Új privát üzeneted érkezett!

tiko, :D
hát igen, első a sírós kép... de tudtam volna még fokozatosabban mutatni. Van olyan, hogy először Norina ránéz a Miksire, elkezd sírni, aztán Bencsi ránéz a Norinára, akkor már ő is elkezd sírni... egyébként tényleg olyan jelenet volt, hogy mi is csak mosolyogtunk. Az édi kis hangjuk is hozzá... tök vicces volt!
Én is aggódom néha ezen a hátonfekvésen... egyrészt, mert ott hátul egy kis körben totál ki van kopva a kis hajuk, sőt piros is sokszor a fejcijük. Bár így is sokat vannak kézben, de hát muszáj le is tennem őket. Norina már gyönyörűen forog ide-oda, Bencsi viszont alig.
Gesztenye nyugodtan mehet.

anikó,
jól kimazsoláztad: KIRÁLY a Mikulás - azért van odaírva, mert ha megnézitek, Bencsi pont feltartja a hüvelykujját. :lol:

orsi: "mindent eszek"
lassacskán én is rájövök, hogy nem is puffasztja őket semmi - óvatosan, de már szinte minden kerülendőt ettem, babot, káposztát (na jó, tejet nem)... és semmi bajuk.

hajni,
most az volt a legutolsó, hogy velük menjünk nyaralni... :twisted: :evil: :twisted: :evil: Ehhez most nem is fűzök hozzá semmit, mert csak felhúzom magam.

KépKép
pompomlány
 
 


ja, elfelejtettem megkérdezni:
hogy csináljátok meg a meggyet? Simán turmixoljátok tejcsivel?

KépKép
pompomlány
 
 


dkata írta:Én totál ki vagyok ütve, magam, illetve a migrénem által. Tegnap fel se bírtam kelni, csak a gyereket etetni + pelusozni.

Kata :)
jobbulást Neked, ez a migrén rémesen hangzik.

tiko írta:Kérdeznék (megint) egyet, de lehet, hogy hülyének fogtok nézni :lol:
Zorka 24 órából 22-t háton fekve tölt...ez engem nagyon idegesít. Nem lesz baja tőle? Ő nem igazán szeret kézben lenni, hason többször van, de csak rövid ideig egyenlőre...Őt nem zavarja szerintem, nem látom, hogy rosszul érezné magát ettől....

ennyi idősen Máté 24ból 23.5et háton töltött, nem bírta elviselni, hogy hason legyen.
Minimális hasonfekvést "erőltetni" kell, mert a hát és nyaki izmok fejlődésének kedvez, de vannak hason és hátonfekvő babák, egyébként teljesen egyéni.

zsuzsi73 írta:gondolod, hogy attól fosik a férjed, mert anyósod 3 hónapos korában sztrapacskával etette?
mondjuk nekem is van egy ismerősöm, akinek elég súlyos gyomorpanaszai vannak, állítólag az anyja 2 hónaposan már rendes rántással (liszt+olaj) készített főzelékeket adott neki.

elég jól ki lehet nyírni a bélflórát, ha amúgy is érzékeny.

pompomlány írta:most az volt a legutolsó, hogy velük menjünk nyaralni... :twisted: :evil: :twisted: :evil: Ehhez most nem is fűzök hozzá semmit, mert csak felhúzom magam.

erre nekem is csak annyi lenne a reakcióm, hogy :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :cry: :cry: :cry: :shock: :shock: :twisted: :evil: :?: :?: :?:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

meggy :) én almával turmixolva adtam, kell mellé valami édes v. semleges íz.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi: már gyakorlojuk a hason fekvést, egyre jobban megy :)
Olyan érzésem van mindig, hogy utál háton feküdni...pedig nem..én utálok :lol:

Pompi: Zorkának is teljesen ki van kopva a haja:)
Mikulásnál akkor voltak fokozatok... :)

tiko
 
 


Tiko :)
Balázs puffad a brokkolitól és ő is hasfájós volt. Nekem még mindig meg kell válogatnom, hogy mit eszem.

Meggy: alma, banán, gesztenye, krumpli hozáadásval. Egyszere csak az egyik :)

Kaja ügyben nekem mindig azzal jöttek/jönnnek, hogy miért nem adok neki teát. Hát mert szopik és azt issza. Ebéd után a főzelékre már adok neki inni, de vizet.
Igaz, hétvégén a dédije megkérdezte azt is, hogy miért nem a húslevesből eszik :shock:

wish
 
 


tiko írta:Orsi: már gyakorlojuk a hason fekvést, egyre jobban megy :)
Olyan érzésem van mindig, hogy utál háton feküdni...pedig nem..én utálok :lol:

ha utálna, nem hason ordítana hanem háton.
(pl. Lili ordít háton egy biz. idő után)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :D ,
„rá tudom tenni akár a mózest akár a hordit is... vagyis én most épp nem, mert majd ha máshol esetleg kell, akkor ők igen” – ezt nem értem… :oops: Nem emelhetsz? Miért? Csak neeeem? :o :lol: (vagy csak én vagyok nagyon hülye? :oops: 8) ) A kocsi biztos nagyon dögös lesz, főleg a színes kiegészítőkkel! :D

Kata,
Sajnálom a migrént. :evil: Ádámot nem tudod kifaggatni, hogy mit szeretne? Biztos tud mondani vmit! Vagy egy haverját kérdezd meg, hátha!

Anikó,
Szegény Marci szegény könyöke…! :roll:

Zsuzsi,
Persze! :twisted: Mi más tette volna így tönkre a bélflóráját! :twisted: Szegény apa! :cry:

Pompi,
Az én fiamnak is ki van kopva a haja egy körben hátul. :lol: Olyan, mintha le lenne ott borotválva. Tök vicces! :lol: Mondjuk Olivérnek az egész haja tök vicces! :D Szegénykém! :roll: Remélem, megszépül majd idősebb korára! :roll:
Nyaralás: mi most nyáron lehívtuk anyósékat Szoboszlóra 2 napra, de a 4. nap úgy kellett őket kidobni, úgy befészkelték magukat! :twisted: Ráadásul Olivér még csak 6 hetes volt, kisebb gondom is nagyobb volt annál, minthogy őket kiszolgáljam! :twisted:
A meggyet eddig simán adtam, de útálja is, savanyú neki. :? (Mondjuk ő mindent utál! :lol: )

Wish,
Húslevessel is megkínálták Olivért a hétvégén! Nagyon egyre jár az agya ennek az idősebb korosztálynak…… :lol:
A teát nálunk az elején tukmálták, már senki se emlegeti. :D
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Orsi :D ,
„rá tudom tenni akár a mózest akár a hordit is... vagyis én most épp nem, mert majd ha máshol esetleg kell, akkor ők igen” – ezt nem értem… :oops: Nem emelhetsz? Miért? Csak neeeem? :o :lol: (vagy csak én vagyok nagyon hülye? :oops: 8) ) A kocsi biztos nagyon dögös lesz, főleg a színes kiegészítőkkel! :D

túlkombinálsz :) mózest nem használunk már ezer éve mert kinőtte, és a hordit sem :wink: mert normál ülése van Lilinek :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish: na akkor asszem kihagyom...pedig úgy ettem volna! Meg ami nagyon hiányzik, az a zöldborsó....

Orsi: ez logikus végül is :) Mondom én, hogy magamból indultam ki :lol:

tiko
 
 


Köszi a sajnálkozást, csajok, mikor írok, már jobban vagyok, "csak" 24-48 óra az egész migrén. :cry:
Egyszer úgy 2 hónapja, mi is készültünk anyósékhoz (végül nem mentünk :lol: ), előtte kérdezte anyósom, mit vegyen a picinek. Házitejet? :shock: :roll: :roll: :roll: :shock: Csak annyit mondtam, hogy semmit nem kérünk, én majd viszek mindent. Kifogás mindig van, miért ne menjünk (náluk is mindig történik vmi, vki mindig beteg vagy megsérül, és ápolni kell. :oops: ) (Megjegyzem, anyukám szerint is mindent kéne már adni a gyereknek, mert akkor nem hányna. Nekem pedig már nem kéne szoptatnom, mert akkor be tudnám venni a migréngyógyszert. :shock: Tudom, hogy azért mondta, mert sajnált tegnap nagyon, de érthetné, hogy nekem fontosabb a szopi...)

dkata
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon jók a mikulásos fotók!!!! :lol:
Balázs nem foglalkozott a Mikivel, csak a zsákját nézegette és amint megkapta a csörgő zsacskós csomagot már nem is foglalkozott mással. :D

Hát úgy tűnik a nagyszülők generációja nehezen emészti a mai hozzátápis nézeteket: nekem apósom szokta ’viccesen’kérdezni Balutól, hogy ’Anyád még mindig nem ad neked enni?’ :evil: ...akkor vajon mitól 8 kilós a gyerek :?: A másik gyakori kérdés nálunk is, hogy ’jééé, nem is teáztatod :?: ’, mintha az kötelező lenne.

Katyerina,
Bevállt a cicikrém, köszi!

Hajni,
Épp ma bújt ki Balázs második fogacskája. Nagyon ari, az első már egész nagy.
Anyósod nem semmi, ezek szerint nem sokat ért hogy küldtél neki Kismamákat, pedig jó ötletnek tűnik.

Pompi,
’Király a Mikulás!’ :lol: :lol: Nagggyon ari! Norinának is úgy áll az ujja, nem?

Wish,
Nagyon ügyes kisfiad van, mozgásügyileg meg kacsaügyileg is!

Orsi,
Édes lehet Lili, amint égnek áll a popija!

Kata,
Örülök, hogy jobban vagy! Mennyi idős a nagyfiad?

Képzeljétek Balu a 3napos alma nyammogás után, tegnap úgy ’zabálta’ a sütőtököt, hogy nem győztem kanalazni! És nagyon szépen tátog is. Már csak azt kell megtanulni, hogy ne lökje vissza a kaját a nyelvével, mert így egy kanál kb. a 3. próbálkozásra megy le teljesen.

Kép
bandika
 
 


Mikulásos képek nagyon jók!!! Nálunk csak véletlen találkozás volt a Mikivel, ezért csak telefonos képünk van. De ajándékos van...
Nálunk éppen sül a mézes puszedli, rakok képet a kuktámról:
Kép

Kukta munka után:
Kép

Tépapó hozta ajándékok:
Kép Kép

Wish! Milyen ügyes Balázs!

Bandika! Nagy gyerekem 14 múlt. :lol:

dkata
 
 


Bandika,
hű, most kicsit irigy vagyok, hogy Balu milyen ügyesen habzsol! :D Hogy vetted rá? Adhatnál néhány tippet? :lol:

Kata,
milyen szép narancssárga etetőszéketek van! :D Bálint meg olyan szakértelemmel játszik, meg már olyan testhelyzetben, mint valami igazi nagyfiú! :D Meg hát már aki nagykádban fürdik.....! :lol:
20140901102739
 
 


Hajni,
Sajnos nincs tippem, én voltam legjobban meglepődve, h a 2. kanál után már szájtátva várta a következőt. :lol: Az első sült tök kísérletnél semmit nem evett, aztán az almából is csak pár kanállal. Tegnap anyum sütött nekem tököt, gondoltam megint megpróbálom és most nagyon szerette. Nem is hígítottam tejcsivel sem, csak simán szétnyomkodtam picit a kanállal.
Nem tudom, a folytatás milyen lesz. Holnap még sütőtök, aztán valszeg a krumplival próbálkozunk.

Kata,
Mézes puszedli? az fincsi lehet. Nagyon ügyesek vagytok a kiskuktával együtt.
Az én 13 éves uncsitesómat csak a számítógép meg a PS érdekli. :)

Kép
bandika
 
 


Bandika: gratula Balázsnak a fél évhez! :)
Tényleg nagyon ügyesen eszik!

tiko
 
 


Tényleg az a rossz, hogy a szüleink korosztálya annyira másképp csinálta!!! A kaja dolgot főleg! Párommal szoktunk beszélgetni, hogy ekkorát változhat a kaja-ügyben az elmélet megint addigra, mikor Zalánnak lesz csemetéje? nem hiszem... De szentül megfogadtam, hogy 1. tájékozódom 2. nem azt fogom emlegetni állandóan én hogy csináltam 3. egyáltalán nem fogom úgy érezni, hogy azért mert én már felneveltem gyereket, azért osztanom kell az észt
Egyébként ez a 4-5-6-7 hós időszak a legkritikusabb, eddig azért jobban bevette a gyomruk a csak anyatejet, de most már nehezebben. Tényleg szerencse, hogy Zalán 7 kg, így aztán azt nem lehet mondani, hogy elfogyna....
Egyébként nem mondok senkire semmi rosszat, anyósékra dühöngtem, erre este hazafelé totálkárra törték a kocsijukat :( :( szerencsére nem lett komoly bajuk. Szóval fő, hogy vannak, még ha néha az ember agyára mennek is :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma,
nyugi, nem a te dühöngésed miatt történt! :roll:

bandika,
boldog hófordulót! Gratula a tökevéshez is, nálunk is az volt az első, aminek Norina kitátotta a száját. Ja, egyébként neki is úgy valahogy áll az ujja, csak nem fordította fel a kezét.

Megőrülök a kislányomtól! Az előbb már aludt a kezemben, ha meg leteszem az ágyába, egyből sír, nem akar egyedül aludni. Emiatt este éjfél-egyig is fent vagyunk (tegnap fél 2-ig) és már a falat kaparjuk. Vagyis én, mer' a férjem szerint hagyjuk sírni őket, majd elalszanak. De hát tegnap egy órát bömbiztek teli torokból, már csurom víz volt mindkettő, és nem akart a bömbi csitulni, nekem meg a szívem szakadt meg. Ráadásul az egyik behergeli a másikat.

Katyerina,
nálatok nincs ilyen probléma? Láttam, ráadásul nektek egymás mellett vannak az ágyak közvetlenül...

de másra is kíváncsi vagyok, ha van hasonló jellegű alvás-probléma, hogy oldjátok meg? :roll:

KépKép
pompomlány
 
 


enyém visított (Máté). Első nap 3 órát második nap 1.5et és ca. 1 hét alatt elhagyta, én nem voltam hajlandó rigatni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nekünk elég mázlink van az altatással... Órás üvöltés sose volt...
Ha sír kicsit pacskolgatom ütemesen a popsiját (ugyibár hason alszik), meg kicsit beszélek hozzá, a sírás elég gyorsan átvált ilyen panaszkodás jellegű csendesebb, éneklős hangba, úgy altatja magát.. az még 5-15 percig eltarthat... néha kimegyek, visszamegyek, de elég gyorsan elalszik

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma!
Nemhogy a szüleink korosztálya! A nagyfiam 18 éves, és abban az időben 6 hetesen már gyümölcslevet kanalazgattunk, 3 hónapos korában pedig orvosi utasitásra ehetett a keresztelőjére főzött tyukhuslevesből!!! Ugyanekkor kellett elkezdeni a higitott tej adását és emlékeim szerint fél évesen kb a prököltön és a töltött káposztán kivül talán mindent evett babásitva. És mindezt orvosi tanácsra! Magamtól a mai napig, a 3. gyereknél se kezdek el semmit az étkezés terén.
Igaz, hogy Máté nem lett asztmás, se gyomorbeteg, se ekcémás, de lehet hogy ez csak a mi szerencsénk...

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Végül ettem egy kevés brokkolit. Szerencsére nem fájt tőle Zorka hasa, csak jó nagyokat pukizott...

És jelentem az oldaláról 2x hasra fordult:lol: Igaz, hogy elég bénácskán csinálta, mert nagyon beszorult a keze maga alá, de ettől én még nagyon örülök! :)

Zsuzsi: látsz változást Olivérnél hasalás ügyben? Nekünk már egész jól megy.

tiko
 
 


Tiko

igen, már elég sokáig bírja Olivér hason.
naponta többször ráfektetem a játékra.
meg ma ráfektettem a játszószőnyegre hasra, aminek a fejénél tükörvan. tetszett neki nagyon :D
ügyes Zorka, hgoy hasra fordult az oldaláról, nálunk ilyen még nem volt, Olivér a hátára szeret visszafordulni :(

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi: akkor ti is alakultok :) Nekem ezzel csak az a bajom, hogy evés után nem tudom rátenni, meg hasra se,mert visszajön a kaja...mindig csordulásig eszi magát. :lol: Szóval nehéz időpontot találnom, amikor hasra tudom fektetni.
Szerintem ez az átfordulás véletlen lehetett :)

tiko
 
 


orsi,
és Levi hogy reagált Mátéra?

Ma egy "kedves rokon" reggel 7-kor felverte a családot valami baromi fontos telefonhívással. vajon mi lehetett az...? A férjem persze boldogan visszaaludt (az ő rokona volt), mi meg itt nyűglődünk a babákkal (akik amúgy mostanában 10-kor kelnek)... :evil: :twisted: :evil:

KépKép
pompomlány
 
 


Tiko

2 etetés között gondolom azért eltelik 4 óra, nem?
én kaja után 1 órával már szoktam hasra tennei, akkor már nemigen jön vissza semmi.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi!

3 óránként eszik...Persze, 1 óra múlva már lehet, de olyan jól eldumál meg eljátszik, hogy sajnálom kizökkenteni. Utána meg ha hasra fordul nem akar háton lenni és jön a hiszti, de hason meg ugye még nem bírja sokáig. Ma a pelenkázón az oldaláról úgy hasra dobta magát, hogy csak néztem. :lol:

tiko
 
 


pompomlány írta:orsi,
és Levi hogy reagált Mátéra?

a 3 órás visításkor ő is fölkelt, de a 1.5eskor már nem. Mátéval egyszer ezt éjjel is eljátszottuk, mikor leszoktattam az éjszakai kelésről, akkor 1.5 órát üvöltött, másnap felet, harmadnap elég volt a hátsimi, Levi akkor is első éjjel ébredt.
Amúgy nem keltik igazán egymást, Lilire sem ébrednek fel.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi
Félő, hogy néhény hónap múlva nekem is ezt kell tennem... de a 3 órásnál nem vetted ki és nem simizted??? vagy hogy megy ez? és 3 nap után semmi kelés nem volt?

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma1976 írta:de a 3 órásnál nem vetted ki és nem simizted??? vagy hogy megy ez? és 3 nap után semmi kelés nem volt?

nem kelt egyáltalán utána.
persze, hogy kivettem, ca. 10-15 percenként bementem, megsimogattam, visszatettem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma

nálam is ugyanez volt a módszer, mint Orsinál, 3 nap után átaludta az éjszakát Olivér. és ez 10 hetes kora óta így van.

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok,

Aggódom, hogy kicsit elcsesztem a krumplipüré szoktatást. :roll:
Megfőztem egy közepes vagy inkább kis krumplit és pürésítettem, de magában nem tetszett Balunak. Gondoltam, teszek hozzá egy kis baracklét...így viszont megette egyszerre az egészet. :shock: Utána még egy nagyon picit szopizott, és elaludt. 1 hete kezdtük a hozzátápit és már majdnem ki is marad egy szopi. :shock:
Szerintetek nagyon gáz, hogy ilyen sokat evett és 1xre két újdonságot is? Vegyek vissza a tempóból? Mondjuk most már nem tudok mit tenni, csak remélem, nem fog fájni a pocija!

Balu is kel még kétszer éjszaka :? . 1x csak meg kell simizni, de a 2-nál már szopizik is (hajnal 3-5 körül). Apa szerint már le kéne szoktatni, de én még várok egy kicsit, hátha magától is menni fog.

A.

Kép
bandika
 
 


Pompi,
A Suttogó című könyvben írnak erről az elalvás-sírás-símogatás dologról asszem. Hát, nem tudom... Nálunk ha nagyon sír, akkor azért mert még nem álmos. Akkor kicsit még játszunk, majd újra megpróbálom, és ált. el szokott aludni. Mondjuk nálunk cumi nélkül nem nagyon megy. De ha a cumi ott van, akkor nagy baj nem lehet. Még azt is nagyon szereti, ha a kis buksiját simogatom, vagy ha éneklem neki a Micimackót vagy a Bóbitát. Ezek közül mindig bejön vmelyik. (Én a nagyágyon altatom napközben is, és melléfekszem. ) De azt vettem észre, hogy minél idősebb, annál többet alszik! :D

Megjártuk a konduktort. Azt mondta, nincs baj. Nem féloldalas, nem feszes, bár lazának azért nem mondható. Mutatott néhány gyakorlatot, hogy ha akarom, csinálhatjuk. Azt mondta, akkor kell visszamenni, ha 1 éves korára legalább kapaszkodva nem áll.

Gondolkodtam, hogy leírjam-e nektek a következőket, aztán úgy döntöttem, legfeljebb nem vesz róla tudomást, aki nem akar.

Rögtön azzal a kérdéssel fogadott a pasas, hogy vittem-e már tornáztatni. Merthogy ezt most nagyon el tudják adni a kismamáknak! Ezerből ezer elviszi. Meg hát ebben a teljesítmény-orientált világban milyen ciki ugye, ha az ember lánya(fia ) „csak” 4 (5,6,7…) hónapos korában fordul, vagy akár 7 hónaposan jön a foga! (irónikus smile ) Az egyik várakozó kismama megkérdezte tőle, hogy mi a véleménye a Dévényről, és ő azt mondta, hogy ez most egy új „divat”, ami úgy próbál „segíteni” a gyereknek, hogy szabályosan feltépik az izomrostokat. Ami persze k.rvára fáj, azért sírnak úgy. Ez pedig agresszívvá teszi a személyiségüket.
(Gondolom, most majd megírjátok, hogy nem is lett agresszív a gyerek... )

Igazából erre most nem várok reflektálást, mert tudom, hogy itt lényegében mindenki a másik oldalon áll. Csak leírtam, hátha vki esetleg vacillált, és ez segített neki dönteni. (A read-only-kra gondoltam…)
20140901102739
 
 


Lányok! Nagyon szépek a mikulásos képek! :D

Kata: Sajnálom a mikrént, Bálint aranyos! :D

Egy pár napja nálam is van hányinger, biztosan sikerült a vírust beszerezni! :cry:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Hajni,
Örülök, hogy mindent rendben talált a konduktor!!! :D :D

Én még a vacillálók táborába tartozom, majd a jövő héten találkozom a volt kolléganőmmel és meglátjuk, hogy megyünk-e dévény tornára. Laikusként a honlapjukat olvasva elég meggyőző volt a módszer, de még sose láttam ilyen kezelést, nem tudom, hogy mennyire 'szadista' módszer... :?
Azért remélem, hogy nincs nagy baj nálunk se! Hiszen egyszer egyszer megfordul Balu, meg már huzogatja néha maga alá a lábát, de még nem az igazi. :roll:

A.

Kép
bandika
 
 


bandika írta:Szerintetek nagyon gáz, hogy ilyen sokat evett és 1xre két újdonságot is? Vegyek vissza a tempóból? Mondjuk most már nem tudok mit tenni, csak remélem, nem fog fájni a pocija!

valószínűleg semmi pocakgondot nem okoz.
1 hét alatt Máté is elhagyott 1 szopit, sőt 1 hó alatt 2-t, és 2 hó után (vagyis 8 hós korától) csak éjjel szopott ill. hajnalban.
ez nagyon gyerekfüggő.

Hajni :)
tényleg nem a vitáért :) de ha már ilyet leírsz, akkor picit olvass utána, hogy hogyan működik pl. a dévény módszer. Mert hogy annak semmi köze nincs az izomhoz :shock: A módszer az izületen keresztül generál ingert az agy irányába, az izmokhoz sok köze nincs. Izületen keresztül stimulálja az agyat.
És hipotón gyereknek egyáltalán nem fáj, ez másik tény.

Nekem semmi bajom a konduktorokkal mi járunk konduktorhoz is, csak úgy gondolom, hogy kellően kell tájékozódni.

Az agresszivitás, meg elég komplex kérdés. Az agresszivitás egy viselkedészavar, a viselkedészavarok döntő többsége mögött magzati kori agykárosodás (oxigénhiány) áll, részképességzavar megy át viselkedészavarrá, mert azzal kompenzál a gyerek. Aki oxigénhiányos volt az járhat dévényre, de agresszívvá nem ez teszi, hanem a részképességzavara, amit az oxigéhiány okozott.
És nem minden oxigénhiányosnak lesz viselkedészavara sem :wink:
ennél a levezetésnél rossz az ok-okozati összefüggés.

OK persze.

egészen pici apró betűkkel... annak, hogy viszi-e az ember tornára a gyerekét nem a teljesítménykényszernek van köze... szerintem. Sokkal inkább annak, hogy ha az ember jobban beleássa magát a dolgokba, akkor látja, hoy a mozgásfejlődés nagyon-nagyon erős alapozó a gyerek későbbi pszichomotorikus fejlődéséhez. Nagyon sok "betegség" - diszlexia, dizsgráfia, hiperaktív gyerek- megelőzhető, ha az ember időben észreveszi a jeleket... elég ha csak a "miért fontos a mászás?" kérdéstől elindulunk... persze tudom, hogy ezek nem élettel összeegyeztethetetlen beteségek :?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, és elmesélem, hogy Lili ma aludt a BBC High Trekben háton :lol: :lol:
pesten vagyunk, így úgy volt a terv, hogy apa irodájában alszik, de ő elszenderedett a karácsonyi vásárba. Igaz, megállt a kocsi rá 3 percre felébredt, de legalább aludt egy kicsit.
Lehet, hogy trenírozom majd otthon, hogy 1 alvás a kocsiban legyen háton, addig meg sétálgatok vele

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Dévényhez még én is szeretnék hozzátenni 1 gonolatot. A múltkor elfeküdtem a nyakam...tudjátok milyen az. Pont jött Zorkához a dévényes csaj, megkérdeztem, tud-e rajtam segíteni. Kb. negyed órát masszírozott...egyáltalán nem fájt!!! Nem mondom,hogy néha nem volt kellemetlen, de a fájdalomhoz semmi köze! SZerintem a gyerekek nagy része nem pont azért sír, mert fáj, hanem mert macerálják őket, nem csinálhatja amit akar, nem feküdhet úgy ahogy akar.....

tiko
 
 


Hogy kell kimosni Zorka plüss játékait? Kézzel? Mosószerrel? Vagy csak tiszta vízzel? Mert ki akarom mosni, már mindent a szájába vesz...

tiko
 
 


Tiko

én ami csak plüss, bedobom a mosógépbe, amin van más is, pl. műanyag, azt kézzel mosom.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi: köszi!

tiko
 
 


tiko írta:Hogy kell kimosni Zorka plüss játékait? Kézzel? Mosószerrel? Vagy csak tiszta vízzel? Mert ki akarom mosni, már mindent a szájába vesz...

én simán mosószerrel mosógépben mosom a plüssöket.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Mi pont most kaptunk a GEKKO Játszóházból levelet, invitálnak állapotfelmérésre 8.800,-ért, éves kurzusra havi 15-ért. Ismeri valaki?

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:Mi pont most kaptunk a GEKKO Játszóházból levelet, invitálnak állapotfelmérésre 8.800,-ért, éves kurzusra havi 15-ért. Ismeri valaki?

én elég vegyeseket hallottam.Nem szakmailag, hanem pénzügyileg leginkább.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


ja és ma végre megvettük az etetőszékeket! :D

Kép

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D meg a gekko nem nagyobbaknak van?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni
szerintem jó, ha leírjuk egymásnak ki-mit hallott.... persze lehetünk más véleményen - én holnap viszem Zalánt 2. kezelésre - de azért én szívesen meghallgatom az ellenvéleményeket is :lol: A lényeg, hogy gyermekednek semmi baja :lol:

Zsuzsi
Mit jelent az egész éjszaka?
Szerintem ennyi idősen egy anyatejes babától ez még nem várható el, így még nem keménykedem.... de nagyon szeretnék aludni, mert ettől a kelegetéstől idegbaj vagyok

Dokinénik kint volt a havi ellenőrzésen: zalánnak 6 fogacskája úton (és ez most nem dicsekvés, inkább be vagyok tojva, hogy ezek egyszerre akarnak jönni), felül 4, alul 2, jól éreztük mi... Szóval nálunk még ez is van az éjjeli felsírás hátterében

Kép
Kép
emma1976
 
 


Pompi
annyira jó a két lurkó a székben :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma1976 írta:Szerintem ennyi idősen egy anyatejes babától ez még nem várható el, így még nem keménykedem.... de nagyon szeretnék aludni, mert ettől a kelegetéstől idegbaj vagyok

papírforma/tankönyv szerint egy 5 kg feletti és 8 hétnél idősebb baba érett arra, hogy egyben ca. 10 órát kibírjon kaja nélkül.
Az, hogy anyatej v. tápszer irreleváns ebből a szempontból.

de persze a tankönyvet nem olvassa egy két gyerek :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi: nagyon jók az etető székek és a gyerkőcök is benne :)

Orsi: Zorka akkor olvasta....este 8-9-től reggel 6-7ig alszik, akkor eszik és alszik kb. 10ig. Igaz,napközben nem sokat....

tiko
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: