Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Annyira sajnálom, hogy csak egyre többen vagyunk itt, de üdv minden újnak sajnos. Már ritkábban tudok jönni, de néha szoktalak olvasni benneteket!!!

Gyertek ide, ha valami bánt, itt mindig kaptok vígasztaló szavakat!

Én megint csak a saját példámat tudom felhozni, hogy rengeteg erőt adjon nektek! Tavaly november 20-án a 39.héten halva szültük meg a kisfiúnkat, aki 3170gramm,57 cm volt, méhen belüli oxigénhiány miatt. Aztán dec.22-én megjött, majd jan.22-én. Közben január 2-án voltunk a 6 hetes kontrollon, ahol a doki kérdezte, mikor akarunk próbálkozni. Mondtuk, hogy amint lehet. Erre ő: akkor hajrá, várom Önöket, ha kimaradt a vérzés. Február 19-én kellett volna megjönnie, azóta is várom. Október 29-re voltam kiírva, de október 12-én megszületett a kisfiúnk, Martin. Ép, egészséges és minden rendben volt. Azóta már eltelt 2 hónap, lefoglalja az egész napunkat, és egy hete átalussza az éjszakákat. Pénteken vlt 5180gramm, és 3000-el születtünk, de 2770-el jöttünk haza.

Szóval nagyon sajnálok mindenkit, de kitartást és sok erőt kívánok mindenkinek! Higgyétek el, sikerülni fog! NEM SZABAD FELADNI!!!
Vendég

chrissyy
Jó olvasni az ilyen történetet. Erőt ad nekem is hogy ne adjuk fel, mert sikerülni fog. Gratulálok a babucihoz!!

Kép
Kép
Kép
kriszti72

Sziasztok csajok!Köszi szépen a meleg fogadtatást!!
Tudtam hogy számíthatok rátok. :lol:
Számomra is megdöbbentő milyen sok vetélés,elhalt baba,és halva születés van mostanában.Ezt nem lehet érteni!!

Zsibima,Panny:Ma voltam a doktornőnél szövettani eredményért,de nem mutatott ki semmit.Azt mondta valószinű nem kapott a méhlepény elég vért és oxigént ahhoz hogy fejlődjön a baba.Avérnyomásom akkor volt még 170/100 is ,ami nagyon sok.A belgyógyos doki mondta is ennek így nem lesz jó vége.
Hát valóban nem is lett.
Most a doktornő elmondta várjunk fél évet az újabb babával,erre én ne már!!Majd azt mondta ha rendben lesz a vérnyomim /ettől függ/3 hónap múlva úgy márc .vége felé belevághatunk az új baba projektbe.De 1 hónap mostantól no sex!!!Ezt kijelentette.Kell idő a műtét után hogy rendbe jöjjön odabent minden.
Fogyóznom is kell mert elég duci vagyok,bár azt mondták az osztályon nem látni rajtam az a sok kilót . Mert eloszlik arányosan.
De szerintem is jót fog tenni egy kis diéta,még ha 6-7 kg az is valami!!
Domival a 39.héten volt 140/100 a vérnyomásom aznap mikor be kellett volna feküdnöm a nőgyógyra megszültem.

Zsibima:neked mennyi gyerkőcöd van?
Vagy most vagy terhes?

Lei:Majd csak rászáll az a fránya gólya a kéményetekre!

Chrissyy:Nem fogom feladni az már biztos!!!!Kell egy kistesó a fiam mellé!!! :lol: Nagyon szeretne egy testvérkét,az oviban az volt az első szava hétfőn/vasárnap 9.én volt a műtétem/hogy meghalt a kistestvérem,anygalka lett belőle.

KépKép
henka76

Sziasztok!

Sajnálom, hogy ilyen sok új van megint ebben a topikban.. Tegnap még nem voltak ennyien.

Én csak a többieket tudom ismételni. Mélyen együttérzek mindenkivel és kitartást kívánok ezen a rögös úton, mely hol könnyebb, hol nehezebb, de idővel enyhül a fájdalom.

Sajnos tényleg igaz, hogy 1 vagy 2 vetéléssel nem foglalkoznak, az nem számít sorozatos vetélésnek. Hogy miért kell a kivizsgálásokkal a többszörös vetélést megvárni?? Hát aki ezt a rendeletet meghozta, biztosan nem veszített el babát.

Én a házi orvostól két vetélés után egy terheléses vércukor vizsgálatot kicsikartam, mert ugye az inzulin rezisztencia is lehet ok, ha jól tudom. Persze a nődoki nem foglalkozik ezzel..
De ez rendben volt. Kiváncsian várom a szerdai konzultációt..

A 2007-es év jellemzésével is egyet kell értsek. Nekem is elég gyászosra sikeredett ez az év. De még nem ért véget.
Családi gondok is vannak, én a melóhelyemre már nem tudok visszamenni a táppénz után, így most mindemellett még melót is keresek...

Hát a 2008 ennél már csak jobb lehet :?:

Legalábbis próbálok optimista lenni.....

Rönééé

Kép
röné

csajok! ismeri valaki Kónya Mártont? a biológust?
Vendég

Henka- 1 lányom van :D 14 éves, és mivel a régi babaváró topikomba bejelentkezett egy 15 éves lány, aki 20 hetes terhes, úgy látom már nagymama korba értem. :D Miért is akarok magamnak unokát szülni? :D A viccet félre téve én is várom még azért a gólyát...
Vendég

Hűű de nagy lett itt a forgalom. Én cseppet sem örülök ennek. Bár félek, ez eddig sem volt másként, csak anno nem volt ilyen fórum.

Én ma voltam a dokimnál, hogy bevigyem a zárójelentést a műtétről (elhalt a baba a 11. hétre). Megvizsgált, azt mondta, látszólag rendben vagyok, ne aggódjak. Várjunk 3 hónapot (mensit) az első után, ami szerinte január első hetére lesz esedékes, aztán lehet próbálkozni. Óóóó milyen messze van az még!

Ja és nem küldött semmilyen vizsgálatra. Azt mondta, a természet rendezte így a dolgokat, ő hozta meg azt a döntést, amit nekünk kellet volna, ha később derül ki, hogy beteg a baba. Nagyon ajánlom neki, hogy igaza legyen. :evil: De mivel most elsősorban a várakozásé a főszerep, és januárban mennem kell hozzá is, meg a kórházba is, kifaggatok még néhány orvost, hogy milyen vizsgálatokra van lehetőség itt Győrben. Itt is van Káli intézet, talán ott is tudnak segíteni némi aprópénzért a kivizsgálással kapcsolatban.

Egyenlőre már az is jó lenne, ha apával kicsit összebújhatnánk :oops: :oops: de ezzel is várni kell még. :(
wruska

Wruska-hány hetet mondtak az összebújásra?? Érdekel, mert ahány orvos, annyit mond. Nekem 3 hetet mondtak, nem is vártunk többet, bár nem volt jó. :( Később aztán az lett! :D
Vendég

Sziasztok!

Wruska!
A hormonszintet ssima vérvételből nézik!Semmi extra!Elvileg bárhol meg kellene csinálni vetélés után!De hát nem csinálják,mint már írtam is!
És ettől,amit a Te dokid is mondott,hogy a természet rendezte így,és majd legközelebb,meg fiatal vagy még stb. a falra tudok mászni! :evil:
Persze van ilyen,de miért kell többször megtörténnie a dolognak ahhoz,hogy foglalkozzanak vele!(lásd az én esetemet!)

Lányok!
Elvagyok havazva!Sehol nem tartok a karácsonyi dolgokkal!De komolyan! :shock: Ilyen még nem volt!
Vendég

Wruska:hát akkor kezet foghatunk,nekünk is január végéig tilos a szex.Mondtam is apának ki sem bírjuk addig.Mert a barnázgatások miatt novemberben sem lehetett.De hát a doki mondta azért érdemes az első rendes mensest kivárni ,mert begyulladhat a méh fertőzés miatt,és az már nem jó a baba tervezés szempontjából.
Úgyhogy Nyugi,nem vagytok egyedül!!!! :wink: Csak türelem,
de tudod a türelem RÓZSÁT TEREM!!!! :lol:

Zsibima:tök jó hogy már ilyen nagy csajod van,nekem jan.11-én lesz Domi 6 éves.A lányodat nem zavarja majd a kistesó érkezése???Nekem Domesz nagyon várja már hogy legyen,szerintem pont jó az a "kis"korkülömbség közöttük.
Remélem az Isten megadja majd azt a babát nekünk!!!Bízom benne hogy ha rendben lesz a vérnyomásom és egy pár kg-al könnyebb leszek egészséges terhesség után megszülethet a kistesó.
Ti már régóta próbálkoztok?Veled mikor történt a szomorú eset?Bocsi de nem olvastam vissza az előző oldalakat.

KépKép
henka76

Zsibima: A műtétet végző doki azt mondta, hogy 4-5 hét, szóval körülbelül az első vérzés után. Azt mondta, addig várjunk, nehogy valamilyen fertőzést beújítsak, csak mert még nem gyógyultam meg teljesen. Úgyhogy várunk. Szeptemberhez képest :shock: ez már majdhogynem mindegy. A "próbaidő" alatt ti védekeztek valahogy? Vagy ha jön jön, ha nem nem alapon vagytok / voltatok?

Alziza: tuti, hogy kijárom én ezt a vérvételt, meg jó lenne, ha a párom is elmenne, legalább tudjuk meg az ő vércsoportját is, mert az én drágámnak lövése sincs erről.

Egyébiránt én is azt gondolom, hogy nem lenne nagy meló kivizsgálniuk, inkább csak nekem kerül időbe, esetleg pénzbe (és ez ugye a legkevesebb), szóval ne döntsék el helyettem, hogy kell e, vagy sem.
Engem mondjuk megnyugtat ,és 11 hetesen talán fel is lehet úgy fogni, hogy a természet rendezte így, de ettől függetlenül nem szeretném, hogy ez még egyszer előforduljon. Na meg majd ha a szövettan esetleg kiderít valamit, bár ennek mennyi esélye van?! Szerintem zéró.

Ja, Alziza, mondjuk, ha most mész karácsonyi ajándékokat venni, nem kis zsufi lesz. Tapasztalatoból mondom, mert hétvégén is őrültekháza volt, pesten is, meg győrben is, szóval mély lélegzet és hajrá. Éljen Karácsony szent ünnepe. :lol:
wruska

Sziasztok!
Van köztetek "tb-szakértő"?
Már 3 hónapja munkát keresek,de sajna nem jött még össze egy meló sem. December 31-től megszűnik a jelenlegi munkaviszonyom és ha februártól újra próbálkozunk, nem akarom, hogy megszűnjön a biztosítási jogviszonyom. Csak akkor kap vki gyed-et,ha a szülés előtti 1 évben folyamatos biztosítási viszonya van a tb-vel. De ha mondjuk magam után fizetném a tb-t (egyéni megállapodás alapján fizetett eü.pénztári díj) egy ideig,az is jó?
Tudja ezt vki?
Köszi!

Alziza,kérdezted,mi van a férjemmel. Most kivizsgálásra jár,góckutatásra...stb,mert hirtelen elkezdett hullani a haja(foltokban),elég durván és terjed is tovább a szakállára. Szegénykém már nagyon befordult, nem akar még dolgozni sem,nem szeret emberek közé menni(egyetemen dolgozik amúgy).
Már alig tudom nyugtatni, mert én is félek ,hogy vmi baja van. egyre többet veszekszünk, feszült Ő is és persze én is...
Hát most ez van, se öröm, se munka, se egészség nincs nálunk :(
Ezért is vagyok így magam alatt....
Köszi,hogy meghallgattátok siránkozásomat...reménykedem még mindig az újév új fordulatot hoz!
Üdv Nektek,legyen szép napotok!
Zsu
susisusi

Zsu
Nagyon remélem, hogy a férjed hamar rendbe jön, és nem lesz semmi baja! Tudom, hogy milyen nehéz lehet most nektek ezt a sok rosszat lenyelni az élettől, de hiszem hogy a szerelmetek kitart és egymást erősítve átvészelitek még ezt a pár napot ebből a fránya 2007-ből és újult erővel vágtok neki a szebb jövő hozó 2008-nak. :wink:
Vendég

Zsu!
Szegény!
Állítólag nagyon jó dolog az íriszdiagnosztika!Nekem volt egy ismerősöm aki nagyon hosszú időn keresztül járt egyik orvostól a másikig és aztán elment egy ilyen vizsgálatra ahol egy csomó mindent megtudott!Utána úgy ment vissza az orvoshoz,hogy na,akkor most ezt,meg ezt nézzék meg és láss csodát megtudták gyógyítani!
Én is szeretném ha a férjem elmenne egy ilyenre,mert tényleg sokmindent felderít és ő orvoshoz nem akar menni,viszont mostanában mindíg fáj valamilye!
Vendég

Baba,Alziza!
Köszönöm Nektek a bíztató szavakat, és Alziza a jó ötletet. Jó,hogy Ti mindig meghallgattok és mindig van egy-két kedves szavatok :)
Ha nem lesz eredményes a belgyógyász közreműködése,akkor rákeresek az íriszdiagnosztikára...
Köszi!
Zsu
susisusi

Susi- remélem én is, hogy kiderül mi a baj a férjednél. Remélem hogy csak pl. egy rossz fog miatt hullik a haja, mert ez is előfordulhat...Fel a fejjel, csatlakozom Babához: az új év csak jobb lehet!

Wruska- én a próbaidő alatt óvszert huztam a páromra!! Én is féltem a fertőzéstől. Első menzesz után nem védekeztünk :D Ami most volt pont ma 28 napja...

Henka- az én lányom nagyon akar kistestvért! Megsiratta azt is amikor megmondtam neki, hogy lesz, és azt is amikor megmondtam, hogy mégsem lesz! A kórházban is ott állt az ágyam mellett, ő nekem a "lelki szemetesládám" szegény, persze fordítva is, igazából olyan mintha a barátnőm lenne, csak sokkal jobban szeretem!! Olyan jó hogy ilyen nagy, és utánunk szólongatnak a pasik, szerintem nem sejtik, hogy a lányom! Persze ha felveszi a tűsarkú csizmát és egy miniszoknyát, nem is gondolnák hogy még csak 14! Szuper jó csaj!!! :D (számtalanszor hitték azt, amikor a párom megy vele valahová, hogy a barátnője :D )

Dominak pont jó lesz, ha anyuka otthon lesz vele gyeden, a tanulás miatt! Jó ez a korkülönbség, és ne aggódj sikerülnie kell!!!
Én csak ápr. óta próbálkoztam, aug.-ban estem teherbe és okt. 17-én volt a műtét...Úgyhogy nem vészes, csak a korom miatt
aggódom, nem akarok a gyerekem nagymamája lenni!
Vendég

Zsibima:Szerintem szuper hogy olyan barátnői viszony van köztetek a lányoddal. :D
És megnézném mikor az apjával jár -kel a városban miniben és tűsarkúban!!!!Biztosan kigúvadnak a pasik szemei :shock:
Gondolom csinos lány ,már ha rád nézek le vonom a kövatkeztetést.Te is csini vagy!
Megkérdezhetem mennyi idős vagy?
Én 31.
Domi nekem is sírt mikor megtudta hogy nincs baba utána meg kijelentette"Nem baj Úgy is lány lett volna!"
De hát kisgyerek még nem nagyon érti.A te lányod már sokkal komolyabb ilyen téren.
Az én párom nem szereti az óvszert ,de majd kitalálunk valamit! :oops: :lol:

KépKép
henka76

Zsu,

menj be a munkanélkülibe és vetesd fel magad, mert az is biztosítási jogviszonynak számít, vagy ha a munkaviszonyod megszűnését követően táppénzre veteted magad. Ezt passzív táppénznek hívják és nem tart túl sokáig, asszem csak 90 nap, de utána is bemehetsz a munkanélkülibe regisztrálni. A lényeg, hogy ne legyen egy kieső napod sem.
Azt is lehet, bár ennek jobban utána kellene nézni a neten, hogy magad után fizeted be az egészségbiztosítási járulékot. A lényeg hogy menjen nekik a pénz és akkor nem lesz baj a GYEDdel, GYessel, bár így ha nincs kereset, sok pénzre ne számíts.
wruska

Wruska!
Köszi szépen a fontos infókat! :wink:
Nem tudom,hogy munkanélkülire felvesznek-e,mert 4 hónappal ezelőtt, a nyáron,már voltam 3 hónapig munkanélküli,kaptam is álláskereső segélyt. De nagyon jó,hogy írtad a táppénzt,majd utánanézek!
Igen,tudom,hogy ha magam után fizetem a tb-t,akkor nem lesz túl sok majd a gyed-em,ezt csak végső/átmeneti megoldásnak gondoltam,remélem találok mihamarabb vmi munkát. De ahogy sejtettem,és ebben megerősítettél,lényeg hogy ne legyen kieső napom,ami nem biztosított.
Köszi,minden jót Neked!
susisusi

Zsu!

Nem tudom,hogy most fizetheted e magad után a tb-t!
Nekem így volt!2 évig fizettem aztán 2006 januárjától megszűntették és azt mondták nem lehet!
Vendég

Henka- a párom nem azonos a lányom apjával :oops: 8 évig éltem az apjával, a mostani párommal is most voltunk 8 évesek...

Köszönöm, de már nem vagyok olyan csini, mint szeretnék...rajtam van jópár kiló plussz, a nagy babavárásban nem akarok drasztikusan fogyókúrázni és ha ezt nem teszem, akkor hízom!
Amúgy 36 vagyok :(
A fiad most lehet, hogy azt mondja, "csak" lány, de később nagyon büszke lesz a kishúgára, ha az sikerül legközelebb! :D
Vendég

Hello - tutom, hogy igertem majd irok, de matol szabin vagyok es meg annyi idom sincs mint maskor szoval csak bekukk. Nem is tudom, hogy volt nekem idom dolgozni! :lol:

Zsu - latom nekem is csostul jon a gond. Nekunk is igy volt az ev elejen. Remelem gyorsan kitalaljak mi a problema a paroddal es hamar rendbejon. Ebbol az evbol nekem is nagyon elegem van, de mar csak ket het van hatra - en szamolom a napokat. Mondjuk mas okbol is, mert nalunk ujevkor van a kovetkezo ablak... :wink:

Valaki mondja meg - van legalabb otthon ho? Ugy szeretnek mar egy kis karacsonyi havazast, de itt most csak hideg van... :evil:

Ma van a hazassagi evfordulonk, ugyhogy megyek fozocskezni.

Szep estet mindenkinek!
Hajni
hajnski

tutom=tudom
nekem=neked

Nem felejtettem am el magyarul csak gepelni nem tudok... :oops:
hajnski

Zsu: szerintem fel kell, hogy vegyenek munkanélkülinek, mert közben elhelyezkedtél és hát nem te tehetsz róla, hogy megint nincs munkád. De a munkaügyi központok még számomra is érthetetlenek, pedig foglalkoztatási területen dolgozok én is, bár szerencsére nem a közigazgatásban.

Hajni: Győrben nincs hó, de minap láttam Zalaegerszegről fotókat, ott minden havas és gyönyörű. Nekem nem úgy tűnik, hogy fehér karácsonyunk lesz az idén, bár jöhetnek még meglepetések.

Mindig szerettem a telet, de most a tavaszban van minden reményem. Érdekes, hogy arra egy percig sem gondolok, hogy amikor már megint lehet próbálkozni, akkor ne jönne össze a baba, én csak attól tartok, hogy akkor is elvesztjük.
Úgyhogy mindenképpen vérvétel lesz a vége.

Alziza, azt meg tudnád nekem pontosan mondani, hogy milyen vizsgálatokat kérjek? Mi a neve ennek a vérvételnek és mi a célja, lényege? Illetve hogy van e valami időpont, amihez kötni kell, pl két mensi között, vagy a vérzés után, vagy mittudoménmikor.

Aki már próbálkozik az újboli teherbeeséssel, volt valamilyen vizsgálaton?

Upsz, túl sok a kérdés.
wruska

Wruska-én még a kontrollra sem mentem vissza :oops: :oops: :oops: illetve volt egy uh. kontroll 1 héttel a műtét után, akkor minden okés volt és nekem ez elég...aztán készültem, készültem a dokihoz, de úgy éreztem "meghalnék" ha most megvizsgálna a dokim...
és mivel most nem tervezem a babát, hanem jön amikor jön, meg el sem hiszem, hogy túl hamar összejönne, még halogatom mindig a dokihoz járkálást. Most egyre vágyom: szilveszterkor le akarom inni magam a sárga földig!!! Végre a barátnőmnél szilveszterezünk Bécsben, és a sok stresszt, ami idén ért ki akarom inni magamból!!! :D

Hajni-
Hójelentés: pesten és környékén van még egy kis hó...
Vendég

Zsibima, neked van ám igazad, hogy nem görcsölsz rá, csak hát tényleg nagyon szerettük volna már a babát, ő lett volna az első és egyenlőre ez a várakozás csak akkor kibírható, ha továbbra is tervezgetek. :wink:
wruska

Koszi lanyok a hojelentest :lol: most itt irigykedem :oops:

Zsibima - en is osztom a hozzaallasod es igyekszem nem gorcsolni. Hiszek benne, hogy mindketten egeszsegesek vagyunk es egyszer nekunk is megadatik, hogy legyen egy kisbabank. A dokihoz azert visszamegyek es meghallgatom, hogy mit tanacsol es a fontos napokat fejben tartom a ciklusomban, hogy azert legalabb valami eselyunk legyen. :wink: Aztan lesz ami lesz!

Sulyproblemaim nekem is vannak - most eppen konditerembe probalok minel tobbet jarni, hogy megerosodjek egy kicsit es ha nehany kiloval kevesebb lennek az nagggyon nem lenne baj. :roll:
hajnski

Wruska-teljesen megértelek. Csak tudom, hogy nálam akkor jött a baba, amikor egyáltalán nem számítottam rá, és nem akartam már görcsösen...az első probálkozós hónap volt a legrosszabb, minden terhes tünetet produkáltam, mégsem lettem az...

Hajni-jól teszed! Tereld el a figyelmed, de azért a peteérésre oda kell figyelni! :wink:
Vendég

Köszi lányok a tanácsokat, akkor január 2-án a munkanélküli irodában kezdek,aztán majd megmondják...
Tök jó,hogy lehet Rátok számítani,minden kérdésemre kapok itt választ.

Hajni!
Gratula az évfordulótokhoz! Azért pihenj is a szabadnapjaidon,év végére már mindenki megérdemel egy jó nagy lazítást.

Szép napot mindenkinek!
Zsu
susisusi

Zsibima - görcsösen mi sem akartuk, csak eldöntöttük, hogy akkor megvolt az esküvő, jöhet baba, nincs több védekezés. És hát jött is. Maradt egy picit, aztán elment. De az a 3 hónap azért szép volt :(
Azt gondolom, azért az idővel lassacskán másra is tudok majd gondolni, de olyan közeli az elvesztés és még olyan távoli minden más. Még jó hogy jön a karácsony, ez legalább leköt. Aztán egy kicsit felújítunk, februárban elutazunk egyet pihenni, és ha a ciklusom -bár adná az ég- a régi rendszerlbe állna be, akkor nem is kell olyan sokat várni.

Igaz, nektek visszatért minden a régi kerékvágásba, vagy azt az ütemet vettétek fel, ami a műtét / vetélés és az első vérzés között volt? Mire számítsak?
wruska

Sziasztok!

Wruska!
Én egy olyan profhoz jártam,aki kifejlesztette ezt a módszert amivel peteérést lehet stimulálni,és mivel ezzel foglelkozik 30 éve,a tüneteimből egyből tudta,hogy nálam a progeszteronnal van a baj!Úgyhogy nekem csak ezt nézték!
Azokat a hormonokat kellene nézni amik a teherbeeséshez és annak megtartásához szükségesek!De a progi szintet mindenképp!
Vendég

Röné!

írd meg mi volt!!!
Vendég

Wruska-kérdzeted visszaállt-e a ciklusunk!
Hát én nem tudom!!!
Pont kérdezni akartam tőletek, hogy ha nekem pont 4 hete szerdán jött meg az első menzeszem a műtét után, akkor a vonalzóm miért tegnapra "mondta" a ciklusom végét?
Ma kellene megjönnie, az én számításom szerint. Mivel egész életemben 28 napos volt a ciklusom. A melleim viszont be vannak picit durranva, és émelyegtem is, már vagy 1 hete, de nem vagyok terhes. (én hülye ma reggel teszteltem) :( Ha már meg kell jönnie, akkor jó lenne ha ma tenné, és akkor mondhatnám neked Wruska, hogy : Igen visszaállt az eredeti ciklusom! (durva lenne, ha 35 napra jönne meg mint a műtét után )
Vendég

Zsibima:pedig az is lehet hogy olyan sokára jön meg,de majd csak beáll.Ha van mellfeszülésed akkor már nemsokára jelentkezni fog biztosan.Nekem hétfőn a doktornő azt mondta a műtét napjától a 4.dik hétre kell megjönnie kíváncsi leszek úgy lesz -e,mert nekem is pontos 28 napos ciklusaim voltak a műtét előtt.
Az meg nem baj hogy tesztelgetsz,én minden hétvégén csináltam mielőtt terhes lettem kb 3 at ellőttem míg egyszer csak pozitívat mutatott.Először a második csík halvány volt ,majd 2 nap múlva már tisztán lehetett látni a csíkokat.Csak ez után mertem időpontot kérni a dokitól.És még így is hülyének néztek miért mentem olyan korán hozzájuk./ezt az aszisztensnő éreztette velem/Ha legközelebb terhes leszek nem fogok menni csak a 7.héten.Nem fogok mindíg parázni élő lesz -e a terhesség vagy nem.A 7.héten már látni kell nekik mindent.
Szóval legközelebb már így fogok cselekedni.
Ne aggódj meg fog az jönni most már,vagy ha nem az még jobb.
Már próbálkoztok??
Mert ha igen lehet hogy még azért nem mutatott semmit a teszt mert még nem volt annyi HCG hormon a pisidben .Ha nem jön meg majd csinálsz még egy tesztet,és lehet hogy ott lesz az a két csíkocska.

KépKép
henka76

Henka- nem védekezünk, de elvileg peteérés környékén nem voltunk együtt. De viszont így most már fogalmam sincs mikor van peteérséem, meg egyébként sem, mert nem biztos hogy félidőben van...soha nem hőmérőzöm magam. A mellem viszont nem szokott soha bedurranni, csak ha terhes vagyok, a hasam sem szokott görcsölni, anélkül jön meg, most viszont már 3-4 napja görcsölget. Megzavart ez a műtét nagyon!!! :cry: Az biztos hogy tesztet nem veszek többet! (ezt a lányom vette nekem tegnap, a karácsonyi pénzéből :D )
Ezzel a 7. héttel egyetértek, én a 6. mentem, de már mindenki küldött, itt a régi babaváró topikomból. Elmentem aztán nem volt szívpulzálás, és utána minden héten mentem és nem is lett később sem...
Vendég

Én ugyanígy voltam mint te.Arra vártunk hogy beinduljon a szívműködés.Csak hát hiába. :cry: Most akkor én azt mondom neked hogy én az utolsó héten lettem terhes a menses előtt .Mert csináltam minden hétvégén tesztet és negatívok voltak.Már már azt hittem megjön mert véres volt a papír mikor pisi után megtörültem és akkor már terhes voltam.!Pont az utolsó héten jött össze.Na ezért nem biztos hogy csak peteéréskor eshetsz teherbe.
Én legalább is igy voltam vele.Lehet hogy te is így jártál most.Bár úgy lenne ugye??

KépKép
henka76

Henka- persze örülnék neki, de egyáltalán nem hiszem, hogy így lesz! Én meg teherbe sem eshettem, a vége felé, mert nem is voltunk együtt. Nálunk ez nagyon gáz, mert amikor a gyerek itthon van, nem tudunk szexelni, én nem szeretem halkan, takaró alatt csinálni és akkor inkább nem is csináljuk... :oops: :( És elvileg 2 hetente 1 hétvégén vagyunk kettesben, azért szoktunk kommandózni (fürdőszoba, nyáron autóban az erdőben :D ) mert ez nagyon kevés lenne...
Hiába van külön szobája a gyereknek, meg kellene várni, hogy elalszik, és ne rontson ránk, de ha meg elalszik, félek hogy felébred, az a helyzet hogy egyszer már ránk nyitott kiskorában! :D (megijedt a hangzavartól) Hát ez van...

Lei mindenkit üdvözöl! :D
Vendég

Ja zsibima akkor nálatok más a szitu mint nálunk.Pedig mi is egybenyíló szobában alszunk,nekünk is meg kell várni hogy Domesz elaludjon.Sokszor én alszom el előbb mert már ő is felvan tíz- féltizeneggyig .Nekem megy a csendes üzemmód is.
Anyuék mellettünk laknak többször átmegy aludni a fiam.És olyankor miénk a terep.Már velünk is megtörtént hogy felébredt közben és hát elég kellemetlen volt.
Vigyázz mert az egyik barátnőméket igazoltatta az erdész,megkérdezte mit csinálnak az erdőben.Mondta neki a pasi:Nem látja???? :lol:

KépKép
henka76

Többiek?
Valamit tudnátok mondani a ciklusról vetélés/ műtét után?

Zsibima, azért én hiszek a csodákban - még mindig, de azért ne is éld bele magad nagyon. Ha szilveszterig nem jön meg, azért csak óvatosan azzal a töménnyel :D

Nektek megindult a tejetek a műtét után? Nekem meg :cry: Normális esetben örülnék neki, hogy egy egész csecsemőotthont jól tudnék lakatni, de így eléggé összetört, amikor észrevettem. Ez meddig marad így? A dokim azt mondta hogy ennyi idős terhesség (11 hét) elvesztésénél ez már normálisnak mondható. Volt olyan, aki hasonlón ment át?

Alziza: köszi, utánanézek és ha végre megjön, akkor utána nekivágok az orvosvilágnak...kivizsgálásért.
wruska

Szia Wruska!

Nekem 25.héten bekövetkezett szülés utáni napon már megindult a tejem és iszonyatosan fájt,hogy nem adhatom már a picimnek... :cry:
Én nem fejtem,mert annál több termelődött volna,el kellett apasztanom...10 napig hormontartalmú gyógyszert is kellett rá szednem és vizesruháztam a cicim. Te nem kaptál rá gyógyszert? Szerintem ha vizesruházod,hamarabb elapad a tejcid.
Tudom mennyire fáj lelkileg még ezt is átélni...kitartás!
Üdv.Zsu
susisusi

Wruska - en 10 hetesen vesztettem el a babot (mutet nelkul) es nalam is megindult a tejtermeles, de elmult egy-ket het alatt. Nalam a verzessel volt nagyobb gaz, de azzal a sztorival inkabb senkit nem ijesztgetek itt... :shock: Teny az hogy csak eleg sok ido utan allt el hormontablettak hatasara. De az mar egy fele eve volt es mostmar minden nagyjabol rendben ezen a teruleten - visszaalt arra ami elotte volt, ami nalam eleg hosszu 35 napos (amiota csak emlekszem mindig ennyi volt).
hajnski

Remélem, hogy mire megjön az első vérzés, addigra a tej is elapad.

Én bízom benne, hogy visszatér a régi rendszer. Régen azt gondoltam, nagyon gáz, hogy ilyen rövid a ciklusom (21 nap), és sosem gondoltam volna, hogy egyszer még örülhetek is ennek - mert így nem kellene olyan sokat várni, hogy újra nekivágjunk a "babaprojektnek". :roll: Nem erényem a türelem :D

Csajok, ti mit vesztek a pasiknak évfordulóra? Vagy csak valami romantika? Holnap évfordulunk és még csak egy kis sex sem lehet.
wruska

Nekunk tegnap volt a nyolcadik evfordulonk - harmadik hazassagi ugyanis az elso randik ot eves evfordulojan volt az eskuvonk (az elso, mert nekunk ketto volt :lol: - de ez hosszu tortenet).

En egy nagyon fogara valo vacsival leptem meg a kedvest es nagyon elegedett volt vele. :lol:
hajnski

Sziasztok lányok!

Képzeljétek most keltem! Drága párom kivitte hajnalban a gyereket az állomásra, nem kellett felkelnem! Olyan jó volt lustálkodni!

Még mindig nem jött meg, de nem érzem magam terhesnek, ill. egyik pillanatban igen, aztán nem... :( Nem tudom mi van, valószínűleg a műtét miatt megzavarodott a testem teljesen!

Tejképződés: nagyon sajnálom, rossz lehet, nekem szerencsére nem volt még a 12. hetes műtét után sem...de ezen is túl kell lenni lelkileg...hát egy nőnek mit ki nem kell bírnia! :(

Henka- nem félek az erdésztől, ha meglátja a páromat, úgy sem mer szólni neki :D :D :D De mostanában ugrik az erdőzés a hideg időre való tekintettel, inkább mozijegyet kell venni a gyereknek. :D

Hajni-mi is most voltunk 8 évesek! Igaz hogy mi nem házasodunk össze! El szoktunk ilyenkor menni vacsorázni, mert nekem az az ünnep ha végre nem nekem kell főznöm, de egy kedvenc étel elkészítése jó ötlet!
2x ugyanazzal a pasival esküvő???? Én férjnél voltam párszor, de ez még nekem is sok! :lol: :lol: :lol:

Jó készülődést a karácsonyra!! Tényleg hogy álltok, meg van már minden???
Vendég

En imadok fozni es a parom nagyon ertekeli - ilyenkor valami olyat csinalok, amit maskor nem vagy csak ritkan. 8)

A ket eskuvo a magyar burokracianak koszonheto. A ferjem ugyanis angol es Magyarorszagon kulfoldinek hazassagot kotni egy burokratikus remalom. Szoval az elso eskuvonk a polgari volt itt es titokban tartottuk :lol: csak a szulok tudtak rola. A masodik otthon volt majusban egy templomi eskuvo nagy bulival. Az itteni barataink akik eljottek azota is emlegetik. :lol: :lol: :lol:

En egesz jol allok a karacsonnyal, a parom nak szeretnek meg venni valamit - meg kajat, amit frissen kell. Takaritassal viszont meg sehol nem vagyok ugyhogy az jon ma - meg delutan a doki!

Mindenkinek jo keszulodest!
hajnski

Sziasztok!

Látom mindenki készülődik mert elég nagy a pangás!
Hát csajok,ma végre eljutottam odáig,hogy megyek haza takarítani és holnap költözünk!Éppen beesünk karácsonyra és ezt nagyon utálom!!! :x
Nálam advent első vasárnapján már díszben szokott lenni az egész lakás,és kert!
Most sehol semmi,a kertben meg szemétkupac!
Ezt a karácsonyt átugranám,pedig nagyon szeretem,de nem így!
én szeretek rá készülni és most ez elmaradt!
Hát ez van!

Zsibima!
[quote] írta:n férjnél voltam párszor, de ez még nekem is sok! Laughing Laughing Laughing

:shock: :?: :?: :?:Ez mit jelent?Mármint az ,hogy párszor!
Vendég

Alziza- igazából "csak" 2x, de volt még 3 eljegyzésem is, másik három pasival... :oops: :oops: Hát ifjabb koromban szerettem a változatosságot :lol: :oops: Na meg oroszlán lévén marha nehéz engem elviselni, volt olyan pasim, (vőlegény 2.), aki azt mondta kimegy Bécsbe, és többet nem jött haza! :D :D :D (de nem merte megmondani a szemembe) Hát mit mondjak 18-tól 30-ig marhára zajlott az életem, de azóta kicsit lehiggadtam, de a szüleim mindig azt mondják a páromnak, hogy : te szegény mit ki nem bírsz! :D
Na ilyen vagyok, de van önkritikám...

Hajni- így már értem a 2 esküvőt. Én azt hittem elváltál tőle és újra hozzámentél, hiába na magamból indulok ki ... :D
Vendég

Alziza- 2 éve mi is építkeztünk és egy nyomorult szobában húztuk meg magunkat 3-man a párom szüleinél, nem volt díszítés, nem volt hangulat, semmi... de jan. 19-én be tudtunk költözni és az új házban a következő karácsony már szép volt. Ez a második, itt most már a kertet is ki tudtam díszíteni...
Kitartás, a következő jobb lesz...nagyobb házba költöztök egyébként??
Vendég

sziasztok!

beugrottam, hogy mindekinek kellemes karácsonyi ünnepeket kívánjak!

az utolsó hozászólásokat elolvastam, a kismamik most egy másik fórumba mentek át Alziza? Legutóbb ott tartottam, hogy nyitsz még egy fórumot, de még nem néztem utána.

Susi: Szerintem már most érdeklődj a munkaügyeseknek (Pl. munkahelyden a bérszámfejtőtől, munkanélküli hivatalban, terüleileg illetékes TB hivatalban). Egy két nap kimaradás és hatalmas bukta lehet anyagilag.
A passzív táppénz és munkanélküli segély átmenetileg megoldás, de a szülés idejére is biztosítottnak kell lenni, ezekkel meg nem biztos, hogy kihúzod addig.Írtad, hogy anyósod cégébe bejelentkezel, az pl megoldás.

Mindenesetre valóban szakértőtől kérjél pontos infót!!! valamint a törvényt megtalálod a magyarorszag.hu vagy jogiforum.hu honlapokon (1997. tv egyészségbiztosítási ellátásról, a végefelé írnak a táppénzről ill. jogosultságról, a tgyás, gyed és táppénz jogosultság szerint számolják).

babicskó

Köszi Babicskó!
Mindenképp utánanézek és megkérdezek vkit a munkaügyről.
Nektek is Kellemes Karácsonyt és minden jót!
Vigyázzatok Magatokra!
Zsu
susisusi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?