Új privát üzeneted érkezett!

Emma,
hű, télleg! :oops: Boldog hófordulót Zalánnak! :D

Kata,
Pedig még szerintem én is fogok kérdezni hasonlókat... 8) :lol: Jóvanna, nem mindenki tud főzni! :oops: :lol:
20140901102739
 
 



Anikó! Meggyógyult Ágolyó? Hízik már?
Wish! Leírnád nekem 1 napi kaja menetrendeteket? (mikor mit esztek) Köszi.

dkata
 
 

 
 

Dehogynem! :D Nekem egy sütőtök-sütés már kész izgalom... Sikerül, nem sikerül.... 8) :lol: :lol:
20140901102739
 
 


Emma

most csináltam sütőtököt, 3 óra alatt lett kész, 180 fokon sütöttem.

Kép
zsuzsi73
 
 


má mé' ne sikerülne? Látod, Zsuzsié a leghosszabb töksütés eddig. De biztos nem is égett meg az alja. Nekem sokszor megég, ha túl meleg a sütő, vagy nagyon lent van a tök. Ez má' csak ilyen bonyi. :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


dkata írta:Ne má' csajok! Ezt már nem bírom szó nélkül!!!! :lol: :lol: :lol: Tököt addig kell sütni, amíg megsül. Kajákat addig kell főzni, amíg megfőnek. Attól függ, hány fokon, mekkora darabokra vágva és mekkora mennyiséget. :lol:Szerintem itt nincsennek szabályok. (Meg persze függ a sütőtől, a gáz fűtőértékétől, stb. :lol: :lol: :lol: )

ezen itt most fetrengek :lol: :lol: :lol: :lol:
nagy igazság :)

én a tököd olyan 10 cmes darabokra vágom és úgy egy óra alatt 250 fokon megsül.

Hajni :D
gondoltad a nemlétező fogaival megeszi :) :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


hajni777 írta:Dehogynem! :D Nekem egy sütőtök-sütés már kész izgalom... Sikerül, nem sikerül.... 8) :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


3 óra? :shock: az jó sok :)
nekem a lassúcsirkém sül 3 órát... na az valami isteni finom.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata :)
Balázs még csak kétszer eszik szilárdat. Általában reggel 6-kor kel fel, akkor szopizik, aztán 7-8 körül, amikor én reggelizek kap egy almát akezébe, hogy csendben legyen, amíg én is eszem ;), abból nagyon változó mennyit eszik meg. Aztán kilenckor szopik, hogy elaludjon. Dél körül ebédel, akkor főzeléket kap 1,5-2 deci körül (ahogy sikerül a mennyiség), ilyenkor vizet kap inni utánna. Kettőkor megint szopik, hogy elaludjon, és ébredés után is szoktam neki adi egy kis vizet. Öt körül adok neki megint szopit, de csak ha nagyon ráveti magát a cicimre, ha nem akkor csak hatkor kap gyümölcsöt vacsira és ahhoz szintén vizet iszik. Fürdés után megint altató szopi (nyolc és kilenc között), és általában éjjel szopik még egyszer vagy kétszer (ezt szeretném már megszüntetni, úgyhogy a férjem szokott felkelni hozzá, hátha visszalszik szopi nélkül).
Amikor ebédelek, vagy vacsorázunk, akkor is szoktam neki adni almát, hogy ne balhézzon, amíg eszünk.

Most innen kéne előrelépni, oda hogy szilárd reggelit egyen 8-9 körül, és kevesebbet szopjon, de az a baj, hogy az altatás még minidg szopival megy. Igaziból ez engem nem zavar, csak jó lenne, ha lassan végre megtanulna magától is elaludni. Azaz újra megtanulna, mert 3-4 hónapos korában elaludt a kiságyában is egy kis hátsimivel/fenékrázással, de aztán skierült ezt valahogy elrontani (a férjemnek, nem rosszindaltból mondom, de tényleg, mert este mindig ő altatta és kiszoktatta a kiságyból a kezébe, én meg nem tudtam miért ordít egyre többet a gyerek a napközbeni altatásnál) és most vagy cicin (gyorsan és csendben), vagy kézben (lassan és sirdogálva) alszik el. Mondjuk legalább egyéves koráig úgy is szoptatni akarom, azaz még négy hónapunk van arra, hogy megszokja az önálló elalvást.
Tudom, hagyjam sírni, de ez eddig nem ment, kipróbáltuk többször és eddig mindig rekedtre sírta-hisztizte magát, de nem aludt el. És mivel tönkretenni nem akarom a hangszálait, amikor rekedt nem próbálkozom meg megint a sírva hagyással. Van akarata rendesen. Majd januárban megint megpróbáljuk.

Most éppen betegek vagyunk egyébként, tegnap este Balázs is és én is belázasodtunk. Semmi egyéb nyavaja, csak a láz. Nekem már csak hőemelkedésem van. Balázsnak délután megint volt láza is, de szerencsére a gyógyszer és az alvás levitte és most este csak hőemelkedése volt neki is. de megyek én is gyorsan az ágyba, enniy netezés elég is volt mára.

wish
 
 


icsilya írta:3 óra? :shock: az jó sok :)
nekem a lassúcsirkém sül 3 órát... na az valami isteni finom.


Ha isteni finom, akkor kérjük a receptet!


na tényleg megyek aludni

wish
 
 


Wish :D
jobbulást Nektek!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


milyen mogyoró durva??? :lol:
m.t.betét= melltartóbetét
amúgy lehet, hogy le kéne már szoknom róla? berögződött régi szokás...? most rádöbbentettetek... :shock: Nekem van 1-2 formázott melltartóm, amiben nem látszik, meg most amúgy is ezer pulcsi van fölötte.

wish,
de jó, hogy leírtad ilyen részletesen az evést!
Nekünk ehhez képest elég össze-vissza, és ha gyümit-főzit esznek, akkor is készenlétben kell állni a tápi-tejcsivel, mert balhé van (mármint a fiam részéről). Norina még mindig olyan, hogy ha kap enni, eszik, ha nem hát nem. :D Még sose balhézott kajáért. Nem úgy a Bencsi. Vagy ha nem kajáért, akkor a cumiért. Most sajna megint nagyon rákapott. :cry:

hajni,
Olivér cumizik?

KépKép
pompomlány
 
 


pompi!


szépen ették a gyerekek a meggyet (mogyival meg alma-banánnal).


hát az a mogyi szó durva! 3 éves kor alatt mogyorót neeeee... allergizál meg minden.... bennem s megállt az ütő mikor olvastam....
szóval mi az a mogyi????????? :roll:

az mt betétet értettem:), én is utálom, hogy végre látszik a mellem, de most amorf alakú... a hegyes bimbó meg sosem zavart csak az idióta pasik akik nyálcsorgatós vigyorral vonyítanak, hogy gombos póló!!!

sütőtök.... tegnap eldöntöttem, hgy főzni fogom... kifogyott a gáz és gyakorlatilag őrlángon szárítottam... és persze ez is este történik...
hozzánk beköltözött murphy bácsi...

katyerina
 
 


nem tudok privit küldeni, hiányzik az elküld gombom.... :twisted: :twisted:
tapasztalat?

ja és van újság, Gajusznak végre kijött a 3. foga!!!!! :)

katyerina
 
 


sütőtök-téma :lol: :lol:
értem én, hogy amíg megsül, de ha előre sejtem, hogy 2 óra, nem nézegetem 10 percenként :D Egyébként 200 fokon nyomattam, és nagyobb szeleteket. De nagyon.nagyon finom lett!!! Férjemmel mi is nyomattuk, Zalán tegnap 3-4 kanállal kapott, de ma viszonylag sokat evett! Szopi után kb 50g-ot (csak saccolom), és ha adtam volna, evett volna többet is :shock:

Wish
Jó sokszor kajcsizik a gyermeked! Nálunk most van 6-7 szopi, de gondolom hamarosan egyet lecserélünk, aztán kettőt....... mindenesetre Zalán nagy kanalazó
sajnálom a lázat :(

Kép
Kép
emma1976
 
 


Katyerina :D
hiányzik mindig, hiányzott is.
úgy tudsz küldeni, hogy innen a fórumból nyomsz egy PÜ gombot, akkor feljön vagy nyomsz egy választ akármelyikre és átírod a feladót.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! :lol: :lol:

vagy nagyon levagyok merülve agyilag, vagy még nem küldtem pü-t sohasem! :lol: :lol:
szóval ha megnyitom a bejött üzit, akkor alul kijön a válasz az üzenetre ablak, meg is írom az üzimet, de alulról akkor is hiányzik egy gomb amivel elküldöm....
ha rányomtam a pü-re akkor volt elküld gomb! :shock:
szóval akkor régi egyszermár elolvasott üzire nem lehet válaszolni?
na mind1 végülis megoldottam! :)

tényleg, ha már úgy is itt vagyok... 6 hónapos babát milyen ágyneműben lehet altatni? értem ezalatt párna, paplan.... csak mert egyre többször veszem észre rajtuk, hogy a fejük alá gyűrik a takarójukat és úgy alszanak. egyenlőre csak hálózsák vastagpléd és a fejük alatt pelussal alszanak....

katyerina
 
 


Orsi! :lol: :lol:

vagy nagyon levagyok merülve agyilag, vagy még nem küldtem pü-t sohasem! :lol: :lol:
szóval ha megnyitom a bejött üzit, akkor alul kijön a válasz az üzenetre ablak, meg is írom az üzimet, de alulról akkor is hiányzik egy gomb amivel elküldöm....
ha rányomtam a pü-re akkor volt elküld gomb! :shock:
szóval akkor régi egyszermár elolvasott üzire nem lehet válaszolni?
na mind1 végülis megoldottam! :)

tényleg, ha már úgy is itt vagyok... 6 hónapos babát milyen ágyneműben lehet altatni? értem ezalatt párna, paplan.... csak mert egyre többször veszem észre rajtuk, hogy a fejük alá gyűrik a takarójukat és úgy alszanak. egyenlőre csak hálózsák vastagpléd és a fejük alatt pelussal alszanak....

katyerina
 
 


na jó a fórumot sem tudom használni... :oops: :oops: :oops: léptem takarítani....

katyerina
 
 


Párnát olyan 1,5-2 évtől mondják, hogy szabad a baba feje alá tenni, akkor is csak a nagyon laposakat.
Előtte én nem tettem.

kapott üzire úgy válaszolsz, hogy megnyitod az üzit és akkor az alatt lévő üzenetes mezőnél már van elküld gomb...

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Orsi,
köszi a bíztatatást szemüveg ügyben!Ragasztóval megy a takarás vagy szemüveggel?

Katyerina,
jobbulást a csajoknak!Gratulálok a fogacskához!Az Avent a leggyilkosabb mellszívó,nem csodálom,hogy fál.Nekem volt a végén elektromos Medela is,azon lehet az erősséget állítani.

Hajni,
3 hónap múlva kell visszamennünk a szemészetre kontrollra,bízom a javulásban.Állítólag minél hamarabb kezdődik a kezelés,annál könnyebb a gyógyulás.Ilyen korán felállítottátok a karácsonyfát?

Wish,
nem értem,hogy mért baj,hogy Balázs csak 2x eszik kanalast!Enyémek is,de amíg nem tudnak rágni,addig nem tudok mást adni.Sajnos még a babapiskóta is megakad a torkukon és hánynak.
Mit csináljak ez ügyben?Segítsetek légyszi!
Most apa itthon lesz 3 hétig,így több erőm és türelmem lesz megtanítani őket enni.

Még 1 kis sütőtöktéma:én 2 centis szeletekre vágom fel,előtte bekepcsolom a sötőt 250 fokra,a héját jól megmosom,mert tök fincsi,ha odakapódik egy kicsit.Persze azt én eszem meg.Max.1 óra alatt megsül.

Andi
Kép
aanda
 
 


Láányok

a sütőtök fog?
Olivér 2,5 napja nem kakált, pedig már hetek óta teljesen beállt a napi 1 kaka.
magában adtam eddig a sütőtököt.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi! A sütőtök elvileg nem fog, de simán lehet, hogy azért nem kakil... Az én gyerekemnél minden fog. Amikor száműztem a répát, almát és a többi fogósat, akkor se kakilt. Úgyhogy nincs tippem. :cry:

Orsi! Kimostad a pelustáskát (tudom, állandóan ezt kérdezem)?

dkata
 
 


Zsuzsi! :)
Nálunk a sütőtök után másnap elég sűrű a kaki (kb. olyan állagú, színű, mint a sütőtök-pép).

Kép Kép
kismokus
 
 


dkata írta:Orsi! Kimostad a pelustáskát (tudom, állandóan ezt kérdezem)?

nem írtam? :oops:
tök szuperül bírta, meg sem látszik rajta.

Anda :)
ragasztjuk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


kismokus írta:(kb. olyan állagú, színű, mint a sütőtök-pép).

akor az azt jelenti, hogy Klári még nem emészti meg, vagyis még nem érett a hozzátápira.
Levi is ilyen volt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi: pont akartam kérdezni, hogy elkézdtétek-e a hozzátápit, de látom, igen. :) Zorka mikor nem kakilt napokig Normaflore-t kellett minden este adni neki. Használt is.

Zorkánál ma volt utoljára a dévényes csaj, elbocsájtott minket. Azt mondta rendben van :) Annyira örülök! :)

tiko
 
 


Orsi! :)
Akkor várjak pár napot, vagy 1-2 hetet, és csak utána próbáljam újra?

Kép Kép
kismokus
 
 


Kismókus :)
azt jelenti, hogy nem dolgozza fel.
Szerintem 1 hét múlva próbálj rá megint. Ha ügyesen kanalazik, akkor azzal valószínűleg nem lesz gond később sem.
Vagy próbálj meg mást és nézd meg azzal mi lesz pl. sárgarépa, mert a székletben az is egyértelmű :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Tiko :D
örülök, hogy minden rendben veletek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi: hát még én! :) Köszi! :lol:

tiko
 
 


Andi :)
Nem az abaj, hogy csak kétszer eszik, hanem az a baj, hogy csak szopival alszik el. :) Azaz az sem baj, csak lassan valahogy csökkenten kellene majd a szopik számát, hogy 1-1,5 éves korára el tudjuk hagyni.
Most pl nem aludt el a szopi közben és hallom, hogy benn sír a kisszobában. Ilyenkor a férjem altatja, de anniyra rossz hallgatni, hogy sír :(
Darabos kajcsira én azt mondanám, hogy elősször adj nekik sűrűbb pépet, aztán kicsit darabosabbra turmixoltat. És ha ezek mennek, akkor térj át a villával való összetörésre. Balázs megeszi a darabosabb kaját is, de ő eleve a sűrűbb pépeket favorizált és az almaevés közben megszokta, hogy nagyobb darabokat is lenyel egyben. Azt hiszem ezt úgy kezdtük, hogy a banánt villával törtem csak össze, úgy elég darabos, de alapvetően csúszós, ezért könnyen lenyelte.

Zsuzsi :)
A sütőtőöklé hajt. A védőnő ajánlotta és ha nehezebb a széklete Balázsnak azt szoktam neki adni víz helyett (nálunk működik). Én főzve adom általában neki a tököt és úgy nem szokta egyáltalán megfogni (sőt, jó laza székeltet csinál), de lehet hogy sütve jobban fog, majd megfigyelem, úgyis holnap akarok tököt sütni, annak holnaputánra látszik a hatása :D
Én a kakiban csak az almahéj darabokat szoktam beazonosítani, meg a narancs rostjait. Hát nem rágja meg túlzotten ezeket :D

Emma :)
Én is azt hittem, hogy kevesebb szopi lesz, de így alakult. Mondjuk elötte 8-9szer szopizott egy nap, szóval ez a 6-7 végül is csökkenés :)

Balázsnak ma már csak hőemelkedése volt (nekem az sem). Voltunk dokinál azt mondta valószínűleg 3 napos láz, mert semmi baja egyébként. Úgyhogy most várom a pöttyöket.

wish
 
 


Wish! Köszi a menetrendet! :lol: Sajnálom a betegséget! Én gyerekem megint taknyos. :twisted: Nálunk se csökkent számottevően a szopik száma, de van olyan, hogy szippant egy párat, pl. ebéd után, és már mászik is tovább. :lol: Ezt a tök-főzést kipróbálom, hátha segít a szoruláson,de én sütni szeretem, az illat és a karamellizálódás miatt. :lol: Ezt akartam is kérdezni, mit jelent a töklé? Nyers tök leve, vagy...???
Szerintem ezt a tök-témát rendesen kimerítjük. :P

Az hülyeség, hogy én szeretném az esti meg reggeli szopit megtartani addig, amíg már rendes tejet ihat? :oops:

Rizs: ti milyen rizst főztök a gyereknek? (sima, jázmin, barna, stb.?) A barna rizs jutott eszembe, de nem tudom, lehet-e?

dkata
 
 


Kata :D
a tk és barna cuccok 1.5 év alatt nem ajánlottak, mert a magas rosttartalom miatt iszonyú nehezen emészthetőek.

én sima rizst főzök. (nálam 90%ba jázminrizs van itthon, meg rizottórizs :) de az ugye nem erre a célra való)
de gyereknek rizsliszttel is lehet süríteni és akkor azt nem kell extrában turmixolni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish

Te az almát héjastól adod?
sütőtöklét is lehet kapni? melyik márka? olyat én még nem láttam.
milyen pöttyöket vársz? láz után szokott lenni?
Olivér lázas volt 2 napig, s most pöttyös az arca, lehet, hgoy a láztól?

amúgy megszületett a kaka, szélcső segítségével. ugyanolyan volt a színe és állaga, mint mindig.

Kismókus

Te mennyit adsz egyszerre Klári babának? lehet, hogy túl sokat, s azért nem emészti még. én Olivérnek 5-6 kiskanállal adok, pedig enne többet is.

Ma lefagyasztottam adagokban a tököt. mivel keverjem, hogy ne fogjon annyira? alma? tápszer? gondolom a krumpli nem jó ötlet.

répapürét is lehet fagyasztani?

Tiko

örülök, hogy Zorkánál rendben van minden. és a hason fekvés megy már?
az a játék nagyon jó ötlet volt, tegnap 10 percet feküdt rajta egfolytában, s már én vettem le róla, de Olivér nem unta még.
A normaflor székrekedésre jó?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi! A betegség neve: 3 napos láz. A láz után pöttyök jelennek meg a betegen. Nem jártatok dokinál?

Orsi! Köszi! Pont a rost miatt kérdeztem (még mindig a kakilással kínlódunk :twisted: ).

dkata
 
 



Teljeskiőrlésű. Köszi. :lol: :lol: :lol: :lol:
De rizsliszttel fel kell főzni a főzeléket, nem (mert lisztízű marad?)? Rizslisztem az van.

dkata
 
 


Kata

a 4 hónapos oltáson voltunk, utána lett lázas.
de Olivér miden oltás után lázas volt.
jé, ilyen betegség is van, hogy 3 napos láz?
itt minden nap tanulok valamit :D
de akkor, ha az oltás miatt lett lázas, attól lehetnek a pöttyök?

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi! Az alma is fog. A barack, meggy ami hajt. Krumpli is fog, keményítő (a rizs is).
A Szentkirályinak van sütőtökleve, de én még nem adtam ilyen üveges levet, ezért kérdeztem én is Wisht, mit ért alatta.

dkata
 
 


Sztem attól is. Nálunk szerencsére se láz, se semmi nem volt oltáskor. De lehet hogy véletlen egybeesés.
Én répát, céklát, almát, cukkinit, paradicsomot fagyasztottam eddig. (Már amit előtte megfőztem.) A cékla se fog, és az is mehet az elején. Almával finom a répa, cékla és a sütőtök is.

dkata
 
 


zsuzsi73 írta:sütőtöklét is lehet kapni? melyik márka? olyat én még nem láttam.
milyen pöttyöket vársz? láz után szokott lenni?
Olivér lázas volt 2 napig, s most pöttyös az arca, lehet, hgoy a láztól?

A 3 napos láz egy vírusfertőzés 1szer lehet 1 életben elkapni. 3 napig magas 38-39 vagy feletti lázzal jár, és a 3. napon megjelennek testszerte az apró tűszúrásszerű piros pöttyök.

sütőtöklé: kecskemétiben tuti van

répát én főzés után fagyasztok.

rizsliszttel fel kell főzni, vagy külön főzöd meg a rizslisztet vízzel mintha rántást csinálnál.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata

épp azután keresgéltem az előbb, hogy van-e valamilyen üveges sütőtöklé, de épp most írtad meg.
Olivért nem fogja az alma, ellenkezőleg. amikor azt elkezdtem neki adni, akkor állt be a napi 1 kakálásra (előtte 2 naponta kakált.)
ha be van repedve a füle mögött a bőr, az tényleg allergia lehet?
felírt most a dokinő másik tápszert, mert hogy lehet, hogy allergiás, de nem nagyon ízlik Olivérnek (keverve adom a régivel)

Kép
zsuzsi73
 
 


Orsi,

akkor nekünk nem ez volt. de akkor mitől pöttyös az arca?

Kép
zsuzsi73
 
 


Orsi, Kata

se a kecskemétinek, se a szentkirályinak nem látok sütőtöklét, végig néztem a termékeiket :cry:

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi: egész jól megy a hason fekvés, mondhatni egyre jobban. Van, hogy azért sír, mert hason szeretne, de már nem bírja :) A hengert Zorka is nagyon szereti :)
Normaflore nem kifejezetten hashajtó, sőt, egyáltalán nem az. A bél természetes flóráját teszi rendbe.

tiko
 
 


Zsuzsi! Szentkirályi, tuti! A DM-es kuponokkal vettem és én ittam meg... :oops: :oops: :oops: Azzal indokoltam, hogy van benne cukor. :lol:
Az új tápitól nem lehet pöttyös az arca?

dkata
 
 


zsuzsi73 írta:ha be van repedve a füle mögött a bőr, az tényleg allergia lehet?

nem, valószínűleg atópiás dermatitis (köznyelven: atópiás ekcéma), hidratálni kell.

az araca kajától is lehet pöttyös

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi, Kata

se a kecskemétinek, se a szentkirályinak nem látok sütőtöklét, végig néztem a termékeiket :cry:

a sparban pedig tuti van.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: