Sziasztok Kedves Lányok!
Én még csak most kezdem tanulgatni a hordozást igazán, és több szempontból is nagyon megörültem, mikor ráakadtam erre a topicra. Ákosom lassan 5 hónapos, és a hordozást mi is kendővel kezdtük, de sikeresen egy S-es méretű Nandut szereztem be, ami bár papíron passzol a méreteimhez, a beavató mosás után igen nehezen tudom megkötni ,sok hordozásifajta nem is megy...mivel nálunk sincs nagy divatja a hordozásnak (pedig Pest mellett lakom, érdekes), csak a hordozókendő/kenguru variációt ismertem, ezért Áki 3 hónapos korában beszereztünk egy kengurút, amit Ő nagyon élvez, de nekem nem tetszik, mert nem úgy tartja a Gyermeket, ahogy szerintem megfelelő lenne, és a hátam is nagyon fáj, már fél óra után, pedigÁkos még csak majdnem 7 kiló.
Aztán "véletlenül" (ezeket hívom én irány-tott véletlennek, imádom őket" eltaláltam ide, és itt olvastam először a kötős kengururól, iletve itt találtam Liviáék honlapának címét is, ahonnan meg is rendeltem egy gyönyörű kis mei tai-t, és komolyan, majdnem úgy vérom, mint a messiást:D:D:D:D
Livia:D
Ezúton is szeretném Neked megköszönni a gyors reagálást a megkeresésemre! Remélem hamarosan már tudok képeeket is mutatni a rendkívül boldog és elégedett Ákosról használat közben.
Jajj, Orsi:D
Gyönyörű a Bamberoo-d! Hol lehet ilyet beszerezni? Mert asszem hamar függő leszek..
Annyira jó hogy rátaláltam erre a topicra, mert a környezetemben senkinem hordoz, és amit én a családtól kapni szoktam...(a férjem családjától, hozzátenném...érdekes, az enyémet nem zavarja)
A múltkor pl. egyikük kifejtette, hogy ezzel (mármint hogy a Gyermek folyton rajtam van) tulajdonképpen én késleltetem a motorikus fejlődését a Gyereknek...mondtam, hogy spec a Gyermek három hónaposan átordult, már kezd kúszni, szóval nem hinném, hogy problámák lennének a motorikus funkcióival...meg van egy Ranschburg Jenő nevű pofa, aki szerint meg kifejezetten jó a gyereknek a hordozás, és lehet, hogy én vagyok egy hülye, de hiszek egy általam hitelesnek tartott gyermekpszichológusnak...
Aztán olvastam Ágiék honlapján, hogy mennyi anya kerül ellentmondásos helyzetbe, mert szíveszerint folyton hordozná a gyerekét, de a mai világban ugye az a "trend", hogy legyen mielőbb önálló, mindenkitől ezt hallod...és ez annyira igaz! Olyan jó volt olvasni, hogy nem én vagyok ufo, és mégiscsak az helyes, amit annak érzek!
Nálatok ez a kérdés sosem okozott problámát a családban? Ti hogy lettetek ezen túl?
Mindenkinek szép hordozós napokat kívánok: orsi