Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tusimi: nálunk is mondta a védőnő a front dolgot, biztos van benne valami.
Bendő egyébként nagyon belecsapott a lovak közé, képzeljétek ma már kétszer is 130 g-ot evett. Tegnap lemértük és 400g-ot hízott egy hét alatt. Egy cseppet se hagy a melleimben ,nem is tudok félrerakni.
Lehet, hogy hülye kérdés, de nem tudja valaki, hogy a 1 ml az egyenlő 1 g-al? :oops: kicsit rég volt már a suli...

no megyek fürdetni!

Nyugalmas éjszakát mindenkinek!

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom a tegnap tegnapelőtt nyűgös babák klubjához :roll:

Remélem ma már jbb lesz.

Tusimi!

Én nem tudom a védőnőknek miért mániája ez a 6 hetes kor, hát Bertike 6 hetes volt szombaton és rosszabb mint valaha. ma éjjel pl 11-kor aludt el, 12-kor, 3-kor és 1/2 8-kor kelt. Ahhoz képest hogy eddig ha elaludt 11-kor legközelebb 5-kor kelt és utána vagy 8-kor vagy ha az 5 órás etetésbe nem alud bele hanem ébren volt egy órát akkor 9-kor. Ráadásul 6 hetesen vane gy fejlődési ugrás, emiatt nekük 3 napja nem elég megint a tej :cry: mert annyival többet enne. Lefejt tejből adatm pótlást, erre most nem akar szopni mert megtetszett neki a cumisüveg :oops:
Emlékszem a lányommal is vártam a 6 hetes kort mint a messiást mert azt mondták az nagy változás, de semmi sem történt :D 12 hetesen elmúlt a hasfájása az jó volt 8)

Viki!

Egy hét alatt 400 gr, hű meg ha, az aztán szép teljesítmény. Meg a 130 2 hetesen is nem semmi. nekem a nagyevő lányom evett 3 hetesen 120-at és ki volt akadva a gyerekorvos, hogy max 100-at szabadna ennie. Berti most 6 hetesen akar olyan 110-et enni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Most ehhez Manó muszaj egy mondatot hozzászólnom. A Lackó 14o-15o-et eszik, ráadásul a 3 hónaposoknak való higításban...... Humana HA1-ből. Este 18o is lecsúszik. És még a hasa sem fáj. 32oo-vel hoztuk haza, most 4 hetesen 389o. :lol:

Kép
jahra
 
 

 
 

Kép

Kép
agizsuzsi
 
 


Kép

Kép
agizsuzsi
 
 


Na vegre tudtam felrakni kepeket a kislanyunkrol.Jol vagyunk,amiota megszuletett,mar 820 grammot gyarapodott es most vagyunk 3 hetesek es 2 naposak.

Kép
agizsuzsi
 
 


Lányok! Segítsetek!
Még csak pár napja vagyunk itthon, de kezdek-kezdek kétségbeesni.
Szombat óta szopi után nem akar visszaaludni a kisbabám. A férjemmel felváltva próbálkozunk mindennel, babusgatással, ágyban simivel, sírni-hagyással, de semmi nem használ igazán. Még csak pár napos és máris alvászavarai vannak? :cry:
Érzem én, hogy a közelségemre, törődése van szüksége, de nem lehet egész nap kézben, nem is értem hogy bírja energiával. (sokszor a kezemben is sír) Megesett már, hogy két szopi között egyáltalán nem aludt el, pedig még csak 10 napos!!!

Az éjszakákat szerencsére tudjuk kezelni, fekve szoptatok, ott alszik el mellettem, meg én is, aztán jó 1-1,5 óra múlva rakom vissza az ágyába. Így tudunk aludni, bár nem túl biztonságos és kényelmes. A délelőttek még viszonylag nyugisak, de aztán egyre keményebb. Tejci van elég 60-70ml-t szopik, ennyi szerintem elég egy pár napos picinek. Vagy nem?

Ha van valakinek tapasztalata, ötlete, kérem segítsen, ha másnem bíztasson, mert olyan rossz, hogy nem tudom mit csináljak.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Enyém Béka ma kipeheni az elműlt napok fáradalmait, mert egész nap alszik :D Remélem nem lesz éjszaka böjtje a dolognak :roll:

Tusimi!

Tanácsot nem tudok adni, csak annyit hogy vannak ilyen babá, akik állandóan igénylik a testközelséget és nem alszanak sokat. Az én lányom is ilyen volt, átérzem mit éltek most át:( Én teljesen ki voltam borulva. Nappal szinte semmi sem aludta, ha igen azt ölben, sokat sírt, éjjel nagy nehezen ha le tuttam csempészni az ágyba akkor aludt.

Nekem egy dolog jelentett könnyebbséget, a pihenőszék, amiben ringatva elaludt. Akkortól legalább nem volt non-stop ölben és ha abban bealudt aludt pár órát. Egyébként Berti is szereti, csak ő nem abban alszik csak ha nyűgös szoktam benne ringatni. Ma meg már lehet olyat is kapni ami elemmel működik és ringat, mi lábbal ringattuk állandóan. Esetleg próbáljátok ki. Ha a hordozóba pl berakjátok és ringatjátok szereti? Bár a pihiszékben azért más ülni kicsit olyan fészek szerű.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép

Erről van szó, csak itt fel van hajtva a háttámla. Nekem nagy megkönnyebbülés volt.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, ez Emma, nem Bertike :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép

na ezen jobban látszik. Minimális erőfeszítéssel lehet lábbal ringatni, mi olyan szintre fejlesztettük, hogy szinte aludva is tudtam.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Tusimi szerintem nem baj, hogy két szopi között egyáltalán nem alszik, nekünk is elkezdte már egy pár napja ezt. Mondjuk olyankor nálunk könnyebben elalszik a következő szopi után.
A barátnőm babája nagyon sírós volt, kiságyban egyáltalán nem aludt ,rengeteget szenvedtek vele. Ők nem hagyták sírni és nem lett elkényeztetett vagy hisztis kisgyerek. Most már elmúlt két éves és nagyon jó gyerkőc. Hordozóban, autóban és karban bírt csak aludni... Ők is folyton ringatták a hordozóban... Egyszerűen ő egy ilyen kisbaba volt. Persze az is lehet, hogy nálatok ez csak időszakos és néhány nap alatt visszaáll a babóca.
Kitartás mindenesetre!

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Tusimi!

Nálunk ugyanez a probléma. Apor még fáradtan is nehezen alszik el. Elég sokat fent van, nem alszik minden szoptatás után. Két módszerem van az altatásra. Az egyik nekünk is a hordozó. Azt nagyon szereti, a másik pedig, hogy akkor is a szájába adom a cicimet :oops: , mikor fáradt és nyűgüs. Olyankor nem eszik belőle, hanem mosolyogva perceken belül elalszik. Persze erre nem kellene rászoktatni, de ilyenkor mindig megvigasztalódik. A harmadik ami segített, jut eszembe, hogy kiviszem nyűgösebb óráiban a levegőre és ott mindig alszik egy jót. A ringatás nálunk még segít, de nem mindig. Az ágyában Apor sem szeret lenni. Éjszakánkét velem alszik. Én azt hallottam, hogy ennyire pici babákat még nem lehet elkényeztetni. Én sosem hagyom sírni, és gyakran ringatom, kell neki a testközelség. Ha csak nyöszörög, akkor nem kapom fel rögtön, de amikor sírni kezd már ott is vagyok.
Szerintem is elég neki az 50-70 gramm bőven.

Nem is meséltem még Nektek, hogy velünk mi történt. Ugye Apor 4,1 kilóval született. Hazavittük a kórházból, akkor még nem akart szopni, cumisüvegből itta a lefejt anyatejet. Szerencsére visszaszoktattam a szopizásra. Szóval 300 grammot evett naponta. Jött a gyerekorvos és azt mondta, hogy a gyerekem mindjárt kiszárad, mert 500- 600 grammokat kellene ennie naponta. Azóta tudom, hogy a körülbelüli ideális adag pl. 4,1 szorozva 130-150 grammal. 533- 615. Tehát valóban fele annyit evett. Nagyon megijedtem akkor. Állítólag nem volt akkora baj, csak a körzetünkben történt, hogy egy kisbaba valóban kiszáradt, mert a szülők nem vették észre, hogy a baba nem szopik, mert nem mérték. Helyesebben szopott, de nagyon kevés volt a tej. A babához időben mentek nem lett baj, tápszert kap azóta.
Akkor nagyon megijedtem, ma már nyugodtabb vagyok, mert látom, hogy hízik. Holnap fogom megmérni, majd leírom, hogy mennyi. Heti egyszer ellenőrzöm a testsúlyát.

Azt hiszem mást nem akartam. :)

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!
Köszönöm szépen a bíztatást és az ötleteket. Esküszöm könnyebb így :)
Manó! Neked külön köszönöm a kimerítő választ. A hordozót még nem próbáltuk, nem egészségtelen túl sokáig abban tartani a picit? Meddig szabad benne hagyni? Mindenképp kipróbálom, a ringatás hátha bejön.

Most azt találtam ki, hogy pár napig nagyon sokat tartom kézben, szopi után is, ha elalszik a kezemben, nem teszem le legalább egy órát (éjszaka megfigyeltem, h kb. 1 óráig fel-felriad, és ellenőrzi, h ott vagyok -e mellette), így pár nap alatt talán feltöltekezik belőlem annyira, hogy után majd jobban bírja nélkülem. Az az elméletem, hogy a kórházi napok viselték meg, mert ott sokat volt távol, én megszopiztatam, elaltattam, majd szegény arra ébredt, hogy csúnya csecsemős nénik fürdetik, az anyukája meg sehol, hiába sír a kis életem.
Ez biztos pszichés, hiszen tovább bent volt a hasamban a kelleténél, és én is nagyon szerettem terhesnek lenni, hiányzik is a pocakom borzasztóan, nektek nem?

Rakok föl képet a kis bolháról.

Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

nekem is mondta pont tegnap a doktor néni, hogy 150g szorozva a testsúlyával és úgy jön ki, hogy kb. mennyit kell ennie naponta. Nekünk ez 600 g a 4 kilónkkal. Bendő ezt szépen (túl)teljesíti, kb 700 körül eszik. De mondta a dokinéni, hogy valószínűleg nála most van egy ilyen nagy hízás, aztán később megáll picit.

Ja és volna egy kérdésem. Tegnap éjjel csak az egyik mellemből szopizott, úgyhogy lefejtem a másikat, mert eléggé feszült. Kb. 25 ml jött ki. Az a kérdés, hogy miközben szopik a baba, közben folyamatosan termelődik is neki? Mert nekem kb 50-60 g-ot szokott enni egy mellből , és ha csak ennyi jött ki akkor hol a többi? :)

Tusimi: Nekünk még egy dolog bejött altatásra: a mellkas. Ott nagyon szépen elalszik rövid időn belül. Az a kedvenc hely mostanában. Elalszik, várok egy fél órát és akkor leteszem és akkor már ált. nem ébred fel. Ha hamar rakom le, akkor felébred. Kell egy kis idő, mire mélyen alszik.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!
Tusimi, agizsuzsi nagyon aranyosak a kisbabaitok.
Az en kis Markom sem hajlando etel utan elaludni. Imadja ha olben hordozzuk. En a hazug cumival probalkozom. Van amikor befalja, de olyan eset is van amikor nem tetszik neki. Mostanaban azt kezdte el, hogy szopik 40 g-ot es utana alszik el, alig tudom felebreszteni. Mit javasoltok erre ? En mar probalkoztam avval is hogy ahogy elalszik tisztaba teszem, igy megebred es meg egy 30 g-ot eszik, de ez meg mindig keves,nem? Mar 4 kilosak vagyunk.
Minden jot!

Kép
Kép
meli78
 
 


Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Hello Anyuk :-)

Annyira meg vagyok nyugodva Csajok, hogy elmondani nem tudom. Pontosan azokat a dolgokat irjatok amik nálunk is "problémát" okoznak. Pont a nappali nemalvás, illetve állandó kézben lét miatt vagyok képtelen megírni, hogy mik is történtek velünk az első négy hétben. Ugyanis elment a tejem. A miértet és a hogyant szeretném Nektek megírni már két hete, mert jó lett volna kidumálni magamból, ugyanis nagyon rosszul éltem meg a dolgot, hogy nem tudom etetni a gyerekemet, mi több, undorodik a cicimtől és dührohamot kap ha meglátja....ami másnak vígaszt és táplálékot nyújt az nálunk az abszolút kudarc forrása. Így feladtam....nem is fejek már. Lassan teljesen elapad. 1 hete még fejtem. Egész napos nyüstöléssel sikerült kb 6o-at lefejnem. 24 óra alatt, egy egy alkalommal 45 percekig fejtem 1o-2o ml-ért...aztán 6o-at megette, plussz 6o tápit és 1 óra múlva halál éhesen üvöltve ébredt. Én úgy de úgy el voltam keseredve, bárcsak lett volna idóm és energiám pár vigasztaló szóért jönni hozzátok. Könnyebb lett volna.... A fejésbe fektetett idő és energia olyan szinten nem volt arányban az elért eredménnyel, hogy a saját békém érdekében önző módon teljesen feladtam az egészet. Azóta mindketten megnyugodtunk, a Lackó eszik mint a gép és végre nem szembesülök minden evésnél a ténnyel, hogy kudarcot vallottam. Azt nem írtam, hogy a hazajüvetel után 3 nappal belázasodtam, 4o fok 2 napig, el sem tudtam látni a Minit, a nagyik voltak velünk éjjel, nappal, meg Apa csinált mindent. Se kakis pelus, se hányás nem akadály már neki :lol: Lényeg, hogy lázkómám volt, nem is érzékeltem mi van körülöttem, a láz semmire nem ment le, pedig Apum böködött is (ő doki szerencsére). Pont akkor lövellt be a tej, cickók kősziklák, de fejni sem tudtam, mert jártányi erőm sem volt. Nem emlékszem arra a két napra. Azt hittük talán a cicim miatt van a láz. Semicillin 5 napig. 6. napon láz újra. .... nagyon véreztem. Orvoshoz vissza, méhgyulladás. Újabb, bivalyerős antibiotikum, plussz Ergam. Második hete itthon, felügyelet nélkül nem maradhatunk, semmit nem bírok egyedül csinálni, fejek amennyit tudok, Lackó cumisüvegből azt kapja, de állandóan nyűgös. Kiderült később hogy éhezett szegényem. Pótlás indul, hopp, a fiam 3 óránként 8o-at eszik kapásból. Nem csoda ha az anyetej nem volt elég. Kontroll a dokinál. Éhgyomorra menjek, mert csinál egy uh-t és ha vmi nem stimmel egyből eü küret. Lackó mamához, férjem szolgálatban, nem engedik el. Uh negatív, vérkép szörnyű, fehérvérsejtszám béka segge alatt. Tutira van itt vmi, de mi lehet a baj? Sose derült ki, azóta se. A utolsó verzió szerint vmi agresszív fertőzést szedtem össze a kórházban és begyulladt a méhem. A 3. antibiotikum után már nincs lázam, jól vagyok, végre el tudom látni magunkat, mamák szabira mentek :wink: Jól vagyok, de a gyógyszerekre, magas, tartós és csillapíthatatlan lázra és a stresszre ráment a tejem. Őszinte leszek, bár lehet sokan elítéltek majd... lehet, nem tettem meg mindent a szopiért. Miután jobban lettem, talán jobban kellett volna erőltetni a fejést. Még ennél is. De nekem annyira elment a kedvem az egésztől. Hogy hiába fejek, csepp a tengerben. Az első heti próbálkozásoktől begyulladt mindkét mellbimbóm, az egyik be is szakadt, üvölteni tudtam volna. Bimbóvédő elő, max 2o-akat szopott, majd halálosan elfáradva bealudt. Ekkor kezdtem fejni és adtuk cumisüvegből, és így jöttem rá, hogy a Laktoherb, a homeosbogyók, a mellszívó és a maszír ellenére is alig-alig van tej. Ja es a Lackó elkezdett fogyni is! Ma ott tartunk, hogy teljesen jól vagyunk, béke és nyugalom van, Lackó zabálja a tápit, napi 7szer, 8szor eszik 12o-18o között, éjjel is 3 óránként kel. 1 hete szóltam a dokinak, hogy vmi nem stimmel, már 2 óránként eszünk és baromi nyugtalan, mintha éhes lenne....azóta a 3 hónaposoknak való higításban kapja a tápit és végre eljött a béke. Ma 1 hónapos és 8oo gr-ot gyarapodott. Minden rendben végre. Csak egy dologra kell figyelnem, hogy ne olvassak bele egyetlen szoptatós cikkbe se, pláne amiben azt ecsetelik, hogy mi minden "baja" és hátránya lesz a nem szoptatott babáknak. Csak az nem tud szoptatni aki nem akar. Egyszer olvastam ezt vhol. Hát én ezt megcáfolom.... csak az ilyen mondatok az újságban képesek az ilyen sikertelenül próbálkozó, amúgy kiegyensúlyozott mamikat mint én is, a lelkiismeretfurdalás legmélyebb bugyraiba taszítani. Egy megoldás maradt. Nem olvasok szopis cikkeket és bízom benne, hogy majd a "huginál" minden simán fog menni. Mert nem rajtam múlott......

Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú lett, meg csapongó, de jó érzés, hogy végre leírhattam. Egy kézzel, mert ez a kis sza....os csak kézben alszik fél órákat nappal. Mint a Ti babáitok :lol: És én ezért nyugodtam most meg. Mert mindegy hogy szopizik, vagy tápis baba, minden pont ugyanúgy működik. :wink:

Hát most mondjátok meg, így fest egy kislegény, ha bmiben hiányt szenvedne?

:D

Kép Kép

Kép
jahra
 
 


Ja és lenne egy kérdésem is még. Nektek nem lettek más, új érzéseitek Apa felé? Én mondjuk alapból odavoltam érte, de most ha meglátom őket együtt, olyan érzelmek öntenek el Apa iránt, hogy már magam is túlzásnak tartom. :wink:

Kép
jahra
 
 


Van még egy totál indiszkrét kérdésem, bocsánat előre is. Kívül a gátsebem szépen begyógyult, de a belső varratok mentén még mindíg nagyon érzékeny nyomásra. Még van 2 hét a gyerekágyból, de aggódom picit, hogy ugye ez nem marad így? 2 babások, mikor lesz a "cucc" bevethető állapotban? Mire kell számítani, lehet-e vmivel segíteni a gyógyulást?

Kép
jahra
 
 


Jahra!
De jó, hogy itt vagy! :D :D :D Hiányoltalak már nagyon, mint a másik jobbos anyukát. Én is fél kézzel pöttyögök, mert a kis bolha itt szuszorog a karomon.
Megőrülök, hogy megvetted végül a télapós rugit! Irtó édes! :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


sziasztok,


nagyon széoek a babók. :)

Jahra, sajnálom ami veletek történt. Szerintem nem érdemes a szopin agyalni, ha tápszer hát tápszer :)
egyébként kitalálhatnának rá valami jobb szót, nem?
Kitti nekem is a kezemben van. :)

Szerencsére nekem alszik két etetés között, de csak délutánig.
AZTÁN NEM, DE ADDIGRA már hazaérkezik férj.

nem is bírnám-

Szex: hát nekem pl az eslő szülésem után egyáltalán nem múlt el az érzékenység. Most kiváncsi vagyok mi lesz. Egyenlőre nem vágyok rá...


Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Tusimi!

Csak gyorsan, mert épp ébredezik: Nem hiszem hogy rosszabb ez a pihenőszék mint pl a kapható hordozókendők, ebben olyan pózban fkszik mint a méhben. Egyébként a hordozókendő sem rossz megoldás. Az autósülést csak próbának írtam hogy ezerti e a ringatást, az merev, nem tudom káros e. Az én lányom apihiszékben aludt csak és kizárólag, nem mondom hogy nem jutott eszembe hogy jó e, de legalább aludt és csend volt, az biztos hogy az se jó ha semmit sem alszik és csak üvölt, az egész napos kézben létbe meg én kezdtem belebetegedni (depi). 5 éves, nem lett baja. Ő amíg belefért abban aludt csak nappal, éjjel kiságyban.

Jahra!

Ha visszaolvasol amikor még vártuk a babát, én írtam valami ilyesmita szopiról hogy én hogy megszemvedtem. Szóval fel a fejjel, naná hogy felnő és lényeg a kiegyensúlyozott anyuka és baba!

Látod nekem most úgy tűnt hogy megy, aztán most mégis kínlódunk. pedig az össze hibát elkerültem ami Emmával becsúszott, a babám nem is olyan nagy étvágyú és nem is olyan akaratos mint Emma volt, mégis kevés a tej, igaz csak 6 hetesen kapott először és csak minimálsi tápszert, Emma meg 2 hetesen és szinte a lefejt tej volt a kiegészítés. Én is azt mondtam hogy lehet nem tettem meg nála mindnet a szopiért és lelkiismeretfurdalásom volt, most hogy látom Bertivel hogy alakul azt mondom valószínű mégsem az én hibám volt.

Ja, egyébként a fejés sikertelenségét a fejőgép is okozhatja, nem tudom neked milyen van, nekem most kórházi van kölcsönözve, ez szuper. Szóval mikor ez nem szív csak 10 ml-t akkor elhiszem hogy tényleg ennyi volt.

Persze jobban örültem volna egy teljes sikertörténetnek én is, mert tényleg sokat korrigáltam az esetleges hibáimból, és én még nem adtam fel hogy teljesen elhagyjuk a pótlást. Azért nagyon rossz látni amikor tápit kap és a szép anyatejes kaki ronda tápis lesz :roll: de eldöntöttem nem stresszelem magam vele.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Üdv Jahra újra! Szerintem is próbálj meg túljutni az egészen, a lényeg hogy jól legyen a babó, tápival vagy anyatejjel, szerintem mindegy. Az biztos, hogy mi nem ítélünk el érte! Szörnyű,ami veled történt. Remélem rendbe tudod hozni magad "belül".

Szex: egyenlőre én még rágondolni sem tudok ,remélem ez megváltozik hamarosan... Bár én még csak 2 hétnél tartok.

Babák nagyon édesek!

Kép
vargaviki
 
 


Szex: nekem az első után nem volt semmi bajom vele, nem volt érzékeny, egy ideig kellett síkosító :oops: :oops: :oops: De aztán tényleg semmi gond nem volt. Most még nem tudom :oops: Már semim sem fáj, jó is lenne, de mire bealszanak a gyerekek kidőlök :oops: :oops: :oops:

Most írt fel ma a doki nekem gyógyszert, cerzettet, hát nem tudom , remélem nem fogja még csökkenteni a tejet, de a spirát nem akartam amit még felajánlott.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Nagyon -nagyon szépek a babucik,mindegyik!!!!

Jahra jó,hogy itt vagy!Nagyon sajnálom ami veletek történt.Szörnyű lehetett,de szerencsére vége.Azért szomorú,hogy ki sem derült az ok!
Tejcsi dolog,biztos nagyon nehéz lehet,de túl kell jutnod rajta.A legfontosabb amit a kisbabádnak adhatsz a szereteted és a nyugalmad.A többi csak ezután jön.Egy csomó ismerősöm tápival kellett etesse a babáját és ugyanolyan aranyos-okos kiegyensúlyozott gyerekek lettek!Én nem itéllek el tuti,nem tehetsz róla,te mindent megtettél hidd el.Az a fontos,hogy már mindketten jól vagytok!

Én babóm is alig alszik!A hétvégén volt 2 tök jó napunk azóta...Szopi után 2-3 órát fennt van és ez éjjel is így van :roll: Aztán alszik 2 órát szopi,nézelődés picit,majd nyűgi.De még mindig jobb,mint Lizivel volt!Hasa is fáj sokat,nektek volt valami ami segített?
Barni tegnap óta úgy hajlandó elaludni ha kólikatartásban járkálok vele,teljesen eldobja magát.Aszondják,ez hasfájásra naon jó!

Tegnap voltunk méreckedni 4082gr Barni,1 hete 3550 volt :roll:

Sex:Nekem Lizi után sokáig fájt.Mondta előre a doki,hogy fog,mert nagyon szétrepedtem kívül-belül!
Fogigátlás:én Lizi után hüvelykrémet használtam,aszonta a doki és a szakirodalom is azt írja,ér annyit,mint a gyógyszer!Viyzont csak helyileg hat.így nem befolyásolja a tejcsit.Most is ezt fogom használni,bár lehet felesleges,mert ugye Barni lombikbaba.
Egyébként egyenlőre nem esek apának tuti :lol: ,inkább az ágynak!Igaz csak ma vagyunk 2 hetesek!

Tusimi Lizim pont ilyen volt,mint Zita!

Csajok a védőnő aszonta adjak répát Barnusnak,ha hígat kakil,mindezt 1 hetesen áááááááááááááááááááááááá :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted:
Nyugodt éjszakát mindenkinek!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Sziasztok!

:lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: Jutka ez a répa nagyon tetszett!!!! Libáért kapta a papírját a védőnőtök???? :roll:

Nagyon cukik a fotók!!! Jahra végre itt vagy. én azt gondoltam bizti költözök :cry: Kár hogy nem tudtál jönni, jól megvígasztaltunk volna.
A legfontosabbat soha ne felejtsd!!!!!!!!
EGY ANYUKA NEM ATTÓL LESZ JÓ ANYA, HOGY SZOPTATJA A GYERMEKÉT, AZZAL VÍGASZTALJA STB. Szépen is néznénk ki ha ez így lenne, egy ringatás, egy simogatás, anya ölelése, puszija is pontosan annyit ér egy babának!!! Remélem sikerül helyre tenni odabennt mindent, és nem zavarhatja meg semmi a kis békéteket!!! A lényeg, hogy boldogok legyetek, és ne hibáztasd emiatt soha-de soha magad!!!!!
Nekem is rosszul esett, hogy Barni 10hósan lemondott rólam, amikor én egy évig akartam volna szoptatni. Már 7 hósan nem akart szopizni, csak erőltettem.... Aztán miután egyáltalán nem vette el, hát gondoltam fejek... :lol: Na én ezt 1 NAP UTÁN FELADTAM!!!!! Persze nekem is rosszul esett, de később beláttam, hogy így mindekinek sokkal jobb:-) Ha Balázs is ilyen lesz már nem fogok kétségbe esni! Szóval fel a fejjel....
na jó most mennem kell,majd még jövök
puszi mindenkinek

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Először neked írok Jahra: Nekünk amikor kiadták az elején tápszert kellett adnom, és kezdtem befordulni, hogy mindenkinek van teje, nekem meg a szülés után 3 nappal 0 gr tejet szív még le. Akkor leültetett a férjem és rendbe tettem a fejem, hogy ha kell tápszerren neveljük fel, mert Nem ez az elsődleges dolog egy baba életében, hanem a szülői szeretett. Akkor rendbe tettem magam fejben. (az már szerencse, hogy 3 nap után egynelőre nem kellett tápszert adnunk még, de most már úgy próbálok hozzáállni, hogyha már nem lesz elég a tejem, akkor kap pótlást...
Ja és tündéri a mikulás ruha :lol:

Anikó: Nekem is 90 gr alatt már nem nagyon eszik, de volt, hogy 120 gr ismár mértem. 4290 gr-mal hoztuk ki a kórházból és hétfőn (3 hét és 2 nap elteltével)mértük 4840 gr lett, szóval meg van a heti fejlődése :lol:

Tusimi: Az elején nekünk aludt mint egy mormota, utána ua. lett, amit írtatok. Az éjszakák továbbra is nyugisak, a nappalok meg kiszámíthatatlanok, a tegnapi napunk borzalmas volt, nem tudtam rendesen szoptatni sem, mert hiába adtam oda a cicim, nem találta meg rendesen...
Most ébredt rohanok, majd még folytatom

:lol:

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Mi is ugyanabban a cipoben jarunk,nappal eleg keveset alszik,inkabb estefele van tobbet ebren,de szerencsere az ejszakak nyugodtak,mert felebred,szopizik es alszik tovabb.Eleg sokat gorcsol a hasa,pedig odafigyelek,hogy mit eszek es megis :( S olyankor ugy sajnalom,amikor fesziti magat a kezeimben.De hatha 6 het utan jobb lesz.Meg szult velem egyszerre egy kismama,ok estenkent 3 orakat hordozzak a fiukat,mert ugy ordit,hogy nem lehet letenni,ejjel sem alusznak,hat nem lehet konnyu nekik,szegenyeknek. :(
Ti adtok teat a babanak a tejcsi mellett? Mert en neha szoktam adni gorcsoldo teat,de azt olvastam,hogy az anyatejes babakat nem kell teaztatni.. :shock:
Nekem is erzekeny meg a gatsebem,igy 4 het utan is,de mar sokkal jobb jobb,mint az elejen. En is szenvedek meg mindig az aranyeremmel,szuleskor kijott,most mar visszahuzodott,de meg mindig verzik minden vecezesnel.Biztos a vastabletta fogja meg a gyomromat :?
En oszinten,meg nem is nagyon mertem a szexre gondolni,felek,hogy fajni fog..
Kép

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!
Most nálunk a hosszasabb dajkálás egész jól beválik, de hát be kell látnom Zitus nem játékbaba, sok odafigyelést igényel, de ha éjszaka tudok aludni, a nappal nem gond. AZ éjszakák viszonylag jók, csak sajnos magam mellett kell tartanom, lehet pár éjszaka vissza se teszem az ágyába egyáltalán, mert úgy tudunk a legtöbbet aludni. Ez gáz szerintetek? Még olyan pici, hogy nem, ugye?

Kaja. Képzeljétek, nekem ma max 50miliket eszik, pedig 60-70 volt az átlag. Normális ez? Mert a cicimben benne van a 60-70, nem győzöm fejegetni utána (persze én nem tudom úgy, mintha ő szívná ki). Vagy ne aggódjak? Aztán hol elégedetten, hol elégedetlenül fejezzük be a cicizést, nem tudok még a kiscsajon kiigazodni.

Szex. Hát lányok én nem gondoltam volna magamról, de én tökre vágyom rá. Biztos amiatt, hogy kicsit feltöltekezzek a férjem szeretéből, de tényleg tök jól esne! :lol: Kár, hogy 6 hétig nem lehet (bár nem tudom mennyire kell ezt ennyire szigorúan venni), mondtam is a férjemnek, hogy karcolnak még a varratok... :oops: meg mondjuk energiánk sem nagyon lenne rá, de azért beszélünk róla.
Tudjátok hogy van ez, van aki beszél ról, van aki csinálja... :wink: Sebaj csajok, pár hét múlva majd nem beszélünk róla.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Már 2írásom elszállt:-( ugyhogy most rövid leszek:-9
sex: szintén Tusimi, én is várom. Barninál 5hétig vártunk, de ugye én csaszis vagyok:-) most kiböjtöljük. Nem véletlen találták ki a 6 hetet ám, fertőzés veszély, meg még nem tom mit mondtak annó...

Nagyon cukik a babafotók. Barni a hajasbabára mind rávágja, hogy "Bábi", ez lenne Balázs, de mostmár ránk is ránk ragasztotta:-)


Na megyek, nyűglődik az uraság, megszabadítom apát:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!

Jahra:
Szerintem se idegeskedj és vádold magad. Semmi értelme. Sajnálom, hogy beteg voltál, az is lehetett az oka annak, hogy nem sikerült. Tudod, az én babám is dührohamot kapott a cicimtől. Borzalmas volt. Fejtem állandóan és adtam neki cumis üvegből. Iszonyúan fárasztó volt. Volt, hogy már sírtam, de nagyon féltettem a tejemet. Aztán a védőnőm azt mondta, hogy csapjam be a bimbóvédővel. És azóta szopik rendesen. Most az a baj, hogy túl sok levegőt nyel és naponta egyszer úgy bukik, hogy egy nagyobb adag tej kijön belőle, mindig megijedek. A legjobb, ha csak csordogál a tej a szája szélén. Nekünk ez nem mindig van így. Még nagy feladat lesz elhagyni a bimbóvédőt.

Azt olvastam, ha túl mohó a baba, akkor érdemes az evés közben szünetet tartani, böfögtetni majd folytatni.
Nektek hogy megy a böfögtetés? Nekem néha nagyon nehezen, járkálok vele, simogatom a hátát és semmi, máskor meg jön könnyen.

Tusimi:
Szerintem nem baj, hogy időnként kevesebbet eszik. Szerintem mérd hetente és ha minimum 10-15 dekát hízik, akkor semmi probléma nincsen. Én Aport úgy etetem, hogy ha ébren van, akkor 3 óránként nagyjából, ha alszik, akkor megvárom, míg felébred. Ma 5,05 kiló volt és 4100-zal született. Ma 4 hetes.

Szex. Még én sem tudok rágondolni, és az orvosi vizsgálatot is meg akarom várni, utána próbálkozni fogunk. Remélem nem fog fájni.

Hogy vagytok az evéssel? Nekem nagyon nagy az étvágyam, állandóan ennék. Sokkal többet eszem, mint terhesség alatt.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Még valami.

Én úgy tudom, hogy az 1 ml egyenlő az 1 grammal.
Azt hiszem erre nem válaszolt még senki.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok

Anika, én is úgy szoktam, mert nagyon erősen szív, hogy közben büfizünk. Éjszaka ha bealszik nem szokott, de én nem sétizek vele, ha pár percig nincs semmi leteszem. Nem mindíg kell nekik. Hajjjajjj nálunk is van output rendesen:-( Nem győzünk öltözködni:-) Néha akkora adagot visszaküld, hogy nem is tudom mi marad odabennt:-) Ja, egyébként aszondják ütögetni kell, hát néha én is megdángálom a hátát:-) és műkszik :lol: persze csak finomam :lol: :lol: :lol:
Mi hétfőn méreckedtünk, 3400gr jöttünk ki és 4 hetesen 4710gr. Legközlebb majd csak egy hónap múlva
Sajna Barnitól megint visszakapta a náthát, no meg én is, úgyhogy nem sokat aldtunk:-(( Már csak api van jól, de ahogy ismerem ő is elkapja:-((

ja, és én is farkas éhes vagyok, állandóan:-))) Barninál is csak híztam szopi alatt:-) én most elkezdtem szedni megint a gravidát,de valószínű ettől vagyok olyan éhes. Ha elfogy nem is veszek többet, de még naon sok van..,...
na megyek, most alszik a hintában, addig teszek valamit:-) Egyébént nem tom írtam e, hogy a védőnénik azt mondta nem gond, kényelmes nekik a hordozóban, és nem árt, én egy puha kispárnát is alá szoktam tenni:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Barnusanyus, akkor megnyugodtam. :) Ezek szerint természetes, hogy időnként nagyobb adagot kidobnak.
A kicsi náthás, Balázs? Mit csinálsz vele? Csak leszívod az orrát? Nekem van porszívós orrszívóm, de még nem mertem használni.
Apor orra is szuttyog egy kicsit. És mióta kijöttünk a kórházból tüsszög.

Én is szedem a Gravidát. A terhesség alatt nem szedtem, de most a szoptatás alatt igen.

Én is mennék tenni ezt azt, de nem alszik reggel 8.30 óta, pedig álmos és jóllakott. :)

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziaszok lányok!

Lehet még csatlakozni? :roll:
Eddig - a terhesség elejétől keztve - csak olvastalak titeket.

Én nov. 12-én szültem császárral, Dorka most volt egy hónapos.
Végülis Jahra története miatt írok.
Az a nagy helyzet, hogy nekem sincs sok tejem, a csajszi alkalmanként 30-40 ml-ket szopizik csak (az 50 ml már nagyon nagy számnak számít!), így mi is a tápszerre kényszerültünk. 3400 grammal született, 3200 grammal jöttünk haza, és itthon lefogyott 3 kilóra! :cry:
Kétségbe is estem rendesen...gondolom, ez sem használt a tejtermelésnek...

Próbáltam én is mindent, iszom a teát, sokat iszok, szedem a hom.bogyókat, próbáltam minél többször szoptatni (volt hogy szinte egész nap szopizott... :roll: ), meg fejni is próbáltam-próbálok, de nekem is 10-20 ml jön le csak egy-egy szopi után... bele kell törődnöm, hogy ez van.

Tényleg az a legfontosabb, hogy egészséges baba!!! A többi mindegy, sok baba nőtt már fel tápszeren is!
Úgyhogy fel a fejjel mindenkinek!!!

üdv

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Még annyit, hogy tényleg jó olvasgatni titeket, jó tudni, hogy nem vagyok-vagyunk egyedül a dolgokkal, problémákkal.

Nekem is első baba, így nagyon kezdő vagyok!!! Annyit hülye kérdésem van mindig... :lol:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok!

Üdv köztünk Dylkai! :)

Tegnap nagyon nehéz napunk volt Bendővel, úgyhogy sajnos nem tudtam írni. Valószínűleg a tegnapelőtt esti melegszendvics nem tetszett a pocorgójának és egész nap (késő délutánig) nagyon szenvedett vele. Úgyhogy volt sírás. Egyébként is hasfájós, de "normál" napokon nem szokott sírni, csak tekereg, meg nyüfizik, de az kezelhető. Tegnap elkezdtük neki adni a mecsek teát, remélem használni fog.
Ezt leszámítva nagyon jól vagyunk! :)

Én is rengeteget eszem, nekem nem függ össze a vitaminnal. A legjobb az éjjel 3 órás szoptatás utáni kaja (mondjuk egy kis madártej... :) ).

Viszont mennem kell, ébredezik Bendő...

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Üdv Dylkai! Te milyen arányban adod a babinak a tejcsit és a tápit? Én sajna már egyre rosszabbul tudom az arányt tartani, hogy megnőtt az igénye Lillának és a tejcsim meg nem szaporodik a kézi fejés miatt. Max. 60-70-et tudok lefejni 4-5 óránként, ezt 2 szopira osztom és 40-50 tápit kap. Sajna ez még idővel rosszabb lesz...
Tegnap ismét megpróbáltam cicire tenni a drágámat, mert már begyógyult a sebem, de nem sikerült neki. Megint csak nyamnyogott és fél perc alatt véresre szívta ismét. Szerintem többet nem próbálkozok, mert már eléggé helyre állt a lelkivilágom és tegnap megint megzuhantam...

A Ti babáitoknak nem pattogott ki a bőre az arcukon? Ha nem, akkor gondolom nekünk a tápszertől van. :(
Vendég
 


Lafie!

nyugi, nem a tápszertől, tejkiütés, a babaák 90%-ának van 3-tól 6 hetes korig kb. Bertinek is volt, csak már elmúlt. nem kell vele törődni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Era!

Érdekes ez a nátha nálatok, nekem is Emma taknoys már hetek óta, de Berti még nem, kopp-kopp, mondjuk az orrában van mindne nap szinte egy-egy fikuci, de szerintem a bukásoktól, azt kis zsoktam kapni neki az orrszívóval. Mert egy picike fika is úgy eldugítja hogy olyan mint dartwader:)

Anika!

nyugodtan szívd neki. bele egy kis sterimar ha nátha is van, aztán kiszívni. Többet árta ha benne marad a trutty.

Dylkai!

Üdv itt, naná hogy lehet csatlakozni :wink:

Tejjel mi is kűzdünk immár egy hete, egyre inkább az az érzésem hogy nálunk is tápi lesz a vége, hát ez van, Emmával már két hetesen tápi volt, most Bertivel legalább tovább húztam. De azért kűzdök hogy minél nagyobb arány legyen a tej, főleg ebben a náthás időszakban jó lenne. Eddig csak este kapott párszor 30-40 ml tápszert, de tegnap este már 2x 30 ml kellett neki, ez van :cry: Pedig egy hete fejek minden szopi után napközben, iszom sokat, rántásos leves, alkoholmetes sör, 100%-os almalé , mindne megvolt amit csak hallottam , mégse megy. Pedig az elején ömlött belőlem, csak egy a baj, hogy ami az elején sok volt, most kevés, és nekem minden praktika ellenére úgy tűnik ugyanannyi a tejem:(

Ma amikor mértem 70-et evett és 60-at, ami írtó kevés egy 7 hetes babának szerintem. persze hogy estére kiéhezik és követeli ami neki jár, csoda hogy nappal elvan ennyivel.:(

Amit még mondanak hogy szoptatni, szoptatni, hát nem tudom de nekem nem megy, ha kér, mindíg kap cicit, mindíg azzal próbálkozunk, de ha éhes és nem jön akkor nem szívja csak üvölt rajta, ha meg nem éhes és úgy kínálom akkor is sír és összeszorítja a száját. nem hallott még komfort szopiról úgy tűnik :roll:

Szomorú vagyok, meg tanácstalan, és azt hiszem kezdem feladni :oops:

Egyébként hízni hízott, 4800 volt 1 hónaposan most 5200 körül van, szóval nem tudom...

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lafie!

Nekem Emmával ilyen nem túl hatékony fejéssel 3 hónapos korára elapadta tejem teljesen, úgy volt mint nálad, egyre kevesebb:( A végén már nem volt értelme bepiszkítani a mellszívót. Most mondjuk sokkal jobb mellszívóm van és nekem bírja is a mellem, és a barátnőm 4 hónapig ugyanilyen mellszívóval fent tudta tartani a tejmennyiséget úgy hogy tele fejt egy cumisüveget alkalmanként, szóval azzal most nem lehet gond.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hali,

Köszönöm a kedves fogadtatást!

Lafie,
kb. 60:40 arányban állunk, egyelőre a tejcsi javára. Tehát kb. 500-600 ml között eszik Dorka egy nap, ebből pl. tegnap 360 ml volt a tej, és 210 a tápszer. És a tápszert kanalazzuk neki, azért, hogy nem szokjon le a ciciről... ezen elég sokan megbotránkoznak, pedig olyan ügyesen eszik kanállal! :)
Egyszerre 20-40 ml-t szopizik egy ciciből, de van , hogy két cicire is rárakom, így van, hogy 50-60 is sikerül egyszerre, ehhez adok még neki 20-30-40-50 ml tápot. Mikor mennyit kér, mennyire van kiéhezve... :wink:
Ha csak egy ciciből eszik, akkor van, hogy 1 óra után megint szopizik...10-20-at...

Most akarom már nála valahogy bevezetni ezt a háromóránkénti evést, vagyis háromóránként pótolom csak a tápszert neki, hátha leszokna erről a közben-közben evésről...

Van akinék már van napirend? Vagy ez még hamar van?

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Nálatok is tök jól viselkednek a babók, amikor ott a védőnő ill. az orvos? Mert nálam ilyenkor mintagyerek, ha nem alszik, akkor nézelődik pár percet, majd tök magától elalszik? Miért van ez?

A doki azt mondta, hogy 60ml, az alulról veri az ő szükségletetit, és azért nem alszik vissza, mert még éhes kicsit. Így most az ő javaslatára 2 ciciből szoptatok, így több jut neki, ill. amikor kb.15 perc múlva átteszem a másik cicicre, onnan effektíve ömlik a tej, nem kell úgy küzdeni, mint az első cici "végével", így talán többet eszik. Ja merthogy kaja közben bealszik (pedig sokat keltegetem közben), csak utána ébred föl és nyafizik. Ja és ez a módszer növeli a tejtermelést, mert az első ciciből többet le tudok fejni így (így képződik egy kis tartalék), és a második cici is meg van dolgoztatva. Állítólag így kisebb a mellgyulladás veszélye is.

Meglátjuk bevállik -e a módszer, bár egyenlőre, ugyanúgy nehezen altatom el, de lehet, hogy ez az állandó napirend hiánya is. Ti be tudtatok állni a 3 órás etetésre ill. hogy viszonylag ugyanakkor legyen minden? Én eddig még képtelen voltam, állítóklg ez is okozza a nyűglődést.

Olvasom a suttogót is, vannak benne jó ötletek, bár a könyv 25-45 perc etetési időket ír, a védőnő meg a doki max. 25-30 percet. A könyv azt írja, hogy utána még fél órát játszunk vele, a doki/védőnő meg azt, hogy után a lehető lerövidebb ideig büfizünk, majd szunya. Merthogy állítólag ez olyan, mint amikor mi jól beebédelünk, és után lefekszünk. Ha nem fekszünk le, csak egy fél óra múlva, akkor már lehet nem is vagyunk álmosak...

Most pl. megint ordít, csak a mellkasunkon hajlandó nyugodni, ezt most 1,5 óra múlva untuk meg, most bőg az ágyában... Nem tudok jobbat 5 percenként megsimizem, nyugtatgatom, néha-néha pár percre kiveszem... :cry: nagyon ordít, megyek...

Kép
Kép
tusimi
 
 


Ja egy nagyon fontos kérdés!
Van állandó felkelési és fürdetési időpontotok?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Tusimi mi is pont igy allunk. Ket cicibol szopunk mindig. Ez jo, vagy nem? Egyszerre 70-80-at szopik a ket cicibol, igy 1.5-2 orankent eszunk. Egyebkent jol fejlodik a kis legeny. Egy honap alatt 1 kilot gyarapodtunk. Nem rontja a tejtermelest, hogy ket mellbol eszik. Probalok etetes utan fejni, de csak 20 ml jon ki a kettobol, igy valoszinu hogy kiszopja ami van. Lehet hogy serkenti a tejtermelest az, hogy ilyen gyakran eszunk... :?
jo ejt mndenkinek

Kép
Kép
meli78
 
 


sziasztok!

Viki: Mi az a mecsek tea? Nem hallottam még róla.

lafie: az én babámnak is kiütéses az arca. A feje pedig hámlik. Szerintem ez nem koszmó. Ahol elvesztette a haját, csak ott hámlik. Tudtommal a koszmó az egész fejbőrön van, a hajas felületen is.

Manó: nekem Apor össze- vissza eszik. A rekordja 160, de van, hogy 80 vagy 100 is elég neki. Nagyon változó. Reggel eszik a legtöbbet ébredés után.

Napirend: Nálunk nincsen napirend, még korainak tartom, viszont magának alakított ki egyet. 5 napja az utolsó evése 22 körül van, vagy előtte. Azután alszik és 2-4 között ébred fel, majd reggel 7-8 között. Ma vizont elaludt evés helyett hiába ébreztgettem, így biztos nem alszik hajnalig.
Fürdetni elég későn szoktam, mert úgy vettem észre, hogy utána van neki egy hosszú alvása. Aztán, ha nagyobb lez, akkor korábban kell.

Érdekes az én védőnőm azt mondta, hogy a váltott mellű szoptatás a legjobb, mert a mellből először a szomjoltó tej távozik, kéőbb a tápláló és a zsírdúsabb. állítólag,, ha mindkettőre rárakjuk, akkor előfordulhat, hogy éhes marad. Nem tudom, hogy igaz-e, mert máshol meg azt olvastam, hogy mindkettőre rá lehet helyezni. :shock:

Megyek fejni, hogy serkentsem a tejet. :)

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Üdv közöttünk Dylkai:-)

Anika, igen mindannyian taknyosak vagyunk , api kivételével:-(((
Úgy ahogy Manó írta, csak én fluimare-t jobban szeretem, +orrszityó., +rendes orrcsepp ha kell. Van aki azt mondja, hogy nem szabad sokat szívni, mert mégtöbb termelődik. De szerintem is nagyobb a gond, ha benntmarad. Állítólag anyatejet is lehetne csepegtetni az orrba. Hát.... lehet kipróbálom, már kezdem unni a taknyoskodást :roll:
Balázs is tejkiütéses, és pont tegnap este akasztott ki apa, hogy biztos azért mert nem mosom meg rendesen az arcát :twisted: alig lettem ideges!! kicsit aggódós apuka :wink:
NEm akarom elkiabálni, de úgy fest, hogy megszűnt a hasfájás, mióta nem iszom tejet!!! Igen nagy érvágás a reggeli tejeskávé, és kakó kimaradása :( Azóta sokkal kevesebbet kaksizik, de még mindíg híg. Nektek milyen?? Nem válaszoltatok!!! :cry:
No meg szeritnem felcserélte a nappal, az éjszakával. Nappal alszik 3ókat, este meg 1,5-2ó. Alig van fennt újabban, próbálnám ébren tartani kicsit, de hiába., elalszik... Most is bealudt.... na hát ma sem sokat alszom, egy éjszaka max 1*2ót egyhuztomban. Aztán csak egyeket:-((( lassan kipurcanok :lol: :lol:

Tusimi, nálunk most 1,/2 7-kor van fürcsi. Aztán 8-10között elalszik. Én 11kor fekszem, ő kel 1-kor először. Reggel tuti akkor alszik még, ha már Barnus felkel, délután tuti akkor nem alszik, amikor Barnus:-))) Egyébként egész nap szunyál szinte:-) Délelőtt kiságyban is elalszik magátol, a lényeg, hogy hangzavar legyen. Ha Barni nincs nem is alszik jól:-))) ÁÁÁÁÁ megvan!!! akkor ezért nem alszik jól éjszaka, mert csend van :lol: :lol: :lol:

Tusimi, én is olvastam a Suttogót, amikor Barnitól már kivoltam, hogy nem aludt, de sajna Barnikám nem olvasta :lol: :lol: Már semmi ilyet nem is olvasok, maradnak az anyai öszötöneim, és megérzéseim.:-)

Én mindíg úgy szoptatok, hogy felváltva, mert hogy ugye az eleje nem olyan tápláló, inkább csak szomjoltó, és utána van a tartalmasabb tejcsi. De ha kevés egy nyilván érdemes mindkettőből etetni. Szerintem tejtermelésben nem okozhat problémát. :wink:

Manó küldhetek neked még néhány képet kicsinyíteni, van néhány nagyon jól elkapott amit feltennék ide :lol: Letöltöttem egy képkicsinyítő programot a babafalváról, de persze nem boldogulok vele:-(((

Jahra merre vagy???
Na megpróbálok ma hamar ágyba bújni.. Kellemes, gyerksírás mentes éjszakát mindenkinek:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Én mindkét mellből szoptatok minden alkalommal. Eddig mindig teljesen kiette mindkettőt, így szopizott kb 100-120 g-ot. Tegnap meg ma veszem észre, hogy a másodikból már nem szopizik annyit, úgyhogy azt lefejem utána. De így sem marad benne sok, kb 20-30 ml. A mennyiség maradt 120 g. Nekem ez teljesen bejön, valószínűleg szétdurrana a mellem, ha nem szívná ki mindig... :D

Napirend: nálunk megvan, bár nem órára pontosan. Mivel éjjel nem keltem, ezért akkor kel amikor és ahhoz igazodunk a nap folyamán. 3 óránként max etetem (akkor is ha fel kell kelteni) , aztán peluscsere, pici ébrenlét, majd alvás (jó esetben).Esti fürdetés ennek megfelelően 7-8 körül van. Éjjel most már negyedik napja 3-4 között kel (mindegy mikor alszik el) és utána pedig 7-8 között kel reggel.

Elalvás ügyben sokat szenvedtünk az elmúlt pár napban, aztán elolvastam a suttogónak az alvásos részét és most annak alapján altatom és egyenlőre működik. (bár ez még csak 3 alkalom volt). Nekünk nagyon nem jött be a szopi előtte peluscsere vagy fürdés, mert folyton sírt közben, kellett volna már a kaja. No meg a pelust mindig telerotyogtatjuk kaja közben. Úgyhogy most kaja után cserélünk pelust és nagyon szép nyugodtan, mosolyogva tűri (öltöztetést is)! Aztán picit ébren van és ha ásítozik berakom a kiságyba. Viszonylag hamar elkezd lecsukódni a szeme, csak a pocakja sokszor felzavarja, úgyhogy egy 15-20 percet kb ott ültem az ágya mellett, ha nyüfizett megsimogattam, meg nyugtatgattam és szépen elaludt magától. Úgyhogy lehet , hogy működik a suttogós módszer??? De még nem merem elkiabálni, majd ha hosszabb távon is jó. De már annak is örülök, hogy háromszor sikerült. :)

Anika: mecsek tea hasfájásra van. ez a neve, hogy "mecsek baby". Bendő rengeteget bajlódik a szelekkel.

Tusimi: szerintem azt az elvet kövesd, amivel te is egyetértesz. És ne felejtsd el, hogy minden baba más. Ha a tied 40 perc alatt eszik annyit, amennyi kell neki, akkor annyi alatt. Szerintem nincs azzal probléma. Én szoptatásnál csak a legelején néztem az időt, amikor még sebes volt a mellem és túl sokáig nem lehetett rajta. EGyébként nem hiszem, hogy számít. Úgyis látod, hogy meddig eszik rendesen és mikor szopizik csak.
Aztán hogy utána lerakod -e aludni, ez szerintem megint a babán látszik. Hogy mennyire éber, stb. Nekem a Bence nem alszik el egyből, nagyon ritka. Inkább nézelődik kicsit. Aztán majd utána.

Ja és tegnap vetttünk karácsonyfát képzeljétek, pont a hóesésben! Olyan jó volt, végre lett egy kis karácsonyi hangulatom. :)

Kép
vargaviki
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: