Új privát üzeneted érkezett!

Chris,
HATALMAS GRATULA! Örülök, hogy teljesült a vágyad! :D
Nagyon aranyos az arcocskája!
sirkici
 
 


Chris, gratulálok a kislányhoz, nagyon szép a kép is, olyan aranyos!!!

Kép
Kép
gyablonka
 
 


Chris,

Gratulálok a kislányhoz. :lol: :lol: :lol:
Én mondtam, hogy olyan a pocid mint nekem. :lol: :lol: :lol:

Nagyon édes a kép is, szépen látszik a pofikája rajta :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Sziasztok!

Ismét elszállt egy levélkém..... :?

Betsy: én is próbálom meginni a 3 l folyadékot, de általában 2-ig jutok... :lol: Te már teljesen lefogytál??? Rám konkrétan még semmi nem jön rám a régi ruháiból, a kismama rucik meg már nagyok :shock: Piszok idegesítő a sok hurka, na meg a brutális combom.... :cry:

Jaimee mami: van 44-es méret, Alexikémnek az kellett, pedig 50 cm-el született és nagyon kis formásan...Most jutottunk el az 56-os méretig!! Olyan szép kis combocskája van már, nagyon erős bébike lett már :D Nem semmi, Réka baba tényleg jól érzi magát a pocidban!

Christell: gratulálok a lánykához!!! Nagyon nagyon édes lehetett uh-n!! A kép legalábbis ezt mutatja.... :D

Gyabi : mesélj!! Hogy vagytok? :lol: Olyan jó, hogy kismami vagy!!

Jaimee mami után ki fog szülni?? Bocsánat, de tábla nélkül tiszta hülye vagyok....

MIndenkinek nagyon szép vasárnapot!

Heni

Kép
Kép
csheni26
 
 


Sziasztok!

Már jó rég nem írtam, de Dominik elveszi az összes időmet.
Jaimee: lassan te is babázhatsz. :shock:
Hogy bírod az utolsó heteket???

Chris: aranyos a kiscsaj!
Én in úgy szerettem az ultrahangokat....

Betsy:

Látom szépen növögettek ti is. :D :D :D
Nagyon aranyos a kis Bence.
Jó baba?
Alszik sokat???
Tejed van elég?

Olik:

Te nem híztál valami sokat..
Nem gondolnám, hogy 30 héten túl vagy.


Velünk minden a legnagyobb rendben, Domi egyre tündéribb, egész nap mosolyog, meg gagyog.
Van, hogy utánozza apucit. :D
Hízik is rendesen, már 5200g.
Ruhácskák is már a 3 hónapos a jó rá.
De ráadom a 6- 9 hónaposat is, csak egy picit nagy.
Mennem kell vigyázzatok magatokra
Vendég
 


Lányok!
Köszi a gratulációkat! Nagyon boldogok vagyunk. :lol: Apuci, is nagyon büszke, hogy lányos apuka lesz. Azt mondta, hogy ha megszületik olyan aranyos baba, hogy mindenki meg fogja "zabálni". És majd már az oviban üldözheti a hódolókat. :lol:

Betsy!
Igen, Klárika lesz. :lol:

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell
 
 


Jó reggelt!

Ismét dolgozom, remélem mostmár nem lesz semmi gond!

Heni,
a következő Jaimee, aki szülni fog!

Niki,
nagyon gyorsan nő a kis Dominik, de az a lényeg, hogy jól vagytok!

Csajok,
szerintetek mennyivel előbb kell bejelentkezni 4d-re? Mondjuk, ha a 24. héten akarok menni, akkor mikor hivjam fel őket?
sirkici
 
 


HENI: Hogy kg-ban annyi vagyok e, mint terhesség előtt, azt nem tudom, mert nem mérekeztem még szülés óta, viszont minden ruha jó rám, sőt, van ami még lötyög is :wink: Alex-ről vannak újabb képek?
NIKI: Aránylag nyugis baba Bence, eddig napközben szinte alig volt ébren, és éjszaka sűrűn kelt, de próbáltam őt napközben ébren tartani, hogy „megtanulja”, hogy inkább éjszaka kell alukálni, így most már éjszaka csak enni kel fel, és betartja a 3 órát, napközben van, hogy 2 óránként megéhezik. Tejem van bőven. Szép súlya van Dominak! Lassan megduplázza a születési súlyát! Friss fotókra kíváncsi vagyok!
SIRKICI: Attól függ, hova mész 4D-re. Ha nagyon felkapott helyre, ahol mindig be vannak táblázva, akkor oda kb. 22 hetesen kérj időpontot, de amúgy szerintem elég 1 héttel korábban.
CHRISSYY, OMNIA: Mi újság Veletek? Martin baby? Dóra baba?
JAIMEE: Mi volt a dokinál? NST?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.08.23 13:49-kor.
Vendég
 


Betsy,
nagyon jók a képek Petiről! Igazi kis fotogén! És igen, ez van amikor születik egy kistesó rájövünk, hogy a nagyobb gyerek is még kicsi, de a picihez képest meg már mekkora!
Kösz az infót a 4d-ról, akkor újév után még bőven ráérek majd bejelentkezni!
sirkici
 
 


Nemtudom már ki panaszkodott még fejfájásra, de tegnap kipróbáltam valamilyen mentolos zsirt (régebben vietnám kenőcsnek hivták, szerintem ennek is az a hatóanyaga), és hihetetlen, de bejött. Ha nem is múlt el teljesen a fájdalom, de annyira elzsibbasztotta, hogy legalább el tudtam viselni és még beszélgetni is birtam. Pedig nálam ez nagy szó! Hátha valakit érdekel!
sirkici
 
 



Halihó!!!
Betsy: nagyon vagány kis pasi a Petike 8) Te meg ügyes vagy, hogy minden ruhádba beleférsz. Nálam nem lesz ilyen szerencse. Zozinál is csak 7 hónap múlva kezdtem helyre állni.

Heni, Niki: Milyen rég szültetek már :shock: A babákról kérünk fotókat, olyan jó nézegetni :lol:

Nekem mára kijött az ARANYOS erem :( Nagyon fáj, alig tudok ülni... Remélem visszahúzódik, mert ez így gáz :?
Ja és megvagyunk a nagy takarítással :P Apucika ügyes volt, szinte mindent ő csinálta, én csak a rongyot mártogattam, meg mosta-vasaltam a függönyöket. Mondjuk végig morgott, hogy egy nő hogyan tudja ezt fél nap alatt megcsinálni egyedül :lol: Ezután biztosan megbecsüli a munkámat, mert eddig még nem nagyon csinálta ilyet :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
olik22
 
 


Hali!

Olik: Aranyos ér itt is befigyel. Nekem mondjuk nem fáj....És egy idő múlva visszahúzódik. Sztem szüléskor a gyerek mellé kapok egy 10 centis belet is. :lol: :lol: :lol:

NST oké, más hírem nincs, Réka babának eszébe sem jut megszületni, "vén lepény" ide vagy oda, érett baba ide vagy oda. Megfogadtam, hogy nem leszek türelmetlen, de ez egyre nehezebb
,az az igazság... :? Főleg, hogy elhúzták előttem a mézes madzagot, hogy hamarabb fog jönni.

Réka nem ideális alanya az NST-nek, akkor sem ugrál a frekije, ha éppen mozog, amit ritkán csinál. Kóla, csoki, kaja meg nem rendíti, semmilyen hatással nincs rá, csak én leszek hiperaktív és idegbeteg.

Terhesgondozásra, a TB-sre már nem járok, még ezen a héten megcsináltatom az utolsó pisit, aztán lelépek, elegem van, hogy heti 3 órát ülök ott a semmiért....Ha panaszom lesz, megoldom privi vonalom.

Bocs a negatív szövegért, elfáradtam ma a két dokis vizittől. Majd kialszom...Következő NST: pénteken, december 14.

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Sziasztok!

Jól vagyunk, csak néha nyűgösebb Martinka, így alig jut időm másra. Most is reggel óta olyan nyugtalanul alszik, csak nem tudom miért. Viszont képzeljétek el, ez volt a második éjszaka, hogy nem kelt fel. Evett este 9-kor, majd nyűglődött egy kicsit és reggel 6-ig aludt. Az ágyunkból meg csavarni lehet a tejcit! :D
Vasárnap mértük: 5060gramm. Majd pénteken megyünk a 2 hónapos tanácsadásra meg szurira, kiváncsi vagyok ott mennyit mérnek majd. Tegnap itt voltak a sógoromék, ott 6 héttel idősebb a Levi baba, viszont kisebb, mint a Martin- hosszra is és súlyra is! Elképesztő! Úgy néznek ki egymás mellett, mintha egyidősek lennének. Amúgy már tartja a fejét és gagyorászik, valamint tegnap délután megkaptuk az első mosolyát mindketten. Először nekem vigyorgott, utána apára nézett és őneki is dobott egyet! Olyan cuki volt, hogy örömünkbe elfelejtettük lefényképezni! Na majd legközelebb!

Most megyek, mert ezer a dolgom, plusz nyűglődik nagyon, így nem tudom, hogy fogok-e tudni csinálni valamit is tőle. Ha nem, majd apa megcsinálja, ha hazajött.

Megpróbálok a két uncsitesóról képet feltenni majd!

Bocsi, hogy nem írok most külön mindenkinek, de mindenkit puszilok, mindenkinek megy a drukk, akinek kell és mindenkinek gratulálok, amihez kell!
Christell:a kiscsajhoz
Niki: Dominik szép fejlődéséhez.
STB
Vendég
 


Íme a sztárfotók!

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég
 


Ja, és már egy hete apával fürdünk a nagykádban! Imádja, csak kiszállni ne kelljen! Végigsírja az öltöztetést, pelenkázást, de aztán cici a szájban és kuss van!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég
 


JAIMEE: Jövő héten szerintem már kibújik Réka! Iszod a málnalevél teát? :wink:
CHRISSYY: Örülök, hogy írtál. :lol: Nagyon jó, hogy már átalussza az éjszakát Martin! Édesek a gyerkőcök. :lol: Bár nem írtad, melyik Martin, de gondolom a bal oldali. Szuper, hogy ilyen laktató a tejcsid, és ilyen szépen gyarapszik a kisfiatok! Nem lehet, hogy a pocakja fáj, azért nyüglődik? Édeskömény tea, vagy Infacol jó rá. Holnap már 2 hónapos lesz Martin, gyorsan szalad az idő! :lol:
NIKI: Boldog 2 hónapos szülinapot Dominak! :lol:
KISMAMIK: Merre vagytok? :roll:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.08.23 13:49-kor.
Vendég
 


Betsy! Már próbáltunk mindent a pocakjára: Infacol, Espumisan, kamillatea, édesköménytea, de vhogy egyik sem akar hatni. Viszont kaptam egy infót egy biológustól, hogy lehet bármit enni szoptatás alatt, ha naponta 3-4 alkalommal eszel evés előtt pár szem köménymagot. Ez átmegy a babának a tejcin keresztül. Pár napja eszem, és olyan jókat pukizik tőle ő is, meg én is :D és tegnap mindenféle üvöltés és kínlódás nélkül olyan nagyot kakilt, hogy öröm volt ránézni. Előtte meg csak pénteken volt kaka. Szegénykém megszenved érte, de bízom benne, hogy ez a köményes dolog jó lesz. Eddig úgy veszem észre, hogy nyugisabb kicsit tőle. Lehet ezért aludta át az éjszakát? Ha ezt előbb tudom, már rögtön ettem volna, hogy tudjunk aludni is, meg ne kelljen vele szenvedni! Na mindegy, sosem késő!
Bence babád nem hasfájós? Mennyiket eszik, szoktad mérni? Mennyivel is született? Jó baba? Hány óránként eszik nappal és éjjel? Bocsi a sok kérdésért!

Niki! Boldog 2 hónapot Dominiknak!!!

Jamiee: Már neked sem sok van vissza! Megy a drukk ezerrel, amíg meg nem szülsz! Kiváncsi vagyok mikor akar kibújni! Nektek lesz aztán igazi karácsonyi ajándékotok Réka baba!!! Hogy is kell ezt csinálni? Vagyis mikor? :D
Vendég
 


Betsy! Martinka a tehenes rugiban van! Most meg úgy alszik, mint a tej! Ki érti ezt?
Vendég
 


Chrissyy,
nagyon aranyosak ezek a babák! Örülök, hogy Martinka már átaludta az éjszakát, és ti is birtok pihenni!

Betsy,
nagyon aranyosak vagytok ti is a képen! Nagy fiú lesz nemsokára Bence is!

Niki,
boldog két hónapot Dominak!
sirkici
 
 


Csajok,
a barátnőmnek kellene egy kis infó. Valaki tudja, hogy milyen teát kell inni, ha valakinek túl hosszú a ciklusa és rendszerezni akarja? Nem akar hormonokat szedni, előbb megpróbálná a teát. Nekem a cicka meg a palástfű rémlik, de nemtudom melyiket kell, mikor, mennyit. Ő nem is birja félidőig egyiket, aztán a másikat, mert nem is tudja mikor van félidőn.
sirkici
 
 


Gyönyörűűűűek a babók! :lol: :lol:

Sirkici, barátnődnek a barátcserje kéne, nézzetek körül Leonál:

http://babatervezok.otthona.net/homeo-szerek.shtml

Táblázathoz pedig: dec. 22. genetikai UH. Köszi!
Vendég
 


Mondjuk, ha tea, ez a málnalevél + palástfű dolog nekem nagyon bejött, de ott tudni kellene tényleg a félidőt, ezért gondoltam a tablettára...
Vendég
 


Bibi,
tényleg, meg is néztem, és a barátcserjét irja ilyenekre. Ajánlom majd neki ezt is. Ő nem akar terhes lenni, csak rendszerezni szeretné a ciklusát, mert már ott tart, hogy 3 hónapja nem jött meg neki, de nem is terhes...
Te hogy vagy? Lehet, hogy azon a genetikai uh-n már meg is fogod tudni a nemét? Meg fogod kérdezni?
sirkici
 
 


Én most köszi, végre teljesen jól vagyok, le is kopogom :lol:
Naná, hogy megkérdezem, múltkor is megkérdeztem, de cseszett nekünk bármit is megmutatni a lába közéből, pedig állati fontos lenne már tudni, hogy a hónapokkal ezelőtt kinézett vizilóból a piros/ narancssárga, vagy a zöld/kék kombinációt vegyük e meg? :lol: :lol:

Gondolom, már Ti is nagyon kiváncsiak vagytok!
Vendég
 


Bibi,
mi ezt úgy oldottuk meg, hogy amikor nem tudtuk otthagyni az üzletben a plüsst, akkor olyan vettünk, ami világoskék rózsaszin pofával, amin van két szintén rózsaszin virágocska, piros kendővel a nyakában. Ahogy elnézem ez is valami vizilóféleség. Szóval akármi is lesz, mindenféleképpen passzolni fog neki. Jó puha, azt tervezem a kiságyba rakni! :D
Egyébként engem már megesz a kiváncsiság, szinte nincs olyan éjszaka, hogy ne álmodnám azt, hogy megvan a gyerek, ami egyszer fiú, máskor meg lány, igy még azt sem mondhatom hogy megálmodtam. :roll: :D
NAGYON NAGYON drukkolok, hogy meg tudják megmutassa nektek a lába közét, és még szebb karácsonyotok legyen!
Örülök, hogy jól vagy!

Kép
sirkici
 
 



Sziasztok!!!

Chrissyy: nagyon édes és ügyes a Martin baba!!! Nekünk Zolcsika nem volt nagyon hasfájos, lehet azért, mert köménymag levest főztem minden nap . Azt vedeltem, de ha volt kis poci fájás, akkor GRIPE WATER homeós szirup nagyon jó volt, csak ez vált be.
De nem csak nekünk, itt erre szinte mindenki ezt használja.

Betsy: Még most is azt mondom, hogy Bencus Rád hasonlít :wink: !!! Teljesen más, mint Peti :D

Niki:
Már átköltöztetek??? Milyen az új saját lakás??? Boldog 2 hónapos szülinapot Dominak!!!!!




Kép
Kép
Kép
olik22
 
 


Teszek fel két pociképet, most készültek:

Kép

Kép
sirkici
 
 


Sziasztok!Mi ez a málnalevél tea?Annyit olvastam itt nálatok de még nem tiszta. :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat.
Ma megvolt a 2 hónapos oltás, nagyon féltem tőle, hogy nem fogom tudni megvígasztalni, erre nem volt sírás.
Olyan büszke voltam rá.
A doktornő is halálra dícsérte, meg a védőnők is.
Teljesen levette őket a lábukról.
Viszon a szuritól van egy kis láza, 37,9°C volt már most 37,7.

Chrissyy:

Én sem tudok semmit sem csinálni Domitól, egész nap rajtam lóg.
Ő már 5300g.
:D
Pedig nem dagi, szépen fejlődik.
Ő már 3 hete rendesen tartaja a buksiját, és 2 hete gagyorászik, és már régóta mosolyog.
A dokinő mondja is, hogy nagyon gyorsan fejlődik.
Olyan erő van benne...

Olik:

Most költözünk ezen a héten vasárnap.
Sajna voltak problémák...
Már nagyon várom a költözést.

Betsy:
Aranyos nagyon Bence baba.

Rakok pár képet Domiról:



Kép Kép Kép KépAz apja virslit adott neki... Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


CHRISSYY: Kérdéseidre válaszolva: Bence talán picit hasfájós volt, de most már úgy tűnik, nem az. (kop-kop) 3 óránként eszik továbbra is (éjjel és nappal is), de van, hogy 2 óra múlva megéhezik. 100ml körül eszik alkalmanként, tehát elég sokat. 3kg-val született, 2900grammal hoztuk haza, tegnap már 3600gramm volt. Kedden megyünk majd az 1 hós mérekezésre, remélem, hosszban is szépen növöget. Nagyon jók a pancsolós képek, Bence egyelőre még nem szeret fürödni..
NIKI: Nagyon szép, formás baba Domi! A legtündéribb azon a képen, ahol mosolyog. Látom, ő is a nagykádban fürdik :wink:
SIRKICI: Szép kis pocak, nem sokat híztál!Mondjam azt, hogy lányos pocak? ;)
OMNIA: Mi újság Veletek?
OLIK: Szerintem azért van hasonlóság a fiúk között, Peti pici babaként teljesen más volt, mint most. UH mikor lesz legközelebb Neked?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.08.23 13:50-kor.
Vendég
 



Sziasztok!

Jaimeeről hozok nektek híreket! :)
Bent vannak a szülőszobán előkészítve!

"Elment a magzatvíz, 1 ujjnyira vagyok nyitva, kb. 5 percesek a fájások, jól vagyok, de még messze a vége. Puszi! Mindenkinek!"
szilbee
 
 


Szilbee:köszönjük szépen!!!Futkos a hideg rajtam, nagyon drukkolok Jaimee!!!
Vendég
 


Jaimee, inkább ide írok Neked, remélem, látod majd: nagyon-nagyon drukkolok, szép szülést kívánok!!!!!

Kép
bienvenue
 
 


Én is nagyon drukkolok Jamiee-nek! Könnyű és szép szülést kívánok! :)
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Szilbee megelőzött a jó hírekkel... Nekem is ezt írta Jaimee. Szóval Réka baba ma fog születni. :wink: Nagyon drukkolunk nekik...

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell
 
 


Nagyon drukk Jaimee-nek! Akkor hamarosan meglesz a következő bébink!

Betsy,
:D , remélem lányos, de majd kiderül. Már tényleg mindegy, csak azért tudnám már. De nem vagyok türelmetlen (csak egy kicsit), de azért nagyon várom, hogy elmúljon az újév.
Igy, hogy Petiről is látom a kiskori képeit, tényleg van hasonlóság köztük. :D
sirkici
 
 


Fú, Jaimee, én úgy meghatódtam! Nagyon drukkolok! Nemsokára már a kezedben tarthatod Réka babát!

Sirkici: szép nagyon a pocakképed, tök jó, hogy megosztottad végre velünk :lol: :

Még mindig gyönyörűek a babák! :lol:
Vendég
 


Sirkici!
Csatlakozom Betsyhez. Hasonlít a pocakod az enyémhez. :wink:

Betsy, Chrissy, Niki!
Gyönyörűek a kisbabák. :wink:

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell
 
 


JAIMEE: Gyors és könnyű szülést!!! Így már tutira hármasban fog telni a karácsony! Réka lesz a legszebb ajándék :lol:
Vendég
 


A 4D-s UH szerint, ha így fejlődik tovább, akkor várhatóan április 18-án születik meg a pici lányunk, kb. 3400grammal. Most 423 g, és 20 cm. BPD: 4,83 cm, HC:18,96 cm, AC:16,84 cm, FL: 3,5cm

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell
 
 


CHRISTELL: Vettetek már valamit a picinek? Ha ilyen gyorsan telik az idő, akkor mindjár itt van április ;) Én már nagyon várom a tavaszt! :lol:
Vendég
 



Jaimee: DRUKK!!! NAGY IZGALOM EZ :wink: VÁRUNK A HÍREKET!!! KITARTÁS!!!


Sirki: csini kis pocikád van!!! A neme majd kiderül, ne türelmetlenkedj :lol: :lol:

Betsy: némi hasonlóság van :lol: mindegy kire hasonlít, gyönyörűek és kész :lol:

Niki: Akkor most még kevesebb időd lesz, internet lesz az új helyen? Ne tűnj el azért :lol: Cuki a babácska :D

Kép
Kép
Kép
olik22
 
 


Bibi,
köszönöm! Eddig nekem sem volt képem, de mostmár majd sűrűbben akarok csináltatni apával. Persze csak ha megint látható változások vannak. Mostmár élvezem, hogy nem kell titkolózni, hisz már mindenkinek egyértelmű, hogy mi a helyzet!

Chris,
:D :lol: , kiderül nemsokára, remélem. Úgy döntöttem, hogy karácsony és újév között bejelentkezem arra a komplett uh-ra a 21. hétre. Hiába, gyenge vagyok, nem birok sokáig várni, hogy ne lássam a kicsikénket, és apa is nagyon várja már, meg hátha megmutassa nekünk magát?!
Az április 18 az két nappal van később, mint most ahogy áll, úgyhogy azokban a napokban (szerintem 15-20 között) meg kell, hogy szülessen. Hacsak nem előbb...

Olik,
kösz neked is! Próbálok nem türelmetlenkedni, de olyan nehéz... De én szépen várok a 21. hétig, hogy mindent meg birjanak nézni az uh-n, utána meg a 4d-n majd mozizunk! :lol:
sirkici
 
 


Sziasztok!!!

Jaimee! Gyors szülést!!! Aztán boldog babázást!!! Drukk!!!!

Puszi
Vendég
 


Sziasztok!

Micsoda hírek! Jaimee drokkolok nektek!

Sirkici

Szép poci! /Az enyémtől mindenki el van ájulva, hogy milyen nagy már/

Chris

Gratulálok Klárikához :D .A legutóbbi uh nálunk is ápr. 18-ra írta a szülés időpontját :)

Mindegyik baba nagyon szép!

Olik

Visszerek hogy vannak? Nekem is kijött de sajnos szemérem tájon és néha alig tudok lépni annyira fáj :(

Tegnap sütöttünk mézest, persze autó meg vonat forma volt a legtöbb.Már a fele el is fogyott :)

KépKépKép
bambika
 
 


Jaimee,

Gyors szülést kívánok. Drukkolok, hogy mielőbb meglegyen.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


Bambika,
kösz! Tőleg mikor láthatunk pociképet?
sirkici
 
 


Sirkici :D

Most,apa az előbb fényképezte

KépKépKép
bambika
 
 


Kép

KépKépKép
bambika
 
 


Gyorsan írjatok sokat, ne ezzel a képpel induljon az oldal :oops: :oops: :oops: :oops:

KépKépKép
bambika
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?