Új privát üzeneted érkezett!

hajni777 írta:Akkor szerinted nen jó ötlet a ragasztó?

ki fogja szedni azzal is.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


babatálálási babakönyv - ezt jól megaszontam... :oops: szóval valami babaszakácskönyv :lol:

dkata
 
 


Kata :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Orsi! Én is most olvastam amit írtál...... csak nem 1 rugóra jár az agyunk? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Bandika :D
szuperek a képek :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hát, megkóstoltam, és tényleg sz*r volt, de azt hittem, hogy olyan, mint a krumpli. Vagy akkor az se mehet magában? :oops: :roll:
20140901102739
 
 


nem szoktuk adni.....
mindkettő sűrítő

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


nahát.... :oops: Krumplival mit lehet sűríteni?
20140901102739
 
 


azt nézem, hogy a linkben szereplőket azért erősen cenzúrázni kell, de ötleteket lehet onnan kapni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
Jól hangzik ez a lassúcsirke, csak nem értem miért kell ilyen sokáig párolni?! Nagyon omlós lesz a végén?

Köszi a bókokat Balázs nevében!

Kép
bandika
 
 


hajni777 írta:nahát.... :oops: Krumplival mit lehet sűríteni?

sűrű volt nem? :)

sűríteni olyannal szoktunk, aminek magasabb a tápértéke és ad egy kis lüketet a 30 Kcal-ás répának :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni,
A krumplit, az először csak egyfélét alapján én ismagában akartam adni, de a fiam okosabb volt és nem kérte :lol:, ezért kevertem aztán barackkal meg almával.

Kép
bandika
 
 


Bandika :D
nagyon omlós :)
megcsináltam, hogy 1 óra alatt ahogy normál módon (200 fokon) kell megsütöttem és ég és föld a kettő.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


köszi. :D Meg a linket is! Majd átrágom magam rajta! 8) :D Remélem, kicsit helyrepofozza a főzninemtudásom... :lol: (Igazából már azt várom, hogy ne csak 2 kanállal tudjon bármit is megenni, hogy bonthassam az üvegeseket... )
20140901102739
 
 


Hajni :D
Te magatoknak sem főzöl?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nem. Apa este jön csak haza, akkor már nem eszik. Minek főzzek?! Majd Olivér miatt viszont lehet, hogy meg kéne tanulnom...
20140901102739
 
 


Hajni! Azért egész életében nem adhatsz üvegest! Mert a bébiétel még oké, de mi lesz utána, ha egy rendes főzeléket vagy levest kell adni neki? Átmeneti megoldások vannak, de én nem vagyok a rendelt menzakaja vagy műtáp a gyereknek (pl. én gyerekem is eszi a fagyasztott pizzát, de én nagyon utálom, inkább csinálok rendeset.)... Én egyszer csináltam egy diétát másfél évig, aminek az volt a lényege, hogy nem eszek MŰ dolgokat, azaz semmit, amiben tartósítószer, finomliszt, finomított cukor és társaik vannak. Kemény volt, de a szervezetem legyőzte a betegséget, én meg rájöttem, mennyi sz.r van abban, amit táp címszó alatt árulnak nekünk. (Kenyeret sütöttem, nem ettem felvágottat, később csak mangalica, csirke, sajtok közül is csak mazarella...) No, ezért fogok én Bálintnak is mindent megcsinálni, amit csak tudok.

dkata
 
 


Tikó,
Majd kipróbálom az olajat én is, köszi a tippet.

Hajni,
nagyon édes Olivér, alig látszik ki a cumiból meg a sapiból. :lol:
És Te nem eszel főtt kaját v rendelsz?

Kép
bandika
 
 


Ja, és a diéta alatt szoktam rá arra, hogy elolvassak minden címkét az ételeken, összetevők címszó alatt. Ez szerintem NAGYON HASZNOS szokás. Ugye már a bébiételes címkével kezdjük az olvasást, mert már ott is akadnak érdekességek, akár egy egyszerű sütőtöknél is (hagyma és tejpor, tejszín meg társai :shock: ).

dkata
 
 


hajni777 írta:Nem. Apa este jön csak haza, akkor már nem eszik. Minek főzzek?! Majd Olivér miatt viszont lehet, hogy meg kéne tanulnom...

na jó, de hétvége? ünnepnap? magadnak?
én is úgy gondolom, hogy szépen lassan azért meg kéne tanulnod alapfogásokat, mert fél év múlva már rendes kaját kell majd Olivérnek adni.

Kata :)
én sem veszek semmi félkész kaját (mint pl. zacskós leves, fagyasztott készétel... stb.), mindent főzök. Igaz a fehérliszt elég gyakran felhasználásra kerül, de pl. nácudkorral édesítek mindent.

na, azon a sütőtökön én is kiakadtam. Nestlé volt, vagy nem is tudom. Összetevők: sütőtök, burgonyapehely, vaj (!!!), tejszín (!!!).... meg mittomén. És rajta volt, hogy 4 hótól.

Ténlyeg el kell olvasni minden cimkét. Nálunk elég sok felvágott fogy, azt nem igazán sikerült semmivel sem kiváltani, de próbálok olyat venni amiben minimális adalékanyag van.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni! :)
Elárulom, hogy sokáig én sem tudtam főzni. Úgy mentem férjhez, hogy a teánál és a főtt tojásnál megállt a tudományom. :oops: És ezt tényleg szó szerint kell érteni!
Aztán lassan-lassan belejöttem, na azért, nem vagyok egy mesterszakács még most sem, de már simán bevállalok akár egy pacalpörit is! :lol:
Eleinte pl. mindig anyut hívtam, és olyan szájbarágósan mondattam el mindent, hogy pl. mekkora lábast vagy fazekat vegyek elő, hány kanál olaj kell (részletesen kielemezve, hogy náluk és nálunk mekkora a kanál :lol: ), mekkora hagymát pucoljak, mit mekkora darabokra vágjak, stb. :oops:
Plusz vettem egy szakácskönyvet ("Szakácskönyv kétbalkezeseknek"), és ezzel már tényleg neki mertem állni a gyakorlásnak. (A tojásfőzés pl. jó fél oldalon van leírva benne. :lol: )

Kép Kép
kismokus
 
 


Bandika
szuuuperjó fotók!!! VÉgül ki csinálta? Januárban, Zslán fél éves korában én is szeretném ha profi képek is készülnének..........

Hajni
a te fotód sem semmi

rizsliszt :lol:
Én a múltkor nézegettem a Brendonban is Libriban is a babakajás könyveket, de egyik sem tetszett :(

nálunk sincs kaka 2 napja... sütőtököt kicsit hanyagolom azt hiszem pár napig

már csak 3 nap és 2 apás hét!!! annyira várom! jó lesz együtt+ megyek fodrászhoz, kozmetikushoz. Igaz karira még gányul fogok kinézni, de hát a család úgyis Zalánt nézi majd nem engem
ilyen kis drága:
Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


nem találom a tegnap reggeli hozzászólásomat :x

Tiko-nak írtam, hogy Zorka milyen ügyes!

Kismokus
Én nagyon szerettem anyunak kuktáskodni általános iskolás koromban, de anya is az alapkajáknál megállt, nem egy nagy újító. Mi meg inkább szárnyasokat eszünk, meg sokféle tésztát, szóval egész más konyhát csinálunk. Én is vettem 2 szakácskönyvet, aztán azokból csináltam mindent....

Kép
Kép
emma1976
 
 


bandika, emma!

nagyon jó képek!!! :D


hajni!

nekünk ilyen polifomunk van:



Kép

na meg azért nem fog összedőlni a világ, hogy nem tudsz főzni. Meg fogod oldani! az meg hogy nem sikerül nagy kaland, majd fog. csak ne stahl gyorsan csinaljuk valami finomat maradékból szerű szakácskönyvet vegyél, mert az tuti azzal van tele, végy egy liter kaviárt, keverd el szarvasgombával... valami jó kis egyszerű, régi magyar könyvet keress! és ne kedvetlenedj el ha nem sikerül. ha megtanulsz pár alapot, onnantól már csak fantázia kérdése.
egyébként én olyan egyszerű dolgokat mint muffin, piskóta nem tudok csinálni, viszont fantasztikus lángost és kelt tésztákat...

katyerina
 
 


katyerina, :lol:
én a "főzéstudományomat" ezekkel kezdtem: piskóta, muffin... aztán kb. itt meg is állt. 1-2 levest, főziket összerittyentek, hússal utálok babrálni, ha látom, miből készül, elmegy az étvágyam! :roll:

hajni,
ne aggódj, ha elkezded a pépesítést (sütőtök, banán, meggy, gesztenye...stb., egy jó botmixerrel majd kedvet kapsz.
Én tegnapelőtt csináltam babaszakácskönyvből ilyet, hogy salátafőzelék (fejessali+ krumpli), hát azt a fű-ízt!!! :shock:
Mára meg kelbimbót mixeltem... aztán meg láttam, hogy minden táblázatban máshol van: egyik 7 hótól, másik 8-tól, harmadik 10 hótól írja. Szerintetek??? Adhatok 7 hósnak kelbimbót?

bandi,
szépek lettek a képek!

ja és hajninak is Olivér! még a cumink is egyforma! :D

KépKép
pompomlány
 
 


Hajni

van 110 gr.-os kiszerelésű üveges is, azt oda tudod adni 3 evésre, mert 48 óráig tárolható hűtőben. 115 ft egy ilyen üveg, a Hipp-nek van. és ha 3-szor csak pár kanállal eszik, abban a pici üvegben tényleg nem marad sok, amit ki kell borítanod.
én mindent kipróbálok. főzök + üvegest is. üvegesből csak a hipp-et. semmi mást.
a nestlé sütötök ott van a spájzban, hagyma van benne. és nem is pürés, hanem tiszta darabkás.

Emma

nagyon aranyos Zalán!
nálunk is a sütőtök miatt nincs kaka. én lefagyasztottam az aventes poharakba, amit vasárnap sütöttem, de magában nem fogom odaadni, majd almával keverem.

Bandika

szuperek ezek a képek.

Lányok,

képzeljétek, ma volt az első éjszaka a szülés óta, hogy nem kellett éjszaka öltözni, ugyanabban a hálóinben ébredtem (1/4 8-kor, ui. ekkor ébresztett Olivér :D ), amiben lefeküdtem, nem izzadtam le :D

Kép
zsuzsi73
 
 


Pompi! Én még most adtam először Bálintnak kelbimbót. Puffaszt. Ha adsz, akkor se magában, hanem sok krumplihoz, répához, stb. amit már bevezettél tegyél egy párat. Bár én minden új kaját így adok először: egy kicsit teszek valami ismerthez.

dkata
 
 


Sziasztok Lányok!

Bandika!
Szuperek a képek!
Gyönyörüséges kisfiad van!
Fekete-fehér rolunk is készült!!!

Hajni!
Szerintem adj üvegest Olivérnek!
Ha gondolod egy két én "föztömet" leirom ide neked "szájbarágosan" :wink: !
Gratulálok a forgolodáshoz!
Nekünk is állatmintás szivacs van! :roll:
A sapkát már nem is emlitem ami Olivéren van! :wink: :lol:

Pompi!
Én ugy csinálom a puffasztos kajákat mert már adtam brokkolit zöldborsót és karfiolt hogy azt külön párolom van egy chicco párolom és a vizét leöntöm, a krumplit külön csinálom azt füszerezem zöld füszerekkel és utána turmixolom össze és csak a krumpli alol teszem a vizet hozzá hogy folyékony legyen!
Gratulálok a 7 honapotokhoz!

Kata!
Sajnálom a takonykort! :(
Mi meggyogyultunk,de csak a gyogyszertöl! :?
Ádámnak mit hoz a Jézuska?


Csajok Krisztárol tudunk valamit?
Mintha oktoberi Kaális "találkát" emlitett volna!

Ma voltam a Gulliverbe vásárolni!
Annyi ember volt hogy eszméletlen! :evil:
Parkolni is alig tudtam! :evil:
De kicsit átmentem lányosba vettem a kis kerimnek baby born babát meg egy pár dolgot hozzá!
Szét mazsoláztam magam a babák között(jo volt kicsit)! :lol:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Bandika,Emma: köszönjük! :)

Bandika: szuperek a képek, nagyon tetszenek!

Zsuzsi: végre! Ideje volt. :) Elég szörnyű lehetett...remélem már így marad!

Nagyon jót szórakoztam a hozzátápi-főzés hsz-eiteken. :) Amúgy én sem tok főzni, férjecske szokott. :)

Én meg megint mehetek vissza ecsetelésre, még mindig nem múlt el :( El vagyok nagyon keseredve, félek sose fog..... :(

Viszont Zorka tegnap este a pelenkázónk 2x hasról hátra fordult...annyira örültem :)

tiko
 
 


Jaj még akartam valamit kérdezni, hátha van ötletetek mit csináljak.

Zorka hetek óta átalussza az éjszakát. Este 8tól kb. reggel 5-6ig, utána eszik és alszik tovább.
Viszont 3 napja felébred éjjel 2kor (szinte percre pontosan). Nem sír, csak "dumál". Bemegyek hozzá, baromira örül. Betakarom, mert mostanában sosincs rajta takaró, csak mikor lefekszik :), adok neki cumit. Van, hogy egyből visszaalszik,de most éjjel kb. 2 órába telt. Közben nem sírt, hanem cumizott, szemei csukva és dobálta a lábát (amúgy emiatt esik le a takaró).
Szóval, szerintem nem fáj semmije, mert akkor sírna (ugye?). Éhes sem lehet, mert akkor tuti sír. Gondoltam arra, hogy fázik és arra ébred, illetve hogy mivel "elmászik" az ágyában, közel kerül a rácshoz és nem tudja jobbra fordítani a fejét, mert nincs hely. Mást el sem tudok képzelni.
Mondjuk azt se tudom miért dobálja annyira a lábait...attól nem tud elaludni. Valami ötlet?

Bocsi, jó hosszú lettem, nem is tudom mennyire értelmes ( én értem :lol: )

tiko
 
 


Pompi!
Csak a lényeget hagytam ki! :evil:
Szoval a puffasztosokat külön csináld mert a leve nem jo!
Ha külön fözöd és csak a zöldséget teszed a krumplihoz vagy a rizshez szerintem nem csinál bajt!

Tiko!
Szeintem jo megoldás lenne a hálozsák,mert ha tényleg arra ébred hogy fázik akkor ezzel azt kilöhetnéd!
Nálunk kb egy hete volt egy ilyen hogy 3-kor éjjel felkelt és 5-ig dumált! :shock:
Kibirtam röhögés nélkül hogy öszinte legyek! :evil:
Gratulálok a kis pörgö-forgo kislánykádhoz!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó: hát én is a hálózsákban reménykedem, holnap be is szerzem. Én nem bírtam ki röhögés nélkül....de a másik szobában voltam :) Csak az a baj, nálunk ez már 3. napja így megy....

Köszi, átadtam az illetékesnek :)

tiko
 
 


Anikó! Kriszta írt a Kaális topikra, voltak a Kaáliban kistesó ügyben... de ide nem írt, akartam is neki írni, hogy ejnye-bejnye!!! :lol: Így kell megtudnunk, hogy beindul a projekt.
Hát, én meghalnék főzés nélkül, mert főzni is szeretek, enni meg még jobban! Rólam sose fog lemenni ez a sok kiló. Irigylek mindenkit, aki fogy a szopi alatt, vagy bárhogy. :cry:

dkata
 
 


Tiko

ugyanez volt nálunk is nemrég 3 napig, pontban éjjel 2-kor kelt Olivér, és beszélt kb. fél órán keresztül.
utána megszűnt. szóval, ez átmeneti, ne aggódj. én az okán nem is gondolkodtam, eszembe se jutott, hogy valami baja lehet.
de a hálózsák jó megoldás lesz.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi: köszi. :) Mi lehet 2kor? :) :) :)
Az a Tesco-s hálózsák is olyan, mint a 3 db-os rugik? Vagyis olyasmi?

tiko
 
 


Tiko

Kép

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi: óó, köszike! :) Ez tök jóóóó.

tiko
 
 


Tiko!
Boldog 4 hot Zorkának! Kép
Nagyon szuper ez a hálozsák!
Nálunk arra kellett törekedni,hogy teljesen szétnyithato legyen ,hogy amikor elalszik akkor beleteszem és a két oldalán összehuzom mivel Ágoston nem tud benne elaludni!Kidugja a nyakánál a lábát addig tornázik benne! :shock: :D
Igy van kicslezve! :wink: Ha már alszik akkor nem zavarja!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó: na, szép kilátások...ilyen mutatványokra Zorka is képes sztem :)

Köszi, Zorka jól meg is ünnepli...extra nyűgös és 2 óránként eszik....

tiko
 
 


Kata!
Köszi!
Én azt a forumot már elég ritkán nyitom meg sajnos! :oops:
Sok uj van és nem ismerem öket!
De Krisztának tényleg ejnye bejnye! :D

Tiko!
Sajnálom a kis nyügist! :(

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó: azért nem vészes és szerencsére nagyon ritkán van ilyen...

tiko
 
 


Sziasztok!

Ti melyik szoptatós teát használtátok? Nézegettem a neten és van belőle bőven ( Hipp, Humana stb). Melyiket érdemes megvenni? Köszönöm a segítséget!
Vendég
 


Tiko!
Tudom én!Sosem mondod!
De ma ilyenje volt,egyszer-egyszer belefér! :D

Pandus!
Én laktoherbet ittam!
De pl Katának volt egy nagyon jo kis keveréke! :D
Szerintem ha olvas leirja neked!
Hogy vagy mostanság?
Remélem jol!!!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Csajok!
Padlizsánt lehet enni?
Vagy is padlizsánkrémet?
Abba hagyma meg mindenféle van!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Köszi az Olivér-dícséreteket! :D Ma is egy hős volt, csak addig a pillanatig sírt, amíg benne volt a tű a combjában, rögtön utána dumált, kacarászott. :lol: Még az orvos is megjegyezte! (Ma kapta az első prevenart. )

Főzés:
Valóban meg kéne tanulnom, néha azért hiányzik a főtt kaja. Egyébként szendvicsen élek, meg rendelek kaját. Hétvégén vagy vidékre megyünk (anyu, hugomék főznek ), vagy vhol eszünk ad hoc módon… Amúgy a szomszéd házban van egy csirkés, 50 méterre 2 menzás kajálda meg egy kínai, kb. 100 méterre egy főzelékfaló, és szintén 100 m-es körzetben min. 7-8 étterem. (Nagyon belvárosban lakunk, szerintem azért is vagyok ilyen lusta… :roll: ) Meg sajna örülök, ha a fiam addig elvan nélkülem, amíg megeszem a kajámat. :roll: Amíg neki kotyvasztok, azt is végigüvölti… :?

Kismóki :P ,
Mennyi időbe telt, amíg megtanultál főzni?

Emma :P ,
Nagyon szép kisbaba Zalán! :D

Katyerina :P ,
Láttam a múltkori feltett képeden ezt a habszivacsot, ezt hol vetted? Mert ilyen simát én még nem láttam. :roll:

Pompi :P ,
A jó kis botmixer már adott, meg ilyeneket már adtam neki, szerintem mostmár lehet, hogy megpróbálom az üvegest… :roll: Bencsi napjában hányszor kap cumit?

Zsuzsi :P ,
Kedvet csináltál az üvegeshez, holnap szerintem ki is próbálom! Tök jó, hogy úgy tűnik, vége az izzadásnak! :D

Anikó :P ,
Örülnék, ha leírnád az egyszerűbbeket, azok hátha mennének. :roll: Nekem is megcsinálni, meg a fiamnak is megenni! :lol: A Gulliverben nincs Fisher Price, igaz? Én már nagyon rég voltam, akkor még nem is figyeltem, mit lehet ott kapni az Ágolyó- és Olivér korú fiúknak! Még mindig nem mehetnek be gyerekek? Szerintem te eheted a padlizsánkrémet, vagy Ágolyónak akarod adni? Mert azt nem tudom… :roll:

Tiko :P ,
Boldog hófordulót Zorkának, meg gratula a forduláshoz! Olivér is állandóan dobálja a lábait! :lol: Mindig rugdos a kis turbólábú, amióta megszületett. :lol: A pelenkázón is keresztbe kell fektetnem, mert már egy csomószor megszívtam, úgy mellenrúgott! :?

Pandácska :P ,
Én is laktoherbet ittam.

Orsi :P ,
Ma meggyet adtam neki egy kevés rizzsel. Könnybelábadt szemekkel öklendezett! Pedig esküszöm, hogy alig volt benne rizs! :lol:

Kata :P ,
Irigykedek, hogy tudsz főzni, meg hogy szeretsz is?! Enni én is szeretek ám….! :lol:
20140901102739
 
 


Köszönöm akkor győzőtt a Laktoherb. Ezt patikában lehet megvenni? Filteres? Milyen íze van? Szülés után rögtön kezdjem el inni?
Vendég
 


Panda: én nem ittam teát, homeopátiás bogyót szedek. Urtica urens 5ch. Nekem ez bejött.

Hajni: mellbe rúgás ismerős.... De elalváskor is rugdal? Mert hogy napközben egész nap, az ok, de hogy elalváskor is és ezzel lerúgja a takarót....
Lehet, hogy most meg a meggy volt savanyúúú.

tiko
 
 


Pandácska :D
azt azért tudd, hogy
1. nem feltétlenül kell tea - én egyszer nem itam
2. hasfájást tud okozni arra érzékeny babáknál. tehát ha fájna Dorka hasa, akkor ez jusson eszedbe, hogy simán okozhatja.

Anikó :)
padlizsánkrém kinek menne? nem voltál egyértelmű

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, éjjeli kelés:
ha nem visít, akkor nem mind1 miért ébred?
feküdj vissza :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: