Új privát üzeneted érkezett!

Orsi
gyere, olvasd fel lsz. Zalánnak :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Orsi :P ,
Tudtam, hogy te írni fogsz! :D Valóban ideg-, és nem izomrostokról van szó, én írtam rosszul. 8) Vitatkozni nem tudok veled (pedig szívesen tenném :lol: ), mert ehhez nem vagyok elég felkészült. A pasas viszont annyira a szívemből szólt, hogy engem meggyőzött! (hozzáteszem: nem volt túl nehéz dolga! 8) :D ) Szerintem ő biztosan tökéletesen meg tudna neked mindenre válaszolni! :D

Pompi :P ,
Tök jók a székek! A Gekko játszóházban milyen állapotfelmérés folyik? :shock: :roll:

Emma :P ,
6 fogacska, hűha! :shock: :o

Az én fiam is ált. 2x felkel éjszaka kajálni, de olyan is van, hogy 4x-5x. :shock: Na, az gáz, de a 2-t simán kibírom! :D
20140901102739
 
 


Egy kérdés:

ma észrevettem, hogy vérzett Olivér ínye. Ez lehet vajon a K-vitamin hiányának a következménye? Kb. 4-5 hete nem kapja a K-vitamint, merthogy nem írt fel az orvos. Azt mondta, hogy amint eszik mást is anyatejen kívül, nem kell. No de arra nem számítottunk, hogy a gyerek lényegében semmi mást nem eszik meg. Lehet, hogy így most kicsit vérzékeny?
20140901102739
 
 

 
 

Hajni!
Tudtam,hogy ma mész!
Megjegyeztem mert ez nálunk nagy betüs ünnep! :wink: :D
Szoval,örülök,hogy Olivérrel minden ok!
Mondtam én hogy kicsit tulkimélted a gyereket! :lol:
Én sem tudok olyan szakértelemmel és felkészültséggel hozzászolni mint Orsi,de nekem egy két "bemutato" vagy is ismerkedés elég volt arrol hogy meggyözzön oda ne vigyem Marcit!
Az hogy egy gyerek ordit nekem elég nyomos indok! :?
És ugyan azt az eredményt elértük egy könnycsepp nélkül kicsit több munkával de ugyan azt nekem ez számitott semmi más!!!
Jol tetted hogy elmentél legalább megnyugodtál!
Picit azért igazat adok a konduktornak mert csak vegyük ezt a forumot,innen is a többség Dévényes fejlesztésre jár!


Pompi!
Nagyon szuperek az etetök!
És a két kis molyolo is benne!!! :D
Nálunk sem tul fényesek az éjjszakák de én már nem is panaszkodom :( lassan megszokom!
Mi gekkoba járunk Marcival,iskolaelökészitöbe!
Van egy zene-bölcsi fejlesztö itt de csak 2 éves kortol!
Mondjuk ez itt van Dkeszin,nem tudom máshol milyen plusz szolgáltatás van!
Sajnos nem egy olcso kategoria már csak ha mást nem a nevet meg kell fizetni......!


Kata!
Amiota rakok egy kis fokhagymát Ágoston kajájába tátog!!!
Ugy látszik anyja fia :lol: !

Bandika!
Szerintem nem gond hogy bepuszilta az egészet!Nálunk is már elejétöl fogva nincs a kaja után szopi!De kb 1-1,5 ora mulva van(talán megszomjazik addigra....nem tudom)
Az meg hogy keverted szerintem nem gond egyáltalán,söt...!

Tiko!
Végül ettél brokkolit?
Én rakottkelt ettem,kicsit fingadozott szegénykém (pedig jol megföztem a káposztát elötte)igy még várok a puffasztosokkal egy kicsit de már azért jobban birja! :D

Zsuzsi!
Etetöszék hogy tetszik Olivérnek?
Elvan benne?

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Hajni!
Hát én ezt nem hiszem hogy attol vérezhetett!
Mi kaptunk egy doboz K vitamint ami 5 db és ennyi!
Azt mondta az orvos és a védönö(ebben az egyben mondtak eddig eggyet) hogy annál több nem kell a babának!
Na de hogy mi a jo, franc tudja!
De a te Olivéred az megkapta igy hiánya tuti nincs!!!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Emma

azt jelenti, hogy este fél 9- reggel 6-ig alszik. 6-kor eszik, majd visszaalszik fél 9-ig.
megszokásból esznek éjszaka a babák. mert nem álltak még át a 24 órás periódusokra.
egy 3 hónapos baba annyit eszik napközben, hogy kibírná éjszaka kaja nélkül.
amikor Olivért szoktattam arra, hogy éjszaka aludjon, kipróbáltam, hogy nem adtam neki enni, csak egy kis vizet. ki se vettem az ágyból, amikor nyöszörgött, vizet adtam, ivott 2 kortyot, cumi, majd visszaaludt. akkor jöttem rá, hogy nem is éhes, csak megszokásból kel fel.ha akkor nem határozom el, hogy megpróbálom átaltatni vele az éjszakát, ma is ugyanúgy kelnénk éjfélkor, meg hajanali 3-kor.
már én is végig tudnám aludni az éjszakát, ha nem kelnék fel 3-4 alkalommal, hogy hálóingcsere,, mert annyira le vagyok izzadva.

Kép
zsuzsi73
 
 


Anikó

boldog szülinapot Marcinak!
Olivér imádja az etetőszéket, ma tele pakoltam játékkal a tálcát, nagyon élvezte.

Pompi,

jók az etetőszékeke.
ez milyen márka? nem bírom elolvasni.

Kép
zsuzsi73
 
 


Anikó: igen ettem, de nem sokat. Így is pukihegyek voltak...egyenlőre én is hanyagolom.
Boldog szülinapot Marcinak! Mit kapott?

Zsuzsi: nagyon kellemetlen lehet ez az izzadás :(
Zorkát du. kaja után 2 órával fordítottam hasra, ne tudd meg mennyi tejci kijött....

tiko
 
 


Hajni,
Nekünk sem írt fel a doki K vitamint, azt mondta, hogy 4 hónap után már nem szoktak, akkor se ha csak anyatejes. Nem lehet, hogy csak felsértette vmivel az ínyét?

Anikó,
Boldog szülinapot a nagyfiúnak!!! Decemberben folyamatosan kapja a meglepiket, de jó Neki! :lol:

Orsi, Anikó,
Köszi a választ, már meg is nyugodtam.

Pompi,
Nagyon édesek a gyerkőcök!
Barátnőm járt a fiával Gekkoba, de csak 2 év körül kezdték. Ők nagyon szerették, mert tök jó játékok vannak, de azért a havi 15e szerintem kicsit túlzás. Azért valszeg majd kipróbáljuk.

Kép
bandika
 
 


Zsuzsi
én egyetértek veled sokban, DE: néhány hete, mióta beindult a ciklusom, érezhetően visszaesett a tejcsi, szerintem egyáltalán nem véletlen, hogy Zalán azóta 2x eszik éjszaka, ami előtte hónapokig 1 volt. Szóval nem volt megszokás a kettő.... Plusz a fogak... Plusz nálunk nincs cumi, és azért az nagyban könnyítené a visszaaltatást... Mindenesetre uram az ünnepekben 2 hétig itthon lesz, majd próbálkozunk, hogy legalább az egyiket elhagyja.... de én 3-4 napnál többet nem fogom bírni, ha nem hagyja el, akkor egyenlőre így marad

K vitamin
Mi is 4 hónapos koráig adtuk

KAKI
én meg annyira nem eszem fújósat-hajtósat, hogy a gyermek kakija úgy összeáll, hogy rémes! Szinte egy felnőtté az állaga :shock: Nehezen nyomja nagyon! Most inkább elhatároztam, hogy merészebb leszek, mert inkább a pukik, mint ez a rémes szorulás (anyatejesként szorulás - őrület!)

Kép
Kép
emma1976
 
 


Köszi a dícséreteket mindenkinek! :D Én is nagyon örülök, h megvettük a székeket. Már úgy voltam, hogy nem érdekel, most már lemegyünk és akármi lesz, rábökök egyre. De szerencsére pont sikerült egy olyat találni, ami állítható, gyönyörű színben, és hát már az árával is kiegyeztem (igaz, anyukám besegített).
A Minimanóban vettük, Top Rider.

http://www.minimano.hu/termekeink/23/24 ... k_kek.html

Ja, és tök vicces volt... találkoztam ott egy ismerős csajszival... pont egy idősek a gyerekeink, és az ő kisfia már (így mondta!) 5 és fél kiló. Mondom, várjál, megmutatom az én fiamat (mert pont háttal volt a kocsi). Hát majd elájult az én 10 kilós Bencsikémtől! :D

A gekkonak van honlapja
www.gekkonet.hu
ott azt írják 0-14 éves korig
Nemtom, mit tartalmaz az egy órás állapotfelmérés
Az az igazság, én is kíváncsi lennék rá, szívesen kipróbálnám, de a 15 azért nagyon sok... :(

Nem akartam a Dévényes vitába beleszólni, mert nincs közvetlen tapasztalatom, de én is azért kicsit furának tartom, hogy mindenki aggódik és hurcibálja ide-oda a gyerekét "fejleszteni" - tuti ez már a teljesítményorientációs világ következménye! :?

KépKép
pompomlány
 
 


Köszönöm a K-vitaminos hózzászólásokat, tökre megleptek! Mármint hogy csak a mi tukkó orvosunk mond mást! Lehet, eddig se kellett volna ennyi! :?

Anikó,
nagyon sok boldogságot Marcinak! :D Kicsit azért sajnálom szegényt, hogy így eggyütt vannak neki az ünnepek, bár gondolom, nem vonjátok össze őket. Nekem szinte egyszerre (4 nap eltéréssel ) van a szülinap, névnap, és tök rossz volt, hogy sokat kellett várni a köv.-re ajándék nélkül... :(

Pompi,
én is utánanézek ennek a Gekko-nak! Jól hangzik, bár tényleg drága! Mennyi tippet lehet itt begyűjteni!!!! :D (erről pl. én még nem hallottam... :oops: )
20140901102739
 
 


Pompi,
Bencsi is már 10 kiló? :shock: :lol: Olivér is, de ő most 3 hét alatt szinte semmit se hízott! Bencsi még mindig olyan ütemben gyarapszik, mint korábban?
20140901102739
 
 


hajni,
most jövünk a havi méreckedésről... :D Bencsi 10120 gr és 72 cm. A hízás most szerencsére nem ment már olyan ütemben, viszont 4 cm-t nőtt! (Norina meg semmit nem nőtt, ő 65 cm és 7300 gr)
Jól olvastam múltkor, hogy Olivér 78 cm???

anikó,
aranyos volt ez a "molyolós" kifejezés, egész nap ezt mondogatjuk!

Ja, és kérdeztem a dr.nőt, vigyük-e a Bencsit mozgásfejlesztésre, azt mondta, nem kell, elég, ha lepedőbe csavarva próbálgatjuk mutatni neki a forgást. Ennek örülök!

Viszont kérdeztem a pneumo-s oltást is, amiről múltkor írtatok, arról azt mondta, nem támogatják minden koraszülöttnek, csak akik légzési rendellenességgel jöttek világra vagy hasonló. Úgyhogy most elbizonytalanodtam...
orsi,
te mikor is adatod a pneumosSat?

KépKép
pompomlány
 
 


Gyors dévényes helyzetjelentés: ma már "csak" negyedórát sírt a drágám, nem felet.... határozott javulás van, lehet, hogy legközelebb, csak 5-10 perc lesz neki rossz. Apukám eljött velem, jól esett, hogy nem egyedül vittem. Zalánom nagyon-nagyon ügyi volt! Egy hős! És - bár elhatároztam, hogy nem magyarázkodok, de mégis - tényleg nem azért viszem, mert azt akarom, hogy ő legyen a superman, aki mindent korán csinál, csak nem akarom, hogy bármi hátránya származzon abból a későbbi életében, hogy én nem teszek meg mindent... azt sosem bocsájtanám meg magamnak.............

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma: örülök, hogy Zalán ilyen jól viseli, nagyon ügyike!
A "nem magyarázkodásoddal" egyet értek!

tiko
 
 


Tiko
köszi :D

Pompi
10 kg felett? nem semmi.... Látszik, hogy ki a férfi, és ki a lány :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Pompi :P ,
az nem semmi! Megint megmértem, mert tényleg soknak tűnik, de 78 ismét. :shock: :lol:

Emma :P ,
Zalán nagyon ügyes, de azért én sajnálom. És bármiben fogadnék veled, hogy az én gyerekem így sem lesz sem diszlexiás, sem diszgráfiás, sem semmiféle tanulási zavaros, hogy nem jár Dévényre. És egy kicsit sem érzem úgy, hogy vmit elmúlasztok a gyerekem érdekében....
20140901102739
 
 


Sziasztok,

fogok jönni sűrűbben hozzátok. Előljáróban akikkel még nem "beszéltem":

Krizsa dokihoz jártunk,végül spontán babásodtam mindenki meglepetésére.
Hunor csaszival betöltött 36. héten kibújt, volt sok-sok problémánk ami miatt ki kellett jönnie (nem fejlődtünk már a 32. héttől, magas vérnyomi stb.)

Jelenleg igyekszünk bepótólni dolgokat, leginkább erősödni, mert sajna nagyon gyenge, inkuban is volt, szondáztatták, infúziót is kapott, túl gyenge enni,. hamar kifárad, most ezzel küzdünk.

Tej nincs, csak cseppek sjanos, fejem minden nap többször is és semmi, a bal pedig két helyen göbös lett, most azt masszírozom ki, hogy ne legyen gennyes, iszok laktoherb teát, de nem használ... :cry:

Viszont kapunk anyatejet hetente 2x!!!Én már ennek is nagyon örülök!
Vendég
 


Ja és Hunor 2007. dec 6-án Miki bácsi szánján érkezett 2480 grammal és 49 cm-rel!
Vendég
 


Lafi

üdv. közöttünk!
Gratulálok Hunor baba születéséhez :D
Én nyomon követtem az eseményeket veled, örülök, hogy minden jól alakult.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Lafi! :)
Gratulálunk! Üdv itt! :)
Tejcsihez: fejjed minél gyakrabban, és esetleg megpróbálhatnál valami homeopátiás bogyót is (pl. Urtica urens), hátha!

Kép Kép
kismokus
 
 


Lafi: üdv itt! Gratulálunk Hunor babához!

tiko
 
 


pompomlány írta:orsi,
te mikor is adatod a pneumosSat?

semmikor.
nem vagyunk értintettek légúti problémákban, így feleslegesnek láttam volna beadatni

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


hajni777 írta:És bármiben fogadnék veled, hogy az én gyerekem így sem lesz sem diszlexiás, sem diszgráfiás, sem semmiféle tanulási zavaros, hogy nem jár Dévényre. És egy kicsit sem érzem úgy, hogy vmit elmúlasztok a gyerekem érdekében....

legyen igazad.

de nem a dévényen van a hangsúly!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon szépen köszönjük a szülinapi köszöntéseket!
Aranyosak vagytok!!! Kép

Pompi!
De jo sulyban van Bencsike!!!
Ágoston már igen csak lemaradt!
Na de Norina is kis csinos!! :D


Lafi!
Én is figyeltelek ám folyton!
És nagyon örülök,hogy minden rendben mert a végén azért kapkodtuk a fejünket itt össze-vissza!!!!
De minden jo ha a vége jo!!!!
Szoval én nem gondolom hogy a kis Hunor gyenge lenne (nekem Marci 2280g-al született) szoval a szopihoz tuti nem gyenge meg máshoz sem :D csak rosszul harap rá a cicire és azért nem tud szivni!
Kérd meg a védönöt vagy a gyerekorvost (ha joban vagy vele) vagy estleg egy szopis tanácsadot aki segit mert ha jol bekapná a cickot akkor tudna rendesen szopizni és nem kellen fejned ha nem rendesen beindulna a tejed attol hogy ő szivná!
Ez a saját tapasztalatom iratja velem és bocsánat ha okoskodásank tünik csak segiteni szeretnék(sajnos Marci nem szopott,és igy fejtem4,5 honapig)!!! :D
Probáld még a Mother love :milk more plust!
Én 6 honapig szedtem! :oops:
De nekem nagyon megdobta az elején a tejtermelést!!!
Ha esetleg marad a fejés akkor vedd fel Zsebivel a kapcsolatot mert ö "fejö-specialista" és tuti dolgokat fog neked javasolni hogy lehet szaporitani meg mindenféle....(szerintem) :oops: !!!
És örülünk hogy már ide irogatsz!!! Kép

Tiko!
Görkorit kapott,meg játékot is! :D
Nagyon örült mert azt szeretett volna!(persze a James Bond mánia után)

Zsuzsi!
Szegény,ez már tényleg brutál ahogy izzadsz!
Van egy tea azt hiszem a zsálya ami izzadás ellen jo (de csak ha már egyáltelán nincs szopi)!Szerintem probáld meg vagy esetleg szaunázz egy jot ha van rá lehetöséged és lehet hogy azzal távozna egy jo nagy mennyiség!Én pl szauna után nem izzadok napokig!

Bandika!
Ma mit evett Balu?
Lehet neki a gyümis kombináciok fognak bejönni! :D

Hajni!
Ez tényleg rossz hogy igy összesürüsödik neki minden!
Nekem pl.24-én van a szülinapom!Mindenki azt mondja de jo szenteste,milyen mázli!Hát én nem igy gondolom! :evil:

Wish,Kata!
?????

Napszemcsi!
Néha azért adj hirt magatokrol!!!!

Orsi!
Hogy haladtok a sütötökkel?

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Gyorsan végig futottam, mi történt, de nem biztos, hogy mindenhez hozzá tudok szólni. Bocsánat, ha valakinek valamiére nem reagálok.

Nálunk most éppen fogzás van mindkét csajszinál. Gaja a könnyebb eset neki csak kiütődött a popsija.... jó csúnya... Maja viszont kedd este óta belázasodik, minden estére, nem magas szerencsére "csak 38,2 popsiban mérve... ezenkívül jó kedve van eszik minden, 4-5 óra körül bebágyad és alszik, néha kicsit hiszti, de ha maszírozom az ínyét akkor ok. tényleg a dentinoxot, hogy lehet úgy felkenni, hogy ne szopogassa le rögtön az ujjamról, hanem az ínyére is kerüljön?

Hajni, Emma!

látom külön véleményen vagytok torna ügyben. Harci mondta a beülti után nekem, hogy mindent úgy tegyek, hogyha bármi történik utánna ne vádoljam magam, hogy nem tettem meg mindent....

egyébként nekem rosszabb volt, amikor nem dévényes tornára jártunk. az első kéthétben nekem kellett tornásztatnom őket, a konduktor csak ellenőrzött. mondanom sem kell mennyire voltam hatékony. állandóan féltem, hogy összetöröm őket, vagy rosszul mozgatom és kárt teszek bennük, ha sírtak nem volt szívem "kínozni" őket, ha aludtak, meg felkelteni, hogy most torna jön...
így megszakadt néha a szívem, mikor a gyógytornász "maszírozza" őket, de tudtam, hogy jó kezekben van és olyat nem okoz nekik amivel ártana és mindig nagyon szépen beszélt velük...
úgy gondolom, ha már olyan az eset, hogy beavatkozás kell, torna, ilyesmi akkor azt szakember csinálja és ne az anyuka otthon... pl én nem vagyok híve a gerinctorna, jóga otthon videóknak sem, mert ha nem vagy képzett bármikor többetárthatsz vele mint használsz... pl kaptam egy norbinés kazit, nagyon jó, csak az én térdem nem biztos, hogy bírni fogja a kitöréseket 6 kilós gyerekkel :)

Lafi!

gratulálok Hunorhoz! menni fog a szopi is csak bízzál magatokban!

Anikó! :)

ha jól láttam, akkor boldog szülinapot Marcinak! Nekem 11-én volt :) és nem jó, hogy minden ünnepem télen van... nyáron meg semmi :evil:
na húzok aludni, mert lehet hogy éjszakázni is kell...

katyerina
 
 


Lafi
szívből gratulálok!
nagyon szép nevet adtatok :lol:

Részemről dévényes téma lezárva. Ezentúl nem írom le mi történt, és főként nem vitatkozom senkivel.

Kép
Kép
emma1976
 
 


aniko24 írta:Orsi!
Hogy haladtok a sütötökkel?

:lol: :lol: 2-3 kanál max. 5 :) lehet az sütőtök, sárgarépa, alma... mással még nem próbálkoztunk, de nincs is szándékomban, amíg nem eszik normális mennyiségeket :)
50 mls adagok vannak a frigóban, egyik részét megeszi ő másik részét a fiúk :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


emma1976 írta:Részemről dévényes téma lezárva. Ezentúl nem írom le mi történt, és főként nem vitatkozom senkivel.

nem kéne megsértődni, no!!! :wink:
beszélgetés... nem vita... ez lenne a lényeg :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma,
ne viccelj, no, én is azt mondom! :D Tényleg csak véleménycsere! :D Tudod, kinek a pap, kinek a papné! :lol: Amúgy meg tényleg bírlak! :D És Orsit is! :lol: Nem kell mindig egyetérteni! :D
20140901102739
 
 


Anikó,
nagyon vagány az új vonalzód! :D Igazi kis 007-es! :D

Katyerina,
boldog szülinapot Neked! :D Irigy vagyok a fogacskák miatt! :oops: :D

Bandika,
mi volt? Megöl a kíváncsiság! :D

Orsi,
nem lehet, hogy Lili is a sós kajákat részesítené előnyben? Tudod, én is szinte az összes édeset kipróbáltam, aztán semmi nem kellett Olivérnek. Tegnap kapott először krumplit, aztán annak meg úgy tátogott, hogy el se hittem! :shock: :lol: Pedig kicsit ragasztósra sikerült, túl sokáig botmixereztem gondolom... :oops: :D )

Kata,
olyan ritkán írsz....

Lafi,
gratula itt is! :D Egy szoptatási tanácsadó felhívása nagyon jó ötlet, meg nézd meg az www.lll.hu honlapot. Hogy álltok most?
20140901102739
 
 


meg kinek a paplan :wink: :lol:

Hajni :D
mármint magában adtál krumplit?
jah, azt lehet ragacsossá csinálni, ha mixeli az ember.
minden lehet, én is lehet rápróbálok.
örülök, hogy Olivér így rákapott a krumplira.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok,

Egy kis pasi:

Kép

Kép

Kép

Kép

Szóval ma volt a védőnénink, megnézte a cickót, hát semmi jót nem mondott, szóval asszem itt a vége... :cry: viszont a jó hír, hogy kapunk anyatejet minden szerdán és pénteken, megigényeltük és kapunk, ez is valami.
Védőnéni szerint is túl gyenge, talán az inkus infúziók kikészítették vagy elkényeztették, hogy szondáztatták majd könnyen folyós cumiból szoptatták, nem tudom, mindenesetre cumiból lassan eszik, vagy 1óra 50 ml tápszer és nem is eszik többet kivéve hajnalban akkor 90et is.Szóval védőnéni szt is túl gyenge, sztem is, sajnos. iszoynat hamar fárad és cici abszolúte nem kell neki.
Védőnéni st ez nem is tej, mert olyan vizes az egész, meg hát nem is tudom hova lefejni, mert nem folyik, csak csöpög.
Eddig harcoltam , de asszem ennyit bírtzam, plusz iszonyat göbös a cickó, azt masszírozgatom, akkor csöpög valami, aztán ha kimasszíroztam, semmi sem jön.
Homesos cuccokat ittam (laktoherb), de semmi.
Aztán 2-3 óra és göb újból előjön.Újból masszír és ezt így rendszeresen eljátszom, egyébként meg semmi sem jön csak valami vízes valami.... :cry:
De aminek örülök, hogy kapunk tejcit állam bácsitól!!!! :lol: :lol:
Vendég
 


Orsi,
magában adtam, ja! :D Most is evett vmennyit, tökre örülök! :D

Lafi,
gyönyörűséges babád van! :D
A védőnőd szerintem soha életében nem szoptatott még, szomorú, hogy az ilyen egyáltalán kaphat "védőnő"-i titulust! Én tuti elküldeném melegebb éghajlatra...! :twisted:
Sajnos vszínű, hogy harcolnotok kéne egy kicsit, hogy elfogadja a cickót, a kórházi cumiból biztosan ömlött a tápszer! A vizes csöpögés a melledből az az előtej. Amögött van a zsírdúsabb un. hátsó tej. Azok a csomók, amiket masszírozol, azok a tejmirigyek, amik a tejet termelik. Szerintem egyáltalán nem olyan vészes a helyzet, csak kicsit úgy érzem az írásodból, hogy feladtad... :( ( Egyébként a nők 90%-a képes szoptatni, bár megeshet, hogy te pont a maradék 10%-ba tartozol... )
20140901102739
 
 


Olivér pici babaként volt, hogy 1,5 óráig evett 40-60 grammokat. Meg kell tanulniuk enni, főleg neki, aki nem ehhez szokott hozzá a kórházban! Idővel 5-10 perces szopival is be tudja termelni majd a neki megfelelő adagot!
Biztos jön majd még Orsi, Kata, Wish, Anikó is, akik nekem is nagyon sokat segítettek. Persze, ezt igazából neked kell akarni...
20140901102739
 
 


Sziasztok!

Kicsit rosszul esik,hogy senki sem hiányolt!
Visszaolvasni sajnos nem tudok.

Betegek voltunk mind3-an,Márknak még mindig folyik az orra.

Pompi,
a pneumo oltást nekünk támogatták,pedig nem volt légzési problémájuk a fiúknak.Te hány hétre is szültél?Gratulálok a súlyokhoz!Enyémek most 11 kilósak és kb.85 cm hosszúak.

Lafi,
üdvözöllek és gratulálok Hunor babához!
Olvastalak a másikon,nem lehetett könnyű.
Enyémek 31 hétre születtek,4 hét kora után is nagyon gyengék voltak.3 korty után bealudtak,ébreszteni kellett.Őket 2 hétig szondázták.Szopizni nem tudtak,ezért én is fejtem.Nekem Avent mellszívóm volt,az a legerősebb!
Sok sikert!

Anikó!
Marcinak boldog szülinapot kívánok!

Katyerina!
Boldog szülinapot kívánok!
Kitartás a fogzáshoz!Dentinoxot tényleg nehéz felkenni,jó gyorsan dugd be az ujjadat a szájába,mást nem tudok mondani.Enyémek is lenyalják.

Andi
Kép
aanda
 
 


Lafi,
gyönyörű a kisfiad!
Ha vannak csomók a melledben,akkor ott tejcsi is van!!!!!!!

Miért állt meg a vonalzóm?

Andi
Kép
aanda
 
 


Hajni,
szerettem volna adni neki, de már elfáradtam, egy hete küzdök és nem megy már, sajnos, meg hát fáj nagyon a cici, szóval inkább az a bajom, hogy félek, túl hamar adom fel, de tényleg nem megy már, már ezzel kelek-fekszek és nem tudom kisajtolni a tejet magamból, csak csöpög és ennyi.

Sokan elítélnek , mert túl hamar feladom, és hogy nem ér meg ennyit a gyerek, de sztem én küzdő típus vagyok, iszonyat sokat küzdöttem bent a kórházban abban az 5 hétben, amit ellenségemnek sem kívánnék, de ha nem megy, mit kezdjek magammal???

így is annyira fáradékony, hogy nagylyukú cumival eszünk, a kislyukút nem bírja, hogy várjam el tőle a cicit???

Totál kivagyok, még próbálom-próbálom, de asszem nem éri meg, hogy totál kilegyek emiatt...

Aanda, nem lehet hogy újat kell csinálni, ha évet lép???Most lehet, hülyeséget mondok... :shock: :oops:
Vendég
 


aanda írta:Miért állt meg a vonalzóm?

mert újat kell csinálni minden évben :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szopi témában én személy szerint egy ideje nem szívesen adok tanácsot, ahogy pl. hozzátápi ügyben sem, mert sértődés van csak belőle... szóval én kivonnám magam most ebből a diszkurzusból. :oops:

apróbetűs véleményt sem írok

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, és priviben???

Kedves mindenki, aki csaszis volt.Lenne egy kérdésem.

Szóval azon kívül, hogy már alig várom, hogy hétfőn varatszedés legyen, van egy problémám, kettő is, egyiket értem.
Fáj a varat, húz, na ezt értem, ez lapar után is így volt.

amit viszont nem értek és kezdek aggódni, hogy ha pisilok és már épp befejező stádiumban vagyok, fáj a pisilés, nem úgy fáj, mint ha szúrna ,tehát mintha felfáztam volna, hanem mintha belülről facsarnék a hólagom vagy valamit és iszonyat áj, néha bele is nyilal.

mi ez????
Vendég
 


rendeződnek vissza a dolgok... szokott ilyen lenni.
de fertőzés is okozhatja - amit pl. katéterrel nem bonyolult dolog összeszedni -, szerintem beszélj a dokiddal.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Katyerina!
Gratulálok a kis fogacskákhoz!!!
Köszönjük a szülinapi köszöntést! :D
Igazat adok sokmindenbe amit irtál de szeretném zárojelben megjegyezni hogy az a masszirozás amit a Gézenguzban tanitanak otthoni "kezelésre" nem sok mindent tudsz elrontani a gyereknél!Ami komolyabb azt ök csinálják!Heti két alkalom volt egy uszás és egy fejlesztés plusz otthon napi 3x masszir és szerintem tök jo volt!Kicsit büszke is voltam magamra amikor mondtam,hogy én masszirozom a gyereket otthon! :D :wink:
Ja és a legfontosabb!
Kép


Lafi!
Én ugy gondolom,hogy az a lényeg hogy te is és a baba is lelkileg jol legyen!
Ha ugy érzed hogy nem megy és csak gyötrödsz akkor ne csináld görcsösen csak vagy vagy alapon!
Ha sikerül sikerül ha meg nem nem!Ugy is van tejecske amit kaptok!
És hidd ugy menni fog! :wink: :D
Ha csomosodik akkor ott tuti van tejecske!
És igaza van Hajninak hogy az elején ami jön az olyan vizes hogy szinte átlátszo(az van szomjoltonak csak szopis babának)!
Ha meg ugy érzed hogy ez nem megy akkor hagyd és ne kinozd magad tovább! :(
De szivem szerint odamennék és segitenék neked! :D
Nagyon kis édes Hunor baba!!
Igazi kis pasi! :D
A tejecskés szájjal alvos tündéri!!!

Anda!
Hiányoztál!!! Kép
Jobbulást nektek!!!!

Hajni!
Örülök hogy a krumpli bejön!!
Nálunk a fokhagyma most a favorit! :shock: :D

Orsi!
Lehet Lili is inyenc!! :wink: :D

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Hajni!
Milyen szemfüles vagy hogy fekismerted a kis 007-es ügynökömet!!! :lol:
Bele van szerelmesedve ebbe az egészbe! :shock: :D

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Hajni, Anikó! Itt vagyok! :lol: Olvasok... És csatlakoznék Orsihoz, ha szabad... Én már annyit írtam, agitáltam, szopi ügyben, kaja ügyben. Ez mindenkinek a maga döntése, mindenki a saját gyerekét úgy neveli, eteti, stb. ahogy tudja és akarja. Mindenki tudja, mi a fontos neki. Én a másikon már írtam (Lafinak is)... Én se adnék már tanácsot, pont azért, amit Orsi írt.
Egy valamit azonban leírok: nekem olyan fontos volt a szoptatás, hogy másfél hónap után se adtam fel, én nem tudtam volna megalkudni ezen a téren. Mások máshogy gondolják. Nem biztos, hogy az a jó, amit én gondolok, de NEKEM és BÁLINTnak ez a jó, ezért én így csinálom. És igen, a nők több mint 90%-a képes szoptatni. A csoda ott van szerintem, aki nem tud, és feji a gyereknek/gyerekeknek a tejet (Andi, Zsebi). És a cicije is fáj mindenkinek, amíg nem jól teszi mellre a gyereket, és amíg hozzá nem edződik. És egy gyerek se tanult meg úgy szopni, hogy nem adtak neki cicit, csak cumisüveget. De már megint osztom az észt, pedig nem akarom... :cry:
No, ezért nem írok mostanában. :cry:

Wish, a kelbimbót hogy csinálod Balázsnak? :lol:

dkata
 
 


Hajni, Orsi
nem sértődtem meg :lol:
csak ahogy Orsi sem szól sopi-ügyben, én nem szólok ebben az ügyben :) de minden mással kapcsolatban írok :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


húúú mennyi hozzá-nem-szólás szopi-ügyben! 8) :lol:
Szegény lafi!
Tudnod kell, hogy itt már jókat vitatkoztunk erről. Az egyik tábor a végletekig küzdött a tejcsiért, a másik meg azt mondta, hogy ő nem fogja magát tönkretenni emiatt, ha nincs, hát nincs.
Én még mindig szoptatok, bár nincs elég tejcsi, ki kell egészítenünk. Kb. egy hétig semmi tejem nem volt a szülés után, a 2. héten sikerült 10 grammokat fejnem, persze a kórházban akkor már 50 grammokat adtak nekik cumisüvegből. Veszekedett is a gyerekorvos a nővérekkel, hogy így hogy fogjuk magunkat utolérni. Hát sehogy. Sokat gondolkoztam így utólag, hogy sikerült volna-e annyira felszaporítanom a tejcsit, hogy ne kelljen tápszert adni (Laktoherb, homeós bogyó, More Milk... stb., minden volt), de szerintem nem.
Én annyit mondanék Neked, hogy amíg cseppek is jönnek, (vagy ha semmi sem), akkor is cuppogtasd a fejőt, meglátod, előbb-utóbb több lesz. Én pl. utáltam fejni a kórházban, mert semmi nem csurgott le, csak a tölcsért piszkoltam be. De aztán a Ricinus Communis homeós bogyó beszedése után már másnaptól elkezdett folydogálni és nekem az a pici eredmény is óriási volt.
A lényeg, hogy ne idegeld magad és ne másokhoz mérd a mennyiséget. Ez nem verseny, és 90 % ide vagy oda, azért sokaknak nem adatik meg a tejcsárdaság. Legalábbis ahogy itt hallgattam a történeteket, így vagy úgy mindenki megküzdött érte.

KépKép
pompomlány
 
 


Akkor én is írnék pár szót szopiügyben:
Az én kisfiam (aki sajnos már nincs köztünk) 6 hétig szopizott, mert a betegsége miatt tovább nem ehetett szájon át. DE! Az ember ugye mindig reménykedik, hogy majd ezután a műtét után biztos fog már enni, így hát fejtem én is. Hat hónapos koráig, mindennap, 3-4 óránként. A kórházba is vittem magammal a mellszívót, és hiába nem ettem szinte egész nap, hiába a stressz, volt tejem. A sors iróniája... :? Aztán feladtam, és nem fejtem tovább.

Kata
Nagyon helyes Bálintod! Olyan gyorsan nőnek!

Ma a frász jött rám! Kimentem a nappaliból előkéért, Esztit otthagytam az etetőszékben. :oops: Mire visszamentem (kb. 1 perc) már állt !! A székben! :)

Kép
petyaanya
 
 


Petyaanya! Tudod, nincsennek rá szavak, amit azzal kapcsolatban érzek,amit Te megtettél, végigcsináltál. Az, hogy minden tiszteletem a tiéd, azt hiszem kevés. És tiszta szívből kívánom, hogy Eszterke ezerszer annyi mosolyt csaljon az arcodra, mint ahány könnycseppet hullattál már. Megérdemled, nagyon.

dkata
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: