Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Agi,
gondolom, korhaz lett a vege, különben jelentkeztel volna...Kép! Remelem, azert a körülmenyekhez kepest jol vagytok!? Vagy egyre jobban...

Rit,
azert Ti nagyon csodalatra meltoak vagytok!!! Ilyen turakat tenni, picivel es kocsival....nem semmi! ES irigylesre meltok is!!!Kép

Afonya,
nalunk sincs nagy problema, de en meg igazan samponnal soha nem mostam meg Rebecca hajat!!!!(huuuu, milyen anya!Kép )
En altalaban sima vizben fürdetem (azzal jatszik, hogy issza a fürdövizet)es a hajat is csak bevizezem. Azert a gyerek tisztanak nez ki es nem is büdös...Kép -vagy mi mar hozzaszoktunkKép !!
Aaron nem szerette egy idöben, ha az arcan, fülen lefolyik a viz, egy kisebb törülközöt 3-4 retegre hajtva tettem a homlokara, es a masik kezemmel egy talbol öntöttem a fejere a vizet. Igy nem folyt szinte semmi a pofijara, de azert igy sem tetszett neki. Sampont csak azota hasznalunk hajmosashoz, amiota maga szereti bevizezni a hajat. Addig csak bevizeztem nala is!

Most nem irok többet, lusta vagyok...
Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Jajj, meg valami!

Nyuszi,
en Aaronnal azt vettem eszre, ha nagyon stresszes napom volt, vagy en nagyon felizgattam magam valamin, akkor jelentkezett mellgyulladas. De en egy fajos csomonal szinte mindig le tudtam blokkolni homeobogyokkal, kb. 9 alkalombol (ha jol emlekszem) egyszer voltam lazas, de csak 38-39°C körül.
Tehat gyakori szopikat es gyors gyogyoulast kivanok!Kép

kepzeljetek!Kép
Rebi naponta legalabb 5X, de inkabb meg többször szopik es ejszaka is jonehanyszor...
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Zsuzsa
Köszi a dicséretet! Én is imádom a fürtjeit. Sajnálni fogom ha majd le kell vágni már a haját.

Sasha
Jó sok foga van Gabinak! Levi most 1 évesen még csak a harmadikkal dicsekedhet, és erre is vártunk 2 hónapot. Kép

Ági
Ha tényleg bent vagytok a kórházban, kívánom hogy minél előbb gyógyuljon meg Petra és haza tudjatok jönni. Küldök neki sok gyógypuszit.
Kép Kép Kép Kép

Mára elköszönök, jó éjszakát mindenkinek.
Forti Kép

Kép
Kép
forti

Kryss!

És hogy birod igy a nappalokat?
Nálunk is szopik Nátán még napközben is, most már nagyon aranyos, huzogatja a pólómat, ha kell neki (olyankor többnyire szomjas, mert az alapján, amennyit megeszik, éhes nem lehet, illetve még akkor kell neki, ha anyázni akar), de attól nagyon ki lennék, ha még éjjel többször is tenné. Most már ált. végigalussza az éjszakát, de ha kel is, akkor is csak egyszer. Igaz, végülis ezt is maga alakitotta igy (már 1 éves volt), ugyhogy ha kelne, akkor kelnék én is, csak a nappalokat nem tudom, hogy birnám... Igy már 6-1/2 7-kor teljesen kipihenten tudok ébredni (de tudom is értékelni az alvástKépKép), korábban viszont még a 8 óra is korán volt.

Ági!

Remélem már javulgat Petra!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,
Sajnos mostanában nincs sok időm írni-olvasni...

Ági,
Remélem, Petra jobban van!!!!

Solymi elég jól alszik, 1x vagy egyszer se ébred fel éjszaka. Mondjuk hajnalban 5 körül felkel, akkor szopizik, de utána legtöbbször vissza lehet rakni az ágyába. (Ha nem, akkor horror, mert majdnem 8-ig játszani kell vele, miközben össze vannak ragadva a szemeim, és úgy érzem magam, mint egy zombi).
Ő már csak napi 2x szopik, hajnalban és este, de van úgy, hogy egy perc alatt végez, aztán rohan játszani.

Zita
parazita

Áfonya!
Köszi Kép! Én is így próbáltan, de nem sikerült, biztos véletlen bekerült egy szóköz valahová.

Az enyémek is utálnak hajat mosni (Noémi már nem). Mi úgy csináljuk, hogy a "Hol van a lámpa?" című varázskérdést tesszük fel, mire Ádám felnéz, ekkor valami tál, kancsó stb. segítségével gyorsan leöblítjük a haját. Aztán samponozás, utána újra a lámpázás, mialatt gyors öblítés van. Csak sietni kell, mart a 3. kérdés után megunja, és tuti nem néz felfelé. Ha ügyes az ember, nem csorog a gyerek szemébe a víz, lehet úgy csinálni, mint Kryss, és akkor nem lesz vizes a pofija.

Beszti!
De igen, próbáltam sírni hagyni, 1 órán át bírtam, aztán megszoptattam (de ez már azután volt, hogy fél órán keresztül próbálgattam a szopi-ágybatevés variációt, de nem sikerült). Úgy látszik, nem akar menni ez az alvás.
Mondjuk a ma éjszaka nem volt olyan szörnyű, azt hiszem, 4-5 alklommal ébredt, és hamar visszaaludt, nem volt hiszti.
Igen, sajna a 8 óra sokszor még nekem is korán van, bár addig szinte sosem szoktunk aludni. Pedig emlékszem, mikor Noémi még egész pici volt (3 hónapos koráig) és aludt rendesen, én is 6 körül keltem, minden munkát megcsináltam, aztán mienk volt az egész nap.

Forti!
Nagyon helyes Levi!!!

Ági!
Ha erre jársz, küldj valami infót Petráról! Remélem, már jobban van!!!

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Áfonya, nálunk is gond a hajmosás, de be kell vallanom, hogy én se mosom túl gyakran, úgy kb. hathetente. Nagyon gyér kis haja van Bettinek, bár most mintha jobban nőne. Ráadásul a múltkor véletlenül az olajat öntöttem rá, dupla annyi idő volt, míg lemostam.

Szeretném megkérdezni, akik már voltak nyaralni, ha pl. strandon vagytok egész nap, a babó a földön alszik el jobban, vagy a babakocsiban ledöntve? És hogy megy az etetés, melegítés? Vagy napközben egyen a gyerek strandkaját, este meg főzit? Tisztára be vagyok parázva a nyaralástól.

Fogak: nekünk még így egy évesen csak két fogunk vanKép Bár egy kicsit duzzadt a felső kettő, de még nincs hiszti miatta.

Most lehet hogy megbotránkoztok, de elárulom, hogy tegnap Betti megevett egy túró rudit teljesen egyedül, csokistól. Eddig leszedtem róla a csokit, de most kikapta a kezemből, és úgy örült a szerzeménynek, hogy nem volt szivem elvenni tőle.

Ági, remélem jobban vagytok!

Conti, Betti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Beszti!

Haat, szeretek szoptatni, de azert mar neha gondolom, hogy ez talan egy kicsit tulzas. De azert tul sokat meg nem eszik Rebi mast, igy hat fontos.(A gondolattol irtozom, hogy cumisüvegezzek, tehat ez tuti kizarva) Es vegül is meddig tart? Mar ugy ertem , ha meg egy evig is, akkor is csak egy töredek az eletünkben, igy hat marad a cicizes...Kép Rebi nalam is huzigalja a polomat es kukucskal ala, ha keri a cicit....
Amugy is nagyon log rajtam Rebecca, neha meg WC-re is nehez elszabadulni.
Az ejszakaink voltak mar nagyon jok is (1X vagy 2X ebredt) de amiota ide-oda utazunk a nyaron, es nem akarom, hogy felverjen valakit (a nem tul hosszu, de megis) sirassal, nyomban a szajaba adom a cicit. Igy mar varja. De most nincs ertelme elkezdeni visszaszoktatni, probalom -legalabb ha itthon vagyunk- cici nelkül megnyugtatni. Hogy ne higgye, hogy mashogy mar nem megy...De meg fogunk utazni, es nyaralni es kitudja... szerintem akkor, ha ujjra egyforma hetköznapjaink lesznek (masfel honap mulva) megint megprobalom visszaalakitani. Ha könnyen hagyja...
Egyebkent magam melle veszem az agyba ejszaka es nyomban alszom tovabb, tehat nem igazan zavar. Csak az agyunk csak 140 cm szeles es hat keves a hely. De az kellemetlenebb, ha azert felkelek(kb 2 ora mulva), hogy visszatagyem az agyaba. Inkabb aludnek tovabb... na, szoval majd rendezödik, estleg rendezzük.. Kép

Hat igy vagyunk...
Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Conti!

Ne izgulj!Kép En is mindig mindenen izgulok, es az a legnagyobb problema. A gyerekek nem problemaznak ennyit, hanem fogadjak ahogy van... Rebivel, volt, hogy masfel oran at setaltam a babakocsival, pedig azelejen mar mad´ leragadt a szeme. Avegere mar nagyon nyügös volt es nehezen aludt csak e. aföldön meg se mertem probalni. Akkor inkabb nem alszik delutan. Bar vol olyan, hogy a vizparton ültünk, benne a vizben, Valaki felhivott a obilon es ezalatt Rebinek eszebe jutott, hogy keri a cict. Persze meg is kapta... es fel perc alatt el is aludt. En meg nem tudtam, hogy alljak fel,a gyereket se es a mobilt se akartam a vizbe hajitani, en meg nem akartam a vizben ülve kivarni, hogy felebredjen Rebek.Kép
JA es ez fel hatkor volt, este. Pedig 7-1/2 8 körül szoktam letenni. Es megis le tudtam fektetni viszonylag idöben, mert egyszerüen hianyzik neki az alvas, talan fel-egy oraval kesöbb!
Kajat erdemes vagy vinni, volt, hogy üvegeset a napon melegitettem meg, vagy megkertem, hogy tegyek be a mikroba(pedig egyebkent nagyon ritkan melegitem a gyerekeket ebben). Vagy hat erdemes ott a strandon olyat venni, amiböl ö is ehet. Rebinel eleg meg az is, ha valami gyümölcsöt kap.
Szoval valahogy igy...
sok sikert es ne izgulj, utolag mindig azt allapitom meg, hogy milyen hülye voltam, hogy igy izgultam, hiszen minden tök egyszerüen ment...!Kép

Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok

En ma nagyon kora keltem mert a kozmetikus es a pedikuros megkegyelmezett: )es bejottek hajnalban a kedvemert.
Ettol az esotol Alex mar fel 9-ota alszik,addig ott kint pakolta a konyhaban az asvanyvizes uvegeket.Nagyon huncut lett : ))
En nagyon orulok hogy ilyen jo alvo,mert ez neki is kell hogy pihenjen.Kulonben csak nyugos es rosszkedvu lenne egesz nap.
Egy lany a barati tarsasagban masfel ev rossz alvas utan elvitte a babat a Madaraszba alvasvizsgalatra es ki is derult valami,amire homeopatias szert adtak azota mar nem ebred ejszaka es igy mindenki jol jart.
Persze szegeny lany elmeselte hogy mennyien szekaltak,rokonok, baratok hogy mit rontott el?
Sajnos erre nincs szerintem semmi jo otlet vagy ilyen a baba vagy nem.Ebbol a szempontbol sem egyformak ; ))))

Afonya
Alex nem hisztizik a hajmosaskor,talan azert mert mi az uszas miatt minden nap spriccelunk az arcara vizet es megszokta.Egyebkent samponnal csak heti 1* mosom neki,amugy vizzel es azt meg elvezi is.

Rit
Biztos a gorkori is besegitett az alkatresznek : ))
Na mi volta dokinal?/tenyleg elvitted a tanacsara a nogyogyaszhoz??

Andy78
En is ugy csinalom mint te , hogy csak este adok neki hogy nyugodt legyen az ejszakaja.A nappalt kibekkeljuk valahogy.Altalaban 3 rossz nap utan mar jonnek a jo napok : ))

Agi
Remelem jobban vagytok mar.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Rit!

De azt nem tudta a szereő bácsi hoyg siklórepülővel vagy mi a szösszelKép vontatjátok és ti ültök bele.KépKépKépKépKép szerintem azuperül bírja a strapát.Kép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Mit szólnátok ha a "hagyományainkhoz" híven jövőhét csütörtökön (aug. 7) 2-6h között lenne a tali?
Még helyet is kellene találni.

PSzi
pszi

Conti
Hat a nyaralast mi ugy oldottuk meg hogy mivel vizparton van a haz igy csak bementem,meg melegitettem a kajat aztanvagy levittem neki vagy behoztuk.EN is nagyon parazos anya vagyok ugyhogy 11 es 3 ora kozott egyaltalan nem volt kint Alex meg arnyekban sem mert az mostanasag nagyon veszelyes.
Egyebkent mivel nem otthon voltunk ezert inkabb a babakocsiban altatas jott be hjbban.
De a bebeieteleket nem mindig melegitettem mert amugy melegben nem szereti a meleg fozeleket.
Minden jot a nyaralashoz: ))
kataa

Kép
Kép
kataa

Ági
M is drukkolunk, hogy minden rendben legyenés minnél hamarabb túllegyetek az egészen!

Kryss
Én mondtam, hogy nem szeretek itthon ülni KépKépKép!!

szopizás
én úgy szereettem volna szoptatni minnél tovább, de sajna nem így alakult és most, hogy olvasom milyen sokan szoptattok még mindíg bevallom: irígykedek ám!! KépKépKép sebaj, hátha a következőnél nekem is jobban megy majd!!

Megyek alkotnom kellene valamit egy cukkiniből, némi húsból, fűszerekből és még zöldségből ja meg tejfölből. Még nam tudom, mi sül ki belőle KépKépKép - néha azért nem bánnám, ha ez a főzés dolog jobban menne Kép

rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Conti!

A legföbb szó ilyenkor: nyugalom!!!!KépKépKép Nem baj, ha nem mindig ugyanugy alakulnak a dolgok, mint akkor, amikor nem nyaraltok. Én attól sem tartok, hogy kiszokik a rendböl és nehéz lesz visszaszoktatni, mert a babák meglepöen rugalmasak. Az anya (szülö) a legfontosabb. (Ha mi Nátánnal megyünk, akkor ö már rögtön viszi az altatókáját/nyugatókáját isKépKépKép.)
Az altatást ki kell próbálni, hogy neki mi jó. Én mindig viszek magammal hosszabb útra mindenféle gyerekszeliditöt: babakekszet (Milupa-Biskotti, de persze lehet babapiskóta vagy más keksz is), inni sokat (megtanult szivószállal inni, ezért én nem szoktam csörös üveggel szórakozni (szeret kifolyni), persze idönként viszek), és bébiétel (bontatlanul, nem melegitem fel, mert nem hütöböl veszem ki, ált. ilyenkor elég meleg van, de ha kéne, akkor keresnék olyan helyet, ahol fel tudnák melegiteni), játék.
A strandon is vehetsz persze neki hamit, meg vihetsz gyümölcsöt vagy más olyat, amit szivesen eszik.
És lazitsKépKépKép, hát nem arra való a nyaralás?

Panda!

Én itt ajánlgatom, hogy mit csinálj, erre Nátán egy különösen rossz éjszakát produkál!Kép De most biztos, hogy melege volt, de nekem is, pedig minden nyitva volt, de valahogy itt az esö elött tisztára befülledt az idö.
Éjfélkor felébredt, sszopizott, vissza aludni, erre 1/4 6-kor újra ébren van (+ én még kétszer az esö miatt (gépet kikapcsolni, mert villámlott, aztán egyszer még eszembejutott, hogy kintmaradt a cipöm, nehogy elázzon)), de ekkor már nem elég a szopi, eléggé ébren is volt.
Visszaraktam az ágyába, orditás, aztán rászóltam, erre abbahagyta, de aztán még hallottam, hogy hüppög, és ugy megesett rajta a szivem, hogy inkább kivettem (persze állt a kiságyban) és visszavittem az ágyunkba, ahol elringattam a pocimon (annyira aranyos ilyenkor, ugy bújikKép, ugyhogy kihasználtam (mert sajnos ez sem tart örökkéKép, ezt látom Benin)). 9 elött ugy kellett felébreszteniKépKép (nem akartam, hogy teljesen boruljon a napunk)!

Kataa!

Biztos el is lehet rontani, de én tudom, hogy nem tettem, és mégis a két gyerekem teljesen ellenkezöen viselkedett alvási szempontból. A nagy 2 hónaposan végigaludta az éjszakát, a pici csak 1 évesen (és egyiket sem eröltettem, mindkettö kapott szopit, ha kért). Szerintem ebben is vannak ilyen meg olyan babák. A sok ébredés mögött persze lehet valami esetleg, de még ez sem biztos.

Kryss!

Én is éreztem igy, hogy ez már azért túlzás szopiból (és már kezdödik az "ugye már bnem szoptatsz?" korszak is, igaz, most nekem még jólesik azt mondani, hogy "de igen").
Most megint ugy vagyok vele, hogy ez igy jó.Kép Mivel most már egyértelmüen jelzi, hogy mikor kell neki, biztos nem én eröltetem rá (legtöbbször talán ez ingatott meg (nem komolyan, csak picit), hogy én kötöm magamhoz).
Nátán is ilyen ragaszkodós baba, de azért látszik rajta, hogy ahogy nö, fejlödik, egyre jobban el tud szakadni. Aztán vannak idök, amikor csak "lógjunk anyán".
Az ágy nálunk is érdekes, ma pl. a férjem forditva aludt az ágyon, mert Nátán izgett-mozgott (nekem pl. a hajamat húztaKép).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Ági!
Merre vagytok? Olyan sokszor eszembe juttok, remélem már jól van Petra.

Conti!
Szerintem se izgulj, bár én is mindig az alvásán izgulok idegen helyen, mert ha nem alszik, akkor szörnyen nyűgös. Nálunk volt, hogy babakocsiban aludt el, de úgy csak kb fél órát bírt. Volt olyan is, hogy a strandon játszott a pokrócon, aztán mikor elfáradt odamászott hozzám, odabújt és elaludt. Szopi nem volt nekünk strandon, de elég volt a cumija is. És akkor vagy 2 órát lehúzott a parton, gondolom elnyomta a vízcsobogás hangja meg a kinti levegő. Szóval nem tudom merre mentek, de biztos megoldódik az alvás is. Kaját én is üvegeset adtam, plusz gyümit frissen, almát, banánt, barackot, meggyet, amit könnyű elkészíteni. Jó nyaralást!

Hajmosás
Nálunk nincs balhé még, minden nap mosom neki, de még nem samponnal. Kicsit tiltakozik a hátradőlés ellen, de ülve én nem tudom rendesen megmosni neki.

Alvás
Hát nálunk ez igen változó, pár napja igen jó alvó, és hiszti sincs az elalvásnál, éjjel is alszik végig, plusz ma még hajnalban is visszaaludt. De nálunk is vannak rosszabb napok, kis hiszti, vagy éjjeli felébredés max 1-szer, plusz reggel hattól kukorékolás anya-apa nagy öröméreKép

Szopi
Gergő is még normál esetben 5-ször szopizik naponta. Mármint nappal, éjjel már nem. Ő más folyadékot nem akar elfogadni, pedig minden nap kínálom. Gondolom ha leépítenénk pár szopit, akkor elfogadná, dehát én is azt mondom, hadd szopizzon, bár nem tudom, hogyan fogja majd elhagyni, mert szerintem ő annyiszor szopizna ahányszor kínálom, úgy szeretiKép)

Lányok, könyökhajlatban lehet melegkiütés? Olyan csúnya piros foltok vannak Gergő karján, pedig rövidujjúban van éjjel-nappalKép(

Talizni mi is szívesen mennénk!

pusz
Judy és Gergő
Judy

PandaKép
Altatás.
Úgy szopiztasd, hogy egy takaróra ráfekteted kismanót. Szopikor bealszik és a takaróval együtt tedd be a kiságyba.

Azért kel fel mert a kiságy "hideg" viszont a takarót már bemelegítette előreKép

Nálunk ez bevált módszer volt, 2 hetes kora óta így altattuk jódarabig Christophert.

Üdv,
Móni
mj__móni

JudyKép
Száraz a kiütés és hámlik és viszket és érdes és megvastagodott a bőr rajta?
Ha igen kenjed jó zsíros kenőccsel (babapopsikrémmel pl.). Ha nem múlik és terjed vidd el orvoshoz. Ez lehet kezdődő ekcéma.

Azonban, ha olyan a kiütés mint ami a tarkón és fejen jelenik meg kisbabáknál, akkor elképzelhető, hogy melegkiütés. Öltöztesd szellősen a gyereket éjszakára se takard be (én ha nyáron betakarom a gyereket, akkor a fürdőlepedő - pelenkával takarom be, mert az jó nagy).

Azonban lehet, valami gombás bőrbaj is, ha a hajlatokra jellemző. Ilyenkor ha nem érdes, nem rinocérosz-szerű, nem hámlik, hanem csak piros és esetenként viszkető akkor tartsd minél szárazabban, esetleg hintőporozd. Ha romlik vidd el orvoshoz.

Üdv,
Móni
mj__móni

Móni!

Olyan, mint a melegkiütések, tehát nem száraz, nem viszket, csak piros. mintha sok-sok szúnyog megcsípte volna. Csak nem értem, mivel rövidujjúban alszik, takaró nélkül. Tegnap hintőporoztam, nem javult, ma sudocream-mel kentem be, hát, nagyon remélem, hogy csak melegkiütés.

köszi. pusz
Judy
Judy

Sziasztok

Na egy nem alvos nap utan vegre huvos es alvos nap.Kép

ALvas

Ujabban, par hete megint van ejjel, vagy hajnalban ebredes. Hol szopival alszik vissza hol csak par korty teaval. En is gondolkodtam mar rajta, hogy mi ez de annyi lehetoseg van, hogy ugy sem biztos hogy az igazira tippelek. (fog, meleg, szomjassag, rossza alom ) Ma hajnalban siman visszaaludt, pedig alldogalt a kisagyban, mikor probabol az apjat kuldtem be hozza. Kis tea es aludt 1/4 8ig.Kép

Szopizas

Pont a hetvegen a lagziban kaptam egy ilyen "mar biztos nem szoptatsz" megjegyzest...Kép De igen. Naponta haromszor, ha van ejjel ebredes, akkor negyszer.Kép Mar a parom is kerdezte mikor akarom abbahagyni. EN????? Nappal csak altatasnak hasznaljuk, ugyhogy nem zavar. Este meg meg nem volt hogy anelkul kellett volna elaludnia, de lehet, hogy akkor sem lenne nagy botrany.Kép

Agi

Hogy van Petra? Ha megyunk holnap a HEim PAlba borgyogyaszatra lehet hogy megnezlek Benneteket!

Afonya

A hajmosas nalunk sem egyszeru, bar valtozoan turi. En is Panda modszeret hasznalom a holalampa cimu nepi jatekot, vagy egyb figyelem elterelo hadmuveletet. Egyebkent furdetokremmel mosom a hajat is.

Ilke

Nem semmi ez a sztori a testvereddel. Nalunk is volt ilyen orokosodesi huzavona mikor nagyi meghalt es anya egyik novere huzakodott parszazezer forintert...
Remelem nem lesz semmi komoly Lili szemevel!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Ja

Elfelejtettem, szerencsere MellGyula tovabballt sietve....Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Köszönöm szépen a nyaralós válaszokat, igyekszem nem parázni, elvégre ott lesz még anyám is, a férjem is csak ránk fog figyelni egész nap, plusz Betti nővére is sokat segít. Csak annyira beindult mostanában, hogy alig lehet bírni vele. Vagyis nem lehet bírni vele.

Remélem az idő megjavul a jövő hétreKép

Conti, Betti

conti

Nalunk ma az eso meghozta az extra alvast,delelott 2.5 delutan 1.5 ora; ))Ugyhogy idomilliomos vagyok.
A multkor beszelgettunk egy baratnommel hogy milyen jo nekem mert egy gyerek az nem tul faraszto.Hat igen,belegondolva tenyleg van idom,hazudnek ha eloadnam az elfoglaltat.Gondolom a ketgyerekes mamik egyetertenek velem.De most kihasznalom egy kicsit mert a kovetkezo utan mar ugysem lesz szabad idom : )

Rit
Remelem jol sikerult a rakott talad: )))
Hat tudod ez is csak gyakorlas kerdese mint a gorkori : ))
En inkabb mar az idore gyurok hogy maximum 30 perc alatt kesz legyek es megis valtozatos es finom legyen minden nap az ebed.

Beszti
Hat ez az hogy az ember mindent belead mindenbe aztan vannak dolgok amik maguktol emnnek es vannak amik akkor sem ha meggebedunk; ))

Judy
A melegkiutesek inkabb kicsi piros foltok surun es az egesz bor altalaban piros ott is.Alexnak is van nagyon meleg paras idoben de azok elmulnak 2 napra ra.Szerintem ha nem magatol akkor 4 utan jobb a borgyogyasz.

Nyuszika
Es ha nem szopizik nem alszik el magatol napkozben?/Meg ha faradt sem??
En kiserletezek ezzel hogy berakom a kisagyba ha faradt es altalaban el is alszik,de mostanaban annyura lefarad a sok maszasban hogy belealszik az esti kajcsiba.
Remelem ez nem veti vissza azt hogy mar egyedul is elalszik??

Conti
Hat ha ott lesz anyukad akkor aztan minden tuti lesz,ha neked nem akar aludni at leet neki adni : )))
Mi is ugy megint a Balcsira ket het mulva,verge pihenhetek is,mert ilyenkor a nagyszulok versengenek erte : ))

MAno
Mi ez a hallgatas???
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

vagyok, csak am emma extra nyűgös, olvastalak egész nap, de íírni valahogy nem sikerült ide, úgy jött ki.Kép

Jó hogy Alex ennyit alszik, Emm ama délelött aludt 1 órát meg most alszik már 1 órája, de mire lerakomKépKépKép Ordít, feláll, beraked, köhög az üvöltéstől. pedig már pár hete ő is elég jól elaludt egyedül, de mióta fel tud állni azóta nálunk rosszabb eza dolog. pedig már most is olyan álmos volt hogy már sehol s evolt jó neki, nyafogott mindnehol. Plusz a kutyám is beteg, illeve balaest érte tegnap, a liftajtó rácsukódott a lábára, nem bír rálláni, most vároma férjem hogy vigyük orvoshoz, bár nem hiszem hogy túl soakt tudnak rajta segíteni, gondolom csk az aidő segít ilyenkor. Végülis nem szenved, mert jókedvű, nem nyüszít, csak olyan rossz nézni ahogy 3 lábon ugrál.

manó

KépKép
manó

Most szombaton (2-án) lesz a Margitszigeten az Anyatej Világnapja alkalmából a Séta a Szoptatásért. 10 órakor indulunk a nagy szökőkút mellől, onnan sétálunk át a volt Vörösmarty Kertmozi melletti kisjátszótérre.
Lesznek beszélgetések mindenféle, a szopihoz kapcsolódó témában, egyéni tanácsadás, intimtorna-ismertető.
Mindenkit szeretettel várunk!!!

Pele
pelcsi

manó
kuty KépKépKép

Kataa
a tál jó lett - félig befalva Kép
annyiszor akartam már mondani, csak mindíg elfelejtem: Itt nálunk az Astiban (tudod Baross/körút sarok) egy csomó cucc féláron van - ha esetleg kellene néhány új ruci Kép

pusz

Rit és Dodi

rit

anemona7

Manó
A te urad mit csinál? Az enyém hálistennek nem jár külföldre, de hát ő meg éjszakázni szokott (kb. hetente 2-3x éjjel nappal, ha szerencsém van hazajön vacsizni Kép
De ez a szezon nekünk inkább csak anyagilag rosszabb mint munkailag, abból van bőven.

Sasha
Igazad van, gondolom te is megérted (meg mások is). Egyrészt kell a pénz, másrészt sajnálom mert teljesen ki van fáradva, harmadrészt meg én is itt vagyok (de most megtanultam vezetni, és vettem egy kisebb babkocsit, úgyhogy tudok legalább mászkálni, kórház stb.) Mondjuk én tudom, hogy szept-okt. vége lesz a hajtásnak és egész télen itthon lesz. Szóval csak eddig kell kibekkelnünk.
Egyébként anyámat hazaengedték, kapott tolókocsit, de legalább már itthon van. Azt mondták szép lassan meg fog gyógyulni. Örülök, hogy a papád is otthon van.

Rit
Hannát nagyon nehéz idegen helyen etetni. Mindig valami egészen érdekes történik körülötte. Ilyenkor képes egész nap csak egy keveset enni, leköti a sok látnivaló. Aztán otthon semmi gond.

Afonya
A hajmosás nálunk csak annyiban gond, hogy utál belefeküdni a kádba, úgyhogy egy homokozó formával szoktam leöntögetni vízzel, ülve. Így elviseli.

Ági
Hogy vagytok? Jobbulást a kishölgynek!!!!!!!!!!

Puszi
dec8
dec8

Dec8!

Gépészmérnök egy autóversenyzőnél. Tavasztól őszig van versenyszezon. Idén csak magyar bajnokságon indulnak, így nincs annyit távol. De tavaly és valószínűleg jövöre is külföld. Anyagilag jó a külföld, de nagyon sokat voltam egyedül tavaly.

Rit!

Kutyának szerencsére nincs eltörve a lába, "csak " megrándult. Ezért nem lép rá. Kaott gyulladáscsökkentő és afájdalomcsillapító injekciót. De jó kedvű, még macskát is kergetett 3 lábonKép Persze a macska nagyobb volt mint ő, nagyon megijedt gondolhatodKép

manó

KépKép
manó

Kataa

Volt egy idoszak, mikor kiserleteztem azzal, hogy csek beteszem az agyaba mikor jo almos es melleulok a foldre, amig elalszik. Namost produkalt 10 perc alatti elalvast alig nyafival es egy oras hisztizest is. De inkabb a hisztizos reakcio volt a gyakoribb. Aztan meg megfazott es nyugos volt, ugyhogy abbahagytam. Igazsag szerint van hogy annyira nyugos, valami gondolom zavarhatja, talan a foga, hogy a cicin sem alszik el, lasd pl. tegnap. De ha almos, kb 10 perc eleg neki a cicin.Kép Este meg az esetek feleben meg ebren teszem at a cicirol az agyaba, akkor nem banja. Kicsit motyog meg,szorakoztatja magat, neha ra kell szolni, hogy eleg az ugralasbol, fekudjon le, mint pl. az elobb, de van hogy egybol elalszik.KépPersze vegig ott kell legyek mellette.Kép

Kepzeljetek

A ferjem szponzoral egy kisfiut Ugandaban es kuldtek eves jelentest arrol, hogy mire koltottek el a kuldott penzt.Kép Irt a kisfiu is egy koszono levelet girbe-gurba betukkel angolul, meg kuldott fenykepet magatol, meg rajzokat oroszlanrol, hazrol, meg egy focistarol.KépKépKép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi!

de jó! És leírják hogy pl élelem ennyi, ruha annyi stbKép Aranyos hogy rajzolt nektek.Kép Legalább tudjátok hogy jó helyre került a pénz.

manó

KépKép
manó

Nyuszi!

Tiszteletre méltó amit a férjed tesz! Én mi állt a jelentésben? Én is kíváncsi vagyok! Nagyon aranyos kisfiú lehet, hogy rajzot is küldöttKép Szerencsés!Kép És hogy kerültetek kapcsolatba a kisfiú szüleivel?

puszi
sasha

Kép
sasha

Mano, Sasha

Egy szervezeten (World Vision)keresztul tortenik, aminek idemasolom a linkjet. Havi 25 fonttal segiti oket. a website persze angolul van.
https://secure.worldvision.org.uk/waystodonate/sponsorachild/default.asp
A gyerek 8 eves es a szulei farmerek. Az eves jelentesben az all, hogy a penzt ilyenekre koltottek el, hogy uj iskola, jo minosegu vetomag, trening farmereknek allattenyesztesbol, meg novenytermesztesbol, AIDS tajekoztatas , szures es kezeles, ennivalo es takaro gyerekeknek, WC az iskolanak. Nem osszegszeruen, csak olvasmanyosan le van irva, kepekkel illusztralva.A WC-rol is.Kép
Ja es ami meg nagyon aranyos, hogy elkuldtek Edward iskolai bizonyitvanyat is.KépKépKépVagyishat nem az eredetit persze, csakhogy mibol hanyast kapott.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Olyan jó érzés, hogy igy együtt aggódtatok velem. Nem kivánok senkinek ilyen rossz hétvégét mint amilyen most volt nekem. Vasárnap a Petrának továbbra is hasmenése volt és végül elvittük az ügyletre. Ott kapott valami port amit vizbe fel kellett oldani már előre féltük, hogy hogyan fogja meginni de legnagyobb megdöbbenésünkre ezt az egyet itta. Abba kellett hagynia az antibiotikumot mert reggelre az egész teste annyira kiütéses lett, hogy már a pöttyei is összeértek és az egész feje, a kis mellkasa és a háta piros volt de a doktornő azt mondta, hogy szerinte ez is a virustól van. Itatni továbbra se nagyon tudtuk már annyira kivoltam, hogy egésznap csak bőgtem. Semmilyen innivalót nem fogadott el. Vettünk neki gyümölcslevet, főztem neki teát és a viz sem kellett neki. Ha már felé mentem a pohárral vagy az üveggel már rögtön elkezdett sirni. Csak úgy tudtuk megitatni, hogy a férjem kezébe volt és én benyomtam két oldalt a száját és elkezdem bekanalazni. Ő meg üvöltött, gurgulázott a felét kiköpte vagy félrenyelte és attól öklendezett. Szóval szörnyü volt. Hiába mondták nekem is, hogy egy nap 1 liter folyadékra van szüksége de ha egyszer képtelen voltam megitatni. Igy ennyi küszködéssel napi 200 ml tudok beletukmálni.
MOst már szerencsére jobban van már nem lázas és már magától issza meg azt a 200 ml vizet. Enni még most sem nagyon eszik de azért már kicsit csipeget. Örülök, hogy megúsztuk a kórházat de ha rajtam múlott volna én biztos bevittem volna. A páromnak hétvégén 5 percenként mondtam, hogy most már akkor pakolok és induljunk.

Most nincs időm visszaolvasni de utólag is nagyon sok boldog születésnapot kivánok Levinek!

Ági
petra2

Sziasztok Mamik!

Megéárkeztünk két hét Balcsi után, ,szuper időnk volt, ma tuti jó volt, hogy lehűlt, mert nem volt kínszenvedés az utazás.

Röviden, milyen is volt az első nyaralásunk 3asban:

A szállás higiéniai szempontból elég gáz volt, nuku porszívó, kb. ezer éves felmosóronyg, amin több volt a lyuk, mint maga az anyag Kép Persze mi vittünk innen mindent. De hihetetlen hogy élhetnek ilyen igénytelenül emberek. Paráztam, nehogy Daninak vmi baja legyen, mert hát ő mégiscsak a földön tanyázott legtöbbször.

Szerencsére egész nap lent tudtunk lenni a parton, jó árnyékos volt az egész üdülőnek a strandja, bár így is be voltunk kenve vichy 25-össel, az első napokban pedig 60-assal.
Délben fent kajáltunk, amit én kotvyasztottam mindig, utána fent aludtunk, mert Dani nem volt hajléandó a parton a szélsátorban aludni, se a babakocsiban, minden jobban érdekelte, viszont fent a saját ágyában jó nagyokat aludt. Aztán lementünk homokozni, ami az egyik kedvence, lapátolta a vödörbe a homokot, a nagyobbak gyártották neki a pogácsákat, amit nagy örömmel szét is trancsírozott.

Rengeteg családos jár ide, sok kisgyerek volt, egészen picik is, ,akkorák is mint a Dani.

ÉÉÉÉÉSSSS! Amire a legbüszkébbek vagyunk, hogy a Balcsiban mintha beleszületett volna, semmi meglepődés, csodálkozás, egyből belevetette magát a vízbe, mindenki nagy csodálatára, hogy tekert a karúszóival. A víz kb. nekünk lábszárközépig ért, Dani pedig négykézláb viharzott. Kép

Annyira jó volt. hogy nem kellett kézben tartani, mint ahogy sok szülőtől láttam, bele sem merte mártani a hasonló korú babáját, láttam is a nagy megrökönyödéseket az arcokon. A homokozóban is sokszor olyan sáros, homokos volt a játék hevében, akkor is láttam pár furi arcot. De nem értem miért lenne ez baj?

Esténként lesétáltunk a partra, néztük a naplementét, palacsintáztunk, ,Daninak is nagy kedvence volt, mindig kapott üreset. Nagy szenzációt keltett a 1,5 l-es ásványvizes falkonból való ivászattal, a babakocsiakrobatikázásával. Kép

Megtanult felállni egyedül négykézlábból, nagyon sokáig tud úg yálldogálni, aztán lehuppan és 4kézláb tovább. Már csak az egyik kezét kell fogni sétánál, de még önállóan nem jár, még várat magára. Imád csúszdázni, hintázni, sokat cipeltett magát a nyakunkban, mindent mutogat, hova szeretne menni.

Kajaügyileg nem lacafacáztam, mivel főztem, így uazt ette amit mi is. a jó levegőtől még jobb lett az étvágya, ami ugye eddig sem volt roszznak mindható. Szereti a dinnyét, a müzliszeletet, párszor már adtam neki zabtejjel kevert tehéntejet, semmi baja nem volt tőle. Tojásos dolgokat is kapott már, szereti és nincs kiütés vagy ilyesmi.

Szóval jól sikerült a nyaralás, csak nagyon gyorsan elszállt Kép
A jövőhéttől pedig már dolgozom, szerintem majd legközelebb már onnan jelentkezem, addig is legyetek jók, kellemes nyaralást!

puszi
gumicukor és dani (hamarisan 13 hónapos)

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,
Lilinél valszeg beindultak a rágófogak, mert az utóbbi napokban rengetegszer ébred éjszaka és csak szopival tud visszaaludni. A Dentinox nála elég szokott lenni, ha bekenem akkor általában meg szokott nyugodni. El kell, hogy újságoljam, hogy úgy néz ki, hogy elkezdte érdekelni Lilit a darabos kajcsi. Igaz ez még csak a kukorica pufi majszolásban nyilvánul megKép, de én ennek is annyira örülök. Annyira ügyesen harapja és eszi már egyedül és a lényeg, hogy nem szokott öklendezni semKép.

Rit,
Nagyon jók a CD-k! Köszi mégegyszer, lehet, hogy a héten vissza is tudom adni, mert este már át is vettük őket. Tök jó volt, apával olyan jókat énekeltünk, Lili csak nézett és bájosan mosolygott rajtunkKép.

Áfonya,
Mivel babafürdetős a víz amibe fürdik Lili, ezért én azzal szoktam leöblíteni a haját pár naponta, de azért kb 2 hetente babasamponnal is meg szoktam mosni. Amikor csak kicsit leöblítem a haját, azt simán elviseli ülve, de amikor a rendes hajmosáshoz lefektetem, na az már nem tetszik nekiKép. Sietni szoktam vele leginkább, mert az elterelő hadműveletek nem nagyon vállnak be.

Conti,
Múltkor mi voltunk Lilivel strandon és nagyon jól érezte magát. Árnyékba táboroztunk le, egy jó nagy plédre. A kajcsiját kicsit felmelegíttettem az ottani büfében (megkértem őket, hogy microzzák be). Viszont az alvás nem nagyon működött ott.

Nyuszi,
Képzeld ma reggelre a jobb szeme elkezdett könnyezni és csipásodni, szegénykém a szemeivel mindig van valami. Most mire meggyógyul, kezdhetem a másik szemcseppet adni neki a pupillatágításhozKép.
Nagyon rendes amit a férjed tesz azért a kisfiúért.

Ági,
Örülök, hogy jobban van Petra, nagyon nehéz napjaitok lehettek.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Ági!
Örülök, hogy a Petra végülis megúszta a kórházat!Kép Most már biztos jobban lesz!

Gumicukor!
Örülök, hogy ilyen jól sikerült a nyaralás! Mikor vízparton vagyunk és olyan a part, hogy a Gabit le tudom tenni a sekély víbe akkor én is megteszem, de én még nem láttam csodálkozó szemü emberkéket. A csemete akkor szép, ha koszosKép Nagyon ügyi a Dani, hogy már felállKép))

Úgy néz ki a Gabi újra fogzik, ezért tegnap este (miután az elalvás kissé zötyögött, vergődött, sírt) kapott panadol szirupot és így nem volt nyaff éjjel. Nem úgy tegnap! Akkor többször felzokogott és nem fogadta el a cicit, cumit ami arra utal, hogy fája szájában vlmi. Tegnap még a frontra gyanakodtam, de mára már nyilvánvaló, hogy a fog, hiszen a hideg már megérkezett, ilyenkor már nem okozhat gondot.

na puszi
sasha

Kép
sasha

manó
akkor kb olyan, mintha a mi macskánkat kergette volna. - ő azt sem tudja, mi az, hogy kutya. pedig van a házban, de nem néz ki úgy, mintha beszarna tőle Kép

nyusz
tök jó, hogy legalább kap visszajelzést arról, mire ment el a pénze. biztos örül a kiscsávó - és ebből is látszik, hogy nem a magyar vöröskereszten keresztül intéződik a dolog. ők aztán csak maguknak harácsolnak. Mikor még dolgoztam, mindíg rengeteg termékminta ott maradt nálunk, amit a szállítók hoztak fotózásra. Gondoltuk teszünk jót, kihívtam a vöröskeresztet, hogy vigyék el. Ja igen, a helyi (Budaörsi) közölte, hogy ők ugyan nem jönnek el semmiért, ha adni akarunk valamit, vigyük el nekik. - egy teherautónyi cuccról volt szó: ruhák, játékok, bútorok, háztartási gépek, stb. Erre hívtam a pestit, azok kijöttek és ott helyben szézválogattak mindent. A maguknak szánt cuccot rakták a teherautó egyik részébe, a ténylegesen vöröskeresztnek menőt a másikba. De olyan durván csinálták, hogy a ruhákat, ciőket ott helyben felpróbálták, hogy mi jó nekik KépKép - na ez óta nem adakozom

Ági
De jó, hogy kilábaltatok ebből. Szörnyű lehetett Kép Én még szerencsére nem tudom. milyen az, mikor beteg a gyerekem, de nem is szeretném megtudni, így is elég borzasztó olvasni. És milyen a kedve?? visszatért már a vidámsága??

gumicukor
Hogy milyen sokat ügyesedett Dani!! szenzációs!!! gondoltam rátok, hogy vajon milyen időtök lehet, mert itt nem volt olyan pompás végig, de ezek szerint tökéletes vot Kép

Ilke
Örülök, hogy tetszett, majd lesz még, csak át kéne menni az egyik barátomékhoz érte - és mi tagadás, lusta voltam. Tegnap meg ök voltak nálunk, így lehet, hogy csak a nyaralásuk után megyek.
darabos kajcsi Kép - a kukorica az egyik legnyerőbb nálunk is, bár nekem gond nélkül elfogad mindent

gömb
merre vagy??????????

Rit és Dodesz

rit

anemona7

Conti,
A nyaralás nem gáz, ha az alvást meg tudod oldani napközben. Ne izgulj!
Mi kempingben voltunk, olyan faházban, ami gyakorlatilag egy fa sátor, nincs benne semmi, csak matracok. Volt rezsó, tudtunk kaját melegíteni, de a gyümölcs- és csak zöldséges pürét hidegen is meg tudta enni. A közös zuhanyozóban fürdettük, a kis felfújható medencéjében.

Ági,
Örülök, hogy jobban vagytok!!!

Zita
parazita

Sziasztok!

Gumicukor, örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok, jó hogy ilyen sokat írtál, pont ezekre voltam kíváncsi. Nálatok nincs már délelőtti alvás? Én ettől tartok egy kicsit, mert nálunk de. és du. is alszik 2-2 órát, és pont a legnagyobb melegben 11-2 ig van fönn. Na majd meglátjuk.

Ági, de jó hogy jobban vagytokKép

Ilke, ez a kukorica pufi beválik Lilinél isKép

Rit, ez szörnyű dolog volt a vöröskereszttől. Nekem mikor meghalt az anyósom, a kabátjait meg a jobb ruhákat egy közeli templomba vittük, nagyon örültek neki, biztos jó helyre került.

Conti, Betti

conti

Sziasztok

Vegre elhult egy kisit a levego,bar gondoloma nyaralok ennek nem orulnek: ))
Tegnap annyira tema volt itt az alvas, hogy Alex megerezte es mar 5-kor kukorekolt.Szerencsere kajcsival vissza tudtam altatani eleg sokaig.
Tegnap este elmentunk a ferjemmel aes a szoki neni vigyazott ra.2 orat meg el is volta kaztan egtelen hisztibe kezdett,szerencsere 15 perc mulva mar mi is otthon voltunk.Latszik hogy barhol vagyunk en mindig ott vagyok vele es az jelenti neki a biztonsagot.Bar anyukammal elvan meg egesz nap is.
Jo is lesz az az ido anyueknal hogy szokja nem csak anyaval jo : ))

Rit
Es csak nyari holmic vannak learazva???Mert nekem inkabb mar az oszi kene.Bara nagybatyam jon haza a noveremtol 2 het mulva egy borondnyi ruhaval,aztan majd meg beszerzem a hianyzokat.
Jaj errol az adakozasrol nekem is van egy nagyon friss elmenyem,de amit te irtal az nagyon durva.
Szoval a nagypapank butorait akartuk felajanlani.Kb 50 eves de nagyon jo allpotu butorok,egyetlen hibajuk hogy ugye mar nem tul divatosak.
Felhivtam kb 20 segelyszervezetet (Voroskereszt.,Maltai Szerertetszolgalat,stb )es senkit nem erdekelt a dolog.Mondvan hogy az emberek akiknek kell is valami valogatnak.Hat azt hittem felrobbanok.
Tegnap lattam egy hirdetest egy non-profit szervezettol hogy elfogad butor.Felhivtam,megbeszeltuk hogy este talakozunk a haz elott.Elmentunk erre nem jott senki,hivom ujra a pasit es meg csak fel sem vette a telefont.
Szoval adakozni sem egyszeru am : ((((
Ugyhogy most itt allunk hogy mi legyen a csomo butorral mert azert szemettelepre csak nem akarjuk vinni.
Foleg a konyhakredenc ami az a tipus amit dekorboltokban latunk felujitva.Csakhat a mi lakasunk nem ilyen lesz,ha hazam lenne videken az mar ok lenne ebbol a szempontbol.

Mano
Elkaptuk a nyugosseget egy picit,amint kikerulok a kepbol mar sir is ; (Szegeny kutyusod.
Egy csomoan mondtataok hogy ha mar all a baba akkor nehezebb elaltatni,na jo kilatasok .

Nyuszi
En is hallottam mar errol,tenyleg jo erzes lehettt a level.Az anyukam is tamogat gyerekeket de itthon es kozvetlenul az iskolaztatasukat.

Agi
Orlok hogy jol van mar Petra,Te meg probald kipihenni az izgalmakat.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Ilke,

mar akartam irni neked, hogy ha Lili meg mindig nem ehet glutent (ha jol emlekszem, akkor nem), akkor ha kell, tudok nektek adni natur kolespelyhet (instant, nem kell fozni, csak beaztatani, en anyatejjel csinalom), rizspelyhet meg almas-kortes rizspelyhet, hatha izlik Lilinek. Ezek mind Becsbol vannak es most hirtelen kaptunk plusz dobozokkal, tehat van bontatlan is. Plusz jovo hetvegen megyunk mi is Becsbe es ha izlik Lilinek, akkor szivesen hozunk nektek is.
Ha erdekel es tudunk valahol talakozni, akkor a heten vagy jovo het elejen megkaphatnatok, es meg csutortokig ki is probalhatnad, hogy jo-e, kell-e meg.

Megmondom oszinten, en mar adok Ellinek glutent, de meg inkabb ezeket etetem vele. De voltunk nagyizni es ott a nagypapa a kezebe nyomott kenyeret, hadd egye. Kicsit aggodta, es feltem, de nem lett semmi baja, igy aztan elkezdtem szepen fokozatosan bevezetni es most mar siman merek a kezebe adni kenyeret. Mondjuk nem eszik belole tul sokta, de ugy tunik, nem erzekyen ra.

Meg ezelott kaptam egy olyanb otletet, hogy hajdinalisztbol csinaljak neki kenyerfeleseget. Csak siman ossze kell keverni vizzel a hajdinaliszetet, jo suru palacsintatesztaszerure es gofrisutoben kisutni. Ellinek ez is nagyon bejott (mondjuk neki mi nem? Kép ). Igyaz, hogy he kihul, akkor eleg kemeny lesz, de ragcsalasra az is jo. Langyosan meg kenyer helyett. Es egyszerre csak egyet sutottem neki, aztan a tobbi massza eleg jol elall a hutoben.

Most csak ennyi, majd ha a lany alszik meg (mert most elaludt, ugy latszik, nyomja az ido) es en mar mindent megycvsinaltam, akkor jovok meg.

macsek
macsek

Jajj!

Eszembe jutott, hogy olvastam a glutén érzékenységről amit cölikáliának hívnak másként. A cikkben az állt, hogy tök mindegy hogy mikor adják a gyereknek (kutatás alapján), mert ha érzékeny rá az egyből kiderül és nincs olyan, hogy ha csak 3 éves korában kapja akkor toleráns lesz a szervezet. Ha egyszer valaki cölikáliás akkor sosem fogja tolerálni a szervezete, akár 6 hónapos, akár 30 éves. van enyhe formálya is, de nem emlékszem a tünetekre. Na meg arra sem, hogy hol olvastam... A tehéntejnél pl más. Ott később kialakulhat tolerancia a fajidegen fehérjékkel szemben, de a glutén az más. Ha eddig nem volt semmi baja tőle akkor nagy a valószinűsége, hogy nem is leszKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sasha,
en is olvastam, de azt hiszem, erre irta mar Ilke, hogy a ferje dokija javasolta nekik, hogy 2 eves koraig ne adjanak glutent Lilinek.
Aztan meg az LLL ajanlasa szerint is 1 ev a hatar (mondjuk nekem se sikerult betartanom Kép , Nem is nagyo orultem neki, de ez van. ) es en a Sarlai doktornotol is ezt hallottam ajanlasnak. Aztan most beszeltem vele, vegulis nem tragedia, foleg, hogy nem okozott panaszt.

Jottem leves-receptet nezni es mar megint itt ragadtam Kép Pedig muszaj foznom!

macsek
macsek

Azt hiszem, eszembe jutott a jelszavam, most kiprobalom. Egyszer regen regisztraltattam magamat, aztan elfelejtettem Kép

macsek

eljen, eljen, jo!

bocsi az offert, talan a probateruleten kellett volna, de ugy megorultem!
matsek

Azt hiszem, eszembe jutott a jelszavam, most kiprobalom. Egyszer regen regisztraltattam magamat, aztan elfelejtettem Kép

macsek

eljen, eljen, jo!

bocsi az offert, talan a probateruleten kellett volna, de ugy megorultem!
matsek

Sziasztok!

Kataa!
Gergő is csak az esti szopinál alszik bele, de ettől függetlenül napközben ébren le lehet rakni. mondjuk én este is próbálok hozzá beszélni, hogy megyünk alukálni, lekapcsoljuk a rádiót, jóéjszakát, stb...ja, a felállás is csak egy napig okozott gondot, ilyenkor időnként bementem, visszafektettem és simiztem az arcát, hogy aludni kéne, anya, apa is alszik, stb (jó dumák, igaz?), szóval már nem áll fel, elég a simi.
Nálunk már tök rég óta megy, hogy ha kimegyek a látószögéből visítKép Most kezd javulni a helyzet, hát elég fárasztó tud lenni a dolog.

Manó!
Jobbulást a kutyusnak!

Dec8!
De jó, hogy már otthon lehet az anyud, jobbulást kívánok!

Nyuszi!
Hát ez tényleg nagyon szép a férjedtől!

Ági!
De jó, hogy nem volt kórházKép Most már bizti rendbe jöttök!

Gumicukor!
Üdv homeKép Jó melódiát, ha lehet ilyet kívánniKép

Ilke!
Látod, menni fog az a darabos kajcsi. drukk, hogy rendbe jöjjön Lili szeme.

megyek pempőt gyártani a dednek, különben balhé lesz, pusz
Judy és Gergő
Judy

Sziasztok!

Ági!
Örülök, hogy megúsztátok a kórházat és egyre jobban vagytok! KépKépKép Most már biztosan nem lesz semmi gond. Nem irigyellek a hétvégéért.
Tudom ezer tanácsot kaphattál már, de próbáltad már, hogy esetleg előtte iszol szívószállal. Általában mindig az kell nekik, amit mi iszunk. Dodókám nagyon régen ügyesen iszik szívószállal. Hátha Petra is elfogadná akár sima vízzel, akár limonádéval.Kép
Jobbulást!!!!

Kata és Dodó

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Koszi a valaszt hajmosas ugyben, kuzdunk tovabb akkor. En ugyan nem ertem, mi tortent, mert ugye Rekamnak nagy haja van szuletesetol kezdve, eddig nem zavarta a hajmosas, sot, mindig azzal kezdtuk a furdest, hogy sok vizzel lemostuk az arcat, hadd szokja a vizet.
Pancsolas kozben is csapkod nagyokat, akkoris viz negy az arcaba, az sem zavarja. De ha le akarom mosni a furdetokremet a fejerol, kitor a viharKép
Hatradolni vegkepp nem hajlando. Meg ezt a lampatrukkot kiprobalom, hatha...

Agi,
drukkolok en isKép Katanak tenyleg jo ez a tippje, nalunk is meno kirandulasokkor. Nem tudom, probaltatok-e mar, ezert leirom, elso alkalommal hogy vezettuk ra a technikajara. Kis dobozos oszilet kapott es picit megnyomtam a dobozt, hogy befolyjon a szajaba a szivoszalon at. Ebbol megertette, mire valo es hogy mukodikKép Persze, mivel hasmeneses a Petra, ne oszilevel probalkozz.

-Afonya
afonya

Hali

Reggelre belazasodott Emilia es eleg nyugos egesz nap. Most vegre alszik, egy kis Panadol, meg fogzo zsele utan.

Ilke

Tok jo, hogy Lili eszi a kukoricat.Latod, ez nalunk ugyanigy a bulataval kezdodott...Kép

Rit

En is folyton ezen dilemmazom,mikor elkopott, de meg hasznalhato ruhat ,cipot selejtezek itthon ossze, hogy hova vigyem. Meg hogy ott vajon az alkalmazottak viszik-e haza, vagy tenyleg eljut a raszorulokhoz? En a Maltainak szoktam vinni vegul.
Jobb szeretek olyan helyen segiteni, ahol jobban lehet ellenorizni, hogy oda kerul-e a penz/ruha ahova kell. Peldaul evente ketszer (karacsony-husvet) szoktam adni a szajjal-labbal festok ujpesti egyesuletenek, akik mindig kuldik is ezert a sajat maguk altal festett kepeslapokat. Megjegyzem sokkal szebbek, mint amiket boltban lehet kapni.

Agi

Tok jo, hogy Petra gyogyulgat!KépKépKép

Gumicukor

Welcome back!Kép
Nalunk ugyanez volt nyaralaskor, lent nem volt hajlando aludni, de fent a szobaban nagyszeruen aludt 2-3 orat minden napKép

nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Gumicukor: nagyon jó lehetett a nyaralásKép Ne törödj a csodálkozó" emberekkelKép Juli is csupa sár volt, mindig televolt a szája homokkal. Amikor már nagyon vastag volt, akkor letöröltemKépKép

Conti: szerintem se aggódj a nyaralás miatt, a babák meglepöen jól tudnak alkalmazkodniKép

Ági: örülök, hogy Petra jobban vanKép

Kataa: milyen kredenc? Tudnál róla küldeni képet? Mert az új ebédlönket pont ilyen régi bútorokkal szeretném berendezni, és a sarokülö már megvan, de tálaló még hiányzik.

Adakozás: mi is ugyanigy jártunk a balatoni felesleges bútorokkal és ruhákkal. Mindenki azt mondta, hogy vigyük el, mert ök ugyan el nem jönnek érte. Úgyhogy most szétdarabolva várják, hogy bográcsozzunk, és akkor eltüzeljük öket.

zsani
zsani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?