Új privát üzeneted érkezett!

Hupsz bocsi, most mennem kell, vár a banki ügyintézés, meg a posta, meg a akrácsonyi bevásárlás, meg a húúú a nap fénypontja: a barátnőim. Most találkozom velük először azóta. Szerintem ők jobban aggódnak emiatt, mint én. Végülis érthető: nem tudják mi illetve ki fogadja őket. :wink:

Jó olvasni titeket, lehet, hogy hétvégén is bejelentkezek. Legalábbis olvasni mindenképp. Jó hétvégét, pihenést mindenkinek.
wruska

Wruska-kérdezted Leit, ő most szabin van és nem tud netezni, de tudja a számomat és ha van valami történés vele, talán megengedi hogy nektek is elmondjam. De elvileg bemegy majd a munkahelyére és pár naponta fog írni.
Tök jó egyébként hogy "csajozós" napot tartasz, ki kell engedni a gőzt. Én már alig várom, hogy a barátnőmmel leigyam magam szilveszterkor, előbb nem tudom mert Bécsben él, és igaz hogy holnap is megyek hozzá, de ha innék, nem tudnék hazajönni...szóval kell a lazulás!!! Érezd jól magad!
Vendég

Zsibima!

A lazulással barátnőkkel egyetértek,bár mostanság a nagy bulizás nekem kimarad,marad a mozizás,kajálás együtt.Azért sztem te se vedd annyira biztosra ,hogy tudsz szilveszterkor inni :wink: lehet hogy már 2in1 leszel,nem?! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Hát a csajozós nap tényleg jól esett. És a forralt bor isteni volt :D Panny, azért a mozi se rossz dolog. A lényeg a kikapcsolódás.
Zsibima, ha tudsz valamit Leiről, és ha ő is így gondolja, dobd fel, tényleg nagyon szorítok neki, hogy összejöjjön. Jó lenne.
wruska

Wruska, ha tudok valamit Leiről és ő felhatalmaz akkor persze írok róla, remélem én is hogy sikerül neki. Örülök, hogy jó volt a buli, imádom a bort mindenféleképpen...

Panny- én is szeretném ha csak limonádét ihatnék, de azért is tűzök ki ilyen célokat, hogy szilveszterkor "sárga föld", mert nem akarok rágörcsölni a gyerekcsinálásra. Tehát ha lehet inni - iszom, ha nem annál jobb! :wink:
Vendég

Wruska!
Mint ahogy Zsibima írta én vagyok a "hormonmumus"!
Azért mert ezt szajkózom folyton!

Én Alexal és Zinával minden probléma nélkül,szinte azonnal lettem terhes és nagyjából gond nélkül hordtam ki Őket!
Zalánért mégis sokat küzdöttünk!Közel 3 évet!És csak 3 vetélés után derült ki,hogy a progeszteronom alacsony,ezért a petesejt ugyan megtermékenyül,de megtapadni nem tud!
Hormonzavar bármikor kialakulhat!Csak az orvosok valamiért nem nagyon foglalkoznak ezzel!Én olyan orvosnál,egy olyan kórházban vetéltem el 2×,ahol medőséggel is foglalkoznak!Ebből az első vetélésem a 11.héten volt és műszeresen kellett befejezni!Semmit nem mondott a doki,csak azt,hogy várjunk 3 hónapot!Vártunk és újra terhes lettem!Előszőr azt mondta az első UH-n,hogy minden ok!A másodikon azt,hogy lehet,hogy nem is vagyok terhes,vagy csak méhenkívüli,jöjjek vissza 1 hét múlva! De aztán orvost váltottam,egy olyan kórházban ahol foglalkoznak ezzel,és itt az orvosom egyből a hormonszintemet nézte!Persze ezen a babán már nem tudott segíteni!Elkezdődtek a kivizsgálások!(A 3. vetélés azért volt,mert terhes lettem mielőtt meg lettek volna az eredmények!) Aztán azt mondta a doki,hogy addig amíg Ő nem mondja ne is próbálkozzunk!(hát ez sokáig tartott!)Gyógyszert szedtem,vérvételre jártam és végül sikerült! :lol:

Én azt gondolom,ha újra babát szeretnék kivizsgálással kezdeném,persze utólag könnyű okosnak lenni!Ezért mondom mindenkinek,hogy mielőtt próbálkozik,vizsgáltassa ki magát!

Vitamin!
Én mindíg Elevitet szedtem!Mikor Zalánnal terhes lettem már 1 éve szedtem és mellé a folsavat is!(azért szedtem előtte 1 évig,mert folyamatosan készültem rá,hogy na,hátha most,ebben a hónapban lehet már!)
Vendég

Többiek!

Bocsi,ha sokadszorra már uncsi a sztori! :oops: :oops:
Vendég

Sziasztok.

Csatlakozom hozzátok. Csütörtökön volt a műtétem 14+4 naposan. A gond az volt, hogy a kicsinek szívfejlődési rendellenessége volt, a kromoszóma vizsgálat pedig 21 es triszómiát vagyis down szindrómát mutatott.
Tavaly májusban szintén műtéten estem át a 15.héten elhalt terhességet találtak.
6 évvel ezelőtt pedig az 5. napos babámról kiderült hogy down kóros és gyomorfejlődési rendellenessége van. Mindez vizsgálatok alatt nem derült ki.

Mindezek ellenére van 2 egészséges kisfiam, 11 és 4 évesek.
De nagyon szeretnék még egy egészséges kislányt is.

Hát az én történetem ennyi röviden.

Kép
Kép
Kép
kriszti72

Sziasztok Lányok!
Rég nem jelentkeztem,mélyponton voltam és vagyok a mai napig is, de bele-bele olvastam a topicba.
A mai nap lett volna a kislányunk várható születésének ideje... :( nagyon nehéz...azt hittem 4 hónap elteltével könnyebb lesz,de nem. Voltam kint a temetőben is,de még jobban felzaklatódtam...Sajnos a férjem sincs túl jól, nem tudják kideríteni, mi a baja...úgyhogy teljesen kivagyok :cry: nem tudom mi jöhet még. A fenébe is, csak egy kicsit boldog akarok lenni!
Na mindegy, bocs a siránkozásért,csak már nem bírtam elfojtani.
Remélem Ti jobban vagytok és a babucik a pocakokban szépen növögetnek(akikre vonatkozik)!
Kriszti!
Nagyon sajnálom,amit meg kellet élnetek ezidáig :( Kívánom, hogy továbbra is maradj nagyon erős és ne add fel a reményt a harmadik babucikáért!
Gyere ide gyakran,itt mindig biztató szavakra találsz.
Üdv. Zsu
susisusi

szia kriszti72!

nagyon sajnálom, hogy közénk kellett csatlakoznod! szomorú, ami veled történt! :cry: nekem lassan 3 hónapja kellett megszülnöm a 23.héten a pici lányomat szintén kromoszómarendellenesség miatt (14-es triszómia). :cry: Nehéz dolog ez, tudom mit élsz most át! nekünk első baba lett volna! :cry:
Itt nyugodtan kiírhatod a bánatod! segítünk egymásnak átvergődni ezen a nehéz időszakon! és aztán majd egyszerre babásodunk majd! :wink:

Nektek kellett menni genetikai vizsgálatra? mármint neked és a párodnak?
Vendég

susi

nagyon sajnálom, hogy ilyen rosszul érzed magad és a párod sincs jól! nálunk is így van, a tragédia óta egyre csak gyűlik a baj. ( jól mondják, hogy szegény embert még az ág is húzza :evil: ).
én is rettentően elszomorodok, minél közelebb jön a január. ráadásul a sógornőm most fog szülni! így nehéz lesz elterelni a gondolatom :cry: nem tudom, hogy fogok túlélni! :cry: nagyon hiányzik Hanna! :cry:

kívánom, hogy hamar rendbe jöjjetek ti is és jól alakuljanak a dolgaitok!
Vendég

Baba8!
Köszi a bíztató szavakat és nagyon remélem, hogy Nektek is hamarosan jóra fordul a sorsotok! Én már csak abban bízok,hogy az új év valami jót hoz majd. reménykedjünk!
Üdv.Zs.
susisusi

susi
azt olvastam valahol, hogy ez az év a lemondás, szomorúság, csalódás éve volt sok embernek, és a 2008 lesz az öröm, ajándék éve :wink: bízzunk benne! :wink: ti mikor kezdhettek próbálkozni?
Vendég

Szia Kriszti!!

Örülök hogy jobban vagy!!
Küldtem privit,nem kaptad meg??
Az hogy lehet,hogy 2szer lett down kóros babád??

Ez nagyon ritka dolog nem?

Én nyáron veszítettem el a 22-hetes fiamat.
Valami torokfertőzés miatt,borzasztó volt.
Sajnos tavaly meg a down kór jött ki.

Mindenkinek kitartást kívánok!!

Sütőtök
sütõtök

Sziasztok!

En is becsatlakoznek ha nem baj...

34 eves vagyok es mi februar vegen vesztettuk el a 10 hetes babankat - o lett volna az elso es nagyon nagyon megviselt a dolog. Azutan oktoberben ujra pozitiv lett a tesztem, de az orom csak egy hetig tartott... :cry:

Annal is nehezebben viselem a dolgot, mert kulfoldon elek es nincs a kozelben sem a csaladom sem az otthoni barataim, akivel beszelhetnek rola. Egyik baratnom ajanlotta ezt az oldalt, aki szinten hasonlokom ment keresztul de szerencsere azota mar babazik :)

Ugy tunik sajnos sokan vagyunk hasonlo problemakkal.

baba8 - teljesen aterzem a problemadat, az en sogornom is pont ugyanakkor esett teherbe mint en. En szept. 25-re o 26-ra volt kiirva es azota mar van egy gyonyoru kislanyuk. Probalok orulni veluk, de nehez nem gondolni ra, hogy mi lett volna ha...

2007 tenyleg nekunk is nagyon betett - a fentieken kivul az apukamat is elvesztettem majusban :cry: :cry: :cry:
Alapvetoen szerencses embernek tartom magam, de alig varom, hogy vege legyen ennek az evnek.

Ennyit rolam - remelem befogadtok. :?
hajnski

hajnski

szió! sajnálom a babuid! én a 23. héten vesztettem el a kislányomat. :cry: engem is nagyon megviselt, nekünk is első baba lett volna.

Megtudtátok, hogy mi okozta a vetéléseket? nem lehet, hogy baj van a progeszteron szinteddel? voltál már valamilyen vizsgálatonM
Vendég

Nem tudjuk mi volt a baj en csak utolag kerultem korhazba. Akkor semmilyen vizsgalatot nem csinaltak. Az masodik utan mentem vissza a dokihoz, aki csinaltatott velem vervizsgalatot - felirt vasat, cinket es szeleniumot. Mult heten ujabb vervizsgalat - gondolom, hogy megnezze mi valtozott. Csutortokon megyek vissza megbeszelni az eredmenyt.
hajnski

Remélem, hogy hormonpaneles vérvételt csinált, mert akkor kiderül. Azt a ciklus 3. és 21. napján szokták csinálni.
Vendég

23. heten :shock: nekem a 10 hetes is nagyon bekavart! Ez mikor volt? Probalkoztok mar azota?

Azt hittem a kozepso harmad az amikor legkevesbe tortennek ilyenek, de ahogy visszaolvasgaok latom, hogy egyaltalan nem ritka, hogy akkor van baj!
hajnski

[quote="baba8"]R írta:baba8emélem, hogy hormonpaneles vérvételt csinált, mert akkor kiderül. Azt a ciklus 3. és 21. napján szokták csinálni.

Postan kaptam a behivot a vervizsgalatra - semmi nem volt benne, hogy melyik napon legyen vagy ilyesmi. A legutobbi vizitemnel nem is mondta, hogy vissza kell mennem szoval egy kicsit meglepett. Majd megkerdezem csotortokon, hogy ez most hogy is.
hajnski

hajnski

az tudom, hogy ha vetélés történik minden ok nélkül, akkor meg szokták nézni a progeszteron szintet, mert ha az alacsony, akkor vetélést okoz, ha valakinek alapból alacsony, akkor kap rá gyógyit (utrogestán, v duphaston) és azt a terhesség 12. hetéig szedni kell (általában hüvelybogyó formájában), a 12. héttől nem szükséges, mert a méhlepény átveszi a szerepet a sárgatesstől. a hormonpanelnél szokták még nézni a fsh-lh értékeket, és a prolaktint is, illetve az ösztorgént. Nekem pl annakidején magas volt a prolaktinom, ezért nem tudtam teherbe esni, kaptam rá bromót, attól rendbe jött az érték és terhes lettem, viszont el kezdtem barnázni, rögtön csináltak hormonvizsgálatot, és kiderült, hogy alacsony a progeszteron szintem, erre kaptam utró, és a méhem így nem dobta ki a magzatot, szépen helyre hozta a progeszteron szintem, csak sajna közbeszólt a kromoszóma :? bár így visszagondolva, lehet, hogy azért volt nekem alacsony a terhesség elején, mert el akart menni a pici, ugyanis az ilyen kromoszómális betegség ami Hannának volt, azért olyan ritka, mert vetéléssel szokott végződni már az elején, sztem ha én nem szedem az utrót, akkor nem marad meg és nem jutunk el a 23. hétig, de hát akkor még nem tudni, hogy miért olyan alacsony a progeszteron szint. sajna. :(
Vendég

Akkor ugy tunik itt mas a rendszer - neem nem neztek semmit... :?
hajnski

A védőnőnek, elég ha telefonálok és elmondom neki mi történt vagy mindenképpen személyesen kell bemenni hozzá?
A dokimhoz 28 án kellett volna mennem az AFP miatt, még ő sem tudja , hogy ez lett a genetikai vizsgálat eredménye.

Az a rossz, hogy én érzem magam kellemetlenül, hogy beszélnem kell erről, mert nem szeretem, ha sajnálnak.

A műtét után semmit nem mondtak a kórházba, azt sem tudom, meddig normális a vérzés, mikor fog ujra megjönni, stb....

Nekem és a férjemnek nem csináltak semmilyen vizsgálatot. A genetikus szerint a down kór ismétlődésének esélye következő terhességben 2%. Azt sem tudom, hogy ezt a gén hibát az anya vagy az apa génjei okozzák?

Kép
Kép
Kép
kriszti72

sütőtök- nem kaptam meg a prividet.
Nektek mondták, hogy mi okozta a down kórt? Hátha te többet tudsz erről mnt én. Legközelebb szeretném elkerülni ezt a betegséget.

Lányok! Köszönöm mindenkinek az együtt érzést és a bíztatást. Nem fogom feladni, természetesen amint lehet próbálkozunk, hogy sikerüljön összehozni egy egészséges kislányt. Talán jövőre a karácsonyfa alá.

Kép
Kép
Kép
kriszti72

kriszti

én személyesen mentem el a védőnömhöz és a dokimhoz is, mert kellett egy kis segítség a tisztulásban (ergamm csepp). Nekem majdnem két hétig tartott a vérzés, persze ebből egy hét csak pecsételgetés volt és narancssárgás folyás, ezért mentem el a dokimhoz, ő adott ergamm cseppet, az rendbe hozott hamar.
műtét után 31 napjra jött meg az első piri, és a második is 31 napra.

genetikai vizsgálatra nem kell mennetek, hogy hordozzátok e, mert nekünk menni kellett.
Vendég

Sziasztok lányok!

Egy napig nem voltam és ennyi új csatlakozó! Hát lányok ez egy nagyon rossz év volt!!! Remélem a következő mindenkinek jó lesz...

De ha már így alakult sajnos, annak azért örülök, hogy ide jöttetek, engem is ez a topik húzott ki a gödörből!!! Sokat segítettek a lányok, remélem lelkileg nektek is jobb lesz, ha kibeszélitek magatokból az érzéseiteket.

Kriszti- én már írtam neked a másik topikban, remélem a családodra már nem haragszol...jót akartak neked szerintem. Az lenne a kérdésem hogy a 6 évvel ezelőtti babád is kislány volt??

Hajnski- én is 10 hetesen veszítettem el... De most teljesen jól vagyok lelkileg! Ha úgy érzed hogy szerencsés ember vagy, akkor az is vagy!!! (én is annak érzem magam minden rossz ellenére) Két vetélés után tényleg ki kellene vizsgáltatnod magad, de ezért szólni kell, mert sajna maguktól nem csinálják meg! De nézd meg Alziza történetét és a gyönyörű kisfiát, neked is sikerülni fog!!!
Vendég

Baba - jól vagy?? Pár nap és akció ugye?? :D
Vendég

zsibima

Eddig csak ez a baba volt kislány, a többi fiú, illetve a tavalyi elhalt baba nemét nem mondták meg.
Nem haragszom a férjemre....csak persze nem esett jól, hogy ő 1 percet sem gondolkodott azon, hogy esetleg mi lenne ha megtartanánk. Végülis a szív műtét miatt döntöttem igy, mert nem valószínű, hogy túlélte volna a kislány. Vagy talán 1-2 évig, vagy csak pár napig.

Kép
Kép
Kép
kriszti72

Kriszti-tudom hogy nagyon nehéz döntést hoztál, de remélem arra is gondoltál, hogy a babának is jobb így... szívprobléma az súlyos és lehet hogy csak pár napig élt volna és akkor neked, neki és az egész családnak rosszabb lett volna. Remélem a két kisfiad erőt ad neked most ebben a nehéz időszakban!
Férfiak...ne hibáztassuk őket, ők csak azt látják, hogy nem lenne egészséges a gyerekük. Ők nem élik át az anyaságot...nem értik mi játszódik le bennünk. És én ezért sajnálom őket...
Azt sem fogja átélni amikor megszületik a következő babód és látod, hogy egészséges és sírsz örömödben...és te leszel a legboldogabb a világon!
Vendég

Koszi Mindenki - maris jobban erzem magam!

A doki azt monta, hogy itt csak a harmadik utan kezdenek el vizsgalodni, de o azert csinal nehany tesztet. Azok alapjan irta fel a vastablattat, de azt mondta mas gondot nem lat. Szoval most csak probalkozunk, hatha harmadszorra nagyobb szerencsenk lesz.
Majd csutortokon meglatom mit mond a masodik tesztrol.

zsibima - veled mikor tortent a dolog? Jo hallani, hogy azota mar te is rendbe jottel! :)
hajnski

Hajnski- örülök, hogy jobban érzed magad! :D
Én már nem vagyok túl fiatal :D nekem volt 16 éve a 12. héten egy babám, aki elhalt, utána született 14 éve egy lányom, egészségesen, és most október 17-én volt egy üres petezsákom, amire a 10 hétig várt a doki, hátha történik valami. Én már akkor 3 hete tudtam, hogy nincs remény, be is jelentkeztem ide a topikba és akkor nagyon sok segítséget kaptam, láttam van aki sokkal rosszabb dolgokon ment keresztül mint én és mégis pozitívan gondolkozik. Mert ez nagyon fontos, szerintem a gondolatoknak ereje van! És képzeld még a műtét előtt megálmodtam a következő babámat. Ultrahangon voltam (teljesen színes álom volt) és a doki mutatta hogy dobog a kicsim szíve. És én ettől annyira megnyugodtan, mert egy boszorkány vagyok, szinte minden jót és rosszat megérzek előre! :D
Úgyhogy alig várom, hogy beteljesüljön az álmom! Neked is ezt kívánom: teljesüljön a vágyad! :D
Vendég

Hajnski- ugye Hajni vagy?? Olyan nehéz leírni a Hajnski-t... :D
Majd számolj be mit mond a dokid, mikor próbálkozhattok stb. Az utolsó eset után is volt műtét, v. spontán vetélés volt??

Egyébként sokszor akkor is nehéz beszélni erről, ha az embernek közel a családja. Az én családom is csak közhelyeket puffogtat, "majd lesz másik" "legközelebb sikerül". Rémes volt mikor az utolsó uh. előtt a tesóm jött velem, mert már tudtuk hogy baj van és nem akartam egyedül menni. Odatotyogott hozzám egy másfél év körüli baba és velem akart játszani. Ott ült kb. 15 kismama de pont én kellettem neki. Persze sírógörcsöt kaptam, na az összes kismami engem nézett. :cry: A tesóm meg közben közhelyeket mondogatott, meg hogy biztos nincs semmi baj csak túl érzékeny vagyok! Hidd el ezt rajtad kívül senki más nem érti meg, csak aki már túlélte ezeket, vagyis mi!

És látod a barátnőd, aki ajánlott minket, már ő is babázik! :D
Vendég

Sziasztok Lányok!Én már írogatok a 2008,nyári babák topicba,mióta megtudtam hogy baba lesz.

De sajnos ma 1 hete el kellett venni tőlem mert el volt halva bennem.
Ha mem bánjátok írnék hozzátok is mivel úgy látom ti is hasonlóan jártatok a közelmúltban.
Nekem a babám még csak 7 hetes volt,de olyan erősen meg volt tapadva hogy nem tudott magától elmenni ,muszály volt műszeresen befejezni a terhességet.6.-án kellett befekünöm a nőgyógyra,mert magas volt a vérnyomásom,és be kellet állítani,de már előző héten sem látott szívműködést a doki a babánál,így gondolta majd megvárják míg beindul a vetélés magától.Csütörtökön rám se nézett senki,pénteken se nagyon,szombatra már fehérje is volt a vizeletemben,senki meg nem ultrahangozott volna hogy él -e a baba vagy nem,Még szép hogy a vérnyomásom az egekben volt. :twisted: Ha nem jön az orvosom vasárnap be lehet megvárták volna míg hullamérgezést kapok.Úgyhogy vasárnap megnézett a doktornő és azt mondta a baba változatlanul ott van,szívműködés nincs,meg kell csinálni az abortuszt.előkészítettek,és negyed óra alatt túl voltam rajta.
Testileg rendben vagyok,de a lelki dolgokhoz még idő kell!! :cry:

Kriszti:Nekem vasárnap csinálták a műtétet,az első napokban eléggé véreztem,most már szűnik,a hasam is görcsölt még tegnap is,azt mondják húzódik össze a méh.Majd csak túl leszünk rajta.

Az orvosok 3 hónap szünetet javasolnak minimum.
Nekem a vérnyomásomtól is függ majd.Remélem addigra az is helyreáll és lehet próbálkozni.
Szerencsére van már egy 5 éves fiam aki eltereli a figyelmem magamról.El sem tudom képzelni milyen rossz azoknak akik első babájukat veszíteték el.

Remélem én is jöhetek közétek?Nagyon jó dolog hogy tudunk a másiknak támaszt adni ,vigasztalni.

KépKép
henka76

Sziasztok!

Vidéken voltunk pár napig, és megdöbbenve olvasom, h. pár nap alatt sajnos hányan csatlakoztak hozzánk.
Nagyon sajnálom, h. ezt egyre több nőnek kell átélnie...

Hajni!
Én úgytudom itt Magyarországon is csak a 3. vetélés után vizsgálódnak, de lehet, h. akkor ezért is úgy kell "könyörögni" a dokinak. Anno nekem a 2. vetélés után (ami idén év elején volt) ha nem váltok dokit szintén nem vizsgáltak volna ki, és nem derült volna ki, h. alacsony progeszteron szintem van.
A dokim szerint ha nem szedtem volna a mostani terhesség alatt Utrogestan-t, akkor ez a babó is elment volna...

Lei!
Remélem + lesz a teszted pár nap múlva. A mostani terhességemnél nekem is nagyon későn lett + a teszt (akkor is nagyon haloványan). Az első tesztelésnél, ami - lett a férjem mondta, h. nem vagyok terhes (ez elég rosszul esett akkor), de én mondtam neki, h. biztos h. terhes vagyok, mert azt álmodtam, h. + lett a teszt..

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Henka- én olvastalak a nyári topikban és sajnos gondoltam, hogy ez lesz a vége...sajnos tényleg veled együtt sokan így jártunk...

De gyere hozzánk beszélgetni, igaz ezen az oldalon már vagy háromszor leírtam, de tényleg nagyon sokat segített nekem is ez a topik.

Örülök, hogy a kisfiad erőt ad neked!

Lehet, hogy a vérnyomás probléma miatt volt baj?? Mit mondtak az orvosok, a következő baba előtt be tudják állítani??
Kisfiaddal volt ilyen probléma? Na jó sok kérdést tettem fel..

Remélem rendeződik a vérnyomásod és akkor talán nem is kell kivárnod a három hónapot! (én nem tudtam kivárni :D )

Gyere hozzánk minél többször beszélgetni!
Vendég

Vera- ezek a női álmok!! :D Én is szoktam ilyen dolgokat megálmodni! És a te álmod 8-9 hét múlva meg is születik! :D
Vendég

Üdv mindenkinek. Én is döbbenten olvasom, hogy újabbak csatlakoztak. Én is csak egy hete vagyok itt, sajnos, nálunk a 11. héten halt el a baba. Az első, így nincs mivel vígasztalódni:(

Én csak a műtét napján (Kettőkor volt műtét, hatkor engedtek haza, de itthon már nem volt semmi nyoma) véreztem, azóta sincs semmi, csak egy kis barnás folyás. A hasam már nem görcsöl. Hétfőn megyek a dokimhoz és kifaggatom a kivizsgálási lehetőségekről, hogy a következő babánál már ne kelljen aggódni.

Sajnos ma tudtam meg, hogy sógornőm, aki február 6ra várja a kislányát, lebetegedett, lázas is, de nem ment el orvoshoz. Sírógörcsöt kaptam, hogy hogy lehet valaki ilyen felelőtlen, miközben látja, hogy egy 11 hetes kis élet elvesztése is mekkora fájdalommal jár, pedig nem mozog, nem érzed annyira régóta, annyira intenzíven, mint egy akkora babánál.
De nem hallgat senkire. Fohászkodok értük, hogy ne legyen semmi bajuk, de nem tudok másra gondolni, mint hogy mennyire veszélyes és felelőtlen, amit csinál. Bár lehet, hogy én vagyok most túl érzékeny.

Azon gondolkozom, mit is mondjak és hogyan, hogy ne ijesszem meg - bár lehet, hogy ez lenne a megoldás - és elmenjen orvoshoz. Adjatok tanácsot, mit lehetne ilyenkor tenni.
wruska

zsibi

köszi jól vagyok! hát igen, már pénteken esélyes a dolog, bár a véreredményt még nem tudjuk, de lehet ,hogy jobb is ha majd csak utána tudom meg, mert ha kiderül, hogy hordozó valamelyikünk, lehet, hogy bele se merek majd vágni. :?
Vendég

Sziasztok!

Én is szomorúan látom,h többen csatlakoztak az elmúlt napokban...

Kriszti!

Nagyon sajnálom h pont most a kislánynál történt ez a tragédia....de sztem is így volt a legjobb mindenkinek!!Igaz hogy nekem csak 6 hetes volt a magzataom,de sajna nekem is el kellett vetetnem a 3.babámat egy vírus miatt amit elkaptam és 90%-ra beteg babánk született volna....Akkor minden lehetséges természetes módszert alkalamztunk,h kislány legyen a 2 fiú után...de ez engem annyira megviselt h most mindegy volt csak egészséges babánk legyen...és hát a műtét utáni első mensi után sikerült is és már a 27. hétben járok,ismét fiúcskánk lesz,Olivér,de egészséges!!!

Sok erőt és kitartást kívánok nektek és h minél előbb kezedben tarthasd az egészséges babád!!És gyere amikor csak akarsz,örömödben,bánatodban itt mindig találsz jó szót!! :wink:

Hajnski!

Neked is üdv sajna itt :(
Sztem is kéne egy hormonvizsgálat,nehogy mégegyszer át kelljen ezt élned.Inkább erősködj a dokidnál,akkor csak nem küld el anélkül h megcsinálná.Ahogy írták a csajok ,ahhoz a ciklus bizonyos napjain kell vért venni,nem egy szimpla vérvétel.
Neked is sok erőt és türelmet az úlabb abádhoz és szívesen látunk bármikor és oszt meg velünk a szomorúságod vagy a boldogságod :wink:

Susisusi!

Látom kicsit le vagy hangolva :?
Minden jót a jövő évre!!Remélem a férjed is rendbe jön!

Henka!

Neked is csak erőt és kitatást kívánok az újabb babuci eljöveteléig!
És gyere amikor csak akarsz,itt meghallgatunk!! :wink:

És ti kivárjátok a 3 hónapot ha előbb rendbejön a vérnyomásod?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

csajok! én nem értem, hogy miért kell több babát elveszteni ahhoz, hogy vizsgálódjanak, az én dokim akármikor megcsinálna egy ilyen hormonpanelt, ez egy apró rutin semmiség! nehogy már ne lehessen megkérni.
Vendég

Baba- neked jó a dokid. Sajnos másoknál ez nem így működik. Mikor tudjátok meg a véreredményt??

Wruska- hát nem játék a láz az biztos!!! Nem tesz jót a babának, de ha felnőtt ember létére nem megy el orvoshoz nem tudsz vele mit csinálni!!! Az apuka mit szól ehhez?? Szerintem nyugodtan megijesztheted!
Vendég

Hmm - latom nem en vagyok itt az egyetlen uj ezen a hetvegen... Ez nem igazan jo hir, de annyibol jo, hogy tobben segitunk egymasnak :)

Zsibima - igen a Hajni teljesen jo a hajnski helyett :wink:
Nekem egyik utan sem volt muszeres befejezes es azt mondtak nem kell varnunk probalkozhatunk egybol - marmint amikor mi keszen vagyunk ra ujra. A dokival is azt beszeltuk meg, hogy ha februar - marciusig nem babasodom be akkor tovabbkuld kivizsgalodasra. Majd csutortokon megkerdezem tole, hogy a hormonvizsgalat itt hogy megy - ha csak bizonyos napokon lehet, akkor ugyis valoszinuleg varni kell a kovetkezo ciklusig es nalam az majd csak januarban lesz.
hajnski

Hajni- igen pár nap alatt tényleg sokan lettek az újak...
Gondolom Angliában másképp működik az egészségügy mint itt. Biztos jó drága is a biztosítás. Mesélsz erről egy kicsit?? Ott milyenek a dokik? Mert a magyar orvosok ugyan nagyon jók, de az elmúlt 40-50 év beidegződései nem tudnak elmúlni nyomtalanul, gondolok itt a hálapénzre, ha nem adsz-nem is kapsz semmit sokszor. Meg a hozzáállásuk is néha...
Mondjuk nekem igazán sok tapasztalatom nincs, mivel azt szoktam mondani hogy "csak szülni járok orvoshoz" :D háziorvosom nincs is. De gyerekorvost már váltottam le, és jóhírű gyerekkórházból is rohantam ki a gyerekemmel és örülhet az orvos, hogy nem ütöttem meg! Csak melegebb éghajlat... :D (szegény gyerekem, meg nyugtatgatott, hogy anya hagyjad) Na elteszem magam holnapra, ami már ma :D
Vendég

Itt meg ma van :wink:

Olyan nagyon sok tapasztalatom szerencsere nekem sincs az angol egeszseguggyel - ez ev elott asszem 5 eve voltam utoljara dokinal...

Okes majd meselek rola tobbet, de most csak gyorsan beneztem ide. Keddtol szabin vagyok akkor majd lesz tobb idom.
hajnski

Hajni-várom! :D
Vendég

Sziasztok!
Üdv az újaknak, de egyben sajnálom is, hogy ebben a topicban kell találkoznunk. Tényleg nagyon sokan lettünk mostanában és ez elég nyugtalanító. :(

De igaza van a csajoknak, fel a fejjel, nem szabad negatívan gondolkozni. És soha nem szabad feladni a reményt egy következő babára!!!!

Sajnos nekem megint negatív lett a ma reggeli teszt, pedig előtte pont azt álmodtam, hogy megcsináltam és pozitív lett.
A mensi sem jött meg, az előző kezdete óta 40 nap telt el. Igazából ma beszélek a dokimmal telefonon, hogy megkérdezzem tőle, lehetséges-e hogy a műtét utáni első mensi lezajlása után két héttel jelentkező barnázás lehetett-e a második mensi. Mert akkor elmentem hozzá és valami olyasmit mondott, hogy a barnázás a félidőben jelentkező mensi lehet.
Szóval semmi bajom, nem fáj semmim, de azért érdekelne a dokim véleménye erről.

Mindenkinek azt kívánom, hogy a következő év tényleg legyen sokkal szerencsésebb és boldogabb, mint amilyen ez.

Puszi: Lei
lei

zsibi

már a múlt héten lehetett volna menni érte, de mivel nem volt itthon a párom, így nem mentünk, majd ha hazajön, akkor megyünk, talána két ünnep között, vagy majd januárban. :?
Vendég

Sziasztok!
Köszi Baba és Panny a biztatást,reménykedem az asztrológusok jóslatában és nagyon áhitozom egy szebb és örömtelibb újévért.

Még várunk kicsit,hogy rendbejöjjenek körülöttünk a dolgok és január végén fogok viszamenni a dokihoz, hogy csináljon néhány vizsgálatot.Mire meglesznek az eredmények,addigra eltelik a javasolt fél év szünet.Én február végétől szeretném, ha próbálkozhatnánk...

Üdv az újonnan csatlakozóknak! És én is Veletek vagyok lélekben,nagyon sajnálom,amin át kell most mennetek :cry:
Én mióta elvesztettem a kislányomat és rátaláltam a topicra,azóta mondogatom, hogy nem normális szerintem ez a sok vetélés, koraszülés és a hirtelen babahalálozás....Amellett,hogy egyre védtelenebb a szervezetünk a világ káros hatásaival szemben,szerintem a terhesgondozás is borzasztó hazánkban...erről nem csak én vélekedek így (főleg azok, akik tudják,hogy megmenthették volna a babájukat,ha gondosabban végzik a terhesgondozásukat-akárcsak nálunk.)még a védőnőm is mondta,mikor megtörtént nálunk a baj... :(
Kitartás mindenkinek!

Panny,Vera!
Jó lenne egy kis karácsonyi meglepibe újabb pocakfotókat kapni Tőletek!
Üdv.Zsu
susisusi

Sziasztok!

Komolyan mondom,már néha félve jövök!Megint többen lettünk!Döbbenet!

Baba!
Sajnos saját tapasztalatból mondom (és írtam is már egy csomószór),hogy nem csinálják meg rutinból a hormonvizsgálatot nagyon sok helyen! :evil: Én ezért vetéltem el 3×!
Pedig olyan kórházba jártam ahol meddőséggel is foglalkoznak és mégsem!Ráadásul velem úgy voltak,hogy ugyan v,van már két szép egészséges gyerekem,majd lesz 3. is,ha meg nem akkor örüljek annak a kettőnek!! :evil: :evil: :evil: Ölni tudtam volna!
Neked szerencséd van a dokiddal!Én a SOTE II-n találtam meg azt a professzort aki segített és itt az összes doki foglalkozik ezzel,de más kórházban....!Ezért is szajkózom folyton mindenkinek,ezt a hormontémát,ezért lettem én a "hormonmumus"! :)

Zsu!
Remélem azért a férjed jobban lesz!Mi a baja?Ha lehet róla beszélni!
4 hónap pedig nem olyan sok idő!Adj még magadnak időt,nehéz ezt feldolgozni!Nekem még mindíg nem sikerült,pedig már itt van Zalán 16 hónapja!De amikor olvaslak titeket mindíg eszembe jut,hogy min mentem át,és azt hiszem ez így is marad!Ez az egyedüli oka annk,hogy gondolkodom a 4. babán4Különben már belevágtam volna! :wink:

Kriszti!
Üdv!A te történeted is szomorú! :cry:
Gyere gyakran,ez jó hely!

Hajnski!
Naná,hogy befogadunk!

Heni!
Téged is üdvözöllek!

Lei! :cry:
Vendég

Baba- elfelejtettem, pedig már írtad, csak jön a karácsony és nem vagyok a topon agyilag :D

Lei-az álmok jelentenek valamit... ha nem is most de hamarosan pozitív lesz az a teszt!! Amíg nem jön meg: van remény! :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?