyaró-mumpsz-rubeola)

apa mese :lol: :lol: :lol: nálunk a mútlkor már a mátrixban jártak a mese közben :lol: :lol: :lol:

gratu a két felső foghoz!!!!nem akarlak elkeseríteni de a kettesek nagyon fájnak!!!!!!!majd... :lol: :wink:

elalvás:Leát mióta megszületett altatni kell:lol: :lol: ritkábban elalszik a cicin...egyébként pedig a karomban alszik el...napközben is (vagy a babakocsiban séta közben)

ria
gratu Beninek! a parketta nálunk is rettenetesen csúszik ez most a felállásnál zavarja leginkább...nincs szekrénysor amiben kapaszkodhatna csak a kanapé, a puffok (ezek gurulósak :shock: :wink: )ill anya vagy apa lába :lol:

lora
én mint eü-s 2x vagy 3x adattam be az influenza oltást...először nem lettem beteg a 2. nál totál beteg lettem a köv évben csak azért adattam be h hátha mégsem az lesz a gond de az oltás után 2 héttel szintén nagyon beteg lettem úh azóta ink NEM adatom be!

persze embere válogatja , mindenki másképp regál rá.

BVSC babauszi
az egyik Kismamában ha jól emlékszem nagyon lehúzták őket :cry: de majd elővadászom neked.... :lol:

dana
nagyon klassz a hóemberetek!!meg van még? nálunk tök jó mert megmaradt a nagy hó :lol: :lol: :lol: igaz az utcánk jégpálya de olyan szép :lol: :lol: :lol: amikor a babakocsival az el nem takarított havas-jeges járdán próbálom átküzdeni magam akkor azért mondok csúnyákat!de ez ink az emberek nemtötődömsége h a saját háza előtt nem hajlandó letakarítani a havat időben

pkris
én rizspépet vettem és azt kapja meggyet pedig anyós fagyasztott le és én héj nélkül adom Leának...de ő nagyon hasfájós :cry:
párizsi?virsli? Lea még egy darabig tuti nem fog kapni ...

sno
elképzelem ahogy szepás hisztit csapsz és máris jókedvem van :lol: :lol: :lol: egyébként én is szoktam alkalmazni ha nagyn kiabál...csak néz h mi bajom lett :lol:

papírtörlő henger:mi már próbáltuk egy baja van hamar megeszi :shock: :lol:

majus
Lea is még a sima bébihordóban utazik a kocsiban elég izgi belepasszírozni...és ordít is nagyon de a kocsiban levetkőztetem :lol: januárig ez lesz :lol: :wink:

sági
járás segítő :lol: :lol: :lol: pöttyökkel mizu? a Johnsontól nagyon sok gyerek allergiás lesz...én is :shock: :cry:

pann
nálunk is belement időnként a porszívó csövébe a trutyi :twisted: :twisted: :twisted:

lorca
hogy vagytok? mármint Nati :oops: :lol: mi simaNasivint használunk amíg fehér a cucc :lol: sztem AB-s csepp zöldnél kell...

nanica
van már bundazsák? itt Kőrösön 8000-ért van az egyik bababoltban és állítólag ez alá sem kell már overáll...küld át a halasi nagyikat :lol: :wink: ha kell a bolt elérhetősége szólj!

körömberepedés: Bepanthen

dana
a hason alvás miatt sztem ne aggódj!Lea kicsinek egyáltalán nem volt hasonalvós de mostanában sokx úgy találom
és ha olvastál bennünket akkor láttad h ezerx riasztott a légzésfigyu pedig háton aludt!!!!ebben a korban már nem hiszem h gond lenne :wink:

havi hízás: Lea 5-600g-t hízik havonta

rita
szia!engem nem zavar h jössz időnként ! rutnos mamiként bizti tudsz újat mondani nekünk :lol:

pankaa
nyálas puszi :lol: olyan jó igaz? Lea is adja de szintén csak nekem ha megkérem h adjon egy puszit és odahajolok hozzá szval ez A PUSZI :lol: de ha apa csinálja ue. akkor elfordítja a fejét :wink:

timo
Bali h van? volt orvosnál?

bozotka
Lea ügyesen iszik pohárból is (kizárólag vizet adok neki ) de most az új játék (és így napi 100ml-t is megiszik) a JANA-s 2,5dl visszazárós üvegből csepegetetés a szájába :lol: :wink:

majus
Kelemackó h van?

idáig jutottam most menbnem kell

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok,
jó,hogy gyorsan lebeszéltetek a virsli párizsiról,mert tényleg nekem is mondta vki aki ott dolgozott,hogy nem enné meg,hát így higgyen az ember egy védőnőnek.De mit csodálkozom ,mikor Dóri megszületett,10 napig a kutya se nézett ránk,se védőnő,se orvos,ha magamtól nem viszem el súlymérésre,szépen elfogy a gyerek,600 g-ot fogyott.Ezt a védőnőt a férjem be sem akarta engedni,de muszáj, mert azt nem választhatjuk meg.Na,szóval gyorsan leálltunk az egészségtelen kajákkal,és már 3 fajta főzit is megevett Dóri!!!!Mindenkinek köszi!! Nem tudok vonalzót,és már csak nekem nincs!!!!!!
p.kris.

tatataaaaam!!!

Lea teljesen szabályosan egyedül felállt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kép
és már lazázik egy kézzel :lol: Kép

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Mazsi, köszi a tippet. Egyik szegedi nagybácsit elzavartam a brendonba. Megvan a zsák. Egyébként pont kedden voltak Kecskeméten a nagyik, de nem találtak zsákot. (Ami volt, az elvitték előttük)

Gratula Leának az álláshoz Nem aprózza el, rögtön 1 kézzel!

Lora: kérdezni akartam mennyit szilárdat eszik Brigi, mennyit szopizik egy nap?
Linus naponta 4-5ször, éjjel pedig 2-4szer szopizik, és legjobb esetben napi 1x max egy púpozott evőkanálnyi kaját eszik meg.
Kiváncsi vagyok mikor kap rá az ízére.

nanica

Mazsi! De jó hogy jöttél! Írtó nagy lány Lea! Vettem olyan zoknit aminek a talpa teljesen szilikon/egy jó vastag réteg van rajta/ nem csúszik el a parkettán. 1000 ft volt ezért csak egyet vettem, most minden este kimosom és a radiátoron szárítom :oops: :oops: :lol: Azért legalább egyet veszek még! :lol:

KépKép
csongria

Május: én kinyomtatva kaptam a lázas tájékoztatót, és ki van tűzve biztos helyre, hogy Linusapu is tudja mi a teendő láz esetén.

Gyógyszer és adalékanyagai: most azon akadtam ki, hogy a lázcsillapító eper ízű az antibigyó meg narancs és őszibari ízű volt mindenféle adalékanyaggal :( Oké, azt még elfogadom, hogy legyen édesítve, hogy ne legyen olyan keserű, de szerintem még a legkisebb is tudja, érzi, hogy ez nem barack és nem eper, meg narancs! Akármilyen íze volt a gyógyszernek, mindig tudtam, hogy az csak orvosság.

nanica

ria
én is vettem ilyen zoknit 1650ért:twisted: :twisted: :twisted: (ismét jó vásárt csináltam :wink: ) de leveszi állandóan :twisted: bárh adom rá, önmagában vagy harira :cry: úh most megy az ordítás h anya csúszok :lol: :lol: :lol:

nanica
Linus nem nagyon akar elválni tőled...tutira megy a csak cicivel :lol: semmiből nem hajlandó többet enni?
egyébként ne izgasd magad! a kissrác aki Leával egynapon született szintén 8 hónapos koráig csak szopizott , most kezdték el a hozzátápit.

Lea egyébként 7-8x szopizik (ebből 2x éjjel) és ált 2x max 3x kap kajcsit.De az elmúlt napokban pl délelőtt semmit nem fogad el hanem ebédre 12-13 körül vmi főzi és este 6 kor gyümi magában vagy rizspéppel.. vszínű este kevesebb a tejcsi...

tegnap kozmetikában voltam honap pedig megyek fodrászhoz úh megint kap a lelkem egy kis simit :lol:

ja és ria
mi holnap vásárolünk mindent karira :lol: :wink: ajándékokat is :lol: :lol:

mennem kell Lea vmiért n9óta kb 5x ébred :shock: :twisted:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi! Szerencsémre Beni nem veszi le a zoknit de ha nem harira adom akkor lecsúszik! :?

KépKép
csongria

Sziasztok!

Timi

Azért fini lett a mézes? :D Én ilyenkor kész dili vagyok,ha nem tudom megcsinálni egyszerre. :? Dolgozik Bali?Azt hittem azért elmegy táppénzre.Munkahelyen hogy bírja a fájdalmakat?

Pann

De jó nektek.Én sajna nem is tudok de kipróbálnám.Kiváncsi vagyok mit fog szólni Gergő.

Kditke

Nekünk kuvaszunk van. :D Ő is nagyon játékos.Igaz egyedül nem hagyjuk őket,de állandóan azt nyúzná Dani,de már Laura is.

Mazsi

Lea még 500-600-ak hízik. :shock: Jó lenne Laura is.Pedig nem koplalom,mégis alig akar a mérleg felfelé haladni.
Hóember még megvan.Hó csak az utakon és járdákon nincs.Remélem ha szent este nem esik azért ez megmarad. :?
Gyönyörűen áll a lányod és látom már milyen stram persze ha ennyit hízik.

Pkris

Nem nézett felétek orvos?Mikor megszülsz másnap kéne mennie. :shock: Miért nem tettél panaszt?Ha valami történik akkor meg te vagy a hibás.
Kattints az enyémre kijön egy angol oldal ott vannak vonalzok és ahol nincs év csak hónap arra kat.,majd ki tudod választani a vonalzódat./felül több fajtát is találsz ha rákatt.valamelyik szóra/.Majd a 2-es csillagra katt.és ott meg a haladás jelzőt választod ki.Utána a 3-as csillag katt.,ezen az oldalon felül beírod hó nap születést és ha akarsz raksz képet. Ha kész valamilyen krikett-re katt és a második kódot meg az aláírásodba bemásolod.
Nekem Panka segített és ő lehet jobban leírta keress vissza.
Nem tudom de a babfalváson nem sikerült képet raknom,3 napig leveleztünk a csajjal aki ott segít.

Nanica

Ne idekeskedj hogy mennyi szilárdat eszik.Van olyan aki csak 1 év után.Ebből látszik nyugodt vagy és van sok tejed. :lol:

Nem tudom mi van a levegőbe,de Laura 2 napja nem akar aludni napközbe.Ma 1 órás sírással aludt fél órát. :shock: Már gondoltunk arra,hogy mivel nem mozog/mászik/nem tud kifáradni.
Laura csak a levegőbe ad puszit.De sütni pogácsát azt állandóan csinálja.Megfigyeltük ha a turmixgépet vagy robotgépet kapcsolom be akkor hangosan síkít,még a gép mellett állva is hallani.Lehet terhességem alatt sokat sütöttem és megjegyezte a hangot. :wink:

Na megyek aludni,mert reggel is 5-kor cicit kért. :shock:
Jaj ezt még leírom.Nálatok nem csinálják?Laura cicizik és ha megunja két újja közé veszi a mellbimbót és elkezdi előszőr nyomogatni majd a körmével kaparni.Többször felszisszentem,most meg már engem néz és úgy csinálja.Csak tudnám leszoktatni.néha igen kellemetlen.Közbe meg bele-bele szív.

KépKép
KépKép
dana 1

Jóreggelt! :lol: :lol: :lol:

Tegnap Lillus szinte egy kisangyal volt, eltekintve a két hatalmas esésétől, amikoris úgy ordított, mint a fába szorult féreg. Persze tökre megijedtem én is, mert lila puklis lett a feje, így mirelit meggyet raktam rá zacsistól, hogy ne púposodjon fel nagyon! :oops:
Ja, és kétszer 1 óra 40 percet aludt. A másodiknál kezdtem azt hinni, hogy biztos attól van, mert beütötte a buksiját! :roll: :oops:

Elmentünk a Brendonba a szipi-szupi fotókért, kiderült, 4 db hiányzik!
:twisted: :twisted: :twisted: Persze pont azok, amiket karira szerettünk volna a nagyszülőknek adni! :twisted: :twisted: Azt mondták, ma kipostázzák. Kivi vagyok! :roll:

Mi is vettünk szilikonos zoknit, de Leához hasonlóan Lillus is állandóan leveszi, illetve megeszi. Meg, ha nem adok alá semmit, akkor neki is lecsúszik! :)

Dana!
Hajaj! Nagyon fini lett a mézes, nem is tudom hová dugjam előlem, hogy maradjon karira is! :oops: :oops:

Nanica!
Linus előbb-utóbb úgyis bele jön a kajcsiba, és míg a szopi neked nem teher és kellemetlen, addig nem baj. Lillus 3-szor kap szilárdat és kábé 4 alkalommal szopizik nappal és 1-2-szer éjszaka.

Na, teszek fel egy-két fotót Lillusról, a kis angyalkáról:
Kép Kép Kép Kép

Timi
Kép Kép
timocska

jó reggelt!

timo
Lillus angyalka gyönyörű!!!!!!és az a hajcsat...
szereti ha fotózzák? Lea megdermed a fényképező láttám ill lógó nyelvvel indul felé h megkaparintsa :lol:
amikor a vízumhoz készültek a képek a fotós mindent elkövetett h mosolyogjon de semmi :shock: :lol: ehhez képest Lillus nagyon otthon érezte magát.... :lol:

dana
Lea amióta elkezdtük a hozzátápi 150-220g-t hízott hetente :shock: pedig addig sem volt gond a gyarapodással...
most 2 hete már csak 100-120g-t hízik úh lassul :lol: :wink:

most megyek is ma megyünk behozni a lemaradásainkat...
holnap ottalvós lagzi úh majd csak vasárnap jövünk haza...

Kellemes hétvégét mindnekinek!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?