Új privát üzeneted érkezett!

fatima:
Sose keso. :wink:
Varjuk a kepeket!

hajnus:
Orulok, hogy jol vagytok! :) Mikor szuletett Hanna? Nagyon ugyes kislany, ha mar ennyire mozgekony!

Mi tegnap kaptunk oltast, de meg csak sirni is alig sirt Timi. Megvizsgaltak, minden ok. 66cm es 7480 g-nak mertek. A kutacs temarol meg mindig nem tudok nyugodtan leszallni, mert meg mindig elegge nagy a kutacsa, de a fejkorfogat es minden mas is mormalis, szoval majd valamikor beno. :)
Aztan elmentem kenguruban vele a karacsonyi vasart jarni, de majd leszakadtam mire hazertem. A gyerek plusz a csomagok kicsit sok volt :oops:
Ja es az ujdonsag, tegnap meglepo modon eloszor a pelenkazon hatrol hasra fordult :lol: Szoval ez is ki lehet pipalva :P :D

baratodildi
 
 


Az eses nekem is az egyik nagy felelmeim koze tartozik, bar a mi agyunkrol leeshetne, mert meg mindig szivacson a foldon alszunk :lol:
Remelem Fronell es Zetus Ti mar kihevertetek a nagy traumat es a babauciknak semmi baja nincsen!
nekem minden idopont jo jovo heten! :lol: Mennem kell! Puszi!

baratodildi
 
 


Sziasztok!

Fronell: A jaroka jo otlet, csak sajnos Bercelnek "tul szuk" minden, ami nem akkora legalabb mint a nagyszoba... :roll: Kulonben nem tud ossze-vissza forgolaszni... a legujabb egyebkent, hogy lerakja a fejet arccal a foldre (hason), felemeli a popojat, es ugy nyomul elore par centit, igazabol a fejen... kivancsi vagyok mikor jon ra, hogy felemelt fejjel konnyebben menne a dolog... :) Volt mar, hogy kb. 20 centire leraktam a kedvenc jatekat, es igy "elkuszott" erte par perc alatt. De legtobbszor csak forgolaszik, es amikor rajon, hogy igy csak meg messzebb kerult az ahitott jatektol, akkor nagyon beduhodik. Edes. :)

Hajni: jo hogy jelentkeztel, varom nagyon a kepeket Hannarol, majd felrakom a juniusi babak blogjara! (tenyleg, most mar tenyleg itt lenne az ideje frissiteni... :oops: Na jo, rakjatok fel a heten meg jo sok kepet, es akkor a hetvegen megcsinalom! :)

Fatima: orulok neked is, foleg mivel en a Szent Janos-os topikban teged ugyan megtalaltalak, marmint a hozzaszolasaidat, de Tarekrol nem talaltam kepet, es akkor nagyon elkeseredtem.

Ildi: ne aggodj, max. Timikenek kesobb "no be a feje lagya"... :) Kis huncut kislany lesz biztos :)
Egyebkent en meg nem hevertem ki ezt az agyrol-leesos dolgot... :oops: de igyekszem elhitetni magammal, hogy azeert nem vagyok olyan rossz anya, es hogy majd "lesz ez meg igy se"... :oops:
Orulok, hogy reagaltal a baba-talira, ezennel jelentem, hogy

DECEMBER 13-AN, AZAZ EGY HET MULVA CSUTORTOKON BABA-TALI NALUNK!!!
(Bekasmegyer, aki jon, annak majd kuldom a cimunket.) Gyertek minel tobben, tok jo szokott lenni amikor igy osszefutunk, en legalabbis mindig nagyon elvezem, meg Bercel is! :) Az idopontot hasrautesszeruen talaltam ki, ha vki jonne, de nem jo az idopont, akkor szoljon. Jaj Emese most jut eszembe, te penteken vizsgazol, nem? Akkor mi legyen? Tudnal jonni maskor? Mondjuk kedden? Ugyis kell pihizni a hetfoi vizsga utan... :) Na jo, akkor itt a kerdes: kedd vagy csutortok legyen???????????

zetus8
 
 

 
 

Ildi: majd' elfelejtettem! gratula a pelenkazon valo atfordulashoz!! :)

zetus8
 
 


Sziasztok!

JAJ még egy tali nékülünk, sajna mi hétközben nem jutunk ilyen messzire APA nélkül! De majd tavasszal, mi is megyünk!

Etus!
Ne rágd magad, szerintem nagyobb volt az ijedelem mint maga a baj. És teljesen igazad van, lesz ez még így se. Ettől TE még nagyon nagyon szuperanya vagy hidd el. Szerintem a rossz anyaság nem ezen múlik. Tegnap pl.a Corában egy csajszi úgy beszélt a 3 év körüli kisfiával a Büfénél, hogy majd kinyilt a bicska a kezemben. Pedig a kisfiú nem volt rossz, csak hozta a formáját éhes volt, nyűgös stb.mint általában a gyerkőcök. Majdnem odamentem, de visszafogtam magam. Régen is felbőszített, de mióta nekem is gyerekem van mégjobban. Pedig én nem aludszom már 6 hónapja :lol:

Fatima, Hajni gyertek nyugodtam bármikor! Szerintem nem nehéz megtalálni a fonalat, csak írjatok a gyerkőcökről és képet kérünk!

Ildi!
Gratula Timike nagyon ügyes lány! Milyen oltást kapott most? :roll:

Ja! Etus ti az új BCG-n túl vagytok :?: Hogy viselte Bercel?
A hason kúszás már Rozi babának is megy , lábak felhúzva és halad!

Pusszantás Bea

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Mármint kinyilt a bicska a zsebemben :lol:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Bea: haha, most lebuktal, te bicskaval a kezedben maszkalsz a Coraba...:)
December 17-en kapjuk meg ujra a BCG-t, ami azert is gaz, mert aznap este lesz Olivereknel a ceges evvegi/karacsonyi vacsora, es ugy terveztem, hogy vegre kimozdulunk kettesben par orara, hat igy nemtom hogy fog menni... de talan nem viseli majd meg annyira...

Szegenykem tegnap ota nagyon gyurogeti meg markolassza a jobb fulet, szerintetek lehet hogy faj neki?!?!

zetus8
 
 


Zetus!

Szerintem a bébibnek nincs semmi baja, csak ismerekedik a testével, de ha oda nyúl és sír akkor menjetek dokihoz. Hanna is mindig tépi a füleit és a haját.

baratodildi. Hanna április 28-án. Úgyhogy nálunk az ügyesség már el is várt. Mondjuk a Hanna 3,5 hónaposan átfordult, és 6 hónaposan felállt. Pedig biologiai kort tekintve még ő is csak most lenne 6 hónapos.

Ellőre is ellnézés kérek, ha kérdezek olyasmit amiről már írtatatok, de nincs idő sajan mindent visszaolvasni.

Főzelékkel hogy álltok?

Mi már mindent eszünk, már tejtermékeket is eszik, ma akarok szójatejből pudingot készíteni neki.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
hajnus83
 
 


Na akkor megpróbálom felvenni a fonalat! :wink:

És egy kis bemutatkozás....

Tarek június 17-én 6:46-kor született a János kórházban 3400 grammal és 54 cm-el császárral. Nagyon hosszúra sikeredett az itthoni jóslós időszak (24 óra), aztán a szülőszobán folytatódott 9.5 óra vajúdás, végül nem bírtam tovább és kértem a császárt. Na ez nem csak az én kérésemre valósult meg, hanem az orvosom is látta, hogy eléggé lassan tágulok + nincsen székelési ingerem stb, így hát az ügyeletes mondta ki az Áment mivel Tarek ugyan fejfekvéses volt, de nem helyezte be a kis buksiját a medencék közé. Hiába próbálták bepréselni a fejét, nem akarta! :) :wink: A kis akaratos!!! :lol: Már akkor is!!!! :)

Na de végül megszületett az én gyönyörűségem! És ez a legfontosabb!!! Ő a szemünk fénye!
4.5 hónapos koráig anyatejet kapott, majd végül meghoztam egy eléggé nehéz döntést! Elapasztottam a tejemet, mert nem bírtam tovább a napi 7X-i fejést! Sajnos nem tudtam szoptatni (befeléforduló mellbimbó + egyéb más tényezők miatt), így hát úgy voltam vele, hogy amíg bírom, addig fejni fogok. Sajnos csak 4.5 hónapos koráig bírtam! :( Tulajdopnképpen az eljétől fogva problémás volt az étkezése. Eleinte hasfájósság, később a tápi bevezetésekor nem akart enni egyáltalán. :( Én persze totál kikészültem és átragadt rá az én állandó feszültségem, ami minden ékezéskor jelen volt. Egymást stuffoltuk! Mára úgy tűnik, hogy minden OK. Én lenyugodtam és láss csodát: Tarek is eszik! Még mindig nem a súlyához képest előírt "adagot", de közelít.
Már eszünk almát, répát, sütőtököt és egyszer kapott banánt is! :)

Na rövide ennyi!

Ja! Hasról hátra forog! De fordítva nem hajlandó! Nem szeret hason lenni, csak ha alszik!!! :) Nagy dumás és non-stop nevet! Nagyon huncut, eleven és egy igazi kis ördög!!! :lol: :lol: :lol:
Jelenleg (múlt vasárnapi mérés alapján) 6280 gramm és 64 cm!

Fotók következnek... (nem időrendben! össze-vissza)

Kép Alvó nagyfiú

Kép Bekaplak

Kép Járókában

Kép Manócska

fatima
 
 


Zetus:
Nekem mindket idopont jo :lol:
Kerek cimet priviben! :wink:

fatima:
Tarek nagyon szep kisfiu!Mi az oszilet es az almat probaltuk eddig. igazabol nagyon problemamentesen eszi oket. :)
fatima en csak 5 hetig csinaltam ezt a fejes etetes, fejes etetes dolgot, de szornyu volt. Most csak etetek es utana fejek. Jelenleg megint 6x. Igy is ramegy egy rakas ido a fejesre, de legalabb meg a tejtesonak is van mit ennie. december vegetol mar le szeretnek a fejesrol fokozatosan allni. Mondjuk mostanaban megkinalom a lefejt tejjel Timit utana, szinte mindig iszik is belole. Szoval nincsen teljesen hiaba legalabb a nagy melo, ami tobb, mint napi 2 ora igy is!!!

hajnus:
Na mi meg nem vagyunk ennyire mozgekonyak! Gratulalok hozza!

junius:
Agyhartyagyulldas ellenit kapott, melingococcus... Nem tudom hogyan irjak ? :oops:

tegnap eloszor este 9-tol aludt reggelig. Mondjuk hajnalban 4-kor tartott egy kis kaja szunetet, ami ropke 2 ora hosszat tartott. :shock. Mindegy ezek a napok most a szoktatase. hatha sikerul atallnunk erre az eletformara. Nekem nem okozna gondot az ejjeli etetes, de a 2 ora ebrenlet kicsit durva volt. Csak amikor hagytam fenyben jatszani 20 percet, amig en aludtam egyet, akkor lehetett bealtatni. reggel meg kakis volt, ami sosem szokott lenni. Szoval alakulunk.

baratodildi
 
 


Fatima! valóban elég hosszú ideig vajudtál. Nekem elég volt a 12 óra is.

Én is leirom mi történt velünk!
30-dik héten 4-5 perces fájásokkal kerültem a kórházban, akkor 38 óra szülöszoba szerencsére a méhszájam nem nyílt Miután kikerültem a kórterembe 1 hónapig infúzióval bent tartották Hannát. /48 óra infúzi 24 óra nélkül, sajan ne tudták beállítan gyógyszerrel! Majd a 35-dik hetet betöltve hazaküldtek, hogy ha eddig nem született meg a baba akkor csak bekébzelem a fájásokat! Két napig bírta a magzatburok az állandó feszülést, majd elrepett! /Szerncsére kaptunk többször is tüdőérlelőt/.
Irány a szülöszoba! Enyhe fájások! Tejesen zárt mészájjal indultunk neki szülésnek! 7 óra után oxitoci ezután 5 órán keresztül perces fájások. Majd a kislányom megszületett áprl. 28-án 11:35-kor 2400-g-mal és 47 cm-rel. Nagyon ügyes volt még oxigén sem kellett neki, persze le vitték a koraszülött intenzívre, sajna nagyon besárgult és a pisijébe teláltek baktert így 5 nap antibiotikum kezelés. És mivel csak öt nap után adták oda szoptatni, így ő is nagyon lust volt és az is szopizni, úgy hogy nálunk is napos téma még most is a fejés. Egy kicsit szopizik majd jön a pótlás! Mosr hogy már rendesen eszik, már csak este és reggel van cicizés! Végül is 13 nap után jöhettünk haza! Hanna 1 hónaposan volt 3 kg, de már nem aggódok, hogy mennyit eszik eszik amennyi jó esik neki. Most 7200 körül van.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
hajnus83
 
 


Volt egy kis időm és visszaolvastam egy-két szüléstörténetet!
Úgy érzem mintha csak most történt volna, hogy megszületett a kislányom! Gondolom mindenki így van vele! nekem nincs rossz élményem a szülésről, amikor megyszületett a Hanna úgy érezeztem nem is volt vészes, látom azért páran máshogy gondoljátok!

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
hajnus83
 
 


Bakker elszallt amit eddig irtam, pedig nem volt keves... :( :( :(
Nagyon almos vagyok, ugyhogy nincs lelkierom meg egyszer begepelni... csak roviden:

Ildi: mindjart kuldom a cimet mailben, lehet hogy csak Bercel-Timi-randi lesz?!? :) Na majd kiderul, azert szeretettel varjuk a tobbieket is, meg mindig mindegy nekem, hogy kedd vagy csutortok! (Ildi neked melyik jobb??)

Fatima: Nagyon szep a kisfiad, aranyos kepeket raktal fel! :)
Szulesed... megertelek, 24 ora "szenvedes" otthon, utana hosszu orak a korhazban... aaaaaaaaaa! Mi ejjel fel1-re ertunk be a korhazba, akkor igy visszagondolva magara a "rendes" fajasokra, meg nem volt semmi, fel 3-kor elment a magzatviz, na onnantol kezdve "halal", es bar viszonylag hamar megszuletett Bercel (reggel 8:38-kor, tehat 6 ora alatt), de en mar 2 ora elteltevel orditottam, hogy vigyenek a mutobe, es azonnal szedjek ki belolem a gyereket... nagyon fajt. :oops: Nem is tudtam, hogy ilyen fajdalom letezik...
Hajni, tok jo, hogy neked ilyen pozitiv elmeny volt, irigyellek erte, engem meg most is kiraz a hideg, ha magara a szulesre gondolok, pedig rossz szavam nem lehet, fogadott szulesznom volt es tok kedves, vegul a doki is egy jo fej no volt, de akkor is... eddig is tudtam, hogy kulonbozo fajdalomkuszobbel rendelkezunk, de a szules ota ez meg inkabb megerosodott bennem... es az enyem elegge alacsony... :) De szerencsere az ido szepit, meg hat eleg csak raneznem a kisfiamra, es nem szamit semmi mas, mert imadom! :) De az is teny, hogy kellett egy honap, amig ugy igazan "kihevertem" a dolgot, es azt mondtam, hogy na jo, lehet hogy majd szulok meg... (elotte 4 gyereket szerettem volna... :) Na jo, 3at azert most is szeretnek! :)
Es neha tenyleg olyan, mintha csak tegnap lett volna maga a szules! Maskor meg az az erzesem, mintha mindig is velunk lett volna ez a kis csoda, es nem is lett volna elotte elet! :)
Egyebkent ha nekem vki azt mondta volna, mint neked a 35. heten, hogy "ha eddig nem szuletett meg a gyerek, akkor csak bekepzeled a fajasokat" hat en tuti orrbavagtam volna az illetot vagy valami hasonlo... pedig nem vagyok egy agressziv tipus...

Jo hogy irtad, hogy Hanna is tepi a fulet, akkor ez lehet vmi eletkori sajatossag? En azt hittem, faj neki... vagy egy hete nathas mar, gondoltam talan rahuzodott a kis fulere. Az eses ota szerencsere egyebkent ugyanolyan jokedvu mint mindig, nem tunik ugy, mintha fajlalna vmilyet... szerencsere...
Ja, es te is tehetnel fel kepet Hannarol!

Na megyek alukalni...
Jo ejt!

zetus8
 
 


Ja, es kepzeljetek ma Mikulas-bulin voltunk az ikertesom volegenyenek a cegenel, Bercel tokre imadta, foleg a lufikat meg a Mikulas-csomagot, mert zorgott, es hat ugye ami zorog az csak jo lehet... :)

zetus8
 
 


Sziasztok :)

Navégre, bepörgősödött kicsit a topic :wink: Olyannyira, hogy most nem is tudok reagálni :shock: De a táblit azé hoztam :) Meg persze üdv újra Hajninak és Fatimának! :D

Kép

Jó éjt

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


zetus
Talan a kedd jobb, de vegulis mindegy. :D :D :D
Azert masok is johetnek :wink:
Rohanok most, de ma meg remelem jovok. :roll:

baratodildi
 
 


Sziasztok Csajok!

Fatima nem irirgyellek a 4,5 hónapos állandó fejés miatt. Szerintem így is csúcsteljesítmény, hogy eddig anyatejet kapott Tarek (aki gyönyörű pofa). 10-ből 8-an egy hónapig nem csinálták volna ezt meg.

Hajni!
A főzelékből nálunk eddig a Hipp-es sötőtök, burgonya jött be. Azt nagyon szereti. Háromszorra eszik meg egy üveggel, mi még csak ismerkedési szinten, vagyunk. Amit én főzök az nem kell neki :roll:
Almát, őszibarackot és narancs levet evett eddig a gyümölcsök közül. Ezeket is szereti.

Képzeljétek mióta párásító készüléket használok, mindent belep a szobába ilyen fehét porszerűség. A pára rakódhat le, vagy vízkő?

Etus a Mikulásbuli szupi lehetett! Én is elvittem Rozi babát a baba - mama klubba, de mire odaértünk lelépett a Mikulás, mert állítólag melege volt. Pedig felébresztettem a gyereket, rohantunk mint az őrült és csak 20 percet késtünk. Nagyon csalódott voltam :cry:

Írjatok (Kata megint eltüntél!)

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Bea: de gaz, hogy ilyen hamar lelepett a Mikulas... meg hogy meleg van... kit erdekel??? Akkor minek vallalta el... rohej... egyebkent mi is kestunk a bulibol fel orat, mert Csepelre kellett kimennunk pentek delutan a legnagyobb dugoban... Viszont szerencsenk volt, mert kiderult, hogy a telapo fel oraval kesobb jon, tehat pont idoben erkeztunk... :)

En meg nem hasznalok parasitot (karacsonyo ajandek lesz apukamektol), ugyhogy nemtok nyilatkozni feherpor-ugyben, de erdekel masok velemenye, mert majd lehet hogy nalunk is lesz ilyen, es mivel nem vagyok egy nagy portorlo, nem szeretnem ha tiszta feher lenne a lakas... :)

Mi meg mindig gyumolcsot eszunk delelott,egyszeruen imadja a gyerek, 100 grammot adok neki, tobbet is megenne, de nem merek neki tobbet adni, nehogy fajjon a hasa. a doki meg ezt is sokallta, azt mondta hogy inkabb adjak neki 50-50-et delelott meg delutan...

Van egy gyerekdalos cd-nk, Bercel nagyon szereti, most is az megy, o meg hallgatja... na jo, kozben nyalogatja a textil-konyvet, de nyugodtabb mint az elobb, amikor nyugoskodott... benyomtam a cd-t, most azzal elvan... :)

Ja, es szombaton eloszor kuszott, "rendesen", a ket alkarjan... a kedvenc kis kockajat raktam le 20 centire tle, es mondtam neki, hogy menjen a kockaert. Persze nem ez haotta meg, hanem az, hogy lengettem elotte, aztan meg leraktam. Es "elindult", es meg is szerezte! :) Igaz, neha eldolt oldalra, az hitte, igy gyorsabban megy, aztan rajott hogy igy csak messzebb kerult, na akkor kicsit mergeskedett, de visszagurult, es "ment" tovabb.

Hat mivel senki mas nem reagalt, HOLNAP BABA-BULI NALAM, ha mas nem, Ildiekkel. :) Jo lesz biztos, majd hozok kepeket, ez mar a 3. randijuk a gyerekeknek! :)

zetus8
 
 


Sziasztok!

Hú de régen írtam. Először is Boldog Mikulást így utólag mindenkinek, minden csöpség gyönyörű.
Mi jól vagyunk, Balázs pörög-forog, kúszik-mászik és sokat rosszalkodik. Eszünk sokmindent, általában hajnalban tápszer /már a humana 2/ 170 gramm, délelőtt pép, rá 2 órára a fuktapura féle gyümölcsök egyikét, délben változó/ pulyka-csírkehús, répa, brokkoli, rizs, alma, zöldségkrém, szóval sokfélét/, délután gyümölcs, este pép. Súlya 7 kiló, 72 cm. Ülni már egy ideig megül, állni szeretne de nem hagyom.
Mikulás jól telt kapott sok ajándékot és plüssállatot, imádja mindet. Karácsonyra szüleimtől megkapta a fisher fpice varázslatos vonatot és nem tudom elvenni tőle, tőllünk a tanuló kutyust kapja.
Etetőszékben szépen megül már, de az evés nem egyszerű, mert ő nem ér rá enni :)
Róllunk kábé ennyi. Teszek fel pár képet. Kép Kép Kép Kép Kép Kép




KépKépKép
rena10
 
 


zetus:
Most olvasom csak :oops: Szoval akkor csutortokon talalkozunk :oops:

Hat a mai ejjel bizonyitja, hogy meg nem teljesen sikerult az ejszakai alvasban az atallas Timinek. Most mar 9-kor leteszem aludni, eddig volt amikor ataludta az ejszakat, bar onmagahoz kepest sokszor kellett hozza kelni a cumit benyomni, de ma ejjel 2-4.30-ig boldogitottuk egymast. En mar a siras hataran voltam. :roll: Mostanaban valami bitang nagy valtozason megy keresztul, mert mar nem nagyon szereti ha altatom, inkabb egyedul alszik el a kisagyban vagy a babakocsiban delelottonkent. Mar volt olyan is, hogy a jarokaban aludt el. Mondjuk kell neki hozza a cumi es a kedvenc zold nyalkendoje :)
Mostanaban mar rendszeresse valt szerencsere a forgolodas. Ma mar hasrol is megfordult a jarokaban.
Tegnap repaval probalkoztam, de nem volt nala tul nyero, gyakorlatilag vegig oklenedezett tole. Az almat es a baracklevet nagyon szereti mar. A sulya is veszettul no mostanaban. Mar 7,65 kg. A lefejt tejcit is szinte mindig teljesen megissza, miota rajott a cumisuveg mukodesere. :lol:

Rena:
Jok a kepek nagyon!

Irigykedek a sok mikulas unneplo gyerkocre! :) Mi nem voltunk sehol, de jovore anyukamekhoz mar most meg vagyunk hivva mikulasra :) A karacsonyi vasarban valo setalast viszont imadjha. nem tudom a fenyek vagy az illatok a nyerobbek, de annyira latszik rajta, hogy elvezi. :)

Koszi a szuletestoprteneteket is! Nekem meg most is egy alomszep emlek es alig varom, hogy ujra terhes lehessek es ujra szulhessek. :oops:
Megyek, mert kint alszik a folyoson, megnezem, hogy minden ok -e...

Jah majd elfelejtettem....

Szonibaba, ha olvasod:
Sok sok sikert a vizsgahoz!!!!

baratodildi
 
 


Ildi: no problem, csutortokon is sok szeretettel varunk, max. annyi valtozas lesz, hogy akkor mar nem lesz kedvem meg egyszer fini kalacsot sutni neked... na jo, csak viccelek sutok valamit azert... :wink:
sajnalom az ejszakatokat, szegeny Timike azt hihette hogy mar reggel van es jatekido... :) Mi is sokszor kelunk, 4-5szor minimum, de ebbol 2szer iszik, egyszer eszik ugy 6 korul... Altalaban vizet adok neki, de az elmult 2 napban 80-20 % aranyban higitott viz-edeskomeny-almalevet kapott (a 80 % a viz) mert azt imadja, de lehet hogy tobbet nem adok neki, mert eleg maceras ejjel 2kor fogat mosni vele... ja... mosni a nemletezo fogait ilyen ujjrahuzhato izevel... :)) Mondjuk minden ilyen kelesnel nagyon hamar visszaalszik.
HIhetetlen hogy gyarapszik Timi... en mar nagyon kivancsi vagyok Bercel mekkora, lassan egy honapja hogy mereckedni voltunk... na majd hetfon, a BCG elott... irigyellek, amiert a parod nem hallgatott rad, es megvette a merleget... te barmikor megmerheted... :)))

zetus8
 
 


Sziasztok!

Olvasóban voltam azért......
És borzasztóan sajnálom, hogy a babataliról lemaradunk.......
De már későn láttam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ugye lesz még????????????
És Etus, akkor ehetünk mi is a kalácsból?????

Szóval én meg azért maradtam már megint így le, mert elkezdtem sütni, meg sok babás program jött most össze, ráadásul sokat ültem a neten, mert tájékozódom annak kapcsán, hogy hogyan lehetnék szoptatási tanácsadó! Annyi az energiám ezzel kapcsolatban, hogy NA :) Szerveznék szoptatásra felkészítő tanfolyamot stb stb......Úgyhogy teljesen rákapcsoltam!

De most itt vagyok!! :)

Rólunk: Palkót múlt héten mértük: 7kg és 67cm.
Kezdte a védőnő pedzegetni a hozzátáplálást, de én még halogatom!
Ő is emelgeti már a popóját, próbál haladni, de még nem sikerült. De forgással megoldja a játék elérést! Ügyi babi! Olyan éberke lett, hogy már fél7kor ébred! Érdekes,mert Johi is ilyen korán kuruttyoló volt fél évesen!

Rakok fel képeket, műtermiek, unokatestvérem felesége csinálta! Nagyon édesek! Remélem nem baj...Csak 3at rakok fel, nem akarlak titeket untatni!

LÁNYOK!!!
Sok kitarás az éjszakázósoknak!!!! Átérzem, tudjátok, mi a Johival kínlódtunk úgy 1-2 hónapja!
Persze nem oldódott meg, mert most velünk alszik, de optimista vagyok, hogy majd elmúlik. Most szünetet tartunk az ágyába szoktatásban, majd januárban!

ILDI,
Timike szép nagy baba már, és örülök, hogy tökélyre fejleszti a forgolódást is!

ETUS,
Mi is szoktunk zenét hallgatni! Johi még táncol is. Palkó a Frank Sinatrát szereti nagyon, Johi inkább a Mesemondót, de ők is jól el vannak.
(tegnep kipróbáltam, a Guns 'n' Roses nem jött be! :wink: )

LÁnyok, mennem kell vasalni!!!!
Igyekszem gyakrabban jönni, és remélem egyszer mi is tudunk menni babatalira!!! Puszi

Kép


Kép
skat
 
 


Kép KÉPEK Kép Kép

Kép


Kép
skat
 
 


skat:
Tenyleg nagyon nagyon klassz kepek! Szoptatasi tanacsado jol hangzik. Hat mi ma probalkoztunk a sutotok izevel, mivel a repa nem nyerte el Timi tetszeset. A sutotoknel viszont meg a nyelvet is kinyujtotta, hogy adjak meg. Nagyon cuki vele! Mondjuk igy is meg par hetig csak osszesen 1/3 babyuveg kajcit kap naponta, mivel inkabbb csak az izekert csinalom, mint a sulya miatt: :) Aztan majd januarban kezdjuk az igazi hozzaetetest.
Nagy frasz am a dragasagom, mert rajott arra, hogy a lefejt tejcit megkapja utana es mar nyog, ha meglatja a fejeshez hasznalt cumisuveget es egyenesen bombolni kezd, ha elveszem tole es nem adom oda neki az egesz adagot, vagy amennyit eppen kerne. Azert rendszert nem szeretnek belole csinalni, mar le is allitom magam vele, a celom elertem, mert megtanulta kezelni a cumisuveget es igy legalabb itthon lehet hagyni a nagymamara, ha eppen szukseges valami veszhelyzet miatt.

zetus:
A vegen Ti jartok babauszasra?
Akkor holnap jovunk Timivel. Szerintem, ha minden jol megy 9 korul indulunk.

baratodildi
 
 


Ildi: ma nem voltunk itthon delutan, ugyhogy csak most olvaslak.... de a lenyeg, hogy varunk titeket holnap, tok mokas lesz! :)
Babauszasra nem jarunk, mert el voltunk maradva a 4hos oltassal, csak november kozepen kaptuk meg, en decemberben akartam kezdeni igy a babauszast, de a dokim lebeszelt rola, mondvan hogy nem annyira okos telen elkezdeni... mondjuk talan igaza van, nem orulnek neki ha allandoan taknyos lenne Bercel, igy is van hogy az... szoval majd csak tavasszal kezdunk el jarni. De mar nagyon varom, mert annyira imad pancsizni!
Sutotok... van meg egy fel itthon, ha gondolod majd sutok Timikenek holnapra... :)

Kata: Huuuuuu nagyon jok ezek a kepek, szerintem rakj fel tobbet, ne csak ezt a harmat! :wink: Palko alla kesz... teljesen beleszerelmesedtem... :) Johi is nagyon cuki ezzel a ket copffal... eeeeeeeeeees te is jol nezel ki na! :)
En imadom ezeket a baba-talikat, meg ha csaladiasak is :wink: , szoval ne aggodj, lesz meg, es ha jo leszel meg kalacsot is sutok. vagy csokis sutit - abban en vagyok a legjobb! :D

na megyek aludni, hogy holnap kipihentem varjuk Timikeeeeeeeeeeeeet! na jo, meg az anyujat... :)

zetus8
 
 


Sziasztok!

Na itt vagyunk újra. :) Csak mostanában úgy összejött egy csomó olyan progi, ami jobb annál, mint a gép előtt roskadás! :wink: :)

Skat, Rena!
Nagyon szépek a gyerkőceitek! :) Én is szívesen látnék még több képet! :)

Egy kicsit rólunk...
Képzeljétek! Mi is elég gyakran kelünk már egy ideje éjjel. Pedig továbbra is csak 1X eszik éjjel kb fél 2-kor. Mi 5X eszünk amúgy és az esti evés 7:30-kor szokott lenni. Szerintem ez a gyakori meg-megébredés tuti a fogzássalvan összefüggésben, mert csak azok az anyucik "panaszkodnak", akiknek a babája belépett a fogzás korszakába! :(
Tarek azelőtt csak 1Xkelt fel, volt hogy nekem kellett ébresztenem. Most meg rendszerint 11 és éjfél között ugráltat! :) Konkrétan van úgy hogy az ágyamig (pedig nagyon közel van az övéhez :arrow: egy szbában alszunk még) sem érek el és már fordulhatok is vissza. Igazából nem is ébred fel, csak nyöszörög és mivel hason alszik, így a kis popóját tologatja fel és kúszik hátrafelé egészen a pelenkázó alá. És sajnos tudom, hogy ha hagynám, akkor előbb-utóbb sírás lenne a vége. Így hát megelőzöm a "bajt" és a hátára fordítom, cumi be és alhat tovább. Kivéve amikor ez sem válik be!!! :lol: :lol: :lol:
Na de hát mit lehet tenni???? Ez van! Majd kinövik. Nem??? :) :roll:

Csajok! Azt szeretném kérdezni, hogy a ti gyerkőceitek mennyi tejet vagy tápit esznek kb egy nap? És mennyi mellette a gyümivagy zöldség vagy husi? Azt esetleg tudjátok, hogyvajon kb 80 ml répapüré mennyi tápinak felel meg??? Ha valaki tudja lécci írja meg!
Nálunk az evés mindig is problémás volt! :( Most is örülünk, ha egész nap megeszik Tarek 800-850 ml tápit. Mostmár eszik egyszer naponta répapürét vagy sütőtökpürét is. A max eddig 80 ml. Gyümit (almát) ritkábban kap, mert pont délelőtt szokott elég jót aludni és mire felébred majdnem elérkezik a délelőtti tépi ideje. Egyelőre még nem merem felváltani a délelőtti tápit gyümire. Így is csak 6.5 kg-sak vagyunk és kb 65 cm.

Na lépek.... alszom még mielőtt kezdődik a 11 órás műsor! :wink:

Jó éjt!

F.

fatima
 
 


Etus, Ildi!
Nagyon irigykedek ám a tali miatt és tavasszal tutira megyünk mi is, legfeljebb míg mi együtt vagyunk Apa szétnéz a nagyfaluban. Bár mondanám, hogy TI is bármikor jöhettek hozzánk, de gondolom ez elég macerás lenne. Szóval ha valaki Miskolc környékén járna szívesen látjuk bármikor :oops: Én is akarok csokis sütit :wink: KÉPEKET!!!!

Kata!
Nálam Johi továbbra is nagy KEDVENC, pedig még csak képen láttam. Ez van na nem tehetek róla!

Fatima!
Szerintem Tarek nagyon jól eszik. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy a jelenlegi súly + 1/3-ot kell (a nagy könyv szerint) megenni a gyereknek. Szóval ha 6 kg. a gyerek akkor 900 ml. a napi adagja. Remélem érthető voltam. Ennyit a matekozásból, lelövöm magam :shock: :roll:

Rozi nem eszik meg ennyit az tuti, egy napig mértem. De jól fejlődik látom, hogy jólakott nekem ennyi elég. Amúgy is ez az ÁTLAG gyerek, a MIENK MEG MÉRT LENNE ÁTLAG(os)!!!

Ja és Fatima!
Az éjszaka ébredésekben tutira én vagyok az nyerő!!! Rozi baba június 12-től ébred éjjelenete kb. 5*, a külömbség csak az, hogy most visít közben (ez már fogzás lehet).

Pusszantás Bea

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Judit!
A heti súly: 6.360 g.

És egy tegnapi kép Rozi babáról

Kép

Bea

Kép[/url]
június
 
 


junius:
Rozi gyonyoru!!!! Mi megyunk le 23-an Abaujkerbe es kb 2 hetig lent leszunk. :) Jo lenne osszehozni egy kis talalkozast :D

fatima:
En sem valtottam meg ki etkezest Timinel, mondjuk o 5x eszik csak. En a 12 oras szopi utan adom neki a gyumolcsot. Szereti azutan is nagyon. :) Pedig azt hinne az ember, hogy jollakott mar. Persze meg nem eszik rekord mennyisegeket, de azert 3 nap alatt egy bebietel lecsuszik. :lol:
Szerintem probald Te is pluszban meg a gyumit is a tapi melle. :roll:

Zetus:
Szuper volt nalad! Mindenki sajnalhatja, aki nem jott! Az ebed szuper volt, Etus igazi szakacs! :) A gyerkocok mar kifejezetten erdeklodtek egymas irant. :) Mondjuk Timi altalaban kikosarazta Bercel kozeledeset :lol: Ugye teszel majd fel par jo kepet! :wink:

Szonibaba:
Vizsga hogy sikerult?

Timi ugy tunik megszokta a korabbi fektetest, mert mar nem kel ejjel az utobbi 2 napoban. Szerencsere 1 hetig tartott a nehezebb ido. Most kb 1-2x kell neki meg a cumit odaadni ha felsir. A fogzast viszont megerositem, mert van olyan ejjel is amikor rengetegszer felsir es alszik is tovabb. Szegenykek, ugy sajnalom oket, hogy ez igy faj nekik :( A dentinox viszont kopp-kopp eddig mindig segitett.

baratodildi
 
 


Ja igen, a hetis sulyunk pedig 7670g :lol: Fantasztikus mennyire meghurkasodott :lol:

Fatima:
Nalunk az etetesek ugy alakulnak, hogy 8, 12, 15, 18, 20.30. Igy kb 9-kor fekszik le, de van, hogy az utolso etetes kicsuszik kb. fel orat, ha nagyon ebernek tartom es nem akar meg aludni latszolag. Ejjel mar nem eszik, mondjuk Timi ilyen szempontbol alom baba, mert miota nem koltom fel kb 6-7 alkalommal kert csak ejjel enni, mert felebredt valamiert teljesen 2-3 ora hosszara. Amugy ataludta minden ejszakat a mar emlitett felsirasokon kivul. Evvel ram utott, en nagyon jo alvo voltam babakent. A kovetkezo gyerkoccel viszont biztos visszakapjuk a mostani luxusert a böjtöt es a ferjem genjeit orokli, aki mar 6 hetesen is max 8 orat aludt osszesen egy nap :lol:

baratodildi
 
 


ÉLJEN BERCEL!!!! FÉL ÉV NAGY IDŐ! :lol:

baratodildi
 
 


ROZI baba is látom 2 napja volt fél éves szülinapos! :lol: Éljen, éljen!

baratodildi
 
 


lanyok, a nap hire: MEGVAN A FELEVEM!! Ma voltam az egyetemen (persze Bercellel, nem tudtam kire bizni) es mindent sikerult elinteznem-beiratnom-leadnom stb. szoval ha igy haladok, lehet hogy megis diplomzom nyaron! Mar csak egy felev es vegeeeeeeeeeee! :))
Most jottunk Piliscsabarol, majd jovok kesobb, es rakok fel kepeket a babarandirol, edesek nagyon, csak most rohannom kell etetni Bercust mert mar nagyon meltatlankodik, meg egyebkent is szegeny rengeteget volt ma babakocsiban, vonatoztunk meg minden, szoval jatszok most vele delutan, de este jovok mindenkepp, ES HOZOM A SZUPI KEPEKET. :))) tok jo babatali volt, muszaj havonta csinalni egy ilyet... legalabb... :)
Szoni: drukkhegyek mennek, vagy mar tul vagy rajta? Tobbiekre este reagalok, tenyleg rohannom kell

zetus8
 
 


Sziasztok :)

Jó rég vótam (nanemmintha hiányoztam volna :) )... nem győzök visszaolvasni...noakkor neki is gyűrkőzök :wink:

Zetus...már akkor tudtam, mit fogsz írni, amikor csak a “bevezetőt” olvastam...legnagyobb félelmeim egyike, hogy Annaluca lepottyan az ágyról! Borzasztó lehetett...sajnos ez akármikor előfordulhat...és ez még csak az első a sorban! :? :( :) Mennyi ilyen, meg még durvább lesz még!? :roll: Heh...
Kiderült, miért gyűrte Bercus a jobb fülét?

Hajni, akkor nem volt problémamentes babavárásod... :( Ügyes kislányod van, én is már alig várom, hogy Annalucus kússzon-másszon végre :D Később meg majd gondolom visszasírom ezt az időszakot :roll:
Én ma már úgy gondolom, hogy a lehető legkönnyebb szülésem volt :wink: Főleg, hogy miket olvastam már azóta... Ott, akkor qrvára fájt, de másnapra már koptak az emlékek :) Részemről én már várom, hogy újra pocaklakóm legyen :wink: Azért még várunk, szeretném kiélvezni Annalucust :D

Fatima, csatlakozni sosem késő! Gyere gyakrabban, ha tudsz :) Jó hosszú vajúdásod volt... El tudom képzelni, hogy milyen nehéz döntés lehetett a tejelapasztás :( (Én már abba is majd belepusztultam, hogy a gyerekem nem csak anyatejet kap :( ) De napi 6-7 fejés elég durva... Noh, a lényeg, hogy mindketten jól vagytok! :D Tarek nagyon szép kisfiú, hatalmas bogárszemei vannak :lol:

Ildi, mekkora az a nagy kutacs? Én nagynak érzem Annalucusét (mintha értenék hozzá :oops: ), de a dokibácsi nem mondta, hogy valami gond lenne vele; kedden voltunk, szűk 2x2-es nagykutacsa van.
Egyszer én is elmentem kendőbe kötött Bogyómmal vásárolni...soha többet :? :lol:
Gratulálok Timinek a hasraforduláshoz! :D

Skat, wow, szopis tanácsadó leszel? Az jóóóó! :D Az én példámból kiindulva, minden szülészetre kéne legalább egy! :? Szépek vagytok együtt :D Illetve együtt is :)

Fatima, én 3 hós kora óta nem írom a kajamennyiséget, de sztem Annalucus ma sem eszik meg 800 ml tápit...

Képek a taliról? :)

Rozibabának és Bercelnek Boldog Féléves fordulót!

Mi tegnap ültük meg, névnappal egybekötve :) Szüleimnél ünnepeltünk, kapott két tortát, mindkettőbe belemászott :mrgreen:

Este hozom a táblát.

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Június, látom Rozi is el van látva kisbarátokkal :lol: Nagyon édesen-huncutul nevet a képen :D

Zetus, gratu a félévedhez :)

Naitta tábli:

Kép

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Fatima: Hat nekem fogalmam sincs, mennyi tejet eszik egy nap Bercel, amikor legutobb Ildieknel voltunk, akkor ket etetest lemertem, delben 270 grammot evett, aztan 3kor 100-at. Szoval tok valtozo, hogy mennyit kajal, igy tehat kiszamithatatlan/napra igy merleg nelkul... ami biztos, hogy delelott 10 korul 100 gramm gyumolcsot eszik meg (ennyi egy frutapuras vagy hipp-es adag) - abbol enne meg tobbet, csak felek hogy fajna a hasa. Viszont ha delutan 4-ig nincs szeklete, akkor delutan is kap gyumit ugyanugy 100 grammot siman benyom, es akkor utana altalaban jon a kaka... :)

El sem hiszem, hogy Bercel mar fel eves... Olyan naaaaaaaaagy fiuuuuuuu!! :))

Judit: dehogy nem hianyoltunk teeeeeeeeeeee! En legalabbis igen! :) Annalucusnak is Boldog feleves szulinapot, regen raktal fel rola kepet! Mondjuk egy ilyen tortaba-belemaszos erdekelne... :)
Nem derult ki sajnos, hogy miert gyurogeti a fulet es neha meg mindig csinalja, de mivel nincs rossz kedve, es teljesen okesnak nez ki, ugy gondoltam megvarom a hetfot, amikor ugyis megyunk oltasra, es akko rakerdekez a dokinal, remelem semmi baja nem lesz...

Bea: Tok cuki Rozi! Par kepen ugy latom, hogy mintha hasonlitana Bercelre, szoval nekem bejon... :) Igy utolag is boldog fel eve neki is :P

zetus8
 
 


Na es akkor a kepek... :) Egyebkent tenyleg nagyon erdekes volt, hogy amikor kb. egy honapja talalkoztak a manok, akkor szinte csak fekudtek egymas mellett, most meg!... :) Bercelnek nagyon tetszett Timike, allandoan hozza akart kuszni, meg "ramaszni", de Timi rendes lany modjara kicsit "kellette magat"... :))

Kép Megjött Timi! Kép Kép Kép a dáma :) Kép anya s lánya Kép ismerkedés Kép ismerkedés2 Kép Bercel vegre elkapta Timiket :) Kép Timi elbújt Kép Timi elment

zetus8
 
 


Balwin:
Koszi a tablacskat es a feleves szulinaphoz gratulalok Annalucusnak is! Kepeket tenyleg szivesen nezegetnek a bulirol! :lol:

Zetus:
Jok a kepek, de magadrol miert nem tettel fel? :wink:

Lanyok, az ha egy etelre allergias a picur az mibol latszik? Timinek tegnap az egyik fulecskeje mogott apro piros pottyok voltak es az egyik arca ki volt pirosodva, mintha lazas lenne? Aztan mara elmult? Ez lehet a sutotoktol? Tegnap mar 6 kiskanallal kapott belole... :roll:

Az alvast meg jol elkiabaltam, mert tegnap csak 11-kor aludt el :roll: :oops:
Jo hetveget nektek!

baratodildi
 
 


Minden fél éves babaesznek boldog születésnapot!

baratodildi: nem hiszem, hogy a sütötök lenne a ludas, mert akkor már az első alkalommal kiütötte volna. Hanna egyszer volt piros pöttyös, de akkor a lábujjától a feje tetejéig. Szerintem akkor a szilva volt a hibás!

fatima: Ne aggodj , hogy Tarek mennyit eszik! Én úgy tudom, hogy a babaák ha elértek a 6 kg 800- 1000 ml között esznek: Amúgy ha elkezdted addni neki a gyümi akkor már csak ő fogja tudni, hogy mennyit akar enni. Én is nagyon aggodos voltam. A súlya tejesen rendben van, Hanna 7 hónaposon volt 7 kg és 68 cm: Én is kicsi vagyok , hát ő is kicsi. Én 18 kg-mal mentem első osztályba, a tanácacsadáson pedig volt egy kislány aki 1,5 éves és már 18 kg.

Hanna már az egész házat uralja, nincs számára távolság. Az elmúlt egy hétben csak azt hajtogatom, hogy NEM- NEM SZABAD. Mindezt kúszva teszi. Nem értem mért nem akar mászni már. Két hónapja kúszik. :roll:

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
hajnus83
 
 


Köszönöm csajok Rozi baba nevében is a féléves jókívánságokat!

Én is hasonló jókat kívánok Bercelnek és Annalucusnak! Remélem nem hagyok ki senkit!!!!!

Nagyon szupi lehetett a randitok olyan drágák, főleg ahogy Bercel huncutkodik Timikével! Azért látom Timi ellenállt, nem adja olyan könnyen magát!

Ildi!
Bármikor szívesen látunk benneteket, ha gondolod elküldöm priviben a telcsi számom és akkor talán egyeztetni is tudunk.

Etus!
BOLDOG NÉVNAPOT holnapra! :lol: Azért most köszöntelek, mert lehet, hogy holnap elfelejtem vagy végelgyengülésben kinyúlok :? Még főztél is??? Hogy csinálod???

Drasztikus változást kell bevezetnem, mert NEM BÍROM TOVÁBB az éjszakai keléseket!!! :cry: Ennyi volt. Még nem tudom mit fogok csinálni, de valamit az tuti!

Pusszantás (a 6 hónapja és 3 napja nem alvó) Bea :( :x

Bea

Kép[/url]
június
 
 


JA! Etus milyen félév :?: Erről jól lemaradtam!!! Azért gratulálok :lol:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


zetus:
Gratulalok a vizsgadhoz!!! :)

junius:
Meg meg kell beszelnem a ferjecskemmel a programot, de remelem lesz ra mod :) Akkor majd hivlak.
Milyen drasztikus dolgokat tudsz csinalni? Gondolom mar szinte mindent probaltal. :roll:
Nalunk most alvasilag az uj, hogy Timi nem szereti, ha altatom, ami elegge megneheziti az elalvast. Most is mar regen aludnia kellett volna, mert 3 ota nem aludt, de inkabb csak nyuglodik, nem akar aludni. Legtobbszor a babakocsiban elalszik magatol, de csak ha vilagos van, sotetben nem mukodik :oops: A kenguruban imad aludni, csak en nem birom mindog cipelgetni a hidegben :lol: A kisagyban is mar magatol alszik el estenkent, de az meg picit nyuglodos, ha nem tudom szoptatassal elaltatni. Szoval nem egyszeru.
Nem is tudom ejjel mit tudsz tenni, pedig ugy segitenek tippekkel. :roll:

hajnus:
Koszi, meg is nyugtattal, hogy nem a sutotok a ludas... Ma nem mertem neki adni a sutotokot, maradt a hazilag keszitett parolt alma es az oszibarackle. Csinaltam parolt repat is, de nem gyozott tole oklendezni :P Nagyon muris volt! Szegeny nem tudta kikopni es lenyelni sem akarta, ezert egy kis almaval es oszilevel kellett valahogy letrukkoznom :D Csinaltam magunknak belole repalevest :D
Timi csak a kurjantasaival uralja a hazat eddig. :) Meg a jarokaban van foleg. Tegnap letettem a foldre sok jatszoszonyeget, de csuszkaltak a parketten, ugyhogy nem mukodik tul jol. :roll:

baratodildi
 
 


Így utólag, ámde annál nagyobb szeretettel kívánok minden babának SOK BOLDOG 6. HÓNAPOT!!!

Hihetetlen, hogy így elszállt az idő, ugye???? :) És milyen gyorsan itt lesz a nyár és akkor igazi szülinaposok lesznek a mi kis ördögeink!!! :lol: :lol: :lol:

Köszi mindenkinek a kaja mennyiséggel kapcsolatos észrevételeket. Már nem parázom túl a dolgot. Ez nem mindig volt így, de rá kellett jönnöm, hogy ha nem hagyom abba az állandó stresszelést, akkor bizony én is és Tarek is kikészülünk! :( :oops: Most sem eszi magát "halálra" :), viszont jó kedélyű és iszonyat rosszcsont!!! :) :) :) Állítólag ő olyan típus lesz (a jelenlegi jelek szerint), hogy mindig lesz fontosabb az evésnél. Túl türelmetlen és felesleges időnek tartja az étkezést! :) De azt semmiképpen nem fogom csinálni, hogy futok utána a kanállal a kezemben csak hogy egyen. Meg lesz mondva, hogy: "itt az evés ideje! van fél órád. ha játszani akarsz közben, akkor lemardsz a kajáról!" :) :) :)
Amúgy meg nincsen annyira lemaradva a súlyát illetően. 3400-al született. Holnap lesz féléves, ekkor kéne 6800-nak lennie, de nyílván annyi nem lesz. Én 6500-nak tippelem! Majd kiderül a honapi mérésen! :)

Holnap reagálok még, most futok aludni,a míg még lehet! :wink:

fatima
 
 


Ma volt először olyan éjszakám, hogy 9 órát egyhúzamban végig aludtam. Most teli vagyok enegiával. Nagyon jó volt így aludni! Remélem a kislányom szép éjszakkál fog megajándékozni karácsony alkalmával. Jelenleg ennél jobb ajándékot el sem tudnék képzelni.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
hajnus83
 
 


AAAAAAAAAAAAAAAAa nagyon almos vagyoooooooooooook!!
Szombaton karacsonyi buliban voltunk (gyerekkel) meg anyosnal karacsonyozni, ma meg Oliverrel cegesvacsin (gyerek nelkul), tok jo jolt, csak izgultam nagyon hogy viseli majd, de tok jol elvolt tesomekkal. Ma megkaptuk a BCG-t is, szegenyem nagyon sirt, vorosodott a feje, es nem vett levegot, nagyon sajnaltam, nekem kellett az olemben fognom es lefognom, kepzelhetitek... az en kis orokmozgomat...

6810 gramm, szoval pontosan megduplazta a szuletesi sulyat (3400 gramm), kis ugyeske. :) Ja, es 65,5 cm.

Bea: koszi a nevnapi megemlekezest! :) Pazmanyra jarok kommunikacio szakra (eloszor komm-angolra jartam, aztan masodevben nem sikerult egy szigorlatom angolbol, akkor atmentem lengyel szakra, aztan 1 evvel utana jott ugye a Mano, szoval azt nem fejezem mar be, csak a kommunikaciot - PR szakiranyon. Mivel egyetem, 5 eves, es mar otodeves vagyok, mar csak egy felevem van hatra , ennek orultem nagyon... :) Bar lehet hogy sajnos csuszni fogok, es majd csak osszel megyek allamvizsgazni. Nem vagyok biztos benne hogy be tudom fejezni a szakdolimat... :oops:
Alvassal hogy alltok? Bevezetted mar a drasztikus dolgokat? Micsisz? Nalunk Bercel 2szer minimum felkel, adok neki inni vizet, es ugy issza mint egy kis kacsa, altalaban megiszik 1 decit 2 ivassal. Az azert nagyon sok szerintem... ennyire szaraz nalunk a levego... Eleinte azt hittem, hogy ehes, azert iszik ennyit, de nem, mert iszik, es rogton utana el is alszik, amint lerakom a kisagyba... szoval mar nagyon varoma parologtatot amit karacsonyra kapunk apukamektol!!

Hajni: 9 ora egyhuzamban? Az nem semmi... nekem ilyen meg nem adatott amiota Bercel megszuletett... egy ilyenre en is befizetnek... :)) De azert nem panaszkodom, mert ma is 10ig aludt reggel a dragam... Igaz, fel 8-tol mar mellettem a nagy agyban, es kozben neha meg kellett fogni a kezet stb. de aludt, es igy en is. :)

Fatima: szerintem jol csinalod, hogy nem parazol a kajan, Tarek ugyis eszik majd amikor tenyleg ehes... amikor meg nem, akkor tenyleg sokkal erdekesebb a vilag! :)

Ildi: a szombati karacsonyi bulira kellett vinni sutit, ugyhogy megsutottem a kuglofodat, haaaaaaaaaaat nem lett olyan jo mint a tied... :( Tulsagosan laza lett a teszta, es szetesett amikor vagtam... pedig megvartam mig kihult :( Mit csinalhattam rosszul?
A pledekkel mi is ugy jartunk, hogy csuszkaltak a parkettan, azert kerult le a szonyeg... :roll:

Na megyek aludni, mar eg a szemem..
pusszantas!

zetus8
 
 


Etus!
Nagyon ügyi vagy,hogy még az egyetemet is bírod! Szakdoli húha! Nekem manapság a Kismama újság értelmezése is komoly feladat! Abbahagytam az egyetemet 2 év után,demár nem bánom a munkahelyemen úgysem vették volna figyelembe, csak hobbiból csináltam.
Szegény Bercel, teljesen megértem, hogy rosszul viselte :? A lényeg, hogy túlvagytok rajta!
Nálunk még semmi drasztikus nem történt, csak nappal van nagy szám :roll: meg fogadkozok össze - vissza! Most amúgy nem panaszkodom, 3* kelt fel minimális időre és aludt is vissza. Szopizott pár kortyot és kész. Miből issza Bercel a vízet? Rozi csak pohárból tud (márahogy) inni és nem sok kedvem van éjjel poharazgatni.
Bulizgatunk, bulizgatunk??? Tök jó lehetett kimozdulni!


A NAGY ÚJSÁG!!!
Rozi babának ha lefogom a lábait hanyat fekvésből felül.Nem hiába hasizmozott annyit a drágám! Egy pár másodpercig ül aztán eldől. Nem szoktam kitápasztani vagy ilyesmi majd ül amikor tud magától.

Hajni!
Tök jó a 9óra, szerintem már nem is tudnák annyit aludni :lol:

Fatime!
TAREKNEK BOLDOG HÓ ÉS FÉLÉS FORDULÓT!!!!!!

És természetesen ALMÁNAK is!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Sziasztok!

Nem nagyon tudtam visszaolvasni ,nagy a rohanás soseérek rá meg hát a nyakamban van minden....nálunk lesz tartva szent este igy hát készülödnöm kell....sütés főzés stb.

Amugy jól vagyunk lassan 6 kg ot elérjük. Eszünk mindent amit 6 hósan lehet forgolódik ugy egy hete....

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kivánok és jó egészséget!!!!!!!!!!!

Pusz Rita, Eliza

Kép
bóbita3
 
 


Csak most olvasom vissza miket írkáltam tegnap, szóval: :oops:

kitápasztani = kitámasztani
tudnák = tudnék

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Sziasztok :)

Zetus, kösz a hiányolást :wink: Képek vannak az albumunkban, bár a belemászás nem látszódik olyan jól, mint videón :)
Időközben mi is lepottyantunk az ágyról :( :oops: Eddig csak elképzelni tudtam, mit érezhettél (meg Fronell is), most már sajnos tudom is...nem kívánom senkinek. De szerencsére - úgy tűnik - semmi baj nincs. Félperces visítás volt "csak", aztán már játszottunk is :)
Utólag is boldog névnapot kívánok neked! :)

Június, odaseneki, ércsükmi ígyis :mrgreen:
Éjszakákkal kapcsolatban néha nálam is betelik a pohár, olyankor megpróbálkozom az otthagyós elaltatással (nálunk az is probléma, hogy nem tud egyedül elaludni)- előbb-utóbb szinte vígasztalhatatlan üvöltés lesz belőle, úgyhogy engedek az összefacsarodott anyai szívemnek, és minden marad a régiben...lehet naív vagyok, de bízom benne, hogy lányom egyszercsak megunja az éjszakai társaságomat...csak győzzem kivárni :lol: Tulképp addig nem is gond számunkra, amíg kistesó nem érkezik :roll:

Rita, nektek is kellemes ünnepeket!

Tarek babának is Boldog Féléves Szülinapot! :D

Nah, eddig bírta a kicsike... :)

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Hahó!

Hulla vagyok, de azért bekukkantottam! :lol: :lol: :lol:

Köszönjük a köszöntést!!! :)

Mi is sokszor puszilunk minden ünneplő babát és az anyukáikat is!!!

Jó éjt! Igyekszem majd holnap írni! :oops:

fatima
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?