boniko:
az én esetem, bár gondolom (sajnos) nem egyedi, de biztos nehézkes...
a peteérésem úgy néz ki, hogy általában nincs!
endokrinológushoz járok már több éve, aki rendületlenül vizsgálgat. Picúrka nem kimondottan tervezett baba, bár én már, így öreg fejjel (27 évesen
) nagyon vágytam RÁ, de nem is védekeztünk.
kb. 3,5 éve vették észre, hogy valami nem stimmel. akkor álltam le a fogamzásgátlóról, mert a májfunkcióm az egekben volt, illetve kb. 1/2 évig nem is menstruáltam
aztán hosszas vizsgálódás, és elkezdtek szedetni velem bromocriptint, és mercformint. azt, hogy mi a bajom, még a mai napig nem tudják, gondoltak már pco-ra is, de nem. a peteérésem a gyógyszer hatására újra visszajött (3 év gyógyszerezés után), és elhagyhattam a merckformint.
de a hónapokban most újra nem volt semmi, így újra merckformin...
szóval, hogy mikor volt a peteérésem azt nem tudom megmondani, mert a menstruációm is elég hektikus. volt már idén, hogy 17. napra jött meg, de volt olyan is, amikor 39-re. szóval passz.
amúgy legutoljára november 9-én 33. napra jött meg, és november 29-én voltam hormonvizsgálaton, ahol az eredmény újra az lett, hogy nem volt peteérésem. a tesztet december 13-án este csináltam, szóval nem is a reggeli pisilésnél, és amikor két csíkos lett rögtön hívtam a dokimat és másnapra be is rendelt vérvételre!
az eredményt pénteken olyan 1 óra magasságában tudtam meg, azóta persze a föld fölött járok 10 centivel
a dokim jelenleg a schöpf-ben rendel, nem kis pozícióban ténykedik ott, de most még nem értekeztünk nagyon semmiről, csak arról, hogy december 26-án hívjam este, hogy mikor tud megnézni a két ünnep között. gondolom, hogy akkor már teljes labor és uh is lesz! legalábbis nagyon remélem.
persze a betartandók listáját telefonban bediktálta
D és ugye a vitaminról nem beszélt, de találkoztam egy másik lánnyal a kórházban, aki mondta, hogy neki említette, hogy nem kell semmi...
amúgy azóta a párom barátját is megkérdeztem, azt mondta, hogy a folsavat nyugodtan szedjem, de mást nem kell. most sem vagyok kis darab, és azzal sem akarok túlzottan ártani a babának sem, illetve magamnak sem, hogy felnövesztem magam 130 kilóra...
gabi1:
a gyerekes dolgot csak a fertőző betegségek, többek között a rubeola miatt mondta, lehet, hogy más, ha az embernek már van babája... nem tudom
nekem Ő lesz az első!
búrában azért én sem tartom magam, hiszen ugyanúgy dolgozok, tömegközlekedek stb.
hát, majd elválik. azt sem tudom, hogy maradok-e nála, mert most a kórház állítólag kiköltözik a XIII. kerületbe, nekem az meg picit sincs közel!
amúgy rosszulétek egyelőre nem gyötörnek, talán pici alhasi görcsöket érzek időnként, de nem vészes, illetve feltűnt, hogy a capuccino nem esik valami túl jól!
szóval egyelőre itt tartunk. név ötletünk egyelőre csak a Kincső (bár kedvence!), de még lehet bármi!
)
jó 7végét mindenkinek!
bocs, hogy ennyit pofáztam... :S