Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kia: Gratulálok!!! Tényleg gyors szülésed volt :wink: Minden jót kívánok nektek!!

Vicsok: Na, milyen ügyes kisfiad van, egyedül elalszik, meg csendben elszórakoztatja magát :wink: Csak így tovább :wink:

Bage: Hát igen, nem rossz pasi a Spánik :D És csak két évvel idősebb, mint én :D Igen, így, hogy már van egy "nagyobb" gyerkőc, nehéz megvalósítani, hogy csak Nikivel foglalkozzam, de szerencsére nem panaszkodhatom, mert a párom sokszor lefoglalja őt, meg esténként, miután elment aludni Vivi, azért van időnk kettesben lenni Nikivel. Viszont ez a kapszula (lekopogom) tényleg hat. Mióta eszem, azóta nemegyszer érzem, hogy tele van tejjel a mellem, tegnap egész nap 110-eket evett Niki egy mellből, most az előbb 120-at, ezek után még van némi buki meg büfi, aztán még csócsál egy keveset, az is valami (ezt már nem mérem), szerintem ez teljesen jó. Nem tudod vagy valaki más innen a topikról, hogy a könyvek szerint mennyi ebben a korban a "követelmény"? Gratula a vonalzókhoz! Nekem is volt pár próbálkozásom, mielőtt sikerült volna :oops: Ja, és most látom, hogy Gergő fiadnak tegnap volt a szülinapja. Nagyon boldog születésnapot kívánok neki!!!
lamme
 
 


Hello Mindenkinek!

Kia gratulálunk nagyon a babához! Jó egészséget kívánunk nektek.

Megyünk bulizni szombaton, lesz ami lesz. Nehezítésként előtte disznótorba megyünk a másik mamához. Úgyhogy kisLillu kötheti szegény a gatyót, nehéz napja lesz.
Cumit fogok itthon hagyni... Beletörődtem, ha éhes lesz, úgyis elfogadja... ha szerencsénk van végig aludni fog, ha nem Anyu csak kihúzza vele azt a kb. 5 órát ébren is. :D Egy ébren töltött estétől még egy gyereknek sem lett baja.
Majd megpróbálom nem túlparázni a dolgot. Hétfőn megírom, hogy hogy sikerült. Vasárnap ugyanis nem szoktam netezni, az a nap Apáé :D . Elkezdtem fejni, hát az biztos, hogy nem vagyok egy türelmes fajta, de én ezt hosszú időn keresztül tuti nem bírnám csinálni. :shock: Minden tiszteletem azoké, akik erre képesek minden nap.
Nem baj, ha szerencsém van, még egy fejés és megleszünk :D :D :D
Éhen nem fog halni KisLilla 5 óra alatt!
Üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lamme!
Én a dokitól így tudom:
150g szorozva a testsúllyal, azaz egy négy kilós babánál ez 600g - ez a napi összes, ezt kell elosztani az étkezések számával ez mondjuk ebben az esetben 100 kb. egy étkezésre.
Ez egy átlag, nem baj, ha mondjuk 80 és 120 is van benne, lényeg a körülbelüli összes mennyiség naponta. Én úgy tudom, nagyobb babáknál ez már nem mérvadó. Mivel én soha nem mértem, fogalmam sincs mennyit eszünk, se egy alkalommal, se összesen. :oops:
Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

 
 

Még egy WHO jelentésről:
Szerintem a mai kor szoptatási problémáinak az oka, hogy nem készítenek fel rá, hogy nem lesz gondélküli szoptatás mindenkinek. (mi is nagyon megszenvedtük az elejét) Egyetértek, a WHO jelentéssel, de ehhez nagyon sok kismamának kellene segítséget nyújtani. És szerintem a védőnők, orvosok erre ma Magyarországon nem felkészültek, tisztelet a nagyon kevés kivételnek... Így legtöbbször magadra maradsz a problémával.
Én azért szeretem ezt a fórumot, mert itt legalább biztatjuk egymást, pedig sokszor mások a nézeteink, de legalább ötleteket kapsz mások hogyan csinálták...
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Köszi :P

A szülésznőmmel (Kunné) és a dokimmal is (Gulyás) meg voltam elégedve!

A kórházban kibírható volt az a 3 nap, szerencsére rögtön baba-mama szobába kerültem (elintézte a szülésznő).
A szobatársakkal jól elvoltunk...
Csúnyák voltak a falak, a radiátor, stb... a nővérek mindig adtak pl. kúpot (aranyérre), ha kértem.. segítőkészek voltak.
A csecsemősök közül egy nő nem tetszett... de ők is normálisak voltak.

Az első napokon itthon - nem volt tej - még a kórházban írt fel a gyermekorvos tápszert - adtunk neki.. de nem jött a kaki.
Volt egy éjszakánk, amit végigszenvedtünk.
Most 2-3 óránként ébred fel éjjel enni. A gond az, hogy nagyon sokáig eszeget, mert közben elalszik.
Sajna a nyelvével van gond - majd fel kell vágni, mert így nehéz lesz neki beszélni. Szerencsére enni tud.
Valakinek volt ilyen?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


KIA: Gratulálok a babádhoz ! Jó egészséget kivánok én is.
Üdvözlök mindenkit. :wink:
nadimo
 
 


Kia! És most már tejecske terén van haldás? (Tudod, nem szabad feladni főleg az elején!)

Szia Nadimo! :D Régen hallottunk felőled! Vannak fejlemények a kórházzal kapcsolatban? Állás tekintetében?

Ankió! Gyorsan szülők klubja :lol: Az jó, ha Andris egyedül is el tud aludni.

Ildi! Örülök, hogy így döntöttél. Jó szórakozást! :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Tücsi és Kia! A klub új neve "Gyorsan szülök Gulyás dokinál" :D :D
sajna elkiabálva az egyedül elalvás :? a délelőtti fél órás szunyókáláson kívül nem volt több, most meg már túl van pörögve megint... :? Apa squasholni, azt mondta, várjam meg a fürcsivel..meg amúgy is még korán van..
Már nem is lát a gyerek, de azért még mondja a magáét, sír, ha felveszem tovább sir, így letettem .. :? de abbahagyta, és megtalálta a csacsit :) Azt hiszem, a csacsi nekem is a kedvenc barátom lett.. :lol:

Szia Nadimo! Jó hallani felőled, remélem, jól vagy :roll:

Ildi, én is örülök a fórumnak, nagyon sokat tanultam itt... :D Úgy érzem, amig várandós voltam, csak a szülésig terjedtek a gondolatok, (szerintem nem vagyok ezzel egyedül) hogy utána mi lesz...arra nem igazán futotta még..meg senki nem is készit fel. Na de igazából akkor jön a java.. :roll:
Sokkal jobban megszenvedtem az első hónapot, mint magát a szülést vagy a terhességet.. :cry:

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Jó hétvégét csajok, hétvége apával végre. Talán kimozdulunk valahová, vásárolni is kellene, karácsonyi ajándék is hiányzik még. Ti hogy álltok?
Csináltattunk minden tesónak, nagyszülőknek naptárt, magunknak meg kispárna huzatot Andris fényképével, nagyon ari lett :D De azért még hiányzik jópár dolog, meg a hűtő is lassan üres itthon.. :? Hrr, csak eza tömeg.. :?

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Tücsi :)
A tejcsi??
Levi ma délután alig akart aludni 3-4x evett úgy fél óránként egy kicsit, fájdogált a hasa..
Most Anyu tartja az ölében, alszik 2 órája...és az előbb vettem észre, hogy folyik a tej :lol:
Ébreszteni kell.....
Azt hiszem kezd beindulni szépen a tejtermelés.

Vicsok
Valami lehet, ha majdnem mindenki gyorsan szül nála...
Én pl. észrevettem valamit az utolsó vizsgálat után... (aznap, amikor szültünk)
Hazajöttünk és a WC-n láttam, egy majdnem egy centis kis valamit, ami olyan volt mint egy gyógyszer... kiesett. A belseje por volt...
Szerintem neki is köszönhetem azt, hogy hipp-hopp megszületett LeviManó. :shock: :shock: :?:

Jó éjt!!
Felébresztem "vacsihoz"...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Kia! Most már egy indokkal több, hogy elmenjek a dokihoz! Rákérdezek a titkára! :lol: Egyébként én nem láttam, hogy bármit is matatott volna ott a rendelőben. Még gyógyszeres szekrényt sem látam abban a vizsgálóban, ahol vizsgált. De az egyik anyuka- akivel talán 3/4 óra különbséggel szültünk- szintén aznap volt vizsgálaton (nekik is sietniük kellett), ezt vetette fel, erre gondolt ő is. De tablettát ő sem és én sem láttam. Ha majd mész a 6 hetes kontrollra, lécci kérdezzél rá! De amúgy szülésindításnál nem zselét szoktak feltenni? (És még egy érv: én a két nagyot is aránylag gyorsan szültem más orvosnál.)
Tejecske pedig igen, jöjjön csak! Levi manó nőjön, fejlődjön szépen! Az valahol talán még szerencse is, hogy nem hirtelen indul meg a tejcsi, hanem fokozatosan. A pocakfájás pedig... remélhetőleg csak átmeneti, nem tartós jelenség lesz nálatok is. A nyelvecskéjével mikor kell visszamennetek?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


mindenkinek jó hétvégét!
KIA: gratulálok én is Levihez, és kitartás az első hetekre!!

Nadimo: tényleg eltűntél, mi van Veled??

én ma voltam 6 hetes kontrolon, és ma volt így az első autós utam Botival, nem volt gond! de egész nap ezt szerveztem, mire elindultunk délben... :lol:

tényleg jó ez a topik, legalább van vmi segítsége az embernek a nagy tudatlanságban!
üdv
Vendég
 


Sziasztok !
Osztom Ildi véleményét , valóban nem kapnak a kismamák kellő segítséget ezen a téren . Én ismerek olyan gyerekorvost , aki a háromóránkénti szoptatást (közben teáztatatást), az összes evés mérését követeli meg a kismamáitól , és tiltja az éjszakai etetést !!! És istenként néznek rá az anyukák , és ezzel sajnos a védőnő sem tud szembeszállni ( ha egyáltalán akar ) mert rá nem hallgatnak .
Bocsánat , hogy egy kicsit védem a védőnéniket , de az anyukám is az , és hiába szoptatáspárti , sokszor falakba ütközik . Legtöbbször ki sem próbálják azt amit tanácsol , pedig azzal az ember nem veszt semmit ! Meghát azért valljuk be ő sem szoptatott minket , mivel akkor még a 3 óra volt a divat , tehát csak elméletben tud nagyon sok mindent .
És szerintem azért a mai világban , aki már egy kicsit is megakarja oldani a szopiproblémákat , az tud magának más segítséget is találni.(mi is jártunk szoptatási tanácsadóhoz )

Lamme : Gergő nevében köszönöm szülinapi kívánságokat .

Sziasztok , jó hétvégét !

Kép
Kép
bage
 
 


Sziasztok!

Tegnap megkapta Blanka a 2 hónapos oltást. Eddig semmi különös, kopp-kopp, picit hőemelkedése van, étvágytalannak tűnik meg nyügöske, de nem vészes. A dokinknak nagyon tetszett a ducisodó Blanka :D , mondta is, hogy nagyon elégedett a gyarapodásával.

Megkérdeztem a dokinkat a nem kötelező oltásokról, bár én oltásellenes vagyok (olvastam olyan véleményt, hogy gyengítik az immunrendszert) és mivel a nagyobbik lányuk sem ovis, így feleslegesnek is tartom. Na szóval ő csak a bárányhimlő ellenit javasolja, ami meglepő volt számomra, hogy a rota csak egy szezonra véd :shock: . Teljesen feleslegesnek tűnik beoltatni babákat, ha nincs nagyobbik tesó, akitől elkaphatja.

Kép

Kép
emendora
 
 


Fné Kia, nagyon durva amit írsz... nekem is ő volt a dokim és pont azért válaszottam, mert úgy tűnt, hogy a természetes dolgok híve. nem tudom róla elképzelni, hogy direkt indítana, gyorsítana szülést. A mi babánk a 36. héten született császárral, lassan tágultam, leesett a szívhang, úgyhogy ránk nem igaz a gyors szülés, bár korábban is indult a kelleténél, nem számítottunk rá. Nem tudnád megkérdezni a dokit, hogy mi volt az a kapszula??? :?:

Kép

Kép
emendora
 
 


Bage, a mi első gyerekdokink is ilyen volt, de eszem ágában nem volt hallgatnia tanácsaira. Pl. négyszer-ötször szoptassak de legyen meg a 200ml alkalmanként :D , mintha úgy működne, hogy az ember kinyitja a csapot és folyik a tej :D és persze ő is tiltotta az éjszakai szopit . Az egy éves Dorkánkat meg lekövérezte, még alig evett egy évesen valamit, sokat szopizott és diétáztatni akarta :D . Az anyukákon is sok múlik, ha hallgattam volna a dokinkra akkor már egy hónaposan tápszerezhettem volna... na meg persze többször megkaptam, hogy mérni kell ám az evéseket :D .

Kép

Kép
emendora
 
 


Kia! Nálunk ugyanez a helyzet Barnus nyelvével. Nagyon le van nőve, fel kell majd vágatnunk. szerencsére ő enni rendesen tud, de nekünk is azt mondták, hogy a beszéd miatt gond lehet majd. Persze ezt a kórházban nem mondták, csak itthon a gyerekorvos.
Barna is bealszik kaja közben...:(

KépKép
kutyfül
 
 


Bár én nem Gulyásnál szültem, de csatlakozom a gyorsan szülök klubjába, a magam 2 órájával:))

Emendora! Most ezzel a Rotás infóval jól összezavartál :? Tényleg csak egy szezonra véd?? Én is kérdeztem a dokinéniket, ő ezt nem mondta..és már nagyon hajlottam arra, hogy beadatom Barnusnak, de így most megint elbizonytalanodtam. Én sem szeretném össze-vissza minden ellen beoltatni, de azt sem szeretném, ha valami baja lenne.

KépKép
kutyfül
 
 


Kutyfül, én is ledöbbentem! próbáltam rákeresni a neten, de nem találtam arról infót, hogy meddig véd... a dokink ezt mondta, én nem adatom be, hát remélem nem bánjuk meg.

Kép

Kép
emendora
 
 


Sziasztok!

Bage! Védőnénik terén megegyezik a véleményünk. Nekem nagyon jó a kapcsolatom a védőnéninkkel. Eddig mindenben segített, amiben csak tudott. Otthon is hívhatom, ha a tanácsadáson nem érem el. (Nyílván ezzel nem élek vissza, csakis sürgős esetben hívom őt az otthoni telefonján.) Sok esetben a doktorbácsinktól eltér a véleménye, főleg a táplálás tekintetében. De ezt a véleménykülönbséget ő nagyon diplomatikusan kezeli. Felvállalja, de egyáltalán nem kérkedik vele. Nagyon sok dolgot tapasztalatból ismer, de nem zárkózik el az új dolgok elől sem. Még annyit, hogy gyakorló nagymama és az unokái az én gyerekeimmel egyidősek. Ő mesélte nekem, hogy amikor az ő gyerekei születtek, már 3-4 hetesen gyümölcsöt kellett adni a babáknak. Természetesen almávak kezdték ők is.

Kutyfül Bea! Én a nagyok miatt adattam be Gábornak a rota ellenit. A mi dokink azt mondta, hogy rota ellen így nagyon sokáig védettek a babák, de mivel nem csak a rota vírus felelős a hányásos-hasmenéses járványokért, ezért ilyen megbetegedések előfordulhatnak. Kétség kívül a rota vírus nagyon hirtelen és gyors állapotromlást okoz, jobban megviseli a szervezetet. Most a Prevenar-on gondolkodom. 7 hónapos kortól 2 db-ot kell beadni belőle. Az ára......... :( nagyon sokba kerül.

Emendora! Én pedig a bárányhímlő elleni oltásról hallottam, hogy kb. 15-20 év múltával a vírussal szemben védtelenné válik a szervezet. Ez általában a fiatal felnőttkor küszöbén állókat érinti így, amennyiben nem estek át a vírusfertőzésen. Pont azokat a felnőtteket, akik pár év múlva már esetleg családtervezés előtt állnak. Kérdés, hogy ők újraoltatják majd magukat? Egyáltalán, akkor eszükbe fog jutni? Egy biztos, jobban megviseli a felnőtteket a bárányhímlő. Ezen jobb még gyermekkorban átesni. Nálunk a nagyok már voltak bárányhímlősek. Ádi 3,5 hónaposan Petitől kapta el. 9 pötty jött elő rajta mindössze, mivel tőlem folyamatosan kapta az ellenanyagokat az anyatejen keresztül. Én személy szerint örülök annak, hogy a fiúk túlestek rajta. Semmi komoly problémánk nem volt vele. (Annak idején én is anyatejes babaként estem át rajta.)

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Tücsi, mi az a Prevenar?
A bárányhimlőt sem szeretném beadatni, az egy dolog, hogy a dokink ajánlja :D . 25 évesen estem át rajta, kutya bajom nem volt a pöttyökön kívül és ua. a véleményem, mint Neked, hogy mi van, ha felnőtt korban újra elkapják az oltottak, esetleg pont akkor, amikor várandós?

Kép

Kép
emendora
 
 


A Pneumococcus, Streptococcus pneumoniae elleni védőoltás. Egyszer Petinek tenyészett ki ez a baci az orrából. Az oviban kapta el és nagyon csúnya arcüreg gyulladást okozott. Még szerencse, hogy mindez nyáron történt. A fülész doktor bácsi nagyon csóválta a fejét és rögtön azzal indított, hogy remélhetőleg nem terjedt át a koponyacsontokra. :? Agyhártya gyulladás is lehetett volna belőle.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Lemaradt, hogy ez a baci felelős a gennyes agyhártyagyulladásért és a tödőgyulladásért.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


hát most már én sem tudom, mit kéne beadatni, ami nem kötelező.... :? ez a rotainfo engem is megzavart....???
Vendég
 


Oltás ügyben érdemes szétnézni a babaszobán (www.babaszoba.hu).

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Bocs, csajok, nem akartalak megkavarni benneteket, csak leírtam a dokink véleményét...
a www.pneumo.hu -n is lehet nézelődni.

Kép

Kép
emendora
 
 


Emendora! Én szeretem meghallgatni (elolvasni) mások véleményét is. Engem abszolút nem zavartál meg sőt, most éppen még jól is jött a fenti oldal a mérlegelésnél. Nagyon úgy tűnik, hogy beadatom. Ebben még az is megerősíteni látszik, hogy a fiúk után most Gábornak is folyik kicsit az orra és köhög. :( Étvágya, kedve jó, hője rendben, de hétfőn elviszem a biztonság kedvéért az orvoshoz.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Emendora! Én is örülök, hogy leírtad a dokid véleményét!! Szeretek több véleményt meghallgatni, ezért is vetettem fel ezt a ROTA témát.
Elolvasgatom, mit írnak a babaszobában. A mi dokink úgy néz ki, szereti ajánlani ezeket a nem kötelező oltásokat, mert már említette, hogy lesz majd még a rotán kívül...

Tücsi! Ez a Prevanar mennyibe kerül?


Nem tudom mi van ma Barnussal, egész nap sír és olyan mintha éhes lenne, pedig utoljára 40 perce evett...Ilyen napunk még nem volt :(

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Akinek tejproblémája van, vagyis úgy érzi, hogy kevés, és tud szánni 6 ezret a dologra, akkor nagyon ajánlom ezt a kapszulát!!! Kedd óta szedem és már másnap volt eredménye, most pedig már alig várom, hogy felébredjen Niki, mert mindjárt robban a bal mellem a sok tejtől :wink: :D És egy mellből eszik azóta Niki, általában 110 g-ot, de ma délelőtt 130-at, igaz nem egyszerre, hanem 100+30 g bontásban, de egy mellből, csak időben volt kis szünet. És éjszaka is alszik már 3-3,5 órákat, ami a mi 1,5 óránkhoz képest már nem semmi :wink:
Ráadásul (nem írtam nektek), de tegnapelőtt este csúnyán összevesztünk a párommal, a tejem szinte abban a pillanatban lecsappant :o :( , sírtam, hogy kész, ennyi volt, a fejéhez vágtam, hogyha most elapad miatta a tejem, akkor ezt soha nem bocsátom meg neki :( :oops: , és van tejem, mégis!!!! (Azóta kibékültünk :D ) Ja, még annyi, hogy nappal (kizárólag) minden szopi után (kemény 4 alkalom) fejem a mellem kb. 5 percig (max. 5 ml jön le). Szóval egy próbát megér szerintem annak, aki tud rá szánni ennyi pénzt, mert hát nem olcsó. De a jó benne az, hogy állítólag néhány nap után, ha megvan az eredmény, akkor fokozatosan lehet (kell?) csökkenteni a szedését és végül elhagyható.
lamme
 
 


Érdekes, hogy egyik doki ajánlja a nem kötelező oltásokat, másik nem... majd még a pneumococcus oltásról megkérdezem a véleményét a miénknek. Ő amúgy egy fiatal dokibácsi, három gyerkőccel :D , van igazi tapasztalata is és nem is régi :D .


Lamme, hol lehet ilyen bogyót venni? úgy néz ki, hogy mielőtt megjön, megcsappan a tejci mennyiség nálam és hát elég fárasztó hetünk volt. A neten rátaláltam, hogy hormonálisan befolyásolhatja a tejet :( . szóval én megpróbálnám... a neten ezt találtam, ez ugyanez?

http://www.boldogmama.hu/index.php?id=84

Kép

Kép
emendora
 
 


Lamme, szuper, hogy ennyi tejcid lett, gratulálok!!!! Tényleg jónak tűnik a kapszula!

Kép

Kép
emendora
 
 


Emendora: Én is pont most olvastam, hogy a menzi előtt lecsökken a mennyiség, ez teljesen normális. Szerintem emiatt nem muszáj bevetned semmit, de persze ezt te tudod megítélni. Igen, ez a More Milk Plus kapszula. Most még arra vagyok kiváncsi, hogy vajon meddig marad meg tényleg ez a normális mennyiség, szóval tényleg fennmarad-e a kapszula hatása....... Én a dunakeszi Kenguru Goldban vettem, de a boldogmama oldalon meg lehet nézni, hogy hol árulják még. Még futárszolgálattal is meg lehet onnan rendelni. Neked már megvan a menzid? :o
lamme
 
 


Sziasztok :)

Hazatértünk Bécsből, nagyon jó kis pihenés volt, jó volt hármasban elszakadni itthonról :)
Jó sokat írtatok, olvasgatok vissza :)
Vendég
 


Hát úgy tűnik ma reggel volt pár csepp, meg folyamatosan enyhe görcs, de a tejmennyiség elég kevéskének tűnt esténként a héten, ma meg már minden OK. Úgy gondolom, hogy emiatt, mivel a nagyobbik csajszival így volt. Lehet, neten rendelek.

Kép

Kép
emendora
 
 


Végre ráleltem, hogy lehet kicsinyíteni :D . Kép

Szundizó Blanka az Apukája karjában.

Kép

Kép
emendora
 
 


Ő meg a nagyobbik lányunk, mai fotó. Kép

Kép

Kép
emendora
 
 


Panndi, nagyon irigyellek a kirándulás miatt, örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Zsófit nem viselte meg, hogy tetszett neki?

Emendora, kíváncsi vagyok mit mond majd a dokid a többi oltásról. Nagyon helyesek a lányaid!

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!
Gyors bekukk, csak aztán húzunk fürdetni :D
Lamme a tejcsi dologra :D :D :D
Majd én is utánamegyek ennek a pneumonak, mert ugye nekünk már érdekes lenne :D
Szépek a lányok a képen Emendora!

És a lényeg! Megvolt a buli, szuper volt! Örülök így utólag, hogy elmentünk. Kicsit izgultam Lillu miatt, de megálltuk, hogy ne telefonáljuk haza. Jól el volt a nagyival... Elaludt cici nélkül az ágyban, nem is sírdogált sokat. Cumit persze nem fogadta el! De valszeg nem is volt éhes, mert kanállal se nagyon evett.
Üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


kutyfül írta:Panndi, nagyon irigyellek a kirándulás miatt, örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Zsófit nem viselte meg, hogy tetszett neki?

Emendora, kíváncsi vagyok mit mond majd a dokid a többi oltásról. Nagyon helyesek a lányaid!


Zsófi egy tündér volt :lol: Idegen helyen, idegen ágyban (nem is kiságy, hanem rendes nagy, csak tettünk táskát mellé, le ne essen) simán elaludt, és mindkét éjszakát végigaludta este kilenctől reggel hétig . A kenguruban esténként bealudt rajtam, olyan volt, mintha kettesben lettünk volna, csak jobb, mert mégiscsak ott volt ő is. Amikor beültünk valahova, a hordozóban végigvigyorogta, míg mi ebédeltünk, nagyon jól éreztük magunkat! Hoztam Nektek képeket :)

Kép Kép Kép
Vendég
 


beneildi írta:Sziasztok!
Gyors bekukk, csak aztán húzunk fürdetni :D
Lamme a tejcsi dologra :D :D :D
Majd én is utánamegyek ennek a pneumonak, mert ugye nekünk már érdekes lenne :D
Szépek a lányok a képen Emendora!

És a lényeg! Megvolt a buli, szuper volt! Örülök így utólag, hogy elmentünk. Kicsit izgultam Lillu miatt, de megálltuk, hogy ne telefonáljuk haza. Jól el volt a nagyival... Elaludt cici nélkül az ágyban, nem is sírdogált sokat. Cumit persze nem fogadta el! De valszeg nem is volt éhes, mert kanállal se nagyon evett.
Üdv mindenkinek, Ildi


Örülök, hogy jó volt a buli :)

Emendora: nagyon szépek a lányaid :)
Vendég
 


Sziasztok!

Vicsok
A nyelv-probléma...
Nem tudom mi lesz. Felhívtunk egy főorvost, akit a gyermekorvosunk ajánlott, de ő azt mondta nem csinálja meg egy pár napos csecsemőn.
Úgy döntöttünk januárig várunk, közben megkérdezünk még néhány dokit.
Ilyen korban még csak egy meccés lenne, de később már műtét. :(

Kutyfül
Ti hogy vagytok ezzel?

Emendora és Panndi
Szépek a gyerekek!

Ma ismét megmértük..
Már 3470 gramm.
1 hét alatt 170 gramm hízás.

Levi így néz ki
Kép

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!

4. babánkat tervezzük, az első két csemetém a MÁV-ban született, úgy tűnik, a negyedik is ott fog. Van valakinek infója arról, hogy Tóthné Juli ott dolgozik-e még? Az első kisfiamat vele szültem, fantasztikusan empatikus volt, és pont a MÁV-ban szerzett tapasztalatok miatt többször már nem szeretnék választott szülésznő nélkül szülni. Előre is köszi!

Márti
borossné becz márta
 
 


Jó reggelt!

Tegnap családi programunk volt, apát köszöntöttük a barátaink társaságában, születésnapi buli volt (szolíd). Én pedig házitündérkedtem. :D

Emendora! Nagyon édesek, szépek a lányok! De jó! Dorkával már bújócskázni is lehet. Blanka arcocskáján pedig tényleg látni a jólétet. :D
Mensi idején nálam is előtte 1-2 napig kicsit kevesebb lett a tej, de utána újból a régi lett. Mikor megjött, az első napon Ádinak is és most Gábornak is nem ízlett. De amikor már kellően éhesek lettek mégiscsak szopiztak.

Panndi! Alvó és ébrenlevő kishercegnő a szalonban nagyon cukker. :D Megbabázni való. (Csak ha ébren van! :lol: ) Nem bínám ki, hogy ne ...de kivárnám míg felkel. :lol:

Kia! Ez teljesen jó súlygyarapodás! Tényleg szépen beindult a tejcsi! Levi Manócska nagyon szép kisbaba. Sokat alszik napközben?

Márti! Nekem nincsen infóm Julikáról. Talán ha felhívod a MÁV-ot és a szülészeten érdeklődsz, többet mondanak róla. Néhány szülésznő eddig is alkalmazva volt a MÁV-ból, de csak néhányan voltak szülőszobán. A többiek a nőgyógyászatra lettek beosztva. Gratula a 4. babácskához! :D Kisfiút vagy kislányt vártok? És mikora vagy kiírva? Ki az orvosod?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok Lányok !

Nagyon köszönöm az érdeklődést. Meg vagyok még....
Mostanában elég húzósak a napjaim, nem igen van időm irni, csak éppen hogy végigfutom az irásaitokat.
Babázgatok, dolgozgatok, szerencsére egyre többen keresnek fel, hogy "házhoz menjek ".
A kórházi dolgokat figyelgetem, de nem idegesitem már magam rajta, végül is már nem vagyok MÁV-os munkaerő. :cry: Nagyon sajnálom azokat akik ebben a káoszban kénytelenek babát várni , vagy dolgozni. Iszonyú hogy még mindig nincs vége ennek a hercehurcának. Remélem ma tényleg elindul valami változás..
Meglátjuk mi lesz,hogyan alakul addig itthon leszek és próbálkozom megtalálni az utam.

Készülödünk az ünnepekre, de már fogytán a türelmem, kiboritó ez a rengeteg ember, a tömeg mindenhol. Ráadásul neheziti a dolgomat , hogy mióta a férjem hazahozott valami virust, a két gyerek folyamatosan adogatja egymásnak, igy mindig valamelyik itthon van kúráláson. A hétvégén a nagy volt beteg, de aztán ma elment a suliba.. :? reggelre a kicsi lett rosszul, most őt ápolom.
Remélem én nem kapom el, mert akkor nem tudok dolgozni, pedig a héten muszáj lenne.

Szóval zajlik az élet.
:?




KIA :

irtad hogy a babádnak levan tapadva a nyelve.
Ez elég gyakori . Nálunk a kórházban igyekeztünk minél elöbb
elvégezni a nyelvfék átvágást, mert gyakran akadályozta a babákat a helyes szopásban. Ha a szopit nálatok nem neheziti meg , akkor is érdemes minél elöbb megcsináltatni, mert kicsi korban még olyan kis vékony a hártya hogy fájdalommentes, nem is vérzik, kb 3 másodperc. Késöbb már rosszabb, de akkor is meg kell csinálni, mert különben majd akadályozza őt a beszédben, a hangok képzésénél.


Mindenkinek nyugodt ünnepi készülödést kivánok.
Puszi
nadimo
 
 


Nadimo!

Köszi az infót! Akkor más szuper szülésznőt kell keresnem! Majd kialakul, de ha valakinek van tippje, annak örülnék!

Tücsi!

Baba még csak tervben, jövő héten indul a kivitelezés! :lol:
A dokim Dr. Harsányi Lehel, évekig a MÁV-ban dolgozott, aztán 3 év után most megy oda vissza januártól!

Márti
borossné becz márta
 
 


Márta: én nyugodt szívvel ajánlom Neked Fazekas Zsuzsit, ha kell a száma, szólj. És akkor priviben elküldöm.

emendora, panndi: cukik a gyerekek!!! Zsófi már hogy ül ilyen egyedül???? És milyen jó alvó!! remélem Boti is ebbe az irányba alakul majd 2 hónaposan :? most kicsit gyakrabban és korábban kel, remélem ez csak átmeneti...

more milk tejbogyó: hol érdemes megvenni?? én is bevetem, hogy tuti ne kelljen a tápszer. Eddig még megúsztuk, a hétvégén jó volt a "termelés". Szerintetek mikor lehet visszaállni az egy melles szoptatásra? a szervezet most nem aszerint termel, hogy 2 mellből szoptatok? most kicsit bekavarodtam, hogy volt ez a tejapadási problémám. Vagy maradjak a 2 cicis verziónál?? ez egy kicsit sokáig tart, mert mindkét mellen 20-20 percet hagyom, korábban meg egy mellből evett 20-25 percig ugyanennyit.

kia: Levi is édes!
Vendég
 


orrszívó:: tud vki olyan fajtát, amit ki lehet normálisan mosni???
Vendég
 


Panndi! Nagyon jók a képek!! És most még jobban irigykedem, hogy Zsófi 9-7-ig alszik:)

Nálunk még mindig 2-3 óránként van kelés éjszaka is. Remélem ez azért hamarosan kitolódik.

Végül bezárták a Szabolcs utcát a mólt héten? Tudtok valamit?


Kia: Mi jan. 3-án megyünk csipőszűrésre és akkor fogjuk a nyelvét is megnézetni a Heim Pálban. A gyerekorvosunk azt mondta, hogy lehet még most sem fogják felvágni, csak majd később. Úgy látszik nem erőltetik, hogy minél előbb megcsinálják, csak ha a szopiban akadályozza a babát. Pedig jó lenne túl lenni rajta!

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Panndi, Kia, Emendora: Gyerkőcök aranyosak és gyönyörűek :wink:

Nadimo: Jó, hogy megint itt vagy. Jobbulást a gyerkőcöknek!! Örülök, hogy egyre többen hívnak, szükség van a segítségedre!!

Babett: Mi a Pesztonka orrszívót használjuk, mert a porszívós nekünk nem szimpi. Szeretjük, mert kihozza a trutyit, kicsi és nem hangos, ráadásul a szívófejet ketté lehet szedni és ki lehet mosni, meg fertőtleníteni. www.rokana.hu
A More Milk Plust én a dunakeszi Kenguru Goldban vettem, de házhoz is szállítják a honlap szerint. Ott van egy olyan menü, hogy hol lehet kapni. www. boldogmama.hu Nézd meg, hogy neked van-e megfelelő.

Szerdán megyek a hathetes kontrollra a MÁV-ba. Kiváncsi leszek. Még csak mell uh-n voltam egyszer abban a kórházban, remélem megtalálom a dokit :D Bár rendes volt, mert mondta, hogyha odaértem hívjam fel :D Úgyhogy nem kell januárig várni a kontrollra, így karácsonyi ajándék lehet a páromnak egy kis huncutkodás :D :oops: :wink: :D
lamme
 
 


lamme: köszi az infot. Nekünk végülis bejött a porszívós megoldás, csak az a béna, hogy nem lehet egyáltalán kimosni az üveget, csak öblíteni, de úgy meg nem jön ki. Szóval elég rosszul néz ki így 6 hét után... :?

kutyfül: ne aggódj, lassan eljuttok Ti is oda, hogy aludjon többet éjjel. Azért még elég kicsi. Nálunk 3. hét után lett jobb a helyzet!
este jól etesd be mindenesetre!
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: