Új privát üzeneted érkezett!

Köszi mindenkinek,nagyon aranyosak vagytok :)

Hát,hogy mióta ilyen?Pár hónapja,lehet hogy már unalmasnak talál engem,hiszen velem van a legtöbbet.De januártól ovi,és remélem javul majd a helyzet,de az is lehet hogy rosszabb lessz.Egy időban,mikor mérges volt,a műanyag széket szokta vagdosni,dobálni.Lehet hogy ő lessz az ovoda réme :roll:

Nos,a Vercsi nagyon örül a picinek,és mondja hogy vegyem be a gyógyszereket,mert vigyázni kell rá, a Kristi szerintem még egyáltalán nem érti hogy lessz kistesója.Talán majd ha nagyobb lessz a pocak,és érzi hogyan rugdos.

Kép
Kép
Kép
kike

Kike! Lehet,hogy már elérte,hogy sok neki otthon,unatkozik!
Hátha az ovi jót tesz majd neki! A sok gyerek,játék és persze a fegyelem!

Wera! Örülök az AFP-nek,lehet,hogy oda is egyszerre megyünk,mert kedden mondja meg a doki a pontos dátumot,de annyit már mondott,hogy január 1. hete!
Ja és januárban mi is akarunk menni 4d-re! Tudjátok már a pontos dátumot!
Lehet,hogy a csoki volt a bűnös!
Mostmár jobban vagy?
Én benyomtam egy kinderszeletet,annyira kívánom,hogy hiába tudom,hogy utánna rossz lesz egyszerűen muszály megennem!
Most gyorsan ettem rá baribefőttet! Hát nem segített,így is ugyanolyan rossz!
Nekem sincs kedvem semmit csinálni!

Kép

Kép
ibm

Lányok!

Ti méritek már a hasatokat?
Én elkezdtem a 2 hete vasárnap,minden vasárnap megfogom mérni és a múlt hétree 2 cm-el nagyobb lett! :lol:
Ittam egy fél kávét,tegnap mondta a védőnő próbáljak ha beveszi a gyomrom!
Jólesett ,amíg ittam,most már nem!
Olyan lusta vagyok,hogy valami rettenet!
Ti mi jót csináltok?
Tök kómás vagyok és kicsit fájdogál megint a hasam,de csak néha!
Az előbb meghalgattam mit csinál,most tök jól lehetett hallani!
össze-vissza dübörög! De van mikor semmit nem hallani,biztos sokat alszik!
A dvd-n is tök vicces volt az elején rúgkapált össze-vissza,aztán egy bukfenc és így lecsúszott mint valami csúzdán,leült és utánna nem mozdult!
Mint aki hulla fáradt és kidől!
Tök cuki volt! Apa mondta-tiszta Anyja!
Imádok aludni,mindig is imádtam,hétmég most!!! :lol:

Hol vagytok?
Mit csináltok?

Kép

Kép
ibm

Úgylátom mindenkinek van jobb dolga! :cry:
Megyek megpróbálom összedobni a lakást,remélem mire visszaérek lesz még valaki rajtam kívűl!

ÍRJATOK KISMAMIK!!!!!!!!!! :cry:

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

Ibm én mértem a hasam, a derekam 7 centivel nagyobb, mint terhesség előtt, a hasam kb. ugyanennyivel.
Tegnap ahogy álltam egy boltban pont a tükör mellett, megállapítottam,h. már egész látszik! Persze aki nem tudja, az lehet,h.azt hiszi,h. spontán duci vagyok :oops: De nem érdekel, mert én tudom,h.nem :lol: A hasam nekem most egész jó, csak naaaaagyon éhes vagyok (már megint, meg se lepődök :lol: )...
10 hetesen mennyi látszik a babóból UH-n? Úgy várom már a hétfőt :lol:
sipiné

Sipiné! Szerintem már jól fogod látni,főleg ha ébren lesz és mozog!
Az nagyon szuper!
Én a 12 hetesen alig hittem a szememnek,olyan fura,hogy ilyeneket csinál ott bent,annyira édi!
Milyen lesz?
Nekem a doki mindig hasit csinál és hát azon nekünk azért nehezebb felismerni, de a 12 hetes hüvelyin annyira jól látszott minden!
Annyira édesek! Nemtudok betelni vele!
Én kedden megyek,már én is alig várom,remélem minden rendben lesz vele!

Patr.! Megnéztem a János kórház honlapján a Pálmai dr.-t,így képen szimpi!
De 1-2 orvosról már hallottam dolgokat,de nem akarok ide neveket írni!
Barátnőm ott szülte a lombikos ikreit,hát mondott 1-2 dolgot!
De ő szimpinek tűnik!
Olvastam,hogy van szülésfelkészítőjük is,én szeretnék majd járni oda,hogy tudja mire számíthatok!
Te nem szeretnél?
Nézd meg a honlapot,eddig 3 újszülött volt fennt,de most felraktak egy csomó decemberi babát,annyira édesek! :wink:

Wera! Mikor lesz eredményed?

Képzeljétek beraktam egy kari cd-t,hát hallgatom,de annyira nincs karácsonyi hangulatom!
2 hete még úgy bevoltam zsongva,mostmeg..... :cry:
Annyiból jó,hogy mindenki itthon lesz 2 hetet!
Apa lehet,hogy hármat is!!!!!!!!!!! HURRÁ! :lol:
Már alig várom!
Felkéne díszítenem még ezt a szobát,de ugye csak úgy tunám ha megint felállnék a bárszékre :oops:
Párom azt mondta majd ő felrakja a díszeket csak mondjam meg hova kell,meg ne lássa,hogy fel van díszítve!!!!!!!!! :oops:
Múltkor úgy lecseszett,hogy sírva fakadtam! :cry:
Merthát ugye felálltama puffra,onnan a bárszékre és lefele majdnem felborultunk puffostúl!
Szegény!
Nagyon mérges volt!
Aztán mondtam,hogy igaza van,nem állok fel többet!
Asszem megyek én is enni,ma még csak reggeliztem!
Mostmár írjatok ti is!

Kép

Kép
ibm

Nekem pont tíz hetes volt,mikor csinált UH-ot a doki,igaz hüvelyi volt,nagyon szépen látszott,keze,lába,hasa,köldökzsinór,szóval már igazi kis emberke,habár 3 centis volt. :D :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Én itt vagyok,de most meg senki?Ma nem jó a pocim :?

Egy ajándék becsomagolva:a Nővéremé :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Én is ittvagyok,csak közben eszem a husilevesem!
Arra gondoltam,hogy megtervezhetném pirinnyó szobáját!
Ahhoz most nagyobb kedvem van mint kari díszeket gyártani!
Nagyjából már van elképzelés,hogy mi hova fog kerülni,csak arról nincs hogy hogy nézzen ki!
Merthát ugye kaptunk egy szupi kiságyat és most akkor abból a színből kell csináltatni szekrényt meg pelenkázót!
Ki kell számolnom,hogy mekkora fér el,mert nem túl nagy a szoba!
Sógom asztalos,bár már nem azzal foglalkozik,de azért remélem megcsinálja!
Az összes bútorunkat ő csinálta,kivéve egy szekrényt!
Meg kell keresnem mekkora pl. egy pelenkázó szabványmérete,aztán lesek valami ötletet a brendonból!
Hát hogy ott micsoda árak vannak!
Nektek már van elképzelésetek?
Lehet,hogy korai,de ez hülyeség,most érek rá és van kedvem!
Vagy nincs?

Kép

Kép
ibm

Ibm, én is elkezdtem a babaszobatervezést :lol: Az áraktól már egyszer én is hanyatt estem.... iszonyú!

Kike, sajnálom,h.nem jó a pocakod :( Úgy látszik, ez nem a Te napod :(

Amúgy nem tudom,h.milyen UH-t csinál, szerintem hüvelyit. Azt szokott... Remélem, h. akkor ébren lesz a babuci :lol: Bár az a lényeg,h.mindene meglegyen :)

Én is akarok majd ilyen szülésfelkészítőre járni, meg majd terhestornára is. Állítólag jó. Baba előtt heti 3szor jártam el tornázni, és már kezd hiányozni! 4-5 hetes kora óta (akkor jöttem rá,h. baba lesz) nem voltam...
sipiné

Én még mikor a Vercsivel voltam terhes,akkor vettem terhestornás kazit,de nagyon rosszul viseltem a terhességet,így csak pár alkalommal tornásztam.Sokat fulladtam,a közepétől már ha legugoltam,a felálláshoz is segítség kelett :roll: Aztán már mikor a Kristi jött,időm se volt tornászni :? Meg elég ronda gerincferdülésem van,ezért sokat fájt a hátam,gerincem,aztán meg a Kristivel eltörött a farokcsontom,akkor meg azért szenvedtem.Nyavajám van bőven :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Huh, akkor megszenvedtél a srácokkal! Hogy töt el a farokcsontod?? :o
sipiné

Sziasztok!

Ma voltam a védőnőnél,már 1 kg-ot híztam (szerinte),amúgy csak kb.80 dkg-ot.
Legalább nem leszek partavetett bálna,nem akarnak majd a Greenpeace-sek visszatuszkolni a tengerbe... :lol: :lol:

Kike!
Szerintem a kisfiad sima dackorszakban jár,az enyémek ugyanezt csinálták,csak ami roszabb: nyilvános helyen.Néha úgy égtem,mint a rongy.
Mára már megszelídültek... :D

Kép
orsitigris

Sipiné:5 hónapos terhes voltam vele,mikor hátulról belénkjöttek,és az előttünk lévő autóba csúsztunk,a Vercsi is velünk volt,a gyerekülésben háttul,és meg mellette,és az én oldalamon jött belénk jobban,és így törött el.Persze azonnal felhívtam a dokimat, mivel nem igazán mocorgott,és csinált Uh-ot,szerencsére pont jókor történt-a doki mondta-mert még elég kicsi volt hogy legyen helye ,és így megvédte a magzatvíz az ütközéstől.

Tényleg dackorszak lehet,ma már harmadszor vagyok:"hülye Anya,nem szeretlek" :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Innentől kezdve eltart a dackorszak gondolom jó sokáig,próbálgatja az erejét,aztán mikor kamasz lessz,azért fog lázadni :roll: Na igen,egy Anyának sosincs könnyű dolga :!:

Kép
Kép
Kép
kike

De azt hiszem még idejében le kell nyesegetnünk a "vadhajtásokat"!!!!!!!

Azt pedig szerintem semmiképpen nem szabad hagynunk,hogy a szüleivel ,nagyszüleivel csúnyán beszéljen!! A szülőket (bennünket) igenis tisztelniük kell!! Mi ezt már kicsi korukban megbeszéltük...

Kép
orsitigris

Igen,egyettértek,csak nehéz beléjük nevelni :?

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok kismamik!

Örülök, hogy mindenki rendben van!!!

Nos, én ma reggel voltam dokinál.
Megvizsgált, amiért nem lelkesedtem, de azt mondta muszály megnéznie a méhszájat, ami szerencsére zárva van.
(Remélem még így is marad, úgy 6 hóig... :wink: )
A húgyhólyagom volt roppant érzékeny a vizsgálat alatt, és miután a labor is igazolta, hogy ott a bibi, kaptam Cedaxot.
Azt mondta, ezt lehet szedni.
Csinált uh-t is, nagyon jó volt látni!

Ott dobogott a pici szívecskéje... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A múltkori alkalommal én még nem láttam, de most nekem is jól kivehető volt!!!
Már 21 mm-es!
Szép erős gyerek!! :wink: :lol:

Jólesik, hogy aggódtatok értem.

Ma amúgy nagyon zűrös napom volt, mert a kisebbik lányommal is megjártuk a dokit, mert ő pedig ma reggel úgy ébredt, hogy szédül.
Na, én ettől teljesen leakadtam, nem ment suliba, megnézettem a dokival.

Szerencsére a vérnyomása és a cukra jó, nem talált semmit, de valamitől még mindíg szédül.

Talán bújkál benne valami.

Most két napig itthon lesz velem.

Délután voltunk csavarogni, elvittem egy picit magammal. ( nem volt kire hagyni)
Vettünk apának kari ajándékot, egy adidas mellényt.
Remélem, örül majd neki.

Szóval, ma ennyi történt.
Kicsit hosszúra sikeredtem.
Vendég

T maria!
Örülök a dobogó szívecskének és annak,hogy nincs baj!
Úgylátszik ez a húgyúti probláma tényleg elég gyakori.
Nekem is volt kb. abban az időben mint most te vagy és én is Cedaxot kaptam,5 napig szedtem napi 1X.
Ne izgulj attól majd rendbejössz és valóban lehet szedni terheseknek!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok csajkák :wink:

De jó, hogy ennyi időtök van irkálni! Irigyellek benneteket! Nekem ezek jutottak mára: mosás, pakolás, főzés - parilevest csináltam, mert annyit emlegettétek, valamint zöldséges rizottót, mert végre van itthon igazi dundi rizottónak való rizsem. Itthon nem találtam már hónapok óta. Bár lehet, h csak rossz helyeken keresgéltem.

Meg kicsit készültem az olaszórámra, mostantól karácsonyi témákat veszünk majd a tanítványommal. Tényleg, ismeritek a narancsba szegfűszeg karácsonyi díszt? Képzeljétek, találtam egy olasz oldalon olyat, hogy a citrom (narancs, grépfrút stb.) külsejére friss babérlevelet rögzítenek szegfűszeggel... isteni lehet! meg olyat is, hogy reszelt vagy hámozóval leforgácsolt narancshéjat kevernek össze szegfűszeggel és morzsolt babérlevéllel. Imádom a babért, biztosan ki fogom próbálni!

t. Maria, örülök, hogy minden rendben a babával, te meg gyógyulj meg hamar! Lánykádnak is jobbulást!

kike, a hasonló korszakon túljtott ismerős gyerekeknél az jött be, hogy a szüleik egyáltalán nem figyeltek a csúnya beszédükre, próbálták nem felkapni a vizet, inkább a játékra terelni a figyelmüket, ill. ha semmi nem jött be, elkülönítették őket egy időre, hogy tudják, az ilyen viselkedés nem megengedett. Nem mondom, hogy gyors módszer, de hosszú távon hatásos.

Orsi, ne aggódj a súlyod miatt, a védőnőknek van egy táblázatuk, a szerint szinte minden kismama túl sokat hízik. Mindenkinek más az alkata.

Hasfájósak, pihenjetek minél többet!

Ibm, a bútorkérdés nem egy olcsó dolog, az biztos. Bár nekünk a gyerekágyon kívül nem volt más, csak egy sima ikeás komód a gyerekruháknak, a tetején hely a kenceficéknek. És még egy mobil pelenkázó, amit mosógépre vagy a kiságyba keresztbe lehet tenni. Egy idő után meg az ágyunkon pelenkáztunk-öltöztettünk, mert annyira forgolódott Oti, hogy ott volt biztonságos. Úgyhogy mi nem vittük túlzásba, a kicsi babának is max. egy komódot fogunk venni.
Ja, és árulnak hipi-szupi szagelzárós pelenka-szemetest, mi azt úgy oldottuk meg, hogy a pelust kicsi nejlonba zártuk, azt bekötöztük, úgy ment a kukába. Kb. huszadannyiból....

Most mennem kell, csemete felébredt.
további szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
bondi

Ja, elfelejtettem:

ibm, köszi a bókot, szerintem is imádnivaló a gyerekem :lol:

egy kérdés: ti mivel lepitek meg a párotokat az ünnepre? Az enyém minden ötletemet ledorongolta eddig - azért kérdeztem meg tőle, mert mindegyik elég húzós árú lett volna, amit csak a családdal összefogva tudtunk volna megvenni. De mindig leállít, hogy neki nem kell semmi... láttatok ti már ilyen ufót? :?

Kép
Kép
bondi

szia mindenki :lol:
kike: nálunk hónapok óta ez megy, most kicsit erősebben, hülye anya, rohadj meg stb :shock: szóval na.... amúgy már próbáltam mindent szép szóval, haraggal, kedveskedéssel, zsarolással...stb, semmi eredmény :?

Kép
Kép
h. szilvi

Hja , és ez lemaradt!

A gyerekorvos, mikor bementünk a rendelőbe, megkérdezte tőlem, mikor fogok szülni!!!!

Ezek szerint, nem csak én látom... :wink:

Kike!

Hidd el, van tapasztalatom két kamasz lánnyal, akik 14 és 10 évesek.
Nekik is volt dackorszakuk... :evil:
Valóban az a legjobb módszer, ha ráhagyod.
Egyszerűen engedd el a füled mellett, mintha meg sem hallottad volna.
Tudom, nehéz, de a korholod, csak sokkal rosszabb lesz.
Sajnos valamiért így akarja a figyelmedet magára vonni.

Bondi!
Nem a férjemről beszélsz?! :wink:
Vendég

Ibm - milyen eredményt kérdeztél hogy mikor lesz meg?? Az AFP? Azt mondták 2 hét. Figyi? Az hogy lehet hogy neked is ugyanakkor kell menned amikor nekem? Vagy köztünk egy hét, nem? Nekem egész konkrétan január 1-jén kellene mennem, így kaptam végül 3-ára beutalót. A 4D-vel kapcsolatban: engem a dokim kifejezetten az Istenhegyire küldött, adott 2 névjegykártyát, hogy közülük valamelyikhez menjek, mert ők az istenek ebben a témában. Asszem holnap be is jelentkezek.

Ne tudjátok meg milyen kálváriát járattak velem ma végig. Minél többet van dolgom a magyar egészségüggyel, annál inkább látom hogy mekkora kaki az egész. Tegnap a (magán) nődoki azt mondta, hogy majd a háziorvos megcsinálja az AFP-t. A háziorvos ma közölte, hogy ők ezt a vizsgálatot nem tudják megcsinálni, menjek el az sztk-ba. Elmentem, ott azt mondták, hogy ez nem ilyen egyszerű, menjek föl a terhesgondozóba, ott adják. Persze ahhoz be kellett jelentkeznem a betegirányítónál, az is jó kis sorbanállás volt sok izgi tüsszögő + köhögő ember között. Sebaj, fölmentem a terhesgondiba, ahol láss csodát, nem várakozott senki! Gondoltam, egyszer nekem is lehet szerencsém. 40 perc ücsörgés után bekopogtam, hogy bocsi, de érdemes még várnom vagy jöjjek vissza máskor?! Bementem. Föltette ugyanazt a 180 kérdést amit anno a nődokim, aztán a védőnőm is. És röpke 20 perc beszélgetés után megkaptam a beutalót január 2. helyett 3-ára, mivel ők csak csütörtökön csinálnak ilyen vérvételt. Megjegyzem, még jó hogy nem kedden, mert akkor már csúsztunk volna egy hetet. Nos... no comment... :shock:

Képzeljétek, ma már kézzel is éreztem a buborékolást a hasamban! Közben arra gondoltam hogy biztos csak képzelgek és gyorsan felhívtam az anyámat, aki totál hülyének nézett. Rendes, nem? :P Szóval nemtom. De olyan volt mintha! :D Valójában még mindig azon kesergek hogy nincs képem a kisbabámról, és folytom próbálom felidézni azt a fél percet, amikor láthattam a képernyőn, de nem tudom. Rossz érzés :( . De már csak 1 hónap és egy egész dvd-m lesz róla :) ! Még mindig olyan hihetetlen. Én még nem merek gyerekholmikban gondolkodni. Talán majd a félidő után.

Hm... nem vagyok vmi jó passzban mostanában. Engem valahogy a karácsony sem szokott feldobni különösebben. Sőt...
És igen, én sem tudok mit venni a páromnak!! Reménykedtem hogy jó lenne neki egy elektromos borotva, de amikor említettem kiakadt, hogy neki olyan szar nem kell! Fogalmam sincs miért... de most gondolkodhatok tovább. És már csak 12 nap van karácsonyig!! Ha lesz vmi jó ötletetek, írjátok meg! Mármint ajándék téren! Tulajdonképpen az se érdekelne hogy ha drága, csak találnék vmi jó meglepit!

Pussz
Vendég

Sziasztok!

Asszem rájöttem mitől vagyok szarul!
Pontosabban mitől kell hánynom! :cry:
Mindentől amiben kakaó van!
Reggel már írtam a csokit,most ettem szendvicset meg ittam hozzá kakaót!
Ne tudjátok meg azt az öklendezést!
Asszem egy időre búcsút veszek ezktől a dolgoktól!
Remélem ti jól vagytok!
Egész du. méricskéltem a szobát,hát nagyjából kiötlöttem,még páromnak nem mondtam,bár ő úgyis rámbízza! Szerintem!

Bondi!
Én is olvastam mindenféle pelenkatároló kukáról,de azért ezt túlzásnak tartom! Gondolom a kakis pelust úgysem hagyja az ember a lakásba sokáig nem? Ilyen hülyeséget! Én majd kiviszem az udvari kukába és kész!
Annyi hülyeséget kitalálnak csak vegyék meg!
Nem szeretnék azért horror árat fizetni a bútorokért,sógorommal majd egyeztetek és ha van jobb ötlete akkor hajrá!
De ez még nem most lesz,csak úgy tervezgettem,mert ráérek! :lol:

Kép

Kép
ibm

sziasztok!!!!!!!

Ma még nem is irtam hát gondoltam ideje,én ma vettem pár dolgot karácsonyra,de még közel sincs meg minden.
A pannonál 2 órát álltam sort mert a kicsi fiam telefont szeretne a születésnapjára.jol elfáradtam.
Miota MAGNEB6-ot szedem kicsit jobb a hányingeres dolog :)
Holnap ideggyogyaszatra kell mennem és majd a jövöhéeten megyek uh-ra én is.
A párom karácsonyi ajándéka én már tudom mi lesz elég drága söt nagyon de megveszem mert évek ota szeretne egy bör kabátot,csak még azt nem tudom hol fogok kapni,a környéken elég ramaty a kinálat
ronix

nem tudom nálunk a tapasztalat viszont máshogy mutatja, nem szóltunk rá a csúnya viselkedésért, mostanra meg teljesen elkanászodot, a mamájáék akik teljesen rá hagyták, hogy hülye stb úgy beszél velük mint a ........ bánom hogy én személy szerint hagytam, akkor kicsinek kellett volna megtanítani neki hogy a felnőttekkel nem lehet szemtelen, sajnos elmaradt, viseljük is a következményét :? :oops:

de gondolom ez gyerek függő is........
viszont én ha tehetném, már kiskorától kezdve nem hagynám szó nélkül és most nem itt lennénk :cry:

Kép
Kép
h. szilvi

Halihó!

[quote] írta:n is olvastam mindenféle pelenkatároló kukáról, de azért ezt túlzásnak tartom!

Szerintem jó dolog, én szeretnék! Mi mondjuk panelban lakunk, nem szívesen rohangálnék le a 8-adikról minden kakis pelussal... viszont egész nap szagolni sem lenne jó. Én általában próbálom a lehető legkevésbé környezetszennyező megoldásokat választani, emiatt az egyenként zacskózást nem csinálnám. (Utálom a műanyag szatyrokat, mindig van nálam egy textil szatyor + 1-2 sima is ha vásárolni megyek hogy ne kelljen újat használnom.) Ami! Jó ötlet kivinni a kinti kukába is, de nem hiszem hogy szívesen magára fogod hagyni a babát amíg kirohansz, vagy pl hogy télen jó lesz majd kiszaladni minden egyes darabbal! De hát lehet hogy neked lesz igazad, úgyis tapasztalat szüli a mestert, majd meglátjuk. :D

Hahh... végre múlik a fejfájásom! Már tényleg azt hittem kivégez! Én is sok tejet és kakaót iszom, lehet hogy csökkentenem kéne?? Sajna még mindig nem tudtam kitapasztalni mitől vagyok rosszul (kivéve a hagymát, azt tuti K.O). Eddig azt gondoltam mindegy mit eszem, de lehet hogy van benne valami! :) Most a mandarin nagyon jól esik! fincsi édes és hideg.

Várom a további ötleteket apákoknak való kari ajándékokra!!! :D

Szilvi - Milyen az angol? Azon kívül hogy fárasztó :? Jó a tanár? Kezdő szintről indultál? Mi a cél? Nyelvvizsga? Én is nagyon gondolkodom az angol tanfolyamon januártól, csak az a baj, hogy sajnálom rá a havi 50ezret, főleg hogy most lagzi, meg bébi, meg minden. Pedig jó lenne nekem is már levizsgázni! Már 3x kezdtem el, de sose voltam elég kitartó, vagy mindig jött egy jó meló és azért hagytam ott. :roll:

Kike - bár nekem csak a(z) (nálam 10 évvel fiatalabb) öcsém volt eddig kisgyerek a közvetlen környezetemben, de én is azt mondanám hogy nem szabad szó nélkül hagyni a csúnya beszédet és főleg a verekedést. Van a Club Tv-n egy Vásott kölykök című műsor, amiben különösen problémás gyerkőcöket "kezel" egy nagyon jó pszichológus, Tanja. Ha van ilyen csatornátok, majd nézd meg egyszer! Az a technikája, hogy nagyon komolyan és szigorúan rászól a gyerekre, hogy "ezt nem szabad mondani, érted?" és bezárja a szobájába annyi percre, ahány éves. Közben kintről tartja a kilincset. Ha letelik az idő, megkérdezi tőle, hogy "tudod miért voltál büntetésben?" Ha megint csúnyát mond újabb 2 perc. Újra megkérdezni és megmondani hogy kérjen bocsánatot és hogy ne csináljon többet ilyet. Bár nehéz, de neki működik. Minden gyereknél bevált!!! Csak nagyon kitartónak kell lenni. Étkezési problémás gyerekek is szoktak lenni, nekik nagyon pici adagot kell a tányérra tenni, Tanja szerint sokszor a szülők túl nagy mennyiséget adnak és az ijesztő lehet. Hát, dióhéjban :lol: ennyi. :wink:

Bocsi ha túl sokat dumáltam! Bár már megszokhattátok... :oops:
Vendég

Sziasztok!

Wera! Biztos van akinek bejön,elhiszem,hogy nem jó onnan lerohangálni!
Valószínűleg én sem fogok minden egyes bogyóval kirohangálni,de nekem nem jött be amiket láttam! :oops:
Majd kialakul a kakis pelusok sorsa! :lol:
A hagymát én sem bírom,pedig eddig imádtam!
Tegnap este megkóstoltam egy chips-et,azthittem sima és hagymás,sajtos volt!
Iszonyú!!!!!!!!!

Ronix! Miért kell ideggyógyászatra menned?

Mi karira megbeszéltük,hogy apróságot veszünk egymásnak,ami nagyon kell azt megvesszük máskor együtt.
Én egy inget vettem,azt szeretem ha abban van,elég sokat látom kantáros melósgatyeszba meg szabadidőbe!
Mire este hazaér és fürdik már csak melegítőgatyeszt kap fel!
Alig várom mindig,hogy felöltözzön,olyan másképp néz ki! :lol:
Régen keveset volt melósba,akkor az volt a jó ha azt felvette,de most,hogy ilyen sok melójuk van nemnagyon látom másba csak vasárnap!
Még egy sálat szeretnék venni mert reggel mindig fázik a nyaka! :wink: Nem mintha nem lenne,de még egyet szeretnék.
Én meg írtam listát,azt közösen megvesszük.
Tavaly volt meglepi, fehérneműt kaptam,és képzeljétek jó volt rám!!!!!!!! :lol:
Na megyek pupuzni!
Jó éjt és szép álmokat mindenkinek!
Holnap tali!

Kép

Kép
ibm

szép reggelt!!!!!!!

hát ibm azért kell mennem mert 3 éve volt egy agytrombozisom, volt egy vérrög az agyamban majdnem meghaltam,azota ellenörzéses vagyok föleg most a baby miatt kiváncsi vagyok mit mond a doki ök még nem tudják hogy babyt várunk.Ez miatt kell a vérhigitot is szurni naponta mert terhesség alatt rosszabb a keringés.ennyi diohéjban.
Ma hazajön a párom :D
ronix

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a tanácsot,gyerkőc terén.

Wera:Akkor mostmár mindig ezt fogom alkalmazni-eddig mikor már nagyon meguntam hogy rosszul viselkedik,beküldtem a szobájába,mondjuk az nem megvalósítható hogy annyi percre,mint amennyi idős,mert ha egyszer beküldöm,nem is akar kijönni,csak amikor már lehiggadt.Már most reggel ezzel inditottunk:Mivel mondtam neki hogy amíg a konyhában vagyok-kakaót csinálok nekik-maradjon szépen a szobában,mert hideg a konyha,persze nem tetszett neki,megint kezdte a szokásos mondandóját és becsapta az ajtót-fogtam bezavartam a szobájába,mire visszajöttem a kakókkal,már szépen nézte a tévét,és semmi baja nem volt :wink: Azt meg ahogy beszél velem,megpróbálom nem túl komolyan venni,szerintem nagyon nem is érti mit jelent,amit mond.

A Vercsi ennivaló gondja sajna nem abból adódik hogy sokat adok neki,mert sokkal kevesebbet ap,mint a Kristi-de majdcsak megoldódik :wink:

Wera:Miért ne lehetett volna a babód,a bugyborékolás,nagyon is lehetséges :D

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok Kismamik!

Úgy látom ma is mindenkinek sok a dolga!
Mi jót csináltok?
Én már összepakoltam,megy a 2. mosás,és lassan lesz ebéd is,csak időközönként azért benézek hozzátok!
De hiába!
Mit főztők?
Én rakott burgonyát fincsi füstölt kolbival,mostanában rákattantam a szaftos,tejfölös kajákra!
Jó sokat csinálok,hogy holnapra is maradjon,mert holnap reggel elpályázok barinőzni meg babázni és majd csak du. jövök haza!
Ezért is kell ma mindent megcsinálnom!
És akkor holnap mindjárt útbaejtem az sztk-t és leadom a vizeletet!
Nektek is ilyen gyorsan mennek a napok,hetek,mint nekem?
Egyébként ma a fáradékonyság nem jellemző,hányinger kitartó!
De ma elkerültem a kakaót,teázom,de azért így is érzem! :lol:

Ronix! Biztos minden rendben lesz,várjuk a beszámolót!
Ha nem titok,hány éves vagy?

Kép

Kép
ibm

Hali Csajszik!
Most jöttem be kintről,feldíszítettem az előtetőt és a bejáratot.
nekem is megy a mosógép,már megfőztem.
Tejszínes ,gombás csirkemellet tésztával.Fincsi lett azt mondja a fiam.
Gondoltam benézek mi a helyzet nálatok.

Wera:Kari ajándék most nálunk nem lesz,csak Dominak.Tegnap végül is elmentün Dunakeszibe az aushan-ba vásárolni.Többnyire a konyhához valók kerültek a kosárba,de azért Domcsinak is vettem egy transformers robot autót.Remélem fog neki tetszeni.!
Úgyhogy apa most nem kap semmit meg én sem.Bár még van egy kis idő karácsonyig!! :lol:

Kike:Nekem Domi most lesz 6 éves,és rettentő rossz lett ebben a pár napban .De ha megvonom tőle az intrnetet akkor szót fogad egy ideig.egyébként engem nem hülyéz,csak olyakat mond hogy "Csaje kapsz eggyet!!!!"Ilyenkor megyek felé mérgesen és elkezd félni hogy ki fog kapni.Viszont néha nem kerülhető el egy jó kis fenékreverősdi!!!Muszály mert még a fejünkre nől.
Szerintem most kezd el fenyíteni ,később nehezebben fog szót fogadni.Kössetek kompromisszumot.Pl.Nem nézheti a kedvenc meséit,beállítod a sarokba,vagy egyszerüen mint az oviban leülteted a székre és nem kelhet fel míg rosszalkodik./az oviban ez bevett szokás./Nálam is működik.remélem tudtam segíteni egy két tippel!!!De hát nem tudom ezt te mennyire tudod megvalósítani,mivel most nézem Kristóf még csak 3 éves lesz.

Na megyek ebédelni,mert már éhes vagyok.

KépKép
henka76

Ja!!Tetszenek az új Vonalzóim???

Domi választotta őket. :lol:

KépKép
henka76

Jó étvágyat HENKA!

Örülök,hogy benéztél!
Biztos szép lett a díszítésed!
Vérnyomid hogy van?
És a lelked? :cry:
Jól hangzik amit főztél,bár én a gombát nem szeretem,de a csirkét és a tejszínt nagyon!
Biztos fincsi lett!
Asszem én is megyek eszem,kész a hamm!

Többiek?
Elmentetek sétálni?
Tök szupi idő van! :lol:

Kép

Kép
ibm

Igen Henka! Nagyon cuki lett!
Dominak gratula hozzá!
Biztos nagyon várja már a karácsonyt,édes lehet!

Kép

Kép
ibm

Ibm:A te díszítésed sem kutya!!!! Nagyon szép lett a lakásotok!!! Biztosan hangulatos kis fészek!!!! :lol:

KépKép
henka76

Igyekszem azzá tenni,de igazából csak engem izgat ez a dolog!
Tetszik a páromnak is,hogy fel van díszítve de neki úgyis jó lenne ha nem lenne! :cry:
Hát férfiből van!
Mondtam jobb ha hozzászokik,ha meglesz a gyerek akkor pláne!
Én ezeket sajna gyerekkoromban ne m igazán élvezhettem,nem volt olyan a család,lehet,hogy mindent próbálok pótolni!
Én szeretem nagyon,húsvétkor is díszítek,novemberben mindenhol tök van,karikor meg KARÁCSONY!
Este ha megyünk kocsival szoktam mondani a páromnak,hogy erre meg arra menjünk egy kört,szeretek gyönyörködni a házakban mikor ilyen fényben úsznak!
Csak az a baj,hogy én éjszakára nem merem úgyhagyni,meg ha lefekszünk sem!
Úgyhogy mi csak addink világítunk amíg ébren vagyunk!
De inkább,félek a tűztől!
Tegyél fel te is fotót ha tudsz!

Kép

Kép
ibm

sziasztok!!!!
Megjöttem ,és nagyon rosszul érzem magam de ezt én szurtam el,mert fél kiflit ettem reggel 7-kor azota semmit.
34 éves vagyok,az ideggyogyászaton azt mondta a doki nem látja akadályát a babynek,ez tök jo.kiváltottam a fraxiparinomat 6000 ft-volt majd elájultam,
ja és vettem apának börkabátot,nem tudom tetszik e neki de nekem nagyon bejött!!!!!!!
ÉS MÉG magamat is megleptem egy kismama nagdrággal meg egy felsövel tök jol néz ki lehet hogy korai volt venni de az összes nadrágom feszes és nagyon nyomta a pockomat :)
ronix

Na ezt most aztán jól leírtam!
Szóval ha lefekszünk vagy elmegyünk otthonról kikapcsolom a fényeket!
Adding-addig!
Asszem tényleg megyek ebédelni!

Kép

Kép
ibm

Ronix! Örülök,hogy minden oké!
Nem is csoda hogy rosszul vagy!
Gyorsan ebédelj te is!
A kismamaruha sosem korai,ha nyomja a régi ruhád a hasad bizony venni kell! :lol:
Örülök,hogy sikerült kabátot is beszerezni!
Csinálj vonalzót,hogy lássuk hol jártok!
Babafalva.hu
Na mentem hammolni,mert én is mindjárt lefordulok innen!
Jó étvágyat mindenkinek!

Kép

Kép
ibm

Szia Henka,köszi a tippeket,egyik,másikat biztos kipróbálom majd,valamelyik csak beválik :wink: Igen,néhányhoz még elég pici,de majd csak lessz valahogy.

A vonalzóid nagyon jók :wink: :)

Itt aztán nagyon nincs jó idő, északi szél fúj.nagyon hideg van,és viharos a szél :?

Kép
Kép
Kép
kike

És ma megint nagyon fájt a gyomrom,lehet hogy vennem kell rennie-t :? Majd megemlítem a védőnőnek,hogy normális-e hogy ennyit fáj a gyomrom,pedig egyáltalán nem főzök fűszeresen,mert az nem esik jól.

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

HÚÚ csajok,ti itt annyit írtok,hogy alig bírom visszaolvasni!!!

Karácsonyi ajándék Pasiknak:
Én megvettem a páromnak a Macsó papák c. könyvet,mert annyira kislányt szeretne!Ez most úgy érzem olyan aktuális.De persze még nem tudjuk,hogy rózsaszín v.kék holmikkal kell-e készülnünk.
A múltkor észrevettem,hogy kb.1 ml van a kedvenc parfümjében,hát akkor parfümöt kell neki vennem.Elmentem egy parfümériába,és vettem neki egy parfümöt,de most más fajtát,mert én már meguntam az előzőt.Most Armani-Mania-t kap. Remélem örül majd neki.
Egyébként ezeket a dolgokat mindig én veszem neki,meg persze minden ruhaneműt.
Ő TIPIKUS FÉRFI:
Neki semmi nem kell,neki mindene van,neki minden úgy jó,ahogy van.
Kivéve persze a műszaki kütyük!Na ott aztán vannak kívánságok,de én ehhez nem értek,és muszáj megértetnem vele,hogy nem vehetünk minden évben új TV-t csak azért,mert újabbat,modernebbet dobnak piacra.Neki mondjuk ez szakmai ártalom is,hiszen ezzel foglalkozik!
Ami még jó ötlet lehet: Ing-nyakkendővel. Már ki is néztem.Most az erős színek nagyon divatosak!
Pár éve egy szuper svájci bicskát vettem neki,annak pl.nagyon örült!!! :lol: :lol:

Kike!
Van még egy jó ötletem!
Az óvodában nálunk az óvónénik bevezették a "gondolkodó széket". Aki rossz fát tett a tűzre,kivették a játékból,és le kellett ülnie a gondolkodó székre,és ott átgondolnia,hogy mit csinált rosszul.Ez általában hatásos volt.A gyerekek valamiért nagyon féltek ettől a széktől.Tudták,ha rá kell ülniük,nagy "gáz" van! :roll:

Kép
orsitigris

Helló Mamik!

Nekem szerencsére nyoma sincs a tegnapi rosszullétnek. Nemtom, lehet hogy front volt, de azt hittem kivégez. Én ma nem igazán mozdulok a lakásból. Egész délelőtt heverésztem :D most összekapom magam és lemegyek a boltba 1-2 apróságért. Ma tegnapi resztelt máj maradékát ebédeltem, és nemsokára sütök egy kis palacsintát. Már jó rég óta tervezgetem és végre rászántam magam. Jön át a barinőm fél 5 körül, vele mindig jó nagyokat kajcsizunk, biztos örülni fog a kis meglepinek! :)

Henka - igen, várjuk a fényképet a díszítésről! :D Azért még vigyázz magadra, nagyon nem szabad 3 kg-nál többet emelgetni még legalább 3 hétig!! Ezt nekem anno nagyon a lelkemre kötötte a doki. Azt mondta pár nap után már nem érzek semmit, de azért belül még sok gyógyulnivaló van!
Jók a vonalzóid!!! Domi ügyin választott!!
Vendég

Hát a helyzet nálunk is hasonló!
Mindig mindent én veszek meg,ha együtt megyünk akkor vagy lekapja az elsőt a polcról,hogy ez jó lesz,vagy azt mondja,hogy na válassz ki eggyet aztán menjünk!
Utál vásárolni,de mégjobban próbálni!
De ha nem ruhaneműről van szó akkor persze mehehetünk!
Műszaki cikk jöhet dögivel,de újabban szívesen sétálgat a kaják,piák közt is!
Persze csak ha nincsenek sokan! :lol:
Ha sokan vannak akkor mindent csak bedobál és sietnünk kell!
Hát férfiak!
De ezért szeretjük őket! :lol:

Kike! Már nálunk sincs olyan jó idő!
Pedig olyan szépen sütött a nap,kicsit fújt a szél,de az elviselhező volt!
Így napsütés nélkül viszont már elég gáz! :cry:

Kép

Kép
ibm

APROPO a vonalzo!!!
segitsetek mert hülye vagyok hozzá
a babafalván megcsináltam el is ment az emeil cimemre
eddig meg vagyok
DE HOGY JÖN ÁT IDE ONNAN?????? :roll:
ronix

Köszi csajok!

Képet csak a sógornőm segítségével tudok feltenni mert nekem nincs fényképező gépem.A sógornőm meg 6 kor ér haza Vácon dolgozik,és akkorra már fáradt.De majd hétvégén.

Wera:megtaláltad már a leggyönyörűbb menyasszonyi ruhát?Majd arról is teszünk képet én milyen voltam.De nem hasonlítok mostani önmagamra.Jó pár kilót szedtem azóta fel.A kórházban is mondták annak ellenére hogy mennyi kg-vagyok nem látszik rajtam !!Mert eloszlik az egész testemen.Sőt azt mondták egyik -másik kismama jóval ducibb volt nálam!! Ez azért jól esett a lelkemnek.. :lol:

Jó hogy mondod a cipekedést mert én nem negyon tartok be ilyen szabályokat,de megígérem hogy vigyázni fogok magamra...

Ibm:nálam is addig van kivilágítás ameddig fent vagyunk.Jobb azt kikapcsolni éjszakára,biztos ami biztos!

Na hagyom Domeszt ,mert jönni akar játszani.

KépKép
henka76

Várom a fotókat!
Bevallom még nem nézegettem mennyasszonyi ruhákat. Egyszerűen nincs erőm nekiindulni. Persze a neten folyamatosan keresgélek.

Ja! És bejelentkeztem az Istenhegyire 4D-re. Január 17-ére kaptam időpontot, mert vinni kell az AFP eredményét és az akkorra lesz kész. Szívem szerint mentem volna már egy héttel előbb is... :)

Egy kis délutáni szívderítő:
http://www.youtube.com/watch?v=5P6UU6m3cqk

http://www.youtube.com/watch?v=I_mBLWpdwnI&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=1vfSk-6tIvo&NR=1
Vendég

Roni - itt a lap tetején ha lenyitod a Segédletek-et, be tudsz lépni a Profil-ba. Ott kell az Aláírás-hoz beilleszteni az URL-lel kezdőnő kódot és akkor automatikusan hozni fogja minden beírásod után. Ha megvagy, Előnézet-tel meg tudod sasolni jó lett-e. Sok sikert.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?