Új privát üzeneted érkezett!

Képeket le kéne kicsinyítenem, úgyhogy azzal még adós vagyok, de ennyi írás is pont elég volt most :)
Úgyhogy hamarosan!

Kép
vargaviki
 
 


Viki!

Felfújt úszógumin sem tudsz ülni? nekem Emmával nagyon bejött.
Nem kell teljesen keményre fújni.

kenegetni én nem kenegettem, hanem naponta jó sokszor hideg vizes zuhannyal lemostam, nagyon jó, vagy jegelni is lehet, max 10 percig gumikesztyűbe tenni vizet, lefagyasztani és azt odatenni. De nekem a zuhany is elég volt. A hideg leviszi a duzzanatot gyorsan. ja és algopyrin. Akárki akármit mond hat rá! És nem árt a babának. Én most legalább 2 hétig szedtem, főleg este felé, délután.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó: köszi a tippet hidegzuhany ügyben, tényleg nagyon jól esik! eddig meleggel csináltam :oops:
ma kaptam úszógumit is, hamarosan kipróbálom.

Kép
vargaviki
 
 

 
 

Sziasztok,

gratula az újabb (és régebbi) babáknak!

Barnusanyu, férj jól bírja, de reggel nem kell olyan korán kelnie (7kor) meg már ezt szokta meg. Rolival is kelt éjszaka. Hétvégenként meg abszulút mindenben férjemé Kitti. Csak a cicit kapja tőlem :)

Vargaviki, gátseb :( Nekem most Kittivel semmi bajom nem volt vele, pedig repedtem minden irányban. Rolival meg úszógumiztam.

Sziasztok: Csikken

Kép az egy hónapos Kittimről.

Kép

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

íme képek Bencéről:



Kép Kép Kép

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Boldog Mikulást minden kedves Anyukának, Kismamának és a kis Manóknak. :wink:
Milyenek az éjszakáitok,tudtok pihenni napközben?

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Vaegaviki
Én Orbáncfűolajjal kentem még a kórházban... fertőtlenít gyulladást csökkent... a körömvirág meg hámosít!

Gyönyörűek a babák!
Sok örömet hozzájuk! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Kép

Jóllakva...Apuci mellkasán szeret a legjobban szundizni.

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Sziasztok!
Tudtok ejszaka pihenni? Mi 2-3 orankent eszunk, ugy hogy reggelre ki vagyok nyiffanva. De remekul fejlodunk: 3.60-al szuletett Mark, visszaesett 3.30-ra. Most pedig 4 kg-ok vagyunk 3 hetesen es 2 naposan. Remelem mindenkinel gazdag Mikulasjaras volt. Nalunk is :D Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Meli nagyon jók a képek!!! Nagyon cukin feszít rajta a kiscsajod! a fiam nagyon megörült neki, imádja a lovakat:-)))) Szépen gyarapszik Márk. Jövőhéten hétfőn nekem is mondta a védőnő mérjük le, fogalmam sincs mennyi lehet, de nagyon kerekedik:-) Én is így éreztem ma magam, és végre egyszerre aludt a két fiú, így énis tudtam aludni. Hát rám is fért.... Nálunk is ez a helyzet, viszont elkeztük a becsapást, éjszaka cumit kap cici helyett, ha csak 2ót alszik. Akkor is tele szopta magát, aztán mindenkijött alul felül.:-) aztán pelusozás kétszer, öltözés blabla,,,,dög voltam. Aztán kitaláltuk ezt, és volt hogy 4-5 ót nem evett:-) Egyébként ott alszik mellettem, ugyhogy ez mozdulat az egész:-) A baj csak az, hogy du, este van fennt, 1/2 12 kor fekszek, és 6 kor kelek, és ez 2-3*részletben naon karcsú.... ez van.
Egyébként Zsófi mit szól a kisöcsihez????
Kétgyerekesek!!! Nem is írtok hogy milyenek a testvérviszonyok!!! :lol: Manó , Csikken, Lizoka, és a többiek:-)))
Na mennem kell, Barni hozza a lovaskönyvét mesélnem kell. :lol: :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok! Annyit probalkozom es nem tudok felrakni kepeket,nem tudjatok,mi lehet az oka?
Mi jol vagyunk,napkozben2-2,5 orankent szopizunk,ejszaka pedig meg 6-7 orat is alszik a kisangyal. Nagyon aranyos kis tunder.

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!

Mi is megszülettünk december 03-án 3470g és 51 cm-el.
Később visszaolvasok.

Babus
Vendég
 


Sziasztok!

Gratulálok Babus! Majd várjuk a képeket!

Képzeljétek javul a sebem :), úgyhogy köszönöm a tippeket!

Viszont én adós vagyok még egy szüléstörténettel, úgyhogy ha nem bánjátok leírom. Most Apucinál pihen a Bendő, szép nyugi van.
Szóval reggel 7-re bementünk szerdán, papírok, méhszájvizsgálat, aztán irány a szülőszoba, ahol szerencsére borotválásra sem (mi megcsináltuk) és beöntésre sem került sor. Kb háromnegyed 8-kor repesztették a burkot, az nagyon fájt, mert nagyon fent volt a babóca, csak úgy érte el a doki, hogy egy picit lenyomták a hasam, de addig a próbálkozásai elég kellemetlenek voltak. Jött néhány fájás, de aztán abbamaradtak, úgyhogy egy órára rá oxitocin. El is kezdődtek a fájások, nem erősen, csak ilyen menstruácós jellegűen. Elkezdtem tágulni is. Az volt megbeszélve a dokival, hogy figyeljük, hogy alakul a dolog és ha 2-ig nem igazán, akkor császár. A párommal nagyon jól elvoltunk , sokat nevettünk, szépen telt az idő. Szép kis ablakos, napos "szobában" voltunk.
Aztán kb fél 11 körül kezdtek durvulni a dolgok, hát az nagyon kellemetlen volt, kértem is az edát. Utána már jobb lett, bár csak a pocakfájdalmamat csökkentette, a derékgörcsöket nem, de jobb volt így sokkal. 2-re sikerült kitágulni, viszont a baba feje nem akart lejönni! Orvosi ukáz: Még egy óra várás, aztán császár, ha nem jön le! Persze babóca nem igazán akart lejönni 3-ra, úgyhogy doki hívott még egy dokit, hogy nézzen meg. Jött a vén róka doktornő: szerinte azért nem olyan rossz, meg lehetne próbálni. De azért még két dokit is odahívtak , végül vén róka kiadta a parancsot, hogy na akkor toljak! EGy doki a pocakomon, egy-egy a lábaimnál (merthogy a szülőágyat sem alakították át, hanem egyből tolni kellett) és egy a babónak segített odabent. Ja és persze a szülésznő is ott volt és segített. Férjem meg a fejem fogta. Úgyhogy elég érdekesre sikeredett a vége. Végül 15 perc és nemtudom hány tolás után sikerült kicsusszannia Bencének jó sok orvosi segítséggel! Viszont én addig azt hittem szétrobban a fejem. Sajnos valamit nagyon rosszul csinálhattam, mert nem igazán tudtam hasprést csinálni, csak néhányszor. Viszont erőlködni meg erőlködtem, úgyhogy a hangszálaim teljesen tropára mentek, a fejem meg nagyon szértrobbanós érzés volt!
No de aztán megjött a baba és mondanom sem kell, hogy fantasztikus érzés volt! :)
Aztán sajnos egy ideig nem láthattam őket, mert összevartak meg leesett a vérnyomásom, nagyon rosszul lettem.Úgyhogy amíg helyrepofoztak ,addig a férjem anyukámmal a csecsemős szobában babázott és csak utána jöhettek hozzám.
Ja, és aznap 13 baba született az osztályon, úgyhogy mondanom sem kell mekkora nyüzsi volt, még a szülőszoba előtti folyosón és a ctg-s szobában is vajúdtak nők...

Szóval ennyi a történet, megyek reggelizni!

Ja, éjszakák: nálunk kb fél 11 körül van egy etetés, utána nem igazán akaródzik neki elaludni, általában éjfélig, fél egyig. Aztán alvás 3-ig, akkor eszik, majd kb. 7kor ébred. Úgyhogy nem olyan vészes,csak az utóbbi pár napban kezd nehezebben elaludni, meg néhány pocakos malőr is akad, úgyhogy pl ma is a 3-as etetés után fél 5kor tudtam csak visszafeküdni. kb háromnegyed órát altatni kellett. De egyenlőre ez egy jó, egész jól bírom. Délután szoktam rápihenni egy kicsit.

Szép napot mindenkinek!

Kép
vargaviki
 
 


Manó: neked szülés után mennyi idővel ment vissza az aranyér?

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!
Gyorsan jövök-megyek. Dec.1-n, 5 napos késéssel, de 2,5 óra alatt természetes úton megszületett végre pici lányunk Zita. 55 cm és 3300 gramm. Aznap reggel hazaengedtek a kórházból estig, de otthon a paradicsomleves kevergetés közben kezdtem furán érezni magam, 2-kor már a kórházban voltunk, f5-kor már a kezemben foghattam. Nagyon aranyos kislány, imádom, tegnap jöttünk haza. Itthon már 2x3 órát tudtunk aludni az éjszaka, remélem így is marad, és be tudom pótolni a kórházban kimaradt órákat.

Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!
Nagy gratula az uj babocaknak!
Barnusanyus kepzeld, nagyon jol fogadta Zsofi a kistestvert. Mar a korhazban, amikor jottek meglatogatni adtunk a kis csajnak ajandekot, amit Mark "kuld" neki. Amikor haza jottunk, akkor is egy szuper kis fozo keszletet vettem neki : kis tanyerokkal, meg evoszkozokkel, amit ugyancsak ugy kapott, hogy Mark adja neki. Igy nem volt semmi gond. En meg nem mertem a lanyom olebe tenni a picit, felek, hogy majd egyedul is megprobalja felvenni, amikor epp nincs rajta a szemunk. Egyedul nem nyul hozza a babahoz, hanem mindig megkerdezi, hogy megsimogathatja-e, es csak akkor kovetkezik a babasimogatas. Nagyon jol fogadta Markot, nem rendez musortr, hogy o miert kell menjen oviba es Mark miert maradhat itthon. Az sem zavarja, hogy a pici mellettem alszik, o pedig a gyerekszobaban van. Ugy hogy az osszebaratkozas konnyen ment.
Agizsuzsi sajnalom, hogy nem talalkoztunk a korhazban. Mi 19-en jottunk ki, ti mar akkor bent voltatok, de akkor mar nagyon kivankoztam haza fele, igy nem latogattam meg az uj anyukakat. Egyebkent az en dokim nem volt benn a szulesnel, de mivel szukseg volt egy dokira, igy hivtak a szolgalatos orvost, es kepzeld pont a te dokid volt az. Nagyon rendes es figyelmes ember. Milyen volt a szules, ha van idod irj egy par sort rola. Egyebkent a kepeket csak ugy lehet felrakni, ha le vannak kicsinyitve, en Adobe Photoshop-pal szoktam lekicsinyiteni. Ha nem sikerul probald meg atkuldeni nekem e-mail-ben es en megcsinalom neked. A cimem atkuldom priviben.

Kép
Kép
meli78
 
 


Kép
Kép

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy a szoptatással senkinek nincs gondja? Illetve nem is a szoptatással, hanem a mellbimbó sebesedéssel. Nekem olyan szinten tönkrement a mellbimbóm, hogy muszáj vagyok lefejni a tejcsit és cumiból etetni. 10 napon át küzdöttem a szoptatással, ordítva etettem, mert az egyik bimbóm keresztbe van hasadva, a másiknak meg a fele le van szakadva. Most se nagyon tud gyógyulni, mert a fejés is megviseli, de nem akarom, hogy elapadjon a tejem. Már így is kevesebb van az egyikben, mint korábban.
Szegény gyerkőc nem is tudott hízni annyit, amennyit elvileg egy héten kellene. Elég kétségbeejtő a helyzet...
Vendég
 


Sziasztok!

Tusimi, Babus végre megvagytok:-))) édesek a babafotók!!!!
Viki, nagyon nem akaródzott kibujni Bencusnak, a segítés miatt repedtél, vagy nagyot kellett vágni? Örülök, hogy javul a helyzet:-)

Lafie, kenegeted valamivel? Nekem csak a kórházban volt érzékeny, és itthon mire apa megvette az aventos kencét, addigra már nem is kellett. Borzasztó fájdalmas lehet:-((( Nekem Barninál azt is mondták, hogy kicsi anyatejet nyomj ki a bimbire, és hagyd rajta, az is segíthet.

Meli, mi is ua azt a taktikát vetettük be:-))) Balázs is már a kórházban hozott neki egy motort. :-))) Én sokszor a kezébe adom, nagyon kis finomka:-) Megbeszéltük, hogy csak akkor ha szól, akkor adom oda. Nem is szokott úgy hozzányulni egyedül, hogy fel akarná venni. De szereti azt is, hogyha fekszik, a karjára fetessem. Sokszor oda nyomom a fejét az arcához, és bekapja, mert szopni akar ugye, és akkor nagyon boldog ,mert azt hiszi, hogy puszit adott neki a pici:-))) Ő simán oda megy, és megsimizi a haját, a hátát, ha hason fekszik. Ha sír adja neki a cumit, pelust:-)) Annyira édesek:-)) Persze az egyik szemem mindíg rajtuk van:-))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Barnusanyus: repedtem végig, de nem tudom, hogy a segítés miatt-e. Szerencsére belül nagyon szép vagyok (azt mondták) :), csak kívül van rengeteg varrat.

Lafie: nekem első szoptatásnál kisebesedett a mellbimbóm (senki nem mutatta a kórházban, hogyan kell rárakni a babát mellre), úgyhogy egy nap után bimbóvédőt használtam. Nagyon bejött, szépen begyógyult a mellem és a baba is rendesen tudott szopni. Most, hogy már összeszokunk és a mellem is szép, próbálom szoptatni simán is és egyre jobban megy, nem sebesedik. Ja és nagyon bejött, hogy éjszakára bekentem kis anyatejjel és szabadon hagytam teljesen a melleimet. De ezt csak meleg lakásban csináld, én is meghűltem kicsit.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Viki!

Hát nem is tudom, de elég sokára, talán a 4. hét felé már tűrhető volt. Nekem csak a reparon kúp segített. Az biztos hogy most már okés a dolog :wink:

Képzeljétek ma voltunk csípőszűrésen és Bertinek a csípője jó, de a lábfeje nagyon befelé forduló, úgyhogy jövő héten éjszakai sínt kell csináltatnunk neki:( Nem tudom hogy fogja tűrni. Állítólag 2-3 hónap alatt rendbe jön, de ha nem használjuk később a járásnál gondot okozhat. Mindíg van valami ezzel a babával.

Lafie!

Szörnyű amit írsz, nekem semmi ilyennem volt, egy kicsit az elején érzékeny volt, de nem repedt ki. pedig vettem garmastant is, de bontatlan. Viszont esti evésnél tejci gondjainlk vannak, sok nap kevés:(, most próbálok megint alkoholmentes sört iszogatni, meg ittam már 1 doboz 100%-os almalét :roll: nem megy ez a szoptatás nekem könnyen ilyen szempontból. Este is üvöltött szerencsétlen. ztán hajnaltól estig elég a tej, én komolyan nem értem.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, numato ikrei megszülettek ám, láttam az ikres topikban. valami jó nagy súllyal, 3 kg felett mindkettő.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Köszi a válaszokat! Már mindegyik javasolt dolgon túl vagyunk, de sajnos már annyira eldurvult a helyzet, hogy semmi sem segít. Hamarabb kellett volna a bimbóvédőt használni, de most már az is késő, mert olyan sebes, hogy nem jön át a tejcsi és csak nyamnyog rajta, de nem eszik semmit. Már bele is nyugodnék a cumiztatásba, csak most meg nem tudok annyit fejni, amennyi kellene és gondolom ez csak romlani fog. :(
Vendég
 


Szaisztok!

Gratula az új kismamáknak:-)))
És jók a képek is:-)

Érdekes nekem a gátsebre pont a redszeres meleg vizes zuhany tesz jót, mert,ahogy gyógyul, húzodk és a meleg víz meguhítja a bőrt, hogy ne feszüljön annyira:-)) Mindenkinek más...

Lafie: a kórházban vmi bepantont javasoltak, azoknak, akiknek kisebesedett a melle. És ismertem olyat, akinek begyulladt, de kenegette és miután meggyógyult tudott szoptatni és maradt elég teje. Szóval még ne temesd a tejet..

Szoptatás: Ha már ennél a témánál vagyunk, lenne nekem is egy kérdésem, újabban(1-2 napja, szerencsére nem minden etetésnél) a "kicsi"Milum azt csinálja, hogy a neki szükséges mennyiséget, jó egy óra alatt szívja ki, eszik, belaszik, akkor büfiztetjük, ébreszgetjük, alszik tovább, be a kiságyba 5 perc múlva sírás, mert rájön, hogy éhes és így .....továbbH ajól lakott, akkor megalussza a 3 órát.
Nálatok nincs ilyen, hogy oldjátok meg?...Szóval, hogyan tudom rávenni, hogy rövidebb idő alatt szopjon és ne 3-4 részletben?

Kép
mona1978
 
 


mona: Bepanthen amire gondolsz. Popsikenőcsnek is nagyon jó.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mona köszi, már a Bepanthen is megvolt, azzal kezdtem még a kórházban, de úgy látszik így is idejutottam. Ott rontottam el, hogy hősiesen tűrtem a fájdalmat egy hétig, mert hát azt mondta a védőnő, hogy két hét alatt begyógyul. Gondoltam mi az nekem, még ha csillagokat is látok. Aztán tegnap megnézte a mellemet és azt mondta, hogy ő még ilyen csúnyát nem látott, hát ezek szerint a két hét nem az én esetemre vonatkozik. Most már mindegy, bízom benne, hogy fenn tudom tartani valamennyire a tejcsit a gyógyulásig, és a babit is vissza tudom majd szoktatni a szopira. Vagy szerintetek ha megszokja a cumit, akkor már reménytelen a visszaszokás?
Vendég
 


Sziasztok!

szoptatás:
Nekem is voltak az elején gondjaim. Először is nem egyforma a két mellemen a bimbó, és én nagyon helytelenül Aport mindig a jóra tettem. Ennek az lett a következménye, hogy a másik mellem belövellt, de nem indult meg. Nagyon fájt, izgultam, hogy mi lesz vele. Minden nap fejtem, aztán egy pár nap múlva megjelent a végén egy csepp. Azóta sem rakom rá Aport, emiatt nagyon kevés tej van benne. Naponta 3-szor fejem, de az kevés sajnos. A másik viszont nagyon jó, minden nap le tudok fagyasztani belőle és Apornak is elég. Kicsit gyorsabban is hízott. 4100-zal született és most 4680 gramm. Még csak 3 hetes. Lafie, a táblázatban Aport rosszul írtad. Ő 4100 gramm és 57 cm.
Azért kényeztettem el Aport, mert nagyon rosszul szopott az elején. Az egyik csecsemős nővér megfenyegette, hogy lekerül a koraszülött osztályra, ha nem tud szopni. :) Elég vicces lett volna Apor 5 nap túlhordással és 4 kilóval a koraszülöttosztályon. :)
Azóta megtanult szopni, de csak bimbóvédővel. Ha anélkül adom a szájába, akkor dühös és rángatja a fejét. :)
Lafie, sajnálom, nagyon fájdalmas lehet. Állítólag a Sudocrem is jó rá. Valószínű a ráhelyezéssel lehetett a gond. Nekem legalábbis a védőnőm ezt mondta. Van egy elég jó oldal: www.szoptatasert.hu, a másik meg azt hiszem: lll.hu.
Nekem is érzékeny a mellbimbóm, de csak egy kicsit fáj és nem sebes.
Isztok szoptatós teákat? Én a Laktoherbet iszom és vitamint szedek. A terhesség alatt nem szedtem, de most a szoptatás alatt igen. Annyi mindent tilos enni, hogy ne fájjon a baba hasa, hogy inkább multivitamint szedek.

Mona!
Apor is rettentő lustán eszik. Nekünk is kb. 1 óra a szoptatás. Elalszik rajta, azt gondolom, hogy elég volt neki, majd felébred és visszakéri. Olyankor nem tudom, hogy a hasa fáj-e vagy éhes maradt. Apor ráadásul nem fogadja el a cumit. Amikor sír, addig sír, míg meg nem kapja a mellbimbómat, múanyaggal :) a szájába veszi, mosolyog és alszik.

Mot mennem kell, legközelebb megírom a szüléstörténetet. Már készen volt, amikor a férjem véletlenül becsukta ezt az oldalt. Most írhatom újra.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok Csajok,

ne haragudjatok hogy ennyire eltűntem, de nem igazán volt zökkenőmentes ez az első 3 hét. Mindent leírok amint lehet, de az a lényeg hogy a Lackó szuperjól van és mostanra teljesen összeállt a rendszer a kis családunkban. Es imadom mind a két pasimat :oops: A kicsit is meg a nagyot is. Puszi Nektek, hamarosan jövünk :wink: Kép Kép

Kép
jahra
 
 


Sziasztok lányok!Gratula az uj babákhoz! :D Mi is megszülettünk!!! :D :D Dec.02. 3590gr.55-cm-er,kislány Zoé a nevünk.Mndenkinek jo babázást,aki még elötte van annak kitartást!Majd jövök a szüléstörténettel.Mindenki vigyázzon magára és a babákra.

Kép
szoszke35
Zsámbok
 
 


Kép
Kép

Szöszke! Gratulálok Neked is!

Anika! Bocsi, fogalmam sincs honnan szedtem ezeket az adatokat, még véletlenül sincs ilyen adata senkinek!
Ha még találtok hibát, szóljatok!

Babus! Nem találtam nevet a babinak, írd meg légyszi!
Vendég
 


Sziasztok,


gratula az új babóknak.

Vargaviki, hát akkor neked se engedték a császárt.

Mellbimbó/szoptatás: nekem minden szoptatásnál ordíthatnékom van. De aztán párat szív akkor már nem gáz. Szétrepedve sincs, csak mint Barnusanyunál Kitti is olyan hülyén szopizik, beszippantja a mellbimbómat. :)

Gyönyörű szépek a babókák.

Pusszancs- Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


[img]D:\My%20Pictures\HI5\2007_1125Novem1180063.JPG[/img]

Kép
agizsuzsi
 
 


Lafie, úgy tudom vannak szoptatási tanácsadók, akik házhoz mennek. Lehet ki kéne próbálnod, hátha tud segíteni. Az lll.hu-t nekem is nagyon ajánlgatták, hogy jó oldal.

Nálunk Bencus szépen visszaállt a sima mellbimbóra, bár az első néhány szívás nekem is olyan, mintha a hajamat tépnék...

Nem tudom mi volt tegnap, de szegény babóca egész nap szenvedett...Pocakfájás és álmatlanság és hiperérzékenység... Nem volt egy könnyű nap :(
szerencsére éjjel óriásikat aludt. viszont már van olyan, hogy két kaja között végig ébren van. Nem korai ez még? Pihennék még egy kicsit :)

Kép
vargaviki
 
 


Szia Lafie!

Nekem a köv. két tanács használt nagyon szoptatáshoz: 1.) Akkor kell a mellet a gyerek szájába nyomni, amikor nagyra nyitja a száját, mert az nekem is fáj, ha csak a mellbimbóm végét kapja be és azt szopja. Segít, ha két ujjal kicsit megnyomod a mellbimbód alatt-felett a melled, mert így laposabb a mellbimbód és jobban be tudja kapni a gyerek az egészet. 2.) Itt írta korábban valaki, hogy nagyon sok folyadékot kell inni. Ez nagyon igaz: volt nap, hogy kevesebbet ittam, a gyerek aznap "laposra szívta" a mellemet, és sokkal erősebben is szopott, hiszen nemnagyon jöhetett neki a tej. Aznap és másnap nekem is elég érzékeny volt a mellem, bár szerencsére sérülés azért nem történt.

Amúgy én is iszom általában napi 1 Laktoherb teát, de inkább csak a saját megnyugtatásomra, hogy ne izguljak, hogy nem kevés-e a tejem.

Agi
agnes2000
 
 


Ja, és az én adataim a táblázathoz:
Kiírt dátum nov. 18, szülés napja (41. hét) nov. 19., kórház: Bp., Szent Imre Kórház, gyerek neve: Csaba, súly: 3400 gr, hossz: 55 cm.

Agi
agnes2000
 
 


Jahra, örülök, hogy megvagy :)

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Csajok el vagyok havazva rendesen,ezért nem jöttem.

Barnikám éjjel alig alszik van hogy 3 órákat ébren van,nappal is sokat van fenn :roll: Szóval nekem több lenne az alvásigényem,mint neki.Sokat fáj a hasa,bár asszem(kopp-kopp)kicsit javulóban a helyzet!Az a baj nálunk is,hogy felébred szopki,bealszik a cicin-lerakom ágyába,5 perc múlva ébred és éhes nagyon.Aztán meg nem tud visszaaludni.Mindez megspékelve ordítással,tekergéssel.Éjjel kakil legtöbbet,néha 5x is tisztába kell tennem. :shock: Erre már Lizi is ébred,reggel meg álmosan megy oviba.Igaz most itthon volt tegnap,mert csütörtök éjjel sokat hányt.Akkor ha Barni végre elaludt Lizi hányt,szóval igazán fitt vagyok!

Mellbimbó:nekem is szanaszét van repedve,ordítani tudnék ha szopik.Néha véreset bukik a drágám,olyan sebes,bár mostanra már csak az egyik gáz nagyon.Szerintem az elején nagyon erősen szív,azért.Mert pár korty után jobb picit.Most homeós bogyót szedek rá NITRICUM ACIDUM 9CH-t.Nem tom használ-e .Egyébként 4 éve uez volt :(

Apa nálunk nem nagyon segít.Este ér haza akkor meg itt ül a gép előtt.Egyedül csinálok mindent,néha agyoncsapnám.Múltkor is Lizi hányt fogtam őt,Barni meg kipelenkázva nyakig befo...a ordított mellettem :roll: ő meg ránknézett,megfordult és aludt tovább.Szóval nem számíthatok rá igazán :( De evvan!

Tejcsi:este nekem is kevésnek tűnik....

Lafie:Barnus adatait elírtad 3750gr és 52 cm.Jobbulást neked,én anno írtam a nlcafén a szoptatási tanácsadónak,meg fel is hívtam őket,segített!Próbáld meg szerintem!

Jahra!Végre előkerültél,naon aggódtam már,komolyan!

Tesók:nálunk is hozott ajándékot Barni.Lizi imádja őt,túlzottan is.Állandóan puszilgatná-dajkálná.Így felébreszti szegényt......piszkálgatja állandóan,tekergeti a végtagjait,nagyon kell figyelnem rájuk.Ő símán felvenné ha nem figyelnék 1mp.-ig.Mindent ő akar csinálni,ha nem engedem sír.....Viszont anyukámmal nagyon ellenséges lett,iszonyúan viselkedik vele.Még azt esm engedi,hogy Barnusra nézzen.Nem köszön neki,nem szól hozzá vagy épp beleköt abba is hová ül :roll: kész vagyok tőle.
Egyébként sokmindet csinálhat a tesóval,segít vetkőztetni,ő fürdeti a lábacskáit,dajkálja,adogatja a pelust stb.-t.

Na ébredeznek mennem kell.
Szüléstörténet később.
Ill.egy kérés még,ha lehet.Nem tudja valaki nekem véletlenül a képeimet kijavítani vagy nem is tudom mit csinálni vele.Szóval az a gond,hogy mikor mikor kibújt a bébi apa fényképezett,de úgy hogy benne van az alsó fertájam is :oops: ,pedig direkt mondta,hogy ne legyen,na mindegy.Nem lehet azt kikockázni,vagy homályosítani vhogy?Én csak kicsinyíteni tudok sajna!

Ja,még gratula az új babáknak,akkor mindenki babázik már,de jó!

Nyugis napokat mindenkinek!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Kép megérkezett Barni Képfél naposan Kép végre itthon Kép Képtesók Képa nagy Ő Képilyen gombócba szeretek aludni

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Sziasztok!
Látom egyre több baba van meg és hála Istennek mindenki egészséges.
Régen írtam,de olvaslak benneteket.Nálunk is folyamatos szopi van,de én nagyon élvezem.Szerencsére nem volt semmi cici-gondunk eddig,remélem már nem is lesz.Ambrus holnap lesz 3 hetes és már 4210g(3310-zel született).A hét elején kicsit megijedtem,h hasfájós lesz,de kapott Bach-cseppet rá és már minden rendben.Szopik,alszik,nézeget majd újra szopik.

Adós vagyok még a szülés történettel:
Pénteken este felé fájt nagyon a derkam,éjjelre rendszeres fájásaim lettek.Szombat reggelre már 5 percesek voltak.Gondoltam még beülök a kádba,h biztos legyek,nem csak jóslók-e.A melegvíztől leálltak és egész nap semmi.Este 8-tól újra kezdődtek és vasárnap hajnali 1re már újra 5 percesek voltak és a meleg víz után is jöttek.Elindultunk a kórházba,de előtte még elmentünk Kesztölcre a dúláért.3-ra értünk a kórházba.Nagyon vicces volt,h amikor a portás kérdésére mondtam,h a szülészetre megyünk,akkor ő megkérdezte,h minek.Mondtam neki,h mert egy gyerek szeretne kijönni belőlem...
Az éjszakás szülésznő nagyon haragudott,h nem alhat,ezért bosszúból úgy vizsgált meg,h majd'be..+a burok is megrepedt és közölte,h a dokim elutazott.Teljesen elment a kedvem az egésztől,gondoltam inkább haza megyek és otthon nyugiban megszülök,de a párom és dúla lebeszéltek.Beöntés után beraktak az egyik szülőszobába és 6-ig felém sem nézett senki,amit nem is bántam.6-kor jött az ügyeletes orvos és megvizsgált,még mindíg 3 ujjnyira voltam kitágulva,mint mikor felvettek.8kor újra jött és közölte,h semmi nem változott,ez a szülés nem halad,neki meg 9ig tart a műszakja ezért beköti a oxytocint.Én ebbe nem egyezetem bele,mert a fájások egyre erősebbek és hosszabbak voltak és szerintem igenis haladt a dolog.A dúla felemelte a caulophyllum adagomat és a műszakváltáskor érkezett új szülésznő adott illóolajat.A doki nagyon pipa lett,h nem hallgatok rá,rám tette e ctg-t és haza ment.Műszalváltás után megkaptam a lehető legjobb orvost,akit csak kaphattam:Bálint Sándort(nála szerettem volna eredetileg is szülni,de már nem fogad új betegeket).Ő rögtön levette rólam a kütyüket,azt mondta nem kell siettni ezt a babát.Járkáljak,kiabáljak,tegyem azt amit a testem sugall.Nagyon megnyugtatott.Nem vizsgált meg csak 2x,de a baba szívhangját 10 percenként nézte és szinte végig ott volt velem.Egy óra után nen sokkal, amikor elkezdtem öklendezni,megkért menjek fel az ágyra,mert mindjárt itt a kicsim.Én azt hittem még megnézi hogy állunk,de ő mondta,h nyomjak.3 nyomásra kint volt a feje,még kettőre pedig Ambrus megszületett.Gátmetszés nem volt,azt mondta a babától függ vág-e.
Azonnal a hasamra tették,lekapcsolták a villanyt és kimenetek a szobából.20 percig magunkra hagytak minket.Megvárták míg a köldökzsinór már nem lüktet és csak akkor vágta el a dúla.Mire visszajöttek Ambrus már túl volt az első szopin és nyugodtan nézegetett.Ott helyben elláták és rögtön vissza is kaptam.

hát ez a mi történetünk.



Lányok! Egy gyors kérdés.
Normális, hogy picit vérezget a baba köldökcsonkja? Ma reggel tapasztaltam, hogy van rajta egy kis alvadt vér. És látszott a peluson is a nyoma.

Lafie! Borzasztó, ami a melleddel történt. Nekem is nagyon elkezdett fájni, sebesedett és mindkettőn voltak ár elálló kis bőrdarabok, ezért én tegnap egész nap bimbóvédővel szoptattam. Szörnyű volt, olyan érzésem volt, mintha műcicim lenne, pityogtam is miatta kicsit, de megérte. Először is nem fájt a szopiztatás, Zita sokkal többet és nyugodtabban evett (mert olyan kicsit mint a cumisüveg gumija). Mára sokat gyógyult a cicim, az előbb megint nélküle etettem, és elfogadta és evett belőle! :D :D Szóval próbálkozz a bibmóvédővel, nekem nagyon bejött.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Kép
Kép

Agnes 2000! Gratulálok a kisbabádhoz!

Lizoka09! Javítottam! Bocsi, Anika adataival cseréltem össze a Tiedet!
Vendég
 


Köszi lányok a tanácsokat! Egy kicsit javult a helyzet, bár a tápszer már be van készítve! :cry:
Tegnap estétől elkezdtem kézzel fejni és szemmel láthatóan sokat gyógyult a seb, hogy már nem tépi a gép. Ugyan nem sokat tudok így produkálni, de annyi van, hogy épp elég vagy egy kicsit ki kell egészíteni a lefagyasztottból. Ha meg egy pár napig tápszerrel kell pótolni, már abba is belenyugodtam, bár jó pár napot végigbőgtem ettől a tudattól...

Tusimi!
Nekünk már leesett a köldökcsonkja és akkor mondta a doktornő, hogy ne ijedjünk meg ha vérzik vagy váladékozik, az normális. Egy picit varas is volt, így még 2-3 napig kezeltük, mintha még meg lenne a csonkja, és most már nagyon szépike. Ma már a víz is érheti! :lol:

A bimbóvédőt is próbáltam, de 1 nap után rádöbbentem, hogy szegény gyerek nem evett semmit, gondolom emiatt is csökkent le a tejtermelés is. Utána kezdtem el fejni.

Hasfájás: Sajna hozzánk is elérkezett. Ez is következménye annak, hogy cumiból eszik a drága és két másodperc alatt betermeli az üzemanyagot. Pohárból is próbáltam, de akkor meg a fele mellé ment és mivel így is kevés a tejcsi, visszatértem a cumira.

Lizoka! Nagyon édesek a képek. Az elsőn kórházi ruciban van, vagy azt vitted neki? A mi babáinkat olyan csóró, kopott pólyába öltöztették, hogy már szinte sajnáltam őket.
Vendég
 


Sziasztok!

Lafie,köszi,hogy kijavítottad.
Igen kórházi ruhában van az első kettőn Barni.Elég jó állapotban voltak a ruhácskák.

A homeós bogyót amit írtam,3. napja szedem és jelentős mértékben javult a cickóm állapota.Sokkal kevésbé fáj,alig látszik a repedés.Enyémen is voltak lógó bőrdarabok + seb is.Lizinél nekem is olyan szinten sebes volt,hogy elzárta a tej útját,a nővérke tűvel piszkálgatta le a sebet,hogy ki lehessen fejni :shock:

Képzeljétek éjjel Barni 2x kelt csak és némi szopás-tegergőzés-nyöszörgés után visszaaludt.Egyre kevesebbet sír :D (kopp-kopp)

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Tusimi.A mi köldökünk is vérezget pár napja már.1 hetesen esett le a csonk.Lizinél majdnem 2 hetesen,ezért szebb is volt utána.

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Sziasztok!

A kicsi Csabinak is megvolt az első hasfájós estéje. Úgy gondolom én nem ettem semmi olyat, ami bántaná a hasikáját. A klinikán azt mondta a védőnő, ha már mindent kizártunk amitől a haskó fájhatna akkor jusson eszünkbe a lactoherb tea is, mert esetleg attól is fájhat a kicsi hasa. Szóval én arra gyanakszom, hogy nálunk a tea kavart be. Csak az a gond, hogy a tejcsi kevés, így valami mást kell szaporításra kitalálnunk.

Mindenkinek jó babázást!
Vendég
 


Sziasztok!

Vagyok én is csak 3 napja megint tejcsi gondokkal kűzdünk, tegnap est eúgy sírt hogy kellett tápszert adjak este 11-kor, mert 9-kor szopott , megitta amit napközben fejtem pluszba és 1/2 11-kor szopott majd teljesen behisztizett a cicin, mert nem jött. 30 ml tápszert ivott meg, utána 1/2 1-ig nézelődött az ágyában csendben, úgy felhúzta magát szerintem hogy nem volt álmos. Tuti a 6 hetes fejlődési ugrás kavar be mert sokkal többet eszik mint eddig és sajna a tejtermelé smég nem követte úgy néz ki:(

Babus!

Laktoherb teáról én is hallottam hogy pocifájást okozhat, de azért azt hozzátenném hogy van egy élettani pocifájás is, a baba bélrendszere még éretlen és nem bírja feldolgozni a kajcsit, ezt semmmi nem befolyásolja, szóval lehet sajnos olyan is hogy akkor is fáj a poci ha semmi olyat nem ettél. Ezt legkésőbb 12 hetes korukra ki szokták nőni.
Egyébként még a tej okozhat pocifájást, legalábbis nálunk ha nem iszom tehéntejet sokkal jobb a helyzet.

Tusimi!

nekünk is volt 1x hogx volt egy ksi vér a peluson, ha nem sok és rendszeresen akkor belefér, arar figyelj gyulladt ne legyen. Bertinek 3 hetes korában esett le, már azt hittem mindíg ott marad :lol:

Lafie!

neked ugyanazt mondom a pocifájásra, nem bizti hogy a cumisüveg a ludas, 2-3 hetesen kezdődik amúgy is jellemzően pocakfájás.

Tápiért bőgni meg nem érdemes, hidd el jobb mint ha éhes . Majd szépen begyógyul a melled és utána lehet újra próbálkozni. A lányomnál én is bőgtem, hát most nem mondom hogy jó volt tápszert adni, de azért nem dőltem romjaimba, eddig 1x kapott 50 ml-t meg tegnap 30-at :roll: De mindkétszer előtte órákig próbáltam szoptatni :roll:

Jutka!

Akkor csak alakul a helyzet, amit először írtál az nem hangzott valami jól :( Remélem barni azért javulgat. Na ennél az én férjem azért többet segít :lol: :oops: Ő pesztrálja Bertit is , egyedül pelenkázni nem hajlandó. De a lányom is csak 2 éves kora után pelusozta. De pl a lefejt tejjel megeteti,meg rázza a sejhaját, meg a nagyot is ellátja ha kell. Ha meg beteg pláne.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép

Kép
agizsuzsi
 
 


sziasztok!

Jó tudni, hogy másnál is előfordul, hogy elhúzódik néha a szopi, azt hittem, hogy én csinálk vmit rosszul :lol:

Nálunk az esték eddig elég jó, általában este 9 és reggel 7 -8 -ig kétszer kell fel. Viszont a nappalok nagyon változóak, van, amikor tök nyugis, van amikor szinte végig fenn van, pl. tegnap.

Amúgy egyre jobban kezdi használni a hangját (nem sírásra gondoltam:-)
Na megyek , mert ma délelőtt sem hajlandó aludni, 9 óra óta.Ja , akinek kb. ennyi idős a babája, annak mennyit akar alkalmanként enni(hány grammot?)

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Mona!
Azt hiszem mi majdnem egy napon szültünk. Te november 14.-n? Kérdezted, hogy mennyit eszik alkalmanként. Apor 80 alatt már nemigen eszik, legtöbbször 100 gramm felett, a rekordja 150 gramm. A Te babád mennyit eszik és hogy alakult a súlya? Én hetente egyszer mérem. Szerda este lesz a következő méreckedés.
Apor bioritmusa is nagyon változó. Ma csak enni kelt fel eddig és éjszaka is aludt, tegnap viszont egész délután fent volt.

Én is iszom Lactoherb teát, de még nem vettem észre, hogy fájna tőle a hasa. Remélem fogom győzni tejjel, én még nem adtam pótlást neki, mert úgy vettem észre, hogy mindig elég neki. Ha esetleg korábban lett éhes, akkor ehetett korábban. Mennyit kell enniük ilyenkor? Igaz, hogy kilónként 130 gramm körül? Én hiába mérem pontosan nem tudom, hogy egy nap mennyit eszik. Időnként rúgkapál a mérlegen, vagy elfelejtem megmérni. Azt figyelem, hogy hízzon hétről hétre.
Engem is érdekelne, hogy ki mennyit eszik.

A köldökcsonk 2,5 hetesen esett le és a helyén nem maradt szinte semmi seb. Tegnap óta bátrabban fürdünk. Hogyan fürdettek?

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Vargaviki!
Nálunk is nagy nyűglődés volt tegnap délután/este, és úgy látom mára is maradt belőle. Egész egyszerűen tíz percekre aludt csak el, után nyűglődik, sír - néha nagyon. Beszéltem a védőnővel, azt mondta, minden anyuka erre panaszkodott ma, mert front van. Meg hát nem plüss maci a drága, azt ígérte 6 hetes korra rendeződnek az alvási gondok. Remélem... bár az éjszakánk nyugis volt, mert magam mellé vettem, szegény férjem kiszorult a kanapéra, de ebből nem szeretnék rendszert csinálni. Sokkal kell simizni a ágyában ott nyugtatni, és csak szopi előtt felkapkodni, dajkálni.

Kép
Kép
tusimi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: