Új privát üzeneted érkezett!

Kata
Azért nem vagyok szent... :oops: Szerintem más ugyanúgy végigcsinálta volna. Sokszor volt lelkiismeretfurdalásom, hogy megtettem-e mindent, amit lehet. Akkor éreztem a glóriát a fejem felett, amikor Esztert hazahoztuk, és meglátták a faluban. :P

Kép
petyaanya
 
 


Petyaanya :D
Mátét én egyszer úgy találtam, hogy lefele lógott az etetőszékből, csimpaszkodva a tálcájában... egy kanálért mentem be a konyhába, ami a régi lakásunkban ca. 3 lépés volt.
Na, onnantól kötöttem be mindig.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok :)

Lafi :)
Gratulálok Hunor babához. nagyon édes :)
Késztetésem volt, hogy kisbetűvel írjak én is, de neeeem, írok inkább naggyal ;) Szóval szerintem tejcsi ügyben el kell döntened mit szeretnél. Ha szeetnéd/akarod szoptatni, akkor fejjél. Gyakran és csináld a szaporító fejést. Ha laktoherb nem jön be igyál herbalaktot, vagy egyél Moremilk-et, vagy bármi mást. Emellett tedd cicire Hunort, amilyen gyakran csak tudod. És működik a beköltözöm vele 3 napra az ágyba és lógjon akár egész nap a cicin, nekem így indult be a tejem (szintén csaszi, elötte volt hogy fél óra szopi után 0 grammal mutatott többet a mérleg) Ha pedig úgy érzed, hogy te mindent megtettél és mégsincs tejed, akkor meg fogadd el és próbáld meg, hogy ne legyen miatta lelkiismeret furdalásod. Hunor tejjel, vagy anélkül egészséges életerős kisbaba lesz, majd meglátod :)
A göbösödés egyébként határozottan a tejtermelést mutatja, szóval szerintem érdemes lehet még egy kis energiát belefekteteni (ha van még)
És akárki akármit mond, szerintem a szoptatás nem magától értetődő, a legtöbb emebrenek egy csomó kűzdés és fizikai fájdalom mire miden simán megy. Úgyhpgy teljesen megértem azt is, aki "feldja" és nem kűzd tovább. Szuper tápszerek vannak és lehet tejet kapni is, ahogy szerecsére ti is kaptok.



Petyaanaya :)
Balázs nekem a pihenőszékből fordultki, amíg belöntöttem amosógépbe a mosóport. Gondoltam, annyi időt csak nyugton marad, de nem.

Emma :)
Voltunk a Dévényes gyógytornásznál. megnézte Balázst és azt mondta, hogy szerinte rendben van. Kicsit lustábban használja bal oldali kezét, de nem kóros, és mivel mondtam, hogy alapvetően játék közben meg az aktívabb keze (pl azzal dobol, a jobbal nem), azt mondta, hogy nem kell járnunk hozzá, figyeljem és ha úgy látom, hogy nem használja a bal kezét, akkor januárban menjünk vissza. Szóval most megnyugodtam :D
Jah és Balázs sem olvasta a hogy kell aludni egy babának fejezetet egy könyvből sem ;)

Kata :)
Magában nem adok neki kelbimbót, mert még mindig nagyon szélelbélelt a gyerek. Úgy szoktam csinálni, hogy egy krumpli, egy répa és mellé egy marék kelbimbó. Kb 5-8 szem, attól függ mekkorák. Most nagyon ízlett neki a még a cukkini+rizs+póréhagyama+petrezselyem.
A joghurtot te hogyan adod? Gyümölcs mellé, vagy bele a főzelékbe? Itt egy doboz a hűtőben, de nem tudom, hogy adjam neki.

Balázs elkezdett ugye kúszni, emellett minden apró szöszt megtalál és megpróbálja felvenni és megenni, illetve odakúszik valamihez, amibe bele lehet kapszkodni és megpróbál felállni benne. Szóval most egész nap a nyomába vagyok, hogy ne egye meg az összes "koszt" a lakásból és ne borítson magára semmit. És elkezdett folymatosan dumálni, be nem áll a szája. Egész nap megy a "dede, adide :D, agyá :D, babababa, papapa, bűűűű" és társai. Zabálnivalóan édes, ahogy küzd a másszásssal/felállással és közben folymatosan mondja a magáét, méltatlankodik, ha valamit nem sikerül megcsinálni. Szóval most nagyon fárasztó vele, de ugyanakkor nagyon örömteli is.

wish
 
 

 
 

Andi,
Sajnálom a betegséget, de jó, hogy jöttél! :D

Orsi,
Nem is emlékszem, hogy vita lett volna szopi és hozzátápi terén… :oops: :lol:

Anikó,
Én is szeretem a 007-est! :wink: Jó ízlésű fiad van…! :D

Emma,
:lol:

Kata,
Helyes a bőgés oroszlán… 8)

Petyaanya,
Milyen kis örökmozgó lehet Eszter…! :D

Wish,
Te hogy találod ki, hogy milyen kajákat adj Balázsnak? Van esetleg vmi oldal, vagy könyved, vagy csak kreatívkodsz? :oops: :D Már én is szeretném ha Olivér ott tartana, mint most Balázs! Bár a dumával nincs gond nálunk se, egyfolytában ordibál, dajdajozik, mindig megmosolyogják az emberek! :lol:
20140901102739
 
 


Wish! Én joghurtot adok a gyümölcshöz, meg a főzelékhez is. Amihez passzol, pl. cukkini, tök, stb. Én gyerekem a krumplit pl. soha nem ette meg magában, de most főztem neki "krumplifőzeléket": krumpli babérlevéllel, pici fokhagymával, husival megfőzve. Picike olivaolajjal összetörtem, bele a joghurt, és már lapátoltuk is befelé! :lol: Kelbimbót én is így gondoltam, hogy a zöldségpürébe teszek egy pár szemet. Gyümit is szoktem úgy, hogy Sinlac+gyümi+joghurt, vagy túró. A túrót is csak összetöröm, a kis rögöket megeszegeti. Ma este pedig megevett egy picike héjában sült krumplit, vacsora után szépen elmajszolta. Én is üldözöm Bálintot, :lol: nálunk sajnos 4 útból 3 nála a tévéhez vezet, akkor is, ha nincs bekapcsolva, mert ott vannak a környéken jó kis szakérteni való kábelek, videó, dvd, konverter... :cry:
Etetőszékben én is mindig bekötöm, mert már hálózsákban is feláll és közlekedik... 20 centis matracról szépen lemászik, meg fel, már nem esik orra. :lol:
Ja, a joghurtot magában is szereti. :lol:

dkata
 
 


Miután Eszter felállt az etetőszékben megetettem, és kb. egy óra múlva a könyveket kezdte frankón "lapozgatni" a könyvespolcon. :o A könyv az nálam szent dolog, és magamban visítva mentem oda hozzá, szedtem ki a kezéből.
Tegnap apával beszélgetünk a hálószobában, Eszti meg apa az ágyon feküdtek. Kislányom gondolt egyet, és már az ágy szélén volt, a következő másodpercben pedig a levegőben. Szerencsére apának volt annyi lélekjelenléte, hogy utánakapjon, és kb. 10 cm-re a földtől elkapta. Így az ijedtségen kívül nem lett semmi baja. :)

Nálunk a mai menü: póréhagyma+krumpli (burgonya :) ) +kis darab sárgarépa, pici gerezd fokhagyma. Turmix, majd higításnak natúr joghurt. Nagyon fincsi lett! :D
Uzsonna: nem sokat vacakoltam, fél pohár natúr joghurt+üveges gyümölcsből pár kanál. Ízlett neki!
Sokszor már én sem tudom, mit főzöcskézzek.

Wish :)
Ennél már csak "rosszabb" lesz. :lol: Eszti már négykézláb rohan utánam, kapaszkodik fel a nadrágomon, és álldogál. :lol:

Kép
petyaanya
 
 


Nem is rossz ötlet ez a krumplifőzelék!
Ezért szeretek ide jönni! :lol:

Kép
petyaanya
 
 


Petyaanya :)
nálunk anno alapszabály volt, hogy magasról csak háttal mászunk le. Amikortól másztak csináltam ez, hogy ágy széle, lépcső, bukkanó, bármi jött megfordítottam őket és tolattak lefelé.
így az ilyen leesések elkerülhetőek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Igazat kell hogy adjak Wishnek!!
Sajnos a szopi nem olyan könnyü és egyértelmü,kézenfekvö dolog mint azt sokan gondolják(persze most már én is)!
Sajnos nekem az elsö gyereknél nem is ment!
De ha visszagondolok a "mostani eszemmel" nem is tettem meg mindent vagyis annyi mindent mint most!
Féltem mindentöl,hogy éhen marad hogy félre nyel hogy nem eszik és visszakerülünk a korházba,hogy a tápszertöl jobban hizik a tejem biztos rossz szoval csupa nagybetüs kétség voltam és ideg ami persze nem dobta meg a 10 g-os tej termelésem! :(
Nem fogadtam el semmilyen tanácsot mert rátettem a cicire és egyszerüen NEM MENT!
És ez egy olyan elérhetetlen misztikumnak tünt számomra hogy elmondani nem tudom!!
Bántott piszkosul mert kora baba volt Marci és ráadásul ugy nézett rám mindenki mint aki egy utolso senki mert nem szoptatja a gyerekét!
Szoval egy hajszál az a vonal ebben a kérdésben amitöl egyszerü és amitöl elérhetetlen és kivitelezhetetlen a szoptatás!
És ez nem vita ha nem jo kis dumálás!!! :D
Na most már tényleg dobtam a témát! 8)

Kata!
Olyan jo kis kajákat föztök hogy csak na!!!
Én ma répát+karfiolt és rizst csináltam egy pici oregánoval és bazsalikommal!De a répa sehogy nem csuszik le nálunk! :(
Kirázza a hideg szegénykémet! :(
Ha igy adom ha ugy!
Ma nekem is megjött a next csomag!
Már a mosogépbe hánykolodnak! :D

Pompi!
Még van tejed???
Nem vagy semmi!!!!
Gratula hozzá!!
Elkezdél mozogni már?

Petyaanya!
Nem semmi a kislánykád!!! :shock: :D
Nekem Ágoston alul akar kicsuszni az etetöböl! :D

Hajni!
Kébzeld a nextbe olyan szép kis James Bondos öltönyt rendeltem Marcinak hogy gyönyörüséges! :D
Mint egy felnött komplett öltöny!
Fekete és halvány kék vékony csikos!Nagyon szép és nem volt drága és ami a legszebb hogy 9-12 hotol már van ilyen!Azt hiszem Ágostonnak ilyet rendelek a keresztelöre! :D
Teljesen elfiusodtam (hogy tudok örülni egy öltönynek)! :? :D
Pedig a kis kerimnek is rendeltem hááát azért az csak nöcis ám!!Szép nagyon! :D
Na de én már igy maradok,fiusan! :wink: :D


Wish!
Édes lehet Balázs ahogy méltatlankodik!! :lol:
Nálunk is megy a duma piszkosul,olyan édesek én olyankor duma közben szét csokolom a száját (és veszekszik,na de egyszer ha nem tudo megállni....)!!
Mi most a forgás innen-oda oda-vissza verzionál tartunk!Elforog a játékig :shock: érdekes megközelités de eljut oda! :lol:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Orsi :)
Kösz, az ötletet. Apa már próbálta tanítani, de ez annyira hirtelen jött..
Elképzeltem, ahogy Máté csimpaszkodik. Te jó ég!!

Kép
petyaanya
 
 


Sziasztok!

Lafi,
Nagyon sok boldogságot a pici Hunor babához!!! :D :D
Én kicsit le vagyok maradva a késő esti hozzászólásaimmal, sok újat nem tok mondani, de azért leírom, hogy lásd mennyien vagyunk az elején szenvedők társaságában.
Nekünk is nehezen ment, mert Balázs nem akart szopizni. Csak nagyon keveset evett cicből (sőt nekünk olyan is volt, hogy minuszt mutatott a mérleg 35 perc ’szopi’ után) így pótolnom kellett üvegből lefejt tejcsivel, kb. 5-6 hetes korára tudtuk elhagyni a cumisüveget. Egyetértek Anikóval, lesz, ami lesz alapon, kevésbé görcsösen biztos jobban megy. Próbáld ki a More Milk kapszulát, hátha bejön Neked is! Ja és kókusz, kesudió és alk.mentes sör...már ha szerted. Milyen mellszívód van? Nekem elektromos Avent volt, az nem készítette ki a cicim. Szopizni pedig 2 hónapos koráig csak bimbóvédővel volt hajlandó a Drága, de így legalább kibírtam, hogy szinte egész nap a cicimen volt vagy a baba vagy a mellszívó. :lol:
Egyébként meg nagyon édes a picibabád! Istenem, de rég volt már, hogy a miénk 1 hetes volt! :roll:

Aanda,
Boldog szülinapot a fiúknak!! És jobbulást!

Katyerin,
Neked is boldog szülinapot!

Hajni,
De jó, nagyon örülök, hogy a krumpli bejött!!
Én ma almaszószt főztem egy kis krumplival. A kis tányérkája teljesen tele volt, de belapátolta mind, sőt ha lett volna több sztem az is bemegy.
Viszont ma meg tegnap nem volt kaka, ami nem igen szokott előfordulni, úgyhogy holnap valszeg barack lesz.
A fotózás nagyon jól ment. Balu jó hangulatban volt, még egy-két átöltöztetést is elviselt. Egyelőre csak a nyersképeket lapoztuk végig a fényképezőn, majd hétfőre lesznek készen az igaziak. Kb. 50-60 kép lesz, lesz pár karis meg pár fekete-fehér is, már alig várom, hogy mazsolázzak közöttük!

Kép
bandika
 
 


Jo reggelt lányok! Kép
Ide teszek nektek egy linket akit esetleg érdekel:
http://www.apacuka.hu/
Marcikám ovonénije énekli ezeket a dalokat!
Már több lemeze is megjelent és nagyon édesek a dalok!
Ágoston imádja (mondjuk lehet azért mert Marci ugrabugrál rá)! :lol:
De szereti hallgatni! :D
A zenéknél beletudtok hallgatni!
És vannak "koncertek" is!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Lafi: szopi témához nem tudok hozzászólni, nekünk nem volt ilyen problémánk szerencsére! Nem irigyellek,nem lehet egyszerű. Ilyenkor jövök rá, hogy én milyen szerencsés voltam e téren....

Katyerina: BOLDOG SZÜLINAPOT NEKTEK!

hozzátápi ügyben csak lesek, hogy miket esznek ezek a gyerkőcök :) És már azt is tudom, hogy az etetőszékkel vigyázni kell....

Lenne egy kérdésem. Pár napja fájnak a melleim. Akkor is, mikor Zorka szopizik, de akkor főleg a másik, de alap helyzetben is, ha kicsit megnyomom. Olyan, mintha a tejcsatorna fájna..... Se csomó, se göb nincs. Gondoltam arra, hogy Zorka nem szívja ki teljesen...de akkor becsomósodna, nem? Pár napja mintha kicsit több tejem lenne, azóta érzem ezt. Van vmi ötletetek?

tiko
 
 


Orsi: gratula a fél évhez Lilinek! :)

tiko
 
 


Anikó: jó a link, én biztos hasznát veszem, köszike :)

tiko
 
 


Köszönöm mindenkinek a hszeket. Reggelre eltűntek a göbök, egy még van, de már kisebb, a cicim puha és semmi sem jön belőle.Tegnap Huni rákapott 20 percre tök örültem, de félek azok voltak az uccsó cseppek. Még fejtem kicsit, azt odaadtam neki kanálból, mert annyira kevés volt már este, hogy csak kanálból volt értelme odaadni, abból benyalta, ás azóta semmi.

el kell fogadnom és örülnöm kell annak, hogy egészséges, hogy 80 ml tápot megeszik igaz még lassan és hogy tejadóktól kapunk tejcsit 4 napra valót.

Kérdés:
tegnap amikor leraktam hason fekve, felemelte a fejét és átrakta a másik oldalra, és ezt csinálta egész végig és ma is.
ez normális, hogy 1 hetesen már tudja ezt????
Vendég
 


Lafi

biztosan normális, mert Olivér is ezt csinálta már 1 hetesen. akkor még szeretett hason feküdni :(

Kép
zsuzsi73
 
 


Anikó,
A rizst hogy főzöd Ágolyónak? Majd akkor mostmár újra átnézem a Next-szerkókat, hátha vannak újak. A James Bond-ra pl. nem is emlékszem…. 8) Az én kis kerim is kislány, hát igen, azok a ruhák….! :o :D
Durván ügyes az az óvónéni! :D A dalok egy részét vers formájában ismerem, szoktam is olvasgatni Olivérnek…

Bandika,
Milyen jó fej Balázs, hogy tűrte a fotózást! :D Most már gondolom nem kell megint elmondanom, hogy mennyire de mennyire kíváncsi vagyok….! 8) :lol: :lol: Drukkolok, hogy ma legyen kaki!

Tiko,
Nem tudom, mi lehet…. :?

Orsi,
Lilikének boldogságos feledik évet! :D

Lafi,
Sajnálom…
20140901102739
 
 


anikó,
köszi az érdeklődést! Igen, most egész jól van tejcsi (magamhoz képest), aminek nagyon örülök. Egy nap megmértem és igencsak elcsodálkoztam, egy ciciben(!) reggel 90, aztán 70, aztán du. is még 50 volt (régen mindig csak 30). :D A More Milk-et 2 hónap után abbahagytam, mert nem dobott olyan nagyon sokat a dolgon. Úgyhogy most nagyon büxe vagyok, hogy magától is van ennyi! Köszi a gratulát!
Ja, és még mindig nem mozgok. Fogyi sincs, csak sopánkodok az úszógumimon. Egyszer két napig nem ettem kekszet, de hát kiborító volt... Majd... :roll: :oops:

lafi,
a ricinus communis bogyót mindenképp próbáld ki!!! Csak 500 Ft! Gyógyszertárban kapható. Az a pár csepp is számít, hidd el! Kitartás!

wish,
csak ámulok és bámulok, miket tud már Balázs! Jókat szórakozhattok!

orsi,
na hogy áll a fogyókúra?

KépKép
pompomlány
 
 


petyaanya írta:Elképzeltem, ahogy Máté csimpaszkodik. Te jó ég!!

szó szerint :shock: :shock:

Tiko :)
a tejcsatorna-elzáródásnál nem feltétlenül van csomó, legalábbis nekem sokszor nincs.
Próbáld úgy szoptatni hogy az állkapcsa a fájás irányába legyen.

lafead írta:Kérdés:
tegnap amikor leraktam hason fekve, felemelte a fejét és átrakta a másik oldalra, és ezt csinálta egész végig és ma is.
ez normális, hogy 1 hetesen már tudja ezt????

mondhatnám, hogy még tudja :) ez is újszülöttkori reflex, ami el fog múlni.
Teljesen normális.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah.

Köszönjük szépen a féléves köszöntéseket!

Pompi :)
most - 2kgnál tartok... még 10-11 van...

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Boldog felediket Lilinek! Kép

Hajni!
Én a Holle rizspelyhet adom vagy egy pici marékkal megfözök!
De a krumpi jobban megy ezt csak néha adom!
Nincs J.B.-os csak Marcikának az minden öltöny! :lol:
Ha tehetné abban járna oviba! :lol:

Tiko!
Szerintem is egy csatorna lesz beállva!!

Pompi!
Ügyes vagy a szopival!!
Én most vagyok 65 ,mert 2 kilo lement de innen nem moccan! :(

Lafi!
Ha nem megy hagyd lesz tejecske és vannak jo kis tápszerek is!

Bandika!
Már én is nagyon kiváncsi vagyok!!!!
Volt sminkes meg mindenféle???

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Köszönöm nektek mégegyszer!!!!Aranyosak vgytok, most úgy fogom fel, hogy ez van, anyumnak és az ő anyjának sem volt, valszeg, örököltem. És nagyon örülök hoy legalább lesz állami tejünk!És hogy a tápi ízlik neki.

Orsi, hát hallod, tök fura, Lili féléves már és még csak most született, emléxem, vártuk, mi újság és akkor eszembe jutott, hogy anyám, én is kisbabát várok.Lili baba Boldog féléves Szülinapot!!!!
Vendég
 


Gratula a mínusz 2 kilósoknak! (orsi, anikó)! :D Ügyik vagytok!

KépKép
pompomlány
 
 


Én is szeretnék már minuszolódni. De tornázni semmi kedvem, koplalás szóba se jöhet... valami más ötlet? :lol:
Uram elment tegnap, hazajött ma du. 2 kor és 7kor ment a következő karácsonyi partira... Na mindegy, azért az 5 óra alatt megszeretgette rendesen a kisfiát (meg engem is :oops: :lol: )
Csibém alszik, én kb. még 1 órát bírom :)

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :D
én egyáltalán nem koplalok :) semmi drasztikus.
Tornára én sem jutok el, egyszerűen nem tudom beilleszteni az életembe, pedig nagyon kéne.

Most, hogy Lili elpilled a babakocsiban háton is, lehet, hogy a déli alvást visszatesszük terepre, és akkor legalább 1 órát intenzíven gyaloglok, az is több, mint a semmi.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi
és mi az a nem drasztikus?
Tegnap este párolt zöldséget ettem, ma de Zalán megint hasfájósan kiabált... Szóval még mindig nem mehet a reformkonyha

Kép
Kép
emma1976
 
 


jah, értem, akkor úgy tényleg nehéz.
Én korlátoztam az étkezéseim számát 5re, eltűntettem a pót és pótpótvacsikat, nasikat. Este csak joghurtot v. zséget eszem, és ebédnél egyszer szedek, akkor mehet akármi, reggeli valami kenyérféle felvágottal, 10ó&uzsi gyümölcs, túrórudi...stb.
így ca. 3 hét alatt ment le az a 2 kg.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma,
én diétáztam a terhesség alatt a cukrom miatt, nem is híztam egy dekát sem, és mégsem éheztem, január óta, amióta figyelek a kajára 13 kg ment le.
Amit én csinálok:napi 5 kaja, szénhidrát marha kevés, sok hús, gyümi, zöldség. A lényeg, semmit sem megvonni magadtól, csak a szénhidrátra kell odafigyelni.
Vendég
 


Van 1 eladó szinte teljesenúj Nandu kendőm, 5,1 méteres 3.500 ft-ért. Ha valakit érdekel szóljatok, mert akkor nem hirdetem meg.

Orsi,Anikó: ügyesek vagytok! Nekem tornáznom kéne.....

tiko
 
 


Hát ha zöldségek kilőve, gyümivel meg husival meg sajttal én nem lakok jól... szükségem van szénhidrátra. 1-2 hónap múlva ha már nem kizárólagos tejezés lesz, akkor lehet, hogy jobban vissza merem fogni a kaját, most nem... (meg lehet, hogy örülök is, hogy szoptatásra hivatkozva egyszer az életben elengedhetem magam :D )

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok!

Anikó,Hajni,Bandika,
KÖSZI!

Orsi,
boldog fél évet!
Jó ötlet a "magasról csak háttal mászunk le"!Írj még ilyeneket!

Sok sikert a fogyózóknak!

Emma,
nekem a Norbi update jött be többször is.Szopi alatt szó szerint zabáltam,mégis lefogytam a 10 évvel ezelőtti súlyomra!(5-el kevesebbre,mint most).

Szoktatok tejpépet adni a gyerekeknek?Mert erről még asszem nem volt szó.Ebből is létezik HA-s,Milupa termék,vanilia ízű.

Voltunk szemészeten!Márk kancsalsága szerencsére csak látszatkancsalság,Arnoldkának viszont kell szemüveg!Nem vettem észre,hogy nem lát jól!+2-es kell neki.Már a keret kiválasztásánál is sírt és állandóan levette a szemüveget.Dokinő szerint nekem az a feladatom,hogy visszarakjam!Ja,kössz!Egy héten belül készen lesz,de asszem én is!Már előre félek!
VAn valami tapasztalatotok ez ügyben?

Andi
Kép
aanda
 
 


Aanda :)
tejpépet enyémek ettek. Az volt a reggelijük elég sokáig.

+2es szemet te kívülállóként nem veszel észre, az nem annyira vészes, hogy különösen egy gyereket zavarna, akik a kompenzálás mesterei.

elég sok korababa hord szemüveget. Ne görcsölj előre, mert ha érzi rajtad, akkor tuti még annál jobban is ellent fog állni, mint amennyire önmagától ellenállna. Ha 1 hónap alatt szokja meg hát annyi idő alatt, ráér, azon a pár napon semmi nem múlik. Azon kívül, hogy visszteszed rá nem tudsz sokat tenni. Napról napra növeld a mennyiséget, amit hordja.
Mi ragasztunk Mátéval, most 4-5 órát van ragasztva, tiltakozással indult ő is.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszönöm a szülinapi és fog gratulációkat. Igazán még nincs fogunk, (vagyis Gajának észrevétlenül nőtt 1 hónapja kettő) még csak szenvedünk és nyálazunk.
A lázról közben kiderült, hogy a háromnapos láz nevezetű vírusos nyavaja, úgyhogy most Maja pöttyös, még a hajatöve is. a legjobb az egészben, hogy mára Gaja lett lázas. Véletlenül sem egyszerre... kb hétfőig láz, majd pötty. azt hiszem oltás ugrott...

szoptatás, bár már utólag nem merek semmilyen témát folytatni, ha túl vagytok rajta, ja és kisbetűvel...
zóval nem tudom, hogy alkati kérdés-e vagy sem, vagy szerencse. De mi rögtön az elején összehangolódtunk a csajokkal. Szerencse, hogy nem kerültek koraszülöttre, így csak éjszaka cumiztatták őket. A kórházban állandóan csesztettem a nővéreket, hogy segítsenek és megtanítottak egyszerre is szoptatni, amit soha nem csináltam végül itthon. A csecsemősök szerint, jó mellekkel áldott meg az ég, mini cici, minibimbó, a csajok ügyesen betudták kapni... a kórházban körülöttem mindenkinek belövellt feszült a cicije én meg bőgtem, hogy nekem semmi... aztán felvilágosítottak, hogy mérjem is meg a babákat, mert valamit csinálnak, és ne várjam, hogy elönt a tej, mert két gyerek szív le... aztán itthon elöntött és még fejtem is, és még mindig szoptatok... viszont van egy hülye babonám, hogy a melltartómat nem veszem le éjszaka sem... :oops: attól félek, ha leveszem elmegy a tejem.... :oops: :oops:
de nem egy szoros cucc, vékony háromszög alakú, nem tart semmit, csak a melltartóbetétet...
nekem nagyon sokat számított, hogy a kórházban segítettek...

katyerina
 
 


Ja.

Orsi!

boldog 6 hót Lilinek.


Emma!
fogyókúrához, próbáld meg, hogy estére fokozatosan csökkented a szénhidrátot, és késő este egyáltalán ne...

meg még annyit, hogy Maja egésznap felállást gyakorolja én meg állandóan visszaültetem. Nem korai ez még neki? néha olyan mint egy elakadt lemez a felülést is egésznap csinálta... duracell nyuszi, csak kikapcs gomb nincs rajta
:lol: :lol: :lol:

katyerina
 
 


Lányok,
itt vagyunk a szüleimnél, és nem hoztunk mérleget. :shock: Direkt! :!: Hiányzik ugyan, de kibírom... :lol: Úgyhogy most 2 napig nem mérem a gyereket! :lol:

Ha már a fogyókúránál tartunk, az előbb csúszott le 5 szelet hurka 2 tányér majonézes krumplival, meg egy kis csoki befejezésül nyammnyamm... :lol: És ugye fél 12 van! :oops: Pedig most is lement 2 kiló. :D Azé' még mindig van rajtam kb. 5 kg, úgyhogy az még lemehetne igazán...

Anikó :D ,
ha főzöd a rizst, azt sima vízben? Nem lesz ragacsos?

Pompi :D ,
tök ügyes vagy, hogy még megy a szopi...

Emma :D ,
nekem az lenne ötletként, hogy egyél egyszer vagy kétszer naponta, de akkor jó sokat! 8) :D Ugyan egészségtelen, de én mégsem hízom. Amúgy én nagy fogyózó vagyok! Egész életemben fogyóztam, úgyhogy én már mindent kipróbáltam. :? :lol: Igazán szerintem akkor lehet csak fogyni, ha vki koplal ill. nagyon keveset eszik. Csak az a baj, hogy az vissza is jön. Jojó! :lol:

Andi :D ,
szegény Arnold! :( Szerintem is lehetetlenség lenne észrevenni ekkora dioptriát... :? Mit mondtak, ez fog esetleg javulni, vagy ettől már csak rosszabb lesz? Én is tartok tőle, hogy Olivér megörökli az apjától...

Orsi :D ,
tök jó, hogy Lili elvan hátonfekvésben is! :D Megünnepeltétek az évfordulót?

Katyerina :D ,
te is olyan ügyes vagy, hogy ikreket tudtál szoptatni. :D jobbulást a csajoknak... Szerintem ha ő maga csinálja, akkor az azt jelenti, hogy érett rá. Úgy értem, hogy szerintem úgyis csak addig áll, amíg kényelmes neki, és elbírják a lábai. Nagyon kis ügyes! :D
20140901102739
 
 


Katyerina :D
én is melltartóban alszom :) fiúkkal is úgy aludtam. Anélkül külön életet élnének a melleim :)

Ne ültesd vissza Maját :) ha magától csinálja akkor nem korai. Levi is 7 hósan már állt. Állítani nem szabad, ha ő még magától nem csinálja, ill. ültetni sem, de ha ő maga csinálja, akkor mind1 mikor van az.

Hajni :)
te még mindig mértél :shock: úgy, hogy 10 kg körül van a fiacskád? :lol:
szerintem nála elég egyértelmű, hogy eleget eszik :) :)

rizs: ha a gyereknek turmixolod eléggé mind1, hogy ragacsos-e vagy nem? nem? :wink:
amúgy a riszt sima vízen kívül miben lehet még elkészíteni? :)

fogyókúra: igazán ami hatásos ha az ember életmódot tud váltani, és be tud állni egy egészséges táplálkozásra, amivel nincs visszahízás sem. Pont ezért ilyenkor a fogyás lassabb, de sokkal biztosabb.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni! :)
Majd számolj be, hogy hogyan bírtad mérleg nélkül. Mi karácsony után megyünk a sógoromékhoz, és már előre parázok, hogy mi lesz ott velem mérleg nélkül majd egy hétig. :oops: :roll:

Fogyókúra: már megint fogytam 2 kg-t, pedig én tényleg sokat eszem+nassolok+nem sportolok. Már 6 kg-val vagyok kevesebb, mint a lombik előtt. :shock: Ja, és nem mondhatnám, hogy nagyon reform-konyha, amit csinálok. A hideg kaják pl. ilyenek: szalonna :oops: , kolbász :oops: , 2-3 nagy szelet üres kenyér nasinak, mézes kenyér, lekváros kenyér, és hasonlók... :oops:

Kép Kép
kismokus
 
 


Hajni
hurka+majonézeskrumpli :D jó update :lol:
Ja, én is 15 éves koromtól vigyázok, mert ha 1 hétig annyit eszem, amennyi belémfér, az + 2 kg

Orsi
Azon is nevettem, hogy "korlátoztad 5-re" :D Én általában 3x eszem, max 4szer...

Nekem régen az jött be, hogy sok reggeli + sok ebéd + no vacsi + mozgás......... Na majd tavasszal, hogy nyáron ne kelljen csuhában strandolnom

Katyerina
Aranyos, ahogy írtad, kicsi cicik, aztán mikre képesek mégis :D
Én se vagyok nagy méret (most mondjuk sokkal korrektebb tejcsivel teli méretem), de melltartót útálom! Nappalra felveszem, de éjszaka szellőztetés

Kismókus
Te már tényleg ne fogyj tovább! szép vékony vagy!

Kép
Kép
emma1976
 
 


kismóki, :evil: nemigazsáááág!
én mér nem fogyok a csokis kextűl? 8)

katyerina,
még én is m.tartóban alszom, paranoidan féltek minden elfolyt cseppet...
Nekem néha muszáj volt egyszerre szoptatni a kettőt, bár tényleg nem könnyű.
Én a kórházban elég szégyenlős voltam, utáltam, mikor körülálltak a nővérek és szoptassál! Egy nénitől fogadtam csak el a tanácsokat, ő olyan volt mint egy óvónéni. Kedves, nagydarab, anyáskodó...

hajni,
köszi! :D Én meg téged csodáltalak mindig, hogy milyen elszántan mész a tanácsadókhoz. Az egyébként ingyenes vagy pénzbe kerül?

KépKép
pompomlány
 
 


kismókus!

hasonló cipőben járok! :lol: tegnap is két nagy szelet kenyér után még csipogtam apának, hogy nem csinálna mégegyet? este 11-kor :) és minuszban vagyok...
de volt úgy kolis éveimben, hogy csak lekváros kenyeret, zsíros kenyeret és kizárólag cukros kakaót ittam és 1 hónap alatt több mint 6 kilót fogytam... :), de nem keveset ettem belőlük, amikor éhes voltam ettem... :)

Hajni!
ma hozattam hurkát, olyan jól hangzott :)

Pompi, Orsi!

azt hittem csak én vagyok ennyire paranoid, hogy nem lehet leimátkozni rólam a melltartót! :) na jó 2x levettem, de akkor még a lepedő is tejes lett...

Ja a múltkor még annyit akartam írni a mellszíóhoz, hogy aki azt a szlogent írta, hogy olyan mintha a babaszívna, az biztos pasi volt... én az első pár alkalommal bőgtem a fejés alatt... és ma is inkább szétdurranok, mint a mellszívó, pedig avent...

katyerina
 
 


Katyerina :D
nekem nem folyik a mellem, melltartóbetétet sem a fiúkkal sem Lilivel nem hordtam.
Nekem egyszerűen kényelmetlen, ha nincs rajtam, mert nem kicsik a melleim :oops: :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


irigykedem nem kicsit azokra, akik fogynak a szopival :? :oops: :oops:
én 8 kg-t híztam a fiúkkal... :roll:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Én is kb. annyinál tartok, de már olyan a hasam, mint mikor a pocakos képeket csináltam. :roll: Az a ciki, hogy most per pillanat nem is érdekel. Kellemetlen, persze, de nem annyira, hogy tegyek is ellene valamit. Na jó, majd Kari után...

Kajcsi-híradó:
szépen ették a gyerekek a meggyet (mogyival meg alma-banánnal).
A sütőtököt kipróbáltam sütve is, de szerintem főzve ezerszer könnyebb.

Tejcsi azé' nekem se csöpög, csak ugye szeretek hasra fordulni. Amúgy én még mindig m.t.betéttel nyomom...

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:mogyival

Tejcsi azé' nekem se csöpög, csak ugye szeretek hasra fordulni. Amúgy én még mindig m.t.betéttel nyomom...

mármint mogyoróval???? :shock: :shock: :shock:

én is hason alszom :)
de szerencsére nem kell melltartóbetét, az olyan hülye alakot csinál a pólón :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi! :)
Ez a mogyi nekem is kicsit durvának tűnik, ha tényleg mogyoró. :shock:

Kép Kép
kismokus
 
 


Csajok, a sütőtököt ti is 2 órán keresztül sütitek, vagy én csináltam rosszul vmit?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma: gratula Zalánnak az 5. hónaphoz!:)
Mintha Orsi azt mondta volna, 1 órát kell sütni, asszem mi is addig sütöttük.

tiko
 
 


Ne má' csajok! Ezt már nem bírom szó nélkül!!!! :lol: :lol: :lol: Tököt addig kell sütni, amíg megsül. Kajákat addig kell főzni, amíg megfőnek. Attól függ, hány fokon, mekkora darabokra vágva és mekkora mennyiséget. :lol:Szerintem itt nincsennek szabályok. (Meg persze függ a sütőtől, a gáz fűtőértékétől, stb. :lol: :lol: :lol: )

dkata
 
 


Felállítottuk a karácsonyfát! :D Olyan szép! :D A sógorom mondta (tőlük kaptuk a fát, árulják ), hogy olyan talpat vegyünk (azok nálunk mindig eltűnnek… 8) ), amibe vizet kell tölteni, és akkor intenzívebb illata lesz. Tényleg belengi az egész lakást a fenyőillat! :o :D


Orsi :D ,
Most meg is mértem fürdés előtt gyorsan, 10300 gramm. Most már ritkábban mérek, nem mindig. 8) :lol:
Arra nem is gondoltam, hogy turmixolni kell a rizst. :oops: :lol:
Fogyókúra: szerintem mi már rosszul vagyunk nevelve kajálás terén. Tényleg próbáltam napi 5x egészségesen enni, de abból csak az lett, hogy egész nap zabáltam… :? Aztán olyan időszak is volt, hogy zaba után hánytatás…akkor lementem 42 kg-ra. Aztán amíg ennyi voltam, nem menstruáltam. Nem bírtam el egy teli pohár kakaót, és képtelen voltam hátramenetbe tenni a kocsit. :(

Kismóki,
Szerintem vidd a mérleget! :lol: Egy hét az tényleg sok lenne nélküle…! 8) :lol:

Emma,
Szerintem neked tökre nem kéne fogynod, minek fogyózol?! A melltartót én is gyűlölöm! Sose hordtam, most is csak ha elmegyek itthonról. Beláttam, hogy azé’ lassan 31 évesen elég ciki hegyes mellbimbókkal rohangálni… :lol: (Olivér csinálta hegyesre, szopi előtt nekem kifejezetten nem volt mellbimbóm. :roll: )
A tök nekem is eddig sül, szerintem ő egy ilyen szemét, hogy ennyit kell rá várni! :lol: :lol: :lol:

Pompi,
Aranyos vagy! :D Sose fizettünk egyik tanácsadónak se. Az egyik szopis orvosnak, akihez kétszer is elmentünk, neki akartunk adni pénzt, de nem fogadta el. Mindenki rendes volt, még a telefonos tanácsadók is. :D
Én nem vagyok szégyenlős. Bárki előtt levetkőzöm, nem zavar. :oops: (Azé’ ne gondold, hogy ez a passzióm, de ha véletlen meglátnak öltözés/vetkőzés közben, lesz*rom… ) :lol:

Katyerina,
Mellszívó terén ugyanez volt nálam. A lányok megmondják, annak ellenére, hogy néha muszáj lett volna leszívni a cickókat, mégse tettem, mert annyira fájt. :evil: Anélkül is mindig véres volt. :cry: Szopi terén nekem az első 2,5 hónap kínszenvedés volt, alig vártam, hogy vége legyen. Most meg má’ tök jó! :D
Nekem se folyik a mellem szinte sose. A melltartóbetétet azért is utáltam (még az első időkben kellett ), mert mindig átlátszott a nyári felsőkön, tök ciki volt! :twisted:
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: