Új privát üzeneted érkezett!

Nincs ráírva... :shock: csak az hogy mennyi jázmin van a jázminos zöld teában.. stb... No de akkor hanyagolom még. KV helyett lett volna jó... de azt se akarom, hogy Dávid ne tudjon aludni.
szilbee
 
 


Coca-Cola Karácsonyi Karaván állomásai a következők:
dec. 8. szombat Ózd Vasvár úti nagyparkoló 18:30
dec. 9. vasárnap Szolnok Cora 18:30
dec. 13. csütörtök Tamási Kossuth tér 18:30
dec. 14. péntek Kaposvár Kaposváry György u. 2. (parkoló 18:30
dec. 18. kedd Gyöngyös Városi Sport és Rendezvénycsarnok 18:30
dec. 19. szerda Mohács Széchenyi tér 1. 18:30
dec. 20. csütörtök Szeged Árpád tér 18:30
dec. 21. péntek Békéscsaba Cirkusz téri parkoló 18:30
dec. 22. szombat Debrecen Cora 18:30
dec. 23. vasárnap Kisújszállás Piac tér (Vásár u. 7-9.) 18:30
szilbee
 
 


Sziasztok!

Tényleg jó sokat írtatok. Tegnap is olvasgattam, csak mire este géphez kerülhettem volna, megfájdult a fejem és inkább mentem tentizni.

Vica: Ügyesek voltatok az éjszaka. Akkor lehet ez volt a gond, hogy éhes volt? Okosabb tanácsot én sem tudok adni, én is éjszakázok Katával, bár nem annyira vészes a helyzet. Én is úgy vagyok vele, mint Olga: kétszer szoptatom, utána már morcos vagyok (de akkor is megszoptatom, ha nem alszik vissza).

Anikó: Egy hős vagy, hogy megittad a cukroslötyit citrom nélkül és nem jött vissza. Hová mentek 4d-re?

Betti: Milyen volt az éjszaki műszak? Bettike hogy viselte?

Jaimee: Gratula a Brendonos szerzeményekhez. Nagyon szépek lehetnek.

Balwin Judit: Mi a kamerát itthon is hagytuk, amikor Dorka született, a tesóm úgy hozta utánunk. Annalucusnak gratula a kuszogatáshoz!

Ildi: Kitartást a vizsgákhoz. Én is ilyen nagyon lelkiismeretes vizsgázó voltam, hát nem mondhatnám, hogy hiányzik a tanulás. Kutyusnak jobbulást!

Szamóca: Hanyas a szemüveged? Én megműtettem a szemem (-6 volt). Terhesség alatt nekem is romlott egy picit vissza.

Dorka: Neked lencséd van? Szabinak is gratula a kúszáshoz!

Szilbee: Nagyon szépek a fiúk.

Judit: Lányok jobban vannak?

Évi: Örülök, hogy Máté jól van.

Fanna: Gyere és szólj, ha bármiben tudunk segíteni! Sok puszi Nektek!

Bocs, ha valakit kihagytam. Judit megmondta néhányótok nevét. Bejelölhetlek az iwiw-en Benneteket?

Niki

Kép
Kép
csni
 
 

 
 

Szami: Fotók mennek! :wink:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Fanna: "Come back, baby, come back" - énekli nemtomki....

Olga: Csoda, hogy nem mérgeztek meg abban a Népi Kórházban. :lol: :lol:

Dorka: A buszon senkit nem érdekel, hogy akkora hasam van, mint egy hordó. Általában a 80 éves papák állnak fel...akkor meg nekem ég a képem...

Olvasom a szakirodalmat, merthogy csak kibújik ez a gyerek egyszer, aztán tudni kellene, mit csináljak vele. :shock: Eddig 3 könyvet bogarásztam át úgy nagyjából, téma a hol aludjon a kölök, a mérleg a következő.
1. könyv: mindenképpen külön szobában az első naptól
2. könyv: fél éves kora után külön szobában vagy a kölök nem ússza meg lelki válság nélkül később, ha átpakolod máshová
3. könyv és itt olyan kedvem lett volna kihajítani az összes könyvet az ablakon: az a legjobb a babáknak, ha EGY ÁGYBAN ALSZANAK a szülőkkel, amíg jólesik nekik mindhármójuknak.
Na most hogy a frászban lehet ennyire különböző dolgokat leírni???? Voltam olyan ideges....Másik példa a szoptatás az első napokban témája, jótanácsok a következőek:
1. Semmiképpen ne szoptassa kisbabáját 10 percnél tovább/mell
2. Semmiképpen ne szoptassa kisbabáját 15 percnél tovább/mell
3. Semmiképpen ne szoptassa kisbabáját 25 percnél tovább/mell
Abban legalább egyetértettek, hogy ha sokáig van mellen a pici, akkor könnyen felázik, kisebesedik a mellbimbó.
Bocs már hogy így a nyakatokba öntöm a témát, ami már nem is érint sokótokat, de télleg tele a hócipőm a sok egymásnak tökéletesen ellentmondó jótanácsokkal és utasításokkal. Grrrrrrrrrrrrrrrrr........... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Hát tudtok írni!!!

Dorka!
Nálunk a kúszás úgy működik hogy leteszi a fejét és a fenekét felnyomja és löki magát előre,így halad előre!
Mármost tud mindenfele forogni szóval a szemem mindíg rajta van,a hordózóban is hasrafordul,ma a védőnőnél 30percig öltöztünk mert hát játszott a függönnyel!

Közös postás! :D :D :D :D :D

Kép

Kép
katlina
 
 


Sziasztok!
Katlina, Dorka!
Na csak kibújik a szög, akarom mondani a postás a zsákból! :lol: :lol:

niki!
megműtetted a szemedet? hol? mennyi volt? minden érdekel! Nekem is lencsém van, és első ötéves tervben szerepel a műtét.

Fanna!
+++++++++++++++

Olga!
Gondolok Rád/Rátok mindig, amikor megyek az Avantihoz tankolni, ott megyek el előttetek/mellettetek, majd ha legközelebb megyek, majd csörgök. Tényleg jó lenne már talizni, de most gondolom Te is el vagy havazva! Nem gondolkodtok vizsgaidőszak után egy kis pihire, akár hosszúhétvége formájában? Peti mit szólna hozzá? Mi tutira megyünk (99%) február első hete eddig úgy néz ki, hogy Bükfürdő.


Ma már 2 vevő is volt mézre. Valakinek esetleg karácsonyra, betegségességre?

Vica!
Nagyon ügyesek voltatok akkor éjszaka, és akkor remélhetőleg így is marad! Na meg akkor apjukkal is, csak ügyesen!

Betty!
Neked, és lánykádnak hogy telt az éjjel?

Jaimee!
na hogy zavarjalak össze tovább, Gréti 1,5-2 óráig is szopott, Leti max 5 percet. gréti még mindig köztünk alszik, Leti képtelen lenne ott aludni, csak a saját kis bányájában. Mindent magadnak fogsz/tok kialakítani, majd ahogy Mesi kívánja.

Judit!
Addig örülj míg egy helyben van! jaj de sokszor visszasírom. uaz a helyzet, mint Szamiéknál. Most is itt nyüszög a lábamnál
Ja, egy kép a büdösbogár pózról?

Dorka!
Ti is ügyik vagytok! Kép?

Szilbee!
Hogy áll Dévid baba a takonnyal?

Én is még szívom Leti orrát, most már minkettő köhög rendesen. Letinek mit lehetne adni? Gréti csak a rhinotiolt issza meg.
Na meg ma reggelre uram és parancsolóm is beleesett mondta is, hogy nem is csuda ennyi taknyossal egy fedél alatt!
:roll:

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Na még egy kérdés, amire sos választ várok!

Volt mindenkinek haskeményedése a terhesség alatt? Az egyik barátnőm 33-34 hetes kismama, és neki még nem nagyon volt. lehet csak én vagyok a stresszes, de nem akarom megijeszteni, de az is normális, ha nincs? Nekem Grétivel kb a felétől, Letivel meg szinte a legelejétől voltak, de nem léptük át a napi 10-12-t.

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Hááát de ..../hülyék./.. :oops: vagytok ezzel a halmozati öleléssel.... :wink:

Jaimee......az utsó időkben nekem is ment el az eszem.....(come back)...ez teljesen normális.. :wink: ne idegeskedj...fogod érezni ha majd a kezedben lesz hg mi a jó neki...ha meg nem akkor próbálkozol majd mindenféle praktikákkal mint mi akik itt kérünk egymástól tanácsot... :D

Csak jól esik...na...ha tudlak követni benneteket és lesz lelki erőm jövök!

fanna3
 
 


Ha ez megnyugtat, Jaimee, később is így lesz majd' mindenben... Mást mond a védőnő, a fiatalos anyukád, az idősebb anyósod (mondjuk nálam így volt), a sógornőd (nálam 15 évvel idősebb),esetleg az orvos, a barátnő, a szomszéd, a boltos, a postás, a ....... :roll:

Pont ilyen téma lesz még a pólya, a pelenka, az éjszakai etetés, a hozzátáplálás, az óvoda választása, az iskola választása, a szakkörök, a zeneiskola, a sport... A gyereknevelés kb olyan, mint a foci: mindenki ért hozzá és mindenki jobban, mint Te. Vagy legalábbis úgy hiszi...

De Juditnak van igaza: majd ahogy Te, Ti jónak látjátok. Igaz, saját kárán tanul az ember, s az is igaz, minden gyerek más.

A képek igazán bájosak, a köldökös a kedvencem :lol: Köszönöm őket.

A szemműtét engem is elkezdett érdekelni, de úgy helyből parázom minden műtéttől. Írj róla, Niki, feltétlenül! Most a jobb szemem -3 , a bal -2,5 lett. Helyes kis szemüvegkeretet választottam, de nekem csak pótnak kell a lencse mellé. Bár, most, hogy itthon vagyok, sokkal többet szemüvegezek.

Szilbee, igyál maláta kávét, azt lehet, sőt, nekem ajánlotta az egyik barátnőm, hogy tejszaporító. Háát, nekem ugyan sokat nem szaporított, de finom volt tejesen.

BBJ, király dolgom van ma! Itthon van Máté (suliszünet) és a csöpp lányomat már legalább 5 perce nem láttam! :oops: :lol: Imádom, nem arról van szó, de ez a fél méteres követési távolság néha már kiakaszt... :roll: :oops:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


BBJ, Mátéval csak a 35.hét körül kezdtem keményedni, Annával egyáltalán nem volt keményedésem. És jósló fájásaim se. Jázminnal meg már szinte az elejétől keményedtem, de ővele ugye elég problémás terhességem volt.

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Betti, milyen volt az éjszaka? Bettike hogy viselte nélküled? És a kórházban? Lassan telt az idő?

Dorka, volt már menhelyről macskánk, kettő is, de azok nem olyan kicsik voltak és miután elvittük őket állatorvoshoz, beoltattuk, kb két héten belül elszöktek. :roll: Így most csak kölyök cicát szeretnék, fiút és hosszabb szőrűt.

Judit, elkiabáltam a dolgot, ahogy Máté abbahagyta a gitározást, már itt is volt Jázmin, most éppen a nadrágom szárába kapaszkodva áll. :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


BBJ: Hát én azt gondolnám, hogy az csak jó, ha nem keményedik...

Nekem is az elejétől panaszom volt a keményedés, aztán a 33. héttől már nem érdekel(t) az egész, a dokit sem tudtam vele lázba hozni soha...Mondjuk, talán Emődit sikerült volna... :lol: :lol:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Szamóca: Ó, már így is megkaptam innen onnan, hogy mit képzelek én, eldobható pelenkát akarok használni?! Tudom én, mennyibe kerül az?? És hol vannak a RÉKLIK? Legalább 2 pólya hol van?? Baldachin az ágy fölé? Az meg minek? Fölösleges flanc! Nem dolgozom az utolsó 10 hétben? Miért? Valami baj van a babával??? Szülés? El sem tudom képzelni, mennyire fog fájni. Tán túl sem élem. :lol: :lol: Fogadott orvos és szülésznő? Minek? Asziszem az ügyeletes orvos nem tud levezetni egy szülést? Éééés a sor végtelen....

Aztán meg ne tudjam, hogy a fotóimmal ijeszgeted a gyerekeket. :lol: :lol: :lol: :wink: Nekem is a köldökös a kedvencem, abban sötétben van a képem.

Fanna: még nem is ment el az eszem...ez az alapállapotom ám! :wink:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Szamóca!
Azt is próbáltam már Levente születése után, de képtelen voltam meginni. Azzal a lendülettel, ahogy behörpintettem a számba, már köptem is ki a mosogatóba. :oops:

Jaimee!
Ne hagyd magad összezavarni! :wink: Bár tudom nem könnyű!! És majd mikor jösz a kérdéseiddel 2 hét múlva... mi is jól össze fogunk zavarni, mert "mindeki másként csinálja"... ha már a dalszövegeknél tartunk... :wink:
Én szoptattam másfél órát is (Leventével is) és még csak egy pici seb sem volt ratja. Másik ismim, meg 2x20-30 percet szoptatott és vérzett a melle... szóval gyerek és mamafüggő ez a dolog is.
Együt alvás vagy együtt nem alvás?? Hát ahogy ti jónak érzitek!!!! Nagyobb sokk éri a gyereket ha azt a verziót választod, ami valamelyikőtöknek kényelmetlenebb, de a könyv azt írja, mintha úgy csinálod, hogy mind hármótoknak jó legyen. A gyerekeknek hiperérzékeny szenzoraik vannak!

Judit!
Dávid már nem szörcsög... annyira, de még sok takony jön, persze ennek egy része azért termelődik, mert valaminek védenie kell a nyálkahártyáját a visszajövő gyomorsavtól (=bukás), de azért még van bőven... sajna... :cry:
Ja! Keményedés!!! Leventével csak a 36-37.héten volt!!!! Szóval nem kell aggódni, mert van aki meg se érzi... sőt van aki (egyik ismim) ugye a fájásokat se érezte (a mázlista). Úgy szóltak neki nst-n, hogy na most az van neki!!! :lol:

No rohanok mosogatni, azátn meg aludni... íccaka vagy etettem vagy Ádám horkolását hallgattam. Ha 4 órát aludtam összesen, akkor az kész csoda...

No pusza!
szilbee
 
 


Ja! Jaimee! Hatalmas, gyönyörűséges, óriás pocakod van!!! :D

Akinek kell még Jaimee pocakos képe, annak én is tudok küldeni!!!
szilbee
 
 


Szamóca!
De hülye vagyok! A cikóriával kevertem össze a maláta KV-t!!! :oops: :oops:

Kép

Totál Zizi vagyok.... most már lépek hunyi! Kép
szilbee
 
 


Jaimee!

Csatlakozok az előttem szólókhoz. Majd kialakul. Minden babának más az igénye. Mindenesetre fontos az is, hogy Ti mit szertnétek. Ha Neked megfelel, hogy hónapokig, évekig veletek alszik, akkor tedd azt. De ha zavar, vagy félted, vagy akármi, akkor "Kezdd úgy ahogy folytatni akarod" (by Tracy Hogg) és altasd a kiságyban.
Minden okosságból szemezgesd ki ami neked és Rékának megfelel.
Az én fiam soha nem szopott többet 15-20 percnél, és 1 hetesen együtt szívta szegénykém a vért a tejjel. De túléltük és azóta is szopik. :lol:

Judit!
Nekem nagyon picit keményedett a hasam 26.héttől. Inkább örüljön, hogy neki nem. Az tuti nem baj. Attól még felkészül a méhe a szülésre.
Igen, Apjukkal gyakorolunk szorgalmasan... :oops: :lol:

Szilbee!
Pihizzél sokat!

Kép
Kép
Kép
vica1982
 
 


Dorka!
Én is remélem. :wink:

Kép
Kép
Kép
vica1982
 
 


Sziasztok!
Megjött tegnap az eredményem, a védőnő szerint tökéletes a vérképem, meg jó lett a cukorvizsg. is!
Jövő héten megyek a dokihoz, remélem, ő is rendben talál mindent. Addig PARA, mivel 21 hetesen 3100 volt a méhszájam, hasam nem keményedik, de állítólag jelek nélkül is kinyílhat...
Pihengetek, de azért pl. boltba járást nem tudom kihagyni.

Gyomorégésre vannak tippjeitek? Mert szinte már a levegőtől is fenn van a savam, és szinte egész nap...

donkoaniko
 
 


Anikó! Rennie - a dokim nekem engedélyezte, más nem segített.

Katlina!!! Nem lett jó, amit küldtél!! :(
Robika HASRA A HORDOZÓBAN????? AZTTTAAAAA :shock: :shock:

BBj! Kép nincs, csak videjó...
JObbulást a femilinek!!!!!!
Na, Katlina, lebuktunk a postással... :D

Jaimee! Sztem mindannyian átestünk ezeken a kérdéseken, amiket felvetettél, és Szamócának van igaza: emellé még jópár fog társulni...
de no para, menni fog minden, mint a karikacsapás!!!

Niki! minden érdekel minket a szemműtéttel kapcsolatban. hol? mikor? milyen volt? AMúgy én is lencsézek....
JA, és iwiwen megtalálsz!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Niki, beelőztelek... :lol:

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Kár :( :( :( ,hát igen az én fiamat már a védőnő is halcsíknak nevezi :D :D :D

Kép

Kép
katlina
 
 


Dorka, Katlina!
Tehetnétek fel kúszós videjót!
:)
szilbee
 
 


videjót nem tudok felrakni ahhoz még nem értek,de képet majd rakok!!

Kép

Kép
katlina
 
 


Dorka és Niki!
Üdv nektek is a lencsések közt. Me to. Bár szülés óta nem igen használom. Inkább vakosokdok. 8)

Anikó!
Gratula az eredményhez! És drukk, hogy a doki 3000-es leletet adjon ki. :wink:

Katlina!

Euek szerint nálato is használatos a "halcsík". Felénk csomóan nem ismerik. :shock: Pedig találó! :)

Jaimee!

Eszembe jutott még valami: Nekünk is mondták anno, hogy szülésre készülni HAJKEFE NÉLKÜL???? :shock: :shock: :shock: Fel is hajtottam hosszas keresgélés után egyet.
Sosem használtuk. Legfeljebb szopogatta a gyermek olykor. :lol:

Kép
Kép
Kép
vica1982
 
 


Szilbee!
Hogy lehet feltenni vidijót? Lenne egy pár vicces. :lol:

Kép
Kép
Kép
vica1982
 
 


Anikó: Gratula az eredményedhez, az fontos, hogy a cukrod jó lett! :D

A gyomorégés sztem az egyetlen terhességi tünet, ami nekem nem volt mindössze egy röpke hétig kb....Akkor folyton piritóst rágcsáltam...de ehhez nem értek. :cry: :D :wink: Talán tej? Keksz?

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Hell :)

Betegeskedőknek jobbulást! :(

Jaimee, énis csak azt tudom mondani, amit a csajok: azt tedd (és ez is fog jönni magától), amit jónak érzel :) Kis kitérő :oops: : én csak sodródtam az eseményekkel a szülés után. Még tisztába tevés is csak a második napon jutott eszembe :oops: Amúgy akkor láttam először meztelenül a saját gyerekemet... Aztán csináltam, amit a többiek a szobában: szoptattam, ülve, fekve (végül ennél maradtunk), gyönyörködtem benne, ha sírt, akkor meg babusgattam... Éjszaka az ágyamban feküdt (ezt éreztem természetesnek...), és ez így is maradt az első hónapig; itthon is velünk aludt :) Nah, bocs, csak jó egy kicsit visszaemlékezni :)

Köldökös fotó?! Miről maradtam le? Énisénis! :D

Judit, diccsen még kép, de ha lesz, teszek :)

Megvettük ma Annalucusnak a Mikulásos mega Karácsonyos ajándékot :) Az előbbit mingyán odais aggyuk neki :D Meg egyébként is mennem kell, majd folyt. köv.

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ditke2007 2010.05.27 13:54-kor.

Kép

Kép
ditke2007
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ditke2007 2010.05.27 13:55-kor.

Kép

Kép
ditke2007
 
 


Ditke!
Hát a halcsíkot olyan gyerekekre mondják, akik izegnek-mozognak, nem maradnak meg. Utána néztem korábban és van egy csík nevű fürge kis hal fajta. Kimerítő voltam? :lol:

Körkérdés:
Hallottatok olyat, hogy a Hetényiben valaki hamarabb (szülés után 1 nappal) hazament? Gondolom, csak saját felelősségre lehet, vag ymég azzal sem? Meg tudják akadélyozni? Biztos van ilyen, kíváncsi vagyok ti tudtok-e rá példát. Nagyon szeretnéma következő gyerekemet itthon szülni, de nem merem (még) így arra gondoltam, lehet ne kórházban, de haza is jönnénk utána. Tudom, hogy oltás meg ilyenek, de az a háziorvos, ill gyerekorvos is beadhatja, nem?

Kép
Kép
Kép
vica1982
 
 


lehet ne kórházban=lehetne kórházban
Bocs a többi elütésért is :oops:

Kép
Kép
Kép
vica1982
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ditke2007 2010.05.27 13:55-kor.

Kép

Kép
ditke2007
 
 


Mán alszokis, csak még ehhez az utolsó témához: én mán qrvára haza akartam jönni vasárnap (csütörtökön szültem), Jakab szombaton is elengedett volna, nade a gyerek felett nem ő rendelkezett...Annalucus meg nem hízott. Nekem aszonták bent, hogy a gyereket saját felelősségre se engedik el, amíg nem felel meg a "kritériumoknak". Nem jogszabályra hivatkotak, hanem arra, hogy inkább itt kínlódjunk még egy napot, mint hogy később vissza kelljen jönni 1 hétre. Nem erősködtem, mert akárhányszor a hazamenetel (illetve a nemhazamenetel) került szóba, bömbölni kezdtem. Úgy meg nem vagyok tárgyalóképes.
Volt olyan szobatársam, akit a harmadik napon elengedtek. De az ő babájával nem volt súlyprobléma.
Amúgy a téma élharcosa Ildi :D

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Haligali!

Kép

Ditke!
Nem siklottál át semmin... még nem mondta el Anna, hogy mi is a baj...

Ja! Én is most csökkentett koffeintartalmú kv-t iszogatok, de nem érzem, hogy bennem lenne hatása, pedig jó lenne valami, ami engem felpörget, de Dávidot meg nem...

Rólunk:
Kiderült! MA REGGEL, hogy Ed mégse megy dolgozni, Tegnap nem volt képes elmondani! :twisted: De azért Levente csak anyósoméknál tölti a napot, mi meg megyünk karácsonyra bevásárolni ezt-azt...

No menek! Szép Napot!
szilbee
 
 


Sziasztok!

Tegnap párommal vacsizni voltunk, megünnepeltük az együtt tölttt 11 évet (ahogy Zoli szokta mondani már gombócból is sok).
Dorka maminál (anyukám) aludt, Katára meg mama (anyósom) vigyázott.

Jaimee: Csatlakozom a többiekhez. Mindenki jó tanácsokkal akar majd ellátni és az összes könyv mást ír, de természetesen a te problémád egyikben sem lesz megtalálható. Szerintem (és itt egy újabb okos tanács), amíg nincs kellő rutinod és tapasztalatod, válassz egy valakit akire hallgatsz (én a védőnőt, gyerekorvost), a többiekeknek pedig nagyokat kell bólogatni. Bele fogsz jönni nagyon gyorsan, hidd el!

Anikó: Gyomorégésre én semmit sem szedtem, de nagyon szenvedtem vele Dorkával, Katával kevésbé. Neki kevesebb haja is lett.
Kíváncsi vagyok van-e valami ebben a gyomorégés-sok haj teóriában. Nálatok bejött? Nálam teljesen.

Balwin: Mit vetettek Annalucusnak?

Ditke: Jó, hogy írtál. Zsófi szereti a Miki ajándékot?

Judit: Mi is tervezünk egy februári kiruccanást valahová. Mi Kehidán, Galyatetőn, Zalakaroson, Bükfürdőn gondolkodunk. Voltatok már valahol?

Haskeményedés: Dorkával egyáltalán nem volt, Katával rengeteget, már félidőtől folyamatosan. Szerintem, ha nincs nem baj. Mozgás legyen, az a lényeg.

Szemműtét: 2000-ben csináltattam Pesten az Optik-med-nél. 150000 Ft volt a kettő. Lézerrel csinálják, egyáltalán nem fáj. Utána 3 napig zavart a fény, meg fájdogált, de azt a 3 napot gyakorlatilag végigaludtam (alatatót adnak). Bár mindhárom nap menni kell ellenőrzésre napszemüveggel ki lehet bírni. Azt mondják -6-ig teljesen rendbe lehet hozni, afölött már elképzelhető, hogy marad valamennyi a szemeden. Nekem talán a jobb nem lett annyira tökéletes. Ha már 1 éve nem romlott a szem, akkor lehet menni. Elótte van egy vizsgálat, hogy meg lehet-e műteni a szemed. Én nem bántam meg, hogy megcsináltattam.

Tegnap nagyon szorgalmas voltam, kiszelektáltam a játékokokat, kiválogattam a ruhákat, a kinőtteket elpakoltam.
Nem tudjátok, hogy a felesleges játékokat hol lehet leadni?

Szép napot!

Niki

Kép
Kép
csni
 
 


Hú, hazamenetelről. Pont a minap gondolkodtam el, hogy ha mondjuk 21-22-én szülnék, akkor nem engednének haza karácsonyra... :cry: Illetve Szentestére. MÉg rosszabb, ha 23-án vagy neadjisten Szenteste szülök, hagyján, hogy akkor szülésznőm sincs...És én Apa nélkül biztos piszokul szenvednék...De aztán elszégyelltem magam, hogy örüljek, hogy kisbabám lesz, egyébként is, hátha 20-a előtt előbújik, nem kell mindig vinnyogni. Hát megvan annak is a hátránya, hogy a gyermekágyas osztály ennyire zárt....

A Kismama magazin azt írja, hogy vannak országok, ahol a szülőszobáról haza lehet vinni a babát, de jobb a magyar modell (3.-4. nap), mert egy rakás vizsgálatot el lehet végezni még benn a babán, nem kell visszajárni egy újszülőttel, télen vagy 40 fokban nyáron.... Vannak nyavalyák, amik eleve a három napos korban mutatkoznak meg. Közben a kismama nem otthon éli meg, hogy belövell a tej, hanem még szakemberek "körében". Szóval tök jó a magyar modell, mert egy helyen van minden szakértelem....Ezt írja a magazin....Aztán vannak kételyeim ezzel a nagy szakértelemmel kapcsolatban....illetve inkább azzal, hogy mennyit kapok én ebből a szakértelemből....de ebbe nem mennék bele, mert még nincs konkrét tapasztalatom.


38. hét 38. hét 38. hét Éljenéljenéljen! :lol:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Az eggyik szobatársamat Dorka te hogy emlékszel2,5 vagy 3.napra engették haza?????Ott fekütt mellettem!

Mit vettetek AnnaLucusnak??Jövőhéten tartjátoka névnapját???
Képet kérünk!!!


Anikó!
Gyomorégésre Renne-szerintem mást nagyon nem is lehet,nekem is nagyon égett a gyomrom

Kép

Kép
katlina
 
 


Szia Mindenkinek4
Már nagyon régen nem jelentkeztem, de most pár kép erejéig bepótolom. Hétfőn és kedden vizsgázom, anyu is az én ápolásomra szorul, mindennel elvagyok havazza. vizsgák után jelentkezem. Kép lányom, keresztlányom és a fiam itthon a télapóval Kép Angéla és az ő szavaival az "ura" a munkahelyemen Kép keresztlányom Lili és a télapó

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Sziasztok!


Judit! Hát éppen lehet róla szó... Mármint Bükfürdőről. Bár mi nyáron voltunk egy hétig, és nekem nem különösebben jött be, de Peti felpörgött a hírre. Sajtoskálon laktunk ismerős házában, kb. 5 km-re Bükfürdőtöl. 3 szoba, 3 wc, 2 fürdőszoba, étkező, nappali együtt, szóval elférnénk! :lol:

Szerintem sem túl jó a korai haskeményedés. Sajna nekem is volt a 17.héttől, feküdtem is bent miatta jó sokat, mert húzódott fel a méhnyak.

Anikó! Én is szorítok neked a 3000-es értékért. Mi ezzel az értékkel húztuk ki 40hét+1 napig! Legalább ennyit kívánok nektek is!

Vica! Hát nem tudom én sem haza lehet-e menni a bébivel 1 nap után. Gondolom rossz emlékeid maradtak az első szülés után, hogy ezen gondolkodsz. Jónéhány oldallal ezelőtt már sokmindenki leírta ezzel kapcsolatban a hozzáállását (mikor a kisbaba meghalt, mert a szülésznő nem tudott rajta kettőt fordítani). Nos az én véleményem nem változott, nem hangoztatom, csak arra kérlek jól gondold át, hogy a kisbabádnak mi a legjobb.

Pocakos fótót én is kérek Jaimeeről!!! Szopizásról csak annyit, hogy persze számít az idő is, amit a baba a mellen tölt, de nekem már az első nap véres-sebes volt a mellem, mert nem tudtam jól odatenni babót. Viszont a bimbóvédő nagyon bevállt. Szilbee-vel már bebizonyítottuk, hogy nem igaz az (legalábbis a mi esetünkben), hogy kevesebb tejcsi termelődik, ha bimbóvédőt használsz. Azt a 10 percet kevésnek tartom, hiszen először csak a szomjoltó "vizes, híg" tej jön, csak utánna a laktató szíros tejcsi.

Na ennyit bírt babó.

Üdv mindenkinek!

Anikó remélem nem bántottalak meg!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Az utolsó mondat Vicának szólt... :oops:

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Sziasztok!

Voltam kedden Uh.-n.Méreteink:
Bpd:75mm
THQ:82mm
FL:62mm
Minden rendben van a picivel megerősítették hogy még mindig kislány.Mondtam is hogy most már ne is nőjön golyszija!

na megyek aludni mert tegnap hajnal egyig sütit sütöttem anyósomék házassági évfordulójára :lol:

KépKép
viragb88
 
 


Sziasztok!!!


Niki, köszi az infókat a szemműtétről! Játékokat, ruhákat szívsen fogadnak a Mikulásgyárban (Asszem így hívják), a Plázában gyűjtenek most idén is!!! De van kitéve a Tiszavidék áruházban (régi skála) is egy gyűjtő!

Katlina! Emlékszem, Marcsikának hívták, és Orsi volt a kislánya. Ő péntek éjjel 11-kor szült, és hétfőn 13 óra körül engedték haza, pedig még kék fény alatt is volt Orsika! De ő egy kcsit "harcolt" a hazamenetelért, mert először csak kedden akarták engedni.

Vica! Én ismerek egy szolnoki lányt, ő nemakart bent maradni, és épp ezért (meg sok más miatt is) Pesten szült, és 1 órával a szülés után saját felelősségre hazajöhettek. Hozzáteszem, hogy ő dúla is egyben, sokat tud az otthonszülésről vagy a kórházi dúlás szülésről.

Jaimee! Drukk-drukk-drukk!!!! :)

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Anikó! Biztos minden rendben lesz!


Márti, köszi a képeket, szépek a gyerekek!!!

Szilbee! Holnap 3 körül felugorhatunk?

Virág! Szépen növögettek!!! :) Szép álmokat!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Dorka!
Persze! Várunk benneteket!! :D

Virág!
Örülök, hogy jól vagytok!! :)
szilbee
 
 


Márti!
Örülök, hogy azért az füstjelet magadról. Nem irigyellek. Nem lehet könnyű neked! :(
Szorítunk majd neked jövő hét elején! :wink:
A gyerekek nagy édesek! :) Végre látni normális külsejű Télapót is!!! 8)
szilbee
 
 


Teszek néhány képet.... :wink:

Kép Kép
Kép Kép
Kép
szilbee
 
 


Halika :)

Niki, megelőztelek iwiwbejelölésileg :wink:

Judit, nekem volt keményedésem, de sztem ha egyáltalán nincs valakinek, és van magzatmozgás, akkó az nem gáz.

Szamóca, a bakmacskák szeretnek kóborolni (golyók nélkül is :? ), ha már úgyis ivartalanítjátok, akkor sztem nőstényt válasszatok... Ragaszkodóbbak :) Én is azt szerettem volna, pont emiatt, de végül beleszerettem ebbe a hófehér, kék szemű (amúgy nem fajmacsek, házi) elesett kis dögbe :lol: Ő volt a legnyeszlettebb az alomban.

Jaimee, én itt a házból szoktam volt kapni az ívet; kedvesen mosolygok, magamban elküldöm a búbánatos f...ba, oszt éljük tovább az életünket :)

Énis kérek Jaimeeanyu pocakos képet! Mingyán kiteszem magam alá a mélcímemet...

Anikó, gratu a jó vérképhez és cukorhoz! Meg drukk, hogy ne nyíljon tovább a méhszáj! Jó az a 3100 :)

Ditke, Niki, Annalucusnak Bébi Kuckót hozott a Mikulás, úgy veri az asztalkás részét, hoccsakna! :lol: Mán belinkeltem egyszer a fellelőhelyét, most csak egy képet, a bót honlapjáról:

Bébi Kuckó

Jaimee, kívánom neked, hogy ne azt tapasztald a gyermekágyason, amit itt már sokan :? :( Csak a nagy szakértelemmel találkozz, mással ne! :D

Bocs, hogy így szétszórom az egyes hozzászólásaimat, de sorba menek lefelé :oops:

Katlina, igen, lesz névnapozás :D És lesznek majd képek is :) A Mikulásos ajándékról is, de épp tőtöm a f.gép aksiját.

Márti, jó volt a Télapótok :lol: Legalább hasonlít :D Szépek a gyerkőcök, és Angéla az urával!? :lol:

Első szopizás: az én bimbóim is sebesek lettek azonnal, sokszor összeszorított fogakkal szoptattam...és bár csökkenget a tejem mennyisége, deazé Bogyóm még mindig tud keveseket szopizni :D

Virág, jó, hogy minden oké a picivel :D

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Szilbee, oan szípek vattok :lol: Dávid szopizza az ujját? Deédes! :D

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?