Új privát üzeneted érkezett!

Vörösbegy, hóbálna :lol:
azt ugye tudod, hogy irigyellek, mert itt semmi hó sincs, ha meg most otthon lennénk, élvezném a havat!!!
Vendég

Sziasztok bocsi a pofátlankodásért, de van egy eladó 62 es vadi új overálom, nagyon szép törtfehér szinű, unisex, keresztelőre is alkalmas. Nagyon praktikus, hordozóba is becsatolható a baba benne és külön kis kabátkaként is hordható.
Sajnos mi amikor kaptuk még nem volt olyan hideg hogy a baba viselhesse, most meg már kicsi.
Ára 5000 Ft

Akit érdekel keressen meg priviben. Kép

Heni
KépKép
heni81

Pandi! :shock: igen, csütörtökön töltjük a 37. hetet :shock: :lol:
Lafi! én is irigyellek, csak másért! :lol: de lesz itt is baba, meg ott is hó :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Hello Lányok!
Lego: a kislányod gyönyörű!!!!!!!
Vörösbegy: nagyon jól nézel ki, és a hó is jó áll Nektek :lol:
Lafi: persze, igazad van abban,hogy mégiscsak 1 héttel tovább volt bent Hunorka. Milán a születését követő órában már emelgette a fejét, és forgatta, mostanra tündéri kis mászó mozdulatokat tesz. Mindig visszacseng a neonatológus szava, hogy csak legyek türelemmel, semmit se erőltessek a babának. Hát , ehhez próbálom tartani magam. Szemmel láthatóan fejlődik, a pofija nagyon kerek, a kezecskéi is kezdenek párnásodni. Olyan ütemben fejlődik ahogyan tud, megpróbálom nem az elvárthoz hasonlítani. A dokinő szerint 2 hetes korára vissza kell nyernie a születési súlyát!
Ja! Újpesten nincsen hó???? Itt van, tegnap szánkóztak Apa és a nagyfia. :D
Vendég

Sziasztok!

Csibe, én is így tervezem...tervezném ha rajtam múlna, hogy január elején megszülök :D Igaz a doki azt mondta, hogy jó lenne megvárni legalább a 10-ét.

Zsu: Nem tudtunk dönteni, hogy melyik legyen...mi a Maja (sajnos nincs y-al anyakönyveztetve mint kiderült :( ) felé tendálunk, de a szüleim, nagyszüleim meg folyton Szonjáznak, úgyhogy majd meglátjuk, hogy melyik ragad rá jobban :lol: Gondolom majd vmi 3. becenév :lol: :lol: :lol:
Nekem személy szerint a Fruzsina jobban tetszik mint az Anna és ami most még nagyon tetszik az a Hédi és Luca :)

Vörösbegy: te még mindig nagyon klasszul nézel ki :)

Itt is megmaradt a hó, olyan szép fehér minden és a kiskutyám most látott először havat :lol:

bingii

Bingii, nekem is tetszik a Fruzsina... :wink:
Vendég

Én az Annára szavazok, mi sajnos nem választhatjuk,mert a vezetékneve "a"-ra végződik és nagyon egybecsengne, főleg telefonon való bemutatkozáskor.

Nekem kezd elegem lenni ebből a folyamatos vásárlásból,főleg a dugókból, hogy nincs parkolóhely, fél órát kell köröznöm mire meg tudok állni, még hazajönni se tudok, sehol se tudok leparkolni...
és 5 helyre kell elmennem, hogy 1 jó dolgot megkapjak... például sehol se találok normális gombos hálóinget,pedig már ideje lenni venni 1 párat.eddig csak nagymamáknak valóval találkoztam.

Ti hol találtatok előlgombos hálóinget?

Kép
boci1234

Lafi: nagyon szuper srácotok van! Nálam is az a kép a favorit amit a vonalzódra tettél :). Tündériek amikor igy beájulnak. Nem lehet, hogy a kicsit zűrös hormonrendszered végett nincsen tejed? Lehet nem termelsz prolaktint vmi miatt v. csak nagyon keveset. Tulképpen mindegy is, ha nincsen, hát nincsen, na bumm.

Csibe: az előtej sűrű és sárgás, a normál tej fehér és vizesnek tűnő. Ahogy telnek a hetek-hónapok mindig változik a tej összetétele, én úgy tudom.

Lego: a lányod modellkedik?Kéne neki!! Tényleg nagyon szép ! Sztem kapva kapnának rajta az ügynökségek ha elküldenéd nekik ezeket a képeket! A nyitott méhszáj nem jelent szülést, hacsak nem fertőzés végett elmegy a viz. Ha idén nem akarsz szülni akkor növelheted az esélyedet némi Mg fogyasztásával. Az amúgy is jó az emésztésre is meg az idegrendszerre is.

Blongyi: Milán NAGGGYON pasis!!! Nekem tetszik, szép! Kaján ne aggódj, attól nem fog többet enni. 3 óránként kinálgasd ha nem kér gyakrabban.

Zsuzsa: a 2100-es méhszáj azt jelenti, hogy tök jó vagy. A 2-es a nyakcsatornád, picit már rövidült (3-as a normál). Az 1-es a külső méhszáj, ez 1 ujjnyira nyitva (5 ujjnyinál szülsz), a két nullád meg a totális zártság a méhszáj többi részén.

TothZsu: A Fruzsina szte mjobb mint az Anna. Meg ha érzed, hogy nem Panni az albérlőd, akkor ezt ő mondja. Nem akar Anna lenni. A Fruzsinára mit érzel? Amúgy van olyan név is, hogy Panni, sztem, tehát igy is lehet anyakönyveztetni.

Kép
Kép
normajeane

Boci: én anno a piacon vettem ocsóért, mivel min. 3 db kell (vagy véres v. tejes lesz nagy eséllyel és minden nap cserélheted le). Nekem olyan, hogy elöl van 3 gomb amit ha kigombolok akkor már hozzáférek jól a cickóhoz. Kicsit nagyisak, de ami nem nagyis az v. nem gombos v. 6-8eft/db.

Kép
Kép
normajeane

Hello Lányok!
Olvasgatom a hozzászólásokat...tudjátok nem így akartam szülni, de hát ezt ki választhatja meg? Vegyes érzéseim vannak, mert jó lenne még pocakosnak lenni, de most hogy újból le tudok hajolni, és már van egy kis "szaloncukrom" nem bánom.
Kíváncsian és izgatottan várom ki lesz a következő? :lol:
Az ovistárs anyucija is megszült. Érzett valami fájás félét, mire beért kórházba el is folyt a magzatvíz, és akkor már ment is szülni :roll: az egész nem volt 2,5 óra!!
A dokija azt mondta,hogy a 3-ik gyereket már lepkehálóval kell elkapni :D
Vendég

Blongyi, nagyon szép a babód :lol: Lázad elmúlt? Azért sztem ne add még el a mellszívót, barátném 32. hétre szült, 3 hétig csak fejt amíg inkuban volt a lánya. Kolléganőm ikreinek pedig nem kell a cici, most 7 hónaposak az ikrei és feji nekik még mindig a tejet. Ezt csak arra írtam, hogy fejésssel is fent lehet tartani a mennyiséget ha még keveset eszik a picid, vagy gyenge a szopizáshoz.

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Szia Marina!
Minden etetést úgy kezdek,hogy mellre teszem. Csak a bal mellemet tudja "használni", nem tudom,hogy miért? :shock: A jobbal is küszködik, néha sikerül is megszívnia. Érezhető a 2 mell közötti tejtermelés is. Valahogy bölcs lehet a természet,mert a múltkor elengedte a cicit és láttam,hogy magától folyik a tej. Azt is tudom,hogy a tej annyi és olyan minőségű amilyen éppen a babának kell.
Ma reggel volt az első és remélem nem az utsó sikerélményem, mert vagy negyedórán keresztül szopizott. Mindegy mennyit sikerült ennie, örülök addig amíg van az a kevéske is. Sajna hiába fejek nem lesz több a tejem :cry: Szerintem egy kicsit erősebben kellene szopiznia
Még megpróbálom azt,hogy óránként, másfél óránként fejek, hátha. De lehet, hogy ez nem jó ötlet.
Egyelőre pihengetek, a család kivan, mert igen sz@rul nézek ki. Szüléskor sok vért veszítettem, azt mondták a dokik, hogy igen gyengus lett a vérképem. Egyek vasat és pihenjek, pihenjek, pihenjek! :roll:
Vendég

Ja! Norma!
Örülök,hogy tetszik a kisfiam ! Többen mondták,hogy igazi fiús baba!
Vendég

[quote="blongyinka"]A írta:blongyinka dokija azt mondta,hogy a 3-ik gyereket már lepkehálóval kell elkapni :D

Remélem ennek a dokinak igaza van :wink:

Örömmel hallom Blongyinka, hogy nem adtad fel a szopit még, és ha ennyire akarod, meg a pici is próbálkozik, akkor biztos sikerülni fog. Drukkolok nektek.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Blongyi szerintem is jó ötlet a gyakori masszázs + a fejés és tejserkentő tea literszám és enni kell rendesen, én ezt halllom mindenkitől. Csak ne add fel ! beindul a gépezet és Milánból 1-2 héten belül szivattyú lesz !

Kép
boci1234

Boci: nem tudom, hogy merre felé laksz, de mi Sleepinnel itt a 19.ker.-ben, Kispesten az ex-Centrum áruházban (most Skála) vettünk elől gombolós hálóinget (talán 5 gomb van rajta) és voltak nem nagyis darabok. 2000-3000.- átlagban, úgyhogy még csak nem is drága.

Én bevágtam egy műzlis tányérnyi savanyú káposztát....remélem nem fogok görcsölni, de annyira kívántam!!!! :lol:

Blongyi: a negyed óra már tök jó!! Menni fog az, csak türelem és ahogy konkri mondaná...szu-szá :lol:

bingii

Lafi: ilyet ritkán hallok, hogy vki meg van elégedve, sőt szereti a saját nevét. Ez tök jó!!! :D Én nagyon sokáig utáltam a Brigittát,de vénségemre mondjuk én is megkedveltem :)

bingii

Bingii, a savanyú káposzta tök jó, tele C-vitaminnal, ha nem okoz sok savat, akkor edd csak én is csak úgy csipegetni szoktam, és állítólag csökkenti a vércukrot is.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Cső Csajok!

Ma 36 hetes vagyok!!! :)
Elég érdekes napom volt. Ugyebár említettem a disznóvágást... hát csak lusta voltam felkelni időben, bár fél 7re kellett volna menni, de a beállított ébresztőről elfelejtettem, hogy úgy van beállítva, hogy vasárnap ne ébresszen... mióta itthon vagyok napzavarom van-főleg hogy az uram is változó módon dolgozik... na szóval így krisztike 10kor elevickélt a disznóvágásra (végülis mit csinálnék én ott egyébként is) majd pár perc és csöngött a telefonom... a szülésznő volt :shock: , először sokk, miért is hív ő engem? hát nekem kéne őt hívni normális esetben... majd gyorsan kapcsoltam, hogy talán baj lehet a holnapi nst időponttal... deeeee neeeeem! felhívott, hogy ha esetleg ráérnénk, akkor mehetünk ma egész nap, mert ő is és a dokim is bent vannak, s így nem kell hétfőn is és kedden is külön-külön menni hozzájuk... hát ráértünk... :) talán az uram örült is, hogy megúszta a tort.
Végülis az eredmény, méhszáj zárt, de laza... fejünk nem nőtt végre 90mm :) (nem lesz szegénykém nagyfejű) te a testünk nőtt azért és a lábunk is. Így doki bácsi azt mondta, hogy idén nem találkozunk! 21. 28. újabb nst 2-án nst+doki bácsi - és aztán szokásukhoz híven a 39. héten befektetnek, amit nem bánok. nem viszolygok a kórháztól, nem meghalni megyek, hanem a legjobb dolgot megtenni.
hálónigből nekem is 4 van, ebből 1 brendonos, 3 pedig piaci nekem is... és nem anyókásak, mert figurásakat kerestem inkább (macis és hasonló), de mind gombos. viszont ha befektetnek előbb, akkor lehet, hogy én is befektetek még egybe, meg bugyiba is... azt majd belefúlok a sok hálóingbe szülés után... de fura lesz, mert itthon nem is alszok hálóruciba... :)

Valamitől olyan nyomi kedvem van... :roll:

Mindenkinek szép utolsó karácsonyi készülődős hetet!

Na most belenézek jól a blogokba...

Kép
Kép
Kép
konkri

Mondtam is, hogy szú-szá... :)
De hát mindenki ezt mondja Blonak... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Blongyi, érdekes, most nekem is olyan érzésem van mint neked, láttam tescoban pocakos mamit, és eszembe jutott én is sztnék még pocakot!!!!Aztán eszembe jutott milyen édi a kisfiam és mennyire imádom, és tök jó hogy van nekem, és egészéges na meg hogy fel tudtam húzni a csizmám, de nagyon szeretnék mégis pocakot meg rugdosást...
ez mennyire normális érzés???
Vendég

Sziasztok!

Nálunk össze-vissza sz@rakodik a net, hol van, hol elmegy..pfffff
Na de most sikerült visszaolvasnom mindent.

Lafi: Hunor... hát valami csodaszép kiskrapek :) Szerintem teljesen normális érzés, amiről beszéltek Blongyival!! Engem az utóbbi napokban 2 kismama is ezzel állított meg, hogy nagyon jó érzés, hogy megvan a babájuk, de úgy szeretnének pocakosok is lenni még :)

Blongyi: Milán tündéri babuci és nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt babának tűnik a képeken és tényleg tök pasis :D

Vörösbegy: irigyellek a hó miatt és figyeld csak meg, hogy elröppen az a pár hét és jön is már Barni :) Egyébként még mindig tök jól nézel ki.

Bingii: Hát nekem mindegyik nevetek tetszik (Maja, Szonja), nem egyszerű választás lesz. Egyébként nem is kérheted, hogy Maya-ként anyakönyvezzék "y"-nal? Mondjuk nekem nagyon tetszik "j"-vel is!!

Lego: Én csak megerősíteni tudom a többieket, Dorka szép kiscsaj, nagyon is!!! :D

Tothzsu: megnéztem a gyerkőcökről a képeket. Tök aranyosak. És nagyon szép gyerek a mind a kettő.

Itt mindenkinek szép gyerekei vannak!!!!!!! :D :) De tényleg, annyira formásak és bájosak! Szerencsések vagytok. :)

Konkri: Nem baj, ha nincs időd sokat gondolni arra, hogy mennyire fog fájni...stb KEll a pozitív hozzáállás, figyeld meg, hogy gyors szülésed lesz és tök ügyi leszel. És hát gratula a 36. héthez!!!!

KépKép
lorcsi

Ja, voltunk tegnap mi is T.bányán a kórházban (Konkri ezt főleg neked írom). Találkoztam a szülésznővel, meg a dokim is bent volt, mindent megmutattak, a szobákat, a szülőszobát, a császáros műtőt is. Nagyon rendesek voltak, csináltak NST-t, kislánykám nem igazán akart mocorogni, de a szíve tökéletesen rendben van, azt mondták. 23-án kell újra mennem NST-re, meg egyszer még a 2 ünnep között is, aztán jan 2án nálunk is UH lesz (akkor van a szülinapom is :) ). Szülésznővel megbeszéltem, hogy idén nem szülünk, mert csak jan1-től ér rá :D :) Nálunk az egyébként el sem hangzott, hogy be akarnának fektetni a 39. héten. Azt mondta, ha fájásaim vannak, őt (szülésznőt) hívom, megbeszélünk mindent, együtt megyünk a kórházba...stb
Ja és bemehettem az egyik szobába, 3 ágyasba, éppen aludt az ici-pici baba az anyukája mellett, Istenem de édes volt!!!
szóval azért jó volt látni az egészet :)

KépKép
lorcsi

Csibe: hát sajnos savat csinált...most már kezd jobb lenni,mert ittam egy csomót meg ettem egy kis kalácsot csak úgy minden nélkül,de ezek szerint most nem szabad csak úgy kápit ennem :( Pedig úgy, de úgy ennék még!!!!

Konkri: gratula a 36. héthez:) Most már tényleg nincs sok hátra... ;)

Dokihoz már én se megyek idén. Azt mondta ha pihenek akkor tart a méhszájam és nem szülünk idén. 23-án megyek viszont nst-re a kórházba. Akkor találkozom először a szülésznőmmel. Nagyon várom már,mert a szülőszobán lesz a randi és most már nagyon kiváncsi vagyok, hogy hogyan néz ki.

Lafi: úgy tűnik mindig az kell, ami nincs :D Én leakasztanám már a hasam...aztán ha megszülök biztos nekem is hiányozni fog, de most már bazi nehéz és unom a kis debilségeimet miatta...cipő felvétel stb :lol:

Hűűűűűűűűűűűűűű, van végre kádam! MEgyek és csobbanok!!!!! tudom, hogy nem nagyon kéne, de muszááááááááááááááj! Erre vágyok már 5éve :lol: :lol: :lol:

bingii

Lafi, te már a teszkóba mászkálsz? Nem semmi nő vagy! Ráadásul császárral.

Ugyan ma nem nagyon irogattam, de tényleg gyönyörű gyerekeitek vannak.

Felhívtam ma a kórházat, hogy mikor mehetnénk szülőszobalátogatásra az apás szülés miatt, és képzeljétek azt mondták, nem kell menni, majd ha megyünk szülni, akkor kell egy papírt elolvasni és aláírni, és ha szabad az apás szülőszoba, akkor mehetünk is.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Lego a kislanyod angyali.
A fiuk Lafi,blongyi igazi pasik.Nagyon edik.
Nalunk egy szem ho sincs.
Megint ramtort az erzekenyseg,sirhatnek.
Az en kutyusom meg nemlatott igazi nagy havat.Szuleimnel van,de szeretnem hazahozni.Renonak hivjak.
Nem o,de tisztara ugyanilyen:
Kép

Kép

Kép
marcsitita

Jó reggelt mindenkinek!
Legyetek jók ma is. Nálunk nagy hó van, de már nem esik.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok,szép napot,hetet.:)

Nagyon nagyon köszönöm a Dorkadícséreteket. :D :oops: Elismerem,hogy jól sikerült a kiscsaj. :lol: :P Apa már felfegyverkezve,kamerát rakatott a kapuhoz.... :lol: :lol: :lol: És most ráadásként jön Hédi....lesz dolga drága uramnak. :shock:

Tegnap egész nap Anyósoméknál voltunk,kint volt a család vagy 2 órát,Dorka élvezte a hóesést,csúszkálást.Alig akart bejönni. Úgy bírom amikor a párom 15-20 évet visszafiatalodik és fürdetik egymást a hóban. :lol: :lol: :lol:

11re megyek UH-ra,előtte még labor.Kiváncsi vagyok Hédi méreteire.Jó lenne,ha legalább 2-2,3kg lenne. :? Nem tartanék a koraszüléstől...

Látom még mindenki 2in1,bár Pocok nem írt,Sagi sem...asszem ők a rangidősek.
Konkri,gratula a 36.héthez.Én épp 1 héttel vagyok lemaradva. :wink:
Zsu,nagyon édesek a gyerekek.És hamarosan már hárman lesznek. :wink:
Bingi,még vagy 10x megnéztük a blogodba feltett karácsonyi táncot. :lol: Nagyon tetszik. :lol:
Vörösbegy,csini vagy.És jobbulást Dórinak,remélem mára jobb a helyzet. :cry:
Norma,nem, nem modellkedik.Nem is tervezem,szerintem nem gyereknek való.Ő az én szép Csajom és nem hiszem,hogy jobb élete lenne,ha folyton "megfelelni" kéne... :? De azért köszike,aranyos vagy. :wink:
Blongyi,LAfi kééééérünk még aprótalpas képeket. :D :D Had gyönyörködjünk és epekedjünk.Amúgy már nekem is eléggé "teher" a pocakom,de TUDOM,hogy mennyire hiányzik majd ha nem lesz. :cry:

NA ma még futok 1 kört karácsonyi ajándékokért... :?
Jövök majd a hírekkel,jók legyetek.

Lego
Vendég

Hello Lányok!
Az az igazság,hogy nevetős képet szeretnék feltenni a babánkról, csak nehéz elkapni ! Kaja után mindig kapok pár mosolyt, hát akkor el tudnék ájulni olyan aranyos :D
Visszatért a szép rózsaszín bőrünk is, már kicsit sem sárga Milánka. :roll:
Vendég

Sziasztok! :)

Megvagyunk mi is, bár elég ritkán sikerül írnom Nektek. :oops: :oops:

Lafi :) Blongyi :)
Tünemény babáitok vannak!! :D :D
Szopin meg tényleg nem szabad görcsölni, annál rosszabb! Persze amíg úgy érzitek, hogy van értelme, próbálkozni kell, a babáitok is egyre erősebbek lesznek, és igazán ők tudják elindítani a tejecskét! :wink:
De ha mégsem sikerül, akkor sincs semmi, rengeteg baba felnőtt már tápszeren!

Remélem, nem haragszotok meg, azért, amit most írok - csak magán vélemény :oops: :oops:
Ne akarjatok mindenárom hamarabb szülni!!!!
Én tudom, hogy milyen nehéz már a vége, végigcsináltam 1x, és már most is ennél a résznél tartok, pláne, hogy 1 visszatartásom már nekem is volt...
De a babáknak annál jobb, minnél tovább pocakban vannak - persze vannak helyzetek, amikor ez már nem megoldható, de ezekre nem gondolunk!!
Minnél tovább van bent a bébi, annál erősebb, érettebb lesz, kisebb az esélye a sárgaságnak (ill. rövidebb ideig tart), ügyesebben szopizik, és még sorolhatnám...
Most persze nem arra gondolok, hogy mindenképp 40+0-ig bent legyen, ill. a túlhordásnak is vannak hátrányai, csak azt szeretném mondani, hogy bízzatok a babáitokban, hogy tudja Ő jól, hogy mikor van itt az ideje kibújni, ne sürgessétek!!
Élvezzétek az utolsó heteket "egyben", mert ahogy Lafi :) is írta bizony hiányozni fog, hogy már nem rugdos belülről valaki, nincs miért simizni a pocakot! :D Én ezen nagyon sokat bőgtem anno, és ez hülye érzés, mert ugyanakkor a karomban tartottam a tündérkémet, és puszilgattam, de az már akkor is MÁS!
Ez az idő már visszafordíthatatlan!! Ne akarjatok minnél előbb a végére érni! :D :D

Hűűű, ezt a monológot!!! :oops: :oops: :oops:
És remélem, tényleg nem bántottam meg senkit, mert elég felületesen olvastam csak vissza sajnos, idő hiányában is, és hát a seduxen "kissé" az én agyamon is tompít - már amit még tud rajta! :lol:

Kitartás, és hatalmas drukk mindenkinek!!!!!!!!!! :) :) :) :wink:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Konkri, kicsit irigyellek a szülésznőd miatt, mi péntek estére lebeszélük a ctg-t, erre megyünk és ő már hazament :( Mindegy, megcsinálta más, de azért egy telefon jólesett volna, hogy mégse keressem. Dokimat du. 5 előtt nem lehet elérni soha, kíváncsi leszek, ha reggel indul be a dolog - és ahogy Csibe mondja, 3. gyereket lepkehálóval kell elkapni - hol lesz a dokim...

Szóval én parázok kicsit és egyre inkább szeretném a januárt kivárni, bármennyire terhes néha az áldott állapot :roll:

Lego, Zsu szép gyerekeitek vannak :lol:

Kép
marina74

:( sziasztok! :cry:
Dórinak mononucleosis infectiosa-ja van...aggódom most mindhárom gyerekemért :cry:
nem is tudok mit mondani, kész vagyok idegileg... :(

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Vörösbegy,
Ez milyen betegség?

Zituska,
Persze ha van egy normális probléma nélküli terhesség akkor lehet élvezni a 40. hete de akinél ez nem így van ott bizony nem bánja az ember ha 1-2 héttel elöbb érkezik.
Vendég

Vörösbegy az húzós tényleg!!! A lányom 1 hónap alatt épült fel belőle, viszont jóhír, a fiam nem kapta el tőle :) Vigyázz magadra, magatokra, pihizzen sokat a lányod! Szorítok értetek :!:

Kép
marina74

Csibe!
de jó valaki, aki már megtapasztalta...jó ég, 1 hónap? én legjobban attól aggódom, hogy közben majd másra kell hagynom az ápolását és Barnira meg biztosan nagyon veszélyes ez a rohadt kor...
Pandi: ez egy herpeszvirus, nyirokcsomóláz a neve, torokgyulladás, fájdalom, láz és hetekig eltarthat...mivel vírus okozza, nincs rá gyógyszer...csak tüneti kezelés...hetekig...már tiszta kiütés is, meg mindenhol nyirokcsomóduzzanatai vannak...most könyörgöm Barninak, hogy ki ne akarjon jönni, míg Dórikám beteg...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Csibe! és a lányod nem került kórházba? nem gyengült le nagyon a láztól? és egy hónapig lázas volt????

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Tyú Vörösbegy! Bár nem tudom mi az, de rosszul hangzik, főleg ha te így aggódsz! Ha jól emléxem az exed (ego) gyerekorvos... talán ez segít... mindenesetre pozitív gondolkodás! szú-szá! Én úgy gondolom, a betegségben (de talán mindenben) ez sokat segít!!! Minden rendben lesz!!! szu-szá!

Marina: igen örülök, hogy ilyen a szülésznőm... ez a tegnapi akció jól esett, olyan extra figyelmesnek tűnt... remélem nem csalódunk bennük később se.

Legus: még mindig nem tudom hogy miért kapott a férjed lecseszést a kád miatt... lehet hogy azért fáj a hasam, mert fúrja az oldalam a kíváncsiság???
(amúgy tényleg fáj a hasam... :( )

Kép
Kép
Kép
konkri

Vörösbegy,
Ez nagyon rosszul hangzik :( Jobbulást a kislányodnak és drukkolok, hogy a kisfiad ne kapja el és Barni is a mardjon még a pociban amíg ez le nem megy.
Vendég

Csibe nem vagyok, :) a láz hamar lement, csak a vérképe volt marha szar (májenzim értékek ha jól emlékszem) és közösségbe nem mehetett. Ő májusban kapta el, jó 3 hétig volt otthon, a nyári szünet kezdetéig. Az 1 hónap pihivel telt - ő úszik renszeresen és sportolnia nem volt szabad - . Nem kellett kórházba befeküdnie, bejártunk vérvételre rendszeresen. Pihi, sok folyadék, ennyit tudnak tenni az osvosok, ez ment otthon is. Nekem egy szobában alszanak és a fiam ennek ellenére nem kapta el, lehet mire Barni megszületik már túl lesz rajta a Dóri és sztem az anyatej is védi. Hogy vettétek észre? Az én lányomnak ízületi duzzanattal kezdődött, a térde, bokája olyan volt mint egy kiselefántté.

Kép
marina74

vörösbegy!
én is átestem ezen a betegségen annó, persze én nagyobb koromban kaptam el (középiskola), de senki nem kapta el tőlem! szenvedtem vele én is, de nem vészes! jobbulást neki! puszi!
Vendég

Na ja, Baba középiskolában... Csókbetegségnek is hívják a köznyelvben, de nem célozgatok, á dehogy :lol: :lol:

Lányok olyan székrekedésem van :oops: Pedig rengeteg gyümölcsöt eszem. Az igazság az, hogy a Danone aktívia segítene, de undorodom tőle már néhány hete, régebben minden nap ettem egyet. próbáltam a szilvalekvárt most, de nem segít. :(

Kép
marina74

Marina!
bocsi, hogy le Csibéztelek, már azt sem tudom én ki vagyok :?
próbálok nagyon pozitív lenni, de nem mindig megy...egy hete vírusos torokgyulladásként fut a betegség, de tegnap tiszta kiütés lett és duzzadt nyirokcsomó a nyaka, hónalja...és innen egyértelmű...szegénykém, olyan kis elesettke, mikor lázas...
Baba köszi, igen általában kamaszok betegsége...sajnos ő valahonnan összeszedte...köszi mindenkinek a drukkokat! ránk fér azt hiszem...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Ez a 3. gyerek lepkeháló ez nekem nagyon szimpi lehetőség. Petike is két óra alatt meglett, hát harmadikra ki tudja.... Jó, ha elérek a kanapéig... :roll:

Figyeljetek! Találóskérdés: ez mi?

:roll: :shock: :? :shock: :? :shock: :? :? :shock: :D :D :D
(megoldás a hsz.végén)

Barinőm megszült, alig értek be a kórházba. Másnap be kellett volna feküdnie a kh.ba, mert nálunk a kiírt időpont után fektetik be az anyukákat. Ő nagyon nem akart befeküdni előre... most mondjátok, hogy nem az agyban dől el minden! Jól gondoljátok meg, melyik napot szúrjátok ki magatoknak!!!!

Mindenkinek köszönöm a kicsinyeim dícséretét! És az ötleteket névválasztásban.
Van egy rokonunk, akiről - szegényről - csak a temetésekor derült ki, hogy Teri helyett Zsuzsanna volt. Apjának nem tetszett a neve, így átkeresztelte önhatalmúlag. (ezért nem akarták apósomék, hogy Zsuzsanna legyen az elsőnk. De hát...ez ugye nem az ő döntésük.

Blongyi!

Nagyon ügyesek vagytok a negyed órával! Nagyon kitartó vagy!
Pihenj sokat!!!!

Lafi!
Neked is megy a Drukk!

Lorcsi, Konkri!

Egy gyermelyi barinőm Tbányán szült és nagyon elégedett volt mindennel. Azt gondolom, jó helyetek lesz ott.

Kár, hogy a szaksegítség nem jöhet most otthonszüléshez!

Nagyon-nagyon jó volt Petike születése. A kontrakciók ellenére szinte boldog tudtam lenni végig! És főleg a végén!!!

Vörösbegy!

Drukk megy Nektek! Jobbulást! Megértem, ha nagyon aggódsz, én sem tudnék mást tenni, azt hiszem....
Kiváncsi vagyok hogy szülünk, egy napra vagyunk kiírva... és mindkettőnknek harmadik.

Marina!

Barnarizs? Köleskása? bármilyenkása? teljes őrlésű kenyér? Ha eddig nem ettél ilyet, akkor próbáld meg, nagyon tuti. Ja és van az egy evőkanál lenmag este egy kis vízbe, reggel meginni éhgyomorra. No meg a napi 2,5 l víz sem utolsó.

:!: ja, a megoldás (villámgyors szülés)

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Ismeri valaki Kónya Mártont? (bilógus az Istenhegyin)
Vendég

biológus bocsi :oops:
Vendég

Szia Baba!
Amikor mi nézettük az anyai vért, ő mondta el az eredményt. Fiatalember, de többet nem tudtunk meg róla. Elmondta ami a papíron van, és melegen ajánlotta a Schöfit lepénybiopszia miatt. Nem ő végzi a minták kiértékelését szerintem. :roll:
Vendég

Ja! Baba!
Nem tudom,hogy mi célból keresed, de én vagyok az aki csak lebeszélni tud erről a vizsgálatról, én mindenkinek azt mondom ha kételyei vannak, akkor inkább a lepénybiopszia a Schöfiben, felesleges a nekik fizetett pénz!
Vendég

Zsu,
kösz az ötleteket szorulásra, barnarizst imádom, de azt hittem, abból kiindulva, hogy a fehér engem nagyon fog azt sem mertem enni mostanában. Lenmagos dolgot nem hiszem, hogy meg tudnám inni.

Lafi,
Te nagy diétás vagy, magas lett a koleszterinem :roll: Szerinted lehet a sok édességtől? Gáz?
Az a gond, hogy szinte mindentől ég a gyomrom, kivéve krumpli, tészta...

Kép
marina74

Sziasztok!

Nagyon sokat tudtok írni. Remélem nem bánjátok ha csatlakozok hozzátok. A februári topicban szoktam lenni, de mostanában úgy tűnik senki nem ér rá. Én vagy február elején fogok szülni vagy még lehet, hogy január végén.
A táguláshoz azt olvastam a bábaválaszol című könyvben, hogy az utolsó 3 hétben szalmavirág gőz fürdőt érdemes venni. Heti 1X. Akit esetleg érdekel leírom, hogy hogyan kell alkalmazni.

Nagyon sok szép baba van itt. Lafi , neked már gratuláltam a kis tüneményes Hunorhoz.

Blongyi,

neked is nagyon szép, megnyurbálni való kisbabód van.
Itt nem maradt meg a hó. Én a 13. kerületben lakom a 4. szomszédságában. Jó lett volna ide is egy kis havacska.
Látod milyen ügyi vagy. A kis Milánka egyre jobban tudja, hogy mi a király kaja. Nem csodálom, hogy majd elolvadzs amikor rád mosolyog. :)

Konkri,

a kozmetikus témában . Én is most voltam de nekem nem csinált tetkót. Viszon olyan jó, hogy nem kell pingálgatnom magam,mert a szempilla szemöldök kiemeli az arcomat. Tényleg sokkal jobb.:-)
Én képzeld a múltkor lámpáztam a vesémet. Remélem nem baja a kicsinek. A kozmetikus nem mondta, hogy milyen hatása van a babára? Nagyon szupi szülésznőd van. Most találkoztatok először? Iszol , eszel valami homeos cuccot a szüléshez?

Lego,

ez egy kis angyalka. Nagyon szép kislányod van!

Vörösbegy,

remélem nem kapjátok el. Én a páromat csókolgattam, de nem kaptam el hála az égnek. Akkora dudor volt a nyakán is. Úúú. Állítólag ezt be kellett volna jelentenünk az ANTSZ felé is, de kinek van még ideje azzal is foglalkozni. Így is mennie kellett javítani ráadásul gyógyszergyárakban tevékenykedik. Kitartás! Vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Marina,

a lennmaghoz sokat kell inni különben szorulást okoz. Egyébbként ezt is írja a könyv, hogy a lennmeg a babát kicsúsztatja. Mivel nyálka termelő tulajdonsága van. Egy kiskanállal kéne mindennap összezúzott formában megenni. Málnalevéltea? Az is segít a vécére menetelben.

Csibe,

hol fogsz szülni.? Azért ez nem semmi, hogy csak akkor szülhetetsz a férjeddel ha üres lesz a szoba. Ugyanis a Magyar törvény kimondja, hogy minden szülő nőnek joga van egy embert magával vinnie az egész szülés lefolyásához. És utánna pedig ahhoz, hogy egy szobában legyen a gyerekével.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?